Dagsorden med vedtagelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden med vedtagelser"

Transkript

1 Kommunalbestyrelsen Møde nr.: 10 Dagsorden med vedtagelser Mødested: Rådssalen, Rådhuset Mødedato: Onsdag den 29. oktober 2008 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Medlemmer: Erik Fabrin (EF), Daniel E. Hansen (DEH), Henning Straarup (HS), Rune Kjeldsen (RK), Anne Anbo (AA), Torben Vigh (TV), Erik Mollerup (EM), Jens Ive (JI), Birgit Tystrup (BT), Jens Viggo Rasmussen (JVR), Anne-Marie Wivel (AMW), Jørgen Peter Bærentsen (JPB), Thomas Lesly Rasmussen (TLR), Nelli Modeweg-Hansen (NMH), Maria Steno (MS), Axel Bredsdorff (AB), Anne Christiansen (AC), Birgitte Rasmussen (BR), Jette Ebro (JE), Jens Bruhn (JB), Anita Gudmundsson (AG), Vibeke Peschardt (VP), Court Møller (CM), Christian Kjær (CK), Birgitte Schjerning Povlsen (BSP), Annelise Møller (AM), Lars Engelberth (LE) Fraværende: Anita Gudmundsson Fra forvaltningen: Bjarne Pedersen, Tommy Poulsen, Henning Bach Christensen, Iben Koch, Finn Hansen, Jan Weidekamp og Jette Bondo Fastlagte møder:

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Meddelelser Frit valg af leverandør - Områdeopdeling Opgørelse og anvendelse af sparede lønmidler fra strejken til og med tillægsbevilling Sundhedspolitik - ansøgning til Sundhedspuljen Søllerød Skovbørnehave - godkendelse som privatinstitution Kvalitetsrapport 2008 på folkeskoleområdet Udtalelse til statsforvaltningen i klagesag Kloaksanering - Handlingsplan Anlægsregnskab Bassin ved Furesøparkallé - Resultat af ny licitation selskabet "Taxinævnet i Region Hovedstaden". Godkendelse af endelige vedtægter samt godkendelse af indstilling til udpegning af nævnsmedlemmer Rudersdal Kommunes Styrelsesvedtægt - 1. behandling... 21

3 Side: 1 1. Meddelelser KMB Jnr SEK SA ÅBEN SAG Ingen.

4 Side: 2 2. Frit valg af leverandør - Områdeopdeling OU jnr AMD KMB Sammenlægningsudvalgets og Kommunalbestyrelsens godkendelse af timeprisberegningerne for 2007, 2008 og 2009 for hjemmeplejens fritvalgsordning havde som implicit forudsætning, at Rudersdal Kommune anvender godkendelsesmodellen på hjemmeplejeområdet, og at fritvalgsordningen er organiseret med kommunen som ét samlet område. Det medfører, at kommunen skal godkende og indgå kontrakt med enhver leverandør, der opfylder de fastsatte kvalitets- og priskrav for levering af personlig og praktisk hjælp, og at de godkendte leverandører skal kunne levere deres ydelser i hele kommunen. Ifølge fritvalgsbekendtgørelsen skal Kommunalbestyrelsen træffe beslutning om, hvorvidt kommunen skal opdeles i distrikter. Hvis kommunen skal områdeopdeles, skal opdelingen afspejles i kravene til leverandørerne og i timeprisberegningen for det enkelte område. Birkerød Kommune var opdelt i to områder: ét for Lions Park Birkerød og ét for resten af kommunen. Søllerød Kommune udgjorde ét samlet distrikt. Siden 2003 har der imidlertid foregået drøftelser om etablering af et distrikt for Lions Park Søllerød, og om godkendelse af Lions Park Søllerød som leverandør. Disse drøftelser er nu tilendebragt, idet Lions Park Søllerød har fremsendt ansøgning til forvaltningen om godkendelse som leverandør for et distrikt omfattende Lions Park Søllerød, hvis Kommunalbestyrelsen vælger at oprette et sådant distrikt. Såfremt Rudersdal Kommune skal overgå fra at være ét samlet distrikt til at være distriktsopdelt, vil Rudersdal Kommune fremadrettet kunne opdeles i tre områder: Område Lions Park Birkerød, Område Lions Park Søllerød og Område Rudersdal, der dækker resten af kommunen. Leverandører skal anmode om godkendelse til hvert af de områder, de ønsker at blive fritvalgsleverandør til. Godkendelsen foregår administrativt i Ældreområdets myndighedsafdeling. Kommunalbestyrelsen godkendte på møde den priser for levering af personlig og praktisk hjælp for Hvis de gennemsnitlige, langsigtede omkostninger varierer mellem de forskellige områder, skal dette fremgå af priskravene til leverandørerne i områderne, jfr. fritvalgsbekendtgørelsen. Ældreområdet har foretaget en beregning af de specifikke priser pr ved en områdeopdeling som beskrevet ovenfor. Ved beregningen af priserne for områderne Lions Park Søllerød og Lions Park Birkerød er der i forhold til den tidligere godkendte timepris fortaget en reduktion i beregningen af den afsatte tid til transport og udgiften til leasing af biler.

5 Side: 3 Timepriser 2009 Område Rudersdal Område Lions Park Søllerød Område Lions Park Birkerød Praktisk bistand man. fre., dagtid Personlig pleje man. fre., dagtid Øvrig ubekvem tid (aften og weekend) Nat Ældreområdet har opgjort de forskellige leverandørers andel af de visiterede timer pr 1. oktober Visiterede timer Visiterede timer/uge Rudersdal Hjemmepleje 5850 Lions Park Søllerød 320 Lions Park Birkerød 211 Øvrige private leverandører 990 I Budgetforslag 2009 er der afsat et budget på kr. til plejecentralen Lions Park Søllerød. Med den foreslåede timeprisberegning vil der i 2009 med udgangspunkt i de visiterede timer blive en forventet udgift på Lions Park Søllerød på kr., og dermed en besparelse i 2009 på kr. Lions Park Birkerød modtager i dag samme timepris som andre eksterne leverandører. Med udgangspunkt i de visiterede timer forventes udgiften på Lions Park Birkerød i 2009 med de hidtidige priser at blive kr. Med den foreslåede timeprisberegning forventes der i 2009 at blive en udgift til hjemmehjælp på Lions Park Birkerød på kr., og dermed en besparelse på kr. De foreslåede timepriser forventes således at medføre en samlet besparelse i 2009 på kr. Hvis der efterfølgende indgås aftale med Lions Park Søllerød og Lions Park Birkerød om at blive fritvalgsleverandører med de godkendte priser kan Budget 2009 reduceres med kr. Bilag Statusnotat af om de selvejende institutioner Lions Park i Søllerød og Lions Park i Birkerød.

6 Side: 4 Direktionen foreslår indstillet, 1) at fritvalgsordningen i Rudersdal Kommune med virkning fra den opdeles i 3 områder dækkende henholdsvis Område Lions Park Søllerød, Område Lions Park Birkerød og Område Rudersdal, og 2) at de beregnede timepriser for områderne Lions Park Søllerød og Lions Park Birkerød godkendes. ØKONOMIUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. Jens Bruhn forlod mødet som inhabil under sagens behandling KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder økonomiudvalgets indstilling. Jens Bruhn, Birgit Tystrup og Nelli Modeweg-Hansen forlod mødet som inhabile under sagens behandling

7 Side: 5 3. Opgørelse og anvendelse af sparede lønmidler fra strejken til og med tillægsbevilling SOSU Jnr AMD OU KMB Rudersdal Kommune var i foråret udtaget som strejkekommune af Dansk Sygeplejeråd, Ergoterapeutforeningen, Danske Fysioterapeuter/Danske Afspændingspædagoger m.fl. i forbindelse med overenskomstmæssige strejker på plejehjem, i hjemmeplejen, i genoptræningen, på aktivitetscentre og i bevillingsenheden. På Økonomiudvalgets møde den oplystes det, at Direktionen i forlængelse af konflikten ville udarbejde en samlet opgørelse over kommunens besparelser og ekstraordinære udgifter. Ældreområdet har opgjort den samlede besparelse samt de ekstraudgifter som institutionsområdet har haft som konsekvens af strejkerne. De ekstraordinære udgifter omfatter følgende: ÅBEN SAG Bruttobesparelse i alt: kr. Ekstraordinære udgifter: Nødberedskab Ophobning af ventende visitation i bevillingsenheden til nedbringelse skal anvendes 1 visitator i 9 måneder. Ophobning af ventende træningsforløb på Genoptræningscentret Skovbrynet til afvikling skal anvendes 3 terapeuter i 3 måneder. Afledte merudgifter til andre faggrupper i form af overarbejde, omlagte timer samt merforbrug af vikarer under strejken timer på plejehjem og 700 timer i hjemmeplejen. Merarbejdsvederlag til 21 ledere kr kr kr kr kr. Ekstraordinære udgifter i alt: Nettobesparelse i alt: kr kr.

8 Side: 6 Direktionen foreslår indstillet, at der ydes en negativ tillægsbevilling i 2008 på restbesparelsen på kr. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Social- og Sundhedsudvalgets indstilling tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Social- og Sundhedsudvalgets indstilling.

9 Side: 7 4. Sundhedspolitik - ansøgning til Sundhedspuljen SOSU Jnr P22 ML OU KMB ÅBEN SAG På møde den godkendte Kommunalbestyrelsen det ansøgte projekt Fysisk aktivitet i skoledagen. Derudover godkendtes udgiften til projektet på henholdsvis kr i 2009 og kr i 2010 til afholdelse inden for det i årene afsatte budget til sundhedsfremme og forebyggelse. Budgettet til sundhedsfremme og forebyggelse i 2008 er kr Heraf er kr overført fra I 2009 er der i budgettet afsat kr og i budget 2010 kr Af nedenstående skema fremgår afsat budget til sundhedsfremme og forebyggelse i årene 2008, 2009 og 2010 samt midler bevilget til og med samt resterende budget pr År Afsat budget kr kr kr. Bevilget til og med kr kr kr. Resterende budget pr kr kr kr. Ældreområdet fremlægger to ansøgninger vedrørende sundhedsfremme og forebyggelse: Tværsektioriel samarbejdsmodel til forebyggelse af fald kr. i 2009 Ældreområdet ønsker at iværksætte et projekt i samarbejde med Gentofte Hospital og almen praksis i Rudersdal Kommune til forebyggelse af fald hos ældre borgere i Rudersdal Kommune. Projektets formål er at forbedre faldtruede ældres funktionsniveau, styrke den ældres mulighed for at klare sig samt forebygge fremtidige fald. Der vil blive foretaget effektmålinger før og efter indsatsen omfattende bl.a. forbedring af færdigheder, angst for fald og behov for støtteforanstaltninger. Afhængig af resultatet af målingerne skal der tages stilling til om projektet skal gå i drift, og om driftsudgiften til indsatsen fremover kan finansieres af bl.a. besparede støtteforanstaltninger.

10 Side: 8 I projektet udvikles en tværfaglig og tværsektoriel samarbejdsmodel for forebyggelse, behandling og rehabilitering af borgere i risiko for fald. Der udvikles en tværfaglig patientforløbsbeskrivelse, hvor organisering af opgavefordeling på tre niveauer fastlægges: 1. Forebyggelse og rehabilitering i kommunalt regi 2. Udredning hos praktiserende læge 3. Specialiseret udredning på hospitalet Projektet vil endvidere fremme kompetenceudvikling og sikre vidensdeling i forhold til indsatsen over for ældre faldtruede borgere. Projektet forventes at starte og afsluttes Projektet koster i alt kr. Parterne i projektet henholdsvis Rudersdal Kommune/Ældreområdet, Gentofte Hospital og almen praksis i Rudersdal Kommune har sammen ansøgt Region Hovedstadens forebyggelsespulje, og har derfra modtaget en bevilling på kr. til dækning af udgifter for Gentofte Hospital samt praktiserende lægers deltagelse i faldprojektet. Rudersdal Diabetes kr. i 2009 Ældreområdet søger om forlængelse af det igangværende 1-årige projekt Rudersdal Diabetes, der løber i perioden , og hvortil der tidligere er bevilget kr. Forlængelsen er begrundet i, at det har vist sig, at der bl.a. på grund af strejken på sundhedsområdet i foråret ikke er henvist tilstrækkelig mange patienter til at foretage en pålidelig effektmåling. Pr er der henvist 96 borgere. Projektet udgør et tværsektorielt sammenhængende patientforløb, som inddrager kommunens praktiserende læger, Gentofte Hospital og Rudersdal Kommune. Formålet med projektet herunder forlængelsen er at optimere og kvalitetssikre behandlingen af borgere med type 2 diabetes. Projektets forventede varighed er fra , og der lægges i projektet vægt på kvalitetssikring, effektmåling og evaluering. Det ansøgte beløb søges under forudsætning af, at Gentofte Hospital og de almen praktiserende læger i Rudersdal Kommune finansierer deres del af forløbsprogrammet i Afhængig af effekten af projektet skal der tages stilling til, om det er en god idé at lade indsatsen overfor diabetespatiener gå i drift. Samlet søges der til projektet vedrørende forebyggelse af fald og diabetesprojektet i 2009: kr. Det resterende budget for 2009 til sundhedsfremme og forebyggelse er på kr., hvorfor det foreslås, at uforbrugte puljemidler fra indeværende år på kr. overføres til 2009, således at der vil være en rest på kr. til

11 Side: 9 fordeling til sundhedsfremme og forebyggelse i Bilag Ansøgningsskema til sundhedsfremme og forebyggelse i 2008 Tværsektoriel samarbejdsmodel til forebyggelse af fald Ansøgningsskema til sundhedsfremme og forebyggelse i 2008 Rudersdal Diabetes Direktionen foreslår indstillet, 1) at de to ansøgte projekter godkendes, 2) at der til det resterende budget for sundhedsfremme og forebyggelse 2008 søges om en negativ tillægsbevilling på kr. mod en tilsvarende positiv tillægsbevilling for 2009 og 3) at udgiften til de to projekter på i alt kr. afholdes inden for budgettet til sundhedsfremme og forebyggelse i SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt ØKONOMIUDVALGET indstiller Social- og Sundhedsudvalgets indstilling tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Social- og Sundhedsudvalgets indstilling.

12 Side: Søllerød Skovbørnehave - godkendelse som privatinstitution BSU Jnr DBL OU KMB ÅBEN SAG Kommunalbestyrelsen godkendte den , at forvaltningen kunne optage forhandling med de 4 eksisterende puljeordninger for at forhandle eventuel overgang til privat institution. Søllerød Skovbørnehave, som er en halvdagsbørnehave, har ønsket at overgå til status som privatinstitution efter Dagtilbudslovens 19, stk. 4 og 20. Institutionens børn og personale mødes ved en bænk i skoven, er i skoven i 4 til 5 timer dagligt, og børnene afleveres igen ved bænken. Puljeordningen har tidligere aftalt med kommunen, at den modtager et fast årligt tilskud. Tilskuddet, som i 2008 er på kroner, dækker en indskrivning på 5 til 15 børn. Beløbet udbetales i månedlige rater på kroner. Tilskuddet reguleres en gang årligt i henhold til den almindelige prisregulering. Puljeordningen oplyser, at der normalt er ca. 10 børn indskrevet. Puljeordningen opkræver selv forældrebetaling og styrer selv sin administration. Puljeordningen må opkræve max. 25 % i forældrebetaling. Med virkning fra ønsker bestyrelsen, at puljeordningen overgår til status som privatinstitution samt at udvide åbningstiden, så institutionen fremover holder åbent fra kl til i 9 måneder årligt, mens den vil have en åbningstid fra kl til i december, januar og februar måneder. Institutionen ønskes godkendt til at modtage max 15 børn i alderen 3 år til skolestart. Institutionen fastlægger selv sin forældrebetaling. Hvis institutionen godkendes som privat institution, vil institutionen have krav på et årligt tilskud pr. børnehaveplads på kroner samt et administrationsbidrag pr. barn på kroner årligt og et bygningstilskud på kroner årligt pr. barn. Bygningstilskuddet skal i henhold til svar fra Velfærdsministeriet udbetales, selvom der ikke er en fysisk bygning. Søllerød Skovbørnehave har i forbindelse med ansøgningen fremsendt materiale, der belyser den nuværende puljeordnings grundlag og økonomi. Det fremgår, at institutionen i 2007 har haft et underskud på knap kroner. Der foreligger ikke forhold, der har givet anledning til revisionsbemærkninger. Forvaltningen har meddelt bestyrelsen, at institutionen i henhold til Dagtilbudsloven hvert år skal aflevere en pædagogisk læreplan og en plan for sprogarbejde. Der skal derudover afleveres børnemiljøvurdering hvert tredje år. I henhold til de kommunale bestemmelser skal der afleveres en årlig virksomhedsplan. Denne kan

13 Side: 11 indeholde den pædagogiske læreplan og børnemiljøvurdering. Dagtilbud til børn har fremsendt kriterier for konkret godkendelse af Søllerød Skovbørnehave. Økonomi Til grund for beregningen er lagt det maximalt godkendte antal børn, som er 15 børnehavebørn Tilskud fra 1. oktober 2008: Ved 15 børn er den maximale ekstra udgift kroner, som finansieres indenfor Dagtilbuds samlede ramme. Tilskud 2009 og fremover: Ved 15 børn er den maximale ekstra udgift kroner, som finansieres indenfor Dagtilbuds samlede ramme. Direktionen foreslår indstillet, 1) at Søllerød Skovbørnehave godkendes som privatinstitution med virkning fra 1. oktober 2008, og 2) at merudgiften for regulering af tilskud til institutionen fra 1. oktober 2008 og fremover finansieres indenfor dagtilbuds samlede ramme. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. Forinden oplyste Dorte Bloch, at institutionen opfylder kriterierne i Kommunalbestyrelsens krav til oprettelsen af private institutioner og de politiske beslutninger forbundet hermed. Maria Steno deltog ikke i sagens behandling. ØKONOMIUDVALGET indstiller Børne- og Skoleudvalgets indstilling tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Børne- og Skoleudvalgets indstilling.

14 Side: Kvalitetsrapport 2008 på folkeskoleområdet BSU Jnr Mdu KMB Jnr ÅBEN SAG Kommunalbestyrelsen skal ifølge folkeskolelovens 40a, én gang om året tage stilling til en kvalitetsrapport på folkeskoleområdet. Rapporten skal indeholde en præsentation af en række oplysninger vedrørende rammebetingelser, pædagogiske processer og resultater på kommune og skoleniveau. Endelig skal rapporten foretage en samlet vurdering af skolernes faglige niveau og det samlede niveau i kommunen. Vurderer kommunalbestyrelsen, at det faglige niveau ligger væsentligt under det, der måtte kunne forventes, skal der udarbejdes en særlig handlingsplan for den eller de relevante skoler. I kvalitetsrapporten for 2008 konstateres, at eleverne er glade for at gå i skole, at forældrene i vidt omfang er tilfredse med deres børns skolegang og at eleverne har stort udbytte af undervisningen. Skoleområdet vurderer på det foreliggende grundlag, at der ikke er behov for udarbejdelse af særlige handleplaner på kommunens skoler. Den fremsendte kvalitetsrapport er den anden i rækken og Skoleområdet har i denne udgave søgt at inddrage andre datakilder end de der var tilgængelige sidste år. Det drejer sig først og fremmest om inddragelsen af resultater fra den statusundersøgelse der blev udarbejdet som del af KL s partnerskabsprojekt i efteråret 2007 og om forældreundersøgelsen, der blev gennemført i foråret Begge disse materialer inddrages aktivt i kvalitetsrapporten og øger dermed bredden i det grundlag rapportens analyser og vurderinger er foretaget på. Skoleområdet forventer fortsat, at datagrundlaget for kvalitetsrapporten udbygges, bl.a. gennem inddragelse af elev- og medarbejderundersøgelser samt de nationale test. Kvalitetsrapporten bygger også på skolernes redegørelser til kvalitetsrapporten. Redegørelserne udgør et væsentligt grundlag for udarbejdelsen af kvalitetsrapporten, men indgår ikke som en del af den og medsendes derfor ikke som bilag. Redegørelserne præsenteres derimod for skolebestyrelsen og indgår desuden i skolechefens dialogmøde med den enkelte skoleledelse. Endelig skal skolens redegørelse til kvalitetsrapporten offentliggøres på skolens hjemmeside efter Kommunalbestyrelsens vedtagelse af kvalitetsrapporten. Før fremlæggelse og behandling af kvalitetsrapporten på kommunalbestyrelsens møde, skal den enkelte skolebestyrelse have lejlighed til at udtale sig om forhold i rapporten vedrørende deres skole. Udtalelser fremlægges sammen med den endelige kvalitetsrapport, når denne offentliggøres senest d. 31. december. 12 af Rudersdals 13 skolebestyrelser har valgt at fremsende udtalelser til Skoleområdet (se bilag til kvalitetsrapporten). Udtalelserne udtrykker generel tilfredshed med årets rapport, og den indsigt den giver skolebestyrelserne i deres skoles ud-

15 Side: 13 vikling og i den kommunale udvikling i øvrigt. Udtalelserne kommer derudover med forskellige kommentarer og forslag til rapporten - uden der dog er klare gennemgående temaer i denne sammenhæng. Flere skolebestyrelser reflekterer i deres høringssvar over rapportens resultater i forhold til deres egen skole, hvilket Skoleområdet opfatter som en meget konstruktiv og positiv tilgang til anvendelsen af kvalitetsrapporten. Bilag Kvalitetsrapport 2008 Folkeskoleområdet. Direktionen foreslår, at kvalitetsrapporten 2008 for folkeskoleområdet godkendes. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Direktionens forslag.

16 Side: Udtalelse til statsforvaltningen i klagesag KMB Jnr MTI ÅBEN SAG Statsforvaltningen har på baggrund af henvendelse fra et forældrepar på Dronninggårdskolen anmodet Kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune om en udtalelse. Sagen har i sin baggrund i Dronninggårdskolens skolebestyrelsesbeslutning af 10. marts 2008 om ny klassedannelse på 7. klassetrin med virkning for skoleåret 2008/2009. På grundlag af denne beslutning har 2 familier den 17. april 2008 indgivet en klage til Kommunalbestyrelsen over skolebestyrelsens beslutning med den primære grund, at skolebestyrelsen ikke har levet op til de krav, der efter klagernes mening, må kunne stilles til en skolebestyrelse omkring beslutninger, forældreinddragelse og kommunikation. Borgmesteren har, som den øverste administrative og politiske leder og sidste administrative klageinstans, besvaret klagen i brev af I brevet, som er vedlagt til Kommunalbestyrelsen, anføres som primær årsag til afvisning af klagen, at Kommunalbestyrelsen gennem styrelsesvedtægten for Rudersdal Skolevæsen kapitel 5, afsnit 5.2 har delegeret beslutningskompetencen vedrørende klassedannelsen, undtaget børnehaveklasser, til skolebestyrelsen, som således er tillagt kompetencen til at vurdere klassernes sammensætning og antal ud fra et for skolen pædagogisk (og økonomisk) synspunkt. Endvidere tilbagevises en række af de i klagen anførte bestemmelser i henholdsvis folkeskoleloven og forvaltningsloven, idet de ikke vurderes at være relevante i den konkrete sag. Den har den ene af familierne indbragt ovennævnte afgørelse for statsforvaltningen. Klageren ønsker ved statsforvaltningens behandling af klagen, at det særligt vurderes om de proceduremæssige regler vedrørende skole/hjemsamarbejdet og skolebestyrelsens virke er overholdt samt om Borgmesteren kan behandle og respondere på en klage der er indbragt for Kommunalbestyrelsen uden formel delegering, og om kommunen med henvisning til styrelsesvedtægten kan undlade at foretage en, efter klagerens mening, egentlig realitetsbehandling af sagen. Bilag vedlagt til Kommunalbestyrelsens medlemmer Forslag til udtalelse til statsforvaltningen Klagen til statsforvaltningen af Svarbrevet til klager af stk. 2 i Styrelsesvedtægten for Rudersdal Kommunes folkeskoler Direktionen foreslår, at Kommunalbestyrelsen godkender forslaget til udtalelse til statsforvaltningen. KOMMUNALBESTYRELSEN godkender forslag til udtalelse til Statsforvaltningen.

17 Side: Kloaksanering - Handlingsplan Anlægsregnskab TMU Jnr MOF KJK TMU Jnr TOM KJK OU KMB ÅBEN SAG ÅBEN SAG Teknik- og Miljøudvalget godkendte den , pkt. 6, handlingsplan for kloaksanering 2006, og indstillede, at der blev ydet en anlægsbevilling på kr. til gennemførelse af handlingsplanen, projekt nr Kommunalbestyrelsen tiltrådte efterfølgende indstillingen. Forvaltningen kan nu aflægge regnskab for handlingsplan Handlingsplanen omfatter såvel TV-inspektioner som renovering af eksisterende ledninger i prioriteret rækkefølge. Anlægsbevilling ,00 kr. Udgifterne har været fordelt som: Rådgivere: ,36 kr. Entreprenører: ,14 kr. Ialt: ,50 kr ,50 kr. Mindreudgift: ,50 kr. Den , pkt. 6, godkendte Kommunalbestyrelsen, at et uforbrugt rådighedsbeløb på kr. blev frigjort og overført til Handlingsplan 2007, projekt nr Anlægsbevillingen blev ikke ændret. Det resterende rådighedsbeløb udgør herefter ,50 kr. Direktionen foreslår indstillet, 1) at regnskabet for Kloaksanering 2006, projekt nr. 1095, godkendes, og 2) at der ydes en negativ tillægsbevilling til rådighedsbeløbet i 2008 på kr. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Teknik- og Miljøudvalgets indstilling.

18 Side: Bassin ved Furesøparkallé - Resultat af ny licitation TMU Jnr 08/12209 TOM INV OU KMB ÅBEN SAG Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 13. maj 2008 at annullere den den afholdte licitation over et bassin ved Furesøparkallé på grund af stor forskel mellem overslag og tilbud. Udvalget vedtog samtidig at genudbyde arbejdet senere på året. Ved den således aflyste licitation var det billigste tilbud på kr., hvilket var ca kr. over det overslag, som Kommunens rådgiver Orbicon havde beregnet. Projektet har nu påny været været udbudt i indbudt licitation, som blev afholdt den 24. september I forhold til det første udbud er der sket følgende ændringer: Kredsen af indbudte entreprenører er ændret. Entreprenørerne har fået mulighed for frit at lægge udførelsesperioden inden for en lang tidsramme, idet arbejdet dog skal være færdigt senest 2. oktober I udbudmaterialet er det præciseret, at alternative tilbud modtages, herunder at Kommunen gerne ser alternative tilbud på materialer og komponenter. Mængderne under diverse arbejder er reduceret, hvilket indebærer en større risiko for bygherren for eventuelle uforudseelige udgifter. Ved licitationen den 24. september 2008 var 5 entreprenørfirmaer indbudt til at give tilbud. Tildeling af ordre sker efter kriteriet laveste pris på baggrund af detailprojektet. Billigste tilbud var kr , fra entreprenørfirmaet Arkil A/S. Kommunalbestyrelsen har tidligere bevilget kr til projektering og tilsyn, og på budgettet for 2008 er der et resterende rådighedsbeløb på kr til projektet (projekt nr. 1039). Orbicon har på baggrund af licitationsresultatet udarbejdet et overslag over den samlede økonomi vedrørende udførelsen, som er vedlagt dagsordenen til Kommunalbestyrelsens medlemmer.

19 Side: 17 Orbicon har skønnet den samlede udgift inkl. projektering og tilsyn mv. til kr Der er heraf til projektering og udbud anvendt kr. frem til dato. Der indkom ikke brugbare alternativer ved licitationen, og det er Forvaltningens vurdering, at der ikke kan opnås besparelser ved en omprojektering. Da projektet ikke kan holdes indenfor det afsatte rådighedsbeløb, foreslås det, at det resterende overføres fra rådighedsbeløbet i 2009 på projekt 1129, Kloaksanering og planlægning, der er fælleskonto for anlæg i 2009 med i alt kr. Der vil herefter restere kr. til arbejder i Bilag: Notat fra Orbicon. Direktionen foreslår indstillet: 1) at der indgås kontrakt med lavestbydende Arkil A/S. 2) at der til gennemførelse af projektet ydes en tillægsbevilling til anlægsbevillingen på kr , samt 3) at tillægsbevillingen finansieres dels af det resterende rådighedsbeløb i 2008 på kr , dels ved negativ tillægsbevilling til rådighedsbeløbet i 2009 på projekt 1129, Kloaksanering og planlægning, med kr og tilsvarende positiv tillægsbevilling til rådighedsbeløbet i 2009 på projekt 1039, Bassin ved Furesøparkallé. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt. KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Teknik- og Miljøudvalgets indstilling.

20 Side: selskabet "Taxinævnet i Region Hovedstaden". Godkendelse af endelige vedtægter samt godkendelse af indstilling til udpegning af nævnsmedlemmer. 8 SLU SLU SLU OU KMB Jnr Jnr Jnr Jnr Jnr 2006/00540 DOJ 2006/00540 DOJ 2006/00540 DOJ 07/30338 DOJ 07/30338 DOJ ÅBEN SAG KMB Storkøbenhavns Taxinævn er nedlagt og er i stedet ændret til et 60-selskab, som omfatter 22 kommuner, heriblandt Rudersdal Kommune. Endelige vedtægter med konsekvensrettelser samt Kommunernes Kontaktråd Hovedstadens (KKR) indstilling af 8 udpegede medlemmer til taxinævnet forelægges til godkendelse. KKR Hovedstaden godkendte i maj 2007, at der blev arbejdet videre med at oprette et 60-selskab. I den forbindelse har der været nedsat en arbejdsgruppe, hvis opgave var at udarbejde forslag til organisering af et fælles taxinævn for Hovedstadsregionen, herunder antal medlemmer i et fælles taxinævn, finansiering, geografisk placering af nævnets sekretariat samt dets sammensætning. I overensstemmelse hermed blev der udarbejdet udkast til vedtægter for Taxinævn i Region Hovedstaden. KKR Hovedstaden sendte udkast i november 2007 til forhåndsgodkendelse i Statsforvaltningen Hovedstaden til oprettelse af 60-selskabet Taxinævn i Region Hovedstaden. I december 2007 fremsendte Statsforvaltningen sine bemærkninger til forslaget til vedtægter til taxinævnet. I september 2008 har Statsforvaltningen meddelt KKR Hovedstaden, at man jf. 60 i den kommunale styrelseslov godkender vedtægterne for Taxinævnet i Region Hovedstaden. Godkendelsen gives under forudsætning af, at alle kommuners kommunalbestyrelser i det omfang dette ikke allerede måtte være sket har godkendt konsekvensrettelserne som følge af Helsingør Kommunes ønske om ikke at deltage i nævnet. Statsforvaltningen gør samtidig opmærksom på, at senere ændringer i vedtægter også kræver Statsforvaltningens godkendelse. Rudersdal Kommunalbestyrelse godkendte på mødet den 30. april 2008 udkast til vedtægter og forretningsorden for det fælles kommunale 60-selskab, men da Helsingør Kommune efterfølgende har meddelt, at man ikke ønsker at indgå i dette kommunale fællesskab, har Kommunalbestyrelsen ikke godkendt de endelige vedtægter med konsekvensrettelser. Disse forelægges derfor til godkendelse. Konkret er der ændret i vedtægterne på følgende punkter; - Vedtægternes punkt 2, note 3: "Helsingør Kommune" fjernes, i stedet anføres til sidst: "Helsingør Kommune og Bornholms Regionskommune deltager ikke". - Vedtægternes punkt 4, første og andet afsnit: "23" ændres til "22".

21 Side: 19 - Forretningsordenens punkt 2:"28" ændres til "27" og "Helsingør Kommune" fjernes. - Forretningsordenens punkt. 3, første og andet afsnit: "23" ændres til "22". Af vedtægterne til Taxinævnet fremgår, at nævnet skal bestå af i alt 13 medlemmer. 3 udpeges af Københavns Borgerrepræsentation 1 medlem udpeges af Frederiksberg Kommunalbestyrelse 1 medlem udpeges i fællesskab af kommunalbestyrelserne i Frederikssund, Gribskov og Halsnæs 8 medlemmer udpeges af de resterende kommunalbestyrelser i Region Hovedstaden (undtagen Helsingør Kommune og Bornholms Regionskommune) Da der er tale om et 60 selskab, skal det præciseres, at KKR Hovedstaden ikke udpeger de 8 medlemmer. KKR Hovedstadens rolle er alene at koordinere de 22 kommuners indstilling til udpegning af 8 medlemmer til Taxinævnet. Nævnet vælges for 4 år ad gangen. Første gang dog for perioden indtil den 31. december KKR Hovedstaden behandlede udpegningen af de 8 medlemmer i juni og har indstillet følgende medlemmer; Leif Pedersen, Albertslund (SF) Ib Terp, Brøndby (A) Lizzie Hansen, Høje-Tåstrup (A) Peter Mikkelsen, Rødovre (Ø) Vibeke Peschardt, Rudersdal (B) Egil Møller, Egedal (O) Thomas Bak, Fredensborg (V) Jens Jørgen Nygård, Egedal (C) Kommunalbestyrelsen anmodes om at godkende KKR Hovedstadens indstilling af de 8 medlemmer til taxinævnet. Til orientering kan oplyses, at Ole Find Jensen, Frederikssund (A) er udpeget i fællesskab af kommunalbestyrelserne i Frederikssund, Gribskov og Halsnæs. Københavns Borgerrepræsentation og Frederiksberg Kommunalbestyrelse har ikke afsluttet udpegningen af medlemmer. Bilag Endelig udgave af vedtægter og forretningsorden for Taxinævn Storkøbenhavn med konsekvensrettelser. Brev af fra Statsforvaltningen Hovedstaden

22 Side: 20 Brev af fra KKR Hovedstaden Direktionen foreslår, 1) at endelige vedtægter for Taxinævn Storkøbenhavn godkendes med konsekvensrettelser, samt 2) at KKR Hovedstadens indstilling af følgende 8 medlemmer til taxinævnet godkendes: Leif Pedersen, Albertslund (SF) Ib Terp, Brøndby (A) Lizzie Hansen, Høje Tåstrup (A) Peter Mikkelsen, Rødovre (Ø) Vibeke Peschardt, Rudersdal (B) Egil Møller, Egedal (O) Thomas Bak, Fredensborg (V) Jens Jørgen Nygård, Egedal (C) KOMMUNALBESTYRELSEN tiltræder Direktionens forslag.

23 Side: Rudersdal Kommunes Styrelsesvedtægt - 1. behandling OU Jnr 08/29722 sa KMB ÅBEN SAG På økonomiudvalgets møde den blev det besluttet at anmode Direktionen om at udarbejde forslag til styrelsesvedtægt for Rudersdal Kommune fra 1. januar I kommunens styrelsesvedtægt fastsættes generelle regler for de kommunalpolitiske organers opgaver og virksomhed. Udkastet til styrelsesvedtægten tager udgangspunkt i, at der fra 2010 vil være 23 medlemmer af Kommunalbestyrelsen. Det er tillige lagt til grund, at de 6 stående udvalg bibeholdes med de nuværende opgaveområder, og at der fortsat er 7 medlemmer i hvert af de stående udvalg, samt 9 medlemmer i økonomiudvalget. Endvidere er vederlæggelse af formændene for de stående udvalg, folkeoplysningsudvalget og Børn og Ungeudvalget uændret. Forslag til styrelsesvedtægt skal undergives 2 behandlinger i Kommunalbestyrelsen med mindst 6 dages mellemrum. I forbindelse med 2. behandling af styrelsesvedtægten vil Direktionen fremlægge udkast til ændring af forretningsordenen fra 1. januar 2010 samt udkast til vederlæggelse af Kommunalbestyrelsens medlemmer fra 1. januar Bilag: Udkast til Styrelsesvedtægt for Rudersdal Kommune, januar 2010, dateret 21.oktober 2008 Direktionen foreslår, at forslag til styrelsesvedtægt for Rudersdal Kommune fra 1. januar 2010 førstebehandles. KOMMUNALBESTYRELSEN oversender sagen til 2. behandling.

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: UU-Sjælsø, Hovedgaden 18, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 4. februar 2009 Mødetidspunkt: NB Kl. 9.30 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 2 i Administrationscentret, Stationsvej 36, Birkerød Mødedato: Tirsdag den 16. januar 2007 Mødetidspunkt:

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser. NB! Store Sal, Administrationscentret, Birkerød

Dagsorden med vedtagelser. NB! Store Sal, Administrationscentret, Birkerød Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 6 Mødested: NB! Store Sal, Administrationscentret, Birkerød Mødedato: Tirsdag den 6. maj 2008 Mødetidspunkt: Kl. 8.00 11.30 Bemærkninger: NB! Kl. 9.00

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser SLU Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Søllerød Rådhus, mødelokale 3 Mødedato: Mandag den 13. marts 2006 Mødetidspunkt: Kl. 08.00-9.30 Bemærkninger: Medlemmer: Erik Fabrin

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Strukturudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 4, Birkerød Rådhus Mødedato: Mandag den 23. januar 2006 Mødetidspunkt: Kl. 13.30-16.30 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Daniel

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne.

Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne. Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne. Kommunalbestyrelsen har den 19. november 2015 besluttet at sende nedenstående forslag til den fremtidige skolestruktur i Rønne i høring. I henhold

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN. Januar 2015

STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN. Januar 2015 STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Januar 2015 Det følger af folkeskolelovens 41, at byrådet efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne skal fastsætte en vedtægt for styrelsen af Aalborg

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Vedtægt for Næstved Gymnasium og HF

Vedtægt for Næstved Gymnasium og HF Vedtægt for Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Næstved Gymnasium og HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med lernsted i Næstved Kommune, Region

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 01. februar 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5.

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Mollerup (V), Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Status for det tværkommunale samarbejde om kræftrehabilitering og palliation Vi samler kræfterne

Status for det tværkommunale samarbejde om kræftrehabilitering og palliation Vi samler kræfterne Status for det tværkommunale samarbejde om kræftrehabilitering og palliation Vi samler kræfterne Baggrund I 2012 udgav Sundhedsstyrelsen Forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse med

Læs mere

Åben. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Åben/lukket dagsorden med vedtagelser. Mødested Vedbæk Nordstrand og herefter Adm.

Åben. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Åben/lukket dagsorden med vedtagelser. Mødested Vedbæk Nordstrand og herefter Adm. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Åben/lukket dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Vedbæk Nordstrand og herefter Adm. Center lokale 2 Mødedato Onsdag den 15. april 2015 Mødetidspunkt Kl. 8.00 Bemærkninger

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 27. juni 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 27. juni 2012 kl. 14.00 Mødelokale C, Ullasvej 23 Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 27. juni 2012 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Drøftelse af kommunens anvendelse af handicapkonventionen... 2 3. Tilgængelighed til

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

DAGSORDEN BYRÅDET 2014. Mødedato: 7. januar 2014. Byrådssalen, Torvegade. Mødetidspunkt: 17:00. Mødet hævet:

DAGSORDEN BYRÅDET 2014. Mødedato: 7. januar 2014. Byrådssalen, Torvegade. Mødetidspunkt: 17:00. Mødet hævet: DAGSORDEN BYRÅDET 2014 Mødedato: 7. januar 2014 Mødested: Byrådssalen, Torvegade Mødetidspunkt: 17:00 Mødet hævet: Deltagere: Anders Bøge, Anna-Lise Vestergaard, Annette V. Torp, Arne Bisgård, Bente Dahl,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Ældrerådet i. Halsnæs Kommune. Referat

Ældrerådet i. Halsnæs Kommune. Referat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Referat af møde den kl. 9.15 i Paraplyen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 1 GODKENDELSE AF REFERAT FRA SIDSTE MØDE... 4 2 GODKENDELSE AF DAGSORDEN...

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Mannaz A/S, Kogle Allé 1, 2970 Hørsholm Mødedato Onsdag den 9. maj 2012 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen NB. ændret mødested Søren

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. november 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Referat fra ordinært møde Morten Winges kontor Tirsdag 01.11.2011 kl. 15:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Anlægsregnskab Vallerødskolen, administration, Ungdomsskolen

Læs mere

Herunder følger en beskrivelse af de samlede indsatser, der er gennemført, samt planlagte indsatser overfor småtspisende ældre.

Herunder følger en beskrivelse af de samlede indsatser, der er gennemført, samt planlagte indsatser overfor småtspisende ældre. Status på indsatsen til småtspisende ældre i Frederiksberg Kommune Baggrund Vægttab og lav vægt har alvorlige konsekvenser for ældres fysiske, psykiske og sociale funktionsevne. Forekomsten af dårlig ernæringstilstand

Læs mere

Åben. ERHVERVS-, VÆKST- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2

Åben. ERHVERVS-, VÆKST- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Kenneth Birkholm (C),

Læs mere

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder Referat af møde i Haderslev Katedralskoles midlertidige bestyrelse mandag d.30.10.2006 kl.19.30. Til stede Fra bestyrelsen: Søren Vang Rasmussen, Ella Skjellerup, Per A. Laursen, Georg Lauridsen, Anne

Læs mere

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm.

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Referat fra mødet den kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Medlemmer: Else Wienberg, Heinz Hvid, Jørgen Færk Jørgensen, Kim Nielsen, DH, Mikael Fenger, Peter Sørensen, Ulla Vestergaard, Aase

Læs mere

REFERAT fra møde i SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 07-03-2006 kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus

REFERAT fra møde i SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 07-03-2006 kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus THISTED KOMMUNE REFERAT fra møde i kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus Medlemmer: Arne Hyldahl, Arne Kaspersen, Viggo Iversen, Arnold Larsen, Bjarne Holm, Ejner Frøkjær, Elsebeth Nielsen, Erik Hove

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Referat. Mødedato: 13. maj 2014. Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende:

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Referat. Mødedato: 13. maj 2014. Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende: Mødedato: 13. maj 2014 Mødelokale: Lokale 120, Tønder Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 13. maj 2014 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Budget 2015 3 2 Inklusion 4 4

Læs mere

K K R H O V E D S T A D E N

K K R H O V E D S T A D E N REFERAT 2009 K K R H O V E D S T A D E N Dato : 15-06-2009 Tidspunkt: 12:15-13:45 Sted: Radisson SAS Fredensborg Hotel, Strandvejen 116, Rønne KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999.

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999. Skole og Kulturforvaltningen grw Beretning fra Skoleudvalgets møde den 07.09.1999 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 Møde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Pkt.nr. 2 Meddelelser. Pkt.nr. 3 Forslag til

Læs mere

Et princip må ikke formuleres som et diktat.

Et princip må ikke formuleres som et diktat. Til Skolebestyrelsen for Skolen ved Sundet. Fra Jan Mørk Christensen Forælder til Danielle i 7u 2007-09-28 Angående de vedtagne principper for betaling ved skolerejser og lejrskoler. Jeg har tidligere

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Hillerød Kommune - Honorar/diæt til medlem af lokal beskæftigelsesråd. Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Hillerød Kommune - Honorar/diæt til medlem af lokal beskæftigelsesråd. Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Hillerød Kommune - Honorar/diæt til medlem af lokal beskæftigelsesråd Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen hovedstaden udtaler, at Hillerød Byråd ikke har handlet

Læs mere

Referat af Børneudvalgets møde den 07.01.2015 kl. 16:00 i Byrådsstue Niels Juel

Referat af Børneudvalgets møde den 07.01.2015 kl. 16:00 i Byrådsstue Niels Juel Referat af Børneudvalgets møde den 07.01.2015 kl. 16:00 i Byrådsstue Niels Juel Tilstedeværende: Jacob Mark (F) formand Anette Simoni (V) udvalgsmedlem Ertugrul Vural (A) udvalgsmedlem Helle Poulsen (V)

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Fraværende: Annette Søegaard

Læs mere

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 22, stk. 6, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 16. januar 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Kvalitetsstandard for pejling og GPS

Læs mere

Kriterier for godkendelse af private leverandører af dagtilbud i Køge Kommune

Kriterier for godkendelse af private leverandører af dagtilbud i Køge Kommune Kriterier for godkendelse af private leverandører af dagtilbud i Køge Kommune I medfør af lov nr. 400 af 1. juni 2005 om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration på det

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Mandag 24.04.2006 kl. 14.00. Ordinært møde. Social- og Sundhedsudvalget

Beslutninger fra mødet. Mandag 24.04.2006 kl. 14.00. Ordinært møde. Social- og Sundhedsudvalget Beslutninger fra mødet Mandag 24.04.2006 kl. 14.00 Ordinært møde Social- og Sundhedsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget Børne- og

Læs mere

Notat. Uddrag af serviceloven: Uddrag af vejledning nr. 2 til serviceloven:

Notat. Uddrag af serviceloven: Uddrag af vejledning nr. 2 til serviceloven: Notat Til: Repræsentanter for klagerådet Cc: [Klik her, og skriv navnet] Fra: Myndighedschef Bjarne H Rasmussen Dato: 21-02-2007 Vedr.: De lovmæssige rammer for klagerådets virke. Uddrag af serviceloven:

Læs mere

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den 22.06.2016 kl. 17.00 Comwell Hvide Hus

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den 22.06.2016 kl. 17.00 Comwell Hvide Hus Dagsorden AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Ældre- og Handicapudvalget Mødet den 22.06.2016 kl. 17.00 Comwell Hvide Hus Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Køkkenløsninger

Læs mere

Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning

Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning Retningslinjer vedr. tilsyn af dagpasningstilbud i Egedal Kommune. Indledning Disse retningslinjer er udarbejdet i forhold til Egedal Kommunes forpligtigelse til at føre tilsyn med de kommunale dagtilbud,

Læs mere

Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger

Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger Punkt 6. Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger 2016-011001 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, at forvaltningen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere)

Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere) Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere) Lovgivningen giver kvalificerede private leverandører ret til at oprette og drive

Læs mere

VEDTÆGTER. for DEN SELVEJENDE INSTITUTION. GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28

VEDTÆGTER. for DEN SELVEJENDE INSTITUTION. GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28 VEDTÆGTER for DEN SELVEJENDE INSTITUTION GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28 1. Hjemsted og formål. Giersings Realskole er en selvejende institution med hjemsted i Odense

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Referat 7. august 2015 Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Tirsdag den 23. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Deltagere:

Læs mere

Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse)

Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse) Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse) 1 Indhold Ordforklaringsliste... 4 Afgrænsninger... 6 Særlige opmærksomhedspunkter...

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Kommunalbestyrelsen Møde nr.: 3 Dagsorden med vedtagelser Mødested: Rådssalen, Rådhuset Mødedato: Onsdag den 26. marts 2008 Mødetidspunkt: Kl. 17.00-18.30 Bemærkninger: Medlemmer: Kommunalbestyrelsen godkender

Læs mere

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Tirsdag 3-3-2015 kl. 16.45 19.45 på afd. Aaker

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Tirsdag 3-3-2015 kl. 16.45 19.45 på afd. Aaker Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Tirsdag 3-3-2015 kl. 16.45 19.45 på afd. Aaker Dagsorden Beslutningsprotokol Deltagere: Navn Repræsentant for: Afbud/ Fraværende René Læssøe Andersen %

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034726

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034726 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034726 (Kirsten Thorup, Kirsten Thøgersen) 29. oktober 2013 K E N D E L S E Vand og Teknik A/S (advokat Ole Møller Jespersen, Horsens) mod Ringkøbing-Skjern Vand A/S

Læs mere

Vedtægt for Handelsgymnasiet Ribe

Vedtægt for Handelsgymnasiet Ribe Vedtægt for Handelsgymnasiet Ribe Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Handelsgymnasiet Ribe er en selvejende institution med hjemsted i Esbjerg Kommune, Region Syddanmark, og omfattet af lov om institutioner

Læs mere

Børneudvalget. Næstved Kommunes årsberetning 2013 40 af 80

Børneudvalget. Næstved Kommunes årsberetning 2013 40 af 80 Børneudvalget Børneudvalget varetager forvaltningen af kommunens undervisningsmæssige, pædagogiske, sociale og sundhedsmæssige opgaver for børn og unge, herunder dagpleje, vuggestuer, børnehaver, daginstitutioner,

Læs mere

Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud for børn i Herning Kommune.

Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud for børn i Herning Kommune. Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud for børn i Herning Kommune. Målgruppe Målgruppen er de børn, der ellers vil kunne tilbydes en plads i et dagtilbud i Herning Kommune, jfr. Dagtilbudsloven.

Læs mere

Vedtægt for Midtsjællands Gymnasium

Vedtægt for Midtsjællands Gymnasium ^ Vedtægt for Midtsjællands Gymnasium V Vedtægter for Midtsjællands Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Midtsjællands Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 6. februar 2011 Tidspunkt : Fredag den 6. januar kl. 15.00 17.00. Sted : Arne Ennegaard Jørgensens kontor Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard

Læs mere

Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Vedr. prisfastsættelse på fritvalgsområdet

Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Vedr. prisfastsættelse på fritvalgsområdet Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C 27-01- 2010 TILSYNET Vedr. prisfastsættelse på fritvalgsområdet Konkurrencestyrelsen har rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som i medfør af 47 i

Læs mere

Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium

Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Bjerringbro Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Viborg Kommune, Region Midtjylland,

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Herlev Gymnasium og HF

Herlev Gymnasium og HF Vedtægt for Herlev Gymnasium og HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Herlev Gymnasium og HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Herlev Kommune, Region

Læs mere

Tidlig opsporing af indlæggelsestruede borgere via kompetenceudvikling (orientering).

Tidlig opsporing af indlæggelsestruede borgere via kompetenceudvikling (orientering). Punkt 8. Tidlig opsporing af indlæggelsestruede borgere via kompetenceudvikling (orientering). 2012-24525. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender At projekt

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole. Hjemsted og formål

Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole. Hjemsted og formål Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole Hjemsted og formål 1 Ørestad Friskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Københavns kommune. Skolen er oprettet

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen Overordnet kvalitetsstandard 2015 Servicelovens 83 og 83a, 84 samt klippekort. Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 11. september 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan

Læs mere

Referat d. 9. april 2015. Fællesbestyrelsen

Referat d. 9. april 2015. Fællesbestyrelsen Referat d. 9. april 2015 Møde : 07, skoleåret 20142015 Sted : Allingåbroskolen, lokale 06 Den : 15. april 2015 Tidsrum : Kl. 18.3020.30 Birte Kjeldsen Fællesbestyrelsen Hilde Marie Søgaard Jan Salling

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 06. februar 2012 kl. 09:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 06. februar 2012 kl. 09:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 06. februar 2012 kl. 09:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 006. Statusrapport over Vesthimmerlands Kommune plejecentre kaldeanlæg

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling

Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen I medfør af 40 a, stk. 5, i lov om folkeskolen,

Læs mere

Indhold BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD

Indhold BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BALLERUP KOMMUNE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD Indhold 1. Vedtægternes gyldighedsområde...2 2. Formål...2 3. Den kommunale ansvars- og kompetencefordeling...2 3.1 Kommunalbestyrelsens ansvar...2

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Reprisen Øverødvej 12 Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Mødet indledes med besigtigelse af Reprisen.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere