Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl. 12.00 16.00"

Transkript

1 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl , lokale C2) (Formøde for medarbejdersiden, kl , B1) (der serveres morgenbrød/kaffe, frokost (afhentes i kantinen), samt eftermiddagskaffe) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel KONCHR@rm.dk Oversigt over referat, inkl. tidsestimater 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra RMU møde den 13. december Temaoplæg (kl ) 3. Temaoplæg om den ny lov vedr. førtidspension og fleksjob (30 min)2 Drøftelsespunkter (kl ) 4. Drøftelse af Sporbarhed og Emneidentifikation (30 min) Udredning af hospitalsapoteksfunktionen (20 min) Orientering om påbud/afgørelser fra Arbejdstilsynet 2012 og drøftelse om arbejdsmiljø, overbelægning og sikkerhed (30 min)...7 Dato Jakob Olesen Jakob.Olesen@stab.rm.dk Rachel Mortensen Rachel.Mortensen@stab.rm.dk Jour.nr Korte drøftelsespunkter (kl ) 7. Drøftelse af forslag til hovedindhold i Arbejdsmiljøkonferencen 2013 (10 min) Aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på det personalepolitiske område (10 min)...11 Kaffe, te og kage (kl ) Orienteringspunkter (kl ) 9. Nyt vedr. byggeprojekter (45 min i alt) Orientering om status vedr. akutjob (10 min) Orientering om status vedr. arbejdet med udvikling af en kompetenceudviklingspolitik (10 min) Orientering om status vedr. funktions- og stillingsbeskrivelser for hospitalsledelse mv. (5 min) RMU s mødeplan for 2013 samt opgaveoversigt 2013 (5 min) Gensidig orientering (5 min) Eventuelt (5 min)...13

2 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra RMU møde den 13. december 2012./. Vedlagt referat fra RMU møde den 13. december 2012 til godkendelse. 3. Temaoplæg om den ny lov vedrørende førtidspension og fleksjob (30 min) Konsulenter ved det Sociale Kapitel Mette Høiriis og Peter Bak vil på mødet give en orientering om den ny lov og de ændringer i fleksjobordningen, som den medfører. Det indstilles, at orienteringen om den ny lov vedrørende førtidspension og fleksjob tages til efterretning. Der er fra medarbejderside fremsat ønske om en orientering om, hvad den ny lov vedrørende førtidspension og fleksjob vil eller kan få af betydning. Konsulent ved det Sociale Kapitel Peter Bak vil på mødet give en orientering om den ny lov og de ændringer i fleksjobordningen, som den medfører. Der har været afholdt møde i følgegruppen vedr. Det Sociale Kapitel og mangfoldighedsindsatsen, hvor man bl.a. også drøftede betydningen af førtidspensions- og fleksjobreformen. På mødet var der et ønske om, at der på RMU s døgnseminar juni 2013 bliver en temadrøftelse om fremtidens arbejdsmarked og social ansvarlighed på Region Midtjyllands arbejdspladser. Referat af mødet vedlægges til orientering. Bilag:./. Vedlagt referat af møde i følgegruppen 2. januar 2013 til orientering. (Mette Høiriis og Peter Bak, konsulenter ved Det Sociale Kapitel, Koncern HR, Stab, deltager under punktet). 4. Drøftelse af Sporbarhed og Emneidentifikation (30 min) Styregruppen for It og Infrastruktur har besluttet at arbejde hen imod et udbud vedr. Sporbarhed og Emneidentifikation, der kan sikre automatisk sporbarhed af ting og personer. Formålet er generelt at opnå mindre spildtid og større sikkerhed. Det indstilles, at RMU drøfter perspektiverne i udbuddet vedr. Sporbarhed og Emneidentifikation og drøfter behovet for evt. videre medarbejderinddragelse. Det indstilles, at RMU drøfter, om der er behov for generelle retningslinjer om anvendelse af automatisk sporbarhed af medarbejdere på regionens arbejdspladser.

3 1. Udbud vedr. Sporbarhed og Emneidentifikation. Region Midtjylland har besluttet at arbejde hen imod et udbud vedr. Sporbarhed og Emneidentifikation hardware, software og innovation. Formålet med anskaffelsen er at skabe en it-understøttelse af logistikken ved at sikre automatisk sporbarhed af ting (fx medicoteknisk udstyr, hjælpemidler, forbrugsvarer) og personer (medarbejdere og patienter). Der har allerede været gennemført en række forsøg med sporbarhed af både udstyr og medarbejdere (bl.a. i Horsens), som er faldet positivt ud. I forhold til det kommende projekt kan der - jf. MED- og Arbejdsmiljøaftalens 14 stk. 2, oplyses følgende: Formål: Finansieringen af de nye hospitaler i regionen (kvalitetsfondsmidler) har indbygget et vilkår om 8 pct. driftseffektivisering. Opnåelsen af dette krav vil ske ad flere veje, men en vigtig vej er en forbedret og mere effektiv logistik. Dette opnås bl.a. ved at etablere en generel sporbarheds-infrastruktur, som vil danne grundlag for en række applikationer og services, som igen vil understøtte en effektiv logistik: Transport og lagerstyring af udstyr, hjælpemidler, senge, varer m.m. En sådan sporbarheds-infrastruktur vil endvidere kunne bidrage til en række andre, positive tiltag, som vil kunne lette og smidiggøre arbejdet i hverdagen og øge sikkerheden omkring patienterne. Funktion: Medicoteknisk udstyr, hjælpemidler, senge, andet udstyr, forbrugsvarer, personale og patienter vil kunne blive udstyret med en ID-brik, som via et system af detektorer (antenner og lign.) kan spores til deres øjeblikkelige opholdssted. Udformning: De applikationer og services, som kan udnytte denne funktion, kan fx udvikles som smartphone-apps, præsenteres i Klinisk Logistik, udformes som alm. pc-programmer m.m. De enkelte applikationers og services udformning vil tage udgangspunkt i, hvad der er mest hensigtsmæssigt for de pågældende brugere. Eksempelvis vil en Søg-og-du-skal-finde applikation, som kan bruges til at finde udstyr, kollegaer eller patienter, givetvis være mest brugbar, hvis den både kan tilgås fra smartphones/tablets og pc er. Økonomi: Anskaffelse og udvikling af systemet finansieres gennem byggeprojekterne. Der vil være mulighed for en løbende udvikling og videreudvikling af services og applikationer, også efter at byggeprojekterne er afsluttet. Økonomien omkring sådanne udviklingsprojekter kan der ikke siges noget generelt om på nuværende tidspunkt. Tidsplaner: Udbuddet påtænkes gennemført i løbet af 2013, sådan at den generelle infrastruktur og nogle basale applikationer kan være klar til ibrugtagningen i forbindelse med færdiggørelse af de første dele af DNU, dvs. fra medio (Eventuel) sammenhæng med andre systemer: Den generelle infrastruktur vil have snitflader til eksisterende it-systemer som Medusa (medicoteknisk udstyrsdatabase) og MidtEPJ/Klinisk Logistik (information til patienter).

4 De påregnede konsekvenser for Arbejdsmiljøet: Effektiv håndtering af udstyr og varer og en let tilgængelig mulighed for hurtigt at finde ting og personer bidrager til at skabe ro omkring de primære opgaver. Det er således vurderingen, at konsekvenserne for arbejdsmiljøet vil være positive. Erfaringerne med forsøg på Regionshospital Horsens peger entydigt i retning af et sænket forvirringsniveau og mere tid til de egentlige opgaver. Arbejdets tilrettelæggelse og indhold: Sporbarhed og Emneidentifikation kan på sigt påvirke arbejdets indhold udover det sænkede forvirringsniveau. Efterhånden som sporbarheden indarbejdes, og der opnås sikkerhed for en tilstrækkelig sikkerhed og præcision, vil man fx kunne forestille sig, at sporbarheden kan understøtte halv- eller måske helautomatiske statusskift i den kliniske journalføring. (Hvis systemet kan se, at Læge Jensen har opholdt sig sammen med Patient Hansen i et givet tidsrum, er der formodning om, at Hansen er blevet tilset som foreskrevet. Dette kan systemet så foreslå Læge Jensen, som kan kvittere med et flueben i stedet for at skulle skrive hele historien selv). Personalebehov: Sporbarhed og Emneidentifikation forventes ikke direkte at have konsekvenser for personalebehovet. Indirekte er der selvfølgelig en sammenhæng med de effektiviseringskrav, som er indbygget i finansieringen af de nye hospitaler: Hvis vi ikke skaber en forøget effektivitet, vil det blive meget vanskeligt at opfylde disse krav. Personaleanvendelse, herunder jobfordeling: Sporbarhed og Emneidentifikation forventes ikke at have konsekvenser for personaleanvendelsen eller jobfordelingen. Uddannelse: Ibrugtagning af nye applikationer/services vil som udgangspunkt altid indebære et vist behov for instruktion. Med et meget stort fokus på brugervenlighed og selvforklarende funktioner skønnes dette behov dog at blive minimalt. Udbuddet forventes at blive annonceret i april måned konsekvenser af at gennemføre automatisk sporbarhed af personer (medarbejdere) En gennemførelse af sporbarhed af medarbejdere er omfattet af aftalen om kontrolforanstaltninger. Det indebærer, at regionen i medfør af ledelsesretten kan iværksætte kontrolforanstaltninger. Medarbejderne skal være informeret om kontrolforanstaltningerne, de driftsmæssige begrundelser, der ligger bag, hvilke oplysninger, der tilvejebringes og håndteringen af disse oplysninger. Aftalen er vedlagt som bilag. Formålet med indførsel af sporbarhed er, som det fremgår ovenfor, ikke at kontrollere medarbejderne, men at sikre en endnu bedre udnyttelse af regionens ressourcer; medarbejdere og materiel. Der vil i forbindelse med RMU-mødet blive redegjort nærmere for overvejelserne omkring udbuddet vedr. Sporbarhed og Emneidentifikation.

5 (Esben Wolf, seniorprojektleder, IT-afdelingen, deltager under punktet). Bilag:./. Vedlagt aftale om kontrolforanstaltninger til orientering../. Vedlagt nyhed fra Midtnyt 28. januar 2013 om udbud vedr. sporbarhed til orientering. 5. Udredning af hospitalsapoteksfunktionen (20 min) Arbejdsgruppen for udredning af hospitalsapoteksområdet afleverede i efteråret sin rapport om den fremtidige struktur for hospitalsapoteksområdet i Region Midtjylland. Rapporten har været i høring på regionens hospitaler, og på baggrund af rapporten og høringssvarene forventes direktionen at ville indstille til regionsrådet, at hospitalsapotekerne fusioneres til et fælles regionalt hospitalsapotek. Direktionen har ønsket, at indstillingen til beslutning sendes i høring i de relevante lokale MEDudvalg og i Regions-MEDudvalget. Det indstilles, at RMU drøfter direktionens indstilling til beslutning vedr. hospitalsapoteksområdet. Lederforum for økonomi nedsatte i december 2011 en arbejdsgruppe, der fik til opgave at lave en udredning af hospitalsapoteksområdet. Gruppen skulle opstille et beslutningsgrundlag for etablering af en fremtidssikret model for apoteksdrift i Region Midtjylland. Den færdige rapport er siden behandlet i Lederforum for økonomi og har været i høring hos hospitalerne i regionen. Hospitalerne har indsendt høringssvar, og på baggrund af rapporten og høringssvarene overvejer direktionen en løsning, hvor de tre nuværende hospitalsapoteker fusioneres til et fælles regionalt hospitalsapotek. Direktionens indstilling har desuden været hørt i Strategisk Sundhedsledelsesforum, og fremsendes nu til høring i de lokale MED-udvalg og RMU. Når der er indhentet bemærkninger herfra, fremsendes sagen igen til direktionen og herefter til endelig beslutning i regionsrådet. Anbefaling Direktionen anbefaler, at hovedkonklusionerne fra rapporten følges. Det indebærer, at de tre nuværende hospitalsapoteker fusioneres til et fælles regionalt hospitalsapotek under ledelse af en hospitalsapoteker. Det ny fælles regionale hospitalsapotek vil fremover have fem afdelinger i Aarhus, Viborg, Herning, Horsens og Randers, alle med lokal afdelingsleder. Den lokale afdelingsleder indgår i ledelsen af det fælles regionale hospitalsapotek og tillige i afdelingslederkredsen på de lokale sygehuse. Den lokale afdelingsleder kan derudover have regionsdækkende specialistfunktioner. En fusion af hospitalsapotekerne giver fordele i form af en mere rationel drift, et højere fagligt niveau og større implementeringskraft for nye initiativer. Der etableres et rådgivende driftsråd for det nye fælles regionale hospitalsapotek med repræsentanter fra alle hospitalsledelser. Derudover vil formanden for den regionale lægemiddelkomité være medlem sammen med vicedirektøren for Sundhedsplanlægning.

6 Det anbefales, at fusionen af enhederne får regnskabsmæssig virkning fra 1. januar 2014 og at den fælles organisation og ledelsen af det fælles regionale hospitalsapotek etableres snarest. Ledelsen af det ny fælles regionale hospitalsapotek organiserer herefter den praktiske fordeling af opgaver. Organisatorisk tilknytning Det regionale hospitalsapotek etableres som en selvstændig regional afdeling i lighed med fx Indkøb og Medicoteknik. Hospitalsapotekeren refererer til direktionen og får plads i Klinikforum og koncernledelsen. Konsekvenser/økonomi Der må forventes flere rationaler på et fælles regionalt hospitalsapotek i forhold til den nuværende organisering. Især indenfor logistikområdet er der potentiale på flere områder i form af fælles lager, fælles it og større volumen til eksempelvis robotter og semiautomatiske løsninger. Derudover vil der være opgaver, der i dag løses alle tre steder, men som med fordel kan varetages et sted. Som eksempel herpå kan nævnes døgndækkende vagtordning. Det anbefales, at den fælles regionale apoteksfunktion pålægges at indhøste driftsgevinster efter sammenlægningen på 5 pct. af lønbudgettet i 2014 og frem, svarende til en driftsbesparelse på 5 mio. kr. Midlerne fra driftsbesparelsen afsættes i en central pulje, hvor det fælles regionale hospitalsapotek kan søge om frigivelse af midler til konkrete projekter og opgaver, som fx implementering af RADS-anbefalingerne, styrkelse af arbejdet i specialistgrupperne og optimering af logistikområdet. Projekterne skal give målbare resultater. Puljen administreres af direktionen efter indstilling fra Hospitalsapoteket og Sundhedsplanlægning. Den konkrete udmøntning af driftsbesparelsen varetages af det ny, fælles hospitalsapotek, og den nærmere udredning af de driftsøkonomiske forhold vil finde sted, når ledelsen af det fælles regionale hospitalsapotek er udpeget. Hospitalsapoteksbudgettet samles i den regionale administration. De budgetmæssige flytninger fremsendes til regionsrådets godkendelse. Rapporten om udredning af hospitalsapoteksområdet inkl. kommissorium for arbejdsgruppen er vedlagt som bilag sammen med hospitalernes høringssvar. Direktionens anbefalinger i overblik: - at de tre hospitalsapoteker i regionen fusioneres til et fælles regionalt hospitalsapotek, med afdelinger og afdelingsleder i Aarhus, Viborg, Herning, Horsens og Randers, - at der udpeges en hospitalsapoteker som chef for den samlede hospitalsapoteksorganisation, - at det regionale hospitalsapotek etableres som selvstændig regional afdeling i lighed med fællesfunktioner som fx Indkøb og Medicoteknik. Hospitalsapotekeren refererer til direktionen og får plads i Klinikforum og Koncernledelsen, - at midlerne fra driftsbesparelsen afsættes i en central pulje, hvor det fælles regionale hospitalsapotek kan søge om frigivelse af midler til konkrete projekter og opgaver

7 Bilag:./. Vedlagt rapport om udredning af hospitalsapoteksområdet og kommissorium til orientering../. Vedlagt hospitalernes høringssvar til orientering. 6. Orientering om påbud/afgørelser fra Arbejdstilsynet 2012 og drøftelse om arbejdsmiljø, overbelægning og sikkerhed (20 min) Koncern HR har udarbejdet oversigt over status på Arbejdstilsynets påbud/afgørelser i Region Midtjylland Arbejdstilsynet har været på 82 besøg. Besøgene har afstedkommet i alt 141 påbud/afgørelser. Regionen har modtaget to tværgående rådgivningspåbud om brug af autoriseret arbejdsmiljørådgiver inden for det ergonomiske henholdsvis psykiske arbejdsmiljøområde. Der er i forhold til tidligere år tale om en stor stigning i antal påbud/afgørelser pr. besøg. Dette skyldes, at hospitaler og Psykiatri og Social typisk har mange arbejdsmiljøudfordringer inden for Arbejdstilsynets fokusområder. Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø gennemfører en videns- og læringsopsamling af alle påbud/afgørelser i 2013 med henblik på tværgående årsagsanalyse. Resultatet heraf vil blive afrapporteret i relevante fora. Der vil på mødet blive givet en kort orientering om status. Der er fra medarbejderside fremsat ønske om en drøftelse af balancen mellem aktivitetsniveau og de personalemæssige- og fysiske ressourcer, herunder overbelægning på medicinske afdelinger. Medarbejdersidens input til dagsordenspunkt er vedlagt til drøftelse. Medarbejdersiden har desuden ønsket at drøfte, hvordan der arbejdes med sikkerheden i skadestuen, herunder håndtering af optræk til uro. Det indstilles, at orienteringen om påbud/afgørelser fra Arbejdstilsynet 2012 tages til efterretning. Det indstilles, at medarbejdersidens input vedr. arbejdsmiljø, overbelægning og sikkerhed drøftes. På baggrund af beslutning på RMU-mødet 13. december 2012 har Koncern HR udarbejdet oversigt over status på Arbejdstilsynets påbud/afgørelser i Region Midtjylland Arbejdstilsynet har været på 82 besøg, der i alt har afstedkommet 141 påbud/afgørelser. Der er i forhold til tidligere år tale om en stor stigning i antal påbud/afgørelser pr. besøg. Dette kan tilskrives Arbejdstilsynets nye risikobaserede tilsynsmetode, der blev indført pr. 1. januar Tilsynet skal ses som led i den nationale strategi for reduktion af tre væsentlige arbejdsmiljøproblemer på arbejdsmarkedet: Alvorlige ulykker, muskel- og skeletbesvær samt psykisk arbejdsmiljø. Tilsynsmetoden betyder, at virksomheder, der vurderes at have de største problemer med arbejdsmiljøet, får flere tilsyn. Hospitaler og Psykiatri og Social har typisk mange arbejdsmiljøudfordringer på de angivne områder hvilket forklarer stigningen.

