CV Christina Kjelsmark -Født Uddannet Cand.Mag i samfundsfag og kunsthistorie. - Institut for Kunsthistorie og Århus kunstakademi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CV Christina Kjelsmark -Født 1969 - Uddannet Cand.Mag i samfundsfag og kunsthistorie. - Institut for Kunsthistorie og Århus kunstakademi 1992-1995 -"

Transkript

1 CV Christina Kjelsmark -Født Uddannet Cand.Mag i samfundsfag og kunsthistorie. - Institut for Kunsthistorie og Århus kunstakademi Kunstner, forfatter, foredragsholder og illustrator - Ansat som lektor på et VUC siden Gift og mor til Catharina 1999 og Carl Christian Ejer og driver Kunstcenter Sønderbygaard, med atelier, B&B og Kunstskole og malekurser. - Driver forlaget Cikuna - Fotograf og grafisk design på Forlaget Cikuna. - Underviser og idemager bag Art-Club.dk, som arrangerer malekurser og kunstevents. - Underviser på Højeskoler og Kunstskoler forskellige steder i landet. - Udøvende kunstner og repræsenteret på nedenstående gallerier samt div. kunstforeninger mv. - Aktiv i lokal turistforening, naturvejleder, amatør ornitolog, ivrig westernrytter og har en hestepension med stutteri af American Paint horses og islandske heste.

2 Malerier er præsenteret følgende gallerier: - Nordic Artwork, Manhattan NY. - Midtjyllands Kunstcenter, Bryrup. - Galleri Sønderbygaard, Vinderup - Galleri Glarsmidjan, Torshavn, Færøerne - Djurslands Kunstgalleri, - Tranegården, Stavanger, Norge - Galleri Uggerby, Lønstrup, Uggerby - Galleri Art Corner, Randers, Æbletoft. Min kunstneriske uddannelse tager udgangspunkt i en række år på Institut for Kunsthistorie, en række kurser fra Århus Kunstakademi, og siden 1995 det daglige arbejde som lektor og underviser i maleri og billedkunst. Min motivkreds breder sig fra konkrete dyre- og fuglemotiver over ekspressionistiske landskaber til mere abstrakte tolkninger af lys og stemninger fanget i naturen. Jeg er meget inspireret af mine rejser, som bl.a. er gået til Rom, Toscana, Kenya, Norden og ikke mindst Færøerne, som jeg besøger årligt. På Kunstskolen Sønderbygaard underviser jeg kursister fra hele norden i akrylmaleri, akvarel, tegning og kunstteori. Jeg deltager som censor på div. censurerede udstillinger. Foruden maleriet arbejder jeg som forfatter og illustrator. Jeg har medvirket i diverse fagbøger, børnebøger og hobbybøger, skrevet artikler, designet plakater og brochurer. Jeg er sammen med min mand Ivan Bjerrum, indehaver af forlaget Cikuna, som udgiver mine og andres bøger. Forfatter til bøgerne: Christina Kjelsmark Akvarellens mysterier, Tommeliden 1998, Genudgivet som E bog for forlaget Cikuna, Christina Kjelsmark Magisk maleri Tommeliden 1999, Genudgivet som Ebog for forlaget Cikuna 2012

