ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00"

Transkript

1 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 8 Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde tirsdag den 15. august 2006 kl Ældrerådet er inviteret til spisning kl på rådhuset. Mødet foregår på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Mødet sluttede kl Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Formanden orienterer Møde med Embedslægen Embedslægens tilsyn på Solvænget, Årlig godkendelse af kvalitetsstandarder på ældreområdet Uanmeldte tilsyn på Solvænget og Lyngehus Orientering om prioritering af Hjemmeplejens ydelser i sommerperioden Drøftelse af forslag til forbedring af personalesituationen på ældreområdet Hjemmeplejens organisering Forslag til ændret indkøbsordning Forslag til kvalitetsstandard for genoptræning Fremtidig organisering af genoptræningsindsatsen Fremtidig visitation til genoptræning Orientering om eventuel magtanvendelse...24

2 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august Bemærkninger til dagsordenen Beslutning 2. Meddelelser Firmaet Aleris har meddelt at der er kommet ny ledelse for så vidt angår den del af virksomheden, der varetager personlig og praktisk bistand til hjemmeboende borgere. Ledelsesskiftet kommer efter en periode med mange aflysninger pga. manglende medarbejdere. Referat fra møde i Integrationsrådet Referat fra møde i Samarbejdsforum Referat af bestyrelsesmøde på Engholm Referat fra møde i Ældrerådet Input til sundhedsaftalerne fra Dansk Sygeplejeråd Information fra Hjernesagen Evaluering af funktionsevnemetoden Pjecen En ensom kamp et indblik i børns sundhed og trivsel i familier med få penge fra Børnerådet Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen, juni 2006 Pjecen De nye kommuner og værestedet fra Foreningen for Væresteder Magasinet Socialservice, juni 2006 Pjecen Folkesundhed og risikofaktorer fra Sundhedsstyrelsen Information om responstider og aktivitet for ambulancekørsel i Frederiksborg Amt 2005 Invitation til konference om ensomhed for ældre Invitation til afslutningskonference for Frivillinghedsundersøgelsen Invitation til Brugernes Bazar 2006 fra Rådet for socialt udsatte Beslutning Til efterretning.

3 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august Formanden orienterer Utilsigtet hændelse på AOC Engholm Klage fra pårørende til nu afdød beboer på Mimosen. Klage samt svarbrev fra Eva Nejstgaard er vedhæftet. Ældrerådet har fremsendt kommentar til tilsynsrapport af 2. november 2005 vedr. Mimosen Beslutning Til efterretning. Klagebrev fra pårørende samt svarbrev eftersendes. Ældrerådets fremsendte materiale drøftes med Ældrerådet på efterfølgende møde.

4 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 4. Møde med Embedslægen j.nr. På Sundheds- og Velfærdsudvalgets sidste møde blev det besluttet, at invitere embedslægen til næste udvalgsmøde for at drøfte tilsynsrapporterne. Fra embedslægeinstitutionen kommer sundhedsfaglig konsulent Lerche Nordlund og embedslæge Anne Lise Wagner kl Derudover er lederen af Hjemmeplejen Brigitta Pranov, centerchef Henriette Wülser fra AOC Engholm og daglig leder Eva Dam fra Mimosen inviteret med til mødet. Sagsbeskrivelse Formålet med mødet er at drøfte det nuværende tilsyn, herunder hvordan den sundhedsfaglige dokumentation og medicinhåndtering kan forbedres. Dialog / høring - Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag - - Forvaltningen foreslår, at drøftelsen tages til efterretning. Indstilling Beslutning Til efterretning. Udvalget ønsker at Forvaltningen arbejder videre med fokus dels på samarbejdet med de praktiserende læger og apotek, dels på den interne egenkontrol og kvalitetsudvikling.

5 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 5. Embedslægens tilsyn på Solvænget, 2006 j.nr. Sagsbeskrivelse Embedslægeinstitutionerne fører tilsyn med de sundhedsmæssige forhold på plejehjem og i plejeboliger (i det følgende benævnt plejeboligenheder), som er indberettet fra de kommunale myndigheder til embedslægeinstitutionerne. Hvert år gennemføres mindst et uvarslet tilsynsbesøg i alle plejeboligenheder. I 2006 tages standarder for medicinadministration og sygeplejefaglige optegnelser i brug. I 2006 er der fokus på plejeboligenhedernes træningstilbud til beboerne. Tilsynsrapporten med tilhørende bilag vedhæftes. Det var Embedslægeinstitutionens vurdering, at Plejeboligenheden Solvænget i alt væsentligt fungerede tilfredsstillende. Embedslægen kom med følgende anbefalinger: at plejeboligenheden gennemgår Sundhedsstyrelsens vejledning om sygeplejefaglige optegnelser og Sundhedsstyrelsens standarder for plejehjemstilsyn og sikrer, at standarderne vedrørende de sygeplejefaglige optegnelser, der ikke var opfyldt, bliver implementeret at plejeboligenheden gennemgår Sundhedsstyrelsens vejledning om medicinadministration og patienters selvadministration af medicin m.v. og Sundhedsstyrelsens standarder for plejehjemstilsyn og sikrer, at standarderne vedrørende medicinadministration, der ikke var opfyldt, bliver implementeret at arbejdstilrettelæggelsen i relation til praktiserende læger og lokale sygehuse er hensigtsmæssigt, således at der sikres en relevant informationsudveksling vedrørende beboernes sundhedsfaglige tilstand, pleje og behandling at informeret samtykke til behandling bliver dokumenteret i de sygeplejefaglige optegnelser ligesom beboernes og de pårørendes tilkendegivelser på baggrund af den givne information at beboerne bliver vejet ved indflytning og derefter regelmæssigt Dialog / høring Til høring i Ældreråd

6 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag - - Forvaltningen foreslår at tilsynsrapporten tages til efterretning, idet Hjemmeplejen arbejder videre med Embedslægens anbefalinger. Indstilling Beslutning Til efterretning, idet Embedslægens anbefalinger følges.

7 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 6. Årlig godkendelse af kvalitetsstandarder på ældreområdet j.nr. Sagsbeskrivelse Ifølge Serviceloven er kommunerne forpligtet til at udarbejde kvalitetsstandarder og ydelsesbeskrivelser for praktisk og personlig hjælp samt mad. Kvalitetsstandarderne skal justeres en gang årligt I kvalitetsstandarderne fastlægges det kommunale serviceniveau, og borgernes rettigheder og pligter synliggøres. Kvalitetsstandarder og ydelsesbeskrivelser for praktisk og personlig hjælp samt mad vedlægges. Sundheds- og Velfærdsudvalget blev på mødet i januar orienteret om de nuværende kvalitetsstandarder. Efterfølgende er de blevet gennemskrevet for at gøre sproget mere brugervenligt. Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag Til høring i Ældreråd og Handicapråd - Kvalitetsstandarderne afspejler det nuværende serviceniveau. Forvaltningen foreslår, at de nuværende kvalitetsstandarder med tilhørende ydelsesbeskrivelser godkendes. Indstilling Beslutning Godkendt.

8 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 7. Uanmeldte tilsyn på Solvænget og Lyngehus j.nr. Efter Servicelovens 113a har byrådet pligt til at føre tilsyn med at ældre får den hjælp til praktisk og personlig pleje, som kommunen har visiteret dem til og at kommunens vedtagne kvalitetsstandarder overholdes. Sagsbeskrivelse Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag Indstilling Beslutning Der gennemføres årligt to tilsynsbesøg. Et uanmeldt og et anmeldt besøg på hver af kommunens plejecentre samt i Hjemmeplejen. Der vedhæftes rapporter fra uanmeldte tilsyn på Lyngehus og Solvænget. Generelt er sygeplejeydelserne er særdeles veldokumenterede i Lyngsø, og man får et meget grundigt/detaljeret billede af den enkelte beboers behov/sygdom. Der er dog stadig bemærkninger til medicinadministrationen. Helhedsindtrykket af Solvænget og Lyngehus er, at det er travle arbejdspladser, hvor de faste medarbejdere gør alt hvad der er dem muligt, for at gøre dagligdagen så god og tryg for den enkelte beboer Til høring i Ældreråd og Handicapråd - - Forvaltningen foreslår at tilsynsrapporterne tages til efterretning. Til efterretning.

9 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 8. Orientering om prioritering af Hjemmeplejens ydelser i sommerperioden j.nr. Sagsbeskrivelse Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag Indstilling Beslutning I forbindelse med sommerens ferieafvikling og manglende ferieafløsere, forudser Hjemmeplejen, at ydelserne til de hjemmeboende samt plejehjemsbeboerne skal prioriteres i endnu højere grad end på andre tidspunkter. Hjemmeplejen prioriterer således, at plejeopgaver og hjælp til mad går forud alle praktiske opgaver. Prioriteringen fremgår af vedhæftede dokument. Hjemmeplejens brugere er orienteret om situationen (vedhæftet er de to breve til hhv. hjemmeboende og beboere på Solvænget). Til høring i Ældreråd og Handicapråd Hjemmeplejen vurderer, at borgerne fortsat får den fornødne pleje og omsorg. Forvaltningen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Til efterretning.

10 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august ØKONOMIUDVALGET 9. Drøftelse af forslag til forbedring af personalesituationen på ældreområdet j.nr. Sagsbeskrivelse Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Den 7. marts 2006 behandlede Økonomiudvalget forslag fra Sundheds- og Velfærdsudvalget om en uges ekstra ferie til Hjemmeplejens medarbejdere. Sagen blev besluttet genoptaget med oplæg fra Forvaltningen, og borgmesteren blev bemyndiget til at rette henvendelse til KL angående mulighederne for at skabe fastholdelse og rekruttering i Hjemmeplejen. Direktionen har udarbejdet et oplæg på baggrund af Hjemmeplejens Medudvalgs kommentarer til en ekstra ferieuge. Det fremgår af oplægget, at der er stigende rekrutteringsproblemer, og at der er behov for flere tiltag, end de mange, der allerede er taget på området. Til høring i Ældreråd og Handicapråd En afhjælpning af rekrutterings- og fastholdelsesproblemet vil give borgerne en bedre pleje og omsorg. Afhænger af hvad der politisk besluttes. De enkelte forslag er prisfastsat i notatet. Forslag Direktionen foreslår, at direktionen arbejder videre med konkretisering af oplægget i dialog med de berørte og mhp budget 2007 Indstilling Beslutning Økonomiudvalget, 8. august 2006: Oversendes til Sundheds- og velfærdsudvalget og medtages på budgetseminaret. -fv. Udvalget indstiller, at der afsættes 2,15 mio. kr. til forbedring af personalesituationen på ældreområdet, og at effekten på rekrutteringssituationen evalueres efter 1 år.

11 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august ØKONOMIUDVALGET 10. Hjemmeplejens organisering j.nr. Sagsbeskrivelse Hjemmeplejen er kommet i en situation, hvor stigende krav til opgaverne og manglende medarbejderressourcer nødvendiggør en ændring af ledelsesorganiseringen. Siden 2002 har 1 virksomhedsleder, 1 souschef og 4 områdeledere udgjort Hjemmeplejens ledelse. Forholdene har igennem de sidste 5 år ændret sig væsentligt, hvilket stiller ændrede krav til ledelsen af Hjemmeplejen. En stigende del af opgaverne udgøres af pleje frem for praktisk hjælp og personalesammensætningen udgøres i stigende grad af ikke uddannet personale. Herudover er det vanskeligt at rekruttere medarbejdere i det hele taget, hvilket betyder en daglig mangel på personale og dermed en prioritering af de opgaver der kan udføres. Der er brug for at der er ledere tilstede i alle plejegrupper til at opkvalificere prioriteringen af opgaverne, og oplære og supervisere de enkelte medarbejder. Derfor foreslås en ændring af ledelsesorganisationen. Eksempelvis at 2 områdelederstillinger nedlægges og at der oprettes 5 gruppelederstillinger, hvorved den enkelte leder kun har medarbejdere at forholde sig til. Pga. en tilspidsning af situationen har Hjemmeplejen midlertidigt konstitueret en yderligere leder i ½ år, for at imødekomme de mest akutte behov for mere ledelse. Notat vedlagt. Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag Der er behov for en tilførsel af kr., heraf 1, 2 mio. kr. ifm. oprettelse nye stillinger og kr. ifm. manglende regulering af lønbudgettet siden organisationsændringen i Der tilføres ingen midler til lederlønbudgettet 2. Der kompenseres med Hjemmeplejens 2%-besparelse for tilpasning af lønbudgettet

12 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august Der tilføres kr. til lønbudgettet Forslagene er uddybet i vedlagte notat Indstilling Økonomiudvalget, 8. august 2006: Oversendes til Sundheds- og Velfærdsudvalget og medtages på budgetseminaret. -fv Beslutning Udvalget ønsker at præcisere, at den foreslåede organisationsændring alene medfører en merudgift på 1,2 mio. kr. Udvalget indstiller at der bevilges de fornødne midler til organisationsændringen, idet der er et stigende behov for opkvalificering og supervision af medarbejderne på ældreområdet for at kunne leve op til de vedtagne kvalitetsstandarder og for at kunne fastholde og tiltrække nye medarbejdere. Udvalget indstiller, at den manglende finansiering af den 5 år gamle organisationsændring tilføres Hjemmeplejens budget fremover, og at dette behandles som en særskilt sag.

13 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 11. Forslag til ændret indkøbsordning j.nr. Sagsbeskrivelse I dag er der afsat 25 minutter til indkøb ved visitation til indkøbsordning. De private leverandører har tidligere klaget over, at ydelsen ikke kunne leveres indenfor dette tidsrum. Hjemmeplejen oplyser, at de gennemsnitlig bruger 35 minutter på ydelsen. Brigitta Pranov deltager under behandlingen af punktet. I dag er der 69 borgere, som er visiteret til en indkøbsordning. I forbindelse med indkøbsordningen bestiller Hjemmeplejen varer hos Brugsen i Blovstrød eller i Lynge. Der er kommet tilbud fra Intervare om at de fremover kan levere varer til borgerne. Intervare tilbyder både et discountsupermarked og et varehus med 5 butikker (supermarked, slagterbutik, apotek, isenkræmmer og boghandel). Tilbuddet fra Intervare, Brugsen samt beregninger vedlægges. Med Intervare får borgerne flere valgmuligheder end i dag, men i forhold til nuværende ordning vil det koste kr. Der er følgende muligheder: 1. Der afsættes fremover 35 minutter til ydelsen indkøb 2. Der indgås aftale med Intervare om fremtidig levering af varer til borgerne. I givet fald vil det ske til en fast pris uden minutfastsættelse 3. Borgerne får valget mellem at benytte sig af Intervare eller få 100 kr. pr. uge til at få dagligvarer leveret fra den lokale brugs eller anden indkøbsordning. Der er p.t. 2 forretninger i Allerød Kommune som udbringer varer mod betaling. Det bemærkes, at borgere, der ikke selv kan bestille varer i dag får en individuel visitation, hvor der gennemsnitligt afsættes 33 min. pr. gang. P.t. drejer det sig om 16 borgere. Dialog / høring Afledte konsekvenser Til høring i Ældreråd og Handicapråd Af hensyn til en lige konkurrence mellem de private leverandører og Hjemmeplejen er det vigtigt, at ydelsen kan leveres indenfor den afstukne tidsramme. Borgeren får langt flere valgmuligheder end i dag, og medarbejderne får et bedre arbejdsmiljø, idet de undgår at bære tunge indkøbsposer. Økonomi og Forslag 1 anslås at koste kr.

14 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august finansiering Forslag 2 anslås at koste kr. Forslag 3 anslås at koste max kr. Forslag Forvaltningen foreslår forslag 3. Indstilling Beslutning Udvalget indstiller forslag 3.

15 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 12. Forslag til kvalitetsstandard for genoptræning j.nr. I forbindelse med kommunalreformen overtager kommunerne ansvar for og finansiering af al genoptræning, der foregår uden for sygehuset. Udfordringen bliver at sammensætte indhold og omfang af træningsforløb, og at indtænke træning i alle opgaver. Her er det afgørende at have overblik over og få tydeliggjort hvilken indsats, der er behov for, hvad den koster, og hvad man får for pengene. Allerød kommune får behov for at udvikle sit sundhedstilbud ud fra en viden om, hvad der virker nytteværdien. Forslaget til en kvalitetsstandard for genoptræning tager derfor udgangspunkt i effekten af kommunens indsats og hvor ressourcerne gør størst nytte. Brigitta Pranov deltager under behandlingen af punktet. Sagsbeskrivelse I dag har kommunen alene ansvaret for genoptræningen jf. serviceloven. Fra 2007 overtager kommunen en lang række træningsopgaver fra amtet, jf. sundhedsloven. Disse træningsopgaver skal tilrettelægges i sammenhæng med kommunens øvrige træningstilbud. En nedsat arbejdsgruppe har udarbejdet en status, som omfatter kommunens samlede ressourcer, organisering, ydelser og ønskede effekter på området. Her er der bl.a. påpeget et uensartet serviceniveau indenfor kommunen. Samtidig er det nødvendigt at skabe klarhed over, i hvor høj grad kommunen har mulighed for at tilvejebringe ressourcer til de kommende amtslige genoptræningsopgaver. På denne baggrund foreslås udarbejdet een kvalitetsstandard for genoptræning, som indeholder en tydelig målsætning for genoptræningsindsatsen i kommunen. Før kvalitetsstandarden kan udarbejdes, er der brug for stillingtagen til serviceniveauet, brugerbetaling og brugerafgrænsning: A) Træning til beboere på plejehjem: Kommunen har 113 beboere på plejehjem, som i større eller mindre grad har brug for en træningsindsats. Der kan være tale om vedligeholdende træning, der har som mål, at borgerne bevarer deres

16 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august funktionsniveau eller at funktionstab forhales. Herudover kan der være behov for genoptræning efter f.eks. knoglebrud, hjerneblødning eller andre sygdomme, som har til formål at genvinde et funktionsniveau. Træningen gives i dag enten som vedvarende træningsforløb uden tidsbegrænsning i AOC Engholm, eller med tidsbegrænsning og mulighed for gentagelse efter en pause til alle øvrige borgere i kommunen med behov herfor. Der er således forskel mellem de enkelte plejehjem på, hvilke træningstilbud beboerne får i dag. Den nuværende udgift til træning af plejehjemsbeboere er ca kr. pr. år. I vedlagte notat og regneark er der beskrevet 5 forskellige muligheder for et serviceniveau til træning af plejehjemsbeboere. B) Træning til borgere udenfor plejehjem / ydelsens omfang: Såvel genoptræning som vedligeholdende træning tilrettelægges ud fra en individuel vurdering af borgerens behov og ressourcer. Plan og mål formuleres sammen med brugeren. Også her er der i dag forskel på ydelsens omfang. AOC Engholm giver overvejende vedvarende træning, mens træning i Lyngehus og i hjemmet er tidsbegrænset. Den nuværende udgift til træning af borgere udenfor plejehjem er ca kr. pr. år. I vedlagte notat og regneark beskrives et forslag til serviceniveauet for tidsbegrænset træning. C) Brugerbetaling: Til træning i træningscenter, som er visiteret jf. serviceloven opkræves i dag en brugerbetaling, som fastsættes af byrådet. Denne udgør p.t. 85 kr. pr. måned. Selvtrænere, som ikke visiteres betaler 132 kr. pr. måned. For træning i hjemmet opkræves i dag ingen betaling. Træning til kommende brugere jf. sundhedsloven, skal være vederlagsfri. Den nuværende brugerbetaling udgør kr. pr. år. I vedlagte notat og regneark brugerbetaling. beskrives 3 muligheder for

17 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august D) Brugerafgrænsning: For nuværende kan alle voksne brugere modtage visiteret træning i hjemmet, mens træning i centrene er forbeholdt alders- eller førtidspensionister. Sidstnævnte afgrænsning er valgt i Allerød af hensyn til kapaciteten. Den kommende træning jf. sundhedsloven er for alle borgere, som får en genoptræningsplan fra sygehuset. I vedlagte notat beskrives 2 muligheder for brugerafgrænsning. Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Har været i høring i Ældreråd, Handicapråd, de privatpraktiserende fysioterapeuter og AOC Engholm. Høringssvarene ligger i sagen. En tilpasning af arbejdsgange og serviceniveau på de enkelte træningssteder. Økonomien er beskrevet under de enkelte forslag. Kvalitetsstandarden som foreslås, medfører en mindreudgift på anslået kr. pr. år i forhold til de nuværende udgifter på genoptræningsområdet, med mulighed for at udføre flere opgaver svarende til beløbet. Kvalitetsstandarden indeholder alene de kendte opgaver jf. serviceloven. Herudover ventes udgifter i forbindelse med overtagelse af genoptræningsopgaver jf. sundhedsloven, som vi endnu ikke kender omfanget af. Forslag Der foreslås følgende serviceniveau for kvalitetsstandarden (de anslåede økonomiske konsekvenser er i forhold til de nuværende udgifter på genoptræningsområdet, eftersom vi endnu ikke kender omfanget af udgifter til genoptræningsopgaver i medfør af sundhedsloven): A) Træning til beboere på plejehjem: 5. Der gives træning til alle plejehjemsbeboere efter de samme kriterier som til de udeboende borgere. Herudover vurderes alle beboere 3 gange årligt af et tværfagligt team (FIM). På denne baggrund udfører plejepersonalet den vedligeholdende træning i sammenhæng med den daglige pleje. Anslået merudgift: kr. pr. år

