Strategisk kommunikation i hospitalsvæsenet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategisk kommunikation i hospitalsvæsenet"

Transkript

1 Strategisk kommunikation i hospitalsvæsenet Svaneke den august 2006 Udfordringerne i det danske hospitalsvæsen er mange i disse år. Strukturreform, akkreditering, mere krævende patienter og pårørende, den interne medarbejdertrivsel, et stigende antal patientklager Listen er lang, udfordringerne komplekse, men én ting binder dem sammen: Behovet for at arbejde strategisk med hospitalets kommunikation. Det moderne samfund stiller nye og langt større krav til hospitalets kommunikation. Forandringer i organisations- og ledelsesformer, menneskelige relationer, mediebilledet, den politiske scene og kommunikationsveje giver store udfordringer men også muligheder for at tænke nyt i det kommunikerende hospital. Vær med når vi sætter fokus på strategisk kommunikation i hospitalsvæsenet. Vi taler visioner og ambitioner og lader dem møde den barske virkelighed på det slidte linoleumsgulv. Denne konference er målrettet kommunikationsansvarlige og interesserede medarbejdere og ledere på danske hospitaler. Programmet består af tre elementer: Den nyeste forskning indenfor kommunikation i hospitalsvæsenet Inspirerende cases og problemløsning i netværk Kompetenceudvikling faglig og personlig gennemslagskraft i hospitalskulturen Konferencen er udviklet og ledet af kommunikationsforsker Helle Petersen. Indholdet er bl.a. bygget omkring hendes igangværende forskningsprojekt Strategisk Kommunikation i hospitalsvæsenet. Intern kommunikation i relation til patienttilfredshed, kvalitet og omdømme. Helle Petersen er ph.d. og erhvervsforsker med speciale i forandringskommunikation. Siden afleveringen af sin ph.d.-afhandling "Forandringskommunikation" har hun arbejdet på at føre sine forskningsresultater ud i livet. Først som chefkonsulent i Kjaer & Kjerulf med fokus på analyse og kommunikationsrådgivning, siden som leder med ansvar for intern kommunikation og branding i Novo Nordisk, og nu som selvstændig kommunikationsforsker og -rådgiver. Her rådgiver hun bl.a. om kvalitetssikring af virksomhedens kommunikation, kommunikationsmålinger og lederudvikling. Helle Petersen har udgivet en række bøger i eget navn, bl.a. Strategisk Kommunikation kvalitetsstyring og måling og Kommunesammenlægning. Råd og redskaber til internkommunikation. Hun er bestyrelsesmedlem på Center for Virksomhedskommunikation på Handelshøjskolen i Århus, ekstern lektor samt censor på en lang række videregående uddannelser.

2 15.30 Det kommunikerende hospital Kommunikationsforsker Helle Petersen, ph.d. I programmets første del introduceres konferencen, og der skabes der en fælles forståelse for kommunikationsudfordringerne i hospitalsvæsenet. Du får indsigt i, hvorfor og hvordan udfordringerne til hospitalets kommunikation har ændret sig igennem de seneste år. Og sammen skaber vi overblik over de problemfelter, som de tre dage vil give viden, værktøjer og inspiration til at håndtere via oplægsholdere og gensidig erfaringsudveksling. Hvilke udfordringer findes der i det kommunikerende hospital? Hvilke kommunikationsbehov er der internt og eksternt? Hvad vil det sige at arbejde strategisk med hospitalets kommunikation? Hvordan udvikles omdømmet med troværdig kommunikation som omdrejningspunkt? Og hvordan får man den faglige og personlige gennemslagskraft, som indflydelse kræver? Patientens møde med sundhedsvæsenet De mellemmenneskelige relationer anbefalinger for kommunikation, medinddragelse og kontinuitet Professor, Ph.d. Jan Mainz, formand for Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedsvæsenet, Århus Amt og Århus Universitet Hvad har man lært om kommunikationens betydning for de mellemmenneskelige relationer i det store forskningsprojekt om de bløde værdier, skabt i samarbejde mellem en lang række forskere, Århus Amt, Sundhedsstyrelsen, de sundhedsfaglige organisationer og en række patientforeninger? Projektet indgår i den nationale strategi for kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet og har resulteret i et sæt operationelle anbefalinger vedrørende kvalitet i relationerne mellem patient og sundhedsvæsen. Og hvor ser projektlederen ved Det Nationale Indikatorprojekt de store udfordringer for kommunikation, kvalitet og ledelse? Hvad er argumenterne for at prioritere den mellemmenneskelige kommunikation på hospitalet? Hvor er de væsentligste kommunikationsudfordringer på hospitalet? Hvordan samtænkes kvalitet og kommunikation i hospitalsvæsenet? Og hvad med det strategiske niveau: hvilken rolle spiller direktionen, afdelingsledelsen og hospitalets eventuelle kommunikationsmedarbejder for kommunikationskvaliteten? Middag på Hotel Siemsens Gaard Tirsdag den 29. august Fremtidens udfordringer med en politikers øjne Leila Lindén, sundhedsdirektør i Bornholms Regionskommune og medlem af Region Hovedstadens Regionsråd. En af strukturreformens konsekvenser er, at hospitalsvæsenet fra 2007 skal flyttes fra amterne til de nye regioner. Leila Linden gennemgår visioner, realiteter og udfordringer for det arbejde, der ligger forude. Hvad er reformens mulige konsekvenser for hospitalets interessenter? Hvilke kommunikationsmæssige konsekvenser kan strukturreformen give? Hvad er de største udfordringer i det danske hospitalsvæsen? Hvor bør kommunikationsindsatsen ligge, når det handler om at skabe et effektivt og troværdigt hospital?

3 9.00 Institutionel og strategisk kommunikation i sundhedsvæsenet Lektor Peter Kjær, centerleder Center for health management, Copenhagen Business School Sundhedsvæsenet har i årevis været underkastet forsøg på at skabe transparens og synlighed. På den ene side er sundhedsvæsenet blevet mere synligt i presse og medier. På den anden side forsøger sundhedsvæsenet selv at styrke og styre kommunikationsindsatsen overfor omverdenen. Når professionstunge organisationer kommunikationsudsættes, opstår der nye styringsmæssige og organisatoriske dynamikker. Der opstår nye forventninger til både ledere, fagprofessionelle og patienter/ brugere - og nye pres og konflikter omkring synlighed og synliggørelse. Oplægget vil forholde sig til disse udviklingstræk ud fra tre hovedspørgsmål: Hvordan udvikles og institutionaliseres strategisk kommunikation i sundhedssektoren? Hvad ligger bag tendensen til øget synliggørelse i sundhedssektoren? Hvad gør det øgede fokus på strategisk kommunikation ved organiseringen og ledelsen af hospitaler? Kaffe, te og frugt Onsdag den 30. august Kommunikationspolitik fra idé til virkelighed Kommunikationskoordinator Else Wad Bjørn, Bispebjerg Hospital En god kommunikationspolitik er fundamentet for det strategiske arbejde med hospitalets kommunikation. På Bispebjerg Hospital har direktionen taget konsekvensen af en intern trivselsundersøgelse og den landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser, hvor det blev dokumenteret at kommunikationen burde styrkes internt såvel som eksternt. Men én ting er kommunikationspolitikkens ordlyd. Noget andet er de to helt store udfordringer: at skabe den rigtige proces frem mod formuleringen og efterfølgende at implementere politikken. Hvordan blev kommunikationspolitikken til? Hvad kræver arbejdet af direktionen, lederne og kommunikationsmedarbejderen? Hvilke resultater er opnået og hvilke udfordringer ligger forude? Hospitalet i medierne Læge og journalist Peter Qvortrup Geisling, DR Et troværdigt omdømme er afgørende for ethvert hospital. Mediernes dækning af behandlinger, kvalitet, arbejds- og patientforhold har altid været intens og en tur i mediernes vridemaskine kan komme til at gøre ondt i omdømmet, hvis man ikke arbejder professionelt med sin pressehåndtering. Når man taler om strategisk kommunikation i relation til medierne er koblingen af en læge- og journalistuddannelse samt adskillige års erfaring med at dække hospitalsstof i Lægens Bord et solidt udgangspunkt for en kritisk diskussion. Kan man pleje sit omdømme i pressen eller er det snarere Den der lever skjult, lever godt? Hvordan sikrer man et konstruktivt og professionelt samarbejde med medierne? Hvad er kommunikationsmedarbejderens væsentligste rolle i relation til medierne og ledelsens? Hvilken retning går udviklingen i, når det handler om TV, radio og ikke mindst Internettets formidling af hospitalsstof hør om DR s ambitiøse planer på området!

4 12.15 Frokost Learning points og refleksion: Hvor er mit hospital i relation til strategisk kommunikation Vi samler op på de foreløbige input med tid til hver især at sammenfatte de budskaber og pointer, der er væsentligst i relation til netop vores udfordringer hjemme. Refleksionerne struktureres i et arbejdsnotat, som udbygges og konkretiseres under aftenens arbejde med fremtidens ønsker og udfordringer Patienternes (manglende) tilfredshed med hospitalets kommunikation Kommunikationsforsker Helle Petersen, ph.d. Størstedelen af patientklager omhandler information og kommunikation. Og mange sygehuse får lave karakterer på informationsområdet i de landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelser. På Bornholms Centralsygehus har man undersøgt, hvad der skal til, hvis patienttilfredsheden skal forbedres. I et kvalitativt studie hvor både patienter, læger og plejepersonale kom til orde, blev akilleshælen i patientkommunikationen blotlagt: For lidt forventningsstyring og for meget parallelkommunikation! Hvad er overhovedet god patientkommunikation set fra patientens og medarbejderens perspektiv? Hvor er udviklingspotentialerne de lette og mere langsigtede? Hør om perspektiverne for ledelsen og for kommunikationsmedarbejderen hvis patienttilfredsheden skal op! Kaffe, te og kage Nye stuegangsformer giver gevinst for både sundhedsvæsen og patienter Sociolog Marlene Willemann, DSI, Sundhedsstyrelsen Stuegang har ikke ændret sig væsentligt de sidste mange hundrede år. Grundpillen i stuegang er stadig, at en læge og en sygeplejerske tilser patienterne ved at gå fra sygeseng til sygeseng. Dette til trods for at stuegang i dag praktiseres i et sundhedsvæsen, som er præget af høj grad af specialisering, stadig udvikling af ny teknologi og krav om rationalisering. Dette stiller større krav til stuegangen som den funktion, der samler trådene i patientforløbet. En ny rapport om stuegang på medicinske afdelinger viser, at der kan være gevinster at hente for både sundhedsvæsenet og dets patienter, hvis stuegang praktiseres på nye måder. Men kan det praktisk lade sig gøre at omsætte anbefalingerne til praksis? Hør om projektet og deltag i en diskussion med projektlederen på baggrund af pointerne: De fleste beslutninger træffes, før patienten tilses Medinddragelse bør opfattes bredere Elektronisk patientjournal under stuegang Afsæt mere tid til samtalen og lad den ske efter behov Byvandring i Svaneke Byvandring med skuespiller og forhenværende teaterdirektør Preben Harris som guide. Svaneke er Danmarks ældste købstad og Preben Harris, der bl.a. er forfatter til Mit Bornholm, viser rundt og fortæller anekdoter. Turen ender på glaspusteri Pernille Bülow, hvor vi får en aperitif, mens vi hører om arbejdet med glaskunsten.

5 18.45 Middag på Hotel Siemsens Gaard Sygehusledelsens visioner for og ønsker til fremtidens kommunikation Se hvad en række sygehusdirektører svarer, når Helle Petersen stiller skarpt på deres syn på: Tidens største kommunikationsmæssige udfordringer En vision for fremtidens hospitalskommunikation Kommunikationsmedarbejderens rolle og kompetencer Efterfølgende er der diskussion af direktørernes udsagn i relation til vores egne kommunikationsfaglige erfaringer, ønsker og visioner. Formålet med sessionen er at få skitseret den platform, som kommunikationsmedarbejderen arbejder på nu og i fremtiden. Hvor er der enighed om udfordringer og visioner, direktøren og os selv imellem? Hvor er der forskelle, vi som kommunikationsfolk bør forholde os til? Hvor er der behov for, at vi styrker den faglige og personlige gennemslagskraft? 9.00 Opsamling på aftenens diskussioner 9.30 Udvikling af handlekraft i hospitalskommunikationen Anker Brink Lund, professor, Copenhagen Business School Hospitalsvæsenet har været igennem mange forandringsprocesser i årenes løb. DJØF isering kalder de mere kritiske læger de ledelsesmæssige forandringer, som kravene om større effektivitet, bedre kvalitet og evnen til at dokumentere sine resultater, har medført. I forlængelse heraf kommer behovet for at arbejde strategisk med hospitalets kommunikation så man sikrer, at budskaber kommer ud og rammer målgruppen effektivt. Men hvad er de kulturelle vilkår for at føre ambitionerne om mere professionel kommunikation ud i livet i hospitalsvæsenet? Hvad kendetegner forandringsprocesser i hospitalsvæsenet? Kan strategisk kommunikation undgå at havne i rækken DJØF iserings-tiltag? Hvordan udvikler man handlekraft i hospitalskommunikationen? Kaffepause Torsdag den 31. august Hvad kendetegner den interne kommunikation på afdelinger med hhv. høj og lav patienttilfredshed? Kommunikationsforsker Helle Petersen, ph.d. En god intern kommunikationskultur er afgørende for medarbejdernes trivsel og effektivitet. Og måske også for patienternes tilfredshed med kommunikationen i forbindelse med en indlæggelse? To afdelinger på Bispebjerg Hospital deltog i foråret i et projekt, hvor sammenhængen eller mangel på samme mellem patienttilfredshed og kommunikationskultur blev afdækket.

6 Hvad er god intern kommunikationskultur på en hospitalsafdeling? Hvordan oplever patienterne personalets kommunikation? Hvilken rolle spiller afdelingsledelsen og hvordan planlægger man en indsats Få præsenteret et værktøj, der virker: Feedback på hospitalsafdelingen Opsamling og afslutning på konferencen Frokost Praktisk Tirsdag den 29. august Afrejse fra Københavns Lufthavn med Cimber Air Ankomst Bornholms Lufthavn, Rønne Bus til Hotel Siemsens Gaard, Svaneke Indkvartering og velkomst med kaffe, te og kage Torsdag den 31. august Bus til lufthavnen Flyafgang Rønne Ankomst Københavns Lufthavn Pris og tilmelding Pris inkl. flyrejse fra Kastrup Lufthavn, to overnatninger på hotel Siemsens Gård, kulturelle oplevelser og fagligt program: kr. plus moms. Tilmelding senest den 22. maj 2006 via til: Yderligere information:

7

Det kommunikerende hospital - i forandring

Det kommunikerende hospital - i forandring Det kommunikerende hospital - i forandring HOTEL NYBORG STRAND DEN 26. 27. AUGUST 2008 Kommunikationsafdelingen bør spille en væsentlig rolle, når hospitalsplanen sætter skub i både store og små forandringsprocesser:

Læs mere

Forandring i Det kommunikerende hospital. Hvem er jeg? Erhvervsforsker, ph.d. fra Københavns Universitet 2000

Forandring i Det kommunikerende hospital. Hvem er jeg? Erhvervsforsker, ph.d. fra Københavns Universitet 2000 Forandring i Det kommunikerende hospital Hvem er jeg? Erhvervsforsker, ph.d. fra Københavns Universitet 2000 Leder i kommunikationsafdelingen i Novo Nordisk Selvstændig kommunikationsforsker og rådgiver

Læs mere

Ny skole Nye skoledage

Ny skole Nye skoledage Skoleledelsesforløb 2013 KL og COK har i samarbejde med kommunale chefer og skoleledere tilrettelagt og udviklet et 3-dages udviklingsforløb for landets skoleledelser med henblik på at understøtte implementeringen

Læs mere

Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark

Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Diskussionsoplæg 5. oktober 2010 Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Der skal udarbejdes en ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen, der kan afløse den foreløbige vision, der blev

Læs mere

OMMUNIKATIONS. OLITIK Bispebjerg Hospital

OMMUNIKATIONS. OLITIK Bispebjerg Hospital OMMUNIKATIONS OLITIK Bispebjerg Hospital B I S P E B J E R GH O S P I T A L 1 K O M M U N I K A T I O N S P O L I T I K 2005 OMMUNIKATIONS OLITIK 3 Forord 4 Generelle principper for kommunikation på Bispebjerg

Læs mere

kommunikationsrådgiver

kommunikationsrådgiver UDDANNELSE Strategisk kommunikationsrådgiver Et udviklings- og uddannelsesforløb med udgangspunkt i dine udfordringer! Strategisk kommunikation Den gode rådgivers profil Din gennemslagskraft Din funktion,

Læs mere

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Randers Kommune Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Fra åbenmundede bureaukrater til primadonnaer. Årets lederkonference har temaet Kommunikation og ledelse. Temaet er valgt, fordi vi

Læs mere

Forandringskommunikation

Forandringskommunikation Forandringskommunikation Sådan påvirker du holdninger og adfærd med din kommunikation Fagligt selskab for Sygeplejersker der arbejder med udvikling og forskning den 20. marts 2013 Kort om mig Erhvervsforsker,

Læs mere

LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINATION I DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN

LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINATION I DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINATION I DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 13.11.2014 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINATION I DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN I

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Januar 2009 Hillerød Hospital Kommunikationsenheden Kommunikationspolitik Kommunikationsenheden Hillerød Hospital Kommunikationspolitik for Hillerød Hospital Indhold 1. Formål...

Læs mere

Strategi for kommunikation om EPJ

Strategi for kommunikation om EPJ Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kommunikation@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Strategi for kommunikation om EPJ I løbet af 2010

Læs mere

Et godt omdømme begynder indefra

Et godt omdømme begynder indefra Et godt omdømme begynder indefra Regionshospitalet Regionshospitalet Betydning den vurdering af dom nogen eller resultat noget, af? fx en person eller en institution, som er udbredt i befolkningen eller

Læs mere

EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE FORMÅL MED UDDANNELSEN

EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE FORMÅL MED UDDANNELSEN FORMÅL MED UDDANNELSEN cdscsc EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE Styrk din forståelse af den politiske og samfundsmæssige situation og højn dine kompetencer i interessevaretagelse FORMÅL MED UDDANNELSEN

Læs mere

Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi

Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi Sammendrag af strategier Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi Århus Sygehus 2005-2008 Forskning Evidensbasering og monitorering Dokumentation Århus Universitetshospital Århus Sygehus Virkeliggørelse af

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

EN SKOLE I FORANDRING

EN SKOLE I FORANDRING EN SKOLE I FORANDRING INKLUSION, FORANDRINGSLEDELSE OG VISIONER FOR GRUNDSKOLENS FREMTID KONFERENCE 10.03.2014 ODENSE CONGRESS CENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK EN SKOLE

Læs mere

Ledelse og anerkendelse

Ledelse og anerkendelse INVITATION TIL Ledelse og anerkendelse Konference for statslige ledere 5. november 2008 INVITATION Anerkendelse er blevet et nyt plusord, som også konsulent- og kursusbranchen har taget til sig. Der tilbydes

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

Digital trivsel. Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Odense, 23.05.2013. www.foredragogkonferencer.

