DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint en kortlægning af dig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint en kortlægning af dig"

Transkript

1

2 DIT INDRE LANDKORT Identity Blueprint en kortlægning af dig Identity Blueprint er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person rummer. Og derfor er den et kraftfuldt udviklingsredskab for dig - både som privatperson og i dit professionelle virke. Dette resumé af din komplette Identity Blueprint rapport er en helhedsorienteret beskrivelse af alle de dele af dig, vi identificerer din samlede personlighed gennem, inklusive de kompetencer der driver dig fremad og de eventuelle begrænsende træk, der forhindrer dig i at udleve dit fulde potentiale. Dit Identity Blueprint beskriver først og fremmest din essens. Det er den grundlæggende, dybere væren, som dit allerinderste væsen og indre identitet består af. Din essens bestemmer "meningen med livet" for dig. Det er udfra din essens du oplever det glædesfyldte behov for at gøre en positiv forskel i verden, og det er når du udlever din essens, du opbygger et stærkt selvværd. Fra din essens henter du kraft og styrke til at være lige netop dig med dine behov og dine mål - og sådan lader op til livets mange gøremål. Når du udnytter de kvaliteter, din essens bidrager med, opnår du et liv i balance og harmoni med den du er. Du får også en grundlæggende beskrivelse af din personlighedstype. Personligheden er mere knyttet til din gøren de handlinger, du foretager for at manifestere din essens. Personligheden rummer nøglen til succes og duelighed i verden, og det er via din personlighed du udvikler selvtillid. Din personlighedstype indeholder nogle særlige kvaliteter, som er nøglen til din succesfulde træden i karakter i verden. Der eksisterer en unik væren-gøren-balance, som rummer nøglen til den sunde udviklingsvej, hvor vi er i balance med vores behov for at manifestere os i verden (gøren/personlighed), og samtidig sikrer os, at det sker i overensstemmelse med den, vi dybest set er (væren/essens). Vi vil gennemgå denne balance som optakt til beskrivelsen af dine specifikke typer, så du allerede når du læser om dine typer kan reflektere over din væren-gøren-balance. Dit Identity Blueprint afdækker også dine fem toptalenter - dine helt specialiserede kernekompetencer. Med indsigterne fra dit Identity Blueprint vil du kunne udnytte disse toptalenter endnu bedre i både dit arbejds- og privatliv.

3 Toptalenterne skal sammenholdes med dine tre topbegrænsere; de uudviklede kompetenceområder, der, så længe de ligger i dvale, begrænser udfoldelsen af dit samlede potentiale. Disse begrænsere får du indblik i i dit komplette Identity Blueprint, som du nemt kan tilkøbe for 703,- DKK, hvis du ønsker at udnytte det fulde potentiale af al den viden, Identity Blueprint giver dig. Login på hjemmesiden og klik på køb, hvor du nu har mulighed for at tilkøbe din komplette profil. I den komplette rapport finder du også kapitler om balancerne mellem de syv psykologiske funktioner i dig. De vil ikke alle være lige udviklede, og det unikke samspil, der eksisterer mellem dem, vkan du med dit Identity Blueprint aflæse som en række balanceforhold mellem de mange facetter og kvaliteter, du får kortlagt med Identity Blueprint. Og som du med indsigterne fra den komplette rapport kan justere til din fordel så du bliver den bedste version of netop dét, du er. I den komplette rapport finder du også overbliksdiagrammer og sammenlignende illustrationer, der bl.a. giver dig værdifulde informationer om din introverte-ekstroverte balance, samt hvad dén betyder for din gøren og væren. Både i forhold til dit job, i forhold til andre mennesker og for din egen trivsel. Desuden perspektiverer rapporten samspillet mellem alle forskellige facetter, vi kortlægger, så du kan se helheden og dermed udnytte dit fulde potentiale. Husk endelig at hente din Identity Blueprint manual også (undermenu til hovedmenuen kontakt). Det er en letforståelig mini e-bog om videnskaben og principperne bag Identity Blueprint og en oversigt, du kan vende tilbage til, hvis der er noget, du synes er forvirrende eller du gerne vil kende baggrunden for. Hav den ved hånden, når du læser din rapport, så høster du det fulde udbytte af dit Identity Blueprint. God fornøjelse! Teamet bag The Identity Blueprint

4 Profiloverblik Her er dit Identity Blueprint i en ultrakort opsummering. Dit Identity Blueprint vil danne afsæt for en helt ny forståelse af dig selv, dine muligheder og hvor du er på vej hen. Derfor er det i første omgang fordelagtigt med en mindre detaljeret oversigt, hvor du får helhedsindtrykket med og bliver bekendt med dine grundlæggende typer, talenter, begrænsere og balancer. Din kerneidentitet Det første vi vil beskrive er din essens og din personlighed, som samlet set udgør din kerneidentitet. Din essens er dit allerinderste væsen og din forbindelse til dyb, meningsfyldt lykke. Din personlighedstype er forbundet med din evne til at skabe et succesfuldt materielt liv, herunder økonomi, relationer og status. Din ESSENSTYPE er GENIET Det er i din essens, din dybeste væren, du kan finde temaet i din inderste identitet. Det tema, du kan udfolde til et meningsfuldt liv. Din essenstype er Geniet, som på rejsen gennem livet beskæftiger sig med perspektiver, inspiration og kulturfornyende ideer - de mest naturlige tilstande for dig at udvikle. Din rejse er forbundet med det at være en sand tænker og en inspirerende kraft, som bringer helt nye ideer ind i samfunds- og kulturlivet. På den måde er du med til at udvikle forståelsen af det at være menneske, og hvordan vi skal leve sammen. Du er også en født kommunikator og netværker, der opfindsomt finder nye veje til at udvikle fælles samspil, udveksling og kommunikation. Du udvikler de teorier, som viser livets store sammenhænge; det underliggende netværk af forbindelser, som udgør vores økonomi, kultur- og samfundsliv. Du vil blive testet på din evne til at udvikle en konstant fleksibilitet og forandringsparathed i forhold til din tænkning, så den altid er på højde med tidens behov. Dermed bliver du en trendsætter, som kan forme tidens værdier inden for dit område. Geniets rejse er essensen af dit inderste væsen og din dybeste mening, men din essens skal afbalanceres med din personlighed det er den, du manifesterer dine missioner med. Og den handler det næste afsnit om. Din PERSONLIGHEDSTYPE er PIONEREN Den arketype, der er knyttet til netop din personlighed, er Pioneren. Det er med Pionerens energi og dynamiske personlighedstype, du skaber dig succesrige levevilkår, herunder god økonomi, tryghed, anerkendelse og status.

5 Pioneren kendetegnes som en udpræget vindertype, der altid søger mod fronten for at bryde grænser og opdage nyt land. Du har et ukueligt drive og vil vinde. Dit konkurrencegen og din fightermentalitet bringer dig fremad igen og igen. Dit underliggende motiv er givetvis at forny og gøre noget, som aldrig er gjort før. Du trives med at være den naturlige leder, og du kæmper, satser og bruger alt hvad du har for at komme i mål. Du vil typisk trives under tilsyneladende umulige odds. Mission Impossible er din motivation. Her kan du satse alt, tage modige beslutninger og kaste dig ud, hvor ingen har været før. Du nedbryder grænser, tænker nyt og fjerner forhindringer, og gennem din pionerindsats baner du vej for andre. Dine initiativer, din ukuelighed og dit gå-på-mod inspirerer andre, og det er i modgang, du virkelig demonstrerer originalitet, så andre inspireres til det samme. Du er garanten for nyt liv, nye spor og nye muligheder. Jobmæssigt vil du typisk være at finde i alle mulige banebrydende lederroller, som selvstændig og i farefulde og risikoprægede stillinger - hvad enten du tager fysiske eller ansvarsmæssige risici.

6 Dine fem toptalenter Dit Blueprint Identity identificerer også dine fem toptalenter: Fem specialiserede kompetencer, du har udviklet til et højt niveau og som hver især rangerer under en af kernetyperne; den dynamiske, sensitive, mentale, osv. Du kan se på oversigten, hvordan dine forskellige toptalenter vægter i forhold til hinanden. TOPTALENT: INNOVATION MENTAL Innovation tilhører de mentale talenter. Du har en evne til at skabe dybe erkendelser og opnå stor klarhed, som du kan bringe ud i praktiske løsninger, der gør en forskel. Det gør du ved at skabe mentalt overblik og konkret indsigt med din klarhed, som gør dig praktisk visionær. TOPTALENT: GENNEMSLAGSKRAFT DYNAMISK Gennemslagskraft tilhører de dynamiske talenter. Du er i stand til naturligt at være den, der er i front og baner nye veje, idet du fjerner hindringer og frigør ressourcer. Det er afgørende for dig at handle og at opnå triumf med det, som du vil opnå, og du forstår at skære igennem og gå fremad. TOPTALENT: DEDIKATION DEDIKERET Dedikation tilhører de dedikerede talenter. Du har en særlig evne til at følge det, som dit hjerte brænder for, med ubetinget hengivenhed. Gennem dit helhjertede fokus på dit ideal kan du inspirere andre, og din glød og inderlighed opløfter og bringer glæde. TOPTALENT: ORGANISERING PRAKTISK Organisering tilhører de praktiske talenter. Du har et udpræget talent for at kombinere detaljer og overblik, orientere alt i den rigtige retning og samle det, så den bedst mulige orden opstår. Du er nyskabende, og du strukturerer og organiserer med stor naturlighed. TOPTALENT: ANALYSERING ANALYTISK Analysering tilhører de analytiske talenter. Du har en stærk evne til at være praktisk funktionel og afprøvende. Du har særlig sans for tekniske og mekaniske forhold og går metodisk og præcist til værks. Gennem eksakt viden om de mindste detaljer opnår du knowhow.

7 Dine tre topbegrænsere Over for dine toptalenter findes dine topbegrænsere: De tre uudviklede talenter, der står i vejen for, du kan høste det fulde udbytte af din samlede talentmasse. Ligesom talenterne, udgår de fra kernetyperne og kan således kategoriseres som enten dynamiske, sensitive, mentale, kreative, analytiske, dedikerede eller praktiske. TOPBEGRÆNSER: KYNISME MENTAL Kynisme tilhører de mentale begrænsere. Du kommer undertiden til at udnytte mennesker, fordi du er distanceret og foretrækker at manøvrere med tingene uden snærende bånd. I realiteten bliver du kynisk og udnyttende, og relaterer ikke til andre mennesker. TOPBEGRÆNSER: VOLDSOMHED DEDIKERET Voldsomhed tilhører de dedikerede begrænsere. Du kan være så brændende intens, at du kommer til at drive din krop og dig selv ud over grænserne. Du overhører de vigtige advarselssignaler, og din hårde tilgang er forcerende og stærkt hæmmende. TOPBEGRÆNSER: UTÅLMODIGHED DYNAMISK Utålmodighed tilhører de dynamiske begrænsere. Du har en tendens til at blive stærkt irritabel og rastløs, når tingene ikke sker i dit tempo, og du kan presse hårdt på, når du har besluttet dig for at handle som du vil. Det gør dig ensporet og begrænser dit potentiale. Dine primære balancer Det vil ikke være alle dine psykologiske funktioner der er lige udviklede, og det unikke samspil, der eksisterer mellem dine syv funktioner, vil kunne aflæses som en lang række særdeles interessante balancer mellem de forskellige typer af kvaliteter og adfærd hver funktion udfolder. Vi giver dig her et kort indblik i de primære balancer. De psykologiske funktioner Balancen mellem dine psykologiske funktioner er meget vigtig, fordi den fortæller noget om styrkeforholdet mellem de forskellige funktioner, og dermed; hvordan vilje, følelse, tanke,

8 fantasi, logik, passion og handling er udviklet i din personlighed. Hver funktion åbner for en lang række talenter og kompetencer, men funktionerne tilfører også din grundlæggende karakter bestemte psykologiske kvaliteter alt efter hvor udviklede de hver især er. Tænkning er en af dine topscorere, hvilket vil give dig overblik, formidlingsevne og teoretisk styrke. Vilje er en af dine topscorere, hvilket vil give dig styrke, energi og målrettet gennemslagskraft. Logik er en af dine topscorere, hvilket vil give dig analytisk skarphed, skelneevne og praktisk sans. Du har dog også 2 svage funktioner: Følelse er en af dine svage funktioner, hvilket vil give dig problemer i forhold til at mærke dine egne og andres behov. Fantasi er en af dine svage funktioner, og det vil give dig problemer med at være spontan, indlevende og socialt udforskende. Din essenstypebalance Det er som nævnt Geniet og den Mentale essenstype som er din topscorer, men den Dedikerete og den Praktiske essenstype ligger næst på listen. De vil kunne bidrage med vigtige kvaliteter i forhold til at udvikle din primære essenstype. Den dedikerede essenstype vil åbne dig for den store kærlighed, der altid vil tjene som en ledestjerne midt i hverdagslivets udfordringer. Den vil give dig tro, håb og kærlighed til de idealer, du stræber mod. Den praktiske essenstype vil give dig troen på, det er muligt at manifestere noget storslået, og evnen til at skabe det gennem et drive for at organisere og dirigere alle de ressourcer, der skal til. Din personlighedstypebalance Det er som nævnt den Dynamiske personlighedstype og arketypen Pioneren, der er din topscorer, men personlighedstyperne Dynamisk (Manageren) og Praktisk (Organisatoren) ligger næst på listen. De vil kunne bidrage med vigtige kvaliteter i forhold til at udvikle din primære personlighedstype. Den dynamiske personlighedstype og arketypen manageren vil bidrage med en rodfæstet

9 styrke, som kommer af et stærkt værdigrundlag og en velintegreret karakter, der er blevet testet gennem livet. Den praktiske personlighedstype og arketypen organisatoren vil gøre dig i stand til at facilitere forløb fra ideudvikling til praktisk, konkret anvendelse, på den mest effektive måde. Din elementbalance Det er elementet Ild og Æter som står stærkest i din elementbalance, mens Vand står svagest. Ildelementet vil give dig stor energi og gennemslagskraft til at sætte dig mål og nå dem gennem en målrettet handling. Æterelementet vil gøre dig intuitiv og give dig en indre forståelse af hvad der er meningen, så du forstår den større sammenhæng, du befinder dig i.. Det svage vandelement kan give dig problemer med at føle dig ind på dine omgivelser og dine egne behov. Du kan dog få elementet ind via andre sammenhænge f.eks. via samarbejdspartnere eller andre relationer. Din introvert-ekstroverte balance Dit Identity Blueprint kendetegnes hovedsagligt af introverte typer og talenter. Du har en god evne til at arbejde lidt tilbagetrukket, hvor du gennem en fordybet og mere refleksiv tilgang kan bidrage med din kunnen. Det vil nok udfordre dig, hvis du skal være for meget fremme i fokus, så med mindre du direkte ønsker at styrke denne side, kan det anbefales at du prioriterer dine introverte kompetencer. Din handle-føle balance Ethvert menneske har en handle- og føleside. Balancen mellem disse sider fortæller noget om henholdsvis vores handlekraft og indfølingsevne. Det handlende element giver dig evnen til at nå dine mål. Det følende element fortæller dig, hvad der er værdifuldt at opnå. Du har en overvægt af handlende typer og talenter, hvilket vil styrke dit behov for at være handlende, reflekterende og manifesterende. Du vil få energi af at være i aktivitet og se resultater, men vil også have behov for at blive udfordret, så du kan teste din styrke og erobre nye mål. Du skal være opmærksom på, at det du forfølger er det rigtige, for kontakten til dine dybere værdier er måske ikke så stærk, som den kunne være. Det feminine element kunne

10 styrke denne kontakt og forbindelsen til dine omgivelser. Din balance mellem fornyende og manifesterende intelligenser I dit Identity Blueprint skelner vi mellem de fornyende og de manifesterende intelligenser. De fornyende er optaget af fremtiden, og det, der er ved at bryde frem, mens de manifesterende er optaget af at rodfæste her og nu og bevare det, der allerede er skabt. Hos dig har de typer og talenter, der knytter sig til fornyende intelligenser, overvægt. Det betyder, du har en god evne til at sætte initiativer i gang, få nye ideer og opdage, hvad der rører sig inden i dig selv eller andre. De fornyende intelligenser er naturligt optaget af alt det nye. Derfor er det vigtigt, at du holder dig orienteret og aktivt beskæftiger dig med trends og vækst, og ikke mindst er årvågen i din hverdag. Du vil formentlig ikke trives så godt i rutineprægede miljøer, hvor muligheden for variation er begrænset. Vær opmærksom på at få afsluttet tiltag, og husk også at værdsætte de ting, der bringer stabilitet.

11 Du kender nu din essens, din personlighedstype og dine toptalenter. Og du har fået indsigt i, hvad det betyder for din videre udvikling, at du kender alle facetter af dig og kvaliteterne i dem samt at du ved hjælp af din komplette Identity Rapport kan balancere de dynamikker netop din profil giver, så du kan blive den bedste version af netop dét, du er. Når du allerede har investeret i Identity Blueprint resuméet, skal du blot logge ind på din Identity Blueprint profil og vælge "Komplet Rapport". Det vil lægge rapporten i din indkøbskurv og du kan gå direkte videre tilbetaling, hvor du naturligvis får nøglen til dit fulde potentiale til nedsat pris: Dit køb af resuméet fratrækkes automatisk prisen på den komplette rapport. - Tillykke med din investering i din fremtid! Og god fornøjelse med dit Identity Blueprint. Teamet bag Identity Blueprint.

DIT INDRE LANDKORT. JivaU en kortlægning af dig

DIT INDRE LANDKORT. JivaU en kortlægning af dig DIT INDRE LANDKORT JivaU en kortlægning af dig JivaU er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person rummer, og derfor

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. JivaU en kortlægning af dig

DIT INDRE LANDKORT. JivaU en kortlægning af dig DIT INDRE LANDKORT JivaU en kortlægning af dig JivaU er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person rummer, og derfor

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig DIT INDRE LANDKORT Identity Blueprint kortlægger dig Identity Blueprint er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

Der findes mange profiler og tests på markedet allerede, så hvorfor komme med endnu en? Svaret er enkelt: Der er ingen sammenligning!

Der findes mange profiler og tests på markedet allerede, så hvorfor komme med endnu en? Svaret er enkelt: Der er ingen sammenligning! IDENTITY BLUEPRINT - Discover your true potential Der findes mange profiler og tests på markedet allerede, så hvorfor komme med endnu en? Svaret er enkelt: Der er ingen sammenligning! IDEN - Disco Med

Læs mere

IDENTITY BLUEPRINT - Discover your true potential

IDENTITY BLUEPRINT - Discover your true potential IDENTITY BLUEPRINT - Discover your true potential Manual IDENTITY BLUEPRINT IDENTITY BLUEPRINT MANUAL Velkommen til din Identity Blueprint Manual! Du har valgt at downloade denne manual, enten fordi du

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv?

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv? 2006 Autentisk lederskab Moderne lederskab handler i dag ligeså meget om, hvem du er, som hvad du har opnået. Vi mener, at medarbejdere motiveres af ledere, der tør være sig selv i rollen som leder. Det

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig DIT INDRE LANDKORT Identity Blueprint kortlægger dig Identity Blueprint er et af markedets mest dybdeg ende og nuancerede identitetspro ler. Pro len kortlægger meget præcist alle de facetter, din person

Læs mere

Det sammenhængende børne- og ungeliv

Det sammenhængende børne- og ungeliv Det sammenhængende børne- og ungeliv - vejen til ny velfærd for børn, unge og deres familier i Odense 14. februar 2013 Vores udfordring Vi har en dobbelt udfordring i Odense: Vi har høje ambitioner for

Læs mere

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden Overordnede Mål og indhold i SFO i Mariagerfjord Kommune Skolefagenheden Indhold Forord... Side 3 Værdigrundlag... Side 5 Formål... Side 6 Fritidspædagogik... Side 6 Børn er forskellige... Side 8 Læreprocesser...

Læs mere

NY VIRKELIGHED NY VELFÆRD. Medarbejdergrundlag SAMMEN OM UDVIKLING

NY VIRKELIGHED NY VELFÆRD. Medarbejdergrundlag SAMMEN OM UDVIKLING NY VIRKELIGHED NY VELFÆRD Medarbejdergrundlag SAMMEN OM UDVIKLING Medarbejdergrundlag SAMMEN OM UDVIKLING Kære medarbejder i Odense Kommune Du sidder nu med Odense Kommunes medarbejdergrundlag Sammen om

Læs mere

Hornsherred Syd/ Nordstjernen

Hornsherred Syd/ Nordstjernen Generel pædagogisk læreplan Hornsherred Syd/ Nordstjernen Barnets alsidige personlige udvikling Tiden i vuggestue og børnehave skal gøre børnene parate til livet i bred forstand. Børnene skal opnå et stadig

Læs mere

10 principper bag Værdsættende samtale

10 principper bag Værdsættende samtale 10 principper bag Værdsættende samtale 2 Værdsættende samtale Værdsættende samtale er en daglig praksis, en måde at leve livet på. Det er også en filosofi om den menneskelige erkendelse og en teori om,

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

MIDT I EN VIDENSEKSPLOSION

MIDT I EN VIDENSEKSPLOSION IMAGINE SCHOOL En global virkelighed i hastig forandring Mange veje til succes og størstedelen af deres jobs ikke skabt endnu Connectors, not content; deleøkonomi; personalisering Globale kriser Internettet

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune

Frivillighed i Faxe Kommune Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Faxe Kommune Indhold Indledning... 3 Baggrund... 5 Fokus på frivillighed gennem ligeværdighed... 7 De tre indsatsområder... 9 Indsatsområde 1... 10 Indsatsområde

Læs mere

Vuggestuen Lærkebos værdigrundlag og pædagogiske grundsyn

Vuggestuen Lærkebos værdigrundlag og pædagogiske grundsyn Vuggestuen Lærkebos værdigrundlag og pædagogiske grundsyn 1. VÆRDIGRUNDLAG Vuggestuen Lærkebo er en afdeling i Skejby Vorrevang Dagtilbud, og Lærkebos og dagtilbuddets værdigrundlag bygger på Aarhus Kommunes

Læs mere

Den socialpædagogiske. kernefaglighed

Den socialpædagogiske. kernefaglighed Den socialpædagogiske kernefaglighed 2 Kan noget så dansk som en fagforening gøre noget så udansk som at blære sig? Ja, når det handler om vores medlemmers faglighed Vi organiserer velfærdssamfundets fremmeste

Læs mere

Citater fra: Af Jes Dietrich

Citater fra: Af Jes Dietrich Citater fra: Hjertet og Solar Plexus Erindringens Tale Balancepunktet Af Jes Dietrich Dit liv er en stor proces af valg med det formål at udvikle dig selv og elske dig selv mere. Den dag du ikke behøver

Læs mere

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Hvidovre 2012 sag: 11/54709 Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Fælles ansvar for vores børn. Hvidovre Kommune vil i fællesskab med forældre skabe de bedste

Læs mere

Naturprofil. Natursyn. Pædagogens rolle

Naturprofil. Natursyn. Pædagogens rolle Naturprofil I Skæring dagtilbud arbejder vi på at skabe en naturprofil. Dette sker på baggrund af, - at alle vores institutioner er beliggende med let adgang til både skov, strand, parker og natur - at

Læs mere

HUB FOR DESIGN & LEG

HUB FOR DESIGN & LEG RESPEKT FOR LEGEN I SIG SELV HUB FOR DESIGN & LEG ÅBENHED OVER FOR DET NYE OG UAFPRØVEDE LEGEUDVIKLING MED HØJ FAGLIGHED FRIHED OG FLEKSIBILITET MOTIVATION OG ENGAGEMENT 10 INDSIGTER OM DEN DANSKE TILGANG

Læs mere

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Kom op på 12 sider trænings -hesten igen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få motivationen tilbage INDHOLD: Derfor er det

Læs mere

Det brændende spørgsmål

Det brændende spørgsmål Det brændende spørgsmål Hvordan har vi trænet personalet på Kolding Sygehus, P3 i en dyb, rummelig og nærværende kommunikation med patienter, pårørende og kollegaer? Med det formål, at patienten, de pårørende

Læs mere

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune 1 Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune Indledning Med disse mål og principper for den gode overgang fra børnehave til skole ønsker vi at skabe et værdisæt bestående af Fællesskaber,

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

PRÆSENTERER. Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse

PRÆSENTERER. Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse WOLFWAY v. Preben Werther PRÆSENTERER FULL CIRCLE Et stærkt personligt udviklingsprogram i naturlig ledelse Hvorfor FULL CIRCLE? Full Circle programmet adresserer de grundlæggende forudsætninger for personlig

Læs mere

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 der er gældende for folkeskolen i Svendborg Kommune Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 Vision, formål

Læs mere

LEMNISKATEN - et udviklingsværktøj

LEMNISKATEN - et udviklingsværktøj LEMNISKATEN - et udviklingsværktøj Hvad er en lemniskate? Ordet Lemniskate kommer fra græsk, og betyder sløjfeformet kurve. Det er det matematiske tegn for uendelighed. Lemniskaten er et udviklingsværktøj,

Læs mere

Anerkendende ledelse i staten. December 2008

Anerkendende ledelse i staten. December 2008 Anerkendende ledelse i staten December 2008 Anerkendende ledelse i staten December 2008 Anerkendende ledelse i staten Udgivet december 2008 Udgivet af Personalestyrelsen Publikationen er udelukkende udsendt

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

fatale fejl skoleledere skal undgå at begå lige nu!

fatale fejl skoleledere skal undgå at begå lige nu! 3 Gratis E-bog fatale fejl skoleledere skal undgå at begå lige nu! Der er brug for handlekraftig ledelse! Den vedtagne arbejdstidsaftale for lærerne medfører allerede nu forandringer. Dette er på trods

Læs mere

Lær det er din fremtid

Lær det er din fremtid Skolepolitiske mål 2008 2011 Børn og Ungeforvaltningen den 2.1.2008 Lær det er din fremtid Forord Demokratisk proces Furesø Kommune udsender hermed skolepolitik for perioden 2008 2011 til alle forældre

Læs mere

De pædagogiske pejlemærker

De pædagogiske pejlemærker De pædagogiske pejlemærker Sorø Kommune De pædagogiske pejlemærker På de næste sider præsenteres 10 pejlemærker for det pædagogiske arbejde i skoler og daginstitutioner i Sorø Kommune. Med pejlemærkerne

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig

Læs mere

Læringsmål og indikatorer

Læringsmål og indikatorer Personalets arbejdshæfte - Børn på vej mod børnehave Århus Kommune Børn og Unge Læringsmål og indikatorer Status- og udviklingssamtale. Barnet på 2 3 år 1. Sociale kompetencer Barnet øver sig i sociale

Læs mere

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde Engagement, tillid og samarbejde Vi viser vejen! Et godt børneliv kræver synlige og troværdige voksne, der kan og vil vise vej. Vi er professionelle! Vi er et engageret personale, som tør stå ved vores

Læs mere

akupunktur & balance - om at holde den normale fødsel normal

akupunktur & balance - om at holde den normale fødsel normal akupunktur & balance - om at holde den normale fødsel normal INDLEDNING Det er nu anden gang, vi står her til dette forrygende arrangement, som vi kan takke Sara for eller hendes betragtelige organisationstalent

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej

Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej Bekendtgørelsen om pædagogiske læreplaner i daginstitutioner blev indført i august 2004. Det betyder, at vi i institutionen skal: Have mål for læring. Beskrive valg

Læs mere

Kvaliteter hos den synligt lærende elev

Kvaliteter hos den synligt lærende elev Kvaliteter hos den synligt lærende elev Taksonomisk opbygning af aspekter hos synligt lærende elever Jeg skaber forbindelser Jeg forbinder viden og tænkning for at skabe nye forståelser Jeg forbinder ikke

Læs mere

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig støtte. Lovmæssigt

Læs mere

Greve Kommune. Forældreinddragelse. - Forældre som medspillere i inklusionsindsatsen. En håndsrækning fra inklusionsværktøjskassen

Greve Kommune. Forældreinddragelse. - Forældre som medspillere i inklusionsindsatsen. En håndsrækning fra inklusionsværktøjskassen Greve Kommune Forældreinddragelse - Forældre som medspillere i inklusionsindsatsen En håndsrækning fra inklusionsværktøjskassen Indhold Indhold...2 Hvorfor have fokus på forældresamarbejdet?...3 Relationen

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

Implementeringsplan til frikommuneforsøg

Implementeringsplan til frikommuneforsøg Implementeringsplan til frikommuneforsøg Implementeringsplan Titel på forsøg: Årgangsorganisering, holddeling og kontaktlærerordning Forsøgsansvarlig: Anne Poulsen Forsøgschef Finn Drabe Påbegyndt: 01-08-2012

Læs mere

Det udviklende samvær Men hvorvidt børn udvikler deres potentialer afhænger i høj grad af, hvordan forældrenes samvær med børnene er.

Det udviklende samvær Men hvorvidt børn udvikler deres potentialer afhænger i høj grad af, hvordan forældrenes samvær med børnene er. Også lærere har brug for anerkendelse (Jens Andersen) For et par måneder siden var jeg sammen med min lillebrors søn, Tobias. Han går i 9. klasse og afslutter nu sin grundskole. Vi kom til at snakke om

Læs mere

Villa Maj. Gentofte Kommune. Værdier, handleplaner og evaluering

Villa Maj. Gentofte Kommune. Værdier, handleplaner og evaluering Villa Maj Gentofte Kommune Værdier, handleplaner og evaluering Den 1. juni 2014 1 Gentofte Kommunes fælles pædagogiske læreplan Som en del af arbejdet med at realisere visionen for 0 6 års området i Gentofte

Læs mere

Pædagogiske læreplaner Hyrdebakken

Pædagogiske læreplaner Hyrdebakken Pædagogiske læreplaner Hyrdebakken At arbejde med pædagogiske læreplaner er en proces, der konstant er i bevægelse og forandring. Hyrdebakken har det sidste års tid har været gennem store forandringer

Læs mere

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi 1 Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi Frederiksbjerg Dagtilbud er en del af Børn og Unge i Aarhus Kommune, og dagtilbuddets kerneopgave, vision og strategi er i harmoni med magistratens

Læs mere

Martin Thomsen Langagergaard. Mental træning. Vilhelmsborg 30. januar 2010 Kl. 13-15. www.learn2improve.dk

Martin Thomsen Langagergaard. Mental træning. Vilhelmsborg 30. januar 2010 Kl. 13-15. www.learn2improve.dk Mental træning Vilhelmsborg 30. januar 2010 Kl. 13-15 Martin Thomsen Langagergaard Cand.scient. idræt og psykologi Driver rådgivningsvirksomheden Learn2improve Specialiseret i psykologiske tilgange til

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Handling uden Hænder. www.visdomsnettet.dk

Handling uden Hænder. www.visdomsnettet.dk 1 Handling uden Hænder www.visdomsnettet.dk 2 Handling uden Hænder Kompileret og redigeret af Erik Ansvang Ydre aktivitet er nemt at forstå. Det betyder, at vi som søgende mennesker skal føre de etiske

Læs mere

Spor for mental sundhed og livsmestring

Spor for mental sundhed og livsmestring Beskrivelse af forløb på Rehabiliterings College Aalborg Spor for mental sundhed og livsmestring Formålet er at de studerende bliver i stand til at lægge planer for deres eget liv. Det er vigtigt at udvikle

Læs mere

Mental Udviklingstrappe Modul 1

Mental Udviklingstrappe Modul 1 Mental Udviklingstrappe Modul 1 Dansk Atletik Forbund Aarhus Tirsdag 04.12.12 (3 timer) Mentaludviklingstrappe modul 1, DAF, 04.12.12 Formål Introduktion til begrebet mental styrke, samt praktisk anvendt

Læs mere

Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen.

Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen. Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen. Om skolen: Abildgårdskolen er beliggende i Vollsmose i Odense. Skolen har pt. 655 elever hvoraf ca. 95 % er tosprogede. Pr. 1. august 2006 blev der indført Heldagsskole

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde.

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. Indledning: Følgende materiale udgør Klynge VE5 s fundament for det pædagogiske arbejde med børn og unge i alderen 0 5 år,

Læs mere

Institutionens navn. Mål- og Indholdsbeskrivelse for SFO

Institutionens navn. Mål- og Indholdsbeskrivelse for SFO Mål- og Indholdsbeskrivelse for SFO Institutionens navn adresse Indledning Byrådet har siden 1. august 2009 været forpligtet til at fastsætte mål- og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordninger, kaldet

Læs mere

Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence

Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence Udvikling- og Uddannelsesprogram Second Sight System Samarbejde Forståelse Værdier Kompetence Indholdsfortegnelse Baggrund side 3 Mål med uddannelsesforløbet side 3 Vision Styrker Mål Procesforløb side

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. JivaU kortlægger dig

DIT INDRE LANDKORT. JivaU kortlægger dig DIT INDRE LANDKORT JivaU kortlægger dig JivaU er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person rummer, og derfor er den

Læs mere

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Indledning: Vores afholdte skolechef gennem 12 år har valgt at gå på pension. Vi søger derfor hans afløser til tiltrædelse 1. april 2015

Læs mere

Opdateret Lederskab. At udvikle dit personale er at udvikle organisationen. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Nr.

Opdateret Lederskab. At udvikle dit personale er at udvikle organisationen. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Nr. ISSN 1901- Nr. 7 2009 Tema: Lederens personaleansvar At udvikle dit personale er at udvikle organisationen Mange ledere har slet ikke tilstrækkelig opmærksomhed på udvikling af den enkelte medarbejder

Læs mere

Pædagogisk referenceramme for Børnehuset Mælkevejen

Pædagogisk referenceramme for Børnehuset Mælkevejen Pædagogisk referenceramme for Børnehuset Mælkevejen den 28/4-15 Præsentation af Mælkevejen Mælkevejen er en daginstitution i Frederikshavn Kommune for børn mellem 0 6 år. Vi ønsker først og fremmest, at

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

FUSIONER I ET SYSTEMISK PERSPEKTIV

FUSIONER I ET SYSTEMISK PERSPEKTIV Af Gitte Haslebo, erhvervspsykolog Haslebo & Partnere, 2000 FUSIONER I ET SYSTEMISK PERSPEKTIV Fusionen som en ustyrlig proces Fusionen er en særlig omfattende og gennemgribende organisationsforandring.

Læs mere

Frivilligrådets mærkesager 2015-16

Frivilligrådets mærkesager 2015-16 Frivilligrådets mærkesager 2015-16 September 2015 FÆLLESSKAB OG DELTAGELSE GIVER ET BEDRE SAMFUND OG BEDRE VELFÆRD Forord Frivilligrådet mener, at vi i dagens Danmark har taget de første og spæde skridt

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Værdiudforskning. Fra bogen Hjernesmart pædagogik af Anette Prehn (Dafolo 2015)

Værdiudforskning. Fra bogen Hjernesmart pædagogik af Anette Prehn (Dafolo 2015) Værdiudforskning Kend dine værdier Det er nyttigt at kende sine kerneværdier, men ikke altid let at identificere dem. Derfor får du hjælp her. Nedenfor finder du i alt syv øvelser, som vil hjælpe dig til

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

tænketank danmark - den fælles skole

tænketank danmark - den fælles skole NYHEDSBREV NR. 20 SOMMER 16 tænketank danmark - den fælles skole INDHOLD Nyt fra bestyrelsen Nyt fra bestyrelsen Indlæg fra Elisa Bergmann, BUPL Indlæg fra Mette Witt-Hagensen, Skole og Forældre Indlæg

Læs mere

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Præsentationens indhold: Indledning Mål Kritiske succesfaktorer for at nå målet Uddybning af kritiske succesfaktorer Hvordan kommer vi i gang? Uddrag

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Idræt og sundhed. Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution

Idræt og sundhed. Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution Idræt og sundhed Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution I 2009 fik Tovværkets Børnegård bevis på at være Idræts- og sundhedsinstitution. Tovværkets Børnegård har gennem et kursusforløb skabt

Læs mere

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN Er jeres virksomhed klar til at skalere? Gennemgå fundament-kortene for at sikre, at jeres virksomhed har grundlaget i orden, før skaleringsprocessen går

Læs mere

Vores læreplaner er målrettet og tilpasset alle de børn der går i børnehaven.

Vores læreplaner er målrettet og tilpasset alle de børn der går i børnehaven. Som udgangspunkt for vores arbejde med læreplaner ligger vores værdigrundlag og dermed troen på, at udvikling bedst sker, når barnet trives, og er tryg ved at være i institutionen. Værdigrundlaget er derfor

Læs mere

Vi arbejder med. kontinuitet og udvikling i daginstitutionen. Af Stina Hendrup

Vi arbejder med. kontinuitet og udvikling i daginstitutionen. Af Stina Hendrup Vi arbejder med kontinuitet og udvikling i daginstitutionen Af Stina Hendrup Indhold Indledning.............................................. 5 Hvilke forandringer påvirker daginstitutioner?...................

Læs mere

6Status- og udviklingssamtale. Barnet på 5 6 år. Læringsmål og indikatorer. Personalets arbejdshæfte - Børn.på.vej.mod.skole.

6Status- og udviklingssamtale. Barnet på 5 6 år. Læringsmål og indikatorer. Personalets arbejdshæfte - Børn.på.vej.mod.skole. Personalets arbejdshæfte - Børn.på.vej.mod.skole. Århus Kommune Børn og Unge Læringsmål og indikatorer 6Status- og udviklingssamtale. Barnet på 5 6 år 1. Sociale kompetencer Barnet øver sig i sociale kompetencer,

Læs mere

Masterplan for Kvalitet og Læringsmiljøer i Fremtidens Dagtilbud i Halsnæs Kommune. Børn unge og læring

Masterplan for Kvalitet og Læringsmiljøer i Fremtidens Dagtilbud i Halsnæs Kommune. Børn unge og læring Masterplan for Kvalitet og Læringsmiljøer i Fremtidens Dagtilbud i Halsnæs Kommune Børn unge og læring 2014 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Mål og formål med Masterplan for kvalitet og læringsmiljøer i Fremtidens

Læs mere

Side 1 Tanker ud fra Henri J. M. Nouwens bog: Den sårede læge At tjene i verden i dag v. ReFokussamlingen - Odense 9. januar 2016

Side 1 Tanker ud fra Henri J. M. Nouwens bog: Den sårede læge At tjene i verden i dag v. ReFokussamlingen - Odense 9. januar 2016 Side 1 Tanker ud fra Henri J. M. Nouwens bog: Den sårede læge At tjene Medfølelse som åndelig disciplin! Jeg indleder denne 2. sektion med lidt fra epilogen fra David Benners bog: At vandre sammen - og

Læs mere

Afrapportering af de pædagogiske læreplaner 2013-14

Afrapportering af de pædagogiske læreplaner 2013-14 Afrapportering af de pædagogiske læreplaner 2013-14 1: Status på det overordnede arbejde med læreplaner Vi gik ind i det nye Dagtilbud Sydøst i 2013 med de allerede indgåede aftaler fra det tidligere dagtilbud:

Læs mere

DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB

DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB DEN NYE LEDER Kurset Den Nye Leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der er nødvendige for et godt afsæt i dit lederskab. Du lærer det

Læs mere

Årsplan 2016 Børneinstitutionen Parkbo

Årsplan 2016 Børneinstitutionen Parkbo SOLRØD KOMMUNE BØRNEINSTITUTIONEN PARKBO Årsplan 2016 Børneinstitutionen Parkbo Kerneopgaven i Parkbo: En pædagogisk tilgang der tager vare på Barnets selvfølelse Positive udvikling Sociale kompetence

Læs mere

PRÆSENTATIONSWORKSHOP - BLIV BEDRE TIL AT HOLDE OPLÆG OG KOMME FREM BAG SKRANKEN

PRÆSENTATIONSWORKSHOP - BLIV BEDRE TIL AT HOLDE OPLÆG OG KOMME FREM BAG SKRANKEN PRÆSENTATIONSWORKSHOP - BLIV BEDRE TIL AT HOLDE OPLÆG OG KOMME FREM BAG SKRANKEN PROGRAM 09.00-15.00 09.00-9.30 Velkomst, program og indflyvning til dagen 09.30-10.15 En indføring i grundlæggende kommunikative

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Målet er at skabe fokus, tænke over hvad vi gør, og hvorfor vi gør det!

Målet er at skabe fokus, tænke over hvad vi gør, og hvorfor vi gør det! Målet er at skabe fokus, tænke over hvad vi gør, og hvorfor vi gør det! Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer

Læs mere

Fokusområder Identitet og venskaber I Engum Skole / SFO kommer dette til udtryk ved: Leg, læring og mestring.

Fokusområder Identitet og venskaber I Engum Skole / SFO kommer dette til udtryk ved: Leg, læring og mestring. Fokusområder 1 Mål- og indholdsbeskrivelsen for Vejle Kommune tager afsæt i Vejle Kommunes Børne- og Ungepolitik og den fælles skoleudviklingsindsats Skolen i Bevægelse. Dette afspejles i nedenstående

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent i INSERO HORSENS Cecilie Højland Strøbech Insero skaber fremtidens vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi Insero Horsens

Læs mere

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer 4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer Formål: Varighed: Deltagere: Materialer: Konsulent: Dialogværktøjet om 4R-modellen (Rammer, Retning, Råderum og Relationer) er rigtig nyttigt, når der er sket

Læs mere

Den automatiske sanseforventningsproces

Den automatiske sanseforventningsproces Den automatiske sanseforventningsproces Af forsknings- og institutleder Flemming Jensen Det kunne ikke gøres enklere. Jeg ved, at for nogle ser meget teoretisk ud, mens det for andre måske endda er for

Læs mere

INSPIRATION TIL LÆRERE

INSPIRATION TIL LÆRERE INSPIRATION TIL LÆRERE Sæt fokus på trivsel og fravær med udgangspunkt i det, der virker! Ulovligt fravær kan handle om manglende trivsel i klassen, på holdet eller på uddannelsen. Appreciative Inquiry

Læs mere

Fokus på innovation med Walt Disneys. kreativitetsstrategi? Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys

Fokus på innovation med Walt Disneys. kreativitetsstrategi? Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys Fokus på innovation med Walt Disneys kreativitetsstrategi Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys kreativitetsstrategi? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af innovationsprojekter? Hvordan

Læs mere

Le arn Lab. Artikelserie Nr. 2. Forskning og faglig kvalitet. Højere kvalitet i. i dagtilbud. Højkvalitets. Fyrtårnet

Le arn Lab. Artikelserie Nr. 2. Forskning og faglig kvalitet. Højere kvalitet i. i dagtilbud. Højkvalitets. Fyrtårnet Artikelserie Nr. 2 Højere kvalitet i dagtilbud Højkvalitets Fyrtårnet Forskning og faglig kvalitet De fem pejlemærker i Højkvalitets-fyrtårnet - resumé og overblik over de fem pejlemærker for kvalitet

Læs mere

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 En dn u dre skole e b 3 = + 7 B A C Ko m Va rd e mu ne VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 FREMTIDENS SKOLE I VARDE KOMMUNE At stræbe højt og skue mod nye horisonter Formålet med Varde Kommunes visionsstrategi

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold Indledning 3 Formål for dagtilbud 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune 5 Det anerkendende dagtilbud 6 Visioner for dagtilbuddene i Holstebro

Læs mere

Skoleleder til Glostrup Skole

Skoleleder til Glostrup Skole Job- og personprofil Center for Dagtilbud og Skole Skoleleder til Glostrup Skole 22. december 2015 1. Omgivelserne du skal navigere i Glostrup Kommune fik ny skolestruktur den 1. august 2012. De fire gamle

Læs mere

SYSTEMTEORI. Grundlæggende tankegange i SPU arbejdet SYSTEMTEORI

SYSTEMTEORI. Grundlæggende tankegange i SPU arbejdet SYSTEMTEORI SPU Grundlæggende tankegange i SPU arbejdet 1 Miniudgave... af, hvad systemteori handler om. Miniudgaven beskriver nogle nøglebegreber indenfor systemisk tænkning og praksis til brug for skoler, fritidshjem

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere