Indledning. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. RTM Insurance Brokers A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. RTM Insurance Brokers A/S"

Transkript

1 Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan mest aggressive forsikringsselskab - Direktør: Vi lytter til kritikken - Nu bliver der brand i Danmark - Ministre: Julefrokost er ikke arbejdsskade - Husk Tagrenderne - Stilhed før stormen - Nyt fra RTM-Pension 4 - Finanstilsynet dropper sag mod Danica - SEB Pension frifundet i retssag om rentegaranti - Indberetning til Skat Ulykkes-, sundhed og kritisk sygdomsforsikring - Nyt fra RTM-Privat 6 - Privat forsikringstjek - RTM Insurance Brokers 7 Indledning Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for December måned. Nyhedsbrevet er gratis og modtages hver måned af over 1000 virksomheder. Hvis der er emner, som ønskes uddybet, håber vi at I vil kontakte os. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. Ønsker du at besøge kunstmuseet ARKEN, for at se de spændende udstillinger, som ARKEN tilbyder, har vi et antal fribilletter til rådighed. Du er velkommen til at kontakte Christoffer Rexen på telefonnummer , for at høre om mulighed for billetter. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på

2 t RTM Insurance Brokers A/S Nyt fra RTM-Industri Codan mest aggressive forsikringsselskab Det lykkedes forsikringsbranchen at fordoble deres resultat i 2012 fra ca. 5 milliarder kr. til 10,2 milliarder kr., skriver Finanstilsynet. Det var kun Tryg Forsikring, der leverede faldende bruttopræmier blandt de store selskaber. Codan oplevede 15 procents fremgang, mens fremgangen for Alm. Brand og Topdanmark kun var på to pct. Købstædernes Forsikring havde også stor succes med en fremgang på 16 pct. Codan har dog ligesom GF Forsikring en meget høj omkostningsprocent på Direktør: Vi lytter til kritikken Arbejdsskadestyrelsen kom i går med en redegørelse efter, at styrelsen har været udsat for massiv kritik fra flere sider. Især har styrelsens afgørelser være udsat for kritik fra både fagforeninger og forsikringsselskaber, der har fortalt, hvordan de ofte klager og opnår rigtige afgørelser, men at dette stadig koster dem flere ressourcer. Morten Eriksen har ventet otte år på en erstatning på 1,8 mio. kr. Som hans forsikringsselskab Tryg ikke vil udbetale, fordi selskabet ikke accepterer hans skade, som ellers er anerkendt af Arbejdsskadestyrelsen. Nu bliver der brand i Danmark Ifølge en analyse foretaget af forsikringsselskabet Codan er antallet af brandskadeanmeldelser flest på d. 31. december og d. 1. januar. Analysen har undersøgt antallet af brandskadeanmeldelser i årene 2000 til I alt 12 pct. af alle brandulykker sker omkring nytår. Presseansvarlig hos Codan Peter Høyer fortæller, at det tyder på at fyrværkeri og uansvarlig adfærd er to faktorer, som påvirker det høje antal brandulykker. Det er i høj grad eksplosionsskader, som eksploderede postkasser, som anmeldes.

3 Ministre: Julefrokost er ikke arbejdsskade Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil have ændret loven, så det ikke længere er arbejdsgiverens forsikring, som dækker i tilfælde af, at en medarbejder kommer til skade under julefrokosten. Mette Frederiksen forklarer, at arbejdsskadesystemet dækker for folk, som kommer til skade i forbindelse med deres arbejde, og ikke når de er til julefrokost. Husk Tagrenderne Forsikringsoplysningen opfordrer folk til at rengøre tagrenderne for blade, da man ellers ikke får erstatning ved vandskade. Bladene kan tilstoppe tagrenderne, og ved voldsomt nedbør kan det få regnvandet til at fosse ned ad husmuren. Her gives der ingen erstatning, så det er med at sikre sig, at afløbet fungerer efter hensigt, hvis ikke man ønsker sig en grim overraskelse. Stilhed før stormen Efter ni år uden storm over Danmark blev stilheden brudt af et kraftigt stormvejr, som slog to danskere ihjel og som forventes at koste landets forsikringsselskaber mere end en milliard kroner i skadeserstatninger. Stormen slog landets vindrekord, da der på halvøen Røsnæs blev målt den kraftigste vind, der nogen sinde er registreret i Danmark. Selvom skybrud i de seneste år har haft voldsomme konsekvenser, så er det stadig blæsten og dertilhørende stormfloder, som er den største trussel i Danmark.

4 Nyt fra RTM-Pension Finanstilsynet dropper sag mod Danica Ved et møde mandag den 9. december nedstemte overdommerne i Det Finansielle Råd indstillingen fra Finanstilsynet mod Danica. Dermed er Finanstilsynet nu nødsaget til at droppe sagen mod Danica, som drejer sig om, hvorvidt pensionsselskabet har snydt kunder for hundredtusindvis af kroner, når de har konverteret et pensionsprodukt til garanteret afkast. Sagens udfald vækker glæde i Danica. "Vi er tilfredse med, at Finanstilsynet har frafaldet sagen",lyder det fra cheføkonom i Danica, Jens Christian Nielsen. Hos RTM følger vi udviklingen omkring lovgivning ved skifte af pensionsordning fra gennemsnitsrente til markedsrente. En af konsekvenserne for denne lovgivning er, at Nordea er stoppet med at tilbyde kompensation ved et skifte, så længe lovarbejdet foregår. Vi vender selvfølgelig tilbage med mere information. SEB Pension frifundet i retssag om rentegaranti SEB Pension blev mandag d. 9. december 2013 frifundet i sagen imod en kunde, der mente, at han havde en rentegaranti på to ordninger i SEB Pension. Østre Landsrets kendelse resulterede i en "total frifindelse" af SEB Pension. Dommen slår fast, at G82- grundlaget i sig selv ikke indeholder en rentegaranti, og dommerne konkluderer samtidig, at pensionsbranchens interne diskussion med sig selv om, hvordan begrebet "rentegaranti" skulle forstås, heller ikke er nok til at forpligte SEB Pension ud over ordlyden i de aftaler, der er indgået med kunden. Aftaler, der altså ikke indeholder en rentegaranti. Hos RTM forventer vi, at sagen bliver taget videre til højesteret, da det er principiel karakter om rentegrundlaget er en mimumsrente pr. år eller i gennemsnit over årene.

5 Indberetning til Skat Ulykkes-, sundhed og kritisk sygdomsforsikring Vi har gennem det seneste år modtaget spørgsmål angående indberetninger til skat. I følgende situationer skal virksomheden skatte indberette: Hvis arbejdsgiver betaler dækning ved kritisk sygdom for medarbejderen, er det arbejdsgiveren som skal indberette præmien til Skat. Når det er en del af pensionsordningen, så klarer pensionsselskabet det. Hvis arbejdsgiver betaler sundhedsforsikringen for medarbejderen, er det arbejdsgiveren som skal indberette præmien til Skat. Igen hvis det er en del af pensionsordningen, så sker indberetningen fra pensionsselskabet. Hvis præmien for en heltidsulykkesforsikring betales af arbejdsgiver og en eventuel erstatning vil tilfalde medarbejderen, så er det arbejdsgiver, som skal indberette præmien til Skat for at udbetalingen kan være skattefri. Den maksimale sum ved oprettelsen må ikke overstige kr. Sum over kr. beskattes kun for den del af præmien som overstiger dette beløb. Præmien der skal beskattes oplyses af enten forsikringsselskab eller RTM. Hvis ulykkesforsikringen kun gælder arbejdstid eller arbejdsgiver modtager erstatningen sker der ingen beskatning.

6 Nyt fra RTM-PRIVAT Privat forsikringstjek RTM Insurance Brokers har i dag muligheden for at tilbyde dine medarbejdere et RTM forsikringstjek af deres nuværende privatforsikringer. Du får et objektivt grundlag at træffe beslutninger på, da det for RTM er uvildigt, hvilken forsikringsselskab du vælger at placere dine forsikringer i. RTM forsikringstjek koster halvdelen af første års besparelse i honorar, dog med et fastsat maksimum. Erfaringerne viser, at vi kan hjælpe op mod 80 % til at få en markant lavere pris på deres forsikringer. Hvis vi ikke kan give dig en billigere forsikring er vores ydelse uden omkostninger for dig. Du har alt at vinde og intet at tabe! Har du lyst til at høre mere om privatkonceptet og hvad vi kan gøre for dine medarbejdere, er du velkommen til at kontakte følgende: Privatchef Nicklas Kauling mail. Tlf

7 ...det er bare ikke alle, der kan holde en helt normal jul. Mange har selv prøvet det på egen krop, kender en ven, bekendt eller familiemedlem som afventer resultater af prøver, scanninger eller som netop er i langvarig behandling mod kræft i den ene eller anden form. Hvordan er Chancerne for helbredelse og bliver næste jul normal Derfor støtter RTM Kræftens Bekæmpelse her i juletiden.. December 2013/RTM/Henning Toftager Layout/Linda Andersen RTM Insurance Brokers A/S er blandt de førende danske forsikringsmæglere i håndteringen af erhvervslivets forsikringer og pensionsordninger. Vi samarbejder med den internationale forsikringsmæglergruppe JLT Network, som i dag er den største engelsk-ejede Lloyds-broker. Vi sørger dagligt for de individuelt tilpassede forsikringsløsninger, som er bydende nødvendige for at undgå faldgruber i virksomhedernes forsikringsdækninger. I Norden er RTM en del af NUB, Nordic United Brokers, bestående af NorthEdge AS i Norge, Howden AB i Sverige og Howden OY i Finland. Vi udsender RTM nyhedsbrev en gang om måneden som en del af vores service og for at give vores kunder og andre interesseret et indblik i det aktuelle forsikringsmarked.

Indledning. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på www.arken.dk

Indledning. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på www.arken.dk Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - - Hvem skal betale, når skolens Ipad går i stykker? - - Kæmpe slagsmål mellem kreditorer i Phil-konkursbo - Sygeforsikring for biler

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Børn nyder godt af forældres sundhedsforsikring - Kommuner sikrer mod skybrud for milliard - Gyldne tider for de danske forsikringsgiganter

Læs mere

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Arken - Nyheder Industri - Tysk gigant på det danske forsikringsmarked - Firma ramt af hackerangreb: Husk at tage backup - Festivaltid: Hvordan er jeg som frivillig

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Sådan svindler vi med forsikringen - Hackere stjal 500.000 kroner fra lille firma - Forsikringen dækker broskader - Der skal postes

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Danmark taber forsikringskrigen - KB-Hallen var underforsikret - Vandskader koster formuer - Tusindvis af biler bryder sammen på

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan undersøger Scandinavian Star-erstatning - Få styr på oversvømmelser - Topdanmark svarer på artikel - Ny afgift på arbejdsskader

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Tryg på kundejagt - Sådan undgår du indbrud i firmabilen - Tuco rejser sig fra asken - Selskaber gambler med netbanken - Products

Læs mere

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne Læs i dette nummer: - Regnskab: Historisk overskud for Gjensidige - All-inclusive-ferier koster på sidebenene - Skybruddet i København sidste år var Europas dyreste - Behandlinger reddede Kris fra sygelejet

Læs mere

NYHEDSBREV Insurance Brokers

NYHEDSBREV Insurance Brokers NYHEDSBREV Insurance Brokers I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Nyhedsoversigt - Vi sparer 27 mio. kr. årligt - Forsikringsmæglere sætter sig på de store erhvervskunder - Forsikringsselskaber får

Læs mere

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer Indledning Læs i dette nummer: - Ny afgift på skadeforsikringer - Vi forsikrer os mod tryghed - Få din egen sikkerhedsalarm i lommen - Miljøansvar og finansiel sikkerhedsstillelse - Kommunen får erstatning

Læs mere

pension Guide Sådan får du mere i 500.000 mere i pension Sikkerhed eller hurtige penge? Juni 20 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

pension Guide Sådan får du mere i 500.000 mere i pension Sikkerhed eller hurtige penge? Juni 20 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Juni 20 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan får du mere i pension 500.000 mere i pension Sikkerhed eller hurtige penge? Scor 500.000 mer 2 e i pension Skal du vælge det

Læs mere

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti?

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Flere hundredtusinde pensionskunder bliver tilbudt gigantbonusser, hvis de skifter ordning, men de forgyldes bare med deres egne penge, kritiserer

Læs mere

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9 Annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Annonce Pension OG FORSIKRING Marts 2008 Styr på pensionen? Trods alle initiativer tyder meget stadig på, at det er de færreste, der besidder et

Læs mere

guide Hvad skal du vælge? Det svære pensionsvalg Guide og oversigter sider August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Byline

guide Hvad skal du vælge? Det svære pensionsvalg Guide og oversigter sider August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Byline Foto: Byline guide August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Det svære pensionsvalg Hvad skal du vælge? 14 sider Guide og oversigter Pensionsvalg INDHOLD I DETTE HÆFTE: Lænset for en formue...

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader

Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Tryg i livet når helbredet svigter Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Du har været udsat for en arbejdsskade og har brug for hjælp. Ud over de fysiske

Læs mere

Jeg gør det i morgen-opsparing. Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen

Jeg gør det i morgen-opsparing. Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen Jeg gør det i morgen-opsparing Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen Jeg gør det i morgen-opsparing Pension er ikke noget, vi taler

Læs mere

Mæglerbetjente pensionskunder er de mest tilfredse

Mæglerbetjente pensionskunder er de mest tilfredse Mæglerbetjente pensionskunder er de mest tilfredse Pensionsbranchens årlige kundetilfredshedsundersøgelse Aalunds Pensionsbarometer viser, at mæglerbetjente kunder samlet set er mere tilfredse end direkte

Læs mere

Skift af pensionsordning. Vejledning til tillidsrepræsentanter

Skift af pensionsordning. Vejledning til tillidsrepræsentanter Skift af pensionsordning Vejledning til tillidsrepræsentanter 07 Skift af pensionsordning Udgivet af CO-industri Tekst: Bjarne Kjær (DJ) Foto: Arkiv Oplag: 2.000 ISBN: 978-87-92141-55-2 CO-Meddelelsesnr.:

Læs mere

Forsikrings- bogen HK Forsikring

Forsikrings- bogen HK Forsikring Forsikringsbogen 2008 Indholdsfortegnelse Forsikring af ting 4... Familieforsikring 8... Husforsikring 9... Bilforsikring 10... Anmeldelse af skader Forsikring af personer 11... Ulykkesforsikring 14...

Læs mere

som en Filur i solen?

som en Filur i solen? pension Magasinet der holder dig opdateret om din pension forsvinder din opsparing som en Filur i solen? nr. 1 forår 2014 indhold Hvis købekraften fordamper 3 Sådan beskytter vi dine penges værdi 4 Langtidsholdbar

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3897035 - JRH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBO D O M Afsagt den 9. december 2013 af Østre Landsrets 11. afdeling (landsdommerne Katja Høegh, Karsten Bo Knudsen og Julie Skat Rørdam (kst.)). 11. afd.

Læs mere

Guide. pensionsfinten. Sådan laver du. sider. Få flere penge til din alderdom. Oktober 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. pensionsfinten. Sådan laver du. sider. Få flere penge til din alderdom. Oktober 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix/Iris Guide Oktober 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Sådan laver du pensionsfinten Få flere penge til din alderdom Få flere penge til din alderdom INDHOLD: Guldregn

Læs mere

Her er de billigste forsikringer. Søndagsavisen 4. april 2013 af Søren Strandman-Møller Research: Laurids Simonsen ssm@sondagsavisen.

Her er de billigste forsikringer. Søndagsavisen 4. april 2013 af Søren Strandman-Møller Research: Laurids Simonsen ssm@sondagsavisen. Her er de billigste forsikringer Søndagsavisen 4. april 2013 af Søren Strandman-Møller Research: Laurids Simonsen ssm@sondagsavisen.dk Så Stor Er Prisforskellen På Forsikringer http://sondagsavisen.dk/2013/14/~/media/845ec023029f487b80e6ac48a6d7bbc3.ashx

Læs mere

Nordisk Forsikringstidskrift 2/2013. Konkurrencen på skadesforsikringsområdet. Sammenfatning

Nordisk Forsikringstidskrift 2/2013. Konkurrencen på skadesforsikringsområdet. Sammenfatning Konkurrencen på skadesforsikringsområdet Sammenfatning I denne artikel beskrives konkurrenceforholdene på det danske skadesforsikringsmarked, og der sammenlignes på de områder, hvor talgrundlaget er til

Læs mere

Forsikringsbogen. Nyttige links

Forsikringsbogen. Nyttige links Nyttige links Når du alligevel bevæger dig rundt på internettet, er her nogle links som kan anbefales: www.hk.dk/forsikring her kan du læse om privat- og medlemsforsikringer www.alka.dk her kan du se,

Læs mere

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

guide SKILSMISSE SÅDAN UNDGÅR DU DEN DYRE SKILSMISSE sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide SKILSMISSE SÅDAN UNDGÅR DU DEN DYRE SKILSMISSE sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Marts 2015 14 sider SÅDAN UNDGÅR DU DEN DYRE Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 R178 G210 R116 G178 INDHOLD SIDE 4 PLUS logo De daglige udgifter eksploderer, hvis du bliver skilt, viser

Læs mere

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Det forpligter at rådgive om penge, pension og investeringer Hvad er forskellen på Bankpension og andre pensionsselskaber? Der er flere, men en af

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 7. marts 2013 V-105-11 Experian A/S (Advokat Thomas Munk Rasmussen) mod Debitor Registret A/S (Advokat Kresten M. Valdal) Indledning Sagen handler

Læs mere