1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold"

Transkript

1 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingens type, organisation og struktur Afdeling 43-4 er et medicinsk sengeafsnit med kardiologi som speciale, men vi har ogsa patienter indlagt med andre medicinske sygdomme. Afsnittet fungerer som et heldøgnsafsnit hvor der er plads til 20 patienter. Indlæggelserne er hovedsagelig akutte, men der modtages ogsa enkelte indkaldte patienter, samt overflyttede patienter. Vi har et meget stort flow af patienter med et dagligt stort antal ind og udskrivelser, den gennemsnitlige indlæggelsestid er ca. 4 dage. 1.2 Overordnet ledelse af afdelingen Afdelingsledelsen for kardiologi besta r af: Ledende overlæge Henrik Anker Sørensen, ledende oversygeplejerske Gitte Kjærgård og afdelingssygeplejerske Camilla Bendixen. 1.3 Afdelingens personalesammensætning På vores afdeling er der ansat: 1 afdelingssygeplejerske 1 souschef 1 speciale sygeplejerske 17 sygeplejersker 7 assistenter læger 2 sekræterer 1 husassistent 1 rengøringsassistent 1.4 Vagtdækning i afdelingen Alle sygeplejersker i afdelingen arbejder i blandede vagter. Rulleplanen er tilrettelagt på den måde at man har mellem 8-10 vagter på 8 uger. Vi tilstræber at der er 7 i fremmøde i en dagvagt. Der er 4 i fremmøde i aftenvagt, mindst 2 sygeplejersker og 2 assistenter. Om natten er der 3 i fremmøde minimun 1 sygeplejerske. I weekenden tilstræbes det, at der er 6 i fremmøde. Hvis man som uddannelsessøgende er i vagter, bliver det planlagt sammen med den ansvarlige kliniske underviser og med læringsbyttet for perioden som fokus.

2 1.5 Beskrivelse af de kliniske vejledere og deres kvalifikationer Den enkelte sygeplejerske skal have været i afdelingen i mindst 1 2 a r før hun/han bliver vejleder, da man selv er i gang med en læreproces og dermed ikke skal have ansvaret for en studerendes læring. Den ansvarlige kliniske underviser konfererer altid med den enkelte sygeplejerske, om hun/han vil være vejleder nu eller senere. Vi mener, at motivation fra en vejleders side, kan være medvirkende til at gøre den studerende mere tryg og have en positiv indvirkning pa den uddannelssøgendes læring. 1.6 Organiseringen af uddannelse i afdelingen Da vores plejeform har meget stor indflydelse pa, hvordan rammerne for den uddannelsessøgendes periode tilrettelægges, bliver den her beskrevet. Vi arbejder med plejeformen tillempet tildelt patientpleje, og her følger vores definition af denne plejeform: Ved den daglige morgenrapport uddelligeres i fællesskab patienterne mellem sygeplejerskerne og assistenterne. Derefter har den enkelte sygeplejerske ansvaret for disse patienter omkring totalplejen (behandling, ernæring, udskillelser, personlig hygiejne, psyko/socialt, indlæggelser og udskrivelser, stuegang, udføre lægens ordinationer, mundtlig- og skriftlig rapport mm). Det stiller store krav til den enkelte sygeplejerske at have ansvaret omkring alt hos den enkelte patient. Det er et meget selvstændigt arbejde at planlægge og yde sygepleje til svært syge mennesker. Den studerende vil have et tæt samarbejde med vejleder eller anden sygeplejerske omkring patienterne, og det giver mulighed for refleksionssamtaler, ba de før og efter sygeplejehandlinger. 1.7 Undervisning i afdelingen Afdelingen modtager sygeplejestuderende fra modul 1-4 og samt social- og sundhedsassistentelever i praktik 3. Den ansvarlige kliniske underviser afdækker med udgangspunkt i portfolien og med den studerende, hvordan forløbet skal planlægges. Der er udarbejdet kompetencekort for alle moduler. Den skal være en hjælp for den studerende i forhold til opna else af det planlagte læringsudbytte for perioden. Som tidligere nævnt vil den studerende i starten af deres periode i afdelingen følges tæt med sin vejleder, og kun have kontakter med fa patienter. Ved forventningssamtalen og de efterfølgende studiesamtaler aftales det, hvad den studerende skal arbejde med det næste stykke tid. Det kan ba de være at arbejde tematiseret eller mere patientorienteret. Med udgangspunkt i hvilken læringsmetode den studerende anvender, laves individuelle aftaler om, hvordan den studerende skal arbejde. Efter hver studiesamtale skal den

