Referat fra bestyrelsesmøde d. 10/ kl. 18:30. Til stede: Flemming Georg (FG), Jane Olsson (JO) Helene Berglund (HB) og Charlotte Danty (CD).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde d. 10/9-2014 kl. 18:30. Til stede: Flemming Georg (FG), Jane Olsson (JO) Helene Berglund (HB) og Charlotte Danty (CD)."

Transkript

1 1955 * årg. blad nr. 4 I dette blad: Nyt fra bestyrelsen bl.a. Referat fra sidste bestyrelsesmøde, fraflytningssyn, Nyt fra Beredskabet. Referat af møde Fra varmemesteren Tøjcontainer og affaldssortering Festlokalet, festteltet og meget mere. DET ER GRATIS Referat fra bestyrelsesmøde d. 10/ kl. 18:30. Til stede: Flemming Georg (FG), Jane Olsson (JO) Helene Berglund (HB) og Charlotte Danty (CD). DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Beboertræf. 3. Eventuelt besøg af Driftschef Frank Nielsen. 4. Nyt fra bestyrelsen (hække-mødet d. 3/9, VM-møde d. 4/9 ang. budgetter, konti, beboerdata, Almene Boligdage 5. og 6. september). 5. Ordet er frit -møde i Lejerbo 24/9 kl. 17: Budgetmøde 30/9 kl. 17:00-18:30 deltagere: JO, HB og FG. 7. Ekstraordinært afdelingsmøde, evaluering. 8. Loppemarked, grill, tilmeldinger. 9. Fortvænget 60 år. Festudvalg. 10. Evt. næste bestyrelsesmøder: 29/10 JO, 3/12 FG.

2 Ad 1: Godkendt. Ad 2: En beboer har problemer med sit varmeregnskab, hun bruger næsten intet, men alligevel er hendes regning steget til det dobbelte. FG undersøger. (Er undersøgt og sagen går videre) Bestyrelsen har aftalt med Martin,(Beredskabschefen) at vi mødes med ham d. 11/10 ca. kl. 12:00 ved garagerne og får vist hvordan beredskabet fungerer. (Alle er velkommen) Ad 3: Driftschef Frank Nielsen vil gerne besøge os. (Frank Nielsen kommer d ) Ad 4: FG har været til møde med vores naboer i Øresundsparken og de nye beboere på Sumatravej 57 ang. nyt hegn mod Øresundsparken. I flg. de prisoverslag der er kommet indtil nu, skal vi betale ca ,- kr. hver. VM mener der er penge på budgettet til dette.(ny pris, ca. 4500,00) FG havde møde med VM d. 4/9 bl.a. vedr. registrering af lejemål mht. hvem og hvornår man har fået skiftet komfur og/eller andre installationer der vedrører lejemålet. FG har skrevet beboerlisterne ud, med henblik på at få dem rettet til samt, at få så mange som muligt med på mail-listerne. CD hjælper FG med dette. (Læs også: Kommunen lukkede kassen, da Bente overså sin e-boks) FG og JO har været til Almene Boligdage d. 5. og 6. september i Bella Centret, og fik en masse med hjem som vi kan bruge. Bl.a. var vi til et foredrag om, hvordan man kan benytte Dispositionsfondens miljøpulje til at få et rente- og afdragsfrit lån til at lave forebyggende Energisparende foranstaltninger. Lånet skal tilbagebetales indenfor 3 år. FG fik et telefonnummer til en kontakt i kommunen, som har med klimasikring og planer for Greis-åen og Hedegårdsvej at gøre. (FG afventer rapport) CD gør opmærksom på, at kommunen også bør tømme og rense ristene, så de ikke løber så hurtigt over hver gang vi har skybrud.(vm meddeler at have set Kommunefolk rense kloakkerne) FG skal til organisationsmøde på mandag, og besigtigelse tur på onsdag. (begge møder er vel overstået, og vores afdeling bliver ofte nævnt i forb. med skybrud mm. Da vi er meget udsat) Ad 5: Ordet er frit -mødet d. 24/9 kl. 17:00 kommer til at handle om: God drift og organisering.(jo og FG deltog. Vi fik indblik i byggestrategien for Lejerbo Københavns fremtidige byggeri med hensyn til beboer uderum og klimasikring. Vi kom også omkring det forpligtende samarbejde, afdelingerne imellem. Næste ordet er frit møde holdes i ISLANDSGÅRDEN s nyrenoverede beboerlokale) Ad 6: FG laver et forslag til hvad vi skal have med til budgetmødet d. 30/9 kl. 17:00-18:30.( Aflyst p.g.a. Arbejdspres i regnskabsafdelingen i Lejerbo.)

3 Ad 7: Vi tog kun højde for hundens vægt og ikke dens højde, da vi ændrede husordenen til det ekstraordinære afdelingsmøde. Tilsyneladende er der nogen der har anskaffet sig en hvalp, der allerede nu ser ud til at blive alt for stor. Mht. varmecentralen oplyser Inkie, at den er i udbud, og lover at det kommer til at gå hurtigt, så vi har varme i rørene inden det bliver alt for koldt. Ad 8: Vore loppemarked med efterfølgende grill er aflyst på grund af manglende tilmeldinger. Æv. Ad 9: I 2015 har afdelingen 60 års fødselsdag. Vi ønsker, at nedsætte et udvalg der finder ud af, hvordan vi skal fejre dagen. Julie og Anettea har allerede meldt sig. HB og JO er bestyrelsens kontaktpersoner i udvalget, og finder en dato til første møde. Ad 10: Intet nyt til dette punkt. Ad 11: Afdelingen hjemmeside er noget rod, og meget besværlig at redigere i. Nu kan man heller ikke finde ud af hvem i Lejerbo der skal lave hvad på siderne. FG og JO er på venteliste til et kursus i redigering af siden.(fg og JO deltager i Hjemmesidekursus d ) Næste bestyrelses-møde er d kl. 18:30 (Beboertræf fra kl til ) Venlig hilsen Jane Olsson Vedr. fraflytningssyn: Bestyrelsen forsøger, så vidt muligt, at deltage i fraflytningssyn, når der er beboere der flytter fra vores afdeling. Først og fremmest som beboernes repræsentant, men også fordi, vi gerne vil danne os et så godt overblik som muligt, over lejligheders tilstand, nu hvor vi står overfor vores helhedsplan. Det har derfor undret os en hel del, når vi pludselig finder ud af, at der er ved at flytte nye beboere ind i lejemål, hvor vi ikke engang har fået besked om, hvornår der skulle holdes fraflytningssyn. Når vi så har spurgt varmemesteren, hvorfor vi ikke er blevet underrettet, har vi fået den besked, at beboeren ikke var interesseret i, at der var nogen fra bestyrelsen der deltog!??? Det undrer os en hel del. Selvom der naturligvis er en procedure og nogle love og regler der SKAL overholdes, kan det da kun være en fordel, at beboerne har en repræsentant med til synet. Kan undertegnede ikke deltage, forsøger vi altid at finde en anden. DET ER VORES ALLESAMMENS PENGE DET HANDLER OM.

