nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3."

Transkript

1 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

2 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Ved afdelingsstyremødet d. 4. april i år havde afdelingsstyrelsen (AS) besøg af Mogens Keseler og Jens Mouridsen fra bestyrelsen for LM Lejren. Forud for mødet havde lejrbestyrelsen fremsendt en foreløbig oversigt over lejrens renoveringsbehov de kommende år. Efter en grundig gennemgang gav AS sin tilslutning til, at der skal arbejdes videre efter den fremlagte plan. Det er AS s vurdering, at LM Lejren nødvendigvis må have et vedligeholdelsesløft, for at vi på sigt kan bibeholde de aktiviteter, vi ønsker ud fra stedet. I referatet fra mødet, som er sendt ud til kredsene, fremgår det nok så detaljeret, hvad de påtænkte renoveringsbehov går ud på. Det handler blandt andet om: renovering af værelsesfløjene med etablering af håndvask, toilet på værelserne, vinduer mv. nedrivning af nuværende toilet og bruserum og etablering af 2 x 4 lukkede bruserum med plads til omklædning udskiftning og/eller efterisolering af store dele af vand-, varme- og kloak systemet genetablering af sammenfalden isolering i ydervægge i den gamle bygning udvidelse og fornyelse af legepladsen På sigt bedre lyddæmpning, anretter køkken ved hall, handicap toilet i gammel bygning, nye senge m.m. AS bad på denne baggrund lejrbestyrelsen arbejde videre med planerne og vende tilbage til AS med en mere detaljeret tidsplan for, i hvilken rækkefølge de forskellige ting skal gøres, og over hvor lang tid det skal strække sig. Økonomi Når alle tallene lægges sammen, viser overslaget samlede omkostninger til lejrens vedligeholdelsesløft på ca. kr. 1,8 mio. + moms og malerarbejde. Selv om afdelingen har en del midler stående, vil der helt sikkert blive brug for en betydelig ekstraordinær indsamling blandt LM vennerne for at nå i land med projektet. Der vil komme mere konkret information, når vi kommer lidt længere frem i processen.

3 FORKYNDELSE 3 En autentisk forkyndelse, der forstyrrer V / Vibeke Moseholt, Nexø utilstrækkelighed. Når forkyndelsen ikke bare er en masse fine og rigtige ord, men at det virker ned i og, om jeg så må sige, ud fra et almindeligt liv, og hverdagsgrå episoder bruges til at illustrere, at Gud har omsorg for mig. I forbindelse med Projekt God Forkyndelse er jeg blevet bedt om at sætte ord på, hvad god forkyndelse kan være for mig. For nylig deltog jeg i en god Inspirationsaften i Svaneke for ledere og kredsbestyrelsesmedlemmer, hvor Carsten Skovgaard-Holm, Birger Reuss Schmidt og Hakon Christensen medvirkede. Dette har også haft indflydelse på mine tanker om emnet, så måske vil deltagere derfra nikke genkendende til et par af betragtningerne. Når forkyndelsen rammer Hvordan og hvornår forkyndelse rammer, er for så vidt ikke noget, der sådan lige lader sig gøre at sætte ord eller formler på. Og det kan da også være vidt forskellige elementer i en prædiken, der rammer den enkelte. Alligevel kender vi alle den følelse af at gå hjem fra et møde, hvor prædikanten har ramt nerven, har formået at sætte spotlight præcist på mit liv, eller slet og ret givet fornyet kraft til at leve. God forkyndelse for mig er, når jeg oplever en prædikant, der tør være autentisk. Dermed tænker jeg på dén prædikant, der tør prædike Ordet, som det er erfaret ud fra et levet liv. At prædikanten tør vise sin egen skrøbelighed og Vi må blive forstyrret Derudover er det vigtigt at blive forstyrret under en prædiken! Ja, du læste rigtigt! Jeg tror, det er altafgørende, at vi ikke sidder dér på rækkerne og blot bliver bekræftet i vores livsførelse og det hverken på den ene eller anden måde. Er det første gang, du hører Guds ord forkyndt, skal du forstyrres i at tænke, at alt håb for dig er ude. Du har måske været færdig med Gud, men han er aldrig blevet færdig med dig! Omvendt kan du, der sidder på rækken uge efter uge, let komme med en forventning: - Du kender teksten! - Du kender pointen! - Og du har i øvrigt ingen forventning om at ændre din observans. Her er det, den gode forkyndelse forstyrrer dig. Den piller dit forsvar ned, peger på din begrænsning og minder dig om hvilen og nåden hos Gud. Tal fra undersøgelsen Hvor ofte tilhørerne i missionshusene får meget ud af forkyndelsen: Altid 2 % De fleste gange 52 % Ca. halvdelen af gangene 35 % Sjældnere 11 % Aldrig 0 %

4 4 RUNDT PÅ ØEN Udflugter i LM Interview med Finn Andersen, Rønne og Frede Pedersen, Aakirkeby Aktiviteterne i LM s kredse er mangfoldige. Men hvad har veldækkede kaffeborde, grillaftener, sport eller sanglege med mission af gøre? Handler det ikke om forkyndelsen af Guds ord? Der er ingen tvivl om, at kerneydelsen i missionshuset altid må være forkyndelsen af evangeliet. Den balance må ikke rykkes, og alle de mange andre dele af arbejdet ud fra missionshuset må have sit ankerfæste i kerneydelsen. Udflugter er en kendt aktivitet i flere kredse. Det gælder også for Kirken på Klippen, der blev stiftet i Jeg har spurgt kirkens formand, Finn Andersen: Hvordan har de været tilrettelagt? Vi begynder med gudstjeneste, hvorefter vi tager på tur. Første gang fik vi en rundvisning ved Moseløkken med Hans Henrik Krak, og året efter var vi på bytur i Svaneke med Jørn Bech. Sidste år var det lidt mere på børnenes præmisser med leg og strandtur. Hvor turen går hen i år, vides ikke endnu. Flere kredse arrangerer også udflugter i forbindelse med seniormøderne. Det har man gjort i Aakirkeby i mange år, hvor Frede Pedersen er med i seniorarbejdet. Hvorfor ser I det som kirkens opgave at arrangere udflugter? Kirken på Klippen er ikke et alternativ til de lokale kredses arbejde, men et alternativ til folkekirken. Derfor må vi være opmærksomme på ikke at trække for mange resurser ud af kredsene. Men ligesom kredsene har behov for socialt samvær, har vi det også som kirke. Vi mener, at det bl.a. kan imødekommes ved at arrangere en årlig udflugt. Hvordan tilrettelægger I udflugter for seniorerne? Ud over at mødes til seniormøder, som arrangeres fælles med IM og ELM, vil vi også gerne give seniorerne en oplevelse med at komme ud i naturen. Vi lejer en bus og kører ad småveje, så vi får set noget af Bornholm. En del er dårligt gående, så vi planlægger ikke at komme ud at gå. Ofte har vi fået lov at låne et missionshus, hvor vi kan komme ind og drikke eftermiddagskaffen og låne toiletter. Vi synes, at det er en hyggelig måde at afslutte sæsonens seniormøder på, hvor vi er ca. 50. Til udflugterne kommer der dog lidt færre, da ikke alle har kræfter til en bustur. En udflugt for seniorerne er en god social oplevelse.

5 En svensker på Bornholm i 1951 V/ Birger Pedersen, Rønne HISTORIE 5 I Missionsvennen nr. 20/1951er der en Hälsning och tack till vänner inom Luth. Missionsförening å Bornholm af E. Ljungberg. Hilsenen på næsten 3 sider er på svensk, som missionsfolket åbenbart kunne læse og forstå dengang. Rejsen til Bornholm Ljungberg rejste fra København den 25. august på dagtur. På båden var han så heldig at træffe kendte fra Indenlands Sømandsmission, som var på vej til årsmøde i Rønne. De samledes på dæk, hvor de sang den ene sang efter den anden og nogle aflagde vidnesbyrd. For øvrigt nød vi i fulde drag sørejsens behag, skriver han. Kajen i Rønne var fuld af mennesker, som sang Navnet Jesus blegner aldrig og KFUM s musikkor spillede. Rundt på øen I Rønne indkvarteredes han og hans kone hos frøknerne Rønne, og søndag formiddag talte han først til mødet og senere til søndagsskolen. Han var klar over, at børnene ikke forstod meget af det, han sagde til dem. Om aftenen spiste de hos Ejner Madsen og han talte i missionshuset i Hasle, inden de vendte tilbage til frøknerne Rønne. Mandag tog de til Bornholms geografiske og åndelige centrum, Aakirkeby. Her boede de hos fru Due Madsen, og han talte ved mødet om aftenen, hvor det ikke mindst er glædeligt at se mange unge i byens hyggelige missionshus. Tirsdag besøgte de Manne Due Madsen på Klintbo og var til møde i missionshuset. Onsdag begyndte de med en biltur til Dueodde og endte i Svaneke hos den syngende skomagermester A. Myhre. Ved mødet om aftenen glædede musikforeningen dem med sang og musik. Han slutter: Gud velsigne den syngende skomager og hans frue. Torsdag kom brugsuddeler Adolfsen og hans små pier og hentede dem i sin bil. De standsede i strålende sommervejr i Gudhjem og kiggede ind i et silderøgeri, inden de kørte til Østerlars. Efter mødet var der kaffebord hos Adolfsens. Fredag begyndte med besøg i Østerlars kirke, før Adolfsens og hans pier kørte dem til Allinge for at besøge Kaj Pedersen. Hans svigerfar viste dem rundt på Hammershus. Sidste møde holdtes i Østermarie, hvor de besøgte fru Pedersen i Villa Ro. Ved endnu et besøg hos frøknerne Rønne benyttede de lejligheden til at se Møllers og Andreas Rønnes grav på kirkegården. Lørdag aften gik turen med båden tilbage til København.

6 6 INTERVIEW Hvordan bevarer vi sammenhængen? Interview med Oddrun & Finn Aasebø Rønne, Rønne Oddrun & Finn og deres tre børn Jonas, Silas og Nathanael er en familie, der er meget bevidste om, hvordan man må tilrettelægge en hverdag for at bevare sammenhængen. Finn er dr. theol. og underviser på Dansk Bibelinstitut i København. En måned om året underviser han desuden teologistuderende i Etiopien. Oddrun er uddannet lærer og har nogle timer på specialskolen Kildebakken i Tejn, hvor Jonas går. Hvordan får I det til at hænge sammen som familie, der skal organisere aktiviteter med børn og en far, der pendler? Fleksibilitet er et nøgleord. Samtidig må man være bevidst om, at livet har forskellige faser. Lige nu handler det om at tilrettelægge hverdagen efter børnenes alder og fritidsaktiviteter, samt at Finn arbejder i København ca. 2-3 dage om ugen, foruden at holde møder og gudstjenester. Ud over at have nogle timer på Kildebakkeskolen er Oddrun engageret i forskelligt frivilligt menighedsarbejde. Men prioriteringen kan se anderledes ud, når børnene bliver ældre. Hvordan får denne fleksibilitet indflydelse på jeres valg af menighed? Først og fremmest har vi valgt Knuds Kirke som vores menighed, hvor vi både er med i menighedsarbejdet og deltager i søndagens gudstjenester. Vi er også medlemmer af ELM, hvor Finn har sin baggrund og er kaldet prædikant. Børnene går til junior i LM i Rønne, og familien deltager derfor også ofte i LM s tirsdagsmøder. Desuden kommer vi til familiearrangementet Pitstop på Bækkely og er på bibelcamping om sommeren. Hvor føler I selv, at I hører til menighedsmæssigt? Der er meget opbrud i vor tid. De gamle skel mellem missionsforeningerne er ved at blive udvisket. Både KFS og de kristne friskoler er årsag til det. Måske vil nogle begræde denne opblødning. Børnene føler sig ikke tilknyttet en bestemt missionsforening. De hører til i et bornholmsk kristent fællesskab, men Knuds Kirke er familiens menighed. Missionshuset er LM i Rønne, hvor de er med i børnearbejdet. Lejrene foregår på tværs af missionsforeningerne. Oddrun og Finn erkender, at det kan betyde, at man ikke hører til noget sted.

7 INTERVIEW 7 Derfor understreger vi, at Knuds Kirke er vores menighed, men også at vi kan være missionsfolk på flere måder. Hvordan tænker I om missionsforeningernes rolle i vor tid? Vi må først og fremmest tænke lokalt, når det gælder missionsarbejde. Det er i vort lokalsamfund, at vi skal være lys og salt. Vi må møde vore naboer, være med i lokale foreninger og klubber, hvor vi har mulighed for det. Også det kan ændre sig undervejs. Igen må vi være fleksible og tænke i faserne i vort liv. Finn har i to perioder vikarieret som præst på Bornholm. Her oplevede han, hvad det lokale arbejde i menigheden betyder. Hvis han skulle lave en statistik over sin tjeneste som forkynder, fik han mulighed for at forkynde evangeliet for flere kirkefremmede i 3 uger som præst end som fritidsprædikant gennem 30 år. Som præst har man en stor berøring med de lokale, og der er stor åbenhed. Oddrun og Finn mener, at vi i højere grad skal tænke vi om hele sognearbejdet i stedet for at se de forskellige kirker og missionsforeninger som konkurrenter. Dermed vil vi få mulighed for at nå flere med evangeliet. Man kunne f.eks. samarbejde med præsten om minikonfirmander, hvor der kan være en naturlig overgang til juniorklubben i missionsforeningen. F.eks. oplevede Finn som præst i Knudsker et godt samarbejde med IMU om konfirmandlejr. Oddrun, der er fra Norge, nævner, at man mange steder der har ét missionshus i sognet, som de forskellige foreninger deles om. Dermed kan man samle resurserne. Det bør også kunne lade sig gøre på Bornholm, så man kan bevare det lokale missionsarbejde de små steder, hvor man ellers oplever at blive færre og måske lukker missionshusene. På Bornholm prøver man at styrke samarbejdet gennem ELSB. Hvordan ser I på forholdet mellem folkekirke og frimenighed? Først og fremmest må vi lære rummelighed, langmodighed og mildhed. Vi må være bevidste om, at det er en sorg, når man går hver sin vej, og mange steder er man i en sorgproces. Det går galt, hvis vi forveksler følelse af tab med vrede. Sorg skal bearbejdes. Folkekirkemenigheder og frimenigheder har hver deres styrker og svagheder. Vi må lære at tænke i mål og muligheder i vort lokale missionsarbejde. Vi må møde vor næste både med evangeliet og som medmenneske. Vor næste er lige uden for vores dør. Når Finn tænker på de teologistuderende, han underviser, siger han: Det er svært at bevare pessimismen. Her er der unge mennesker, der tænker i mission både nationalt og internationalt - måske ikke som vi har gjort, men de brænder for at komme ud med evangeliet - både i folkekirken, i frimenigheder og missionsforeninger. Lad os lære at tænke mere i faser og fleksibilitet, så det bliver til både sammenhæng og mission.

8 8 LUMI RADIO HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og JULI Fredag d Musik i juli (2. Pet. 1,8-11) Lørdag d. 2. Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit ønske Tirsdag d Musik i juli (G) Torsdag d På vej (G) Fredag d. 8. Boghylden, På vej (41) Lørdag d. 9. (G) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Bibelfortælling (G) Musikmosaik Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Fra Ruths bog (1) På vej (G) Torsdag d Musikmosaik (G) I bøgernes verden (34) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert (2. Pet. 1,12-18) Lørdag d. 16. Mandag d Fra Ruths bog (G) Sommersange Tirsdag d Lidt af hvert (G) Torsdag d Musikmosaik (G) Fredag d. 22. Indefra LUMI-magasinet Lørdag d. 23. (G) Mandag d Fra bibelkursus (G) Fra seniorlejren (G) Tirsdag d Kvinder i bibelen LUMI-magasinet (G) Torsdag d Sommersange (G) I bøgernes verden (35) Musiktimen Fredag d Kvinder i bibelen (G) (2. Pet. 1,19-2,3) Lørdag d. 30. AUGUST Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Tirsdag d Musik i august Torsdag d Sommersange (G) Fredag d. 5. Boghylden Gæstebogen Lørdag d. 6. (G) Mandag d Musik i august (G) Fra Ruths bog (2) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Bibelfortælling Gæstebogen (G) Torsdag d Fra Ruths bog (G) I bøgernes verden (36) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert (2. Pet. 2,4-19) Lørdag d. 13. Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Bibelfortælling (G) Musikmosaik Tirsdag d Lidt af hvert (G) Torsdag d Fra Ruths bog (G) Fredag d. 19. Udefra LUMI-magasinet Lørdag d. 20. (G) Mandag d Børnene synger (1) På vej (42) Fra bibelkursus (G) Tirsdag d Musikmosaik (G) LUMI-magasinet (G) Torsdag d Kvinder i Bibelen I bøgernes verden (37) Musiktimen

9 LUMI RADIO 9 HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og Fredag d Kvinder i Bibelen (G) (2. Pet. 2,20-3,10) Lørdag d. 27. Mandag d Høstsange Fra Bibelens verden Børnene synger (G) På vej (G) Tirsdag d Høstsange (G) SEPTEMBER Torsdag d Kvinder i Bibelen (G) Fredag d. 2. Boghylden, På vej (43) Lørdag d. 3. (G) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring Tirsdag d Musik i september På vej (G) Torsdag d Fra Ruths bog (3) I bøgernes verden (38) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert (2. Pet. 3,11-18) Lørdag d. 10. Mandag d Musik i september (G) Fra Ruths bog (G) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Lidt af hvert (G) Torsdag d Fra Ruths bog (G) Fredag d. 16. Indefra LUMI-magasinet Lørdag d. 17. (G) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Børnene synger (2) Bibelfortælling Tirsdag d Musikmosaik LUMI-magasinet (G) Torsdag d Fra Bibelens verden I bøgernes verden (39) Musiktimen Fredag d Musikmosaik (G) (Jonas bog 1) Lørdag d. 24. Mandag d Fra bibelkursus Børnene synger (G) Bibelfortælling (G) Tirsdag d Sang og musik Torsdag d Fra Bibelens verden(g) Fredag d. 30. Boghylden, Gæstebogen OKTOBER Lørdag d. 1. (G) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel TAK FOR SIDST. Når denne hilsen kommer ud, er det over en måned siden, vi var til pinsestævne i Østermarie, så vi fra LUMI-radio vil her gerne takke for, at der fortsat er hjerte for den kristne nærradio, så mange valgte at deltage i pinsestævnet. Også tak for det konkrete håndslag i form af en gave på ca kr. til radioarbejdet. RADIOENS MULIGHEDER. Preben Holm viste ved pinsestævnet, at det kun er 95 år siden den første kristne radioudsendelse blev sendt i USA - og nu er både radio og TV evangeliets talerør verden rundt. Medierne er der altså, men vil der fortsat være plads til kristen radio i vort land? Vi venter spændt på svar. Vær udholdende i bøn for LUMI-radio og for den kristne radios sag!! Hvis du ønsker at støtte radioarbejdet, kan beløb overføres til Sydbank, reg.nr konto På forhånd tak. og konto

10 10 Ø-KALENDEREN JULI Hakon Christensen studieorlov Bondegårdslejr 24. Gudstjeneste i KPK, Østermarie v/ Birger Pedersen kl AUGUST Hakon Christensen på Bornholm 14. Møde i Segen v/ Søren Pedersen. Bobletræf v/ Janne Bak- Petersen Hakon Christensen på Bornholm 28. Gudstjeneste i KPK, Østermarie v/ Hakon Christensen kl Udflugt 29. Afdelingsstyrelsesmøde SEPTEMBER Hakon Christensen på Bornholm 15. Repræsentantskabsmøde 17. Kvindelejr 17. Prædikantkursus i Rønne 25. Gudstjeneste i KPK Østermarie kl v/ Simon Madsen Søndag d. 4. december 2016 skal Hornorkesteret spille til adventskoncert i Sankt Nicolai Kirke i Aabenraa. I den forbindelse arrangeres der en studietur, hvor der bliver spillet en hel del messingmusik kombineret med socialt samvær med Hornorkesterets familie og venner. For at komme til Sønderjylland har vi booket en bus, som kører os tværs over landet. LM-Lejren Solbakken er booket fra fredag d. 2. december til mandag d. 5. december. Vi er dog ikke nok personer til at få fyldt bussen og Solbakken op. Orkesteret og deres familier er ca. 30 personer, så der er plads til omkring 20 personer yderligere. Derfor vil vi gerne invitere LM ere fra Bornholm til en forlænget weekend i Sønderjylland. Når orkesteret øver, er der mulighed for at tage på busture og se på seværdigheder, besøge familie og venner og evt. en jule-indkøbstur over den tyske grænse (Afhængig af regler for chauffør og bus) m.v. Turen er selvfølgelig ikke gratis, og jo flere der kommer med, jo billigere bliver det pr. person. Anslået pris for rejse, overnatning og forplejning = 1.500,- kr.* pr. voksen person (Børnepris noget lavere). *Vi prøver at søge forskellige fonde, så pris pr. person kan blive så lav som muligt. Vi håber der er en flok LM ere som vil følges med os! Tilmelding er efter princippet Først til mølle. Interesserede bedes henvende sig til : Lisbeth Madsen Mobil : lfmadsen@live.dk

11 ADRESSER 11 Formand: Jørn Bech Årsdalevej 61, 3740 Svaneke T E formand@lm-bornholm.dk Afdelingssekretær: Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk Kasserer: Thorkild Sonne Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T E thorkild.lund@gmail.com Bank: Giro: Missionskonsulent: Tove Bech Kofoed, Vestergade 29, 3740 Svaneke T E toverb@gmail.com Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E nca.bornholm@gmail.com LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne - T E helenedandersen@gmail.com LM Between: Junior teenkonsulent Maria Legarth - T E maria@lmbu.dk LMU: Ungdomskonsulent Louise Høgild - T E louise@lmbu.dk LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Mogens Keseler, T E mail@lm-lejren.dk - H LUMI Radio: Henning Kiilerich Jernbanegade 23, 3720 Aakirkeby T E henning@kiilerich.com Sdr. Hammer 55, Nexø. Tlf Daglige ledere Merete & Vilmer Riis Tlf / Mail: riis.vm@mail.dk Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se Luthersk Mission Danmark Formand Henrik P. Jensen E hpj@hotmail.dk Generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen E sss@dlm.dk Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T E dlm@dlm.dk. H Giro Bank LM Børn og Unge H Rådgivning og terapisamtaler på Bornholm v/ Ellen Esmarch Pedersen Mobil: Hjemmeside:

12 12 TIL EFTERTANKE Jesu omsorg V / Mie & Mogens Keseler, Hasle - medlemmer af Ø-koret Ø-koret er fyldt 25 år. I den anledning tilbyder koret at besøge kredsene for at synge ved et af deres arrangementer. Her skriver to kormedlemmer, Mie & Mogens Keseler om, hvad en af korets sange betyder for dem. Jesus ta r sig af den ene, som om ingen andre var. Han har tid til dig når andre ikke tid og time har. Sådan lyder 1. vers i en af de sange, som Ø-koret har i sit repertoire, og som vi har været med til at synge utallige gange. Det er stærke og sande ord, Trygve Bjerkrheim her udtrykker i sangen. Hvor er det godt at vide, at Jesus aldrig melder, at han ikke har tid til dig, når du kommer til ham med dine sorger og bekymringer. Aldrig siger Jesus til dig kom igen på et andet tidspunkt. Nej og som sangen fortsætter: Han ta r sig af dig, om du mindst af alle var, han møder dig så kærligt, som en trofast bror og far. Det er så godt for dig at vide, at dag for dag vil han lede dig, til du når det gode land. Jesus har øje for hver enkelt af os Det er jo ikke bare en tekst, som vi synger i Ø-koret, men vi vil gerne gennem sangen bringe et vidnesbyrd om, at Jesus tager sig af den enkelte. Han har øje for hver eneste synder, som trænger til et møde med ham. I Bibelen finder vi mange beretninger om, at Jesus tager sig af den enkelte. Tænk på den tvivlende Thomas, den syge ved Bethesda dam og Jesu omsorg for sin mor, lige inden han dør på korset. Hold dig ikke tilbage, men kom frimodigt frem for Jesus, når sorgen trykker, og dagene er tunge. Han tager dig trygt i sin favn og giver dig hvile der. Et bedre sted kan du ikke søge hen med alle dine bekymringer. Dog skal vi huske på, at det ikke kun er i disse tilfælde, vi må komme til ham. Vi får lov til at bringe alt frem for ham på alle tider - der er ingen faste tider. Han tager imod hele tiden, og han kender til dig og dit liv og ved, hvad der er bedst for dig. Luthersk Mission (LM) er en evangelisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. LM på Bornholm arbejder ud fra ni missionshuse fordelt ud over øen. Redaktion: Peter Krak jytteogpeter@krak.nu Tlf.: / Forsidefoto: Familien Rønne på Massada Oplag: 500 eks. Tryk: Onlineprinters

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

PROGRAM VELKOMMEN PÅ

PROGRAM VELKOMMEN PÅ PROGRAM VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der mødes for at dele

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed.

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar

Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar Så kom der en lille smule vintersne - midt i januar Søndag den 22. februar får vi besøg af Patricia og Dan Kirk, som arbejder i projekt Faros. Et arbejde blandt uledsagede flygtningebørn i Grækenland.

Læs mere

En fantastisk sommer er snart forbi

En fantastisk sommer er snart forbi En fantastisk sommer er snart forbi Så nærmere tiden sig til at vi skal på lejr her i menigheden. Det bliver en lejr hvor vi ønsker at se på hvem vi er og på hvilken menighed vi ønsker at være. Lad os

Læs mere

Luthersk Mission Aabenraa. Program forår 2011

Luthersk Mission Aabenraa. Program forår 2011 Luthersk Mission Aabenraa Program forår 2011 Kredsformand Hiddi Højgaard Lindevang 15 6200 Aabenraa Tlf.: 74 62 74 84 hiddi@email.dk Hvem er vi Ungdomsformand Bruno Kafton Jørgensen Callesensgade 21 A,

Læs mere

Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016

Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016 Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016 Indre Mission i Grindsted Adresse: Kronen, Solvej 1, 7200 Grindsted Mere info: www.grindsted.indremission.dk eller søg Kronens side på facebook JANUAR Evangelisk

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger

Lederkursus. For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger Lederkursus For alle ledere i LMBUs børneklubber, juniorklubber, teenklubber og ungdomsforeninger 16.- 18. september 2016 Luthersk Missions Højskole (LMH), Hillerød 1 Info Lederkursus er et af årets højdepunkter

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Der var en, der efter et arrangement for nogen tid siden spurgte

Læs mere

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum 6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum Joh. 15,26-16,4: At være vidne. Det er festdag i dag. Flaget er hejst. Det hvide kors på den røde baggrund. Opstandelsens hvide kors lyser på langfredagens

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Året har budt på en del ændringer i IMU og mange store oplevelser sammen med jer. Vi har haft en masse sociale arrangementer, vi har arrangeret koncert med The Dawn,

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2015

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2015 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2015 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Vi har og en ledestjerne og når vi den følge gerne kommer vi til Jesus Krist Denne stjerne lys og mild, som

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 24,15-28

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 24,15-28 1 25. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 17. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 732/4324/574/338//273/439/319/279 Uddelingssalme: se ovenfor: 319 Åbningshilsen Det er blevet meget mere efterår og

Læs mere

Ord på vej Af Dean Andersen

Ord på vej Af Dean Andersen Menighedsblad for Februar/ Marts 2013 KONTAKT Præst Dean Andersen Kyndegårdsvej 13, Nyker Telefon: 56 95 05 30 56 96 16 76 Mobil: 4092 4169 dean.andersen@metodistkirken.dk www.zionskirken.dk Kasserer Bettina

Læs mere

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2018 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2 LM KIDS Børneklubben i Aakirkeby på LM-Lejren

Læs mere

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår!

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! NYT LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! Januar - februar - marts 2016 I dette blad Kort nyt 2 Vinterstævne 3 Lokale arrangementer 4 LivogJob Stubbekøbing 9 Ungdomsforeningen 10 Børne- og juniorklubber

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ Klippen er fyldt med liv! Vi byder dig velkommen i et levende fællesskab. Lokalt i Lemvig er Indre Mission et stort kristent fællesskab af børn, unge og voksne,

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på

Læs mere

Studie 18. Kristen adfærd

Studie 18. Kristen adfærd Studie 18 Kristen adfærd 97 Åbningshistorie Spørgsmål, der skræmmer livet af mig: Hvilke film er det ok at se? Hvad er der galt med det tøj, jeg har på? Er der noget galt med min musik beskriver den ikke

Læs mere

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet

Læs mere

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Opgave til næste gang

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Opgave til næste gang Denne første samling handler om det store billede: Guds mission. Hvad er Guds mission og plan med verden? Og hvordan passer integreret mission ind i denne frelsesplan? Luk 4,14-21 Hvordan vil I opsummere

Læs mere

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale.

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale. Dåb Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 Se ned, vor Herre, og hør vort kald! Du lære os ret af nåde At tænke

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke

Læs mere

Det er en side af kristendommen, som vi nok er lidt for dårlige til at sætte fokus på. Det, at vi skal stå til regnskab for vore handlinger.

Det er en side af kristendommen, som vi nok er lidt for dårlige til at sætte fokus på. Det, at vi skal stå til regnskab for vore handlinger. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 17. august 2014 Kirkedag: 9.s.e.Trin/B Tekst: Luk 12,32-48 Salmer: SK: 747 * 447 * 366 * 367 *277,3+4+8 LL: 747 * 447 * 448 * 366 * 367 *369,6 * 277 Når

Læs mere

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28

BETHANIA. Indre Mission i Herlev. Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 BETHANIA Indre Mission i Herlev Møder, arbejdsgrene, kontaktpersoner m.m. Herlevgårdsvej 28 JANUAR - JUNI 2013 1 JANUAR - JUNI 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Program for forårets møder m.m...

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev

Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev Indgangssalme: DDS 4: Giv mig, Gud, en salmetunge Salme mellem læsninger: DDS 432 Herre Gud Fader i Himlen! (det lille litani)

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2019 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Hornorkesteret har spillet i 100 år Ny ansættelse i LM side 2-3 LUMI-Radio genbruges side 4 FMU - et nyt fællesskab side 5 KFS på Campus Bornholm side 6 2 FRA AFDELINGEN Ny

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, 2. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 25. november 2012 kl. 10.00. Steen Frøjk Søvndal

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, 2. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 25. november 2012 kl. 10.00. Steen Frøjk Søvndal Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, 2. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 25. november 2012 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 413: Vi kommer, Herre, til dig ind DDS 448: Fyldt

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

venter! Januar > marts jeg kan mærke at gud er tæt på kvartalsblad

venter! Januar > marts jeg kan mærke at gud er tæt på kvartalsblad KE INSEKIRKE himlen venter! Jesus har været Horsens historiens pinsekirke vigtigste person. Det er ham der har præget verden absolut sverigesvej mest. 29 / Hans 8700 horsens Tel. 30 13 76 74 sætning om

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Prædiken til Skærtorsdag. 1. tekstrække

Prædiken til Skærtorsdag. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Skærtorsdag d. 2. april 2015 kl. 10.00 Bodil Raakjær Jensen Prædiken til Skærtorsdag. 1. tekstrække Salmer. DDS 403 Denne er dagen DDS 179 Herren god, som uden grænser DDS 68 Se, hvilket

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2015 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2 FRA AFDELINGEN Sommeraktiviteter V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Forbøn

Læs mere

Nyt fra Københavns Nærradio

Nyt fra Københavns Nærradio Nyt fra Københavns Nærradio - 2014 Nr. 2-2014 1 Københavns Nærradio FM 90.4 og 89.6 MHz Stations nyt Ved daglig leder Viggo Wiwe Forårsfest Lørdag den 3. maj vil vi gerne invitere alle radioens ly ere,

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

» Intro « » Du er formand «

» Intro « » Du er formand « FORMANDS GUIDE » Intro Du er formand «Tusind tak fordi du har sagt ja til at være formand i LMU! Det er en vigtig og meningsfuld opgave, som ligger foran dig, og vi er mange, der sætter pris på, at du

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

ion enter Fordi vi brænder for vækkelse! ækkelses

ion enter Fordi vi brænder for vækkelse! ækkelses ion ækkelses enter Fordi vi brænder for vækkelse! Vores håb er: At et hvert menneske i København, i Danmark og i verden bliver livsforvandlet af Guds kærlighed og kraft og bliver en brændende efterfølger

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde.

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2019 nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2 SAMTALE Samtalens muligheder Interview med Carsten Hjorth Pedersen

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28. Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken 5. søn. e. påske 5 maj 2013 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Lasse Nielsen tlf. 40 96 56 00

Lasse Nielsen tlf. 40 96 56 00 2016 LM s kredsbestyrelse, Haderslev Formand Kim Jensen tlf. 74 53 34 07 24 24 73 10 Næstformand Lasse Nielsen tlf. 40 96 56 00 Sekretær Else Wiwe tlf. 25 78 62 67 Medlem David Jensen tlf. 23 45 47 24

Læs mere

Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil dele fotoerfaringer, og udfordre hinanden med små spændende fotoopgaver.

Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil dele fotoerfaringer, og udfordre hinanden med små spændende fotoopgaver. Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil dele fotoerfaringer, og udfordre hinanden med små spændende fotoopgaver. Tag dit fotogrej med, hvad enten det er det avanceret udstyr eller en mobiltelefon

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal.

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal. Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 403: Denne er dagen, som Herren har gjort DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 1 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 Åbningshilsen Efter højmessen i dag er der frokost i Sognehuset,

Læs mere

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn Jeg er en vinder -7 Guds fulde rustning bøn Mål: Vi fortæller børnene at vi altid skal holde fast ved bøn. Vi fortæller at bøn ikke kun er at sætte sig, folde hænderne og bede nogle sætninger, men bøn

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6. 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere