VELKOMMEN I AMAGER CYKLE RING. - nyttig viden for forældre til nye børneryttere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN I AMAGER CYKLE RING. - nyttig viden for forældre til nye børneryttere"

Transkript

1 VELKOMMEN I AMAGER CYKLE RING - nyttig viden for forældre til nye børneryttere

2 Vores sponsorer - støt dem, de støtter os Velkommen i klubben! Cykling er en sport for alle - og Amager Cykle Ring er en klub for alle. Vi skaber talenter, men fællesskabet og glæden ved cykling er i fokus! Vi ved, at du sikkert har mange spørgsmål og det er helt almindeligt. Vi prøver at besvare nogle af dem på de næste sider, men vi vil også bede dig møde op til et informationsmøde i klubben, for der er nogle områder, hvor cykling adskiller sig fra fodbold, spejder eller andre fritidsaktiviteter. Først og fremmest kræver cykling engagement fra både børn og forældre. Til gengæld får man en masse tilbage i form af gode klubkammerater, sjove oplevelser, god træning, større tro på egne evner. Det er dét, cyklingen kan. Vi er altid glade for at få nye ryttere, og selvom det hele kan virke nyt og fremmed, lærer dit barn hurtigt det vigtigste - og der er altid støtte at hente i klubben. Velkommen til. Lone Billehøj Formand, Amager Cykle Ring

3 Basis-information Hvem kan gå til cykling? Alle, der er fyldt 9 år, kan gå til cykling i Amager Cykle Ring! Af sikkerhedsmæssige årsager kan man ikke begynde tidligere. Børne- og ungdomsafdelingen er altså for piger og drenge i alderen 9 til 17 år, uanset om de vil køre på motions- eller konkurrenceniveau. Hvor langt og hvor hurtigt skal mit barn kunne cykle? Det er ikke vigtigt i starten hvis dit barn er sikker på cyklen og kan lide at cykle, skal tempo og distance nok komme. Vi inddeler børnene efter rutine og styrke, så ingen bliver tabt og alle får en god oplevelse. Mange forældre vil gerne have nogle cirka-tal, og vi cykler typisk km til træning med de yngste (9-12 år). Distancerne er fastsat af Danmarks Cykle Union og passer til børnenes alder. Læse mere om løb på side 8. Hvordan foregår træningen? Klubben sørger altid for trænere, og vi kører ude, så længe vejret tillader det. I vinterperioden er der spinning, løb, styrketræning og boldspil. Vi inddeler børnene i mindre grupper, så de kører med andre på samme niveau. Vi træner to-tre gange om ugen og spiser sammen i klubben hver mandag efter træning. Vil mit barn blive tabt eller vinde Tour de France? Klasseinddeling Til træning opdeler vi ikke nødvendigvis efter alder, men til løb har DCU fastsat følgende aldersgrupper (P står for piger): U11/U11P 9-10 år U13/U13P år U år U16P år U år Man skal gå ud fra, hvor mange år barnet fylder i kalenderåret (fylder man 11 i løbet af året, skal man køre U13). Nej. Dit barn vil ikke blive tabt vi tager hånd om alle. Og nej, selvom klubben har fostret ryttere, der har kørt Tour de France (på vinderholdet!) og vundet DM, EM, OL og VM, vil dit barn ikke være hurtigst til at begynde med, så sørg for at tilpasse forventningerne. Det handler om træning og glæden ved cykling så skal resten nok komme.

4 Lidt om udstyr Økonomi Cykling er for alle pengepunge, og Amager Cykle Ring ønsker, at alle skal have mulighed for at gå til cykling. Men det er også en udstyrssport, og der vil være udgifter til tøj og udstyr, hvis dit barn holder fast i cyklingen. Det koster 400,- pr. halvsæson i kontingent, og dertil kommer betaling til klubbens ture, løb og konkurrence-licens. Mandag spiser vi sammen, hvor maden koster 20 kroner. Cyklen I Amager Cykle Ring har vi over 35 lånecykler, som man kan leje af klubben så vent endelig med at investere i en cykel, til du ved, om dit barn vil blive ved med at cykle. Prøveturene i klubben kan godt være på en almindelig cykel, men på sigt skal dit barn køre på en racercykel. Læs mere om cyklen på næste side. Cykelsko, pedaler og klamper Mange forældre er nervøse for at lade børnene bruge klikpedaler, men de er faktisk mere sikre end almindelige pedaler. Derfor ser vi helst, at børnene hurtigt får et par cykelsko, klamper og pedaler (på vores spinning-cykler bruger vi også kun klikpedaler af typen røde Look ) spørg os gerne om det praktiske. Tøj Dit barn må gerne køre i sit eget cykeltøj til træning, men til løb skal man køre i Amager Cykle Ring-tøj (pga. sponsoraftaler). Og så skal man altid have hjelm på! Da cykeltøj er væsentligt dyrere end en fodboldtrøje, købes tøjet af klubben - til gengæld har vi sikret os, at det er højeste kvalitet. Tøj er helt afgørende for, at dit barn får gode cykeloplevelser - læs mere på side 6.

5 Cyklen EXHIBITORS Dit barn skal have en cykel at køre på. Det behøver ikke at være en dyr cykel med en masse udstyr, men det skal Bronze sponsorship være en rigtig racer - og så skal cyklen passe. På de første træningsture kan en almindelig cykel godt bruges. Gearing For at beskytte børnenes knæ og skabe lige vilkår, er der regler for cyklens gear. Det handler om, hvor langt cyklen bevæger sig pr. pedalomgang. Tabellen her viser, hvor mange tænder, der må være på den store klinge foran og på den mindste krans bagpå ved 700c-hjul (alm. hjul): U11/U11P: Max. 5,89. m pr. pedalomgang. Anbefalet gearing 39/14. U13/U13P: Max 5,89 m. pr. pedalomgang. Anbefalet gearing 39/14. 15/U16P: Max. 6,35 m. pr. pedalomgang. Anbefalet gearing 42/14. U17: Max. 7,01 m. pr. pedalomgang. Anbefalet gearing 46/14. I klubben kan vi vise jer, hvordan I måler, hvor langt cyklen kører på en pedalomgang. Når I skal købe en cykel, er det vigtigt, at barnet får en, der passer til i størrelse - altså ikke noget med at købe en stor cykel, så der er noget at vokse på!! Er cyklen for lille, kører man ikke godt, og er cyklen for stor, kan barnet ikke styre den ordentligt og risikerer at styrte. Det letteste er at tale med andre fra klubben, f.eks. trænerne, eller at besøge vores sponsor i Ama r Cykel Service - her kan I få gode råd, for det er vigtigt ikke at købe det forkerte (det bliver dyrere i længden og giver dårlige oplevelser). Der er regler for, hvordan din cykel må og ikke må se ud. Der er f.eks. regler om, hvilket gear børnene må køre med, hvor mange eger, der skal være i hjulene, og hvad de ikke må køre med (f.eks. enkeltstartsstyr). Alt dette findes i Cykelsportens Blå Bog på DCU s hjemmeside. Det er selvfølgelig vigtigt, at cyklen bliver passet. Til hverdag kan man pudse den med en klud, men har den været ude at køre i regnvejr, er det bedst at vaske cyklen. Brug en spand med vand og sulfosæbe, en børste med bløde hår og vask så hele cyklen over. Så skyller du den efter med rent vand. Endelig tørrer du den over med tørre klude. Af og til skal kæden have lidt olie. Her skal du helst bruge olie der er specielt beregnet til kæder.

6 Tøjet Mængden af udstyr kan virke overvældende, men det meste er ikke nødvendigt for at begynde til cykling. Tøjet er næsten det vigtigste af alt, for dit barn vil ikke få en god oplevelse, hvis han eller hun er ukomfortabel, fryser eller er våd. Derfor skal man ud over trikot (klubtrøjen) hen ad vejen have: Cykelbukser med pude Korte og lange - vi kører kun i shorts og korte ærmer, når det er over 20 grader Isolerende og åndbare trøjer Klæd barnet på i mange lag det er bedre at tage tøj af, hvis man har det varmt! Vind- og vandtæt jakke Vind og vand ødelægger fornøjelsen sørg for at klæde dit barn varmt på Handsker Tilpasset vejret (ikke luffer man skal kunne holde på styret) Hue En stor del af kropsvarmen kan forsvinde via hovedet så sørg for en hue under hjelmen, når det er koldt Hjelm! Vi har altid hjelm på man får simpelthen ikke lov til at sidde på en cykel uden hjelm i Amager Cykle Ring. Skoovertræk Cykelsko er stive, og vind og vand går direkte ind, så derfor er et skoovertræk også nødvendigt i kolde og våde tider - og varme sokker kan også være en god idé!

7 Træning Til udetræning kører vi fra den røde låge ved Finderupvej på Amager/Kalvebod Fælled. Klik her for kort Trænerne i U11/U13 Johnny Hansen Tonny Haugsted Lars Bidstrup Frank Reichel Lasse Mott Morten Anderson (koordinator) mortenandersons@gmail.com Trænerne i U15/U16P Kenneth Dideriksen didder14@hotmail.com Per Almerstrøm (assistent) Træner i U17 Torsten Bak tb@buf.kk.dk For at blive god til en sport er det vigtigt at træne - og at træne rigtigt. Træningen kan deles op i sommertræning og vintertræning. Om sommeren træner vi typisk to gange i ugen i hverdagene, da der oftest er løb både lørdag og søndag. Til træning lærer man at køre i felt, tegn og signaler, rulleskift, balance, styrke, udholdenhed og meget andet, der er en del af cykelsporten - og det hele sker sammen med andre ryttere og med råd og vejledning fra trænerne. Man skal altid møde omklædt (se afsnittet om tøj) til tiden og medbringe vanddunk, müslibar og ekstra slange! Når det bliver for koldt, sneen falder og vejene bliver saltet, foregår træningen på spinningcyklerne i klubhuset. I vinterperioden løber vi også eller går i gymnastiksalen, hvor vi blandt andet styrketræner - husk derfor at medbringe sko til indendørs brug. Vintertræningen er hård, men meget vigtig, for det er her, man langsomt bygger en grundform op, så der er noget at arbejde videre på, når sommersæsonen starter. Sikkerhed! Cykelsport ligger langt nede på listen over farlige sportsgrene i flere opgørelser. Det kan se dramatisk ud, når der er styrt, men oftest er resultatet kun småskrammer og vi går meget op i sikkerhed. Selvom vi træner en del på lukkede sti-systemer, gælder færdselsreglerne også for os og andre cykelryttere, og man skal altid følge trænernes anvisninger. Vi har altid hjelm på, og i de mørke tider har vi naturligvis lys på.

8 Dit barn skal nok komme til at køre løb, og det skal nok blive en god oplevelse. Vi arrangerer selv mindst fire klub-løb om året, som alle medlemmer er velkomne til at deltage i. Cykelløb Formalia For at køre løb i DCU-regi, skal man have konkurrence-licens, som man køber gennem DCU. Som ny kan man dog få et klippekort til 5 løb, før man beslutter at købe konkurrence-licens. Man skal også have et rygnr., og cyklen skal have den rette gearing (se afsnittet om cyklen), så alle kører lige langt pr. pedalomgang. Når man køber en konkurrence-licens, skal man også købe en chip (til tidsmåling). Det foregår også via DCU. Det kan virke lidt indviklet, men vi skal nok hjælpe dig, når tid er. Hvordan foregår et løb? Cykling er lidt anderledes end mange andre sportsgrene, når det kommer til konkurrence altså løb i DCU-regi. Det er i store træk jer som forældre, der både står for tilmelding til løb og for at tage jeres egne børn med ud til løbene. Løb foregår typisk på ensrettede veje med begrænsning af trafik, sikkerhedsforanstaltninger, en master -bil forrest og et fejeblad efter bagerste rytter. For de yngste er distancerne mellem 10 og 20 km. Selvom trænerne altså ikke er med ude på løbsdagene, er Amager Cykle Ring altid godt repræsenteret af andre forældre, der også har været igennem første gang - og vi vil naturligvis hjælpe jer! Oversigt og tilmelding Til cykelløb og præmieoverrækkelser skal man være iført klubbens trikot (trøje) og bukser, og når man ankommer til løbet - i god tid - skal man skrive sig ind ved at registrere sin chip ved dommervognen. Tilmelding, resultater og oversigt over kommende løb finder I på DCU s medlemsside og her:

9 Klubliv En klub for alle Vi er en klub for alle, og derfor skal man være en god kammerat vi tolererer ingen former for drilleri, mobning eller lignende. Vi er stolte af vores klub, og vi opfører os ordentlig i de orange farver. Det er også en sejr! Klubaftner, ture og hygge Praktisk information Intro-møde, fester, spinning og meget andet foregår i klubhuset, hvor der er spisning hver mandag kl efter træning. Adresse: Amager Cykle Ring Saltværksvej Kastrup Der er mange ture i Amager Cykle Ring! Den største klubtur er forårets træningslejr i Kalundborg, mens vi slutter løbssæsonen med en tur til de traditionsrige løb i Tønder og Bov. Vi arrangerer selv en række løb - både internt og i DCU-regi - og vi gør meget ud af, at alle får sjove oplevelser i løbet af året. Vi holder fastelavn, julehygge, rytterfester og sponsorarrangementer, da vi er meget glade for dette tætte samarbejde og de muligheder, vores sponsorer giver os. I må ikke blive skræmt af, at det er ukendt land det har det været for alle og spørg endelig, for støtten er der, og ingen spørgsmål er dumme. I har selvfølgelig fundet hjemmesiden, men for god ordens skyld er den Vi er også på Facebook, hvor der er flere grupper, som kan have interesse f.eks. er der en generel nyhedsgruppe, en speciel børneog ungdomsgruppe og en gruppe for køb og salg af brugt udstyr.

10 Intro-møde Forventninger og cykling I Amager Cykle Ring går vi meget op i, at ryttere og forældre har realistiske forventninger til det at gå til cykling - for forkerte forestillinger eller for høje ambitioner fra første dag kan stå i vejen for enhver udvikling, uanset hvor talentfuld rytteren er. Trænerne er uddannet i det aldersrelaterede træningskoncept (ATK), som er anbefalet af DCU. Det betyder, at trænerne har stor viden og indsigt i børn og unges fysiske udvikling og forståelse for det optimale træningsmiljø og -planlægning. En af hovedreglerne er, at børn ikke skal overtræne eller paces, for det giver aldrig gode resultater på lang sigt. Det er trænerne, der sætter rammerne for den gode udvikling - og vi har skabt mange talenter i Amager Cykle Ring - men endnu vigtigere har vi været og er stadig en klub for mange glade børn. Hvorfor skal man til intro-møde? Før man kan starte med at træne, skal I mødes i klubben med en træner, der vil forklare jer lidt om sporten og om de krav, der stilles - og man skal også til intro-møde, selvom man måske har cyklet i en anden klub tidligere. Vi skal lære hinanden bedre at kende, så I ved, hvad der sker i klubben, hvordan træningen foregår, og hvad der skal være styr på - cykling kræver nemlig lidt mere forberedelse end mange andre sportsgrene. I kan se i vores kalender på hjemmesiden, hvornår det næste informationsmøde for NYE drenge/piger er planlagt, og så kan I skrive til os, at I gerne vil deltage. Møderne afholdes altid en mandag på de normale klubaftener i klubbens lokaler, så I også kan få set en smule af hverdagen i Amager Cykle Ring. Som forælder bliver man også en del af det aktive klubliv - men selvfølgelig kun i det omfang, man ønsker. De positive rammer kræver nemlig en masse frivillige kræfter, og derfor stiller vi krav om, at forældre mindst én gang om året deltager i et af de interne arrangementer i klubben (vi har brug for alt fra flagposter til kaffesælgere). Vi glæder os til at se jer i Amager Cykle Ring - velkommen!

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

AMAGER CYKLE RING+ Erhvervsklub 2015-2018

AMAGER CYKLE RING+ Erhvervsklub 2015-2018 AMAGER CYKLE RING+ Erhvervsklub 2015-2018 ACR+ - en del af klubben Amager Cykle Ring er en af Danmarks største, ældste og mest succesfulde cykelklubber. Hvert år vinder klubben medaljer ved Danmarksmesterskaberne,

Læs mere

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Af Dameudvalget, ved Tina Dideriksen 2016 ambitioner Damudvalget ønsker at rekruttere to medlemmer til udvalget gerne fra

Læs mere

Deltager Guide. FjordTri 11. juni 2016. Kirke Hyllinge Idræts Forening. Motionstriatlon ved Roskilde Fjord

Deltager Guide. FjordTri 11. juni 2016. Kirke Hyllinge Idræts Forening. Motionstriatlon ved Roskilde Fjord Kirke Hyllinge Idræts Forening FjordTri 11. juni 2016 Motionstriatlon ved Roskilde Fjord Deltager Guide (udgivet 1. juni 2016 med forbehold for rettelser frem til løbsdagen) Velkommen til FjordTri 2016

Læs mere

De 10 bud Leveregler for Vejen cykelmotion

De 10 bud Leveregler for Vejen cykelmotion De 10 bud Leveregler for Vejen cykelmotion - Tag altid dit affald med hjem, eneste undtagelse er bananskrald - Tis hvor det ikke generer omgivelserne - Overhold færdselsreglerne, også selv om det går stærkt

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Velkommen / Værd at vide...

Velkommen / Værd at vide... Sæson 27 - nummer 1 Så er Cirkus Oølaiski starte på sin 27. sæson - og den er skudt rigtig godt igang. 19 'gamle' cirkusbørn holder stadig vil - og er meget aktive i cirkus, og dertil er der indtil nu

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Velkommen til cykling 2016

Velkommen til cykling 2016 Cykling 2016 Velkommen til cykling 2016 Sæsonstart den 27. marts kl. 9.00 Med denne folder vil vi gerne byde velkommen til en ny cykelsæson. Vildbjerg Motion er en motionsklub, der lægger vægt på bredden

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA AARHUS 11. - 12. JUNI 2016 Kære deltager Velkommen til XTERRA AARHUS 2016! Glæd dig til en fed oplevelse i naturen, i selskab med en masse andre seje deltagere. Med mere en

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

Forældreguide til cykling landevej

Forældreguide til cykling landevej Forældreguide til cykling landevej En guide der prøver at besvare alle de spørgsmål vi som forældre har mødt og stået uforstående overfor. Her er altså en guide fra forældre til forældre. Af: Børne- og

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland.

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Sjælland Rundt d. 2. juli 2011. En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Det var noget af en prøvelse ca. 700 ryttere blev sat på til dette års udgave af Sjælland

Læs mere

Baggrunds materiale omkring:

Baggrunds materiale omkring: Baggrunds materiale omkring: Bagrund Rev A Side 1 Hockey og godt miljø er en del af i OIK Vi ønsker at OIK skal være et rart sted at komme, med en ordentlig omgangstone både spillerne imellem, men i høj

Læs mere

Generelt: Her er alle velkommen!

Generelt: Her er alle velkommen! Generelt: Kom og vær med når vi starter en ny sæson af Rødding på KRYDS & TVÆRS. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med en masse sjove og underholdende aktiviteter for både store og små, unge og

Læs mere

Velkommen til Odder Cykel Klub

Velkommen til Odder Cykel Klub Velkommen til Odder Cykel Klub Vi har her samlet nogle af de mange spørgsmål, der vil dukke op før og i den første tid efter du er blevet medlem i Odder Cykel klub. Hvis der er ting, der ikke er besvaret

Læs mere

Mejrup lørdag 24. maj klokken 11

Mejrup lørdag 24. maj klokken 11 Mejrup lørdag 24. maj klokken 11 Tilmelding: Holstebroevents.dk senest 18. maj klokken 22. Startpris: Født 1998 og senere: 75 kroner. Øvrige: 125 kroner. Forhåndstilmeldte får gaver/gavekort. Eftertilmelding:

Læs mere

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2014-2015 Vi starter mandag den 1. september 2014 Kig ind på klubbens hjemmeside www.lsi-swim.dk 1 Velkommen til LSI-Svømmeklubben

Læs mere

Sænk farten en lille smule, betyder en del.

Sænk farten en lille smule, betyder en del. Hal og sal: Fra og med uge 43 vil vi hver mandag og onsdag have mulighed for at benytte henholdsvis gymnastiksalen og hallen. (Tiderne står på kalenderen) Sænk farten : Er titlen på en fartkampagne sat

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Tour de Bakkelandet 2015 Lørdag den. 25.april 10-12

Tour de Bakkelandet 2015 Lørdag den. 25.april 10-12 Lørdag d. 25. april 2015 Cykelsponsorløb Brædstrup Lokale cykelklub deltager! Lokale kendte deltager! Gør du? Bakkelandets Friskole Nimdrupvej 2 8740 Brædstrup 7575 3888 kontor@bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

Tour De Mallorca 2016 16. marts- 25.marts

Tour De Mallorca 2016 16. marts- 25.marts Tour De Mallorca 2016 16. marts- 25.marts CC Hillerød træningslejr Mallorca Michael Bornak +45 2022 3817 webmaster@cchillerod.dk Pris for årets udgave er 6500 kr. i delt dobbeltværelse. Meld dig til med

Læs mere

Kære forældre til kommende skovbørn

Kære forældre til kommende skovbørn Privat Skovbørnehaven Mariehønen Skovbrynet 44 2800 Lyngby Telefon 30965035 E-mail: Bestyrelsen: kontakt@mariehoenenprivat.dk Leder: mariehoenen@mariehoenenprivat.dk NORMERING: Vi er 5 voksne og 27 børn.

Læs mere

Kære deltager i Danske Invest Motions Tri Danske Invest Børne Triatlon. VEJRET og mulig ændring i regelsættet på dagen.

Kære deltager i Danske Invest Motions Tri Danske Invest Børne Triatlon. VEJRET og mulig ændring i regelsættet på dagen. Kære deltager i Danske Invest Motions Tri Danske Invest Børne Triatlon VEJRET og mulig ændring i regelsættet på dagen. Sikkerhed fremfor alt Vejrudsigten for stævnedagen er således, at Dansk Triatlon Forbund

Læs mere

Hockey et fællesskab med regler i SSF1896

Hockey et fællesskab med regler i SSF1896 Hockey et fællesskab med regler i SSF1896 Et hæfte om retningslinjer når du er aktiv spiller i SSF1896 1 Hockey et fællesskab med regler Du har valgt at spille ishockey i SSF1896 Enten starter du nu som

Læs mere

MICRO FODBOLD. U6-U8 Starten på et fodboldeventyr. Microfodbold U6-U8

MICRO FODBOLD. U6-U8 Starten på et fodboldeventyr. Microfodbold U6-U8 MICRO FODBOLD U6-U8 Starten på et fodboldeventyr 1 Velkommen Alle trænere og ledere omkring Microfodbolden i Odense Boldklub vil gerne byde jeres dreng eller pige velkommen. Vi er glade for at I har valgt

Læs mere

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget BAC forældreinfo for nye og gamle atletikforældre November 2015 Ungdomsudvalget Indhold: 1. Introduktion 2. Lidt om BAC Ungdom 3. Tøj og sko 4. Klubtøj 5. Årets gang sommer, vinter atletikmærker og diplomfest

Læs mere

Varde IF Børneafdeling Velkomstfolder 2012-2013

Varde IF Børneafdeling Velkomstfolder 2012-2013 Velkommen til Varde IF Børneafdeling I denne folder finder du lidt praktiske oplysninger til dig og dine forældre inden du starter med at spille fodbold. Hold i Børneafdelingen Træningsfaciliteter Påklædning

Læs mere

Kære forældre Til kommende skovbørn.

Kære forældre Til kommende skovbørn. Kære forældre Til kommende skovbørn. Her er nogle informationer om skovbørnehaven, som vi håber I finder nyttige. NORMERING: Vi er 5 voksne og 26 børn. Privat Skovbørnehaven Mariehønen Hummeltoftevej 139

Læs mere

»En af de ting, der undrer mig var, hvor sunde og ra

»En af de ting, der undrer mig var, hvor sunde og ra 1 STEELFEATHER»En af de ting, der undrer mig var, hvor sunde og ra ske nogle af de ældre cyklister var. Manden der var mest i fronten var mindst 50, men han kunne stadig væk rive vej op ved enorme hastigheder

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Indskrivning på Hammerum Friluftsbad 5. Maj (tirsdag) kl 17:30 18:30 Første svømmeaften tirsdage 12. maj Første svømmeaften

Læs mere

Mandag den 14.03.2016. Velkommen

Mandag den 14.03.2016. Velkommen Mandag den 14.03.2016 Velkommen 1. Velkomst (PL) 2. OGF struktur og politik (PL) 3. Sæsonplan (MBK/PN/LP) 4. Kaptajner / Turleder (PL) 5. Cykling i klubregi (KS) 6. Valg af styregruppe (PL) 7. Klubaftner

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

VEJLE TAEKWONDO KLUB

VEJLE TAEKWONDO KLUB VELKOMMEN TIL VEJLE TAEKWONDO KLUB Horsensvej 74A 7100 Vejle T: 75 72 37 74 www.vejle-taekwondo.dk Indhold - Vejle Taekwondo klub - Hvad er Taekwondo? - Fysiske og mentale udfordringer - Hold oversigt

Læs mere

Projektbeskrivelse Open Water 2015

Projektbeskrivelse Open Water 2015 Projektbeskrivelse Open Water 2015 Rita Wohlfeld Hornbæk (51 91 98 97) rita.wohlfeld.hornbaek@randers.dk Side 1 Hvem er SAM Foreningen SAM Foreningen tilbyder Sociale Aktiviteter og Motion for socialt

Læs mere

Får man uheld eller skal stoppe: ADVAR typisk ved at råbe defekt - træk langsomt ud af rækken og stop herefter (ræk evt. en arm i vejret).

Får man uheld eller skal stoppe: ADVAR typisk ved at råbe defekt - træk langsomt ud af rækken og stop herefter (ræk evt. en arm i vejret). Målet med denne folder er at give nye ryttere lidt basis viden omkring det at cykle i større eller mindre grupper. D.v.s. at vi fokuserer først og fremmest på at køre samlet uden at vælte hinanden. Inden

Læs mere

VISION 2016 VI CYKLER ALLE

VISION 2016 VI CYKLER ALLE Holstebro Cykle Club af 1960 Banetoften 22, 7500 Holstebro www.holstebro.cc 15. januar 2014 VISION 2016 VI CYKLER ALLE Cykling er en motionsform og en sport der er i stor udvikling. Holstebro Cykle Club

Læs mere

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder.

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Martin Lindved 2065 9320 Børne diskotek - Jan

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben 5 Ungdomsudvalget

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER Maj 2016 VELKOMST FRA FORMANDEN På vegne af Lundtofte Boldklub byder jeg nye spillere og deres familie velkommen til klubben!

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011 Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Cykel vedligeholdelse

Cykel vedligeholdelse Cykel vedligeholdelse Introduktion Du sidder nu med en guide til, hvordan du kan passe og pleje din cykel, så den ikke tager skade af det hårde danske vejr. Guiden her er hurtigt læst, og vil helt sikkert

Læs mere

Kære forældre Til kommende skovbørn.

Kære forældre Til kommende skovbørn. Privat Skovbørnehaven Mariehønen Hummeltoftevej 139 2830 virum Telefon 2546 2830 e-mail: Bestyrelsen:kontakt@mariehoenenprivat.dk Børnehaven:mariehoenen@mariehoenenprivat.dk NORMERING: Vi er 5 voksne og

Læs mere

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012 Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Velkommen. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen

Velkommen. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen Velkommen Hvem er nu det og hvad nu..? Jane Meyer-Zeuthen. Arbejder som skolelærer, coach og mentaltræner. Jeg arbejder med personer som vil noget mere Hvad er formålet? OVERSKUD FORMAT VILJE Personlig/mental

Læs mere

Sådan cykler vi ikke i ACK

Sådan cykler vi ikke i ACK Sådan cykler vi ikke i ACK Teoriprøve for håbløse cyklister Eksemplerne i prøven bygger desværre delvist på virkelige begivenheder, som tidligere er oplevet i klubben. Formålet med prøven er derfor, på

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor: Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10 spot på sporten // november 2011 Hovedsponsor: MANGE AKTIVITETER PÅ OG UDENFOR BANEN... Traditionen tro sker der rigtig meget i Skjern Håndbold - både når

Læs mere

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP Kære forældre Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP Scan koden og hent app en GRATIS! Eller læs mere på www.odense.dk/skolevej Er du klar

Læs mere

1. Velkomst SK-formand Hans Storm bød velkommen til fredagens møde, som omhandlede overgangen til Danmarks Cykle Union.

1. Velkomst SK-formand Hans Storm bød velkommen til fredagens møde, som omhandlede overgangen til Danmarks Cykle Union. Referat fra Klublederseminar 2015 Møde: både fredag og lørdag Mødedato: den 6. og 7. november 2015 Til stede: BMX-klubber, SU-formand, SK og sportssekretær Ikke til stede: Referent: Martin Gunnar Thenning

Læs mere

Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen

Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen D a n s k C e n t er for Undervisningsmiljø Køn Glad og tilfreds Midt imellem Sur og ked Ved ikke Der er i alt indkommet 140 besvarelser,

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2016-2017 Vi starter mandag den 29. august 2016

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2016-2017 Vi starter mandag den 29. august 2016 Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2016-2017 Vi starter mandag den 29. august 2016 Kig ind på klubbens hjemmeside www.lsi-swim.dk 1 Velkommen til LSI-Svømmeklubben

Læs mere

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN Opgaver til dig og dine forældre Det her er Arthur. Han er 6 år og lige begyndt i skole. Han har trænet skolevejen sammen med sin mor og far. Men der er stadig meget, han ikke

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder

Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder Instruktion til interviewerne på spørgeskemaundersøgelsen af voksne beboere i de udsatte boligområder 1 1. Indledning Det overordnede mål for spørgeskema-interviewene

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013 Resultatudtrækket er foretaget 4. november 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Vængebo

Velkommen til Børnehaven Vængebo Velkommen til Børnehaven Vængebo Rudersdalsvej 91 A 2840 Holte 46 11 35 10 Indholdsfortegnelse Hjertelig velkommen... 2 En ny start... 2 Normering... 2 Åbningstid... 3 Hent og Fix ordning... 3 Vængebo

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011 Resultatudtrækket er foretaget 31. marts 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Åbent Hus tirsdag den 3. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 4. maj kl. 18 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad Tirsdag

Læs mere

Ryttere i god form kører 6 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) Ryttere i mindre god form kører 4 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause)

Ryttere i god form kører 6 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) Ryttere i mindre god form kører 4 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) 14 Uvelse AT-intervaller: Der køres på den store rundstrækning (Kurreholmvej) - der skal nok bruges to runder til intervallerne. Ryttere i god form kører 6 x 3/3 (3 min aktiv, 3 min pause) Ryttere i mindre

Læs mere

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt Afviklingsmateriale SkolemælkCup SkolemælkCup er en utraditionel indendørs fodboldturnering, hvor klasser og skoler kæmper imod hinanden på en sjov og anderledes måde, så alle fra 3-4 klasse kan være med.

Læs mere

RØDOVRE BYGGELEGEPLADS Nyholms alle 49, 2610 Rødovre www.byggeren.dk byggeren@byggeren.dk

RØDOVRE BYGGELEGEPLADS Nyholms alle 49, 2610 Rødovre www.byggeren.dk byggeren@byggeren.dk 2 Formand Joan Arildslund (forældre) 2165 2346 joan@arildslund.dk Næstformand Per Aagaard Nielsen (forældre) --- --- Sekretær John Sommerset (leder) 3637 9393 skvajos@rk.dk Best. Medlem Svend-Erik Andersen

Læs mere

Mini program forår 2015

Mini program forår 2015 Mini program forår 2015 Hej alle Minier og forældre. Vi håber at i alle har haft en god juleferie og at i ikke har savnet os alt for meget. Neden for kan i se vores program for det næste halve år og vi

Læs mere

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013

Side 1 af 10. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013 Resultatudtrækket er foretaget 15. november 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn Jeg er en vinder -7 Guds fulde rustning bøn Mål: Vi fortæller børnene at vi altid skal holde fast ved bøn. Vi fortæller at bøn ikke kun er at sætte sig, folde hænderne og bede nogle sætninger, men bøn

Læs mere

Introduktion til Boldklubben Friheden

Introduktion til Boldklubben Friheden Indledning At starte til fodbold skal være en sjov og inspirerende fornøjelse for både børn og deres forældre. I denne introduktion, vil du få lidt information om hvordan vi i Friheden forsøger at leve

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Afdelingsledere i DUS-Vodskov. DUS-Leder. Dus C

Afdelingsledere i DUS-Vodskov. DUS-Leder. Dus C JUNI / JULI 2012 Afdelingsledere i DUS-Vodskov Lene Boll (99384534) & Lene Birk (99384532) DUS-Leder Lasse Andreasen Tlf. 99384523 Dus B Dus A Begonievej 2 9310 Vodskov Kirkevej 49 9310 Vodskov Tlf: 99384530

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

Børneundersøgelse Grafrapport August 2014

Børneundersøgelse Grafrapport August 2014 Børneundersøgelse Grafrapport August 2014 10 9 8 9 Har du børn mellem 7 og 14 år? Base: Før screening (n=2084) 7 4 8% Ja Nej 2 Må vi stille dit barn nogle spørgsmål sammen med dig? Base: Før screening

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

DIG OG DIT GOLFSPIL. Lad PGA-Pro en komme pa banen og hjælpe dig videre

DIG OG DIT GOLFSPIL. Lad PGA-Pro en komme pa banen og hjælpe dig videre DIG OG DIT GOLFSPIL Lad PGA-Pro en komme pa banen og hjælpe dig videre PGA-Pro en gør det sjovt at spille golf PGA of Denmark Foreningen PGA, Professionel Golfers Association, blev stiftet i England i

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere

DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere LØBESEDLEN BMI Motion Marts 2014 DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere Der blæste en kold vind, da 17 BMI ere mødte frem ved NRGi Arena til 2. runde af DuPont løbene. Arrangørerne havde desværre lagt starten

Læs mere

Boldklubben FREM - vejen frem

Boldklubben FREM - vejen frem Boldklubben FREM - vejen frem Boldklubben FREM vejen frem Denne folder bør ses som fundamentet for fodbolden i Boldklubben FREM og samtidig være udgangspunkt for den daglige omgang i klubben. Boldklubben

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug.

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug. 1 Introduktion Du har garanteret hørt denne sætning før Din serv skal være et våben og en fordel for dig Men er den nu også det? Eller er det mere et redskab som du bruger til at sætte bolden i gang med?

Læs mere

guide LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD 48 sider Februar 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD 48 sider Februar 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Februar 2015 48 sider LØBETRÆNING 40 UGERS PROGRAM OG GODE RÅD Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 LØBEGUIDE INDHOLD SIDE 3 Gennem de seneste 10 år er løb blevet stadig mere populært. I

Læs mere

Velkommen til. Kongehøjskolens SFO og Klub

Velkommen til. Kongehøjskolens SFO og Klub Velkommen til Kongehøjskolens SFO og Klub Velkommen til Kongehøjskolens SFO og Klub Kongehøj Kongehøjskolen er en ny skole med kun et par år på bagen. Der er ca. 885 elever på hele skolen, hvoraf de 320

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010 Nyt fra 0. årgang Siden sidste nyhedsbrev har vi haft rigtig travlt med meget hemmelige ting. Vi kan dog afsløre så meget, at børnene har været meget nysgerrige, interesserede og kreative i processen!

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Ringriderfest i børnehøjde

Ringriderfest i børnehøjde Ringriderfest i børnehøjde Børnenes Ringriderfrokost Cykelringridning MGP Koncert Cartoon Network på sommerturné Mini Racerbane Ponyridning Klatrevæg MTB Bane... og mange andre gratis aktiviteter! www.ringriderfesten.dk

Læs mere

ER DER EN KYLLING I ÆGGET?

ER DER EN KYLLING I ÆGGET? ER DER EN KYLLING I ÆGGET? Et rugeforløb, hvor børnene selv er med til at hente æg i hønsehuset, lægge æggene i rugeskabet, gennemlyse æggene, lægge æggene til klækning i det andet rugeskab og se, når

Læs mere

Kør sikkert I KCK. Kørsel i felt Tegngivning Køreregler

Kør sikkert I KCK. Kørsel i felt Tegngivning Køreregler Kør sikkert I KCK Kørsel i felt Tegngivning Køreregler Færdselsetiske retningslinier Lovlydig 1. Jeg er en lovlydig cykelrytter, som kender og efterlever Færselsloven 2. Jeg er særlig hjemme i Færselslovens

Læs mere

Velkommen til sæson 2012

Velkommen til sæson 2012 Velkommen til sæson 2012 Sæson start Så er det atter blevet tid til at byde nye som gamle medlemmer velkommen til en ny tennis sæson den 27. i rækken. Ja du læste rigtig. Det er NU, du skal finde din ketcher

Læs mere

Ansøgning om samarbejdsaftale

Ansøgning om samarbejdsaftale Ansøgning om samarbejdsaftale Til: Horsens Kommune Denne ansøgning gælder følgende: 1) Råden over vejareal, jf. bilag 1 i forbindelse med afholdelsen af cykelløbet Race Around Denmark. 2) Økonomisk støtte

Læs mere