ANDELSSELSKABET HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2015 ved generalforsamlingen den 30. marts 2016 i Hårlevhellen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANDELSSELSKABET HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2015 ved generalforsamlingen den 30. marts 2016 i Hårlevhellen."

Transkript

1 ANDELSSELSKABET HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2015 ved generalforsamlingen den 30. marts 2016 i Hårlevhellen. Andelshavere: Haarlev vandværk har i beretningsperioden haft en nettotilgang på 4 nye andelshavere, som er fordelt med 3 fra landområdet og 1 i byen Vandværket har ved årsskiftet tilsluttet 1906 enheder, fordelt med 1609 boligenheder, 263 landbrug og erhverv, 14 institutioner, 18 andre ( kirker, foreninger og lign.) samt 1 vandværk. Driften. Der er udpumpet m 3 vand, hvilket er ca m3 mere end sidste år. Der er ud faktureret m3, hvilket er mere end sidste år og en del af dette udgør en efterregulering på en af vore storforbrugere. Ledningstab, brand, brud, skylning af ledninger og lignende udgør ca. 4,9 %, og det er bestyrelsens vurdering at ledningstabet er acceptabelt. Antallet af ejendomshandler er lidt stigende i forhold til de forrige år, som følge deraf er mængden af korrespondance i forbindelse med handlerne også steget hvilket giver en del ekstra administration. Der har i året været en del tvangsauktioner i vort forsyningsområde, hvilket giver meget arbejde, da advokatfirmaerne ikke altid er så samarbejdsvillige. Det er og bliver stadig sælgers ansvar at underrette vandværket om ejerskifte samt målerens visning på overtagelsesdagen. Også selv om sælger har lavet aftale med ejendomshandleren om at denne sørger for alt vedrørende salget. Der har desværre bredt sig den trend blandt dødsbobestyrere at hvis det kan lade sig gøre, opfordres f. eks vandværker til at frasige sig krav i boet under begrundelse af at boet vil blive insolvent. I sådanne tilfælde afbrydes vandforsyningen til ejendommen på lige fod med en manglende betaling i henhold til regulativet. St. Tårnby vandværk har gjort brug af nødforsyningen fra Hårlev vandværk i forbindelse med en forurening af rentvandstanken på St. Tårnby vandværk. Forsyningen har pågået siden 13. oktober I forbindelse med defekte stophaner eller stikledninger er der blevet monteret målerbrønde. Vandværkets hjemmeside er blevet fornyet, og der er tilført mange flere informationer på den nye hjemmeside. Vandværket har i 2016 stillet krav om gennemførelse af hygiejnekursus for vores entreprenører.

2 Vandværkernes forening, som vi er medlem af, har skiftet navn fra Foreningen af Vandværker i Danmark til Danske Vandværker. Vandsektorloven. Kampen fra vores forening DVV om hvorvidt de private vandværker med en ud faktureret vandmængde på over m 3 skal være omfattet af vandsektorloven fortsatte også igennem hele Der har været ført politiske forhandlinger om en revision af vandsektorloven baseret på den af miljøministeriet udarbejdede evalueringsrapport. I slutningen af april måned blev der således indgået en aftale mellem regeringen (socialdemokraterne og det Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og det Konservative Folkeparti om en ny og forbedret regulering af den danske vandsektor. I september måned blev der herefter fremlagt et udkast til høring af forslag til lov om ændring af lov om lov om vandsektorens organisering og økonomiske forhold, samt lov om vand-forsyning mv, og lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber mv og forskellige andre love. Vores forening Danske Vandværker har indsendt bemærkninger til ovennævnte udkast til lovændringer, som efter vores opfattelse på flere punktet ikke er i overensstemmelse med den politiske aftale. Det nye udkast til ændringer opererer stadig med en grænse på m 3 og som det fremgår tidligere i beretningen, er Hårlev vandværks udfakturerede vandmængde igen over m 3 i Beskatning af vandforsyningsvirksomheder. Som nævnt sidste års beretning blev det i forbindelse med vedtagelsen af vandsektorloven besluttet, at de vandværker der var omfattet af vandsektorloven, skulle være skattepligtige. Ifølge forarbejderne til loven er det dog samtidigt tilkendegivet, at det ikke er tænkt således, at vandværkerne skulle være en ny indtægtskilde for regeringens økonomiske ministerier. Imidlertid har SKAT alligevel sendt kæmperegninger ud til vandværkerne omfattet af vandsektorloven med tilbagevirkende kraft, og skiftende skatteministre har indtil nu afvist, at der er nogle problemer i dette forhold. For Haarlev vandværks vedkommende har det betydet, at vi for regnskabsårene er blevet præsenteret for en samlet skattebetaling på kr , som er et resultat af, at SKAT har et helt andet syn på værdien af vores anlægsaktiver, end både vi og for den sags skyld også forsyningssekretariatet har.

3 Som nævnt i sidste års beretning har bestyrelsen anket SKAT s afgørelse til Skatteankestyrelsen, men der er endnu ikke truffet afgørelse i sagen. I den tidligere nævnte politiske aftale omkring vandsektorloven er det ligeledes aftalt, at der skal igangsættes en analyse, der skal afdække, hvad forligskredsen og Folketinget i 2009 har besluttet vedr. både vandselskabernes skatteforhold og den såkaldte dåbsgave samt hvad forudsætningerne for disse beslutninger var. Analysen skal også belyse de samlede konsekvenser af de eksisterende skatteregler i vandsektoren herunder i forhold til perioden Analysen skal ligeledes afdække intentionerne om at vandselskaberne ikke skal betale skat i et nævneværdigt omfang. Analysen skulle have været færdigt i 4, kvartal af 2015, men er endnu ikke udarbejdet. Ledelses- og kvalitetsstyringssystem. I beretningen for sidst år redegjorde bestyrelsen for hvordan vandværket levede op til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 132 af 8. februar 2013 regler for indførelse af kvalitetsstyring på almene vandforsyningsanlæg ved indførelse af et digitalt styringsværktøj. Bestyrelsen har i 2015 tilføjet et ledelsessystem med et en ledelsesmæssig ramme, der sikrer systematisk arbejdsrutiner med henblik på at forebygge forurening af drikkevand. Med indførelsen af et ledelsessystem for miljø, arbejdsmiljø og drikkevandssikkerhed, kan Andelsselskabet Haarlev vandværk bidrage til at imødekomme hensynet til det ydre miljø og arbejdsmiljø, samt sikre rent drikkevand til forbrugerne mange år fremover. Hermed understreges det, at vi ønsker at drive en ansvarlig og troværdig virksomhed, og ønsker at bidrage positiv til udviklingen og miljøbevidstheden hos vore interessenter. Dokumentet omhandlende ledelsessystemet kan ses på vandværkets hjemmeside. Bestyrelsen har med baggrund i den ekspertise der er opbygget på kvalitetsstyringer af vandforsyninger ydet faglig bistand til Karise vandværk, i forbindelse med etablering af et digitalt kvalitetsstyringssystem på Karise vandværk.

4 Prislofter og Takster. som en konsekvens af at vandværket er underlagt bestemmelserne i vandsektorloven, fastsætter Forsyningssekretariatet hvert år ud fra vandværkets budgetterede udgifter en indtægtsramme for vandværkets drift. Med indtægtsrammen som udgangspunkt, fastsætter bestyrelsen herefter sammensætningen af vandværkets takster. Taksterne fremgår af takstbladet, der er en del af det materiale der er udleveret her til generalforsamlingen. I nedenstående tabel er som noget nyt tilføjet den efterskat, som vandværket er blevet opkrævet. Skatten er dog betalt i 2014, og er således ikke medregnet i opgørelserne for taksterne i 2011 og Da der ikke forligger endelig afgørelse for 2014 er der ikke anført noget beløb i kolonnerne. Alle beløb er i kr/m3 og eksklusive moms. År Prisloft 17,56 18,44 16,97 21,52 20,33 22,98 Vandværkets takst ved forbrug 17,55 18,15 16,67 16,67 16,13 15,85 på 100 m3 Skat (0,35) (0,68) (0,48)?? Grøn afgift 5,00 5,90 6,13 6,13 6,53 6,25 Forbrugsafgift 6,80 6,80 5,71 5,71 5,35 5,35 Fast afgift ved et

5 forbrug på 100 m3 5,65 5,45 4,83 4,83 4,25 4,25 Hvis vi sammenligner vores takster med de øvrige modervandværker i Stevns kommune, har Rødvig vandværk det markant billigste takster, og de tre øvrige vandværkers takster ligger tæt på hinanden med Hårlev vandværk som det billigste. Vandrådet. Haarlev vandværk er medlem af Vandrådet for Stevns kommune, som har tilslutning fra 21 ud af 23 vandværker i kommunen. Vandrådet er ligeledes repræsenteret i Stevns kommunes koordinationsudvalg og det grønne råd. Som det blev oplyst på sidste års generalforsamling er Haarlev vandværk Ifølge Stevns kommunes vandforsyningsplan sammen med Strøby Egede vandværk, Store Heddinge vandværk og Rødvig vandværk udpeget til at være modervandværker i Stevns kommune. Dette betyder, at disse vandværker har ansvaret for drikkevandsforsyningen af kommunens borger på længere sigt. Vandrådet har derfor etableret en arbejdsgruppe bestående af modervandværkerne samt en repræsentant for de mindre vandværker i kommunen og formanden for vandrådet, med henblik på en udarbejdelse af en plan for gennemførelse af vandforsyningsplanens intentioner om nødforsyning mellem vandværkerne. Som oplyst sidste år har arbejdsgruppen ladet udarbejde en alternativ løsningsmodel til gennemførelse af nødforsyningsplanen, som blev godkendt af vandrådets medlemmer sidste år. Den alternative plan har som udgangspunkt den forudsætning, at nødforsyningsplanen skal baseres mest muligt på eksisterende ledninger. I løbet af 2015 har arbejdsgruppen udarbejdet forslag til en nødforsyning mellem Strøby Egede vandværk og store Heddinge vandværk, samt mellem Rødvig vandværk og Store Heddinge vandværk. Strækningen mellem Strøby Egede vandværk og Store Heddinge vandværk er blevet etableret i 2015, og strækningen mellem Hårlev vandværk og Strøby Egede vandværk er planlagt til udførelse i Tilsyn. Der er udtaget 4 prøver på det udpumpede vand. Der er udtaget 1 prøve på råvandet inklusive analyse for pesticider Der er udtaget 4 prøver på ledningsnettet, og de har ikke givet anledning til bemærkninger. Som intern driftskontrol på det nye vandværk bliver der 1 gang i kvartalet udtaget analyse for kontrol af filtrenes arbejde

6 Vandværk blev i 2010 bestykket med et arsen filter, og der udtages analyse af dette filter 1 gang om måneden. Arsen filteret har indtil nu vist sig meget effektiv. En oversigt over analyseresultaterne er vedlagt dagsordenen. Anlægsarbejder. Der etableret forsyningsledning langs banen fra Himlingøjevej til Lystrupvej, med henblik på fordeling af vand ved levering/modtagning af vand fra nødforbindelse til Strøby Egede vandværk. I området Bredgade med sidegader, fra Brugsen og syd på, er der etableret nye ventiler således at der er en bedre sikret forsyning til Hotherskolen og Superbrugsen. Der er blevet etableret lågeswitche og automatiske niveau loggere på alle boringer. Bestyrelsens arbejde. Der har været afholdt 7 bestyrelsesmøder i perioden. Bestyrelsens møder har også i 2015 i udpræget grad været optaget at drøftelser omkring de bestemmelser omkring vandsektorloven, hvor især prisloftet og beregningerne af samme, samt beskatningen af vandværket virksomhed, har været til grundig diskussion. Derudover har indførelsen af ledelsessystemet også været en vigtig opgave, at få gennemført for bestyrelsen i Bestyrelsen har behandlet kommuneplantillæg nr. 13. omhandlende byudviklingen i Stevns kommune set i forhold til den potentielle problemstilling over for grundvandets beskyttelse. Bestyrelsen har drøftet et eventuelt driftssamarbejde med Karise vandværk, som imidlertid mundede ud i at Karise valgte en alternativ løsning. Uanset de udfordringer som vandsektorlov med tilhørende beskatningsregler stadig giver bestyrelsen, må året 2015 betegnes som et godt år, hvor vi også har været i stand til holde vores driftsudgifter på et stabilt niveau. Fremtiden. Bestyrelsen vil inden for de nærmeste år se på mulighederne for placering af nye indvindingsboringer, men der er ikke aktuelle forhold der tilskynder til en forcering af dette arbejde. Det arbejde der står nærmest for er en gennemførelse af yderligere nødforsyninger til Hårlev vandværk til sikring af vandværkets forbrugere ved eventuelle forsyningsproblemer.

7 Vi fastholder vores tradition med at opfordre vores forbrugere til minimum en gang om måneden at aflæse vandmåleren, så vi undgår vandspild med deraf følgende økonomiske tømrermænd. Vores forbrugere har igen i det forgangne år været forskånet for store vandspild i forbindelse med sprængte/tærede driftsledninger. Jeg vil således slutte af med at takke bestyrelsen og vores driftsleder for indsatsen og samarbejdet i 2015, som har resulteret i et godt resultat, ligesom der samtidig skal lyde en tak til alle vores samarbejdspartnere for et godt samarbejde i Med disse ord vil jeg overlade beretningen til generalforsamlingens behandling. Freddy Mortensen formand

ANDELSSELSKABET HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2017 ved generalforsamlingen den 22. marts 2018 i Elverhøjsalen på Hårlev kro.

ANDELSSELSKABET HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2017 ved generalforsamlingen den 22. marts 2018 i Elverhøjsalen på Hårlev kro. BERETNING 2018. ANDELSSELSKABET HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2017 ved generalforsamlingen den 22. marts 2018 i Elverhøjsalen på Hårlev kro. Andelshavere: Haarlev vandværk har i beretningsperioden

Læs mere

I forbindelse med defekte stophaner eller s1kledninger er der blevet monteret målerbrønde.

I forbindelse med defekte stophaner eller s1kledninger er der blevet monteret målerbrønde. ANDELSSELSKABET HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2016 ved generalforsamlingen den 28. marts 2017 i Hårlevhallens cafeteria. Andelshavere: Haarlev vandværk har i beretningsperioden haft en nettotilgang

Læs mere

I forbindelse med defekte stophaner eller stikledninger er der i året løb blevet monteret målerbrønde.

I forbindelse med defekte stophaner eller stikledninger er der i året løb blevet monteret målerbrønde. BERETNING 2019. ANDELSSELSKABET HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2018 ved generalforsamlingen den 28. marts 2019 i Elverhøjsalen på Hårlev kro. Andelshavere: Haarlev vandværk har i beretningsperioden

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2010 ved generalforsamlingen mandag den 21. Marts 2011 i Elverhøjsalen på Haarlev kro.

Bestyrelsens beretning for 2010 ved generalforsamlingen mandag den 21. Marts 2011 i Elverhøjsalen på Haarlev kro. HAARLEV VANDVÆRK Bestyrelsens beretning for 2010 ved generalforsamlingen mandag den 21. Marts 2011 i Elverhøjsalen på Haarlev kro. Andelshavere: Vandværket har i beretningsperioden haft en netto tilgang

Læs mere

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.14-30.09.15:

2: Antal medlemmer. 3: Vandforbrug for vand-året 01.10.14-30.09.15: 1: Bestyrelsens arbejde i 2015 har (ligesom i de foregående år) været præget af høj aktivitet, og har blandt andet omfattet o 10 bestyrelsesmøder o 2 regnskabsmøder o 1 generalforsamling o 4 møder om Vandsektorloven

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015

Bestyrelsens beretning for 2015 1. April 2016 Bestyrelsen: Bestyrelsens beretning for 2015 Velkommen til generalforsamlingen i Næsby Vandværk (Den 82) Onsdag den 13. april 2016 På det efterfølgende bestyrelsesmøde konstituerede bestyrelsen

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393 Kalundborg Vandforsyning A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15.

Læs mere

VEDTÆGTER. Indholdsfortegnelse. Side.

VEDTÆGTER. Indholdsfortegnelse. Side. 1 Indholdsfortegnelse. Side. ' 01 Navn og hjemsted... 2 ' 02 Formål... 2 ' 03 Medlemmer... 2 ' 04 Medlemmernes rettigheder... 2 ' 05 Medlemmernes forpligtigelser.. 2 ' 06 Udtræden af selskabet... 3 ' 07

Læs mere

Vedtægter for. Andelsselskabet Ejby Vandværk

Vedtægter for. Andelsselskabet Ejby Vandværk Vedtægter for Andelsselskabet Ejby Vandværk 2 1. Selskabet, der er stiftet den 8. marts 1965, er et andelsselskab, hvis navn er Andelsselskabet Ejby Vandværk. Selskabet har hjemsted i Skovbo kommune. 2.

Læs mere

- Orientering og uddybning af forliget

- Orientering og uddybning af forliget En ny og forbedret regulering af den danske vandsektor - Orientering og uddybning af forliget Kontorchef Inger Bergmann, Naturstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet Dagsorden 1. Baggrund for vandsektorforliget

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer: Ændringerne til vedtægterne er fremhævet med fede typer. Den nuværende tekst står i parentesen bagved ændringen.

Forslag til vedtægtsændringer: Ændringerne til vedtægterne er fremhævet med fede typer. Den nuværende tekst står i parentesen bagved ændringen. Forslag til vedtægtsændringer: Ændringerne til vedtægterne er fremhævet med fede typer. Den nuværende tekst står i parentesen bagved ændringen. V E D T Æ G T FOR Egå Vandværk a.m.b.a. NAVN OG HJEMSTED

Læs mere

Andelsselskabet HAARLEV VANDVÆRK. Generalforsamlingen 28. marts 2019

Andelsselskabet HAARLEV VANDVÆRK. Generalforsamlingen 28. marts 2019 Andelsselskabet HAARLEV VANDVÆRK Generalforsamlingen 28. marts 2019 Indhold Ordinær generalforsamling torsdag den 28. marts 2019, i Elverhøjsalen, Hårlev Kro. Dagsorden... 3 Beretning... 4 Årsrapport/regnskab...

Læs mere

Birkerød Vandforsyning a.m.b.a.

Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Bestyrelsens Beretning for 2015 11. mar. 2016 Der har i 2015 været afholdt 6 bestyrelsesmøder. Af de åbne referater vil man kunne se, at årets bestyrelsesarbejde nærmest

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning 31. december 2015 havde Skovby Vandværk 1300 forbrugere og der blev udpumpet 144047 m 3 vand. Vi har leveret 140004 m 3 til jer forbrugere. Vores vandspild var i 2015 på 2,81%. Et

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR HOFOR VAND BRØNDBY A/S & HOFOR VAND VALLENSBÆK A/S INDHOLD 1. Indledende bestemmelser... 3 2. Definitioner og grundlæggende bestemmelser... 4 3. Forsyning og tilslutning...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S GJØL PRIVATE VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR I/S GJØL PRIVATE VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR I/S GJØL PRIVATE VANDVÆRK 1. Navn og hjemsted Selskabet, der er stiftet den 15. oktober 1986 er et interessentselskab, hvis navn er I/S GJØL PRIVATE VANDVÆRK Selskabet har hjemsted i Aabybro

Læs mere

Beretning for året 2013

Beretning for året 2013 Beretning for året 2013 Vi har nu været underlagt det nye Forsyningssekretariatet, i 4år nemlig 2010 til 2013. Vi har sammen med revisor foretaget alle de påkrævede indberetninger og har ikke fået nogen

Læs mere

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013 Beretning for året 2013 Sletterhage I 2013 fik Sletterhage leveret 10.978 m 3 fra fællesvandværket. I 2012 fik vi leveret 10.271 m 3. Så dette niveau ser ud til at være niveauet for andelshavernes forbrug.

Læs mere

Udkast. Almindelige Leveringsbestemmelser for vand. Hvidovre Forsyning

Udkast. Almindelige Leveringsbestemmelser for vand. Hvidovre Forsyning BilagKB_110426_pkt.17_02 Udkast Almindelige Leveringsbestemmelser for vand Hvidovre Forsyning 2011 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledende bestemmelser... 3 2. Definitioner og grundlæggende bestemmelser...

Læs mere

VEDTÆGT BOGØ VANDVÆRK

VEDTÆGT BOGØ VANDVÆRK LF Trykteam a s Telefon 54 60 13 87 VEDTÆGT for ANDELSSELSKABET BOGØ VANDVÆRK Regnskabet 15 Selskabets regnskabsår løber fra den 1. januar til den 31. december. Det årlige overskud, der måtte fremkomme

Læs mere

med kommentarer Ingen ændringer 2 Formål

med kommentarer Ingen ændringer 2 Formål Bilag 4 Kolonne 1 er de bestående vedtægter 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Ganløse Nordre Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Egedal Kommune. Kolonne 2 er bestyrelsens

Læs mere

M E L Ø S E V A N D V Æ R K A.m.b.A. V E D T Æ G T E R

M E L Ø S E V A N D V Æ R K A.m.b.A. V E D T Æ G T E R M E L Ø S E V A N D V Æ R K A.m.b.A. V E D T Æ G T E R 1 NAVN OG FORMÅL Selskabet, der er stiftet den 20. februar 1962, er et ANDELSSELSKAB MED BEGRÆNSET ANSVAR, hvis navn er: Dets formål er: MELØSE VANDVÆRK

Læs mere

Vedtægter for BØLLING VANDVÆRK

Vedtægter for BØLLING VANDVÆRK Vedtægter for BØLLING VANDVÆRK INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemmer... 2 4 Medlemmernes rettigheder... 2 5 Medlemmernes forpligtigelser... 2 6 Udtræden af selskabet...

Læs mere

Ordinær generalforsamling, Herringløse Vandværk I/S 27 marts 2014

Ordinær generalforsamling, Herringløse Vandværk I/S 27 marts 2014 Ordinær generalforsamling, Herringløse Vandværk I/S 27 marts 2014 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om det forløbne år. 3. Det reviderede regnskab forelægges. 4. Budget for det kommende år fremlægges.

Læs mere

Referat. Bornholms Vand A/S 18.11.2011 36. Bestyrelsesmøde nr. 13 Den 18. november 2011 kl. 12.00 Mødested: Toftelunden 1 A, Hasle.

Referat. Bornholms Vand A/S 18.11.2011 36. Bestyrelsesmøde nr. 13 Den 18. november 2011 kl. 12.00 Mødested: Toftelunden 1 A, Hasle. Bornholms Vand A/S 18.11.2011 36 Referat Bestyrelsesmøde nr. 13 Den 18. november 2011 kl. 12.00 Mødested: Toftelunden 1 A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Jeg vil således i beretningen, nævne denne situation flere gange, idet den har indflydelse på flere forhold.

Jeg vil således i beretningen, nævne denne situation flere gange, idet den har indflydelse på flere forhold. Trøstrup Vandværk Den: 24. marts 2014 Bestyrelsens beretning for perioden, 1. januar til 31. december 2013 på vandværkets ordinære generalforsamling, afholdt den 25. marts 2014 i Langesøhallen. Vores generalforsamling

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 7. april 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 7. april 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 7. april 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

ULLERØD VANDVÆRK A.m.b.a.

ULLERØD VANDVÆRK A.m.b.a. Referat af den ordinære generalforsamling for Ullerød Vandværk a.m.b.a. afholdt på Grundtvigs Højskole, Tulstrupvej 4, den 29. april 2015 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Endelig ligger der den daglige håndtering af henvendelser fra forbrugere og samarbejdspartnere.

Endelig ligger der den daglige håndtering af henvendelser fra forbrugere og samarbejdspartnere. Beretning for 2015 (Det talte ord gælder) Indledning Som jeg har indledt de sidste års beretninger med, så kan bestyrelsen kigge tilbage på endnu et travlt år i Lille Næstved Vandværk. Med et vandværk

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 23. februar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 23. februar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, søndag, den 23. februar 2014 kl. 13:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 12. oktober 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 12. oktober 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 12. oktober 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Skjellerup Vandværk. Vi har en oppumpningstilladelse på 18000 m3. Den foreslås nedsat til 12000. www.skjellerupvandvaerk.dk

Skjellerup Vandværk. Vi har en oppumpningstilladelse på 18000 m3. Den foreslås nedsat til 12000. www.skjellerupvandvaerk.dk Formandens Beretning Generalforsamlingen 2010. Antal forbrugere Udpumpet vandmængde reduceret indvindingstilladelse Overvågning/terrorsikring Styring vandværk Udskiftning rør vandværk Rensning højdebeholder

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SUNDS VAND- OG VARMEVÆRK A.M.B.A. CVR-nr. 41 71 96 13 Andelsselskab med begrænset ansvar

VEDTÆGTER FOR SUNDS VAND- OG VARMEVÆRK A.M.B.A. CVR-nr. 41 71 96 13 Andelsselskab med begrænset ansvar VEDTÆGTER FOR SUNDS VAND- OG VARMEVÆRK A.M.B.A. CVR-nr. 41 71 96 13 Andelsselskab med begrænset ansvar 1. ANDELSSELSKAB, NAVN OG HJEMSTED 1.1. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar. 1.2. Navnet

Læs mere

Alsønderup Vandværk Takstblad 2017

Alsønderup Vandværk Takstblad 2017 Der er fastsat følgende afgifter, bidrag og gebyrer samt supplerende bestemmelser i forbindelse med levering-/forsyning af drikkevand fra Alsønderup Vandværk. Takstbladet er gældende i Alsønderup Vandværks

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

PowerPoints fra alle møderne ligger på hjemmesiden sammen med dette referat.

PowerPoints fra alle møderne ligger på hjemmesiden sammen med dette referat. Referat Dato: 13.12.2012 Sagsnr.: 2012-43622 Dok. nr.: 2012-346752 Direkte telefon: 7743 9177 Initialer: LTB/me Vand A/S Sønderbro 53 9000 Aalborg Referat af kontaktgruppemøde Aalborg Syd-Øst Tid 30. oktober

Læs mere

VANDFORSYNING 3,5 OM VANDFORSYNING VANDFORSYNINGENS TILSTAND

VANDFORSYNING 3,5 OM VANDFORSYNING VANDFORSYNINGENS TILSTAND TILSTANDS- KARAKTER 3,5 TILSTANDS- TENDENS TREND 2012-2016 FREMTIDS- SIKRING OM VANDFORSYNING Vandforsyningen er baseret på en decentral forsyningsstruktur, der består af ca. 2.500 almene vandforsyninger

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Odder Spildevand A/S Att.: Michael Lind-Frandsen Rude Havvej 9 8300 Odder Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02407 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016 Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016 Visse Vandværk A.m.b.a. www.vissevand.dk Indholdsfortegnelse Regnskabets hovedtal for 2015 Se nedenfor Regnskab kan efter generalforsamlingen ses

Læs mere

2 Indledende tanker omkring organisering af sikkerhedsforsyning

2 Indledende tanker omkring organisering af sikkerhedsforsyning Referat Dato: 28-04-2011 Sagsnr.: 2010-9032 Dok. nr.: 2011-107333 Direkte telefon: 9931 9465 Initialer: LHK Aalborg Forsyning Administration Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Vandforsyningsplanlægning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Herning Vand A/S (Spildevand) Att.: Poul Schlosser Ålykkevej 5 7400 Herning Den 24. februar 2015 Sag nr. 14/03754 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Støvring Vandværk a.m.b.a. Att.: Kurt Rasmussen Højdedraget 107 9530 Støvring Dato: 10. august 2012 Sag: 12/05878/VAND Sagsbehandler: /cga Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i

Læs mere

Vedtægter. for Helsinge vandværk S.M.B.A.

Vedtægter. for Helsinge vandværk S.M.B.A. Vedtægter for Helsinge vandværk S.M.B.A. Side 1 af 11 1. 1.1 Selskabets navn er Helsinge Vandværk s.m.b.a. 1.2 Selskabet er et selskab med begrænset ansvar. 2. 2.1 Selskabets hjemsted er Helsinge Kommune.

Læs mere

Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2016 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2668 til 2677. Det er en tilgang på 9 mod sidste års 10. Der er i alt blevet pumpet 392.339

Læs mere

Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S

Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Side 1 Indhold Forord... 3 1 Vedtægtens område... 4 2 Vandforsyningens budget og regnskab... 4 3 Frederikssund Vands

Læs mere

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S

Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk. Betalingsvedtægt. for Bornholms Spildevand A/S Industrivej 1 3700 Rønne Telefon: 5690 5600 post@bornholmsforsyning.dk www.bornholmsforsyning.dk Betalingsvedtægt for Bornholms Spildevand A/S 1. januar 2015 Indhold 1 Vedtægtens område... 3 2 Budget og

Læs mere

L 21 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelse med kulbrinteindvinding i Danmark.

L 21 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelse med kulbrinteindvinding i Danmark. Page 1 of 11 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 21 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelse med kulbrinteindvinding

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Beretning for året 2014

Beretning for året 2014 Beretning for året 2014 Vi har nu været underlagt det nye Forsyningssekretariatet, i 5 år nemlig 2010 til 2014. Vi har sammen med revisor foretaget alle de påkrævede indberetninger og har ikke fået nogen

Læs mere

Vinding Vandværk a.m.b.a

Vinding Vandværk a.m.b.a Vinding Vandværk a.m.b.a Forbrugerinformation december 2015 www.vindingvand.dk mail@vindingvand.dk Vandværkets bestyrelse: Formand driftsansvarlig Gert Munch Sørensen, Møllevej 8, tlf. 75859400 Næstformand

Læs mere

Kommunens borgere, institutioner og erhvervsvirksomheder har været sikret vandforsyning i overensstemmelse med den opstillede målsætning.

Kommunens borgere, institutioner og erhvervsvirksomheder har været sikret vandforsyning i overensstemmelse med den opstillede målsætning. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde 1.18. Vandforsyning Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Udvalgets sammenfatning og vurdering Kommunens borgere, institutioner og erhvervsvirksomheder har været sikret vandforsyning

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV DOM:

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV DOM: UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV B.s. 222/1996 Boligforeningen B mod Andelsselskabet Søllested Vandforsyning Afsagt den 4. marts 1998. DOM: Under denne sag, der er anlagt den 7. juni 1996, og

Læs mere

Indhold. Indledning 3. En styrket arbejdsmiljøindsats 4. Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5

Indhold. Indledning 3. En styrket arbejdsmiljøindsats 4. Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5 Indhold Indledning 3 En styrket arbejdsmiljøindsats 4 Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5 Anbefalinger om nanomaterialer og arbejdsmiljø 6 Børn og unge 7 Folkemøde på Bornholm 8 ArbejdsmiljøPrisen

Læs mere

Inkl. moms og afgift Vand kr./m³ 5,85 13,56*) *) Heraf vandafgift til Staten 6,25 kr./m 3 inkl. moms.

Inkl. moms og afgift Vand kr./m³ 5,85 13,56*) *) Heraf vandafgift til Staten 6,25 kr./m 3 inkl. moms. Tariffer Vand Alle tariffer er gældende fra 1. januar 2011 Vandet leveres i henhold til regulativ for vandforsyningen. Driftsbidrag ( 13) og Vand kr./m³ 5,85 13,56*) *) Heraf vand til Staten 6,25 kr./m

Læs mere

Aftale af 3. december 2009

Aftale af 3. december 2009 Aftale af 3. december 2009 Aftale mellem regeringen, Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre om styrkelse af Register for Udenlandske Tjenesteydere (RUT)

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Tønder Spildevand A/S Stationsvej 5 6261 Bredebro 16. maj 2012 Sag 4/1020-0301-0705 / CGA Deres ref. Att. Dir. Bo K. Ludvigsen Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Andelsselskabet Ørbæk Vandværk Att.: Peer Heine Andersen Bakkevej 8 5953 Ørbæk 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0305 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Lejre Vandråd. Repræsentantskabsmøde og bekendtgørelse om kvalitetssikring. 18. april 2013 Lejre Vandråd 1

Lejre Vandråd. Repræsentantskabsmøde og bekendtgørelse om kvalitetssikring. 18. april 2013 Lejre Vandråd 1 Lejre Vandråd Repræsentantskabsmøde og bekendtgørelse om kvalitetssikring 18. april 2013 Lejre Vandråd 1 Dagsorden 19.00 Der bydes velkommen 19.05 Repræsentantskabsmøde i henhold til dagsorden 19.50 Pause

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hørsholm Vand ApS (Vand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04229 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Sydøst området

Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Sydøst området Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Sydøst området 1. Orientering fra Vandmyndigheden (Lise) 2. Opfølgning på Vandforsyningsplan 2009-2020 (Louise) 3. Indsatsplanlægning og Grundvandsbeskyttelse Status på

Læs mere

Bestyrelsens orientering om: Forslag til Vandforsyningsplan for Syddjurs Kommune

Bestyrelsens orientering om: Forslag til Vandforsyningsplan for Syddjurs Kommune Dragsmur Vandforsyning I/S Bestyrelsen Maj 2013. Generalforsamlingen d. 15 juni 2013 Dagsordenens pkt. Eventuelt: Bestyrelsens orientering om: Forslag til Vandforsyningsplan for Syddjurs Kommune 2013-20

Læs mere

Indkaldelse. Ordinær generalforsamling. tirsdag den 22. april 2008 kl. 19.00. i Restaurant Hønsehuset - Helsinge Hallerne

Indkaldelse. Ordinær generalforsamling. tirsdag den 22. april 2008 kl. 19.00. i Restaurant Hønsehuset - Helsinge Hallerne Indkaldelse Ordinær generalforsamling tirsdag den 22. april 2008 kl. 19.00 i Restaurant Hønsehuset - Helsinge Hallerne Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning fra bestyrelsen om selskabets virksomhed

Læs mere

Udviklingen i priser for vand og spildevand. Forsyningssekretariatet september 2010

Udviklingen i priser for vand og spildevand. Forsyningssekretariatet september 2010 Udviklingen i priser for vand og spildevand Forsyningssekretariatet september 2010 Udviklingen i priser for vand og spildevand 1.1 RESUME Alle husholdninger, virksomheder og institutioner bruger vand og

Læs mere

Forbrugerpriser... 3. Tilslutning... 4-6. Øvrige ydelser... 6-7

Forbrugerpriser... 3. Tilslutning... 4-6. Øvrige ydelser... 6-7 Takster - Vand 2013 Indholdsfortegnelse Forbrugerpriser... 3 Grenaa Tilslutning... 4-6 Hovedanlægsbidrag Forsyningsledningsbidrag Etablering af stikledning Afbrydelser Øvrige ydelser... 6-7 Erstatningsmåler

Læs mere

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE

VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE VESTER SKERNINGE VANDVÆRK MADS HANSENSVEJ 11 5762 V.SKERNINGE Beretning 2015 2015 var så et af de år, af de 35 år jeg har været med, hvor der er sket rigtig mange ting, og flere nye udfordringer, det kommer

Læs mere

Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken

Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken 43 procent af de vælgere, der ved seneste valg stemte borgerligt, mener, at blå blok trænger til at komme i opposition. Det fremgår af en meningsmåling, som

Læs mere

Envinamøde Temadage for indsatsplanlæggere 8-9. oktober 2014

Envinamøde Temadage for indsatsplanlæggere 8-9. oktober 2014 Envinamøde Temadage for indsatsplanlæggere 8-9. oktober 2014 Carsten Christiansen Køge Kommune. Køge Kommune Kommunale målsætninger Kommunale målsætninger - Behov for målsætninger og visioner - En proces

Læs mere

Årsberetning 2015/2016

Årsberetning 2015/2016 Indholdsfortegnelse 1. Tilsluttede ejendomme... 1 2. Bestyrelsesarbejde... 1 3. Vandværkerne og boringer... 3 3.1. Udpumpet mængde... 3 3.2. Anlægs- og vedligeholdelsesarbejde... 3 4. Vandindvinding...

Læs mere

Fastholdelse og Rekruttering

Fastholdelse og Rekruttering Beskæftigelsesudvalget 2013-14 L 70 Bilag 2 Offentligt L I G E S T I L L L I N G S V U R D E R I N G A F L O V F O R S L A G November 2013 Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 13. juni 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 13. juni 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 13. juni 2009 12. juni 2009. Nr. 460. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om vandforsyning, lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v. og forskellige andre

Læs mere

INFORMATION FRA NORDENSKOV VANDVÆRK

INFORMATION FRA NORDENSKOV VANDVÆRK INFORMATION FRA NORDENSKOV VANDVÆRK 2007 TAKSTBLAD 1/1-31/12 2007 1.LEDNINGSBIDRAG (Forsynings- og stikledning) Ledningsbidraget er baseret på en partsfordeling, der er således: 1 part a.parcelhus/lejlighed

Læs mere

Aftale om Forebyggelsesfonden

Aftale om Forebyggelsesfonden Aftale om Forebyggelsesfonden 421 millioner kroner til at forebygge nedslidning i 2010 Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er enige

Læs mere

Gesten Vandværk Ordinær generalforsamling Onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.30 Gesten Kro

Gesten Vandværk Ordinær generalforsamling Onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.30 Gesten Kro Gesten Vandværk Ordinær generalforsamling Onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.30 Gesten Kro Der var mødt 13 stemmeberettigede incl bestyrelsen samt 4 ægtefæller. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens

Læs mere

2015.10.02 - DANVA bemærkninger til høringsudgave af ny vandsektorlov. Kommentarer og spørgsmål er markeret med Bemærkning og anført med fed rød.

2015.10.02 - DANVA bemærkninger til høringsudgave af ny vandsektorlov. Kommentarer og spørgsmål er markeret med Bemærkning og anført med fed rød. DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening 2015.10.02 - DANVA bemærkninger til høringsudgave af ny vandsektorlov Kommentarer og spørgsmål er markeret med Bemærkning og anført med fed rød. Ord, formuleringer

Læs mere

Generalforsamlingen år 2016

Generalforsamlingen år 2016 Generalforsamlingen år 2016 Regnskabsåret 2015 www.blokhusvand.dk Blokhus Vandværk A.m.b.a. indbyder hermed til ordinær generalforsamling på Restaurant Nordstjernen i Blokhus, lørdag den 19. marts 2016

Læs mere

Referat fra mødet om fremtiden for Norddjurs Kommunes kommunale vandværker.

Referat fra mødet om fremtiden for Norddjurs Kommunes kommunale vandværker. Referat fra mødet om fremtiden for s kommunale Den 8. januar 2008, kl. 19.00 på Auning Kro Deltagere: Udby Vandværk Auning Vandværk Holbæk vandværk Ole Carstensen Ib Rasmussen Inger Pedersen Bruno Severinsen

Læs mere

Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet

Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Mødeindkaldelse. - udskiftning af el-kabel til boringen bag rentvandstanken og delvis udskiftning af el- kabel til rentvandstanken,

Mødeindkaldelse. - udskiftning af el-kabel til boringen bag rentvandstanken og delvis udskiftning af el- kabel til rentvandstanken, Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, torsdag, den 25. februar 2016 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S gældende for Ringkøbing-Skjern Renseanlæg

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S gældende for Ringkøbing-Skjern Renseanlæg Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Att.: Hans A. Schmidt Østergade 130 6900 Skjern Den 20. april 2015 Sag nr. 14/05486 Deres ref.rlj/pmo Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere

Læs mere

Naturstyrelsens Rejsehold om Vandforsyning, møde med Sønderborg Vandråd, 8. oktober 2015

Naturstyrelsens Rejsehold om Vandforsyning, møde med Sønderborg Vandråd, 8. oktober 2015 Naturstyrelsens Rejsehold om Vandforsyning, møde med Sønderborg Vandråd, 8. oktober 2015 Boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) BNBO Hvor stammer det fra? 2003: Miljøministeren giver tilsagn om at nedsætte

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vejle Spildevand A/S Att.: Jesper Villumsen Toldbodvej 15 7100 Vejle 18. november 2011 Sag 4/1020-0600-0048 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

FORENINGEN AF VANDVÆRKER I DANMARK. FVD. NIELS CHRISTIAN RAVN FVD, Region Midt / Kursusudvalget.

FORENINGEN AF VANDVÆRKER I DANMARK. FVD. NIELS CHRISTIAN RAVN FVD, Region Midt / Kursusudvalget. FORENINGEN AF VANDVÆRKER I DANMARK. FVD NIELS CHRISTIAN RAVN FVD, Region Midt / Kursusudvalget. Vandværksforeningen er ikke en kontrol- eller tilsynsmyndighed. Det ligger ved Kommunen. Eksisterende lovgivning:

Læs mere

Udviklingen i prislofterne i vandsektoren

Udviklingen i prislofterne i vandsektoren Udviklingen i prislofterne i vandsektoren December 2015 SIDE 2 KAPITEL 1 RESUMÉ OG HOVEDKONKLUSIONER Udviklingen i prislofterne i vandsektoren Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

BERETNING FOR ØSTBIRK VANDVÆRK VED GENERALFORSAMLINGEN DEN 1. APRIL 2011.

BERETNING FOR ØSTBIRK VANDVÆRK VED GENERALFORSAMLINGEN DEN 1. APRIL 2011. BERETNING FOR ØSTBIRK VANDVÆRK VED GENERALFORSAMLINGEN DEN 1. APRIL 2011. Bestyrelsen: Efter generalforsamlingen den 25. marts 2010 konstituerede bestyrelsen for Østbirk Vandværk (kaldt ØV) sig således:

Læs mere

Referat af Generalforsamling torsdag den 22. Marts 2012 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling torsdag den 22. Marts 2012 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling torsdag den 22. Marts 2012 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse

Læs mere

http://www.klejtrup-vand.dk/vedtegter.html

http://www.klejtrup-vand.dk/vedtegter.html Side 1 af 5 Vedtægter for KLEJTRUP VANDVÆRK An/S Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 21. November 1934, er et andelsselskab, hvis navn er Klejtrup Vandværk An/S Selskabet har hjemsted i Viborg

Læs mere

Undertegnede. Adresse: Har på ejendommen

Undertegnede. Adresse: Har på ejendommen Ansøgning om eftergivelse af vandafgift i forbindelse med vandspild hos private forbrugere 1. Forbrugeren (udfyldes tydeligt - evt. med blokbogstaver) Undertegnede Adresse: Har på ejendommen den konstateret

Læs mere

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4600-00052 Ref. sahhe Den 4. oktober 2013 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om udpegning

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Påbud om forbedret vandkvalitet

Natur, Miljø og Trafik Påbud om forbedret vandkvalitet KALK RØRVIG ApS Unionkul A/S Kalkbrænderiløbskaj 4 2100 København Ø Den 10. december 2014 Natur, Miljø og Trafik Påbud om forbedret vandkvalitet Odsherred Kommune sender hermed et påbud om at forbedre

Læs mere

Vejledning nr. 307 11/2011 Gammelt nr. 105

Vejledning nr. 307 11/2011 Gammelt nr. 105 Vejledning nr. 307 11/2011 Gammelt nr. 105 Emne: Forbrugerinformation Ifølge 28 i bekendtgørelse nr. 1024 af 31. oktober 2011 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg skal vandværkerne stille

Læs mere

Vandrådet i Roskilde. Referat af vandrådsmøde den 29. marts 2012.

Vandrådet i Roskilde. Referat af vandrådsmøde den 29. marts 2012. Vandrådet i Roskilde Referat af vandrådsmøde den 29. marts 2012. Deltagere: Jens Andreasen JA Annette Kristensen AK Anne-Marie Kristensen AMK Arne Christiansen AC Mogens N. Madsen - MNM Henrik Pedersen,

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023462. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023462. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023462 VandCenter Syd A/S (spildevand) (advokat Rene Frisdahl Jensen) og Dansk Vand- og Spildevandsforening (Danva)

Læs mere

På vegne af bestyrelsen aflægges hermed beretning for perioden siden sidste generalforsamling - oktober 2014 til oktober 2015.

På vegne af bestyrelsen aflægges hermed beretning for perioden siden sidste generalforsamling - oktober 2014 til oktober 2015. FEJRUP STRAND VANDVÆRK A.M.B.A GENERALFORSAMLING 11.10.2015 BESTYRELSENS BERETNING REGNSKABSÅR 01.05.2014 30.04.2015 Bestyrelses år 13.10.2014 11.10.2015 Velkommen til alle fremmødte medlemmer af vandværket.

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning for 2015

Bestyrelsens årsberetning for 2015 Bestyrelsens årsberetning for 2015 På sidste generalforsamlingen blev Peter Bak Christensen nyvalgt til bestyrelsen. Thomas Herskind Olesen og John Jakobsen blev begge genvalgt. Under eventuelt blev Erik

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Ejby Vandværk Att.: Erik Andresen Ejbyvej 101 B 4623 Lille Skensved 30 januar 2014 Sag nr. 13/05006 CGA/ VAND Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A.

V E D T Æ G T E R. BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 241006 V E D T Æ G T E R FOR BAUNEHØJ VANDVÆRK A.m.b.A. 1. Navn og hjemsted 1. 1.1. Selskabets navn er Baunehøj Vandværk A.m.b.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Helsinge Kommune, under sammenlægning til Gribskov

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens sikring af grundvandet mod pesticider. April 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens sikring af grundvandet mod pesticider. April 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens sikring af grundvandet mod pesticider April 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

LOV OM VANDSEKTORENS ORGANISERING OG ØKONOMISKE FORHOLD

LOV OM VANDSEKTORENS ORGANISERING OG ØKONOMISKE FORHOLD LOV OM VANDSEKTORENS ORGANISERING OG ØKONOMISKE FORHOLD FORSLAG AF 26. FEBRUAR 2009 VEDTAGET I FOLKETINGET 28. MAJ 2009 Lov nr. 469 om VANDSEKTORENS ORGANISERING OG ØKONOMISKE FORHOLD Lov nr. 460: ÆNDRING

Læs mere

REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S

REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S 1 INDHOLD 1 INDLEDENDE BESTEMMELSER...3 2. VANDFORSYNINGENS STYRELSE... 4 3. RET TIL FORSYNING MED VAND...5 4 FORSYNINGSLEDNINGER...6 5 STIKLEDNINGER...7 6 VANDINSTALLATIONER...

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Bestyrelsen for Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 16-11-2010 Dato: 03-11-2010 Sag nr.: KB 233 Sagsbehandler: Jens Harald Munk Pedersen

Læs mere