Tag dine gamle klude med på luksusferie. en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tag dine gamle klude med på luksusferie. en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige"

Transkript

1 Tag dine gamle klude med på luksusferie en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige Turen op gennem de filippinske bjerge viser en fattig, korrupt, men også kærlig side af landet. En side, som sætter alting lidt i perspektiv. Oplev Mangyan-stammens virkelighed, og nyd samtidig et ophold på ét af Filippinernes mest paradisiske ferieresorter. Junglen går i ét de 50 meter høje bambus flankeres af kokospalmer, maghoni- og papirtræer. Alle vegne fristes den søde tand af mango, ananas, pomelo, kakao, jackfruit, kaffe og banan. Selvom det stadig kun er formiddag, hagler sveden af mig jeg har fire timers eventyr foran mig. Vi er på vej op i bjergene bag Puerto Galera et filippinsk kystparadis på nordsiden af øen Mindoro. Her ligger kridhvide sandstrande som perler på en snor. Det er hér, man finder den ro, man læser om i bladene. Lige nu er der dog langt til de idyllisk-azurfarvede reklamebilleder. Jeg er midt i virkeligheden: Duften af bål og de fritgående høns, haner og geder minder mig om, at jeg godt kan lægge luksussen bag mig for en dags tid. Et presset folk Om 10 minutter når vi den første landsby, siger min guide Edwin, som selv er fra Mangyan-stammen, Mindoro-øens oprindelige folk. Han fortæller om stammens stride forhold gennem tiden. Om, hvordan japanerne under 2. Verdenskrig besatte landet, kastede babyer op i luften for at skyde dem som lerduer, og om hvordan de dræbte gravide med skud i maven. Stammen søgte ly i bjergene. De lavede kun mad om natten, så japanerne ikke kunne se røgen. Sådan gik det år efter år, og stammefolket havde ingen idé om, at krigen faktisk var endt i 1945.

2 Da de endelig kom ned i lowlandet, måtte de sande, at området var overtaget af lowlanders kapitalstærke tilflyttere fra andre af de filippinske øer. Fattigdom og mangel på uddannelse gjorde Mangyan-stammen til tabere fra begyndelsen. De havde pludselig intet krav på jord, kun pletvise områder, som den dag i dag markeres med pigtrådshegn. Mindoro betyder mining gold. Vi har meget guld i bjergene, og det har lowlanderne også taget fra os. De presser os længere og længere op ad bjerget, vi har ikke en chance. Nogle af dem er advokatuddannede og ved, hvordan de skal omgås loven for egen vindings skyld, fortæller Edwin. Derfor må Mangyan-stammen ofte pakke sydfrugterne og flytte over på den anden side af hegnet. Benhård business Et sted stiger til røg til vejrs, og Edwin forklarer: Vi brænder bjergsiderne af for at kunne plante ris og majs. Ris gror kun i regntiden, og det er svært at dyrke tilstrækkeligt. Sidste år fik min far kun to sække. Det betyder, at måltiderne må reduceres til to eller kun et enkelt om dagen. Mange af Mangyan-strammens folk bor ikke på egen jord, men har fået lov til at bygge hus på lowlandernes jord mod at plante kokospalmer og mangotræer. Aftalen går ud på, at de giver ejerne 50 eller helt op til 75 % af udbyttet they are stronger than us, som Edwin opgivende formulerer det. Der er derfor ikke mange skillinger tilovers, når der skal købes småfornødenheder som salt, krydderier, olie og tobak. Småpenge tjenes ved kulproduktion. Edwin viser mig en stor bålplads og fortæller, at når der er samlet nok med træ, brænder bålet i tre dage og tre nætter. Tilbage ligger kulstumperne, som kan sælges for 120 pesos pr. sæk (knap 16 kr.). På to uger kan en familie lave ti sække og altså tjene pesos. Det hjælper dog ikke stort, hvis risreserverne er små en sæk ris koster pesos... Ex-borgmester lukker og slukker Pludselig kommer vi til en stor og prangende port. Hus til salg står der på et skilt. Det er exborgmesterens, og vi går straks ind på at se på løjerne.

3 Huset er enormt. To etager, udsigt over hele Puerto Galera-bugten, swimmingpool, fine kakler osv. Hele molevitten er sat til salg for 10 mio. pesos. På mit spørgsmål om, hvorfor manden dog vil sælge dette fantastiske hus, svarer Edwin: Han har så mange ejendomme. Men hvordan en filippinsk borgmester tjener jo kun ca pesos om måneden (ca kr.), spørger jeg igen undrende. Alt i Filippinerne er korrupt. En borgmester får en lav løn, ja men så får han jo også minimum 10 % af alle projekterne. Hvis han bygger et vejanlæg for 23 mio., så ryger 2,3 af dem lige ned i egen lomme. Den hovedregning får det store hus til at ligne en ondskabsfuld joke midt i al elendigheden. Du skal være rig for at komme til magten du skal have mindst 15 mio. til valgkampen. Dem køber du stemmer for. Ejeren af dette hus blev genvalgt tre gange, men fjerde gang ville vi ikke støtte ham. Da valgresultaterne blev gjort op, måtte han sande, at han ikke havde genvundet borgmesterposten. Den efterfølgende dag lukkede han for hele vandforsyningen i bare raseri. Arbejde er bedre end passiv hjælp Magtfulde positioner kommer Mangyan-folket nok næppe nogensinde i besiddelse af. Uddannelsesniveauet er for lavt, og ingen har råd til mere skolegang end det mest nødvendige. Vi kommer forbi et knap 15 m2 lille træskur det danner klasseværelse for 30 børn i alderen 4-6 år. De andre klassetrin er placeret rundt om i områdets primitive kirker. Vi oplever stor diskrimination, så derfor går børnene ikke i skole nede i lowlandet, fortæller Edwin. Han startede selv et par år for sent i skole, da forældrene var meget fattige, og han derfor måtte gå med dem i junglen for at finde føde.

4 Men Mangyan-folket kan noget, som ingen andre kan. De fletter kurve, fade, smykker, smykkeskrin, bordskånere og krukker af stærke slyngplanter. I takt med, at vi bevæger os hen ad vejen, stiller familierne deres kreationer frem i håb om, at en vesterlænding vil vise et barmhjertigt hjerte. Det tager en hel uge at lave dette her, siger Edwin og holder et smukt mønstret fad i vejret. Jeg betaler, hvad der svarer til 45 kr., og en mund af rådne tænder åbner sig i et bredt smil: Thank you so very much! Jeg har lyst til at hæve hele min bankbeholdning for at få sat lidt skub i familiens miserable forhold. Men en engangssum er kun en midlertidig løsning. Det har det delvist danskejede ferieresort Coco Beach for længst indset, og strategien er derfor en anden. Vi tror på, at arbejdsløn gør en større forskel, end hvis Mangyan-stammen blot modtager passiv hjælp. Derfor har vi valgt at hjælpe dem til at kunne forsørge sig selv og deres familier. Vi køber deres kunsthåndværk og sælger det i vores souvenirshop. Indtægterne går ubeskåret til arbejderne, fortæller Enrico Harrasser fra rejsebureauet C&C travel, som hvert år sender danskere ned under de tropiske himmelstrøg. Coco Beach opfordrer også gæsterne til at tage deres aflagte tøj med i kufferten. Det vækker langvarig glæde hos dem, der har allermest brug for det. Samtidig organiserer C&C travel diverse indsamlinger hjemme i Danmark. Det har blandt andet resulteret i den årlige Julegavepakken ; en kurv til Mangyanfamilierne med ris og lidt blandende købmandsvarer. Den rige mand udvider Vi ender i Edwins egen landsby, 70 hytter på en rig lowlanders jord. De harfået lov til at bygge i lette materialer som bambus, træ og palmeblade det giver sig selv, for Mangyan-folket har alligevel ikke råd til beton.

5 Den rige mand vil bygge et stort shoppingcenter og et hospital i Puerto Galera. Om fem år bliver vi nødt til at rykke alting op og finde et andet sted. Jorden kommer til at stige i værdi, og derfor vil ejeren bygge store og dyre huse her, forudser Edwin. Inden vi går videre mod havnen for at sejle hjem til Coco Beach, får vi en sød kartoffel, lidt salat vendt i eddike, hvidløg og ingefær og en kogt yam, som er så rig på stivelse, at jeg næsten drikker den medfølgende kokosnød i én slurk. Edwin følger os ned til båden, og på vejen peger han på en tavle ved en lille bod: Der er 270 mio. pesos i lottopuljen i dag. Hvis jeg vinder, vil jeg købe jorden tilbage til stammen, så vi ikke behøver at flytte. Jeg vil også købe en båd vi har ikke en chance i byen, men vi kan sagtens fange fisk. Stoltheden og kærligheden til stammen kan ingen tage fra Edwin. Jeg stikker ham 150 pesos, da jeg stiger ombord: Lov mig, at du køber lottokuponer for alle pengene. Tilbage under de svajende palmer Turen tilbage til Coco Beach tager kun ti minutter. Jeg har rejst i Asien ad flere omgange også på kryds og tværs i Filippinerne. Jeg forbinder normalt Filippinerne med menneskemængder, tæt udstødning fra de mange dekorerede Jeepneys, larmende karaoke på ethvert gadehjørne, besynderlige delikatesser som mavesæk, tarme på pind, kyllingefostre, hønsefødder og hund. Coco Beach er noget helt andet. Her er alt lavet i naturmaterialer, ingen larmende trafik, ingen desperate gadesælgere, ingen blinkende diskoteker kun rendyrket fred og ro. Det 1o hektar store areal er en lille landsby i sig selv. De 110 bambushytter er spredt rundt mellem bjergsidens mange kokospalmer; jo højere oppe, jo flere trin men også desto smukkere udsigt fra verandaen.

6 Resortet har egen sæbefabrik, hvor du kan opleve, hvordan de velduftende sæber, massageolier, cremer mv. bliver til på baggrund af hjemmepresset kokosolie fra Coco Beachs egne kokospalmer. På mange måder er Coco Beach en slags mikrokosmos, hvor respekten for nærområdet har højeste prioritet. Det ved Mangyan-stammen, det ved de fem lokale børn, som hvert år får friplads i skolen, men dyrelivet mærker det også. Coco Beach deltager i oprydninger under vandet og til lands, og pt. arbejder der hårdt på at gøre området omkring Puerto Galera til et hajreservat. Desuden er planen er sikre en højere bestanddel af de udrydningstruede Hawksbill-havskildpadder projektet er allerede i gang, da Coco Beach for et stykke tid siden sikrede 33 skildpaddeæg, som nu er blevet til babyskildpadder. Æggenes rede var blevet angrebet af en krebs, men skildpadderne lever nu i en stor tank på Coco Beach, indtil de bliver store nok til selv at klare sig sikkert gennem tilværelsen. 110 aktiviteter for store og små Selvom omgivelser umiddelbart giver lyst til afslapning og wellness, så er der masser af aktiviteter, hvis du skulle blive træt af at flyde rundt i det krystalklare og næsten kropstempererede hav eller i den 800 m2 store, laguneformede pool. Coco Beach arrangerer diverse ture ud af huset som fx Robinson Cruiseagtige overlevelsesture i junglen eller på en øde strand. Vælger du at blive på Coco Beach, er der rig mulighed for at forkæle dig selv i skønhedssalonen, i én af flere barer, i biografen, i hængekøjen eller under vandet, hvor du vil opleve, hvad der mest af alt ligner et ekstremt forsøg på at slå verdensrekorden i blomsterdekoration: Korallerne tårner sig op og folder sig finurligt ud, mens fiskene svømmer forundret forbi din næse. Mulighederne er mange og ligger lige for fødderne af dig du bestemmer selv, om turen går til poolen, eller om du vil følge i Edwins fodspor og opleve Mangyan-stammens barske virkelighed. Coco Beach giver dig under alle omstændigheder en helhedsoplevelse, som kun kan siges at være vanedannende. FAKTABOKS Coco Beach har egen lægeklinik, hvor en læge og sygeplejerske står til rådighed 24/7. Der er rig mulighed for at snorkle i området, og kun 3 min. i båd fra Coco Beach kan du springe i vandet med eget eller lånt dykkerudstyr. Coco Beach har eget dykkercenter med dansktalende personale. Centret udbyder alle kurser fra PADI Open Water til Dive Master. 4 restauranter, 2 barer, tennisbane, basketball, legepladser mv.

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Verden er skæv. Af Anne Mette Poulsen; Lene Poulsen Jensen

Verden er skæv. Af Anne Mette Poulsen; Lene Poulsen Jensen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå Verden er skæv Af Anne Mette Poulsen; Lene Poulsen Jensen Dette er en pdf-fil med Verden er skæv Filen er stillet til rådighed

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

L RERVEJLEDNING & UNDERVISNINGS- FORSLAG

L RERVEJLEDNING & UNDERVISNINGS- FORSLAG L RERVEJLEDNING & UNDERVISNINGS- FORSLAG MOVEATHON børn hjælper børn MOVEATHON UNICEF/NYHQ04-0604/Pirozzi UNICEF/Klaus Nedergaard UNICEF/MLIA2010-00655/Asselin UNICEF/Klaus Nedergaard børn hjælper børn

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Indledning Hvert menneske har en historie, der er værd at høre. Dette undervisningsmateriale Brug

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

GLIMT AF GHANA BERETNINGER OM MENNESKER, SKOLER OG KAKAO

GLIMT AF GHANA BERETNINGER OM MENNESKER, SKOLER OG KAKAO Vidste du at Ghana er verdens næststørste producent af kakaobønner? Danmark købte og sendte slaver fra Guldkysten (i dag Ghana) over Atlanten til Dansk Vestindien? For at forbrænde en chokoladebar skal

Læs mere

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE 1 Jeg gjorde det du kan også! Netværksrådslagning for hjemløse Socialt Udviklingscenter SUS og KFUM s Sociale Arbejde i Danmark, 2006 Tekst:

Læs mere

TEST: TØRKE I ETIOPIEN: 16-årige Husseen Ali spiser kun en gang om dagen. [s. 33] Vores land er ved at forsvinde i havet. Tataua Pese fra Tuvalu

TEST: TØRKE I ETIOPIEN: 16-årige Husseen Ali spiser kun en gang om dagen. [s. 33] Vores land er ved at forsvinde i havet. Tataua Pese fra Tuvalu Vores land er ved at forsvinde i havet. Tataua Pese fra Tuvalu TØRKE I ETIOPIEN: 16-årige Husseen Ali spiser kun en gang om dagen OL FOR ORKANER: Se, hvem der har fyret den mest af de sidste ti år DE VÆRSTE

Læs mere

Hvad giver mest ro i kroppen? VI TESTER 3 PUSTERUM I HVERDAGEN

Hvad giver mest ro i kroppen? VI TESTER 3 PUSTERUM I HVERDAGEN Selvom Caroline altid har dyrket meget sport, har hun aldrig før prøvet yoga. VI TESTER 3 PUSTERUM I HVERDAGEN Hvad giver mest ro i kroppen? Hvis du aldrig stopper op, kan stress og jag pludselig udvikle

Læs mere

»Det er aldrig for sent at få et godt liv« Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet

»Det er aldrig for sent at få et godt liv« Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet August 2011 Drømmer du om nyt hus? Rikke og Brian førte drømmen ud i livet»det er aldrig for sent at få et godt liv«interview med B.S. Christiansen Fremtidens bank er din helt egen Det mener fremtidsforsker

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

AMNING. - en tryg start

AMNING. - en tryg start AMNING - en tryg start Indhold Tillykke med jeres barn 3 Hjælp hinanden 4 Lær barnet at kende 4 Barnets omstilling 5 Depoter med til de første dage 5 Mælken dannes allerede i graviditeten 6 Råmælken 7

Læs mere

At blive sig selv, men være en halv pakke.

At blive sig selv, men være en halv pakke. At blive sig selv, men være en halv pakke. En kort selvbiografi om kønsidentitetsproblemer; af Michele Nielsen Indledning Overskriften rummer mere end man skulle tro, teksten er taget fra børneforskeren

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BEHOV FOR SELVREALISERING At opnå sine mål. Realisere og udvikle specielle potentiale og kompetencer. Højdepunktsoplevelser, spiritualitet. BEHOV FOR ANERKENDELSE Alle

Læs mere