Nr.2 april årgang

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr.2 april 2016 49. årgang"

Transkript

1 Nr.2 april årgang

2 Firmaidræt Odense Tranehøjen 5, 5250 Odense SV. Tlf.: Fax: , Kontortid: Mandag - torsdag kl Fredag lukket. Medlem af DFIF(Dansk Firmaidrætsforbund) og SIKO(Samvirkende Idrætsklubber i Odense) Firmaidræt Odense hjemmeside: Formand: Hans Jørgen Andersen Eckersbergsvej Odense M Tlf.: Næstformand: Ole Helenius Vibeægvænget Odense SV Tlf Sekretær:Anette Bonne Andersen Vibeægvænget Odense SV Tlf: Kasserer: Finn Jørgensen Vibekevej Odense SV Tlf.: Udvalgsmedl.:Bernt Nielsen H.P. Simonsens Alle Odense SV tlf.: / Udvalgsmedl: Allan K. Dyrbøl Zahrtmannsvej Odense M Tlf Udvalgsmedl.+Halbestyrelse: Vagn A. Jensen Kirstinebjergvej 11, 5792 Aarslev tlf.: 6599 Aktivitetsudvalg: Badminton:Lars Drejer Johansen Agnetevej Odense C. tlf.: Billard:Arne Eilsøe Bramstrupvej 9 A, st 5230 Odense M Tlf.: Bordtennis: Ole Helenius Vibeægvænget Odense SV Tlf Golf: Kontakt kontoret Bowling: Morten Kronborg Jensen Ternevej 87, 5210 Odense NV tlf.: / Dart:John Tidselholdt Guldsmedevænget Odense S tlf.: 2965 Indefodbold:Preben Grønberg Bystævnet 23, 5260 Odense S. tlf.: Petanque:John Staszak Borgmester Hansensvej 10H 5300 Kerteminde tlf.: / FIO Gamers: Morten A. Jensen Kirstinebjergvej Aarslev Tlf.: / PR/ Idræt om dagen Leif Sørensen Bellingelunden 22, 5250 Odense SV. tlf.: 6617 Skydning: Heidi S. Jensen Albanivej Årslev Tlf.: / Stavgang:Don Ingham Tranehøjen Odense SV Tlf.: / Udefodbold: Lars Drejer Johansen Agnetevej Odense C Tlf / Halassistenterne Helge Nielsen tlf.: Brian Arnold Nielsen tlf.: Senioridræt SV Næsbyhave Odense N tlf.: Dommerledelse: Fodbold: Preben Grønberg Bystævnet 23, 5260 Odense S. tlf.: Kursus kontaktperson: (KKP) Leif Sørensen Bellingelunden Odense SV. tlf Cafe Hjørnet John Hansen tlf.: Firmaidræt Odense - NYT: Redaktør: Leif Lund Solbakken 31, 5560 Aarup tlf.: Redaktionen: tlf.: Tryk:Firmaidræt Odense Oplag:200 stk. samt på : Konto: Spar Nord Skydeafdelingen: Bowling: Halfonden: Firma Odense NYT udkommer ca. den 1.i februar, april, juni, august, oktober, december. Stof/indlæg til bladet, skal være redaktionen i hænde senest den 6. i måneden før bladets udgivelse

3 46. Odense-Stævne i skydning. For 46. gang blev Odense-Stævnet i skydning afviklet den første weekend i februar måned. Som altid var der indbudt firmaidrætsskytter fra hele landet til at deltage i stævnet. Og mange fra store dele af Jylland og Fyn var mødt op, mens ingen fra området øst for Storebælt. Stævnet blev afviklet på 15 m skydebanerne i FKS Hallen og var for såvel riffel- som pistolskytterne. Det første Odense-Stævne blev afviklet ca. 1970/71 med deltagelse af ganske få skytter. Gennem de følgende år blev tilslutningen til stævnet større og større og nåede toppen på et tidspunkt i midten af 80-erne med op mod 500 deltagere. Da blev stævnet afviklet på de 30 baner der var til rådighed i Skallebøllecentret. Gennem de første mange år var stævnet kun for riffelskytter, men efterhånden som pistolskydning også blev en del af firmaidrættens tilbud til skytterne, blev denne disciplin også en del af stævnet. I starten havde damer og herrer hver deres række at dyste i, men gennem en længere årrække har disse skytter deltaget i samme række, idet de skydestillinger som hver række havde mulighed for at benytte nu er blevet harmoniseret, således at damer og herrer nu dyster i fælles rækker. Ved dette års Odense-Stævne var der i alt 119 skytter tilmeldt. Noget færre end for år tilbage. Men skydning indenfor firmaidrætten har gennem en lang årrække vist en svag tilbagegang, som dog nu ses at være ved at flade ud. Ved Odense-Stævnet kæmpes der også en vandrepokaler for såvel riffelhold og pistolhold. Det er evigt vandrende pokaler, og vinderne af pokalerne er de hold, der opnår det største gennemsnit af holdets skydninger på stævnedagen. Efter proportionerne for disse pokaler kan det være hold med 3, 4, 5 eller flere skytter på holdet. Vindere af disse vandrepokaler i dette års Odense-Stævne blev: Riffelskydning: Ib s Drenge og Piger, Odense Pistolskydning: Snigskytterne, Odense Odense-Stævnet er også blevet en del af det samarbejde der er etableret mellem en række firmaidræts foreninger i det jyske, hvor skytterne fra de deltagende foreninger møder op hos hinanden, når der indbydes til stævne. Skytternes resultater fra 4 af disse stævner lægges sammen og de skytter der indenfor de enkelte klasser opnår de højeste sammenlagte resultater indbydes til at deltage i et finalestævne hos en af foreningerne.

4 Bowlingafdelingens årsmøde. Bowlingafdelingens medlemmer var indbudt til at deltage i det årlige ordinære årsmøde, som blev afholdt i Odense Bowlinghal mandag den 1. februar. Selvom bowlingafdelingen er blandt de største medlemsmæssigt i Firmaidræt Odense, var det dog begrænset, hvor mange medlemmer der mødte op. I alt var der 24 stemmeberettigede, hvilket dog var væsentlig flere, end de seneste par år har kunnet samle. Formanden nævnte i sin beretning, at medlemstallet ved årsskiftet stort set var identisk med antallet et år tidligere, med lidt afgang og lidt tilgang. Det var opgjort til 614 personer fordelt med 190 damer og 424 herrer. De 2 løbende turneringer fredag og søndag havde også i indeværende sæson totalt det samme antal hold, som deltog i den forrige sæsons turnering. Formanden kunne konstatere, at der blandt spillerne var stor tilfredshed med at starttidspunkterne om fredagen var ændret, således at man nu undgik det tidligere sene starttidspunkt. Vedr. stævnerne Julestævne og Odense mesterskabet kunne formanden godt ønske, at der var flere spillere som deltog i disse stævner. Specielt Julestævnet, som er et stævne, hvor det primært gælder om at have det sjovt med lidt morskab m.m., er der plads til mange flere spillere. Ved Julestævnet blev der i alt gennemført 51 starter. Odense mesterskabet var tilmeldt med 8 hold og 25 single spillere. Formanden nævnte at DM stævnerne ikke mere var en del af Firmaidrættens landsdækkende tilbud. Men var erstattet af Firmaidræt Open, som i 2016 afvikles i Middelfart/Fredericia. I dette stævne spilles der også bowling, og formanden anbefalede at de spillere som har lyst til at se andre baner tilmeldte sig dette stævne, nu hvor det ikke er så langt væk fra Odense. Firmaidræt Open afvikles fra den juni (Der kan læses mere om dette stævne på Firmaidrættens hjemmeside Der var ingen spørgsmål eller kommentarer til beretningen. Under punktet valg var der genvalg for en ny periode for de medlemmer af bowlingudvalget som var på valg. Desuden blev en ledig plads i udvalget besat, idet Carsten Jacobsen blev valgt for en 1-årig periode. 2 suppleanter blev også valgt. Det var Alex Allengreen og Michael Brunebjerg som blev valgt for 1 år. Afdelingens kasserer fremlagde under punktet eventuelt et foreløbigt regnskab, som udviste et mindre underskud, som kassereren gav en forklaring på og som bl.a. skyldtes indkøb af nyt EDB udstyr. Der var ikke flere som ønskede ordet og formanden afsluttede årsmødet med at bede de fremmødte rejse sig og udbringe et leve for bowlingsporten.

5 Bowlingturnering 2016/17. For nogle vil det lyde helt skørt, at vi allerede nu begynder at skrive om bowling i Men det har en årsag. Bowlingudvalget plejer at udsende indbydelse til den kommende vinterturnering allerede i maj/juni måned og med en tilmeldingsfrist en gang i juni måned. Det kan synes lidt tidligt, men forklaringen er den, at turneringen helst skal i gang i tiden omkring 1. september og spilleudvalget bruger så en del af juli måned til at udarbejde en turneringsplan således, at der kan bestilles det antal baner der er nødvendige for at gennemføre turneringen som planlagt. Det er så nu inden så længe, at holdene skal beslutte sig for at lave deres tilmelding til turneringen. Og det er også tiden, hvor nye hold skal etableres og tilmeldes. Selvom bowlingudvalget gør en indsats ved at opfordre nye hold/spillere til at deltage, er en anden vigtig kilde de spillere, som på nuværende tidspunkt er aktive. Fortæl om bowlingspillet og den gode ånd og miljø som turneringen afvikles i. Der er sikkert en del som godt kunne tænke sig at komme i gang med at spille, men mangler lige det sidste skub. Fortæl om hvordan hold kan sammensættes, f.eks. familiehold, gadehold, hold på tværs af virksomheder og flere andre muligheder kan nævnes. Der er et hav af muligheder og især i en storby som Odense. Bridgespillerne holder sommerpause. Efter ca. 30 spilledage i løbet af vinterhalvåret, holder bridgespillerne sommerpause i hvert fald en del af dem. En del spillere forsætter sommeren igennem i privat regi og møder op igen til efteråret med lidt mere erfaring i spillet. Vores dygtige instruktør har gennem hele sæsonen været en god vejleder for spillerne, når der var spørgsmål til spillet af forskellige art. Nogle gange en teknisk forklaring, som enkelte så har spurgt ind til igen. Gennem hele sæsonen har bridgeholdet været fuldtalligt med det antal spillere der er plads til. Er der medlemmer, som ønsker at komme i gang med spillet bliver man skrevet på en venteliste, hvorfra der suppleres, hvis/når der bliver plads. Nogle spilledage har der dog været frafald, idet der kan forekomme sygdom, ferierejser eller andet, der forhindrer spillerne i at møde op. Hver spilledag har været afviklet som en turnering mellem øst/vest og nord/syd holdene, og instruktøren laver hver gang en udregning, som spillerne for oplyst resultatet af den følgende spilledag. Og dette resultat venter spillerne spændt på, for blev man nu nr. 1 eller nr. 6. Sidste spilledag i denne sæson er mandag den 25. april og så holdes der pause indtil starten af september måned, hvor en ny sæson starter.

6 Danish Dynamite fodbold??? Der var engang for snart mange år siden, at det danske fodboldlandshold i forbindelse med deltagelse i en større international turnering præsterede en sang med titlen Danish Dynamite. Men nu skal denne lille artikel ikke handle om fodbold, men om noget helt andet. Det skal handle om lørdag den 14. maj 2016 kl. 17,30. På dette tidspunkt åbnes dørene til FKS Hallen til et brag af et festarrangement. Et arrangement hvor der bliver budt til spisning og suveræn underholdning i verdensklasse med kopibands af: John Mogensen og Bamses Venner Denne fest har fået navnet Danish Dynamite, men har altså ikke noget med fodboldlandsholdet at gøre. Det er planlagt at festen skal slutte kl. 02,00 og skulle nogle af gæsterne føle trang til at fortsætte festen i Odense centrum, er der etableret buskørsel fra FKS Hallen til en meget billig penge. Det er naturligvis arrangørernes håb, at rigtig mange vil bruge en lørdag aften på dette arrangement, som naturligvis også koster lidt småører, nemlig kr. 275,00 pr. person. Billetter til dette arrangement købes via danbillet.dk. Firmaidræt Open 2016 Det kan nås endnu. Skal du med i årets Firmaidræt Open skal du tilmeldes senest den 16. maj. Firmaidrætsforeningerne i Middelfart og Fredericia er gået i samarbejde om afviklingen af årets Firmaidræt Open, som finder sted i dagene juni. Til dette gigantstævne er der i alt 14 forskellige aktiviteter man kan vælge imellem, men man skal i forbindelse med sin tilmelding til stævnet notere hvilke man vil deltage i. I forbindelse med årets Firmaidræt Open er der også mulighed for at deltage i en aftenfest og i år er der endda 2 man kan vælge imellem. Den ene finder sted i Fredericia Idrætscenter, hvor der udover festmiddag og livemusik også bliver mulighed for at svinge de måske lidt trætte ben. I Middelfart afholdes den anden fest i teltet under Den nye Lillebæltsbro, hvor der indbydes til et stearinlysarrangement med fællesspisning og hyggestemning. Men alt om stævnet kan du læse mere om på hjemmesiden På denne side er der også mulighed for at tilmelde sig og bestille de aktiviteter du gerne vil deltage i. Men husk lige fristen for sidste tilmelding.

7 ES Cup i Høvdingebold. Har du hørt om Høvdingebold før??? Det er der sikkert mange der ikke har. Dansk Firmaidrætsforbund afvikler en landsdækkende turnering for Erhvervs-og Produktionsskoler. Der spilles indledende runder, som geografisk er samlet i skolernes nærområder. Således også på Fyn, hvor FKS Hallen lagde gulv til en turnering for de fynske skoler. Nr. 1 og 2 fra disse indledende runder går videre til en finalerunde som afvikles i slutningen af marts måned i Fredericia. Men hvad er Høvdingebold så for noget??? To hold dyster mod hinanden og det handler om at kaste, ramme, undvige, gribe og dræbe. Og det gælder om at blive på banen indtil alle modstanderholdets spillere er døde. Der spilles på en bane der størrelsesmæssigt er som en volleyball bane, og dem er der plads til 3 af i FKS Hallens hal 1. Banen opdeles i to banehalvdele. Hver banehalvdel deles yderligere op i to felter ét til spillerne og ét til høvdingen. Et hold består at 6 spillere, hvoraf mindst en skal være af hunkøn plus nogle få udskiftningsspillere. Det gælder om at kaste og ramme en modstander, som efter at være ramt skal indtage en position i høvdingefeltet og er faktisk ude af spillet. I øvrigt var spillereglerne for en udenforstående ikke så nemme at tyde, men da spillet ledes af en dommer, der var placeret ved banens midterlinie, må man formode, at han/hun havde styr på disse. Til stævnet i FKS Hallen var der i alt tilmeldt 15 hold fra de fynske skoler, d.v.s. ca. 150 personer, så der var rigtig mange spillere samtidig på de tre baner Den bold der blev spillet med var af blødt materiale, og den var ikke i stand til at skade spillerne, selvom de blev ramt hårdt. Høvdingebold er også en aktivitet, som vil være velegnet såfremt en klub/virksomhed skal lave lidt aktivitet forud for en evt. personalefest i firmaet.

8 Firmaidrættens nye konsulent. I en periode fra midt på efteråret 2015 har Firmaidræt Odense været uden en fast tilknyttet konsulent til at varetage kontakten og opsøge evt. nye medlemsvirksomheder. Men fra 1. februar er Finn Jørgensen ansat til at udfylde dette job. Finn s primære opgave er bl.a. at udfylde og udbygge det samarbejde der gennem de seneste år er skabt med Erhvervsskolerne i Odense området og måske også forsøge at skabe et samarbejde med andre Erhvervsskoler på Fyn. Desuden vil Finn opsøge virksomheder i Odense området, som evt. kunne tænkes at være interesseret i at tilbyde deres personale nogle af de idræts- og motionstilbud som Firmaidræt Odense tilbyder medlemskredsen. Finn har en fortid, hvor han har arbejdet med detailhandel i flere forskellige virksomheder, både lokale og mere fjerntliggende. Finn er bosiddende i postområde 5250 Odense SV, og kender området særdeles godt. Gang i den igen - i år i uge 23. For 7. år i træk indbyder Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune alle byens borgere til at deltage i årets gå-kampagne, som i år løber af stablen i uge 23. Hidtil har denne gå-kampagne specielt været rettet mod byens ældre borgere, som havde behov for at få lidt inspiration til at bevæge sig noget mere bl.a. i form af at komme ud at gå. I år er tilbuddet også rettet mod andre borgere, som har gavn af at komme ud og bevæge sig. Det kan f.eks. være børnehaver, dagplejere og mennesker der er psykisk handicappede. Senioridræt SV har gennem årene også været deltager i denne kampagne og det er også tanken, at vi i år tilbyder at være med. Det passer jo fint med, at vi hver tirsdag formiddag i forvejen afvikler en gåtur med udgangspunkt fra FKS Hallen, og det passer jo fint med gåturen den 7. juni, som vil være dagen hvor dette års gå-kampagne indgår i turen. Der er ingen tilmelding forud for turen, man møder bare op når kl. er 10,00 og følger med på turen som normalt varer omkring ved en times tid. Se i øvrigt artiklen i det seneste nr. af NYT Gå med dig.

9 Indefodboldturneringen afsluttet. Vinterens turnering i indefodbold blev afsluttet omkring 1. marts. Gennem hele turneringen har der været spillet bold en aften ca. hver uge fra oktober og indtil slutfløjtet lød ved indgangen til den første forårsmåned. Sæsonens sidste stævne i indefodbold blev afviklet i starten af marts måned med en tilslutning på ikke færre end 15 hold, som var fordelt i 3 puljer og der blev spillet i begge FKS Hallerne. Der blev spillet rigtig mange kampe, hvor holdene virkelig kæmpede om bolden i forsøg på at erobre denne og få den puttet i målet. Men der var også hold, som nok mest var mødt op for at få lidt motion og i øvrigt have en hyggelig aften, uden at skele i retning af målene. Det var en aften, hvor der blev vist mange fine detaljer af flere spillere, som sikkert har lært en masse om fodboldspillet i andre sammenhænge. Der blev vist flere langskudsmål, hvor spilleren fra en position omkring midterlinjen sendte bolden direkte i målet, og sådanne mål fik selvsagt tilskuerne til at belønne spilleren med masser af klapsalver. I alt var der programsat 48 kampe, som alle blev afviklet i tidsrummet mellem kl. 18,00 og 22,00. Mindre ændring i FKS Hallen. Som nogle måske har bemærket i den lokale dagspresse, har Forstadspuljen tilgodeset FKS Hallen med et beløb til dækning af en mindre ændring af den ene af FKS Hallerne. Ombygning er måske for meget sagt. Men det der er tale om er, at hallens bestyrelse gerne vil have den ene hal delt op, således at der er mulighed for at dyrke flere aktiviteter samtidig i den samme hal. Det sker jo, at der er aktiviteter, hvor kun en del af hallen bliver benyttet, derfor er planen, at det skal være muligt at opdele hallen ved hjælp af en tæppevæg på tværs. Efter det oplyste bliver der tale om en væg, som efter behov kan adskille hallen i to lige størrelser. Hvornår denne skal etableres kendes p.t. ikke, men mon ikke de bliver i forbindelse med lukningen af hallerne i sommerpausen. I løbet af året skal der også ske en renovering af gulvet i hal 1, ligesom der er nogle sternbrædder omkring hallens tag, der skal udskiftes.

10 Odense Bowlinghal kan fejre 40 års jubilæum. I marts måned kunne Odense Bowlinghal fejre sit 40 års jubilæum for ibrugtagningen af et af landets største bowlinganlæg. Det var en visionær bygherre der i 1976 opførte hallen, og han så allerede ved projekteringen det fornuftige i, at installere 16 baner og maskiner. Så kunne man efterkomme den stigende efterspørgsel langt ud i fremtiden. Men, men, men det viste sig hurtigt, at man havde undervurderet sportens succes og allerede 2 år senere blev anlægget udbygget med yderligere 8 baner, således at der nu var 24 baner til rådighed. Efter ca. 20 års forløb blev Den selvejende institution Odense Bowlinghal stiftet. Det var bowlingklubber under Odense Bowling Alliance og Firmaidrættens bowlingafdeling der i et samarbejde nu stod for driften af hallen og det tilhørende restaurant/cafeteria. Gennem de 40 år som hallen har eksisteret er det vis af mennesker, der er trådt ind ad døren og deltaget i træning, stævner og turneringer. Og gennem de seneste mange år har der været afholdt mange store nationale og internationale stævner. Bl.a. Danmarksmesterskaber i flere forskellige kategorier. Der har været Europamesterskaber og Verdensmesterskaber også i flere kategorier. Og flere er undervejs i de kommende år. Disse internationale stævner har alle været afviklet med stor succes og med stor ros fra de deltagende nationer. Men med den store aktivitet der gennem ugen, måneden og året er i hallen, er der også en stor slidtage på baner og inventar. Det giver ledelsen en større udfordring i den kommende tid, hvor der skal tages stilling til, i hvilket omfang der skal foretages en tiltrængt renovering. Der skal kigges på baner, scoreanlæg, køkken m.m. og det er ikke en helt billig omgang. Bowlinghallens ledelse havde i vinter indkaldt repræsentanter fra brugerklubberne til et møde for at drøfte i hvilket omfang og tempo renoveringerne skal foretages, og ikke mindst for at sikre Bowlinghallens eksistens fremadrettet. I forbindelse med 40 års jubilæet blev der i vintermånederne indtil 1. april tilbudt bowling med en prisreduktion på 40 % fredag, lørdag og søndag. Senioridrætten rykker udendørs. Nogen er der allerede. Cyklister og stavgængere har trodset vintervejret, som dog ikke rigtig har været der. Men når påskepausen er overstået finder petanquespillerne og krolfspillerne også vej til de udendørs baner. Dog forudsat at der ikke kommer en sen vinter, hvilket vi tidligere har oplevet. Desuden kan vi blive udsat for, at banerne er så bløde af vand, at de ikke kan bære spillerne. I sådanne tilfælde vil starttidspunktet blive forskubbet. Som tidligere år er spilletidspunkterne for krolfspillernes vedkommende onsdag fra kl. 10,00 og petanquespillerne dyster torsdag fra kl. 10,00. Og som tidligere år vil der ikke blive spillet i juli måned. Er der medlemmer som endnu ikke har prøvet at spille et af disse sjove spil, så kom og prøv spillet og se om det ikke er en idé at bruge et par timer om ugen sammen med andre glade medlemmer i Senioridræt SV. Er du i forvejen medlem af Senioridræt SV er det gratis at spille med, og du behøver ikke at skulle, investere i udstyr, idet det er til rådighed på banerne.

11 Så er der igen åbent i Cafe Hjørnet. Efter at den tidligere forpagter af Cafe Hjørnet pludselig stoppede ved juletid, stod bestyrelsen for FKS Hallen pludselig uden personale i cafeen. Og i hele januar måned var det ikke muligt for brugerne af hallerne at få hverken vådt eller tørt før eller efter deres aktiviteter. Men nu er det igen muligt at forsyne sig med lidt til hals og mave, hvis man har behov for dette. Fra ca. midten af februar måned har John Hansen overtaget forpagtningen og sammen med en medhjælper Mikkel er der nu åbent alle hverdagsaftener fra kl. 17,00 og i weekender efter behov. Det vil dagligt være muligt at få sig et måltid mad (dagens varme ret) til en overkommelig pris, og det kan nævnes, at det der siden åbningen er blevet serveret er kvalitetsmad. Det er naturligvis både forpagterens og også bestyrelsens håb, at mange vil gøre brug af cafeens tilbud, således at man bliver fri for nogle af de smugkroer, der rundt omkring er blevet etableret i hallens faciliteter. Det er for øvrigt heller ikke tilladt iflg. FKS Hallens ordensregler. Efter det oplyste vil der også være mulighed for at få leveret mad ud af huset til såvel større som mindre arrangementer hos medlemskredsen eller andre. Så spilles der igen fodbold på den grønne arena. Der var engang for snart mange år siden, at der til sommerturneringen i udefodbold var tilmeldt op mod hold, og der blev spillet fodbold flere aftener om ugen. De tider er forbi foreløbig. Vi kan jo ikke spå om fremtiden. Men efterhånden som der er sket mange store ændringer på arbejdsmarkedet, er det mange steder svært at samle hold af spillere, der er til rådighed hver spilleaften. Mange større virksomheder er nedlagt eller reduceret personalemæssigt. Flere steder er man ramt af flerholdsdrift, og indenfor forretningsverdenen er åbningstiderne efterhånden udvidet til også at omfatte mange menneskers fritid. Derfor er de tider p.t. forbi, hvor der er mange hold som deltagere i holdturneringerne bl.a. fodbold. Men der bliver afviklet en udefodbold turnering i den kommende sommerperiode på banerne ved FKS Hallen. Iflg. formanden for udefodbold afdelingen er der tilmeldt 8 hold til en turnering. Det er samme antal hold, som var deltagere i sommeren Det er planlagt, at turneringen startes op i midten af april måned og fortsætter til først på efteråret kun afbrudt af en sommerpause i juli måned.

12 Generalforsamling i Firmaidræt Odense. Iflg. vedtægterne for Firmaidræt Odense skal den årlige generalforsamling afholdes i marts måned. Det blev den så, den 8. marts. Med hjælp fra en af Dansk Firmaidrætsforbunds konsulenter som dirigent, aflagde foreningens formand Hans Jørgen Andersen bestyrelsens beretning for året Formanden fokuserede en del på den situation der opstod i året i.f.m. med FKS Hallens generalforsamlinger, hvor firmaidrættens ledelse følte sig sat uden for indflydelse på FKS Hallens drift. Et forhold der blev løst i løbet af sommeren med valg af en helt ny bestyrelse. I efteråret stod man så med en ny udfordring, hvor konsulent Jacob Pallesen opsagde sit job, netop som man var i fuld gang med planlægning af Xtreme Mandehørm. Et projekt som Jacob var dybt involveret i, men som han dog vendte tilbage til og deltog i afviklingen af. Deltagermæssigt var tilslutningen til Xtreme Mandehørm ikke så god som budgetteret, men formanden vente, at en årsag kunne være, at der dagen efter skulle afvikles et større maratonløb i Odenses gader. Jacob havde også fået godt fat i Erhvervsskolerne på Fyn, og var nået dertil, at det var skolerne der ringede og bad om aktivitetstimer. En tilstand hvor der mange steder skal opfordringer til den modsatte vej. Som afløser for Jacob er ansat Finn Jørgensen, som skal overtage opgaverne med erhvervsskolerne og evt. udbygge disse og i øvrigt søge kontakt til kommunens større virksomheder med henblik på et evt. medlemskab. Om fremtiden nævnte formanden, at der her i 2016 vil blive forsøgt med et Mudderløb for kvinder. Hidtil har kvinderne kun kunnet deltage som tilskuere når mændene gennemførte deres Xtreme Mandehørm. Det er tanken at kvindernes Mudderløb også skal afsluttes med en tyrolerfest. Formanden håbede også, at eventen Bike & Run kunne gennemføres igen, men først i Der var ingen kommentarer eller bemærkninger til beretningen, som blev godkendt. Regnskabet blev gennemgået af kassereren, som udviste en mindre overskud end budgetteret, men dog overskud. Dette skyldtes især den mindre tilslutning til Xtreme Mandehørm. Der var også en indtægtsnedgang på de øvrige aktiviteter, men denne blev delvis modregnet af besparelser på driften. Budgettet for 2016 blev gennemgået og godkendt og det blev oplyst, at der ikke var kontingentstigninger indlagt i budgettet. Under punktet valg blev formanden Hans Jørgen Andersen genvalgt med akklamation. Der skulle vælges ny kasserer og valgt blev Finn Jørgensen, som i forbindelse med valget gav en orientering om sine tidligere beskæftigelser. Som ny sekretær blev valgt Annette Bonne Andersen, som dog grundet arbejde ikke var til stede på generalforsamlingen. Bestyrelsesmedlem Allan Dyrbøl var også på valg og blev genvalgt for en ny periode. På dagens sidste punkt på dagsordenen evt., sagde den afgående sekretær Tove Aagaard, at hun havde haft mange rigtig gode år i foreningen, men af private årsager var nødt til at stop nu. Hun fortalte, at da hun engang i 90 erne blev hentet til foreningen var det for at starte en Livsstilsklub op, og det lykkedes at få gang i en sådan, som gennem en længere årrække havde god tilslutning af brugere. Senere blev hun overtalt til at indtræde i bestyrelsen som sekretær og det er så den epoke der slutter nu. Tove fik overrakt en stor buket blomster af formanden. Generalforsamlingen blev afsluttet med et leve for firmasporten og herefter var der kaffe til deltagerne.

13 Hædersbevisninger uddelt. Årets generalforsamling i Firmaidræt Odense havde besøg af medlem af styrelsen i Dansk Firmaidrætsforbund Claus Schou. I en tale nævnte Claus, at han altid var glad for at komme til generalforsamling i Odense, som han efterhånden havde deltaget i gennem en længere årrække. Han fortalte lidt i korte træk om de fokusområder forbundet havde arbejdet med i det forløbne år og nævnte, at året 2015 kunne betegnes som udfordringens år. På forbundets repræsentantskabsmøde var der blevet vedtaget en 2018 strategi, hvor der især skulle kigges i retning af erhvervsskolerne, hvor der er en stor volumen af potentielle medlemmer. Men Claus havde også noget i posen der skulle deles ud, nemlig hæderstegn. Dansk Firmaidrætsforbunds Fortjensttegn blev tildelt Hanne Clemmensen, som gennem en meget lang årrække i flere omgange har deltaget i det frivillige arbejde i specielt bowlingafdelingen, men også i en periode været medlem i SIKO s bestyrelse, ligesom hun er medlem af Odense Bowlinghals bestyrelse. Dansk Firmaidrætsforbunds Hæderstegn blev tildelt Tove Nielsen, som gennem de seneste ca. 18 år har været medlem af skydeudvalget, hvor hun ofte har været den person, som nye skytter først møder, når de kommer på skydebanen for første gang. Desuden har hun gennem årene påtaget sig mange større og mindre opgaver i mange forskellige retninger i udvalget.

14 Firmaidræt Odense s Lederpokal. Denne pokal tildeles en leder i Firmaidræt Odense, som gennem en lang årrække har ydet en stor indsats for fremme af Firmaidrætten i Odense. Årets modtager af pokalen var Poul Bent Nielsen, som er medlem af motionsudvalget, hvilket han har været gennem de seneste ca. 8 år. Tidligere var Poul medlem af udefodbold udvalget, hvor han gennem ca. 14 år deltog i det frivillige arbejde her med bl.a. afvikling af den løbende sommerturnering. Det var dengang der var mange hold med i turneringen. Poul var desværre ikke til stede ved uddelingen af pokalen idet hans arbejde krævede hans tilstedeværelse et sted i det jyske område. Petanque turnering april kl. 18,00 vil startskuddet lyde til sommerens petanqueturnering i Firmaidræt Odense på banerne i tæt tilknytning til hallerne. Det er selvfølgelig en betingelse at banerne på dette tidspunkt er faste, således at de kan bære spillerne. I vinterens løb har der flere gange stået blankt vand på flere af banerne og det giver jo naturligvis et noget blødt underlag. Desuden har der enkelte gange været bilister inde over banen, hvor de så har parkeret. Til sommerens turnering er der iflg. formanden for afdelingen alt tilmeldt 18 hold. Og iflg. kampprogrammet skal der i alt spilles 306 kampe inden turneringen er afsluttet i starten af oktober måned. Udover turneringen vil afdelingen indbyde til et par stævner. Det første er Bededagscup fredag den 22. april og dernæst et Sommerstævne lørdag den 16. juli. Hvis spillerne har lyst, så afvikles der i sommerens løb petanquestævner flere steder i det fynske område. Den Petanque-Tour der gennem mange år er blevet afviklet og som var et samarbejde mellem flere af foreningerne på Fyn og Fredericia, bliver ikke til noget i denne sommer, grundet frafald af en forening.

15 10 år s krus??? På generalforsamlingen, bliver der også uddelt en lille tak til dem som har været med i udvalgene i 10 år, et såkaldt 10 års krus. I år gik kruset til Mogens Rasmussen fra skydeudvalget. På billedet ser vi formanden, for Firmaidræt Odense, Hans Jørgen Andersen overrække 10 års kruset Firmaidræt Odense s mangeårige sekretær og opstarter af Livsstilsklubben, Tove Aagaard, har af personlige årsager valgt at stoppe sit job i firmasporten og får her overrakt en buket som tak.

16 Sommerens skydning på 50 m bane. Når disse linier læses, er der kun kort tid til at skytterne i Firmaidræt Odense rykker udendørs og begynder skydning på 50 bane for riffelskytternes vedkommende og 25 m for pistolskytterne. Gennem de seneste år er det banerne i Skallebøllecentret der har været benyttet til træning og turnering, og det er også tilfældet i år. Det er planlagt at starte op tirsdag den 26. april. fra kl. 17,00, hvor det er riffelskytterne der lægger ud og fra kl. 19,00 er det pistolskytternes tur. Som sædvanlig vil der blive indbudt til flere forskellige turneringer, som man kan tilmelde sig og deltage i. Bl.a. kan nævnes Firkantskydningen, Internetskydningen og Solistskydningen. Der er i sommerhalvåret ikke nogle egentlige weekendstævner, men nævnes skal dog Firmaidræt Open i juni måned, hvor der også skydning på programmet. Skydeudvalget ser frem til en sommer med god deltagelse i skydningerne, som det også har været tilfældet de seneste år. Sommerens skydninger -i Skallebøllecentret fortsætter til medio september måned, hvor der afsluttes med præmieuddeling til de skytter der gennem sommeren har gjort sig fortjent til at modtage en sådan.

17 Mudderløb igen til efteråret Dagens strabadser Når startskuddet lyder til årets mandehørm i Odense, er det med at komme afsted i en fart! Er du ikke hurtig nok til at komme af sted, kommer det til at gøre nas så se at komme ud af starthullerne. Årets rute byder på alt det bedste fra den fynske natur, så husk at binde snørebåndene godt! Det kan klart anbefales, at du har dine sko på hele vejen gennem ruten, da du kommer til at krybe, kravle, rulle og trække dig igennem årets rute. Vi gør alt, hvad vi kan for give dig oplevelser under løbet, du ikke har set før. Ruten vil være fuld af naturlige forhindringer, så glæd dig til en masse vand- og mudderhuller. Når du er cirka halvvejs, er der øldepot til de rigtige mænd Er du bange for, at du ikke får vand nok under løbet, så kan vi berolige dig med, at du nok skal få rigeligt med vand så du skal ikke være nervøs. Når du forlader depotet, er du cirka halvvejs igennem og sikkert meget træt, men bare rolig; der venter dig stadig masser af mudder, forhindringer mm. Husk: du er først i mål, når du passerer målstregen. Da ruten går over en del privat jord, vil den ikke blive offentliggjort inden løbet. Vi ses i mudderet!

18 Ferielukning for "træningstimer" i FKS-Hallerne 2016 Skærtorsdag / Langfredag og påskedag St. Bededag Kristi Himmelfartsdag / Fredag herefter og Pinsedag Grundlovsdag Sommerferie uge 26 til 31 Juleferie til til Alle dage incl.

19 Afdeling: Aktivitet: Tidspunkt: Sted: Badminton Badminton for alle Torsdag 19,00 21,30 FKS Hal 1 Årsmøde Mandag d. 11. april Mødelokale 1 Billard Træning/Turnering Tirs./fred. 8,30 11,30 Billardsalonen Træning/Turnering Torsdag 19,00 22,00 Billardsalonen Fynsmesterskab Lørdag d. 9. april Fåborg Årsmøde Lørdag d. 30. april Billardsalonen Albani Cup Lø./sø maj Billardsalonen Bordtennis Turnering Ny sæson fra okt. måned FKS Hallen Fynsmesterskab??? Middelfart Årsmøde Tirsdag d. 12. april Mødelokale 1 Bowling Træning Efter dit ønske Od. Bowlinghal Turnering Fredag og søndag Od. Bowlinghal Odensemesterskab Lørdag d. 9. april Od. Bowlinghal Petanque Turnering Hver torsdag kl. 18,00 Petanquebanen Bededagscup Fredag d. 22. april Petanquebanen Indefodbold Turnering Turneringsstart ca. okt. måned FKS Hal 1 Skydning Træning riffel Tirsdag 17,00 (fra ca.1.maj) Skallebøllecentret Træning pistol Tirsdag 19,00 (fra ca.1.maj) Skallebøllecentret Årsmøde Tirsdag d. 5. april Billardsalonen Pulsspinning Træning Mandag kl. 17,00 Motion 3 Træning Onsdag kl. 9,30 Motion 3 Træning Torsdag kl. 17,30 Motion 3 Stavgang Motion Tirsdag 10,00 ca. 11,00 P-pladsen v. hallen Motion Etapeløb Sæsonstart april 2016 Højmeskolen Udefodbold Turnering Ny turnering forår 2016 Grønne arealer Funballz Træning Nærmere følger FKS Hal 1 Baseball Træning Nærmere følger Baseballbanen

20 Firmaidræt Odense-NYT nr side 20

FKS AKTIVITETSPROGRAM VINTER/ FORÅR 2010

FKS AKTIVITETSPROGRAM VINTER/ FORÅR 2010 FKS AKTIVITETSPROGRAM VINTER/ FORÅR 2010 i samarbejde med Odense Kommune FKS Odense Firmasport Klubbernes Sammenslutning, Odense Velkommen! Velkommen til Firmasportsklubbernes sammenslutning i Odense.

Læs mere

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt - 24. maj 2012

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt - 24. maj 2012 Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt - 24. maj 2012 Deltagere: Svend Mandel Jacob Bork Klitgaard Morten Grejsler Sussie Olesen Jesper Vestergaard Jørn Olsen Annette Friis Nielsen Winnie Wolf Andersen Dagsorden:

Læs mere

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig.

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig. Referat af generalforsamling i BMI 2014 - tirsdag, den 25. februar 2014 kl. 19.00 i hallens cafeteria: Formand bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 32 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04

Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04 Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04 Haderslev Familie og Firma Sport er en forening med mange spændende aktiviteter. Se de følgende

Læs mere

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor Årsberetning 2011 Året startede rigtig godt. På generalforsamlingen fik vi valgt 3 nye medlemmer ind, som dækkede områder i bestyrelsen, vi hidtil nok ikke havde været tæt nok på. Leif Boddi som primært

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE

Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE 1 Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE Badminton-træning med faste makkere er en rigtig god motion og hyggeligt samvær, men kom nu ud og prøv at møde flere : Hermed en oversigt over stævner og aktiviteter,

Læs mere

55. Årgang April 2016 Nr. 2

55. Årgang April 2016 Nr. 2 55. Årgang April 2016 Nr. 2 Nu kan det ikke skjules længere, at sommeren er på vej. Solen er begyndt at vise sig oftere, og lidt varmere vejr er begyndt at indfinde. Med sommerens komme er det også ved

Læs mere

Golfens Dag er et bestyrelsesarrangement - godt hjulpet af mange frivillige. Der var mange besøgende og vi havde en fin dag.

Golfens Dag er et bestyrelsesarrangement - godt hjulpet af mange frivillige. Der var mange besøgende og vi havde en fin dag. Tollundgaard Golfklub Generalforsamling 24. februar 2016 Beretning for et 2015 Indledning Hermed aflægger bestyrelsen beretning om et, 2015, der er gået i Tollundgaard Golfklub. Der har været tale om et

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 20. august 2013 Kære klubledere Sikke en sommer. Varmen var jo næsten tropisk, så det har længe været forbundet med stort besvær bare at tænke på at skulle sætte sig til Pc en for at sende et

Læs mere

MICRO FODBOLD. U6-U8 Starten på et fodboldeventyr. Microfodbold U6-U8

MICRO FODBOLD. U6-U8 Starten på et fodboldeventyr. Microfodbold U6-U8 MICRO FODBOLD U6-U8 Starten på et fodboldeventyr 1 Velkommen Alle trænere og ledere omkring Microfodbolden i Odense Boldklub vil gerne byde jeres dreng eller pige velkommen. Vi er glade for at I har valgt

Læs mere

Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat

Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat I. Velkomst Sten Graversen bød velkommen til den ordinære generalforsamling. Han overlod ordet til Børge Holm, som ville sige nogle ord om den

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2014

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2014 Velkommen Herreklubben Nivå Golf Klub Generalforsamling 2014 NCC 2014-03-26 1 Agenda Velkomst & Indskrivning Generalforsamling Spisning NCC 2014-03-26 2 Dirigent / Beretning 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Bordtennis. PROGRAM - single, double og hold Sønderborg den 27. - 28. marts 2010

Bordtennis. PROGRAM - single, double og hold Sønderborg den 27. - 28. marts 2010 DM i Firmaidræt Bordtennis PROGRAM - single, double og hold Sønderborg den 27. - 28. marts 2010 1 Velkommen til DM i bordtennis, den 27. og 28. marts 2010 Vi er glade for at byde deltagerne i bordtennis

Læs mere

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs DGI Midtjylland fodbold - Koncept for Indendørs Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse i DGI Midtjylland... 3 Terminer... 3 Rækker... 4 Puljenummerering... 6 Puljeinddeling... 6 Placeringer...

Læs mere

Referat af Generalforsamling i. Nyborg Familie & Firma Sport

Referat af Generalforsamling i. Nyborg Familie & Firma Sport Referat af Generalforsamling i Nyborg Familie & Firma Sport torsdag, den 10. marts 2011, kl. 19.00 i VIP-lokalet i Parken. Deltagere: Jørgen Andersen, formand Jesper Petersen, næstformand Berit Kolding

Læs mere

Klub blad for 2015-2016

Klub blad for 2015-2016 Klub blad for 2015-2016 Sportslig målsætning og vigtig information. Velkommen til sæson 2015/16 I dette klubblad vil der være oplysninger og datoer for, hvad der skal ske i den nye sæson. Vi håber, det

Læs mere

Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006.

Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006. Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006. Formanden, Uffe Bech Andersen åbnede generalforsamlingen, og mindes de medlemmer der er afgået ved døden i årets løb. Derefter fulgtes dagsordenen.

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 5 / 2 0 1 6. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 5 / 2 0 1 6. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 5 / 2 0 1 6 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015 Information om DM i pløjning 2015 Pløjevært: Kragerup Gods Kragerupgårdsvej 33 4291 Ruds-Vedby Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

Dagsorden og referat, møde nr. 1, tirsdag 19.04.2011 (+ forts. mandag 02.05.2011)

Dagsorden og referat, møde nr. 1, tirsdag 19.04.2011 (+ forts. mandag 02.05.2011) - Dato: Tirsdag den 19. april 2011 (opr. og start) + fortsættelse: Mandag den 2. maj 2011, begge dage kl. 19:00 Sted: Hos Finn Hjortholm Bestyrelse: Finn Hjortholm, Ann Larsen, Kirstine Pepping, Linda

Læs mere

Nr. 6 December 2012 45. årgang. Xtreme mandehørm når det er bedst! Firmaidræt Odense-NYT nr 6-2012 side 1

Nr. 6 December 2012 45. årgang. Xtreme mandehørm når det er bedst! Firmaidræt Odense-NYT nr 6-2012 side 1 Nr. 6 December 2012 45. årgang Xtreme mandehørm når det er bedst! Firmaidræt Odense-NYT nr 6-2012 side 1 Firmaidræt Odense Tranehøjen 5, 5250 Odense SV. Tlf.: 66 17 46 06. Fax: 66 17 51 06, E-mail: fkso@fks-odense.dk

Læs mere

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7.

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7. Nr. 1 januar kvartal 2006 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Masser af klasser Årets skoleskydning for 5. klasser blev en stor succes med 183 deltagende hold fra SKL læs side 6. SKL s store stævne

Læs mere

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene.

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene. Hej med dig! BUM 2006 Vi har netop modtaget et brev fra Ahorn, Ringsted, som denne gang er vært for BUM 2006 i den 3.-5. november for Teenager BUM 14-18 år og 17.-19. november for Junior BUM 10-13 år.

Læs mere

a. Dato og sted Planen er at forsøge at afholde repræsentantskabsmødet i 2010 med overnatning for alle deltagere.

a. Dato og sted Planen er at forsøge at afholde repræsentantskabsmødet i 2010 med overnatning for alle deltagere. SKAT Fritid & Idræt referat af bestyrelsesmøde torsdag den 25. Juni 2009 Deltagere: Svend Mandel Jacob Klitgaard Hansen Jørn Olsen Morten Grejsler Winnie Wolf Andersen Referent: Winnie Wolf Andersen Dagsorden:

Læs mere

Knæk & Bræk. Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning

Knæk & Bræk. Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning Knæk & Bræk Årgang: 10 - September 2010 Niklas Østergaard, vinder individuel serie 3 RAHS Læs inde i bladet: Jagter 2010/2011 Kommende aktiviteter Vildt madaften på Skalmejeskolen Resultater lukket skydning

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & idræt 27. august 2013

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & idræt 27. august 2013 Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & idræt 27. august 2013 Deltagere: Svend Mandel Jacob Bork Klitgaard Jørn Olsen Jesper Vestergaard Annette Friis Nielsen Sussie Olsen Winnie Wolf Andersen Afbud: Morten Grejsler

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Dagsorden Riffel sektions Møde

Dagsorden Riffel sektions Møde Dagsorden Riffel sektions Møde TID: Onsdag den 7. oktober 2015 17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Anders

Læs mere

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC FORTY INFO? --- generalforsamling Medlem af Dansk Cricket-Forbund siden 1963 Kære medlem af Dansk XL Cricket Club 17.september 2015 Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC lørdag den 10.oktober

Læs mere

Nyheder fra Hovedstadens Jernbane-Idræt

Nyheder fra Hovedstadens Jernbane-Idræt Nyheder fra Hovedstadens Jernbane-Idræt Nyhedsbrev nr. 88. Generalforsamling i Hovedstadens Jernbane-Idræt 2016 Onsdag den 24. februar 2016. Kl. 19:00 i foreningens lokaler på Gl. Ellebjerg St.. Dagsorden:

Læs mere

Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE

Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE 1 Alt om Badminton i FIRMAIDRÆT ODENSE Badminton-træning med faste makkere er en rigtig god motion og hyggeligt samvær, men kom nu ud og prøv at møde flere : Hermed en oversigt over stævner og aktiviteter,

Læs mere

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 2015 har på alle måder været et rigtigt godt år for Ribe Golf Klub. Vi har fået vores bane op på et fint niveau, og der har generelt mellem

Læs mere

SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG

SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG 52. Årgang April 2013 Nr.2 SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG Fødselsdagskagen skæres for i lige store stykker. Portvinen åbnes med sikker hånd og så TILLYKKE Den 25. februar fyldte Skyttelauget 71 år, hvilket

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Tirsdag d. 25/2 2014 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kassererens beretning - herunder fastsættelse af kontingent for

Læs mere

Referat fra klubledermødet den 7. februar 2015

Referat fra klubledermødet den 7. februar 2015 Mødet blev afholdt i Nykøbing F. Bridgeklub. Referat fra klubledermødet den 7. februar 2015 Til stede: Benny Jakobsen og Hanne Hartmann (Bridgeklubben Præstø), Karin Bech og Jørgen Lyngså Larsen (Faxe

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup.

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. FK Odsherred Bestyrelse Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. Tilstede: Torben Møller Brian V. Madsen Linette S. Mortensen Kirsten Harthimmer Jørgen

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Kommentarer: Der henstilles til kommende styregruppe, at man ikke godkender budgetter, der er større, end hvad vi har i kassen.

Kommentarer: Der henstilles til kommende styregruppe, at man ikke godkender budgetter, der er større, end hvad vi har i kassen. 1 valg af dirigent og stemmetællere. Dirigent: Allan. Stemmetællere: Lizzi & Aase. 2 Beretning fra styregruppen, samt godkendelse af beretningen. Årsberetning fremlagt (se bilag 1) og godkendt. Kommentarer:

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 5/12 2015 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU - Generalforsamling - 7. februar 2016 Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

KOM OG VÆR MED. Den 21. - 22. februar 2015 i hallerne i Svendborg

KOM OG VÆR MED. Den 21. - 22. februar 2015 i hallerne i Svendborg KOM OG VÆR MED Den 21. - 22. februar 2015 i hallerne i Svendborg Alle kan deltage i årets festligste idrætsweekend åbne stævner i forskellige idrætter, fest og masser af sjove oplevelser Svendborg Firma

Læs mere

Knæk & Bræk. Årgang: 13 - September 2013. Læs inde i bladet: Jagter 2013/2014 Ungjæger Resultater lukket skydning Resultater hundetræning

Knæk & Bræk. Årgang: 13 - September 2013. Læs inde i bladet: Jagter 2013/2014 Ungjæger Resultater lukket skydning Resultater hundetræning Knæk & Bræk Årgang: 13 - September 2013 Læs inde i bladet: Jagter 2013/2014 Ungjæger Resultater lukket skydning Resultater hundetræning 1 Bestyrelse Sunds Jagtforening Formand Henrik Kristensen Hjejlevej

Læs mere

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Vi lukker dørene op i uge 36 på Kværkeby Friskole med et nyt program for gymnastikken i Kværkeby. Her kan vi tilbyde hold for både børn og voksne. Vi glæder os til

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 93 8. MARTS 2015

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 93 8. MARTS 2015 Nyheder og informationer fra Osted Idrætsforening Side 1 af 6 Indhold 1. OIF INVITERER TIL GRATIS PØLSE OG OSTEBORD... 1 2. AFDELINGSGENERALFORSAMLINGERNE... 2 3. NYE TILTAG I BADMINTONAFDELINGEN... 2

Læs mere

Nr. 4 August 2013 46. årgang. Så gik startskuddet til 6 timers strabadser. Firmaidræt Odense-NYT nr 4-2013 side 1

Nr. 4 August 2013 46. årgang. Så gik startskuddet til 6 timers strabadser. Firmaidræt Odense-NYT nr 4-2013 side 1 Nr. 4 August 2013 46. årgang Så gik startskuddet til 6 timers strabadser Firmaidræt Odense-NYT nr 4-2013 side 1 Firmaidræt Odense Tranehøjen 5, 5250 Odense SV. Tlf.: 66 17 46 06. Fax: 66 17 51 06, E-mail:

Læs mere

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget.

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget. MØDEREFERAT FRA ORDINÆRT AFDELINGSMØDE Antal fremmødte lejemål: 30 husstande. Øvrige deltagere: Kundechef Lars Todbjerg-Hansen, Domea Afdelingsmødet blev afholdt tirsdag den 15. september 2015, kl. 17.30,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3. Centrum for udvikling og talent

Nyhedsbrev nr. 3. Centrum for udvikling og talent Med dette nyhedsbrev vil bestyrelsen i Særslev Skytteforening i en tættere kontakt til medlemmerne og forældrene til børn i skytteforeningen. Her er det meningen at der skal oplyses om hvilke aktiviteter

Læs mere

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30 Nørresundby d. 12. april 2011 Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30 I Løvvang Bowling Center, Stort mødelokale Dagsorden 1. Mandaternes

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen)

Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen) Referat af Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen) Deltagere: Allan Nielsen, Poul Erik Tobiasen, Carina Møller, Pernille Olesen, Leif Jensen, Lars

Læs mere

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Til stede: Henrik, Jesper, Pia, Leni,, Tina og Karin Vært: Leni og Børge Referent: Karin Emne Dialog Beslutning Ansvar Deadline Referat

Læs mere

Velkommen til sæson 2012

Velkommen til sæson 2012 Velkommen til sæson 2012 Sæson start Så er det atter blevet tid til at byde nye som gamle medlemmer velkommen til en ny tennis sæson den 27. i rækken. Ja du læste rigtig. Det er NU, du skal finde din ketcher

Læs mere

LPC strategidag d. 16. november 2008

LPC strategidag d. 16. november 2008 LPC strategidag d. 16. november 2008 Beslutningsreferat Deltagere: Lars Friis (Lé President) Benny Johansen (Lé Vicepresident) Lotte Clemmensen (Lé Trésorier) Pernille Brauer (Lé Secretaire) Ejner Jørgensen

Læs mere

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk KØBENHAVNS BOWLING UNIONS STÆVNEHÅNDBOG FOR UNGDOMSAKTIVITETER Håndbog for stævner i KBU side 1 af 15 INDHOLD KBU

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Klubbladet 2014-2015. Sportslig målsætning. anden vigtig information.

Klubbladet 2014-2015. Sportslig målsætning. anden vigtig information. Klubbladet 2014-2015 Sportslig målsætning og anden vigtig information. Velkommen til en ny sæson! Vi byder velkommen til sæsonen 2014-2015 og håber det må blive et godt år med mange sportslige resultater.

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012 Referent: Pernille Dohlmann Deltagere: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg,, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen, Herdis

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 24. september 2015 Deltagere: Claus Svendsen Jette Nielsen, Ingrid Svendsen, Flemming Larsen, Marie M. Haar Vad, Mike Charnock, Martin Frandsen, Dorthe Augustesen og Stine Lindblad

Læs mere

DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse:

DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse: DDGUs generalforsamling d. 14. marts 2015 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse: DGI Storkøbenhavn, Vester Voldgade 100 1552 København V Fremmødte: Søren Lindgreen, Sinus Frank, Niels Kloster, Joakim

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Tilstede: Henrik, Britta, Heidi, Per, Jenny, Christian og Anja 1. Referat fra sidste møde Godkendt 2. Nye punkter til dagsordenen Bemærkninger til udsendte

Læs mere

Nyhedsbrev Ungdom Januar 2016

Nyhedsbrev Ungdom Januar 2016 Fredagstræning / Familiehygge Vi kan med glæde tilbyde ekstra spil for alle ungdomsmedlemmer + evt. forældre/søskende hver fredag kl. 18.00 20.00. I skal selv medbringe ketcher og bolde, og børn under

Læs mere

Referat af VETU-møde

Referat af VETU-møde Referat af VETU-møde Afholdt i HBC s lokaler fredag den 28. oktober 2011 Tilstede var: Peter Mikkelsen, Morten Aarup, Helle Sjørring, Anne Birgitte Nielsen, Ellen Aagaard Tak til VETU s tidligere formand/medlemmer

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

Aktivitetskalender: Til opslagstavlen

Aktivitetskalender: Til opslagstavlen April 1999 2 Aktivitetskalender: Til opslagstavlen Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der motionsløb eller gåtur fra Marienlystcentret, vælg 3 km, 5 km, 8 km eller længere rute. 22. 23. 24. April Shat

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010 Information om DM i pløjning 2010 Pløjevært: Klitgaard Agro A/S v. Anders & Michael Bundgaard Rørholtvej 76 9370 Hals

Læs mere

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum LØBESEDLEN BMI Motion Januar 2011 Nytårstraveturen Den 31. december kl. 12 er endnu et tidspunkt der for rigtig mange BMI-motionister står fast indgraveret i kalenderen. Her foretages den årlige travetur

Læs mere

KØBENHAVNS BOWLING UNION

KØBENHAVNS BOWLING UNION Referat FU1 den 21/1 2016 Til stede: Ikke til stede: Næstformand: Michael Pedersen Sekretær: Bente Makholm (BM) Kasserer: Leif Makholm (LM) TUR-formand: Lise Mollerup Sørensen (LMS) Seniorleder: Martin

Læs mere

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM)

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) 1 Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) Dateret 27. 08. 2007 Regelsættet redigeret og opdateret d. 06-02-2011 Indhold: Vedtægter Regler for kontingent indbetaling Regler for tilmelding til arrangementer

Læs mere

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtaget på stiftende generalforsamling 21-10-1997 27.10.15 Revideret på generalforsamling 25.10.2000 / 22.10.2012. Tilføjet 2.11.2012-21.10.2013 20.2.2014-27.10.2014

Læs mere

Super 98. Forældremøde Tirsdag den 24/1-2012

Super 98. Forældremøde Tirsdag den 24/1-2012 Forældremøde Tirsdag den 24/1-2012 Blev nr. 3 i Vintercup. Begivenhedsrigt 2011 Spillede i foråret 9 mands og slutte midt i rækken (nr. 5) men viste igennem hele foråret bedre og bedre spil. Det hele kulminerede

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016

Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016 Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016 Kultur og Fritid Kerteminde Kommune Indledning Vinterferien nærmer sig og det er igen tid til ferieaktiviteter. Der er masser af aktiviteter for børn og unge,

Læs mere

NYHEDSBREV FRA UNGDOMSUDVALGET

NYHEDSBREV FRA UNGDOMSUDVALGET 2012 NR. 4. 4. OKTOBER 2012 Nyt medlem i ungdomsudvalget Det er med glæde, at vi kan oplyse at ungdomsudvalget er blevet et medlem rigere, idet Peter Jensen (tidligere trænere for årgang 2000 dr. og far

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2015-2016 August 2015 1 Denne folder er ment som en hjælpende hånd til trænere og ledere i foreningerne om de mest almindelige spørgsmål som

Læs mere

Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00

Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00 Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00 Tilstede: Poul Erik og Lars fra støtten, Louise, Ernst, Peder og Rie fra hovedbestyrelsen, Bendt fra Senior, Peter, Jens fra håndbold,

Læs mere

N Y H E D S B R E V. Infoskærm. Bella Italia Cup. Flot sejr til U9-drenge. Klubben har fået ny infoskærm i kælderen.

N Y H E D S B R E V. Infoskærm. Bella Italia Cup. Flot sejr til U9-drenge. Klubben har fået ny infoskærm i kælderen. 14. juni 2012 Bella Italia Cup Infoskærm Vi nærmer os fristen for tilmelding af hold til klubbens ungdomsstævne Bella Italia Cup, der løber af stablen søndag den 1. juli. Med foreløbig 64 tilmeldte hold

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Referat Riffel-Sektions Møde

Referat Riffel-Sektions Møde Referat Riffel-Sektions Møde TID: Torsdag 25. feb. 2016-17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: (HA) Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Mikael

Læs mere

Sdr. Vedby Grundejerforening Sdr. Vedby den 9. september 2007.

Sdr. Vedby Grundejerforening Sdr. Vedby den 9. september 2007. Sdr. Vedby Grundejerforening Sdr. Vedby den 9. september 2007. Foreningen afholdt ordinær generalforsamling mandag den 3. september 2007 kl. 1830 i kantinen på Lindeskovskolen med følgende dagsorden: 1:

Læs mere

Kamp program for Pokalmesterskab i fodbold for 4 6 klasse.

Kamp program for Pokalmesterskab i fodbold for 4 6 klasse. Kamp program for Pokalmesterskab i fodbold for 4 6 klasse. Velkommen til Pokalmesterskab i fodbold for 4-6 klasse. Der er pt. tilmeldt 44 hold i alt. Super stærkt gået da alle skoler/klubber er repræsenteret.

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Kampagnen Opgør med tabuet

Kampagnen Opgør med tabuet Kampagne: Opgør med tabuet Landsforeningen har i begyndelsen af 2014, i ugerne 5 til 8, sat en mindre kampagne i værk på facebook og hjemmesiden. Kampagnen Opgør med tabuet handler om at give hjælp til

Læs mere

Stensved Tennisklub. Klubbladet 2012 WWW.LBTK.GOMINISITE.DK

Stensved Tennisklub. Klubbladet 2012 WWW.LBTK.GOMINISITE.DK Stensved Tennisklub Klubbladet 2012 WWW.LBTK.GOMINISITE.DK Bestyrelsen 2011 Formand: Hans Iversen Ansvar: Drosselvej 7 Post 4773 Stensved Kommunen Tlf. 55 38 67 03 Nye medlemmer hapi@stensvednet.dk Sponsorer

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Beretning. for. sæsonen 2003-2004

Beretning. for. sæsonen 2003-2004 Beretning for sæsonen 2003-2004 Indholdsfortegnelse 1 Bestyrelsens overordnede/generelle arbejde i 2003-2004... 2 1.1 Sammensætning og konstituering i sæsonen... 2 1.2 Kick-off møde... 2 1.3 Samarbejdet

Læs mere

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Indledning og mindeord Gert Clausen blev mindet Valg af dirigent og stemmetællere og referat Poul Weber blev valgt til dirigent Dirigenten erklærede årsmødet

Læs mere

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt Afviklingsmateriale SkolemælkCup SkolemælkCup er en utraditionel indendørs fodboldturnering, hvor klasser og skoler kæmper imod hinanden på en sjov og anderledes måde, så alle fra 3-4 klasse kan være med.

Læs mere

Jeg vil gerne byde jer alle sammen velkommen til Aars Svømmeklubs generalforsamling

Jeg vil gerne byde jer alle sammen velkommen til Aars Svømmeklubs generalforsamling Generalforsamling d. 14. februar 2007. 2007. Jeg vil gerne byde jer alle sammen velkommen til Aars Svømmeklubs generalforsamling Inden vi åbner generalforsamlingen skal vi have uddelt Aars Svømmeklubs

Læs mere

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter:

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: Generalforsamling Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: 1. Konstatering af fremmødte stemmeberettigede medlemmer. Der mødte 5 medlemmer.

Læs mere

Referat fra årsmøde 17. maj 2010

Referat fra årsmøde 17. maj 2010 Ad.1 Ad. 2 Bjørn Semberg, Hi. Formandens mundtlige beretning. Formanden mindes afdøde kammerater med mindeord og 1 minuts stilhed. Efter at have omtalt fusionen pr. 01. januar 2010 gennemgik han den fremsendte

Læs mere

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI

Årsberetning 2016. Omstruktureringer i DDI Årsberetning 2016 Omstruktureringer i DDI Allerede efter repræsentantskabsmøde den 25. april 2015 med en ny hovedbestyrelse, og en ny formand, kunne DDI sætte sig nye mål mod fremtiden. 10 ud af 11 klubber

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere