Morgendagens mellemledere den fleksible mellemlederuddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse"

Transkript

1 1 Morgendagens mellemledere den fleksible mellemlederuddannelse

2 2 Mellemlederen i krydsfeltet I det moderne vidensamfund, der er præget af konstant forandring, skal mellemlederen løbende kunne tilpasse sig en ny og central rolle for at nå sine egne og virksomhedens mål. Det, at man som mellemleder befinder sig i krydsfeltet mellem topledelse og medarbejdere gør, at mellemlederen har en nøgleposition i forhold til implementering af strategi og de mange forandringer, der sker. Det kræver både styrke, indsigt og indlevelse. Kunsten, at lede mennesker, vil blive langt mere betydningsfuld i fremtiden. Som mellemleder skal man kunne agere i øjenhøjde med en lang række interessenter - fra topledelsen til medarbejderne, fra lederkolleger og diverse samarbejdspartnere til kunder, brugere m.fl., og det er en svær balancegang. Professionel leder En af mellemlederens vigtigste funktioner er at være professionel personaleleder. I dag skal en leder ikke nødvendigvis vide alt, men populært sagt vide, hvem der så ved det, eller hvor kompetencerne findes. En mellemleder skal kunne sammensætte teamet, kunne inspirere, motivere og lede bl.a. fagspecialister, så deres specialviden bliver brugt rigtigt og kommer virksomheden til gode. Samtidig skal mellemlederen kunne skabe balance mellem de forventninger og krav, som stilles af topledelsen og medarbejderne. Man skal med andre ord mestre diplomatiets svære kunst og på samme tid vide, hvornår man skal give efter, og hvornår man skal stå fast. Det kræver en tro på sig selv og egne evner og ikke mindst menneskelig indsigt. Morgendagens mellemledere - en målrettet og fleksibel uddannelse Morgendagens mellemledere er en fleksibel uddannelse rettet mod alle de mellemledere, der søger professionelle værktøjer, de både kan bruge dagligt og mere overordnet til at mestre balancen i krydsfeltet mellem topledelsen og medarbejderne m.fl. Uddannelsen skaber nye vinkler på kendte problematikker for derigennem at give den enkelte mellemleder større handlingsmulighed samt kompetencerne til at opnå de bedst mulige resultater i forhold til kvalitet og opstillede mål. Uddannelsen er fleksibel, idet man kan vælge at følge et eller flere moduler eller tage hele uddannelsen, der afsluttes med en certificering. Man tilrettelægger selv sit uddannelsesforløb og skal blot have gennemført alle 4 kursusmoduler inden for 1½ år for at opnå certificering. Netværk for Morgendagens mellemledere Morgendagens mellemledere er et professionelt netværk for ledere på de mellemste niveauer. Morgendagens mellemledere er et videnscenter, hvor du kan læse om nye trends og forskning indenfor ledelse. Morgendagens mellemledere er et fora, hvor du kan erfaringsudveksle med andre mellemledere. Spændende netværksmøder og foredrag om ledelse på de mellemste niveauer Nyt fra kursusmodulerne, klik her>> PROFESSIONELT NETVÆRK I det øjeblik man tilmelder sig Morgendagens mellemleder bliver man automatisk medlem af mellemledernetværket på som er et videncenter og rådgivningsforum for mellemledere.

3 3 Kompetenceudvikling På mellemlederuddannelsen bliver der sat fokus på de kompetencer, der kræves af den moderne mellemleder. Der bliver arbejdet med konkrete ledelsesdilemmaer Mellemlederen som kommunikator og forandringsagent Fra specialist til mellemleder fra deltagernes egen hverdag. Det betyder, at man kan implementere det, man har lært, i det øjeblik man er tilbage i virksomheden fra et kursusmodul. Morgendagens mellemleder består af 4 kursusmoduler med forskellige temaer, som alle tager udgangspunkt i et helt nyt kodeks for moderne mellemledelse. Hvordan implementerer jeg virksomhedens strategi i min afdeling? Hvordan prioriterer jeg min tid? Profilanalyse og ledercoaching Til hvert kursusmodul er der tilknyttet en lederprofilanalyse og 2 x 1½ times individuel ledercoaching. Her kan man bl.a. finde svar på nogle af disse spørgsmål: Hvordan imødekommer jeg "krav" oppefra og bevarer kvalitet og medarbejdertilfredshed? Hvordan styrker jeg mit personlige lederskab? Jeg er ny mellemleder, hvordan skal jeg navigere i ledelsesopgavens 4 dimensioner? Hvordan kommunikerer jeg troværdigt mellem topledelse, kunder og medarbejdere? Den krævende medarbejder Fremtidens mellemleder Man vælger ganske enkelt det modul, der behandler det tema, man er optaget af. Det giver mulighed for, at man kan føre sin nye viden og teori ud i praksis umiddelbart efter modulets afslutning. Hvordan kan jeg inddrage Hvad er min ledelsesret Hvordan planlægges og uddelegere uden og hvordan skaber jeg og gennemføres forandringer? at miste autoritet? det rigtige ledelsesrum? Hvordan leder jeg medarbejdere, Hvordan kan jeg udvikle og der tidligere var mine kolleger? fastholde mine medarbejdere?

4 4 Har du lyst til at udfordre dig selv og blive bedre til at navigere i krydsfeltet mellem topledelse og medarbejdere? Har du lyst til at udvide dit professionelle netværk og øge din viden omkring ledelse? Formål Kursusmodulerne og uddannelsens overordnede formål er at give dig en ny indsigt og viden om, hvordan du mestrer mellemlederrollens mange dimensioner uden at miste dit fokus på at skabe resultater. Målgruppe Alle ledere som udøver ledelse på de mellemste niveauer, og som udgangspunkt arbejder i krydsfeltet mellem topledelse og medarbejdere. Både nye mellemledere og mellemledere med stor erfaring kan blive inspireret og få ny viden og kompetencer til at kunne mestre balancen og dermed yde succesfuld ledelse på de mellemste niveauer. 4 kursusmoduler med forskellige temaer Morgendagens mellemleder består af 4 kursusmoduler med forskellige temaer. Hvert kursusmodul består af 4 kursusdage, som udbydes 2 gange om året. Du har mulighed for at tilmelde dig enkelte kursusmoduler eller tilmelde dig hele uddannelsen. Du vælger selv hvilken rækkefølge, du ønsker at gennemføre kursusmodulerne i. Er du tilmeldt hele uddannelsen, skal du blot have gennemført alle 4 kursusmoduler indenfor 1½ år. Kursusmodulerne Hvert kursusmodul indeholder relevante oplæg og teoretiske modeller, der kobles på konkrete ledelsesdilemmaer og situationer fra egen hverdag. Der gives en række anbefalinger til håndtering af vanskelige ledelsessituationer i forhold til det dilemmafyldte krydsfelt, og der vil være masser af erfaringsudveksling og praktiske øvelser. Forberedende opgaver Du vil modtage en invitation til kursusmodulet, hvor der indgår en række forberedende opgaver, som du skal arbejde med inden du kommer på modulet. Bl.a. vil du modtage de seneste forskningsresultater, der er udarbejdet af en tænketank under DEA. Resultaterne er udgivet i hvidbogen "Ledelse i øjenhøjde", som du vil modtage inden første kursusmodul. Lederprofilanalyse og coaching Til hvert kursusmodul er der tilknyttet 2 individuelle ledercoachinger á 1½ times varighed. Den første afholdes ca. 14 dage før kursusstart og den anden ca. 3 uger efter kursusmodulet. Første gang du deltager på et af kursusmodulerne, skal du udfylde en lederprofilanalyse, som danner grundlag for din personlige handlingsplan og mål. Tilbagemelding på lederprofilen gives i forbindelse med den første ledercoaching. Ledercoachingen hjælper dig til at udfolde dit merpotentiale, hvor du får anvendt den nye viden i praksis. Sammen med coachen arbejdes der med dine personlige udviklingsmål.

5 5 Undervisere og coaches Du vil opleve en række kompetente og inspirerende oplægsholdere og undervisere, som ud over deres store erfaring indenfor ledelse og formidling, er både engagerede og medlevende i deres undervisning. Du vil kunne læse på hvilke undervisere og oplægsholdere du møder på kursusmodulerne ca. 1 md. før kursusstart. Din personlige coach vil følge dig hele vejen. Vores coaches er certificerede Businesscoaches og overholder alle etiske retningslinjer for at yde en professionel coachingbistand. De støtter og guider dig til at arbejde med dit merpotentiale og kan også indgå som sparringspartner, da de selv har stor ledelseserfaring. Certificering Ønsker du at tage hele uddannelsen, skal du arbejde med et strategisk udviklingsprojekt fra din egen organisation. Dette projekt skal fremlægges på det sidste af de fire kursusmoduler. Du omsætter din strategi til virkelighed og reflekterer over dit lederskab.

6 Gældende for alle kursusmoduler 6 De fire kursusmoduler Praktiske informationer Kursusstart: Se næste kursusstart for de enkelte kursusmoduler på Tilmelding: Du kan tilmelde dig til et enkelt kursusmodul eller hele uddannelsen på Sted: Nordsjællands Konferencecenter, Gydevang 39-41, Allerød Form: Eksternat, inkl. morgenmad og forplejning hele dagen Deltagere: Hold af max. 15 deltagere Forberedelse: Der vil være en forberedende opgave samt læsning af relevante teoretiske dokumenter/artikler før hvert kursusmodul Invitation: Alle relevante informationer og opgaver modtages pr. mail Lederprofil: Udfyldes ved deltagelse på det første udvalgte kursusmodul Individuel Der er tilknyttet 2 ledercoachinger til hvert kursusmodul. Første Ledercoaching: session afvikles ca. 2 uger før kursusmodulet og anden session ca. 4 uger efter kursusmodulet Antal dage: Alle moduler er af 4 dages varighed, fra kl Pris pr. modul: kr incl. lederprofil, 2 coaching sessioner og 4 kursusdage Pris for samlet kr incl. lederprofil, 6 coaching sessioner, 16 kursusdage uddannelse: fordelt på 4 kursusmoduler, certificering Lederprofil og individuel ledercoaching Når du deltager på et kursusmodul på Morgendagens mellemledere starter du med at udfylde en leder MasterProfilAnalyse. Analysen udfyldes online, og login m.m. modtages ved tilmelding. Du får en personlig tilbagemelding på din lederprofil. Her afdækkes dine styrker og dit lederpotentiale, og sammen med coachen arbejdes der med en målafklaring for din personlige lederudvikling.ved tilmelding til Morgendagens mellemlederuddannelse, vil du modtage den personlige tilbagemelding i forbindelse med det første kursusmodul du tilmelder dig. Den individuelle ledercoaching giver dig mulighed for at sikre implementering af ny viden og indsigter fra kursusmodulet og du opnår nye handlemuligheder i forhold til håndtering af hverdagens ledelsesdilemmaer. Der er tilknyttet 2 ledercoaching pr. kursusmodul. Den første afholdes ca. 2 uger før kursusmodulet. Der er afsat 3 timer, hvor tilbagemelding på lederprofilen er inkluderet. Anden ledercoaching afholdes ca. 4 uger efter kursusmodulet og er af 1½ times varighed. Fra specialist til mellemleder At mestre balancen i det spændingsfyldte krydsfelt Mellemlederen som rollemodel Mellemlederens ledelsesrum og ret Ledelsesopgavens 4 dimensioner Prioritering af tid og ressourcer Ledelsesbaseret coaching Teamorganisering og uddelegering Den krævende medarbejder Virksomhedens "sociale kapital" Afdæk dit ledelsesrum i det dilemmafyldte krydsfelt At lede situationsbestemt Den vanskelige samtale At pleje og udvikle dine medarbejdere Stress- og konflikthåndtering Fremtidens medarbejdere Motivering og delegering Tilmeld dig på uddannelser/ Mellemlederen som kommunikator og forandringsagent Kompetencer for navigering i krydsfeltet Det personlige lederskab Mellemlederen som kommunikator og mediator Strategiforståelse og implementering Forandringsledelse og formidling af forandringer Typologiforståelse og assertiv kommunikation Fremtidens mellemleder Kompetencer for at yde succesfuld ledelse på de mellemste niveauer Ledelse af fremtidens medarbejdere Pres fra omverdenen/kunder/ interessenter Synlighed og nærvær i en stresset hverdag Produktivitet versus ledelse af mennesker Inddragelse og involvering ovenfra - og ned Det tværgående samarbejdes potentiale

CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE. Diplom i ledelse. Diakoni og Ledelse. www.diakoni.dk

CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE. Diplom i ledelse. Diakoni og Ledelse. www.diakoni.dk CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE Diplom i ledelse Diakoni og Ledelse www.diakoni.dk Om uddannelsen Peter Fischer-Møller, Biskop over Roskilde Stift Jo mere komplekst et samfund bliver, jo vigtigere er det,

Læs mere

CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE. Diplom i ledelse. Diakoni og Ledelse. www.diakoni.dk

CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE. Diplom i ledelse. Diakoni og Ledelse. www.diakoni.dk CENTER FOR DIAKONI OG LEDELSE Diplom i ledelse Diakoni og Ledelse www.diakoni.dk Om uddannelsen Peter Fischer-Møller, Biskop over Roskilde Stift Jo mere komplekst et samfund bliver, jo vigtigere er det,

Læs mere

KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE. kodeks for god mellemledelse

KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE. kodeks for god mellemledelse KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE kodeks for god mellemledelse 2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Kodeksets brug... 4 2. Anbefalinger... 6 3. Mellemlederens udfordringer...12 4. at lede mennekser... 2 1 3

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

2012-13 LEDERUDVIKLING. lederuddannelser Projekt- og Procesledelse coaching- og netværksledelse Økonomi og jura kommunikation

2012-13 LEDERUDVIKLING. lederuddannelser Projekt- og Procesledelse coaching- og netværksledelse Økonomi og jura kommunikation lederuddannelser Projekt- og Procesledelse coaching- og netværksledelse Økonomi og jura kommunikation LEDERUDVIKLING 2012-13 kursuskatalog inspirationsmøder lederkurser Butiksledelse Personlig lederudvikling

Læs mere

HR & personale. DI s HR- uddannelse- Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje!

HR & personale. DI s HR- uddannelse- Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! HR & personale DI s HR- uddannelse- 2012 Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! 2 DI S hr-uddannelse 2012 DI s HR-uDdannelse hele vejen rundt om HR-opgaverne For at virksomheden

Læs mere

Nu spiller Sannes team samme melodi

Nu spiller Sannes team samme melodi Sammen flytter vi mennesker og virksomheder LEDELSE Nu spiller Sannes team samme melodi Jeg er blevet en bedre leder efter lederudviklingskurset på. Det betyder, at mit team nu arbejder efter samme mål.

Læs mere

Avanceret proceskonsultation

Avanceret proceskonsultation Avanceret proceskonsultation Valgfagspakke til Diplom i ledelse Proceskonsultation er i høj kurs hos mange offentlige og private organisationer, når målet er deltagerinvolverende organisationsudvikling

Læs mere

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009 KARRIERE 2009 VIDEN UDVIKLING FREMTID Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD Kursusprogram 2009 Personlig KompetenceUdvikling kurser, der giver overskud i hverdagen! På Forsikringsakademiet

Læs mere

Styrk dit personlige lederskab. Skab øget motivation og bedre resultater. Tag afsæt i dine styrker KURSER OG UDDANNELSER FOR LEDERE 2014

Styrk dit personlige lederskab. Skab øget motivation og bedre resultater. Tag afsæt i dine styrker KURSER OG UDDANNELSER FOR LEDERE 2014 KURSER OG UDDANNELSER FOR LEDERE 2014 Skab øget motivation og bedre resultater Styrk dit personlige lederskab Tag afsæt i dine styrker Få personlig og målrettet rådgivning på 3283 3610 Kursusrådgivning

Læs mere

2015 Winholistic Academy Katalog

2015 Winholistic Academy Katalog 2015 Winholistic Academy Katalog Af: Peter Winther Winholistic ApS 09-03-2015 Indholdsfortegnelse KOMMUNIKATIONSUDDANNELSER... 4 Præsentationsteknik varighed 2 dage.... 4 Kommunikationsoptimering varighed

Læs mere

MANNAZ UPDATE. Produktivitet og motivation. Det starter med dit lederskab. LEDERUDVIKLING www.mannaz.com/da

MANNAZ UPDATE. Produktivitet og motivation. Det starter med dit lederskab. LEDERUDVIKLING www.mannaz.com/da MANNAZ UPDATE Produktivitet og motivation. Det starter med dit lederskab. LEDERUDVIKLING www.mannaz.com/da Motivation og produktivitet. Kender du rækkefølgen? Vidensmedarbejderen anno 2014 sætter sine

Læs mere

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter Hold 7-2014 - 2017 Vil du være med til at skabe fremtidens fagbevægelse? Fagbevægelsen har brug for nytænkende ledere, der står

Læs mere

Confex kursuskatalog 2011

Confex kursuskatalog 2011 Mød os på www.confex.dk Tid til ledelse og personlig udvikling? Confex kursuskatalog 2011 KURSUS 2011 Her bliver du præsenteret for et udsnit af de kurser, konferencer og uddannelser, Confex kan tilbyde

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgmodulspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU udbydes i samarbejde med UCC i København (hold i København)

Læs mere

RETAIL MANAGER ET REDSKABSORIENTERET LEDERFORLØB

RETAIL MANAGER ET REDSKABSORIENTERET LEDERFORLØB RETAIL MANAGER ET REDSKABSORIENTERET LEDERFORLØB Har du brug for en værktøjskasse fyldt med effektive metoder til at nå dine mål som leder? Så er dette kursusforløb måske noget for dig 6 kursusmoduler

Læs mere

Kompetencestrategi Sundhed & Omsorg. Kompetencestrategi. Sundhed & Omsorg

Kompetencestrategi Sundhed & Omsorg. Kompetencestrategi. Sundhed & Omsorg Kompetencestrategi November 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Indledning... 4 3. Om udvikling... 5 3.1 Kompetenceområder medarbejdere... 5 3.2 Kompetenceområder ledere... 7 4. Læringsmiljø og

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter Hold 8-2015 - 2018 Vil du være med til at tegne fremtidens fagbevægelse? Fagbevægelsen har brug for vidende og nytænkende ledere.

Læs mere

Strategi for ledelse 2013-16

Strategi for ledelse 2013-16 Strategi for ledelse 2013-16 1 Strategi for ledelse 2013-16 Baggrund God ledelse er en af de vigtigste forudsætninger for, at Esbjerg Kommune kan levere indsatser og service af høj kvalitet tæt på borgerne

Læs mere

kursuskatalog forår 2008

kursuskatalog forår 2008 viden kursuskatalog forår 2008 udvikling netværk 2 Ledelse Tid til et efteruddannelsestjek? I en tid, hvor der er gang i økonomien og mangel på kvalificeret arbejdskraft, bliver det vanskeligere at få

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgmodulspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU udbydes i samarbejde med UCC i København (Kbh hold) og

Læs mere

Uddannelse der udvikler. - HR-kompetencer

Uddannelse der udvikler. - HR-kompetencer Uddannelse der udvikler - HR-kompetencer Kære læser I denne folder kan du læse om AK-Samvirkes HR-uddannelsestilbud til alle ansatte i a-kasserne. Hvorfor vælge AK-Samvirke til uddannelse på HR-området?

Læs mere

MANNAZ UPDATE. Virkeligheden er ny. Er din ledelse fulgt med? LEDERUDVIKLING www.mannaz.com

MANNAZ UPDATE. Virkeligheden er ny. Er din ledelse fulgt med? LEDERUDVIKLING www.mannaz.com MANNAZ UPDATE Virkeligheden er ny. Er din ledelse fulgt med? LEDERUDVIKLING www.mannaz.com Lederudvikling hos Mannaz Vejen til succes går gennem ny viden og nye kompetencer. Hos Mannaz udbyder vi lederforløb,

Læs mere

refleks 2015 Uddannelsesweekend

refleks 2015 Uddannelsesweekend refleks 2015 Uddannelsesweekend En weekend med fem vinkler på ledelse af frivillige i DUFs medlemsorganisationer. Lørdag den 12. september til søndag den 13. september 2015 i Haslev. refleks2015 velkommen

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler Refleksionsguide til ledere En refleksionsguide, som du kan bruge til at reflektere over, hvordan du ønsker at din karriere skal udvikle sig. 2 Refleksionsguide

Læs mere

Kursuskatalog - Speditørskolen

Kursuskatalog - Speditørskolen Kursuskatalog - Speditørskolen Uddannelsesvejen er lagt Uddannelse og kompetenceudvikling er to af nøgleordene der skal sikre vores fremtid og vores branche. Kravene fra vores kunder stiger, og udenlandske

Læs mere

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE 2 BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Indledning BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Idrætsforeningerne skal favne bredt fra 6-årige begyndere og ambitiøse teenagere til voksne motionister og professionelle atleter.

Læs mere