3 studerende skrive et resume af samtalen indenfor 2 dage, og den ansvarlige kliniske underviser/vejleder skriver kommentarer og underskriver. Der arbejdes med de fastlagte kompetencekort. Den ansvarlige kliniske underviser følger sa vidt muligt den enkelte studerende 1 gang om ugen og er med til studiesamtaler. I ovensta ende vægtes i høj grad aktivitet hos den studerende, og det aftaltes fra gang til gang, hvad den studerende skal forberede sig pa. Fælles refleksionen kan tage udgangspunkt i en patients sygehistorie, sygeplejejournal, en studerendes oplevelser, dagbogsnotater eller rent praktiske procedurer for afdelingen. Den ene uge vil man ud fra en case en studerende har udarbejdet finde nøgleord og en problemstilling. Derefter vil hver studerende finde et omra de, de vil undersøge nærmere og udarbejde en beskrivelse med referencer til ugen efter, hvor sa data præsenteres for resten af gruppen. Der er også mulighed for at spille refleksion spil sammen med de andre uddannelsessøgende. 2.0 Sygeplejefaglige forhold 2.1 Patientkategorier Kardiologisk afdeling 43-4 har 20 sengepladser og er en del af Medicinsk Afdeling. Vi modtager patienter døgnet rundt, dels patienter med hjertesvigt, patienter til observation for arytmi samt patienter med lette og svære infektioner. Vi har hjerteovervågning til 13 patienter, men i løbet af 2016 vil vi kunne monitorere alle vores patienter. 2.2 Begreber i sygeplejen Da vi møder patienter i mange faser af deres sygdom, er her beskrevet de begreber, vi ofte inddrager i vores sygepleje for at møde patienten, hvor han/hun er pa det givne tidspunkt. Disse begreber er: Krise og sorg Tid, tryghed og empati Angst og smerte Livskvalitet og livsglæde Det er nogle essentielle begreber, som danner grundlag for ba de vores værdigrundlag og ma l for sygeplejen i afdelingen. De centrale kliniske problemstillinger relaterer sig til:

4 - hjerteinsufficiens, herunder pa virkningen af kredsløb, respiration, ernæring, aktivitet og udskillelser - kost til sma tspisende, herunder motivation og viden. - de problematikker der opsta r af fysisk, psykisk og social art hos kronisk syge hjertepatienter i relation til at leve med en kronisk sygdom.ydermere kan nævnes at personalet bevidst arbejder sideløbende med at kvalitetsudvikle og kvalitetssikre sygeplejen, ved at arbejde ud fra instrukser og kliniske retningslinier. 2.3 Beskrivelse af samarbejdsrelationer internt og eksternt Internt pa Sygehuset. Øvrige sengeafdelinger pa sygehuset. Fysio- og ergoterapeuter. Blodbank. Centrallaboratoriet. Røntgenafdelingen. Fællesambulatoriet. Smerteklinikken Præst. Klinisk uddannelseskonsulent Hygiejnesygeplejerske. Portør Eksternt udenfor Sygehuset. Mikrobiologisk afdeling, Slagelse sygehus Primær sundhedssektor. Falck. Praktiserende læger. Hjerteforeningen Sygehuse i og udenfor Regionen. 2.4 Overvejende sygeplejeopgaver pa afdelingen Hyppigst forekommende fysiske, psykiske og sociale sygeplejefaglige opgaver. Fysiske: Vi udfører og afdækker grundlæggende sygeplejemæssige behov hos den enkelte patient, som kan være: ernærings og væsketerapi, antibiotika, medicinering, administrative opgaver, dokumentation (ESD= elektronisk struktureret dokumentation).

5 Vi udfører mange instrumentelle sygeplejeopgaver, som f.eks. kateter-anlæggelse, sondeanlæggelse, injektioner, blodsukker-ma ling, telemetri-pa sætning, EKG-tagning og opsamling af urinprøver. Psykiske: Da vi arbejder med mennesker i sorg og krise, bruger vi aktiv lytning, som et meget bevidst redskab. Det er vigtigt, at vi i vores arbejde har tid og rum til vores patienter.ydermere har vi mulighed for at kontakte sygehusets præst, hvis patienten og de pa rørende har behov for dette. Socialt. I afdelingen er det en stor sygeplejemæssig opgave, at patienterne har et solidt socialt netværk ved udskrivelsen. Vi har et omfattende samarbejde med hjemmeplejen fra flere kommuner i regionen. Ergo- og fysioterapeuter kan være medinddraget i forhold til GOP (genoptræningsplan), samt planlægning af behovet for hjælpemidler ved udskrivelsen. 2.5 Anvendte sygeplejemetoder Den tillempet tildelt patientpleje er tidligere beskrevet, og i den sammenhæng kan det nævnes, at vi arbejder med teamdannelse. Det ga r ud pa, at man arbejder 2 sygeplejersker eller 1 sygeplejerske og 1 social- og sundhedsassistent sammen, det giver god sparring og læring hos parterne imellem. Vi arbejder ogsa med mentorordning, hvor man som nyansat og nyuddannet fa r tildelt en mentor. Der er samtidig planlagt opfølgende samtaler gennem det første halve a r. Erfarne sygeplejersker, der ansættes i afdelingen, fa r ligeledes en mentor i starten, og det er individuelt, hvorna r denne ordning ophører. I ESD (elektronisk struktureret dokumentation), som blev indført pa sygehuset i nov. 2013, dokumenteres alle data om patienten, og den er opbygget over sygeplejeprocessen, hvor dataindsamling/sygeplejevurdering, indsatsomra der, sygeplejeinterventioner, udførte interventioner og observationer er hovedingredienserne. Denne metode vægtes meget højt i forhold til udvikling af sygeplejen og sikring af patientens behandling og sygepleje. Personalet arbejder i det daglige ud fra retningslinier/instrukser, Det kan være i forhold til undersøgelser, dokumentation af sygeplejen, ernæringsscreening, pleje af iv adgange, blanding og givning af antibiotisk behandling, indlæggelse af patienter i afdelingen, overflytning af patient til en anden afdeling, klargøring af mors mm. Den enkelte studerende opfordres til at anvende D4 og undersøge, om der findes retningslinier og instrukser, omkring det, man møder i afdelingen. Mange patienter har behov for yderligere undersøgelser, der foretages ba de udenfor og i afdelingen. Som studerende vil der være rig mulighed for ba de at observere og deltage i disse undersøgelser, efter aftale med patient og vejleder.

6 3.0 Uddannelsesmæssige forhold pa Kardiologisk afdeling Der er udarbejdet rammer for den kliniske uddannelse pa Holbæk Sygehus, for at leve op til kravene i den nye nationale studieordning, vi bruger kompetencekort som anvendes som redskab til ba de den studerende og vejlederen. Det forventes at den studerende læser denne rammebeskrivelse og er bekendt med den, inden opstart pa den kliniske forløb i afdelingen. Rammebeskrivelsen ligger tilgængelig på ucsj s hjemmeside. 3.1 Introduktion af de studerende i afdelingen. 2-3 uger før den studerende skal starte i afdelingen, mailer ansvarlig klinisk underviser velkomst brev, litteratur liste til inspiration samt beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Hvis det er muligt sendes ogsa de første ugers vagtplan. Den første dag i afdelingen vil ansvarlige klinisk underviser, med udgangspunkt i beskrivelsen af det kliniske uddannelsessted introducere den studerende til afdelingen, ba de ved samtale og rundvisning i afdelingen. I uge 1 eller 2 afholdes der forventningssamtale med den studerende, hvor ansvarlig klinisk underviser deltager. Den videre vagtplan planlægges i forhold til, hvorna r den daglige vejledere er pa arbejde under hensyntagen til den studerendes ønsker. Som studerende møder man dagligt kl 7.00 i afdelingen. 3.2 Planlæggelse af uddannelsesforløb Da personalet som tidligere beskrevet ogsa arbejder i vagter, kan den studerende ikke forvente, at den daglige vejleder er til stede hver dag. Den ansvarlige kliniske underviser planlægge hvem der skal ga med den studerende, na r vejlederen ikke er til stede. 3.3 Vagtdeltagelse i klinisk uddannelse Den studerendes vagtplan bliver hovedsageligt lagt i dagvagt, hvor en stor del af døgnets aktiviteter ligger, som feks undersøgelser. Der vil ogsa blive planlagt vagter i aften og evt. nat, hvis den studerende har ma l/læringsudbytte, der skal arbejdes med, som f. eks søvn og hvile. Hvis der planlægges aften- eller nattevagter i perioden, og det ikke er muligt at følge sin vejleder, bliver det planlagt med den kollega, der er i den pa gældende vagt, hvad den studerende har fokus pa. 3.4 Læringsmiljøet i afdelingen. Vi arbejder meget bevidst pa, at de studerende i afdelingen føler sig velkomne og en del af praksisfælleskabet., Na r vejlederen ikke er til stede, tager en anden kollega over i forhold til refleksion og vejledning af den studerende.

7 Vi har bevidst valgt ikke at have studieenhed i afdelingen, da vores plejeform gør, at man arbejder tæt omkring patienterne, og altid vil have mulighed for at spørge og sparre med personalet. 3.5 Hvilke læringsmetoder anvendes i afdelingen. Mesterlære og bed-side undervisning Refleksion før og efter handling Mindmap Fællesrefleksion Undervisning i afdelingen og netværket Instruktion/Vejledning Kompetencekort og Portfolio Refleksion spil 3.7 Forventninger til den studerende. At den studerende tager initiativ til samarbejde med sine vejledere, at hun/han er aktiv omkring tilrettelæggelse af det kliniske forløb. At den studerende anvender kompetencekort og portfolio At den studerede bruger sine vejledere som ressourcepersoner. At den studerende har teoretiske forudsætninger for det kliniske At den studerende kender sit læringsudbytte for modulet. At den studerende er engageret i sin uddannelse. At den studerende arbejder i overensstemmelse med afdelingens ma l. At den studerende bidrager til et godt samarbejde i gruppen. At den studerende arbejder bevidst ud fra vores plejeform. 3.0 Praktisk information 3.1 Uniformsetikette D4 dokument nr Rygning Holbæk sygehus er røgfrit. 3.3 Sygemelding

8 Ved sygemelding skal dette ske så tidligt som muligt på tlf raskmelding skal ske inden kl Mobiltelefon D4 dokument nr Udarbejdet Marts 2016 af Ansvarlig Klinisk Underviser Camilla Østergaard

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Hjertemedicinsk afsnit Udarbejdet af ansvarlig klinisk underviser Nanna Kjærsgaard

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. Hjertemedicinsk afsnit Udarbejdet af ansvarlig klinisk underviser Nanna Kjærsgaard 2018 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Hjertemedicinsk afsnit 43-4 Udarbejdet af ansvarlig klinisk underviser Nanna Kjærsgaard Indholdsfortegnelse Hjertemedicinsk afsnit 43-4... 0 1.0 Organisatoriske

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Næstved

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Næstved Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Næstved Afsnit: Onkologisk afdeling 12 Kontaktperson: Ansvarlig klinisk underviser Christina

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Medicinsk-kardiologisk afd. A består af sengeafsnit A220, akut hjerteafsnit AHA, medicinsk visitationsafsnit MVA, hjerte-

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale.

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale. Beskrivelse af uddannelsessted: Akut Modtagelsen Næstved Sygehus Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter

Læs mere

Klinisk beskrivelse af uddannelsessted. for uddannelsessøgende på. Onkologisk afdeling 12.

Klinisk beskrivelse af uddannelsessted. for uddannelsessøgende på. Onkologisk afdeling 12. Klinisk beskrivelse af uddannelsessted for uddannelsessøgende på Onkologisk afdeling 12. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 1.1 Afdelingstype, organisation

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242

Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242 Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242 Kardiologisk og nefrologisk afdeling Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade 35, 6700 Esbjerg Kontakt: Uddannelseskonsulent

Læs mere

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Plads til faglig og personlig udvikling Et positivt og lærende arbejdsmiljø Udarbejdet oktober 2007/rev. december

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på øre - næse - hals afdeling 263 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 263: 7918 2781 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk/Endokrinologisk afd. 13 Jan 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Ortopædkirurgisk afdeling O. Slagelse Sygehus. juni 2014

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Ortopædkirurgisk afdeling O. Slagelse Sygehus. juni 2014 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Ortopædkirurgisk afdeling O Slagelse Sygehus juni 2014 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. Præsentation af afdeling O Sengeafdeling O er en del af

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 /12-4, Holbæk Sygehus 1.0 Organisatoriske forhold 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted

Læs mere

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus.

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Ortopæd Kirurgisk ambulatorium indg.51, stuen Slagelse Sygehus Ortopædkirurgisk Ambulatorium Ingemannsvej 18

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 261: 79 18 21 57 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Uddannelses og udviklingssygeplejerske

Læs mere

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse

for sosu-elever i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Kirurgisk Modtagelse Praktikstedsbeskrivelse for sosu-elever i 1. praktikperiode på Finsensgade 35 6700 Esbjerg 79 18 21 31 1 1. Præsentation af modtager ortopædkirurgiske, parenkymkirurgiske, gynækologiske og urologiske patienter.

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Regionshospitalet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Region Midtjylland, Regions Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet. Øre-Næse- Hals sengeafsnit. Afsnittet

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdeling P, Århus Sygehus, Tage-Hansens Gade, er en kirurgisk afdeling med speciale i mave-tarm sygdomme og endokrine

Læs mere

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit på Slagelse Sygehus. Indholdsfortegnelse: 1.1 Præsentation af praktikstedet 3 1.2 Fysiske rammer 3 1.3 Værdigrundlag for sygeplejen

Læs mere

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje Andet intensivt afsnit Opvågningsafsnittet Introduktionsprogram Pædagogisk arbejdsgruppe/januar 2011 Side 1 af 7 1 INDLEDNING Dette introduktionsprogram

Læs mere

Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS

Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS Klinik beskrivelse Hjertemedicinsk sengeafsnit 43-3 HOS 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted Hjertemedicinsk afsnit er specialiseret

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Klinik Medicin

Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Klinik Medicin Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Klinik Medicin Maj 2015 Indholdsfortegnelse 1. Syn på læring og overordnet tilrettelæggelse...

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Afdeling 300, Neurorehabiliteringen Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Klinisk sygeplejelærer Klinisk vejleder Malene.Dreier@svs.regionsyddanmark.dk

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital Kirurgisk Afdeling 21-02-2014 Version 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side

Læs mere

Klinisk beskrivelse af uddannelsessted. for uddannelsessøgende. på Onkologisk/hæmatologisk afdeling 12.

Klinisk beskrivelse af uddannelsessted. for uddannelsessøgende. på Onkologisk/hæmatologisk afdeling 12. Klinisk beskrivelse af uddannelsessted for uddannelsessøgende på Onkologisk/hæmatologisk afdeling 12. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 1.1 Afdelingstype,

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12

Ældreområdet. Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Ældreområdet Beskrivelse af klinisk undervisningssted Modul 1, 6, 11 og 12 Klinisk undervisningssted Ældreområdet Hjemme Sygeplejen Billund Kommune Adresse Nygade 29 7200 Grindsted Telefon Teamleder Ann

Læs mere

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret.

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Introduktion I dette dokument beskrives rammerne, pædagogiske overvejelser, struktur, formelle krav og fremtidige perspektiver

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Fælleskirurgisk afd. 100, SVS, Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon: 7918 9100/ 7918 9101 Telefon til Uddanneses-

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. Neonatalafsnittet (08-3) er et

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED. Mavetarmkirurgisk afsnit. Slagelse sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED. Mavetarmkirurgisk afsnit. Slagelse sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Mavetarmkirurgisk afsnit Slagelse sygehus Region Sjælland Revideret marts 2014 Tine Kirsted og Charlotte Larsen, Kirurgisk afdeling Tlf: 5855 9851 Mail: tkt@regionsjaelland.dk

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 700 Næstved Faglig og Administrativ leder: Dorthe Olsen Telefon: 5588 1260 Mobil: 20 66 Mail: dorol@naestved.dk

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Århus Universitetshospital, Risskov hører under Psykiatri og Social Midtjylland. Yderligere oplysning om psykiatrien i

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje Hold September 2014 Forår 2015 Revideret marts 2015. 1 Indhold Modul 4 - Grundlæggende klinisk virksomhed... 3 Klinisk

Læs mere

Velkommen til Infektionsmedicinsk Afsnit 42

Velkommen til Infektionsmedicinsk Afsnit 42 Velkommen til Infektionsmedicinsk Afsnit 42 Velkommen til Infektionsmedicinsk Afsnit 42 Vi er en infektionsmedicinsk afdeling med 18 senge, der udover at modtage infektionsmedicinske patienter også modtager

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE 1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Velkommen til Kardiologisk afdeling. Kardiologisk afdeling

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse. for social- og sundhedsassistentelever på. Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Praktiksteds- beskrivelse. for social- og sundhedsassistentelever på. Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Indholdsfortegnelse: Præsentation af afdelingen Typisk patientforløb

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242

Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242 Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242 Kardiologisk nefrologisk - endokrinologisk afdeling Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade 35, 6700 Esbjerg Kontakt: Sygeplejerske

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan For modul 5

Generel Klinisk Studieplan For modul 5 Generel Klinisk Studieplan For modul 5 Klinisk uddannelsessted: Ortopædkirurgisk afdeling, Regionshospitalet Herning Adresse: Gl. Landevej 61 Kontaktperson: Klinisk vejleder Anette Sønderby E-mail: bas7@ringamt.dk

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus:

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Børneafdeling 17 Kontaktperson: Nina Riisager, AKU Mødetid: Dag: 7.15

Læs mere

UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H

UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H Køge Sygehus Lykkebækvej 1 4600 Køge INDHOLD: Præsentation af Ortopædkirurgisk Afdeling side 3 Ortopædkirurgisk afdelings organisation side 3 Målsætning og værdigrundlag

Læs mere

Klinikmappe modul 6. Klinikperiode:

Klinikmappe modul 6. Klinikperiode: Klinikmappe modul 6 Klinikperiode: 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord....side 1 Modul 6 i Gentofte Kommune..side 2 Studieplan... side 3 Læringsudbytte.....side 4 Undervisningsplan...side 5 Forord Materialet

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Region Sjælland, Nykøbing F. Sgh. Afd. 100 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED FOR SYGEPLESTUDIET AFD. 100 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation

Læs mere

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi Sygehus: Næstved 1Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Observations og palliativt sengeafsnit Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdelingen: 79 18 95 65 Ortopædkirurgisk Ambulatorium og Skadeklinik, SVS Grindsted. Engparken 1, 7200 Grindsted

Læs mere

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til... 1 1.0 Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet... 3 1.1 Afdelingstype/afsnitstype.... 3 1.2 Fysiske

Læs mere

Generel klinisk studieplan Århus Universitetshospital, Skejby Sygehus Anæstesiologisk Intensiv Afdeling I, Afsnit 20, 30 og 40

Generel klinisk studieplan Århus Universitetshospital, Skejby Sygehus Anæstesiologisk Intensiv Afdeling I, Afsnit 20, 30 og 40 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Anæstesiologisk- Intensiv Afdeling I består af 4 intensive afsnit (10, 20, 30 og 40), hjerteopvågningsafsnit 50, 2 observationsafsnit

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon Ellen Nielsen 79 18 35 37 eller Mobil: 51 18 24 86 Afdelingen 79 18 38 80 Uddannelseskonsulent Klinisk vejleder

Læs mere

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge REGION SJÆLLAND Sjællands Universitetshospital LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47322700 Koordinerende klinisk

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan

Generel Klinisk Studieplan Generel Klinisk Studieplan For modul 1. Ortopædkirurgisk afdeling, K 2. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Ortopædkirurgisk afdeling K 2, er organisatorisk

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Infektionsmedicinsk afdeling Q modtager studerende i sengeafsnit Q1 og Q2 samt Q-ambulatorium, og består desuden af et

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE TIL KLINISKE UNDERVISNINGSSTEDER 1 Et klinisk

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Medicinsk Ambulatorium SVS Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon Ellen Nielsen 79 18 35 37 eller Mobil: 51 18

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Afd. 100 Nykøbing F. Sgh.

Praktikstedsbeskrivelse. Afd. 100 Nykøbing F. Sgh. Praktikstedsbeskrivelse Afd. 100 Nykøbing F. Sgh. 1 Region Sjælland, Nykøbing F. Sgh. Afd. 100 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED AFD. 100 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram Specialuddannelsen i intensiv sygepleje Ekstern klinisk praktik Introduktionsprogram Pædagogisk arbejdsgruppe/januar 2011 Side 1 af 7 1 INDLEDNING Dette introduktionsprogram er udarbejdet i et samarbejde

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Gastroenterologisk afdeling 252 Adresse Telefon 79 18 23 32 og 79 18 32 16 Finsensgade 35, 6700 Esbjerg E-mail: { HYPERLINK "mailto:tina.kjolby.hansen@rsyd.dk"

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted og kliniske undervisningsforløb. Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus

Beskrivelse af klinisk undervisningssted og kliniske undervisningsforløb. Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus Beskrivelse af klinisk undervisningssted og kliniske undervisningsforløb Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus 1.0 ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD PÅ DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED 1.1 Præsentation

Læs mere

Kliniske studier Modul 2

Kliniske studier Modul 2 Kliniske studier Modul 2 1. periode Sengeafdelinger i Kirurgisk Område, Esbjerg og Medicinsk Område, Grindsted 1 Indhold i klinisk undervisning/læringssituationer kan være: Læringsstiuationerne skal ses

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Ortopædkirurgisk Ambulatorium og Skadeklinik, SVS Grindsted. Adresse Telefon til afdelingen: 79188285 / 79189565 Engparken 1,

Læs mere

Sygepleje grundlæggende klinisk virksomhed

Sygepleje grundlæggende klinisk virksomhed MODULBESKRIVELSE - Sygeplejerskeuddannelsen Sygepleje grundlæggende klinisk virksomhed Modulbeskrivelsen er udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje. BEK

Læs mere

For Operationsafsnittet, Hospitalsenheden Horsens Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

For Operationsafsnittet, Hospitalsenheden Horsens Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Generel Klinisk Studieplan For Operationsafsnittet, Hospitalsenheden Horsens Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon 79 18 31 23 Endokrinologisk Ambulatorium 552 Haraldsgade 7A, Sydvestjysk Sygehus, 6700 Esbjerg E-mail Uddannelseskonsulent

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Modulplan MODUL 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed... 5 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Sygehus Lungemedicinsk afsnit Kontaktperson: Mødetid: Marianne Linda Møller

Læs mere

Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge REGION SJÆLLAND Sjællands Universitetshospital LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 24 70 Koordinerende

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital 21-11-2016 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED, ELEKTIV ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING 7-8.

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED, ELEKTIV ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING 7-8. BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED, ELEKTIV ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING 7-8. 1 Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. side 3 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur

Læs mere

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 2. semester - modul 4 Hold ss2013sa & ss2013sea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 4 GRUNDLÆGGENDE KLINISK VIRKSOMHED...

Læs mere

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 6

Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 6 Klinisk undervisning Modulbeskrivelse for modul 6 - Sygepleje, kronisk syge patienter og borgere i eget hjem Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg Hold S12S Februar 2014 Februar 2014 Indholdsfortegnelse 1 Tema

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Nefrologisk Ambulatorium 244 Finsensgade 35, 6700 Esbjerg Telefon 79 18 22 58 E-mail Udannelseskonsulent Klinisk vejleder

Læs mere

1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted.

1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted. 1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted. 1.1 Afsnitstype: Vi har plads til 16 patienter. Et afsnit, der modtager akutte patienter fra skadestue/modtagelse 24 timer i døgnet. Desuden får

Læs mere

Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted. Akutafdelingen Køge. Et djævelsk sjovt sted at lære

Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted. Akutafdelingen Køge. Et djævelsk sjovt sted at lære Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted Akutafdelingen Køge Et djævelsk sjovt sted at lære 1 Akutafdelingen Køge 2015-2016 Ansvarlig klinisk underviser og vejleder. Luise Mejsner Bjergsted (mail ved spørgsmål

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Psykiatrisk Sengeafsnit Thisted, Korsgade 18, 7700 Thisted - tlf. 97643060. Almen psykiatrisk sengeafsnit under Klinik

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Infektionsmedicinsk afdeling Q modtager studerende i sengeafsnit Q1 og Q2 samt Q-ambulatorium. Afdelingen består desuden

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering P7 er den største medicinske afdeling på Regionshospitalet. Afdelingen er en intern medicinsk afdeling med plads til 40

Læs mere

Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Januar 2011 Modulbetegnelse, tema og læringsudbytte Grundlæggende klinisk virksomhed Tema: Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Modulet

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestudiet og sosuass elever, afd. 11

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestudiet og sosuass elever, afd. 11 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestudiet og sosuass elever, afd. 11 Page 1 of 6 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. Afdeling 11 er

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. 1.2 Overordnet

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED O:\Kvalitet-_og_uddannelsesafdelingen\Uddannelsesenheden\Filer 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

INTRODUKTIONSPROGRAM FOR SYGEPLEJESTUDERENDE BØRNEAFDELINGEN 640

INTRODUKTIONSPROGRAM FOR SYGEPLEJESTUDERENDE BØRNEAFDELINGEN 640 INTRODUKTIONSPROGRAM FOR SYGEPLEJESTUDERENDE BØRNEAFDELINGEN 640 Rev. Juli 09, DT & AK 1 Indholdsfortegnelse Side Børneafdelingens organisation 2 Børneafdelingens værdigrundlag 3 Præsentation af børneafsnit

Læs mere

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus 1. Præsentation af afsnittet 09-4 / 12-4 er et ortopædkirurgisk afsnit, som er en del af Sygehus Nord, Region Sjælland.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Formål med funktionsbeskrivelsen relateret til kompetencer... 2 Social- og sundhedsassistent - Novice - niveau 1... 4 Social- og sundhedsassistent - Avanceret nybegynder

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Region Midtjylland. Almenpsykiatrien er opdelt i en række afdelinger: Affektiv Afdeling, der består af sengeafsnittene

Læs mere

Organisation Gynækologisk ambulatorium 638 er en del af kirurgisk område på SVS, hvor afdelingsledelsen

Organisation Gynækologisk ambulatorium 638 er en del af kirurgisk område på SVS, hvor afdelingsledelsen BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Gynækologisk ambulatorium, 638 Adresse Finsensgade 35 Telefon 79 18 20 00 lok. 2715 Klinisk vejleder Ulla Havshøj Dato Juli 2013 1. Organisatoriske

Læs mere

NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske uddannelsessted 1.1 Organisation og struktur Gynækologisk afdeling 9 er beliggende på 9. etage på Næstved

Læs mere

Klinisk beslutningstagen. Oplæg ved Inger Lise Elnegaard Uddannelsesansvarlig sygeplejerske Odense den 3. marts 2016

Klinisk beslutningstagen. Oplæg ved Inger Lise Elnegaard Uddannelsesansvarlig sygeplejerske Odense den 3. marts 2016 Klinisk beslutningstagen Oplæg ved Inger Lise Elnegaard Uddannelsesansvarlig sygeplejerske Odense den 3. marts 2016 Klinisk beslutningstagen Nyt begreb? eller hvad? Hvorfor taler vi om klinisk beslutningstagen?

Læs mere

Dialyseafsnittet 30-2

Dialyseafsnittet 30-2 Dialyseafsnittet 30-2 Holbæk Sygehus Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb. Revideret d. 26 november 2015. Sygeplejerskeuddannelsen af 2008 1.0 Organisatoriske

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering er en del af Odder Kommunes Ældreservice. OKKA er en døgnåben korttidsenhed med 14 pladser. OKKA`s adresse er Ålykkecentret,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering er fysisk placeret på. Reumatologi er et internt medicinsk grenspeciale, som varetager forebyggelse, diagnostik, behandling,

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Velkommen. - som medarbejder, studerende eller elev på Urinvejskirurgisk Afdeling U

Velkommen. - som medarbejder, studerende eller elev på Urinvejskirurgisk Afdeling U Regionshospitalet Holstebro Lægårdvej 12 7500 Holstebro Telefon 7843 0000 Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61 7400 Herning Telefon 7843 0000 Velkommen - som medarbejder, studerende eller elev på

Læs mere