4 Nedenfor kan du se lidt af det bestyrelsen beskæftiger sig med: En afdelingsbestyrelse er først og fremmest beboernes tillidsrepræsentanter. Det betyder også, at de har tavshedspligt i alt hvad der har med personsager at gøre. Det er frivilligt ulønnet arbejde, at være medlem af en afdelingsbestyrelse, det er interessen der driver værket, og det kan være meget interessant. Afdelingsbestyrelsen skal grundlæggende: - Samarbejde med varmemesteren. - Være medvirkende til at husordenen bliver overholdt. - Være med til at udarbejde budget (som er grundlaget for vores husleje) for afdelingen. - Tage sig af naboklager. - Evt. deltage ved syn af lejligheder, som beboernes repræsentant. - Samarbejde med Lejerbos administration. Evt. være med til at arrangere forskellige ting i afdelingen, hvis der er interesse for det hos beboerne (fastelavn, cirkustur ol.). Afdelingsbestyrelsen skal ikke: - Vide alt. - Være ekstra administration for Lejerbo. - Være arbejdsgiver for varmemester og gårdmænd. - Være tjener, barnepige eller "politibetjent" overfor beboere, varmemester og/eller hans folk. Dette er bare et lille indblik i, hvad en afdelingsbestyrelse beskæftiger sig med. Der kan sikkert nævnes mange flere ting. Er der nogen der har kommentarer eller spørgsmål til dette, er I selvfølgelig velkomne til at henvende jer til bestyrelsen, eller skrive et indlæg til bladet. Venlig hilsen Jane Olsson Din mening kan jo også have interesse for dine naboer.

5 Kommunen lukkede kassen, da Bente overså sin e-boks Bente så ikke, at kommunen havde kaldt hende til møde med en besked til hendes e-boks. Det fik kommunen til at stoppe sygedagpengene. 1. November skal alle voksne danskere kunne modtage deres post fra det offentlige elektronisk. Det kræver nye vaner for mange, for man kan efter den dag ikke længere regne med, at vigtige breve ligger i postkassen de kan lige så vel ligge i din e-boks. Det ved Bente alt om. Hun oplevede, hvor galt det kan gå, hvis man ikke tjekker sin e-boks løbende. Jeg blev sygemeldt i april med en dårlig skulder. Jeg mødtes løbende med min arbejdsgiver og deltog i møder på arbejdet og prøvede, om jeg kunne klare noget af det mindre krævende arbejde, fortæller Bente. Troede alt var på plads På grund af den hyppige og gode kontakt med hendes leder troede Bente, at hun havde gjort alt, hvad hun skulle, i forbindelse med sin sygemelding. Derfor kom det som noget af et chok, da hun fik en opringning fra kommunen. Hendes sygedagpenge blev stoppet, fordi hun ikke havde reageret på tre indkaldelser til møder i jobcenteret. De havde sendt indkaldelserne til min e-boks, men den kigger jeg jo ikke i ret tit, siger Bente. Som det er for så mange andre, er computeren ikke noget, hun bruger til daglig, men det bliver der lavet om på nu. Jeg skal vænne mig til at tænde for computeren og tjekke min e-boks dagligt, for jeg skal ikke stå i sådan en situation igen, siger hun og fortsætter, Jeg vil gerne advare andre mod at havne i samme situation. Du kan miste lønnen Ansatte under FOA s overenskomst har ret til løn under sygdom, og Bente manglende møde med kommunen kom ikke til at koste hende penge. Det ramte i stedet hendes arbejdsgiver, der mistede en del af refusionen for løn under sygdom fra kommunen. Det kan dog sagtens koste, hvis kommunen stopper sygedagpengene på grund af fejl fra medarbejderens side. Flere arbejdsgivere har trukket medarbejdere i lønnen, og det kan være tilladt, hvis de manglende sygedagpenge er medarbejderens egen skyld. SÅ... DERFOR...

6 Kan du som beboer i FORTVÆNGET også komme til at miste vigtige informationer, hvis du ikke inden den opdatere de oplysninger som vi beder dig om at aflevere på det brev du vil modtage i løbet af oktober Varmemesteren har brug for disse oplysninger primært til registrering i det nye EDB-System hvor al historik omkring de enkelte lejemål skal føres i fremtiden. Nyt fra BEREDSKABET... Referat fra beredskabsmøde Torsdag d. 25. september 2014 kl. 13:00. Dagsorden: Hvem gør hvad? Hvad mangler af udstyr? Hvordan informerer vi beboerne, så de forstår alvoren? Hvordan informerer vi de andre afdelinger på Amager, og hvad skal de vide? Klimasikring Københavns Kommune!!!! Hvad gør de? Klimasikring i Lejerbo Forebyggelse, kantzoner Hvad gør vi? Lyskasser, kloakker. Flemming (FG) bød velkommen og forklarede, at formålet med dette møde bl. a. er, at finde en strategi vedr. information til beboerne når vi står under vand igen (hvem gør hvad). Desuden er der alt for mange beboere, der ikke kan finde ud af, at det faktisk er alvorligt når vi har oversvømmelse i kældrene. De er åbenbart fuldstændig ligeglade med, at det koster os alle sammen penge, i form af huslejestigninger, når forsikringen ikke længere dækker, fordi vi ikke selv gør nok for at afhjælpe situationen. Martin (MB) og FG vil hellere have en opringning for meget end for lidt når uheldet er ude. Der var forslag om, at vi evt. kan få alarm på en højtvandslukker i hver blok, som så kan gå videre til MB's telefon. Det vil VM undersøge, når han alligevel skal kontakte Snorre vedr. pris på de resterende højtvandslukkere. Kommunen skal kontaktes vedr. rensning af ristene på Engvej. De sidste par gange vi har stået under vand, kunne ristene ikke klare det, fordi de trænger til at blive renset. I Lejerbo gør de meget vedr. klimasikring og de er udmærket klar over, at vi er en af de mere udsatte afdelinger. Bl.a. taler man meget om kantzoner, det

7 synes vi kan være en god idé i forbindelse med vores helhedsplan, men det skal vi jo alligevel tale om, når vi hører noget fra Landsbyggefonden. FG har fået et tlf.nr. på en kontaktperson i Københavns kommune, som har med klimasikring på Amager at gøre. Ham vil han kontakte for at høre, hvornår man har tænkt sig at åbne Greisåen igen, og hvorfor man asfalterer fortovskanterne igen, når man har haft gravet dem op. Vi får jo hele tiden at vide, at vandet ikke kan sive ned gennem de hårde overflader. MB delte oversigter ud over hvad vi har af udstyr. Vi mangler kontakter i hver ende af blokke til vandstøvsugere og pumper. Der er sat penge af på budgettet til ny EL, vi har desværre stadig stofledninger visse steder, så det haster. FG fortalte, at der er mulighed for at få et rente- og afdragsfrit lån via dispositionsfonden til energiforbedringer. Der er alt for mange beboere der er totalt ligeglade med, at lukke døre og vinduer når affugterne kører. Det er jo så den fugtige luft udefra, at affugterne trækker ind. Det hjælper ikke så meget på bygningerne. I det hele taget er der beboere der mener, at både lys og vinduer i vaskerier og tørrerum skal være tændt og åbnet i døgndrift året rundt. Til stor gene for dem der bor lige ovenover. Det blev derfor besluttet, at vinduerne i vaskerierne og tørrerummene skrues i, så de ikke kan åbnes fra 1. oktober til 1. april. MB mangler nogen til at hjælpe med at tømme beholderne i affugterne når de kører, bl.a. i tilfælde af, at han ikke selv er hjemme. Man sender så bare en sms til ham, når man har tømt i sin blok, så han stadig har overblikket. MB skal på kursus i skybruds-sikring. Det er organisationsbestyrelsen der betaler for dette. Herefter sluttede mødet i god ro og orden. Venlig hilsen Jane Olsson MILJØSTATIONEN UDVIDER Nu også med tøjindsamling Vores forening UFF- Humana har ca. 800 containere i hele landet og vi synes vi bruger vores diesel bedre, når vi som en del af turen kan hente brugt tøj ved boligforeningerne. På den måde sparer vi miljøet for CO2 på flere måder. Vi tilbyder endvidere den enkelte boligforening at de til enhver tid kan få at vide hvor meget tøj vi har indsamlet gennem deres container. Vi kan også omregne det til besparet CO2 som kan bruges til oplysning til beboerne, myndighederne og et grønt regnskab. I forbindelse med samarbejdet tilbyder UFF følgende

8 UFF står for tømning af tøjindsamlingscontainerne 1-2 gange ugentlig eller efter behov. Det gælder også i ferier og på helligdage. UFF sørger for at området omkring vore tøjindsamlingscontainere holdes rent. UFF vedligeholder sine containere og fjerner evt. påsatte plakater og grafitti. UFF s kontaktinformation findes på containerne. Man kan ringe til UFF, hvis der er opstået et problem med hensyn til tøjindsamlingen. Vi plejer at løse problemet inden for 24 timer. På forsiden af tøjindsamlingscontaineren kan borgerne se en skitse der informerer om tøjets vej / hvordan tøjet genbruges. Aftalen er helt uden omkostninger for jer. Ønske om samarbejde Det er vores håb, at I vil være med til at give flere mennesker i lokalområdet mulighed for at kunne aflevere deres brugte tøj og sko på en nem måde og samtidigt støtte foreningens landbrugsprojekter og AIDS bekæmpelse i Zimbabwe og Guinea-Bissau. Det meste af det tøj, som UFF-Humana får i sine containere, er i god stand og omhyggeligt pakket i plastikposer, så det bevares rent og tørt. Det løse tøj pakkes i plastsække af UFF- Humanas s chauffør. Tøjet læsses i containere/ trailere og sendes til Humanas sorteringscentraler i udlandet. Dér sorteres tøjet ud i mange forskellige kategorier alt efter kvalitet, type og sæson. Afhængig af kategorien sendes tøjet videre til genbrug i nord eller syd, hvor det bruges, som det er, som beklædning til mennesker. Resultatet af at UFF- Humana genbruger tøjet på denne måde er blandt andet, at vi opnår en meget høj udnyttelsesgrad af tøjet og dermed en meget lav affaldsprocent og en minimal miljøbelastning. Med venlig hilsen, Stefan Hammerich, Partnerskabsleder Sådan ser den nye tøjcontainer ud og den står på P-Pladsen ved glascontaineren.

9 Gentagelse fremmer forståelsen. Hvordan SKAL vi sortere vores affald? Ved hver blok står der 2 containere til dagrenovation/småt brandbart. Dagrenovation er fx madaffald, mælkekartoner, pizzabakker, almindelige elpærer, bleer, hygiejneaffald flamingo og snasket papir eller pap. 1 container til pap/karton Emballage fra fx legetøj eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent. Derfor må du ikke aflevere fx pizzabakker i papbeholderen. Plastikfilm, flamingo og anden indmad fra papkasser skal du aflevere i beholderen til dagrenovationen. 1 container til papir Aviser, ugeblade, reklamer, kuverter, telefonbøger, kontorpapir, gavepapir, bøger, tryksager og skrivepapir. 1 container til elektronik Ledninger/kabler og alt med ledning på eller ting, som er drevet af batterier eller solceller. fx computere, stereoanlæg, mikrobølgeovne, mobiltelefoner eller batteridrevet legetøj 1 container til hård plast Fx flasker, beholdere og dunke fra flydende rengørings- og vaskemidler, mælkekasser, tomme cd-hylstre, plastplader, madkasser, opvaskebaljer/- bakker og plastbeholdere til opbevaring af mad, legetøj eller lignende. 1 container til metal Fx gryder, pander, redskaber, dåser, søm, legetøj og værktøj uden batteri eller ledning, dele fra cykler etc. og 1 container til brugte batterier Batterier i alle størrelser På P-Pladsen står 1 container til glas og flasker Glas er alle typer tomme glas og flasker uden pant, fx vin- og spiritusflasker, glas fra fødevarer, glasskår, drikkeglas og glaskrukker og 1 container til tøj og sko Siger sig selv. Men også Lagner, Gardiner Duge Håndklæder Tørklæder Viskestykker...alle former for tekstil, bare ikke gulvtæpper.

10 Er du i tvivl om hvad der må komme i hvor, kan du enten henvende dig til varmemesteren eller gå ind på Motionsrummet Motionsrummet ligger i kælderen Greisvej 130 og kan benyttes af beboerne. Børn under 16 år skal være ifølge med en voksen. Nu med en ny motionscykel. Doneret af en af vores beboere. Motionsholdet og bestyrelsen takker mange gange. Mod et depositum på 250,00 kr. kan du få en nøgle, der giver dig adgang til rummet. Henvendelse til mig fg33520@gmail.com Nyt fra Beredskabet. Da jeg er alene i beredskabet i weekenderne til at fjerne vand i kældrene, vil jeg gerne have et par stykker til at hjælpe mig. Jeg skal nok undervise jer i de ting vi har i afd. pumper o.a. til at fjerne vandet, man kan ringe til mig hvis man har tid/lyst til at være med i beredskabet vi har allesammen glæde af det. håber at i tænker på at det gavner os alle sammen Martin Breitenkamp Oprydning i kældrene Som alle kan se er der ryddet godt op i kældre og i cykelstariver. Det pyntede på udearealerne og gav plads i kældre. Det kan vi allerede se, da der allerede er sat andre cykler i kældergange. BRUG DOG STATIVERNE i cykel-og barnevogns-kældrene. Tak. Hilsen varmemesteren og bestyrelsen. Festlokalet Festlokalet kan lejes af vores beboere. Lejeprisen er 300,00 pr. døgn, + 100,00 i depositum Weekend fra fredag til søndag 500, ,00 i depositum Regler for leje af festlokalet Man skal selv medbringe håndklæder, viskestykker, kaffefiltre, kaffe og te. Man skal reservere lokalet mindst 14 dage før. Leje og depositum skal betales senest 14 dage før. (Sker dette ikke, kan festlokalet lejes ud til anden side.) Nøglen skal hentes hos Helene Berglund dagen før, inden kl og afleveres senest kl den følgende dag, hvis intet andet er aftalt.

11 Inden nøglerne afleveres HUSK: At vaske gulve, også på toilettet, tømme opvaskemaskinen og kaffemaskinen. Gøre ovnen ren, tørre bordene af og tømme skraldeposer på toilettet, i køkkenet og det udendørs askebæger. Lejeren har erstatningspligt overfor ødelagt inventar og service. Pris pr. servicedel: 30,00 kr. Depositumet betales tilbage, når lokalet er synet og godkendt, og nøglen afleveret. I tilfælde af, at en beboer går bort, er der mulighed for at låne lokalet gratis, til eventuelt en sammenkomst. Med venlig hilsen Helene Berglund Bestyrelsen ser således ud: Formand Flemming Georg fg33520@gmail.com Best. medlem Helene Berglund hberglund_4@hotmail.com Best. medlem Jane Olsson olssonjane9@gmail.com Suppleant Charlotte Danty Ansvarshavende redaktør Flemming Georg Indlæg til FORTNYT, skal være mig i hænde senest den 1. i md. Du kan låne/leje Festteltet til dine fester. Teltet der er 4. meter bredt og 8 meter langt er nemt at samle og sætte op. Lejepris 200,00 inkl. lyskæder, hvis der skal være lidt hygge. (Jeg skal dog bruge nogle til juletræet i gården i december) Vores husorden skal naturligvis følges, også når vi holder gilde på græsset. Sækkevognen når du skal flytte noget tungt. Affugter koster 25,00 pr. uge i leje. Må kun anvendes i din lejlighed, hvis intet andet er aftalt. Med venlig hilsen Flemming Beboertræf: Bestyrelsen holder beboertræf og den fra kl til i mødelokalet, Greisvej 136 i kælderen. Her er du velkommen, hvis har noget du gerne vil tale med os om.

12 HJÆLP SØGES til: Beredskabet: Efter behov dog 1 time den 1. tirsdag hver md. og 2 timer 1. gang i kvartalet. Energiarbejde 1 time om måneden Kunstudvalget 1 time om måneden Festudvalget 1 time om måneden Hvis du kan og har lyst til at yde denne beskedne indsats, kan du kontakte bestyrelsen. Mvh Flemming. Vil du have nyhederne først og med farver og billeder, kan du sende en mail til mig med dit navn og adresse. fg33520@gmail.com GRATIS Det er gratis at have en køb/salg-annonce i bladet. Også gerne på mail til mig, så sender jeg den ud til vores beboere, der er i min mail-boks. Lidt om Svigermor - Jeg ved godt du ville ønske jeg var død, sagde svigermoderen, så kunne du hoppe og danse på min grav. Det kunne jeg da aldrig finde på, mumlede svigersønnen, du ved jeg hader at stå i kø I retten: - Har De tidligere været straffet? - Ja, mon ikke. Sidste sommer boede min svigermor hos os, i to måneder! Han sagde spydigt til sin svigermor: - Ja, julemanden har da den helt rigtige idé, han besøger kun folk een gang om året Svigersønnen åbner køkkenvinduet, og spørger: Svigermor, hvor længe bliver du ude i haven? Svigermor svarer: Ååhh- en times tid endnu! OK så behøver jeg ikke at sætte fugleskræmslet op endnu!!!!

Affaldsguide. 1-71 irmelinen

Affaldsguide. 1-71 irmelinen Affaldsguide 1-71 irmelinen PAP Pap er emballage fra fx legetøj, havregryn eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent (nul pizzabakker!). Plastikfilm,

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles ELEKTRONIK Det meste genanvendes resten specialbehandles Mobiltelefoner og opladere Eltandbørster Elektronisk legetøj Strygejern Mindre køkkenmaskiner som håndmixere, blendere etc. Postkort, sko og slips

Læs mere

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering 5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald Guide til affaldssortering Som du sikkert har lagt mærke til er der blevet bygget en ny containergård ved Ryparken 144 samt en ny affaldsø ved Lyngbyvej.

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

Affald du kan komme af med i gården:

Affald du kan komme af med i gården: Håndtering af affald i Rosenoden Revideret november 2015 Kære beboer. I ejerforeningen Rosenoden vil vi gerne bidrage til at værne om miljøet, og samtidig arbejde for, at du nemt kan komme af med dit affald.

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece!

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Sortér dit affald Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Det tager kun et øjeblik at sortere dit affald, men det har stor betydning for

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Det handler om DIT AFFALD. Afd. 36 // Byagerparken

Det handler om DIT AFFALD. Afd. 36 // Byagerparken Det handler om DIT AFFALD Afd. 36 // Byagerparken Indhold: Håndtering af affald...side 3 Sortering og genbrug...side 3 Takt og tone...side 3 Oversigt over afdelingen...side 4 Husholdningsaffald...side

Læs mere

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Juni 2015 Sommerhilsen Så er forårets generalforsamling og den ekstraordinære generalforsamling overstået. Jeg vil gerne

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du Nye affaldsbeholdere sådan sorterer du Her er dine nye affaldsbeholdere Du har fået to nye affaldsbeholdere. En til plast og papir og en til metal og glas. I denne folder kan du læse, hvordan du skal sortere.

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald SKRALDETANTERNE Sådan sorterer du dit affald Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 21 NÆSSUNDVEJ

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 21 NÆSSUNDVEJ «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 21 NÆSSUNDVEJ Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne

Læs mere

Bilag 1. Generalforsamling A/B Lykkehøj 28. april 2015 Velkommen til A/B Lykkehøjs generalforsamling 2015. Særlig velkomst til de nye andelshavere som er kommet til i det forgangne år. Vi har inviteret

Læs mere

ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET

ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET Affaldssortering: Der må kun komme husholdnings -affald i skakten og det skal være indpakket i de uddelte sorte poser. Posen må ikke indeholde væske. Øvrigt

Læs mere

fsb bellahøj husorden for bellahøj

fsb bellahøj husorden for bellahøj fsb bellahøj husorden for bellahøj Rådhuspladsen 59 1550 København V tel 3313 2144 fax 3314 1260 www.fsb.dk februar 2014 HUSORDEN FOR BELLAHØJ Afdelingsbestyrelsen og ejendomskontoret byder dig velkommen

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 14.06.05 kl. 18.30 21.30

Beslutningsreferat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 14.06.05 kl. 18.30 21.30 DIRIGENT: PIA K. AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Varmemester Per Nielsen, Freddy, Pia H. David, Mads, Pia K. Aase. Afbud fra Karin. Klaus Juelkert har trukket sig fra bestyrelsen, samt organisationsbestyrelsen.

Læs mere

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013 Antal fremmødte: 13 eksl. bestyrelsens 3 medlemmer Valg af dirigent og referent Dirigent: Christina Referent: Camilla Budget gennemgang + godkendelse Bestyrelsen har hos kollegiekontoret godkendt budgettet

Læs mere

Virksomheder på genbrugspladsen 2012

Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Velkommen på genbrugspladsen Varde Kommune har i mange år tilladt virksomheder at komme af med affald på genbrugspladserne. Igen i 2012 er det muligt for virksomheder

Læs mere

Fik du ikke spurgt? Få hjælp til hukommelsen - modtag en SMS når der er tømning

Fik du ikke spurgt? Få hjælp til hukommelsen - modtag en SMS når der er tømning SORTERINGSGUIDE Vrå er Hjørring Kommunes foregangsby i affaldssorteringen, her afprøver vi det affaldssystem, som vi tror vil blive gældende for hele kommunen i løbet af nogle år. Vi sorterer affald fordi

Læs mere

Dronningegården Husorden

Dronningegården Husorden Dronningegården Husorden 1. VELKOMMEN TIL DRONNINGEGÅRDEN 3 2. INDLEDNING OG FORMÅL 3 3. HUSDYR 3 4. CYKLER/KNALLERTER 3 5. KØRESTOLE 4 6. DØRE 4 7. TRAPPER 4 8. BØRN 4 9. ALTANER 4 10. GÅRDMILJØ 5 11.

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald Sådan sorterer du dit affald BRØNDBY KOMMUNE Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

ADMINISTRATIONEN. Administrationen finder du på Nygårds Plads 27, 1., 2605 Brøndby. Du kan henvende dig personligt eller telefonisk i tidsrummet:

ADMINISTRATIONEN. Administrationen finder du på Nygårds Plads 27, 1., 2605 Brøndby. Du kan henvende dig personligt eller telefonisk i tidsrummet: Kontor- / telefontid ADMINISTRATIONEN Administrationen finder du på Nygårds Plads 27, 1., 2605 Brøndby Du kan henvende dig personligt eller telefonisk i tidsrummet: Tlf.: Mandag til torsdag Kl. 10.00 15.00

Læs mere

Referat af afdelingsmødet i afd. 40 Torsdag den 22. maj 2014 kl. 19.00 Syrensalen, Vejlby-Risskov Hallen

Referat af afdelingsmødet i afd. 40 Torsdag den 22. maj 2014 kl. 19.00 Syrensalen, Vejlby-Risskov Hallen Referat af afdelingsmødet i afd. 40 Torsdag den 22. maj 2014 kl. 19.00 Syrensalen, Vejlby-Risskov Hallen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning og driftbudget A. Fremlæggelse af beretning for perioden

Læs mere

Referat fra afdelingsmøde tirsdag 8.september 2015.

Referat fra afdelingsmøde tirsdag 8.september 2015. Stenløse d. 21-09-2015 Afd. 3 Halkær Referat fra afdelingsmøde tirsdag 8.september 2015. 1. Velkomst og valg af dirigent Til stede: 9 boliger, 18 stemmeberettiget, samt Driftschef Bo Mølgaard Steffen Bargholz

Læs mere

BORGERNE OG AFFALDET I KAVO. Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen

BORGERNE OG AFFALDET I KAVO. Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen BORGERNE OG AFFALDET I KAVO Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen MAJ 2009 HOVEDKONKLUSIONER 580 borgere fra Slagelse og Sorø Kommune har svaret på spørgsmålene 98 % mener, at henkastet

Læs mere

SORTERINGS- GUIDEN 2016

SORTERINGS- GUIDEN 2016 SORTERINGS- GUIDEN 2016 VILLA / RÆKKEHUS DIT AFFALD ER FOR GODT TIL AT SMIDE UD Sortering skal være så nemt som muligt for dig og din familie. I sorteringsguiden kan du se, hvordan du sorterer dit affald.

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Din affaldsguide 2013 Til alle etageboliger og husstande med fælles sortering Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Historier om affald og genbrug i Herlev Teknisk Forvaltning 2013 Vores miljø er vigtigt

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II

HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II REV. PÅ AFDELINGSMØDE DEN 18. JUNI 2014 INDLEDNING Der findes en lang rækker regler, med baggrund i forskellige love

Læs mere

Velkommen i afdeling 9-14-18

Velkommen i afdeling 9-14-18 Velkommen i afdeling 9-14-18 Et godt klima er meget værd! En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængige af hinanden. Afdelingen råder over en lang række

Læs mere

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22.

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22. Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22. Fra administrationen var der Åge Kristoffersen, Steen Johansen, Flemming

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Velkommen til KRÜGERHAVEN. Afd. 62 Georg Krügers Vej

Velkommen til KRÜGERHAVEN. Afd. 62 Georg Krügers Vej Velkommen til KRÜGERHAVEN Afd. 62 Georg Krügers Vej Med denne folder vil vi gerne byde dig/jer velkommen til vores afdeling. Hvis du har spørgsmål, forslag til nye tiltag eller ideer, er du altid velkommen

Læs mere

OVERDREV NEWS. Siden sidst Holdet der tog til julemarked havde, som altid en hyggelig tur. Hvor der både var tid til afslapning, hygge samt shopping.

OVERDREV NEWS. Siden sidst Holdet der tog til julemarked havde, som altid en hyggelig tur. Hvor der både var tid til afslapning, hygge samt shopping. Ejerforeningen Sundby Overdrev Argang 2012 nr. 1 Den 13. februar 2012 Fastelavn Der er fastelavn nu på søndag, hvis i ikke allerede har afleveret tilmeldingen så kan det stadig nås... Storskrald Der afhentes

Læs mere

Affaldssortering der er til at forstå

Affaldssortering der er til at forstå Skraldeguide Affaldssortering der er til at forstå Det kan være svært at finde rundt i, hvordan affald skal sorteres, og hvordan du hurtigt og miljøvenligt kan affaldssortere i hverdagen. Med denne guide

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 Sted: Afdelingskontoret, Åfløjen 5 Deltagere: Christina Clausen Dorthe Hindsberg Kim Holk Lilian Hindsberg Nini Rice Thomas

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE AFDELINGSMØDE JUNI 1997 REV. FEBRUAR 2014 Et godt klima er meget værd! Med disse sider vil vi gerne orientere nuværende

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 Så er der gået endnu et år, på trods af, at der stadig er 365 døgn med 24 timer i hvert døgn, føles det som om det var i går vi havde generalforsamling 2009.

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆRT, OBLIGATORISK AFDELINGSMØDE Valg- og budgetmøde Brøndbyparken afdeling 4 tirsdag den 17. september 2015

REFERAT AF ORDINÆRT, OBLIGATORISK AFDELINGSMØDE Valg- og budgetmøde Brøndbyparken afdeling 4 tirsdag den 17. september 2015 REFERAT AF ORDINÆRT, OBLIGATORISK AFDELINGSMØDE Valg- og budgetmøde Brøndbyparken afdeling 4 tirsdag Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referenter og stemmetællere. 2. Fremlæggelse af beretning for perioden

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

Husorden for afd. 4 Kagshusene

Husorden for afd. 4 Kagshusene Husorden for afd. 4 Kagshusene Afdelingen består af nedenstående blokke, der hver er tildelt et bogstav internt i afdelingen. Der gøres opmærksom på, der kan være små afvigelser i husordenen imellem boligblokkene

Læs mere

Indsamling af papir, pap, glas og metal

Indsamling af papir, pap, glas og metal Indsamling af papir, pap, glas og metal Ny affaldsordning for etageboliger og boligforeninger Nemt at genbruge Det skal være nemt at sortere affald fra til genbrug i Middelfart Kommune. Så får vi mindre

Læs mere

Husorden. Afd. 300 - Falken

Husorden. Afd. 300 - Falken Husorden Afd. 300 - Falken Administration: Kirkegade 3 9600 Aars Kontortid: Mandag Onsdag 09.00 16.00 Torsdag 10.00 17.00 Fredag 09.00 12.00 En boligafdeling med flere beboere er et miniaturesamfund. Man

Læs mere

Albertslund Boligselskab Solhusene

Albertslund Boligselskab Solhusene Albertslund Boligselskab Solhusene Referat af beboermøde tirsdag den 29. marts 2016 kl. 19.00 30. marts 2016 Deltagere: 38 husstande, 76 stemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Dorthe Larsen, næstformand

Læs mere

Velkommen i afdeling 9-14-18

Velkommen i afdeling 9-14-18 Velkommen i afdeling 9-14-18 Et godt klima er meget værd! En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængige af hinanden. Afdelingen råder over en lang række

Læs mere

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden.

Husk, at du kan risikere at miste din bolig, hvis du ikke overholder husorden. Leveregler for godt naboskab Vi bor mange mennesker i Afd. 1006 Karré 6. Vi har forskellige interesser og måder at indrette vores liv på. For at kunne trives sammen har vi tre simple leveregler: 1. Vi

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Sct. Jørgens Park er, sammen med tre andre boligområder, udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Regler for leje af beboerhuset i Hedelyparken Vers. 06 april 2010 Indholdsfortegnelse Velkomst... 2 Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Lejekontrakt og betaling af leje og depositum... 3 Påbegyndelse

Læs mere

Affaldshåndbog 2016. sommerhuse. Gem håndbogen. så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald.

Affaldshåndbog 2016. sommerhuse. Gem håndbogen. så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald. Affaldshåndbog 0 sommerhuse Gem håndbogen så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald. fire store genbrugspladser Vi har bygget ny genbrugsplads i Pandrup og har fremover store og moderne genbrugspladser,

Læs mere

Foreningen Tyrings Ager

Foreningen Tyrings Ager Foreningen Tyrings Ager Marts 2014 Det grønne boligområde ved Kongeåen Referat af generalforsamlingen 2014 Arbejdsdag/rengøringsdag torsdag den 24. april kl. 19.00 20.00 Generel info til medlemmerne www.tyringsager.dk

Læs mere

Din afdeling er en del af boligorganisationen: TKB Se hjemmesiden her: www.allégården.dk

Din afdeling er en del af boligorganisationen: TKB Se hjemmesiden her: www.allégården.dk Kære beboer Velkommen til boligafdelingen Allégården. Vi har samlet de informationer til dig i dette velkomstbrev, som det er relevant for dig at vide, når du flytter ind. Herunder også, hvad det vil sige

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD DØRSKILTE ALTANER FODRING AF FUGLE M.V.

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, KNAL- LERTER M.M. BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. AFFALD DØRSKILTE ALTANER FODRING AF FUGLE M.V. «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, KNALLERTER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M. V.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE

Læs mere

Din afdeling er en del af boligorganisationen: Boligselskabet AKB, København. Se hjemmesiden her: www.oebro95.dk

Din afdeling er en del af boligorganisationen: Boligselskabet AKB, København. Se hjemmesiden her: www.oebro95.dk Kære beboer Velkommen til boligafdelingen Øbro95. Vi har samlet de informationer til dig i dette velkomstbrev, som det er relevant for dig at vide, når du flytter ind. Herunder også, hvad det vil sige

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00 DIRIGENT: DAVID AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Freddy, David, Pia H., Karin, Mads, Pia K., Aase. Afbud fra varmemester Per N., Klaus og Per Chr. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 3. Rettelse til AD. 4 a.

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008.

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Mini program forår 2015

Mini program forår 2015 Mini program forår 2015 Hej alle Minier og forældre. Vi håber at i alle har haft en god juleferie og at i ikke har savnet os alt for meget. Neden for kan i se vores program for det næste halve år og vi

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Indflytning 2015 Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider for telefonisk betjening:

Læs mere

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Referat Dato: 21.08.2014 Tidspunkt: 19.00-22.00 Mødested: Fællesrummet

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Referat Dato: 21.08.2014 Tidspunkt: 19.00-22.00 Mødested: Fællesrummet Bestyrelsesmøde Referat Dato: 21.08.2014 Tidspunkt: 19.00-22.00 Mødested: Fællesrummet Møde indkaldt af Mødetype Mads Hauberg Ordinært bestyrelsesmøde Arrangør Referent Cæcilie Sander Tidtager Deltagere

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, ROLLA- TORER M.M. AFFALD BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. ALTANER / VINDUER

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, ROLLA- TORER M.M. AFFALD BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. ALTANER / VINDUER «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, ROLATORER M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 BRANDØRE... 4 DØRSKILTE... 4 FODRING

Læs mere

Velkommen til. Afd. 22, Abildvej 20 A - O. Arbejdernes Andels- Boligforening Varde. Husorden

Velkommen til. Afd. 22, Abildvej 20 A - O. Arbejdernes Andels- Boligforening Varde. Husorden Velkommen til Afd. 22, Abildvej 20 A - O Arbejdernes Andels- Boligforening Varde Husorden En boligforening med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. Vi bliver mere eller mindre afhængige

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Referat AB møde 20-09-2012

Beboerforeningen Morbærhaven Referat AB møde 20-09-2012 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 20. september 2012 klokken 19:15 på beboerkontoret Til stede: MJM, EJ, EO, MDT, CF, MM Afbud: KA, JP, PJ, BL, Fravær: KDP, KFG, LM Kategorier for dagsordenspunkter

Læs mere

FÆLLESHUSET HAR FÅET HJERTESTARTER

FÆLLESHUSET HAR FÅET HJERTESTARTER Egebjerg April 2011 FÆLLESHUSET HAR FÅET HJERTESTARTER Egebjerg april 2011 Du kan leje Egebjergklubbens grill med tilbehør for kun 100 kr. April D. 26. GF Pilehøj - D. 29. Billardklubben Maj D. 2. Blomstervennerne

Læs mere

OVERDREV NEWS. Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015

OVERDREV NEWS. Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015 Ejerforeningen Sundby Overdrev Årgang 2015 nr. 1 Den 14. februar 2015 Dødsfald Fhv. flymekaniker Per Køncke Petersen, Fælleddiget 77, sov ind den 9. februar 2015 efter lang tids sygdom. Han blev 71 år.

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

Onsdag den 3. september 2014 kl. 19.00.

Onsdag den 3. september 2014 kl. 19.00. Til beboerne i afdeling 0205 Stenhøjgårdsvej 1-81 og 2-48 7. september 2014 Vedr.: referat af ordinært afdelingsmøde. Onsdag den 3. september 2014 kl. 19.00. Med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren Referat Bestyrelsesmøde Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren Møde indkaldt af Mødetype Arrangør Referent Tidtager Deltagere Nicolai Schmidt Ordinært bestyrelsesmøde Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

INDKOMNE FORSLAG. Randkløvehuse. Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016.

INDKOMNE FORSLAG. Randkløvehuse. Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016. Randkløvehuse Indkomne forslag til det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde den 1.3.2016. 1 2 Fra afdelingsbestyrelsen: Afdelingsbestyrelsen foreslår, at afdelingsmødet bemyndiger afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN. Generelt

Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN. Generelt Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN Generelt Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Lille Tingbakke, hvor mange mennesker

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

Husorden Afd. 9 - Himmerlandsgade 116

Husorden Afd. 9 - Himmerlandsgade 116 Husorden Afd. 9 - Himmerlandsgade 116 Administration: Aars Boligforening Kirkegade 3 9600 Aars Tlf.: 98 62 24 13 Kontor- og telefontid: Mandag - onsdag 09.00-16.00 Torsdag onsdag 10.00-17.00 Fredag g onsdai

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Den 25. september 2014. Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen

Den 25. september 2014. Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen Afdelingsbestyrelsens beretning Den 25. september 2014 Gæster: Alboa Alboa Dirigent: Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen Bent Nedergaard Jeg vil i min beretning komme

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Ældreboligerne (plejeboliger) Soldraget 35 & 39 Telefon Hovednummer------------------------------- 45 81 70 55 Centerleder ---------------------------------- 45 99 71

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED

ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED HUSORDEN FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN HARALDSTED OPDATERET MAJ 2014 Side 1 af 5 Generelt Det påhviler andelshaver at sørge for, at andelen holdes i en stand, så der ikke opstår fare for at værdien af ejendommen

Læs mere

VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN

VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN VELKOMMEN TIL FLADSTRANDSPARKEN HUSORDEN HUSORDEN SÅDAN VIL VI BO: Her i afdeling 30 Fladstrandsparken ønsker vi et godt naboskab. Vi bor tæt med naboer hele vejen rundt, og det er derfor af stor betydning

Læs mere

MØLLEPARKEN 1. Husorden. Indledning. Der er affaldssortering i afdelingen. Dette betyder, at alt affald, der ikke er køkkenaffald, skal sorteres.

MØLLEPARKEN 1. Husorden. Indledning. Der er affaldssortering i afdelingen. Dette betyder, at alt affald, der ikke er køkkenaffald, skal sorteres. Husorden Indledning Nærværende husorden har gyldighed som et tillæg til huslejekontrakten og er udformet i beboernes og selskabets interesse med henblik på at opretholde rolige og ordentlige forhold i

Læs mere

Husorden 1-1036 Midgård

Husorden 1-1036 Midgård Husorden 1-1036 Midgård Vedtaget af Organisationsbestyrelsen den 11. december 2014 Et godt klima skaber trivsel En boligafdeling kan sammenlignes med et minisamfund, hvor beboerne er mere eller mindre

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30

Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30 Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30 Til stede: Karen, Kirsten, Sanne, John, Lasse, Charlotte, Kenneth og Jan samt 5 gæster. Afbud fra: Ingen Dagsordenens pkt.1: Valg af

Læs mere

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service Bestil afhentning af storskrald på alleroed.dk Genbrug er godt for miljøet Aviser

Læs mere

Husorden. Sidst, men ikke mindst påtal selv eventuelle overtrædelser af husordenen over for dine medbeboere, det kommer man som regel længst med.

Husorden. Sidst, men ikke mindst påtal selv eventuelle overtrædelser af husordenen over for dine medbeboere, det kommer man som regel længst med. Husorden Det er vigtigt, at du læser denne husorden omhyggeligt igennem, da gentagne overtrædelser vil kunne medføre en opsigelse eller ophævelse af dit lejemål. Er du/i forældre, vil det være af stor

Læs mere

Beboermøde. Tirsdag d. 15. september kl. 19. 00 I AKB s beboerhus Agerkær 40

Beboermøde. Tirsdag d. 15. september kl. 19. 00 I AKB s beboerhus Agerkær 40 Beboermøde. Tirsdag d. 15. september kl. 19. 00 I AKB s beboerhus Agerkær 40 Tilstede: 32 husstande samt Hanne, John, John Ras, Steen, Jan, Mona fra bestyrelsen og Jan Togersen fra Lejerbo Referent: Tine

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat. 05-07-2015 13:30 Søborg Hovedgade 143, st. th 2860 Søborg. Højebo. Møde indkaldt af: Rikke Mønster

Bestyrelsesmøde. Referat. 05-07-2015 13:30 Søborg Hovedgade 143, st. th 2860 Søborg. Højebo. Møde indkaldt af: Rikke Mønster Bestyrelsesmøde Højebo 05-07-2015 13:30 Søborg Hovedgade 143, st. th 2860 Søborg Møde indkaldt af: Mødetype: Bestyrelsesmøde Referent: Deltagere: Ditte Hansen, Laila Lystoft Referat 1. Punkt på Underskrivning

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 64

VELKOMMEN TIL AFDELING 64 «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 64 «Bruger_Initial» Mølleriet, Ditlev Bergs Vej Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar

Læs mere

Boligselskabet VIBORG byder dig velkommen i vores selskab. Vi håber, at du vil befinde dig godt hos os.

Boligselskabet VIBORG byder dig velkommen i vores selskab. Vi håber, at du vil befinde dig godt hos os. Kære nye beboer Boligselskabet VIBORG byder dig velkommen i vores selskab. Vi håber, at du vil befinde dig godt hos os. Vi giver dig trygge og private rammer midt i det fælleskab, som er Boligselskabet

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 18

Referat Afdelingsmøde afdeling 18 Referat Afdelingsmøde afdeling 18 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 18 Sted: Moldeparkens Fælleshus, Grundet Bygade 21A Dato: Den 28. januar 2013, kl. 19.00 Deltagere: 43 beboere, fordelt på 34 lejemål

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Søløven.

Velkommen til Børnehaven Søløven. Velkommen til Børnehaven Søløven. Børnehaven Søløven er en kommunal børnehave og er en del af Sparkær LBO. Adresse: Børnehaven Søløven Sølystvej 33, Sparkær 8800 Viborg TLF. 87871595 E-mail: bh.soeloeven@viborg.dk

Læs mere

DAGSORDEN: Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 43/50 Tingbjerg. Dato Mandag den 23. september 2013 Sted

DAGSORDEN: Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 43/50 Tingbjerg. Dato Mandag den 23. september 2013 Sted Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 43/50 Tingbjerg Dato Mandag den 23. september 2013 Sted Selskabslokalerne SAB Ruten 6R Deltagere Fra afdeling: Afd. 1-43 var repræsenteret af 17 lejemål Afd. 1-50

Læs mere

Velkommen til TAK. FSBbolig. Blågården og Prater. Boligkontoret Blågårds Plads 19 DK-2200 København N

Velkommen til TAK. FSBbolig. Blågården og Prater. Boligkontoret Blågårds Plads 19 DK-2200 København N Velkommen til TAK FSBbolig Blågården og Prater Boligkontoret Blågårds Plads 19 DK-2200 København N På Boligkontoret er vi Borehammer 1 Driftsleder 1 Ejendomsmester På Boligkontoret har vi borehamre, som

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 3. November 2015 Mødested: Klublokale Tidspunkt: Kl. 18:15 22:00 (mødes kl. 18:00) Mødetype: Hovedbestyrelsesmøde nr. 06 Fortæring: DV Tegnstyrer: KLC

Læs mere

Velkommen som beboer i Varde BSB afd. 9001

Velkommen som beboer i Varde BSB afd. 9001 Velkommen som beboer i Varde BSB afd. 9001 Når man flytter ind i en bolig, ønsker man naturligvis at komme så godt ud af det med de andre beboere som muligt. Derfor har hver afdeling et sæt fælles regler

Læs mere

Velkommen til Sneslev Landbørnehus

Velkommen til Sneslev Landbørnehus Velkommen til Sneslev Landbørnehus Natur` ligvis Adresse: Haslevvej 379 4100 Ringsted tlf. 57627000 Mobil: 41196577 Mail: kan@ringsted.dk Åbningstider: Vi har åbent mandag torsdag kl. 6.30-17.00 og fredag

Læs mere

FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009

FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009 FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009 Så er tiden kommet, hvor vi afholder vores årlige afdelingsmøde (generalforsamling) og som det har været tradition de sidste par gange, afholdes

Læs mere

Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012.

Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012. Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012. Atter er vi i gang med at gennemgå afdelingsbestyrelsens protokol, for at kunne berette om hvad der er sket i perioden fra den 20. september

Læs mere