Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Køreplan for skoleåret 2011 / 2012"

Transkript

1 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

2 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab, hvor du er medbestemmende og ansvarlig sætter dig faglige mål, som du vil arbejde målrettet frem mod vil blive mere sikker på dine fremtidige valg ønsker at udvikle dig personligt og blive fagligt dygtigere vil afprøve dine uddannelsesønsker gennem brobygning og/eller praktik vil blive mere moden, før du skal videre Hvis du vælger os, forventer vi af dig at du vil bidrage aktivt til et godt skoleår for alle møder til tiden tager aktivt del i undervisningen står ved dine valg laver dine lektier og er forberedt til timerne Hvorfor vælger man 10. klasse? Faglig udvikling vil gerne forbedre det faglige niveau Afklaring omkring valg af ungdomsuddannelse Personlig og social udvikling større modenhed/sikkerhed Hvad skal du vælge? Skoleåret er indrettet med 30 uger, hvor skemaet er gældende, samt 10 uger til eksempelvis ture, brobygning, terminsprøver, samt skriftlige og mundtlige prøver. Derudover er der mulighed for et individuel tilrettelagt praktikforløb. Skemaet indeholder følgende lektioner: Du skal have mindst 28 lektioner på dit skema Obligatoriske fag: Tilbudsfag: (Du skal vælge min. 5 lektioner) Dansk 7 lektioner Læsning/skrivning 2 lektioner Matematik 5 lektioner Lektiecafé 2 lektioner Engelsk 4 lektioner Samfundsfag 2 lektioner Klassens tid 1 lektion Fodbold 2 lektioner Tysk FS 10 4 lektioner Obligatoriske liniefag: Liniefag 6 lektioner Fysik/kemi 3 lektioner I alt 23 lektioner

3 Obligatoriske fag Niveaudeling Du har mulighed for at vælge mellem 2 niveauer i fagene dansk, matematik og engelsk. Hermed forsøger vi at imødekomme jeres forskellige forudsætninger og fremtidsplaner. Ved tilmeldingen skal du ikke tage stilling til, hvilket niveau du ønsker, det finder vi ud af efter en samtale, som finder sted en af de første uger i skoleåret. Tilbudsfagenes indhold Læsning/skrivning Tilbud om målrettet læseundervisning for dig Som har dokumenteret manglende læsefærdigheder Som har svært ved at stave og læse Som vil blive bedre til grundlæggende færdigheder i læsning Som trænger til et ekstra skub Som har brug for redskaber til at lette lektielæsningen Som har brug for redskaber til at blive bedre skriftligt Hvis du kan genkende nogle af ovenstående pinde, har du mulighed for at få hjælp, der er tilpasset dine specielle behov. Lektiecafé Lektiecaféen er til elever, som godt vil have hjælp til: At komme i gang med større skriftlige opgaver Den daglige lektie Prøvetræning Træning af specifikke færdigheder Forventninger: Den enkelte elev har et mål med at deltage i lektiecafé (laver målsætning) Seriøsitet (er koncentreret og arbejdsom) Ønske om at lære noget mere (viser vilje og lyst til at arbejde) Samfundsfag I samfundsfag vil der blive undervist i centrale områder til forståelse af forholdet mellem individ og stat, individ og samfund, individ og kultur. Undervisningen vil tage udgangspunkt i aktuelle emner, og søge at give en mere grundlæggende forståelse for de bagvedliggende sammenhænge. Et afgørende element i undervisningen vil være at forberede eleverne til deltagelse i et kommende uddannelses- og arbejdsliv. Fodbold Fodbold er for elever, som gerne vil have motion og blive bedre fodboldspillere. Der vil blive arbejdet meget med de individuelle tekniske færdigheder, men selvfølgelig vil vi også arbejde med det taktiske både i teori og praksis.

4 Tysk - FS10 Synes du, tysk er et fedt fag, et nødvendigt fag, et spændende fag eller har du måske bare lyst til at forbedre din 9. klasses karakter og prøve dig selv af med en 10. klasses prøve? Så er tysk på FS10-niveau lige noget for dig! Vi arbejder året igennem med tekster og lytteøvelser på FS10-niveau. Vi arbejder med at forbedre dine evner inden for: grammatik, samt at tale, læse og skrive tysk. Fysik/kemi Fysik/kemi-undervisningen i 10. kl. bygger videre på det, du har lært i klasse. Undervisningen vil stadig veksle mellem teori og praktiske øvelser. Der er mulighed for at afslutte forløbet med en prøve. Indholdet er en blanding mellem fysik- og kemiemner. Eksempelvis kan nævnes: Lydens univers, elektromagnetiske bølger herunder lys og radiobølger, ioniserende stråler, mørtel og cement, kerneenergi og radioaktivitet og madkemi. Linierne Vi tilbyder, at du kan vælge en linie, hvor du en hel dag hver uge arbejder projektorienteret inden for et af de fire nedenstående områder: Design Værksted Kommunikation Idræt og sundhed Musik Linieholdene varer et halvt år af gangen, men du må gerne fortsætte på det samme hold, hvis det kan lade sig gøre Du vil blive udfordret inden for både boglige, kreative og kropslige områder, og der vil i høj grad blive tale om projektorienteret undervisning, hvor du og dine kammerater er med til at sætte dagsorden. For alle fire linier gælder, at dit engagement og din interesse er grundlæggende for, at du og alle andre får mest muligt ud af undervisningen og aktiviteterne. Undervisningen på alle linier vil ligge på samme ugedag en dag, vi simpelthen afsætter til LINIEDAG. Design Denne linie er i høj grad projektorienteret og tager sit udgangspunkt i konkret opgaveløsning, hvor du bevæger dig fra idé til virkelighed. Det handler om design og kreativ anvendelse af de fag og områder, du kender som musik, drama, billedkunst, sløjd og håndarbejde. Det vil være forskelligt, både hvordan de enkelte fagområder kan bidrage til løsning af den opgave, I står foran og hvordan du kan tage imod udfordringen og komme med netop dine gode og kreative idéer. Undervisningen indeholder både konkrete opgaver, du skal løse, og opgaver du stiller dig selv. Du bliver udfordret til at finde nye løsninger og udtryk. Du kommer til at samarbejde med personer/virksomheder uden for skolen.

5 Værksted På værkstedslinien får du kendskab til forskellige håndværksopgaver i forbindelse med byggeri. Du får kendskab til forskellige bygningskonstruktioner, og får indsigt i hvordan man vurderer bygningsmateriale, valg af værktøj, udfører forskellige byggeopgaver, anvender IT i relevante processer samt forholder sig til et godt arbejdsmiljø. Du skal også overveje dine egne uddannelses- og erhvervsmuligheder indenfor faget. Kommunikation Denne linje vil styrke din faglige og personlige udvikling. Du vil få mulighed for at styrke din viden om mediernes kommunikation, og samtidig udvikle dit sprog gennem skriftlig og mundtlig formidling. Der tages udgangspunkt i indsigt i kommunikation, herunder formidling af budskaber, argumentation og diskussion over relevante emner. Derfor skal der forventes faglig og samfundsrelevant læsning. Du skal arbejde med psykologi, kreative skriveteknikker, retorik, interviewteknik, portræt, notatteknik, grammatik og læseteknik. Musik Vi tager udgangspunkt i samspil. Kendskab til et instrument er en fordel men ikke et krav. Vi finder i fællesskab den musik, der passer til holdets niveau og ønsker. Vi præsenterer vores resultater ved live optrædener, og runder af med indspilning i studie. I forløbet kommer vi ind på sangskrivning, arbejde med sange vi selv laver, og vi får besøg af folk der dagligt arbejder med musik. Idræt og sundhed Der vil være både teori og praksis i undervisningen. Du skal selvfølgelig bevæge dig, bruge din krop og få sved på panden men du skal også fordybe dig i det mere teoretiske om f.eks. kroppens opbygning og funktion, træning og styrke samt kost og sundhed. Der vil blive sat fokus på personlige og fælles oplevelser med idræt, samt på din egen styrke og udholdenhed, og du vil få mulighed for at få flyttet grænser - at prøve dig selv af, alene og sammen med andre. Arbejdet vil bl.a. være projektorienteret i form af eksempelvis planlægning og gennemførelse af undervisning og praktiske forløb for såvel resten af 10. klasse som de øvrige elever på skolen, og/eller evt. i foreningssammenhæng. Hvis du er tilknyttet en idrætsforening, kan du i samarbejde med denne tage en idrætslederuddannelse som træner eller dommer. Du kan forvente at undervisningen i idræt også kan flyttes til andre dage og tider end skoledage, eksempelvis weekender og aftener. Værksted På værkstedslinien får du kendskab til forskellige håndværksprocesser i forbindelse med byggeri. Du får kendskab til forskellige bygningskonstruktioner, og får indsigt i hvordan man vurderer bygningsmateriale, valg af værktøj, udfører forskellige byggeopgaver, anvender IT i relevante processer samt forholder sig til et godt arbejdsmiljø. Du skal også overveje dine egne uddannelses- og erhvervsmuligheder indenfor faget.

6 Vejlednings og afklaringsperiode Vejledning Du samarbejder med din klasselærer og UU-vejlederen om din skolegang i 10. klasse og om dine uddannelsesplaner for fremtiden. Brobygning Med udgangspunkt i din uddannelsesplan skal du finde ud af, hvilke to steder du skal i brobygning: enten gymnasiet, HF, handelsskolen, teknisk skole, HTX eller Social og Sundhedsskolen. Her vil du i en uge få mulighed for at prøve, hvad det vil sige at være på uddannelsesstedet, og på den måde bliver du forhåbentlig endnu mere klar over, hvad du vil efter 10. klasse. Praktik Du har også mulighed for at komme i praktik. Denne mulighed kan du vælge i samarbejde med UU-vejlederen. Obligatoriske Selvvalgte Opgave (OSO) En opgave, der tager udgangspunkt i uddannelsesplanen. Den skal føre til afklaring af uddannelse og job. Du skal både lave en rapport, en opstilling, en præsentation af en stand og et produkt. Opgaven afsluttes med en udtalelse og en karakter.

7 Prøver Du kan afslutte dit 10. skoleår på Rønde Skole med FS10 (10. klasseprøven) eller FSA (9.klassesprøven) i dansk, matematik, engelsk, tysk og fysik. Tysk 9. kl. kun hvis det udtrækkes. I 10.klasse kan eleverne vælge at kombinere folkeskolens afgangsprøve og 10. klasseprøven - vi hjælper dig med dit valg. Studietur og aktiviteter Undervisningen i 10. klasse er selvfølgelig gratis, og der afsættes ressourcer til at gennemføre forskellige aktiviteter. Vi starter med en introtur ved skoleårets begyndelse. Skolerejsen bliver i udlandet og den kommer til at koste ca kr. pr. elev. Eleverne vil desuden kunne opkræves max. 70 kr. til kost/døgn. Vi opkræver et depositum på 1000 kr. ved indmeldelsen. Hvis du ikke deltager i skolerejsen, betaler vi depositum tilbage. Restbeløbet vil blive opkrævet inden rejsen begynder. Hvis der er behov for at afdrage beløbet, er det også en mulighed. Transport Transport til Rønde Skoles Linie 10 er gratis for de elever, der bor i Syddjurs Kommune og har over 9 km mellem skole og hjem. Hvis du skal have buskort, skal du bestille det på skolens kontor. Tilmelding Bindende tilmelding via optagelse.dk inden d. 1. marts Du bliver inviteret til en samtale med skolen i maj måned, hvor dine valg af fag skal vurderes.

8 Årsplan 2010/2011 Maj maj kl. 12 fælles møde for alle kommende 10. klasses elever August 2011 Skolestart mandag den 15. august. Herefter følger introdage og tur d. 17. September september. Skolerejse til Færøerne Oktober 2011 Efterårsferie uge 42 November 2011 December 2011 Januar 2012 Samtaler. Brobygning. Opstart Obligatorisk Selvvalgt Opgave. Standpunkt karakterblad. OSO afslutning. Forældreaften. Terminsprøver. Februar 2012 Temauge 2. Standpunkt karakterblad. Samtaler (skolevejleder, kontaktlærere, elever og forældre). OSO afslutning. Forældreaften Marts 2012 Studietur. Tilmelding til ungdomsuddannelserne den 1. marts April 2012 Temauge 3 Maj 2012 Skriftlige prøver. Juni 2012 Mundtlige prøver. Afslutning. Dimission.

9 Rønde Skole ligger i smukke naturlige omgivelser med plads til at boltre sig. Både ved skolen i nærområdet med strand, skov og Kalø Slotsruin. Rønde Skole har ca. 560 elever. Har du lyst til at høre nærmere om Linie 10 eller besøge skolen, er du velkommen til at kontakte skolen eller UU-vejleder Karen Andreasen. Karen Andreasen UU-vejleder Skolen: Rønde Skole Skrejrupvej Rønde

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 16/17 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN INTROTUR Efter skolestart afholdes introdage og en introtur med overnatning, så I kan lære hinanden at kende. SKOLEREJSER Alle elever har mulighed for at deltage

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2016-17 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KLASSE - DIT VALG! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse 10. klassecentret Esbjerg Kommune Ribe Bramming Esbjerg En ny start på din videre uddannelse 10. klassetilbuddet i Esbjerg Kommune i skoleåret 2014/2015 Nyt miljø Nye fag Nye Lærere Nye kammerater Nye

Læs mere

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20 ÅRET I 10. KLASSE 2019/20 Vi har på Marstal Skole en god 10. klasse som vi er stolte af. Vi har de seneste år ændret vores tilbud, og arbejder løbende på at blive endnu bedre. Med vores erfaringer fra

Læs mere

EUD 10 Erhverv og Sundhed

EUD 10 Erhverv og Sundhed EUD 10 Erhverv og Sundhed Indhold Formål og hensigt... 3 Elevens udbytte... 4 Tilrettelæggelse af EUD10 - Erhverv og Sundhed... 5 Undervisningsforløbets organisering... 5 Linjer på EUD 10 Erhverv og Sundhed...

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 17/18 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN TILBUDSFAG: Tysk, Fysik/kemi VALGFAG: Go form, Boldspil, Håndværk&Krea, Kulturfag, Naturfag, Gymklar, Psykologi, Klar dig selv, Iværksætter. Oprettelse af valgfag

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 10. klasse 2018-19 Dragør Kommune [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at

Læs mere

10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole

10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole 10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole Udvikling med tradition Demokrati, ledelse og samfund Brobygning til ungdomsuddannelser Internationalt islæt Idræt, natur og friluftsliv Stærk faglighed Brenderup

Læs mere

SKOLEN PÅ SØNDERAGER. 10. klasse 2016-2017. SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11

SKOLEN PÅ SØNDERAGER. 10. klasse 2016-2017. SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11 SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11 Indhold Hvad er 10. klasse... 3 Hvad med økonomien, når man skifter skole?... 3 Skoleårets indhold... 4 Målsætning... 4 Forløb... 4 Fag... 4 En obligatorisk

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

10. KLASSE. Det er fedt her. Der er et rigtig godt sammenhold og fællesskab det er måske fordi vi alle sammen er på samme alder.

10. KLASSE. Det er fedt her. Der er et rigtig godt sammenhold og fællesskab det er måske fordi vi alle sammen er på samme alder. 10. KLASSE Tårnby Kommune Det er fedt her. Der er et rigtig godt sammenhold og fællesskab det er måske fordi vi alle sammen er på samme alder. 2012-2013 forord Du er snart færdig med 9. klasse og står

Læs mere

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start med 10. klasse - Høj faglighed og fedt studiemiljø Aalborg Kommunes 10. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Tech College tilbyder vi dig

Læs mere

1 0. k l a s s e 2 0 1 5 / 2 0 1 6... fordi forskellen tæller

1 0. k l a s s e 2 0 1 5 / 2 0 1 6... fordi forskellen tæller 1 0. klasse 2015/2016... fordi forskellen tæller P r a k t i s k e o p l y s n i n g e r : Fag og timetal I 10. klasse skal du have timer svarende til mindst 28 lektioner pr. uge. De obligatoriske fag

Læs mere

10. KLASSE HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 2012-2013 Til dig og dine forældre Hvorfor gå i 10. klasse? Du skal vælge 10. klasse, hvis du ikke ved, hvilken ungdomsuddannelse du skal gå i gang med. Du kan

Læs mere

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 TØNDER 10 Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og inspirerende

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2014-15 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! Indhold 10. KLASSE DIT VALG! Introforløb 3 Tværsuger og skolerejse 3 Dit præg på arbejdsmiljøet 3 Brobygning 4

Læs mere

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde.

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Efter 9. klasse har du mulighed for at slutte folkeskolen af med et skoleår, der rykker. På TCR er det 10. skoleår et fremtidsrettet år med valgmuligheder,

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn 10. klasse FJORDSKOLEN CPR nr. Adresse Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 JEG HAR VALGT 10.KL. FOR AT FÅ BEDRE KARAKTERER OG BLIVE MERE MODEN, OG DET HAR SKOLEN NU HJULPET MIG MED Berican HVIS DU VÆLGER OS, FORVENTER

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Sally Damgaard, UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 29 22 02 68 E-mail: sd@uu-herning.dk Aftenens program Oplæg:

Læs mere

AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab

AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE 2018 2019 Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab Et år, der peger fremad Der er mange muligheder efter 9. klasse. Er valget svært for dig? 10. KlasseCentret, Brønderslev,

Læs mere

10. KLASSE Tårnby Kommune US10 2015-2016

10. KLASSE Tårnby Kommune US10 2015-2016 10. KLASSE Tårnby Kommune 2015-2016 forord Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske. Hvis du overvejer 10. klasse, bør du læse brochuren grundigt

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune 10. klasse 2015-16 Dragør Kommune Tilbudsfag 2015-16 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik 3 t Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

S o l r ø d G y m n a s i u m

S o l r ø d G y m n a s i u m S o l r ø d G y m n a s i u m HF Velkommen til HF på Solrød Gymnasium På HF-uddannelsen får du en almen, gymnasial uddannelse, som vi på Solrød Gymnasium har valgt at tone. Det gør vi igennem fagpakker,

Læs mere

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS 10. klassehæftet for skoleåret 2016/2017 udgives af Aarhus Kommune, Børn og Unge Copyright Aarhus Kommune,

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn CPR nr. Adresse 10. klasse FJORDSKOLEN Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

Tilbudsfag 2012-13. Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk. Fransk 3 t. Fysik/Kemi. Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk.

Tilbudsfag 2012-13. Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk. Fransk 3 t. Fysik/Kemi. Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk. Tilbudsfag 2012-13 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk 3 t Fransk 3 t. Fysik/Kemi Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk såsom læsetræning,

Læs mere

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør 10.kl. 2010/2011 Nordstrandskolen Dragør Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune

10. klasse Dragør Kommune 10. klasse 2017-18 Dragør Kommune Tilbudsfag 2017-18 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med læsetræning, grammatik, stavetræning,

Læs mere

10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07

10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07 10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07 2008-2009 1 10 gode grunde til at vælge 10. kl. 1. Mulighed for et anderledes skoleår 2. Mulighed for at møde mange nye venner 3. Fortsæt

Læs mere

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse 10. klasse på Tingagerskolen rbejde I sama msngdo u d e m skolen 10. klasse - et godt udgangspunkt! Er du klar til 10. klasse? Faglige udfordringer Kompetent uddannelsesvejledning Oplevelser for livet

Læs mere

Det handler om dig...

Det handler om dig... Det handler om dig... Et stærkt tilbud med fokus på 10. klasse Åbent hus 16. januar 2017 www.fredensborgskole.dk fællesskab og faglighed Klar parat til start Kære studerende August 2017 åbner vi dørene

Læs mere

- Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium

- Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium - Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium HTX - en 3-årig erhvervsgymnasial uddannelse hvor vægten ligger på tekniske og naturvidenskabelige fag Opbygning: Grundforløb ½ år Studieretningsforløb

Læs mere

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 TØNDER 10 Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og

Læs mere

FOR DIG DER ØNSKER MERE: AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab

FOR DIG DER ØNSKER MERE: AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab FOR DIG DER ØNSKER MERE: AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE 2019-2020 Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab Et år, der peger fremad Der er mange muligheder efter 9. klasse. Er valget svært for dig?

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

vucstor.dk 2-årig hf

vucstor.dk 2-årig hf vucstor.dk 2-årig hf www.vucstor.dk Gode muligheder for at sammensætte din hf efter interesse Nye hf-toninger på VUC Storstrøm fra august 2016 Velkommen Den 2-årige hf er en kompetencegivende ungdomsuddannelse,

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

Ta 10. klasse med. - få ny viden og nye oplevelser. Aalborg Kommunes 10. KlasseCentre Skoleåret 2006/2007 - en god start på din ungdomsuddannelse

Ta 10. klasse med. - få ny viden og nye oplevelser. Aalborg Kommunes 10. KlasseCentre Skoleåret 2006/2007 - en god start på din ungdomsuddannelse Ta. klasse med - få ny viden og nye oplevelser Aalborg Kommunes. KlasseCentre Skoleåret 0/0 - en god start på din ungdomsuddannelse Indhold Et spændende skoleår Muligheder, timefordeling og afgangsprøver

Læs mere

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen 24 8000 Aarhus C Tlf.: 87 55 30 00 VIA.DK VIA University College Læreruddannelsen Aarhus Optagelse med andet

Læs mere

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Kunstnerisk MUSIK A ENGELSK A DRAMA C ELLER BILLEDKUNST C ELLER MEDIEFAG C Hvis du brænder for musik, både det praktiske, men også det teoretiske, så

Læs mere

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk Velkommen til Nordfyns Gymnasium Gymnasiet STX Aftenens program 19.00 20.00 20.30 20.30 21.00 Velkomst, generel orientering 1. orientering om studieretninger 2. orientering om studieretninger Fagbasar

Læs mere

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS:

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL! Uddannelsesleder Marianne B. Johansen Tlf. 8923 4017 mbj@silkets.dk

Læs mere

DET ER DIT VALG! MF10 er et frivilligt skoleår. De fleste vælger 10. klasse af én eller flere grunde:

DET ER DIT VALG! MF10 er et frivilligt skoleår. De fleste vælger 10. klasse af én eller flere grunde: MF10 er et frivilligt skoleår DET ER DIT VALG! De fleste vælger 10. klasse af én eller flere grunde: FAGLIG UDVIKLING»Jeg vil gerne blive bedre til nogle af fagene«afklaring OM UNGDOMSUDDANNELSE»Jeg er

Læs mere

HF-søfart 3-ÅRIG. Fag du skal have: Faggrupper du skal have:

HF-søfart 3-ÅRIG. Fag du skal have: Faggrupper du skal have: HF-søfart 3-ÅRIG HF-SØFART ER FOR DIG, der vil have en gymnasiel uddannelse og samtidig søger spænding og afveksling i hverdagen. HF-søfart er en treårig uddannelse, hvor du veksler mellem almindelig undervisning

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus

Sukkertoppen og Vibenhus Sukkertoppen og Vibenhus 2014 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012

anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012 Et anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012 INTRO KONTAKTLÆRER EVALUERING REJSE FEST MOTION RESPEKT VEJLEDNING HUMOR HJÆLP & STØTTE OSO VENNER MØDEPLIGT AFKLARING BROBYGNING LEKTIER PRØVER OBLIGATORISKE

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

Springbræt til fremtiden

Springbræt til fremtiden Springbræt til fremtiden fordi forskellen tæller 10. klasse 2014-15 Velkommen i 10. klasse fordi forskellen tæller Hvorfor gå i 10. klasse? for at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse

Læs mere

Et alternativ med værdier! 10. klasse

Et alternativ med værdier! 10. klasse Et alternativ med værdier! 10. klasse Med historiens briller ser vi en skole, der står for udvikling med traditionen som værdifuld bagage. Længe før det blev moderne, har Sct. Ibs Skole haft eleven i centrum

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE I 2016 2017 Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelserne

Læs mere

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Mariagerfjord 10.klassecenter Stort fagligt fokus Afklaring på ungdomsuddannelse Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Gymnasie forberedende klasse klasse Erhvervsuddannelsesrettet klasse NYHED I samarbejde

Læs mere

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Mariagerfjord 10. Klassecenter 2014-15 Gymnasie- Forberedende studieretning Erhvervsrettet studieretning (håndværk, sosu, hg, kok) Afklarende studieretning For

Læs mere

Almen voksenuddannelse (avu)

Almen voksenuddannelse (avu) 1 Almen voksenuddannelse (avu) Almen voksenuddannelse er et tilbud til voksne, som ønsker at forbedre deres almene kundskaber. Undervisningen i avu tilrettelægges som enkeltfagsundervisning, og det er

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2016 Orientering om Uddannelsen Højere forberedelseseksamen på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

1 KC. Struer. Ungdomsskolen. Brobygning. Dansk Matematik Engelsk. Tysk Fysik/Kemi. Linjefag

1 KC. Struer. Ungdomsskolen. Brobygning. Dansk Matematik Engelsk. Tysk Fysik/Kemi. Linjefag 0 1 KC. Struer Brobygning Dansk Matematik Engelsk Tysk Fysik/Kemi Linjefag 10. KlasseCenter Struer Skolegade 5B 7600 Struer Tlf. 96 84 86 01 Ungdomsskolen Faktaoplysning for 10. KlasseCenter Struer Adresse...

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

FUsion 10. eller FUture 10.

FUsion 10. eller FUture 10. Anderledes 10. årgang på Fjordvang Ungdomsskole materiale til inspiration: Information til kommende 10. årgang Skal du gå i 10. årgang på Fjordvang, er det vigtigt, at du inden skolestart tager stilling

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2014 Orientering om Uddannelsen Hf på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens opbygning på Holstebro

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! VIAUC.

LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! VIAUC. LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! Giver dig et fremtidigt fundament Og åbner op for nye muligheder... VIAUC.DK/LAERERISKIVE

Læs mere

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B og fag, der skal vælges i løbet af 2g) og de øvrige fag. så skal du kun vælge et C- niveau valgfag i 3g, da dit 2. fremmedsprog tæller som det 4. A-

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms - uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

FAGLIG UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIALE KOMPETENCER KLAR TIL UNGDOMS- UDDANNELSE. Skoleåret afsluttes med 10. klasses-prøven.

FAGLIG UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIALE KOMPETENCER KLAR TIL UNGDOMS- UDDANNELSE. Skoleåret afsluttes med 10. klasses-prøven. Fysik/kemi Samfundsfag FAGLIG UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIALE KOMPETENCER KLAR TIL UNGDOMS- UDDANNELSE Idræt Skoleåret afsluttes med 10. klasses-prøven Faglig og personlig udvikling Vi løfter vores

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav Ansøgning og optagelse E-vejledning Sådan valgte

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

US10 Tårnby 10. KLASSE

US10 Tårnby 10. KLASSE US10 Tårnby 10. KLASSE 2017-2018 FORORD US10 Du er snart færdig med folkeskolen og står nu overfor at skulle træffe en beslutning om, hvad der nu skal ske. Hvis du overvejer 10. klasse, vil vi give dig

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Katalog over tiltag ift. fastholdelse af unge under uddannelse

Katalog over tiltag ift. fastholdelse af unge under uddannelse Katalog over tiltag ift. fastholdelse af unge under uddannelse Følgende Uddannelsesinstitutioner er repræsenteret: Side 1: STX/HF Kalundborg Side 3: SOSU Sjælland Side 4: EUC Nordvestsjælland, Holbæk Side

Læs mere

DET ER DIT VALG! MF10 er et frivilligt skoleår. De fleste vælger 10. klasse af én eller flere grunde:

DET ER DIT VALG! MF10 er et frivilligt skoleår. De fleste vælger 10. klasse af én eller flere grunde: 2009/2010 MF10 er et frivilligt skoleår DET ER DIT VALG! De fleste vælger 10. klasse af én eller flere grunde: FAGLIG UDVIKLING»Jeg vil gerne blive bedre til nogle af fagene«afklaring OM UNGDOMSUDDANNELSE»Jeg

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Linjevalg skoleåret 2016/17 en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Struktur omkring klassen Der er knyttet en teamleder til hver klasse 1C: Thomas (TH) Teamlederen er klassens kontaktlærer Teamlederen sørger for samarbejdet

Læs mere

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst Information om hf Indhold 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF 2. Introduktionskurset 3. Værkstedsundervisning 4. NF og KS 5. Musik og billedkunst 6. Niveaudeling i matematik og engelsk 7. Idræt

Læs mere

2010-2011. klasse HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

2010-2011. klasse HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10 2010-2011 klasse HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Side 2 Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. Hvilke planer har du så? I hæftet Ungdomsuddannelser 2010 kan du læse om de mange

Læs mere

Før-gymnasial 10. klasse på Dyhrs Skole

Før-gymnasial 10. klasse på Dyhrs Skole Før-gymnasial 10. klasse på Dyhrs Skole Styrk din faglighed med 10. klasse på Dyhrs Skole Dyhrs Skole er en privat skole, som lægger vægt på høj faglighed og solid kvalitet i undervisningen. Vi tilbyder

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10.klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

UNG US10 TÅRNBY UNGDOMSSKOLE ÅBEN SKOLE VALGFAG US10

UNG US10 TÅRNBY UNGDOMSSKOLE ÅBEN SKOLE VALGFAG US10 UNG TÅRNBY UNGDOMSSKOLE ÅBEN SKOLE VALGFAG 1920 FORORD Du er snart færdig med folkeskolen og står nu overfor at skulle træffe en beslutning om, hvad der nu skal ske. Hvis du overvejer 10. klasse, vil vi

Læs mere

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10. klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07

10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07 10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07 2009-2010 10 gode grunde til at vælge 10. klasse Mulighed for et anderledes skoleår Mulighed for at møde nye venner Fortsæt med dit fritidsjob

Læs mere

Sammen skaber vi fremtiden for dig. 10. KlasseCentret. Dronninglund AFKLARING UDDANNELSE FÆLLESSKAB

Sammen skaber vi fremtiden for dig. 10. KlasseCentret. Dronninglund AFKLARING UDDANNELSE FÆLLESSKAB Sammen skaber vi fremtiden for dig 10. KlasseCentret Dronninglund 2018-19 AFKLARING UDDANNELSE FÆLLESSKAB 10. KLASSE - DIN FREMTID - DIT VALG! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed udvikling trivsel KOMPASSET projekter Vi kvalificerer til fremtiden På Vestre Skole ønsker vi at kvalificere vores elever bedst muligt til det samfund, de

Læs mere

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Forberedelse til arbejde/uddannelse: Sociale kompetencer Praktik STU STU er Struer kommunes årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge mellem 6 år og

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel udvikling trivsel Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed KOMPASSET projekter Kompasset- hop ombord i fremtidens skole Vi

Læs mere

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 STEP 10 Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 På Step 10 kan du udvikle dig personligt og fagligt i et fedt ungdomsmiljø. STEP 10 Begynd din ungdomsuddannelse i 10. klasse på Step 10. Du bliver

Læs mere

HØJERE FORBEREDELSES EKSAMEN

HØJERE FORBEREDELSES EKSAMEN 2012 HØJERE FOREREDELSES EKSAMEN HF Lærke, Tullebølle Jeg har valgt hf, fordi jeg ved, hvad jeg vil og gerne vil hurtigere frem Marie, Svendborg Det er et sted med gode værdier og plads til holdninger.

Læs mere

Meritlæreruddannelsen

Meritlæreruddannelsen Meritlæreruddannelsen Læreruddannelsen i Skive 2010 Meritlæreruddannelsen Læreruddannelsen i Skive udbyder meritlæreruddannelsen med start i august 2010. Uddannelsen udbydes under Lov om Åben Uddannelse

Læs mere

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår. SORØ PRIVATSKOLE Information om kommende skoleår 1 Kære elever og forældre, Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Læs mere