8 De 141 påbud/afgørelser inkluderer 17 påbud om autoriseret arbejdsmiljørådgivning og 7 strakspåbud. Herudover er der givet 2 afgørelser uden påbud samt 58 vejledninger. Vejledningerne blev primært givet inden for psykisk arbejdsmiljø (21 vejledninger, herunder 7 vedrørende vold og trusler samt 1 vedrørende mobning) samt ergonomi (20 vejledninger). Vejledninger gives, hvor arbejdsmiljøet overholder loven, men hvor man ved at følge vejledningerne kan forbedre arbejdsmiljøet. Region Midtjylland har i august og oktober 2012 modtaget to tværgående rådgivningspåbud fra Arbejdstilsynet om brug af autoriseret arbejdsmiljørådgiver inden for det ergonomiske henholdsvis psykiske arbejdsmiljøområde. Den nedsatte styregruppe vedrørende tværgående rådgivningspåbud varetager den overordnede opgaveløsning af påbuddet. Der er desuden nedsat to arbejdsgrupper, som understøtter styregruppen med at inddrage erfaringer fra det daglige arbejdsmiljøarbejde i forhold til vidensopsamling og handlingsplaner for de tværgående rådgivningspåbud. Der blev givet 33 grønne smileys efter Arbejdstilsynets besøg i Grønne smileys gives, hvor arbejdsmiljøet er betydeligt bedre, end loven foreskriver. I tabellen nedenfor fordeles påbud/afgørelser på arbejdsmiljøemner, og nederst ses beregning af antal påbud/afgørelser pr. besøg. Påbud/afgørelser fordelt på arbejdsmiljøemner Psykisk arbejdsmiljø Ergonomi Indeklima Støj Kemiske og biologiske belastninger Ulykkesrisici Krav til egenindsats Hudbelastninger Bygherrer, udbydere mv Andet Påbud og afgørelser i alt Besøg Antal påbud/ afgørelser pr. besøg 1,2 0,56 0,77 0,68 0,33 1,72 I kategorien Psykisk arbejdsmiljø blev de 36 afgørelser givet indenfor emnerne stor arbejdsmængde/tidspres/høje eller uklare krav (18 afgørelser), vold og trusler m.v. (13 afgørelser), mobning (1 afgørelse), kommunikationsproblemer (1 afgørelse) samt kategorien Andet (3 afgørelser).

9 I kategorien Ergonomi blev de 39 påbud givet på grund af skærm-/kontorarbejdspladser/epj (25 påbud), løft (5 påbud), plads/uhensigtsmæssige arbejdsstillinger (3 påbud), indretning af medicinrum (1 påbud) samt kategorien Andet (5 påbud). I kategorien Indeklima blev de 23 påbud primært givet på grund af kulde-/varme-/træk- /ventilationsproblemer. Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø gennemfører en videns- og læringsopsamling af alle påbud/afgørelser i 2013 med henblik på tværgående årsagsanalyse. Resultatet heraf vil fremgå i arbejdsmiljøredegørelsen 2013, og vil primo 2014 tillige blive afrapporteret til RMU, HR- /Personalechefkredsen samt lokale arbejdsmiljøkoordinatorer. Der er fra medarbejderside fremsat ønske om en drøftelse af balancen mellem aktivitetsniveau og de personalemæssige- og fysiske ressourcer, herunder overbelægning på medicinske afdelinger. Medarbejdersidens input er vedlagt til drøftelse. Medarbejdersiden har desuden ønsket at drøfte, hvordan der arbejdes med sikkerheden i skadestuen, herunder håndtering af optræk til uro. Bilag:./. Vedlagt bilag om medarbejdersidens input til dagsordenspunktet til drøftelse. 7. Drøftelse af forslag til hovedindhold i Arbejdsmiljøkonferencen 2013 (10 min) Som tema for Arbejdsmiljøkonferencen 2013 i Region Midtjylland foreslås trivsel på arbejdspladsen handlinger og muligheder. Formålet er dels at følge op på det tværgående rådgivningspåbud vedrørende psykisk arbejdsmiljø, dels at understøtte det igangværende kulturarbejde mod en helhedsorienteret forbedringskultur for der igennem at bidrage til at skabe større effekt af arbejdsmiljøindsatsen. Forslaget ligger i forlængelse af blandt andet drøftelsen i december 2012 i RMU om opfølgning på arbejdsmiljødrøftelsen 27. juni 2012 og rådgivningspåbud. Konferencen afholdes 10. oktober 2013 og gennemføres med en vekselvirkning mellem oplægsholdere og workshops, hvor gode eksempler fra arbejdspladser i Region Midtjylland præsenteres. Målgruppen er arbejdsmiljøgrupperne. Der vil på mødet blive givet en kort orientering om forslag til hovedindhold i den kommende konference. Det indstilles, at RMU drøfter forslag til hovedindhold i Arbejdsmiljøkonference Det indstilles, at Koncern HR arbejder videre med programmet. Der lægges op til, at RMU drøfter nedenstående forslag til hovedindhold i den kommende arbejdsmiljøkonference 2013 i Region Midtjylland. Forslaget ligger i forlængelse af blandt andet drøftelsen i december 2012 i RMU om opfølgning på arbejdsmiljødrøftelsen 27. juni 2012 og rådgivningspåbud. Tema for konferencen Trivsel på arbejdspladsen handlinger og muligheder.

10 Formål Der er en række tiltag i gang på det samlede arbejdsmiljøområde, som har til hensigt at understøtte en mere helhedsorienteret forebyggelse, fokuseret opfølgning og derved større effekt af arbejdsmiljøindsatsen i Region Midtjylland. Desuden giver et tværgående påbud om at forebygge belastninger i det psykiske arbejdsmiljø endnu et incitament til at sætte fokus på netop dette område. Formålet med konferencen er at: Styrke forebyggelse af vold og trusler samt styrke evnen til at skabe balance mellem krav og ressourcer Understøtte implementering af politiker, retningslinjer og værdier med henblik på at skabe målrettet handling og positiv udvikling i arbejdsmiljøarbejdet af hensyn til medarbejdere og borgere Understøtte det igangværende kulturarbejde imod en helhedsorienteret forbedringskultur: Styrke handlekraften i arbejdsmiljøarbejdet Tænke arbejdsmiljøet ind i det daglige arbejde Understøtte kvalitet og patientsikkerhed Mål Inspiration til at reducere forekomsten af vold og trusler via læring af lokale aktiviteter og erfaringer Inspiration til at forebygge belastninger som følge af store arbejdsmængder, høje krav og tidspres og generelle ubalancer mellem krav og ressourcer Udbrede den nyeste viden på området og dele erfaringer fra Region Midtjyllands arbejdspladser, hvor der er opnået gode resultater med forebyggelse af ovenstående Udbrede viden om, hvordan nærvær, positivt sprogbrug og omgangsformer med en stærk kulturel forankring, kan understøtte forebyggelse af vold og trusler, bidrage til at forebygge belastninger ved ubalancer mellem krav og ressourcer samt fremme den generelle trivsel Målgruppe Det foreslås, at den primære målgruppe er arbejdsmiljøgrupperne. Forslag til tidspunkt for konferencen Konferencen afholdes 10. oktober Den gennemføres efter samme model som i 2012 med en vekselvirkning mellem oplægsholdere, kultursaloner og udstillingsvinduer, hvor gode eksempler fra arbejdspladser i Region Midtjylland præsenteres.

11 8. Aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på det personalepolitiske område (10 min) Ved den seneste overenskomstfornyelse blev der afsat kr. til personalepolitiske projekter i Region Midtjylland i overenskomstperioden. På møde i RMU 27. september 2012 blev det besluttet, at RMU er styregruppe, og der blev nedsat en projektgruppe, som skulle komme med forslag til personalepolitiske projekter. Projektgruppen har udformet udkast til projektbeskrivelse. Det indstilles, at RMU godkender den overordnede projektbeskrivelse og delegerer godkendelsen af lokale projekter til de lokale HMU er herunder ansvar for planlægning, gennemførelse og formidling af erfaringerne fra projekterne. Det indstilles, at Koncern HR får ansvaret for at formidle projektbeskrivelsen til de centrale parter, samt ansvar for aflæggelse af regnskab for det samlede projektforbrug. Ved overenskomstfornyelsen pr. 1.april 2011 er det bl.a. aftalt, at der anvendes kr. årligt til lokale personalepolitiske projekter (regionale samarbejdsprojekter) i Region Midtjylland altså samlet kr. i overenskomstperioden. På møde i RMU 27. september 2012 blev det besluttet, at RMU er styregruppe, og der blev nedsat en projektgruppe, som skulle komme med forslag til personalepolitiske projekter. Projektgruppen har afholdt møde den 17. december Der blev på mødet drøftet input til en overordnet projektbeskrivelse. På den baggrund er der udformet vedlagte udkast til projektbeskrivelse. Bilag:./. Vedlagt udkast til overordnet projektbeskrivelse til drøftelse. 9. Nyt vedr. byggeprojekter (45 min i alt) Der vil på mødet blive givet en orientering om byggeprojekterne på psykiatri- og socialområdet samt nyt vedr. byggeprojekterne på Regionshospitalet Horsens, DNV-Gødstrup og DNU. Det indstilles, at orienteringen om nyt vedr. byggeprojekterne tages til efterretning. Gert Pilgaard orienterer på mødet om status for byggeprojekterne på psykiatri- og socialområdet. Lisbeth Holsteen Jessen orienterer om ny Dagkirurgisk Center og P-hus mv. på Regionshospitalet Horsens. Henning Vestergaard orienterer om et oplæg om organisering af ledelse på DNV-Gødstrup, som er i høring hen over årsskiftet. Vibeke Krøll orienterer om, hvordan effektiviseringsprocessen er grebet an, partikelkanonen samt redegør for en patientulykke 27. december 2012.

12 På RMU-mødet 27. september 2012 blev det aftalt, at der på det kommende møde ville blive orienteret om byggeprojekterne på psykiatri- og socialområdet. På RMU-mødet 13. december blev det imidlertid besluttet at skubbe punktet på grund af det fremskredne tidspunkt. 10. Orientering om status vedr. akutjob (10 min) Der vil på mødet blive givet en status vedr. akutjob. Det indstilles, at status vedr. akutjob tages til efterretning. Der er fra medarbejderside fremsat ønske om en orientering om status vedr. akutjob. På sidste RMU-møde 13. december 2012 blev det konkluderet, at der skulle udarbejdes en oversigt over antal ansatte i akutjob hver måned, så udviklingen løbende kan følges. 15. januar 2013 blev der således fremsendt opgørelser til RMU vedr. oplysninger om oprettede akutjob i perioden 15/ / (en samlet opgørelse for Region Midtjylland som helhed og en opgørelse på enheder i forhold til måltal). På mødet vil der blive givet en status vedr. akutjob. Bilag:./. Vedlagt oversigt over akutjobopslag med ansøgningsfrist i perioden 15. november 2012 til 31. januar 2013 til orientering. 11. Orientering om status vedr. arbejdet med udvikling af en kompetenceudviklingspolitik (10 min) Der vil blive givet en status for arbejdet i arbejdsgruppen vedr. udformning af forslag til en kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland, og herunder en kort redegørelse for, hvordan der i øvrigt arbejdes med de tre perspektiver på uddannelsesområdet (regionalt udviklingsperspektiv, arbejdsgiver-/arbejdsplads perspektiv og uddannelsessteds perspektiv). Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Medarbejdersiden har ønsket at få en status for arbejdet i arbejdsgruppen vedr. udformning af forslag til en kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland, og herunder en redegørelse for, hvordan der i øvrigt arbejdes med de tre perspektiver på uddannelsesområdet (regionalt udviklingsperspektiv, arbejdsgiver-/arbejdsplads perspektiv og uddannelsessteds perspektiv), som blev drøftet på døgnseminaret 28. juni Arbejdsgruppens forslag til en kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland drøftes på det kommende RMU-møde 11. april 2013.

13 12. Orientering om status vedr. funktions- og stillingsbeskrivelser for hospitalsledelse mv. (5 min) Der vil på mødet blive givet en kort orientering for status for arbejdet vedr. funktions- og stillingsbeskrivelser for hospitalsledelse mv. Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Der vil på mødet blive givet en kort orientering for status for arbejdet vedr. funktions- og stillingsbeskrivelser for hospitalsledelse mv. Til orientering kan det oplyses, at emnet behandles på RMU-mødet 11. april RMU s mødeplan for 2013 samt foreløbig opgaveoversigt 2013 (5 min) Der er ingen ændringer RMU s mødeplan for Der er lavet enkelte ændringer i opgaveoversigten for Eftersom der er udpegning og valg af medlemmer til RMU i 1. i kvartal 2013 vil opgaveoversigten blive drøftet og endelig fastlagt af det nye RMU../. Vedlagt mødeplan for møder i RMU i 2013 til orientering../. Vedlagt opgaveoversigt for RMU 2013 til orientering. 14. Gensidig orientering (5 min) 15. Eventuelt (5 min)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til Hospitalsenheden Vest HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk DAGSORDEN til HMU-møde Dato 18-03-2011 Bent Nørgaard Tanderup Tel. 45 9912 6053

Læs mere

Fremtidens Arbejdsmiljørådgivning

Fremtidens Arbejdsmiljørådgivning Fremtidens Arbejdsmiljørådgivning Arbejdsformer og rådgivningskompetencer, der fremmer rådgivningens anvendelighed Motivation til brug af rådgivning Erfaring fra en stor intern autoriseret arbejdsmiljø-organisation

Læs mere

Det samlede antal årsværk er på ca. 165, hvoraf ca. 75 er indtægtsdækkede stillinger.

Det samlede antal årsværk er på ca. 165, hvoraf ca. 75 er indtægtsdækkede stillinger. l Koncern HR Koncern HR ledes af to afdelingschefer samt en sekretariatschef, der alle har reference til direktionen. Afdelingen er organiseret med en overordnet strategisk og koordinerende enhed i Regionshuset

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Arbejdsmiljøaftale for Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Arbejdsmiljøaftale for Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Arbejdsmiljøaftale for Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Aktiviteter til styrkelse af arbejdsmiljøet 1. Beskrivelse af de aktiviteter/metoder, der kan anvendes med henblik

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk www.rm.dk Oversigt over referat 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 11. marts 2016 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for samarbejdet mellem hospital, kommune og praktiserende læger i Horsens-klyngen.

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 5. februar 2014 /SUBERG Referat fra møde i åben dagsorden Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Lægelig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed

Læs mere

Drejebog for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser i Psykiatri og Social

Drejebog for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser i Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR Tingvej 15A, 2. tv. DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 PsykiatriSocial@rm.dk www.rm.dk Drejebog for omplacering og afskedigelser ved strukturændringer og besparelser

Læs mere

Rubrik forregion Midtjyllands. kompetenceudviklingspolitik

Rubrik forregion Midtjyllands. kompetenceudviklingspolitik Rubrik forregion Midtjyllands kompetenceudviklingspolitik Forord Region Midtjyllands mission er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand. Vi vil stræbe efter

Læs mere

Kerneopgaven og arbejdsmiljøet

Kerneopgaven og arbejdsmiljøet Kerneopgaven og arbejdsmiljøet Arbejdsmiljødrøftelse, Afdelingschef Ditte Hughes, Koncern HR Regionsrådet 2. marts 25 MED- og Arbejdsmiljøaftale som fundament Systematisk, helhedsorienteret og forebyggende

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ)

Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ) Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ) Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Koncern HR, Viborg, HH Juni 2014 Region Midtjylland i alt Udvalg ledelses medarbejder Regions-MEDudvalget 1 11 23 Hoved-MEDUdvalg 1 strengede 7 85 107

Læs mere

Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune

Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune 1. Indledning 2. Formål Det er Gentofte Kommunes ambition, at vi i fællesskab fastholder og udvikler et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, hvor trivsel og

Læs mere

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE...

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... Indholdsfortegnelse ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... 4 1.1 REGIONENS HOVEDOPGAVER... 4 1.2 REGION SJÆLLANDS VISION... 4 1.3 DE GRUNDLÆGGENDE ORGANISATORISKE

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost)

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost) Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl. 9.00 kl. 13.00 (inkl. frokost) (Mødested: Sophiendal Gods, Låsbyvej 82, 8600 Skanderborg) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg

Læs mere

Strategi for kommunikation om EPJ

Strategi for kommunikation om EPJ Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kommunikation@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Strategi for kommunikation om EPJ I løbet af 2010

Læs mere

Fredag den 25. april 2014 kl

Fredag den 25. april 2014 kl Psykiatri og Social Administrationen HMU for Psykiatri og Social Ledelsessekretariatet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget

Læs mere

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009 Regionshuset Viborg Referat Døgnseminar Regions-MEDudvalget 17. - 18. juni 2009 Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 Hr-viborg@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Temadrøftelser

Læs mere

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tlf. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, Konference 1) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 18. december 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder bang, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale C2) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for FAM Svendborg

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for FAM Svendborg August 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for FAM Svendborg Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan læses tabellerne

Læs mere

Koncern HR, Uddannelse, Udvikling og Arbejdsmiljø, maj 2013

Koncern HR, Uddannelse, Udvikling og Arbejdsmiljø, maj 2013 1 Udgivet af: Udarbejdet af: Fotos: Layout: Kontakt: Koncern HR, Uddannelse, Udvikling og Arbejdsmiljø, maj 2013 Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø Fra Region Midtjyllands arbejdspladser Koncern HR, Fysisk

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Øre-, Næse- og Halskirurgisk Afdeling F

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Øre-, Næse- og Halskirurgisk Afdeling F August 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Øre-, Næse- og Halskirurgisk Afdeling F Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse...

Læs mere

Regionsrådet. Nu offentliggøres de første nationale resultater fra monitoreringen af kræftpakker

Regionsrådet. Nu offentliggøres de første nationale resultater fra monitoreringen af kræftpakker Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 Regionsrådet Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Nu offentliggøres de første nationale resultater fra monitoreringen

Læs mere

Retningslinier for lokale lønforhandlinger

Retningslinier for lokale lønforhandlinger RMU 8/2 2007 bilag pkt.11 Region Midtjylland HR Viborg Udkast Overordnede Retningslinier for lokale lønforhandlinger i Region Midtjylland for 2007 30. januar 2007 Indledning Region Midtjylland står overfor

Læs mere

Arbejdstilsynet aflægger besøg

Arbejdstilsynet aflægger besøg Arbejdstilsynet aflægger besøg Tilsynsbesøget - processkitse (Kilde AT) Hvad ønsker arbejdstilsynet at undersøge? I er varslet et risikobaseret tilsyn fra Arbejdstilsynet (AT). AT s opgave er at gennemgå

Læs mere

Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den 8. juni 2011, kl. 10, lokale 77.

Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den 8. juni 2011, kl. 10, lokale 77. Dato 03-06-2011 Sagsbehandler Hanne Rasmussen Telefon nr. 7257 7397 Mail hra@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-76271 Sags nr. 1849-17630 Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den

Læs mere

Arbejdstilsynets tilsynspraksis og reduktionsmål

Arbejdstilsynets tilsynspraksis og reduktionsmål Arbejdstilsynets tilsynspraksis og reduktionsmål Oplæg på arbejdsmiljødagene 2015 for Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev Kommuner Torsdag d. 26. marts 2015 v. Tilsynschef i Arbejdstilsynet Thomas N.

Læs mere

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen Årlig status vedr. forløbskoordinatorfunktioner Status sendes til Danske Regioner (nch@regioner.dk) og KL (kmm@kl.dk) én gang årligt d. 15. november 2013-2015. Status i Region Syddanmark pr. 15. nov. 2014

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland

Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland BILAG 1 Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland J.nr. 1-30-77-76-14 I henhold til 3 i Region Midtjyllands MED- og Arbejdsmiljøaftale sker valg og udpegning af medlemmer til MED og AMO (Arbejdsmiljøorganisationen)

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

System introduktion, e-learningskurser og kursus i sårkompetence

System introduktion, e-learningskurser og kursus i sårkompetence Beskrivelse af kurser indenfor både system introduktion, e-learningskurser og regionale kurser, samt allokering af midler i national implementering af telemedicinsk sårvurdering. System introduktion, e-learningskurser

Læs mere

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden 3 indstillinger fra byggesporet i den administrative forandringsproces Vedlagt følger indstillinger fra bygningssporet vedrørende: 1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller

Læs mere

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse 2015

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse 2015 Regionshuset Viborg Koncern HR Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse 2015 Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 konchr@rm.dk www.rm.dk Baggrund Regionsrådet vedtog i februar 2010 Retningslinjer

Læs mere

Referat Beredskabsrådsmøde

Referat Beredskabsrådsmøde Hospitalsenheden Vest Plan og strategi Gl. Landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat Beredskabsrådsmøde Mandag d. 12. sep 2012 kl. 13.30 15.30 Mødelokale: Udvalgsværelse 1, Herning Dato

Læs mere

Region Midtjylland. Nedsættelse af en regional lægemiddelkomite. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 23

Region Midtjylland. Nedsættelse af en regional lægemiddelkomite. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 23 Region Midtjylland Nedsættelse af en regional lægemiddelkomite Bilag til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 23 Regionshuset Viborg Udkast til kommissorium for lægemiddelkomiteer i Region Midtjylland

Læs mere

Psykiatri. Arbejdsmiljøpolitik 2013 FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING. Arbejdsmiljøpolitik

Psykiatri. Arbejdsmiljøpolitik 2013 FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING. Arbejdsmiljøpolitik Arbejdsmiljøpolitik 2013 Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Arbejdsmiljøpolitik Arbejdsmiljøpolitik for Region Hovedstadens Psykiatri Arbejdsmiljøpolitikken blev godkendt i Psyk-MED d. 24. august

Læs mere

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Michael Holst Mogens Bak Hansen

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Michael Holst Mogens Bak Hansen Referat fra mødet i Direktion (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 6. august 2015 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer: Louise Thule Michael Holst Mogens

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur Hovedaftale vedrørende samarbejde om forskning, talentudvikling, uddannelse og videnudveksling på sundhedsområdet mellem Faculty of Health Sciences (Health), Aarhus Universitet og Region Midtjylland 1.

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 April 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Side 1 af 25 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 Sygefravær... 3 Arbejdsulykker... 3 APV problemstillinger i IPL... 3

Læs mere

Ledelse i. Region Midtjylland. Overordnede stillingsbeskrivelser for ledere på hospitaler og psykiatri- og socialområdet. Region Midtjylland

Ledelse i. Region Midtjylland. Overordnede stillingsbeskrivelser for ledere på hospitaler og psykiatri- og socialområdet. Region Midtjylland Ledelse i Region Midtjylland Overordnede stillingsbeskrivelser for ledere på hospitaler og psykiatri- og socialområdet Region Midtjylland September 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Forord...4

Læs mere

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere:

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere: Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i LMU, den 15. juni 2010. Deltagere: Mette Norup Frøjk Britta Glintborg

Læs mere

Virksomhedsgrundlag for Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø

Virksomhedsgrundlag for Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø Bedre arbejdsmiljø Bedre kerneydelse Virksomhedsgrundlag for Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø 4. udgave, revideret den 1. september 2013 Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø 2 Virksomhedsgrundlag Virksomhedsgrundlaget

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Åbent referat. af mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. januar 2009 kl. 09:30 i Regionshuset Viborg, lokale A6

Region Midtjylland Sundhed. Åbent referat. af mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. januar 2009 kl. 09:30 i Regionshuset Viborg, lokale A6 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. februar 2009 /METGRE Åbent referat af mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. januar 2009 kl. 09:30 i Regionshuset Viborg, lokale A6 Mødedeltagere: Region

Læs mere

Ny rådgivningsbekendtgørelse & Ny autorisationsbekendtgørelse AMK 2013

Ny rådgivningsbekendtgørelse & Ny autorisationsbekendtgørelse AMK 2013 Ny rådgivningsbekendtgørelse & Ny autorisationsbekendtgørelse AMK 2013 Program for dagen 1. Velkomst og præsentation 2. Den nye rådgivningsbekendtgørelse 3. Den nye autorisationsbekendtgørelse og hovedpunkter

Læs mere

Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2

Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 27. september 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse REFERAT Møde i: Forum for ledelse og uddannelse J.nr.: 200719092 Dato/tidspunkt: 5. maj 2015, kl. 8.00-10.00 Sted/lokale: Kristineberg, lokale 5.03a Deltagere: Vicedirektør Anne Hertz (formand) Centerchef

Læs mere

Alle ledige stillinger i regionerne opslås som fuldtidsstillinger med virkning fra 1. januar 2014.

Alle ledige stillinger i regionerne opslås som fuldtidsstillinger med virkning fra 1. januar 2014. NOTAT Punkt 8 bilag 8 Til: MED-Hovedudvalget Fra: Koncern HR Dato: januar 2014 Koncern HR Alléen 15 4180 Sorø Politik om fuldtid www.regionsjaelland.dk Danske Regioners bestyrelse har vedtaget en politik

Læs mere

Indsatsområder - trepartsaftaler

Indsatsområder - trepartsaftaler Indsatsområder - trepartsaftaler Lederuddannelse Der er i Region Syddanmark nedsat en styregruppe med repræsentation fra sygehusledelserne samt HR cheferne. Styregruppen er ansvarlig for den overordnede

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Region Midtjylland. Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den samlede befolkning i Danmark

Region Midtjylland. Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den samlede befolkning i Danmark Indkøb & Medicoteknik i Region Midtjylland V/Afdelingschef Frank Neidhardt www.regionmidtjylland.dk Region Midtjylland Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den

Læs mere

Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan

Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 6: Ikke kliniske områder spareplan 2015-2019 Styregruppen

Læs mere

Proces og rammer BUDGET

Proces og rammer BUDGET Proces og rammer BUDGET 2016 Budgetlægning 2016-2019 Indledning Kommunalbestyrelsen vedtog den 27. januar 2015 Tidsplan og proces for budget 2016. Processen er struktureret omkring 3 spor Spor 1 Struktur

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Kompetenceregler for Region Sjælland. Regionsrådet Forretningsudvalget Administrationen

Kompetenceregler for Region Sjælland. Regionsrådet Forretningsudvalget Administrationen Kompetenceregler for Region Sjælland Regionsrådet Forretningsudvalget Administrationen Revideret 12. juni 2008 1 ndledning ndhold Kompetencereglerne beskriver hvordan kompetencen til at træffe beslutninger

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Region Midtjylland 1 Indhold Status om ligestilling fra Region Midtjylland 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Region Midtjylland Vores gode eksempler for

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Region Midtjylland Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Projektbeskrivelse: Fagligheder på beskæftigelsesområdet

Projektbeskrivelse: Fagligheder på beskæftigelsesområdet Projektbeskrivelse: Fagligheder på beskæftigelsesområdet Baggrund for projektet Projektet startede på idéplan i foråret 2014 og blev yderligere aktualiseret ved reformen på beskæftigelsesområdet, der blev

Læs mere

Arbejdsmiljødrøftelse HMU-møde i Psykiatri og Social den 4. september Psykiatri og Social

Arbejdsmiljødrøftelse HMU-møde i Psykiatri og Social den 4. september Psykiatri og Social Arbejdsmiljødrøftelse HMU-møde i Psykiatri og Social den 4. september 2017 Psykiatri og Social Dagsorden 1. Status på udvikling Arbejdsulykker, VTC-registreringer, AT påbud og sygefravær Orientering om

Læs mere

Arbejdsmiljøarbejdet i Region Midtjylland. Virksomhedens Udfordringer = MED-systemets udfordringer DIALOG

Arbejdsmiljøarbejdet i Region Midtjylland. Virksomhedens Udfordringer = MED-systemets udfordringer DIALOG Arbejdsmiljøarbejdet i Region Midtjylland Virksomhedens Udfordringer = MED-systemets udfordringer DIALOG Hvilke udfordringer og muligheder giver den nye lov for at udvikle arbejdsmiljøarbejdet? Udfordringer

Læs mere

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd Indledning For at højne trivslen på de sociale centre i Region Syddanmark tilbydes hjælp fra en målrettet konsulentfunktion, som hedder Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd. Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd sigter

Læs mere

Øje for nærvær er én af direktionens fire interne målsætninger, som er beskrevet i deres arbejdsgrundlag for 2013.

Øje for nærvær er én af direktionens fire interne målsætninger, som er beskrevet i deres arbejdsgrundlag for 2013. Center for Økonomi & HR Side 1 af 7 Handleplan for Øje for nærvær II 11. januar 2013 1. Baggrund Der er politisk bevågenhed på fraværet i Faxe Kommune, og borgmesteren tilkendegav i sin nytårstale anerkendelse

Læs mere

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Læs mere

Valg til MED og AMO 2011 i Region Midtjylland

Valg til MED og AMO 2011 i Region Midtjylland BILAG 1 Valg til MED og AMO 2011 i Region Midtjylland J.nr. 1-30-77-14-10 I henhold til 5 i Region Midtjyllands MEDaftale sker valg og udpegning af medlemmer til MED og AMO (Arbejdsmiljøorganisationen)

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering. Virksomhedsgrundlag. Region Midtjylland. Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering

Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering. Virksomhedsgrundlag. Region Midtjylland. Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering Virksomhedsgrundlag Region Midtjylland Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering Koncern HR, Organisation, Ledelse og Procesoptimering er

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA)

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA) Resultatkontrakt Vedrørende Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA) Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr: 5 798 002 763 850 Kontaktperson: Christian

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 17. marts 2017 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i C3, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Center for ophold, botilbud, familiepleje

Center for ophold, botilbud, familiepleje Center for ophold, botilbud, familiepleje Formålet med Faaborg-Midtfyn Kommunes aftalestyring er, at Kommunalbestyrelsen og de enkelte fagudvalg udstikker og godkender centrale mål for drift og udvikling

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 1. november 2010 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. Lukket - SSÆ - Præsentation og valg af kunstprojekt

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Udmøntningsplan for kræftinitiativer i "Jo før jo bedre"

Udmøntningsplan for kræftinitiativer i Jo før jo bedre Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Danske Regioner Februar 2015 Udmøntningsplan for kræftinitiativer i "Jo før jo bedre" Baggrund Med regeringens sundhedsstrategi "Jo før jo bedre", der indgår i aftalen

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere