Økonomi og Analyse 18. august 2011 Fics brevid: Halvårsregnskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomi og Analyse 18. august 2011 Fics brevid: 1316053. Halvårsregnskab"

Transkript

1 Økonomi og Analyse 18. august Fics brevid: Halvårsregnskab 30. Juni

2 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne Indenrigs- og Socialministeriets udmeldte ramme for serviceudgifter Udvalgenes afvigelser 3. Udvikling i driftsudgifterne, udenfor serviceudgifterne Overførselsudgifter Aktivitetsbestemt merfinansiering 4. Udvikling på anlæg og ejendomssalg/byggemodning 5. Renter, afdrag, finansiering og balanceforskydniner 6. Kassebeholdningen og likviditet 7. Udvalgenes opfølgninger Serviceudgifter Overførselsindkomster Bilag 1: Kassebeholdningsopgørelse Bilag 2: Oversigt over tillægsbevillinger og omplaceringer Bilag 3: Aktivitetsskemaer til de enkelte udvalg Budgetopfølgningen er udarbejdet af Økonomi og Analyse i samarbejde med direktørområderne. r forklares primært som ændringer i forudsætningerne for tet, dvs. i forhold til ændret aktivitet og/eller pris/enhedsomkostning.

3 3 1. Samlet konklusion for driftstet. Med halvårsregnskabet pr. 30. juni forventes regnskabsresultatet for den skattefinansierede drift at udgøre 4.405,8 mio. kr. Dette er en forbedring i forhold til opfølgningen pr. 31. marts på 13,4 mio. kr. og et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 3,1 mio. kr. Nettodriftsudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplacering ml. rammer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Serviceudgifter Overførselsudgifter Aktivitetsbestemt medfinansiering Nettodriftsudgifter i alt Note 1: Omplacering af 1,6 mio. kr. mellem rammen serviceudgifter og rammen overførselsudgifter skyldes udkontering af lønpuljer serviceudgiftsrammen til institutioner under indkomstoverførselsrammen. Note 2: Oprindelig på overførselsudgifter er korrigeret for omlægning af refusionsordninger på beskæftigelsesområdet. Udover at der er givet tillægsbevillinger på 3,8 mio. kr. er der samlet set et forventede mindreforbrug på 6,9 mio. kr. Mindreforbruget fordeler sig med et mindreforbrug på 6,1 mio. kr. på serviceudgifterne, et mindreforbrug på 2,4 mio. kr. på overførselsudgifterne samt et merforbrug på 1,6 mio. kr. på aktivitetsbestemt medfinansiering. Iværksatte og planlagte initiativer for at imødegå ufinansieret merforbrug På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område forventes ligesom ved sidste opfølgning et merforbrug på serviceudgifterne på 2 mio. kr. vedrørende Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU). Sag om finansiering heraf vil blive forelagt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i august.

4 4 2. Udvikling i Serviceudgifterne Serviceudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt Regnskab oprindeligt Serviceudgifter i alt Kommunens serviceudgifter ligger pr. 30. juni 3,9 mio. kr. under oprindeligt. I henhold til den forventede sanktionslovgivning risikerer kommunen at blive ramt af en sanktion, hvis kommunerne samlet overskrider serviceudgiftsrammen. Hvis denne overskrides, vil Roskilde Kommune blive ramt af den kollektive sanktion (40%) og den individuelle (60%), hvis Roskilde Kommunes regnskabsresultat overstiger det oprindelige. Det skal bemærkes at serviceudgiftsrammen ved vedtagelsen for i efteråret 2010 var ca. 1,2 mia. kr. over kommunernes samlede terede serviceudgifter. Serviceudgifter - finansiering af afvigelse kr. (+ = udgift; - = indtægt) Regnskab oprindeligt Omplacering mellem udvalg Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Økonomiudvalget Ældre- og Omsorgsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Forebyggelses- og Socialudvalget Skole- og børneudvalget Kultur- og Idrætsudvalget Teknik- og miljøudvalget Serviceudgifter i alt Der forventes et samlet mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 3,9 mio. kr. Der er givet tillægsbevillinger for samlet 3,8 mio. kr. Herefter fremkommer et forventet mindreforbrug på 6,1 mio. kr., som derfor har effekt på kassebeholdningen. Dette er en forbedring på 9,0 mio. kr. sammenlignet med opfølgningen pr. 31. marts. n på 2,0 mio. kr. under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skyldes forventede merudgifter til STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse). Stigningen skyldes et højere aktivitetsniveau end forventet ved lægningen. Der forventes nu et mindreforbrug på 6,3 mio. kr. under Skole- og Børneudvalgets område. Mindreforbruget skyldes, at der har været et valg af madordningerne på nogle af daginstitutionerne, samt mindreforbrug på centrale konti. Mindreforbruget imødekommer et merforbrug der er overført På Kultur- og Idrætsudvalget forventes et mindreforbrug på 1,8 mio. kr. Mindreforbruget skyldes, at oplysningsforbundene i samlet set har måttet tilbagebetale 1,8 mio. kr. af tidligere udbetalt tilskud, idet aktiviteten har været mindre end forudsat. Endeligt er der siden opfølgningen pr. 31. marts givet en tillægsbevilling som betyder, at der er overført 0,9 mio. kr. driftsrammen under Handicap og Psykiatri til anlægsrammen til finansiering af

5 5 kapacitetsudvidelse på Mariehusene. De 0,9 mio. kr. var ikke indregnet som forventet mindreforbrug ved sidste opfølgning og forventes ikke at medføre en overskridelse på udvalgets ramme. Det forventede regnskabsresultat under Forebyggelses- og Socialudvalget er derfor nu forbedret med 0,9 mio. kr. sammenlignet med opfølgningen pr. 31. marts. På øvrige udvalg forventes ingen ufinansierede afvigelser under serviceudgiftsrammen.

