Europæiske Mesterskaber på kortbane 2005

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Europæiske Mesterskaber på kortbane 2005"

Transkript

1 Navn: Louise Ørnstedt Fødselsdato: 23. marts 1985 Alder: 20 år Fødeby: Odense Nuværende bopæl: Odense Klub: STO 95 Klubtræner: Karoly Bernhardt Profession: Jeg afslutter HF sommeren Jeg træner fire gange morgentræning af halvanden til to timers varighed. Seks eftermiddagspas af to timers varighed med en halv time dryland inden hvert pas. Tre gange styrketræning. Min disciplin er rygcrawl. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m rygcrawl samt 100 m individuel medley. Min målsætning ved EKM er at vinde et af mine løb og at opnå en medalje i de øvrige løb. Jeg kan ikke udpege et favoritløb, da jeg har stort set lige gode chancer i alle løb. VM sølv i Barcelona sommeren 2003 og EM-guld på kortbane, december 2004, må resultatmæssigt siges at være mine største præstationer hidtil. En næsten lige så god følelse fik jeg dog i forbindelse med World Cup i Berlin i år, da jeg dér slog en af mine største konkurrenter, Antje Buschschulte fra Tyskland, for første gang nogensinde. Min gamle træner, Lars Kirkegaard, har givet mig en masse ting, som jeg også har kunnet bruge, efter han stoppede. Min nuværende træner, Karoly Bernhardt, er dog den person, der har givet mig mest. Mine forældre ville have at jeg, som så mange andre børn, skulle lære at svømme. På den måde, kom jeg i gang. Andet Høre god musik. Jeg vil gerne være lærer og ellers bare lave nogle af de mange ting, som jeg ikke har tid til lige nu eksempelvis gå til en masse koncerter.

2 Navn: Louise Jansen Fødselsdato: 14. april 1984 Alder: 21 år Fødeby: Gladsaxe Nuværende bopæl: Bagsværd Klub: Allerød/SIGMA Klubtræner: Flemming Poulsen Profession: Læser HA (mat.) på første år på Handelshøjskolen i København. Jeg træner cirka 28 timer om ugen. Vandtræning: 21 timer fordelt på morgen- og aftentræning. Styrketræning: I alt tre timer. Dryland: To timer ugentligt. Udspænding minimum 15 minutter dagligt. Mine primære discipliner er 50 og 100 m brystsvømning, 200 m individuel medley og 4 x 50 m holdmedley. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m brystsvømning samt 200 m individuel medley foruden 200 m fri svømning og holdkap. Min målsætning ved EKM 2005 er at opnå en semifinaleplads og eventuelt en gentagelse af en finaleplads fra sidste år. Mine to finaler til EKM 2004 (4 x 50 m holdmedley nummer fire 200 m individuel medley nummer otte) er rent resultatmæssigt de præstationer, jeg er mest stolt af. Da jeg var mindre var det Agnes Kovacs. Hun var ret ung, da hun brød frem som brystsvømmer og har altid ved de internationale mesterskaber haft en særlig udstråling, som har vækket min sympati. Nu er det Michael Phelps, fordi han mestrer at svømme så mange forskellige løb og formår at gennemføre rigtig mange starter i et stævne. Alligevel holder han niveauet højt fra første til sidste løb. Det har jeg virkelig stor respekt for! Da jeg som fem-årig var på sommerferie i Grækenland, lærte jeg en jævnaldrende norsk pige at kende. Hun kunne svømme. Så det ville jeg også lære. Derfor begyndte jeg til svømning, da ferien sluttede. Hvad er din ultimative yndlings-afslapnings-beskæftigelse? At sove til middag. Der er intet som to timer midt på dagen efter en hård morgentræning. Cand.merc. (mat.). Jeg vil gerne læse HA (MAT), altså matematik-økonomi. Matematik har gennem hele mit skoleforløb været mit yndlingsfag, og økonomi finder jeg spændende. Så for at slå to fluer med et smæk, vil jeg gerne være matematikøkonom / civiløkonom.

3 Navn: Julie Hjorth-Hansen Fødselsdato: 10. juni 1984 Alder: 21 år Fødeby: Hørsholm Nuværende bopæl: Birkerød Klub: Birkerød/SIGMA Klubtræner: Flemming Poulsen Profession: Læser molekylær biomedicin Jeg træner 10 x 2 timer om ugen i vandet. Fire gange ugentligt er der dryland en halv time før vandgang. Tre gange om ugen udfører jeg styrketræning. Min primære disciplin er 200 m individuel medley. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 100, 200 og 400 m individuel medley samt 400 m fri svømning. Min målsætning ved EKM 2005 er at komme i top fem i 200 m individuel medley og at opnå finaleplads i 400 m individuel medley. Kigger vi på det rent resultatmæssige, er der nok to præstationer, som bør nævnes. Først EM langbane i 2002, hvor jeg opnåede en femteplads. Efter en rigtig dårlig start på stævnet, vente det hele lige pludselig, og det endte med, at jeg svømmede rigtig godt. Endvidere er jeg meget glad for min nordiske rekord på kortbane i 200 m individuel medley i januar Jeg havde været syg i et stykke tid op til stævnet, og havde svømmet rigtig dårligt til World Cup i Paris et par dage tidligere. Så pludselig, fra den ene dag til den anden, vendte det 180 grader. Det er svært at sige. Der findes mange gode svømmere, som jeg ser op til. Martina Moravcova fra Slovakiet har jeg altid syntes var rigtig dygtig. Hun stiller altid op i en masse forskellige løb...og vinder dem! Også Yana Klochkova fra Ukraine har jeg været meget imponeret af. Hun må have været ubesejret i 200 og 400 m individuel medley i en årrække, og det synes jeg fortjener stor respekt, for, som man siger, så er der jo koldt på toppen. Så kan man vel også godt sige, at de trænere, jeg har haft gennem tiderne, har inspireret mig. Det er dem, der har gjort mig til den svømmer, jeg er, og et langt stykke hen ad vejen dem, der står bag de resultater, jeg leverer. Mine forældre sendte mig til svømning, da jeg var cirka fire år, hos en privat underviser. Jeg hadede det. Det var først, da jeg startede med at gå i svømmehallen i børnehaven, at jeg begyndte at finde det sjovt. Derefter begyndte jeg på et svømmeskolehold sammen med en veninde fra børnehaven. Andet Se video eller fjernsyn sammen med gode venner/familie/kæreste. Jeg kan også rigtig godt lide at bage (og selvfølgelig spise det fantastiske bagværk bagefter)! Jeg kunne godt tænke mig et job, der har med menneskets fysiologi at gøre. Menneskekroppen og dens funktioner interesserer mig.

4 Navn: Lotte Friis Fødselsdato: 9. februar 1988 Alder: 17 år Fødeby: Hørsholm Nuværende bopæl: Blovstrød Klub: Allerød/SIGMA Klubtræner: Flemming Poulsen Profession: 2G på Allerød Gymnasium Jeg vandtræner 10 gange om ugen: fem gange morgentræning (1½ time pr. gang) og fem gange dag-/aftentræning (to timer pr. gang). To gange styrketræning á en time. Fire fem gange dryland i forbindelse med vandtræning i en halv time hver gang. Mine primære discipliner er 200, 400, 800 og 1500 m fri svømning. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 200, 400 og 800 m fri svømning. Grundet en knæskade har jeg siden juli måned ikke kunnet træne med 100 procent intensitet. Derfor har jeg måttet revidere min målsætning ved det kommende EKM. Jeg vil være meget glad, hvis jeg kommer under 8.25 i 800 m fri svømning. Så må vi se, hvad, det kan resultere i rent placeringsmæssigt. Målet i 400 m fri svømning er en finaleplads. På sigt er det min målsætning i 400 og 800 m fri at blive placeret i den bedste halvdel af finalen hver gang. Ved VM og OL 2008 er målet finalepladser i begge løb. Min sølvmedalje ved Europæiske Kortbane Mesterskaber. Min femteplads i 800 m fri ved VKM i 2004, og min førsteplads i 800 m fri ved World Cup i Stockholm. Mine nordiske rekorder i 800 og 1500 m fri svømning. Vi har svømmebassin i haven, derfor sendte mine forældre mig til svømning, så jeg kunne lære at svømme. Efter nogle år foreslog trænerne, at jeg skulle begynde på konkurrencehold, fordi de mente, jeg kunne blive god. Andet At ligge på min seng og slappe af, se fjernsyn, læse og høre musik. Jeg vil gerne være advokat. Der er mange advokater i min familie, og nogle af mine forældres venner er også advokater, så jeg har hørt meget om det. Jeg tror, det er spændende og afvekslende, og jeg kan få udfordringer hver dag. Man har kontakt med mennesker, hvilket jeg godt kan lide.

5 Navn: Jakob Schiøtt Andkjær Fødselsdato: 7. maj 1985 Alder: 20 år Fødeby: Vallensbæk Nuværende bopæl: Farum Klub: VI39/VAT/Elitecentret Træner: Mark Regan og Ari Palve Profession: Blev student i sommer Mit træningsprogram for en uge ser cirka sådan ud: Vandtræning af to timers varighed 9-10 gange ugentligt. Styrketræning af godt to timers varighed tre gange ugentligt. Landtræning af cirka en halv times varighed to gange ugentligt. Mine primære discipliner er butterfly og crawl - korte distancer. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50 og 100 m butterfly samt 50, 100 og 200 m fri svømning. Min målsætning ved EKM 2005 er at forbedre min sjetteplads fra sidste års mesterskab samt at sætte personlige rekorder. Min finaleplads ved EM 2004 i 50 m butterfly. Det var vist lidt af en tilfældighed. Jeg kom hos en speciallæge grundet hypermobilitet i mine knæ, som så anbefalede mig at dyrke svømning. Andet Jeg kunne godt tænke mig en uddannelse inden for industrielt design eller arkitektur.

6 Navn: Annette Hansen Fødselsdato: 8. oktober 1984 Alder: 21 år Fødeby: Hørsholm Nuværende bopæl: Birkerød Klub: Allerød/SIGMA NS Klubtræner: Flemming Poulsen Profession: Stud. Odont (tandlægestuderende) Jeg vandtræner cirka 17 timer om ugen, fordelt på morgenpas og aftenpas. Styrketræning: fire - seks timer ugentligt. Dryland: to timer ugentligt - lige før svømningen. Udspænding: I forbindelse med anden træning. Mine primære discipliner er 50 og 100 m fri svømning, men jeg satser også en del på 50 og 100 m butterfly. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50 og 100 m fri svømning samt 50 og 100 m butterfly. Derudover svømmer jeg holdkap 4 x 50 m fri svømning. Mit mål ved EKM 2005 er at opnå en finaleplads. Finaleplads ved EKM Det har Sigma, som er en kanon svømmeklub. Jeg havde en masse forskellige fritidsinteresser, da jeg var yngre. Men det var svømningen, der fangede min største interesse. Mine forældre har også svømmet, så det ligger måske lidt til familien. Andet Se fjernsyn. Sove. Være sammen med mennesker, jeg holder af. At arbejde som privat-praktiserende tandlæge.

7 Navn: Mette Jacobsen Fødselsdato: 24. marts 1973 Alder: 32 år Fødeby: Nakskov Nuværende bopæl: Birkerød Klub: West Swim Esbjerg Klubtræner: Bo Jacobsen Profession: Fysioterapeut Jeg træner cirka timer om ugen. Min træning udgøres af en kombination af svømning, løb, forskellige former for styrketræning samt mentaltræning og yoga. Mine primære discipliner er 200 og 100 m butterfly. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m butterfly. Mit mål ved EKM 2005 er at svømme hurtigt og at få de nye indarbejdede detaljer til at lykkes. Det er svært at fremhæve én præstation. Men at jeg i en alder af 31 år svømmer i nordisk rekord og 0,01 sekunder fra Europa-rekorden i 200 m butterfly på kortbane (2.05,78) det kommer op på en delt førsteplads sammen med nedenstående: De 10 individuelle guldmedaljer, som jeg har fra diverse EM- og VM-stævner. Jeg har ikke i min tid som svømmer oplevet noget, der kan stå mål med at være øverst på podiet og høre nationalmelodien. De tre gange jeg har prøvet at sætte Europa-rekord i 200 m butterfly tæller dog også højt. Trænerplan: Fra begyndelsen af min karriere min far, dernæst Jens Glavind, og de seneste halvandet år Bo Jacobsen. Mentalplan: Kim K. Jensen. Aquadynamisk plan: Delfiner. Har netop været i Florida og svømme med dem Forbilleder: Alexander Popov og Krisztina Egerszegi. Det var tilfældigheder. Jeg prøvede alt muligt sport, men oplevede størst succes i vandet. At være sammen med kæresten, familien og vennerne.

8 Navn: Charlotte Johannsen Fødselsdato: 28. februar 1988 Alder: 17 år Fødeby: Odder Nuværende bopæl: Odder Klub: AGF Klubtræner: Niels Jørgen Jørgensen Profession: Matematisk gymnasium 1g. Hvor meget træner du i gennemsnit i ugen? Vandtræning: Ni pas ugentligt. I alt 20 timer. Landtræning: Ni gange af minutter. Styrketræning: tre gange af cirka 60 minutter. Hvad er dine primære discipliner? Crawl Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m crawl. Mit mål ved EKM 2005 er at opnå personlige rekordtider i alle løb eventuelt en semifinaleplads i 200 m fri svømning. Hvad er din målsætning med svømning på sigt? Blive ved med at forbedre min svømning, både hurtighed og teknik. At stabilisere mig som deltager ved internationale stævner og mesterskaber og placere mig i den gode ende af resultatlisterne. Min deltagelse ved VKM sidste år samt deltagelse ved EKM og EM på langbane (seniormesterskaber). Jeg har aldrig været inspireret af én person. Jeg har altid gået efter at være mit eget forbillede. På den måde at forstå, at jeg sammenligner mig med mig selv. Jeg prøver altid at træne hårdere og mere målrettet end tidligere. Jeg vil gerne selv være det optimale billede af, hvordan, en svømmer skal være - stærk, viljefast og så videre. Jeg startede oprindeligt til håndbold, men efter flere gange at have forstuvet foden, fik jeg at vide af lægerne på skadestuen, at det nok var en god idé at skifte sport. De foreslog svømning, da det ikke belaster leddene så meget. Så begyndte jeg i Odder svømmeklub. Jeg elsker at høre musik og læse bøger. Det synes jeg er meget afslappende, når jeg er hjemme. Derudover elsker jeg at gå i biografen. Jeg er lige startet på matematisk gymnasium på Team Danmark linjen. Det tager fire år, og derefter er jeg ikke helt sikker på, hvad jeg så vil. På den anden side ved jeg heller ikke, hvornår, jeg vil stoppe med at svømme, jeg er jo lige gået i gang. Derfor synes jeg, det er et svært spørgsmål at svare på. Dog vil jeg gerne udføre nødhjælpsarbejde de steder i verden, hvor der er brug for det eller arbejde gennem Mellemfolkeligt Samvirke.

9 Navn: Micha (Kathrine) Østergaard (Jensen) Fødselsdato: 31. januar 1987 Alder: 18 år Fødeby: Jerne v/esbjerg Nuværende bopæl: Esbjerg Klub: West Swim Esbjerg Klubtræner: Bo Jacobsen Profession: Gymnasium, sproglig linie. Er i gang med fjerde og dermed sidste år. Jeg træner i gennemsnit ni gange svømning om ugen. Derudover tre gange styrketræning á cirka en time. I perioder svømmer jeg 10 eller flere gange i ugen. Især i mine ferier, er der tid til lidt ekstra træning. Derudover er der cirka minutters landtræning inden hvert træningspas. Mine primære stilarter er butterfly og crawl. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50 og 100 m crawl og butterfly. Derudover holdkapper eksempelvis 4 x 50 m fri holdkap. Min målsætning ved EKM 2005 er, som minimum, at leve op til mine personlige rekordtider, men helst vil jeg gerne svømme hurtigere endnu. På sigt er det mit mål at blive ved med at udvikle mig og være med i den internationale elite. At kvalificere mig til VM i sommer og EKM. Det er en stor begivenhed, og det største, jeg har oplevet hidtil. Af personer, som jeg har forbindelse til i min hverdag, er Mette Jacobsen til stor inspiration og hjælp både sportsligt og personligt. Min anden klubkammerat Jacob Carstensen er også altid villig til at lære fra sig. Dog var Mette Nørskov den absolut første til at oplære mig. Hun gav mig virkelig noget at se op til specielt da jeg var yngre. Inge de Bruijn, Franziska van Almsick og Ryk Neethling er svømmemæssigt mine forbilleder. De er personer, der fascinerer mig. Mine forældre, der ville have, at jeg skulle kunne svømme, når vi tog på ferie. Andet At ligge i min seng og lave ingenting, mens jeg lytter til musik. Andre gange nyder jeg at gå i gang med at træne det, jeg selv har lyst til - og i mit eget tempo. At gå nede ved stranden, helt alene, og få renset mit sind, nyder jeg meget. Selvfølgelig også at være sammen med mine venner og kæreste. Jeg kunne mest af alt tænke mig at blive børne-psykolog.

10 Navn: Kathrine Jørgensen Fødselsdato: 7. september 1983 Alder: 22 år Fødeby: Hvidovre Nuværende bopæl: Esbjerg Klub: West Swim Esbjerg Klubtræner: Bo Jacobsen Profession: Fysioterapeut-studerende på CVU Vest. Jeg træner 10 gange om ugen i vandet af ca. to timers varighed. Ud over vandtræning udfører jeg 1-1,5 times styrketræning tre gange om ugen, dryland/elastik-træning før hvert pas (ialt ca. to timer om ugen) samt smidighedstræning cirka 15 minutter hver dag. Denne sæson (siden sommerferien) har jeg desværre været skadet i lænden, derfor har min træning varieret meget i de seneste fire måneder. Især dryland og styrke har jeg måttet skære meget ned på. Min primære disciplin er rygsvømning, og ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50 og 100 m rygsvømning. Mit mål ved EKM 2005 er ganske enkelt at gøre det så godt, jeg kan, og at tage stævnet som en god oplevelse samt en mulighed for at få international stævneerfaring. Jeg har ingen forventninger, hvad resultater angår, men håber på at svømme hurtigere end ved DKM. Min hidtil største præstation er helt klart, da jeg sidste år kom i finalen i 50 m rygsvømning ved EKM i Wien, og at jeg i den finale forbedrede min personlige rekordtid fra semifinalen yderligere. De første fire år som konkurrencesvømmer var min træner i Hørsholm, Benny Pedersen, min største inspirator. Han kunne få mig til at føle, at jeg var noget. Han gav mig troen på, at jeg en dag ville ende i toppen af dansk svømning. I tiden i Sigma har min veninde, Julie Hjorth-Hansen, været en stor inspiration. Hun træner seriøst, og ved at omgås hende, har jeg lært, at det er ok at stræbe efter at blive den bedste. Det er ok at være en éner! Siden jeg startede på elitecentret i 2003, har det helt sikkert været Mette Jacobsen, der har inspireret mig mest. Hun har været i gamet og trænet hårdt i så mange år, at bare ved at træne med hende og snakke med hende hver dag, har jeg lært utrolig meget. Hun er 32 år, bliver stadig bedre og lærer nye ting hele tiden. Det inspirerer mig til at blive ved med at svømme mange år endnu! Min mor og far. Jeg skulle jo lære at svømme! Være sammen med min kæreste eller hygge med vennerne se en god film eller bare hyggesnakke til langt ud på natten. Jeg vil gerne arbejde som fysioterapeut, og helst på Sjælland, hvor jeg har min familie. Og så vil jeg spille badminton om onsdagen, sove længe alle weekender, aldrig svømme før kl. 8 om morgenen, lære at slå flikflak, gå i byen, når jeg vil, aldrig mere lide af nedtrapnings-kuller, blive bloddonor, og så vil jeg forhåbentlig huske tilbage på en svømmekarriere, som jeg kan være stolt af!

11 Navn: Jon Rud Fødselsdato: 11. februar 1986 Alder: 18 år Fødeby: Tårnby Nuværende bopæl: Esbjerg Klub: West Swim Esbjerg Klubtræner: Bo Jacobsen Profession: gymnasieelev 4.g Jeg har normalt 10 ugentlige træningspas i vandet, som er fordelt på fire morgenpas og seks aftenpas af cirka to timers varighed. Inden vandtræning udfører jeg dryland og smidighedstræning. Derudover styrketræner jeg to - tre gange i ugen af én times varighed. Min samlede ugentlige træningsmængde er cirka 28 timer. Mine primære discipliner er 200, 400, 800 og 1500 m fri svømning. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 200 og 400 m fri svømning. Min målsætning ved EKM 2005 er at få detaljerne og topningen til at fungere optimalt samt at sætte personlige rekorder. Da jeg i foråret svømmede 1.48,69 i 200 m fri svømning og slog Jacob Carstensens danske juniorrekord. Det var en fantastisk oplevelse. Endvidere skal også nævnes, da jeg satte personlig rekord til DKM i år i 400 m fri svømning i tiden 3.47,71. Jeg har aldrig været så tilfreds med et løb, som jeg var dér alt fungerede bare. Min årgangstræner Erik Døssing, som inspirerede mig til at træne hårdt og målrettet. Min nuværende træner Bo Jacobsen, som har været min træner de seneste 3 ½ år, har haft den største betydning for, at jeg er den svømmer, jeg er i dag. Bo støtter mig 100 procent og involverer mig i træningsplanlægningen. Det er vigtigt for mig. Mine forældre syntes, at jeg skulle lære at svømme. Det er at være sammen med mine venner og ellers sove, spise og se fjernsyn. Det ved jeg ikke helt endnu. Måske kiropraktor.

12 Navn: Christian Fischer Fødselsdato: 28. juli 1986 Alder: 19 år Fødeby: Århus Nuværende bopæl: Tranbjerg Klub: AGF Klubtræner: Niels Jørgen Jørgensen Profession: Jeg er i gang med fjerde år af den forlængede gymnasie-uddannelse. Vandtræning: Vandtræning af to timers varighed ni gange ugentligt. Styrketræning: To gange af cirka 60 minutters varighed ugentligt. Landtræning: Før eller efter hvert træningspas af cirka 30 minutters varighed. Mine primære discipliner er 100 og 200 m fri svømning. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50, 100 og 200 m fri svømning. Min målsætning ved EKM 2005 er at forbedre mine tider i de løb, jeg er tilmeldt, og forhåbentlig slå de nuværende klubrekorder. At jeg har kvalificeret mig til EKM, og da jeg blev nordisk juniormester i 200 m fri svømning. Jeg har aldrig haft et egentligt forbillede, men bliver selvfølgelig inspireret, når man på TV ser svømning fra OL og lignende. Allerede som lille var det tydeligt, at jeg var vild med vand. Min mor og far bestemte derfor, at jeg skulle lære at svømme. Når jeg endelig har noget fritid, slapper jeg af på sofaen eller foran computeren. Jeg er ikke helt færdig med mine overvejelser. Men de går i retning af at studere biologi, matematik eller læse til ingeniør.

13 Navn: Tobias Urban Hansen Fødselsdato: 1. april 1987 Alder: 18 år Fødeby: København Nuværende bopæl: København Klub: KVIK Kastrup Klubtræner: Ricki Clausen Profession: 2. g. HTX Jeg har 11 træningspas i vandet i løbet af ugen. Disse træningspas er fordelt på morgen- og aftenpas. Der er som regel drylandtræning tre gange ugentligt. Desuden har jeg tre gange styrketræning ugentligt. Mine primære discipliner er rygcrawl og medley. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 50 m rygsvømning, 100 og 200 m individuel medley samt 100 m fri svømning. Selvom jeg er bedre på de længere distancer, har jeg fravalgt disse til det her stævne, da de ligger op af medley-løbene, og jeg har større chance for at sætte danske juniorrekorder i medley end i rygsvømning. Min målsætning ved EKM 2005 er at opnå personlige rekordtider i mine løb. Og så håber jeg på danske juniorrekorder i både 200 m individuel medley og 100 m individuel medley. Da jeg svømmede 100 m individuel medley til DKM Jeg var undertippet inden indledende løb grundet de resultater, jeg havde opnået under træning før DKM, og det var derfor meningen, at dette løb bare skulle være et løb for sjov. Men jeg gik i vandet og vandt over Chris Christensen fra West Swim Esbjerg om morgenen i en meget overraskende tid. I finalen var jeg klar til at give den gas, og dér skulle jeg svømme om guldet med Kristian Outinen, som var indehaver af den danske juniorrekord. Og jeg slog ham i et vildt løb, hvor jeg hentede halvanden længde de sidste 25 meter og vandt med 0,07 sekunder. Det er det største, jeg hidtil har opnået. Der er to personer, som har været de mest markante og betydningsfulde personer for mig. Den ene person har påvirket mig direkte, den anden indirekte. Ricki Clausen, min nuværende træner, har været ret afgørende for, at jeg er nået dertil, hvor jeg er i dag. Den anden person er svømmeren Peter van den Hoogenband. Jeg har altid været meget fascineret af den måde hvorpå han griber svømningen an. Han kan det der med et godt udlæg. Han gør tingene på sin måde, sådan vil jeg også gerne agere. Det er meget imponerende, det, han præsterer. Min far tvang mig og mine brødre til at svømme. Vi måtte ikke stoppe med at gå til svømning, før vi kunne tilbagelægge 200 m (i tilfælde af, at vi skulle falde over bord eller lignende). Modsat mine brødre fortsatte jeg med at svømme efter at have vist, at jeg kunne svømme 200 m. Jeg var blevet grebet af svømningen. Søndagstræning, 4,5 km. aerob/teknik, hvor det hele bare kører derudaf. Det kan jeg godt lide. Ellers nyder jeg at se film sammen med mine venner. Det ved jeg ikke endnu. Men jeg ønsker ikke et kontorjob. Jeg kunne godt tænke mig at være beskæftiget med idræt på en eller anden måde, måske.

14 Navn: Anders Jensen Fødselsdato: 16. september 1987 Alder: 18 år Fødeby: København Nuværende bopæl: Farum Klub: VI39/VAT/Elitecentret Klubtræner: Kasper Mikkelsen/trænes til daglig på elitecentret ved Ari Palve Profession: Jeg går i 3. g. I løbet af en uge har jeg vandpas fordelt som morgen- og aftenpas, tre styrkepas og to fitnesspas. Der er drylandtræning/opvarmning til hvert morgenpas. Det er frivilligt til aftentræningen. Alle rygcrawl-løb er mine primære løb dog har jeg satset mest på 200 m distancen de seneste år. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt alle rygcrawl løb. Min målsætning ved EKM 2005 er at prøve at forbedre mine personlige rekordtider og samtidig få en sjov oplevelse med mig hjem Jeg ville lyve, hvis det ikke var til DKM her i 2005 på grund af de to kæmpe personlige rekorder i 100 og 200 m rygcrawl, som samtidig var danske juniorrekorder. Men også EJM i Ungarn i juli måned har udgjort et særlig godt og vigtigt stævne for mig, dels på grund af mine præstationer, dels grundet det sociale fællesskab, der var på holdet. Vi havde et kanon sammenhold, og det gjorde det meget sjovere at være med til stævnet. Min storebror Tim Jensen inspirerede mig til at svømme helt i starten. Han er stadig en rigtig god svømmer. Især i slutningen af årgangs-årene og de tidlige junior-år var han en kanon inspiration for mig. Senerehen har jeg kigget på udenlandske svømmere eksempelvis Aron Peirsol og Welsh. Det var min storebror. Han startede til svømning og havde det utrolig sjovt, så jeg tænkte, at jeg også ville prøve. Jeg slapper bedst af i mine forældres sofa med TV-betjeningen i hånden, men ellers er det enten med min familie eller nogle gode venner omkring mig. Det ved jeg ikke endnu. Men jeg regner da med at finde et godt arbejde, der passer til mig og så leve tilfreds videre med det. Og så skal jeg selvfølgelig finde mig en dejlig kone og få nogle børn, som bliver nye supersvømmere

15 Navn: Jon Thonesen Fødselsdato: 5. november 1986 Alder: 19 år Fødeby: Nykøbing Falster Nuværende bopæl: Nørre Alslev Klub: Sakskøbing Svømmeklub Klubtræner: Bo Røse Profession: Jeg er i gang med HTX på fjerde år. Jeg har ni træningspas i løbet af ugen. De er fordelt med tre pas om morgenen og seks pas eftermiddag/aften. Jeg har drylandtræning tre gange ugentligt. Min primære disciplin er 200 m fri svømning. Ved EKM 2005 er jeg tilmeldt 100, 200 og 400 m fri svømning. Min målsætning ved EKM 2005 er at sætte nogle personlige rekorder og at få en god oplevelse med mig hjem samt naturligvis noget international erfaring. Min hidtil bedste præstation leverede jeg ved de Danske Hold Mesterskaber 2003, hvor jeg præsterede min hidtil bedste tid i 400 m fri. Det var en god fornemmelse og en god oplevelse. Det er helt sikkert Alexander Popov. Jeg har svømmet siden jeg var helt lille, hvor mine forældre tog mig med til svømning. Og så har jeg svømmet lige siden. Det er at ligge på min seng og høre god musik (rock, heavy metal helst Rammstein). Jeg ved ikke p.t. hvad, det er, jeg gerne vil, men jeg overvejer dog at blive skibsofficer.

Europa Mesterskaber på kortbane i svømning

Europa Mesterskaber på kortbane i svømning Europa Mesterskaber på kortbane i svømning 2007 Debrecen, Ungarn 13. - 16. december Europa Mesterskaber på kortbane i svømning 2007 Stærkt dansk hold klar til EM i svømning på kortbane i Ungarn De seks

Læs mere

Europæiske Mesterskaber på kortbane2006

Europæiske Mesterskaber på kortbane2006 Navn: Lotte Friis Fødselsdato: 9. februar 1988 Alder: 18 år Fødeby: Hørsholm Nuværende bopæl: Blovstrød Klub: Allerød/SIGMA Personlig træner: Flemming Poulsen Profession: 3. G på Allerød Gymnasium 10 gange

Læs mere

Agenda. Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30

Agenda. Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30 Velkommen Agenda Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30 Agenda Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner

Læs mere

DM på kortbane 2005 en status fra et par erfarne trænere

DM på kortbane 2005 en status fra et par erfarne trænere DM på kortbane 2005 en status fra et par erfarne trænere Fire travle svømmedage er netop overstået i Rundforbihallen, hvor knap 450 svømmere har været samlet om Danmarks Mesterskaberne i svømning på kortbane

Læs mere

Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00

Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00 Velkommen til Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 27. april 2014 kl. 9.00 1 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende handleplaner

Læs mere

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev

Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Horsens Svømmeklub Nyhedsbrev Set fra kanten Sommeren er over os, og det betyder normalt at aktivitetsniveauet i klubben flader lidt ud i nogle af afdelingerne, men ikke denne sommer. Sikken en måned.

Læs mere

Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag?

Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag? Jesper von Seelen Oktober, 2009 Danmark går glip af medaljer: Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag? I en tid hvor trænere og ledere fra eliteidrætsklubberne og specialforbundene står i kø

Læs mere

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Nyhedsarkiv 2009 Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Ved weekendens 2. runde af Midtvest Cup, der blev afholdt i Vildbjerg

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 2016 OL ÅR NU venter Rio 2015 ikke mit år. Mine forberedelse mod OL går rigtig godt. OL i Rio bliver mit tredje OL og det bliver uden tvivl mit sidste. Jeg glæder mig

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Studieretninger med tilpasset skema til træning af idræt på eliteplan I sommeren 2008 begyndte vores første klasse på en særlig eliteidræts-studieretning,

Læs mere

Europa Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Eindhoven, Holland 18. - 24. marts 2008

Europa Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Eindhoven, Holland 18. - 24. marts 2008 Europa Mesterskaberne i svømning på langbane 2008 Mediaguide Eindhoven, Holland 18. - 24. marts 2008 Europa Mesterskaberne i svømning 2008 EM svømning 15 danske svømmere er klar til sæsonens hovedmål og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Melbourne, Australien - 25. marts - 1. april 2007

Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Melbourne, Australien - 25. marts - 1. april 2007 Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane 2007 Mediaguide Melbourne, Australien - 25. marts - 1. april 2007 Verdens Mesterskaberne i svømning 2007 Det er tredje gang i VM svømningens historie, at Australien

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

LIVREDNING. Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde. Søndag d. 26. april 2015 kl. 9.00

LIVREDNING. Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde. Søndag d. 26. april 2015 kl. 9.00 LIVREDNING Velkommen til Livredningssektionens områdemøde Søndag d. 26. april 2015 kl. 9.00 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

LIVREDNING. Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Lørdag den 21. maj 2016 kl. 13.00

LIVREDNING. Velkommen til. Livredningssektionens områdemøde Lørdag den 21. maj 2016 kl. 13.00 LIVREDNING Velkommen til Livredningssektionens områdemøde Lørdag den 21. maj 2016 kl. 13.00 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Hej. Mit navn er Dennis, jeg er 27 år, arbejder som kok og jeg bor i lønstrup med min kæreste. Vi har 3 beagler; Johnson, Smiley

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Bobler december 2015

Bobler december 2015 Bobler december 2015 Årets sidste Bobler fra AGF er fyldt med medaljer og rekorder til AGF-svømmere, der har været til både nordiske, danske og vestdanske mesterskaber. Og lige inden jul rykkede klubben

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Europa Mesterskaberne i svømning. Mediaguide. Budapest, Ungarn 9. august - 15. august 2010

Europa Mesterskaberne i svømning. Mediaguide. Budapest, Ungarn 9. august - 15. august 2010 Europa Mesterskaberne i svømning 2010 Mediaguide Budapest, Ungarn 9. august - 15. august 2010 Europa Mesterskaberne i svømning 2010 EM i svømning 2010 i Budapest, Ungarn 11 danske svømmere er parate til

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Videbæk Svømme Club 6920 VIDEBÆK.

Videbæk Svømme Club 6920 VIDEBÆK. 6920 VIDEBÆK. Formandens beretning ved generalforsamlingen i Videbæk Svømme Club d. 25. september 2014 Videbæk svømme Club besøg af EM svømme maskot, december 2013 Vi har i Videbæk Svømme Club afsluttet

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Interview med seks af de unge der skal flytte på Sedenhuse i november. Af Ole Dan Jensen og Stig Sørensen, fagkonsulenter i H&P, juni 2009. Gitte Nø., David, Nynne,

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Nyhedsarkiv 2013. Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02

Nyhedsarkiv 2013. Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02 Nyhedsarkiv 2013 Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02 Struer svømmeklub holdte i weekenden Vest Danske årgangsmesterskaber for gruppe 1 i Struer Svømmehal. Struer svømmeklub deltog

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i. hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit i blodet!

Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i. hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit i blodet! Kære alle sammen. Kære lærere, kære forældre og kære studenter. Hvor er det dog en overvældende følelse, at stå her med eksamensbeviserne i hænderne, huerne på hovedet - og formentligt en gang god sprit

Læs mere

VANDPOLOSEKTIONEN. 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6

VANDPOLOSEKTIONEN. 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Vandpolosektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 2 6 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen 4. Orientering om sektionens

Læs mere

Om denne folder. Hvad vil Hovedstadens Svømmeklub?

Om denne folder. Hvad vil Hovedstadens Svømmeklub? Om denne folder Denne folder giver dig som forældre og svømmer en introduktion til konkurrencesvømning i Hovedstadens Svømmeklub. Målgruppen for folderen er forældre og svømmere på konkurrenceafdelingens

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Åbent Hus tirsdag den 3. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 4. maj kl. 18 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad Tirsdag

Læs mere

Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Rom, Italien 26. juli - 2. august 2009

Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Rom, Italien 26. juli - 2. august 2009 Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane 2009 Mediaguide Rom, Italien 26. juli - 2. august 2009 Verdens Mesterskaberne i svømning 2009 VM i Rom Det er anden gang i VM svømningens historie, at Italiens

Læs mere

Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge.

Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge. Kære Roer, 2015 har været et spændende år for Aarhus Roklub. Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge. Langtur i Sognefjorden Årets Naturfoto af Torben

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

AL Bank - KVIK Årgangs Cup 2. 4. maj 2014. Praktiske oplysninger. Svømmeklubben KVIK Kastrup

AL Bank - KVIK Årgangs Cup 2. 4. maj 2014. Praktiske oplysninger. Svømmeklubben KVIK Kastrup AL Bank - KVIK Årgangs Cup 2. 4. maj 2014 Praktiske oplysninger Svømmeklubben KVIK Kastrup Velkommen til AL Bank - KVIK Årgangs Cup 2014 Svømmeklubben KVIK Kastrup byder hermed velkommen til AL Bank -

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Rekord-oversigt. Danske rekorder senior kortbane

Rekord-oversigt. Danske rekorder senior kortbane Rekord-oversigt Danske rekorder senior kortbane Damer 50 m fri Jeanette Ottesen 1987 00.24,02 14-12-2008 Rijeka, Kroatien 100 m fri Jeanette Ottesen 1987 00.51,95 15-11-2009 Berlin, Týskland 200 m fri

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

DANSKE ÅRGANGSMESTERSKABER (DÅM-L) GR. 1

DANSKE ÅRGANGSMESTERSKABER (DÅM-L) GR. 1 DANSKE ÅRGANGSMESTERSKABER (DÅM-L) GR. 1 Den 26. 29. juni 2014 BELLAHØJ SVØMMESTADION Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj DELTAGELSE: Ældste gruppe: Piger årgang 00 og drenge årgang 98. Yngste gruppe: Piger

Læs mere

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS:

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL! Uddannelsesleder Marianne B. Johansen Tlf. 8923 4017 mbj@silkets.dk

Læs mere

Frederiksberg Idræts-Forening Hovedafdelingen

Frederiksberg Idræts-Forening Hovedafdelingen Frederiksberg Idræts-Forening Hovedafdelingen Formandens beretning 2012 I det forløbne år siden sidste repræsentantskabsmøde er der idrætsligt sket flere gode ting i FIF: Medlemsmæssigt går det godt i

Læs mere

GENERALFORSAMLING 2014

GENERALFORSAMLING 2014 GENERALFORSAMLING 2014 Sigma Swim Birkerød 26. marts 2014 1 Sport i Rudersdal Svømning er den største idrætsgren i Rudersdal blandt 0-12 årige: 2500 2191 2000 1810 1500 1000 500 627 349 252 0 Svømning

Læs mere

- Sponsoroplæg - Benjamin Boeskov Gabrielsen. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Benjamin Boeskov Gabrielsen. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Benjamin Boeskov Gabrielsen 2730 Herlev Atletik - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/benjamin-boeskov-gabrielsen

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

Oplæg til Touretteklinikken

Oplæg til Touretteklinikken Oplæg til Touretteklinikken Præsentation: Hej jeg hedder Marie, jeg er 35 år gammel og blev mor til Frederik som 21 årig. Frederik er i dag 14 år og har Tourette. Frederik viste de første tegn på Tourette

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Generelt. når man får mange referater fra udvalg, arbejdsgrupper og sektioner, efterlader det indtrykket af en union i bevægelse og fyldt med energi.

Generelt. når man får mange referater fra udvalg, arbejdsgrupper og sektioner, efterlader det indtrykket af en union i bevægelse og fyldt med energi. Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 22. december 2005 1/10 Nummer 8, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 1. februar 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

UDSPRING. Velkommen til. Udspringssektionens områdemøde. Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00

UDSPRING. Velkommen til. Udspringssektionens områdemøde. Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00 UDSPRING Velkommen til Udspringssektionens områdemøde Lørdag d. 21. maj 2016 kl. 13.00 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Delprøve 2A: Ekstremsport. Teksthæfte. Delprøve 2B: Dagligvarer på nettet

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Delprøve 2A: Ekstremsport. Teksthæfte. Delprøve 2B: Dagligvarer på nettet Prøve i Dansk 3 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Teksthæfte Delprøve 2A: Ekstremsport Delprøve 2B: Dagligvarer på nettet Der er et teksthæfte og et opgavehæfte. Læs først instruktionen

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig slutningen på dette eventyr. Det har været så fantastisk,

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00

Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00 Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00 1 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende og handleplaner for

Læs mere

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia 8.A, Esbjerg Real Skole 2.gennemskrivning, september 2008. Scene 1 Bedste veninder mandag. (VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng)

Læs mere

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit 1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit navn er hvad dit kunstner navn er, som det kaldes? 2.

Læs mere

Beretning 2012. Arrangementer

Beretning 2012. Arrangementer Når der gøres status på 2012, kan vi se tilbage på et på flere måder spændende år. Det har været fuldt af både sjove og krævende opgaver samt flotte resultater såvel organisatorisk som sportsligt. Arrangementer

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

DANSKE JUNIORMESTERSKABER LANGBANE (DJM-L)

DANSKE JUNIORMESTERSKABER LANGBANE (DJM-L) DANSKE JUNIORMESTERSKABER LANGBANE (DJM-L) DEN 25. 28. JUNI 2016 HERNING SVØMMEHAL BRÆNDGÅRDVEJ 20, 7400 HERNING Deltagelse: DJM-L: Damer årgang 1999, 2000 og 2001 Herrer årgang 1998, 1999 og 2000 Alle

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 2000 Blovstrød IF Fodboldafdeling Et fodboldår har igen fundet sin vejs ende, og vi er gået ind i et nyt årtusinde. Jeg vil i det følgende redegøre for væsentlige hændelser i fodboldklubben,

Læs mere

Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald?

Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald? Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald? Perspektiver på tweens, ungdom og gymnastik i en synes godt om -kultur! Middelfart 17.november 2013 Hvad er der på dagsordenen? De digitale indfødte

Læs mere

Børneundersøgelse Grafrapport August 2014

Børneundersøgelse Grafrapport August 2014 Børneundersøgelse Grafrapport August 2014 10 9 8 9 Har du børn mellem 7 og 14 år? Base: Før screening (n=2084) 7 4 8% Ja Nej 2 Må vi stille dit barn nogle spørgsmål sammen med dig? Base: Før screening

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015

Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015 1. Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015 Konflikter er en del af det at være forældre og barn altså menneske Det er OK at sige: NEJ! Det er OK at sige: det bestemmer

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Kære afgangselever, kære forældre og kære personale

Kære afgangselever, kære forældre og kære personale Translokationstale - Onsdag den 22. juni 2016 Kære afgangselever, kære forældre og kære personale Vi er midt i min yndlingstid på året. Ferien er lige om hjørnet. Og det er som om forventningen om de kommende

Læs mere

storebror til tvillinger

storebror til tvillinger Marianne Grymer Bargeman 1 + 2 = 3 storebror til tvillinger Illustreret af Sus Borgbjerg/JE:SU 1 + 2 = 3 Storebror til tvillinger Af Marianne Grymer Bargeman Illustrationer: Sus Borbjerg/JE:SU/Gul Stue

Læs mere

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt Malene Degn på vej mod VM sølv på MT B Eliteidræt og uddannelse For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 Forord til Elite og udannelse Team Danmark ordningen for

Læs mere