Digital trivsel. Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Odense, 23.05.2013. www.foredragogkonferencer. Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Odense, 23.05.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL TRIVSEL Unges onlineliv og redskaber

Læs mere

Kodeks for den gode kommunale kommun i- kationsfunktion

Kodeks for den gode kommunale kommun i- kationsfunktion Kodeks for den gode kommunale kommun i- kationsfunktion Netværket af kommunale kommunikationschefer har udviklet et kodeks - ni principper for organisering og ledelse af den kommunale kommunikationsfunktion.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 BAGGRUND... 3 FORMÅL MED KOMMUNIKATIONSGRUNDLAGET... 3 AFSENDER-MODTAGERFORHOLD... 4 ANSVAR... 4 KOMMUNIKATIONSKANALER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 Kommunikationsgrundlag

Læs mere

MODULBESKRIVELSE. KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygeplejefaglig dokumentation om og med patienten Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus

MODULBESKRIVELSE. KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygeplejefaglig dokumentation om og med patienten Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus MODULBESKRIVELSE Modul i den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse: Udbudssted Omfang i credits (ECTS) KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygeplejefaglig dokumentation om og med patienten Sygehus Lillebælt, Vejle

Læs mere

Kommunikationsstrategi. Styrelsen for Patientsikkerhed

Kommunikationsstrategi. Styrelsen for Patientsikkerhed Styrelsen for Patientsikkerhed December 2017 Kolofon Titel på udgivelsen: Kommunikationsstrategi Udgivet af: Styrelsen for Patientsikkerhed Islands Brygge 67 2300 København S Telefon: 72 28 66 00 E-post:

Læs mere

afholdt d. 6. juni 2013 Forudsætninger for forandring Hvem er jeg? Forskningsprojekt om hygiejnekommunikation 06-06-2013

afholdt d. 6. juni 2013 Forudsætninger for forandring Hvem er jeg? Forskningsprojekt om hygiejnekommunikation 06-06-2013 Forudsætninger for forandring - hvordan kommunikerer man sig til en ændring i hygiejneadfærd på arbejdspladsen? Helle Petersen, ph.d., MPO Lektor i strategisk kommunikation, Roskilde Universitet Erhvervsforsker,

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND 1 2013 Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND Kvalitet døgnet rundt Udarbejdet: Strategi og Udvikling/Kommunikation 2013. Godkendt: Direktionen 10.2013. Revideres: 2014 2 3 EKSTERNE RAMMER FOR SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Læs mere

Strategi for udvikling af sygeplejen. på Sygehus Thy-Mors

Strategi for udvikling af sygeplejen. på Sygehus Thy-Mors Strategi for udvikling af sygeplejen på Sygehus Thy-Mors 2 Indledning Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Strategi for udvikling af sygeplejen på Sygehus Thy-Mors... 4 At udføre sygepleje... 4 At lede

Læs mere

Strategi for Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen

Strategi for Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen Strategi for Hospitalsenheden Horsens 2017-2020 Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen FORORD Udgangspunktet for 'Strategi 2017-20 for Hospitalsenheden Horsens' er det fælles, regionale målbillede,

Læs mere

Program: Velkomst og åbning af temadagen. Til kamp for omsorg og pleje. Pause

Program: Velkomst og åbning af temadagen. Til kamp for omsorg og pleje. Pause Velkommen til en temadag i Kreds Midtjylland hvor fokus er den ældre medicinske patient og de sygeplejersker, der varetager borger-/patientforløbet i det sammenhængende sundhedsvæsen. Kom og oplev faglige

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Vil du arbejde videre med dit brand?

Vil du arbejde videre med dit brand? Vil du arbejde videre med dit brand? Inspirationsforedrag Det stærke brand Den gode vision Inspiration til din kommunes vision Inspiration til realisering af dit brand Foredrag med forfatter og branding-ekspert

Læs mere

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2008 tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Flemming Enevold, skuespiller og instruktør en af

Læs mere

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 Auditorium O100, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M Fra denne konference kan du tage ny viden med hjem om, hvorfor og hvordan danske forskere

Læs mere

DIGITAL TRIVSEL UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11.

DIGITAL TRIVSEL UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11. UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE KONFERENCE SCANDIC HVIDOVRE 25.11.2013 SCANDIC KOLDING 26.11.2013 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK UNGES ONLINELIV OG REDSKABER TIL

Læs mere

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse...

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ledig? Kursuscentret, Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9 9900 Frederikshavn Telefon 9620 5597 Fax 9620 5639 www.kursuscentretfh.dk

Læs mere

vi bygger på faglighed & fællesskab

vi bygger på faglighed & fællesskab Strategiske mål 2011 sygehus sønderjylland vi bygger på faglighed & fællesskab Sygehus Sønderjylland vil i alle sammenhænge levere kvalitet døgnet rundt. Sygehuset har derfor udarbejdet en strategiplan

Læs mere

tag ordet i din magt!

tag ordet i din magt! Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2009 tag ordet i din magt! 3 intensive moduler med personlig rådgivning og nye værktøjer til din retorik som leder. Begrænset deltagerantal sikrer, at forløbet bliver

Læs mere

Forskningsprojekt om hygiejnekommunikation. Forskningsprojekt om hygiejnekommunikation. Hvad er udfordringen? 11-03-2014

Forskningsprojekt om hygiejnekommunikation. Forskningsprojekt om hygiejnekommunikation. Hvad er udfordringen? 11-03-2014 Kommunikation der forandrer Implementering af kliniske retningslinjer Kommunikationsforsker og rådgiver Helle Petersen post@hellepetersen.dk Min baggrund Ph.d. og erhvervsforsker i forandringskommunikation,

Læs mere

"I Danmark er jeg født"

I Danmark er jeg født "I Danmark er jeg født" Myten om den fejlslagne integration Medlemskonference Foreningen Center for Ungdomsforskning d. 1. november 2010 Festsalen Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Med denne konference

Læs mere

Forbedringspolitik. Strategi

Forbedringspolitik. Strategi Forbedringspolitik Strategi 1 2 Indhold Forord... 3 Formål... 5 Vi vil forandre for at forbedre... 6 Forbedringer tager udgangspunkt i patientforløb og resultatet for patienten... 7 Medarbejder og brugerinvolvering...

Læs mere

Hvorfor jeg interesserer mig for og forsker i hospitaler

Hvorfor jeg interesserer mig for og forsker i hospitaler Samarbejde og bureaukrati på hospitaler: kan bureaukratisering styrke samarbejdet på tværs? Te m a d a g o m a k u t s y g e h u s e n e 1 2. m a j 2 0 1 5 THIM PRÆTORIUS Ph.d., Postdoc Institut for økonomi

Læs mere

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21.

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21. Vingstedkurset 2013 Danmarks Specialpædagogiske Forening Specialpædagogik i praksis Fællesskabende didaktikker i læringsrummet Vejle Center Hotel 20. 21. november 2013 www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker

Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker 3. og 4. Juni 2014 Hotel Faaborg Fjord Tema Brugerinddragelse,

Læs mere

Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad

Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad Status og vejen frem DSFR møde den 22. maj 2015 22/5/2015/Janet Hansen 1 Dagens program 8.40 Nugældende strategi Ide, mål og kendetegn ved mål

Læs mere

Børn og unge. vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND

Børn og unge. vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND Børn og unge vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND Børn og unge vi vil det bedste BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN HOLDER ÅRSMØDE D. 12. 13. NOVEMBER PÅ NYBORG

Læs mere

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem.

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem. Dag 1 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Kurset starter Underviser: Thomas Middelboe, Klinikchef, ph.d., speciallæge i psykiatri Region Hovedstadens Psykiatri, Psykiatrisk Center Gentofte

Læs mere

Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense

Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense LIF-temadag Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense Velkommen til LIF temadag i Odense. Den offentlige sektors vilkår er under stadig

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

Skab et bedre sundhedsvæsen sammen med patienter, borgere og pårørende

Skab et bedre sundhedsvæsen sammen med patienter, borgere og pårørende Skab et bedre sundhedsvæsen sammen med patienter, borgere og pårørende WORKSHOPKATALOG EFTERÅR 2018 Kompetenceudvikling for sundhedsprofessionelle, som arbejder med bruger-, borger-, patient- og pårørendeinddragelse

Læs mere

Kommunikationsgrundlag

Kommunikationsgrundlag Afdeling: Direktionssekretariatet Kommunikation Udarbejdet af: Mette Pawlik Olesen Journal nr.: E-mail: mette.pawlik.olesen@shs.regionsyddanmark.dk Dato: Oktober 2011 Telefon: +45 88 83 48 07 Kommunikationsgrundlag

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

Ledelsesmæssige aspekter af organisatorisk patientinvolvering. Ved Mette Elner og Beth Lilja

Ledelsesmæssige aspekter af organisatorisk patientinvolvering. Ved Mette Elner og Beth Lilja Ledelsesmæssige aspekter af organisatorisk patientinvolvering Ved Mette Elner og Beth Lilja Sjællands Universitetshospital Fakta Medarbejdere 4.500 årsværk Senge: 753 Roskilde: 396 Senge Køge: 284 Senge

Læs mere

I sundhedens tjeneste. Dilemmaer og veje i forebyggelse og sundhedsfremme. Tirsdag 17. april 2012 Best Western Torvehallerne, Vejle

I sundhedens tjeneste. Dilemmaer og veje i forebyggelse og sundhedsfremme. Tirsdag 17. april 2012 Best Western Torvehallerne, Vejle Temadag Dilemmaer og veje i forebyggelse og sundhedsfremme Tirsdag 17. april 2012 Best Western Torvehallerne, Vejle Velkommen til Temadag i Vejle. I sundhedsloven har sundhedsfremme og forebyggelse en

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

Landskonference 2008 program

Landskonference 2008 program Landskonference 2008 program Kvalitet i dagplejen 2008 Dagplejens fremtid, relationsorienteret pædagogik i dagplejen, 0-3 åriges sproglige udvikling, børn med særlige behov og forældresamarbejdet er hovedtemaerne

Læs mere

VELKOMMEN TIL MEDICINSK UDDANNELSESKONFERENCE

VELKOMMEN TIL MEDICINSK UDDANNELSESKONFERENCE VELKOMMEN TIL MEDICINSK UDDANNELSESKONFERENCE 7.-9. MAJ 2017 HOTEL OPUS I HORSENS VELKOMMEN TIL MUK 2017 PLENUM OPLÆGSHOLDERE FORELØBIGT PROGRAM FØLG MED I VORES KONFERENCE APP TILMELDING FORELØBIGT PROGRAM

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE. Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni

4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE. Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni 4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni 2015 Liv og ledelse i myndigheden Årsmøde for chefer og ledere sætter i år fokus på livet i myndigheden i lyset af de konstante

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Youth lab: UNGDOM, TRIVSEL OG FORENINGSLIV I NORDEN

Youth lab: UNGDOM, TRIVSEL OG FORENINGSLIV I NORDEN Youth lab: UNGDOM, TRIVSEL OG FORENINGSLIV I NORDEN København, Danmark, 1-2 september 2016 NORDEN - det bedste sted i verden for børn og unge? Ambitionerne for det nordiske samarbejde på børne- og ungdomsområdet

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

Refleksion. i praksis. Onsdag den 26. og torsdag den 27. maj 2010

Refleksion. i praksis. Onsdag den 26. og torsdag den 27. maj 2010 k o n f e r e n c e Refleksion i praksis Onsdag den 26. og torsdag den 27. maj 2010 Refleksion i praksis Den 26. og 27. maj 2010 sætter University College Lillebælt og Aarhus Universitet refleksion på

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Sjælland

Sundhedsaftalen i Region Sjælland Invitation til konference Sundhedsaftalen i Region Sjælland 2010-2014 Torsdag den 24. maj 2012 kl. 9.30-16.30 i Slagelse Med temaet»borgeren i fremtidens sundhedsvæsen i Region Sjælland«KKR SJÆLLAND Konference

Læs mere

PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING

PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING 20 17 PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING FAGLIGT SELSKAB FOR GERIATRISKE SYGEPLEJERSKER FAGLIGT SELSKAB FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE Ankomst og indtjekning Kl. 9.00-9.30

Læs mere

Seminar for sygeplejefaglige forløbskoordinatorer

Seminar for sygeplejefaglige forløbskoordinatorer Seminar for sygeplejefaglige forløbskoordinatorer Tirsdag, den 30. maj 31. maj 2017 Hotel Koldingfjord Fjordvej 154 6000 Kolding Tirsdag, den 30. maj Kl. 09:00-09.30 Kl. 09.30 Registrering og velkomstbuffet

Læs mere

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL

Læs mere

God ledelse i Psykiatrien Region H

God ledelse i Psykiatrien Region H God ledelse i Psykiatrien Region H Forord Psykiatrien i Region H er en stor virksomhed, hvor 5.300 engagerede medarbejdere hver dag stræber efter at indfri en fælles ambition om at være førende i forskning

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

Den kommunikerende offentlige sektor - velfærd på markedsbetingelser

Den kommunikerende offentlige sektor - velfærd på markedsbetingelser Den kommunikerende offentlige sektor - velfærd på markedsbetingelser Ph.D. F&U konsulent - projektleder Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet 3. april 2014 Program - Introduktion af workshoppens

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

Mission - Vision ( Strategispor og strategiske indsatser )

Mission - Vision ( Strategispor og strategiske indsatser ) Mission - Vision 2019 ( Strategispor og strategiske indsatser ) VISION Hjertesygdomme 2019 Vi vil i vores tværfaglige samarbejde med patienten i centrum være kendt for, til enhver tid at stræbe imod at

Læs mere

Modulbeskrivelse KVALITETSSTYRING OG INNOVATION. Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus

Modulbeskrivelse KVALITETSSTYRING OG INNOVATION. Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus Modulbeskrivelse Modul i den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse: Udbudssted Omfang i credits (ECTS) KVALITETSSTYRING OG INNOVATION Sygehus Lillebælt, Vejle og Kolding Sygehus 5 ECTS Modulet er målrettet

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN Region Hovedstaden KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN GOD KOMMUNIKATION - I REGION HOVEDSTADEN FORORD Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk valgt til at sikre

Læs mere

Forskning under»tidlig opsporing af kræft«

Forskning under»tidlig opsporing af kræft« Forskning under»tidlig opsporing af kræft« Forskning under»tidlig opsporing af kræft«forskning er ét af de tre ben, som indsatsen»tidlig opsporing af kræft«består af. De to andre er kompetenceudvikling

Læs mere

Tværfaglig konference Egenomsorg og

Tværfaglig konference Egenomsorg og Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Tværfaglig konference Egenomsorg og patientuddannelse Den kroniske syge patient på sygehuset og i hjemmet Mellem sårbarhed og handlekraft 22. september 2011 i Aarhus

Læs mere

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT!

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! Formålet med Lean Få styr på planlægningen Reducere spild Sikre flow og undgå flaskehalse Reducere overflødige processer Få løbende forbedringer At være på forkant Formål

Læs mere

DSKB s Generalforsamling. Vision og strategi 24. Maj 2011

DSKB s Generalforsamling. Vision og strategi 24. Maj 2011 DSKB s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011 Policydokumentet Indholdet var stadigt aktuelt Trængte til en opdatering Hvordan skulle vi komme videre? Og hvad betyder specialerapporten for specialet

Læs mere

Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne?

Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne? Ny viden om praksis Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne? Her kan du læse resultatet af den landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, der er gennemført som del

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 23.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen udfordres folkeskolen

Læs mere

Getting to the digital results. studietur

Getting to the digital results. studietur Getting to the digital results studietur Singapore 2012 Strategisk set er Singapore et skridt foran. Det er imponerende, hvordan de udpeger strategiske mål og eksekverer i bund for at overleve i den globale

Læs mere

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Februar 2014 University

Læs mere

Nye trends. i samarbejde og organisering. Konference

Nye trends. i samarbejde og organisering. Konference Nye trends i samarbejde og organisering Konference 27. januar 2014 Nye trends i samarbejdet og organisering Nye samarbejdsmodeller i sundhedsvæsenet skal understøtte sammenhængende og effektive patientforløb.

Læs mere

Vingesus og nærhed Strategi

Vingesus og nærhed Strategi Vingesus og nærhed Strategi 2010-2013 Profil Vingesus og nærhed Gentofte Hospital, som er placeret i Region Hovedstadens planlægningsområde Midt, er nærhospital for patienter fra Gentofte, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

lad gå videre Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre

lad gå videre Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre Deltagerbegrænsning hurtig tilmelding anbefales Lad gå videre bedre strategisk lederkommunikation Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre Bliv en stærkere rådgiver med

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Pressen og medierne er vigtige for os. Det er her, meget af den daglige dialog og debat i forhold til borgere, virksomheder og øvrige interessenter foregår. Samtidig er pressen med

Læs mere

Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst

Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråds forskningskonference 16. november 2011 Store auditorium, Herlev Hospital Koncerndirektør

Læs mere

Bestyrelseskursus. God selskabsledelse værdi og aktivt ejerskab (del 2) Program for kursus d. 6. & 7. maj 2019 på Hotel Vejlefjord

Bestyrelseskursus. God selskabsledelse værdi og aktivt ejerskab (del 2) Program for kursus d. 6. & 7. maj 2019 på Hotel Vejlefjord Bestyrelseskursus God selskabsledelse værdi og aktivt ejerskab (del 2) Program for kursus d. 6. & 7. maj 2019 på Hotel Vejlefjord Dansk Energis bestyrelseskursus (del 2) d. 6. og 7. maj 2019 på Hotel Vejlefjord

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

Når sygeplejersker visiterer i lægevagten

Når sygeplejersker visiterer i lægevagten Sammenfatning af publikation fra : Når sygeplejersker visiterer i lægevagten Marlene Willemann Würgler Laura Emdal Navne Februar 2010 Hele publikationen kan downloades gratis fra DSI s hjemmeside: www.dsi.dk/frz_publikationer.htm

Læs mere

Mere Lighed i Sundhed for Mennesker med Funktionsnedsættelser

Mere Lighed i Sundhed for Mennesker med Funktionsnedsættelser Mere Lighed i Sundhed for Mennesker med Funktionsnedsættelser Konference for Kommunale Handicapråd i Region Hovedstaden Mandag 8. maj 2017 kl. 14.00-19.00 Salen på Kellersvej 11, 2860 Søborg Formålet med

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Brænd igennem med din forskningskommunikation

Brænd igennem med din forskningskommunikation CENTER FOR KLINISK FORSKNING Brænd igennem med din forskningskommunikation - Et teoretisk og praktisk læringsforløb for ph.d.-studerende og andre forskningsaktive. Formål Kurset skal give ph.d.-studerende

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Program for ledesesprogram for ungdomsskoler 2014 Folkeskolereform

Program for ledesesprogram for ungdomsskoler 2014 Folkeskolereform Program for ledesesprogram for ungdomsskoler 2014 Folkeskolereform Formål Formålet med ledelsesprogrammet er at understøtte Ungdomsskoleledelserne i at positionere sig strategisk hensigtsmæssigt i det

Læs mere

Horsens på Forkant med Sundhed

Horsens på Forkant med Sundhed Horsens på Forkant med Sundhed Mandag den 2. september 2013 begyndte projektet Horsens på Forkant med Sundhed med at tilbyde relevante borgere i Horsens Kommune deltagelse i projektet Horsens på Forkant

Læs mere