KOMMI SS IONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOMMI SS IONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER"

Transkript

1 KOMMI SS IONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER K0M(91) 420 endelig udg. Bruxelles, den29.oktober 1991 Ændring til fort lig til RÅDETS FORORDN I MG (MF) om sundhedsbestemmelser for produktion og afsætning af rå mælk mælk til fremstilling af mælkebaserede produkter og mælkebaserede produkter (forelagt af Kommissionen i henhold til EØF-Traktatens artikel 149, atk. 3)

2

3 BEGRUNDELSE Den 13. februar 1990 forelagde Kommissionen Rådet et forslag til forordning (EØF) om sundhedsbestemmelser for produktion og afsætning af rå mælk, mælk ti! fremstilling af mælkebaserede produkter og mælkebaserede produkter 1 ), Som fghge af Europa-Parlamentets udtalelse på mddet den 11. juni ) har Kommissionen i medfør af Traktatens artikel 149, stk. 3, besluttet at ændre sit oprindelige forslag. 1) EFT nr. C 84 af , s ) EFT nr. C... af

4 ÆNDRING AF FORSLAGET TIL RÅDETS FORORDNING (EØF) NR. om sundhedsbestemmelser for produktion og afsætning af rå mæ mælk til fremstilling af mælkebaserede produkter og mælkebaserede produkter (Forelagt af Kommissionen i henho'd u EØF-Traktatens artikel 149, stk. 3) Den 13. februar 1990 forelagde Kommissionen Rådet ove n^ite -o ylag C.:^ følge af Europa-Parlamentets udtalelse på mødet den 11. jwn i 19? foretages der følgende ændringer i det oprindelige fors'ag: 1. Anden betragtning affattes således: "for at sikre en rationel udvikling af denne sektor og forege produktiviteten og konkurrenceevnen bør der på fællesskabsplan f<.oti>attes sundhedsbestemmelser for produktion og afsætning af rå mæfk, mælk ti fremstilling af mælkebaserede produkter og mælkebaserede prcdtfter," 2. Fjerde betragtning affattes således: "udarbejdelsen af sådanne bestemmelser bidrager **. højt niveau " beskyttelse af borgernes sundhed;" 3. Sjette betragtning affattes således-. "forordningen bør Ikke anvendes på visse produkter, producenten sæl-je.'' direkte til forbrugeren, forudsat disse opfylder akac ufravigelige minimale sundhedskrav;"

5 Efter sjette betragtning indsættes følgende betragtninger: "fællesskabsbestemmelserne skat være klare og forståelige for dem, der skal anvende disse; situationen i medlemsstaterne med hensyn til de sundhedsmsssige forhold i kvægbestandene og produktions- og forarbejdningsstrukturerne er uensartet ; Kommissionen skal råde over tilstrækkelige organisatoriske, personalemæssige og finansielle midler for at kunne udøve sine kontrolbeføjelser effektivt;" 5. Følgende betragtning indsættes: "Kommissionen er gået ind på at forelægge Rådet et forslag til direktiv om fastsættelse af generelle regler for hygiejne og levnedsmiddelsikkerhed så hurtigt som muligt, helst inden udgangen af 1991;" 6. Artikel 1, stk. 2, første led, affattes således.- "- Producenters direkte salg til forbrugerne af rå mælk fra bedriften, som skal være fri for brucellose og tuberkulose, forudsat de sundhedsmæssige forhold på bedriften opfylder de mindstebestemmelser for hygiejne, som er fastsat af den kompetente myndighed;"

6 Artikel 2 nr. 2, affattes således: "2) mælk til fremstilling af mælkebaserede produkter: enten rå mælk til forarbejdning eller flydende eller frossen mælk, der er fremstillet af rå mælk, der eventuelt har været underkastet en tilladt fysisk behandling, såsom varmebehandling eller termisering, og hvis sammensætning eventuelt er blevet ændret, såfremt disse ændringer er begrænset til tilsætning og/eller fjernelse af en af dens naturlige bestanddele, jf. forordning 1411/71 af 29. juni 1971(1)." nr. 9, affattes således: "9) ansvarlig myndighed: den af medlemsstaten udpegede myndighed el ler instans. " nr. 10, affattes således: "10) definitionerne i artikel 2 i Rådets direktiv 64/432/EØF af 26. juni 1964 om veterinærpolitimæssige problemer ved handelen inden for Fællesskabet med kvæg og svin og i artikel 2 i Rådets direktiv 91/68/EØF af 28. januar 1991 om dyresundhedsmæssige betingelser for samhandel med får og geder inden for Fællesskabet^2) anvendes om nødvendigt. Sidstnævnte direktiv indeholder definitioner af driftsforhold, slagte-, produktionsog avlsdyr samt dyr, bedrifter eller områder, der er fri for tuberkulose, brucelose og epizooti, anmeldelsespligtige sygdomme samt udførsels land og modtagerland." 8. Artikel 3: nr. 1, affattes således: "1) kontrolleres som omhandlet i artikel 9, stk. 1, hvori der henvises til behovet for at indføre en regelmæssig kontrol for at sikre, at sundhedsforskrifterne overholdes;" (1) EFT nr. L 148 af , s. 4. (2) EFT nr. L 46 af , s. 19.

7 - 4 - nr. 2, affattes således-. "2) opfylde normerne i kapitel II i bilaget, som indeholder bestemmelser om rå mælk;" nr. 3, affattes således: "3) i givet fald opfylde bestemmelserne i artikel 3, stk. 1, litra g), i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk) i forbindelse med de generelle vilkår for godkendelse, registrering og sundhedsmæssige forhold, der gælder for lokaler, udstyr og personale på indsamlingscentralerne;" nr. 4, affattes således: "4) hvis det drejer sig om komælk, opfylde bestemmelserne i artikel 3, stk. 1, litra b), c) og d), i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), som indeholder bestemmelser om vilkårene for indlevering af rå mælk til forarbejdningsvirksomhederne, de sundhedsmæssige forhold på bedrifterne og under malkning, indsamling og transport;" 9. Artikel 4 nr. 2, affattes således: "2) hvis den ikke sælges til forbrugeren senest 2 timer efter malkningen, nedkøles efter bestemmelserne i kapitel III i bilag A til forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), der vedrører sikring af de sundhedsmæssige vilkår ved malkning og indsamling af rå mælk og transport heraf samt de sundhedsmæssige forhold for det personale, som håndterer og indsamler mælken;" nr. 3, affattes således: "3) opfylde bestemmelserne i kapitel V, punkt 1, i bilaget;" nr. 4, affattes således: "4) opfylde supplerende betingelser, der fastsættes efter fremgangsmåden i artikel 15."

8 Artikel 5: nr. 3, affattes således: "3) eventuelt være fremstillet på en forarbejdningsvirksomhed, der opfylder bestemmelserne i artikel 3, nr. 2, i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), som indeholder de generelle og særlige betingelser for godkendelse af behandlingsvirksomhederne og de sundhedsmæssige forhold for lokaler, personale og udstyr;" nr. 4, affattes således: "4) eventuelt opbevares uanset undergået behandling som omhandlet i artikel 3, nr. 5, i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), som indeholder bestemmelser om opbevaring af pasteuriseret mælk i behandlingsvirksomheden;" nr. 5, affattes således: "5) transporteres som omhandlet i artikel 3, nr. 6, i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), hvori der stilles krav om tilfredsstillende sundhedsmæssige forhold under transporten." 11. Artikel 6: nr. 2, affattes således: "2) skal tilvirkes i en forarbejdningsvirksomhed, der opfylder bestemmelserne i artikel 3, nr. 2, i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), som indeholder bestemmelser om de elementer og det udstyr, som er nødvendigt til sikring af de bedst mulige forhold ved behandling af mælken og de sundhedsmæssige forhold for lokaler, udstyr og personale på de omtalte forarbejdningsvirksomheder;"

9 - 6 - nr. 4, affattes således: "4) skal pakkes og emballeres som omhandlet i kapitel IV i bilaget til forordning (EØF) nr..../... (almindelige sundhedsbestemmelser), og hvis de er i flydende form og beregnet til salg til den endelige forbruger, i kapitel VII, punkt 1, 2 og 3, i bilag 8 til forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), som indeholder bestemmelser om påfyldning i emballage, som er beregnet til salg til den endelige forbruger;" nr. 5, affattes således:,s 5) skal mærkes som omhandlet i kapitel V i bilaget til forordning (EØF) nr..../... (almindelige sundhedsbestemmelser), med hensyn til mærkning af produkter af animalsk oprindelse, og kapitel V i bilaget til denne forordning;" r\r. 7, affattes sâfedes: "7) skal kontrolleres som omhandlet i artikel 9, stk. 4, og kapitel III i bilaget til forordning (EØF) nr..../... (almindelige sundhedsbestemmelser), som indeholder bestemmelser om ordninger for sundhedsmæssig kontrol og inspektion samt tilsyn med produktionen;" nr. 9, affattes således: "9) skal undergå en varmebehandling under fremstillingen eller være fremstillet af produkter, der har undergået en varmebehandling eller skal være underkastet sådanne sundhedsforskrifter, at de hygiejniske forhold sikres for alle færdigvarer."

10 Artikel 7 stk. 2, affattes således: "2. Mælk fra dyr, der ikke er angrebet af, eller som ikke tnistæn-. kes for at være angrebet af, tuberkulose og bruceiiose, og som ikke opfylder betingelserne i kapitei i, punkt 1, litra a), i bilag A til forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), som indeholder de officielle betingelser for hvornår en besætning kan erklæres sygdomsfri, ehef i kapital I, punkt A, 1) og 2), i bilag A kan uanset artikel 3, r\r. 4 og 5, anvendes til fremstilling af mælkebaserede produkter i bedriftens saner ingsperiode under den ansvarlige myndigheds kontrol. I så tilfælde er varmebehandling af mælken obligatorisk." stk. 3, affattes således: "3. Efter fremgangsmåden i artikel 15 kan det vedtages, at fremstillingen af mælkebaserede produkter mea i rad iti one i' karakteristika, ikke omfattes af bestemmelserne? tikei 6, nr. 1-4, med forbehold af bilagets kapitel li.! s<? tmfæiue fastsættes de almindelige og særlige betingelser for f;smstilling af et givet produkt efter samme fremgangsmåde.* stk. 4, affattes således: "4. Fremstillingen af langtidsmodnede oste er ikke omfattet af bestemmelserne i artikel 6, nr. 1, 2 og 4, Der fastsættes efter fremgangsmåden i artikel 15 almindelige og sarrnge betmaau;^r for fremstilling af et givet produkt og om nødvendigt normer for denne produkttype."

11 8-13. i artikel 8: affattes stk. 1 således: "1. Efter fremgangsmåden i artikel 15 kan der for virksomheder med en begrænset produktion indrømmes undtagelse fra bestemmelserne i artikel 6, nr. 2, og fra bestemmelserne i bilagets kapitel II." indsættes som stk. 1a: "1a. Ved "begrænset produktion" forstås den mængde liter pr. dag? som fastsættes ifølge artikel 15." affattes stk. 2 således: "2. I forbindelse med gennemgangen af de i stk. 1 omhandlede undtagelser tager Kommissionen hensyn til de oplysninger og kriterier, der er anført i artikel 2 og 3 i beslutning.../.../eøf, som indeholder bestemmelser om fremgagnsmåden ved ansøgning, behandling og tildeling af sådanne fritagelser." 14. Artikel 9: stk. 1, affattes således: "1. Bestemmelserne i artikel 5 i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), som indeholder bestemmelser om regemæssig kontrol af produktionsbedrifterne med henblik pa?t sikre passende sundhedsviikår udført af den kompetente myndig hed, anvendes." stk. 2, affattes således: "2. Bestemmelserne i artikel 6 i forordning (EØF) nr..../,.. (varmebehandlet konsummælk), ifølge hvilken de enkelte medlemsstater skal udarbejde en fortegnelse over godkendte forarbejdningsvirksomheder, anvendes tilsvarende for indsamlingscentraler og forarbejdningsvirksomheder."

12 9 - stk. 3, affattes således-. 3. Bestemme Iserna i artikei 7 i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), om kontrol med forarbejdningsvirksomhederne anvendes tilsvarende for rå mælk, mælk til fremstilling af mælkebaserede produkter og mælkebaserede produkter samt for forarbejdningsvirksomheder." stk. 4, affattes således: "4. Bestemmelserne i artikel 8, 9 og 10 i forordning (EØF) nr..../... (varmebehandlet konsummælk), som indeholder bestemmelser om kontrol med restkoncentrationer af stoffer, betinfielssr for fælles anvendelse af transport af andre fødevarer og eventuelt kontrol udført af Kommissionens veterinæreksperter, anvendes tiisvarende for rå mælk, mælk til fremstilling af mzikabaserede produkter og mælkebaserede produkter." 15. S artikel 10 indsættes følgende stykke: ".fif-inspekt ionen skal i alle tilfælde gennemføres i snævert samarbejde x.ed den kompetente myndighed i den pågældende medlemsstat." 16. ; bilaget affattes titlen på kapitel 1 således: DVR 3UNDHEDSMÆSSSGE FORSKRIFTER FOR PRODUKTION AF RÅ MÆLK" 17. I bilaget affattes kapitel I, A, således: "V, BETINGELSER FOR RÅ MÆLK 1. Den rå mælk skal stamme fra: a) køer i) der tilhører en besætning, som er officielt fri for brucellose og tuberkulose, som ikke udviser symptomer på smitsomme sygdomme, der kan overføres til mennesker gennem mælken, eller som kan give mælken unormale organoleptiske karakteristika,

13 i i) der ikke udviser svnlige tegn på forstyrrelser ^f den generelle sundhedstilstand, og ikke ; i dor a** s'-'çr-ornme i kønsorganerne med flåd, enteritis med diarré, 'isdsaget af feber eller en synlig yverbetændelse, i i i) der ikke har sår på yveret, som kan skade mælken; der yder mindst 2 liter mælk dagligt, iv) der ikke er blevet behandlet med stoffer, der kan overføres til mælken eller være skadelige for den menneskelige sundhed, medmindre den overho'der den i EF-bestemmelserne fastsatte periode ene- i mangel heraf de nationale bestemmelser; *n b) bøfler i) som tilhører en besætning, som er officielt fri for tuberkulose og officielt fri for eller fri for brucellose som defineret i afsnit l og il i o i lag A til direktiv 64/432/EØF i i) som opfylder kravene i litra a), c) får og geder i) der tilhører en besætning, som er officielt fri for eller fri for brucellose (Brucella Me?i tens is) i i) som opfylder leravene i litra a). 2. Findes der flere dyrearter på bedriften, skal hver art opfylde de sundhedsbetingelser, der ville blive krævet, hvis den var alene. Hvis der findes geder sammen med kvæg, skal disse desuden underkastes en tuberkulosekontrol. 3. Der må ikke behandles, forarbejdes, sælges eher konsumeres rå mælk : a) der stammer fra dyr, der ulovligt har fået indgivet stoffer som omhandlet i direktiv 81/602/EØF og direktiv 88/146/EØF;

14 11 - b) der indeholder restkoncentrationer af stoffer som omhandlet i artikel 9, stk- 4, ud over den tilladte grænseværdi." 18. l bifaget affattes kapitel i, B, således: "B. BEDRIFTSHYGIEJNE 1. Den rå mælk skal stamme fra bedrifter, der er registreret og kontrolleret I henhold til artikel 9, stk. 1. De lokaler, der anvendes hertil, skal være udformet, indrettet, vedligeholdt og forvaltet på en sådan måde, at der sikres: a) gode betingelser for dyrene med hensyn til opstaldning, % '-ygl@}m t renhed og sundhed, b) tilfredsstilende hygiejneviikår ved malkning, håndtering og opbevaring af mælken. De lokaler, der anvendes til særlige formål, skal opfylde de nedenfor anførte betingelser: 2. De lokaler, hvor malkningen af køerne finder sted, eller hvor mælken opbevares, håndteres eller køles, skal være placeret på en sådan måde, at der ikke består nogen risiko for forurening af mælken. De skal være lette at rengøre og desinficere og som minimum have: «O gulve og vægge, som er lette at rengøre på de steder, som kan blive snavsede elier inficerede; b) gulve konstueret på en sådan måde, at bortledning af væske lettes og affald nemt kan fjernes-, c) hensigtsmæssig udluftning og befysning; d) en hensigtsmæssig og tilstrækkelig forsyning af drikkevand til maiknsng, rengøring og køling, jf. direktiv 80/778/EØF; e) en passende adskillelse fra alle forureningskilder som toiletter og mødding-,

15 12 - f) tilbehør og udstyr, som er nemt at vaske, rengøre og rense. Desuden skal de lokaler, hvor mælken opbevares, være forsynet med et passende køleanlæg, være beskyttet mod snyltere og være forsynet med en passende adskillelse fra de rum» hvor dyrene er opstaldet. 3. Hvis der anvendes et transportabelt malkeanlæg med indsugning, skal dette opfylde kravene i punkt 2, litra d) og f), og endvidere skal indsugningsanordningen: a) være anbragt på et gulv, hvor der ikke forekommer ekskrementer eller andre urenheder-, b) sikre beskyttelse af mælken, så længe anlægget er i drift; c) være konstrueret og indrettet på en sådan måde, at de indvendige flader kan holdes rene, 4. Såfremt køerne er i løsdrift, skal der være et malkeområde eller -rum, som er tilstrækkeligt adskilt fra det rum,hvor de normalt opholder sig. 5. Det skal effektivt sikres, at dyr, som er smittet med eller formodes at være smittet med en af de i del A, stk. 1, litra D) anførte sygdomme, isoleres, eller af de i del A, stk. 1, Mtra c) anførte dyr holdes adskilt fra den øvrige besætning. 6. Der må ikke befinde sig dyr af nogen anden art i nærheden af de lokaler og steder, hvor mælken opbevares, håndteres eller køles." 19. I bilaget affattes kapitel I, C, således: "C. HYGIEJNEFORSKRIFTER FOR MALKNING, INDSAMLING AF RÅ MÆLK OG TRANS PORT HERAF FRA PRODUKTIONSBEDRIFTEN TIL INDSAMLINGS- ELLER BEHAND LINGSSTEDET ELLER FORARBEJDNINGSVIRKSOMHEDEN - HYGIEJNEFORSKRIFTER FOR PERSONALET

16 13-1. Malkningen skal finde sted på en hygiejnisk måde og under forhoid som beskrevet i de i artikel 5, stk. 2, omtalte hygiejneforskrifter i forordning (EØF) nr..../... (almindelige sundhedsbestemmei ser). 2, Umiddelbart efter malkningen skal mælken anbringes på et rent sted, som er indrettet på en sådan måde, at mælken er beskyttet mod enhver skadelig påvirkning. Dersom mælken ikke afhentes i løbet af to timer efter malkningen, skal den nedkøles til en temperatur på mindst 8"C, hvis den afhentes dagligt, og 6'C, VES tfer ikke finder en daglig afhentning sted; under transport >; ï I forarbejdningsvirksomhederne må den nedkølede mælks ^ rrpsratur ikke overstige 10'C. 3 l.. v udstyr o<j de instrumenter eller disses overflade, som -jnimar i kontakt med mælken (redskaber, beholdere, tanke osv. ' ; i I malkning, indsamling eller transport af mælken) skal være fremstillet af et glat materiale, som er let at vaske, rengøre og desinficere, som er rustfrit, og som ikke til mælken afgiver bestanddele i et sådant omfang, at der er risiko for menneskers helbred, eller ændrer mælkens sammensætning på en sådan made, at der sker en skadelig påvirkning af dens organolept i ske egenskaber. rf^i «* fao^aderne har været anvendt til malkning, skal det rï-'jk&n'$»ï,e.^iksanlæg og do beholdere, som på nogen made har været i kontakt med mælken, vaskes, rengøres og desinficeres. tfte f hver transport eller række af transporter, når der mellem t^mrng aller efterfølgende påfyldning kun forløber et meget kort tic-sru'tu nan under alle omstændigheder mindst én gang om «*>y:i r i, sa*.:*.) do b&hoi«jtsi e og tanke, der er blevet anvendt tis ';r ansr-ort af den rå mælk til indsamlingsstedet eller v or ar t-ej er» i nysvirksomheden rengøres og desinficeres, inden de anvendes på ny. 5 ve( indføres en kontrolordning, som omfatter tilsyn, udført af cian kompetente myndighed, tor at hindre, at mælken tilsættes vant;. Ordningen består hovedsagelig i at gennemføre regelmæssige*. \ af mæikens køletemperatur på hver produkt ionsi >,;. ^h:remi der konstateres tilsætning nf vand s mælken,

17 14 - træffer den pågældende myndighed de nødvendige foranstaltninger. 6. Behandlingsvirksomheden giver meddelelse til embedsdyrlægen når niveauet for de højst tilladte celletal er nået. noedsdyriægen træffer de nødvendige foranstaltninger. 7. Dersom mælken fra den pågældende bedrift i Mbet af 3 " : -> ;;je! efter meddelelsen af de i stk. 1, 2 og 3 omti'te fora Maltninger ikke opfylder de foreskrevne krav, må oedr i ft&r l s tidsrum ikke levere rå mælk til f remst > i i in-;j af v~.r nebehand s - konsummælk, så længe den ikke opfylder beo^r-os is -* -' som indeholder større koncentrationer af en" j v foreskrevne mængder, må ikke anvendes til Konsum.' Î0. b= faget, kapitai i affattes punkt 1 således-. "1. Rå komælk til fremstilling af fermenteret, syrnet, gesatineret, eller aromatiseret mælk, mælkebaserede desserter, fløde frisk ost og andre produkter fremstillet p^ basts &f raik ska opfylde følgende normer: fra fra fra i. >.. &$/ ; Kimtal ved 30'C (pr. ml) < (1) < 300 oooc ) : < 10C '""ce Ce:letal (pr. ml) < (2) < (2) i < *00 Of'Oi-} Antibiotika (pr. ml) - pen i c i I I in - andre < 0,004 /JLQ kke påviselig < 0,004 ^g I < ikke på v ise I i g I k k (1) Konstateret geometrisk gennemsnit i en periode på to mar u, mindst to prøver pr. måned. (2) Konstateret geometrisk gennemsnit i en periode på tre rrér mindst en prøve pr. måned.

18 15 - Overholdelsen af normerne kontrolleres ved stikprøver ved afhentningen på produktionsbedriften, ved indleveringen af den rå mælk til forarbejdningsvirksomheden eller indsamlingscentralen. Med hensyn til de tilladte mindsteværdier for koncentrationer af antibiotika andre end penicillin fastsætter Veterinærkomitéen grænseværdier for påviselige koncentrationer ved hjælp af anerkendte biologiske værdier." udgår punkt 3 affattes punkt 4 således: "3. Rå mælk fra andre dyr end køer, skal ved indleveringen opfylde normer, der fassættes efter fremgangsmåden i artikel 15." 21. I bilaget, kapitel III, affattes punkt 1 således: "1. Den ansvarlige på forarbejdningsvirksomheden skal træffe alle nødvendige foranstaltninger for at sikre, at mælken, hvis det drejer sig om produkter "af rå mælk", behandles eller forarbejdes inden 36 timer efter leveringen, hvis mælken opbevares ved en temperatur over 4'C, eller inden 48 timer efter leveringen, hvis mælken opbevares ved en temperatur på 4*C eller derunder." 22. l bilaget, kapitel IV, affattes punkt 1, A, tredje led, således: "- Staphylococcus aureus - ost af rå mælk m «10 3, M , n «5, c-2 - hvidskimmelost m-10 2, M-10 3, n-5, c-2 - fr isk ost m - 10, M , n - 5, c mælkebaserede konsumisprodukter m - 0, M - 10, n-5, c-2

19 I bilaget, kapitel IV, affattes punkt 1, B, således: "B. Kim, der tyder på fækal forurening ("index") Col iformebakterier - hvidskimmelost (44X) m , M , n - 5, c ost af rå mælk m , M «10 5, n. E, c - 2'

20 ISSN KOM(91) 420 endelig udg. DOKUMENTER DA 03 Katalognummer : CB-CO DA-C ISBN Koato&t :'..-r De Eiii'opæiske Fællesskabers Offidelie Publikationer L-2985 Luxembourg

Uddrag af lovstof. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne (Hygiejneforordningen)

Uddrag af lovstof. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne (Hygiejneforordningen) Uddrag af lovstof EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne (Hygiejneforordningen) Kapitel II Artikel 5 Egenkontrol Risikoanalyse og kritiske kontrolpunkter

Læs mere

Mærkning af kød. 15. september 2006 J.nr.: 2006-20-23-01575

Mærkning af kød. 15. september 2006 J.nr.: 2006-20-23-01575 NOTAT 15. september 2006 J.nr.: 2006-20-23-01575 Mærkning af kød Dette notat omhandler kun kød, dvs. fersk kød, hakket kød, tilberedt kød og kødprodukter. Når der enkelte steder i notatet anvendes udtrykket

Læs mere

Notat om bestemmelser for behandling og omsætning af animalske biprodukter fra mejerier til husdyrbrug 1 til foder

Notat om bestemmelser for behandling og omsætning af animalske biprodukter fra mejerier til husdyrbrug 1 til foder Miljø- og Fødevareministeriet Institution: Fødevarestyrelsen Enhed/initialer: Dyresundhed/HEHE/EVAH Sagsnr.: 2014-14-114-00219 Dato: 15.01.2016 Notat om bestemmelser for behandling og omsætning af animalske

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2002R1774 DA 24.07.2007 007.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1774/2002 af 3. oktober

Læs mere

Bekendtgørelse om samhandel inden for Den Europæiske Union med svin samt om indførsel af svin fra tredjelande 1)

Bekendtgørelse om samhandel inden for Den Europæiske Union med svin samt om indførsel af svin fra tredjelande 1) BEK nr 20 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/313/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/313/EU) L 164/74 KOMMISSIONENS AFGØRELSE af 28. maj 2014 om ændring af afgørelse 2011/263/EU, 2011/264/EU, 2011/382/EU, 2011/383/EU, 2012/720/EU og 2012/721/EU af hensyn til udviklingen i klassificeringen af stoffer

Læs mere

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF L 262/22 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF af 8. oktober 2003 om principper og retningslinjer for god fremstillingspraksis for humanmedicinske lægemidler og testpræparater til human brug (EØS-relevant

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2006/95/EF. af 12. december 2006

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2006/95/EF. af 12. december 2006 L 374/10 DA Den Europæiske Unions Tidende 27.12.2006 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2006/95/EF af 12. december 2006 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om elektrisk materiel bestemt til

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 96/59/EF af 16. september 1996 om bortskaffelse af polychlorbiphenyler og polychlorterphenyler (PCB/PCT) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

RÅDETS DIREKTIV 96/59/EF af 16. september 1996 om bortskaffelse af polychlorbiphenyler og polychlorterphenyler (PCB/PCT) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE RÅDETS DIREKTIV 96/59/EF af 16. september 1996 om bortskaffelse af polychlorbiphenyler og polychlorterphenyler (PCB/PCT) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til traktaten om oprettelse

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelse af afrikansk svinepest 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelse af afrikansk svinepest 1) BEK nr 1469 af 08/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelse af vesikulær stomatitis 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelse af vesikulær stomatitis 1) BEK nr 1327 af 26/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. november 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om ydelse af støtte til mælk og visse mejeriprodukter til elever og børn i undervisnings- og dagsinstitutioner 1)

Bekendtgørelse om ydelse af støtte til mælk og visse mejeriprodukter til elever og børn i undervisnings- og dagsinstitutioner 1) BEK nr 808 af 19/07/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 12-8044-000002 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

om dyresundhedsbetingelser og udstedelse af certifikat eller officiel erklæring

om dyresundhedsbetingelser og udstedelse af certifikat eller officiel erklæring 13. 8. 96 fdal De Europæiske Fællesskabers Tidende Nr. L 203/ 13 KOMMISSIONENS BESLUTNING af 22. juli 1996 om dyresundhedsbetingelser og udstedelse af certifikat eller officiel erklæring ved indførsel

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. september 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. september 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. september 2015 (OR. en) 12428/15 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 25. september 2015 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: DENLEG 122 AGRI 493 SAN 302 DELACT 124 Jordi

Læs mere

RÅDETS FORORDNING (EØF) Nr. 1619/68

RÅDETS FORORDNING (EØF) Nr. 1619/68 De Europæiske Fællesskabers Tidende 481 21 10 68 Nr L 258/ 1 RÅDETS FORORDNING (EØF) Nr 1619/68 af 15 oktober 1968 om handelsnormer for æg RÅDET FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER HAR under henvisning til

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - D038860/02.

Hermed følger til delegationerne dokument - D038860/02. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 16. juli 2015 (OR. en) 10889/15 ENV 485 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget: 10. juli 2015 til: Komm. dok. nr.: D038860/02 Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER BERETNING FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER BERETNING FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 21.11.23 KOM(23) 71 endelig 23/275 (CNS) BERETNING FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET om produktionstendenserne i de forskellige medlemsstater og virkningen

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 8.9.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 237/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 790/2010 af 7. september 2010 om ændring af bilag VII, X og XI til Europa-Parlamentets

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.5.2015 C(2015) 3462 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 639/2014 for så vidt angår betingelserne

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. november 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. november 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. november 2015 (OR. en) 13998/15 CONSOM 190 MI 714 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget: 29. oktober 2015 til: Generalsekretariatet for Rådet

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 24.11.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 326/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 1097/2012 af 23. november 2012 om ændring af forordning (EU) nr. 142/2011 om gennemførelse af Europa-Parlamentets

Læs mere

Hvad skal der til for at blive godkendt til levering af grøntsager til offentlige køkkener, restauranter og lokale butikker?

Hvad skal der til for at blive godkendt til levering af grøntsager til offentlige køkkener, restauranter og lokale butikker? Hvad skal der til for at blive godkendt til levering af grøntsager til offentlige køkkener, restauranter og lokale butikker? Program Lovgivning Myndigheder - overordnet. Forskellige former for salg. Registrering.

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 26. februar 2009 (OR. en) 6553/09 ANTIDUMPING 7 COMER 23 CHINE 7

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 26. februar 2009 (OR. en) 6553/09 ANTIDUMPING 7 COMER 23 CHINE 7 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 26. februar 2009 (OR. en) 6553/09 ANTIDUMPING 7 COMER 23 CHINE 7 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS FORORDNING om afslutning af den delvise interimsundersøgelse

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1986L0278 DA 05.06.2003 003.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 12. juni 1986 om beskyttelse af miljøet, navnlig jorden,

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 21. december 2011 *

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 21. december 2011 * DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 21. december 2011 *»Artikel 288, stk. 2, TEUF forordning (EF) nr. 1/2005 beskyttelse af dyr under transport vejtransport af tamsvin minimal rumhøjde inspektion under rejsen

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1987L0402 DA 01.01.2007 006.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 25. juni 1987 om styrtsikre frontmonterede førerværn

Læs mere

Førerplads samt døre og vinduer i førerhuse på landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I

Førerplads samt døre og vinduer i førerhuse på landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I P7_TA-PROV(2011)0214 Førerplads samt døre og vinduer i førerhuse på landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 11. maj 2011 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

23.3.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 77/25

23.3.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 77/25 23.3.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 77/25 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 284/2011 af 22. marts 2011 om fastsættelse af særlige betingelser og nærmere procedurer for import af plastkøkkenredskaber

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. /.. af XXX

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. /.. af XXX EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX SANCO/10123/2014 (POOL/E4/2014/10123/10123-EN.doc) [ ](2014) XXX draft KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. /.. af XXX om kravene vedrørende information

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.07.2001 KOM(2001) 410 endelig 2001/0159 (CNS) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EØF) nr. 2204/90 om fastsættelse af supplerende

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2011-12 EUU alm. del Bilag 474 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Dyresundhed Sagsnr.: 2011-20-762-000059 Den 8. juni 2012 FVM 038 GRUNDNOTAT TIL

Læs mere

ADDENDUM TIL UDKAST TIL PROTOKOL 1 2281. samling i Rådet (SUNDHED) den 29. juni 2000 i Luxembourg

ADDENDUM TIL UDKAST TIL PROTOKOL 1 2281. samling i Rådet (SUNDHED) den 29. juni 2000 i Luxembourg RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 10. juli 2000 (28.07) (OR. fr) 9895/00 ADD 1 LIMITE PV/CONS 46 SAN 76 ADDENDUM TIL UDKAST TIL PROTOKOL 1 Vedr.: 2281. samling i Rådet (SUNDHED) den 29. juni

Læs mere

Bekendtgørelse om slagtepræmie for kvier, tyre og stude 1

Bekendtgørelse om slagtepræmie for kvier, tyre og stude 1 BEK nr 1547 af 11/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-80181-000246 Senere

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 16.11.2016 L 308/29 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2016/2002 af 8. november 2016 om ændring af bilag E til Rådets direktiv 91/68/EØF, bilag III til Kommissionens afgørelse 2010/470/EU og bilag

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2004R0854 DA 01.07.2013 009.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B C2 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 854/2004 af 29. april

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik. Rådets fælles holdning (5420/2/2003 C5-0009/2004 2000/0179(COD))

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik. Rådets fælles holdning (5420/2/2003 C5-0009/2004 2000/0179(COD)) EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik 13. februar 2004 PE 337.066/12-17 ÆNDRINGSFORSLAG 12-17 Udkast til indstilling ved andenbehandling (PE 337.066)

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 219/2009. af 11. marts 2009

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 219/2009. af 11. marts 2009 31.3.2009 DA Den Europæiske Unions Tidende L 87/109 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 219/2009 af 11. marts 2009 om tilpasning til Rådets afgørelse 1999/468/EF af visse retsakter, der er

Læs mere

KOMMISSIONENS DIREKTIV 98/90/EF af 30. november 1998 om tilpasning til den tekniske udvikling af Rådets direktiv 70/387/EØF vedrørende

KOMMISSIONENS DIREKTIV 98/90/EF af 30. november 1998 om tilpasning til den tekniske udvikling af Rådets direktiv 70/387/EØF vedrørende L 337/29 KOMMISSIONENS DIREKTIV 98/90/EF af 30. november 1998 om tilpasning til den tekniske udvikling af Rådets direktiv 70/387/EØF vedrørende døre i motordrevne køretøjer og påhængskøretøjer dertil (EØS-relevant

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - D038446/01.

Hermed følger til delegationerne dokument - D038446/01. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 25. februar 2015 (OR. en) 6548/15 ENV 80 WTO 52 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget: 24. februar 2015 til: Komm. dok. nr.: D038446/01 Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

EUROPA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR SUNDHED OG FORBRUGERE. Vejledning i gennemførelsen af visse bestemmelser i. forordning (EF) nr.

EUROPA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR SUNDHED OG FORBRUGERE. Vejledning i gennemførelsen af visse bestemmelser i. forordning (EF) nr. EUROPA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR SUNDHED OG FORBRUGERE Bruxelles, den 16. februar 2009 Vejledning i gennemførelsen af visse bestemmelser i forordning (EF) nr. 852/2004 om fødevarehygiejne Dette

Læs mere

***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING

***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Konsolideret lovgivningsdokument 14.12.2011 EP-PE_TC1-COD(2010)0298 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 14. december 2011 med henblik på vedtagelse

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2004/108/EF

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2004/108/EF L 390/24 31.12.2004 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2004/108/EF af 15. december 2004 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om elektromagnetisk kompatibilitet og om ophævelse af

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (8) Ubehandlet uld og hår fra drøvtyggere bestemt til tekstilindustrien

(EØS-relevant tekst) (8) Ubehandlet uld og hår fra drøvtyggere bestemt til tekstilindustrien 14.11.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 314/5 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1063/2012 af 13. november 2012 om ændring af forordning (EU) nr. 142/2011 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 12. juni 2001 2000/0259(COD) PE1

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 12. juni 2001 2000/0259(COD) PE1 EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Konsolideret lovgivningsdokument 12. juni 2001 2000/0259(COD) PE1 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 12. juni 2001 med henblik på vedtagelse

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttelse af kalve 1)

Bekendtgørelse om beskyttelse af kalve 1) BEK nr 35 af 11/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen. j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 30.10.2018 L 271/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1618 af 12. juli 2018 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 231/2013 for så vidt

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - D050361/04.

Hermed følger til delegationerne dokument - D050361/04. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. juli 2017 (OR. en) 11469/17 AGRILEG 144 DENLEG 60 VETER 67 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget: 19. juli 2017 til: Komm. dok. nr.: D050361/04

Læs mere

Den Europæiske Union, 2010 Eftertryk tilladt med kildeangivelse

Den Europæiske Union, 2010 Eftertryk tilladt med kildeangivelse Europa-Kommissionen ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE om forståelsen af visse bestemmelser om fleksibilitet i hygiejnepakken Ofte stillede spørgsmål Retningslinjer for fødevarevirksomhedsledere

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV /../EU. af 18.10.2013

KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV /../EU. af 18.10.2013 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.10.2013 C(2013) 6837 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV /../EU af 18.10.2013 om tilpasning til den tekniske udvikling af bilag III til Europa-Parlamentets og

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV.../.../EF

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV.../.../EF KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 20.12.2007 KOM(2007) 840 endelig 2007/0284 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV.../.../EF om komponenttypegodkendelse af lygter

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.2.2009 KOM(2009) 54 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om afslutning af den delvise interimsundersøgelse af antidumpingforanstaltningerne

Læs mere

AMENDMENTS 35-50. DA Forenet i mangfoldighed DA 2011/0350(COD) 7.6.2012. Udkast til betænkning Zuzana Roithová (PE488.061v01-00)

AMENDMENTS 35-50. DA Forenet i mangfoldighed DA 2011/0350(COD) 7.6.2012. Udkast til betænkning Zuzana Roithová (PE488.061v01-00) EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 2011/0350(COD) 7.6.2012 AMENDMENTS 35-50 Udkast til betænkning Zuzana Roithová (PE488.061v01-00) Harmonisering af medlemsstaternes

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 6.4.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 98/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 294/2013 af 14. marts 2013 om ændring og berigtigelse af forordning (EU)

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERVSPOLITIK

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERVSPOLITIK EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERVSPOLITIK Forbrugsgoder Farmaceutiske produkter Bruxelles, den 9/1/2008 ENTR NR. D(2007) Offentlig indkaldelse af interessetilkendegivelser vedrørende

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 11.11.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 293/31 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1016/2010 af 10. november 2010 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/125/EF for så vidt angår

Læs mere

5560/14 ADD 1 lao/js/mc 1 DG E 2 A

5560/14 ADD 1 lao/js/mc 1 DG E 2 A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 17. marts 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2011/0398 (COD) 5560/14 ADD 1 AVIATION 15 ENV 52 CODEC 149 UDKAST TIL RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets førstebehandlingsholdning

Læs mere

Bekendtgørelse om produktion og markedsføring af økologiske levekyllinger 1)

Bekendtgørelse om produktion og markedsføring af økologiske levekyllinger 1) BEK nr 307 af 29/03/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 16-6022-000002 Senere ændringer

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1990L0269 DA 27.06.2007 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 29. maj 1990 om minimumsforskrifter for sikkerhed og

Læs mere

Bekendtgørelse om produktion og markedsføring af økologiske levekyllinger

Bekendtgørelse om produktion og markedsføring af økologiske levekyllinger BEK nr 1112 af 21/11/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Plantedirektoratet, j. nr. 08-0116-000002 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1998D0179 DA 01.07.2013 003.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS BESLUTNING af 23. februar 1998 om nærmere bestemmelser for

Læs mere

De Europæiske Fællesskabers Tidende L 208/43

De Europæiske Fællesskabers Tidende L 208/43 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende L 208/43 KOMMISSIONENS DIREKTIV 98/51/EF af 9. juli 1998 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets direktiv 95/69/EF om betingelser og bestemmelser for godkendelse

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET UDKAST TIL UDTALELSE. Udvalget om Industripolitik, Eksterne Økonomiske Forbindelser, Forskning og Energi FORELØBIG 2002/0216(COD)

EUROPA-PARLAMENTET UDKAST TIL UDTALELSE. Udvalget om Industripolitik, Eksterne Økonomiske Forbindelser, Forskning og Energi FORELØBIG 2002/0216(COD) EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Industripolitik, Eksterne Økonomiske Forbindelser, Forskning og Energi 27. januar 2003 FORELØBIG 2002/0216(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Industripolitik,

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2008R1234 DA 02.11.2012 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1234/2008 af 24. november 2008 om behandling

Læs mere

- der henviser til Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Rådet (KOM(2011)0120),

- der henviser til Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Rådet (KOM(2011)0120), P7_TA-PROV(2011)0448 Dæk til motorkøretøjer og påhængskøretøjer ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 25. oktober 2011 om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om dæk til

Læs mere

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0368 Offentligt

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0368 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0368 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 28.6.2007 KOM(2007) 368 endelig 2007/0128 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Læs mere

KvægNyt. Heden&Fjorden. Kalvedødelighed. Januar 2015

KvægNyt. Heden&Fjorden. Kalvedødelighed. Januar 2015 rådgivningscenter Heden&Fjorden KvægNyt Januar 2015 Af Dorthe Larsen, kvægrådgiver mobil 2440 0060 Kalvedødelighed Inden jul modtog alle kvægbesætninger med mere end 20 dyr, et brev fra VFL Kvæg med information

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 17.12.2014

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 17.12.2014 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.12.2014 C(2014) 9656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 17.12.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2004/109/EF

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0410 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0410 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0410 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 24.7.2006 KOM(2006) 410 endelig Forslag til RÅDETS BESLUTNING om bemyndigelse af visse medlemsstater

Læs mere

BILAG. til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

BILAG. til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.3.2014 COM(2014) 174 final ANNEXES 1 to 3 BILAG til forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om indbyrdees tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning vedrørende

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Strasbourg, den 11. juli 2007 (OR. en) 2006/0183 (COD) LEX 804 PE-CONS 3620/3/07 REV 3 TRANS 169 CODEC 531 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV OM EFTERMONTERING

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende. RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1788/2003. af 29. september 2003. om en afgift på mælk og mejeriprodukter

Den Europæiske Unions Tidende. RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1788/2003. af 29. september 2003. om en afgift på mælk og mejeriprodukter 21.10.2003 L 270/123 RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1788/2003 af 29. september 2003 om en afgift på mælk og mejeriprodukter RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR under henvisning til traktaten om oprettelse af

Læs mere

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat. 26.7.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 201/31 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 717/2013 af 25. juli 2013 om ændring af forordning (EU) nr. 142/2011 for så vidt angår oplysningerne om dyrevelfærd i

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE 23.12.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 343/65 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 15. december 2011 om listen over tredjelande og områder, som er godkendt med hensyn til import af hunde, katte

Læs mere

generelle bestemmelser vedrørende beskyttelsen af c) hunde og katte, der holdes som husdyr (kapitel

generelle bestemmelser vedrørende beskyttelsen af c) hunde og katte, der holdes som husdyr (kapitel Nr. L 200/ 10 De Europæiske Fællesskabers Tidende 8. 8. 77 RÅDETS DIREKTIV af 18. juli 1977 om beskyttelse af dyr under international transport (77/489/EØF) RÅDET FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER HAR under

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed. 21.2.2006 PE 370.025v01-00

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed. 21.2.2006 PE 370.025v01-00 EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 21.2.2006 PE 370.025v01-00 ÆNDRINGSFORSLAG 8-24 Udkast til indstilling ved andenbehandling Karin Scheele Tilsætning af

Læs mere

21.12.2004 Den Europæiske Unions Tidende L 373/1. (Retsakter, hvis offentliggørelse er obligatorisk)

21.12.2004 Den Europæiske Unions Tidende L 373/1. (Retsakter, hvis offentliggørelse er obligatorisk) 21.12.2004 Den Europæiske Unions Tidende L 373/1 I (Retsakter, hvis offentliggørelse er obligatorisk) RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 2182/2004 af 6. december 2004 om medaljer og møntefterligninger, der ligner

Læs mere

Bekendtgørelse om særlige pligter for fremstillere, leverandører og importører m.v. af stoffer og materialer efter lov om arbejdsmiljø 1

Bekendtgørelse om særlige pligter for fremstillere, leverandører og importører m.v. af stoffer og materialer efter lov om arbejdsmiljø 1 Arbejdstilsynet, j.nr. 20140065277 Bekendtgørelse om særlige pligter for fremstillere, leverandører og importører m.v. af stoffer og materialer efter lov om arbejdsmiljø 1 I medfør af 35, stk. 1, 49, stk.

Læs mere

Uddrag af lovstof. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne (Hygiejneforordningen)

Uddrag af lovstof. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne (Hygiejneforordningen) Uddrag af lovstof EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne (Hygiejneforordningen) Kapitel II Artikel 5 Egenkontrol Risikoanalyse og kritiske kontrolpunkter

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 2. april 2009 *

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 2. april 2009 * DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 2. april 2009 *»Humanmedicinske lægemidler direktiv 2001/83/EF begrebet»reklame«udbredelse af oplysninger om et lægemiddel fra en tredjemand, som handler på eget initiativ«i

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 96/35/EF af 3. juni 1996 om udpegelse af og faglige kvalifikationer for sikkerhedsrådgivere for transport med jernbane eller ad vej

RÅDETS DIREKTIV 96/35/EF af 3. juni 1996 om udpegelse af og faglige kvalifikationer for sikkerhedsrådgivere for transport med jernbane eller ad vej RÅDETS DIREKTIV 96/35/EF af 3. juni 1996 om udpegelse af og faglige kvalifikationer for sikkerhedsrådgivere for transport med jernbane eller ad vej eller indre vandveje af farligt gods RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.4.2010 KOM(2010)176 endelig 2010/0097 (CNS) C7-0136/10 Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om fastsættelse af bestemmelser vedrørende import til Den Europæiske Union fra

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater BEK nr 1466 af 12/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-5401-0032 Senere ændringer til forskriften BEK nr 993 af 06/10/2008

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enhed/Kontor: Fødevarestyrelsen/3.1/2.1 Sagsnr.: 2011-20-221-0104/Dep. sagsnr. 11757 Den 28. september 2011 FVM 929 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE. om ændring af gennemførelsesafgørelse 2011/77/EU om tildeling af finansiel støtte fra Unionen til Irland

Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE. om ændring af gennemførelsesafgørelse 2011/77/EU om tildeling af finansiel støtte fra Unionen til Irland EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.12.2012 COM(2012) 792 final 2012/0367 (NLE) Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om ændring af gennemførelsesafgørelse 2011/77/EU om tildeling af finansiel

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning m.v. af fødevarer 1)

Bekendtgørelse om mærkning m.v. af fødevarer 1) BEK nr 1355 af 27/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-29-30-00028 Senere ændringer

Læs mere

Fødevarekontaktmaterialer (FKM) regler og grænseflade til byggevarer. Jan Petersen Fødevarestyrelsen

Fødevarekontaktmaterialer (FKM) regler og grænseflade til byggevarer. Jan Petersen Fødevarestyrelsen Fødevarekontaktmaterialer (FKM) regler og grænseflade til byggevarer Jan Petersen Fødevarestyrelsen VA-godkendelsesordningen Ophører pr. 1. april 2013 Og hvad så? 2 nye sæt regler: FKM og Byggevarer Regler

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 11.3.2016 DA L 65/49 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/347 af 10. marts 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår det præcise format for insiderlister og for ajourføring

Læs mere

Del III.12.o SALGSFREMMENDE FORANSTALTNINGER OG REKLAME FOR LANDBRUGSPRODUKTER OG VISSE IKKE- LANDBRUGSPRODUKTER

Del III.12.o SALGSFREMMENDE FORANSTALTNINGER OG REKLAME FOR LANDBRUGSPRODUKTER OG VISSE IKKE- LANDBRUGSPRODUKTER Del III.12.o SALGSFREMMENDE FORANSTALTNINGER OG REKLAME FOR LANDBRUGSPRODUKTER OG VISSE IKKE- LANDBRUGSPRODUKTER Denne formular skal bruges til anmeldelse af statsstøtte til reklame for produkter opført

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen, Foder og Fødevaresikkerhed Sagsnr: 26761 Dato: 1. juli 2014 FVM 300 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til ændring af

Læs mere

12.12.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 334/7

12.12.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 334/7 12.12.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 334/7 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1234/2008 af 24. november 2008 om behandling af ændringer af betingelserne i markedsføringstilladelser for humanmedicinske

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2004D0558 DA 19.03.2008 002.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS BESLUTNING af 15. juli 2004 om gennemførelse af Rådets direktiv

Læs mere

Europaudvalget 2013 JOIN (2013) 0032 Offentligt

Europaudvalget 2013 JOIN (2013) 0032 Offentligt Europaudvalget 2013 JOIN (2013) 0032 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN DEN EUROPÆISKE UNIONS HØJTSTÅENDE REPRÆSENTANT FOR UDENRIGSANLIGGENDER OG SIKKERHEDSPOLITIK Bruxelles, den 7.1.2014 JOIN(2013) 32 final

Læs mere

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 6. juli 1988 *

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 6. juli 1988 * FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 6. juli 1988 * Høje Domstol. på det vinbrug, hvor de til denne vin anvendte druer er høstet, og hvor vinfremstillingen har fundet sted,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 187/18 Den Europæiske Unions Tidende 17.7.2012 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 644/2012 af 16. juli 2012 om ændring af forordning (EU) nr. 206/2010 om fastlæggelse af lister over tredjelande,

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ornesæd 1)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ornesæd 1) BEK nr 502 af 30/05/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 12. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen j.nr. 2012-20-2301-00900 Senere ændringer

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0741 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0741 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0741 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 30.11.2006 KOM(2006) 741 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET i henhold til artikel 19,

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om International Handel 20.3.2015 2013/0433(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om International Handel til Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed

Læs mere

28.12.2006 Den Europæiske Unions Tidende L 379/5

28.12.2006 Den Europæiske Unions Tidende L 379/5 28.12.2006 Den Europæiske Unions Tidende L 379/5 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1998/2006 af 15. december 2006 om anvendelse af traktatens artikel 87 og 88 på de minimis-støtte KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE

Læs mere

ZappBug Room. Brugermanual. VIGTIGT: Læs manualen før brug

ZappBug Room. Brugermanual. VIGTIGT: Læs manualen før brug ZappBug Room Brugermanual VIGTIGT: Læs manualen før brug Tanaco Danmark A/S Glentevej 11 6705 Esbjerg Ø tlf.: +45 75144800 tanaco@tanaco.dk www.tanaco.dk1 Vigtig sikkerhedsinformation Alle sikkerhedsforskrifter

Læs mere