Ideas that work for life

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ideas that work for life"

Transkript

1 Ideas that work for life

2 En drøm om at redde liv Ambu s historie startede med en drøm. En drøm om at udvikle produkter, der kunne bidrage til at redde liv. Det var i 1937, at danske dr. Holger Hesse lagde det vigtigste fundament af alle ambitionen om at gøre en forskel og redde mennesker. Mere end 70 år senere er ambitionen mere aktuel end nogensinde. Det er Ambu s vigtigste opgave at udvikle produkter, der ændrer rutiner for kunderne og gør deres arbejde mere produktivt og dermed bedre for patienterne. Innovation for os betyder ikke bare forbedringer af eksisterende udstyr det betyder nytænkning af arbejds- og behandlingsmetoder ved at stille hidtil uset udstyr til rådighed for lægerne. Vi vil udfordre vores kunder. Ikke bare give dem det, de har brug for men også det, de ikke vidste, de havde brug for. Det er det, vi er kendte for og det, vi har gjort så mange gange. Første gang i 1953, da dr. Henning Ruben udviklede den selvoppustelige genoplivningspose Ambu. Senest med larynx-masken en anæstesimaske, der har sat nye standarder for behandling af patienter i fuld narkose. Og vi stopper ikke her. Der er flere spændende produktlanceringer i vores pipeline, og vi glæder os over, at markedet og vores kunder gang på gang viser sig villige til at støtte op om vores produktudvikling med deres viden og kompetencer. Samarbejdet med vores kunder er afgørende for vores succes, og den tætte og meget direkte dialog med markedet forpligter. Det er en tillid, der betyder, at vi hver dag må gøre vores yderste for at udvikle og producere udstyr, vores kunder kan stole på, for at de kan gøre deres arbejde. Det er måden, vi kan bidrage til at redde liv nu og i fremtiden. Innovation for os betyder ikke bare forbedringer af eksisterende udstyr det betyder nytænkning af arbejds- og behandlingsmetoder ved at stille hidtil uset udstyr til rådighed for lægerne.

3 Lars Marcher, adm. direktør, Ambu Ambu s mål er ambitiøse. Vi når dem ved konstant at have fokus på kvalitet, produktudvikling, forståelse for medarbejdernes og kundernes hverdag. Dette er udgangspunktet for vores arbejde og er symboliseret i vores vision: Ideas that work for life Produktudvikling Kvalitet Forstå kundernes hverdag Medarbejdere i ambu

4 ONE LIFE ONE AMBU Ambu udvikler, producerer og markedsfører diagnostisk og livreddende udstyr. Vores produkter bruges på hospitaler, klinikker og redningstjenester af læger, sygeplejersker og ambulancereddere, der hver dag arbejder for at forbedre og sikre liv. Vores mål er at være en samlet leverandør inden for fem forretningsområder. Det skal være nemt at bruge vores produkter, og vi vil være det foretrukne valg, når tid, præcision og tillid er afgørende. RESPIRATORY CARE Produkter: Poser og masker til kunstig ventilering Målgruppe: Hospitaler og redningstjenester CARDIOLOGY Produkter: Engangselektroder til måling af hjerterytme Målgruppe: Hospitaler, klinikker og redningstjenester NEUROLOGY Produkter: Engangselektroder til diagnosticering af sygdomme i nerver, muskler og hjerne Målgruppe: Hospitaler og klinikker TRAINING Produkter: Manikiner til grundlæggende og udvidet førstehjælp Målgruppe: Hospitaler, redningstjenester, hjælpeorganisationer og forsvaret IMMOBILIZATION Produkter: Kraver til understøttelse af hals og hoved ved skader Målgruppe: Redningstjenester

5

6 Hver dag er mange mennesker afhængige af vores udstyr Ambu s produkter bruges hver dag verden over til at redde og forbedre liv. Fordi vores produkter er koncentreret omkring menneskets centrale systemer åndedræt, hjerte, nerve- og bevægelsessystemer har vi et særligt ansvar over for vores kunder om altid at sikre, at de kan stole på vores udstyr. For deres arbejde kan ikke gøres om. Når du står med et liv i hænderne, skal du være sikker på, at masken, du sætter på, for at patienten får ilt, virker og at elektroden, der skal måle hjerterytmen i afgørende sekunder, måler korrekt. Der er ikke plads til fejl i kundernes hverdag det ved vi, og kravet om høj kvalitet går før alt andet, vi laver. Danmark kl. 13:45 Hver dag foretages mere end anæstesier i hele verden. Ambu s larynx-maske sætter nye standarder for kunstig ventilering.

7 Ideas that work for life KVALITET England kl. 04:10 Ambu har udviklet en særlig elektrode til overvågning af hjerterytmen hos helt små børn. Tyskland kl. 21:13 Når ulykken sker, bruges kraver til at understøtte hals og hoved. Ambu leverer immobiliseringsudstyr til redningstjenester i hele verden. USA kl. 12:30 Over hele verden bruges Ambu s manikiner til at dygtiggøre læger, sygeplejesker, ambulancereddere og nødhjælpsarbejdere, så fremtidens liv også kan reddes. Frankrig kl. 17:03 Hvert år bruges der mere end 7 mio. elektroder til MR-scanning i Europa og USA. Ambu leverer engangselektroder til MRscanning af hjerte og aorta.

8 Vi spørger vores kunder til råds Hvis vi skal lykkes med at udvikle og forbedre vores produkter, så de altid er af højeste kvalitet, kræver det en stadig dialog med kunderne. Vi skal have en indgående forståelse for deres behov og adfærd i konkrete arbejdssituationer. Det får vi ved konstant at lytte og møde deres krav med en åben indstilling. Kun på den måde bliver vi og vores produkter bedre. Niels Erik Ove Andersen, overlæge på Rigshospitalet i København, er en af de eksperter, Ambu er i dialog med om produktforbedring og produktudvikling. Hvad betyder forbedringer af udstyr for din hverdag? Min hverdag handler om at få umulige missioner til at lykkes. Mine kolleger og jeg balancerer hver dag på grænsen af, hvad der burde være muligt, når vi står med et menneskeliv mellem hænderne. I går lykkedes det mig at intubere et barn på bare 565 gram. Det betyder, at du står i en situation, hvor udstyrets størrelse er afgørende for, om du vil lykkes. Det, at produkterne bliver udviklet i mindre størrelse og i bedre kvalitet, gør mig i stand til at behandle fx børn, hvor det tidligere ville have været umuligt, fordi udstyret var for stort og ufleksibelt. Selv efter 20 år giver det mig kuldegysninger, når sådan en opgave lykkes. Har du oplevet konkrete tilfælde, hvor Ambu har udviklet et produkt efter dialog med markedet? Jeg sidder lige nu i en arbejdsgruppe sammen med en række andre internationale eksperter. Det drejer sig om udviklingen af et helt nyt produkt, hvor Ambu har indkaldt os i udviklingsfasen til dels at kortlægge vores konkrete behov, dels at teste udstyrets kvalitet, inden det færdigudvikles. Da jeg første gang prøvede prototypen, kunne jeg mærke, at den ikke reagerede nok på mindre bevægelser. Jeg behandler primært børn, og de Der er ingen tvivl om, at det færdige produkt bliver bedre af, at vi, der dagligt står med patienterne, bliver hørt. Fakta Hvert år foretages mere end 40 mio. anæstesier i hele verden. Ambu udvikler engangsmasker til kunstig ventilering.

9 Ideas that work for life Forstå kundernes hverdag Niels Erik Ove Andersen, overlæge, Rigshospitalet er jo i sagens natur mindre end voksne patienter, og her kræver det mindre bevægelser for at undgå skader på barnets luftveje. Det er helt klart min fornemmelse, at ingeniørerne bag produktet gik hjem med gode input til, hvordan virkeligheden ser ud. Der er ingen tvivl om, at det færdige produkt bliver bedre af, at vi, der dagligt står med patienterne, bliver hørt. I det hele taget er det efter min mening en fejlopfattelse, hvis man tror, at ingeniører alene kan udvikle produkter til læger. Mit arbejde er et håndværk, og her er den daglige rutine afgørende. Derfor mener jeg, at produktudvikling skal ske i dialog mellem dem, der kan teknikken på tegnebrættet og dem, der kan den i praksis. Hvad betyder kvalitet for dig? Kvalitet er fx noget så basalt som engangsudstyr, der er nemt at pakke ud. Når du står i de situationer, hvor du kun har få sekunder til at redde patienten, går det bare ikke, at poserne er svære at åbne, eller at udstyret ligger forkert i pakken. Du har jo oparbejdet en rutine, der kræver, at du kan stole på udstyret hver gang. Derfor vil vi også helst arbejde med de samme produkter så længe som muligt. Det kræver naturligvis, at leverandøren fornyr sig.

10 og lytter til dem, der ikke har noget at sige Når vi udvikler produkter, tænker vi ikke alene på vores kunder, men også på de millioner af patienter, der dagligt er i kontakt med vores udstyr. De vælger ikke selv Ambu, men deres liv og helbred bliver indirekte lagt i hænderne på os. Det ansvar tager vi seriøst. Vi producerer sikre og pålidelige produkter, som giver lægerne tryghed og patienterne tillid til, at lægerne kan træffe de rigtige valg. Derfor er vores store fokusområde engangsudstyr. For at mindske risikoen for smitte mellem patienter, er det vores udgangspunkt, at alle nye produkter skal udvikles som engangsprodukter. Vi kan i dag blandt andet tilbyde engangsmasker og ventilationsposer til kunstig ventilering, engangselektroder til kardiologiske og neurologiske undersøgelser og diagnosticering.

11 Ideas that work for life Forstå kundernes hverdag medarbejdere i ambu Engangselektrode (Neonatal) Hvert år fødes 1 mio. børn for tidligt. Mange af dem har brug for 24 timers-overvågning. Ambu har udviklet en neonatal elektrode til måling af hjerterytmen hos helt små børn. Ambu Blue Sensor BRS-elektrode Engangselektrode (EKG) Hvert år udføres over 40 mio. EKG-målinger på børn og voksne overalt i verden med Ambu s engangselektroder. Gode løsninger kommer af gode vilkår Kvaliteten i vores produkter skal sikres hele vejen rundt. Derfor har vi fokus på hvert led i vores produktionskæde. Vi producerer på egne fabrikker i Danmark, Kina og Malaysia. Vi bruger lokal arbejdskraft, og alle medarbejdere har gennemgået et særligt træningsforløb, hvor de uddannes til at forstå og udføre de kvalitetstjek og arbejdsrutiner, der skal sikre optimal effektivitet og kvalitet. Det er vores mål, at medarbejdere i alle lande skal have ens vilkår, og vi har stort fokus på at forbedre forholdene for alle ansatte inden for de meget forskellige kulturer, vores medarbejdere lever i. Samtidig med at vi sikrer medarbejderne optimale vilkår, skal vi skabe de bedste produkter og løsninger. Ambu Blue Sensor R-elektrode Derfor er vores fokus at placere udvikling, produktion og salg der, hvor kompetencerne bruges bedst. Kun på den måde kan vi være en attraktiv leverandør også i fremtiden.

12 saving tomorrow s lives today Ambu s styrke er innovativ produktudvikling. Det er nøglen til fremtiden både for vores virksomhed og for vores kunder, som bliver stadig dygtigere til at diagnosticere og behandle. De har brug for en samarbejdspartner, der ikke alene kan følge med udviklingen, men også være på forkant. Derfor har vi i vores strategi fastsat helt konkrete mål for, hvordan vi også i fremtiden kan overgå forventningerne fra kunder og markedet. Mål der er til at forstå Hvert år skal vi udvikle, forbedre og tilkøbe produkter for at nå de mål, der udgør Ambu s vækststrategi. Udvikling er afgørende for os, fordi hele vores forretningsgrundlag bygger på vores evne til at se nye muligheder og udvikle nye produkter, som markedet endnu ikke har set. Samtidig har vi forpligtet os til hele tiden at forbedre og variere eksisterende produkter i takt med, at læger og forskere bliver dygtigere til deres arbejde. Vores mål er at give markedet mere, end de forventer inden for vores fem forretningsområder. Det betyder, at vi vil satse på højt differentierede produkter, der understøtter vores eksisterende portefølje. Ambu Search Team skal sikre, at vi konstant screener markedet for at finde ideer til produkter, virksomheder og behov, der kan understøtte målene om nye produktplatforme og nye produkter.

13 Ideas that work for life produktudvikling Jens Schrøder Kemp, Corporate Business Development Manager, Ambu Vi ser ind i fremtiden hver dag Vores mål om innovativ udvikling kræver, at vi hele tiden følger markedet og det nye, der sker på hospitalerne og blandt forskerne. Ambu Search Team skal sikre, at vi konstant screener markedet for at finde ideer til produkter, virksomheder og behov, der kan understøtte målene om nye produktplatforme og nye produkter. Ambu Search Team består af medarbejdere fra forretningsudvikling og produktudvikling. Vores opgave er hver dag at stille os selv spørgsmålet om, hvordan Ambu bliver en endnu bedre leverandør. Vi ser på markedet som en helhed og arbejder på tværs af de fem forretningsområder. Vores samarbejde er dels med læger verden over, dels med forskere fra verdens førende universiteter og institutter som Stanford (USA) og Fraunhofer (Tyskland). På denne måde kan vi opfange nye tendenser før vores konkurrenter, og dermed sikre den pipeline, der skal bidrage til vækst og innovation i fremtiden.

14 Ambu fokuserer på Søvndiagnostik Med købet af virksomheden Sleepmate styrker Ambu sin position i det hurtigt voksende marked for søvndiagnostik. Det er et område i kraftig udvikling, og Ambu har de rette kompetencer til at udvikle og markedsføre produkter, der optimerer arbejdsgange og effektiviserer undersøgelser. Ambu kan nu tilbyde en komplet produktportefølje til søvnlaboratorier baseret på nye søvnsensorer og de allerede stærkt positionerede cup- og overflade-elektroder. Med Ambu s porteføjle forbedres diagnostiseringen af søvnlidelser som søvnapnø, der rammer 4% af alle mænd og 2% af alle kvinder. Søvnproblemer er direkte forbundet med hjertelidelser, idet søvnlidelser påvirker hjertet negativt og medfører bl.a. et ukontrollabelt højt blodtryk og en overbelastning af hjertet.

15 Ideas that work for life produktudvikling Nyt produkt i Ambu-familien Ambu Blue Sensor SnapTab Ambu Blue Sensor SnapTab er en ny elektrode til EKG-målinger specielt udviklet til brug i akutsituationer. Udviklingen af Ambu Blue Sensor SnapTab er sket i dialog med reddere og læger, der har efterspurgt et produkt, der er nemt at montere i hektiske situationer, og som kan bruges på forskelligt måleudstyr. Resultatet er en banebrydende elektrode med en dobbelt forbindelsesklemme, der gør, at elektroden både kan bruges på basis-monitorer og på diagnosticerende 12-lednings-applikationer. Det er afgørende, når patienten i akutte situationer kræver overvågning fra afhentning i ambulance over akutmodtagelsen til behandling på hjerteafdelingen. Fordele ved Ambu Blue Sensor SnapTab Stærk, selvklæbende bio-venlig elektrode, der er nem at montere Øjeblikkelig, præcis og pålidelig måling Dobbelt forbindelsesklemme, der sparer tid og optimerer behandling Blid og let at fjerne

16 one world one company Ambu er til stede i hele verden som arbejdsplads, via vores distributører og i kraft af vores internationale fokus på nye markeder. Som led i vores vækststrategi vil vi udvide distributørnettet på seks markeder, ligesom vi vil udvide vores medarbejderstab i en række lande verden over. For at nå vores økonomiske og forretningsmæssige mål skal alle medarbejdere kende og forstå vores virksomhed. Der skal være stærke relationer mellem ansatte i vores datterselskaber, produktionsselskaber, salgsafdelinger og i vores innovationscenter. For kravet er det samme for os alle: Vi skal arbejde sammen for, at Ideas that work for life fortsat betyder innovativ produktudvikling, kvalitet, forståelse for vores kunders behov og glæde ved at arbejde for liv. På den måde forbliver Ambu en attraktiv leverandør og arbejdsplads. Ambu s produkter sælges i mere end 100 lande verden over. Ambu står selv for salget på de største markeder, mens salget til øvrige markeder sker via distributører. Ambu s produktudvikling sker i innovationscentre i Danmark og i Kina, mens produktionen af Ambu s produkter primært foregår i Asien.

17 Ideas that work for life produktudvikling KVALITET FORSTÅ KUNDERNES HVERDAG MEDARBEJDERE I AMBU Direkte salg Ambu USA Ambu Tyskland Ambu Frankrig Ambu England Ambu Italien Ambu Spanien Ambu Danmark Ambu Holland Ambu Kina Distributører 77 lande Produktion Ambu Danmark Ambu Kina Ambu Malaysia

18 Hvad betyder Work for life for dig? medarbejderfoto Work for life er for mig et symbol på, hvordan vi forstærker vores kunders evne til at forbedre eller ligefrem redde liv. De står ofte med ansvaret for en hel families fremtid, og det gør mig stolt at tænke på, at vi med vores arbejde bidrager til, at de kan gøre deres. Neal Harpstrite, Regional Sales manager, Ambu USA Work for life betyder for mig et godt arbejdsmiljø at jeg har lyst til at arbejde i Ambu for livet eller i hvert fald så længe, jeg kan se min karriere udvikle sig. Sharon Teh, Senior Finance Executive, Ambu Malaysia

19 Ideas that work for life medarbejdere i ambu Work for life betyder for mig først og fremmest, at vores arbejde gør en forskel. Vi hjælper patienter til en bedre behandling, og jeg bliver altid stolt, når jeg ser Ambu s produkter i brug. Paola Sima Davila, R&D Project Manager, Ambu Danmark Ambu har mere end medarbejdere fordelt verden over. Geografisk fordeling af medarbejdere Danmark 22% Resten af Europa 8% USA 5% Asien 65%

20 Design og produktion: Boje Mobeck Ambu A/S Baltorpbakken Ballerup T F

Virksomhedsdag 2006, 30. maj 2006 Ved CEO, K. E. Birk

Virksomhedsdag 2006, 30. maj 2006 Ved CEO, K. E. Birk Virksomhedsdag 2006, 30. maj 2006 Ved CEO, K. E. Birk Agenda Kort om Ambu Nye produkter Ny produktstrategi Opfølgning på produktionsstrategi Konkurrence- og markedsforhold (2) Mission Ambu markedsfører

Læs mere

DDF s Virksomhedsdag 27. maj Præsentation ved adm. direktør Kurt Erling Birk

DDF s Virksomhedsdag 27. maj Præsentation ved adm. direktør Kurt Erling Birk DDF s Virksomhedsdag 27. maj 2004 Præsentation ved adm. direktør Kurt Erling Birk Agenda Kort om Ambu og Ambu s strategi Den seneste udvikling Temaer Produktudvikling Nye produkter Optimering af produktion

Læs mere

Rapport for 2. kvartal 2004/05 (1. januar - 31. marts 2005)

Rapport for 2. kvartal 2004/05 (1. januar - 31. marts 2005) 10. maj 2005 Fondsbørsmeddelelse nr. 8-2004/05 Rapport for 2. kvartal 2004/05 (1. januar - 31. marts 2005) Salget af nye produkter udviklede sig positivt i 2. kvartal 2004/05 og bidrager væsentligt til

Læs mere

Rapport for 3. kvartal 2004/05 (1. april - 30. juni 2005)

Rapport for 3. kvartal 2004/05 (1. april - 30. juni 2005) 30. august 2005 Fondsbørsmeddelelse nr. 10-2004/05 Rapport for 3. kvartal 2004/05 (1. april - 30. juni 2005) Ambu har fortsat lanceringen af nye produkter i 3. kvartal. Omsætningen af de nye produkter

Læs mere

DELÅRSRAPPORT Q1 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

DELÅRSRAPPORT Q1 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai DELÅRSRAPPORT Q1 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai AGENDA Udviklingen i 1. kvartal 2009/10 Strategi GPS Four opfølgning Forventninger til 2009/10 HOVEDPUNKTER (1) FORRETNINGSMÆSSIG UDVIKLING

Læs mere

GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI

GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI Med GPS Four har vi en ambitiøs strategi og et stærkt værktøj, som kan sikre, at vi holder fast i retning og mål. Målene i GPS Four er klare: vi vil sætte yderligere fart

Læs mere

Rapport for 1. kvartal 2004/05 (1. oktober - 31. december 2004)

Rapport for 1. kvartal 2004/05 (1. oktober - 31. december 2004) 22. februar 2005 Fondsbørsmeddelelse nr. 7-2004/05 Rapport for 1. kvartal 2004/05 (1. oktober - 31. december 2004) I 1. kvartal 2004/05 har der været fokus på markedsføring og produktionsoptimering af

Læs mere

Q1 2008/09 præsentation, 4. februar 2009. Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

Q1 2008/09 præsentation, 4. februar 2009. Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Q1 2008/09 præsentation, 4. februar 2009 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Agenda Udviklingen i 1. kvartal 2008/09 Status på strategiske tiltag Forventninger til 2008/09 2 Hovedpunkter Fortsat solid

Læs mere

Rapport for 1. kvartal 2005/06 (1. oktober - 31. december 2005)

Rapport for 1. kvartal 2005/06 (1. oktober - 31. december 2005) 28. februar 2006 Fondsbørsmeddelelse nr. 6-2005/06 Rapport for 1. kvartal 2005/06 (1. oktober - 31. december 2005) Omsætningen af de nyere produkter stiger som planlagt, og der introduceres tre nye produkter

Læs mere

50% steg årets resultat ÅRET

50% steg årets resultat ÅRET 50% steg årets resultat ÅRET 2009 2010 2 Året 2009 2010 FORORD VÆKST ØGET EFFEKTIVITET FORBEDRET INDTJENING Med GPS Four-strategien har Ambu opnået mere fokus, retning og hastighed, og vi vil arbejde målrettet

Læs mere

Årsrapport 2005/06 fortsat fremgang i omsætning og resultat

Årsrapport 2005/06 fortsat fremgang i omsætning og resultat Årsrapport 2005/06 fortsat fremgang i omsætning og resultat Ambu s bestyrelse har i dag godkendt årsrapport 2005/06 for regnskabsåret 1. oktober 2005-30. september 2006. Hovedpunkter 2005/06 blev endnu

Læs mere

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN. Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar.

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN. Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar. FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar. FINANSIEL STYRKE HVORDAN ER DEN AKTUELLE SITUATION INDEN FOR SOLAR-INDUSTRIEN? Markedet for solarenergi ændrer sig væsentligt.

Læs mere

DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai AGENDA Udviklingen i 3. kvartal 2009/10 Strategi GPS Four opfølgning Forventninger til 2009/10 HOVEDPUNKTER (1) FORRETNINGSMÆSSIG

Læs mere

ET ØNSKE OM AT VÆRE PROAKTIV DRIVER DEN GRØNNE INNOVATIONSPROCES

ET ØNSKE OM AT VÆRE PROAKTIV DRIVER DEN GRØNNE INNOVATIONSPROCES BUSINESS 7 CASE HOSPITALSUDSTYR ET ØNSKE OM AT VÆRE PROAKTIV DRIVER DEN GRØNNE INNOVATIONSPROCES GRØNNE INDKØB Ambu, som producerer udstyr til hospitaler og ambulancer, har en meget klar forventning om,

Læs mere

RISK MANGEMENT OG CSR I AMBU Ved CFO Anders Arvai

RISK MANGEMENT OG CSR I AMBU Ved CFO Anders Arvai RISK MANGEMENT OG CSR I AMBU Ved CFO Anders Arvai 1 AGENDA Generel introduktion til Ambu Risk Management processen og hvor er vi i dag CSR processen og status hvor er vi i dag Spørgsmål 2 To save lives

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

Skab forretning med CSR

Skab forretning med CSR VELKOMMEN I DANMARKS CSR HUS Skab forretning med CSR Opbyg de rette CSR kompetencer og løsninger i samarbejde med Green Network GREEN NETWORK MAKE CSR YOUR BUSINESS NÅ I MÅL MED CSR Få styr på kvaliteten

Læs mere

Personalepolitisk grundlag

Personalepolitisk grundlag Personalepolitisk grundlag Baggrund Køge Kommune er rammen om en mangfoldighed af opgaver og fagligheder, som ledes af ét byråd valgt af kommunens borgere. Vi er én arbejdsplads med meget forskellige arbejdsvilkår

Læs mere

DELÅRSRAPPORT 2. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI

DELÅRSRAPPORT 2. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI DELÅRSRAPPORT 2. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI 1 AGENDA Udviklingen i 2. kvartal 2010/11 Status på GPS Four Forventninger til 2010/11 2 HOVEDPUNKTER 2. KVARTAL 2010/11 Omsætningsvækst

Læs mere

IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00

IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00 IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00 Del: I 2015 faldt andelen af nye kvindelige iværksættere til et nyt lavpunkt. Og dem, der prøver,

Læs mere

Technicial Support Engineer Vil du have verden som din arbejdsplads?

Technicial Support Engineer Vil du have verden som din arbejdsplads? Technicial Support Engineer Vil du have verden som din arbejdsplads? Bliv Technical Support Engineer hos os og vær med til at give bedre livskvalitet og behandling til patienter verden over Technical Support

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade Virksomhedsgrundlag Specialområde Hjerneskade 2014/2015 Psykiatri og social Specialområde Hjerneskade 2 Forord Med dannelsen af Specialområde Hjerneskade er alle Region Midtjyllands tilbud til voksne med

Læs mere

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Værdierne i Nomeco udtrykker vores holdninger og adfærd, og

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Ambu A/S

Velkommen til generalforsamling i Ambu A/S Velkommen til generalforsamling i Ambu A/S Dagsorden 1. Ledelsesberetning om selskabets virksomhed i det forløbne år. 2. Forelæggelse af årsrapport og koncernregnskab til godkendelse. 3. Bestyrelsens forslag

Læs mere

Indhold. Vision. Brought to you by Global Reports. Til aktionærerne 3. Ambu kort fortalt 4. Hoved- og nøgletal 5. Ledelsens beretning 6

Indhold. Vision. Brought to you by Global Reports. Til aktionærerne 3. Ambu kort fortalt 4. Hoved- og nøgletal 5. Ledelsens beretning 6 Årsrapport 2002 2003 Indhold Til aktionærerne 3 Ambu kort fortalt 4 Hoved- og nøgletal 5 Ledelsens beretning 6 Viden og kompetencer 16 Aktionærforhold 18 Corporate governance 20 Regnskabsberetning 22 Påtegninger

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI

DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI DELÅRSRAPPORT 3. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI 1 AGENDA Udviklingen i 3. kvartal 2010/11 Status på GPS Four Forventninger til 2010/11 2 HOVEDPUNKTER 3. KVARTAL 2010/11 Omsætningsvækst

Læs mere

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS En identitet, Et navn ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG ebm-papst Denmark ApS Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 81-0 Fax +49 7938 81-110 info1@de.ebmpapst.com Vallensbækvej 21 DK 2605 Brøndby

Læs mere

Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje

Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje Stillings- og personprofil Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje Region Syddanmark Juni 2016 Arbejdsgiver Region Syddanmark Adresse Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Telefon:

Læs mere

1. Hvad er en vision?

1. Hvad er en vision? 1. Hvad er en vision? EFQM definition: Vision = Erklæring som beskriver, hvorledes virksomheden ønsker at fremstå og blive opfattet i fremtiden. Visionen er det ønskede og forestillede billede, som vi

Læs mere

Årsrapport 2010/11 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

Årsrapport 2010/11 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Årsrapport 2010/11 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Agenda Udviklingen i 2010/11 Status på GPS Four Forventninger til 2011/12 Hovedpunkter i 2010/11 Den strategiske udvikling er fortsat i overensstemmelse

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Sammen om De Yngste - SYNG

Sammen om De Yngste - SYNG Sammen om De Yngste - SYNG Ny velfærd for de 0-6 årige Hvorfor er der behov for at nytænke tilbuddene til de yngste? Fordi vi skal gøre det bedre. Og fordi vi skal gøre det billigere. Vi har en faglig

Læs mere

Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018

Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018 Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018 VORES FORMÅL Vi redder, beskytter og styrker de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. VORES ORGANISATION Red Barnet Etableret i Danmark i 1945

Læs mere

Det sammenhængende børne- og ungeliv

Det sammenhængende børne- og ungeliv Det sammenhængende børne- og ungeliv - vejen til ny velfærd for børn, unge og deres familier i Odense 14. februar 2013 Vores udfordring Vi har en dobbelt udfordring i Odense: Vi har høje ambitioner for

Læs mere

Strategi og Ledelse. Strategi og Ledelse. Tilknytning. Omdømme

Strategi og Ledelse. Strategi og Ledelse. Tilknytning. Omdømme Strategi og Ledelse Strategi og Ledelse Her ses medarbejdernes vurdering af områderne under Strategi og ledelse. Strategi og ledelse giver pejlinger på Region Nordjyllands arbejde med at indfri ambitionerne

Læs mere

Fokus på innovation med Walt Disneys. kreativitetsstrategi? Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys

Fokus på innovation med Walt Disneys. kreativitetsstrategi? Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys Fokus på innovation med Walt Disneys kreativitetsstrategi Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys kreativitetsstrategi? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af innovationsprojekter? Hvordan

Læs mere

Succeskriterier og mål for projektet

Succeskriterier og mål for projektet Page 1 of 5 Succeskriterier og mål for projektet Individuelle Lasse Bager: Min personlige målsætning med det her projekt er først og fremmest at lave et projekt at jeg og hele gruppen i sidste ende vil

Læs mere

BEHANDLINGS- OG SUNDHEDSKOMPAS

BEHANDLINGS- OG SUNDHEDSKOMPAS BEHANDLINGS- OG SUNDHEDSKOMPAS Indholdsfortegnelse Kort om behandlings- og sundhedskompasset...4 Den optimale kurs mod din behandling...7 Second opinion...9 Samarbejde med det offentlige...11 Samspil med

Læs mere

De pædagogiske pejlemærker

De pædagogiske pejlemærker De pædagogiske pejlemærker Sorø Kommune De pædagogiske pejlemærker På de næste sider præsenteres 10 pejlemærker for det pædagogiske arbejde i skoler og daginstitutioner i Sorø Kommune. Med pejlemærkerne

Læs mere

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Introduktion Med etablering af Nordsjællands Hospital i 2013 har vi samlet den sundhedsfaglige ekspertise i Nordsjælland for at sikre den bedst

Læs mere

Lær mig noget. Hver dag. Læring for de 0 2 årige i dagtilbud.

Lær mig noget. Hver dag. Læring for de 0 2 årige i dagtilbud. Lær mig noget. Hver dag. Læring for de 0 2 årige i dagtilbud. Der er hul igennem til de små Børn i 0-2-års alderen er parate til læring: De er faktisk født klar. Og det skal imødekommes. Vi skal selvfølgelig

Læs mere

Årsrapport 2011/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

Årsrapport 2011/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Årsrapport 211/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Agenda Udviklingen i 211/12 Status på strategien GPS Four Forventninger til 212/13 Hovedpunkter i 211/12 Den strategiske udvikling er fortsat

Læs mere

DELÅRSRAPPORT Q2 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

DELÅRSRAPPORT Q2 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai DELÅRSRAPPORT Q2 2009/10 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai AGENDA Udviklingen i 2. kvartal 2009/10 Strategi GPS Four opfølgning Forventninger til 2009/10 HOVEDPUNKTER (1) FORRETNINGSMÆSSIG UDVIKLING

Læs mere

CRPS. Komplekst Regionalt Smertesyndrom. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Ergoterapien, MT

CRPS. Komplekst Regionalt Smertesyndrom. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Ergoterapien, MT CRPS Komplekst Regionalt Smertesyndrom Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Ergoterapien, MT Denne pjece er til personer, hvor der er mistanke om CRPS, eller hvor CRPS er diagnosticeret.

Læs mere

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen Virksomhedsprofil Runde gummimagneter Rektangulære gummimagneter Gummimagneter med klæb Gummimagneter

Læs mere

Det handler om mennesker

Det handler om mennesker Profilbrochure Det handler om mennesker Personligt engagement har været drivkraften i Europcar siden starten i 1954 Det hele startede i 1954 med én Folkevogn, som hurtigt blev til flere. I mange år var

Læs mere

SKOLEN. Inklusion. Parkskolen POSITIV PÆDAGOGIK PÅ PARKSKOLEN

SKOLEN. Inklusion. Parkskolen POSITIV PÆDAGOGIK PÅ PARKSKOLEN Inklusion Parkskolen POSITIV PÆDAGOGIK PÅ PARK 2 Inklusion på Parkskolen Hvad betyder inklusion og hvilken betydning har det for Parkskolen? Definitionen på inklusion Inklusion betyder at medtage noget

Læs mere

På Tværs Nyhedsbrev for Hillerød Hospital, Nr. 8 > 17. februar 2010

På Tværs Nyhedsbrev for Hillerød Hospital, Nr. 8 > 17. februar 2010 På Tværs Nyhedsbrev for Hillerød Hospital, Nr. 8 > 17. februar 2010 Nyhedsbrevet indeholder Hjerte-CT i drift Projekt Attraktiv Arbejdsplads-avis Post-operative opringninger Fastelavn i børnehøjde Dialogaftale

Læs mere

Forord I år 2018 står tre ting lysende på tavlen, når der bliver talt om Assens Kommune. Nemlig:

Forord I år 2018 står tre ting lysende på tavlen, når der bliver talt om Assens Kommune. Nemlig: INNOVATIONSSTRATEGI Forord I år 2018 står tre ting lysende på tavlen, når der bliver talt om Assens Kommune. Nemlig: - Vækst & udvikling - Flere vil bo her - Alle får uddannelse. For at nå dertil skal

Læs mere

- a part of your business

- a part of your business - a part of your business 02 - vi skaber kvalitetsløsninger der holder - en del af din virksomhed DMV Industry AS er en moderne maskinfabrik, der i tæt samarbejde med vores kunder udvikler og producerer

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

VISION OG KERNEVÆRDI

VISION OG KERNEVÆRDI VISION OG KERNEVÆRDI Brøndby IF - det handler om os alle sammen For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der

Læs mere

Årsberetning for året 2008.

Årsberetning for året 2008. Årsberetning for året 2008. Så er det igen blevet tid til at se tilbage på endnu et år i NOCA, og jeg vil derfor her gøre status over foreningens aktiviteter i 2008. Som også vil være temaet for konferencen

Læs mere

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg Center for Omsorg og Ældre Plejehjemmet Falkenberg Værdier på Plejehjemmet Falkenberg Center for omsorg og ældre Plejehjemmet Falkenberg Falkenbergvej 30 A 3140 Ålsgårde tlf.: 4928 1501 - fax: 4928 1512

Læs mere

Hospitals- og psykiatriplan 2020

Hospitals- og psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Hospitals- og psykiatriplan 2020 Kort fortalt De væsentligste temaer og ændringer frem mod 2020 Fra høringsudkastet. Læs mere på www.regionh.dk/ hospitalsplan hospitalerne 2020 Gribskov

Læs mere

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN Er jeres virksomhed klar til at skalere? Gennemgå fundament-kortene for at sikre, at jeres virksomhed har grundlaget i orden, før skaleringsprocessen går

Læs mere

Børn og passiv rygning

Børn og passiv rygning Børn og passiv rygning Det er svært at holde op med at ryge, men hvis du har børn og ryger i hjemmet, er dit barn udsat for passiv rygning. Denne brochure er måske dit første skridt mod et røgfrit liv

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv Hjertestarter totalløsninger Leasing Salg Rådgivning Din indsats redder menneskeliv Hvorfor hjertestarter?... 4 Når I har besluttet jer for at købe en hjertestarter, er der mange spørgsmål, der melder

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

Salgsledelse den 9. maj 2012

Salgsledelse den 9. maj 2012 Salgsledelse den 9. maj 2012 Hvem er ham der? Mads Skibdal, Partner, medejer af Key Learning A/S Managementkonsulent (15 år) med Mening-gitis Salgsledelse og salgsudvikling, Projektledelse, Ledelse, Profiler

Læs mere

Delårsrapport 2. kvartal 2011/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai

Delårsrapport 2. kvartal 2011/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Delårsrapport 2. kvartal 2011/12 Ved CEO Lars Marcher og CFO Anders Arvai Agenda Udviklingen i 2. kvartal 2011/12 Status på GPS Four Forventninger til 2011/12 Hovedpunkter i 2. kvartal 2011/12 Væsentlig

Læs mere

Ambu udvikler, producerer og markedsfører diagnostisk og livreddende udstyr til hospitaler og redningstjenester.

Ambu udvikler, producerer og markedsfører diagnostisk og livreddende udstyr til hospitaler og redningstjenester. Årsrapport 2005 2006 Ambu kort fortalt Ambu udvikler, producerer og markedsfører diagnostisk og livreddende udstyr til hospitaler og redningstjenester. Ambu har fem forretningsområder: Respiratory Care,

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

sundhedsvæsens bankende hjerte. Uden Jer ville væsnet gå i stå. disse ofte komplekse problemstillinger til patienter og pårørende.

sundhedsvæsens bankende hjerte. Uden Jer ville væsnet gå i stå. disse ofte komplekse problemstillinger til patienter og pårørende. Sundhedsminister Astrid Krags tale på Lægemødet 2013 (Det talte ord gælder) [Indledning dialogen med borgeren] Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at indlede jeres 131. lægemøde. Jeg har set frem

Læs mere

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter:

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter: Interessentpolitik 1. Formål Danske Bank har en lang række interessenter, som er vigtige for vores succes. Vi betragter en tæt dialog med vores interessenter som værende en integreret og naturlig del af

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

Shinson Hapkido. Selvforsvar, bevægelse og fællesskab. Børn. Europa. KiDoIn. Voksne

Shinson Hapkido. Selvforsvar, bevægelse og fællesskab. Børn. Europa. KiDoIn. Voksne Shinson Hapkido Børn Europa KiDoIn Voksne Selvforsvar, bevægelse og fællesskab Dojang Shinson Hapkido har eksisteret i Holbæk i 25 år, og vi har intentioner om at blive her rigtig mange år endnu. Vi træner

Læs mere

VIA University College. Læreruddannelsen i Aarhus. Tale ved dimissionen, fredag den 21. juni 2013. Af uddannelsesleder Martin Søland Klausen

VIA University College. Læreruddannelsen i Aarhus. Tale ved dimissionen, fredag den 21. juni 2013. Af uddannelsesleder Martin Søland Klausen VIA University College. Læreruddannelsen i Aarhus Tale ved dimissionen, fredag den 21. juni 2013 Af uddannelsesleder Martin Søland Klausen Kære dimittender! I Tillykke med jeres uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

Studieprøven. Skriftlig fremstilling. Skriftlig del. November-december 2015. Opgave 1: Uddannelse og løn. Opgave 2: Verdens nye middelklasse

Studieprøven. Skriftlig fremstilling. Skriftlig del. November-december 2015. Opgave 1: Uddannelse og løn. Opgave 2: Verdens nye middelklasse Studieprøven November-december 2015 Skriftlig del Skriftlig fremstilling Opgave 1: Uddannelse og løn Opgave 2: Verdens nye middelklasse Opgave 3: Sygefravær Du skal besvare én af opgaverne. Hjælpemidler:

Læs mere

Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016

Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016 Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016 INDLEDNING Om centret Familiecentret er Aarhus Kommunes myndighedscenter for udsatte børn, unge og familier. Familiecentret er forankret i Socialforvaltningen/

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 2 Noget om brændvidde GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Brændvidde... 4 Brændvidde og synsvinkel... 5 Brændvidden og blænden og lyset... 6

Læs mere

Delårsrapport 1. kvartal 2012/13 Ved CEO Lars Marcher og CFO Michael Højgaard

Delårsrapport 1. kvartal 2012/13 Ved CEO Lars Marcher og CFO Michael Højgaard Delårsrapport 1. kvartal 2 Ved CEO Lars Marcher og CFO Michael Højgaard Agenda Udviklingen i 1. kvartal 2 Status på strategien GPS Four Forventninger til 2 Hovedpunkter i 1. kvartal 2 Solid start på regnskabsåret

Læs mere

Lederen og sygefraværet - om at arbejde med sygefravær som leder

Lederen og sygefraværet - om at arbejde med sygefravær som leder Lederen og sygefraværet - om at arbejde med sygefravær som leder Onsdag den 10. juni 2009 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Arbejdsmiljøchef Lars Andersen Ledernes Hovedorganisation www.lederne.dk

Læs mere

Et farvel, et goddag og

Et farvel, et goddag og Årsrapport 2007 2008 2 Ambu årsrapport 2007 2008 Et farvel, et goddag og en spændende fremtid Ambu s bestyrelse er meget tilfreds med, at ledelsesskiftet er sket i et godt samarbejde med den afgående og

Læs mere

HVORDAN VIRKER ELEKTRISK BÆKKENBUNDSSTIMULATION?

HVORDAN VIRKER ELEKTRISK BÆKKENBUNDSSTIMULATION? HVORDAN VIRKER ELEKTRISK BÆKKENBUNDSSTIMULATION? Kontinensstimulation med EMS (Elektrisk Muskel Stimulation) er en terapeutisk, sikker og meget effektiv behandling for inkontinens. Metoden er anbefalet

Læs mere

Bringing home. value

Bringing home. value Bringing home value velkommen til actonas med actona company som samarbejdspartner åbner der sig en helt ny møbelverden. vores vision er, sammen med vore leveran-dører, medarbejdere, detailforhandlere

Læs mere

På forkant med fremtiden

På forkant med fremtiden : 31-05-2016 : 2015-009367-23 På forkant med fremtiden Formål Fortællingen På forkant med fremtiden skal skabe mening, motivation og fælles forståelse. Det er fortællingen om, hvorfor vi er her, hvad vi

Læs mere

Turismestrategi 2013-2017

Turismestrategi 2013-2017 Turismestrategi 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 6 Fokus Stærke værdikæder... 7 Fokus Nem tilgængelighed... 8 Fokus Smart markedsføring... 9 2 Vision: Køge vil overraske dig Strategi:

Læs mere

Her kan du læse mere om indholdet i de enkelte workshops.

Her kan du læse mere om indholdet i de enkelte workshops. Her kan du læse mere om indholdet i de enkelte workshops. WORKSHOP 1 I 27. maj 2014 Eksportparathed Vi ser på, hvad det helt konkret er der sker, når virksomheder går på eksportmarkedet, og hvorfor så

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt?

Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt? Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt? virksomhed at indføre viden om markedet direkte i sin produktudvikling, sine ydelser eller processer. Derudover er standarder med til at åbne og effektivisere

Læs mere

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interviewer: Sådan rent formelt, hvis vi lige kunne få dit fulde navn? Læge: Ja, jeg hedder Inge De Haas. Interviewer: Ja, og din stilling?

Læs mere

Fundament. JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, og her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen.

Fundament. JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, og her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen. M Fundament JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen. Virksomheden hed oprindeligt Jysk Knæ & Pladerørsfabrik et navn der

Læs mere

DELÅRSRAPPORT 1. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI

DELÅRSRAPPORT 1. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI DELÅRSRAPPORT 1. KVARTAL 2010/11 VED CEO LARS MARCHER OG CFO ANDERS ARVAI 1 AGENDA Udviklingen 1. kvartal 2010/11 Status på GPS Four Forventninger til 2010/11 2 HOVEDPUNKTER I 1. KVARTAL 2010/11 Markant

Læs mere

Klatretræets værdier som SMTTE

Klatretræets værdier som SMTTE Klatretræets værdier som SMTTE Sammenhæng for alle huse og værdier Ved fusionen mellem Bulderby og Trætoppen i marts 2012, ændrede vi navnet til Natur- og idrætsinstitution Klatretræet. Vi valgte flg.

Læs mere

rediger ansøgning 1. Grundlæggende oplysninger om projektet Beløb Forskning Regionalt eller landsdækkende

rediger ansøgning 1. Grundlæggende oplysninger om projektet Beløb Forskning Regionalt eller landsdækkende rediger ansøgning 1. Grundlæggende oplysninger om projektet Beløb Hvor meget søger du præcist (angiv kr. inkl. moms)? 89.000 Forskning Søger du støtte til et videnskabeligt forskningsprojekt? Ja Nej Regionalt

Læs mere

Ledelsesgrundlaget. Fem grundholdninger til ledelse

Ledelsesgrundlaget. Fem grundholdninger til ledelse Ledelsesgrundlaget Fem grundholdninger til ledelse 2 Indhold 3 Fakta - Ledelsesgrundlaget og visionen................................. 4 Forord..................................................................

Læs mere

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle Navn Adresse By E-mail Repræsenterer du et udvalg, forening, råd eller bestyrelse? Hvilket fagområde vil du indgive hørinssvar til? Høringssvar - skriv eller kopier dit/jeres høringssvar ind her Vi vil

Læs mere

Thürmer Tools. Finanskrisen ramte hårdt. En ny datadrevet forretningsmodel med fokus på hurtig leveringstid og

Thürmer Tools. Finanskrisen ramte hårdt. En ny datadrevet forretningsmodel med fokus på hurtig leveringstid og Thürmer Tools Finanskrisen ramte hårdt. En ny datadrevet forretningsmodel med fokus på hurtig leveringstid og dybere kendskab til kunderne banede vejen ud af krisen. Fremadrettet ser Thürmer Tools store

Læs mere

Tænk som en topatlet!

Tænk som en topatlet! At eliterytteren er en atlet på lige fod med alle andre atleter, og at det kræver benhårdt fysisk arbejde at ride sig i toppen og blive der - det er de fleste hestemennesker klar over. Men at man rent

Læs mere

FOKUS PÅ KERNEOPGAVEN kan skabe øget trivsel og innovation

FOKUS PÅ KERNEOPGAVEN kan skabe øget trivsel og innovation FOKUS PÅ KERNEOPGAVEN kan skabe øget trivsel og innovation Arbejdsmiljødage marts 2015 Hanne V. Moltke og Jens Karlsmose www.newstories.dk PROGRAM Indledning og præsentation (ws 1, forhåndskendskab) Lidt

Læs mere

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar STEEN & STRØM... er repræsenteret i 3 lande drifter 54 shoppingcentre har 400 ansatte.har 5.000 leverandører har 3.300 butikker har 25.000 medarbejdere

Læs mere

Et globalt industrikonglomerat

Et globalt industrikonglomerat Et globalt industrikonglomerat i Aarhus Sydbank: 2014 hvad nu? 31. marts 2014 Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen Schouw & Co. introduktion AT A GLANCE 135+ års historie 125 år i emballage (senest mælkekartoner)

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Referat af møde afholdt 18. december 2015

Referat af møde afholdt 18. december 2015 Referat af møde afholdt 18. december 2015 Arbejdsgruppe vedr. fødevareklyngen Side 1 af 5 Tilstede: Arbejdsgruppe: Jesper Hjortshøj, Manager Strategy and Portofolio for Global Innovation, Marel A/S Rune

Læs mere