6 6 3. Udvikling i driftsudgifterne, udenfor serviceudgifterne Ikke Serviceudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt Regnskab oprindeligt Ikke Serviceudgifter i alt Note: Oprindelig på overførselsudgifter er korrigeret for omlægning af refusionsordninger på beskæftigelsesområdet. Der forventes et samlet regnskabsresultat på ikke-serviceudgifterne på 956,5 mio. kr. svarende til et samlet merforbrug udenfor serviceudgifterne på 0,8 mio. kr. Dette er en forbedring på 2,8 mio. kr. sammenlignet med sidste opfølgning. Ikke Serviceudgifter - finansiering af afvigelse kr. (+ = udgift; - = indtægt) Regnskab oprindeligt Omplaceringer ml. udvalg Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Overførselsudgifter Forebyggelses- og Socialudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Teknik- og miljøudvalget Skole- og Børneudvalget Aktivitetsbestemt medfinansiering Forebyggelses- og Socialudvalget Ikke Serviceudgifter i alt Overførselsudgifter På indkomstoverførslerne forventes et mindreforbrug på 2,4 mio. kr. Dette er en forbedring på 2,4 mio. kr. sammenlignet med sidste opfølgning. Ændringen siden sidste opfølgning skyldes, at der nu forventes færre dagpengemodtagere end forudsat samtidig med, at en øget virksomhedsrettet aktivering betyder en lavere medfinansiering af dagpengene (1,5 mio. kr.). Herudover betyder færre sygedagpengemodtagere mellem 5 og 52 uger samt en øget anvendelse af virksomhedsrettede aktive tilbud til sygedagpengemodtagere et samlet mindreforbrug på 2 mio. kr. Endeligt forventes et merforbrug på 1,5 mio. kr. på førtidspensioner, som modsvares af et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. på øvrige indkomstoverførsler. Aktivitetsbestemt medfinansiering På den aktivitetsbestemte medfinansiering forventes et merforbrug i forhold til det oprindelige på 1,6 mio. kr., hvilket er 2,0 mio. kr. mindre end ved opfølgningen pr. 31. marts. n skyldes en større stigning i antallet af behandlinger på sygehusene, end den der var aftalt mellem regionerne og staten. Det har tidligere været forventet, at et merforbrug ville blive kompenseret i forbindelse med midtvejsregulering i. Imidlertid er reguleringen faldet væk som en del af økonomiaftalen for 2012 mellem KL og Regeringen.

7 7 4. Udvikling på anlæg og ejendomssalg/byggemodning. Anlæg Netto kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Samlet konklusion for anlæg og ejendomssalg/byggemodning Der forventes et nettoregnskabsresultat vedrørende anlæg på 325,2 mio. kr. svarende til et merforbrug på 66,2 mio. kr. i forhold til oprindeligt vedtaget, som dog er finansieret af overførsler Sidste opfølgning viste et nettoregnskabsresultat på 336,5 mio. kr. Nettomindreforbruget siden sidst, skyldes primært øget ejendomssalg og nedsat forventning til byggemodningsudgifter. Der er besluttet overførsler 2010 til og tillægsbevillinger for i alt 97 mio. kr., som herefter giver et samlet rådighedsbeløb på netto 356 mio. kr. Dette er 6,9 mio.kr. lavere end ved opfølgningen pr. 31. marts. Med et forventet regnskab på 325,2 mio. kr. samt et korrigeret på 356 mio. kr. betyder det et nettomindreforbrug i på 30,8 mio. kr. Mindreudgiften vedrører primært Renovering af Klostermarkskolen og Rockmuseet, hvor byggerierne ikke følger den terede tidsplan, samt mindreforbrug på byggemodning. Der forventes fuld udnyttelse af kvalitetsfondsmidlerne i på baggrund af det samlede investeringsniveau på de borgernære områder. Overførslerne til 2012 skønnes til at blive 29,3 mio.kr., hvor der ved sidste opfølgning var en forventning om 23,7 mio. kr. Det er en stigning på 5,6 mio. kr. Forventningen om overførsel af rådighedsbeløb til 2012 bygger på direktørområdernes bedste skøn på nuværende tidspunkt. Imidlertid viser erfaring tidligere år, at en del konkrete projekter alligevel bliver forsinkede, og at overførslerne derfor kan vise sig at blive større. Opfølgning på anlægsområdet på udvalgsniveau m.v. Tillægsbevillinger Inkl. Overførsler Budget inkl. tillægsbev. og overførsler (B) Ufinansieret afvigelse overført til 2012 (A) =(A-B) Økonomiudvalget Skole- & børneudvalget Kulturudvalget Teknik & miljøudvalget Forebyggelses- & Socialudvalget Ældre- & Omsorgsudvalget Anlægsudgifter i alt Byggemodning Ejendomssalg & -køb Anlæg i alt Økonomiudvalget Der forventes en mindreudgift på 0,7 mio. kr. n skyldes at der til Cleantech projektet er afsat netto 1,3 mio.kr., hvoraf der på grund af projektets fremdrift kun forventes anvendt 0,6 mio.kr. i,

8 8 fordelt med 1 mio.kr. i indtægter og 1,6 mio.kr. i udgifter. Restbeløbet, på 0,7 mio.kr., forventes overført til næste år. Skole- og Børneudvalget Der forventes en mindreudgift på 11,3 mio. kr. n skyldes at byggetakten for nogle projekter er ændret i forhold til det oprindelige. Det betyder ligesom ved sidste opfølgning, at der forventes overført 10 mio. kr. vedrørende Renovering af Klostermarkskolen, 0,2 mio. kr. vedrørende følgeudgifter efter brand på Klostermarkskolen, samt 1 mio. kr. vedrørende om- og tilbygning af fritidsklubben Poplen. Kulturudvalget Der forventes en mindreudgift på 11,5 mio. kr. Hovedsageligt skyldes det, at enkelte projekters betalinger eller tilskud først forventes gennemført i Ligesom ved opfølgning 31. marts, drejer det sig om udbetaling af tilskud til Rockmuseet med 7 mio. kr. Herudover er der nu ændret i forventningerne vedrørende udvidelse af Roskildehallerne, hvor der nu er en forventning om at 3,7 mio. kr. ikke bruges i, men overføres til Teknik- og Miljøudvalget Der forventes et mindreforbrug på 0,3 mio. kr., vedrørende de almindelige anlæg. n skyldes at en renovering af Restaurant Vigen først kan afsluttes i 2012, og at de 0,3 mio. kr. afsat hertil forventes overført. Forebyggelses- og Socialudvalget Der forventes en mindreudgift på 1,9 mio. kr., som vedrører udvidelse af Koglerne. Projektet forventes først gennemført i 2012, og der overføres 1,9 mio.kr. hertil. Ældre- og Omsorgsudvalget Der forventes en nettomindreudgift på 0,5 mio. kr., hvilket skyldes mindre forskydninger i forhold til den terede byggetakt vedrørende Trekroner Plejecenter, hvor der nu forventes overført netto 1,1 mio. kr. til Herudover er der et merforbrug på 0,6 mio. kr. vedrørende etablering af plejeboliger ved Kastanjehaven. Dette skyldes indarbejdelse af midler til 1 og 5 års eftersyn. Byggemodning Der forventes en nettomindreudgift på 4,6 mio. kr. Dette skyldes flere forhold. For Trekroner Syd Erhvervsområde vest forventes en mindreudgift på 2 mio. kr., hvilket bl.a. skyldes at anlægsjorden ikke er så forurenet som først antaget. Herudover er der flere projekter, der først forventes afsluttet i Det drejer sig blandt andet om Trekroner B28 med 1,6 mio.kr. og Musicon/Unicon med 1 mio.kr. Samlet set er der en forventning om overførsel til 2012 på 2,7 mio. kr. Ejendomssalg og -køb Ved vedtagelse af tet for blev der afsat en pulje til ejendomssalg på 25 mio. kr., som skal nedskrives i takt med konkrete ejendomssalg. På nuværende tidspunkt er puljen nedskrevet med 16,2 mio.kr. Herudover er en sag vedrørende ejendomssalg undervejs, som vil nedbringe puljen med yderligere 3 mio.kr. Den resterende pulje for udmøntes fuldt ud som følge af forventning om yderligere salg af parcelhusgrunde senere på året. For det samlede ejendomssalg og -køb forventes en nettomerindtægt på 0,1 mio.kr. Det skal bemærkes, at der er en sag undervejs om salg af erhvervsjord i St. Hede Grusgrav. Nettosalgsindtægten herfor vil udgøre 20,4 mio.kr. Indtægten er ikke indregnet i det forventede regnskab, idet det er usikkert om beløbet vil kunne tilgå kommunen i eller Anlægsprioritering 1. og 2. halvår På Byrådsmødet d. 16. februar blev der besluttet en periodisering af de anlægsprojekter som indgik i det vedtagne for, således at 140,4 mio. kr. kan frigives i 1. halvår og 38,8 mio.kr. i 2. halvår. Kommunens ejendomssalgspulje indgik ikke i denne prioritering.

9 9 Status den 31. maj er, at der mangler at blive frigivet 18,9 mio. kr. af de 140,4 mio. kr. Der er enkelte sager, for ca. 14,1 mio. kr., på vej med frigivelse. For andet halvår, er 34 mio. kr. endnu ikke frigivet. Midler Kvalitetsfonden i Roskilde kommune har i modtaget tilskud kvalitetsfonden på 29,6 mio. kr. Tilskuddet skal gå til anlægsinvesteringer inden for de borgernære serviceområder. Det forudsætter, at kommunen selv investerer et tilsvarende beløb ved finansieringen af anlægsprojekterne. De borgernære serviceområder defineres som dagtilbudsområdet, folkeskolen, ældreområdet samt idrætsfaciliteter målrettet børn og unge. For at få fuld anvendelse af -tilskudsmidlerne skal Roskilde kommune derfor foretage anlægsinvesteringer på 59,2 mio. kr., på de borgernære områder. Såfremt dette beløb ikke kan realiseres, skal tilskudsmidlerne deponeres svarende til mindreforbruget. I tet for er der herudover indregnet frigivelse af deponerede midler tidligere år på 24,6 mio. kr. Denne frigivelse kan ske ved et yderligere forbrug på 49,2 mio. kr. på de borgernære områder. Den samlede investering på de borgernære områder skal således beløbe sig til 108,4 mio. kr., hvis kvalitetsfondsmidlerne skal anvendes fuldt ud i. På nuværende tidspunkt forventes regnskabet for de borgernære områder at blive 152,6 mio. kr. Det er 4,3 mio. kr. mindre end ved sidste opfølgning, og skyldes de nye forventninger vedrørende Roskilde hallerne samt kapacitetsudvidelser til udviklingshæmmede.

10 10 5. Renter, afdrag, finansiering og balanceforskydninger (1.000 kr.) +=udgift / -=indtægt Oprindeligt regnskab opr. (A) Tillægsbevilli nger (B) Ufinansiere t afvigelse (A-B) Renter og afdrag Finansiering Tilskud og udligning Skatter Låneoptagelse Balanceforskydninger Samlet set for renter, afdrag, finansiering og finansforskydninger forventes regnskabsresultatet at vise en nettoindtægt på 4.694,2 mio. kr. svarende til en merindtægt på 8,9 mio. kr. i forhold til det oprindelige. Der er givet tillægsbevillinger på 61,5 mio. kr., således at der resterer en ufinansieret mindreindtægt/merudgift på 52,6 mio. kr. Heraf vedrører 8,8 mio. kr. lån til finansiering af Klostermarksskolen og Trekroner plejecenter, som forventes at medføre overførsel til 2012, jf. opfølgningen på anlæg. Der er tale om en stigning i den ufinansierede mindreindtægt/merudgift på 32,0 mio. kr. siden sidste opfølgning. Stigningen skyldes primært tilbagebetalt dækningsafgift som følge af kendelser SKAT samt midtvejsreguleringen for herunder regulering af beskæftigelsestilskud. For renter og afdrag forventes netto en merindtægt på 2,5 mio. kr. Der er en anslået merindtægt på 6,1 mio. kr. vedrørende renter af udlån til lån til betaling af ejendomsskat. Dette skyldes en forhøjelse af renten til 3,08 % for som følge af regeringens genopretningspakke. Ligeledes er der en merindtægt vedrørende tilgodehavender hos Roskilde Forsyning A/S på 3,1 mio. kr. Denne merindtægt skyldes, at den terede rente på 2 % i det oprindelige efterfølgende er endeligt fastsat til 3,22 %, samt at renteindtægt vedr. pensionsforpligtigelsen ikke er teret i. Kommunen har søgt SKAT om eftergivelse/yderligere henstand med betaling af frigørelsesafgift. SKAT har ikke imødekommet ansøgningen om eftergivelse, men har ydet henstand med betaling af selve afgiften frem til Forvaltningen undersøger i øjeblikket, hvorvidt der kan klages over SKATs afgørelse. Der er ikke teret eller betalt renter af afgiften siden Renter til og med udgør en merudgift på 3,5 mio.kr. For renter af kortfristet gæld er der en merudgift på 2,4 mio. kr. som skyldes betaling af renter i forbindelse med tilbagebetaling af dækningsafgifter som følge af nedsættelse af vurderingen på Roskilde Sygehus m.fl. jf. opfølgningen på skatter. Den resterede mindreindtægt på 0,8 mio. kr. består hovedsagelig af merindtægter vedr. kortfristede tilgodehavender, udlodning af restbeløb salg af Kommuneforsikring samt en mindreindtægt vedrørende afkast af obligationsbeholdningen efter den blev nedbragt i For tilskud og udligning forventes en mindreindtægt på 23,0 mio. kr., heraf vedr. 15,8 mio. kr. den udmeldte midtvejsregulering Indenrigs- og Sundhedsministeriet som overvejende vedrører regulering af beskæftigelsestilskuddet for 2010 og samt skattenedslag som følge af personskattelovens skatteloft. Derudover betyder ledighedsudviklingen og refusionsomlægningen at det er nødvendigt at justere det afsatte vedr. beskæftigelsestilskuddet for med 7,2 mio. kr.

11 11 På skatterne forventes en netto mindreindtægt på 29,4 mio. kr., hvor der ved sidste opfølgning forventedes en mindreindtægt på 17,7 mio. kr. Mindreindtægten vedr. dækningsafgift på grund af kendelser Skat. Mindreindtægten er steget 11,7 mio. kr. forrige opfølgning, heraf vedrører 8,2 mio. kr. nedsættelse af vurderingen af Roskilde Sygehus. For skatter og tilskud/udligning forelægges bevillingssag som særskilt punkt. På låneoptagelse forventes en mindreindtægt på 3,5 mio. kr. som skyldes, at der i opfølgningen vedr. anlæg forventes overførsel af restrådighedsbeløb til 2012 vedr. Klostermarksskolen på 10 mio. kr. som lånefinansieres med 50 % af 7,0 mio. kr. Den forventede nettomerindtægt vedr. balanceforskydninger er på i alt 0,8 mio.kr. Der er en mindreindtægt på 6,3 mio. kr. vedrørende frigivelse af deponerede kvalitetsfondsmidler, svarende til det oprindelige, som fejlagtigt ikke blev modregnet i forbindelse med overførsel af rådighedsbeløb 2010 til. Desuden sker der en regulering af byggekredit vedrørende anlæg af 155 plejeboliger i Trekroner med en mindreindtægt på 5,3 mio. kr. svarende til 91 % af forventet anlægsoverførsel til 2012 jf. opfølgningen på anlæg. Nettoudlån til betaling vedr. lån til betaling af ejendomsskat er på grund af genopretningspakken skønnet nedsat med 12 mio. kr., medens der er en merudgift til udlån til beboerindskud på 1,9 mio. kr. Afdrag på tilgodehavende pensionsforpligtigelse Roskilde Forsyning har været teret på funktion 6.72 i, men indgår på konto 8, merindtægt 2,2 mio. kr.

12 12 6. Kassebeholdning og likviditet Der er foretaget skøn over trækket på den likvide beholdning frem til udgangen af. Den likvide beholdning primo er opgjort til -0,6 mio. kr. I det vedtagne for er indregnet en forbedring på kassebeholdningen på 7,6 mio. kr. Der korrigeres for ændringer til det vedtagne med i alt -126,9 mio.kr. i merudgift, heraf vedrører 88,4 mio. kr. overførsler 2010 til. Disse overførsler forudsættes efterfølgende overført til 2012 i den administrative opsamling. Den forventede likvide beholdning ultimo kan herefter opgøres til -46,4 mio. kr.: Likvid beholdning primo, -0,6 Budgetteret forbrug af beholdningen i 7,6 Vedtaget ændringer til beholdningen i -126,9 Administrativ opsamling/skøn (inkl. overførsler til 2012) 73,5 Kassebeholdning ultimo -46,4 (Opgjort i mio. kr./ -=udgift /+-=indtægt) Efter kassekreditreglen skal den gennemsnitlige daglige saldo over de sidste 12 måneder for de likvide aktiver altid være positiv. Den forventede likvide beholdning ultimo, opgjort efter kassekreditreglen, er beregnet på baggrund af en fremskrivning af udviklingen i den gennemsnitlige daglige likviditet. Den likvide beholdning ultimo, opgjort efter kassekreditreglen, forventes at være mellem 150 og 200 mio.kr.

13 13 7. Udvalgenes opfølgninger Udvalgenes opfølgninger Økonomiudvalget Økonomiudvalget forventer et regnskabsresultat på 471,4 mio. kr. Økonomiudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprinde -ligt regnskab oprinde -ligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B- C) Administrative organisation Politisk organisation Lønpuljer og tjenestemandspension Redningsberedskab Øvrige områder Ældreboliger Økonomiudvalget i alt Note: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på -0,6 mio. kr. Under Økonomiudvalget er der givet tillægsbevillinger på i alt -2,0 mio. kr. og der forventes omplaceringer på -50,4 mio. kr. Omplaceringerne er primært forventede udkonteringer af lønpuljer til øvrige udvalg. Roskilde Kommune har besluttet at investere i energibesparelser, således at kommunen kan spare 10 % af det samlede energiforbrug i kommunale bygninger. Projekterne har samlet medført energibesparelser i for 2,1 mio. kr. Udvalgenes ter er reduceret svarende til de 2,1 mio. kr., heraf 0,6 mio. kr. på Økonomiudvalgets område. Ved selskabsgørelse af forsyningen blev pensionsforpligtelsen teret indbetalt med 1/10 årligt, svarende til kr. 2,6. mil. årligt på funktion Det har senere vist sig at forpligtelsen skal optages som langfristet tilgodehavende, således at renter og afdrag skal indtægtsføres på funktion 7.25 og For vil den terede indtægt derfor ikke blive indbetalt på funktion 6.72, men blive indbetalt på funktion 7.25 og Der vil således forekomme en mindreindtægt på driften, men en merindtægt på finansieringen. Se også kapitel 5 om renter, afdrag, finansiering og balanceforskydninger. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget forventer et regnskabsresultat på 535,2 mio. kr. Dette er 0,1 mio. kr. mere end oprindeligt teret og 3,5 mio.kr. bedre end ved sidste opfølgning. Det bemærkes, at oprindeligt indeholder konsekvenserne af refusionsomlægninger på beskæftigelsesområdet svarende til merudgifter på109,6 mio. kr. jf. sag 36.

14 14 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Ungdomsuddannelse Integration Sygedagpenge Kontanthjælp Revalidering Beskyttet beskæftigelse Fleksjob og ledighedsydelse Beskæftigelsesindsats Dagpenge og løntilskud til forsikrede ledige Enkeltydelser Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i alt Ungdomsuddannelse Der forventes et regnskabsresultat på 33,6 mio. kr. Dette er en afvigelse det oprindelige på 2 mio. kr. n det oprindelige skyldes merudgifter til STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) på 2,0 mio.kr. Stigningen skyldes et væsentligt højere aktivitetsniveau end forventet. Antallet forventes at stige 74 primo til 92 ultimo. Integration Der forventes et regnskabsresultat på 8,0 mio. kr. Dette er et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 0,9 mio. kr. n det oprindelige skyldes primært, at forvaltningen forventer at kommunen vil modtage flere flygtninge end forudsat og dermed flere indtægter i grundtilskud. Merudgiften skyldes et højere acontobeløb til sprogskolen, der modsvares af en tilsvarende merindtægt. Sygedagpenge Der forventes et regnskabsresultat på 115,3 mio. kr. Dette er et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 2,0 mio. kr. n det oprindelige skyldes primært, færre sygedagpengemodtagere mellem 5 og 52 uger og flere over 52 uger uden refusion. Herudover en øget anvendelse af virksomhedsrettede aktive tilbud. Revalidering Der forventes et regnskabsresultat på 9,4 mio. kr. Dette er et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 2,9 mio. kr. n det oprindelige skyldes færre revalidender end forudsat. Fleksjob og ledighedsydelse Der forventes et regnskabsresultat på 50,9 mio. kr. Dette er en afvigelse det oprindelige på 6 mio. kr. n det oprindelige skyldes flere og dyrere ledighedsydelsesmodtagere. Især er antallet, der har været ledige i mere end 18 måneder inden for de seneste 24 måneder, steget. Der modtages ingen statsrefusion for disse. Dagpenge til forsikrede ledige Der forventes et regnskabsresultat på 144,9 mio. kr. Dette er et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 3 mio. kr. og en forbedring på 1,5 mio. kr. sammenlignet med sidste opfølgning. n skyldes, at der er færre dagpengemodtagere end forudsat samtidig med, at en øget virksomhedsrettet aktivering betyder en lavere medfinansiering af dagpengene.

15 15 Finansiering Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har fået tilført omplaceringer på 1,6 mio. kr. Herefter resterer et forventet mindreforbrug på 1,5 mio. kr. Finansiering af merudgiften på STU under serviceudgiftsområdet behandles i øjeblikket på tværs af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og Skole- og børneudvalget. Skole- og Børneudvalget På Skole- og Børneudvalgets område forventes et regnskabsresultat på 1.405,6 mio. kr. På udvalgets område forventes et samlet mindreforbrug på 6,3 mio. kr. Mindreforbruget svarer til udvalgets rammeoverførte merforbrug 2010, derved forventes udvalgets at balancere i. Dette er en forbedring på 6,3 mio. kr. sammenlignet med sidste opfølgning. Skole- og Børneudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Dagtilbud Folkeskoler SFO og fritidshjem Klubber Ungdomsskolen Det specialpædagogiske område Privat- og Efterskoler Skole- og Børneudvalget i alt Note 1: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på -1,2 mio. kr. Note 2: Oprindelig er korrigeret for tilførte Team Danmark midler Kultur- og Idrætsudvalget, jf. sag 97. Dagtilbud Der forventes et regnskabsresultat på 378,4 mio. kr. Samlet forventes der en mindreforbrug på 12,2 mio. kr. Mindreforbruget skyldes, at der har været et valg af madordningerne på nogle af daginstitutionerne, samt et mindreforbrug på centrale konti. Dette mindreforbrug skal imødekomme den negative rammeoverførelse 2010 på SBUs centrale område. Folkeskoler Der forventes et regnskabsresultat på 530,6 mio. kr. Samlet forventes der en mindreudgift på folkeskolerne på 2,3 mio. kr. n skyldes hovedsageligt, at der i dette kalenderår er dannet færre folkeskoleklasser end forventet. SFO og fritidshjem Der forventes et regnskabsresultat på 114,5 mio. kr. Området har et forventet samlet mindreforbrug på 0,3 mio. kr. n skyldes ledervakancer og et mindreforbrug på praktisk medhjælp, mens flere børn i kommunens SFO tilbud giver et merforbrug. Klubber Der forventes et regnskabsresultat på 78,8 mio. kr. Samlet set forventes en nettomerudgift på 1,5 mio. kr. n skyldes, at der er flere klubbørn end forudsat i tet. Det specialpædagogiske område Der forventes et regnskabsresultat på 226,5 mio. kr. Dette er en afvigelse på 7 mio. kr. n skyldes en meraktivitet på 7 mio. kr. i forhold til det lagte. Heraf vedrører 4 mio. kr. udgifter til

16 16 anbragte børn og unge bosiddende i andre kommuner, som forvaltningen ikke kan påvirke. De resterende 3 mio. kr. skyldes visiterede ydelser, f.eks. skole-dagbehandling og specialklasser. Finansiering Skole- og Børneudvalget har fået tilført omplaceringer på 32,2 mio. kr. og en tillægsbevilling på -1,2 mio. kr. Det samlede mindreforbrug på udvalgets område skal finansiere en negativ rammeoverførelse Kultur- og Idrætsudvalget Kultur- og Idrætsudvalget forventer et regnskabsresultat på 174,2 mio. kr. Dette er en forbedring på 1,8 mio. kr. sammenlignet med sidste opfølgning. Kultur- og Idrætsudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Fritidsfaciliteter og fritidsområder Folkebiblioteker Kulturelvirksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv Kultur- og Idrætsudvalget i alt Note 1: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på -0,3 mio. kr. Note 2: Oprindelig er korrigeret for overførte Team Danmark midler til Skole- og Børneudvalget, jf. sag 97. Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Der forventes et mindreforbrug på 1,8 mio. kr. i tilskud til oplysningsforbund. Mindreforbruget skyldes, at oplysningsforbundene i samlet set har måttet tilbagebetale 1,8 mio. kr. af tidligere udbetalt tilskud, idet aktiviteten har været mindre end forudsat. Teknik- og Miljøudvalget På Teknik- og Miljøudvalgets område forventes et regnskabsresultat på 191,2 mio. kr. Dette er uændret i forhold til sidste opfølgning. Der forventes ingen ufinansierede afvigelser. Teknik- og Miljøudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Skattefinansieret området Byggemodning - Afledt drift Udlejningsejendomme Byfornyelse Grønneområder Natur Miljø Skadedyrsbekæmpelse Materielgården

17 17 Vejvæsen Busdrift Havnen Bygningsvedligeholdelse, Central Bygningsvedligeholdelse, Forsyning Renovation Skattefinansieret området i alt Brugerfinansieret område Forsyning: el, varme, vand og spildevand Renovation Teknik- og Miljøudvalget i alt Udvalget har udover omplaceringer på 1,1 mio. kr., modtaget 8,2 mio. kr. i tillægsbevillinger. Det drejer sig om en tillægsbevilling på 5,9 mio. kr. til manglende indtægter på nedklassificering af klasse 3 veje samt energiafgift på gadebelysning, tilbageførsel af deponerede midler vedr. opsagt lejemål under Materielgården (1,5 mio. kr.), 0,5 mio. kr. til Cykelår samt en række mindre tillægsbevillinger. Opfølgning på det brugerfinansierede området På brugerfinansierede område, som i alene omfatter renovationsområdet, (idet forsyningsområdet er blevet nulstillet i forbindelse med salg) forventes fortsat et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 7,1 mio. kr. Mindreforbruget skyldes dels faldende mængder affald og dels at terne på en række konti har været sat for højt. Et eventuelt overskud ved årets slutning skal tilbagebetales til brugerne ved regulering af taksterne i de efterfølgende år. Ældre- og omsorgsudvalget Ældre- og Omsorgsudvalget forventer et regnskabsresultat på 614,6 mio. kr. Der forventes samlet set overholdelse inden for udvalgets område, hvilket svarer til opfølgningen pr. 31. marts. Ældre- og Omsorgsudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt (A) Omplaceringer (B) Tillægsbevillinger (C) Ufinansieret afvigelse =(A-B-C) Hjemmepleje og omsorg Genoptræning Hjælpemidler Andre udgifter Ældre- og Omsorgsudvalget i alt Note: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på 0,01 mio. kr. Det skal dog bemærkes, at der ses en fortsat stigende efterspørgsel af ydelser indenfor hjemmepleje, omsorgsydelser samt træning. Dette afspejler sig i aktivitetstallene pr. 31. marts og 31. maj jf. bilaget til opfølgningen sammenholdt med aktivitetsniveauet på samme tidspunkt sidste år. Udviklingen følges fortsat nøje. Finansiering Ældre- og omsorgsudvalget forventes samlet af få tilført omplaceringer på 10,9 mio. kr. centrale puljer under Økonomiudvalget og har endvidere fået tet reduceret med 0,013 mio. kr. til

18 18 finansiering af energispareprojekter. Der forventes samlet set overholdelse inden for udvalgets område. Forebyggelses- og socialudvalget Forebyggelses- og Socialudvalget forventer et regnskabsresultat på 1.022,7 mio. kr. Der forventes overholdelse på de store serviceområder. På aktivitetsbestemt medfinansiering og indkomstoverførsler forventes et merforbrug på samlet 2,7 mio. kr., hvilket er en forbedring på 0,9 mio. kr. af den ufinansierede afvigelse i forhold til opfølgningen pr. 31. marts. Forebyggelses- og socialudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Familie og Børn Handicap- og Psykiatri Sundhed og Forebyggelse Frivilligmidler m.v Førtidspension Øvrige indkomstoverførsler Aktivitetsbestemt medfinansiering Forebyggelses- og Socialudvalget i alt Note: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på 0,02 mio. kr. Førtidspension Der forventes et merforbrug på førtidspensioner på 1,5 mio. kr. Det skyldes især, at der de første fem måneder af året ikke har været den forventede afgang på førtidspensioner tilkendt efter gammel lovgivning. Generelt pres på arbejdsmarkedet betyder færre muligheder for fleksjob o.l., og at flere dermed forbliver på eller overgår til førtidspensionen. Hvis tendensen fortsætter, må det forventes at merforbruget stiger. På området for nye tilkendelser af førtidspension forventes overholdelse. Øvrige indkomstoverførsler Der forventes et samlet mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Mindreforbruget er sammensat af et merforbrug på 2,0 mio. kr. på boligsikring som skyldes en væsentlig stigning i aktiviteten. Da retten til boligsikring er indtægtsbestemt stiger udgifterne til boligsikring i perioder med faldende indkomster. Samtidig ses at flere boliger udlejes af private, fordi de er svære at sælge. Herved stiger mængden af lejeboliger i kommunen. Tendensen understreges af, at kommunens huslejenævn i samme periode har modtaget dobbelt så mange sager vedrørende lejeboliger. Merforbruget på boligsikring modsvares dog af mindreudgifter på især tabt arbejdsfortjeneste, hvor der er sket et fald i aktiviteten i forhold til Aktivitetsbestemt medfinansiering På den aktivitetsbestemte medfinansiering, forventes et merforbrug i forhold til det oprindelige på 1,6 mio. kr., hvilket er 2,0 mio. kr. mindre end ved opfølgningen i marts. n det oprindelige skyldes en større stigning i antallet af behandlinger på sygehusene, end den der var aftalt mellem regionerne og staten. Det har tidligere været forudsat at et merforbrug ville blive kompenseret i forbindelse med midtvejsregulering i. Imidlertid er reguleringen faldet væk som en del af økonomiaftalen for 2012 mellem KL og Regeringen. Finansiering Forebyggelses- og Socialudvalget har fået tilført omplaceringer på 2,6 mio. kr. centrale puljer primært barselspuljer under Økonomiudvalget og fået tet reduceret med 0,021 mio. kr. til finansiering af energispareprojekter. Herudover er der givet en tillægsbevilling som betyder, at der er

19 overført 0,9 mio. kr. driftsrammen under Voksen og Handicap til anlægsrammen til finansiering af kapacitetsudvidelse på ITC Mariehusene. Der forventes herefter et samlet ufinansieret merforbrug på 2,7 mio. kr. på udvalgets område. 19

20 20 Bilag 1 - Kassebeholdningsopgørelse KASSEBEHOLDNING OG LIKVIDITET + = forbedring / - = forværring (opgjort i mio.kr. ) Likvid beholdning primo, -0,6 Budgetteret forbrug af beholdningen i 7,6 1) Vedtaget ændringer til beholdningen i -126,9 2) Administrativ opsamling/skøn 73,5 Kassebeholdning ultimo -46,4 Specifikation af: 1) Vedtaget ændringer til beholdningen i : Overførsler Tillægsbevillinger Sum Drift: -88,4-2,9-91,3 Anlæg: -85,7-30,2-115,8 Byggemodning -19,7 6,6-13,1 Ejendomssalg 23,7 5,9 29,5 Anlægsregnskaber 0,0 2,3 2,3 Lån, deponering, moms m.v. 53,9 7,6 61,5 Total for vedtaget ændringer -116,2-10,7-126,9 2) Administrativ opsamling/skøn (Halvårsregnskab pr. 30. juni ) Skønnet overførsler til 2012 Skøn vedr. (excl overf.) Sum Drift: 88,4 6,9 95,3 Anlæg: 26,6-0,5 26,1 Byggemodning 2,7 1,9 4,6 Ejendomssalg 0,0 0,1 0,1 Lån, deponering, moms m.v. -8,8-43,8-52,6 Total for samlet skøn 108,9-35,4 73,5

21 21 Bilag 2 - Oversigt over tillægsbevillinger og omplaceringer Tillægsbevillinger og omplaceringer på driften pr (1.000 kr.) Tillægsbevillinger vedr. skattefinansiet drift Byrådsdato pkt.nr. Sag vedr: Salg af Hedegade 17 (afledt drift) Kommunegaranti - Roskilde forsyning (garantiprovision) Mageskifte med Roskilde Tekniske skole (forpagtningsafgift) se dr Salg af ejendom - Kirkerupvej 9 (lejeindtægt+vedligeholdelse) Nulstilling vedr. Forsyningen - it og telefoni Nulstilling vedr. Forsyningen - bygningsvedl Salg af Lysalléen 29 til Himmelev sogn (options) se dr 3 salg Ejendomseffektivisering - nedkl.af veje (se 16/2-11 pkt 39) Digitalisering af løn- og personaleadministration Bærbare batterier flyttes til nyfunktion Tilbageførsel af deponering vedr. Navervej (Materielgården) Trekroner Plejecenter skema B - rådgiverhonorar anlæg Udmøntning af energispareprojekter - ØU Økonomisk støtte til cykelår (overførsel 2010) Kapacitetsudvidelse Mariehusene 900 Tillægsbevillinger vedr. skattefinansiet drift i alt Brugerfinansieret drift Nulstilling vedr. Forsyningen - it, telefoni og bygningsvedl Bærbare batterier flyttes til ny funktion 77 Tillægsbevillinger vedr. brugerfinansieret drift i alt 914 Tillægsbevillinger vedr. drift i alt

22 22 Bilag 3 - Aktivitetsskemaer til de enkelte udvalg Ældre- og Omsorgsudvalget Aktivitetstal pr. område Hjemmepleje og ældre (pr. dato) Visiterede timer pr. uge på udeområdet Antal beboere på plejehjem og plejecentre Antal rehabiliteringspladser Hjælpemidler (akkumuleret antal bevillinger i året indtil dato) Biler Boligændringer Træningsområdet (antal visitationer i året indtil dato) Antal visitationer til vedligeholdende træning jfr. 86 Antal visitationer til almen genoptræning jfr. 140 Antal visitationer til specialiseret genoptræning jfr. 140 Årsprognose, Ultimo Marts Årsprognose, Ultimo Maj Forebyggelses- og Socialudvalget Aktivitetstal pr. område Familie og børn (pr. dato) Årsprognose, Ultimo Marts Årsprognose, Ultimo Maj Årsprognose, Ultimo Juni Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge (helårspladser) Forebyggende foranstaltninger for børn og unge (helårspladser) Døgninstitutioner for børn og unge (helårspladser) Tabt arbejdsfortjeneste (helårspladser) Voksen og handicap Beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud 103 og Midlertidige og længerevarende botilbud 107 og Overførselsindkomster Antal førtidspensionister (gammel lovgivning med 50 pct. statsrefusion) Antal førtidspensionister (gammel lovgivning med 50 pct. statsrefusion) Antal førtidspensionister (ny lovgivning med 35 pct. statsrefusion) Boligsikring (antal husstande som modtager ydelsen) Boligydelse (antal husstande som modtager ydelsen) Kommunal tandpleje Antal påbegyndte tandreguleringer (år til dato)

23 23 Skole- og Børneudvalget Aktivitetstal pr. område Aktivitetstal forudsætninger Årsprognose Ultimo Marts Årsprognose Ultimo april Årsprognose Ultimo maj Dagpleje Vuggestuer Børnehaver I alt 0-6 årige inst Skoler SFO'er Fritidshjem Klubber I alt skoleområdet Note: Tallene i tabellen er trukket puljebørn Beskæftigelsesområdet Kontant-og starthjælp - antal personer Aktivitetstal forud -sætninger April Maj Juni Matchkategori i alt Arbejdsmarkedsparate Ikke-arbejdsmarkedsparate Note: Levende tal Jobindsats.dk Sygedagpenge - antal forløb Aktivitetstal forud -sætninger Februar Marts April Over 52 uger uger Note: Levende tal Jobindsats.dk Arbejdsløshedsdagpenge Aktivitetstal forud -sætninger Februar Marts April Arbejdsløshedsdagpenge Note: Levende tal Jobindsats.dk Det antal hvor kommunen er medfinansierende. Ledige med over 12 ugers ledighed.

Økonomi og Analyse 27. november 2012 Fics brevid: 1566043. Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2012

Økonomi og Analyse 27. november 2012 Fics brevid: 1566043. Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2012 Økonomi og Analyse 27. november Fics brevid: 1566043 1 Budgetopfølgning Pr. 31. oktober 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2013

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2013 1 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2013 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Regnskab 2011 Vedtaget budget 2012 Korrigeret budget 2012 Forventet regnskab 2012 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -5,9-7,8-7,3-3,4

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. oktober 2010

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. oktober 2010 1 BUDGETOPFØLGNING pr. 31. oktober Indhold: Samlet oversigt og resume Udvikling i Serviceudgifterne Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Forbrug af likvid beholdning

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 31.01.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 19. februar 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 31.01.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 19. februar 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 31.01.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 19. februar 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold

Læs mere

STRUER ~- KOMMUNE. Kassebeholdningen Ved udgangen af januar måned var der en kassebeholdning på 97,6 mio. kr.

STRUER ~- KOMMUNE. Kassebeholdningen Ved udgangen af januar måned var der en kassebeholdning på 97,6 mio. kr. STRUER ~- KOMMUNE Likviditet og resultater 31. januar 2013 Indhold: Side nr. Likviditet og kassebeholdning 1 Mer-/mindrebevillinger og forventede afvigelser 3 Forventet regnskab 2012 5 Forventet regnskab

Læs mere

Renter m.v. 41.354 38.038-38.038-3.316. A. Resultat af ordinær virksomhed -65.719-67.382-17.412-84.794-19.075

Renter m.v. 41.354 38.038-38.038-3.316. A. Resultat af ordinær virksomhed -65.719-67.382-17.412-84.794-19.075 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Økonomi har i løbet af juli og august måned udarbejdet budgetopfølgning pr. 30. juni 2013, som gennemgås i det følgende. Gennemgangen består af følgende afsnit: Samlet

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016 Økonomisk Afdeling 2. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 6 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.04.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 18. maj 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold til

Læs mere

Budget og Analyse 16.8.2010. Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering

Budget og Analyse 16.8.2010. Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering Budget og Analyse 16.8.2010 Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering (1.000 kr.) Renter -11.004 Balanceforskydninger 4.079 Langfristet gæld Afdrag 541 Låneoptagelse 6.900 Finansiering

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010 Indledende afsnit 1.1 Hvordan gik det i Da Byrådet i vedtog budgettet for var det samlet forudsat, at budgettet stort set balancerede med en øget beholdning af likvide aktiver på 7,6 mio. kr. et for viser

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: Budgetopfølgning

Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: Budgetopfølgning Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: 1334573 Budgetopfølgning 31. august 2011 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Regnskab Roskilde Kommune

Regnskab Roskilde Kommune Roskilde Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 3 1.1 Hvordan gik det i... 3 1.2 De samlede driftsudgifter... 4 1.3 Indtægterne i regnskab... 5 1.4 Anlægsudgifter... 5 1.5 Befolkningsudvikling...

Læs mere

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Finansiering 1.000 kr., for indtægter Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % drift 28.871 18.996 9.875 4.698 5.177 52,43 Folkeskoler 1.835 1.835 0 0

Læs mere

Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015)

Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015) Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015) Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Regnskabsprincipper... 2 3 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 30. juni 2015 samt forventet

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 13 Økonomirapportering pr. 31. maj 2008 639533 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31.

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU Regnskab 2018 i overblik Indledning I dette notat præsenteres regnskabsresultatet 2018 i hovedtal og overordnende konklusioner. I årsregnskab 2018 fremgår det detaljerede regnskabsresultat, mens udvikling

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. marts 2010

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. marts 2010 BUDGETOPFØLGNING pr. 31. marts 2010 Indhold: Samlet oversigt og resume Udvikling i Serviceudgifterne Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Forbrug af likvid beholdning

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning 2013, inkl. ændringer til budget 2014-2017

Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning 2013, inkl. ændringer til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 4 Dato: 10. april 2013 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsnr: 2013-521 Dok.nr: 2013-62776 Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning

Læs mere

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget Notat om: pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 15. juli Til: - J. nr.: 15/007728-001 pr. ultimo juni Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives et overblik

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2018

Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 3. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 3,5 mio. kr. på drift og 64 mio. kr. på anlæg. Heri

Læs mere

egnskabsredegørelse 2016

egnskabsredegørelse 2016 Furesø Kommune Regnskab R egnskabsredegørelse Driftsregnskab for regnskabsår (udgiftsbaseret regnskab) Furesø Kommunes samlede regnskabsresultat på det skattefinansierede område, opgjort efter, at årets

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Vedtaget budget 2011-14

Vedtaget budget 2011-14 Budget 2011-2014 Vedtaget budget 2011-14 Side 1 DRIFT Serviceområder i alt 1.443.052 1.446.680 1.455.622 1.464.662 1. Overførselsområder i alt 420.300 414.586 408.968 404.112 2. DUT-områder iflg. aktstykket

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 11. april -020973-6 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget I 2. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 Ajourført: 13. marts 2014 Økonomi & Løn Østergade 23 5400 Bogense www.nordfynskommune.dk Sagsnummer: 480-2014-9961 Dokumentnr.: 480-2014-61217 Godkendt af Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges Bilag 2: Oversigt over afvigelser SERVICE I ALT (INKL. UDGIFTSNEUTRALE AFVIGELSER OG DUT) Udvalg Afvigelse TB søges Magistraten 5.543 10.504 Drifts- og Forsyningsudvalget 522 522 Undervisningsudvalget

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 Samlet overblik budgetopfølgning 1-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 46,5 mio. kr., hvilket er 0,9 mio. kr. mindre end det korrigerede budget,

Læs mere

Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget

Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget Mio. kr., netto Oprindeligt * Tillægsbevillinger * Omplaceringer Korrigeret Regnskab Afvigelse til korr. Budget * Jobcenter området 505,2-38,5 0,0 466,7 466,5-0,2

Læs mere

Oversigt over tekniske ændringer 2016-2019 i alt Supplerende tekniske ændringer

Oversigt over tekniske ændringer 2016-2019 i alt Supplerende tekniske ændringer Supplerende tekniske ændringer BF 2016 BF 2017 BF 2018 BF 2019 Skattefinansierede område Serviceområder 7.460 7.501 7.710 7.688 Udvalget for teknik og miljø 970 166 166 166 Beskæftigelsesudvalget 115 115

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013 Årsregnskab Resultat på drift Årsregnskab Samlet oversigt for et, driftregnskab Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Regnskab Afvigelse i.f.t korr. Budgetramme 1 Center for beskæftig. rettet indsats sek.

Læs mere

Opgørelsen viser i korte træk at der forventes et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 9,8 mio. kr. netto.

Opgørelsen viser i korte træk at der forventes et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 9,8 mio. kr. netto. Notat om: regnskab pr. ultimo marts - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 21. april Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo marts - Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 1. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 8,2 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 58,1 mio.

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680 Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Regnskab afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf forventes overført

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2015 - Beskæftigelsesudvalget. Økonomi og Analyse

Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2015 - Beskæftigelsesudvalget. Økonomi og Analyse Notat om: pr. ultimo december - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 19. januar 2016 J. nr.: 16/000536-002 pr. ultimo december Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug. Forventet Regnskab i mio. kr.

Økonomiudvalget. Forventet afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug. Forventet Regnskab i mio. kr. Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts Regnskab i mio. kr. afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Bev. ændringer Afvigelse

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. februar 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. februar 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultatet for 2014 skønnes pr. 28. 2014, at blive et overskud på 77,3 mio.

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Finansiering. (side 28-35)

Finansiering. (side 28-35) Finansiering (side 28-35) 28 BUDGET 2016 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2017-2019 Finansiering Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. REGNSKAB Indhold Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.2 De samlede driftsudgifter... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.3

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune

Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune Kommunaldirektør Henrik Kolind, Roskilde Kommune September 2013 Halvårsregnskab 2015 Tillægsbevillinger i 2015 I mio.

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2014-2017 Roskilde Kommunes budget for 2014-2017 blev vedtaget d. 9. oktober 2013 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og

Læs mere

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017 Økonomisk Afdeling 1. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 1 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014 Skatter Budget 2011-2014 Skatter De kommunale skatter udgøres for langt hovedpartens vedkommende af personskatter med 91,2 pct. af de samlede skatter. Den næststørste skattekilde er ejendomsskat med 7,6

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Bilag 1a - Bevillingsoversigt

Bilag 1a - Bevillingsoversigt Budget Afvigelse Brugerfinansieret område U 137.655 137.231 0 4.897 142.128 62.621 140.828-1.300-1.300 I -140.205-137.593 0-1.528-139.121-62.419-137.821 1.300 1.300 Drift U 137.655 137.231 0 1.552 138.783

Læs mere

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 2. forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

ENHEDSPRISKATALOG 2013 Hvad koster den kommunale service?

ENHEDSPRISKATALOG 2013 Hvad koster den kommunale service? ENHEDSPRISKATALOG 2013 Side 1 af 9 KØBENHAVNS KOMMUNE 2013 ENHEDSPRISKATALOG ENHEDSPRISKATALOG FOR: Kultur- og Fritidsudvalget. 3 Børne- og Ungdomsudvalget 4 Sundheds- og Omsorgsudvalget.... 6 Socialudvalget....

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Dette bilag indeholder en kort gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Allerød Kommune. Forventet regnskab 2013 pr. 31. marts 2013

Allerød Kommune. Forventet regnskab 2013 pr. 31. marts 2013 Allerød Kommune 2013 pr. 31. marts 2013 1. Indledning... 2 2. 2013 pr. 31. marts 2013... 2 3. Kassebeholdning... 4 3.1 Den faktiske likvide beholdning... 5 3.2 Den gennemsnitlige kassebeholdning... 5 3.3

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere