Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:"

Transkript

1 Nr. 13 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Rehabilitering Bakkegården-ombygning thekøkkener Plejehjemsområde Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Redegørelse Bakkegården Kort projektbeskrivelse: er for nu et rehabiliteringscenter, - herunder sammenhæng som modtager mange med vision komplekse og indsatsområde borgere. 7 lejligheder og 2 værelser, der tidligere er bygget som demensboliger, har ikke thekøkken. Af hygiejniske principper og på grund af infektionsfare må man ikke tappe vand på badeværelset til plejen omkring sondeernæring. Derfor skal der etableres 7 thekøkkener i det tidligere demnesafsnit så Bakkegården kan modtage alle katagorier af borgere som er målgruppen i rehabilitering. På de to små værelser er det ofte vanskeligt at overholde arbejdsmiljøkravene på grund af for lidt plads omkring sengen i værelserne. Det er også vanskeligt at visitere til de to små værelser fordi, der er deletoilet på gangen. Der ønskes etablering af én lejlighed med thekøkken og direkte adgang til toilet. Der er stor efterspørgsel fra pårørende, der kommer langvejs fra, om der er mulighed for at leje et værelse til overnatning på Bakkegården. På første sal er der to rum, der har været anvendt til værksted af Træning og Rehabilitering. Der ønskes renovering af de to rum til gæsteovernatning. Samtidig skal et toilet renoveres med nyt linolium samt maling. Økonomi: Hele kr. PL Indt. angives med minus 1. kv. 2. kv. 3. kv. 4. kv. Projektering Hovedprojekt/udførelse Inventar Egenfinansiering Ekstern finansiering* I alt (brutto) * Angiv ekstern finansieringskilde. Fx EU eller private fonde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering I alt (netto) Afledt drift Opstartsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besp. Afledt drift i alt Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Projektet er godkendt ved Budget 2012 i overslagsår 2013, 2014 el. 2015: Klik her for hjælp

2 Forudsætninger for økonomisk overslag: Bygningsafdelingen har kalkuleret udgift til ombygning og renovering af Bakkegården ud fra byggeregulativet 2010, som bruges ved ombygninger: Ombygning og renovering Uforusete udgifter 10 pct. Honorar 8,5 pct. I alt kr kr kr kr. Resumé af behovsanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Pt. kan der ikke visiteres borger, som har sonde eller sår grundet hygiejne og smittefare, til de 7 lejligheder og 2 værelser, der mangler thekøkkener. Det er forekommet, at borgere har måttet vente 1-2 dage på sygehus, da der ikke har været ledige lejligheder med thekøkken, så de hygiejniske principper overholdes. Efter renovering og ombygning vil Bakkegården få 26 lejligheder, der kan anvendes af alle kategorier borgere. Resumé af interessentanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Overordnet tids- og handleplan for projektet - opdelt på kvartaler og år: Anlægget ønskes gennemført hurtigst muligt. Øvrige bemærkninger. Fx beskrivelse af mål og resultatopfølgning: Ved ombygning af to værelser til én lejlighed ændres antallet af pladser fra 27 til 26. Fagudvalgets bemærkninger:

3 Nr. 14 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Elektroniske nøglebokse Hjemmeplejen område Øst og Vest Andet --- Socialudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Redegørelse Udskiftning Kort projektbeskrivelse: af eksisterende for nøglebokssystem - herunder sammenhæng til elektronisk med løsning. vision og indsatsområde Et traditionelt adgangssystem er utidssvarende. Den elektroniske nøgle kan installeres i PDA'erne som personalet i forvejen har med sig som arbejdsredskab. Herved minimeres risikoen for: - tab af nøgler - indbrud i nøglebokse med de gener det medfører for både borgere og personale. Der er i øjeblikket ca nøglebokse installeret i FMK. Økonomi: Hele kr. PL Indt. angives med minus 1. kv. 2. kv. 3. kv. 4. kv. Projektering Hovedprojekt/udførelse Inventar Egenfinansiering Ekstern finansiering* I alt (brutto) * Angiv ekstern finansieringskilde. Fx EU eller private fonde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering I alt (netto) Afledt drift Opstartsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besp. Afledt drift i alt Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Projektet er godkendt ved Budget 2012 i overslagsår 2013, 2014 el. 2015: Klik her for hjælp Forudsætninger for økonomisk overslag: På baggrund af oplyst pris fra en leverandør af elektronisk nøglesystem, er det økonomiske overslag følgende: stk. á kr. pr. cylinder inklusiv montering og kørsel i alt 3,3 mio. kr. dertil lagt 10 % til uforudsete udgifter i alt 3,63 mio. kr. Fællesindkøb Fyn har planlagt udbud af nøglebokse i efteråret Det betyder at vi kender det endelige bud inden frigivelse af beløbet.

4 Resumé af behovsanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: En elektronisk løsning giver større sikkerhed for borgerne, idet der ikke er synlige tegn på mur eller dørkarm om, at her bor en svag borger. Medarbejderne vil få et forbedret arbejdsmiljø, da de har redskabet lige ved hånden uden risiko for at miste nøgler. Dermed minimeres risikoen for at nøgler kommer i forkerte hænder. Resumé af interessentanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Overordnet tids- og handleplan for projektet - opdelt på kvartaler og år: Vi planlægger at udrulle udskiftningen i etaper over 2 år, derfor fordelingen på 2013 og Øvrige bemærkninger. Fx beskrivelse af mål og resultatopfølgning: Fagudvalgets bemærkninger:

5 Nr. 15 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Opgradering og levering af nødkaldeanlæg til plejehjem Plejehjemsområde Øst og Vest Andet --- Socialudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Redegørelse Anlægget Kort projektbeskrivelse: ønskes for til en opgradering - herunder og udbygning sammenhæng af TeleVagt med personsikringsløsning vision og indsatsområde (nødkaldanlæg). I dag har alle plejehjem eget system, men der ønskes en centralisering af hele TeleVagts databasen, som placeres i FMK s it-afdeling, hvor alle data vedr. beboerne er tilgængelige. Fællesindkøb Fyn har været en aktiv part i de drøftelser, der har været med de 2 firmaer, som har givet tilbud på opgaven. Det er kun det ene firma, som har givet et tilbud på et "åbent" system, hvor FMK s egen it afdeling har adgang til alle data, hvilket har været et ufravigelig krav fra indkøbskontoret og it-afdelingen. Økonomi: Hele kr. PL Indt. angives med minus 1. kv. 2. kv. 3. kv. 4. kv. Projektering Hovedprojekt/udførelse Inventar Egenfinansiering Ekstern finansiering* I alt (brutto) * Angiv ekstern finansieringskilde. Fx EU eller private fonde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering I alt (netto) Afledt drift Opstartsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besp. Afledt drift i alt Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Projektet er godkendt ved Budget 2012 i overslagsår 2013, 2014 el. 2015: Klik her for hjælp Forudsætninger for økonomisk overslag: Aftaleområdernes i alt 11 plejehjem søger anlægsmidler til nyt TeleVagt system (nødkaldanlæg) Der er indhentet tilbud fra 2 leverandører og der er taget udgangspunkt i det billigste tilbud: - Opgradering af alle plejehjem inkl. flytning af nødkaldeanlæg fra Humlehaven til Præstegaard kr. - Sendere til 250 modtagere og elarbejde kr. - Gps-løsninger, trædemåtter og andet udstyr kr. - Gravearbejde til kabeltræk til 27 WLR alarmmodtagere kr. - Uforudsete udgifter 10% kr. - I alt kr.

6 Resumé af behovsanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Nødkaldeanlæggene på plejehjemmene er mellem 9 og 15 år og kan ikke mere håndtere opdateringer til systemerne pga. forældelse. Der er ofte nedbrug og på nogle plejehjem er der ikke dækning i bygningernes yderområder. Nuværende anlæg er et "lukket" system og driften er hos ekstern leverandør, hvilket er en økonomisk dyr løsning. Ved etablering af et nyt "åbent" system kan opdateringer, fejlfinding mm. ske fra egen it-afdeling i FMK. Det har været et ufravigelig krav fra indkøbskontoret og it-afdelingen at det var et "åbent" system. Resumé af interessentanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Overordnet tids- og handleplan for projektet - opdelt på kvartaler og år: Humlehavens anlæg flyttes til Præstekærgaard i første kvartal. Det i forbindelse med genhusning af beboere i forbindelse med nyt byggeri. De resterende plejehjem igangsættes i 1. kvartal og færdiggøres i 2. kvartal. Når det nye plejehjem Humlehaven er færdigbygget kan nødkaldsanlægget genanvendes og det flyttes tilbage igen. Øvrige bemærkninger. Fx beskrivelse af mål og resultatopfølgning: Plejehjemsområderne Øst og Vest er i samarbejde med indkøbs- og it-afdelingen kommet frem til vedlagte løsning. Indkøbsafdelingen har deltaget i møder med leveradører og it-afdelingen har den 25. april 2012 godkendt løsningen som værende en løsning, som kan integreres i FMK. Fagudvalgets bemærkninger:

7 Nr. 16 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering/isolering af ældre afdeling, Åløkkeparken Plejehjemsområde Vest Andet --- Socialudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Redegørelse Anlægget Kort projektbeskrivelse: ønskes for til renovering/isolering - herunder af sammenhæng ældre afdeling på med Åløkkeparken. vision og Der indsatsområde er defekte tagplader og ingen isolering udført på stedet. Dette indebærer store trækgener i afdelingen og et stort varmeforbrug. Endvidere indeholder anlægget renovering af p-plads belysning. Afdelingen for bygningsvedligeholdelse oplyser, at parklamperne alle er defekte og ikke kan repareres. Det er et lovkrav ifølge bygningsrelamentet at der skal være belysning på p-pladsen. Økonomi: Hele kr. PL Indt. angives med minus 1. kv. 2. kv. 3. kv. 4. kv. Projektering Hovedprojekt/udførelse Inventar Egenfinansiering Ekstern finansiering* I alt (brutto) * Angiv ekstern finansieringskilde. Fx EU eller private fonde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering I alt (netto) Afledt drift Opstartsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besp. Afledt drift i alt Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Projektet er godkendt ved Budget 2012 i overslagsår 2013, 2014 el. 2015: Klik her for hjælp Forudsætninger for økonomisk overslag: Åløkkeparken søger anlægsmidler til efterisolering af den gamle afdeling grundet defekte tagplader og et stort varmetab. I forbindelse med anlægget er der bla. indeholdt nye lofter, ny belysning, udskiftning af gulvbelægning, ventilationsanlæg, eltavler samt udskiftning af tagplader. Producenten har bevilget et stort antal tagplader, mod at bygherrer selv foretager udskiftningen. I alt kr. Uforudset udgifter 10 % kr. Honorer 8,5 % kr. I alt kr. Afdelingen for bygningsvedligeholdelse har udarbejdet det økonomiske overslag.

8 Resumé af behovsanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Afdelingen som ønskes renoveret/isoleret er fra 1971 og er ikke tidssvarende energimæssigt. Resumé af interessentanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Overordnet tids- og handleplan for projektet - opdelt på kvartaler og år: Alle opgaver iværksættes og færdiggøres i 1. og 2. kvartal 2013 Øvrige bemærkninger. Fx beskrivelse af mål og resultatopfølgning: Afdelingen for bygningsvedligeholdelse har udarbejdet det økonomiske overslag. Fagudvalgets bemærkninger:

9 Nr. 17 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af institutionen Solskrænten Ivan Underlin Andet Afbureaukratisering og effektivisering Socialudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Redegørelse Undersøgelse/forprojektering Kort projektbeskrivelse: - og herunder evt. udarbejdelse sammenhæng af forslag med til ombygning vision og af indsatsområde Botilbudet Solskrænten, så det fremtræder tidssvarende boligmæssigt. Undersøgelsen bør indbefatte om det er muligt at ombygge, således alle boliger indeholder opdelt sove- og opholdsrum eller som lever op til minimumskrav for een person. Grundarealet på Lykkevalg 17, Korinth gør det muligt at udvide nuværende bygningsareal. Økonomi: Hele kr. PL Indt. angives med minus 1. kv. 2. kv. 3. kv. 4. kv. Projektering Hovedprojekt/udførelse Inventar Egenfinansiering Ekstern finansiering* I alt (brutto) * Angiv ekstern finansieringskilde. Fx EU eller private fonde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering I alt (netto) Afledt drift Opstartsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besp. Afledt drift i alt Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Projektet er godkendt ved Budget 2012 i overslagsår 2013, 2014 el. 2015: Klik her for hjælp Forudsætninger for økonomisk overslag: Ombudsmandsinstitutionen har ved besøg på Solskrænten påpeget boligernes beskaffenhed som værende for små og utidssvarende for Dette er ligeledes nævnt i flere tilssynsrapporter, og det er gældende for både de ordinære afdelinger som de skærmede afdelinger. Normeret til 39 boliger, men alt ialt 41 boliger. Boligerne udgør for nuværende en størrelse på 22-32m2 incl. gang og toilet/bad, opholdsarealet omfatter også at være sovefacilitet for borgeren.

10 Resumé af behovsanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Resumé af interessentanalyse, jf. køreplaner for anlægsprojekter: Overordnet tids- og handleplan for projektet - opdelt på kvartaler og år: Opstart af forprojektering i 1. kvartal 2013 og med forventet afslutning ultimo Øvrige bemærkninger. Fx beskrivelse af mål og resultatopfølgning: Fagudvalgets bemærkninger:

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 27 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kanalstrategi Fællessekretariat, Borgerservice og IT-Stab Strategi for omstilling, effektivisering og innovation

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Trafiksikkerhed og parkeringskapacitet v/ Regnbuen Børnehuset Regnbuen Børn, unge og uddannelse Børn- og undervisning

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 20 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Centrumpladsen Ringe Fagsekretariatet Teknik Andet Teknik og Miljø Funktion: 02.28.23 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift Til brug for Budget 2014 og overslagsår er der udarbejdet et skema til omstilling og effektivisering, forslag til anlæg samt forslag til ny drift. Forslag til nye anlæg (inkl. nye anlægsønsker omfattet

Læs mere

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen.

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen. Anlæg Nummer 107 Projektnavn Køb af biler til hjemmeplejen Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.32.32 Aftaleenhed Fagsekretariat Pleje Omsorg Indsatsområde Understøttelse af en effektiv drift Projektbeskrivelse

Læs mere

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Andet --- Kultur-

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 64 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Anlæg af dobbeltrettet cykelsti, Hestehavevej, Ringe Fagsekretariat Teknik Teknik- og miljø Funktion: 02.28.22

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering Nr. 40 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af rådhus og øvrige administrationsbygninge Fællessekretariatet Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 2 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renov. af P-pladser på Guldhøj og Adm.bygn.Ryslinge Stab Fællessekretariat Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

Anvendelse af IT i undervisningen. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Anvendelse af IT i undervisningen. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: GAMMELT ANLÆG Anvendelse af IT i undervisningen Fagsekretariat Undervisning Andet Digitalisering Børn- og undervisning

Læs mere

Renovering af kommunale klubhuse. Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering:

Renovering af kommunale klubhuse. Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Nr. Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af kommunale klubhuse Christian Tønnesen Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 27 ANLÆG Projektnavn: Banegårdsplads og buslommer Aftaleholder: Plan og Kultur Kategori: Udviklingsstrategi - Faaborg-Midtfyn Kommune som egn Indsatsområde: Attraktive byer og landsbyer Fagudvalg:

Læs mere

Overført anlæg. Side 1

Overført anlæg. Side 1 Overført anlæg Nummer 104 Projektnavn Etablering af hjerneskadecenter i Hillerslev Landsbycenter Fagudvalg Socialudvalget Funktion 533 Aftaleenhed Fagsekretariat Sundhed og Handicap Indsatsområde Understøttelse

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Nummer Projektnavn Tilpasning af faciliteter til hjemmeplejen Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.32.32 Aftaleenhed Center for Sundhed og Omsorg Indsatsområde Understøttelse af en effektiv drift Område

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 14 ANLÆG Projektnavn: Job og Aktiv, 1. sal over serviceteam i Broby Aftaleholder: Job og Aktiv Kategori: Andet Indsatsområde: --- Fagudvalg: Socialudvalg Funktion: Adm. prioritering: 3 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation Til brug for Budget 2011 og overslagsår er der udarbejdet skema til nye anlægsønsker samt skema til omstilling, e Der kan i særlige tilfælde fremsættes forslag til ny drift og forslag til udviklingsstrategien,

Læs mere

MIDTFYNS FRITIDSCENTER VISION

MIDTFYNS FRITIDSCENTER VISION MIDTFYNS FRITIDSCENTER HOVEDINDGANG VANDREHJEM KONFERENCE HAL 2 PARKERING CENTER FOR FOREBYGGELSE GENOPTRÆNING FOYER CAFÉ KØKKEN CENTER FOR FOREBYGGELSE GENOPTRÆNING SVØMMEHAL WELLNESS CAMPING HAL 1 SOMMERPLÆNE

Læs mere

Renovering af lokaler med asbestlofter. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Renovering af lokaler med asbestlofter. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af lokaler med asbestlofter Brobyskolen Andet Børn, unge og uddannelse Børn- og undervisning Funktion:

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling.

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling. Nummer 179 Projektnavn Jordpulje - Ubestemte formål (Køb af jord) Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 00.22.05 Aftaleenhed Indsatsområde Center for By Land og Kultur Bosætning - 2000 flere borgere frem

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Overført anlæg. Side 1

Overført anlæg. Side 1 Overført anlæg Nummer 104 Projektnavn Etablering af hjerneskadecenter i Hillerslev Landsbycenter Fagudvalg Socialudvalget Funktion 533 Aftaleenhed Fagsekretariat Sundhed og Handicap Indsatsområde Understøttelse

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Anlægspulje til renovering/nybyggeri på dagtilbudsområdet Aftaleholder: Fagsekretariat Dagtilbud Kategori: Udviklingsstrategi - Faaborg-Midtfyn Kommune som egn Indsatsområde: Børn,

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i med og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper" herunder. En forudsætning

Læs mere

Nummer 46 Renovering af bad- og toiletforhold, Tværgade 13, Ringe Fagudvalg Socialudvalget Funktion

Nummer 46 Renovering af bad- og toiletforhold, Tværgade 13, Ringe Fagudvalg Socialudvalget Funktion Anlæg Nummer 46 Projektnavn Renovering af bad- og toiletforhold, Tværgade 13, Ringe Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.38.59 Aftaleenhed Job og Aktiv Indsatsområde Generel bygningsvedligeholdelse Projektbeskrivelse

Læs mere

Ældre Sagens undersøgelse af plejeboliggaranti og byggeri af plejeboliger

Ældre Sagens undersøgelse af plejeboliggaranti og byggeri af plejeboliger Boligudvalget, Socialudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 64, SOU alm. del Bilag 265 Offentligt Ældre Sagens undersøgelse af plejeboliggaranti og byggeri af plejeboliger Hvordan virker garantien i praksis?

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum.

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum. Dato: 15..maj 2012 Mikael Fauerholm mfc@kubenman.dk Sagsnummer: 10837 Notat Boligselskabet Sydbo, Haderslev afd. 6, Rådmandsvej 22-24. 1. Historik, grundoplysninger mv. Rådmandsvej 22-24 er placeret på

Læs mere

Revurdering af anlægsprojekter Teknik. Socialudvalget

Revurdering af anlægsprojekter Teknik. Socialudvalget Fagområde: Fagudvalg: Teknik Socialudvalget Funktion/konto: Budgetår: 2011 Projektnavn: 05.32.32 532051 Plejecenter Åløkkeparken, aflastningspladser Beløb i 1.000 kr. Budget 2011 Anlægsbudget overført

Læs mere

Nørbygård 2025 - alkoholbehandlingscenter og bosted

Nørbygård 2025 - alkoholbehandlingscenter og bosted Udvikling og Forandring Nørbygård 2025 - alkoholbehandlingscenter og bosted - en plan for udbygning og renovering af Nørbygårds fysiske rammer. Nørbyvej 4, DK - 7730 Hanstholm _ T.: 99 17 25 00_www.noerbygaardcentret.dk

Læs mere

Anlæg. Projektet vil blive koordneeret med projekt vedr. klimasikring af Faaborg Havn.

Anlæg. Projektet vil blive koordneeret med projekt vedr. klimasikring af Faaborg Havn. Anlæg Nummer 71 Projektnavn Havnepark og grøn forbindelse til Forum Faaborg Fagudvalg Lokalsamfunds- og Planudvalget Funktion 00.28.20 Aftaleenhed Stab Bosætning og Erhverv Indsatsområde Kick start udviklingsstrategi

Læs mere

Velfærd og Sundhedsstaben Analyse og Udvikling 27.42.00-P00-1-14 11. maj 2016. Udvikling af plejeboliger 2016 2029

Velfærd og Sundhedsstaben Analyse og Udvikling 27.42.00-P00-1-14 11. maj 2016. Udvikling af plejeboliger 2016 2029 Velfærd og Sundhedsstaben Analyse og Udvikling 27.42.00-P00-1-14 11. maj 2016 Udvikling af plejeboliger 2016 2029 Indholdsfortegnelse 1. Resume...2 2. Baggrund...3 3. Fremskrivning med 15 % af 80+ årige...3

Læs mere

Overført anlæg. Side 3

Overført anlæg. Side 3 Overført anlæg Nummer 38 Projektnavn Renovering af idrætshaller Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Kultur, fritid og friluftsliv

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET. for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET. for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET REFERAT for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102 3. Udmøntning af Moderniseringsplan 2012 (2011-108844) 1 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET 3. Udmøntning

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Projektnavn: Etablering af handicaptoilet, Carl Nielsen-skolen Etablering af handicaptoilet. sudgifter 160 i alt 160 i alt Det anførte beløb er baseret på byggeafdelingens overslag. Ifølge byggesagkyndige

Læs mere

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013.

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013. Nr. 10 Indsatsområde: Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Adm. prioritering: ØVRIG DRIFT Politisk indsatsområde Digitale valg Fællessekretariatet Økonomiudvalg Funktion: 06.42.43.1. Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og. udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister.

Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og. udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister. Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister Udarbejdet af: Torben Gregersen Dato: 25-08-2010 Sagsnummer.: 85.00.00-A00-1-10 Version

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

Idéoplæg. Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe

Idéoplæg. Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe Idéoplæg Ombygning, udvidelse samt renovering af badeværelser på Specialcenter Rabu, Bøge Alle 9, 6760 Ribe Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord.... 3 Organisation.... 4 Målgruppen.... 4

Læs mere

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Nr. Effektiviseringsforslag [Hele 1.000 kr.] Tværgående effektiviseringsforslag År 2013 Effektivisering TV 1 Hjemmearbejdspladser 300 X TV 2 Kørselskontor

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Plejehjemstilsyn på Ishøj Kommunes Plejehjem 2010

Plejehjemstilsyn på Ishøj Kommunes Plejehjem 2010 Plejehjemstilsyn på Ishøj Kommunes Plejehjem 2010 Der blev den 15. december 2010 udført tilsyn på Ishøj Kommunes plejehjem, Torsbo og Kærbo. Ifølge lovændring om regelforenkling i kommunerne, skal der

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Offentlig Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Orientering ved personalekonsulenten Dette punkt udgår,

Læs mere

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg 2017 2018 2019 84 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Renovering af lysanlæg på idrætsanlægget i Allested - 0 0 0 Vejle 86 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

Den langsigtede boligplan for det sociale område - justering november 2011

Den langsigtede boligplan for det sociale område - justering november 2011 Område: Det sociale område Afdeling: Kvalitet og udvikling Journal nr.: Dato: 17. november 2011 Udarbejdet af: Torben S. Nielsen E-mail: Torben.Nielsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631068 Den langsigtede

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg Aktiv Pleje type: Fagsekretariat/Stab Kommunen har en stor udfordring i forhold til, at antallet af ældre borgere er stigende, og der bliver flere ældre med behov for hjælp samtidig med, at der bliver

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 22. oktober 2003 via Magistraten Tlf. nr.:8940 6662 Jour. nr.: 82.06.00P00 2002/00211

Læs mere

Børne- og ungdomsudvalget. Anlægsforslag

Børne- og ungdomsudvalget. Anlægsforslag Børne- og ungdomsudvalget Anlægsforslag Udvalg BUU Titel Type 2014 2015 2016 A301 Etablering af lokaler på Allingåbroskole til UngNorddjurs Øvrige projekter 500 4.300 0 - A302 IT - infrastruktur og digitalisering

Læs mere

Rygmarvsskadebehandling og rehabilitering i Vestdanmark

Rygmarvsskadebehandling og rehabilitering i Vestdanmark Rygmarvsskadebehandling og rehabilitering i Vestdanmark Møde den 24.08.10 mellem RYK og Region Midtjylland Udredningen Nogle fakta 1980 2008: Historisk udvikling i antal Antal patienter pr. år stiger fra

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. Prisniveau 2011. Indtægter angives med negativt fortegn. 2011 2012 2013 2014 Anlægsudgifter 1.636 Anlægsindtægter Anlæg i alt 1.

Beløb i 1.000 kr. Prisniveau 2011. Indtægter angives med negativt fortegn. 2011 2012 2013 2014 Anlægsudgifter 1.636 Anlægsindtægter Anlæg i alt 1. Nr. ANLÆG Projektnavn: Trafiksikkerhed og parkeringskapacitet ved Regnbuen Aftaleholder: Børnehuset Regnbuen Fagudvalg: Børn- og undervisningsudvalg Funktion: 05.25.14 Fagchefs prioritering: 1 Fagudvalgs

Læs mere

Skolen i Bymidten. Projektoptioner 2015-2021

Skolen i Bymidten. Projektoptioner 2015-2021 Skolen i Bymidten Projektoptioner 2015-2021 Indhold Indledning Option 1 - Uforandret projekt Option 2 - Multihal udgår Option 3 - Multihal udsættes Option 4 Hal, udskoling og musikskole sambygges på biblioteksgrunden.

Læs mere

Opfyldelse af lovkrav Kvalitetsløft x Effektivisering x

Opfyldelse af lovkrav Kvalitetsløft x Effektivisering x Digitaliseret læring Business case Projektets formål Projektet har til formål at udnytte de digitale læringsværktøjers muligheder i forhold til at øge selvstændiggørelse af elevernes arbejde. Dvs. at gøre

Læs mere

Udkast til 12.03.2008

Udkast til 12.03.2008 Udkast til 12.03.2008 AFTALE MELLEM Børne & Unge og Miljø & Teknik OM VEDLIGEHOLDELSE OG ENERGISTYRING PÅ DE KOMMUNALE SKOLER I SVENDBORG KOMMUNE Formål Formålet med en aftale er at opnå en ensartet standard

Læs mere

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750 Reduktioner (i mio. kr.) Budget Priorit. Service område Formål Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750

Læs mere

Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem

Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem 3. 00.01Ø02 Ændrings- og forbedringskontoen Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem Der er til ændrings- og forbedringskontoen

Læs mere

LEJLIGHEDSSAMMENLÆGNINGER. SAB Seminar 3. og 4. september 2011

LEJLIGHEDSSAMMENLÆGNINGER. SAB Seminar 3. og 4. september 2011 SAB Seminar 3. og 4. september 2011 SAB blev stiftet i 1940, og den ældste afdeling er Sjællandshuse, der ligger i København SV. SAB har ca. 8.500 boliglejemål fordelt på 53 afdelinger De fleste afdelinger

Læs mere

28.02 31.05 30.09 31.12

28.02 31.05 30.09 31.12 Overført anlæg Nummer 164 Projektnavn Bosætning - legepladser i forstæderne og i Ringe Fagudvalg Teknik- og Miljøudvalget Funktion 00.28.20 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Udvalget minus gruppe 0 er enig i, at der max. må være en ventetid på 2 måneder gerne kortere.

Udvalget minus gruppe 0 er enig i, at der max. må være en ventetid på 2 måneder gerne kortere. Pkt.nr. 8 Venteliste for ergoterapeuter i Hjælpemiddelområdet 375100 Indstilling: Socialforvaltningen indstiller til Det Sociale udvalg 1. at Socialudvalget tager orienteringen til efterretning 2. at Ældrerådets

Læs mere

Ejendommen fremstår med pudset/skuret facader og tag af henholdsvis bølgeeternit og pap.

Ejendommen fremstår med pudset/skuret facader og tag af henholdsvis bølgeeternit og pap. Sagsnr. 03.25.00-P20-2-15 Cpr. Nr. Dato 21-04-2016 Navn Sagsbehandler Bent Norman Hummelmose Ringstedgade 136, 4700 Næstved - Ombygning til flygtningeboliger. Huset er bygget i år 1900 og som omkring år

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb 1. Veje og pladser 1.42 Udskiftning af busskure 375 LL Ved flere stoppesteder trænger busskuret til at blive skiftet ud og i nogle tilfælde vil et skifte fra et træskur til et glasskur være pænest. I bymæssige

Læs mere

Etablering af akuttilbud på Toften

Etablering af akuttilbud på Toften Etablering af akuttilbud på Toften type: Aftaleenhed Det er politisk besluttet at forankre det socialpsykiatriske Akuttilbud, som en fast del af de tilbud der gives borgere med sindslidelse i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Søparken, Lejerbo afd. 154. Beboernes råderet

Søparken, Lejerbo afd. 154. Beboernes råderet Søparken, Lejerbo afd. 154 Beboernes råderet Positivlisten På fire områder har beboeren uindskrænket ret uanset boligorganisationens eget råderetskatalog. Dette betegnes som positivlisten. Positivlisten

Læs mere

Boligplan for det specialiserede socialområde

Boligplan for det specialiserede socialområde Dato marts 2016 Dok.nr. 41753-16 Sagsnr. 16/3371 Ref. Sanne Schroll Boligplan for det specialiserede socialområde 1. Indledning Med denne boligplan for det specialiserede socialområde ønsker Varde Kommune

Læs mere

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01 Overført anlæg Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg udvalget Funktion 03.22.01 Stab IT Indsatsområde Digitalisering Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2013 2013 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Råderum Social- og Seniorudvalget Budgetdrøftelse juni 2013, Budget 2014-2017

Råderum Social- og Seniorudvalget Budgetdrøftelse juni 2013, Budget 2014-2017 Politikområde 41 Effektivisering grundet omstrukturering Titel: Sammenlægning af Kammerhuset og plejeboligerne Sophielund Som konsekvens af en tilbygning til Aktivitetscentret Sophielund flyttes daghjemmet

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 11 Montering af 20 m² solceller på tag 1.625 kwh el 3.300 kr. 60.000 kr.

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 11 Montering af 20 m² solceller på tag 1.625 kwh el 3.300 kr. 60.000 kr. SIDE 1 AF 61 Adresse: Bjæverskovhusene 2 Postnr./by: 4632 Bjæverskov BBR-nr.: 259-158061-001 Energikonsulent: Kim Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra Begrundelser for tilsagn og afslag fra henholdsvis Fynsland og Fagchef for Plan og Kultur til 1 ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes Landdistriktspulje 2014. Projekt / Projektbeskrivelse økonomi

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Moderniseringsplanen for kommunens plejeboliger

Moderniseringsplanen for kommunens plejeboliger NOTAT 26. januar 2006 PC/gm Moderniseringsplanen for kommunens plejeboliger Notatet indeholder: A. Moderniseringsplanens indhold B. Økonomisk ramme for moderniseringsplanen C. Demografikorrektionen D.

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen at tilkendegive min holdning til vakuumpakket mad til ældre.

Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen at tilkendegive min holdning til vakuumpakket mad til ældre. Socialudvalget 2014-15 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 59 Offentligt Samrådstale om ældremad og ældremilliarden Den 4. november 2014 Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen

Læs mere

Ramme til anlægsudgifter til Masterplan for konsolidering på socialområdet

Ramme til anlægsudgifter til Masterplan for konsolidering på socialområdet Ramme til anlægsudgifter til Masterplan for konsolidering på socialområdet 1.000 kr. Afholdt før 2012 2013 2014 2015 Efterfølgende år Samlet overslag Anlægsudgifter* 34.000 85.506 104.435 104.435 221.672

Læs mere

Nummer 20 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion

Nummer 20 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion Overført anlæg Nummer 20 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 03.22.01 Aftaleenhed Tingagerskolen Indsatsområde Børn, unge og uddannelse

Læs mere

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Hjørring Kommune Notat Økonomistaben, Økonomisk Forvaltning 3.juni 2016 Side 1. Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Nærværende notat vil gennemgå beregninger af

Læs mere

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg Regnskab Kerneydelserne på Sundhed og Omsorgs område er pleje, omsorg, træning og aktivering af ældre og handicappede. Afgørelse om og levering af de forskellige ydelser er organiseret efter en såkaldt

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 7. oktober 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: Bettina R. Tonnesen

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 7. oktober 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: Bettina R. Tonnesen Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 7. oktober 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Fraværende: Bettina R. Tonnesen Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Besigtigelse af mandskabsfaciliteterne

Læs mere

Budgetproces207 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Ungdomsskolen

Budgetproces207 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Ungdomsskolen Budgetproces207 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Benchmarking Ungdomsskolen Juni 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD..... side 3 METODE... side 3 DATAGRUNDLAG... side 4 ANALYSE.. side 5 Tabel 1:

Læs mere

Byggeudvalg Møde afholdt 9. september. Erik Piilgaard orienterede om: Æblelunden 1. etape skema C ca. 3 mio. under rammebeløbet.

Byggeudvalg Møde afholdt 9. september. Erik Piilgaard orienterede om: Æblelunden 1. etape skema C ca. 3 mio. under rammebeløbet. 14.10. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. oktober 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 8. september 2011. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 8. september 2011. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 8. september 2011. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Fraværende: ingen Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Ansøgning til ombygning af kapel i Fabjerg.

Læs mere

Generelt var spørgsmålene meget konstruktive og kritiske, og folk havde overordnet positiv interesse for forslaget.

Generelt var spørgsmålene meget konstruktive og kritiske, og folk havde overordnet positiv interesse for forslaget. Evaluering af Workshop i Højstrupparken 29..14 Dato: 3..14 Der var ca (Anslået) 1 fremmødte bestående af en bred variation i beboersammensætningen. Forud for Workshoppen var en gennemgang af omhandlende

Læs mere

Rapport for tilpasset tilsyn med

Rapport for tilpasset tilsyn med Rapport for tilpasset tilsyn med Fuglekær udviklingscenter Torsdag, den 26.7.07. udarbejdet af planlægger Jesper Dan Jensen og chefkonsulent Alice Storgaard med fokus på pædagogisk koncept metoder, handleplaner,

Læs mere

Byggesagen er afsluttet. Tagudhæng, udskiftning af plader, og nye nedløbsrør.

Byggesagen er afsluttet. Tagudhæng, udskiftning af plader, og nye nedløbsrør. Aktivitet Ansvarlig Status Underlag parkeringspladserne Bestyrelsen Vi vil til foråret smide ekstra jord eller gødning på P- pladserne så græsset måske kan vokse mere op. Der er mange beboer der er faldet

Læs mere