Hurt igt overblik 85 lydfiler 18 illustrationer 35 lytteøvelser Facitlister

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurt igt overblik 85 lydfiler 18 illustrationer 35 lytteøvelser Facitlister"

Transkript

1 Spansk A que no? 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana 85 lydfiler 18 illustrationer 35 lytteøvelser Facitlister A que no? - 1 år DKK På websitet er der lytteøvelser, facitlister samt oplæsninger af bogens dialoger og tekster. Oplæsningen beskriver den danske fotograf Lisas møde med den spanske skuespiller Juan. Websitet henvender sig til spanskundervisngen på alle ungdomsuddannelser, men kan også med fordel bruges på de videregående uddannelser. A que no? - CD 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? DKK Inkl. moms CD'en A que no? rummer dialoger og tekster. De indtalte dialoger og tekster er indtalt af indfødte spaniere. CD'en er anvendelig til spanskundervisningen på alle ungdomsuddannelser. Desuden kan den også bruges på de videregående uddannelser. A que no? - Et begyndersystem i spansk, del 2 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana En ebog, der - gennem et venskab mellem to mennesker fra to nationaliteter - kommer ind på interkulturelle forskellige på Danmark og Spanien. A que no? - Et begyndersystem i spansk, del 2-4 år DKK A que no? fortsætter, hvor A que sí? slap. Gennem venskabet mellem den danske fotograf Lisa og den spanske skuespiller Juan får læseren indblik i væsentlige interkulturelle forskelle mellem Danmark og Spanien. ebogen indeholder desuden spanske tekster, der omhandler forskellige former for realia og hverdagsliv. Der er yderligere indlagt et større antal kommunikative øvelser, glosetræningsøvelser samt en database, der kan bruges til elevernes selvstændige arbejde. Derudover findes et historieafsnit, der på dansk fortæller Spaniens historie fra 1800-tallet og frem til i dag. A que no? kan læses af elever, der har været igennem et andet spanskforløb, hvor de har opnået et basalt grammatik- og ordforråd. Desuden er ebogen anvendelig på videregående uddannelser

2 A que no? Et begyndersystem i spansk, del 2 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana En bog, der - gennem et venskab mellem to mennesker fra to nationaliteter - kommer ind på interkulturelle forskellige mellem Danmark og Spanien DKK Inkl. moms A que no? fortsætter, hvor A que sí? slap. Gennem venskabet mellem den danske fotograf Lisa og den spanske skuespiller Juan får læseren indblik i væsentlige interkulturelle forskelle mellem Danmark og Spanien. Bogen indeholder desuden spanske tekster, der omhandler forskellige former for realia og hverdagsliv. Der er yderligere indlagt et større antal kommunikative øvelser, glosetræningsøvelser samt en database, der kan bruges til elevernes selvstændige arbejde. Derudover findes et historieafsnit, der på dansk fortæller Spaniens historie fra 1800-tallet og frem til i dag. A que no? kan læses af elever, der har været igennem et andet spanskforløb, hvor de har opnået et basalt grammatik- og ordforråd. Bogen kan anvendes på både ungdomsuddannelser samt videregående uddannelser. Der kan tilkøbes en CD, der knytter sig til bogen. CD-en indeholder dialoger og tekster indtalt af indfødte spaniere. A que si? 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana 110 lydklip 30 lytteøvelser (pdf) 11 historieøvelser Facitlister A que si? - 1 år DKK På dette website finder du lytteøvelser, facit samt oplæsninger af bogens dialoger og tekster. Desuden præsenterer A que sí? typiske temaer fra unge spanieres liv. Oplæsningerne kan også købes på CD-audio. På websitet til A que sí? ligger også historieøvelser til bogens historieafsnit. Systemet har fokus på elevens aktive brug af sproget. Med sine opgaver, udtaleøvelser, grammatikafsnit og realiatekster lever A que sí? op til aktuelle krav om spansk som et færdigheds-, videns- og kulturfag, samtidig med at websitet giver eleven en solid kommunikaktiv kompetence.

3 A que si? - CD 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD'en, der knytter sig til begyndersystemet A que sí?, rummer dialoger og tekster indtalt af indfødte spaniere DKK Inkl. moms A que sí? er første del af et nyt begyndersystem i spansk. A que si? præsenterer typiske situationer i unge spanieres liv. I dialoger udspilles et forløb omkring den spanske skuespiller Juan og den danske fotograf Lisa. Gennem deres møde opstår situationer, der bl.a. afspejler vigtige kulturforskelle mellem Danmark og Spanien. CD'en henvender sig til spanskundervisningen på alle ungdomsuddannelser. Desuden er CD'en også anvendelig på videregående uddannelser. A que si? - Et begyndersystem i spansk, del 1 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana En ebog, der gennem et venskab mellem to mennesker fra to nationaliteter, kommer ind på interkulturelle forskellige mellem Danmark og Spanien. A que si? - Et begyndersystem i spansk, del 1-4 år DKK A que sí? er første del af et begyndersystem i spansk. ebogen præsenterer typiske situationer i unge spanieres liv. ebogens primære omdrejningspunkt er dog et dialogforløb, der udspiller sig mellem en spansk skuespiller og en dansk fotograf. Gennem deres møde opstår situationer, der bl.a. afspejler vigtige kulturforskelle mellem Danmark og Spanien. Med fokus på elevens aktive brug af sproget og gennem opgaver, udtaleøvelser, grammatikafsnit og realiatekster lever A que sí? op til krav om spansk som et færdigheds-, videns- og kulturfag, samtidig med, at den giver eleven en solid kommunikaktiv kompetence. A que si? følges op af A que no?.

4 A que si? - Et begyndersystem i spansk, del 1 2. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana En bog, der gennem et venskab mellem to mennesker fra to nationaliteter, kommer ind på interkulturelle forskellige på Danmark og Spanien DKK Inkl. moms A que sí? er første del af et begyndersystem i spansk. Bogen præsenterer typiske situationer i unge spanieres liv. Bogen primære omdrejningspunkt er dog et dialogforløb der udspiller sig mellem en spansk skuespiller og en dansk fotograf. Gennem deres møde opstår situationer, der bl.a. afspejler vigtige kulturforskelle mellem Danmark og Spanien. Med fokus på elevens aktive brug af sproget og gennem opgaver, udtaleøvelser, grammatikafsnit og realiatekster lever A que sí? op til krav om spansk som et færdigheds-, videns- og kulturfag, samtidig med, at den giver eleven en solid kommunikaktiv kompetence. A que si? følges op af A que no? Der kan tilkøbes en CD, der knytter sig til bogen. CD-en indeholder dialoger og tekster indtalt af indfødte spaniere. Después de la noche 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Bente Bisgaard En oprivende og tankevækkende beretning om en argentinsk kvinde og hendes søn, der forsvinder under militærdiktaturet i Argentina DKK Inkl. moms I et usentimentalt og gribende interview fortæller en argentinsk kvinde og politiker om sin søns "forsvinden" under militærdiktaturet i Argentina. Hun beskriver familien, huset, børnene, sammenholdet, festerne og vennerne indtil den tragiske begivenhed, der ændrer deres liv. En meget oprivende og tankevækkende beretning, der ikke kan undgå at gøre et stærkt indtryk, og som rækker langt ud over det konkrete tilfælde. Beretningen om den forsvundne søn belyses endvidere i syv korte digte fra den prisbelønnede argentinske digter, Juan Gelmans sidste digtsamling fra 2001, i sange og et brev. Teksterne henvender sig til unge og voksne og kan læses fra midten af 2.g og tilsvarende niveauer. Teksterne er tæt glosserede og indeholder arbejdsopgaver, billedmateriale og et forslag til skriftlig studentereksamen. Stoffets tematik skaber oplagte muligheder for tværfagligt samarbejde med fag som historie, samfundsfag, engelsk, dansk og psykologi. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af relevante billeder og et powerpoint-show til undervisningsbrug.

5 Después de tariq - aspectos del mundo i hispanoara 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Viveca Tallgren, Elisabeth Laursen En spændende mosaik af tekster på spansk og dansk om den arabiske/muslimske verden i Spanien før og nu DKK Inkl. moms En mosaik af tekster på spansk og dansk om den arabiske/muslimske verden i Spanien før og nu. Bogen introducerer områdets historie, kunst og arkitektur på dansk og supplerer med korte spanske tekster. Alle tekster er forsynet med ordforklaringer, gloser, spørgsmål, sproglige øvelser og illustrationer. Bogen er særdeles velegnet til tværfagligt samarbejde eller projekt arbejde i fagene historie, samfundsfag, dansk, religion og andre sprogfag. (Udgør 50,3 ns) El Sur 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Marcelo Cea, Fernando López Serrano En lærerig spanskbog der bl.a tilbyder lydklip og oplæsning af tekster af native speakers. 120 lydfiler - heraf 50 dialoger 140 interaktive quizspørgsmål 60 billeder 145 øvelser 1340 gloser ebog El Sur - 1 år El Sur - 4 år DKK DKK El Sur er et nyt bud på et begyndersystem til spansk. Teksterne er læst op ved native speakers, og lydklippene er sat ind i forhold til teksterne, så eleverne kan læse og lytte samtidigt. I tilknytning til teksterne er der en kortfattet grammatikpræsentation og interaktive opgaver til træning af reglerne. Med udgangspunkt i fantasifulde situationer er der mange kreative og elevaktiverende opgaver til træning af den kommunikative kompetence. Tekster og opgaver tager udgangspunkt i unges livsstil og problemstillinger.

6 En la pandilla somos familia. Bander og maras i Mellemamerika 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Suzan Desezar En videobaseret ibog til spansk om bandeproblematikken i Mellemamerika. En la pandilla somos familia. Bander og maras i Mellemamerika - 1 år En la pandilla somos familia. Bander og maras i Mellemamerika - 4 år DKK DKK En videobaseret ibog til spansk om bandeproblematikken i Mellemamerika. Mellemamerika lider under nogle af verdens højeste mordrater, og det skønnes, at der er mellem medlemmer i MS 13, Barrio 18 og andre bander i regionen, men der er store forskelle på, hvor hårdt de forskellige lande er ramt. En la pandilla somos familia ibog undersøger årsager og konsekvenser og ser på mulige løsninger. Forfatter Suzan Desezar har talt med bandemedlemmer, 'jainas' (kærester), ofre, almindelige mennesker og forskellige lokale organisationer i regionen, der arbejder med problematikken. Ud over redigerede og transskriberede interviews og fotos indeholder udgivelsen introduktion til regionen, en kort gennemgang af de forskellige landes historie, statistisk materiale og arbejdsopgaver. Den videobaserede ibog er beregnet til at udskifte tekstlæsning med sprogproduktion gennem videoer, gloser og opgaver. Materialet lægger op til samarbejde med samfundsfag, engelsk og religion. Indeholder bl.a.: ca. 50 videointerviews med bander, ofre og forskellige aktører fra regionen Transskriptioner på spansk med integrerede gloser og fokusgloser til hvert afsnit Mange varierede øvelser og opgaver - både interaktive og til arbejde i grupper og på klassen Mange fotos til arbejdet med billedanalyser Personlige historier og spændende analyser Introduktioner til regionen, bander, våbenhvilen, borgerkrigen, tatoveringer m.m. Materialet er udgivet med støtte fra Danidas oplysningsbevilling.

7 En vivo 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Mette Dinesen Et supplerende website til udgivelsen En Vivo, der dækker emner som kunst, medier, sport, indvandring og uddannelse. En vivo - 1 år DKK Til websitets emner er der billeder, kommunikative opgaver, interaktive øvelser og gruppe-/klasseaktiviteter. Dette materiale matcher de krav gymnasiereformen stiller til fremtidens spanskundervisning. Gennem interaktive øvelser repeteres og trænes tekst- og lytteforståelse, grammatik og ordforråd. I de interaktive opgaver får eleven respons med det samme og kan hente hjælp i den elektroniske regelsamling. De kommunikative opgaver tilgodeser både den skrift lige og den mundtlige sprogfærdighed. Ogaverne kan kun afvikles i Microsoft Internet Explorer, da opgaverne indeholder Flashelementer, som ikke kan afvikles i Firefox. En vivo - facit 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Elisabeth Laursen, Birgit Tengberg Hansen, Jørn Wiese Bogen er særligt velegent til Humanistisk Informatik. En vivo - facit - 4 år DKK I bogen En Vivo Facit findes løsninger og løsningsforslag til øvebogens øvelser. En vivo er et begyndersystem på 36 lektioner, der sigter på at indføre eleven i det spanske sprog og den spanske kultur på en levende måde. Systemet består af en tekstbog, en øvebog, en facitbog med løsninger og løsningsforslag til øvelserne samt en 3-dobbelt cd med teksterne fra tekstbogen og et website med interaktive opgaver. De fleste af teksterne tager udgangspunkt i virkelige personers liv og fokuserer primært på Spanien. Teksterne er opdelt i tre typer: A-tekst, B-tekst og autentisk tekst. Den rigelige tekstmængde åbner mulighed for anvendelse af såvel intensiv som ekstensiv læsning. Der er udarbejdet spørgsmål til de fleste A- og B- tekster. Glosseringen er kontekstuel, og bagest i tekstbogen er der anbragt en spansk-dansk ordliste. Tekstbogens grammatiske afsnit omfatter en gennemgang af alle grammatiske emner, der præsenteres i tekstbogen. Der er mulighed for at købe en cd med alle teksterne fra tekstbogen. Øvebogen indeholder en bred vifte af øvelsestyper, der giver underviseren rig mulighed for variation. Bagest i øvebogen findes en dansk-spansk ordliste. En vivo vil således kunne bruges til selvstudium. Der findes desuden et website med mange interaktive opgaver til træning af bogens emner:

8 En vivo - Lytteøvelser 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Elisabeth Laursen, Birgit Tengberg Hansen, Jørn Wiese CD tilknyttet bogen En Vivo. Indeholder tekster, sange og lytteøvelser DKK Inkl. moms Indeholder 3 cd'er med tekster, sange og lytteøvelser til En Vivo, stykke En vivo - lytteøvelser sætter den spansktalende elevs færdigheder og kompetencer på prøve gennem forskellige sproglige øvelser. CD'en er anvendelig i spanskundervisningen på alle ungdomsuddannelser. En vivo - tekstbog 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Elisabeth Laursen, Birgit Tengberg Hansen, Jørn Wiese Tekstbogen til et begyndersystem, der indfører eleven i det spanske sprog og den spanske kultur på en levende måde DKK Inkl. moms En vivo er et begyndersystem på 36 lektioner, der sigter efter at indføre eleven i det spanske sprog og den spanske kultur på en levende måde. Systemet består af en tekstbog, en øvebog, en facitbog med løsninger og løsningsforslag til øvelserne samt en 3-dobbelt cd med teksterne fra tekstbogen og et website med interaktive opgaver. De fleste af teksterne tager udgangspunkt i virkelige personers liv og fokuserer primært på Spanien. Teksterne er opdelt i tre typer: A-tekst, B-tekst og autentisk tekst. I A- teksterne introduceres nye grammatiske emner, B-teksterne repeterer disse og/eller uddyber tekstens emner, mens de autentiske tekster fungerer som supplement indholdsmæssigt eller sprogligt. Den rigelige tekstmængde åbner mulighed for anvendelse af såvel intensiv som ekstensiv læsning. Der er udarbejdet spørgsmål til de fleste A- og B- tekster, der kan bruges som udgangspunkt for træning af den mundtlige sprogfærdighed. Glosseringen er kontekstuel, og bagerst i tekstbogen er der anbragt en spansk-dansk ordliste. Tekstbogens grammatiske afsnit omfatter en gennemgang af alle grammatiske emner, der præsenteres i tekstbogen. Der er mulighed for at købe en cd med alle teksterne fra tekstbogen, og i bogen Facit findes løsninger og løsningsforslag til bogens øvelser. En vivo vil således kunne bruges ved selvstudium. Til bogen findes et website med interaktive opgaver til træning af bogens emner:

9 En Vivo - tekstbog 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Elisabeth Laursen, Birgit Tengberg Hansen, Jørn Wiese Tekstbogen til et begyndersystem, der indfører eleven i det spanske sprog og den spanske kultur på en levende måde. En Vivo - tekstbog - 4 år DKK En vivo er et begyndersystem på 36 lektioner, der sigter efter at indføre eleven i det spanske sprog og den spanske kultur på en levende måde. Systemet består af en tekstbog, en øvebog, en facitbog med løsninger og løsningsforslag til øvelserne samt en 3-dobbelt cd med teksterne fra tekstbogen og et website med interaktive opgaver. De fleste af teksterne tager udgangspunkt i virkelige personers liv og fokuserer primært på Spanien. Teksterne er opdelt i tre typer: A-tekst, B- tekst og autentisk tekst. I A-teksterne introduceres nye grammatiske emner, B-teksterne repeterer disse og/eller uddyber tekstens emner, mens de autentiske tekster fungerer som supplement indholdsmæssigt eller sprogligt. Den rigelige tekstmængde åbner mulighed for anvendelse af såvel intensiv som ekstensiv læsning. Der er udarbejdet spørgsmål til de fleste A- og B-tekster, der kan bruges som udgangspunkt for træning af den mundtlige sprogfærdighed. Glosseringen er kontekstuel, og bagerst i tekstbogen er der anbragt en spansk-dansk ordliste. Tekstbogens grammatiske afsnit omfatter en gennemgang af alle grammatiske emner, der præsenteres i tekstbogen. Der er mulighed for at købe en cd med alle teksterne fra tekstbogen, og i bogen Facit findes løsninger og løsningsforslag til bogens øvelser. En vivo vil således kunne bruges ved selvstudium. En Vivo - øvebog 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Elisabeth Laursen, Birgit Tengberg Hansen, Jørn Wiese En øvebog, der er tilknyttet spansk begyndersystemet En Vivo. En Vivo - øvebog - 4 år DKK Øvebogen indeholder en bred vifte af øvelsestyper, der giver underviseren rig mulighed for variation. Bagest i øvebogen findes en dansk-spansk ordliste. En vivo er et begyndersystem på 36 lektioner, der sigter på at indføre eleven i det spanske sprog og den spanske kultur på en levende måde. Systemet består af en tekstbog, en øvebog, en facitbog med løsninger og løsningsforslag til øvelserne samt en 3-dobbelt cd med teksterne fra tekstbogen og et website med interaktive opgaver. De fleste af teksterne tager udgangspunkt i virkelige personers liv og fokuserer primært på Spanien. Teksterne er opdelt i tre typer: A-tekst, B-tekst og autentisk tekst. Den rigelige tekstmængde åbner mulighed for anvendelse af såvel intensiv som ekstensiv læsning. Der er udarbejdet spørgsmål til de fleste A- og B-tekster. Glosseringen er kontekstuel, og bagerst i tekstbogen er der anbragt en spansk-dansk ordliste. Tekstbogens grammatiske afsnit omfatter en gennemgang af alle grammatiske emner, der præsenteres i tekstbogen. Der er mulighed for at købe en cd med alle tekster fra tekstbogen, og i bogen Facit findes løsninger og løsningsforslag til øvebogens øvelser. En vivo vil således kunne bruges ved selvstudium. Desuden findes også et website med interaktive opgaver til træning af bogens emner:

10 En vivo - øvebog 1. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Elisabeth Laursen, Birgit Tengberg Hansen, Jørn Wiese En øvebog, der er tilknyttet spansk begyndersystemet En Vivo DKK Inkl. moms Øvebogen indeholder en bred vifte af øvelsestyper, der giver underviseren rig mulighed for variation. Bagest i øvebogen findes en dansk-spansk ordliste. En vivo er et begyndersystem på 36 lektioner, der sigter på at indføre eleven i det spanske sprog og den spanske kultur på en levende måde. Systemet består af en tekstbog, en øvebog, en facitbog med løsninger og løsningsforslag til øvelserne samt en 3-dobbelt cd med teksterne fra tekstbogen og et website med interaktive opgaver. De fleste af teksterne tager udgangspunkt i virkelige personers liv og fokuserer primært på Spanien. Teksterne er opdelt i tre typer: A-tekst, B- tekst og autentisk tekst. Den rigelige tekstmængde åbner mulighed for anvendelse af såvel intensiv som ekstensiv læsning. Der er udarbejdet spørgsmål til de fleste A- og B-tekster. Glosseringen er kontekstuel, og bagerst i tekstbogen er der anbragt en spansk-dansk ordliste. Tekstbogens grammatiske afsnit omfatter en gennemgang af alle grammatiske emner, der præsenteres i tekstbogen. Der er mulighed for at købe en cd med alle tekster fra tekstbogen, og i bogen Facit findes løsninger og løsningsforslag til øvebogens øvelser. En vivo vil således kunne bruges ved selvstudium. Desuden findes også et website med interaktive opgaver til træning af bogens emner:

11 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Jimmy Mangelsen, Annette Bau, Merete Vonsbæ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 70 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 160 sider Fag og læsning (hf) - 1 år Fag og læsning (hf) - 4 år DKK DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

12 Fag og læsning (stx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Merete Vonsbæk Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 185 sider Fag og læsning (stx) - 1 år Fag og læsning (stx) - 4 år DKK DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk historie samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

13 Gramatica basica 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lucas Ruiz 1050 lydafspilninger 50 interaktive opgaver 55 uddybende forklaringer 2 eksempler 45 ordforklaringer 4 definitioner 120 sider ebog Gramatica basica - 1 år Gramatica basica - 4 år DKK DKK Gramática Básica er en nyskrevet minigrammatik. Den er didaktisk opbygget og tilbyder eleverne mange enkle og klare forklaringer, eksempler, opsamlende skemaer og huskeregler. Gramática Básica ibog kombinerer teori med mange interaktive træningsopgaver, som har en målrettet og velfunderet feedback. Gramatica basica 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lucas Ruiz Gramática Básica er en nyskrevet minigrammatik, der præsenterer den basale standard-grammatik fra spanien DKK Inkl. moms Gramática Básica er didaktisk opbygget og tilbyder eleverne mange enkle og klare forklaringer, eksempler, opsamlende skemaer og huskeregler. Udgangspunktet for udgivelsens udformning er de basale problemer danskere erfaringsvist har, når de lærer spansk. Historias de Amor - Espacios 2. udgave, 2015 ISBN Beskrivelse er på vej. Historias de Amor - Espacios 2-1 år Historias de Amor - Espacios 2-4 år DKK DKK Beskrivelse er på vej. Historias de Fantasía - Espacios 1. udgave, 2015 ISBN Beskrivelse er på vej. Historias de Fantasía - Espacios 1-1 år Historias de Fantasía - Espacios 1-4 år DKK DKK Beskrivelse er på vej.

14 Historias de Niños - Espacios 3. udgave, 2015 ISBN Beskrivelse er på vej. Historias de Niños - Espacios 3-1 år Historias de Niños - Espacios 3-4 år DKK DKK Beskrivelse er på vej. Historias de Soledad y Sufrimento - Espacios 4. udgave, 2015 ISBN Beskrivelse er på vej. Historias de Soledad y Sufrimento - Espacios 4-1 år Historias de Soledad y Sufrimento - Espacios 4-4 år DKK DKK Beskrivelse er på vej. Historias de Tiempo Libre - Espacios 5 1. udgave, 2014 ISBN Beskrivelse er på vej. Historias de Tiempo Libre - Espacios 5-1 år Historias de Tiempo Libre - Espacios 5-4 år DKK DKK Beskrivelse er på vej.

15 Lejos de casa - Lola lago detective 1. udgave, 2007 ISBN En del af serien om den kvindelige privatdetektiv Lola Lago. Temaerne i denne bog er immigration og racisme i det moderne Spanien DKK Inkl. moms Lola Lago detective er en serie af spanske letlæsningsbøger, der har den kvindelige privatdetektiv Lola Lago som hovedperson. Gennem Lolas opklaringsarbejde stifter læseren bekendtskab med aktuelle spanske samfundsforhold og problemstillinger. Lola Lago detective historierne er opdelt efter sværhedsgrad, hvor 0 er det letteste og 5 det sværeste. Lejos de casa er på niveau 2 og kan læses umiddelbart efter begyndersystemet. Bøgerne gør brug af et relevant, alment ordforråd som er yderst velegnede til kommunikationstræning. Teksterne er gloserede og forsynet med varierede opgaver. Serien indeholder følgende titler: Vacaciones al sol, Una nota falsa, Lejos de casa. Til udgivelserne i serien er der mulighed for at købe en cd med alle tekster indtalt af spanske skuespillere. Her fra siden er der desuden adgang til bogens website med supplerende materiale på Lejos de casa - Lola Lago detective - CD 1. udgave, 2007 ISBN CD til bogen Lejos de casa - Lola Lago detective. CD'en indeholder hele bogens tekst, der er indtalt af spanske skuespillere DKK Inkl. moms Lola Lago detective er en serie af spanske letlæsningsbøger, der har den kvindelige privatdetektiv Lola Lago som hovedperson. Gennem Lolas opklaringsarbejde stifter man bekendtskab med mange aktuelle spanske samfundsforhold og problemstillinger. På denne CD fortæller spanske skuespillere om temaer som immigration og racisme i det moderne Spanien. Lola Lago detective historierne er opdelt efter sværhedsgrad, hvor 0 er det letteste og 5 det sværeste. Lejos de casa er på niveau 2 og kan høres umiddelbart efter begyndersystemet. Serien indeholder følgende titler: Vacaciones al sol, Una nota falsa, Lejos de casa. Her fra siden er der desuden adgang til bogens website med supplerende materiale på

16 Spansk virksomhedskommunikation 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lene Kirk-Sørensen, Birthe Nielsen Spansk virksomhedskommunikation ibog giver en lang række eksempler på korte breve på både spansk og dansk. 17 opgaver 34 eksempler 32 billeder ebog Spansk virksomhedskommunikation - 1 år Spansk virksomhedskommunikation - 4 år DKK DKK Spansk virksomhedskommunikation ibog giver en lang række eksempler på korte breve på både spansk og dansk, efterfulgt af de mest almindelige udtryk og vendinger samt grammatiske øvelser. Udgivelsen bringer desuden eksempler på en almindelig forretningsgang og på kommunikation via og interne meddelelser. I materialet er der integreret ordforklaringer (spansk/dansk). Spansk virksomhedskommunikation 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Lene Kirk-Sørensen, Birthe Nielsen Giver en lang række eksempler på korte breve på både spansk og dansk, efterfulgt af de mest almindelige udtryk og vendinger og grammatiske øvelser DKK Inkl. moms Spansk virksomhedskommunikation giver en lang række eksempler på korte breve på både spansk og dansk, der er efterfulgt af de mest almindelige udtryk og vendinger og grammatiske øvelser. Bogen bringer desuden eksempler på en almindelig forretningsgang og på kommunikation via og interne meddelelser. Sidst i bogen er der en dansk-spansk/spansk-dansk ordliste med de ord og vendinger der er brugt i bogen.

17 Spontaneous Spanish 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Paul Klitnæs By using Spontaneous Spanish you learn Spanish by speaking. Spontaneous Spanish - 4 år DKK A brand new and unique approach to Spanish by which you learn Spanish by speaking. All the exercises are oral and you will soon master a coherent Spanish. All you have to do is learn 25 verbs by heart and by using these verbs you learn to build sentences. Furthermore, you learn to practise dialogues, talk about images and topics from your everyday life. Spontaneous Spanish contains the vocabulary you need and that s it. Spontaneous Spanish is indispensable in the educational system, in language courses, for private studies and in the business world. It is motivating and fun to work with and by using it you may develop your Spanish to a high level. Spontant Spansk 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Paul Klitnæs ca. 241 lydfiler (oplæsninger) 27 memokort (til indlæring af hitverber) 45 billeder (til samtaleøvelser) ca. 180 sider ebog Spontant Spansk - 1 år Spontant Spansk - 4 år DKK DKK Spontant Spansk ibog er bl.a. udvidet med Spansk speak på: alle hitverber, eksempler, emneordene og i vejledningen til mange øvelser. Nye måder at lære hitverberne på:huskehistorier og memokort. Et nyt kapitel 2 med 15 enkle øvelser til træning af- nogle få hitverber ad gangen- artikler og adjektiver- direkte og indirekte objekt Masser af fotos til billedsamtalerne. Øvelser designet som parøvelser. Skriftlige opgaver som støtter indlæringen af hitverber og småord. Udvidelserne betyder, at Spontant Spansk ibog for alvor kan bruges fra tidligt i 1.g.

18 Spontant spansk 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Paul Klitnæs En bog, der tilbyder en helt unik tilgang til sproget spansk: en tilgang, der bygger på at tale! DKK Inkl. moms Spontant spansk er en helt ny og unik tilgang til spansk. Det er bogen for dig, der vil lære at tale spansk ved at tale! Alle øvelser er mundtlige, og du kommer hurtigt til at tale et spansk, der hænger godt sammen. Det giver dig en oplevelse af succes og sproglig selvtillid. Du skal lære 25 verber udenad. Resten er en leg med ord som byggeklodser: Du bygger sætninger op omkring de 25 verber. Du taler om billeder og vedkommende emner fra din hverdag og verden omkring dig. Og du træner samtaler, så du f.eks. kan diskutere, lave aftaler og få løst et problem. Spontant spansk har det ordforråd, som du har brug for - og ikke mere. Bogen er enkel og logisk at gå i gang med, bare du har en grundlæggende viden om spansk. Spontant spansk er også en bog som støtter dig, hver eneste gang du skal bruge spansk. Bogen er et must til ungdomsuddannelser, på aftenskoler, for selvstuderende og i erhvervslivet. Den giver dig en direkte vej til at tale spansk, så du kan klare dig i en rigtig samtale. Ligeledes er den motiverende og sjov at arbejde med, og du kan udvikle dine sproglige kompetencer. Te doy mis ojos 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Alicia Luna, Icia Bollain, Britt Lundgreen Bogen drejer omkring filmen af samme navn. Tematisk velegnet med tilhørende opgaver DKK Inkl. moms Med udgangspunkt i historien om Pilar og Antonios forhold, fortæller Te doy mis ojos om et af de mest omdiskuterede emner i det moderne Spanien: hustruvold. Pilar og Antonio elsker hinanden, men er fanget i et forhold, der er ødelæggende. I løbet af historien får vi svar på spørgsmålet om hvordan det kan komme så vidt og hvorfor Pilar ikke bare har forladt Antonio for længe siden? Udgivelsen består af drejebogen til Te doy mis ojos samt en række arbejdsopgaver. Drejebogen er tæt glosseret. Teksten er velegnet til temalæsning, fx kvinder i dagens Spanien og kønsroller. Drejebog og film er ikke identiske, men fungerer fint i forlængelse af hinanden.

19 Una nota falsa - Lola Lago detective 1. udgave, 2007 ISBN En del af serien om den kvindelige privatdetektiv Lola Lago. Temaet i denne bog er den kulørte presse samt konflikter i de rige og berømtes verden DKK Inkl. moms Lola Lago detective er en serie af spanske letlæsningsbøger, der har den kvindelige privatdetektiv Lola Lago som hovedperson. Gennem Lolas opklaringsarbejde stifter læseren bekendtskab med aktuelle spanske samfundsforhold og problemstillinger. Lola Lago detective historierne er opdelt efter sværhedsgrad, hvor 0 er det letteste og 5 det sværeste. Una nota falsa er på niveau 1 og kan læses umiddelbart efter begyndersystemet. Bøgerne gør brug af et relevant, alment ordforråd som er yderst velegnet til kommunikationstræning. Teksterne er gloserede og forsynet med varierede opgaver. Serien indeholder følgende titler: Vacaciones al sol, Una nota falsa, Lejos de casa. Til alle udgivelserne i serien er der mulighed for at købe en cd med hele teksten indtalt af spanske skuespillere. Her fra siden er der adgang til bogens website med supplerende materiale på Una nota falsa - Lola Lago detective - CD 1. udgave, 2007 ISBN CD'en, til bogen Una nota falsa - Lola Lago detective, indeholder tekster indtalt af spanske skuespillere DKK Inkl. moms Lola Lago detective er en serie, der har den kvindelige privatdetektiv Lola Lago som hovedperson. Gennem Lolas opklaringsarbejde stifter man bekendtskab med mange aktuelle spanske samfundsforhold og problemstillinger. På denne CD er temaet den kulørte presse samt konflikter i de rige og berømtes verden. Lola Lago detective historierne er opdelt efter sværhedsgrad, hvor 0 er det letteste og 5 det sværeste. Una nota falsa er på niveau 1 og kan læses umiddelbart efter begyndersystemet. Serien indeholder følgende titler: Vacaciones al sol, Una nota falsa, Lejos de casa. Her fra siden er der adgang til supplerende materiale:

20 Vacaciones al Sol - Lola Lago detective 1. udgave, 2007 ISBN Bogen er en del af serien om den kvindelige privatdetektiv Lola Lago. Temaet i denne bog er turisme og svindel med ejendomshandel DKK Inkl. moms Lola Lago detective er en serie af spanske letlæsningsbøger, der har den kvindelige privatdetektiv Lola Lago som hovedperson. Gennem Lolas opklaringsarbejde stifter man bekendtskab med mange aktuelle spanske samfundsforhold og problemstillinger. Lola Lago detective historierne er opdelt efter sværhedsgrad, hvor 0 er det letteste og 5 det sværeste. Vacaciones al sol er på niveau 0 og kan læses umiddelbart efter begyndersystemet, eller inden man afslutter det. Bøgerne gør brug af et relevant, alment ordforråd som er yderst velegnet til kommunikationstræning. Teksterne er gloserede og forsynet med varierede opgaver. Serien indeholder følgende titler: Vacaciones al sol, Una nota falsa, Lejos de casa. Til udgivelserne i serien er der mulighed for at købe en cd med alle teksterne indtalt af spanske skuespillere. Her fra siden er der adgang til bogens website med supplerende materiale på Vacaciones al Sol - Lola Lago detective - CD 1. udgave, 2007 ISBN Supplerende CD til bogen Vacaciones al Sol - Lola Lago detective. Alle CD'ens tekster er indtalt af spanske skuespillere DKK Inkl. moms Lola Lago detective er en serie af spanske letlæsningsbøger, der har den kvindelige privatdetektiv Lola Lago som hovedperson. Gennem Lolas opklaringsarbejde stifter man bekendtskab med mange aktuelle spanske samfundsforhold og problemstillinger. CD'en indeholder bogens tekster, der rummer temaer som turisme og svindel med ejendomshandel. Serien indeholder følgende titler: Vacaciones al sol, Una nota falsa, Lejos de casa. Her fra siden er der adgang til bogens website med supplerende materiale:

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Cd A que no? - CD ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 200.00 DKK Inkl. moms CD'en

Læs mere

Hurtigt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurtigt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Spansk A que no? - CD 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 250,00

Læs mere

øger bevidsthed om indlæringsprocessen

øger bevidsthed om indlæringsprocessen Ditte Gadegaard og Lucas Ruiz, forfattere IT øger bevidsthed om indlæringsprocessen Ægteparret Ditte Gadegaard og Lucas Ruiz er forfattere på de spanske Systime-udgivelser Espacios og La Lengua de las

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Hurtigt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurtigt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Spansk A que no? - CD 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 260,00

Læs mere

En la pandilla somos familia 6. Por Dios 7. En Vivo-serien 8. A que sí? og A que no? 9. El deporte rey 10. Spontant spansk 11. Gramática Básica 12

En la pandilla somos familia 6. Por Dios 7. En Vivo-serien 8. A que sí? og A que no? 9. El deporte rey 10. Spontant spansk 11. Gramática Básica 12 SPANSK 2017/2018 Indhold En la pandilla somos familia 6 Por Dios 7 En Vivo-serien 8 A que sí? og A que no? 9 El deporte rey 10 Spontant spansk 11 Gramática Básica 12 El sur 13 Nyt begyndersystem til spansk

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Biologi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk.

Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-4

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin maj-juni 2015/2016 Institution Silkeborg Business College, Handelsskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Merkantil Spansk C Dorte Rathcke Holm Eux2a15-2spaC Oversigt

Læs mere

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom Flipped Classroom Organiser din undervisning med Flipped Classroom Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Maj-juni 12 VUC Vejle Hf Spansk B Pia Nymann Pedersen SpB10a

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

Spansk A hhx, juni 2013

Spansk A hhx, juni 2013 Bilag 25 Spansk A hhx, juni 2013 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kinesisk. - sprog og kultur

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kinesisk. - sprog og kultur Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kinesisk - sprog og kultur November 2014 Fælles mål Vision og målsætning Formålet med undervisningen i kinesisk er, at eleverne stifter bekendtskab

Læs mere

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B og fag, der skal vælges i løbet af 2g) og de øvrige fag. så skal du kun vælge et C- niveau valgfag i 3g, da dit 2. fremmedsprog tæller som det 4. A-

Læs mere

Hurt igt overblik Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx.

Hurt igt overblik Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx. Fransk Canal Commerce 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761680051 Forfatter(e) Vibeke Bruun Dahl Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx. 20 øvelser 575 ordforklaringer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016 / 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Silkeborg Business College EUX Spansk C Dorte

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf Sproglige studieretninger Studieretning 1a Engelsk A, Fransk A/Spansk A og Tysk fortsætter B Bio/Fys/NatGeo B Tysk (fort) B Tysk (fort) B Tysk (fort) B Valg B (mindst)(c B) Studieretning 1b Engelsk A,

Læs mere

vucstor.dk 2-årig hf

vucstor.dk 2-årig hf vucstor.dk 2-årig hf www.vucstor.dk Gode muligheder for at sammensætte din hf efter interesse Nye hf-toninger på VUC Storstrøm fra august 2016 Velkommen Den 2-årige hf er en kompetencegivende ungdomsuddannelse,

Læs mere

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Kunstnerisk MUSIK A ENGELSK A DRAMA C ELLER BILLEDKUNST C ELLER MEDIEFAG C Hvis du brænder for musik, både det praktiske, men også det teoretiske, så

Læs mere

2016-2017. Handelsgymnasiet

2016-2017. Handelsgymnasiet 2016-2017 Handelsgymnasiet Handelsgymnasiet - hhx? Studentereksamen Giver adgang til de videregående uddannelser Kontakt til erhvervslivet Fokus på samfund, sprog, økonomi, marketing Kikki Student (Marketing)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Spansk A Nathalie

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen

Læs mere

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B STX - MENNESKET I DEN GLOBALE VERDEN SAMMENHÆNGEN MELLEM MENNESKE OG NATUR Studieretningen sætter fokus på menneskets biologi og sundhed. I biologi og kemi

Læs mere

Hurt igt overblik Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på.

Hurt igt overblik Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på. Matematik De(t) gyldne snit 3. udgave, 2010 ISBN 13 9788761627131 Forfatter(e) Jesper Frandsen Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder

Læs mere

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner.

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-1

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Årstid/årstal. Sommereksamen 2015

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Årstid/årstal. Sommereksamen 2015 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Årstid/årstal Institution Uddannelse Hf/hfe/hhx/htx/st x/gsk/gif/fagpakke/hf+ Fag og niveau Fagbetegnelsen

Læs mere

Læsetræning 2B. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup

Læsetræning 2B. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup Læsetræning 2B - læs og forstå Margaret Maggs & Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til udskrivning på egen printer. Ved at købe adgang til

Læs mere

Et kompetencekatalog med øvelser. Et kompetencekatalog med øvelser

Et kompetencekatalog med øvelser. Et kompetencekatalog med øvelser Et kompetencekatalog med øvelser Et kompetencekatalog med øvelser Knæk studiekoden! Et kompetencekatalog med øvelser Af Hanne Heimbürger 1. e-udgave, 2009 ISBN 978-87-625-0310-6 2008 Gyldendalske Boghandel,

Læs mere

Hurtigt overblik Strækker sig fra biokemi og cellelære til sundhed og økologi.

Hurtigt overblik Strækker sig fra biokemi og cellelære til sundhed og økologi. Bioteknologi BioAktivator 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761635846 Forfatter(e) Troels Wolf, Henrik Falkenberg, Peder K. Gasbjerg, Henning Troelsen, Annette Balle Sørensen, Chris Østergaard, Bodil Junker

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2015 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Spansk A Karina

Læs mere

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Fysik Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

HF PÅ VUC AARHUS.» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker

HF PÅ VUC AARHUS.» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker PÅ VUC AARHUS» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker To -spor på VUC Aarhus Hvis du vil studere på VUC Aarhus, skal du vælge ét af nedenstående to spor. Uanset hvilket spor du vælger, kan du få

Læs mere

Baggrundsstof til læreren om Peter Seeberg kan fx findes i Peter Seeberg en kanonforfatter af Thorkild Borup Jensen, Dansklærerforeningens Forlag.

Baggrundsstof til læreren om Peter Seeberg kan fx findes i Peter Seeberg en kanonforfatter af Thorkild Borup Jensen, Dansklærerforeningens Forlag. FORLAG Kanon i indskolingen Fra morgen til aften. En vinterdag i vikingetiden. Peter Seeberg. Af Dorthe Eriksen, CFU Aabenraa Intro til læreren Også i indskolingen skal der undervises i tekster skrevet

Læs mere

SECRETS. Lærervejledning Arbejdsark vedlagt på cd-rom. Not everything is what it seems

SECRETS. Lærervejledning Arbejdsark vedlagt på cd-rom. Not everything is what it seems SECRETS Lærervejledning Arbejdsark vedlagt på cd-rom Not everything is what it seems SECRETS 1 2 www.mikrov.dk Indholdsfortegnelse Velkommen til SECRETS 4 Sådan kan du benytte SECRETS 5 Klare Mål 6 Engelsk

Læs mere

Introduktionskursus - Hf Vejledning November 2007

Introduktionskursus - Hf Vejledning November 2007 Introduktionskursus - Hf Vejledning November 2007 Denne vejledning indeholder uddybende og forklarende kommentarer til samt idéer og forslag til den konkrete udmøntning af de enkelte punkter i hf-bekendtgørelsens

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien udmøntes i en evalueringsplan som omfatter en evaluering af studieplanen, herunder planlægning og gennemførelse

Læs mere

DB Evaluering oktober 2011

DB Evaluering oktober 2011 DB Evaluering oktober 2011 Matematik Vi har indarbejdet en hel del CL metoder i år: gruppearbejde, "milepæle" og adfærdsmæssige strategier. Eleverne er motiverede for at arbejde som et team. Hele DB forstår

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

Karakterstatistik for December 2013

Karakterstatistik for December 2013 nasievej 10 December 2013 Udskrevet klokken 10:22:36 Side 1/7 nasievej 10 Januar 2014 Arabisk, niveau A - Mundtlig Arabisk, niveau A - Skriftlig Arabisk, niveau B - Mundtlig Biologi, niveau C - Mundtlig

Læs mere

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Kemi Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

Det første, eleverne møder, er siden Kom godt i gang. Her får de en kort introduktion til de funktioner, de skal bruge undervejs i forløbet.

Det første, eleverne møder, er siden Kom godt i gang. Her får de en kort introduktion til de funktioner, de skal bruge undervejs i forløbet. Af Marianne og Mogens Brandt Jensen NIVEAU: 7.-9. klasse Denne vejledning er en introduktion til forløbet Instruktion 1 i iskriv.dk til overbygningen. Vejledningen gennemgår og uddyber det forløb, eleverne

Læs mere

Junglebog for gymnasieelever

Junglebog for gymnasieelever Junglebog for gymnasieelever Af Jakob Dreyer og Lau Skovgaard 1. udgave Nyt Teknisk Forlag 2011 Forlagsredaktør: Henrik Larsen, hl@nyttf.dk Omslag: Nils Thobo-Carlsen Fotos: Colourbox: s.13, 16, 18,45,

Læs mere

Veje og stier i et vadested Papir- eller e-bog?

Veje og stier i et vadested Papir- eller e-bog? Veje og stier i et vadested Papir- eller e-bog? Følgegruppemøde den 6. december 2011 Dagsorden 16.00 - Netværk for lærebøger De studerendes brug af lærebøger Hvordan ser fremtidens lærebøger ud? Studerende

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene"

Beboerportræt: Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene" Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Når Fatma skriver, lever hun sig ind i en helt anden verden.

Læs mere

skarpe til til dansklæreren om de afsluttende prøver i dansk

skarpe til til dansklæreren om de afsluttende prøver i dansk folkeskolen.dk marts 2011 7 skarpe til til dansklæreren om de afsluttende prøver i dansk Hvis du kan svare JA til de følgende spørgsmål, er dine elever godt på vej mod de afsluttende prøver i dansk i 9.

Læs mere

FAQ OM EKSAMEN I MDT ENGELSK HHX, NIVEAU A

FAQ OM EKSAMEN I MDT ENGELSK HHX, NIVEAU A MAJ 2014 FAQ OM EKSAMEN I MDT ENGELSK HHX, NIVEAU A Mange lærere henvender sig med spørgsmål om mundtlig eksamen (skriftlig eksamen evalueres og behandles særskilt i årlige evalueringer i august/september

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. HHX (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Kom til digitale inspirationsdage

Kom til digitale inspirationsdage Kom til digitale inspirationsdage GRATIS deltagelse med fuld forplejning Vi kommer rundt i hele landet også til en by i nærheden af dig! Digitale inspirationsdage vi kommer også til en by nær Dig! 24.

Læs mere

Studieplan. Hh1111-F12-1.0 (04.01. 2012-30.03. 2012)

Studieplan. Hh1111-F12-1.0 (04.01. 2012-30.03. 2012) Studieplan Hh1111-F12-1.0 (04.01. 2012-30.03. 2012) Dato: 04-01-2012 Studieplanhh1111-F12-1.0 Indholdsfortegnelse: 0.0 Forløbs-overblik... 3 1.0 Dansk-A... 4 2.0 Engelsk-A... 5 3.0 Matematik-C... 6 4.0

Læs mere

Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0

Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0 Inspiration til forkyndelse VERSION 2.0 detmedgud.dk Forkyndelse Viden Inspiration Kære Leder! detmedgud.dk er ikke længere bare detmedgud.dk du tror, du kender... detmedgud.dk VERSION 2,0 er i luften!

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

Kursusevaluering efterår 2013 SIV spansk

Kursusevaluering efterår 2013 SIV spansk Kursusevaluering efterår 2013 SIV spansk Hvilken uddannelse går du på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 1. semester Hvilke kurser på 3. semester Almen Basisgrammatik

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk Fagplan for Tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 2. fremmedsprog og kunstneriske fag har betydning for dine muligheder for valg af studieretninger. I skemaet nedenfor kan du ved at vælge

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Fattigdom og ulighed

LÆRERVEJLEDNING. Fattigdom og ulighed LÆRERVEJLEDNING Fattigdom og ulighed KERNESTOF FAG 1: Samfundsfag På a-niveau lærer eleverne at: Anvende viden om samfundsvidenskabelig metode til kritisk at vurdere undersøgelser og til at gennemføre

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Kursistmanual til Større skriftlig opgave. 2 Hf, 2015-2016

Kursistmanual til Større skriftlig opgave. 2 Hf, 2015-2016 Kursistmanual til Større skriftlig opgave 2 Hf, 2015-2016 Indholdsfortegnelse: I. Generelt om opgaven og forløbet s. 3 II. Hf-bekendtgørelsens bilag 4 - Større skriftlig opgave, juni 2010 s. 7 III. Generelt

Læs mere

In a dark, dark Town

In a dark, dark Town In a dark, dark Town Niveau 1.-3. Klasse Varighed ca. 8-10 lektioner Om forløbet Historien In a dark, dark Town, er en lille fortælling med små overraskelsesmomenter i. Det er en historie skabt af et ordforråd,

Læs mere

HF-søfart 3-ÅRIG. Fag du skal have: Faggrupper du skal have:

HF-søfart 3-ÅRIG. Fag du skal have: Faggrupper du skal have: HF-søfart 3-ÅRIG HF-SØFART ER FOR DIG, der vil have en gymnasiel uddannelse og samtidig søger spænding og afveksling i hverdagen. HF-søfart er en treårig uddannelse, hvor du veksler mellem almindelig undervisning

Læs mere

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF Skolen skal sikre kvalitet i undervisningen på et overordnet niveau, hvilket er beskrevet i Bekendtgørelse om kvalitetssikring og resultatudvikling med dennes

Læs mere

Ringsted Lilleskole En høj grad af elevaktivitet er en forudsætning for at kunne lære et fremmedsprog.

Ringsted Lilleskole En høj grad af elevaktivitet er en forudsætning for at kunne lære et fremmedsprog. Læseplan for engelsk fra 0. 2. klasse Engelskundervisningen fra 0. 2. klasse tilstræber en alsidig, eksperimenterende, varieret og særdeles udviklende undervisning. I arbejdet med engelsk i indskolingen

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Sprog

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Sprog It i fagene - Helsingør Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013 Sprog SPROG WORKSHOPS 2012-2013 Fagligt fokus, differentiering og fordybelse Kompetenceløftet It i fagene fortsætter i 2012-2013

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Karakterstatistik for Januar 2013

Karakterstatistik for Januar 2013 nasievej 10 Januar 2013 Arabisk, niveau A - Mundtlig Arabisk, niveau B - Mundtlig Datalogi, niveau C - Mundtlig Dramatik, niveau C - Mundtlig Engelsk, niveau B - Mundtlig Erhvervsøkonomi, niveau C - Mundtlig

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Forår 2014 Institution Favrskov Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Stx SpA Lone Janderup Jensen 2spA1 2ab spansk Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Sådan kan du støtte før-skole-børns sproglige udvkling.

Sådan kan du støtte før-skole-børns sproglige udvkling. Interkulturel forståelse Har du lyst til at blive klogere på, hvad din og andres forforståelser betyder for den gensidige respekt for andre mennesker? Og hvilken rolle kultur og religion spiller i den

Læs mere

Bilag Læringsstile og feedback i naturfagsundervisningen 2012

Bilag Læringsstile og feedback i naturfagsundervisningen 2012 Bilag Læringsstile og feedback i naturfagsundervisningen 2012 Bilag 1: Center for innovativ lærings perceptuelle elementer: perceptuelle præferencer Bilag 2: CPH-West introduktion til eleverne ved start

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

ARABISK. Valgfagsundervisning

ARABISK. Valgfagsundervisning ARABISK Formålet med valgfaget er, at det skal være anvendelsesorienteret, så eleverne opnår forståelse for, hvordan deres sproglige færdigheder umiddelbart kan bruges i en faglig eller social kontekst.

Læs mere

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 Virksomhedsøkonomi Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761613790 Forfatter(e) Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup Engelsk oversættelse af Virksomhedsøkonomi

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

Tabelrapport. Bilag til fagevaluering af engelsk B på hf og htx

Tabelrapport. Bilag til fagevaluering af engelsk B på hf og htx Tabelrapport Bilag til fagevaluering af engelsk B på hf og htx Tabelrapport Bilag til fagevaluering af engelsk B på hf og htx Tabelrapport Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Det handler bl.a. om:

Det handler bl.a. om: Når du arbejder med Læseraketten og Hele Verden i skole-projektet får du og dine elever en oplagt mulighed for at opfylde flere af formålene i folkeskoleloven landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002.

Læs mere

Samfundsfaglige studieretninger på Zahles 2016-2019

Samfundsfaglige studieretninger på Zahles 2016-2019 Samfundsfaglige studieretninger på Zahles 2016-2019 Samfund 1: samfundsfag A, matematik B, erhvervsøkonomi C Samfund 2: samfundsfag A, matematik B, psykologi C Samfund 3: samfundsfag A, matematik B, idræt

Læs mere

Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018

Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018 Årsplan for engelsk i 5. klasse 2017/2018 Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og kunstskaber eleverne har lært sidste år Kommunikative færd 5. - 7. klasse

Læs mere

Bilag til AT-håndbog 2010/2011

Bilag til AT-håndbog 2010/2011 Bilag 1 - Uddybning af indholdet i AT-synopsen: a. Emne, fagkombination og niveau for de fag, der indgår i AT-synopsen b. Problemformulering En problemformulering skal være kort og præcis og fokusere på

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere