Vi samarbejder i kommende skoleår med AOF, UngSyd, Munkebjerg Kirke, Tietgenskolen, Kold College, OKS og Syddansk Erhvervsskole.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi samarbejder i kommende skoleår med AOF, UngSyd, Munkebjerg Kirke, Tietgenskolen, Kold College, OKS og Syddansk Erhvervsskole."

Transkript

1 Valgfag 2016/2017

2 Velkommen til valgfag 2016/2017. Munkebjergskolen, Ejerslykkeskolen og Rosengårdskolen laver i kommende skoleår et godt tilbud og udvider jeres muligheder for at vælge mellem rigtig mange spændende valgfag. Vi samarbejder i kommende skoleår med AOF, UngSyd, Munkebjerg Kirke, Tietgenskolen, Kold College, OKS og Syddansk Erhvervsskole. Sidste frist for tilmelding er onsdag den 1. juni kl Det er meget vigtigt, at du vælger tre forskellige valgfag - vi vil prioritere, at du får et af dine ønsker opfyldt. Overholder du ikke tidsfristen eller misser du at vælge tre forskellige valgfag, så vælger vi for dig!!! Valgfag 2016/2017

3 Medier - udbydes af SDE Valgfag på Mediedesign og web, er for dig der ønsker en hel masse udfordringer med digitalt arbejde på computeren. Du kan godt lide at anvende din viden i alle mulige sammenhænge inden for digital kommunikation/teknologi. Kodeordene er f.ex. webdesign, programmering, design, kommunikation, grafisk udtryk/layout, farver, skrifttyper, billedbehandling, 3D modellering, animation, video og foto, og sikkert lidt mere endnu. På dette valgfag får du mulighed for at afprøve typiske opgaver indenfor de 3 uddannelser: Mediegrafiker: Digital Media: Webintegrator: kreativitet, budskaber, design og kommunikation animation, 3D, video, spil og effekter kodning, webudvikling, programmering Du får lov til at teste dig selv indenfor alle vores digitale områder, og der bliver også tid til at du kan fordybe dig lidt på egen hånd.

4 Science - udbydes af Kold College Interesserer du dig for naturvidenskab? Undrer du dig over, hvordan teknologien fungerer? Kunne du tænke dig at arbejde problemorienteret med naturvidenskaben? Så kunne Science valgfag være noget for dig. I science valgfag skal vi arbejde med: Naturvidenskab på en anden måde Fra teori til praksis Arbejde problemorienteret Vi skal arbejde med Vand i byen, robotteknologi og vi skal blandt andet lave en sodavandsfabrik og raketdag. Da vi skal ud af klasselokalet, til både undervisning og virksomhedsbesøg, er det vigtigt at du er klar til at transportere dig rundt i Odense. Der er kun få pladser! Så skynd dig at tilmelde dig.

5 Innovation - udbydes på Ejerslykkeskolen Hvad er innovation? Går du af og til rundt med en idé/tanke om, at kunne være fedt at udvikle/opfinde en ting som kunne realiseres i praksis. Der kan fx. være tale om nye produkters introduktion på markedet, indførelse af nye tekniske løsninger, fremgangsmåder, nye samværsformer eller indarbejdelse af nye skikke og adfærdsmønstre i samfundet, så kunne dette valghold være noget for dig. Det centrale ved en innovation er, at den som ny idé får en faktisk anvendelse. På Innovationsvalgholdet vil du blive bedre til/udfordret på: At tage initiativ At kommunikere i forskellige sammenhænge At finde og bruge muligheder At sælge ideer At tage risiko og ansvar At omsætte ideer til handling At skabe merværdi til produkter og oplevelser Undervisningen munder ud i en deltagelse ved årets Nextlevel som er et projektprogram/konkurrence i innovation og entreprenørskab.

6 Fitness, træning & sundhed - udbydes på Rosengårdskolen Igen i år tilbyder vi et valghold for de elever, som godt kan lide træning, bevægelse og alt det, som rører sig indenfor fitnessbranchen. På dette valghold vil du blive udfordret på flere måder, og der vil helt sikkert også blive plads til en masse smil og grin! Vi skal bl.a. besøge et udvalg af byens mange motionscentre, hvor vi skal se nærmere på hele fitnessbranchen, og de forskellige typer træning man kan udøve her. Vi skal udføre aktiviteter både til lands, til vands og i luften, så udfordringer bliver der nok af - det eneste du ikke bliver udfordret i, er lektier... men måske finder du en ny fritidsinteresse!? Vi skal også se lidt nærmere på kroppens anatomi og fysiologi... og er du nysgerrig, vil du med sikkerhed lære noget, du kan bruge til din idrætseksamen. Så hvis du har brug for et afbræk fra bøgerne, og har lyst til at bruge kroppen sammen med andre, så vælg Fitness, træning & sundhed!

7 KUL (kirkelig ungdomsleder uddannelse) - udbydes af Munkebjerg Kirke Forventninger til eleven: Jeg forventer, at du bidrager til undervisningen ved at være med i legene og tage del i de udfordringer vi stiller hinanden, når vi skal omsætte teorien til praksis. KUL står for Kirkelig leder uddannelse og du skal blive KUL er, hvis du gerne vil: Lære dig selv bedre at kende Lære noget om hvad der sker i en (ungdoms)gruppe Lære om at undervise, lede og instruere andre Lære hvordan du bedst planlægger din tid Når kurset er slut vil du få et diplom, og du vil blive tilbudt at være medleder i konfirmandundervisningen eller minikonfirmandundervisningen Undervisningen vil blive kreativ, udfordrende, sjov, alvorlig, lærerig og spændende. Kirken sørger for mad og drikke, mens du er der. Valgfaget foregår i Munkebjerg Kirke. - Jonas Bjertrup Hennild, Sognepræst, Munkebjerg Kirke

8 Spansk - fælles - udbydes af AOF Har du lyst til at lære spansk og Spanien at kende? Vi kommer bredt rundt om Spanien ved Sprogundervisningen bl.a. har fokus på Latinamerika og Spaniens geografi, høfligheds- og omgangstoner samt opbygning af basalt ordforråd til at kunne præsentere sig selv på spansk. Lære spansk Snakke spansk Eleverne Lave skal spansk gennem madforløbet lave mange mundtlige øvelser i par og på klassen. Det er vigtigt, Udforske at eleverne spansk føler kultur sig trygge på spanskholdet, så de tør udtrykke sig på et nyt sprog. Besøge relevante steder Derefter vil undervisningen fokusere på turistsituationer, hvor eleverne lytter, læser, ser Underviser: små dialoger?? og opfører forskellige turistsituationer som rollespil for hinanden. Gennem forløbet følges den spanske kulturkalender, dvs. i slutningen af oktober taler vi om el día de los muertos, ved juletid taler vi om la navidad i Spanien etc. Spredt ud over hele forløbet er træning af ordforråd, hverdagsdialoger, sang, musik og film. Eksempelvis kunne vi se Maria full of grace, og efterfølgende talt om narkokriminalitet og drømmen om det gode liv. Vi har også gode erfaringer med at tage eleverne med i hjemkundskab og lave tortilla española og tapas.

9 Primus Mentor - udbydes af UngSyd Valgfaget består af 60 timer fordelt over 10 undervisningsdage af 6 timer. - Du får erfaring med at gennemføre demokratiske processer med unge/yngre - Valgfaget har et særligt fokus på din formidlingsevne og personlig gennemslagskraft I forløbet skal du igennem 5 moduler af hver ca. 10 timers undervisning, samt mindst et praktikforløb. Du modtager et bevis for gennemført forløb samt en udtalelse som du kan bruge, når du vil søge job eller hvis du vedlægger en personlig beskrivelse i forbindelse med at søge ind på en uddannelse. De 5 delforløb omhandler: - Pædagogik og samarbejde - Personlig fremtoning og lederskab - Kommunikation og formidling - Min fritidsinteresse (faglig oplæring foregår i foreningsregi) - Praktik Op til 20 deltagere. Max 1 hold. Dette forløb finansieres af UngSyd, da området er et særligt indsatsområde.

10 Performance - udbydes af UngSyd Performance hvad er det egentlig? Det kan være vildt, det kan være skævt, det kan være underligt, det kan være tosset ja, det kan faktisk være hvad som helst. Men én ting er sikkert; det er super sjovt. Der er mange muligheder når man performer; man kan arbejde med alle mulige slags udtryk som teater, drama, bevægelser / dans, musik og måske også sang intet er umuligt. Og det bedste er, at alle kan være med man behøver ikke have nogen erfaring med hverken teater, dans eller musik / sang, idet vi tager udgangspunkt i lige præcis de unge der tilmelder sig holdet.

11 Dans - udbydes af AOF Valgfaget Dans byder på både solodans, pardans og gruppedans. Det er de latinamerikanske par-danse jive og salsa, samt solo & gruppedansene showjazz og hiphop/funk der primært fokuseres på. Valgfaget indeholder både historien bag dansene, de grundlæggende tekniske principper og indlæring af den praktiske udførelse. Der vil også blive mulighed for at gå i dybden med enkelte af emnerne efter ønske. Du behøver ikke at have danset før for at tage dette valgfag.

12 E-sport - udbydes på Rosengårdskolen Er du til MOBA som LoL? Eller måske mere til FPS som CS? Hvad med Hearthstone, Overwatch osv. E-Sport er stadig i rivende udvikling og hvis du er, eller vil være, en del af gamet får du her muligheden for udvikle din viden og kunnen, i samspil med andre. Vi kigger både på det store verdensomspændende community der er omkring nogle af de store spil og lokalt på skolen. Vi laver turneringer og hold her på skolen, og arbejder både teoretisk samt praktisk med taktikker og opsætninger. Det generelle mål for dette hold er at styrke det sociale samspil, på tværs af klasser og årgange i udskolingen. Hertil kommer forskellige skolerelaterede arbejdsmetoder og indblik i de uddannelsesmuligheder vi har inden for IT i nærheden af skolen. Du skal selv sørge for gaming udstyr og spil. Skolen har IKKE udstyr til dette valghold. Hvis du er ny til gaming og vil prøve kræfter med esport, så er LoL (League of Legends - ) et godt og gratis sted at starte. Så kom endelig og deltag. Husk godt humør og at være åben for at afprøve ting uden for din genre.

13 Idræt ud af huset - udbydes på Munkebjergskolen Vi forventer, at du er klar til at tage imod nye udfordringer og til tider bide tænderne sammen for at klare opgaven. For at dette bedst kan lykkes, er det vigtigt, at du er motiveret, tager tøj på efter forholdene og medbringer mad og drikke. Langt de fleste aktiviteter vil foregå på andre steder end på skolen, så du skal selv kunne cykle til og fra aktiviteterne. Kravene til dig er altså derfor motivation og ansvar. Er du frisk på at prøve kræfter med idrætsgrene, du ikke nødvendigvis kender i forvejen? Det kunne være ishockey, beachvolley, O-løb, tennis, boksning, mountainbike og lignende. I vil altså stifte bekendtskab med mange forskellige aktiviteter. Antallet af pige- og drengedeltagere vil være ligeligt, så nogle aktiviter vil blive delt op efter køn, mens andre vil være fælles for alle. På vores valghold sidder vi ikke på stolen, med hånden i vejret og næsen i bogen, men til gengæld vil vi være aktive i flere timer ad gangen. Det skal du være klar på og så lover vi dig, at det bliver et super godt år med masser af nye og sjove oplevelser!

14 Keramik - udbydes på Ejerslykkeskolen Har du mod på at prøve at udtrykke dig i ler, så er der et super tilbud til dig her. Du får mulighed for at udfordre dig selv på drejeskive, det er svært, men øvelse gør mester. Du lærer at mestre 3 grundlæggende teknikker: Pølseteknik, pladeteknik og trykketeknik Din fantasi udfordres i forskellige dekorationsteknikker: Stempel, sqrafitto, begitte og glasur Hver lektion vil starte med en lille bunden opgave for at lære at bruge de forskellige teknikker rigtigt. Herefter er det op til dig at udfordre din fantasi, med de muligheder og begrænsninger leret giver dig. Hvis og når du skal i gang med din projektopgave, har du mulighed for at benytte værkstedets faciliteter. Hvis det giver nogen mening, snak med mig om det. Så vil jeg være teknisk behjælpelig.

15 Fodbold - udbydes på Rosengårdskolen/OKS I skoleåret 16/17 har alle elever på årgang mulighed for at vælge fodbold som valgfag. Dem, som allerede går til fodbold, vil få mulighed for at fordybe og udvikle sig inden for sporten. Holdet er samtidig også en mulighed for dem, som ikke går til fodbold i en klub, men som godt kunne tænke sig at spille/træne fodbold. For at I skal få det optimale ud af fodboldtræningen, har vi allieret os med fodboldklubben OKS, som stiller en træner til rådighed. Denne træner vil være med til at udvikle træningsprogrammet. Undervisningen/træningen vil ligeledes finde sted på OKS boldbaner. Så har du lyst til at spille fodbold, så meld dig til fodbold som valgfag.

16 Foto - udbydes af UngSyd Dette fag er for dig, der gerne vil lære at tage gode billeder. I faget vil du komme tættere på at få taget det perfekte billede. Du vil komme til at tage mange billeder i forskellige stilarter, lære at redigere billeder og lære om kameraets funktioner. Du vil få undervisning i bl.a. Lightroom, og vi deltager også med billeder til Young Artist - De Unges Forårsudstilling på Odense Rådhus i foråret Samtidig kan der også laves udstillinger lokalt på egne skoler, biblioteker etc. Vi besøger også Mediegrafisk Værksted, Kulturmaskinen med introduktion til stedet og dets mange muligheder. NB! Medbring gerne eget digitalkamera til forløbet. Forløbet er tænkt afviklet på vores fotomiljø på Gården, Ørbækvej samt ekskursioner. Op til 20 deltagere. Max 1 hold.

17 Mad - udbydes på Ejerslykkeskolen, Munkebjergskolen, Rosengårdskolen Vi skal selvfølgelig lave en hel masse forskelligt mad hjemme i madkundskabslokalet! Men vi skal også bevæge os ud af huset i mange tilfælde. Det kan være for at undersøge madvarer eller for at handle ind - fra Bilka til Bazar. Du vil ofte sammen med kammerater på holdet være med til at planlægge og foretage indkøb. Vi vil lave mad fra opskrifter og mad hvor du selv eksperimenterer. Hvor kommer maden/råvarerne fra? Det vil vi bl.a. finde ud af ved at besøge landbrug og gartneri. Du skal være klar med din cykel på torsdage, hvor Mad står på skemaet. Vi vil ofte skulle bevæge os væk fra skolen - på korte og nogle gange lidt længere ture. Vores base er madkundskabslokalet på skolerne - med inddragelse af relevante lokaliteter i det omgivende samfund. Vi slutter af med udstilling og uddeling af prøver på frembragte produkter.

18 Musik - udbydes på Ejerslykkeskolen, Munkebjergskolen, Rosengårdskolen Du skal være glad for musik og have lyst til at spille sammen med andre. Ligeledes skal du kunne spille på et instrumnet, og eller have lyst til at synge, solo eller sammen med andre. Det overordnede mål er, at du oplever glæden ved at spille musik sammen med andre og udvikler dine færdigheder inden for musik. At du bliver god til at spille sammen med andre og opnår viden om musikkens sprog. Dette såvel teoretisk som praktisk. Når året er omme spiller vi koncert for skolens elever og, hvis alt går vel spiller vi koncert til ungdomsfestival til sommer. Måske der bliver mulighed for at indspille sangene vi har lært, på en CD. Vi vil hovedsageligt have vægten lagt på sammenspil og mestring af de enkelte instrumenter. Du skal selv være med til at vælge sange til valgholdet, ligesom du vil lære at lave arrangementer, arbejde med dynamik og andet. Valgfaget indeholder nodelære, arbejde med kvintcirklen og andet teori i det omfang der er brug for det. Det er en god idé at medbringe dit eget instrument, hvis det er muligt.

19 Art - udbydes på Rosengårdskolen 15 fagdage hvor vi blandt andet, flytter undervisningen til muséer og Odense midtby, men også arbejder i billedkunstlokalet på skolen med kunst og fortælling på forskellig vis. Alt fra Tags, selfies til tatoveringskunst, men også klassiske skitser, grafik og skulpturer, kan blive en del af undervisningen. Der skal eksperimenteres, afprøves teknikker, redskaber og undersøges forskelligt materialer. Undervejs vil du blive præsenteret for forskellige typer billedkunstneriske værker indenfor samtidskunsten. 8. og 9. årgang får standpunktskarakterer.

20 KOR - udbydes på Rosengårdskolen På dette hold skal vi først og fremmest synge en masse sange. Vi synger mest rytmisk og du skal være med til at vælge hvilke sange, vi skal arbejde med. Du behøver ikke at være en øvet sanger for at være med i koret - du skal bare kunne lide at synge. Vi skal bl.a. øve sangteknik, lave stemmeopvarmning, synge flerstemmigt, arbejde med at performe på en scene og lære at synge i mikrofon osv. Koret plejer at optræde til skolens afslutninger og dimissionen men vi får også andre opgaver i løbet af året.

21 Billedkunst - udbydes på Munkebjergskolen Slip din indre kunstner løs. Kan du lide at udtrykke dig med billeder, kan du lide at prøve dine idéer af? Du behøver ikke være god til at tegne eller male. Intet er rigtigt eller forkert. Vi skal arbejde med vores kreativitet. Vi skal udvikle vores visuelle evner. Vi laver Street Art og skulpturer. Vores produkter bliver udstillet på skolen og skal være med til at udsmykke den.

22 Håndværk / Design - udbydes på Ejerslykkeskolen og Rosengårdskolen Går du med en designer i maven? Vil du mestre forarbejdningen af træ m.m.? Har du lyst til at kunne sy dit eget tøj? Har du en holdning til hvad der er godt og dårligt design? Håndværk og design er et nyt fag i folkeskolen. Faget er en blanding af fagene håndarbejde og sløjd. Om du er både til håndarbejde og sløjd er ikke så vigtigt, det der er vigtigt er, om du har lyst til at fremstille ting med dine hænder. Det nye i forhold til de tidligere fag, er at designprocessen. Designprocessen er her hvor du har mulighed for at sætte dit eget præg på dit produkt. Vi kan tilbyde: Et kreativt miljø i gode rammer Mange forskellige materialer (stof, træ, læder, plastic, beton mm.) Håndværksmæssige færdigheder Ud af huset aktiviteter, med besøg på forskellige design-virksomheder

23 Film - udbydes på Munkebjergskolen Du skal kunne arbejde selvstændig og indgå i samarbejde med andre, da I typisk kommer til at arbejde i grupper på 3 til 8 elever. Du skal være indstillet på, at før selve filmoptagelserne begynder, skal der gøres et forarbejde, hvor der skal udvikles ideer og arbejdes med manuskript og storyboard, så I har gennemtænkt filmproduktionen inden I går i gang med optagelser. Filmarbejdet er sjovt og kreativt, men kan også kræve jeres tålmodighed, når det tekniske skal på plads. Du skal lære at fortælle en historie i billeder, og have viden om, hvordan man anvender filmiske virkemidler i filmproduktionen. Du skal lære at gennemføre en filmproduktion i samarbejde med andre, og have viden om de forskellige faser i produktionen. Du skal lære at betjene teknisk udstyr til at optage, redigere og dele film. Du skal kende forskellige filmgenrer, og vide hvad der kendetegner dem. Du skal have viden om bl.a berettermodellen og kunne analysere, hvordan en film er opbygget. Du skal have viden om at film afspejler den samtid, den bliver fortalt i. Vi skal selv producere film: dokumentar og kortfilm, reklamefilm... Vi skal se film og analysere film for at lure, hvordan de proffe gør. Vi skal lære at betjene alt det tekniske i filmproduktionen -lyd, klipning /redigeringsudstyr. Vi arbejder med sanselige udtryk og virkemidler så vi kan fortælle en god historie i lyd og billeder.

24 Kampsport - udbydes på Rosengårdskolen Kom og prøv kræfter med 4 forskellige slags kampsport. Holdet er for alle, både nybegyndere samt øvede, som har prøvet kræfter med kampsport før. Vi vil besøge en bokseklub og en brydeklub, prøve thaiboksning samt karatedojo. Der er ingen, som forventer, at du har gået til en sport før - vi kommer ikke til at slå på hinanden, kun på puder, sandsække og plethandsker. Det bliver rigtig sjovt og en smule hårdt :)

25 Tilmelding til valgfag 2016/2017 Tilmelding skal ske via link i Intra - tilmelding senest onsdag den 1. juni 2016 kl. 12. Skolen forbeholder sig ret til at fordele eleverne på hold ud fra de tre ønskede valgfag. Valgfagsønskerne er ikke prioriterede. Tilmelding

26 Et samarbejde mellem

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD UNGSYDS VALGFAGSTILBUD 2016-2017 1 Design og håndværk 60 timer Er du glad for at tegne, male og i det hele taget være en del af et fælleskab i et kreativt miljø, så er dette forløb sikkert noget for dig.

Læs mere

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes Nu skal du vælge! Ku du tænke dig et spændende valgfag? Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes fag? Ku du tænke dig at møde nye kammerater fra de andre afdelinger: Østre,

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Badminton, basket, bordtennis, volleyball.

Badminton, basket, bordtennis, volleyball. , Valgfag 2009 2010 Dette hæfte indeholder en kort beskrivelse af de valgfag, vi kan tilbyde i det kommende skoleår. De fag, der opnår tilstrækkelig tilslutning sættes igang. Der står ud for de enkelte

Læs mere

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Toftevangskolen - En bedre udskoling En bedre udskoling -- Valgfag 2015-16 Nye veje Kreativitet og kommunikation Toftevangskolen arbejder med valghold

Læs mere

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer:

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: VALGFAG 2009/10 PSYKOLOGI Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse

Læs mere

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner Værkstedsfag/elektronik. Foto I dette valgfag bruges der digitalkamera og computer. Vi vil arbejde med bl.a.: Digital redigering i Paint Shop Pro (skolens program) Beskæring, balance, format, farver, effekter,

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012 UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012 Overordnet formål med P-Fag På 4., 5. og 6. klassetrin arbejder vi med faget P-Fag, som omfatter Billedkunst, Håndarbejde og Madlavning. Undervisningen i de tre fag følger

Læs mere

Valgfag 2015/2016. Vissenbjerg Skole

Valgfag 2015/2016. Vissenbjerg Skole Valgfag 2015/2016 Vissenbjerg Skole Præsentation Du kan i dette katalog læse om følgende valgfag: Innovation og iværksætteri, Musik & sammenspil, Musical, Psykologi, Trend, ide & design, Fremtidskunst

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2016/17 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2016 og foråret

Læs mere

P-FAGSORDNING PÅ VESTRE SKOLE 2014-2015. Musik Håndværk og design Billedkunst Madkundskab Idræt

P-FAGSORDNING PÅ VESTRE SKOLE 2014-2015. Musik Håndværk og design Billedkunst Madkundskab Idræt P-FAGSORDNING PÅ VESTRE SKOLE 2014-2015 Musik Håndværk og design Billedkunst Madkundskab Idræt P-FAG PÅ VESTRE SKOLE Som noget helt nyt vil vi på Vestre Skole tilbyde en P-fagsordning på tværs af 4.- 6.årgang.

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen Uge 3 Uge 15 MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen Uge 3 Uge 15 MANDAG Pigefodbold MANDAG Er du pige og synes du, at det kunne være sjovt at spille fodbold uden at der er drenge med, er dette et hold for dig. Vi vil træne skud, driblinger, afleveringer etc., og spille en

Læs mere

Desuden vil undervisningen indeholde styrketræning med småredskaber

Desuden vil undervisningen indeholde styrketræning med småredskaber Valgfag 3. periode 2015-2016 AFSPÆNDING - At øge kropsbevidstheden. - At øge kendskabet til dig selv. - At få øje på ressourcerne i kroppen. - Guidede meditationer - Kropsbevidsthedstræning med fokus på:

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

10 ende og videre... 10. klasse med arbejdshandsker for dig med de kloge hænder

10 ende og videre... 10. klasse med arbejdshandsker for dig med de kloge hænder 10 ende og videre... 10. klasse med arbejdshandsker for dig med de kloge hænder Indhold Forord Medieproduktion Trend og design Iværksætter Mad og mod på fremtiden Menneske til menneske Sind, Sundhed &

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

ÅBY SKOLE - VALGFAG. Obligatoriske valgfagsblokke 7. 9. klasse 2015 2016. Tilmeldingsfrist 22. juni på elevintra. Kære elever

ÅBY SKOLE - VALGFAG. Obligatoriske valgfagsblokke 7. 9. klasse 2015 2016. Tilmeldingsfrist 22. juni på elevintra. Kære elever Kære elever På Åby Skole samarbejder vi med UngiAarhus Silkeborgvej om valgfagsudbuddet. Derved har vi mulighed for både at udbyde nogle obligatoriske valgfag, som I SKAL deltage i og nogle frivillige

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG MANDAG Kreativt værksted I det kreative værksted vil vi arbejde med forskellige materialer som styrker din kreativitet. Vi arbejder med selvhærdende ler, gipsgazefigurer, mosaikmalerier, filt og meget

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO april 2013

Nyhedsbrev fra SFO april 2013 Nyhedsbrev fra SFO april 2013 Kære forældre Så er foråret kommet i hvert fald hvis vi ser på kalenderen. Vi har sågar stillet urerne frem, fordi vi er gået over til sommertid. Det eneste, som ikke er fuldt

Læs mere

ARABISK. Valgfagsundervisning

ARABISK. Valgfagsundervisning ARABISK Formålet med valgfaget er, at det skal være anvendelsesorienteret, så eleverne opnår forståelse for, hvordan deres sproglige færdigheder umiddelbart kan bruges i en faglig eller social kontekst.

Læs mere

På alle linjerne undervises i almindelige skolefag i det vejledende timetal. Alle linjerne følger de almindelige fagkrav og folkeskolens faglige mål

På alle linjerne undervises i almindelige skolefag i det vejledende timetal. Alle linjerne følger de almindelige fagkrav og folkeskolens faglige mål 4 linjer - 7. klasse er i gang i dette skoleår - de fortsætter i 8. og 9. klasse - de fortsætter i 8. og 9. klasse - efter sommerferien er det jeres tur! Du skal vælge den linje, der passer dig Linjerne

Læs mere

Valgfag i Skive Kommune

Valgfag i Skive Kommune / Valgfag i Skive Kommune glæder sig til, i samarbejde med folkeskolerne i hele Skive Kommune, at byde velkommen til en valgfagspakke til dig. Du kan orientere dig i folderen her og på ungdomsskolens hjemmeside,

Læs mere

SKOLEN PÅ SØNDERAGER. 10. klasse 2016-2017. SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11

SKOLEN PÅ SØNDERAGER. 10. klasse 2016-2017. SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11 SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11 Indhold Hvad er 10. klasse... 3 Hvad med økonomien, når man skifter skole?... 3 Skoleårets indhold... 4 Målsætning... 4 Forløb... 4 Fag... 4 En obligatorisk

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. forår 2011. Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. forår 2011. Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte forår 2011 Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår VALGFAG Du sidder nu med et hæfte, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i foråret 2011. Vi

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012

anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012 Et anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012 INTRO KONTAKTLÆRER EVALUERING REJSE FEST MOTION RESPEKT VEJLEDNING HUMOR HJÆLP & STØTTE OSO VENNER MØDEPLIGT AFKLARING BROBYGNING LEKTIER PRØVER OBLIGATORISKE

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Introduktion Ideen med Bamse på klassebesøg er, at eleverne i fællesskab med en slags maskot arbejder med emner, der har relation til det brede positive sundhedsbegreb.

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner

BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner Indledning Dette er de pædagogiske læreplaner for børnehaveafdelingerne på Egholmgård. I 2004 blev det besluttet at børnehaverne skulle arbejde med børnene udfra pædagogiske

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK Helårs valgfag ELEV MED HEST På LME har vi indledt et samarbejde med Ellum Rideklub, så du mulighed for at passe din hest, mens du går på efterskole. Rideklubben ligger kun 3 km fra efterskolen, her kan

Læs mere

TA lige at. PRøv. VErdens bedste. Valgfag

TA lige at. PRøv. VErdens bedste. Valgfag TA lige at PRøv VErdens bedste Valgfag 1 2 Juni 2015 Kære elever og forældre i udskolingerne på Tarup, Provstegård og Vestre I sidder her med valgfagsfolderen for de tre skoler. Folkeskolereformen der

Læs mere

Ungdomsuddannelsen. STU linjer

Ungdomsuddannelsen. STU linjer Ungdomsuddannelsen STU linjer 2 STU for unge med særlige behov På CSV tilbyder vi den tre-årige ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Formålet med ungdomsuddannelsen er, at de unge opnår personlige,

Læs mere

Cykel Design Kost Motion

Cykel Design Kost Motion Introduktion til cykelforløb Cykel Design Kost Motion Det er sjovt at lære og virkeligheden er den største motivationskilde Begejstring, læring og innovation Undervisningskonceptet Folkeskolen Cykler er

Læs mere

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside.

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside. Hvordan har du det I TK s Ungdomsklub børnemiljøvurdering 2010 Samlet svar: Drenge & Piger Skema udleveret til: 80 medlemmer. Modtaget svar: 31 stk. svarende til 39 % Den videre proces. På baggrund af

Læs mere

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT SNEKKERSTEN SKOLE INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT temalinjer i udskolingen 14/15 VEL KOM MEN 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SNEKKERSTEN SKOLE Efter sommerferien skal vi, på Snekkersten Skole, i gang

Læs mere

UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G

UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G UNGE OG KULTURCENTER I DAG lokaliseret på rådhuset med leder, klubleder, musikfaglig leder (vakant) samt 2 administrativ

Læs mere

Nyhedsavisen. Juniorklubben i Hvalsø. Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: Maj Sommerferien 2016 Hvad er Juniorklubben?

Nyhedsavisen. Juniorklubben i Hvalsø. Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: Maj Sommerferien 2016 Hvad er Juniorklubben? Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: Maj Sommerferien 2016 Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: Maj Sommerferien 2016 Hvad er Juniorklubben? Det er et eftermiddagstilbud til dig, som går i 6., 7. eller

Læs mere

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015.

Evaluering af årshjul for Børnehuset Mariehønen 2014 2015. Årshjul 2014 2015: Årshjulet 2014 2015 er beskrevet i form af en skriftlig redegørelse, en planche, ugeplanerne, dokumentationsmapperne samt Barnet bog, der alt sammen er placeret i vores fællesrum, hvori

Læs mere

Læreplaner. Vores mål :

Læreplaner. Vores mål : Læreplaner Trivsel, læring og udvikling er tre centrale begreber for os i Børnehuset Trinbrættet. I den forbindelse ser vi læreplaner som et vigtigt redskab.vores grundsyn er, at hvis børn skal lære noget

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Hvis man vælger et hold i ungdomsskolen, kører holdet et helt år og man skal altså derfor ikke vælge igen til jul.

Hvis man vælger et hold i ungdomsskolen, kører holdet et helt år og man skal altså derfor ikke vælge igen til jul. Kære elever & forældre. Vi har i år valgt, at fagene vi udbyder på skolen kører for et halvt år af gangen. I kan altså lige nu kun tilmelde jer fag i efteråret (1.september til 21.december). Hvis man vælger

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst FAABORGEGNENS FRISKOLE PRICES HAVEVEJ 13, 5600 FAABORG TLF.: 6261 1270 FAX: 6261 1271 Fagplan for billedkunst Der undervises i billedkunst på 0. - 3. klassetrin 2 timer. På 3. 4- klassetrin undervises

Læs mere

6. klasse. Børnearbejde

6. klasse. Børnearbejde 6. klasse Børnearbejde Børnearbejde Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Introduktion til børnearbejde Skole og arbejde Baggårdens børnearbejdere Børnearbejde Børnearbejde før og nu Modul 1

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Linjevalg skoleåret 2016/17 en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej

Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej Bekendtgørelsen om pædagogiske læreplaner i daginstitutioner blev indført i august 2004. Det betyder, at vi i institutionen skal: Have mål for læring. Beskrive valg

Læs mere

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N OVERBYGNINGEN Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N Indhold Kort om profilfag... side 2 Drama... side 3 Emma Gad... side 4 Innovation, design og billedkunst... side

Læs mere

Sænk farten en lille smule, betyder en del.

Sænk farten en lille smule, betyder en del. Hal og sal: Fra og med uge 43 vil vi hver mandag og onsdag have mulighed for at benytte henholdsvis gymnastiksalen og hallen. (Tiderne står på kalenderen) Sænk farten : Er titlen på en fartkampagne sat

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFH) i Holstebro Kommune er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER I DAGTILBUD

LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER I DAGTILBUD LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER I DAGTILBUD DISPOSITION Præsentation af den nye uddannelse Baggrund Vinkel på uddannelsen Kompetencemål Uddannelsen i praksis et eksempel Inspirationsmateriale udkast

Læs mere

DB Evaluering oktober 2011

DB Evaluering oktober 2011 DB Evaluering oktober 2011 Matematik Vi har indarbejdet en hel del CL metoder i år: gruppearbejde, "milepæle" og adfærdsmæssige strategier. Eleverne er motiverede for at arbejde som et team. Hele DB forstår

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Pædagogiske læreplaner.

Pædagogiske læreplaner. Pædagogiske læreplaner. Pædagogiske læreplaner er planer, der skal være med til at understøtte børns læring. Personalet skal støtte, lede og udfordre børns læring. Læring sker både gennem oplevelser og

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Kunstnerisk MUSIK A ENGELSK A DRAMA C ELLER BILLEDKUNST C ELLER MEDIEFAG C Hvis du brænder for musik, både det praktiske, men også det teoretiske, så

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Årsplan for indskolingen 2014-2015

Årsplan for indskolingen 2014-2015 Uge Emne Beskrivelse Formål Materialer m.m. Fag 33-34 Sommerferie Eleverne fortæller om deres sommerferie eventuelt med billeder. Vi ser på kort og snakker om de ting, de har oplevet. At kunne stå foran

Læs mere

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen Jobsnuseren - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune 2014-2015 GXU, Ungdomsskolen Velkommen til Hvad er Jobsnuseren? Som en del af din uddannelsesvejledning kan du, sammen med dine klassekammerater,

Læs mere

Der er i lærergruppen i forhold til den samlede evaluering og skolens 5. års evalueringsplan i 2013 fokus på følgende 3 områder:

Der er i lærergruppen i forhold til den samlede evaluering og skolens 5. års evalueringsplan i 2013 fokus på følgende 3 områder: Evaluering 2013 Der er i lærergruppen i forhold til den samlede evaluering og skolens 5. års evalueringsplan i 2013 fokus på følgende 3 områder: Evaluering, karakterer, udtalelser De praktisk-musiske fag

Læs mere

Kurser 2010-2011. Læs kursusavisen og tilmeld dig!

Kurser 2010-2011. Læs kursusavisen og tilmeld dig! Kurser 2010-2011 Læs kursusavisen og tilmeld dig! Tilmeldingsblanket Det kommende skoleår skal eleverne i 5. til 9. klasse deltage i 3 kurser. Hvert kursus forløber over 7 uger á 2 lektioner. Der er mulighed

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN Hvordan får vi skabt en mere varieret skoledag for eleverne, så alle elever lærer mere og trives i skolen? En flydende skoledag, som ikke er

Læs mere

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Januar - Juni 2018 Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Har du en lille kunstner gemt i maven? Savner du billedkunst- /værkstedstimerne fra tidligere? Trænger din væg hjemme til et flot kunstværk?

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Den personlige udvikling Barnet skal have mulighed for at: Det vil vi gøre ved at: Målene er nået når barnet: få del i betydningsfulde sociale og kulturelle erfaringer udfolde sig som en stærk og alsidig

Læs mere

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst.

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst. SFO aktiviteter og Værksteder Nogle af aktiviteterne kører som en fast aktivitet hver uge. Andre følger årstiden eller er knyttet til faste traditioner som jul, fastelavn Hop & Rock osv. Nogle af aktiviteter

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Skovshoved Skole Dokumentation fra storforældremøde d. 29. oktober 2003

Skovshoved Skole Dokumentation fra storforældremøde d. 29. oktober 2003 Onsdag d. 29. oktober havde Skovshoved Skole og SKUB inviteret til det første arrangement i det ud- og ombygningsprojekt, som skolen skal i gang med. Vinteren 2003 står i statusfasens tegn (se tidsplan

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Indskrivning på Hammerum Friluftsbad 5. Maj (tirsdag) kl 17:30 18:30 Første svømmeaften tirsdage 12. maj Første svømmeaften

Læs mere

Fokusområder Identitet og venskaber I Engum Skole / SFO kommer dette til udtryk ved: Leg, læring og mestring.

Fokusområder Identitet og venskaber I Engum Skole / SFO kommer dette til udtryk ved: Leg, læring og mestring. Fokusområder 1 Mål- og indholdsbeskrivelsen for Vejle Kommune tager afsæt i Vejle Kommunes Børne- og Ungepolitik og den fælles skoleudviklingsindsats Skolen i Bevægelse. Dette afspejles i nedenstående

Læs mere

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde underviser i puls, styrke og kondition på mellemtrinnet og i springgymnastik i 6.klasse. Undervisningen er med høj intensitet. Det handler om at

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS:

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL! Uddannelsesleder Marianne B. Johansen Tlf. 8923 4017 mbj@silkets.dk

Læs mere

Børnehavens lærerplaner 2016

Børnehavens lærerplaner 2016 Børnehavens lærerplaner 2016 I børnehaven er fri for mobberi i en stor del af hverdagen og derfor et det også en del af lærerplanerne. To gange om ugen arbejder vi med fri for mobberi til bamse samling.

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Sang og musik anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag for børn i alle aldre. På Sdr. Vium Friskole undervises i sang og musik en lektion ugentligt

Læs mere

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september Undervisningsdage: Oktober November December Januar Februar Marts 1. - 8. - 21. - 29. 5. - 12. - 19. - 26. 3. - 10. - 17. 7. - 14. - 21. - 28. 4. - 18. - 25. 4. - 11. - 18 Uge 42 er efterårsferie og uge

Læs mere

Eftermiddagsklubben i Lem

Eftermiddagsklubben i Lem Lem SFO. Sfo en er for børn fra 0. 3. klasse. Vi har vores egen afdeling på skolen, som består af 6 lokaler og garderobe. Vi har store udenoms arealer med legeplads, hvor en del af den er fælles med den

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Åbent Hus tirsdag den 3. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 4. maj kl. 18 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad Tirsdag

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kunstskolen November 2014 Kunstskolen Formålet med undervisningen er, at eleverne tilegner sig kompetencer i billedkommunikation og i billedanalyse

Læs mere

Fatkaoplysninger. Institutionens navn: Tovværkets Børnegård. Adresse: Grådybet 75, 6700 Esbjerg. Telefonnummer: 76 16 22 40

Fatkaoplysninger. Institutionens navn: Tovværkets Børnegård. Adresse: Grådybet 75, 6700 Esbjerg. Telefonnummer: 76 16 22 40 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Grundlæggende værdier... 4 Læringssyn pædagogisk tilgang... 5 Barnets alsidige personlige udvikling... 6 Barnets alsidige personlige udvikling... 7 Sociale kompetencer...

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

Årsplan for billedkunst 1. kl. 2012-2013. Årsplan for faget billedkunst i 1. klasse

Årsplan for billedkunst 1. kl. 2012-2013. Årsplan for faget billedkunst i 1. klasse Årsplan for faget billedkunst i 1. klasse Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage,

Læs mere