Rask Mølle Varmeværk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rask Mølle Varmeværk"

Transkript

1 Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/ Formandens beretning om året der gik.

2 Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med at tale om gasprisens udvikling i det foregående år. Det interesserer og ikke så meget længere. For som bekendt har vi taget transmissionsledningen til Uldum Varmeværk i brug omkring 1. august sidste år. Dvs. 7 måneder af det forgangne år har vi været forsynet via Uldums Varmeværks Fliskedler. Som i sikkert alle har bemærket, har det resulteret i at vi har kunnet sænke varmeprisen med 15%. Det er virkelig med meget stor glæde for os, for vi kan samtidig konstatere at afgifterne på naturgas bare stiger og stiger. Senest er der kommet en forsyningssikkerhedsafgift på 40 øre/nm3. Dertil kommer at salgspriserne på EL er forholdsvist ringe i øjeblikket. Så havde vi ikke valgt at udføre transmissionsledningen til Uldum, havde vi sandsynligvis måttet hæve pris endnu engang. Derfor vokser glæden ved transmissionsledningen hver gang der kommer noget i pressen om dyrere naturgas, højere afgifter og lavere elpriser, som nu f.eks. de pressemeddelelser fra 28. maj og 10. juni som i har fået omdelt. Det er næsten dagligt at man kan læse om trængte naturgasfyrede kraftvarmeværker. Forsyning fra Uldum Varmeværk: I kontrakten har Uldum Varmeværk forpligtiget sig til at forsynes os med min MWh årligt, ud af de ca MWh som vi skal producere årligt. I de 7 måneder af sidste regnskabsår, hvor vi blev forsynet fra Uldum, leverede de 6610 MWh. Så det er 10% mere end de er forpligtiget til, og så kun på 7 måneder af året. UV har kapacitet til at levere en del mere end de 6000 MWh og jo mere de leverer jo bedre økonomi for begge værker.

3 Aftale med Energi Danmark om regulérkraft: Vi har i starten af året indgået en aftale med EnergiDanmark om at overgå til det frie EL-marked. Det betyder at vi får et rådighedsbeløb (grundbeløb) på knap kr for at stå til rådighed for ELproduktion. Der ud over har vi mulighed for at starte motoren op når EL-prisen er så god at det kan betale sig. Det er en opvejning af prisen på varme fra Uldum kontra vores egen produktionspris på motoren. Som det fremgår af den uddelte pressemeddelelse fra 7. juni, havde vi meget aktuelt et tilfælde i fredags hvor EL-prisen var så god at vi tjente ca kr på at køre med motoren i 5 timer om formiddagen. Det svarer til ca. 320 kr/forbruger. Men det er desværre yderst sjældent at EL-prisen er SÅ god. Samarbejde med Uldum: Overgangen til at skulle få det meste af varmen fra Uldum Varmeværk har også givet en del omvæltninger på personaleområdet. Som konsekvens af at vores motor og kedler kører ned på minimumsdrift, valgte vi at opsige vore afløsere med virkning fra 1. september Vi var selvfølgelig kede af at skulle opsige de to afløsere der altid har lagt et stort arbejde i weekender, ferieperioder og andre tider når det har været påkrævet med en ekstra hånd. I stedet for afløserne har vi indgået en aftale med Uldum Varmeværk om at samarbejde på vagtordningen. Siden 1/9 har Henrik derfor været en del af et fælles vagtordningsteam for de 2 værker med Uldums personale. Endvidere har varmemesteren fået lidt flere administrative opgaver under sig. Bl.a. overvågning af det frie EL-marked, administrering af energibesparelser og opdatering af hjemmeside. Samarbejdet med Uldum Varmeværk har også andre fordele, idet vi jo er flere kollegaer der kan spare med hinanden i et område hvor der p.t. sker ufatteligt meget nyt. Ja selv hvor bogholder Gurli deler vi. Gurli er også blevet ansat i Uldum Varmeværks bogholderi.

4 Varmeveksleren fjernet: Som vi fortalte ved sidste års generalforsamling, valgte vi at fjerne den varmeveksler der var mellem værket og byen og erstatte den med trykholde-ventiler, i forbindelse med arbejderne med transmissionsledningen. For at kunne holde trykket i den nordlige ende af byen, har vi derfor udskiftet pumpen på denne ledning til en større pumpe. Transmissionsledningen: Arbejdet med transmissionsledningen har kørt dejligt problemfrit, med et godt sammenspil mellem Rask Mølle Entreprenørretning, Tjæreborg, Isoplus, DFP (Dansk Fjernvarme Projektafdeling), personalet i Uldum og Henrik. Jeg vil godt benytte lejligheden til at takke alle parter for indsatsen. Det samlede projekt inkl. fjernelse af veksler, tilpasning af SRO-anlæg og ombygning i varmecentralen løber op på ca kr. Vores holdning har tidligere været at vi vil tilbagebetale lånet hurtigst muligt over 5 år men den holdning har vi revurderet. Vores vurdering er at det vil være mere fornuftigt at afdrage over 10 eller 15 år, dels for at kunne sænke varmeprisen straks for brugerne og dels for at kunne få lidt til overs til at kunne renovere gamle utætte ledninger. Ledningstab: Vi har de seneste år brugt en del resurser på at renovere gamle utætte ledninger. I det forgangne fyringsår har vi udskiftet det øverste stykke af Hovedgaden og lagt nye stik ind til et par forbrugere på Boringvej. Forrige vinter havde vi et stort rørbrud ved skolens busholdeplads på Honumvej, som blev repareret nødtørftigt. I forbindelse med tilslutning af den nye Indskolingsbygning har vi så også fået udskiftet den gamle utætte ledning til den gamle skolebygning. I budgettet for det igangværende fyringsår har vi afsat penge til at renovere den sidste del af Hovedgaden, der mangler at blive udskiftet

5 -fra Pizzaria op til Vandværksvej og ned til Varmeværket. Dette arbejde sættes i gang i sensommeren. Vi har et ledningstab på 27% på nettet. Det er ikke katastrofalt landsgennemsnittet er 28%. Den bedste ledningstab på landsbasis er 16% og den dårligste er 42%. Der er rigtig god økonomi i at reducere ledningstab, så derfor vil vi også fremover kigge på hvor der er størst behov for at renovere ledninger. Rystelser fra vores motor: Vi har i det forgangne år udskiftet vibrationsdæmperne under motoren, da nogle af de omkringliggende huse har været kraftigt generet af rystelser fra vores motor. Vi håber at dette samt det at motoren nu kører så lidt som den gør, har kunnet mærkes hos naboerne. Intelligente omløbere: Til sidste generalforsamling fortalte vi at vi havde opsat intelligente omløb hos visse forbrugere i de yderste spidser af vores net. Vi har haft lidt indkøringsvanskeligheder med disse, så det er først indenfor det seneste halve år at det har virket ordentligt. Princippet med de intelligente omløbere er, at vi kan regulere fremløbs fremløbstemperaturen i perioder med mindre behov. Det at vi kan sænke temperaturen ude i nettet en del af tiden giver et væsentligt mindre tab fra ledningsnettet til jorden. Samtidig er det meningen at vi via det tilbagemeldingssystem vi har aftalt med producenten får bedre mulighed for at sætte ind på forbrugere med meget dårlig afkøling, og komme med råd om hvordan afkølingen kan forbedres til glæde for både forbrugeren og værket.

6 Energibesparelser: Vi skulle jo her i aften have udtrukket en ny vinder af indberetning af energibesparelser. Desværre har vi ikke modtaget nogen nye siden sidst, vi vil fra værkets side gerne opfordre til at man husker at fortælle værket om hvilke tiltag man vil lave med besparelse af energien. Endnu har Rask Mølle ikke skullet ud på energibørsen og betale for at have nok besparelser at indberette, det ville jo være fantastisk om vi kunne fortsætte sådan. I Rask Mølle skal vi spare ca. 2% af energien på år, det svarer til 258 MWh pr år. Vi har hentet lidt besparelser på vore ledningsrenoveringer og fjernelse af by-veksleren, som har givet nogle kwh at indberette. Men der er stadig i høj grad behov for at alle bidrager så vidt de kan. I et forsøg på at motivere forbrugerne til at komme med indberetninger, vil vi fremover uddele vin til ALLE der bidrager. Efter en række kedelige år for Rask Mølle Varmeværk, hvor prisen måtte stige det ene år efter det andet, lugter vi nu nye og friske vinde for værket. Med dette års prissænkning er vi nu på laveste niveau siden 2007 og det tegner lyst for de kommende år. Men ingen tør vist gætte på hvor udviklingen bærer hen. Det gør vi heller ikke i bestyrelsen. Fremtiden for fjernevarmen er afhængig af mange uforudsigelige faktorer, især den politiske. Men uanset hvad der sker, tror vi på at transmissionsledningen var det helt rigtige, også når vi kigger år ud i fremtiden Formand Dirigent

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 8 ordinære bestyrelsesmøder + nogle ekstraordinere møder i forbindelse med igangsætning af anlægsarbejder.

Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 8 ordinære bestyrelsesmøder + nogle ekstraordinere møder i forbindelse med igangsætning af anlægsarbejder. 1 Beretning for året 2013/2014 generalforsamling den 23. september 2014. Indledning Traditionen tro vil jeg begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Læs mere

MØdereferat for generalforsamling Rønde Fjernvarme den 20. september 2012

MØdereferat for generalforsamling Rønde Fjernvarme den 20. september 2012 MØdereferat for generalforsamling Rønde Fjernvarme den 20. september 2012 TIRSDAG DEN 20. SEPTEMBER 2012 KL 19.00! PVRAMIDEN,SKREJRUPVEJ, RØNDE Emne: Generalforsamling Rønde Fjernvarme Sted: Mødetid: Pyramiden

Læs mere

Sekretær Mogens Christiansen og best. medl. Preben Moldt er på ordinært valg i år.

Sekretær Mogens Christiansen og best. medl. Preben Moldt er på ordinært valg i år. 1 Beretning for året 2012/2013 generalforsamling den 24. september 2013. Indledning Traditionen tro vil jeg begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Læs mere

Indledningsvis vil jeg dog gerne takke for samarbejdet med mine bestyrelseskollegaer:

Indledningsvis vil jeg dog gerne takke for samarbejdet med mine bestyrelseskollegaer: Bestyrelsesberetning 2013 for Ribe Fjernvarme Tak for ordet. Det er en god, udfordrende og spændende opgave, at være formand for Ribe Fjernvarme, og mit 5 år som formand har ikke været nogen undtagelse

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012.

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk.

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Det første vi i den nye bestyrelsen skulle tage fat på var at få færdig gjort den låne omlægning som den gamle bestyrelse havde påbegyndt. Fordi

Læs mere

Indledning. Produktionen. Varmeprisen. Formandsberetning 2012/13

Indledning. Produktionen. Varmeprisen. Formandsberetning 2012/13 1 Formandsberetning 2012/13 Indledning Rigtig hjertelig velkommen til Varmeværkets generalforsamling. Dejligt at se jer, der er mødt op. Vi er i aften i konkurrence med andre vigtige aktiviteter i byen

Læs mere

Dialog er vejen frem. Indenfor. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 2.2010

Dialog er vejen frem. Indenfor. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 2.2010 2.2010 Indenfor Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder En god dialog udrydder eventuelle misforståelser og baner vejen for konstruktive resultater. Her ses formand for Faxe kommunes tværpolitiske udvalg

Læs mere

Indledning. Præsentation. Varmeprisen. Formandsberetning 2010/11

Indledning. Præsentation. Varmeprisen. Formandsberetning 2010/11 1 Formandsberetning 2010/11 Indledning Rigtig hjertelig velkommen til Varmeværkets generalforsamling. Dejligt at se jer, der er mødt op. Hvis man tager fjernvarme generalforsamlingsbriller på, så er der

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

Faaborg By s Antenneforening

Faaborg By s Antenneforening ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FAARBORG BYS ANTENNEFORENING MANDAG DEN 22. APRIL 2013 KL.1900 på Hotel Faaborg Fjord Svendborgvej 175 5600 Faaborg Bestyrelsens beretning for året 2012 I henhold til foreningens

Læs mere

Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet

Spørgsmål og svar om Pris på afkølingen i Varmeforsyningen - og meget andet Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet senest opdateret den 23. november 2011. Hvorfor indførtes der pris på afkølingen fra 1. januar 2010?... 2 Hvad er afkøling?...

Læs mere

Godt nytår med udsigt til billigere varme

Godt nytår med udsigt til billigere varme Godt nytår med udsigt til billigere varme Af bestyrelsesformand Robert P. Sørensen Først og fremmest godt nytår til alle. Set med Holte Fjernvarmes øjne kan 2009 bestemt godt blive et rigtigt godt nyt

Læs mere

50 års jubilæum. Hjallerup Fjernvarme. De 25 år fra 1988 til 2013. Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013

50 års jubilæum. Hjallerup Fjernvarme. De 25 år fra 1988 til 2013. Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013 Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013 Hjallerup Fjernvarme Forord: Kaj Tranholm Olesen Tekst og billeder: Christian Justesen Ældre fotos: Lokal Historisk Arkiv Sats og layout: Midtvendsyssel

Læs mere

VarmeNyheder. VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om:

VarmeNyheder. VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om: VarmeNyheder Holte Fjernvarme a.m.b.a. VarmeNyheder 10 Marts 2014 VarmeNyheder er Holte Fjernvarmes nyhedsbrev til fjernvarmekunderne. I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om: Formandens klumme side

Læs mere

Et tilbageblik. 1960 erne.

Et tilbageblik. 1960 erne. Et tilbageblik. 1960 erne. Helsinge Borgerforening tog i 1961 initiativ til at afholde et orienterende møde om et eventuelt fjernvarmeanlæg i Helsinge. På et offentlig møde 9. maj på Helsinge Hotel mødte

Læs mere

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012 s beretning Generalforsamling 2012 Skamlebæk Vandværk Beretningen bliver lidt anderledes end den har været de sidste par år, idet der for at sige det mildt, er sket en del på værket det sidste års tid.

Læs mere

Bestyrelsen beretning for 2010.

Bestyrelsen beretning for 2010. Bestyrelsen beretning for 2010. Indledning. Den anden hele sæson der er ikke følger kalenderåret. Men det gik da egentligt smertefrit, eller relativt. Der er meget, eller retter, ekstrem kort tid til at

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro.

Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro. Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro. Der var mødt 31 stemmeberettigede + 1 fuldmagt. Nogle af deltagerne havde ledsager med. Formand Jørgen Pedersen bød velkommen og gik

Læs mere

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 Mølholm Varmeværk REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 j.nr. 43606002, LDN, 24.10.2014 År 2014, den 8. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

Nyhedsbrev Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme Maj 2015 Tak for sidst

Nyhedsbrev Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme Maj 2015 Tak for sidst Nyhedsbrev Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme Maj 2015 Tak for sidst Bestyrelsen vil gerne starte med at takke for det store fremmøde til vores informationsmøde i Hørning. Hvor der var plads til alle, næsten

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Velkomst. Konstituering. Årets gang. Teknik. Økonomi. Internet. Programudbud. Fremtid.

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Velkomst. Konstituering. Årets gang. Teknik. Økonomi. Internet. Programudbud. Fremtid. Årets beretning Velkomst Konstituering Årets gang Teknik Økonomi Internet Programudbud Fremtid Afslutning Velkomst Det er altid en fornøjelse at stå her og fortælle Jer om året der gik. I år er det dog

Læs mere

Formandsberetning 2013. Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre

Formandsberetning 2013. Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre 1 Formandsberetning 2013 Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre travlt år; men vi har prøvet at løse opgaverne på bedste måde for vandværket.

Læs mere

Årsberetning fra bestyrelsen afdeling 3.

Årsberetning fra bestyrelsen afdeling 3. Årsberetning fra bestyrelsen afdeling 3. Beretning for Året 2007 2008 Siden sidste beboermøde har bestyrelsen afholdt 10 bestyrelsesmøder. Der er 3 medlemmer der har valgt, at forlade bestyrelsen i løbet

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Grundejerforeningen 1DO Båstrup c/o Dannevang 455, 3480 Fredensborg, bestyrelsen1do@gmail.com

Grundejerforeningen 1DO Båstrup c/o Dannevang 455, 3480 Fredensborg, bestyrelsen1do@gmail.com Formandens beretning 203/ (Oktober 20) FORMANDENS BERETNING 203/ BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING DET FORLØBNE ÅR BEBOERSAGER EJERLAUGET GRØNNE OMRÅDER ARBEJDSDAGE VEJE KLOAKKER TAGENE I RÆKKEHUSENE ØKONOMI

Læs mere

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet.

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet. Årets beretning Velkomst Konstituering Årets gang for bestyrelsen Opkrævningsproblemer Tekniske problemer Programrådet Serviceaftale Afslutning Velkomst Velkommen til Langeskov Antennelaugs generalforsamling

Læs mere