KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN SEPTEMBER- NOVEMBER Vaffelløbet. Koncert. Høstmarked. søndagsmiddage.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN SEPTEMBER- NOVEMBER 2014. Vaffelløbet. Koncert. Høstmarked. søndagsmiddage."

Transkript

1 ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN SEPTEMBER- NOVEMBER 2014 KIRKE- OG SOGNEBLAD Vaffelløbet Koncert Høstmarked Søndagsmiddage Kom ud og løb med Allindelille Idrætsforening den 31. august. Trioen Diversity spiller i Haraldsted Kirke! Igen i år er der høstmarked og naturens dag ved forsamlingshuset. 4H har arrangeret en række hyggelige søndagsmiddage.

2 KONTAKT SOGNEPRÆST: Mette Marbæk Johansen Haraldstedvej 91, 4100 Ringsted Tlf el Mail: Træffes efter aftale Mandag er fridag. MENIGHEDSRÅDSFORMAND: Bente Haargaard Kastrupvej Ringsted Tlf KIRKEVÆRGE: Anne Mette Strunz Hanl (Haraldsted) Holbækvej 206, 4100 Ringsted Tlf Søren Hansen (Allindemagle) Haraldstedvej 33, 4100 Ringsted Tlf KIRKEKASSERER: Yvonne Bülow Drisdalsvej 40,4100 Ringsted Tlf GRAVER I BEGGE SOGNE: Finn Bjerggaard Christensen Tlf Mail: haraldstedkirkegaard@gmail.com GRAVERASSISTENT Stephan Bech Glamhøjvej Ringsted ORGANIST: Anita Jacobsen Haraldstedvej 89, 4100 Ringsted Tlf Stof til næste nummer af Kirkebladet for dec-jan-feb. afleveres skriftligt senest den 15 sept til Præstegården, Haraldstedvej 91 eller på mail: mmjo@km.dk. Udgives af: Haraldsted og Allindemagle Menighedsråd. Redaktion: Mette Marbæk Johansen Layout og tryk: Anna Marott og Kresten Nielsen, Centertryk.

3 3 PRÆSTENS SPALTE Præstens klumme Mette Marbæk Johansen Hver søndag får jeg givet et emne at arbejde ud fra i form af det tekststykke fra evangeliet som hører til netop den søndag. Men et emne til en kirkebladsartikel er ikke på samme måde givet - og derfor ikke altid lige nemt at finde på. Alt kan jo gå, men ikke alt er godt. Så jeg har besluttet at låse mig selv lidt fast - måske i et benspænd - men ikke desto mindre fastlåst. Men låsen er enkel: jeg går igennem alfabetet, og efter tur giver det så mine emner. Startende den her gang med A - A for anerkendelse, arvesynd, ansvar... ja, mange muligheder, men pilen drejer og ender tilfældigt på Ansvar. A FOR ANSVAR. Et opslag i Den Danske Ordbog fortæller at ansvar er en juridisk eller moralsk forpligtelse til at stå til regnskab, garantere eller sørge for nogen eller noget. En meget let og nok lidt firkantet forståelse af begrebet ansvar. For selvfølgelig bærer man et ansvar, hvis man tager en forpligtelse på sig. Men hvad med resten? Hvad med de dele af livet, hvor man ikke direkte har taget en opgave på sig men alligevel må svare for sig. Grundmyten i kristendommen om det er historien om Kain og Abel. Hvor Kain dræber sin bror i jalousi og bitterhed, men da Gud bagefter spørger: Hvor er din bror?, svarer: Er jeg min brors vogter? Han lægger ansvaret fra sig. For det er vel ikke hans skyld? Ansvar og skyld er i dag svære at skille ad. Men så bliver det let (-tere) at skyde ansvaret fra sig; det er vel ikke min skyld? Men, som Søren Kierkegaard taler om, ethvert menneske må være ansvarshavende redaktør for sit eget liv, så man må svare for, stå inde for det liv man har fået. Og grunden til at man må det er, at vi har en fri vilje. En frihed til at handle efter hvad vi synes er rigtig. Men så må vi også stå til ansvar. Konflikter, menneskelige modsætninger, der foregår foran os de store såvel som de små og nære, der næsten er de mest ydmygende og sønderrivende i ens indre de afspejler dybest set modsætningerne i det enkelte menneske. For vi mennesker er nogle uberegnelige størrelser. Vi kan lægge de værste egenskaber for dagen for i næste øjeblik at udvise storsind og næstekærlighed. Vi kender det fra os selv. En vekselvirkning mellem lys og mørke. Men for at nære det lyse mest muligt og for ikke at forspilde livet i det mørke, jalousien og bitterheden, så må vi stå til ansvar. Forholde os til andre og vores eget liv. Have livsholdning!

4 NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Nyt fra menighedsrådet Bente Haargaard At være kirke i tiden er ord fra menighedsrådets visionsdag, der lige falder mig ind, når jeg skal trække emner frem til kirkebladet denne gang. Hvilken glæde midt i surfing på internettet at finde hjemmesiden for eller med det sidste nye om aktiviteter i vore to sogne og et altid sidste nyt kirkeblad når det postomdelte har forputtet sig. Og glæde da jeg ser profilbilledet af min kirke, Haraldsted, med kirketårn og smukt coverbillede af Allindemagle kirke midt i Facebooks store udbud. Denne gruppe: Haraldsted og Allindemagle kirker er absolut værd at gæste. Del gerne med dine andre venner. Stor tak til Mette, at vores kirke også er at finde der. At være kirke i tiden er også at finde sammen i fællesskaber på tværs af egne sognegrænser dette blev vi opfordret til af biskoppen, på en temadag om landsbykirken, i Haslev i foråret. Menighedsrådet har i provstisamarbejdet ønsket fokus på kirkens diakonale opgave set i lyset af en fin provstiøkonomi. Vi er indgået i arbejdsgruppe med Ringsted og Vigersted sogne om et oplæg til en diakonalindsats på tværs af sognene i Ringsted Kommune. Opgaverne kunne være menighedspleje, sorg- og krisegrupper, samtalegrupper for at forebygge skilsmisser, sommerferiearrangement til enlige o.l. Til nogle opgaver er vi tjent med at være mange og store. Det er for sårbart at etablere disse tilbud i vore små sogne. I sommer er der ansat ny graver pr.1.8 så der skal herfra lyde et varmt velkommen til Finn Bjerggaard Christensen, der bor ved St. Merløse og kommer med erfaring som smed, tekniskassistent og landbrugsarbejder. Finn skal sammen med Stefan og Kirkegårdsudvalget påbegynde en plan for fremtidig indretning, pasning og pleje af kirkegården, i takt med at gravsteder nedlægges, færre jordbegravelser udføres og flere bisættelser med efterfølgende ønske om urnegravpladser. Men mere om dette i kommende kirkeblad.

5 5 NYT FRA LOKALRÅDET Nyt fra Lokalrådet Dorte Baggesen Jeg håber, at sensommeren og efteråret bliver rigtig travlt og spændende for alle i Haraldsted og Allindemagle sogne! Lokalrådet vil nemlig gennemføre både en borgerundersøgelse og et borgermøde, der skal danne grundlaget for udarbejdelse af en klar og ambitiøs helhedsplan for vores lokalområde. En helhedsplan, der skal synliggøre og prioritere initiativer, der støtter udviklingen i området. En helhedsplan, der skal forankres blandt borgerne og være alles udviklingsplan. For at dette skal blive en realitet, er det nødvendigt, at rigtig mange af områdets beboere vil bidrage både i den ad hoc arbejdsgruppe, der skal planlægge og gennemføre efterårets aktiviteter og som har sit første møde den 26. august, og ved at svare på borgerundersøgelsen og deltage i borgermødet, der afholdes den 13. november. Lokalrådets generalforsamling vil også blive afholdt denne aften. I kan følge med på og husk at tal med naboen om, hvordan det går med projektet vi skal gerne have alle med så planen bliver et godt værktøj for vores fremtidige arbejde med sognenes udvikling. Den 14. september håber vi at se rigtig mange i skoven ved Haraldsted Forsamlingshus, hvor Lokalrådet i samarbejde med lokale producenter og foreninger inviterer til Høstmarked og Naturens Dag. Her vil der blive masser for alle sanser og mange muligheder for både børn og voksne til at udforske naturen og os selv. er Vores arrangement indgår, som del af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets landsdækkende Naturens Dag, og vi håber også denne dag at kunne vise udensogns gæster hvilke fantastiske rammer, vi har at byde på her. Vi glæder os til at se jer og sammen udforske og udvikle området.

6 ARRANGEMENTER Høstmarked og Naturens dag Deltag i Vaffelløbet 2014! SØNDAG D. 31. AUGUST KL. 11. Vælg mellem en løbetur på 5 eller 10 km. Ruterne starter og slutter ved Allindelille Idrætsforening Skeevej 23B og går ad lavt trafikerede veje, samt gennem den smukke Allindelille Fredsskov. Pris for deltagelse: 50 kr., der inkluderer fælles opvarmning, startnummer, væske på depot og så mange vafler du kan spise efter løbet. SØNDAG DEN 14. SEPTEMBER KL ved Haraldsted Forsamlingshuset, Langebjergvej 56. På høstmarkedet deltager en række lokale, især økologiske producenter og håndværkere. Mange af områdets foreninger og institutioner vil deltage og der vil blive arrangeret naturaktiviteter for børn og voksne både på pladsen og i skoven. Læs mere og tilmeld dig via under fanebladet Vaffelløb senest d. 25. august Her kan du også se sidste års rekorder. Måske kan de slås? Der er også mulighed for tilmelding på dagen. Mød op senest for at få dit startnummer. Opvarmning starter Løbet starter kl. 11. Vi glæder os til at se dig Allindelille Idrætsforening

7 ARRANGEMENTER 7 Søndagsmiddag med 4H Kom og hyg dig med madlavning i skolekøkkenet på Allindelille Friskole. Vi laver maden i fællesskab og slutter med en hyggelig søndagsmiddag omkring et veldækket bord. Søndagsmiddage handler om hyggelig sammenværd, samarbejde og fælleskab. Du behøver ikke at tilmelde dig alle gangene. Vælg bare frit hvad der passer ind i din/jeres kalender. Alle børn der er medlemmer af 4H kan deltage, og må gerne tage mor/far eller søskende med. ( Er du under 10 år skal du være i følgeskab af en voksen. ) SØNDAG D. 21. SEPTEMBER 2014 KL Den her gang er der syltedag. Vi sylter af årstidens råvarer. Medbring egne glas. Pris: 65,- kr. pr. person SØNDAG DEN 19. OKTOBER 2014 KL Denne søndag skal vi lave stenaldermad. Stenalderkost er in. Vi skal lave dejlige og velsmagende stenaldermad, som måske kan give inspiration til at prøve det derhjemme. Pris: 65,- kr. pr. person SØNDAG D. 23. NOVEMBER 2014 KL Denne søndag lave vi mad som i oldemors tid. Hvad spiste man på oldemors tid? Kom og find ud af det sammen med 4H. Gammeldaws mad er nemlig altid et hit hos børn. Så denne gang skal vi lave den gode gamle mad, uden hensyn til alverdens nyere kostråd. Pris: 65,- kr. pr. person Tilmelding til: Katrine Sommer tlf.: eller katrine. sommer@hotmail.com eller Stine Veisegaard tlf: eller veisegaard@yahoo.com Vi glæder os til at se dig! HUSK: Du skal være medlem af 4H for at må deltage. Til gengæld må du tage mor/far eller søskende med uden de er medlemmer. Bliv medlem på og vælg linket bliv medlem. Medlemskab koster 175,- kr.

8 ARRANGEMENTER Høstgudstjeneste Krummer i Kirken vinden og regnens rusken. Kirkerne er pyntet op og salmerne er de kendte fyldt med taknemmelighed over alt det vi får givet. Vi har hinanden, når efterårsmørket lukker sig om os. Søndag den 21. og 28. september siger vi tak for sommerens høst i 2014 med alt hvad den har bragt, nu hvor solens glans, fuglene der har sunget, som gjaldt det livet, og de lyse nætter bliver afløst af den blå september, gulnede blade, Der er krummer i kirken! Og det får vi at mærke på to tirsdage i efteråret: 21. oktober, hvor det handler om Moses, der skiller vandene, ørkenvandring og 11. november, hvor vi skal høre om håb og Jonas i hvalen Krummer i kirken er for småbørnsfamilier. Vi starter i Haraldsted kirke kl med fortælling og sang, derefter går vi ned og spiser mad sammen i konfirmandstuen. Det hele er afsluttet kl Meld jer gerne til på mmjo@km.dk eller på tlf , så vi er sikre på at have mad nok.

9 9 ARRANGEMENTER Eftermiddagsmøder Der kan bestilles kirkebil til arrangementerne hos Busteam på tlf Arrangementerne koster 25 kr. for kaffe og kage. FREDAG DEN 12. SEPTEMBER Drømte mig en drøm i nat - rejse på sangens vinger. Denne fredag får vi besøg af sanger, forfatter og foredragsholder Jeannet Ulrikkeholm, der følger os gennem den danske sang op gennem tiderne. Hun fortæller, synger og spiller lut og guitar og publikum er med på fællessang. Vi kommer igennem meget bl.a. sange og tekster af Thomas Kingo, H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Tove Ditlevsen, Benny Andersen og Halfdan Rasmussen. Alt sammen bundet med de historier, der knytter sig til sangene og melodierne. bl.a. Osted og Roskilde. Våbnene blev sendt videre til frihedskæmpere på Sjælland og i København. Jonna og John Helmersen fortæller og binder historierne sammen til eftermiddagsmødet fredag den 10. oktober kl. 14 i Haraldsted Præstegård. Forbered Jer på både barske, sørgelige og humoristiske historier. FREDAG DEN 14. NOVEMBER Rundrejse i revyens mestre. Denne fredag eftermiddag byder på en musikalsk rundrejse i revyernes land, hvor vi vil møde en række velkendte navne som Osvald Helmuth, Storm P, Dirch Passer og mange andre. En eftermiddag med meget fællessang og viseværten vil være sognets egen præst Mette Marbæk. FREDAG DEN 10. OKTOBER De fleste kender historien om Hvidstensgruppen. På Sjælland var Gyldenløveshøj stedet, hvor den første våbenmodtagelse foregik. Det var i august I efteråret 1944 dannedes den midtsjællandske våbenmodtagergruppe, kaldet Borupholdet. De havde opgaver af samme slags som Hvidstensgruppen. Borupholdet tog imod ca. 125 containere med våben fra Englænderne. Borup-holdet arbejdede sammen med grupper fra

10 0ARRANGEMENTER Koncert med Diversity Allehelgen 2. november 2014 Gudstjenesten Allehelgensdag skaber gennem bønner, tekstlæsninger og salmer plads til at mindes og sørge over dem, vi har mistet. Og der er samtidig plads til at takke for det liv, vi fik lov at dele med dem. I vores kirker læser vi denne dag navnene på dem, som i årets løb er døde, op fra prædikestolen. Torsdag den 23. okt kl slår Haraldsted kirke dørene op for årets velgørenhedskoncert. Vi har sikret os trio Diversity, til at give os en smuk, klassisk musikoplevelse. Diversity er 2 klassiske fløjtenister, Helene Simonsen og Linnéa Villén, i mødet med den garvede jazzbassist, Mads Vinding. De tre musikere har hentet det bedste fra hver af deres verdener og tradition, og således spænder repertoiret over værker af J. S. Bach til svensk og irsk folkemusik og danske salmer, når fløjternes lyse natur får klangbund af den varme og fyldige bas. Det er en koncert præget af uhøjtidelighed og nærvær og der er noget for enhver smag. Billetten til koncerten koster 50 kr., der ubeskåret går til Missionen blandt hjemløse. Madbix 3. september kl Gennem de senere år er der kommet afgørende nye vinkler på, hvordan sorg forstås. Sognepræst Lise Trap udgav i foråret 13 bogen Hjertebånd. Om at leve med sine døde. Tidligere har hun skrevet Sorg. Den dybeste ære glæden kan få. Med udgangspunkt i egne og andres erfaringer vil Lise Trap fortælle om sorg. Pris 75 kr/voksne, 40 kr/børn. Tilmelding til Fabienne Dujoux på eller på dk, hvor du også kan læse mere om arrangementet.

11 11 ARRANGEMENTER Kirkehøjskole Det dannende fællesskab Folkeskole, landsby og kirke i 200 år Kirkehøjskoleweekend d oktober i Jystrup I år fejrer vi 200 året for skoleloven 1814 med en weekend, der fejrer og belyser det gode fællesskab mellem skole, by og kirke på landet gennem 200 år. Kirkehøjskoleweekenden vil se på fælleskabet mellem skole, by og kirke gennem 200 år. Skoleloven 1814 var et resultat af 25 års (!) kommisionsarbejde, og loven kom midt i en økonomisk og politisk krisetid, hvor Danmark som det første land i verden indførte undervisningspligt for alle børn. Skoler har der været siden reformationen, men først i 1814 indføres undervisningspligt for alle med en detaljeret beskrivelse af skolernes indretning og undervisningens indhold. I modsætning til den nyeste skolelovgivning, tænkte man dengang endda på børnenes vej til skole: Det bør Paases, at der til hver Skole haves bekvemme Veie og Stier, samt at disse istandsættes, vedligeholdes, og, naar Sne er falden, opkastes, saaledes, at de Børn, der søge Skolen, kunne komme frem til denne. Skolen og kirken har altid arbejdet sammen med byen om den almene dannelse i fællesskab, men det har de sidste 40 år ændret sig. Derfor ser vi nærmere på, hvad det umistelige i landsbyernes gode fællesskab er og drøfter hvordan vi fremover sammen kan skabe gode rammer og broer mellem skole, by og kirke. Børnegudstjeneste Den 7. september holder vi børnegudstjeneste i Haraldsted kirke, med musik, fortællinger, minikonfirmander og børnekoret der deltager. Kom og vær med til en skøn og sjov dag, der fortsætter med pølsehorn og leg i præstegårdshaven.

12 2IDRÆTSFORENINGEN Allindelille idrætsforening ZUMBA Tid: Onsdag kl Alderstrin: 16 + HERRE MOTION Gymnastik og volleyball Tid: Tirsdag kl Vi arbejder på at tilbyde flere hold, bl.a. I Allindelille Idrætsforening glæder vi os til at se dig til en ny sæson! De hold der var besluttet ved sognebladets deadline ser du her. Læs mere om øvrige hold på hjemmesiden www. allindelille-if.dk. Kom og prøv vores hold. De første to gange er gratis. GYMNASTIK Herreholdet starter i uge 43. Øvrige hold starter i uge 38. MOR/FAR/BARN, DANS, SPRING, samt STYRKETRÆNING. Har du lyst til at være instruktør, eller kender du én? så kontakt Jens-Henrik Lynggaard, VOLLEYBALL FOR VOKSNE i Vigersted Hallen Alle er velkomne Tid: Onsdag kl Start: Efter efterårsferien Kontakt: Torben Kristensen, BØRNEHAVEBØRN Tid: Torsdag, kl Alderstrin: 5-6 år TURBOFRÆS Tid: Se hjemmesiden Alderstrin: kl.

13 13 IDRÆTSFORENINGEN BADMINTON Hvis du ønsker badmintontider i gymnastiksalen, skal du henvende dig til formanden Birgit Flygstrup, FAMILIEBADMINTON Tid: Torsdag Sted: Vigersted Hallen Start: Efter efterårsferien Vi EFTERLYSER en kontaktperson. Meld dig gerne til Birgit Flygstrup hvis du er interesseret. FODBOLD Old-boys holdene fortsætter sommeren ud, så kom og vær med. OLD BOYS / SENIOR OLD BOYS Tid: Mandag kl Alder: 30 + Kontakt: Kent Olsen, VETERAN Tid: Torsdag kl Alder: 45 + Kontakt: Bo Houmann, INDENDØRSFODBOLD FOR TEENAGERE Tid: Lørdag kl Sted: Vigersted Hallen Start: Efter efterårsferien Træner: John Green, HERRE-HOCKEY Sjov og svedig hockey/floorball i salen. Tid: Se hjemmesiden Start: uge 38. Kontakt: Ulrik Lindberg, LØBEHOLD Løbeholdet mødes stadig hver søndag kl. 15 ved klubhuset og løber en dejlig tur i skoven. Kom og løb med. Der er plads til alle.

14 4FRA VUGGE TIL GRAV Fra vugge til grav Dåb ASTRID BUDACH TAMBOUR Født 2. oktober 2013, døbt 8. juni 2014 i Haraldsted Kirke Viet MARIA OG KIM LYNG KJÆR KNUD- SEN Viet i Allindemagle kirke 17. maj 2014 Dødsfald KAREN K STØVRING Født 13. juli 1931, død 20. maj 2014, bisat fra Haraldsted kirke 24. maj 2014 ANNY M HANSEN Født 4. februar 1933, død 30. april 2014, bisat 6. maj 2014 fra Haraldsted Kirke

15 15 GUDSTJENESTELISTE September 2014 Haraldsted Allindemagle 7. sept. 12. e. trin. - Spot mod Helligånden 10.30(børn) 14. sept. 13. s. e. trin. Hvilken plads i Guds rige? 9.00 (LL) 21. sept. 14. s. e. trin. Den lamme ved Bethesda dam (høst) 28. sept. 15. s. e. trin. Jesus besøger Martha og Maria (høst) Oktober okt. 16. s. e. trin. Lazarus opvækkelse 9.00 (LL) 12. okt. 17. s. e. trin. Levis kaldelse okt. 18. s. e. trin. Jeg er vintræet, I er grenene 9.00 (LL) 26. okt. 19. s. e. trin. Jesus kalder disciple November nov. Alle helgens dag I er verdens lys nov. 21. s. e. trin. Det golde figentræ 9.00 (LL) 16. nov. 22. s. e. trin. Enkens skærv nov. Sidste s. i kirkeåret Kom til mig nov. 1. s. i advent Indtoget i Jerusalem LL Lisbeth Lundbech Kirkebil kan bestilles på Der tages forbehold for ændringer. Sognets præst forestår gudstjenesten medmindre andet er angivet.

16 6KALENDER 1. sept. Banko i forsamlingshuset kl sept. Børnegudstjeneste kl i Haraldsted kirke 9. sept. Menighedsrådsmøde kl. 19 i Haraldsted præstegård 12. sept. Eftermiddagsmøde i Haraldsted præstegård kl sept. Køb, salg og byttemarked i forsamlingshuset kl sept. Høstmarked og naturens dag ved forsamlingshuset kl sept. Søndagsmiddag - Syltedag med 4H kl på friskolen 26. sept. Ølsmagning i forsamlingshuset kl sept. Spisning og banko i forsamlingshuset kl okt. Banko i forsamlingshuset kl okt. Lokalrådsmøde kl okt. Eftermiddagsmøde i Haraldsted præstegård kl okt. Søndagsmiddag med stenaldermad kl på friskolen 21. okt. Krummer i kirken i Haraldsted kl (se omtale) 21. okt. Menighedsrådsmøde kl. 19 i Haraldsted præstegård 23. okt Koncert med Diversity i Haraldsted kirke. (se omtale) 24. okt Ålegilde med dans i forsamlingshuset kl okt Kirkehøjskole i Jystrup Laden 2. nov. Børnebanko i forsamlingshuset 3. nov. Banko i forsamlingshuset kl 19 11, nov. Krummer i kirken i Haraldsted kl (se omtale) 11. nov. Menighedsrådsmøde kl. 19 i Haraldsted præstegård 13. nov. Borgermøde om helhedsplan og Lokalrådets generalforsamling kl nov. Eftermiddagsmøde i Haraldsted præstegård kl nov. Vinsmagning i forsamlingshuset kl nov. Julemarked i forsamlingshuset kl nov. Søndagsmiddag med 4H som i oldemors tid kl

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012. Den store afskedsfest. Pilgrimsvandring. Bisseruplejren

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012. Den store afskedsfest. Pilgrimsvandring. Bisseruplejren ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012 KIRKE- OG SOGNEBLAD Pilgrimsvandring Kom og hør Maria Helleberg fortælle om Knud Lavard, mens vi går til kapelruinen. Søren Ryge i præstegården Årets

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 K I R K E N Y T PADESØ SOGN 13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 Høst i Padesø Nyt fra menighedsrådet Nyt orgel Padesø Kirkes gamle orgel, der er ca. 125 år, er slidt op. Det har også været flittigt brugt i

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Det sker i vinter. på Jungshoved

Det sker i vinter. på Jungshoved Det sker i vinter på Jungshoved STYREGRUPPEN FOR JUNGSHOVED SKOLE byder alle velkommen til en ny vintersæson 2011-2012 på Jungshoved. Igen i år udkommer folderen som en del af bladet Jungshoved. Se også

Læs mere

Ord på vej Af Dean Andersen

Ord på vej Af Dean Andersen Menighedsblad for Februar/ Marts 2013 KONTAKT Præst Dean Andersen Kyndegårdsvej 13, Nyker Telefon: 56 95 05 30 56 96 16 76 Mobil: 4092 4169 dean.andersen@metodistkirken.dk www.zionskirken.dk Kasserer Bettina

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Aktiviteter Januar 2016

Aktiviteter Januar 2016 Aktiviteter Januar 2016 Aktivitetscentret Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf. 9931 5339 Åbningstider: Mandag til torsdag fra kl.9.00-16.00 Træning på Thulebakken Mandage kl.10.00: Tirsdage kl.10.00:

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Vi lukker dørene op i uge 36 på Kværkeby Friskole med et nyt program for gymnastikken i Kværkeby. Her kan vi tilbyde hold for både børn og voksne. Vi glæder os til

Læs mere

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Nr. 207 april 2016 HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Det er nu tiden til, vi skal have en tilmelding til vores efterårsstykke. Vi er i god tid i år med tilmeldingerne, men da Per Storm er i gang med

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Aktivitetskalender: Til opslagstavlen

Aktivitetskalender: Til opslagstavlen April 1999 2 Aktivitetskalender: Til opslagstavlen Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der motionsløb eller gåtur fra Marienlystcentret, vælg 3 km, 5 km, 8 km eller længere rute. 22. 23. 24. April Shat

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder.

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Martin Lindved 2065 9320 Børne diskotek - Jan

Læs mere

PROGRAM. Torsdag d. 31. maj 2012. 17.00 Pladsen og cafeen åbner. 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb)

PROGRAM. Torsdag d. 31. maj 2012. 17.00 Pladsen og cafeen åbner. 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb) PROGRAM Torsdag d. 31. maj 2012 17.00 Pladsen og cafeen åbner 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb) Vind flotte præmier for fleste kørte kilometer eller fleste sponsorkroner. 18.00- FUT løb for ALLE 4,5

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1-2016 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.: 3025 3347/ mail: VOH@km.dk Graver Gerda Kvisgaard

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016 Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup vinterhalvåret 2015/2016 Hold dig opdateret på hjemmesiden: www.hvidbjergborgerforening.dk Er din husstand endnu ikke medlem - men ønsker at blive det denne

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Mandag fejrer vi Mollis 3 års fødselsdag (d. 11/2.) i forbindelse med Godmorgensang.

Mandag fejrer vi Mollis 3 års fødselsdag (d. 11/2.) i forbindelse med Godmorgensang. Ugebrev for uge 8. (der er ikke ugebrev for uge 7 på grund af vinterferie) Mandag fejrer vi Mollis 3 års fødselsdag (d. 11/2.) i forbindelse med Godmorgensang. Mandag er også dagen, hvor Leika begynder

Læs mere

Generelt: Her er alle velkommen!

Generelt: Her er alle velkommen! Generelt: Kom og vær med når vi starter en ny sæson af Rødding på KRYDS & TVÆRS. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med en masse sjove og underholdende aktiviteter for både store og små, unge og

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ 2015. Kirkegården. Skærtorsdag. Vandring. Mariæ Bebudelse

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ 2015. Kirkegården. Skærtorsdag. Vandring. Mariæ Bebudelse ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ 2015 KIRKE- OG SOGNEBLAD Vandring Skærtorsdag Mariæ Bebudelse Kirkegården Spændende vandretur i Vrangeskov Gudstjeneste i kirken og fællesspisning i præstegården.

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 5/12 2015 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

www.erikdenrode.dk Gruppeleder.edr@gmail.com

www.erikdenrode.dk Gruppeleder.edr@gmail.com www.erikdenrode.dk Gruppeleder.edr@gmail.com Velkommen til Erik den Rødes projektuge 2011 Velkommen til Erik den Røde's projektuge 2011, som igen i år ligger i forbindelse med "Spejder for dag", som er

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se mere på www.janderup.dk. Generalforsamling i Janderup

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE SEPTEMBER- DECEMBER 2011. Hvem er jeg for tiden i tiden? Korworkshop. Haraldsted by Night

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE SEPTEMBER- DECEMBER 2011. Hvem er jeg for tiden i tiden? Korworkshop. Haraldsted by Night ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE SEPTEMBER- DECEMBER 2011 KIRKE- OG SOGNEBLAD Hvem er jeg for tiden i tiden? Kirkehøjskole Midtsjælland byder indenfor den 19.-20. november i Haraldsted præstegård. Korworkshop

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

(Øster) Højst Aktiv Uge 36

(Øster) Højst Aktiv Uge 36 (Øster) Højst Aktiv Uge 36 Sommeren er snart ved at gå på hæld, vi går mod mørkere tider, og snart bliver aktivt udeliv erstattet af flere og flere indendørs aktiviteter. Men...inden vi tager definitivt

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter

Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter Musik og sang - Koncerter - Træning med fysioterapeuter og psykomotorisk terapeut - Cykeltur på Duo-cykel Børnekor Musikalsk underholdning

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

for Lyne Sogn November 2015

for Lyne Sogn November 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn November 2015 Indhold: * Lyne Kirke: diverse, Arrangémenter * Lyne Friskole: Åben hus * Vennekredsen: Bankospil * Skulptur: *

Læs mere

Aktuelt nyt. Se kalender på bagsiden! LOKALbladet oktober-november 2014

Aktuelt nyt. Se kalender på bagsiden! LOKALbladet oktober-november 2014 Aktuelt nyt Side 2 RUBRIK: Kontakt de lokale foreninger Side 3 Husmoderforeningen: Program for Side 3 Husmoderforeningen: Julehygge i et 25. nov. Side 4 Kreativ Naturskole på Friland 13. og 14. Side 4

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Sommeren er tiden, hvor vi kan glæde os over naturens farvestrålende sommerfugle - her ses dagpåfugleøje. Foto: Bent Thøgersen Første maj Mig først! Tilbage i

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

TÅRUP FORSAMLINGSHUS VENNER AKTIVITETSPROGRAM 2016-2017

TÅRUP FORSAMLINGSHUS VENNER AKTIVITETSPROGRAM 2016-2017 TÅRUP FORSAMLINGSHUS VENNER AKTIVITETSPROGRAM 2016-2017 Forsamlingshusets Venners bestyrelse byder velkommen og tak til alle brugere, supportere og aktører, der er delagtig i forsamlingshusets ve og vel

Læs mere

Fredag den 29. januar 2016

Fredag den 29. januar 2016 den 29. januar 2016 Selvom alt sneen nu er smeltet, har det alligevel siden sidste månedsbrev, været en måned med mange sjove timer på vores lille kælkebakke. Godt vi bor i et land hvor årstiderne byder

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 Januar 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Vinterlandskab. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Julemarked på Lyngparken.

Julemarked på Lyngparken. December 13 Januar 14 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december måned onsdag, den 4. Sang kl. 10.00 kl. 13.30 torsdag, den 5. kl. 10.00 Sct. Jacobi Skoles Kor underholder tirsdag,

Læs mere

FESTUGE 23. Sdr. Rind Stadion - Klovenhøjvej 6

FESTUGE 23. Sdr. Rind Stadion - Klovenhøjvej 6 FESTUGE 23 Sdr. Rind Stadion - Klovenhøjvej 6 4. juni - 8. juni 2013 2 TIRSDAG den 4. juni 2013 17.30 Fodbold U8 drenge Kl. 18.00 BT/SVIF 2 Viborg FF 4 Kl. 18.00 Mønsted/Sparkær 2 Viborg FF 3 Kl. 18.30

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere!

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere! ALLEHELGEN 2012 HA. Der er dage, hvor jeg slet ikke har lyst til at stå ud af sengen Jeg tænker på hende hele tiden. Der er ikke noget, der er, som det var før. Sådan udtrykte en mand sig. Han havde mistet

Læs mere

Detaljeret program for Snedsted Festuge

Detaljeret program for Snedsted Festuge Detaljeret program for Snedsted Festuge Lørdag den 3. august Aktivitet: DM i Adventure Race (Thy til lands, til vands og i luften). Beskrivelse: Danmarksmesterskaberne i Adventurerace "Thy til lands til

Læs mere

Nykøbing Rørvig. Aktivitetsoversigt

Nykøbing Rørvig. Aktivitetsoversigt Nykøbing Rørvig Aktivitetsoversigt september 2016-10. januar 2017 Indholdsfortegnelse Sensommertur... 3 Underholdning og fællessang... 3 Foredrag... 4 Juleunderholdning/koncert... 4 Nytårskoncert... 5

Læs mere

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. SIDE 3 LEDEREN SIDE 4 HESTESIDEN SIDE 5 JULEFEST SIDE 6 OPGAVEN SIDE 7 VÆRKSTEDER SIDE 8 VÆRKSTEDER SIDE 9 KALENDER SIDE 10 BÅLFORLØBET

Læs mere

Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04

Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04 Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04 Haderslev Familie og Firma Sport er en forening med mange spændende aktiviteter. Se de følgende

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Aktivitetscentret Gedvedhus SUNDHEDSCENTER LINDEHØJ VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Nyhedsbrev uge 35 2015

Nyhedsbrev uge 35 2015 Nyhedsbrev uge 35 2015 Side 1 God weekend Side 7 Filuren Side 2-3 Nyt fra Allan Side 8-9 Chromebooks Side 4 Høstfest Side 10 N/T med 4-5 klasse Side 5 Indvielse af vuggestuen Side 11-13 Børnehaven Side

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

MØLLEVANGENS Talerør August 2012

MØLLEVANGENS Talerør August 2012 MØLLEVANGENS Talerør August 2012 Med Annemette s søn, Jacob, har vi i sommerferien haft en ekstra pedel-medhjælper! Avisredaktion Marie Thomsen Marie Johansen Inger Knudsen Ruth Nørgaard Deadline: Den

Læs mere