Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten."

Transkript

1 Flot nyt stakit ved hovedindgangen. Hvad siger du kaisa? -Må vi ikke være i sofaen??? Vi venter på springgymnasterne fra Høng ved Hashøjfesten.

2

3 Kære læsere. Endnu engang. En måned er afsluttet, - og med den sluttede også sommermånederne. I hvert fald ifølge kalenderen. Ferietiden er også afsluttet og Hashøjfesten er afsluttet, - i øvrigt også det meste af høsten, hvis vi kigger os omkring derude. For mit vedkommende er de gode timer, jeg har tilbragt med Rosa, når vi skrev Bjergby Posten, også afsluttet. Alle disse fantastiske og givende timer vil jeg tage med mig som kære minder. Ligesom jeg vil gøre det med både sommeren og Hashøjfesten og alt det andet, der betyder noget, og som er værd at tage med. Denne afslutning vil jo komme til at betyde, at nye oplevelser vil begynde, at der er nogen og noget at se hen til og glæde sig over. Noget vi kan se hen til er jo den kommende høstfest. Jeg ved, at Violen har haft travlt med en masse forberedelser, og de håber da bestemt, at vi igen kan samle en stor flok feststemte beboere med familier og frivillige i festsalen. -Se programmet inde i Bjergby Posten. Vores kære dagpleje-/børn og mødre er også at finde her efter ferien, så tirsdag formiddage er de på banen igen. Endelig er det tid til at gymnastiksæsonen indledes. Elin Mortensen byder igen velkommen til bevægelse om mandagen i festsalen. Sidst, men ikke mindst, er vores frivillige igen klar til at yde en god indsats, så vi stadig kan have nogle hyggelige torsdage med Åbent Hus, hvor der forhåbentlig vil komme mange beboere og gæster/lokale pensionister til en kop kaffe og lidt underholdning. Så selvom der er noget at tage afsked med, er der heldigvis også noget at byde velkommen. -Indlæg til næste nummer af Bjergby Posten, skal være mig i hænde senest d. 26. september Alle er meget velkomne til at skrive i/til Bjergby Posten! Mange sensommerhilsner fra Hanne.

4 Tilegnet Rosa Andersen. Kæreste Rosa. For knap et år siden flyttede du til Bjergbyparken, og allerede i september gav du til kende, at du da gerne ville hjælpe mig med at skrive Bjergby Posten. Glad var jeg, og hurtigt fandt vi glæden ved hinandens selskab. Jeg skulle dog ikke tro, at det var dig, der ville bruge computeren! Næ, nej. Sådan én havde du skam brugt så rigeligt, så den del af arbejdet måtte jeg selv klare. Til gengæld havde du mange gode idéer og input til Bjergby Posten. Ofte har jeg bl.a. kreeret en forside helt ud fra et billede inde i dit hoved. Ind imellem måtte jeg af sted med kameraet mere end én gang, før du kunne godkende udfaldet, hvilket vi ofte har moret os over. Når jeg så kom tilbage med billeder, havde du haft tiden til, at sammensætte den helt rigtige tekst, som altid var velovervejet og gerne gav anledning til lidt eftertanke og smil. I starten var det på kontoret vi sad, men hen ad vejen fandt vi ud af, at det ville være mere hyggeligt, hvis jeg tog den bærbare under armen, og vi så var hos dig. Mange timer har jeg tilbragt i din grønne stol med computeren på skødet, alt imens du gjorde en ihærdig indsats for at holde styr på gudstjenester, frisørdage, herreklubben og alt muligt andet i papirdynger og kalendere imellem vores kaffekopper på dit bord. Som det stolte, men også ydmyge menneske jeg kender, var dine holdninger dog aldrig til at tage fejl af. På den måde var det både nemt, men også yderst behageligt at være sammen med dig. Jeg kunne altid spørge dig til råds, og være fuldstændig sikker på, at få din helt uforbeholdne mening om både dette og hint, hvilket jeg altid har haft stor respekt for. Jeg vil savne dig ved min side, Rosa, men jeg vil også gøre mit for, at dine visioner og idéer fortsat er at finde i Bjergby Posten og i levehjemmet. Hanne. Ifølge aftale med Rosas børn citerer jeg fra den folder, der er lagt til os alle fra familien: Rosas sidste år blev helt fantastisk. Selvfølgelig var det mor selv, der gjorde det til en god tid, men både personale og de andre beboere har taget mor til sig i dette dejlige levehjem, og dermed fik mor fundet sit gamle jeg; hun vidste hvad hun stod for og fik ydet sit bidrag til fællesskabet.

5 Modtaget af Rosas datter til Bjergby Posten: Vi venter. Venter 9 mdr. på at se dagens lys. Hele dit liv venter du på noget eller nogen! Sekunder, minutter, timer Dage, uger, måneder og år! Altid er der noget i vente.. Nu venter vi igen lille mor! Dit liv er ved at nå sin ende. Du er træt af at vente nu, men kun du kan give slip! Så lad din vilje ske og drag ud! Ud på din sidste rejse.. Så du ikke behøver vente mere! Sidder ved din seng og lytter til dit åndedrag! Lader tankerne komme og gå Nyder alle minderne, om den del af dit liv som jeg har været med i! Oplevelser står i kø, for lige at gøre sig bemærket. Husker du. Og så var der jo lige Og dengang Alle disse tanker myldrer frem Men jeg sidder ved din side Og venter. Digt til min mor Rosa Andersen 13/

6 SMIL MED BJERGBY POSTEN!!! Hotellets restaurant var ved at lukke og en ikke helt ædru herre råber til tjeneren. - "Elevatoren virker jo Ikke!" - "Jo, det tror jeg nu nok den gør, men De står i telefonboksen, Hr." Et spørgsmål: Hvem opfandt stepdansen? En far med 6 døtre og ét badeværelse! Dommeren til vidnet... - "Hvorfor greb De dog ikke ind, da de så den tiltalte kvinde liste tegnebogen op af hr. Jensens lomme?" - "Jeg troede de var gift." Indsamling - Davs, jeg samler ind til et hjem for ældre kvinder. - Øjeblik, så skal De få min svigermor Kvindelist: Hvordan får du din mand til at lave mavebøjninger? Lægger fjernbetjeningen mellem hans fødder. Så var der den om de fregnede tvillinger, der lignede hinanden - næsten på en prik.. Sidste gang min kone og jeg skændtes startede det med at hun spurgte: "Hvad er der på TV?" Jeg svarede: "Støv!" Snedige skotter: Den ene skotte til den anden... - "Puuuuh...nu skal jeg vist ikke have mere at drikke. Jeg synes, jeg er begyndt at se dobbelt." - "Her er de 100 kroner jeg skylder dig.", sagde den anden og smed en halvtredser på bordet. Retur: En Jyde beder om en returbillet på Aalborg station. "Hvortil?" spørger billetdamen. "Hertil, naturligvis" svarer Jyden. Chancen "Vil du købe en lodseddel?" - "Hvad kan man vinde?" - "En bil!" - "Jamen, sådan en har jeg allerede." - "Og hvad tror du selv chancen er for at du vinder?"

7 MÅNEDSOPGAVE Løs denne opgave: LØSNING: NAVN: BOLIG: Afleveres i postkassen i smilehullet senest d. 26. september Tillykke til august måneds vinder som blev : Else Holm - Syrenen Gevinsten er på vej!

8 TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL: 4. september: Jette Plantin (1952) - Violen 14. september: Irma Eriksen (1922) - Syrenen BJERGBYPARKEN HAR MISTET: Rosa Andersen - Violen Jeg véd du vil savne mig når jeg er gået. - Det er derfor jeg går så roligt. Dan Turell.

9 GUDSTJENESTER I SEPTEMBER: Onsdag den 11. september kl Onsdag den 25. september kl Alle er velkomne. HUSK Kirkekaffe koster kr. 10,- for gæster. FRISØREN KOMMER : Tirsdag den 13.august. Tirsdag den 20.august. HERREKLUBBEN: - Har sin egen postkasse ved hoveddøren. Heri kan bl.a. lægges ønsker og forslag, hvis der er noget Herreklubben kan lave til os. - De modtager meget gerne post.

10 TELEFONNUMRE Bjergbyparken har følgende telefonnumre: Hovednummer/Kontor : Centerleder Lars Bo Sørensen : Centersygeplejerske Liselotte Munksgaard : Violen direkte : Syrenen direkte : Rosen direkte : Køkkenet : Vagthavende mobil svarer hele døgnet : Bjergbyparkens hjemmeside!!! På hjemmesiden kan hentes informationer om både Venneforeningen, boligtyper, aktuelle aktiviteter og masser af andre ting. Vi håber at hjemmesiden vil være til stor glæde for alle, der er interesserede, og vi modtager meget gerne ros/ris eller gode forslag til ændringer og tilføjelser til hjemmesiden.

11 Bjerbyparken til DHL stafet i Odense: I starten af august kørte bussen til Odense, hvor nogle af de medarbejdere med de bedste løbesko, havde meldt sig til en stafet på 5 km. Som ethvert andet sportshold med respekt for sig selv, var der tilskuere med til at heppe. Som løbere deltog: Lillian, Helle, Ditte, Liselotte og Lars. Til at heppe var: Jette og Else.

12 HER ER MIT LIV : Karen - Syrenhuset Jeg hedder Karen og er 91 år og jeg har boet her i bjergbyparken i 3 år. Jeg er opvokset i landsgrav sammen med mine 5 søskende og mine forældre som arbejde med landbrug. Jeg mødte min mand første gang i Vemmelev forsamlingshus, hvor han havde et godt øje til mig. Vi var gift i ca. 60 år og boede på landsgrav mark, hvor vi dyrkede landbrug. Vi fik 3 børn og de lever et godt liv med deres egne familier. I mit liv har jeg arbejdet med landbrug og været hjemmegående husmor. Jeg gik i en husmorforening i Sorø, hvor jeg lærte at lave mad, og var til eksamen 1 gang om året, hvor mine forældre blev inviteret og smagte på maden. I mit liv i Bjergbyparken kan jeg godt lide at sidde i min stue og se tv og ryge nogle cigaretter. Bjergby Posten har modtaget: Fremtidens ældreomsorg: Ring på klokken. Tast 1 for bækken. Tast 2 for smerte. Tast 3 for toiletbesøg. Der er i øjeblikket en del ventetid. Ventetiden er gratis

13

14 VENNEFORENINGENS SOMMERFEST:

15 HASHØJFEST OG EDEN REGISTRERING: Fredag den 23. august var der inviteret til Hashøjfest. Med 150 tilmeldinger så vi frem til en begivenhedsrig dag, hvor vi også ville blive regisreret Eden-hjem med overrækkelse af diplom m.v. Op til dagen havde Sjællandske skrevet om festen og Levehjemmet og på selve dagen var det så TV2, der var på pletten. Ude og inde var der pyntet med flag, balloner, kæmpeballoner, blomster og meget andet. Lars bød velkommen og overlod mikrofonen til byrådsmedlem Michael Gram. Herefter var det Karin fra Eden Denmark, som talte, ønskede tillykke og overrakte den officielle registrering. Efter kaffe, rabarberkager og sang var det Slagelse Garden der fyldte teltet med god og glad musik, før Høng springgymnaster indtog plænen med en rigtig flot opvisning. Der var masser af mulighed for underholdning for både store og små. En festlig og farverig hoppeborg tog pusten fra de mindste, mens turen op i en af hestevognene kunne tage pusten fra andre. Hans Aage kunne tilbyde fortæller-tur på den ene vogn, - og det var ikke småting han kunne huske om det tidligere liv i Slots Bjergby.

16 Hvis man havde mere lyst til at blive ved jorden, kunne man cykle på en af tvillingecyklerne, lave snobrød på bålet eller bare hygge sig i og udenfor teltet. Da klokken blev 18. var Skjoldholm Dinner fuldstændig klar med veltillavet og velsmagende helstegt pattegris og masser af lækkert tilbehør. Der var kø til buffet en, men det var dog tydeligt, at dét havde de sandelig prøvet før, så da Harmonikavenner Vestsjælland skulle bruge gulvet og pladsen, blev bordene simpelt hen bare båret ud, og så var den klaret. Der blev spillet op til dans, en chance som mange skyndte sig at gribe, og det var en masse trætte, men utrolig glade mennesker, der forlod teltet efter sidste træk i harmonikaen.

17 REPARATION M.M. AF PRIVAT TØJ TILBYDES AF: Liselotte Hansen Slotsbjergbyvej Slagelse Mobil: OPLÆGNING AF BUKSER, KJOLER, NEDERDELE M.M. SKIFTN1NG AF LYNLÅSE SMÅREPARATIONER STØRRE REPARATIONER SYNING AF GARDINER OPLÆGNING AF GARDINER

18

19 DAG: Mandag DATO: 2. sept. HVAD SKER I SEPTEMBER 2013 : AKTIVITET Gymnastik i festsalen. TIDSPUNKT Tirsdag 3. sept. Anne- Grete holder åbent i frisørsalonen. Dagplejebørnene og Sussi er hos Syrenen Herrerne mødes i kælderen. Ca Torsdag Fredag 4. sept. 6. sept. Eftermiddag: Åbent Hus : Vi spiller bankospil Jette holder åbent hos købmanden Mandag 9. sept. Gymnastik i festsalen Tirsdag 10. sept. Dagpleje-/børn og mødre leger hos Rosen Herrerne mødes i kælderen. Eftermiddag: Vi synger med Mai hos Violen Ca Onsdag 11. sept. Eftermiddag: Gudstjeneste i festsalen Torsdag 12. sept. Eftermiddag: Åbent Hus : Vi ser billeder på storskærmen fra Hashøjfest og sommerfest Fredag 13. sept. Svend Åge holder åbent hos

20 købmanden. Mandag 16.sept. Gymnastik i festsalen Tirsdag 17.sept. Dagpleje-/ børn og mødre laver efterårsting hos Violen Herrerne mødes i kælderen. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen Ca Onsdag 18. sept. Eftermiddag: Cafémøde i festsalen Torsdag 19. sept. Boligselskabet Sjælland inviterer til budgetmøde i festsalen Eftermiddag: Åbent Hus : Vi synger og Mai spiller Fredag 20. sept. Else holder åbent hos købmanden Mandag 23. sept. Gymnastik i festsalen. Eftermiddag/aften: Høstgudstjeneste i Gerlev kirke Høstfest i festsalen ? Tirsdag 24. sept. Anne-Grete holder åbent i frisørsalonen. Dagplejebørn og Sussi leger hos Syrenen. Herrerne mødes i kælderen. Eftermiddag: Vi synger med Mai hos Violen Ca

21 Torsdag 26.sept. Eftermiddag: Åbent Hus : Carl Olav og Villy Spiller og synger. (Ændres evt. pga. sygdom) Fredag 27. sept. Hans Aage holder åbent hos købmanden Mandag 30. sept. Gymnastik i festsalen Skuld gammel venskab rejn forgo Tekst: Jeppe Aakjær, 1927 Melodi: Skotsk folkemelodi Skuld gammel venskab rejn forgo og stryges fræ wor mind? Skuld gammel venskab rejn forgo med dem daw så læng, læng sind? Di skjønne ungdomsdaw, å ja, de daw så svær å find! Vi'el løwt wor kop så glådle op for dem daw så læng, læng sind! Og gi så kuns de glajs en top og vend en med di kaw'. Vi'el ta ino en jenle kop for dem swunden gammel daw. Di skjønne Vi tow - hwor hår vi rend om kap i'æ grønn så manne gång! Men al den trawen verden rundt hår nu gjord æ bjenn lidt tång. Di skjønne Vi wojed sammel i æ bæk fræ gry til høns war ind. Så kam den haw og skil wos ad. Å, hvor er æ læng, læng sind! Di skjønne Der er mi hånd, do gamle swend! Ræk øwer og gi mæ dind. Hwor er æ skjøn å find en ven, en håj mist for læng, læng sind! Di skjønne ungdomsdaw, å ja, de daw så svær å find! Vi'el løwt wor kop så glådle op for dem daw så læng, læng sind!

22 MADPLAN FOR SEPTEMBER MÅNED DAG DATO HOVEDRET BIRET SØN 1 Bøf stroganoff m/kartofler og asier Henkogt fersken m/creme MAN 2 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 3 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 4 Farseret porrer m/hvid sauce, kartofler og Kold rabarbersuppe blomkålsblanding m/vanilleis TORS 5 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 6 Forloren skildpadde m/½ æg og kartofler Jordbærtrifli m/fløde LØR 7 Gryderet m/paprika, kartofler og broccoli Blommegrød m/mælk SØN 8 Farseret ribbensteg m/stegte kartofler, rødvinssauce Romfromage m/fløde og grønt MAN 9 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 10 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 11 Frikadeller m/stuvet hvidkål, kartofler og broccoli Stikkelsbærgrød m/mælk TORS 12 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 13 Hakkebøf m/løg, brun sauce, kartofler og surt Chokolademoussekage LØR 14 Kyllingelår og flødekartofler m/hvidløg og soltørrede Abrikosgrød m/mælk tomater SØN 15 Benløse fugle m/brun sauce, kartofler og ribsgelé Ymerfromage m/fløde MAN 16 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 17 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 18 Tyrolersuppe m/sprængt nakke og sennep Frugtsalat m/chokolade TORS 19 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 20 Dampede fisk m/hummersauce, kartofler og grønt Rabarbertrifli m/fløde LØR 21 Stegt fisk m/reje-aspargessauce, kartofler og guler. Jordbærgrød m/mælk SØN 22 Lasagne m/salat Pistaciemousse m/fløde MAN 23 Husets egen menu Husets egen dessert TIRS 24 Husets egen menu Husets egen dessert ONS 25 Æggekage m/bacon, ½ rugbrød, tomat og purløg Kartoffelsuppe m/porrer TORS 26 Husets egen menu Husets egen dessert FRE 27 Glaseret skinke m/flødekartofler og broccoli Byggrød m/sirup LØR 28 Millionbøf m/kartofler og rødbeder Hindbærgrød m/mælk SØN 29 Mørbradbøf m/løg, brun sauce, kartofler og surt Is m/vafler MAN 30 Husets egen menu Husets egen dessert VELBEKOMME!

Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag.

Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten. Sjov Motion hver onsdag. Mere om fastelavn 2014 i næste nr. af Bjergby Posten Sjov Motion hver onsdag. *- Kære læsere. Tænk engang. Der er noget i luften Jamen hvor er det da fantastisk, at sidde her i februar måned med forår

Læs mere

Leve Livet. Nr. 24 Januar 2015

Leve Livet. Nr. 24 Januar 2015 Leve Livet Nr. 24 Januar 2015 Indhold Godt Nytår 3 Månedens fødselsdage 4 Siden sidst 4 Mindeord 5 Livet leves 6 Sangbogen 25 Beboeroversigt 26 Rart at vide 27 Månedskalender 28 Redaktion Ann-Lene Aagaard,

Læs mere

Akuttilbuddet Side3 Juletur til Tivoli side 6 Borderlineforedrag side 9 Tur til julemarked side 14. Det psykosociale område i Gladsaxe

Akuttilbuddet Side3 Juletur til Tivoli side 6 Borderlineforedrag side 9 Tur til julemarked side 14. Det psykosociale område i Gladsaxe Akuttilbuddet Side3 Juletur til Tivoli side 6 Borderlineforedrag side 9 Tur til julemarked side 14 Det psykosociale område i Gladsaxe HUSMØDE den 9. januar 2015 Kl. 13 14 INVITATION Vi vil gerne takke

Læs mere

REJS JER, FORDØMTE HER PÅ JORDEN

REJS JER, FORDØMTE HER PÅ JORDEN SANGHÆFTE REJS JER, FORDØMTE HER PÅ JORDEN Tekst: Hans Laursen. Melodi: Adolphe de Geyter Rejs jer, fordømte her på jorden, rejs dig, du sultens slavehær! I rettens krater buldrer torden, nu er det sidste

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Kendte ansigter på Granhøjen. Jeg har lært at acceptere mig selv. McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie

Kendte ansigter på Granhøjen. Jeg har lært at acceptere mig selv. McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie Granhøjens beboermagasin December/januar 2011/2012 Løssalg 10 kr. Kendte ansigter på Granhøjen Jeg har lært at acceptere mig selv McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie Kursusrække for beskæftigelsesmedarbejdere

Læs mere

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2012 Drømme kan blive til virkelighed Anders præsterede at komme på DGI s verdenshold for gymnaster, og fik derfor

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm September November 2014 -kuller - vores egen avis Læs bl. a. om: Cafémøde om pårørendeindragelse. Se side 6. Blæksprutten holder fødselsdag! Onsdag den 3. september kl. 15-22

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

NYHEDSBREV - JULI. Ferrari. Skt. Hans. Vinsmagning. Og alt det andet. Solskin og varme perfekt dag til en tur i Ferrari

NYHEDSBREV - JULI. Ferrari. Skt. Hans. Vinsmagning. Og alt det andet. Solskin og varme perfekt dag til en tur i Ferrari Onsdag d. 1. juli 2015 NYHEDSBREV - JULI Ferrari Solskin og varme perfekt dag til en tur i Ferrari Skt. Hans Duften af helstegt pattegris blev startskuddet på Skt. Hans Se side 4 Se side 6 Vinsmagning

Læs mere

PROVSTEGAARDS BLADET

PROVSTEGAARDS BLADET PROVSTEGAARDS BLADET April/Maj År 2014 Om erfaringens betydning Onsdag den 12. februar deltog jeg i en festlig sammenkomst med de fleste af beboerne, en del pårørende og en stor del af personalet på Provstegaardshjemmet.

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

under linden 2015 august 8

under linden 2015 august 8 under linden 2015 august 8 Leder Den faglige side om Aktiv Olde-Uge Beboernyt Ugens faste aktiviteter Sidste måneds vindere Månedens sang Månedens menu Erindringsdans - afdansningsbal Sankt Hans aften

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 4. Juli 2008 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth kan træffes personligt: Mandag kl. 9.00 13.00 samt efter nærmere aftale

Læs mere

VORES BLAD FAGRE NYE DIGITALE VERDEN BEBOERBLADET FOR ØSTJYSK BOLIG TEMA: TEKNIK. Artikler / Reportager / Billeder / Info / Nyheder SIDE 4-7

VORES BLAD FAGRE NYE DIGITALE VERDEN BEBOERBLADET FOR ØSTJYSK BOLIG TEMA: TEKNIK. Artikler / Reportager / Billeder / Info / Nyheder SIDE 4-7 August 2015 #18 Artikler / Reportager / Billeder / Info / Nyheder VORES BLAD BEBOERBLADET FOR ØSTJYSK BOLIG TEMA: TEKNIK FAGRE NYE DIGITALE VERDEN SIDE 4-7 TEMA SIDE 4-7: Teknikkens mange muligheder INTERVIEW

Læs mere

NYHEDSBREV. Svært at vende tilbage til arbejdet?

NYHEDSBREV. Svært at vende tilbage til arbejdet? NYHEDSBREV Svært at vende tilbage til arbejdet? Både på Facebook og i rådgivningssamtalerne fylder det, hvornår I skal vende tilbage, hvordan arbejdsgiverne håndterer jeres tab, og det faktum, at mange

Læs mere

NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord

NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord ALBERTSLUND NORD OS I NORD - AB BÆK & FOS - VA - ABC - Nu med hjemmeside s. 6 - Turen gik til Langeland s. 8 - Det grønne områdeudvalg s. 18 NR. 18 December

Læs mere

Edition 4 April 2015. Et af ansigterne. Side 4 & 10. Om at give. Side 16. Foråret banker på. Side 18. Digt Tænk Engang. Ansigt Jonas Jukebox

Edition 4 April 2015. Et af ansigterne. Side 4 & 10. Om at give. Side 16. Foråret banker på. Side 18. Digt Tænk Engang. Ansigt Jonas Jukebox Edition 4 April 2015 Et af ansigterne Side 4 & 10 Om at give Side 16 Foråret banker på Side 18 Digt Tænk Engang Ansigt Jonas Jukebox Velkommen Indhold Vi arbejder!! Der er byggerod. Det roder med bæredygtige

Læs mere

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage 2 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Tilbage i topform på jobbet og i privaten Kirsti Hauge Weightless Ink 3 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Af Kirsti Hauge 1. udgave,

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015.

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. NYHEDSBLADET - for Stærmosegården Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. 1 Hvorfor dette blad? Vi har lavet denne særudgave af nyhedsbladet for at give jer et indblik i, hvordan trivslen er i jeres boligområde

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN Tema Det nytter Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner i samarbejde med Behandlingscenter STIEN 2 STIENs Venner byder velkommen Velkommen til Stifinderen nr. 9, der denne gang behandler temaet det nytter.

Læs mere