Compact Reinforced Composite

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Compact Reinforced Composite"

Transkript

1 Compact Reinforced Composite CRC er betegnelsen for en fiberarmeret højstyrkebeton typisk med styrker i intervallet MPa udviklet af Aalborg Portland, der nu markedsføres og sælges af CRC Technology. Med et højt indhold af stålfibre har matricen en høj grad af sejhed, der gør det muligt at udnytte armeringsjern meget mere effektivt end i almindelig beton uden at der opstår store revner i en brugssituation. Dette er illustreret på nedenstående billede, hvor en to meter lang bjælke er belastet i 4-punkts bøjning til en midternedbøjning på 70 mm. Fibrenes størrelse og de største korn i tilslaget har betydning for hvor tæt armeringsjern kan placeres og for størrelsen af dæklaget, og begge dele skal optimeres i de meget slanke konstruktioner, der kan udføres i CRC. Dette er baggrunden for, at CRC typisk er en mørtel med maksimal kornstørrelse på 4 mm, og at der anvendes meget korte fibre, typisk med en længde på 12 mm. Med de høje fiberindhold er CRC specielt egnet til elementproduktion, men CRC anvendes også til in-situ støbte samlinger mellem almindelige betonelementer. I disse tilfælde benyttes en stavvibrator for at opnå tilstrækkelig komprimering. Til de in-situ støbte samlinger anvendes en speciel tørmørtel, der betegnes CRC JointCast. CRC har siden opfindelsen i 1987 været genstand for en lang række nationale og internationale udviklingsprojekter, og den grundige afdækning af såvel mekaniske egenskaber såvel som forhold omkring holdbarhed og brand, der her er opnået, er af stor betydning for at sikre den nødvendige dokumentation af CRC til bærende konstruktioner. Mekaniske egenskaber er afhængige af typen af tilslag, type og mængde af fibre, armering osv., men de vil typisk ligge i et område som angivet i det følgende: Trykstyrke MPa Bøjestyrke MPa E-modul GPa Densitet kg/m 3

2 Bearbejdelighed af CRC CRC er thixothrop, hvilket betyder at den kan opføre sig meget trægt indtil den udsættes for vibrationer, hvorefter den bliver meget flydende. En sætmålsundersøgelse er ikke særlig velegnet til vurdering af bearbejdeligheden af fiberbeton, men da denne test er almindeligt anvendt og meget simpel at udføre, er effekten på sætmålet af varierende fiberindhold vist på de efterfølgende billeder. Shimizu, Japan udførte en række forsøg med fiberindhold på 2, 6 og 9 vol.%. Et fiberindhold på 6 vol.% svarer til ca. 450 kg fibre pr. m 3 beton. Billederne nedenunder viser resultatet af en sætmålsundersøgelse med 2 og 6% fibre. En blanding med 2% fibre anvendes typisk til elementproduktion, mens 6% fibre anvendes til CRC JointCast blandinger.

3 CRC elementer CRC s høje styrke og det meget lave dæklag, der er nødvendigt på grund af matricens store tæthed, gør det muligt at producere meget lette og slanke konstruktioner i CRC. Dette er udnyttet indenfor en række anvendelsesområder, såsom dæksler, altaner og trapper. Til andre anvendelser, såsom foringer til dybtliggende minegange, har det primære behov været en høj trykstyrke. Af de forskellige CRC-elementer har trapper og udkragede altaner været de mest iøjnefaldende, men mens CRC i en indledende fase primært har været anvendt til domicil-byggerier, hvor der i hvert enkelt tilfælde er benyttet et specielt design, er der nu også projekter på vej, hvor CRC anvendes mere som et standardprodukt eksempelvis som løse trappetrin. Dette sammen med det øgede antal projekter og en mere jævn produktion - reducerer prisen på elementerne væsentligt og i flere tilfælde har CRC elementer været billigere end alternative løsninger i beton eller stål. I Danmark produceres CRC af Hi-Con Aps, Beton-Tegl A/S og PL Beton A/S. Billeder af trappe og gangbro i CRC til Maersk Training Centre, Svendborg. Arkitekter er Henning Larsens Tegnestue.

4 CRC trappe og gangbro i Aarhus produceret af Beton-Tegl og tegnet af 3xNielsen. Trappe ved Aalborg Portland A/S. Vangen er udført i mørk og trinene i almindelig CRC. Tegnet af Rottbøll Arkitekter.

5 Vindeltrappe i CRC på Tuborg Nord, København. Trinene er udkragede fra håndlisten, der således udsættes for vridning. Trappen, der er produceret af Beton-Tegl, er udført som elementer, der er samlet på stedet med CRC JointCast. Arkitekter er Arkitektgruppen Århus.

6 Trappe på Roskilde Universitetsbibliotek. Trappen er produceret af PL Beton og tegnet af Henning Larsens Tegnestue.

7 Trappe i Musikskolen, Viborg. Trappen er produceret af PL Beton og tegnet af Kjær & Richter.

8 På øverste billede ses en trappe til det nye kontor for Arkitektgruppen Århus. På nederste billede kan et par trappeløb ses i forgrunden, mens en form til altanplader løftes på plads i baggrunden hos Hi-Con.

9 CRC altaner i Løngangsgade, Hillerød, tegnet af Arkitekttegnestuen Møllestræde.

10 CRC altaner i Nansensgade, København. Altanerne er trapezformede og monteres med de fire flige, der ligger af på bagmuren og boltes til dækket. Tykkelsen af fligen er kun 60 mm, da der skal isoleres på over og underside for at undgå en kuldebro. Altanerne er tegnet af Domus Arkitekterne.

11 CRC-altaner på Vognfjederen, København produceret af PL Beton. Altanerne er understøttet på 3 punkter. Arkitektgruppen Århus var arkitekter. Altaner til Sæby Plejehjem produceret hos Hi-Con.

12 Montering af ialt 117 udkragede altaner til Sandegraven, Vejle. Altanerne er produceret hos Hi-Con, C.F. Møllers Tegnestue er arkitekter og MT Højgaard er entreprenør.

