IHD DENMARK V6 10 May 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IHD DENMARK V6 10 May 2010"

Transkript

1 IHD DENMARK V6 10 May 2010 Sharesave 2010

2 Om ShareSave ShareSave-ordningen kombinerer en enkel og risikofri opsparingsordning med muligheden for at købe aktier i Mecom til en fast kurs (optionskursen). Optionskursen på aktier, der udbydes i 2010, er 20% under den gennemsnitlige markedskurs på Fondsbørsen i London den maj 2010.

3 Opsparingsordning Du kan opspare mellem min. 50 og max. 850 kr. op om måneden i tre år, og dit opsparingsbidrag trækkes automatisk fra din løn hver måned. Din opsparing deponeres hos Nordea Bank. Når du har underskrevet din opsparingsaftale, modtager du en garanteret skattefri bonus. Du kan på ethvert tidspunkt vælge at få din opsparing og eventuelle tilskrevne renter udbetalt, men du vil i så fald ikke længere kunne købe aktier. Køb af aktier Ved udløbet af ShareSave-opsparingsaftalen kan du enten: - anvende din opsparing til at købe Mecom-aktier til optionskursen eller - få din opsparing udbetalt kontant Denne vejledning indeholder kun vejledende oplysninger om Ordningen, og tilsidesætter ikke Ordningens bestemmelser, som er juridisk bindende. Du kan rekvirere bestemmelserne i Koncern HR. Tidsplan Udstedelsesdato: 13. maj 2010 Tidsfrist for indlevering af ansøgninger: 1. juni 2010 Tildeling af optioner: 8. juni 2010 Første opsparingsbidrag af løn: Juli 2010 Ikrafttrædelsesdato for opsparingsaftalen: 1. august 2010

4 HVAD NU HVIS Jeg skal forlade arbejdspladsen som følge af: - Personskade - Invaliditet - Opsigelse - Pensionering - Førtidspensionering (godkendt af virksomheden) Jeg har nået pensionsalderen og fortsætter med at arbejde Jeg skal på barselsorlov eller har ikke råd til at spare op i nogle måneder Jeg ønsker ikke at fortsætte opsparingen Jeg siger op Der sker en ændring i ejerforholdet i Mecom eller det datterselskab, hvor jeg arbejder Jeg dør Indtil 6 måneder efter du har forladt arbejdspladsen, kan du: købe aktier med nogle af eller alle de allerede opsparede midler, hvortil du kan lægge yderligere 6 måneders opsparingsbidrag. hæve din opsparing med det samme, hvorved du mister optionen på at købe aktier til optionskursen. fortsætte med opsparingen og få udbetalt opsparingen med tilskrevne renter ved udløbet af opsparingsperioden. Du har mistet optionen på at købe aktier til optionskursen. Indtil 6 måneder efter du har nået pensionsalderen, kan du: købe aktier med nogle af eller alle de allerede opsparede midler, hvortil du kan lægge yderligere 6 måneders opsparingsbidrag. fortsætte ShareSave-aftalen og købe aktier på udløbsdatoen, forudsat at du stadig er ansat hos Mecom. Du kan: lave en betalingsserviceaftale direkte med Nordea Bank om indbetaling af opsparingsbidragene undlade at indbetale i op til 6 måneder Hvis du undlader at foretage opsparingsbidrag i over 6 måneder, mister du retten til at købe aktier til optionskursen, og du får udbetalt din opsparing. Du kan til enhver tid hæve din opsparing og eventuelle tilskrevne renter. Du mister herved optionen på at købe aktier til optionskursen. Du kan: hæve din opsparing med det samme, hvorved du mister optionen på at købe aktier til optionskursen. fortsætte med opsparingen og få udbetalt opsparingen med tilskrevne renter ved udløbet af opsparingsperioden. Du har mistet optionen på at købe aktier til optionskursen. Hvis Mecom eller et af vores datterselskaber overtages, rekonstrueres eller reorganiseres, vil du blive underrettet om dine rettigheder. Din opsparing tilhører dig og kan til enhver tid hæves. Din opsparing har intet med virksomhedens økonomi at gøre. Din opsparingsaftale ophører automatisk, og din bobestyrer kan: købe aktier med nogle af eller alle de allerede opsparede midler inden for 12 måneder efter din død (eller 12 måneder fra bonusdatoen, hvis bonusdatoen ligger før dette tidspunkt). hæve din opsparing med det samme. Du mister optionen på at købe aktier til optionskursen.

5 Kontakt Hvis du har spørgsmål til Ordningen, kan du kontakte din HR-afdeling, Mads Rønnov-Jessen på og eller Inge Marie Aaboe Pedersen på og ShareSave-ordningen administreres af Equiniti på vegne af Mecom. Disse oplysninger er kun vejledende og har til formål at besvare generelle spørgsmål om ShareSave-ordningen. Det er tilstræbt at gøre denne vejledning så nøjagtig som mulig, men i tilfælde af med det de juridiske bindende bestemmelser, som er gældende. Disse kan rekvireres i Koncern HR.

6 Spørgsmål og svar Hvad er ShareSave? ShareSave-ordningen er en skattebegunstiget aktieoptionsordning, som giver dig mulighed for at købe aktier i Mecom til en fast kurs på en fremtidig dato. Som navnet antyder, indeholder ShareSave to elementer aktier og opsparing. Aktier Med ShareSave har du mulighed for at købe ordinære aktier i Mecom til en fast kurs (optionskursen) på en fremtidig dato. Vi fastsætter optionskursen, før du påbegynder opsparingen. Den er baseret på den aktuelle markedskurs minus 20 %. Opsparing For at deltage i ShareSave-ordningen skal du forpligte dig til at opspare et fast beløb af din løn over en fastsat periode. Denne forpligtelse kaldes en ShareSave-aftale. Kan jeg ændre opsparingsbidrag eller -periode? Når du først har fastsat opsparingsbidraget og -perioden, kan du ikke ændre dem. Hvordan tilmelder jeg mig? Læs samtlige oplysninger om ShareSave i brochuren. Du skal beslutte, hvor meget du vil spare op (mellem 50 og 850 kr. hver måned. Du kan udfylde en onlineansøgning ved at følge vejledningen på skærmen eller udfylde en papiransøgning og indlevere den i den lokale HR-afdeling inden tilbudsperiodens ophør. Du får tilsendt dit individuelle log-in. Du skal bekræfte, at du har læst og accepterer aftalens vilkår og betingelser, som du kan rekvirere hos din lokale HRafdeling. Vi kan desværre ikke acceptere tilmeldinger efter tidsfristens udløb, så husk at indlevere til tiden. Hvor mange aktier kan jeg købe? For at sikre, at alle medarbejdere behandles ens, anvender virksomheden en anslået rentesats til at beregne din samlede opsparing og tilskrevne renter. Det er dog ikke sikkert, at det er det rentebeløb, du får udbetalt. Den anslåede rente over 3 år er lig 0,3 månedlige opsparingsbidrag, hvilket svarer til den skattefri bonus, som udbetales i Storbritannien. For at afgøre, hvor mange aktier du kan købe, skal du lægge det antal måneder, du sparer op i (36) til den anslåede rentesats: 3 år = 36,3 (36 måneder + 0,3 anslået rentesats) Gang dette med din månedlige opsparing i kr., og divider dette beløb med optionskursen for at beregne det omtrentlige antal aktier, du kan købe. Der er kun udbudt en vis mængde aktier under Ordningen, så hvis emissionen er overtegnet, kan din opsparing og dermed din option blive reduceret. Bestemmelserne i Ordningen indeholder en formel, som anvendes til forholdsmæssigt at reducere det antal aktier, hver ansøger kan tildeles og den månedlige opsparing i overensstemmelse hermed. Hvordan betaler jeg opsparingsbidragene? Når Ordningen er trådt i kraft, fratrækkes dit opsparingsbidrag automatisk fra din løn via lønadministrationen og indsættes på din ShareSave-konto hos Nordea Bank.

7 Hvad sker der, når jeg har tilmeldt mig? Du modtager et optionsbevis, som angiver, hvor mange aktier du vil kunne købe ved opsparingsperiodens afslutning. Optionsbeviset angiver også den faste optionskurs på aktierne og dit ShareSave-kontonummer. Er min opsparing sikret? Alle indskud i danske banker er omfattet af Indskydergarantien som pt. i medfør af den forskellige bankpakker er ubegrænset, men pr. 1. oktober vil være på kr Hvordan forrentes min opsparing? Hvis du hæver din opsparing før aftalens udløb, mister du din option på at købe aktier. Du kan få oplyst forrentningen på din opsparing i Nordea i Koncern HR. Hvornår kan jeg købe aktierne? Fra ShareSave-aftalen udløb har du 6 måneder til at købe dine aktier. Så hvis aktiekursen ved ShareSave-aftalens udløb er lavere end optionskursen, kan du vælge at få udbetalt din opsparing og tilskrevne renter. Hvad nu hvis aktiekursen falder? Det er velkendt, at aktiekurser både kan gå op og ned. ShareSave er imidlertid en sikker løsning, fordi du ikke behøver at købe aktier. Så hvis aktiekursen ved ShareSave-aftalens udløb er lavere end optionskursen, kan du vælge at få udbetalt din opsparing og din skattefri bonus. Hvad sker der, når aftalen udløber? Du har følgende valgmuligheder: 1. Du kan købe aktier til optionskursen med den opsparing, som står på din ShareSave-konto. Dette kaldes at udnytte sin option. 2. Du kan også hæve din opsparing og tilskrevne renter på din ShareSave-konto og bruge dem efter eget ønske. Hvis din opsparing som følge af svingende valutakurser eller rentesatser ikke rækker til at købe alle de aktier, du har option på, til optionskursen, kan du selv fylde op på din opsparing for at få råd til at købe det maksimale antal aktier. Hvis din opsparing overstiger det nødvendige beløb for at købe aktierne, kan du stadig kun købe det antal aktier, du har option på. Din overskydende opsparing kan du bruge, som du vil. Skal jeg svare skat af de aktier, jeg køber? Se skattevejledningen for dit land. Klik her for at downloade vejledningen. Kan jeg sælge eller overdrage min option? Nej. Du kan ikke sælge eller overdrage din option til andre personer. Den eneste undtagelse er, hvis du dør. I det tilfælde kan din bobestyrer købe aktierne på dine vegne.

8 for at ansøge online gå til Mecom Group plc 5th Floor 70 Jermyn Street London SW1Y 6NY T: F:

SEB s aktieopsparingsordning 2008

SEB s aktieopsparingsordning 2008 SEB s aktieopsparingsordning 2008 SEB s aktieopsparingsordning 2008: Alle SEB-medarbejdere kan opspare op til fem procent af deres månedlige bruttoløn før skat til indkøb af SEB-aktier. Opsparingen fratrækkes

Læs mere

Orientering om AP NetLink

Orientering om AP NetLink Orientering om AP NetLink for ledere omfattet af overenskomsten mellem Foreningen af mejeriledere og funktionærer og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening OrienteringNetlink2006.version 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bruttolønsordning i DLG koncernen 2013

Bruttolønsordning i DLG koncernen 2013 Bruttolønsordning i DLG koncernen 2013 Personalegoder DLG kan nu tilbyde en række personalegoder som bruttolønsordning. Dermed har du mulighed for at spare op til 56% på en række produkter. Personalegoderne

Læs mere

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene en stor del af dit liv skal leves efter du er gået på pension En stor del af dit liv skal leves, efter at du er

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? Nordea Liv & Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på

Læs mere

penge, rente og valuta

penge, rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta F+E+D preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta D ISBN: 978-87-92488-14-5 1. udgave som E-bog til tablets 2012 by

Læs mere

TILVALG & MULIGHEDER MERE SOM PENSIONIST? 2 MERE HVIS DU BLIVER INVALID? 2 MERE HVIS DU DØR? 3 MULIGHEDERNE I DIN PENSIONSORDNING 3

TILVALG & MULIGHEDER MERE SOM PENSIONIST? 2 MERE HVIS DU BLIVER INVALID? 2 MERE HVIS DU DØR? 3 MULIGHEDERNE I DIN PENSIONSORDNING 3 TILVALG & MULIGHEDER Er der stor forskel mellem din indtægt nu, og når du går på pension, skal du overveje at spare mere op. Det gælder også, hvis du vil have udbetalt mere, hvis du bliver invalid eller

Læs mere

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene en stor del af dit liv skal leves efter du er gået på pension En stor del af dit liv skal leves, efter at du er

Læs mere

BG Indsigt. Familieanalyse. Hvem kan alligevel nå at få efterløn med de nye regler? Pension. 24. januar 2007

BG Indsigt. Familieanalyse. Hvem kan alligevel nå at få efterløn med de nye regler? Pension. 24. januar 2007 24. januar 2007 Familieanalyse BG Indsigt Pension Hvis du har spørgsmål til analysen, er du velkommen til at kontakte: Anne Buchardt 39 14 43 03 abuc@bgbank.dk Hvem kan alligevel nå at få efterløn med

Læs mere

penge, rente og valuta

penge, rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta F+E+D preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta, F+E+D ISBN: 978-87-92488-14-5 1. Udgave som E-bog 2010 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Få ret til mere. rabat kredit frihed. Spørgsmål & svar for LO Plus Guldkort. det rette supplement til Dankortet

Få ret til mere. rabat kredit frihed. Spørgsmål & svar for LO Plus Guldkort. det rette supplement til Dankortet Få ret til mere rabat kredit frihed Spørgsmål & svar for LO Plus Guldkort det rette supplement til Dankortet 1. Om LO Plus Guldkort generelt 2 2. Brug og betaling 3 3. Om kreditkort 6 4. Ansvarsfuld långivning

Læs mere

Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014

Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014 Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014 Indhold Pensionsvejledning... 1 Medlem i Industriens Pension... 4 Din arbejdsmarkedspension... 5 Indbetaling til din pension... 6 www.industrienspension.dk...

Læs mere

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider Side 1 á 19 sider Kursets indhold I løbet af fire lektioner giver vi dig muligheden for at tilegne dig viden om pensionsinvestering. Vi gør dig ikke til investeringsekspert, men vi giver dig mulighed for

Læs mere

SÅDAN ER DU MEDLEM KOLLEKTIV OVERENSKOMST 2 SÆRLIGT FOR LÆGESTUDERENDE 2 SÆRLIGT FOR ALMENT PRAKTISERENDE LÆGER 5 SÆRLIGT FOR TJENESTEMÆND 8

SÅDAN ER DU MEDLEM KOLLEKTIV OVERENSKOMST 2 SÆRLIGT FOR LÆGESTUDERENDE 2 SÆRLIGT FOR ALMENT PRAKTISERENDE LÆGER 5 SÆRLIGT FOR TJENESTEMÆND 8 SÅDAN ER DU MEDLEM Lægernes Pensionskasse er forbeholdt læger og lægestuderende. Du er obligatorisk medlem, hvis du er ansat under en kollektiv overenskomst. Du kan også blive medlem, hvis du er privatansat

Læs mere

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1 Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1 I medfør af 32, stk. 4, 32 a, stk. 2, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 982 af 6. august 2013 som ændret ved lov nr. X af X

Læs mere

HVORNÅR KAN DU FÅ ALDERSPENSION? 2 HVOR MEGET FÅR DU UDBETALT? 3 UDJÆVNET ALDERSPENSION 3 DELALDERSPENSION 3 ALDERSSUM 4 BØRNEPENSION 4

HVORNÅR KAN DU FÅ ALDERSPENSION? 2 HVOR MEGET FÅR DU UDBETALT? 3 UDJÆVNET ALDERSPENSION 3 DELALDERSPENSION 3 ALDERSSUM 4 BØRNEPENSION 4 NÅR PENSIONSALDEREN NÆRMER SIG Hvornår kan du gå på pension, hvad får du udbetalt og i hvilken rækkefølge kan det bedst betale sig at bruge pengene? Find svarene her. 13/02 01.01.2015 Inden du vælger at

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Snart på pension? 3. Planlæg din tilbagetrækning 4. Brug pensionsoverblikket 8. Mere information 15

Snart på pension? 3. Planlæg din tilbagetrækning 4. Brug pensionsoverblikket 8. Mere information 15 Snart på pension? Snart på pension? 3 Planlæg din tilbagetrækning 4 Brug pensionsoverblikket 8 Offentlige ydelser i samspil med pension Mere information 15 10 Snart på pension? Måske er du allerede i gang

Læs mere

For information purposes only

For information purposes only For information purposes only Spørgsmål og svar om skat for tildelinger, der ikke er underlagt skatteudligning Marts 2014 Vigtig bemærkning: Disse retningslinjer er beregnet for enkeltpersoner med tildelinger,

Læs mere

2 års reglen og den skattefri præmie

2 års reglen og den skattefri præmie Om 2 års reglen og den skattefri præmie Ledernes arbejdsløshedskasse 12. udgave, juni 2011 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Kort om fleksibel efterløn 5 3. Kort om dit efterlønsbevis 5 4. 2 års reglen 7 5.

Læs mere

Vejledning. Indberetning og indbetaling til Industriens Pension. 2014 - DI og CO-Industri

Vejledning. Indberetning og indbetaling til Industriens Pension. 2014 - DI og CO-Industri Vejledning Indberetning og indbetaling til Industriens Pension 2014 - DI og CO-Industri Indledning Denne vejledning om Arbejdsmarkedspensionen i Industriens Pension kan være en hjælp, når I skal indberette

Læs mere

penge, rente og valuta

penge, rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta trin 2 preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta, trin 2 ISBN: 978-87-92488-14-5 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Vejledning. Indberetning og indbetaling til Industriens Pension. 2015 - Arbejdsgiverne og Dansk Metal, Blik & Rør og 3F

Vejledning. Indberetning og indbetaling til Industriens Pension. 2015 - Arbejdsgiverne og Dansk Metal, Blik & Rør og 3F Vejledning Indberetning og indbetaling til Industriens Pension 2015 - Arbejdsgiverne og Dansk Metal, Blik & Rør og 3F Indledning Denne vejledning om Arbejdsmarkedspensionen i Industriens Pension kan være

Læs mere

Futures. Futures 1. Q09-0195 Futures Brochure_0806b_fnl.indd 1 8/6/09 12:27:32 PM

Futures. Futures 1. Q09-0195 Futures Brochure_0806b_fnl.indd 1 8/6/09 12:27:32 PM Futures Optioner og futures opfattes ofte som relativt komplekse, finansielle instrumenter. Derfor har NASDAQ OMX udarbejdet pjecerne Værd at vide om optioner, Værd at vide om futures samt Beskatning af

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge Du skal kun bruge denne blanket, når du vil søge om at få udbetalt uhævede feriepenge, hvis: (optjent i 2013 for ferieåret 2014/2015) A. beløbet stammer fra den 5. ferieuge,

Læs mere

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT I PENSAM ER DU ALTID I GODE HÆNDER Din pensionsordning i PenSam giver dig en god basisdækning med muligheder for individuel tilpasning. Den indeholder opsparing til din

Læs mere

Hvordan Flex Funding fungerer Hvordan du bliver kunde i Flex Funding Hvordan du kan anvende Flex Fundings markedsplads for lån (online låneauktion).

Hvordan Flex Funding fungerer Hvordan du bliver kunde i Flex Funding Hvordan du kan anvende Flex Fundings markedsplads for lån (online låneauktion). VILKÅR FOR ADGANG OG BRUG AF FLEX FUNDINGS MARKEDSPLADS FOR LÅN Disse Vilkår regulerer Hvordan Flex Funding fungerer Hvordan du bliver kunde i Flex Funding Hvordan du kan anvende Flex Fundings markedsplads

Læs mere

Møns Banks Almindelige Forretningsbetingelser. 1. Etablering af et kundeforhold. 2. Indhentelse og behandling af oplysninger om dig. 3.

Møns Banks Almindelige Forretningsbetingelser. 1. Etablering af et kundeforhold. 2. Indhentelse og behandling af oplysninger om dig. 3. De almindelige forretningsbetingelser gælder for ethvert mellemværende mellem Møns Bank og dig, medmindre der udtrykkeligt er aftalt andet f.eks. i en indlånsaftale, udlånsaftale (kreditaftale), i depotvilkår,

Læs mere