Det elektroniske ESPD. Sådan virker det

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det elektroniske ESPD. Sådan virker det"

Transkript

1 Det elektroniske ESPD Sådan virker det Marts 2016

2 Det elektroniske ESPD Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Online ISBN Vejledningen er udarbejdet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Version 1.0 Marts 2016

3 Indhold Kapitel 1 Oprettelsen af eespd som ordregiver Indledning Start Procedure Udelukkelse Udvælgelse Afslut Kapitel 2 Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver Start Procedure Udelukkelse Udvælgelse Afslut... 36

4 SIDE 4 KAPITEL 1 OPRETTELSEN AF EESPD SOM ORDREGIVER Kapitel 1 Oprettelsen af eespd som ordregiver 1.1 Indledning Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) er en egen-erklæring, der fungerer som foreløbigt bevis for, at en ansøger eller tilbudsgiver opfylder kriterierne med hensyn til udelukkelse, egnethed og eventuelt udvælgelse. Det vil sige, at det er en formel erklæring om, at ansøgeren eller tilbudsgiveren ikke er i en af de situationer, hvor man vil blive udelukket, at man opfylder de relevante egnethedskriterier og at man opfylder de objektive og ikkediskriminerende kriterier, som eventuelt er opstillet med henblik på at begrænse antallet af i øvrigt kvalificerede ansøgere, som opfordres til at deltage. Ansøgere og tilbudsgivere skal være opmærksomme på ordregivernes krav i udbudsmaterialet, da det er styrende for, hvad der skal udfyldes i ESPD. Det vil derfor også, som udgangspunkt, kun være den vindende tilbudsgiver, der skal fremsende den endelige dokumentation for, at disse kriterier er opfyldt. Ordregiveren kan dog på ethvert tidspunkt under proceduren bede tilbudsgiver om at indsende dele af eller hele dokumentationen, hvis det er nødvendigt for at sikre en korrekt afvikling af proceduren. Formålet med ESPD er at mindske den administrative byrde, som opstår, når virksomhederne bliver mødt med et krav om at fremlægge et stort antal certifikater eller andre dokumenter i forbindelse med udelukkelses- og egnethedskriterier. Europa-Kommissionens elektroniske ESPD-system giver mulighed for at udarbejde et ESPD på alle EU-sprog og findes på denne internetadresse: Denne vejledning handler udelukkende om, hvordan dette elektroniske værktøj skal anvendes. Vejledning om selve indholdet af ESPD kan findes i styrelsens Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument.

5 SIDE 5 DET ELEKTRONISKE ESPD 1.2 Start Når det ønskede sprog er valgt, vælger man om man er en ordregiver eller en økonomisk aktør. I feltet markeret med en rød ring nedenfor kan ordregiver anføre det ID-nummer, som man modtager i bekræftelsen fra Europa-Kommissionens publikationskontor på, at den afsendte bekendtgørelse er modtaget. Man kan som ordregiver vælge at oprette et nyt ESPD eller at genanvende et ESPD fra et tidligere udbud, som man så kan tilpasse efter behov.

6 SIDE 6 KAPITEL 1 OPRETTELSEN AF EESPD SOM ORDREGIVER 1.3 Procedure Udfyldelsen af Id-nummeret medfører, at ordregiver ikke behøver at udfylde de oplysninger om udbudsproceduren, der anmodes om i boksen nedenfor. Oplysningerne om indkøberens identitet samt udbudsproceduren vil blive trukket fra den udbudsbekendtgørelse, som er indsendt til publikationskontoret. Meddelelsens nummer i EUT S er det identifikationsnummer, som udbudsbekendtgørelsen vil få ved offentliggørelsen i EU-Tidende. Hvis ordregiveren udfylder ESPD et før udbudsbekendtgørelsen har fået et identifikationsnummer, kan ordregiveren ikke indsætte udbudsbekendtgørelsens identifikationsnummer. Når den økonomiske aktør importerer et ESPD, efter udbudsbekendtgørelsen er offentliggjort, vil udbudsbekendtgørelsens identifikationsnummer blive trukket automatisk på samme måde som oplysningerne om indkøberens identitet samt udbudsproceduren. Denne funktionalitet er dog ikke implementeret fuldt ud endnu, hvorfor ordregiver skal udfylde EUT S-nummeret selv.

7 SIDE 7 DET ELEKTRONISKE ESPD 1.4 Udelukkelse Under fanebladet udelukkelse er samtlige obligatoriske og frivillige udelukkelsesgrunde fra udbudsdirektivet 1 aktiveret i udgangspunktet. Teksten i eespd et vedrørende de individuelle udelukkelsesgrunde stammer fra udbudsdirektivet, men det er udbudslovens bestemmelser om udelukkelse, der gælder i forhold til vurderingen af, om en ansøger eller tilbudsgiver er skal udelukkes eller ej. Det er ikke muligt at de-aktivere nogle af udelukkelsesgrundene, og de økonomiske aktører bliver derfor nødt til at tage stilling til samtlige udelukkelsesgrunde. Udelukkelsesgrundene er imidlertid i udgangspunktet udfyldt med et nej, således at de økonomiske aktører ikke behøver at udfylde noget til denne del af eespd et, medmindre aktøren er omfattet af en udelukkelsesgrund. 1 Direktiv 2014/24/EU.

8 SIDE 8 KAPITEL 1 OPRETTELSEN AF EESPD SOM ORDREGIVER Udelukkelsesgrundene ovenfor svarer til de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens 135, stk. 1, nr. 1-6 samt 135, stk. 3. Herunder ses de frivillige udelukkelsesgrunde fra udbudsdirektivet, svarende til i udbudsloven 3. Som nævnt ovenfor er der forskel i ordlyden af udelukkelsesgrundene mellem udbudsdirektivet og udbudsloven, og det er udbudsloven, der gælder for udbud iværksat af danske ordregivere. Herudover skal det nævnes, at de frivillige udelukkelsesgrunde ikke kan fravælges i eespd et. 2 Bemærk venligst, at udelukkelsesgrundene i 136 er gjort obligatoriske i udbudsloven. 3 Lov nr af 15/12/2015.

9 SIDE 9 DET ELEKTRONISKE ESPD Til sidst er der under udelukkelse mulighed for at angive eventuelle rent nationale udelukkelsesgrunde, såfremt der skulle være indført en sådan i den pågældende medlemsstat. I Danmark er der ikke indført nogen rent nationale udelukkelsesgrunde, og feltet skal derfor ikke krydses af. 1.5 Udvælgelse Fanebladet Udvælgelse vedrører de krav til ansøgernes eller tilbudsgivernes egnethed, som ordregiveren har beskrevet udbudsmaterialet. Det første felt, som ikke er blevet oversat til dansk endnu og som derfor har overskriften All selection criteria switch, giver de økonomiske aktører mulighed for at tilkendegive, at de opfylder samtlige krav til egnethed. Hvis ordregiveren ønsker at give mulighed for dette, skal dette felt blot aktiveres, og man kan gå videre til Afslut. Hvis dette felt aktiveres af ordregiveren, er det meningen at de økonomiske aktører ikke opnår mulighed for at udfylde andet under Udvælgelse. Denne funktionalitet vil først blive implementeret af Kommissionen i starten af april måned Indtil da vil del A-D være synlig for de økonomiske aktører, også selvom ordregiveren har aktiveret All selection criteria switch. Med andre ord gør det i eespd ets nuværende form ikke nogen forskel, om ordregiveren aktiverer dette felt eller ej. Hvis ordregiver ikke ønsker at give de økonomiske aktører mulighed for at benytte feltet, skal det derfor anføres i udbudsmaterialet.

10 SIDE 10 KAPITEL 1 OPRETTELSEN AF EESPD SOM ORDREGIVER Afsnit A-D giver ordregiveren mulighed for at aktivere de felter, der vedrører de krav, som ordregiveren har opstillet i sit udbudsmateriale i henhold til udbudslovens 140 og 157. Alle felter i afsnit A-D, der aktiveres af ordregiver vil være synlige for tilbudsgiverne, når du importerer 4 ordregiverens ESPD med henblik på udfyldelse. Modsat vil alle de-aktiverede felter være usynlige, og det vil derfor ikke være muligt at udfylde disse felter. I eksemplet nedenfor er der valgt en enkelt felt i afsnit A-D: 4 Henvisning til relevant afsnit

11 SIDE 11 DET ELEKTRONISKE ESPD

12 SIDE 12 KAPITEL 1 OPRETTELSEN AF EESPD SOM ORDREGIVER

13 SIDE 13 DET ELEKTRONISKE ESPD 1.6 Afslut I fanebladet Afslut kan ordregiveren begrænse antallet af ansøgere, som vil blive opfordret til at afgive tilbud eller deltage i en dialog i medfør af udbudslovens 145 samt de afsluttende erklæringer, som den økonomiske aktør afgiver ved indlevering af et ESPD. I eespd ets nuværende form gør det ingen forskel, om ordregiveren skriver Ja eller Nej i denne del. Det vil være synligt for de økonomiske aktører uanset om ordregiveren skriver Ja eller Nej. Ordregiveren behøver derfor ikke udfylde feltet i denne del af ESPD et, og de økonomiske aktører skal kun udfylde dette felt, når ordregiveren i sit udbudsmateriale har anført, hvilke objektive og ikke-diskriminerende kriterier, der skal anvendes med henblik på begrænsning af antallet af ansøgere.

14 SIDE 14 KAPITEL 1 OPRETTELSEN AF EESPD SOM ORDREGIVER Under afsluttende erklæringer fremgår den erklæring, som de økonomiske aktører med indleveringen af et ESPD afgiver. Virksomhederne erklærer, at de oplysninger, der er anført i ESPD et, er nøjagtige og korrekte, og at de er blevet afgivet i fuldt kendskab til konsekvenserne af at afgive urigtige oplysninger. Urigtige oplysninger i ESPD har ikke nødvendigvis nogen udbudsretlige konsekvenser og kan ikke medføre udelukkelse i medfør af 136, nr. 3 vedrørende groft urigtige oplysninger. Herudover kan ordregiver benytte muligheden for at supplere, præcisere eller fuldstændiggøre ansøgningen eller tilbuddet under overholdelse af principperne om ligebehandling og gennemsigtighed, jf. udbudslovens 159, stk Hvis det efter dokumentationen viser sig, at oplysningerne i ESPD et er urigtige, og at virksomheden viser sig ikke at opfylde kravene til egnethed, vil det medføre, at virksomhedens tilbud må afvises. En sådan afvisning vil dog ikke være en konsekvens af afgivelsen af urigtige oplysninger, men derimod en konsekvens af, at virksomheden, til trods for erklæringen i ESPD et, alligevel viser sig ikke at være egnet til udføre kontrakten, eller at virksomheden skulle have været udelukket. Herudover erklærer virksomheden, på anmodning herom og uden grundet ophold 6, at kunne fremlægge de certifikater og andre former for dokumentation, som der henvises til, undtagen når 7 : 1. ordregiveren kan skaffe certifikaterne eller de relevante oplysninger direkte gennem adgang til en national database eller 2. ordregiveren allerede er i besiddelse af den fornødne dokumentation fra tidligere gennemførte udbudsprocedurer. Virksomhederne behøver ikke at underskrive ESPD et, medmindre ordregiveren kræver det. I udgangspunktet vil ESPD et således udgøre en del af det samlede tilbud eller ansøgning, som i sig selv kan være underlagt et krav om underskrift fra ordregiveren. I så fald skal man blot underskrive sin ansøgning eller tilbud, som man plejer. Hvis ordregiveren kræver underskrift af ESPD et, kan man ifølge oplysninger fra Europa- Kommissionen enten printe det elektroniske ESPD ud og derefter underskrive, eller også kan man anvende et e-signaturværktøj til at underskrive den xml.-fil, som det elektroniske ESPD downloades i. 5 Se kapitel i Vejledning om udbudsreglerne vedrørende muligheden for at rette fejl og mangler i ansøgninger eller tilbud. 6 Det fremgår af udbudslovens 151, stk. 1 sammenholdt med 148, stk.2, at ordregiveren kan kræve dokumentation for indholdet af ESPD uden ugrundet ophold. 7 Dette følger af udbudslovens 151, stk. 5.

15 SIDE 15 DET ELEKTRONISKE ESPD Nu er ESPD et klar til at blive eksporteret, hvilket blot indebærer, at en xml-fil downloades til for eksempel ordregiverens lokaldrev. Man vælger blot Gem som på samme måde, som man gemmer enhver anden fil, og denne fil udgør det ESPD, som ordregiveren uploader sammen med sit øvrige udbudsmateriale og som de økonomiske aktører efterfølgende skal udfylde og indsende sammen med deres ansøgning eller tilbud. Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes via eespd-hjemmesiden ved hjælp af funktionerne heri, dvs. Importer, Eksporter, Genanvend og Gennemgå. Hvis man forsøger at åbne xml-filen ved at dobbeltklikke på filen, virker den ikke. I stedet åbnes standardbrowseren med det html-kode, som ses nedenfor:

16 SIDE 16 KAPITEL 1 OPRETTELSEN AF EESPD SOM ORDREGIVER 1.7 Modtagelse af eespd fra ansøgere eller tilbudsgivere Når ordregiver modtager tilbud eller ansøgninger med de tilhørende udfyldte eespd er, kan det foregå enten skriftligt, i en af ansøgeren eller tilbudsgiveren udprintet udgave, eller elektronisk. Hvis eespd et modtages elektronisk, kan ordregiveren vælge at gennemgå eespd et ved at vælge funktionen Gennemgå ESPD. Herefter vælges den pågældende xml-fil ved at trykke på Gennemse. Når man til sidst trykker på Næste kommer tilbudsgiverens eller ansøgerens eespd frem på skærmen, som efterfølgende kan gennemgås på skærmen af ordregiveren eller printes ud.

17 SIDE 17 DET ELEKTRONISKE ESPD Kapitel 2 Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver 2.1 Start Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes herfra ved hjælp af funktionerne heri, dvs. importer, eksporter, genanvend og gennemgå. Hvis man forsøger at åbne xml-filen ved at dobbeltklikke på filen, kommer udelukkende det kode frem, som ses nedenfor:

18 SIDE 18 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER Som ansøger eller tilbudsgiver, skal man først vælge Jeg er en økonomisk aktør, og dernæst Importere ESPD. Herefter uploader man den xml-fil, som udgør ordregiverens eespd, og som ansøgeren eller tilbudsgiveren har downloadet sammen med det øvrige udbudsmateriale.

19 SIDE 19 DET ELEKTRONISKE ESPD 2.2 Procedure Når der klikkes på Næste, åbner procedure -fanebladet, hvor oplysningerne om ordregiveren og det konkrete udbud er importeret fra oplysningerne i bekendtgørelsen. Den økonomiske aktør skal derfor blot udfylde felterne med oplysninger om sig selv. Spørgsmålet markeret nedenfor skal kun besvares, hvis ordregiveren har anmodet herom i udbudsmaterialet. Feltet vedrørende delkontrakter, skal kun udfyldes, hvis udbuddet er delt op i delkontrakter og her angives, hvilke delkontrakter man ønsker at afgive tilbud på.

20 SIDE 20 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER Hvis ordregiveren har stillet krav om det, skal virksomheden angive oplysninger om den eller de personer, der er beføjet til at repræsentere virksomheden i forbindelse med det konkrete udbud. Herunder skal det oplyses, om virksomheden baserer sig på andre enheders kapacitet for opfylde egnethedskriterierne i del IV, samt eventuelle objektive og ikke-diskriminerende kriterier i del V. Hvis der svares ja hertil, skal virksomheden vedlægge et særskilt ESPD med de oplysninger, der anmodes om i del II.A og B og del III for hver enhed, som ansøgeren eller tilbudsgiveren baserer sig på. Herudover skal del IV og V udfyldes, når det har betydning for vurderingen af, om ansøgeren eller tilbudsgiveren opfylder ordregiverens minimumskrav til egnethed eller udvælgelse.

21 SIDE 21 DET ELEKTRONISKE ESPD Afsnittet nedenfor, der vedrører oplysninger om underleverandører, hvis kapacitet den økonomiske aktør ikke baserer sig på, udfyldes kun, hvis ordregiveren udtrykkeligt anmoder om oplysningerne. Underleverandørerne skal kun nævnes ved navn, hvis ansøgeren eller tilbudsgiveren på dette tidlige tidspunkt i proceduren har fastlagt, hvilke underleverandører, der skal udføre opgaverne.

22 SIDE 22 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER 2.3 Udelukkelse Under fanebladet Udelukkelse skal man oplyse, om man er omfattet af udbudslovens udelukkelsesgrunde. Alle udelukkelsesgrundene er i udgangspunktet udfyldt med et Nej, og man skal derfor kun udfylde noget i denne del, hvis man ønsker at tilkendegive at være omfattet af den pågældende udelukkelsesgrund. Grunde vedrørende straffedomme svarer til de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens 135, stk. 1, nr. 1-6.

23 SIDE 23 DET ELEKTRONISKE ESPD Svares Ja til en af disse udelukkelsesgrunde, skal man indtaste nærmere oplysninger om den dom, der medfører udelukkelse, samt de foranstaltninger, der er truffet med henblik på at vise sin pålidelighed på trods af at være omfattet af en udelukkelsesgrund (self-cleaning). Hvis ordregiveren kan skaffe dokumentationen direkte igennem adgang til en national database, kan dette oplyses ved at indtaste den pågældende adresse på hjemmesiden. Ordregiver kan herefter ikke kræve dokumentation fra virksomheden, men må selv indhente den fra databasen. Der er også mulighed for at indtaste en eventuel kode, som i nogle medlemsstater anvendes som adgang til sådan nationale databaser.

24 SIDE 24 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER De to udelukkelsesgrunde nedenfor svarer til udelukkelsesgrunden i udbudslovens 135, stk. 3. Hvis virksomheden svarer ja til, at den har ubetalt forfalden gæld, skal følgende også oplyses:» landet hvortil virksomheden har ubetalt forfalden gæld» gældens størrelse» hvordan det er blevet konstateret, at virksomheden har ubetalt forfalden gæld, f.eks. ved en retlig eller administrativ afgørelse eller på anden måde. Det er efter udbudsloven ikke et krav, at ubetalt forfalden gæld til offentlige myndigheder vedrørende skatter, afgifter eller bidrag til sociale sikringsordninger skal være fastslået ved en retlig eller administrativ afgørelse, der har endelig og bindende virkning. Det er derfor ikke nødvendigt at udfylde denne del af eespd et.

25 SIDE 25 DET ELEKTRONISKE ESPD Hvis virksomheden svarer ja til, at den har tilsidesat gældende forpligtelser inden for det miljø-, social- eller arbejdsretlige område 8, skal det beskrives, hvordan disse forpligtelser er tilsidesat og hvilke foranstaltninger, der er truffet med henblik på at vise sin pålidelighed på trods af at være omfattet af en udelukkelsesgrund (self-cleaning). Det samme gør sig gældende, hvis den økonomiske aktør er gået konkurs. 9 Her anføres i stedet, hvorfor den økonomiske aktør alligevel er i stand til at gennemføre kontrakten til trods for at være konkursramt. 8 Svarende til at være omfattet af udelukkelsesgrunden i udbudslovens 137, stk. 1, nr Svarende til at være omfattet af udelukkelsesgrunden i udbudslovens 137, stk. 1, nr. 2, der også omfatter insolvens- eller likvidationsbehandling, tvangsakkord, aktiver der administreres af en kurator, samt at erhvervsvirksomheden er indstillet.

26 SIDE 26 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER Udelukkelsesgrundene nedenfor svarer til udbudslovens 136, nr. 1 og 2 henholdsvis. Hvis der svares ja til en af disse to udelukkelsesgrunde, bliver man bedt om at beskrive interessekonflikten eller involveringen i udbudsproceduren nærmere. I udbudsdirektivet er disse udelukkelsesgrunde frivillige, men i udbudsloven er de obligatoriske. Det skal forstås på den måde, at ordregiver forpligtes til at udelukke ansøgeren eller tilbudsgiveren, hvis ordregiveren kan påvise, at der er en interessekonflikt, eller en konkurrencefordrejning som følge af deltagelse i udbudsproceduren, der ikke kan afhjælpes med mindre indgribende foranstaltninger. En virksomhed, der har svaret ja til spørgsmålet om interessekonflikt, skal derfor udelukkes, hvis ordregiveren skønner, at virksomhedens foranstaltninger til at afhjælpe interessekonflikten ikke er tilstrækkelige, og at interessekonflikten ikke kan afhjælpes med mindre indgribende foranstaltninger end udelukkelse. En virksomhed, der har svaret ja til spørgsmålet om involvering i forberedelsen af udbudsproceduren, skal derimod blot beskrive involveringen. Det er herefter op til ordregiveren at vurdere, hvorvidt denne involvering medfører konkurrencefordrejning, der ikke kan afhjælpes med mindre indgribende foranstaltninger eller ej.

27 SIDE 27 DET ELEKTRONISKE ESPD Den sidste udelukkelsesgrund svarer til udbudslovens obligatoriske udelukkelsesgrund i 136, nr. 3 vedrørende groft urigtige oplysninger, tilbageholdelse af oplysninger eller at virksomheden ikke er i stand til at fremsende supplerende dokumenter, dvs. dokumentation for de erklæringer, der afgives i eespd et. Herudover indeholder denne del også den frivillige udelukkelsesgrund i 137, stk. 1, nr. 6. I forordning nr. 2016/7, der gennemfører standardformularen til ESPD, er spørgsmålet til denne udelukkelsesgrund formuleret således, at man skal svare Ja, hvis man ikke er omfattet. Det er rettet op i eespd et og som kan ses nedenfor, skal man heri svare nej til samtlige udelukkelsesgrunde, hvis man ikke er omfattet. Der er i eespd et også mulighed for at angive andre udelukkelsesgrunde end de, der er nævnt i udbudsdirektivet i fald en sådan skulle være indført i den nationale lovgivning. Der er ikke fastsat andre udelukkelsesgrunde i udbudsloven og denne del skal derfor ikke udfyldes.

28 SIDE 28 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER 2.4 Udvælgelse Fanebladet Udvælgelse vedrører de krav til ansøgernes eller tilbudsgivernes egnethed, som ordregiveren har beskrevet i sit udbudsmateriale, dvs. det der i udbudsloven betegnes egnethed 10. Det første felt, som ikke er blevet oversat til dansk endnu, og som derfor har overskriften All selection criteria switch, giver de økonomiske aktører mulighed for med et enkelt museklik at tilkendegive, at de opfylder samtlige krav til egnethed. Hvis dette felt er aktiveret af ordregiveren, er det meningen, at de økonomiske aktører ikke opnår mulighed for at udfylde andet under Udvælgelse. Denne funktionalitet vil dog først blive implementeret af Europa-Kommissionen i starten af april måned Indtil da vil del A-D være synlig for de økonomiske aktører, også selvom ordregiveren har aktiveret All selection criteria switch. Med andre ord gør det i eespd ets nuværende form ikke nogen forskel, om ordregiveren aktiverer dette felt eller ej. Hvis ordregiver ikke ønsker at give de økonomiske aktører mulighed for at benytte feltet, skal det derfor anføres i udbudsmaterialet. Når den økonomiske aktør svarer Ja til, at den opfylder alle minimumskrav til egnethed, forsvinder del A-D, og man skal herefter blot trykke Næste. 10 Udvælgelse i udbudsloven vedrører adgangen til at begrænse antallet af kvalificerede ansøgere, jf. 145.

29 SIDE 29 DET ELEKTRONISKE ESPD Ordregiver kan ved vurderingen af virksomhedernes egnethed til at udføre det pågældende erhverv kræve, at ansøgere eller tilbudsgivere er optaget i et fagligt register eller handelsregister i den medlemsstat, hvor de har hjemsted. Ordregiver kan også kræve bevis for, at en virksomhed har en bestemt autorisation eller medlemskab af en bestemt organisation, hvis det er påkrævet i virksomhedens hjemland, når man udfører den pågældende tjenesteydelse. Del A i eespd et giver mulighed for, at virksomhederne svarer Ja eller Nej til, om man er optaget i det pågældende krævede register. Herudover kan der afgives en kort beskrivelse af den autorisation eller det medlemskab, som eventuelt kræves for at udføre en given tjenesteydelse. Et sådan krav kan fx vedrøre el-, VVSog kloakinstallation, der kræver autorisation fra Sikkerhedsstyrelsen.

30 SIDE 30 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER Under Økonomisk og Finansiel Formåen udfyldes år, beløb og valuta for samtlige felter, der vedrører omsætningskrav. Det gælder krav til samlet årsomsætning, gennemsnitlig årsomsætning, specifik årsomsætning samt specifik gennemsnitlig omsætning. Hvis oplysningerne vedrørende omsætning, enten samlet eller specifikt, ikke er til rådighed for hele den periode, som ordregiveren har anmodet om, angives den dato, hvor virksomheden blev etableret. Dette gøres i feltet nedenfor, der endnu ikke er blevet oversat til dansk.

31 SIDE 31 DET ELEKTRONISKE ESPD I felterne nedenfor skal det oplyses om og hvordan virksomheden lever op til eventuelle minimumskrav til virksomhedernes nøgletal, som ordregiveren har fastsat. De individuelle enheder, der indgår i formlen på et sådan nøgletal skal oplyses, samt værdien af selve nøgletallet, når værdierne sættes ind i formlen. For eksempel skal det ved krav til virksomhedernes soliditetsgrad både oplyses, hvilken egenkapital virksomheden har samt værdien af de samlede aktiver udover selve værdien, når du dividerer egenkapitalen med de samlede aktiver, dvs. selve soliditetsgraden. Værdien af selve nøgletallet indsættes i feltet benævnt Nøgletal, og de resterende oplysninger indsættes i feltet benævnt Beskrivelse. Under Erhvervsansvarsforsikring skal det forsikrede beløb oplyses samt valutaen. Feltet Øvrige økonomiske og finansielle krav er et frit felt, hvor virksomhederne kan oplyse, hvordan de lever op til eventuelle andre krav til finansiel og økonomisk formåen, som ordregiveren har fastsat.

32 SIDE 32 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER I eespd et er det muligt at angive en liste over henholdsvis arbejder, betydelige leverancer af varer samt udførelse af betydelige tjenesteydelseskontrakter. Til dette skal der blot anføres beløb, valuta, dato for udførelse af kontrakten og modtagere af ydelsen udover en kort beskrivelse af arbejdet, leverancen eller tjenesteydelsen.

33 SIDE 33 DET ELEKTRONISKE ESPD Har ordregiveren stillet krav om en af nedenstående, kan den økonomiske aktør beskrive, hvordan den opfylder det pågældende krav. Ordregiveren kan i medfør af 155, nr. 6 kræve at gennemføre en kontrol selv eller ved et kompetent officielt organ i visse særlige tilfælde. Kontrollen kan kun kræves gennemført, når der er tale om varer eller tjenesteydelser, der er komplekse eller skal tjene et særligt formål. Det er eksempelvis ved køb af varer eller ydelser, der består af mange indbyrdes forbundne eller sammenflettede enkeltelementer. Kontrollen vedrører en leverandørs produktionskapacitet eller tjenesteyderens tekniske og faglige formåen, og om nødvendigt deres undersøgelses- og forskningsfaciliteter og de foranstaltninger, der træffes til kontrol af kvaliteten. Undersøgelses- og forskningsfaciliteter er eksempelvis laboratorier, værksteder og andre faciliteter, hvor man udøver en aktivitet med henblik på at opnå ny viden eller udvikle nye produkter. Hvis ordregiveren har stillet et sådan krav, skal den økonomiske aktør svare Ja eller Nej til, om den vil tillade en sådan kontrol.

34 SIDE 34 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER I felterne nedenfor kan virksomheden oplyse, hvilke uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer den besidder samt, hvilke miljøstyringsforanstaltninger den kan anvende. Herudover kan virksomheden oplyse det årlige gennemsnitlige antal beskæftigede og antallet af ledere gennem de sidste 3 år.

35 SIDE 35 DET ELEKTRONISKE ESPD I felterne nedenfor kan virksomheden oplyse, om den i forbindelse med vareindkøbskontrakter vil levere de prøver, beskrivelser eller fotografier, som ordregiveren har krævet. Herudover kan det oplyses, om virksomheden vil levere attester for autencitet på ordregiverens anmodning. Til sidst kan virksomheden oplyse, om den kan levere de testrapporter eller certifikater, som ordregiveren eventuelt har stillet krav om. Hvis virksomheden ikke kan levere disse, skal det oplyses, hvilke andre former for beviser, der kan leveres. Hvis ordregiveren har krævet opfyldelse af kvalitetssikringsstandarder og/eller miljøledelsesstandarder, skal virksomheden i denne del oplyse, om den kan fremlægge sådan certifikater. Hvis ikke virksomheden kan fremlægge certifikaterne, skal det forklares hvorfor, og det skal angives, hvilke andre former for bevis, der kan fremlægges.

36 SIDE 36 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER 2.5 Afslut Fanebladet Afslut vedrører ordregivernes muligheder for at begrænse antallet af ansøgere, som vil blive opfordret til at afgive tilbud eller deltage i en dialog i medfør af udbudslovens 145 samt de afsluttende erklæringer, som den økonomiske aktør afgiver ved indlevering af et ESPD. De økonomiske aktører skal kun udfylde feltet vedrørende begrænsning af antallet af ansøgere, når ordregiveren i sit udbudsmateriale har anført hvilke objektive og ikke-diskriminerende kriterier, der skal anvendes med henblik på begrænsning af antallet af ansøgere. I så fald skal virksomheden svare Ja og beskrive, hvordan den opfylder de objektive og ikkediskriminerende kriterier, som ordregiveren vil anvende til at begrænse antallet af ansøgere.

37 SIDE 37 DET ELEKTRONISKE ESPD Under Afsluttende erklæringer erklærer virksomheden, at de oplysninger, der er anført i ESPD et er nøjagtige og korrekte, og at de er blevet afgivet i fuldt kendskab til konsekvenserne af at afgive urigtige oplysninger. Urigtige oplysninger i ESPD har ikke nødvendigvis nogen udbudsretlige konsekvenser. Urigtige oplysninger afgivet i ESPD kan ikke medføre udelukkelse i medfør af 136, nr. 3 vedrørende groft urigtige oplysninger, og ordregiver kan benytte muligheden for at supplere, præcisere eller fuldstændiggøre ansøgningen eller tilbuddet under overholdelse af principperne om ligebehandling og gennemsigtighed, jf. udbudslovens 159, stk Hvis det efter dokumentationen viser sig, at oplysningerne i ESPD et er urigtige, og at virksomheden viser sig ikke at opfylde kravene til egnethed, vil det medføre, at virksomhedens tilbud må afvises. En sådan afvisning vil dog ikke være en konsekvens af afgivelsen af urigtige oplysninger, men derimod en konsekvens af, at virksomheden til trods for erklæringen i ESPD et, alligevel viser sig ikke at være egnet til udføre kontrakten. Herudover erklærer virksomheden, på anmodning herom og uden grundet ophold, 12 at kunne fremlægge de certifikater og andre former for dokumentation, som der henvises til, undtagen når 13 : 1. ordregiveren kan skaffe certifikaterne eller de relevante oplysninger direkte gennem adgang til en national database eller 2. ordregiveren allerede er i besiddelse af den fornødne dokumentation fra tidligere gennemførte udbudsprocedurer. Virksomhederne behøver ikke at underskrive ESPD et, medmindre ordregiveren kræver det. I udgangspunktet vil ESPD et således udgøre en del af det samlede tilbud eller ansøgning, som i sig selv kan være underlagt et krav om underskrift fra ordregiveren. I så fald skal man blot underskrive sin ansøgning eller tilbud, som man plejer. Hvis ordregiveren kræver underskrift af ESPD et, kan man ifølge oplysninger fra Europa-Kommissionen enten printe det elektroniske ESPD ud og derefter underskrive, eller også kan man anvende et e-signaturværktøj til at underskrive den xml.-fil, som det elektroniske ESPD downloades i. Nu er ESPD et klar til at blive eksporteret, hvilket blot indebærer, at en xml-fil downloades til for eksempel ordregiverens lokaldrev. Man vælger blot Gem som på samme måde, som man 11 Se kapitel i Vejledning om udbudsreglerne vedrørende muligheden for at rette fejl og mangler i ansøgninger eller tilbud. 12 Det fremgår af udbudslovens 151, stk. 1 sammenholdt med 148, stk.2, at ordregiveren kan kræve dokumentation for indholdet af ESPD uden ugrundet ophold. 13 Dette følger af udbudslovens 151, stk. 5.

38 SIDE 38 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER gemmer enhver anden fil, og denne fil udgør det ESPD, som ansøgeren eller tilbudsgiveren afleverer sammen med sin ansøgning eller tilbud. Dette kan gøres enten ved elektronisk afgivelse af sin ansøgning eller tilbud, hvorved selve xml-filen afgives sammen med sin ansøgning eller tilbud, eller også kan man printe den ud med henblik på skriftlig afgivelse af ansøgning eller tilbud. Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes herfra ved hjælp af funktionerne heri, dvs. importer, eksporter, genanvend og gennemgå. Hvis man forsøger at åbne xml-filen ved at dobbeltklikke på filen, kommer udelukkende det kode frem, som ses nedenfor:

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver SIDE 17 DET ELEKTRONISKE ESPD Kapitel 2 Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver 2.1 Start Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes herfra ved hjælp af funktionerne heri,

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

ESPD Sådan virker det. Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

ESPD Sådan virker det. Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ESPD ESPD Sådan virker det Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 978-87-7029-642-7 ESPD Sådan virker det er udarbejdet

Læs mere

ESPD Sådan virker det. Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

ESPD Sådan virker det. Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ESPD ESPD Sådan virker det Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 978-87-7029-644-1 Vejledningen er udarbejdet af Konkurrence-

Læs mere

ESPD. Sa dan virker det

ESPD. Sa dan virker det ESPD Sa dan virker det Marts 2017 ESPD Sådan virker det Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 978-87-7029-667-0 Vejledningen

Læs mere

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD Fællesindkøb Midt Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER...3 2 UDFYLDELSE AF ESPD...4 2.1 START...4 2.2 FANEN PROCEDURE...6 2.3 FANEN UDELUKKELSE...11 2.4 FANEN

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 15 Fælles europæisk udbudsdokument () Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Sådan bruger du ESPD'et i udbud

Sådan bruger du ESPD'et i udbud Sådan bruger du ESPD'et i udbud Maria Haugaard, advokat 14. december 2016 Bird & Bird LLP 2016 Introduktion til ESPD'et Hvad er ESPD'et? ESPD står for "European Single Procurement Document". Dette følger

Læs mere

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 13 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:168469-2016:text:da:html Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

ESPD. Dokumentation og e-certis

ESPD. Dokumentation og e-certis ESPD Dokumentation og e-certis Juni 2017 ESPD Dokumentation og e-certis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 978-87-7029-673-1

Læs mere

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Vejledning til Tilbudsgiver Juli 2017 Side 0 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. DET FÆLLES EUROPÆISKE UDBUDSDOKUMENT (ESPD)...3 HVORNÅR SKAL MAN ANVENDE

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 14 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder En anmodning om optagelse på kvalifikationsordningen for rydningsvirksomheder består af det fælles europæiske udbudsdokument (European

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 11 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNE VINTERTJENESTE LASTBILENTREPRISER. Bilag A Vejledning i udfyldning af ESPD

GULDBORGSUND KOMMUNE VINTERTJENESTE LASTBILENTREPRISER. Bilag A Vejledning i udfyldning af ESPD GULDBORGSUND KOMMUNE VINTERTJENESTE LASTBILENTREPRISER Bilag A Vejledning i udfyldning af ESPD Version 1.0 Marts 2019 Side 1 Oplysninger om ESPD findes på dette link: https://www.kfst.dk/offentlig-konkurrence/udbud/udbudsregler/espd

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

AALBORG KOMMUNE. Entreprenør Hattemagervej Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE LASTBILENTREPRISER og TRAKTORENTREPRISER

AALBORG KOMMUNE. Entreprenør Hattemagervej Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE LASTBILENTREPRISER og TRAKTORENTREPRISER AALBORG KOMMUNE Entreprenør Hattemagervej 22 9000 Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE 2018 2021 LASTBILENTREPRISER og TRAKTORENTREPRISER Bilag A Vejledning i udfyldning af ESPD Version 1.0 Maj 2018

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer, i forbindelse med hvilke der er offentliggjort en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions

Læs mere

Fra vejledningen Udbud-trin-for-trin. Udvælgelseskriterier

Fra vejledningen Udbud-trin-for-trin. Udvælgelseskriterier Udvælgelseskriterier Den første sortering af tilbuddene sker på baggrund af en række udvælgelseskriterier. Her er der typisk tale om en række mindstekrav, der skal sikre, at leverandøren kan magte opgaven.

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Side 1 af 19 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Vejledning til ansøgerne om udfyldelse af ESPD European Single Procurement Document vedr. udbud af have- / skovdrift i Slots- og Kulturstyrelsen

Vejledning til ansøgerne om udfyldelse af ESPD European Single Procurement Document vedr. udbud af have- / skovdrift i Slots- og Kulturstyrelsen Vejledning til ansøgerne om udfyldelse af ESPD European Single Procurement Document vedr. udbud af have- / skovdrift i Slots- og Kulturstyrelsen Du skal være særligt opmærksom på, at hvis en ansøger i

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Side 2 af 23 Titel: Rammeaftale om renovering af brønde og ledninger i Københavns omegnskommuner Kort beskrivelse: Der udbydes en rammeaftale om renov

Side 2 af 23 Titel: Rammeaftale om renovering af brønde og ledninger i Københavns omegnskommuner Kort beskrivelse: Der udbydes en rammeaftale om renov Side 1 af 23 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker.

Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker. Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/40920838.aspx Ekstern udbuds ID 305822-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale.

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale. Spørgsmål og svar vedrørende prækvalifikation på begrænset EU-udbud af håndværkerydelser for Professionshøjskolen Metropol, udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 067-116264. 27.04.2016 Ansøger skal være opmærksom

Læs mere

Danmark-Grenaa: Isrydning 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Grenaa: Isrydning 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 11 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:286216-2016:text:da:html Danmark-Grenaa: Isrydning 2016/S 158-286216 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser Direktiv

Læs mere

BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde

BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde Version 4.0 af 6. juni 2017 Indholdsfortegnelse 1. ANVENDELSE AF DET FÆLLES

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200363-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Hjælpemidler til ældre 2014/S 114-200363 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) SPD Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 16 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

BILAG 1 TRO OG LOVE ERKLÆRING OM UBETALT, FORFALDEN GÆLD TIL DET OFFENTLIGE

BILAG 1 TRO OG LOVE ERKLÆRING OM UBETALT, FORFALDEN GÆLD TIL DET OFFENTLIGE BILAG 1 TRO OG LOVE ERKLÆRING OM UBETALT, FORFALDEN GÆLD TIL DET OFFENTLIGE L 3/2 Den Europæiske Unions Tidende 6.1.2016 STANDARDFORMULAR FOR DET FÆLLES EUROPÆISKE UDBUDSDOKUMENT (ESPD) Del 1: Oplysninger

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Side 1 af 12 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Danmark-København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1 / 6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:356466-2016:text:da:html -København: Hjælpemidler til handicappede 2016/S 198-356466 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

Vejledning om udelukkelsesgrunde

Vejledning om udelukkelsesgrunde Vejledning om udelukkelsesgrunde 1. Baggrund Denne vejledning, om brugen af udelukkelsesgrunde i forbindelse med udbud og tilbudsindhentninger, er udarbejdet på baggrund af byrådets beslutning af 7. november

Læs mere

ESPD - tips, tricks og gode råd

ESPD - tips, tricks og gode råd ESPD - tips, tricks og gode råd Værdibyg, 13. december 2016 v. Niels Karl Heilskov Rytter ESPD retligt grundlag og koncept Konceptet i en nøddeskal: Virksomheder afgiver formel erklæring til ordregiver

Læs mere

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS Udbudsbetingelser Udvælgelse og ESPD Side 1 af 6 KMS 412 8.0 1. Indledning Dette er gennemførelse af et begrænset udbud i EU efter Udbudslovens afsnit II om offentlige indkøb over tærskelværdien. Udbuddet

Læs mere

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:291851-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:17816-2016:text:da:html Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde

BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde BILAG 1 til UDBUDSBETINGELSER Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde Version 6.0 af december 2017 Indholdsfortegnelse 1. ANVENDELSE AF DET FÆLLES

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att: Kontoret for Integrationspolitik

Læs mere

Bygge og anlæg - 231663-2014

Bygge og anlæg - 231663-2014 1 af 6 09-07-2014 08:52 Bygge og anlæg - 231663-2014 09/07/2014 S129 Medlemsstater - Bygge og anlæg - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling I.II.III.IV.VI. Danmark-Helsingør: Energimålere Direktiv

Læs mere

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale.

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale. Spørgsmål og svar vedrørende prækvalifikation på begrænset EU-udbud af håndværkerydelser for Professionshøjskolen Metropol, udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 067-116264. 06.07.2016 Bemærk! Ordregivers tilføjelser

Læs mere

Guide til ESPD. - Udfyldelse

Guide til ESPD. - Udfyldelse Guide til ESPD - Udfyldelse 1. INDLEDNING Denne guide indeholder trin-for-trin vejledning til ESDP i forhold til de oplysninger i udbudsbekendtgørelsen, som erfaringsmæssigt giver anledning til en række

Læs mere

Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution.

Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution. Specialinstitution, Odense - totalrådgivning vedrørende etablering af døgninstitution. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/36568022.aspx Ekstern udbuds ID 369330-2012 Udbudstype Udbud Dokumenttype

Læs mere

vedrørende prækvalifikation

vedrørende prækvalifikation Version 31.05.2016 Side 0 af 13 Indhold Bilag 1a Underskrift og oplysninger... 2 Bilag 1b - Nøgletal... 6 Bilag 1c - Referenceliste... 7 Version 31.05.2016 Side 1 af 13 Bilag 1a Underskrift og oplysninger

Læs mere

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde

DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:170311-2011:text:da:html DK-Viborg: Bygge- og anlægsarbejder 2011/S 104-170311 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Bygge- og anlægsarbejde

Læs mere

Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:340641-2015:text:da:html Danmark-Viborg: Møbler til medicinsk brug 2015/S 188-340641 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv

Læs mere

Udbudsloven hvad er nyt? Bedre udbud Bedre udbud

Udbudsloven hvad er nyt? Bedre udbud Bedre udbud Bedre udbud Bedre udbud Udbudsloven hvad er nyt? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber ind på vegne af en offentlig myndighed? Få her en kort oversigt over, hvad de nye regler betyder. Indhold 3

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nwejesja NO_DOC_EXT: 2017-020517 SOFTWARE VERSION: 9.4.0 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: jwn@niras.dk

Læs mere

Tro og Love erklæring

Tro og Love erklæring Tro og Love erklæring OPLYSNINGER OM DEN ØKONOMISKE AKTØR Identifikation: Navn: Momsregistreringsnummer (hvis et sådant haves): Hvis et momsregistreringsnummer ikke haves, anføres et andet nationalt identifikationsnummer

Læs mere

Parykker til kræftpatienter.

Parykker til kræftpatienter. Parykker til kræftpatienter. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/41813900.aspx Ekstern udbuds ID 373778-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure Offentligt

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:32512-2012:text:da:html DK-København: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2012/S 20-032512

Læs mere

Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret.

Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret. Parkeringshus Lüdersvej, Århusgadekvarteret. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/40613526.aspx Ekstern udbuds ID 280283-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe.

Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe. Laboratorie- og husholdningskøleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/43388114.aspx Ekstern udbuds ID 60713-2014 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udskiftning af hovedmaskineri i lodsfartøj.

Udskiftning af hovedmaskineri i lodsfartøj. Udskiftning af hovedmaskineri i lodsfartøj. Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/32679116.aspx Ekstern udbuds ID 107763-2012 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/7 af 5. januar 2016 om en standardformular for det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/7 af 5. januar 2016 om en standardformular for det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) L 3/16 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/7 af 5. januar 2016 om en standardformular for det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) (EØS-relevant tekst) EUROPA-KOMMISSIONEN HAR under henvisning

Læs mere

Indkøb af trykmaskiner til trykkeriet SUN-Tryk, Aarhus Universitet.

Indkøb af trykmaskiner til trykkeriet SUN-Tryk, Aarhus Universitet. Indkøb af trykmaskiner til trykkeriet SUN-Tryk, Aarhus Universitet. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/40089234.aspx Ekstern udbuds ID 236309-2014 Udbudstype Tildeling af kontrakt Dokumenttype

Læs mere

Udbud af MitID. Orienteringsmøde den 4. januar 2018

Udbud af MitID. Orienteringsmøde den 4. januar 2018 Udbud af MitID Orienteringsmøde den 4. januar 2018 Dagsorden 1. Kort om udbuddet 2. Hovedaktører 3. Tids- og procesplan for udbudsforløbet 4. Udvælgelse 5. Det elektroniske udbudssystem og ESPD 6. Spørgsmål

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Side 1 af 19 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Guide til ESPD. - Udfyldelse

Guide til ESPD. - Udfyldelse Guide til ESPD - Udfyldelse 1. INDLEDNING Denne guide indeholder trin-for-trin vejledning til ESDP i forhold til de oplysninger i udbudsbekendtgørelsen, som erfaringsmæssigt giver anledning til en række

Læs mere

DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer

DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:184730-2012:text:da:html DK-Aarhus: Fjernvarmerørledninger 2012/S 111-184730 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed

Læs mere

Indkøb af CPAP-maskiner og forbrugsvarer.

Indkøb af CPAP-maskiner og forbrugsvarer. Indkøb af CPAP-maskiner og forbrugsvarer. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/37195900.aspx Ekstern udbuds ID 88554-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler. Gå-hjem-møde om den nye udbudslov den 4. april 2016

Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler. Gå-hjem-møde om den nye udbudslov den 4. april 2016 Anvendelse af ESPD og ESPD dokumentation i Amgros udbud af lægemidler Gå-hjem-møde om den nye udbudslov den 4. april 2016 Emnerne i dag Baggrund for de nye regler Hvilke nye dokumenter skal anvendes Hvor

Læs mere

LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE

LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE SOLRØD KOMMUNE UDBUD & INDKØB UDBUD LOVPLIGTIG SKORSTENSFEJERARBEJDE FOR HUSEJERE Oktober 2016 Indledning Solrød Kommune udbyder hermed lovpligtig skorstensfejerarbejde for husejere i Solrød Kommune. Byrådet

Læs mere