18 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august B) Træning til borgere udenfor plejehjem / ydelsens omfang: 1. Tidsbegrænset træning, gældende for hele kommunen. Anslået mindreudgift: kr. pr. år Indstilling C) Brugerbetaling: 3. Brugerbetaling for al træning jf. serviceloven og selvtræning. Ingen brugerbetaling for træning jf. sundhedsloven. Anslået mindreudgift: kr. pr. år D) Brugerafgrænsning: 1. Træning jf. serviceloven tilbydes alle voksne med behov. Træning jf. sundhedsloven tilbydes til alle borgere, som har en genoptræningsplan fra sygehuset. Kvalitetsstandard for træning i Allerød kommune er vedlagt sagen. Beslutning Sundheds- og velfærdsudvalget, 6. juni 2006: Genoptages efter afholdt høring. -VJ, -JD Udvalget indstiller forslagene A 5 til en anslået merudgift på kr. B 1 til en anslået mindreudgift på kr. C 1 til en anslået merudgift på kr. Bitten Bloch afventer stillingtagen. D 1. VJ og JG afventer stillingtagen.

19 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 13. Fremtidig organisering af genoptræningsindsatsen j.nr. Sagsbeskrivelse I forbindelse med strukturreformen overtager kommunen ansvaret for alt genoptræning udenfor sygehuset, og dermed en lang række træningsopgaver fra amtet, jfr. sundhedsloven. I denne forbindelse er det væsentligt, at tage stilling til den fremtidige organisering af genoptræningsindsatsen. I dag varetages den træning, som kommunen har ansvar for, af Hjemmeplejen med træningsmulighed i Lyngehus og i hjemmene, og af AOC Engholm. Udførerne står selv for visitationen af borgerne. Foruden kommunens aktører genoptræner de privat praktiserende fysioterapeuter og sygehusene i dag patienter. Tilgangen af de nye opgaver rejser spørgsmål om hvem, der fremover skal løse opgaverne. På baggrund af de indkomne høringssvar har Forvaltningen opstillet følgende muligheder. 1. AOC Engholm og Hjemmeplejen tilbyder hver især genoptræning. 2. Kommunen etablerer én faglig bæredygtig træningsenhed. Dvs. de nuværende ressourcer samles i én enhed i kommunen, og der tilføres de økonomiske og faglige ressourcer. 3. Kommunen indgår samarbejdsaftaler med andre kommuner om udførelse af genoptræning. 4. Kommunen køber al genoptræning eller alene genoptræning efter endt sygehusbehandling (de nye opgaver, vi skal løse fra ) hos private leverandører, f.eks. Falck, de privatpraktiserende fysioterapeuter eller Hørsholm Sygehus. Der foreligger tilbud på genoptræning fra Allerød Fysioterapi og Træning samt Hørsholm Sygehus. 5. Kommunen giver mulighed for valgmuligheder på genoptræningsområdet. Dvs. at borgerne kan vælge mellem de leverandører kommunen indgår aftale med og en kommunal genoptræning. De enkelte forslag er kommenteret i særskilt bilag.

20 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Har været til høring i Ældreråd, Handicapråd, AOC Engholm og de privatpraktiserende fysioterapeuter og ergoterapeuter. Høringssvar ligger i sagen. - En samlet genoptræningsenhed og en fælles kvalitetsstandard kan frigøre personaleressourcer til de kommende træningsopgaver på i alt kr. Før endelig beslutning om evt. privat leverandør skal der beregnes på de økonomiske konsekvenser ligesom reglerne vedr. konkurrenceudsætning skal undersøges nærmere. Forslag Såfremt Byrådet alene ønsker opgaven varetaget i kommunalt regi foreslår Forvaltningen: at genoptræningen organisatorisk samles eet sted i kommunen (forslag 2), og at enheden organisatorisk hører ind under Hjemmeplejen. Genoptræningsenheden får til ansvar at levere genoptræning efter de politisk vedtagne kvalitetsstandarder. Genoptræningsenheden får ligeledes til ansvar at samarbejde med de øvrige genoptræningsaktører om de borgere, der bedst profiterer af disses tilbud. at der indgås aftale med AOC Engholm om virksomhedsoverdragelse af deres terapeuter med virkning fra 1. januar at Lyngehus og AOC Engholm fortsat anvendes som træningssteder, evt. suppleret med lokaler i Lillerødhallen, indtil der er fundet lokaler, der kan rumme den samlede genoptræning. Såfremt Byrådet ønsker hele genoptræningsopgaven eller dele heraf løst i privat regi foreslår Forvaltningen at der inden endelig beslutning herom opstilles et budget for opgavens udførelse i hhv. privat og kommunalt regi. Forvaltningen kan ikke anbefale at der gives mulighed for valg mellem privat og kommunal genoptræning, da kommunen ikke er tilstrækkelig stor til at sikre såvel økonomisk som faglig bæredygtighed i den kommunale opgavevaretagelse ved valgfrihed. Indstilling Sundheds- og Velfærdsudvalget, 6. juni 2006: Genoptages efter afholdt høring. -VJ, -JD

21 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august Beslutning Udvalget indstiller, at genoptræningen organisatorisk samles eet sted i kommunen (forslag 2), og at enheden organisatorisk hører ind under Hjemmeplejen. Genoptræningsenheden får til ansvar at levere genoptræning efter de politisk vedtagne kvalitetsstandarder. Genoptræningsenheden får ligeledes til ansvar at samarbejde med de øvrige genoptræningsaktører om de borgere, der bedst profiterer af disses tilbud. at der indgås aftale med AOC Engholm om virksomhedsoverdragelse af deres terapeuter med virkning fra 1. januar at Lyngehus og AOC Engholm fortsat anvendes som træningssteder, evt. suppleret med lokaler i Lillerødhallen, indtil der er fundet lokaler, der kan rumme den samlede genoptræning.

22 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 14. Fremtidig visitation til genoptræning j.nr. Sagsbeskrivelse Efter stillingtagen til om kommunen skal varetage al genoptræning eller om også private skal levere genoptræning, skal der tages stilling til, hvem der fremover skal visitere til genoptræningsydelser. Afhængig af hvem, der fremover skal løse opgaverne, er der følgende muligheder for den fremtidige visitation af ydelserne. A. Den kommunale genoptræning varetager al genoptræning. Enten som i dag med to udførere eller som en samlet genoptræningsenhed: 1. Der etableres en bestillerfunktion i Forvaltningen (ældreteamet), som visiterer til tidsbegrænsede træningsforløb (pakker). Der visiteres i pakker, hvor leverandøren bestemmer den konkrete ydelse efter en faglig vurdering. 2. En samlet genoptræningsenhed foretager den konkrete visitation på baggrund af en faglig vurdering. Sundhedsteamets visitatorer kan henvise borgere hertil. Ved behov for ydelser, som kommunen ikke selv kan levere, henvises borgerne til andre leverandører. B. De nye opgaver løses af privat leverandør (genoptræning efter endt sygehusbehandling) mens de nuværende kommunale genoptræningsopgaver løses af en samlet kommunal genoptræningsenhed: 1. Borgere, der skal genoptrænes efter endt sygehusbehandling får en genoptræningsplan ved udskrivelsen og henvender sig direkte til den private leverandør. 2. Den samlede genoptræningsenhed gennemgår og præciserer borgerens genoptræningsplan før henvisning til den private leverandør. Øvrige borgere visiteres efter det kommunale serviceniveau C. Al genoptræning løses af privat leverandør: Der etableres en bestillerfunktion i Forvaltningen (ældreteamet) Dialog / høring Høringssvar fra AOC Engholm, Hjemmeplejen, Ældreråd og de privatpraktiserende fysioterapeuter ligger i sagen.

23 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag - Det er vigtigt at kommunen følger udviklingen af de nye opgaver, da forvaltningen har en formodning om at der ikke følger tilstrækkelige midler til at løse de nye opgaver for. Såfremt der alene gives tilbud om kommunal genoptræning foreslår direktionen forslag A 2, da den terapeut, der skal udføre genoptræningen vil have behov for at vurdere borgerens træningsbehov. Der vil derfor være et ressourcespild ved indførelse af forslag 1. Såfremt de nye opgaver skal løses af en privat leverandør og de nuværende kommunale genoptræningsopgaver løses af kommunen foreslår direktionen forslag B 2, da det af hensyn til det økonomiske overblik er vigtigt at overvåge genoptræningsplanerne, ligesom det endnu er uvist hvor uddybende genoptræningsplanerne bliver. Såfremt al genoptræning løses i privat regi foreslår direktionen at der etableres en bestillerfunktion i Forvaltningen. Indstilling Beslutning Udvalget indstiller forslag A 2.

24 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 15. august SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 15. Orientering om eventuel magtanvendelse j.nr. Orientering om eventuelle foranstaltninger, magtanvendelse, jf. servicelovens 109 a-e.j Sagsbeskrivelse Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag Indstilling Beslutning Sign.: Flemming Villadsen, Bitten Bloch, Jørgen Dich, Jens Grønne, Viggo Janum /Lisbet Overvad

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 17. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl. 11.40

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 17. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl. 11.40 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 17 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl. 11.40 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 BRØNDBY KOMMUNE 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Visitationskriterier... 4 Serviceniveau og

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Ældreboligcentret Lyngehus. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248. Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge.

Tilsynsrapport 2009. Ældreboligcentret Lyngehus. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248. Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248 Tilsynsrapport 2009 Ældreboligcentret Lyngehus Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge Kommune: Allerød Leder: Bente Nees Dato for tilsynet: 25. juni 2009 Telefon: 48 16

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Tilsynsrapport 2005. for Værebropark Plejecenter EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN. j.nr. 15-17-31/3. Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd. Tlf.

Tilsynsrapport 2005. for Værebropark Plejecenter EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN. j.nr. 15-17-31/3. Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd. Tlf. EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN K ØBENHAVNS A MT j.nr. 15-17-31/3 Tilsynsrapport 2005 for Værebropark Plejecenter Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd Tlf.: 39574442 Kommune: Gladsaxe Tilsynet blev foretaget

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2013 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at

På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at Embedslægetilsyn På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at fra BPråd / områdeleder Caspershus Det var Sundhedsstyrelsens vurdering, at Gigtplejehjemmet fungerede tilfredsstillende, med

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Demenscenter Mimosen. J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015. Adresse: Ellevej 38, 47 og 49. Kommune: Allerød

Tilsynsrapport 2009. Demenscenter Mimosen. J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015. Adresse: Ellevej 38, 47 og 49. Kommune: Allerød J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015 Tilsynsrapport 2009 Demenscenter Mimosen Adresse: Ellevej 38, 47 og 49 Kommune: Allerød Leder: Centerchef Tina Rantzau Christensen Dato for tilsynet: 29. juni 2009 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven

Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven J. nr.: 3-17-158/4 P nr.: 1012550991 Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven Adresse: Ærtebjerghaven 41, 5270 Odense N Kommune: Odense Leder: Heidi Kaastrup Dato for tilsynet: 12.august 2009 Telefon:

Læs mere

Godkendt i Kommunalbestyrelsen 6.december 2011. Kvalitetsstandard for vedligeholdelsestræning efter 86 (stk. 2) i Lov om Social Service

Godkendt i Kommunalbestyrelsen 6.december 2011. Kvalitetsstandard for vedligeholdelsestræning efter 86 (stk. 2) i Lov om Social Service Godkendt i Kommunalbestyrelsen 6.december 2011 Kvalitetsstandard for vedligeholdelsestræning efter 86 (stk. 2) i Lov om Social Service Albertslund Kommune 2012 Formål med Kvalitetsstandarden: Albertslund

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Aalbæk Plejeboliger

Tilsynsrapport 2009 Aalbæk Plejeboliger J. nr.: 1-17- 23/4 P nr.: 1013556845 Tilsynsrapport 2009 Aalbæk Plejeboliger Adresse: Stationsvej 9, 9982 Aalbæk Kommune: Frederikshavn Leder: Områdeleder/sygeplejerske Mette Sole Dato for tilsynet: 9.

Læs mere

Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejehjem i Skibby Kommune og i Frederiksborg Amt i 2006

Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejehjem i Skibby Kommune og i Frederiksborg Amt i 2006 Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejehjem i Skibby og i Frederiksborg i 2006 Embedslægeinstitutionerne har siden 2002 udført sundhedsfaglige plejehjemstilsyn. I 2006 var det 5. gang Embedslægeinstitutionerne

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Plejecenter Svovlhatten. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962. Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ.

Tilsynsrapport 2010. Plejecenter Svovlhatten. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962. Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962 Tilsynsrapport 2010 Plejecenter Svovlhatten Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ Kommune: Odense Leder: Lene Fonnesbæk Jensen Dato for tilsynet: 22. oktober 2010

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejehjemmet Engskrænten

Tilsynsrapport 2009 Plejehjemmet Engskrænten J. nr.:4-17-211/4 P nr.: 1003271246 Tilsynsrapport 2009 Plejehjemmet Engskrænten Adresse: Kirkesvinget 5, 2610 Rødovre Kommune:Rødovre Leder: Kate Dybdal Dato for tilsynet: 30.januar 2009 Telefon:36 70

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 for Engparken.

Tilsynsrapport 2010 for Engparken. J. nr.: 3-17-52/5 P nr.: 1003322831 Tilsynsrapport 2010 for Engparken. Adresse: Kirkealle 22, Gram Kommune: Haderslev Leder: Centerleder Andrea Terp Dato for tilsynet: 15-10-2010 Telefon: 74346832 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2007 Havkær Lokalcenter

Tilsynsrapport 2007 Havkær Lokalcenter Tilsynsrapport 2007 Havkær Lokalcenter 12. december 2007. j.nr. 2-17-120/2/ELH Embedslægeinstitutionen Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post info@sst.dk Dir. tlf.

Læs mere

Hvis du har brug for en plejebolig

Hvis du har brug for en plejebolig VI HJÆLPER DIG MED AT HJÆLPE DIG SELV DU BRUGER DINE RESSOURCER AKTIVT Hvis du har brug for en plejebolig Kvalitetsstandard for plejeboliger 2010/2011 Jeg er glad for at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandarder

Læs mere

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang)

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 108 Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Godkendt i Socialudvalget

Læs mere

Sundheds- og Ældreområdet. Tilsynsrapporter. Solbjerghaven

Sundheds- og Ældreområdet. Tilsynsrapporter. Solbjerghaven Sundheds- og Ældreområdet Tilsynsrapporter Solbjerghaven 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE indholdsfortegnelse...2 Embedslægens tilsynsrapport...4 kommunalt uanmeldt tilsyn...26 kommunalt anmeldt besøg...31 2 3

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Solhjem

Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Solhjem J. nr.:4-17-58/4 P nr.:1003278392 Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Solhjem Adresse: Solhjemsvej 7, 3370 Melby Kommune: Halsnæs Leder: Lis Herand Dato for tilsynet: 11.11.2009 Telefon: 47923135 E-post:

Læs mere

J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569

J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569 J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569 Adresse: Kommune: Leder: Hannerupgårdsvej 35, 5230 Odense M Odense Kommune Forstander Ann-Lene Aagaard Dato for tilsynet: 11. juni 2010 Telefon: 6613 2500 E-post: aaa@gurli-vibeke.dk

Læs mere

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier:

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier: Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15. december 2015 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.2.4 Struktur, D-pakke Hvem kan få hjælp? Borgere med kognitive funktionsnedsættelser f. eks. på

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73 2006 Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Version 2 Side 1 1 INDLEDNING...3 1.1 Formål med kvalitetsstandarder...4

Læs mere

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning 23. november 2006 Jnr: 2-08-0056-06 Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning 1.0 Indledning Efter Sundhedslovens bestemmelser skal region og kommuner indgå obligatoriske sundhedsaftaler.

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Violskrænten Plejehjem. Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenå. Kommune: Norddjurs. Leder: Centerleder Annette Eriksen

Tilsynsrapport 2010. Violskrænten Plejehjem. Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenå. Kommune: Norddjurs. Leder: Centerleder Annette Eriksen Tilsynsrapport 2010 Violskrænten Plejehjem J.nr. 2-17-208/5 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenå Kommune:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Søskrænten

Tilsynsrapport 2009 Søskrænten J. nr.: 1-17-53/4 P nr.: 1003371930 Tilsynsrapport 2009 Søskrænten Adresse: Fredensvej 15, Sjørring, 7700 Thisted Kommune: Thisted Leder: Områdeleder/sygeplejerske Birgit Muff Dato for tilsynet: 8. 6.

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Værebro

Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Værebro J. nr.: 4-17-78/4 P nr. 1003264689 Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Værebro Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd Kommune: Gladsaxe Leder: Helle Stougård Dato for tilsynet: 31. juli 2009 Telefon:39574441

Læs mere

Indsatser finansieret af værdighedspuljen

Indsatser finansieret af værdighedspuljen Indsatser finansieret af værdighedspuljen Indsatsbeskrivelse 2016 2017 2018 2019. Styrkelse af kvaliteten i den midlertidige indsats 1 stilling á 32 timer/uge Den nuværende Centersygepleje blev finansieret

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune 2008 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark Sorsigvej 35 6760 Ribe Tlf.: 7222 7950 Fax: 7222 7440 E-mail: syd@sst.dk Tilsynene i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse Furesø Kommune Ældreområdet Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn Plejehjemmet Ryetbo Engstedet 1 3500 Værløse Tilsynsbesøg den 12. maj 2009 2 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, mål og metode for at gennemføre

Læs mere

Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet

Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet Jour.nr.: 4-17-24/2 Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet Adresse: Øresundsvej 52, 3050 Humlebæk Kommune: Fredensborg Leder: Marika Worm Dato for tilsynet: 20-08-2007 Telefon: 49191212 E-post: oresundshjemmet@fredensborg.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Ørbygård

Tilsynsrapport 2009 Ørbygård J. nr.:4-17-214/4 P nr.: 1003271490 Tilsynsrapport 2009 Ørbygård Adresse: Medelbyvej 6, 2610 Rødovre Kommune: Rødovre Leder: Hanne Henriquis Dato for tilsynet: 28.januar 2009 Telefon: 36 37 08 80 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Klostertoften Ældrecenter. Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg. Kommune: Viborg. Telefon: 87 87 65 70

Tilsynsrapport 2010. Klostertoften Ældrecenter. Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg. Kommune: Viborg. Telefon: 87 87 65 70 Tilsynsrapport 2010 Klostertoften Ældrecenter J.nr. 2-17-4/5 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Tlf 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 5. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 28. marts 2006 kl Ingen afbud.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 5. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 28. marts 2006 kl Ingen afbud. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 5 Sundheds og Velfærdsudvalget holdt møde Ingen afbud. tirsdag den 28. marts 2006 kl. 7.30 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Mødet sluttede kl. 11.20 1. Bemærkninger

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Bøgemarkscentret

Tilsynsrapport 2008 Bøgemarkscentret Tilsynsrapport 2008 Bøgemarkscentret Adresse: Bøgemarksvej 3, 9230 Svenstrup J. Kommune: Aalborg Leder: Plejehjemleder/ sygehjælper Annie Hansen Dato for tilsynet: 17.9.2008 Telefon: 98 38 10 72 E-post:

Læs mere

Tilsynsprotokol for plejehjem og plejecentre ved Skanderborg Kommune

Tilsynsprotokol for plejehjem og plejecentre ved Skanderborg Kommune Tilsynsprotokol for plejehjem og plejecentre ved Skanderborg Kommune Institution: Plejecenter Søndervang Besøgsdato: 27. november 2012 1. Leves der op til de ældrepolitiske målsætninger, herunder: Ydes

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken

Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken J. nr.: 1-17-60/4 P nr.: 1003371723 Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken Adresse: Solsikkevej 43, Koldby, 7752 Snedsted Kommune: Thisted Leder: Områdeleder/sygeplejerske Winnie Halkjær Dato for tilsynet: 27.

Læs mere

Social- og Sundhedssekretariatet Bornholms Regionskommune

Social- og Sundhedssekretariatet Bornholms Regionskommune Redegørelse for udførte kommunale plejehjemstilsyn på Ældreområdet 2012 Social- og Sundhedssekretariatet Bornholms Regionskommune Indholdsfortegnelse Det kommunale plejehjemstilsyn... 3 Lovgrundlaget...

Læs mere

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende Hjælpemiddelområdet

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende Hjælpemiddelområdet Regionssekretariatet 23. november 2006 Jnr: 2-08-0056-06 Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende Hjælpemiddelområdet 1.0 Indledning I henhold til Sundhedslovens 205 skal der indgås sundhedsaftaler

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem

Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem J.nr.: 2-17- 207/3 Embedslægerne region Midt Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Rimsøbygade 22, Rimsø, 8500 Grenå

Læs mere

Kapitel 6. Træning pr. 01.02.08

Kapitel 6. Træning pr. 01.02.08 Kapitel 6. Træning pr. 01.02.08 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...2 Kvalitetsstandard for genoptræning, vedligeholdelsestræning og kørsel...5 Ydelsesbeskrivelse for genoptræning...9 Ydelsesbeskrivelse for

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE. September 2009. Side 1 af 10

KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE. September 2009. Side 1 af 10 KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE September 2009 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1. KRAVSPECIFIKATIONER TIL INDKØBSORDNINGEN...3 1.1 Målsætning... 3 1.2 Bestilling

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Økonomi og Indenrigsministeriet Slotholmsgade 10 12 1216 København K København, den 8. april 2013

Økonomi og Indenrigsministeriet Slotholmsgade 10 12 1216 København K København, den 8. april 2013 Økonomi og Indenrigsministeriet Slotholmsgade 10 12 1216 København K København, den 8. april 2013 Vedr.: Høringssvar om rapport fra udvalget om evaluering af kommunalreformen Alzheimerforeningen takker

Læs mere

Kvalitetsstandard: Skærmede boliger

Kvalitetsstandard: Skærmede boliger 2013 Kvalitetsstandard: Skærmede boliger Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 192. Lov om Almene Boliger 5,stk.2. Hvilke behov dækker ydelsen Skærmet bolig kan bevilges af kommunens visitator til

Læs mere

Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35.

Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 42 Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. Medlemmer: Jesper

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Visitationskriterier: Træningstilbud i Rudersdal Kommune

Visitationskriterier: Træningstilbud i Rudersdal Kommune Visitationskriterier: Træningstilbud i Rudersdal Kommune Lovgrundlag Målgruppe: Ansøgningsprocedure Tildelingsprocedure Servicemål Varighed af tilbuddet Kriterier for deltagelse Økonomi for borger Sundhedslovens

Læs mere

Årsrapport for 2011. Uanmeldte kommunale tilsyn. på plejecentrene i Faaborg Midtfyn Kommune

Årsrapport for 2011. Uanmeldte kommunale tilsyn. på plejecentrene i Faaborg Midtfyn Kommune Årsrapport for 2011 Uanmeldte kommunale tilsyn på plejecentrene i Faaborg Midtfyn Kommune Hjortshøj Care september 2011 Indholdsfortegnelse 1. Samlet konklusion på de uanmeldte tilsyn... 3 2. Baggrund

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Knud Lavard Centret. J. nr.: P nr.: Eksercerpladsen 3, 4100 Ringsted. Henrik Mortensen. Dato for tilsynet: 18.3.

Tilsynsrapport 2010. Knud Lavard Centret. J. nr.: P nr.: Eksercerpladsen 3, 4100 Ringsted. Henrik Mortensen. Dato for tilsynet: 18.3. J. nr.: P nr.: Tilsynsrapport 2010 Knud Lavard Centret Adresse: Kommune: Leder: Eksercerpladsen 3, 4100 Ringsted Ringsted Henrik Mortensen Dato for tilsynet: 18.3.2010 Telefon: 57 62 83 00 E-post: Tilsynet

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Mål for ældreområdet

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Skipper Klement Centret

Tilsynsrapport 2008 Skipper Klement Centret Tilsynsrapport 2008 Skipper Klement Centret Adresse: Rundyssen 289, 9230 Svenstrup J. Kommune: Aalborg Leder: Plejehjemleder/ social- og sundhedsassistent Bente Helbo Dato for tilsynet: 15.9.2008 Telefon:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt af Socialudvalget den 7. maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG... 1

Læs mere

Ansøgning til frikommuneforsøg 2016-2019

Ansøgning til frikommuneforsøg 2016-2019 Ansøgning til frikommuneforsøg 2016-2019 Temaet for ansøgningen er at sikre en helhedsorienteret og sammenhængende opgaveløsning med borgeren i fokus Deltagende kommuner i ansøgning om frikommunenetværket

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Havkær Lokalcenter. Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst. Kommune: Århus. Telefon: 87453000. E-post: mag3@aarhus.

Tilsynsrapport 2009. Havkær Lokalcenter. Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst. Kommune: Århus. Telefon: 87453000. E-post: mag3@aarhus. Tilsynsrapport 2009 Havkær Lokalcenter J.nr: 2-17-118/4 Embedslægeinstitutionen Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til en plejebolig, hvis du på grund af væsentlig nedsat funktionsevne har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Hvad er formålet? Hvad tilbydes

Læs mere

Notat. Bilag: Samlet udspil til tættere opfølgning på frit valgs-området. Udvalget for Sundhed og Omsorg. Kopi: til: Århus Kommune. Den 5.

Notat. Bilag: Samlet udspil til tættere opfølgning på frit valgs-området. Udvalget for Sundhed og Omsorg. Kopi: til: Århus Kommune. Den 5. Notat Emne: Til: Kopi: til: Bilag: Samlet udspil til tættere opfølgning på frit valgs-området Udvalget for Sundhed og Omsorg Den 5. juni 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Bilag:

Læs mere

Træningsområdet kvalitetsstandarder m.v. genoptræning rehabilitering bassintræning

Træningsområdet kvalitetsstandarder m.v. genoptræning rehabilitering bassintræning Træningscenter Øst og Vest Træningsområdet kvalitetsstandarder m.v. genoptræning rehabilitering bassintræning 1/15 Genoptræning efter Sundhedsloven 140 Hvad er ydelsens lovgrundlag? Sundhedsloven Sundhedsloven

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Kildehaven Ældrecenter

Tilsynsrapport 2010 Kildehaven Ældrecenter Tilsynsrapport 2010 Kildehaven Ældrecenter J.nr. 2-17-6/5 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Tlf 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Kildehaven 2 8, Overlade, 8800 Viborg

Læs mere

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud på børneområdet i Varde Kommune

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud på børneområdet i Varde Kommune Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud på børneområdet i Varde Kommune Standardens indhold 1. Rammer 2. Visitation og tildeling 3. Indhold 4. Udførelsen 1. Rammer

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913. Stenstrup Plejecenter. Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup. Kommune: Svendborg

Tilsynsrapport 2010. J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913. Stenstrup Plejecenter. Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup. Kommune: Svendborg J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913 Tilsynsrapport 2010 Stenstrup Plejecenter Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup Kommune: Svendborg Leder: Rita Stuhr Dato for tilsynet: 26. marts 2010 Telefon: 6223 4176

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Otiumgården. J. nr.: 1-17-98/4 P nr.: 1003386007. Adresse: Otiumvej 7 og 7A, 9000 Aalbor. Kommune: Aalborg

Tilsynsrapport 2009. Otiumgården. J. nr.: 1-17-98/4 P nr.: 1003386007. Adresse: Otiumvej 7 og 7A, 9000 Aalbor. Kommune: Aalborg J. nr.: 1-17-98/4 P nr.: 1003386007 Tilsynsrapport 2009 Otiumgården Adresse: Otiumvej 7 og 7A, 9000 Aalbor Kommune: Aalborg Leder: Plejehjemsleder/plejehjemsassistent Britta Hilgren, tiltrådt 1. februar

Læs mere

Evaluering af Nordfyns Kommunes Faldprojektet 2007.

Evaluering af Nordfyns Kommunes Faldprojektet 2007. Evaluering af Nordfyns Kommunes Faldprojektet 2007. Indhold : 1. Kort om projektet. 2. Konklusion 3. Målopfyldelse, skematisk 4. Beskrivelse af forløbet 5. Evaluering af indsatsen på plejecentrene og i

Læs mere

Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud

Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 20 Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud Sundhedsloven 140a 2016 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder vederlagsfri fysioterapi til svært

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Nyttig viden om ældreområdet

Nyttig viden om ældreområdet Nyttig viden om ældreområdet Nyttig viden om Ældreområdet Indholdsfortegnelse Forord... 3 Byrådets visioner for ældreområdet... 3 Overordnet målsætning... 4 Hvem kan få hjælp?... 4 Formål... 4 Hvad kan

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Omsorgscentret Kildegården

Tilsynsrapport 2009 Omsorgscentret Kildegården J. nr.: 4-17-74/4 P nr. 1003263992 Tilsynsrapport 2009 Omsorgscentret Kildegården Adresse: Kildebakkegårds alle 165, 2860 Søborg Kommune:Gladsaxe Leder: Anne Kristensen Dato for tilsynet: 30. juli 2009

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Bomi-Parken. Adresse: Gyldenrisvej 4, 2300 København S. Kommune: København. Leder: Helle Christiansen.

Tilsynsrapport 2012. Bomi-Parken. Adresse: Gyldenrisvej 4, 2300 København S. Kommune: København. Leder: Helle Christiansen. Tilsynsrapport 2012 Den 20-12-2012 j.nr. 5-2211-356/ETH Embedslægerne Hovedstaden Bomi-Parken Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk Dir. tlf. 7222

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Hvad er en plejebolig? Plejeboliger er særligt indrettede boliger med sygeplejefaglig og plejefaglig døgnbemanding. Plejeboliger er indrettet,

Læs mere

Kommunal genoptræning - 2015

Kommunal genoptræning - 2015 Kommunal genoptræning - 2015 Danske Fysioterapeuter/Danske Handicaporganisationer/Ældre Sagen November 2015 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen. 3 Lovgivning 4 Hovedkonklusioner.... 5 Genoptræningsplaner

Læs mere

Råderum Social- og Seniorudvalget Budgetdrøftelse juni 2013, Budget 2014-2017

Råderum Social- og Seniorudvalget Budgetdrøftelse juni 2013, Budget 2014-2017 Politikområde 41 Effektivisering grundet omstrukturering Titel: Sammenlægning af Kammerhuset og plejeboligerne Sophielund Som konsekvens af en tilbygning til Aktivitetscentret Sophielund flyttes daghjemmet

Læs mere

Tilsyn med boenheder i 2011

Tilsyn med boenheder i 2011 Tilsynsrapport 2011 Bakkegården 1. november 2011 J.nr. 4-27-47/6/DOT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk Dir. tlf. E-post

Læs mere

Ældrepuljen. 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats NOTAT

Ældrepuljen. 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats NOTAT Ældrepuljen I 2014 og 2015 fik kommunerne tilført ekstra midler til Ældreområdet, i form af ældrepuljen. Frederikssund Kommune har i 2015 modtaget 8,6 mio. kr. fra Ældrepuljen. Anvendelsen af midlerne

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Plejecentret Solhjem

Tilsynsrapport 2010 Plejecentret Solhjem J. nr.: 4-17-58/5 P nr.: 1003278392 Tilsynsrapport 2010 Plejecentret Solhjem Adresse: Solhjemsvej 7, 3370 Melby Kommune: Halsnæs Leder: Lis Herand Dato for tilsynet: 25. august 2010 Telefon: 47 92 31 35

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 26. februar 2013 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.1 RENGØRING GRUNDPAKKE, R1-pakke Hvem kan få hjælp Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.35 Fraværende: Anna Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 5 Planlægning af ældrerådsvalg

Læs mere

I det følgende gives seks anbefalinger til politikerne, som vil medvirke til at forebygge og reducere forekomsten af underernæring.

I det følgende gives seks anbefalinger til politikerne, som vil medvirke til at forebygge og reducere forekomsten af underernæring. Forum for Underernærings anbefalinger til reduktion af underernæring: Underernæring 1 blandt ældre og patienter 2 er et betydeligt problem for den enkelte og koster samfundet mia. af kr. årligt. En indsats

Læs mere

Mødedato: 20. maj 2014 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 6. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. maj 2014 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 6. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 20. maj 2014 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 6 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Budget 2015 - Udvalget for Sundhed og Socialservice 3 3 Høring

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg J.nr. 5-2210-21/1 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg s tilsyn med plejehjem i Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Struer Kommune 2011 Tilsynene i Struer Kommune har gennemført

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune. Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune. Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kollegiet

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016 Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for personlig pleje i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016.

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem

Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem J.nr. 4-17-151/3 P nr. 1003253007 Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem Adresse: Helsingborggade 16, 2100 København Ø Kommune: København Leder: Margit Lundager Dato for tilsynet: 9. juli 2008 Telefon:

Læs mere

LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2

LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2 Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD TRÆNING LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2 Første skoledag 0 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Sparemuligheder i MSO Budget 2013-16

Sparemuligheder i MSO Budget 2013-16 Sparemuligheder i MSO Budget 2013-16 I nærværende notat angives sparemuligheder på 5 mio. kr. i MSO udover det der tidligere er fremsendt til byrådet vedr MSO s andel af udmøntningen af rammereduktionen

Læs mere

#split# KVALITETSMÅL OG VEJLEDNING PÅ TRÆNINGSOMRÅDET

#split# KVALITETSMÅL OG VEJLEDNING PÅ TRÆNINGSOMRÅDET #split# KVALITETSMÅL OG VEJLEDNING PÅ TRÆNINGSOMRÅDET #split# 1. BAGGRUND I forbindelse med de udarbejdede kvalitetsstandarder på træningsområdet, er der som underliggende dokument udarbejdet følgende

Læs mere