13 CRC JointCast Kombinationen af høj styrke, et højt indhold af mikrosilica og fiberarmering betyder, at CRC har nogle usædvanligt gode forankringsegenskaber. Disse egenskaber udnyttes i det produkt, der betegnes CRC JointCast. CRC JointCast anvendes til in-situ støbte samlinger mellem elementer i almindelig beton. Fuld forankring af et armeringsjern kan således som regel opnås med indstøbningslængder på bare 5-8 gange armeringsdiameteren og efter bare 3 modenhedsdøgn. Dette kan udnyttes til at udføre meget små og enkle samlinger med fuld momentoverførsel og med meget stor sejhed. En række forskellige samlingstyper er afprøvet med armeringsdiametre fra 8 mm og op til 51 mm. Systemet blev første gang anvendt til samling af dækelementer i forbindelse med en udbygning af Aalborg Universitet. I dette tilfælde blev der benyttet et søjle/plade system, hvor søjlerne var placeret i et modul på 6x6 meter. Dette kunne også have været opnået med et in-situ støbt dæk, men for at få fuld udnyttelse af fleksibiliteten og den hurtige montering, der kan opnås med elementer, blev der udviklet et system hvor dækelementer på 3x6 meter blev samlet med CRC JointCast midt i et spænd og over søjlerne. CRC JointCast anvendes hvor det giver mulighed for at udføre detaljer, der er billigere, hurtigere eller bedre og meget gerne alle tre dele. Eksempler på dette kan være tilfælde, hvor konventionelle samlinger er for komplicerede eller dyre, eller hvor muligheden for at have en samling med fuld styrke i løbet af bare tre døgn kan udnyttes i forbindelse med monteringen. En anden mulig anvendelse er i jordskælvspåvirkede områder, hvor samlingen ofte er det svage punkt i elementbyggeri. Med CRC JointCast vil samlingen have såvel styrke som sejhed til at sikre, at det ikke er i samlingen, at et brud vil forekomme. Øverst er vist en traditionel samling med bøjler og tværarmering. CRC JointCast samlingen er vist nederst. Begge samlinger er med 16 mm armeringsjern. Denne type samling med permanent forskalling er beregnet til broer eller andre steder hvor forskalling er svær at udføre.

14 Endestykke af brodæk element med udragende armeringsjern. Der er 20 mm dæklag til armeringsjernene. Detalje af samlingen før udstøbning. Armeringsjernene er udstyret med strain gauges af hensyn til målingerne under forsøgene, der blev udført på Chalmers Universitet, Göteborg.

15 Billederne viser anvendelse af CRC JointCast på Aalborg Universitet. Den 100 mm brede fuge er efter 3 døgn stærkere end dækelementerne, hvilket betyder at et brud i samlingen aldrig vil forekomme.

16 En række forskellige typer af CRC JointCast samlinger er testet i fuld skala hos Building Research Establishment i England.

17 High Impact Resistant Concrete (HIRC) CRC kombinerer høj styrke med en meget sej opførsel i brudsituationen, og dette gør CRC velegnet til at modstå stødbelastninger. Sejheden i CRC medvirker til at fordele lokale belastninger til hele konstruktionen. Dette er demonstreret ved eksplosionsforsøg, samt ved beskydning med projektiler og baseret på disse erfaringer er en speciel version af CRC kaldet HIRC blevet udviklet til at modstå ekstreme belastninger, som eksempelvis beskydning med kanoner. I dette tilfælde er CRC matricen kombineret med en speciel armering. Billedet viser to CRC-plader efter de er ramt af en 50 cm lang granat affyret fra en kanon på 300 meters afstand. Vægten af projektilet var 47 kg. Hver plade er 200 mm tyk. Fem plader var placeret mod hinanden og projektilet blev fanget i de første to, uden at der forekom skade på de resterende tre plader.

CRC fiberarmeret højstyrkebeton til bærende konstruktioner

CRC fiberarmeret højstyrkebeton til bærende konstruktioner CRC fiberarmeret højstyrkebeton til bærende konstruktioner Af direktør Bendt Aarup, CRC Technology ApS CRC en forkortelse for Compact Reinforced Composite er en fiberarmeret højstyrkebeton, der i stigende

Læs mere

ALTANER & HIGH PERFORMANCE CONCRETE HIGH PERFORMANCE CONCRETE

ALTANER & HIGH PERFORMANCE CONCRETE HIGH PERFORMANCE CONCRETE ALTANER & T R A P P E R HIGH PERFORMANCE CONCRETE HIGH PERFORMANCE CONCRETE HIGH PERFORMANCE CONCRETE Hi-Con A/S blev etableret i 2001 og har gennem årene markeret sig som markedets førende producent af

Læs mere

CRC JointCast. Design

CRC JointCast. Design CRC JointCast CRC JointCast er en stålfiberarmeret højstyrkebeton, der anvendes til in-situ støbte samlinger mellem elementer i almindelig beton eller CRC. CRC JointCast indeholder altid 6 vol.% stålfibre

Læs mere

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen 12.4.2 Udstøbningsblokke Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen Udstøbningsblokke kaldes også ofte fundablokke. Blokkene er betonblokke, som er hule med en forvange og en bagvange holdt sammen af tværvanger.

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

Elementbroer i højstyrkebeton. Agenda:

Elementbroer i højstyrkebeton. Agenda: Elementbroer i højstyrkebeton Agenda: CRC i2 /i3 vs. højstyrkebeton Eksempler, CRC i2 modulbroer Eksempel, større CRC i3 modulbro Fremtidigt perspektiv for modulbroer i højstyrkebeton Spørgsmål Teknologisk

Læs mere

Holdbarhed af CRC. Belastede bjælker i saltvand

Holdbarhed af CRC. Belastede bjælker i saltvand Holdbarhed af CRC Matricen i CRC er ekstremt tæt og har stort set ikke nogen kapillarporøsitet - kun gelporer - og derfor er permeabiliteten meget lav. Det betyder at CRC er meget bestandigt overfor påvirkninger

Læs mere

ALTANER. Nyskabende design

ALTANER. Nyskabende design ALTANER Nyskabende design IMAGINE INNOVATE IMPRESS 2 IMAGIN Inspiration goes hand in hand with creativity and imagination. We want to create a world of opportunities - a universe without limits - but space

Læs mere

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen 12.4.1 Letklinkerblokke Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen Letklinkerblokke er lette byggeblokke, der på samme måde som Lego klodser - dog i større format - ud fra standardstørrelser opbygges til

Læs mere

FORSØG MED 37 BETONELEMENTER

FORSØG MED 37 BETONELEMENTER FORSØG MED 37 BETONELEMENTER - CENTRALT, EXCENTRISK OG TVÆRBELASTEDE ELEMENTER SAMT TILHØRENDE TRYKCYLINDRE, BØJETRÆKEMNER OG ARMERINGSSTÆNGER Peter Ellegaard November Laboratoriet for Bærende Konstruktioner

Læs mere

Hvad er Lodret Efterspænding? Tekniske løsninger Hvor benyttes Lodret Efterspænding? Tietgen Kollegiet Efterspændte dæk Video Tietgen Kollegiet

Hvad er Lodret Efterspænding? Tekniske løsninger Hvor benyttes Lodret Efterspænding? Tietgen Kollegiet Efterspændte dæk Video Tietgen Kollegiet PROGRAM Hvad er Skandinavisk Spændbeton KORT! Hvad er Lodret Efterspænding? Tekniske løsninger Hvor benyttes Lodret Efterspænding? Tietgen Kollegiet Efterspændte dæk Video Tietgen Kollegiet Lidt om A/S

Læs mere

Pressemeddelelse Funktionsmørtler

Pressemeddelelse Funktionsmørtler 18. januar 2001 Af: Civilingeniør Poul Christiansen Teknologisk Institut, Murværk 72 20 38 00 Pressemeddelelse Funktionsmørtler I 1999 blev begreberne funktionsmørtel og receptmørtel introduceret i den

Læs mere

Kantsten og Trappetrin

Kantsten og Trappetrin En stærk dansk belægningsløsning Kantsten og Trappetrin - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Albertslundkantsten. Forside: Fortovskantsten. Rabatkantsten. Bagside: Albertslundkantsten. IBF

Læs mere

Gyproc Habito Ekstra stærke gipsvægge med høj bæreevne

Gyproc Habito Ekstra stærke gipsvægge med høj bæreevne Gyproc Habito Ekstra stærke gipsvægge med høj bæreevne Gipsvægge med høj bæreevne Takket være en ny patenteret teknologi, har vi hos Gyproc udviklet Gyproc Habito gipsplader med revolutionerende styrke

Læs mere

CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT

CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT EGENSKABER Perfekt kombination af styrke og fleksibilitet Fugefri belægning indendørs og udendørs

Læs mere

Skydedørs beslag K-40/75

Skydedørs beslag K-40/75 se arbejdstegning på side 10 KG 40, beslagsæt til max. 40 kg. Dette skydedørs beslag er beregnet til en dør, som max vejer 40 kg. KG 40 er en tophængt skydedørs løsning. Systemet er specielt velegnet til

Læs mere

Dansk Beton, Letbetongruppen - BIH

Dansk Beton, Letbetongruppen - BIH Dansk Beton, Letbetongruppen - BIH Notat om udtræksstrker og beregning af samlinger imellem vægelementer Sag BIH, Samlinger J.nr. GC2007_BIH_R_002B Udg. B Dato 25 oktober 2008 GOLTERMANN CONSULT Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nationalt Anneks til ETAG 022: Vandtætningssystemer til gulve og/eller vægge i vådrum Del 1: Flydende systemer inkl.

Nationalt Anneks til ETAG 022: Vandtætningssystemer til gulve og/eller vægge i vådrum Del 1: Flydende systemer inkl. ETAG 022 del 1 Nationalt Anneks til ETAG 022: Vandtætningssystemer til gulve og/eller vægge i vådrum Del 1: Flydende systemer inkl. malingsystemer Forord I forbindelse med implementeringen af ETAG 022

Læs mere

Implementering af Eurocode 2 i Danmark

Implementering af Eurocode 2 i Danmark Implementering af Eurocode 2 i Danmark Bjarne Chr. Jensen ingeniørdocent, lic. techn. Syddansk Universitet Eurocode 2: Betonkonstruktioner Del 1-1: 1 1: Generelle regler samt regler for bygningskonstruktioner

Læs mere

A L T A N E R & T R A P P E R

A L T A N E R & T R A P P E R ALTANER & T R A P P E R HIGH PERFORMANCE CONCRETE Hi-Con A/S har siden 2001 leveret altaner og trapper i CRC højstyrkebeton. Vi udnytter de unikke mekaniske og æstetiske egenskaber i betonen til at skabe

Læs mere

Beregning af linjetab ved CRC altanplader

Beregning af linjetab ved CRC altanplader CRC Technology ApS Beregning af linjetab ved CRC altanplader Maj 2006 CRC Technology ApS Beregning af linjetab ved CRC altanplader Maj 2006 Dokument nr Revision nr Udgivelsesdato 18 maj 2006 Udarbejdet

Læs mere

10 DETAILSTATIK 1. 10 Detailstatik

10 DETAILSTATIK 1. 10 Detailstatik 10 Detailstatik 10 DETAILSTATIK 1 10.1 Detailberegning ved gitteranalogien 3 10.1.1 Gitterløsninger med lukkede bøjler 7 10.1.2 Gitterløsninger med U-bøjler 11 10.1.3 Gitterløsninger med sædvanlig forankring

Læs mere

af CRC i2 højstyrkebeton

af CRC i2 højstyrkebeton F A C A D E R af CRC i2 højstyrkebeton IMAGINE INNOVATE IMPRESS 2 If you can dream it, you can do it Walt Disney Hi-Con er det førende brand inden for højstyrkebetonløsninger i Europa. Hi-Con brandet omfatter

Læs mere

6.3 Schlüter -DITRA-SOUND

6.3 Schlüter -DITRA-SOUND INNOVATION MED PROFIL 6.3 Schlüter -DITRA-SOUND G U L V U N D E L A G TRINLYDSISOLERING Anvendelse og funktion Schlüter -DITRA-SOUND er en trinlydsisolering til flisebelægninger fremstillet af kraftig

Læs mere

Montagevejledning HODY. forskallings- og armeringsplade. HODY forskallings- og armeringsplade

Montagevejledning HODY. forskallings- og armeringsplade. HODY forskallings- og armeringsplade Montagevejledning HODY EFTEX ApS - HI-PARK 411-7400 HERNING - Tlf 86 66 20 00 - Fax 86 66 23 96 - WWW.EFTEX.DK Indholdsfortegnelse Side 2 Fordele ved HODY pladen HODY Tekniske data Side 3 Lagring af HODY

Læs mere

CEMENT BASEREDE FIBERKOMPOSITTER OG KOMPOSITKONSTRUKTIONER

CEMENT BASEREDE FIBERKOMPOSITTER OG KOMPOSITKONSTRUKTIONER CEMENT BASEREDE FIBERKOMPOSITTER OG KOMPOSITKONSTRUKTIONER Cement-Based Fiber Composites and Composite Constructions Martin Haslund Lange Studienummer s022095 Forprojekt F2004 1 Forord Denne rapport er

Læs mere

Armeringsstål Klasse A eller klasse B? Bjarne Chr. Jensen Side 1. Armeringsstål Klasse A eller klasse B?

Armeringsstål Klasse A eller klasse B? Bjarne Chr. Jensen Side 1. Armeringsstål Klasse A eller klasse B? Bjarne Chr. Jensen Side 1 Armeringsstål Klasse A eller klasse B? Bjarne Chr. Jensen 13. august 2007 Bjarne Chr. Jensen Side 2 Introduktion Nærværende lille notat er blevet til på initiativ af direktør

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: SIDE 1 AF 56 Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: 2720 Vanløse BBR-nr.: 101-361047-001 Energikonsulent: Jacob Wibroe Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Vejledning til LKvaegW.exe 1. Vejledning til programmet LKvaegW.exe Kristian Hertz

Vejledning til LKvaegW.exe 1. Vejledning til programmet LKvaegW.exe Kristian Hertz Vejledning til LKvaegW.exe 1 Vejledning til programmet LKvaegW.exe Kristian Hertz Vejledning til LKvaegW.exe 2 Ansvar Programmet anvendes helt på eget ansvar, og hverken programmør eller distributør kan

Læs mere

Gipspladers lydisolerende egenskaber

Gipspladers lydisolerende egenskaber Gipspladers lydisolerende egenskaber Materialeegenskaber Gipsplader er specielt velegnede til lydadskillende bygningsdele. Dette beror på et optimalt forhold mellem vægt og stivhed, som gør, at pladen

Læs mere

27.01 2012 23.10 2013

27.01 2012 23.10 2013 Tegningsnr. Emne Dato: (99)01 Tegningsliste 27.01-2012 Dato rev: (99)12.100 Niveaufri adgang (99)12.110 Facademur ved fundament 27.01-2012 27.01-2012 (99)21.100 Indvendig hjørnesamling - Lejlighedsskel,

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre

Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre Tillykke med dit køb af en balkon fra MinAltan.dk. Det er vigtigt, at du læser hele montagevejledningen og alle samlingsprincipperne grundigt

Læs mere

Styrke og holdbarhed af beton gennem 24 år i strømmende ferskvand

Styrke og holdbarhed af beton gennem 24 år i strømmende ferskvand Styrke og holdbarhed af beton gennem 24 år i strømmende ferskvand Eigil V. Sørensen Aalborg Universitet Institut for Byggeri og Anlæg 1 Fisketrappen i Klokkerholm 2 Hvorfor en fisketrappe? I forbindelse

Læs mere

Forankringsmasse 294 DANA LIM A/S. Produkt Information: www.danalim.dk. Reaktiv harpiks mørtel; Vinylester baseret, styrenfri.

Forankringsmasse 294 DANA LIM A/S. Produkt Information: www.danalim.dk. Reaktiv harpiks mørtel; Vinylester baseret, styrenfri. DK Produkt Information: Forankringsmasse 294 Reaktiv harpiks mørtel; Vinylester baseret, styrenfri. Produktbeskrivelse & anvendelse: Forankringsmasse 294 er en styrenfri forankringsmasse af høj kvalitet

Læs mere

Vejledning til LKdaekW.exe 1. Vejledning til programmet LKdaekW.exe Kristian Hertz

Vejledning til LKdaekW.exe 1. Vejledning til programmet LKdaekW.exe Kristian Hertz Vejledning til LKdaekW.exe 1 Vejledning til programmet LKdaekW.exe Kristian Hertz Vejledning til LKdaekW.exe 2 Ansvar Programmet anvendes helt på eget ansvar, og hverken programmør eller distributør kan

Læs mere

GASS dækunderstøtning. Brochure og monterings anvisning

GASS dækunderstøtning. Brochure og monterings anvisning GASS dækunderstøtning Brochure og monterings anvisning Januar 2007 Indholdsfortegnelse Side: 4 Systembeskrivelse 6 Højdekombinationer 8 Breddekombinationer 10 Placering af rammer 12 Montage vha. montagedæk

Læs mere

Ligeløbstrapper. Til udendørs og indendørs brug. Tlf.: 43 99 75 55 www.weland.dk weland@weland.dk

Ligeløbstrapper. Til udendørs og indendørs brug. Tlf.: 43 99 75 55 www.weland.dk weland@weland.dk Ligeløbstrapper Til udendørs og indendørs brug Tlf.: 43 99 75 55 www.weland.dk weland@weland.dk Ligeløbstrapper Weland ligeløbstrapper i standardudførelse fremstilles af stål og anvendes først og fremmest

Læs mere

TIL BYGHERREN BEDRE MILJØ. Trafikken i Danmark er steget eksplosivt REDUCERET ANLÆGSTID, STØRRE SIKKERHED OG

TIL BYGHERREN BEDRE MILJØ. Trafikken i Danmark er steget eksplosivt REDUCERET ANLÆGSTID, STØRRE SIKKERHED OG ROER 2 REDUCERET ANLÆGSTID, STØRRE SIKKERHED OG BEDRE MILJØ 3 TIL BYGHERREN Trafikken i Danmark er steget eksplosivt de senere år, og trafikpropper udgør allerede et meget stort og stigende - samfundsøkonomisk

Læs mere

Sag nr.: 12-0600. Matrikel nr.: Udført af: Renovering 2013-02-15

Sag nr.: 12-0600. Matrikel nr.: Udført af: Renovering 2013-02-15 STATISKE BEREGNINGER R RENOVERING AF SVALEGANG Maglegårds Allé 65 - Buddinge Sag nr.: Matrikel nr.: Udført af: 12-0600 2d Buddinge Jesper Sørensen : JSO Kontrolleret af: Finn Nielsen : FNI Renovering 2013-02-15

Læs mere

AAG Faldfliser. Sikkerhed kombineret med design. En viden til forskel En verden af muligheder En rentabel løsning

AAG Faldfliser. Sikkerhed kombineret med design. En viden til forskel En verden af muligheder En rentabel løsning AAG Faldfliser Sikkerhed kombineret med design AAG Faldfliser AAG s faldfliser opfylder alle gældende krav, normer og standarder til faldunderlag under legeredskaber. Systemet er overbevisende med sin

Læs mere

4. Tage med en hældning på over 60 grader

4. Tage med en hældning på over 60 grader 4. Tage med en hældning på over 60 grader 4.1. Arbejde ved tagfod og på tagfladen på tage med en hældning på over 60 grader Ansatte, der arbejder og færdes på tage med en hældning på over 60 grader, skal

Læs mere

3. Tage med hældning på 34 til 60 grader

3. Tage med hældning på 34 til 60 grader 3. Tage med hældning på 34 til 60 grader 3.1. Arbejde ved tagfod og på tagfladen på tage med en hældning på 34 til 60 grader Ansatte, der arbejder og færdes på tage med en hældning på 34 til 60 grader,

Læs mere

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton Vægelementet Inspiration og Teknik kvalitetsporebeton Vægelementet Vægelementet solide fordele Vægelementet fra H+H Danmark A/S er den professionelle løsning til bagmure og skillevægge. Et effektivt system,

Læs mere

GRÅ STYRKE GUIDE Vælg den rigtige cement til betonstøbning

GRÅ STYRKE GUIDE Vælg den rigtige cement til betonstøbning GRÅ STYRKE GUIDE Vælg den rigtige cement til betonstøbning Grå styrke Det er ikke lige meget, hvilken type cement, du anvender. Cementstyrken angives efter cementstandarden DS/EN 196-1 i styrkeklasserne

Læs mere

Galleriskinner og tilbehør

Galleriskinner og tilbehør Galleriskinner & billedophæng let at udskifte og justere billeder e.l. på vægen. De billigste samlede priser. Faste lave priser. Det største udvalg. Den bedste kvalitet og vejledning. Hurtig levering!

Læs mere

Betonkonstruktioner, 6 (Spændbetonkonstruktioner)

Betonkonstruktioner, 6 (Spændbetonkonstruktioner) Betonkonstruktioner, 6 (Spændbetonkonstruktioner) Førspændt/efterspændt beton Statisk virkning af spændarmeringen Beregning i anvendelsesgrænsetilstanden Beregning i brudgrænsetilstanden Kabelkrafttab

Læs mere

EPS lightbeton 360 på faste underlag og træbjælkelag

EPS lightbeton 360 på faste underlag og træbjælkelag NAVERVEJ 1 DK-000 ROSKILDE TLF. 6 7 8 00 EPS lightbeton 60 på faste underlag og træbjælkelag mira EPS lightbeton 60 - støvreduceret EPS lightbeton 60 er en hurtigtørrende letvægtsmasse på basis af EPS

Læs mere

Bygningsdelsanalyse Altan

Bygningsdelsanalyse Altan Bygningsdelsanalyse Altan Bygningsdel: Bygningsdelens funktioner: Krav: Opfyldelse: Altan Beton/ Fiberbeton/ Højstyrkebeton Varmetab Monteringen til bagvæggen vil danne en kuldebro. Linjetabet skal reduceres,

Læs mere

BETONS E-MODUL EN OVERVURDERET STØRRELSE? CLAUS V. NIELSEN, RAMBØLL INDHOLD. Generelt, Eurocode 2, empirisk model. Norske undersøgelser fra 2013

BETONS E-MODUL EN OVERVURDERET STØRRELSE? CLAUS V. NIELSEN, RAMBØLL INDHOLD. Generelt, Eurocode 2, empirisk model. Norske undersøgelser fra 2013 BETONS E-MODUL EN OVERVURDERET STØRRELSE? CLAUS V. NIELSEN, RAMBØLL INDHOLD Generelt, Eurocode 2, empirisk model Norske undersøgelser fra 2013 Sammenligning med danske undersøgelser Diskussion af resultater

Læs mere

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig DS FLEX BRO Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig Forny den gamle bro et med afstand 1,398 mm Fin på overfladen Mange af Danmarks små broer har

Læs mere

Resultater og erfaringer med stålfiberarmeret beton fra udførelsen af en ny underføring i forbindelse med Slagelse omfartsvej

Resultater og erfaringer med stålfiberarmeret beton fra udførelsen af en ny underføring i forbindelse med Slagelse omfartsvej Resultater og erfaringer med stålfiberarmeret beton fra udførelsen af en ny underføring i forbindelse med Slagelse omfartsvej Lars Nyholm Thrane Dansk brodag 2013, Tirsdag den 9. April 2013, Nyborg Strand

Læs mere

Diverse - støttegreb

Diverse - støttegreb Diverse - støttegreb Støttegreb hvidt, rillet, 30 cm... 2 Støttegreb, hvidt, rillet, 45 cm... 2 Støttegreb, hvidt, rillet, 60 cm... 3 Endestykke til plastic greb... 3 Rør, rillede á 100 cm, til plastic

Læs mere

CN KATALOG www.svalk.dk

CN KATALOG www.svalk.dk CN KATALOG www.svalk.dk Piccolo, Medio & Grande serien. Belastning: 100Kg, 500Kg og 700kg Montageinformation vedr. Piccolo, Medio og Grande-skinner Ved maksimal belastning skal skinnen monteres med bolt

Læs mere

Bitumenstabiliserede bærelag

Bitumenstabiliserede bærelag Bitumenstabiliserede bærelag Bjarne Bo Jensen Produktchef NCC Roads A/S bbj@ncc.dk Der findes i dag flere alternative anvendelser for genbrugsasfalt. Bitumenbundet genbrugsasfalt kan produceres efter flere

Læs mere

Freestylebasen Stige Ø

Freestylebasen Stige Ø Freestylebasen Stige Ø - Kunstnerisk udtryk kombineret med bevægelses funktionalitet Udarbejdet af Jens Munk Clemmensen & Mikkel Mølgaard Frandsen Ruggard (Streetmovement) Freestylebasen - Stige Ø. Jens

Læs mere

3.4.1. y 2. 274 Gyproc Håndbog 9. Projektering / Etagedæk og Lofter / Gyproc TCA-Etagedæk. Gyproc TCA-Etagedæk. Dimensionering

3.4.1. y 2. 274 Gyproc Håndbog 9. Projektering / Etagedæk og Lofter / Gyproc TCA-Etagedæk. Gyproc TCA-Etagedæk. Dimensionering Projektering / Etagedæk og Lofter / Dimensionering Dimensioneringstabeller De efterfølgende tabeller 1 og 2 indeholder maksimale spændvidder for Gyproc TCA etagedæk udført med C-profiler. Spændvidder er

Læs mere

JOHN E. PEDERSEN. Rådgivende Ingeniørfirma ApS FRI. Nørreport 14. 6200 Aabenraa

JOHN E. PEDERSEN. Rådgivende Ingeniørfirma ApS FRI. Nørreport 14. 6200 Aabenraa Aabenraa den 02.09.2014 Side 1 af 16 Bygherre: Byggesag: Arkitekt: Emne: Forudsætninger: Tønder Kommune Løgumkloster Distriktsskole Grønnevej 1, 6240 Løgumkloster Telefon 74 92 83 10 Løgumkloster Distriktsskole

Læs mere

Multifunktionelt rørophæng - et fremskridt i kondenskontrol

Multifunktionelt rørophæng - et fremskridt i kondenskontrol Multifunktionelt rørophæng - et fremskridt i kondenskontrol Pålidelig kondenskontrol Dobbelt selvlukkende Solid inderkerne med optimal varmeydeevne Forbedret systemsikkerhed λ 0 C 0.034 W/(m K) Støv- og

Læs mere

Erfaringer med eftergivelige master

Erfaringer med eftergivelige master Erfaringer med eftergivelige master Anvendelse af eftergivelige master til vejudstyr er så småt ved at vinde mere og mere indpas på det danske vejnet. Af trafiksikkerhedsmæssige årsager er dette glædeligt,da

Læs mere

Center for Bygninger, Konstruktion

Center for Bygninger, Konstruktion Københavns Kommune N O T A T VEDR.: DATO: 2005 REV.: 8. februar 2016 FRA: Konstruktion INDHOLDSFORTEGNELSE Formål... 3 Der skal både undersøgelser og ofte beregninger til, før du må fjerne en væg... 3

Læs mere

keeping things together Brandklas- Europæisk Teknisk Godkendelse - sificeret Option 1 til revnet beton R120 Ekspansionsanker BAZ komplet sortiment

keeping things together Brandklas- Europæisk Teknisk Godkendelse - sificeret Option 1 til revnet beton R120 Ekspansionsanker BAZ komplet sortiment Europæisk Teknisk Godkendelse - Option 1 til revnet beton Brandklassificeret R120 Ekspansionsanker BAZ komplet sortiment Maximal sikkerhed i ethvert projekt Nyt forbedret sortiment Ekspansionsanker BAZ

Læs mere

RC Mammutblok. rc-beton.dk

RC Mammutblok. rc-beton.dk RC Mammutblok rc-beton.dk RC MAMMUTBLOK RC Mammutblok er næste generations præisolerede fundamentsblok, hvor der er tænkt på arbejdsmiljø, energi optimering og arbejdstid. Blokkene kan anvendes til stort

Læs mere

www.sproejtepudser.dk

www.sproejtepudser.dk SPRØJTEPUDSER VEJLEDNING I BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse. 1. Vejledningens formål 2. Forhandler samt produktbeskrivelse 2.1. Forhandler 2.2. Produkt 2.3. Produktbeskrivelse 2.4. CE-mærket

Læs mere

STÆRK PÅ OVERFLADEN. Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton

STÆRK PÅ OVERFLADEN. Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton STÆRK PÅ OVERFLADEN Specialist i overfladebehandling og renovering af stål og beton Betonrenovering Overfladebehandling Wire Wrapping Glass Flake Lining Specialbelægninger Unikke kompetencer styrker samarbejdet

Læs mere

Stilrent. BETON er enkelt og. Aarhus Cementvarefabrik. Vi udnytter betonens kreative muligheder - og nyder de særlige udfordringer det giver

Stilrent. BETON er enkelt og. Aarhus Cementvarefabrik. Vi udnytter betonens kreative muligheder - og nyder de særlige udfordringer det giver Stilrent BETON er enkelt og Vi udnytter betonens kreative muligheder - og nyder de særlige udfordringer det giver Aarhus Cementvarefabrik Aarhus Cementvarefabrik - et naturligt valg Der er løbet meget

Læs mere

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER HVORFOR SKAL JEG VÆLGE RECYCLING PLAST? BY BANG får leveret recycklingplast fra GovaPlast, som er markedsleder i Belgien. Recyclingplast

Læs mere

Energi på havet - Substitution af materialer

Energi på havet - Substitution af materialer Energi på havet - Substitution af materialer Nyt designkoncept for Wave Star bølgeenergimaskinens arm- og flyderkonstruktion Michael S. Jepsen, Division of Structures, Materials and Geotechnics Department

Læs mere

Montageguide. FERMACELL fibergips

Montageguide. FERMACELL fibergips Montageguide FERMACELL fibergips Hvorfor vælge FERMACELL fibergips Stil krav til din gipsvæg! Et enkelt lag er nok til at gøre op med gamle vaner FERMACELL fibergips kan spare dig for meget. Et enkelt

Læs mere

Powerwall - facadeisolering

Powerwall - facadeisolering Powerwall - facadeisolering 1. Generelt 2. Savning og skæring af Powerwall plader 3. Montering af Powerwall 3,1 Generelt 3,2 Montering af Powerwall 4. Tapening 5. Fastholdelse af Powerwall isolering 1.

Læs mere

Parallel - o - Matic

Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic ... Teknologi i bevægelse! Det hydrauliske ventil blok system MCV kendetegnes ved sit kompakte modulopbyggede system, samt central oliefordeling. MCV kan udvides med op til 4 hydrauliske

Læs mere

»Styring af SKT-revner i beton. Dansk Betonforening Horsens 2014-10-21 Jens Mejer Frederiksen, chefrådgiver, jmf@alectia.com, / (+45) 29 29 63 04

»Styring af SKT-revner i beton. Dansk Betonforening Horsens 2014-10-21 Jens Mejer Frederiksen, chefrådgiver, jmf@alectia.com, / (+45) 29 29 63 04 »Styring af SKT-revner i beton Dansk Betonforening Horsens 2014-10-21 Jens Mejer Frederiksen, chefrådgiver, jmf@alectia.com, / (+45) 29 29 63 04 » Emner Referencer til verden omkring os Lidt teori Regneark

Læs mere

TÆT TAG DERBIGUM. Membraner til anlægsarbejder

TÆT TAG DERBIGUM. Membraner til anlægsarbejder TÆT TAG DERBIGUM Membraner til anlægsarbejder Derbigum membraner slutter tæt og er lette at arbejde med Der skal stilles store krav til en god vandisolering. Den skal kunne tåle bevægelser i konstruktionen.

Læs mere

Gyproc Robust Ekstra slagfaste gipsvægge

Gyproc Robust Ekstra slagfaste gipsvægge Gyproc Robust Ekstra slagfaste gipsvægge Gyproc Robust Ekstra slagfast og ekstra lydisolerende Gyproc Robust er en ekstra hård gipsplade med en kraftig glasfiberarmeret gipskerne og kraftig kartonoverflade.

Læs mere

Kontaktinformation. Navn: Navn: Martin Nielsen. Morten Jensen. Stilling: Stilling: Bygningskonstruktør. Direktør. Tlf.: 60 68 53 63. Tlf.

Kontaktinformation. Navn: Navn: Martin Nielsen. Morten Jensen. Stilling: Stilling: Bygningskonstruktør. Direktør. Tlf.: 60 68 53 63. Tlf. Kontaktinformation Martin Nielsen Morten Jensen Direktør Bygningskonstruktør Tlf.: 60 68 53 63 Tlf.: 23 83 37 85 Mn@Bygcom.com Mj@Bygcom.com Jacob Levsen Olesen Inja Langanin Bygningskonstruktør Sælger

Læs mere

HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium

HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium Opdag det nye HAKI Light Nu har HAKI fremstillet et helt nyt system til dig, der har brug for et let, men stærkt stillads. Systemet hedder HAKI Light.

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone Bambus Bambus er et produkt,

Læs mere

JFJ tonelementbyggeri.

JFJ tonelementbyggeri. Notat Sag Udvikling Konstruktioner Projektnr.. 17681 Projekt BEF-PCSTATIK Dato 2009-03-03 Emne Krav til duktilitet fremtidig praksis for be- Initialer JFJ tonelementbyggeri. Indledning Overordnet set omfatter

Læs mere

September 2008. Brochure

September 2008. Brochure September 2008 Brochure Indholdsfortegnelse: Side nr. Tekniske data... 3 Klatrekonsoller KK 2000... 4 Skaktplatforme...5 Klatreplatforme KBK 1800... 6-7 Komponentliste, klatrekonsoller... 8 Komponentliste,

Læs mere

Indvendig efterisolering

Indvendig efterisolering Indvendig efterisolering Ingeniørhuset IDA Kbh. den 29.03.16 af Salgsdirektør Philip X.S. Møller iq-therm - indvendig isoleringssystem Samarbejdspartnere iq-therm specs- iq-therm er et panel lavet af PU

Læs mere

Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer

Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Titel Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Udarbejdet af Teknologisk Institut Beton Gregersensvej 2630 Taastrup

Læs mere

ER DET EN SNØRE, ER DET EN KLINGE.?

ER DET EN SNØRE, ER DET EN KLINGE.? ER DET EN SNØRE, ER DET EN KLINGE.? NEJ, DET ER ET HELT NYT KONCEPT! OREGON FlexiBlade snøren er hverken eller..! Den seneste nyhed fra OREGON. Feksibel som en snøre men skarp som en klinge. Overflødiggør

Læs mere

Kulfiberforstærkningssystem til pålimning som udvendig armering. Typiske anvendelsesområder er ved:

Kulfiberforstærkningssystem til pålimning som udvendig armering. Typiske anvendelsesområder er ved: Teknisk datablad Version: 05.05 Kulfiberforstærkningssystem til pålimning som udvendig armering Construction Anvendelsesområder Forstærkningssystemet anvendes til forstærkning af bærende konstruktioner,

Læs mere

8.2 Schlüter -KERDI-DRAIN

8.2 Schlüter -KERDI-DRAIN INNOVATIONER MED PROFIL 8.2 Schlüter -KERDI-DRAIN AFLØB GULVAFLØB TIL SAMLINGSTÆTNINGER Anvendelse og funktion Schlüter -KERDI-DRAIN er et gulvafløbssystem til enkel og sikker etablering af samlingstætninger

Læs mere

Autoværn. Godkendt iht. EN 1317 REBLOC

Autoværn. Godkendt iht. EN 1317 REBLOC Autoværn Godkendt iht. EN 1317 Tid er penge og trafik sikkerhed. Systemet: Et af formålene for vore udviklingsingeniører hos REBLOC var at udvikle et enkelt system, der normalt fungerer uden yderligere

Læs mere

Flisemontering, cementbaseret flisemørtel

Flisemontering, cementbaseret flisemørtel Side 1 Flisemontering, cementbaseret flisemørtel Anvisningen gennemgår de vigtigste principper for opsætnings- og lægningsteknik ved montering af keramiske fliser efter tyndlagsmetoden og gælder for såvel

Læs mere

Elementsamlinger med Pfeifer-boxe Beregningseksempler

Elementsamlinger med Pfeifer-boxe Beregningseksempler M. P. Nielsen Thomas Hansen Lars Z. Hansen Elementsamlinger med Pfeifer-boxe Beregningseksempler DANMARKS TEKNISKE UNIVERSITET Rapport BYG DTU R-113 005 ISSN 1601-917 ISBN 87-7877-180-3 Forord Nærværende

Læs mere

ALTANER i højstyrke beton

ALTANER i højstyrke beton ALTANER i højstyrke beton PLADEALTANER 13 BRYSTNINGSALTANER 21 BOKSALTANER 29 RENOVERING AF ALTANER 39 MONTAGEMULIGHEDER 45 2 3 4 HVAD ER DIN ALTANDRØM? Bosco Verticale - Milano Ragnitzstrasse 36, Austria

Læs mere

Betonteknologi. Torben Andersen Center for betonuddannelse. Beton er formbart i frisk tilstand.

Betonteknologi. Torben Andersen Center for betonuddannelse. Beton er formbart i frisk tilstand. Betonteknologi Torben Andersen Center for betonuddannelse Beton er verdens mest anvendte byggemateriale. Beton er formbart i frisk tilstand. Beton er en kunstigt fremstillet bjergart, kan bedst sammenlignes

Læs mere

EVCOT. Kompositmateriale. Et ideelt alternativ til mere konventionelle materialer

EVCOT. Kompositmateriale. Et ideelt alternativ til mere konventionelle materialer EVCOT Kompositmateriale Et ideelt alternativ til mere konventionelle materialer Kompositmaterialet EVCOT er et vævsarmeret hærdeplastmateriale med høj mekanisk styrke og formstabilitet, selv når det er

Læs mere

PURE 110-PRO EPOXY KLÆBEANKER

PURE 110-PRO EPOXY KLÆBEANKER ONLINE ANKERDESIGN SOFTWARE PURE 110-PRO EPOXY KLÆBEANKER Komplet og letanvendelig webbaseret interface Enkelt 5-trins ankerdesign med 3D-modellering af forankringen Professionel specifikation af DEWALT

Læs mere

Varmblandet asfalt. Introduktion. Sammensætning. Afsnit 1.2 Side 1 af 5 1. oktober 2002

Varmblandet asfalt. Introduktion. Sammensætning. Afsnit 1.2 Side 1 af 5 1. oktober 2002 Afsnit 1.2 Side 1 af 5 1. oktober 2002 Varmblandet asfalt Introduktion Sammensætning Varmblandet asfalt er sammensat af stenmateriale, filler og bitumen. Sammensætningen varierer i forhold til de funktionskrav,

Læs mere

Godkendelse MK 6.10/1675

Godkendelse MK 6.10/1675 MATERIALE ELLER KONSTRUKTION: Brandsikring af kabel- rørgennemføringer. Betegnelse: Conlit Brandskot GODKENDELSESINDEHAVER: ROCKWOOL A/S Hovedgaden 501 2640 Hedehusene Telefon 46 56 16 16 Telefax 46 56

Læs mere

INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM. Industriens Kompositlaboratorium

INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM. Industriens Kompositlaboratorium INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM Industriens Kompositlaboratorium 1 Nye muligheder indenfor kompositmaterialer Industriens Kompositlaboratorium (IKL) er et spændende nyt samarbejde mellem FORCE Technology,

Læs mere

Statik og jernbeton. Lars Pedersen Institut for Byggeri & Anlæg Aalborg Universitet. Okt. 2016

Statik og jernbeton. Lars Pedersen Institut for Byggeri & Anlæg Aalborg Universitet. Okt. 2016 Statik og jernbeton Lars Pedersen Institut for Byggeri & Anlæg Aalborg Universitet Okt. 2016 Hvad kan gå galt? Hvordan undgår vi, at det går galt? Brud Betontværsnit Armeringsbehov? Antal jern og diameter

Læs mere

Statik og jernbeton. Lars Pedersen Institut for Byggeri & Anlæg Aalborg Universitet. Hvad kan gå galt? Hvordan undgår vi, at det går galt? Okt.

Statik og jernbeton. Lars Pedersen Institut for Byggeri & Anlæg Aalborg Universitet. Hvad kan gå galt? Hvordan undgår vi, at det går galt? Okt. Statik og jernbeton Lars Pedersen Institut for Byggeri & Anlæg Aalborg Universitet Okt. 2017 Hvad kan gå galt? Hvordan undgår vi, at det går galt? Brud 1 Betontværsnit Armeringsbehov? Antal jern og diameter

Læs mere

Hvorfor vælge Briiso?

Hvorfor vælge Briiso? Fakta om Briiso Skal fastgøres op ad K 1 10 godkendt flade Kan fastgøres på beton flader Kan fastgøres på murstens flader Kan fastgøres på pudset overflader, hvis pudset er fastsiddende Brandgodkendt i

Læs mere

Betons elasticitetsmodul. Lasse Frølich Betonteknolog, M.Sc.

Betons elasticitetsmodul. Lasse Frølich Betonteknolog, M.Sc. Betons elasticitetsmodul Lasse Frølich Betonteknolog, M.Sc. 1 Agenda 1. Hvad er elasticitetsmodul? 2. Typiske værdier for elasticitetsmodul 3. Indflydelse af forskellige parametre 4. Styring af elasticitetsmodul

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

9 Patent- og Varemærkestyrelsen

9 Patent- og Varemærkestyrelsen (19) DANMARK m 9 Patent- og Varemærkestyrelsen (12) PATENTSKRIFT (10) (51) lnt.ci. : B 28 B 5100 (2006.01) E 01 C 19100 (2006.01) (21) Ansøgningsnummer: PA 2013 00014 (22) Indleveringsdato: 2013-01-10

Læs mere