3 Christina Kjelsmark Raku Forlaget Litera. 2002(roman) Christina Kjelsmark Akrylmaleri, fra ide til udtryk Forlaget Cikuna 2007, Genudgivet som E bog for forlaget Cikuna 2013 Christina Kjelsmark Lav smykker- helt enkelt Forlaget Cikuna 2008 Christina Kjelsmark mfl. Akryl Spot Forlaget Cikuna 2009 Christina Kjelsmark mfl. Akryl Flow Forlaget Cikuna 2011 Christina Kjelsmark Med vind i ansigtet og pensler i lommen Forlaget Cikuna 2012 (Biografi) Udvalgte udstillinger: August: Laight St. 15. Manhatten NY. NordicArtwork.com Oktober/November. Jens og Olivia Holm Møller museet Holstebro. (Vestjyske kunstnere) Hele året. Galleri Sønderbygaard, Vinderup, samt alle de faste gallerier Galleri Uggerby, Midtjyllands Kunstcenter, Djurslands galleri, Galleri Sønderbygaard, Galleri Glasmidjan Torshavn. Jens og Olivia Holm Møller museet Holstebro Inviteret til at udstillet på Fussingø Slot ved Randers i påsken Djurslands Kunstgalleri, Ryomgård, Slagelse Kunstgalleri, Midtjyllands Kunstcenter, Galleri Uggerby, Lønstrup, Galleri Art-Corner Randers, Galleri Sønderbygaard, Vinderup, Galleri Glasmidjan, Torshavn, Jens og Olivia Holm Møller Museet i Holstebro. Bovbjerg Fyr, Bovbjerg, Clausager Kunstvirke, Skjern Galleri Uggerby, Lønstrup. Galleri Aggerholm, Bryrup, og jeg er stadig repræsenteret på de samme gallerier som i Galleri Aggerholm, Bryrup, Galleri Glasmidjan Torshavn, Færøerne, Galleri Bastillen, Frederiksberg, Midtjyllands Kunstcenter, Bryrup, Galleri Art-Corner Randers, Galleri Sønderbygaard ved Holstebro. Jens- og Olivia Holm Møller Museet Holstebro. Helligåndshuset i Randers Sommer- og juleudstilling Galleri Bastillen, Frederiksberg , Deltager i Tårn til Tårn. Kunst og kunsthåndværk i Vestjylland. Udstilling hhv. Bovbjerg fyr og Rundetårn Jan-feb Galleri Bastillen Frederiksberg. August Fussingø Slot, Randers.

4 Vestjyske kunstneres efterårsudstilling på Jens og Olivia Holm Møller Museet, Holstebro 1998, 1999, 2000 Kunstforening Limfjordens censurerede efterårsudstilling, Gimsinghoved Struer. Diverse kunstforeninger. bla. Remisen i Brande, B&O s kunstforening Struer, Ericsson Diax, div. skoler, messer og virksomheder, bla. Creativ Hobby, Holstebro, Revisionsfirmaet Krøyer Pedersen Holstebro, Midt Vest Bredbånd Holstebro, Johansen Grafisk, Holstebro og Mita Data, Holstebro.

5

6 Find uddrag fra bogen. Bla. Kit og Ole Habsøs indlæg, måske også Anders Glarsmidjan. Forfatter og kunstanmelder Ole Lindboes forord til udstillingskatalog på udstillingen Faroe island på Galleri Aggerholm 2009 Naturens store orkester Det er indiskutabelt naturen, som har den helt store hovedrolle i Christiana Kjelsmarks maleri. Her har hun fundet sig et motiv, som er lige så banalt, som det er uopslideligt. Og det er tydeligt, at naturen rammer nogle strenge i hende, som nødvendigvis må udløse billeder. Naturen rummer alt det drama, hun som kunstner kan ønske sig: Havet. Luften. Vandet og Jorden Fire grundelementer, der nok kan synes selvfølgelige, men som altid varierer sig i det uendelige. Og set med kunsthistoriske briller en klassiker, enhver maler nødvendigvis må møde med berettiget ærefrygt. For hvordan får man på autentisk vis dette drama og alle disse kontraster ind i sit kunstværk? Og hvordan kan man beskrive noget på en ny måde, som kunstnere i årtusinder har forsøgt at skildre ud fra skiftende stilistiske greb? Tænk på hvordan de største malere op gennem kunsthistorien har tacklet dette motiv: Fra Caspar David Friedrichs wagnerske dramaer for fuld udblæsning over til Turners lige så dramatiske, men mere lyssitrende fugaer. Og tag vore egne store landskabsmalere, fra Lundbyes forfinede og intense landskabsskildringer over til Jack Kampmanns strenge og tætte beskrivelser af landskabets linier og brudflader. Christina Kjelsmark går således ind i en tradition og det kan være både selvmorderisk og udfordrende ikke mindst det sidste, for så vidt som det altid for en kunstner handler om at finde sin egen særlige tone. For hende har det især været rejser til bl.a. Færøerne, Norge og Afrika, som har sat gang i hendes store livtag med naturmaleriet som genre. Og her er det så især en række besøg på Færøerne, som har givet hende alt det råstof, hun kan ønske sig. Faktisk tror mange, der ser hendes billeder første gang, at hun bestemt må være fra Færøerne, så indforstået har hun ramt den særlige stemning, som er karakteristisk får de nordatlantiske småøer. Her tordner havet ind mod de stejle klippeskrænter. Her skifter lyset i pludselige flashglimt. Her lægger de blygrå skyer sig tungt og melankolsk nedover bjergtoppenes spidser. Her lyder det pludselig lysegrønt henover de knortede klippeskråninger, og her tindrer solen og får hav og

7 himmel til at glitre, så man næsten ikke kan se, hvad der er oppe eller nede. For en maler som Christiana Kjeldsmark var mødet med Færøerne tydeligvis et stort glædeligt chok. Hun blev overvældet og betaget og forelsket i de karakterfulde landskaber. Det gav hendes maleri et spark, som stadig sender sine vibrationer ud i lærrederne. Her opdagede hun, at de brune klipper ikke bare er brune, men har tusindevis af nuancer. Og her opdagede hun, at de grønne græsbakker ikke bare er grønne, men indeholder en regnbue af andre farver. Og her har hun oplevet en himmelhvælving så ufatteligt storslået og spektakulær, at enhver dansk himmel må virke som et lavloftet karlekammer på Frilandsmuseet. Og så det myldrende fugleliv, som på Færøerne er særligt righoldigt. Ikke mindst de store lomviekolonier, med de små iltre søpapegøjer, som skøjter og og ned i luftstrømmene langt de stejle klippeskrænter. Da kunstneren altid har været interesseret i dyremotiver, var det en ekstra gave for hende at få med. Men hvad er et naturmaleri i grunden? Et vellignende billede af naturen, som vi ser den? En skønmalende romantisering? Nej, netop ikke. Eller mere præcist: Meget andet og mere. Og her har Christina Kjelsmark forstået noget væsentligt i sit maleri. Et godt billede skal spejle landskabets bevægelighed og energi og stemning. Et maleri, der vil bare nostalgisk vil fastholde det vellignende, er ofte ikke et godt maleri. Et maleri, der fanger bevægelsen og omskifteligheden er derimod ofte et godt maleri. Og så er der det med farverne. De skal være netop så dynamiske, som de er i virkelighedens landskab, hvor vinden blæser, solens stråler skifter og lyset fejes frem og tilbage af skyernes bevægelser. Og hvor ingen farve er, hvad den først synes at være. Ingen farve er entydig. Den bliver altid til i et samspil med andre farver. Selv den bedste farve kan dø i mudder, men den kan også flamme op og skærpes i kontrasten med andre farver. Og sådan ses det ofte i Christina Kjelsmarks billeder. Her hugger farvene hidsigt til hinanden. Her konfronteres de. Her danser de henover lærredet i en besættende og frydefuld dans. Det kan godt være formen og kompositionen holder sammen på et maleri, men det er farverne, som er maleriets egentlige sjæl. Det kan man bare spørge Christina Kjelsmark om. Det ved hun bedre end de fleste. Ole Lindboe, Redaktør af Magasinet Kunst. Forfatter til en langtrække kunstbøger. God fornøjelse.

Orlovsrapport (1. september 1. december 2010) Billedkunstlærer Anja Kjølby Løgumkloster Højskole

Orlovsrapport (1. september 1. december 2010) Billedkunstlærer Anja Kjølby Løgumkloster Højskole Orlovsrapport (1. september 1. december 2010) Billedkunstlærer Anja Kjølby Løgumkloster Højskole Man burde hver dag høre lidt musik, læse et godt digt, betragte et smukt maleri og hvis det er muligt sige

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

VISVA. Nr. 3-2009 31. årgang. Skolekunstforeningen Midt-Vest

VISVA. Nr. 3-2009 31. årgang. Skolekunstforeningen Midt-Vest VISVA Nr. 3-2009 31. årgang Skolekunstforeningen Midt-Vest Skolekunstforeningen Midt-Vest www.skolekunst.dk Giro 83 25 83 22 Formand: Aase Kruse, Rosenstien 13, 8800 Viborg kruse13@post.tele.dk 86 63 80

Læs mere

september 2007 LARS H.U.G. om klicheer

september 2007 LARS H.U.G. om klicheer september 2007 LARS H.U.G. om klicheer Mød malerne bag værkerne kunst er sgu en personlig sag vind kunst for kr. 50.000,- Vind et maleri efter eget valg til en værdi af 50.000 kr. Se mere på www.hellerupkunsthandel.dk,

Læs mere

VISVA. Nr. 2-2009 31. årgang. Skolekunstforeningen Midt-Vest

VISVA. Nr. 2-2009 31. årgang. Skolekunstforeningen Midt-Vest VISVA Nr. 2-2009 31. årgang Skolekunstforeningen Midt-Vest Skolekunstforeningen Midt-Vest www.skolekunst.dk Giro 83 25 83 22 Formand: Aase Kruse, Rosenstien 13, 8800 Viborg kruse13@post.tele.dk 86 63 80

Læs mere

Kunstner på vej - Kunst - Kultur - Nordjyske.dk

Kunstner på vej - Kunst - Kultur - Nordjyske.dk NYHEDER JOB RADIO FORDELE DITCENTRUM FOLK & FAG GUL & GRATIS SALG UGEAVISERNE BUDZONEN BILER ABONNEMENT KUNDESERVICE ANNONCERING OM NORDJYSKE Søg på Nordjyske.dk SØG FORSIDE AALBORG BRØNDERSLEV FREDERIKSHAVN

Læs mere

Velkommen til den første Internationale Art Festival i Kerteminde.

Velkommen til den første Internationale Art Festival i Kerteminde. 2. - 10. juli 2011 Indhold 4 Sponsorer 5 Aktiviteter 5 Kolofon 6 Oversigtskort 8 Adi Holtzer 9 Aino Skånstrøm 10 Anja Kirkeby 11 Anne Lindholm 12 Anne Muff 13 Anne Storåsli 14 Bo Zachariassen 15 Bodil

Læs mere

Det er det jeg brænder for - Historien om min vej til kunstner

Det er det jeg brænder for - Historien om min vej til kunstner A g n e t h e M a a g a a r d Det er det jeg brænder for - Historien om min vej til kunstner A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Det er det jeg brænder for - Historien om min vej til kunstner

Læs mere

VISVA. Nr. 2-2011 33. årgang. Skolekunstforeningen Midt-Vest

VISVA. Nr. 2-2011 33. årgang. Skolekunstforeningen Midt-Vest VISVA Nr. 2-2011 33. årgang Skolekunstforeningen Midt-Vest VISVA Udkommer 3 gange om året i et oplag på ca. 400. Ansvarshavende redaktør: Gunnar Pedersen, Petuniavej 152, Resen, 7800 Skive, 97 52 98 10

Læs mere

FORORD. Kærlig hilsen Britta

FORORD. Kærlig hilsen Britta FORORD Det kræver en god fantasi at forestille sig at man er god nok Britta Kristensen 2014 Titel: Ellen Sander Jacobsen Forside: Britta Kristensen Forlag: Den Indre Alpehue 1993 fik jeg tinnitus og satte

Læs mere

Årets gang i byrådssalen Morten Skovmands udsmykning af Rådhuset i Ebeltoft

Årets gang i byrådssalen Morten Skovmands udsmykning af Rådhuset i Ebeltoft Årets gang i byrådssalen Morten Skovmands udsmykning af Rådhuset i Ebeltoft KUNSTNER Morten Skovmands udsmykning af byrådssalen Af Vilfred Friborg Hansen Tidligere borgmester i Syddjurs Kommune Byrådssalen

Læs mere

DET ROMANTISKE LANDSKAB SOM GULDALDERENS MALERE, DIGTERE OG MUSIKERE SÅ DET

DET ROMANTISKE LANDSKAB SOM GULDALDERENS MALERE, DIGTERE OG MUSIKERE SÅ DET DET ROMANTISKE LANDSKAB SOM GULDALDERENS MALERE, DIGTERE OG MUSIKERE SÅ DET P.C. SKOVGAARD, Udsigt over havet fra Møens Klint, 1850 Skovgaard museet - Undervisning 1 DET ROMANTISKE LANDSKAB SOM GULDALDERENS

Læs mere

Dansk Fotografi SDF. Selskabet for Dansk Fotografi

Dansk Fotografi SDF. Selskabet for Dansk Fotografi 3August 2009 Årgang 45 Dansk Fotografi SDF Selskabet for Dansk Fotografi Dansk Fotografi SDF Selskabet for Dansk Fotografi Dansk Fotografi Redaktør Ebbe Rosendahl Kragemosen 23 Sanderum 5250 Odense SV

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Skab liv i dine billeder Af Lars Morsbøl Thomsen

Skab liv i dine billeder Af Lars Morsbøl Thomsen I min søgen efter at finde min "fotostil", har jeg fået smag for at skabe levende billeder. Billeder der på den eller anden måde, fortæller en historie. Jeg er derfor begyndt, at finde motiver hvor dele

Læs mere

20 års jubilæumsudstilling

20 års jubilæumsudstilling Forord I forbindelse med Kolding Festuge i 1993 iværksatte en stor gruppe Kolding-kunstnere et projekt, hvis primære formål var at skabe et fælles forum med henblik på at præsentere den enkelte kunstners

Læs mere

strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv

strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver strategi - Udlev dine værdier og elsk dit liv www.daisylovendahl.dk #1. Engager dig i dit liv Derfor skal du have en strategi Inspirationen til denne manual kom fra en

Læs mere

Dekoration Modul 9. Side 2 Dekorations Kursus Modul 9 2011 Che Bello Design

Dekoration Modul 9. Side 2 Dekorations Kursus Modul 9 2011 Che Bello Design Dekoration Modul 9 Velkommen til det niende og sidste modul i dit dekorationskursus. Du har nu været igennem en bred vifte af grundlæggende dekorations viden. Med den viden du nu har samt de opgaver du

Læs mere

Projekt næstekærligheden

Projekt næstekærligheden Projekt næstekærligheden Undervisningsmaterialet Beskrivelse: Projekt næstekærligheden er et anderledes tværfagligt projekt, hvor fagene Håndværk/design, Dansk, kristendomskundskab, samfundsfag, og billedkunst

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

BLIV SET. KRUDTTØNDEN Serridslevvej 2 2100 Kbh. Ø tlf. 35 42 83 62 www.krudttonden.dk

BLIV SET. KRUDTTØNDEN Serridslevvej 2 2100 Kbh. Ø tlf. 35 42 83 62 www.krudttonden.dk 2 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Vi skal lære eleverne at skabe og forstå sceniske udtryk - af Lene Klemensen Gade og Peter Balslev 4 Alle børn skal opleve en succes, når de spiller skoleteater - af Peter

Læs mere

KUNSTNER KATALOG 2013. Udgivet i anledning af. 150års

KUNSTNER KATALOG 2013. Udgivet i anledning af. 150års KUNSTNER KATALOG 2013 Udgivet i anledning af Bjerringbros 150års Byjubilæum 1 Kunstnerne: Alice Andersen Eva Holmsgaard Andersen Ricco Andersen Bjørn Breitzke Dorthe Christensen Hanne Lysdahl Christiansen

Læs mere

1 Flirt med SMS Væk hendes interesse. EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Flirt med SMS Væk hendes interesse. EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Flirt med SMS Væk hendes interesse SMS-Flirting hvorfor? Guiden her er skrevet til dig som gerne vil være bedre til eller lære at flirte og score over SMS. Den tager udgangspunkt i, at det er en ny pige

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

LOPPE- FUND De bedste kræmmertips til køber og sælger. Gor et godt. pa dig og livet. Frokost. Interview: Anne Fabricius-Bjerre.

LOPPE- FUND De bedste kræmmertips til køber og sælger. Gor et godt. pa dig og livet. Frokost. Interview: Anne Fabricius-Bjerre. pa dig og livet KUN I SPAR GRATIS MAGASIN FØRSTE MANDAG I HVER MÅNED JULI 2013 NR. 96 Interview: Anne Fabricius-Bjerre Jeg har en tendens til at skifte spor hvert tyvende år Grønne tips SÅDAN OVERLEVER

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

TEMA: Portrætter og kongelige fortællinger side 7 TEMA: Turisme og rejsefortællinger side 12 TEMA: Samliv og familiefortællinger side 17

TEMA: Portrætter og kongelige fortællinger side 7 TEMA: Turisme og rejsefortællinger side 12 TEMA: Samliv og familiefortællinger side 17 TEMA: Portrætter og kongelige fortællinger side 7 TEMA: Turisme og rejsefortællinger side 12 TEMA: Samliv og familiefortællinger side 17 + Billedanalyse. Lidt om Laurits Tuxen Maleren Laurits Tuxen blev

Læs mere