Referat fra Korpsrådsmøde 2013 i Det Danske Spejderkorps, november 2013, på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Korpsrådsmøde 2013 i Det Danske Spejderkorps, 9. - 10. november 2013, på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten"

Transkript

1 Referat fra Korpsrådsmøde 2013 i Det Danske Spejderkorps, november 2013, på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Mødet blev indledt lørdag den 9. november kl Spejdercheferne Marianne Karstensen og Morten Kerrn-Jespersen indledte mødet med at byde velkommen til de 779 tilmeldte. Spejdercheferne bød særligt velkommen til gæster fra KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Spejderskolen Korinth, Brejning Efterskole, Spejder Sport, Spejderhjælpen, Norges Speiderforbund, Danske Baptisters Spejderkorps, Spejdernes Administrationsfællesskab, og Videnscenter for Folkeoplysning. a. Valg af dirigent og referent Til dirigenter valgte Korpsrådet Kristian Storgaard og Henriette Mygind Krempel, som herefter overtog mødet. Til referenter valgte Korpsrådet Camilla D. Robertsen og Michael Nyerup. Til stemmetællere valgte Korpsrådet Luise Østerlund Sanderhoff (Formand) og ansatte fra korpskontoret samt medlemmer fra centrale udvalg i DDS. Dirigenterne takkede for valget og konstaterede mødets lovlighed og lovlige varsling. Mødet blev afholdt indenfor perioden november Dato og sted for korpsrådsmøde var oplyst på dds.dk medio juni 2013, og da alle medlemmer af Korpsrådet senest den 11. oktober 2013 var blevet varslet skriftligt. Dirigenterne konstaterede, at der ved afstemningernes start var 484 stemmeberettigede medlemmer af Korpsrådet til stede. Dirigenterne gennemgik mødematerialet og dagsordenen og sikrede sig, at både dagsordenen og mødets forløb var i overensstemmelse med korpsets love.

2 b. Godkendelse af mødets forretningsorden Dirigenterne gennemgik mødets forretningsorden. Inden mødets start var der modtaget et ændringsforslag til forretningsordenen stillet af Thomas Frisenette (Fortunen Gruppe). Forslaget var en tilføjelse til punkt 7 stk. 4 med mindre andet eksplicit fremgår af de enkelte forslag. Argumentet for ændringsforslaget var at man på denne måde kunne rykke debatten om ikrafttrædelse ud i torveboderne i stedet for at tage den i plenum i salen. Ulrik G. Vej-Hansen (Korpsledelsen) fremførte at Korpsledelsen støttede det oprindeligt fremlagte forslag til forretningsordenen. David Hansen (Spejderchefkandidat) kommenterede, at der har været skiftende praksis gennem tiden, herunder at den foreslåede ændring havde været brugt ved tidligere valg til Korpsledelsen, og at ændringsforslaget ville muliggøre en demokratisk proces. Ændringsforslaget blev sat til afstemning og blev vedtaget. Korpsrådet godkendte derefter mødets forretningsorden med ændringsforslaget. Forretningsordnen foreskriver, at der skal nedsættes et redaktionsudvalg. Til dette valgte Korpsrådet: Sven Krarup Nielsen (formand), Mette Grønvold (næstformand), Mia R Warming (KOL), Martin Duus (Divisioner), Henriette Schultz (Grupper) og Mads Bidstrup (Grupper). Korpsrådet godkendte efterfølgende de foreslåede kandidater til moderatorer for torveboderne. c. Beretning fra Korpsledelsen På vegne af korpsledelsen supplerede Spejdercheferne Morten Kerrn-Jespersen og Marianne Karstensen mundtligt den skriftlige beretning i det tilsendte mødemateriale. Spejdercheferne startede med at præsentere Korpsledelsen og den nye Generalsekretær Charlotte Bach Thomassen. Marianne Karstensen fortalte om to deltagere fra PLan og deres historie. Plan-kurserne slog igen alle rekorder med tilmeldte spejdere. Det er et tegn på, at vi som korps, evner at få spejderarbejdet til at række vidt og at det generelle medlemstal er vokset, særligt blandt vores unge medlemmer. Vi er vokset med 2000 medlemmer, svarende til 4 divisioner på størrelse med Bro division. Det kan vi være stolte af.

3 Morten Kerrn-Jespersen fortsatte berretningen med, at beskrive at Korpsledelsen igennem den seneste korpsledelsesperiode har arbejdet med fire indsatsområder: Solid lederudvikling Attraktivt program Styrke livet i grupperne Spejderne er stærke stærk aktører i samfundet I forhold til lederudvikling kunne Spejdercheferne berette, at korpset udbyder flere kurser, og at der er mere søgning til de udbudte kurser. Kurserne har oplevet en stigning på 17% i afholdte kursustimer. For første gang i mange år har der været afholdt to Gilwell kurser, samtidig med at mere end 100 ledere har været på ledelseskursus. Fremgangen skyldes blandt andet, at kurserne er ambitiøse og relevante, samt at kursusavisen Move har skabt et samlet overblik over uddannelsestilbuddene i korpset. Fremgangen i uddannelsen er vigtig, fordi en styrkelse af ledelseskræfterne styrker det samlede spejderarbejde. Det attraktive program og de attraktive aktiviteter har været det andet indsatsområde. Her er blandt andet sat gang i udviklingen af den nye aktivitetsdatabase. Databasen er en mulighed for inspiration og videndeling, men kræver selvfølgelig at vi alle sammen bidrager. For 3 år siden igangsattes desuden Adventurespejd, og et Adventurespejd udvalg er nedsat under DDS Program. Der bliver nu fokuseret på, hvordan Adventurespejd kan integreres i det daglige arbejde i grupperne. Generelt har DDS Program arbejdet meget med inspirationshæfter om fx Attraktive aktiviteter og serien omfatter alt fra familiespejd, fjeldtips og patruljeliv. Det internationale programarbejde har også været i fokus bl.a. gennem BRO (Balance, Respekt og Optimisme), hvorom der kan læses mere på DDS.dk. Alle disse initiativer skulle gerne bringe kvalitet i spejderarbejdet. Det tredje indsatsområde er gruppeudvikling. Spejderarbejdet starter i grupperne, og her har udviklingskonsulenter bidraget med at bringe udviklingsplanerne til lokal virkelighed. Generelt går det godt i grupperne grupperne vokser. I dag har vi 54 grupper med mere end 100 medlemmer. Desuden har vi fået styrket mange af de mindre grupper. Gruppegejst afholdtes i år for anden gang og gav inspiration til de mange deltagere. Det fjerde indsatsområde er stærke aktører i samfundet. Her har der været fokus på folkemødet på Bornholm. Her var 8 politikere på adventurespejdløb, og fik derigennem et indtryk af hvad spejderarbejdet indeholder. Desuden har der været fokus på den lokale kommunikation gennem arbejdet med Young Spokesperson, samt gennem fokus på øget brug af de muligheder de sociale medier giver for at vise aktiviteterne i grupperne til omverdenen. Desuden er der udarbejdet en værktøjskasse til brug i grupperne på Foreningsredskaber.dk. Internationalt er vi også optaget af at styrke relationerne fx gennem projekter med spejderne i Burma og med en ekstern samarbejdspartner WAUCAS i Sri Lanka.

4 Spejdercheferne afsluttede deres beretning med et par punkter, der er arbejdet med udover fokusområderne. Der arbejdes løbende med at opdatere organisationen, så den bedst muligt understøtter vision og udviklingsplanen. Dette arbejde har blandt andet ført til de lovforslag, Korpsledelsen har fremlagt til debat og afstemning i denne weekend. Uniformsarbejdet, der blev igangsat for et par år siden, foregår stadigt. Der lanceres nu en ny lettere sommeruniform. Den kan ses, mærkes og prøves på mødet og kan købes i Spejder Sport fra starten af december. Det tværkorpslige samarbejde er styrket, med en fælles vision for spejderne i Danmark: Alle skal have en ven der er spejder. Dette skal medvirke til at vise, hvad spejderne bidrager med i samfundet. Vi vil gerne udvikle spejdere, der tager ansvar i skolelivet, fritidslivet og familielivet På baggrund af indstillingen fra sidste Korpsrådsmøde og den positive tilbagemelding Korpsledelsen har modtaget fra grupperne, har Korpsledelsen vedtaget at arbejde sammen med de andre korps om planlægningen af en fælles lejr i Planlægningen vil være baseret på de erfaringer, der blev gjort under planlægning og gennemførsel af Spejdernes Lejr Spejdercheferne sagde herefter tak for at have fået lov at stå i spidsen for Korpsledelsen de sidste 4 år og tak til de mange ledere, som bidrager til udviklingen af vores mange spejdere. Funktionen som spejderchef har været lærerig og et spændende samarbejde med med grupper, hovedudvalg, korpsledelsen og korpskontoret.. Korpsledelsens beretning var til debat i torveboderne lørdag eftermiddag, afstemningen fandt sted søndag. Korpsledelsens beretning blev sat til afstemning og godkendt. d. Årsregnskab for 2012 til godkendelse og estimat for 2013 til orientering Spejdercheferne præsenterede de vigtigste punkter i årsregnskabet for 2012, der var trykt i dets fulde længde i det tilsendte mødemateriale, og inkluderet i en revideret udgave i mødematerialet i mødemappen. Det Danske Spejderkorps har en sund økonomi, som kan støtte spejderarbejdet og understøtte udviklingsplanen.

5 Spejdernes Lejr 2012 er et projekt under foreningens Spejdernes Lejr, og de 5 korps, som står bag, har givet et indskud ved projektets start, som bliver betalt tilbage i november 2013 på baggrund af momsrefusionen for lejren. DDS s andel, som det fremgår af regnskabet, er på minus kr. og vores forventede momsindtægt udgår kr. som vi forventer at modtage i 2013 i form af momsrefusion. Vores forventning er, at lejren vil gå i nul for de enkelte korps. Derefter blev det vist, hvordan kontingentet procentvis fordeles til de forskellig hovedudvalg, korpsledelsen, korpskontoret og korpsrådsmødet. Der blev vist udviklingen i balance i driften det ses hvordan de store lejre giver væsentlige ændringer, og at der generelt er en positiv udvikling i driften. Estimatet for 2013 blev præsenteret. Her forventes momsudligningen fra Spejdernes Lejr 2012 at tilgå. Den største forskel på budget og estimat herudover tilskrives en værdiforøgelse i Spejder Sport. Der var mulighed for debat og uddybende spørgsmål på torvedebatterne lørdag eftermiddag, afstemningen fandt sted søndag. Regnskabet for 2012 blev sat til afstemning og regnskabet blev godkendt. e. Plan for det kommende år til godkendelse Udviklingsplanen var trykt i det udsendte mødemateriale og var til debat på torveboderne lørdag eftermiddag, afstemningen fandt sted søndag. Udviklingsplanen blev godkendt. f. Behandling af beslutningsforslag Beslutningsforslagene var udsendt til alle delegerede sammen med mødematerialet og var debatteret livligt i torveboderne fredag eftermiddag. Der var deadline for ændringsforslag lørdag aften kl. 19. Beslutningsdokumentet med de indkomne ændringsforslag blev sendt på mail og uddelt til alle deltagere søndag morgen, afstemningen fandt sted søndag.

6 B1: Medlemsskab af WOSM At Det Danske Spejderkorps fastholder det nuværende medlemskab af World Organization of the Scout Movement, og dermed ikke melder sine kvindelige medlemmer ind i World Organization of the Scout Movement. Forslagsstillere: Korpsledelsen B1 blev vedtaget. B2: Familiespejd Korpsrådet anerkender mulighederne for at udvikle spejderarbejdet i Det Danske Spejderkorps gennem spejderarbejde for de 0-6-årige. Forslagsstillere: Korpsledelsen B2 blev vedtaget. B3: Bemyndigelsesforslag Korpsrådet bemyndiger Korpsledelsen til efter Korpsrådsmødet at foretage rettelser i korpsets love, der måtte vise sig nødvendige for at justere uoverensstemmelser i korpsets love som følge af de vedtagne lovforslag, eller er af rent sproglig eller redaktionel karakter, og som måtte blive skønnet hensigtsmæssige for at undgå misforståelser som følge af de vedtagne formuleringer. Korpsledelsens rettelser skal være foretaget senest 1. februar 2014 og skal inden samme frist offentliggøres i et af korpsets medier med angivelse af de foretagne ændringer. Forslagsstillere: Korpsledelsen Til B3 var modtaget et ændringsforslag (Æ13). Forslag: Korpsrådet bemyndiger Korpsledelsen til efter Korpsrådsmødet at foretage rettelser i Korpsets love, der

7 måtte vise sig nødvendige for at justere uoverensstemmelser i Korpsets love som følge af de vedtagne lovforslag, eller er af rent sproglig eller redaktionel karakter, og som måtte blive skønnet hensigtsmæssige for at undgå misforståelser som følge af de vedtagne formuleringer. Korpsledelsens rettelser skal være foretaget senest 1. februar 2014 og skal inden samme frist offentliggøres i et af Korpsets medier med angivelse af de foretagne ændringer. Endvidere bemyndiger Korpsrådet Korpsledelsen til efter Korpsrådsmødet at foretage rettelser i korpsets eksisterende love, der er af rent sproglig eller redaktionel karakter. Korpsledelsens rettelser skal være foretaget senest 1. februar 2014 og skal inden samme frist offentliggøres i et af Korpsets medier med angivelse af de foretagne ændringer. Forslagsstillere: Mikkel Christiansen, Øresund Division; Magnus Kvorning, Hareskov Division; Susan Nielsen, Ravnsholt Division; Ole Dalskov, Ege Division. Korpsledelsen støttede ændringsforslaget. Æ13 blev vedtaget. B3 inkl. Æ13 blev herefter sat til afstemning og vedtaget. B4: Gruppeudvikling Korpsrådet beslutter, at Det Danske Spejderkorps med midler fra korpsets egenkapital opretter en pulje på 4,25 mio. kr., som i 2014 og i 2015 bliver investeret i en udvidet indsats til udvikling af grupperne i Det Danske Spejderkorps. Indsatsen skal motivere og begejstre lokale frivillige (ledere, bestyrelsesmedlemmer, forældre og spejdere) til udvikling af spejdergrupper efter elementerne i Den Attraktive Spejdergruppe: ambitioner, holdånd, forenkling og ledelse. Indsatsen skal give frivillige rådgivning, støtte, inspiration, viden og værktøjer, der styrker deres vilje og evne til at stå i spidsen for succesfuld drift og udvikling af en spejdergruppe. Indsatsen skal have et skarpt fokus på at skabe kvantitativ og kvalitativ effekt helt ud i grupperne (bedre spejderarbejde giver flere spejdere, flere spejdere giver bedre spejderarbejde). Indsatsen skal køre i tæt sammenhæng med arbejdet i Det Danske Spejderkorps inden for program, uddannelse, kommunikation, relationer og økonomi. Indsatsen skal sikre, at aktuelle, virkningsfulde metoder til gruppeudvikling bliver anvendt af flere. Og indsatsen skal give rum til nytænkning i metodik og udfordring af konventionelle løsninger. Investeringen skal i 2014 og 2015 øge korpsets samlede aktivitetsniveau for gruppeudvikling med 4,25 mio. kr. ud over det nuværende 2013-niveau. Det samlede budget og aktivitetsniveau for korpsets øvrige indsatser forventes i 2014 og 2015 opretholdt på mindst det nuværende 2013-niveau. Indsatsen skal:

8 Løfte medlemstallet i små og mindre grupper (50 % flere grupper med 50 + medlemmer. I dag 232) Løfte medlemstallet i mellemstore og store grupper (5 % samlet stigning fra nov nov. 2015) Skabe fortsat vækst i grupper med vækst (80 % af grupper med vækst i 2013 oplever vækst i 2015) Korpsledelsen beslutter placering af ansvar for ledelse af indsatsens gennemførelse og organisering af indsatsen, jf. korpsets love 43 stk. 2. Korpsledelsen orienterer løbende Korpsrådet om indsatsen. Forslagsstillere: Mads Kolte-Olsen, Brønshøj-Husum Gruppe; Jacob Cowland, Stenlænderne; Christian Jensen, Århus Skov Division Til B4 var modtaget to ændringsforslag (Æ14 og Æ15). Æ14 Teksten i det oprindelige B4 ændres til: Korpsrådet pålægger Korpsledelsen at opprioritere en signifikant øget indsats for gruppeudvikling, som skal fremgå af korpsets udviklingsplan og budget til vedtagelse på Korpsrådsmødet Det forudsættes at den øgede indsats financieres fra korpsets egenkapital og ikke ved økonomisk at nedprioritere øvrige aktiviteter. Forslagsstillere: Mathias Bjerg, Gudenå division; Mads Wraa Hyttel, 2. Højbjerg gruppe; Troels Forchhammer, Taastrup Gang Show; Mads Mondrup Olesen, Horse division; Andreas Wenning, 1. Glostrup gruppe. Korpsledelsen støttede ændringsforslaget. Æ15 Teksten i det oprindelige B4 ændres til: Korpsrådet giver korpsledelsen mandat til over de næste tre år at investere op til 4,25 mio. kr. til udvikling af det lokale gruppeliv i Det Danske Spejderkorps. Korpsrådet forventer, at investeringen ligger ud over det samlede aktivitetsniveau i korpsets budget. Målet med indsatsen er at bremse fald i medlemstal og styrke medlemsudvikling i korpsets grupper. Målene med indsatsen er gennem fokus på kvalitet i det lokale spejderarbejde at: Løfte medlemstallet i mindre grupper (25% flere grupper med 50+ medlemmer. I dag 232)

9 Løfte medlemstallet i større grupper (10% samlet stigning i grupper med 50+ medlemmer ) Skabe fortsat vækst i grupper med vækst (80% af grupper med vækst i 2013 oplever vækst i 2016) Indsatsen skal motivere, begejstre og træne lokale frivillige til et højt fagligt niveau. Indsatsen skal give frivillige rådgivning, støtte, inspiration, viden og værktøjer, der styrker deres vilje og evne til at stå i spidsen for succesfuld drift og udvikling af en spejdergruppe. Indsatsen skal være opsøgende og involvere forskelligartede grupper, der har viljen til forandring. Indsatsen skal sikre, at aktuelle, virkningsfulde metoder til gruppeudvikling bliver anvendt af flere. Og indsatsen skal give rum til nytænkning i metodik og udfordring af konventionelle løsninger. Korpsledelsen har mandat til at vælge de konkrete metoder. Korpsledelsen beslutter placering af ansvar for ledelse af indsatsens gennemførelse og organisering af indsatsen, jf. korpsets love 43 stk. 2. Korpsledelsen orienterer løbende Korpsrådet om indsatsen. Forslagsstillere: Lisbeth Roslund, Struerspejderne; Peter Erkmann, Køgespejderne; Mads Kolte-Olsen, Brønshøj-Husum gruppe; Claus Kastberg, Stjernegruppen; Christian Jensen, Århus Skov division. Korpsledelsen støttede ikke ændringsforslaget. Æ14 blev vurderet af dirigenterne til at være det mest vidtgående forslag og dermed sat til afstemning først. Æ14 blev vedtaget. Ved vedtagelsen af Æ14 bortfaldt Æ15. B4 inkl. Æ14 blev derefter sat til afstemning og vedtaget. g. Behandling af lovforslag Lovforslagene var udsendt til alle delegerede sammen med mødematerialet og var debatteret livligt i torveboderne lørdag eftermiddag. Der var deadline for ændringsforslag lørdag aften kl. 19. Beslutningsdokumentet med de indkomne ændringsforslag blev sendt på mail og uddelt til alle deltagere søndag morgen, afstemningen fandt sted søndag.

10 L1: Tegningsregler 19 Tegningsregler for gruppen 1. Gruppen tegnes juridisk og økonomisk af en gruppeleder i forening med enten bestyrelsesformanden eller gruppekassereren. Ved erhvervelse af, afhændelse eller pantsætning af fast ejendom kræves dog underskrift af bestyrelsesformanden, gruppekassereren og gruppelederne i forening. 2. Gruppens tegningsberettigede er bemyndigede til via fuldmagt, idet en sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger, a. at udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at tegne gruppen i økonomiske anliggender; og b. at udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at kunne disponere over gruppens konti og depoter via elektroniske bankprodukter samt til at indgå aftaler herom. 3. Ved erhvervelse, afhændelse eller pantsætning af fast ejendom tegnes gruppen dog af bestyrelsesformanden, gruppekassereren og en gruppeleder i forening. 31 Tegningsregler for divisionen 1. Divisionen tegnes juridisk og økonomisk af en divisionschef i forening med divisionskassereren. Ved erhvervelse, afhændelse eller pantsætning af fast ejendom kræves dog underskrift af en divisionschef, divisionskassereren og yderligere et medlem af divisionsledelsen i forening. 2. Divisionens tegningsberettigede er bemyndigede til via fuldmagt, idet en sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger, a. at udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at tegne divisionen i økonomiske anliggender; og b. at udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at kunne disponere over divisionens konti og depoter via elektroniske bankprodukter samt til at indgå aftaler herom. 3. Ved erhvervelse, afhændelse eller pantsætning af fast ejendom tegnes divisionen dog af en divisionschef, divisionskassereren og yderligere et myndigt medlem af divisionsledelsen i forening. 48 Tegningsregler for Korpset 1. Korpset tegnes juridisk og økonomisk af en spejderchef i forening med et andet myndigt medlem af Korpsledelsen. Ved erhvervelse, afhændelse eller pantsætning af fast ejendom kræves dog underskrift af en spejderchef og fire øvrige medlemmer af Korpsledelsen i forening. 2. Korpsets tegningsberettigede er bemyndigede til via fuldmagt, idet en sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger,

11 a. at udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at tegne korpset i økonomiske anliggender; og b. at udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at kunne disponere over korpsets konti og depoter via elektroniske bankprodukter samt til at indgå aftaler herom. 3. Ved erhvervelse, afhændelse eller pantsætning af fast ejendom tegnes korpset dog af en spejderchef og fire øvrige myndige medlemmer af Korpsledelsen i forening. Forslagsstillere: Korpsledelsen Til L1 var stillet et ændringsforslag (Æ1). 19 stk. 2 Gruppens tegningsberettigede er bemyndigede til via fuldmagt, idet en sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger: At udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at tegne gruppen i økonomiske anliggender; og At udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at kunne disponere over gruppens konti og depoter via elektroniske bankprodukter samt at indgå aftaler herom. En sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger. 31 stk. 2 Divisionens tegningsberettigede er bemyndigede til via fuldmagt, idet en sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger: At udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at tegne divisionen i økonomiske anliggender; og At udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at kunne disponere over divisionens konti og depoter via elektroniske bankprodukter samt at indgå aftaler herom. En sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger. 48 stk. 2 Korpsets tegningsberettigede er bemyndigede til via fuldmagt, idet en sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger: At udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at tegne Korpset i økonomiske anliggender; og At udpege en eller flere personer til enten alene eller i fællesskab at kunne disponere over Korpsets konti og depoter via elektroniske bankprodukter samt at indgå aftaler herom. En sådan fuldmagt skal være tidsbegrænset eller begrænset til bestemte formål eller handlinger.

12 Forslagsstillere: Dorte Damgaard, Rougsø Gruppe; Steen Colliander, Yggdrasil Gruppe; Tina Dahl Marcussen, Bent Byg Gruppe; Kim Sørensen, Geels Gruppe; Henrik Pilgaard, Gyngespejderne; Mads Kr. Madsen, Sortebrødrene Korpsledelsen støttede ændringsforslaget. Æ1 blev vedtaget. L1 inkl. Æ1 blev derefter sat til afstemning og vedtaget. L2: Tilbagekaldelser af ledergodkendelser 18. Godkendelse af ledere og hjælpere 1. Bestyrelsen godkender afdelingsledere, gruppe- og afdelingsassistenter. Bestyrelsesformanden bekræfter godkendelsen ved sin underskrift. 2. Indstilling til bestyrelsen om godkendelse af afdelingsledere, gruppe- og afdelingsassistenter foretages af gruppelederne på ledergruppens vegne. Ledergruppen hører forud herfor spejderne under hensyntagen til deres alder samt den pågældende afdelingsledelse, jf Bestyrelsen kan godkende optagelse af hjælpere til i gruppen. 4. Bestyrelsen kan tilbagekalde udnævnelsen af afdelingsledere, gruppe- og afdelingsassistenter og hjælpere i gruppen. Bestyrelsen hører forud herfor ledergruppen. Forslagsstillere: Korpsledelsen Til L2 var stillet et ændringsforslag (Æ2) Bestyrelsen kan Efter indstilling fra gruppelederen kan bestyrelsen tilbagekalde udnævnelsen af afdelingsledere, gruppe- og afdelingsassistenter og hjælpere i gruppen. Bestyrelsen hører forud herfor ledergruppen. Samtidig bortfalder de hverv som den pågældende person er valgt til på vegne af gruppen. Forslagsstillere: Anne Funding, Chr. Den 4. Spejdergruppe; Christian Mogensen, Søllested Spejderne, Højreby Gruppe; Daniel Lindegaard, Skjalm Hvide Division; Erik Brofelde; Skanderborg Gruppe; Anders Bennetsen, Skovfolket De Blå i Haderslev; Thomas Spillemose Christiansen, Incaerne Gruppe; Tina Rasmussen, Ebbe Skjalmssøn; Leon Sindberg, Ry Gruppe. Korpsledelsen støttede ændringsforslaget.

13 Æ2 blev vedtaget. L2 inkl. Æ2 blev herefter vedtaget. L3: Lige muligheder og mangfoldighed 1. Generelt om lige muligheder 1. Det Danske Spejderkorps har til hensigt at give alle børn og unge uanset køn. Religion, kulturel og social baggrund lige muligheder for at udnytte deres evner, at lade dem opleve ligeværdighed og at lære dem at respektere hinanden. 2. For at kunne opfylde ovenstående tilstræber Det Danske Spejderkorps mangfoldighed og lige muligheder for alle. 2. Det lokale program bør tilrettelægges og gennemføres af ledere af begge køn. Korpsets arbejdsstof og øvrige programtilbud planlægges og udarbejdes af begge køn, ligesom hele korpsets organisation skal være præget af begge køn. 3. Ledelsesfunktioner bør varetages ligeværdigt af to personer der supplerer hinanden og fremmer lige muligheder jf. 1.2, herunder især lige muligheder for køn og for unge (princippet om dobbeltbesætning) 4. Bestyrelser, ledelser, udvalg og arbejdsgrupper bør sammensættes med højst 2/3 af det ene køn. Målet er ligelig repræsentation af mænd og kvinder (princippet om 2/3). 5. Det lokale program bør tilrettelægges og gennemføres af en ledergruppe som fremmer lige muligheder for alle jf. 1.2, herunder især lige muligheder for køn og for unge. 9. Gruppens sammensætning 2. Grupperådet beslutter efter indstilling fra bestyrelsen, a. hvilke afdelinger gruppen inddeles i og b. hvorvidt gruppens enkelte afdelinger skal være fælles for piger og drenge. 17. Ledergruppen 4. En afdelingsledelse består af en til to afdelingsledere og evt. et antal assistenter. Afdelingsledelsen planlægger og leder det praktiske arbejde i afdelingen under ansvar over for bestyrelsen. Afdelingsledelsen bør sammensættes under hensyntagen til 1.5. bestå af ledere af begge køn. 38. Valgudvalget 1. Korpsrådet vælger i ulige år et valgudvalg, som består af to medlemmer en mand og en kvinde. Begge skal være er medlemmer af korpset. Valget gælder for en 2-årig periode. 2. For at blive valgt skal en kandidat opnå mindst ¼ af de i mødet deltagende stemmeberettigedes stemmer. Der anvendes samme valgregler som ved valg af spejderchefer, jf. 40. Der vælges i

14 samme valgrunde to personlige en mand og en kvinde som suppleanter til valgudvalget. Ved både et medlems og suppleanternes varige forfald, vælger Korpsrådet ved førstkommende Korpsrådsmøde et nyt medlem. Valget gælder frem til næste ordinære valg. 41. Valg af øvrige korpsledelsesmedlemmer 1. Korpsrådet vælger 10 5 kvindelige og 5 mandlige øvrige Korpsledelsesmedlemmer, hvoraf mindst to medlemmer er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet skal være under 24 år.. Korpsrådet skal, når det sammensætter korpsledelsen, være opmærksom på principperne om lige muligheder og 6 år, jf. 1 og 2. Valget finder sted efter, at resultatet af valg af spejderchefer er offentliggjort. 2. Hver stemmeseddel giver mulighed for at afgive indtil 10 5 stemmer på hhv. kvindelige og mandlige kandidater. Der kan for hver kandidat højst afgives én stemme. Forslagsstillere: Korpsledelsen Til L3 var stillet tre ændringsforslag (Æ3, Æ4, Æ5). Æ3 1. Generelt om lige muligheder 1. Det Danske Spejderkorps har til hensigt at give alle børn og unge uanset køn. Religion, kulturel og social baggrund uanset f.eks. køn, religion, kulturel og social baggrund lige muligheder for at udnytte deres evner, at lade dem opleve ligeværdighed og at lære dem at respektere hinanden. Forslagsstillere: Mette Helga Olsen, 2. Hellig Anders; Maria L Spillemose Christiansen, Bro division; Stina Mølbæk Hjort Madsen, Niels Juel Sø. Korpsledelsen støttede ikke dette forslag. Æ4 41. Valg af øvrige korpsledelsesmedlemmer 1. Korpsrådet vælger 10 5 kvindelige og 5 mandlige øvrige Korpsledelsesmedlemmer, hvoraf mindst to medlemmer er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet skal være under 24 år. Det ene køn kan højest være repræsenteret med 2/3 af den samlede korpsledelse inklusive spejdercheferne. Korpsrådet skal, når det sammensætter korpsledelsen, være opmærksom på principperne om lige muligheder og 6 år, jf. 1 og 2. Valget finder sted efter, at resultatet af valg af spejderchefer er offentliggjort. Lovforslaget skal gælde med øjeblikkelig virkning.

15 Forslagsstillere: Mads Wraa Hyttel, 2. Højbjerg; Mads Mondrup Olesen, Horse division; Mathias Bjerg, Gudenå division; Martin Venborg, Reden 5. Aalborg; Sune Rasmussen, Wagandoo Gruppe. Korpsledelsen støttede ikke dette forslag. Æ5 41. Valg af øvrige korpsledelsesmedlemmer 1. Korpsrådet vælger 10 5 kvindelige og 5 mandlige øvrige Korpsledelsesmedlemmer, hvoraf mindst to medlemmer er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet skal være under 24 år. Det ene køn kan højest være repræsenteret med 2/3 af den samlede korpsledelse inklusive spejdercheferne. Korpsrådet skal, når det sammensætter korpsledelsen, være opmærksom på principperne om lige muligheder og 6 år, jf. 1 og 2. Valget finder sted efter, at resultatet af valg af spejderchefer er offentliggjort. Forslagsstillere: Mads Wraa Hyttel, 2. Højbjerg; Mads Mondrup Olesen, Horse division; Jesper Nielsen, 1. Glostrup Gruppe; Mathias Bjerg, Gudenå division; Troels Forchammer, Taastrup Gangshow; Martin Venborg, Reden 5. Aalborg; Sune Rasmussen, Wagandoo Gruppe. Korpsledelsen støttede ikke dette forslag. Dirigenterne vurderede, at Æ3 ikke påvirker hverken Æ4 eller Æ5 og satte derfor dette til afstemning først. Dirigenterne vurderede derefter, at det mest vidtgående forslag af Æ4 og Æ5 til at være Æ4, som derfor sattes til afstemning efter Æ3. Æ3 blev vedtaget med 261 stemmer, 185 stemmer imod og 28 blanke stemmer. Æ4 blev forkastet. Æ5 blev herefter sat til afstemning og blev vedtaget med 334 stemmer for, 113 stemmer imod og 27 blanke stemmer. Til slut blev L3 inkl. Æ3 og Æ5 sat til afstemning og vedtaget. L4: Børneattester og krav til ledere 3. Myndighed 2. Bestyrelsesformænd, kasserere, gruppeledere, afdelingsledere, divisionschefer, centerledere ledere af centre, arrangementsledere ledere af arrangementer og spejderchefer skal være myndige. 3. Gruppens bestyrelse kan godkende en ikke-myndig person til afdelingsleder. I dette tilfælde tegner gruppelederen afdelingen.

16 6. Ledere 1. Enhedens bestyrelse kan godkende medlemmer af Det Danske Spejderkorps, som er 15 år eller derover, til ledere. Ledere skal påtage sig et ansvar for spejderarbejdet og i øvrigt opfylde korpsets krav til ledere, jf Afdelingsledere, gruppeledere, divisionschefer, ledere af centre, ledere af arrangementer og spejderchefer skal være medlem af Det Danske Spejderkorps og myndige, jf Hvis en leder af en seniorafdeling ikke er myndig, tegner gruppelederen afdelingen. 4. Bestyrelsen skal inden godkendelsen af en leder spørge de medlemmer og de ledere, der berøres direkte. 5. Følgende er ledere i Det Danske Spejderkorps a. afdelingsledere og -assistenter b. gruppeledere og -assistenter c. divisionsledelsesmedlemmer d. centerledere og -assistenter e. arrangementsledere og -assistenter f. medlemmer af udvalg nedsat af Korpsledelsen g. medlemmer af Korpsledelsen. 6 Ledere og hjælpere 1. Følgende er ledere i Det Danske Spejderkorps a. afdelingsledere og -assistenter b. gruppeledere og -assistenter c. divisionsledelsesmedlemmer og -assistenter d. centerledere og -assistenter e. arrangementsledere og -assistenter f. medlemmer af udvalg nedsat af Korpsledelsen g. medlemmer af Korpsledelsen Forslagsstillere: Korpsledelsen

17 Til L4 var stillet et ændringsforslag (Æ6). 3. Myndighed 2. BestyrelsesFformænd, kasserere, gruppeledere, afdelingsledere afdelingsledere, divisionschefer, centerledere ledere af centre, arrangementsledere ledere af arrangementer og spejderchefer skal være myndige. 3. Gruppens bestyrelse kan godkende en ikke-myndig person til afdelingsleder. I dette tilfælde tegner gruppelederen afdelingen. 3. I grupper kan gruppens bestyrelse dog i enkelstående tilfælde godkende, at medlemmer af Det Danske Spejderkorps, som er fyldt 15 år (men ikke er fyldt 18 år), udpeges som afdelingsledere. Hvis gruppens bestyrelse udpeger en leder under 18 år, fører gruppelederen tilsyn med arbejdet i den pågældende afdeling, og arbejdet i afdelingen udføres under gruppelederens ansvar. Forslagsstillere: Thomas Frankel Goul, 2. Hellig Anders Gruppe; Jakob Toft, 1. Lillerød Gruppe; Jan Thygesen, Grevinde Danner Gruppe; Lars Nyrup Drejer, Århus Skov Division. Korpsledelsen støttede ikke dette forslag. Æ6 blev vedtaget. Herefter blev L4 inkl. Æ6 sat til afstemning og vedtaget. L5: Dispensationer og forsøgsarbejde 16. Bestyrelsens ansvar 4. Såfremt det ikke er muligt at sammensætte bestyrelsen samt vælge andre personer efter de gældende regler jf. 14, kan gruppen søge divisionschefen divisionscheferne om dispensation. Baggrunden for at søge dispensation skal fremgå af det godkendte referat fra grupperådsmødet. Ansøgning om dispensation skal indsendes til divisionscheferne senest 14 dage efter grupperådsmødets afholdelse. Såfremt divisionscheferne ikke tildeler dispensation, indkaldes til ekstraordinært grupperådsmøde. 5. Såfremt det ikke er muligt at overholde reglerne i 12 vedrørende indkaldelse til og afholdelse af grupperådsmøde kan gruppens tegningsberettigede søge divisionscheferne om dispensation. Baggrunden for at søge dispensation skal fremgå af ansøgningen. Ansøgningen om dispensation skal indsendes til divisionscheferne senest 14. marts. Såfremt divisionscheferne ikke tildeler dispensation, indkaldes til ekstraordinært grupperådsmøde.

18 29. Divisionsledelsen 6. Divisionscheferne kan dispensere fra lovenes bestemmelser om aldersbetingelser, familieskab, funktionstid, frister, valgregler og lignende forhold i grupper og andre anerkendte enheder tilknyttet divisionen, hvor konkrete omstændigheder taler afgørende for det. Divisionscheferne kan dispensere for en begrænset periode, maksimalt for fire år. 45. Dispensationer og forsøgsarbejde 2. Korpsledelsen kan for begrænsede perioder vedtage fra lovene afvigende regler for forsøgsarbejde i Korpsets enheder jf. 8a grupper og divisioner. 3. Korpsledelsen kan dispensere eller vedtage afvigende regler, jf. stk. 1 og 2, for en begrænset periode, maksimalt for fire år af gangen. Forslagsstillere: Korpsledelsen Til L5 var stillet et ændringsforslag (Æ7). 16, stk. 5. Såfremt det ikke er muligt at overholde reglerne i 12.2 vedrørende indkaldelse afholdelse af grupperådsmøde kan gruppens tegningsberettigede søge divisionscheferne om dispensation. Baggrunden for at søge dispensation skal fremgå af ansøgningen. Ansøgningen om dispensation skal indsendes til divisionscheferne senest 14. marts. Såfremt divisionscheferne ikke tildeler dispensation, indkaldes til ekstraordinært grupperådsmøde. Forslagsstillere: Mikkel Christiansen Øresund Division; Mathias Bjerg, Gudenaa Division; Susan Nielsen, Ravnsholt Division; Ole Dalskov, Ege Division. Korpsledelsen støttede forslaget. Æ7 blev sat til afstemning og vedtaget. Herefter blev L5 inkl Æ7 sat til afstemning og vedtaget. L6: Personvalg 8. Rådsmøder 3. Hvis en person er forhindret i at møde, kan vedkommende repræsenteres ved en suppleant, der så

19 udøver den pågældendes stemmeret. Hver suppleant kan kun repræsentere én stemme. En suppleant bør tilhøre samme kategori, (f.eks. leder/forældre/ung) som den pågældende repræsenterer. 8. Rådsmøder 5. Såfremt den valgte revisor får varigt forfald og der ikke er valgt en revisorsuppleant eller både revisor og revisorsuppleant får varigt forfald indkaldes til ekstraordinært rådsmøde for valg af revisor og eventuelt revisorsuppleant. 13. Dagsorden grupperåd 1. g. valg til bestyrelsen af: 1. bestyrelsesformand, kasserer og eventuelt øvrige forældre 2. unge 3. ledere, herunder mindst en gruppeleder 4. evt. søkyndigt medlem jf suppleanter 2. kasserer 3. en til to gruppeledere 5. øvrige bestyrelsesmedlemmer under hensyntagen til evt. suppleanter 7. evt. søkyndigt medlem 13. Dagsorden grupperåd j. valg af revisor og evt. en revisorsuppleant. 14. Grupperådets valg af personer 2. Forældre vælges til bestyrelsen fortrinsvis blandt forældre til medlemmer under 15 år. Enkelte andre interesserede kan også vælges. Dog kan gruppens ledere, jf. 6, ikke vælges som forældrerepræsentanter. 3. De unge vælges til bestyrelsen blandt medlemmer og ledere, der er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet. 4. Lederne, herunder mindst en gruppeleder, vælges til bestyrelsen blandt ledergruppens medlemmer.

20 5. Grupperådet skal sammensætte bestyrelsen, så den opfylder reglerne om myndighed og habilitet, jf. 3 og 4. Grupperådet skal, når den sammensætter bestyrelsen, være opmærksom på principperne om lige muligheder og 6 år, jf. 1 og 2. Grupperådet skal, når den sammensætter bestyrelsen, tilstræbe at såvel forældre, unge og ledere er ligeligt repræsenteret. Grupperådet bør desuden sammensætte bestyrelsen, så den afspejler gruppens medlemmer samt det lokalsamfund, som gruppen er en del af. Bestyrelsen består af en bestyrelsesformand, en kasserer, en gruppeleder samt et antal medlemmer på mindst tre, som fastsættes af grupperådet, jf litra f. Hvis en gruppeleder ikke er medlem af bestyrelsen, har den pågældende møderet uden stemmeret. 14. Grupperådets valg af personer 6. Gruppens to medlemmer af Korpsrådet vælges blandt grupperådets medlemmer. Mindst det ene af de 2 medlemmer vælges blandt medlemmer og ledere der er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet, såfremt et sådant medlem er opstillet. Den ene repræsentant skal være myndig. Valget gældersker for en 1-årig periode. 14. Grupperådets valg af personer 8. Ved valg af revisor og evt. revisorsuppleant gælder reglen om habilitet, jf Revisoren og revisorsuppleanten vælges for en 1-årig periode. 26 Dagsorden divisionsrådsmøde 1. i valg af revisor og evt. revisorsuppleant. 27. Divisionsrådets valg af personer 4. Ved valg af revisor og evt. revisorsuppleant gælder reglen om habilitet, jf Revisoren og revisorsuppleanten vælges for en 1-årig periode. Forslagsstillere: Korpsledelsen

21 Til L6 var stillet to ændringsforslag (Æ8, Æ9). Æ8 13. Dagsorden grupperåd 1. g. valg til bestyrelsen af: 1. bestyrelsesformand, kasserer og eventuelt øvrige forældre 2. unge 3. ledere, herunder mindst en gruppeleder 4. evt. søkyndigt medlem jf suppleanter 2. Kasserer 3. unge 3. en til to gruppeledere 4. ledere, herunder mindst en gruppeleder 5. Forældre 4. øvrige bestyrelsesmedlemmer under hensyntagen til evt. suppleanter 6. evt. søkyndigt medlem jf suppleanter 14. Grupperådets valg af personer 2. Forældre vælges til bestyrelsen fortrinsvis blandt forældre til medlemmer under 15 år. Enkelte andre interesserede kan også vælges. Dog kan gruppens ledere, jf. 6, ikke vælges som forældrerepræsentanter. 2. Forældre vælges til bestyrelsen fortrinsvis blandt forældre til medlemmer under 15 år. Enkelte andre interesserede kan også vælges. Dog kan gruppens ledere jf. 6 ikke vælges som forældrerepræsentanter. 3. De unge vælges til bestyrelsen blandt medlemmer og ledere, der er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet. 3. De unge vælges til bestyrelsen blandt medlemmer og ledere, der er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet. 4. Lederne, herunder mindst en gruppeleder, vælges til bestyrelsen blandt ledergruppens medlemmer.

22 4. Lederne, herunder mindst en gruppeleder, vælges til bestyrelsen blandt ledergruppens medlemmer. Forslagsstillere: Mikkel Dalsø og Elise Mølleskov, Solaris; Dorte Johanne Andersen, Nakskovspejderne; Thomas Spillemose Christiansen, Incaerne; Anne Funding, Chr. D. 4. Spejdergruppe; Martin André Andersen, Nørre Alslev Spejderne; Christian Mogensen, Søllestedspejderne Højrebygruppe; Tina Skivild, Augustenborg trop. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ9 8. Rådsmøder 5. Såfremt den valgte revisor får varigt forfald og der ikke er valgt en revisorsuppleant eller både revisor og revisorsuppleant får varigt forfald indkaldes til ekstraordinært rådsmøde for valg af revisor og eventuelt revisorsuppleant. 14. Grupperådets valg af personer Stk. 9 Såfremt den valgte revisor og den evt. valgte revisorsuppleant for varigt forfald, overtager divisionens kasserer eller revisor opgaven. 27. Divisionsrådets valg af personer Stk. 5. Såfremt den valgte revisor og den evt. valgte revisorsuppleant for varigt forfald, indkaldes til ekstraordinært divisionsrådsmøde for valg af revisor og evt. revisorsuppleant. Forslagsstillere: Mikkel Dalsø og Elise Mølleskov, Solaris; Dorte Johanne Andersen, Nakskovspejderne; Thomas Spillemose Christiansen, Incaerne; Anne Funding, Chr. D. 4. Spejdergruppe; Martin André Andersen, Nørre Alslev Spejderne; Christian Mogensen, Søllestedspejderne Højrebygruppe; Tina Skivild, Augustenborg trop. Korpsledelsen støttede ikke dette forslag. Æ8 og Æ9 blev vurderet af dirigenterne til ikke at være modstridende og blev derfor begge sat til uafhængig afstemning. Æ8 blev vedtaget med 220 stemmer for, 211 stemmer imod og 40 blanke stemmer. Æ9 blev forkastet. L6 inkl. Æ8 blev herefter vedtaget.

23 L7: Deadlines og procedurer 12 Grupperådsmøde 5. Et grupperådsmøde indkaldes med mindst 3 ugers varsel. Såfremt et ekstraordinært grupperådsmøde afholdes efter skriftlig anmodning, jf. stk. 3.b, skal bestyrelsesformanden eller divisionschefen udsende indkaldelsen senest 14 dage efter modtagelsen af anmodningen, og det ekstraordinære grupperådsmøde afholdes senest otte uger efter modtagelse af anmodningen. 16. Bestyrelsens ansvar 4. Såfremt det ikke er muligt at sammensætte bestyrelsen efter de gældende regler, kan gruppen søge divisionschefen om dispensation. Baggrunden for at søge dispensation skal fremgå af det godkendte referat fra grupperådsmødet. Ansøgning om dispensation skal indsendes til divisionscheferne senest 14 dage efter grupperådsmødets afholdelse. Divisionschefen skal meddele gruppen svar på dispensationsansøgningen inden fire uger fra modtagelse af ansøgningen. Såfremt divisionscheferne ikke tildeler dispensation, indkaldes til ekstraordinært grupperådsmøde. 21. Tilbagekaldelse af gruppers anerkendelser 6. Divisionsledelsens afgørelse kan ankes til korpsledelsen. Klagen skal være skriftlig og skal sendes til korpskontoret. Klagen skal være modtaget inden fire uger fra afsendelsen af divisionsledelsens afgørelse. 25. Divisionsrådsmøde 5. Et divisionsrådsmøde indkaldes med mindst 3 ugers varsel. Såfremt et ekstraordinært divisionsrådsmøde afholdes efter skriftlig anmodning, jf. stk. 3.b, skal henholdsvis divisionscheferne eller spejderchefen udsende indkaldelsen senest 14 dage efter modtagelsen af anmodningen. Ekstraordinært divisionsrådsmøde skal afholdes senest otte uger efter modtagelse af anmodningen. 33. Tilbagekaldelse af divisioners anerkendelser 6. Korpsledelsens afgørelse kan ankes til Korpsrådet. Klagen skal være skriftlig og skal sendes til korpskontoret. Klagen skal være modtaget inden fire uger fra afsendelsen af Korpsledelsens afgørelse. 35. Korpsrådsmødet 4. Et ordinært korpsrådsmøde annonceres senest 1. juli i et af korpsets medier. Spejdercheferne sender pr. brev senest 21 dage før mødets afholdelse indkaldelse til ordinært korpsrådsmøde med dagsorden og mødemateriale til alle bestyrelsesformænd, gruppeledere, divisionschefer, centerledere og arrangementsledere samt til alle personer, som ved udsendelsen er tilmeldt Korpsrådsmødet. Spejdercheferne indkalder til ekstraordinært Korpsrådsmøde senest 14 dage efter modtagelse af

24 skriftlig anmodning, og det ekstraordinære Korpsrådsmøde skal afholdes senest 12 uger efter modtagelse af anmodningen. 47. Midlertidig udelukkelse 2. Midlertidig udelukkelse regnes fra det øjeblik, hvor medlemmet har modtaget mundtlig meddelelse. Meddelelse skal herefter gives medlemmet skriftligt inden for to uger, ellers bortfalder udelukkelsen. 50. Spejdercentre og arrangementer 5. Korpsledelsen kan tilbagekalde anerkendelse for et spejdercenter eller et arrangement, der ikke virker i overensstemmelse med korpsets formål, arbejdsgrundlag og love. Afgørelsen kan ankes til Korpsrådet. Reglerne for tilbagekaldelse af anerkendelse og anke af afgørelsen følger proceduren for tilbagekaldelse af divisioners anerkendelse jf. 33. For spejdercentre og arrangementer tilknyttet en division gælder regler svarende til for tilbagekaldelse af gruppers anerkendelser jf. 21. Forslagsstillere: Korpsledelsen Til L7 var stillet et ændringsforslag (Æ10). 12 Grupperådsmøde 5. Et grupperådsmøde indkaldes med mindst 3 ugers varsel. Såfremt et ekstraordinært grupperådsmøde afholdes efter skriftlig anmodning, jf. stk. 3.b, skal bestyrelsesformanden eller divisionschefen udsende indkaldelsen senest 14 dage efter modtagelsen af anmodningen, og det ekstraordinære grupperådsmøde afholdes senest seks otte uger efter modtagelse af anmodningen. 25. Divisionsrådsmøde 5. Et divisionsrådsmøde indkaldes med mindst 3 ugers varsel. Såfremt et ekstraordinært divisionsrådsmøde afholdes efter skriftlig anmodning, jf. stk. 3.b, skal henholdsvis divisionscheferne eller spejderchefen udsende indkaldelsen senest 14 dage efter modtagelsen af anmodningen. Ekstraordinært divisionsrådsmøde skal afholdes senest seks otte uger efter modtagelse af anmodningen. 35. Korpsrådsmødet 4. Et ordinært korpsrådsmøde annonceres senest 1. juli i et af korpsets medier. Spejdercheferne sender pr. brev senest 21 dage før mødets afholdelse indkaldelse til ordinært korpsrådsmøde med dagsorden og mødemateriale til alle bestyrelsesformænd, gruppeledere, divisionschefer, centerledere og arrangementsledere samt til alle personer, som ved udsendelsen er tilmeldt Korpsrådsmødet.

25 Spejdercheferne indkalder til ekstraordinært Korpsrådsmøde senest 14 dage efter modtagelse af skriftlig anmodning, og det ekstraordinære Korpsrådsmøde skal afholdes senest seks 12 uger efter modtagelse af anmodningen. Forslagsstillere: Morten Kjær Lennon, De Blå Haslevspejdere; Mads Kromann Madsen, Sortebrødrene; Mathias Bjerg, Gudenå Division; Thomas Frisenette, Fortunen Gruppe. Korpsledelsen støttede forslaget. Æ10 blev vedtaget. Herefter blev L7 inkl. Æ10 vedtaget. L8: Klarhed og ordentlighed Korpsledelsen havde valgt at trække L8, og ingen ønskede at opretholde forslaget. L9: Reduktion af det påkrævede antal divisionsrådsmedlemmer Ændring af 14, stk. 7, 13, stk. 1 og 24, stk. 2 om reduktion af det påkrævede antal divisionsrådsmedlemmer Eksisterende tekst: 14, 7: Gruppens fem medlemmer af divisionsrådet vælges blandt grupperådets medlemmer. Det tilstræbes, at mindst to medlemmer af divisionsrådet vælges blandt medlemmer og ledere, der er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet. Valget sker for en 1-årig periode. Forslag til ny tekst: 14, 7: Gruppens tre medlemmer af divisionsrådet vælges blandt grupperådets medlemmer. Det tilstræbes, at mindst et medlem af divisionsrådet vælges blandt medlemmer og ledere, der er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet. Valget sker for en 1-årig periode. Eksisterende tekst: 13, stk. 1. pkt. i: valg af gruppens fem repræsentanter til divisionsrådet Forslag til ny tekst: 13, stk. 1. pkt. i: valg af gruppens tre repræsentanter til divisionsrådet Eksisterende tekst: 24, stk. 2: Alle divisionens enheder har op til fem stemmer. Divisionsledelsens medlemmer har en stemme hver. Afgivning af stemmer kan kun ske ved personligt fremmøde.

26 Forslag til ny tekst: 24, stk. 2: Alle divisionens enheder har op til tre stemmer. Divisionsledelsens medlemmer har en stemme hver. Afgivning af stemmer kan kun ske ved personligt fremmøde. Forslagsstillere: Lasse Høgstedt, Hareskov Division; Rasmus Bo Sørensen, Myretuen Gruppe; René Storm Pedersen, 3. Ballerup Sjangeli Korpsledelsen støttede forslaget. Til L9 var stillet et ændringsforslag (Æ11). 24, stk. 2 Divisionsrådet fastsætter antallet af stemmeberettigede, op til 5 per enhed fælles for alle enheder i divisionen. Alle divisionens enheder har op til tre stemmer. Divisionsledelsens medlemmer har en stemme hver. Afgivning af stemmer kan kun ske ved personligt fremmøde. Forslagsstillere: Daniel Lindegaard, Skjalm Hvide Division; Mads Kr. Madsen, Sortebrødrene; Anne Beck Nielsen, Dybbøl Division. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ11 blev forkastet. L9 blev herefter forkastet med 187 stemmer for, 248 stemmer imod og 44 blanke stemmer. L10: Kortere frist for udsendelse af regnskab Ændring af 12, stk. 4 og 5 samt ny 12, stk. 6 om kortere frist for udsendelse af revideret regnskab i forbindelse med grupperådsmøder Eksisterende tekst: 12, stk. 4: Grupperådet indkaldes skriftligt til et grupperådsmøde af bestyrelsesformanden eller en divisionschef. Indkaldelsen skal indeholde mødets dagsorden samt for ordinære møders vedkommende regnskab for det foregående år med tilhørende status og budget for indeværende år. Regnskabet skal være revideret og underskrevet af bestyrelsen og revisor. Kopi af indkaldelsen med dagsorden og bilag fremsendes samtidig til divisionsledelsen med invitation til at deltage.

27 Forslag til ny tekst: 12, stk. 4: Grupperådet indkaldes skriftligt til et grupperådsmøde af bestyrelsesformanden eller en divisionschef. Indkaldelsen skal indeholde mødets dagsorden. Kopi af indkaldelsen med dagsorden fremsendes samtidig til divisionsledelsen med invitation til at deltage. Eksisterende tekst: 12, stk. 5: Et grupperådsmøde indkaldes med mindst 3 ugers varsel. Såfremt et ekstraordinært grupperådsmøde afholdes efter skriftlig anmodning, jf. stk. 3.b, skal bestyrelsesformanden eller divisionschefen udsende indkaldelsen senest 14 dage efter modtagelsen af anmodningen. Forslag til ny tekst: 12, stk. 5: Et grupperådsmøde indkaldes med mindst tre ugers varsel. Såfremt et ekstraordinært grupperådsmøde afholdes efter skriftlig anmodning, jf. 12, stk. 3, pkt. b, skal bestyrelsesformanden eller divisionschefen udsende indkaldelsen senest 14 dage efter modtagelsen af anmodningen. Forslag til nyt punkt (den hidtidige 12, stk. 6 bliver således til 12, stk. 7): 12, stk. 6: Ved ordinære grupperådsmøder fremsendes revideret regnskab for det foregående år med tilhørende status underskrevet af bestyrelsen og revisor samt budget for indeværende år, samt eventuelle bilag til mødet, senest en uge før til grupperådets medlemmer samt til divisionsledelsen. Forslagsstillere: Søren Krog, Sønderborg Spejderne; Mette Mikkelsen, Grænsetroppen Padborg Gruppe; Tina Ensted, Broager Pigespejder; Claus Thorsted, Rudkøbing Gruppe. Korpsledelsen støttede forslaget. Til L10 var stillet et ændringsforslag (Æ12). 12 Grupperådsmøde 4. Grupperådet indkaldes skriftligt til et grupperådsmøde af bestyrelsesformanden eller en divisionschef. Indkaldelsen skal indeholde mødets dagsorden, samt for ordinære grupperådsmøder eventuelle bilag til mødet, f.eks. udviklingsplan samt for ordinære møders vedkommende regnskab for det foregående år med tilhørende status og budget for indeværende år. Regnskabet skal være revideret og underskrevet af bestyrelsen og revisor. Kopi af indkaldelsen med dagsorden og bilag fremsendes samtidig til divisionsledelsen med invitation til at deltage. 5. Et grupperådsmøde indkaldes med mindst tre 3 ugers varsel. Såfremt et ekstraordinært grupperådsmøde afholdes efter skriftlig anmodning, jf. 12, stk. 3 pkt. b, skal bestyrelsesformanden eller divisionschefen udsende indkaldelsen senest 14 dage efter modtagelsen af anmodningen.

Tilføjelser Slettet tekst

Tilføjelser Slettet tekst Beslutningsdokument Dette dokument indeholder alle ændringsforslag til de lov- og beslutningsforslag, som er fremsat i mødemappen. Dokumentet skal læses i sammenhæng med mødemappen. Ændringer er markeret

Læs mere

Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten

Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Mødet blev indledt lørdag den 10. november kl. 10.00. Spejdercheferne

Læs mere

Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten

Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Mødet blev indledt lørdag den 10. november kl. 10.00. Spejdercheferne

Læs mere

Lov- og beslutningsforslag Korpsrådsmøde 2013

Lov- og beslutningsforslag Korpsrådsmøde 2013 Lov- og beslutningsforslag Korpsrådsmøde 2013 Titel Klarhed og ordentlighed _x_ Lovforslag Beslutningsforslag Forslag 1. Generelt om lige muligheder 1. Det Danske Spejderkorps har til hensigt at give alle

Læs mere

Referat af ordinært divisionsrådsmøde mandag d. 15. April 2013. Ole Andersen bød på divisionsledelsens vegne divisionsrådet med gæster velkommen

Referat af ordinært divisionsrådsmøde mandag d. 15. April 2013. Ole Andersen bød på divisionsledelsens vegne divisionsrådet med gæster velkommen Referat af ordinært divisionsrådsmøde mandag d. 15. April 2013 Ole Andersen bød på divisionsledelsens vegne divisionsrådet med gæster velkommen 1. Valg af dirigent og referent: John Søgaard blev foreslået

Læs mere

Kolofon. Grundlov. Side 3 Grundlov ( 1-9) Side 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) Side 5 I Overordnede principper ( 1-8)

Kolofon. Grundlov. Side 3 Grundlov ( 1-9) Side 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) Side 5 I Overordnede principper ( 1-8) Lovhæfte 2019 2020 Grundlov Side 3 Grundlov ( 1-9) Side 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) Side 5 I Overordnede principper ( 1-8) Side 7 II Gruppen ( 9-22) Side 12 III Divisionen ( 23-33) Side

Læs mere

Lovhæfte 2013-2015. lovhæfte 1

Lovhæfte 2013-2015. lovhæfte 1 Lovhæfte 2013-2015 lovhæfte 1 INDHOLD 3 Grundlov ( 1-9) 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) 5 I Overordnede principper ( 1-8) 7 II Gruppen ( 9-22) 12 III Divisionen ( 23-33) Kolofon Lovhæfte Det

Læs mere

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre 1 Grundlag 1. Det Danske Spejderkorps love udgør det formelle grundlag for gruppens arbejde, formål og værdier. 2 Gruppen 1. Gruppen består af følgende afdelinger:

Læs mere

Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret.

Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret. Side 1 / 9 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret af januar 2014 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret. Disse er: - Forældre til medlemmer

Læs mere

Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre.

Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre. Side 1 af 8 Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre. Lovgrundlag Korpsrådsmødet Kraftværk 09 vedtog, at det er muligt for arrangementer og spejdercentre at blive anerkendt af

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL DIVISIONSRÅDSMØDE (OPDATERET MARTS 2016)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL DIVISIONSRÅDSMØDE (OPDATERET MARTS 2016) Side 1 / 7 Dirigentvejledning til Divisionsrådsmøde Opdateret marts 2016 Generelt om afstemning Divisionsrådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Divisionsrådet er divisionens øverste

Læs mere

Vejledning om indhentelse og brug af børneattester i DDS

Vejledning om indhentelse og brug af børneattester i DDS Vejledning om indhentelse og brug af børneattester i DDS 1. Hvad er en børneattest? En børneattest er en særlig type attest fra Det Centrale Kriminalregister, hvor der oplyses, om man tidligere er straffet

Læs mere

II DIVISIONEN. Lovhæfte LOVHÆFTE 1

II DIVISIONEN. Lovhæfte LOVHÆFTE 1 II DIVISIONEN Lovhæfte 2016-2018 LOVHÆFTE 1 Indhold Side 3 Grundlov ( 1-9) Side 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) Side 5 I Overordnede principper ( 1-8) Side 7 II Gruppen ( 9-22) Side 12 III Divisionen

Læs mere

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det.

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det. 1 UNIONEN OG DENS OPGAVER Unionens navn er Dansk Adventure Race Union og der benyttes forkortelsen DARU. Internationalt benyttes navnet Danish Adventure Race Union. Unionens hjemsted er Vejle Idrætshøjskole,

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET JANUAR 2016)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET JANUAR 2016) Side 1 / 10 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret januar 2016 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Grupperådet er de fremmødte personer der

Læs mere

Vedtægter Gentofte Konservative Ungdom Vedtaget på foreningens ordinære generalforsamling 22. januar 2013

Vedtægter Gentofte Konservative Ungdom Vedtaget på foreningens ordinære generalforsamling 22. januar 2013 Vedtægter Gentofte Konservative Ungdom Vedtaget på foreningens ordinære generalforsamling 22. januar 2013 1. Navn Foreningens navn er: Gentofte Konservative Ungdom. Foreningen er hjemmehørende i Gentofte

Læs mere

Dagsorden for. Danske Kreds ekstraordinære generalforsamling. Onsdag den 9. marts 2016 kl. 17.45

Dagsorden for. Danske Kreds ekstraordinære generalforsamling. Onsdag den 9. marts 2016 kl. 17.45 Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds ekstraordinære generalforsamling Onsdag den 9. marts 2016 kl. 17.45 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen 3. Valg af stemmetællerudvalg

Læs mere

Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012.

Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012. htlp://www.dds.dklege e 2010/00 Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012. 1. valg af dirigent og referent 2. beretning fra divisionsledelsen med særlig fokus på, hvad divisionen har gjort for at fremme

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD Navn 1 Organisationens navn er Danske Studerendes Fællesråd (DSF). Stk. 2 DSF har hjemsted i København. Formål 2 DSF har til formål at fremme de studerende ved

Læs mere

Dette hæfte findes også på: dds.dk/korpset/ide-og-politik/love-og-vejledninger. Side 2

Dette hæfte findes også på: dds.dk/korpset/ide-og-politik/love-og-vejledninger. Side 2 Lovhæfte 2011-2013 Januar 2012 Det Danske Spejderkorps Arsenalvej 10 1436 København K Tlf.: 32 64 00 50 Fax. 32 64 00 75 E-mail: dds@dds.dk Hjemmeside: dds.dk Redaktion: Jakob A. Nielsen Layout: Jakob

Læs mere

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Vedtægter for Spejderne Stiftelse De fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET December 2018)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET December 2018) Side 1 / 10 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret januar 2019 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Grupperådet udgøres af de fremmødte personer,

Læs mere

15. november 2015 Redaktionsudvalget

15. november 2015 Redaktionsudvalget 15. november 2015 Redaktionsudvalget . For For Imod For Imod Imod 11 Stk. 2 : Gruppens medlemmer og bestyrelsens medlemmer har hver én stemme. Når et medlem er under 18, udøver en forælder eller værge

Læs mere

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København.

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København. Rettelser foretaget: Ændret = blåt Nuværende vedtægter Forslag til nye vedtægter Bemærkninger 1 Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Ingen ændringer Foreningens navn er Enhedslisten - De Rød-Grønne - København.

Læs mere

Lovhæfte 2009-2010. Med beslutningsforslag og udviklingsplaner

Lovhæfte 2009-2010. Med beslutningsforslag og udviklingsplaner Lovhæfte 2009-2010 Med beslutningsforslag og udviklingsplaner Januar 2010 Det Danske Spejderkorps Arsenalvej 10 1436 København K Tlf.: 32 64 00 50 Fax. 32 64 00 75 E-mail: dds@dds.dk Hjemmeside: dds.dk

Læs mere

Vedtægter for Børnenes Gokart Klub (BGK) pr. 29. februar 2016

Vedtægter for Børnenes Gokart Klub (BGK) pr. 29. februar 2016 Vedtægter for Børnenes Gokart Klub (BGK) pr. 29. februar 2016 Vedtægter for Børnenes Gokart Klub (BGK) 1 Foreningens navn og hjemsted. Stk. 1. Foreningens navn er Børnenes Gokart Klub (BGK). Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave (herefter benævnt Støtteforeningen) og den tilhørende institution Sorø Skovbørnehave 1 Mellem institutionen Sorø Skovbørnehave og Sorø Kommune indgås

Læs mere

Vedtægter for fotorammenviborg.dk

Vedtægter for fotorammenviborg.dk Vedtægter for fotorammenviborg.dk Generelt: 1 Klubbens navn er fotorammenviborg.dk og er stiftet d. 16. januar 2012 2 Klubbens formål er at udvikle medlemmernes evner og interesse for fotografi. Klubben

Læs mere

Vedtægter for Skanderborg Junior Sejlklub

Vedtægter for Skanderborg Junior Sejlklub Vedtægter for Skanderborg Junior Sejlklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Skanderborg Junior Sejlklub er stiftet den 17. marts 1981 og har hjemsted i Skanderborg Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds Generalforsamling Torsdag 16. maj 2013 kl. 10.00 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen 3. Valg af stemmetællerudvalg 4. Bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg Tri & Multisport

Vedtægter for Esbjerg Tri & Multisport Vedtægter for Esbjerg Tri & Multisport 1 Navn og hjemsted: 1.1 Foreningens navn er Esbjerg Tri & Multisport 1.2 Foreningen blev stiftet den 12. november 2005 og har hjemsted i Ny Esbjerg kommune. 2 Formål:

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Studenterrådet ved Roskilde Universitet (forkortet SR eller SR-RUC). Organisationen

Læs mere

Vedtægter for Rudersdal Spejdernes Kanoklub

Vedtægter for Rudersdal Spejdernes Kanoklub Vedtægter for Rudersdal Spejdernes Kanoklub 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Rudersdal Spejdernes Kanoklub (RuSK) og en er videreførelse af Søllerødspejdernes Kanoklub. Stk. 2. Foreningens

Læs mere

FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER

FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER Vedtægter pr. 28. august 2009 Indhold: Kapitel I Foreningen Kapitel II Kredsene Kapitel III Vedtægterne Kapitel IV Overgangsbestemmelser Kapitel V Ikrafttrædelsestidspunkt

Læs mere

1 Navn. 2. Formål. 3. Virke

1 Navn. 2. Formål. 3. Virke 1 Navn Foreningens navn er: Danske Vandværker Region Fyn. (I det følgende kaldet regionen). Regionens hjemsted er formandens adresse. Foreningen er stiftet den 30. januar 1944. Regionen er en selvstændig

Læs mere

Referat af Stenlændernes Grupperådsmøde

Referat af Stenlændernes Grupperådsmøde Referat af Stenlændernes den 24. februar 2014 kl. 18:30 på Maglevad 37 var mødt op til dette års. Divisionen var repræsenteret ved Ole Dalskov. Efter velkomst fra bestyrelsesformand gik vi over til dagsordenen:

Læs mere

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Klatreklubben Aapakaaq. Dens hjemsted er Nuuk, Kommuneqarfik

Læs mere

Indkaldelse til ordinært beboermøde onsdag den 23. marts 2011 kl. 19.00 i Stamhuset

Indkaldelse til ordinært beboermøde onsdag den 23. marts 2011 kl. 19.00 i Stamhuset AFDELINGSBESTYRELSEN I ASKERØD 16. marts 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent Indkaldelse til ordinært beboermøde onsdag den 23. marts 2011 kl. 19.00 i Stamhuset 2. Godkendelse af den udsendte dagsorden

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds

Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds 1. Kredsens navn og stiftelse 1. Kredsens navn er Roskilde Haveselskab. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Roskilde kommune.

Læs mere

HVAD BESKRIVELSE HVEM BLEV VALGT / BESLUTNING. Dirigenten konstaterer, om divisionsrådsmødet er lovlig varslet og indkaldt.

HVAD BESKRIVELSE HVEM BLEV VALGT / BESLUTNING. Dirigenten konstaterer, om divisionsrådsmødet er lovlig varslet og indkaldt. Velkommen Divisionschefen byder velkommen Dirigent Referent Lovligt varslet Divisionschefen foreslår en dirigent. Dirigent foreslår en referent. Dirigenten konstaterer, om divisionsrådsmødet er lovlig

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TROLDHØJ

VEDTÆGTER FOR TROLDHØJ VEDTÆGTER FOR TROLDHØJ Troldhøj tilhører Det Danske Spejderkorps, Dybbøl Division, og omfatter matrikel Nørreskov Egen 17 og Nørreskov Egen 24. Troldhøj har hjemsted i Sønderborg Kommune. 1 Formål Troldhøj

Læs mere

Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012

Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012 Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012 Deltagere Morten Kerrn-Jespersen, Marianne Karstensen, Søren Eriksen, Rasmus Jensen, Karen Vejby, Katja Salomon Johansen, Erik Aabjerg Friis, Christine Fribert

Læs mere

Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet den 9. september 2007.

Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet den 9. september 2007. Eurasier Klub Danmark Stiftet den 9. september 2007 Samarbejdende med Dansk Kennel Klub Love for Eurasier Klub Danmark 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet

Læs mere

VEDTÆGTER. KFUKs SOCIALE ARBEJDE. Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal. 1153 København K. 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr.

VEDTÆGTER. KFUKs SOCIALE ARBEJDE. Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal. 1153 København K. 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr. VEDTÆGTER KFUKs SOCIALE ARBEJDE Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal 1153 København K 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr. 27 09 36 12 2015 1 1 Foreningens navn er KFUKs Sociale Arbejde. Foreningens hjemsted

Læs mere

EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION

EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION Vedtægter Bo42 CVR-nr.: 38428411 EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION Oprindeligt: Knudsker Boligselskab, Svaneke Boligforening og Boligselskabet af 1942 i Rønne vedtaget 31. maj 2016 Kapitel 1 Navn,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LYNGE-UGGELØSE IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR LYNGE-UGGELØSE IDRÆTSFORENING 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Lynge Uggeløse Idrætsforening, normalt forkortet til LUI. Foreningens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Det er foreningens formål at tilbyde

Læs mere

få indflydelse i din afdeling kom til afdelingsmøde AFDELINGENS NUMMER + NAVN Sted Adresse dag + dato + årstal kl. XX:00

få indflydelse i din afdeling kom til afdelingsmøde AFDELINGENS NUMMER + NAVN Sted Adresse dag + dato + årstal kl. XX:00 få indflydelse i din afdeling kom til afdelingsmøde AFDELINGENS NUMMER + NAVN Sted Adresse dag + dato + årstal kl. XX:00 Kære beboere Det er snart tid til at holde afdelingsmøde. Her i brevet får du nogle

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat

Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat Mødested og tid Holmen Fredag den 30/8-2013 kl. 19:10 22:50 Lørdag 31/8-2013 kl. 8:00 14:40 Deltagere Marianne Karstensen (punkt 1-8 herefter afbud),

Læs mere

Vedtægt for HADSUND ROKLUB

Vedtægt for HADSUND ROKLUB Vedtægt for HADSUND ROKLUB Roning En livsstil. 1 Gældende Love Forslag til ny vedtægt 1. Foreningens navn er Hadsund Roklub. Dens hjemsted er Hadsund i Mariagerfjord kommune. 2. Hadsund Roklubs formål

Læs mere

Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde

Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde Vedtægter for Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er: foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards jorde i daglig tale FMK. Stk. 2: Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening Vedtægter for Østsalling Idrætsforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østsalling Idrætsforening, stiftet den 17. november 1969. Dens hjemsted er i Skive Kommune. 2. Formål Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER. Red Barnet. Save the Children Denmark

VEDTÆGTER. Red Barnet. Save the Children Denmark VEDTÆGTER Red Barnet Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 NAVN, FORMÅL OG HJEMSTED 1 Stk.1. Landsorganisationen Red Barnet, som blev stiftet den 14. marts 1945, er en selvejende institution.

Læs mere

Vedtægter for Taastrup Fægteklub

Vedtægter for Taastrup Fægteklub Vedtægter for Taastrup Fægteklub 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Taastrup Fægteklub. Klubben er stiftet 20. november 2015 og har hjemsted i Høje-Taastrup Kommune. 2. Foreningens formål Klubbens formål

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

V E D T Æ G T E R F 0 R H A N S T H O L M K O L O N I H A V E F O R E N I N G

V E D T Æ G T E R F 0 R H A N S T H O L M K O L O N I H A V E F O R E N I N G Forslag tilrettet efter generalforsamlingen 15. marts 2016 V E D T Æ G T E R F 0 R H A N S T H O L M K O L O N I H A V E F O R E N I N G 1. NAVN OG HJEMSTED. Foreningens navn er Hanstholm Kolonihaveforening.

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen. 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål Foreningen har det formål at udbrede

Læs mere

vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN Præstelodden

vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN Præstelodden vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN Præstelodden Vedtægter for Grundejerforeningen Præstelodden 1. Navn Grundejerforeningens navn er Præstelodden, dens hjemsted er Melby, og dens område er de grunde der

Læs mere

Forretningsorden for IMCC Generalforsamling 2015

Forretningsorden for IMCC Generalforsamling 2015 Forretningsorden for IMCC Generalforsamling 2015 GF 2015 1. FLERTAL, GRAMMATIK OG NUMMERERING. 1. Jf. bestemmelse for selskabslovens 105 er simpelt flertal ved for/imod afgørelser (binære valg), at der

Læs mere

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors VEDTÆGTER for Ungdommens Røde Kors 1 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen SIND. SIND-Syddanmarks Regionskreds. Version 08.02

Vedtægter for Landsforeningen SIND. SIND-Syddanmarks Regionskreds. Version 08.02 Syddanmark Vedtægter for Landsforeningen SIND SIND-Syddanmarks Regionskreds. Version 08.02 Landsforeningen SIND Protektor: H.K.H. Kronprinsesse Mary landsforeningen@sind.dk * www.sind.dk Side 1/8 1 NAVN,

Læs mere

Gladsaxe Film- & Videoklub Vedtægter April 2013. Vedtægter for. Stiftet d, 7. februar 1962. Bestyrelsen Side 1/6

Gladsaxe Film- & Videoklub Vedtægter April 2013. Vedtægter for. Stiftet d, 7. februar 1962. Bestyrelsen Side 1/6 Vedtægter for Stiftet d, 7. februar 1962 Bestyrelsen Side 1/6 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er: GLADSAXE FILM- & VIDEOKLUB (GFV) GFV's hjemmeside: www.gfv.dk. GFV har egen ungdomsafdeling Gladsaxe

Læs mere

Vedtægter for Orø Bådelaug

Vedtægter for Orø Bådelaug 1 Sejlklubbens navn og hjemsted Klubbens navn er Orø Bådelaug. Dens hjemsted er Holbæk Kommune. Vedtægter for Orø Bådelaug 2 Sejlklubbens formål Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesser overfor

Læs mere

Forsamlingen godkendte dagsordenen med tilføjelse af punkt 7a: valg af antal medlemmer til divisionen og 7b: Valg af revisor og revisorsuppleant

Forsamlingen godkendte dagsordenen med tilføjelse af punkt 7a: valg af antal medlemmer til divisionen og 7b: Valg af revisor og revisorsuppleant Referat Divisionsrådsmøde - Absalon Division 1/4/2019 - Spejdercenter Holme, Arsenalvej 10, 1436 København 1. Valg af Dirigent og referent Dirigent- Helene Schiermer Referent- Mie Høst Haugaard Dirigenten

Læs mere

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet Vedtægter for Grundejerforeningen Lille Grundet Indholdsfortegnelse Side 1-2 Foreningens navn og hjemsted 3 3-5 Foreningens område og medlemskreds 3 6-7 Forenings formål og opgaver 4 8-12 Medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er: Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen (ASK) Foreningens hjemsted er Storkøbenhavn. 2.

Læs mere

VEDTÆGTER. for TRAPPELAUGET OREHØJGÅRD

VEDTÆGTER. for TRAPPELAUGET OREHØJGÅRD Udkast til omskrevne VEDTÆGTER for TRAPPELAUGET OREHØJGÅRD Navn og formål 1 Laugets navn er Trappelauget Orehøjgård med hjemsted i Tollerup, Halsnæs Kommune. Laugets formål er at opretholde og vedligeholde

Læs mere

KLUBVEDTÆGTER. Indhold: for medlemmer af. DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY. Klubvedtægter. Forretningsorden for generalforsamling

KLUBVEDTÆGTER. Indhold: for medlemmer af. DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY. Klubvedtægter. Forretningsorden for generalforsamling KLUBVEDTÆGTER for medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY Indhold: Klubvedtægter Forretningsorden for generalforsamling Forretningsorden for bestyrelsen 1 Klubbens formål og virke Klubbens formål

Læs mere

Referat stiftende generalforsamling. Tirsdag d. 9. april kl. 19.00 20.00.

Referat stiftende generalforsamling. Tirsdag d. 9. april kl. 19.00 20.00. Referat stiftende generalforsamling. Tirsdag d. 9. april kl. 19.00 20.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. ad1: Torben Balsby. 2. Valg af referent. ad2: Jane Sebelius 3. Optælling af fremmødte. ad3: Jane

Læs mere

Vedtægt for Foreningen OVNHUS

Vedtægt for Foreningen OVNHUS Vedtægt for Foreningen OVNHUS 1. Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Foreningen OVNHUS. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Odsherred Kommune 2. Formål Foreningens formål er: a. Primært en gang årligt

Læs mere

Ændringsforslag til vedtægterne

Ændringsforslag til vedtægterne Ændringsforslag til vedtægterne Europæisk Ungdom Danmark Landsmøde 22. februar 2014 Ændringsforslag 1-58 Indsendt af: Anne Sofie Tranberg & Tom Weinreich Note: Alle paragrafhenvisninger sker med de numre,

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Lov for Den danske Landinspektørforening Foreningens første lov blev vedtaget på stiftende generalforsamling den 30. august 1875. Foreningens navn

Læs mere

Love for Ledernes Hovedorganisation

Love for Ledernes Hovedorganisation Love for Ledernes Hovedorganisation 1. Navn 1.1 Organisationens navn er Ledernes Hovedorganisation med hjemsted i København. 2. Formål 2.1 Ledernes Hovedorganisation skal som en selvstændig og partipolitisk

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB

VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB Tegning af STANDER 1. NAVN Clubbens navn er MARSELISBORG KAJAK CLUB, hjemsted Århus kommune. Clubben er stiftet 1. november 1928. 2. FORMÅL Stk. 1. Clubbens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug

Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug 10 1: Foreningens navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Nees Kirsebærlaug. Stk. 2 Foreningen har hjemsted i Lemvig Kommune. 2: Foreningens formål og virke

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund Advokatfirmaet Drachmann Skolegade 24 4800 Nykøbing Falster CVR-nr. 21 63 41 90 Telefon 54 84 50 50 Fax 54 84 50 99 www.drachmann.com J.nr.: JP-11856-36 Advokat (H), partner Jacob Ploug jp@drachmann.com

Læs mere

Vedtægter for Rørvig Friskole

Vedtægter for Rørvig Friskole Side 1 af 6 Vedtægter for Rørvig Friskole 1 Hjemsted og adresse m.v. 1.1. Rørvig Friskole er en selvejende, uafhængig virkende grundskole, oprettet den 1. august 1968. 2 Formål Rørvig Friskole har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord. Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 29. januar 2014

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord. Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 29. januar 2014 Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 29. januar 2014 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 29. januar 2014 Side 1 af 7 Vedtægter 1. NAVN OG HJEMSTED

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN Navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Korthaarklubben og er stiftet 22.05.1908. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der er

Læs mere

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Indledning og mindeord Gert Clausen blev mindet Valg af dirigent og stemmetællere og referat Poul Weber blev valgt til dirigent Dirigenten erklærede årsmødet

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Standardvedtægter. 1 Navn og hjemsted

Standardvedtægter. 1 Navn og hjemsted Standardvedtægter September 2015 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Natteravnene - by. 1.2 Foreningens hjemsted fremgår af samarbejdsaftalen mellem foreningen og Fonden for Socialt Ansvar (FSA).

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer -

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer - Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer - BILAG A Gældende vedtægt 1 Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. Hjemstedet er København, Danmark. 2 Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd

Læs mere

VEDTÆGTER for AFDELINGER I KALAALLIT RØDE KORSIAT

VEDTÆGTER for AFDELINGER I KALAALLIT RØDE KORSIAT VEDTÆGTER for AFDELINGER I KALAALLIT RØDE KORSIAT 1. AFDELING OG KOMMUNEKREDS 1. Afdelingen er en del af landsforeningen Kalaallit Røde Korsiat. 2. Er der flere afdelinger inden for en kommune, kan afdelingerne

Læs mere

2.01 Er at udvikle Boesdal Kalkbrud til et mødested for kultur-, natur- & fritidsaktiviteter i Stevns kommune.

2.01 Er at udvikle Boesdal Kalkbrud til et mødested for kultur-, natur- & fritidsaktiviteter i Stevns kommune. Vedtægter Vedtægter for Foreningen Boesdal. 1 Navn og hjemsted 1.01 Foreningens navn er: Foreningen Boesdal. 1.02 Foreningens hjemsted er Stevns Kommune. 2 Formål 2.01 Er at udvikle Boesdal Kalkbrud til

Læs mere

Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK)

Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK) Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK) Indhold Side 1 Klubbens navn og hjemsted 3 2 DvKs organisation 3 3 DvKs formål. 3 4 Avlsarbejde... 3 5 Medlemskab 3 6 Kontingent 4 7 Ind- og udmeldelse. 4 8 Bestyrelsen...

Læs mere

Vedtægter. for. foreningen. Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle

Vedtægter. for. foreningen. Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle Vedtægter for foreningen Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er: Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle, i daglig tale

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R

V E D T Æ G T E R F O R Søren Lund advokat (H) V E D T Æ G T E R F O R 06.05.2009 SL-06175 / c 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er: Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning. Foreningens hjemsted er: Syddjurs Kommune. Foreningens

Læs mere

LOVE FOR MORSØ FIRMA OG FAMILIEIDRÆT VEDTAGET PÅ REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 29.MARTS 2012.

LOVE FOR MORSØ FIRMA OG FAMILIEIDRÆT VEDTAGET PÅ REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 29.MARTS 2012. LOVE FOR MORSØ FIRMA OG FAMILIEIDRÆT VEDTAGET PÅ REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 29.MARTS 2012. 1 FORENINGENS NAVN: Morsø Firma og Familieidræt FORENINGENS HJEMSTED Nykøbing Mors FORENINGENS SIGNATUR: M.F.S.

Læs mere

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne. Organisationens hjemsted er København. 2 Formål

Læs mere

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Referat fra divisionsrådsmøde d. 16-04-2015 Dagsorden: a. Valg af dirigent og referent b. Beretning fra divisionsledelsen c. fremlæggelse af årsregnskabet for det foregående år til godkendelse d. behandling

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer Hvor? Før Nu ændret til 4.5, foran stemmesedler Komma slettet 4.9 8. 12.1 13.1 4.9 9. 13.1 14.1 4.9 årsregnskab årsrapport 4.11 6, 7 & 8 7, 8 & 9 4.14 Intet punktum

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland Kap. 1. Selskabsbestyrelsens beføjelser: 1. Selskabsbestyrelsens ansvar Selskabsbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af boligselskabet. Den udøver de beføjelser og varetager de pligter, der tillægges

Læs mere

Minimumsvedtægter for afdelinger i LLO 2015

Minimumsvedtægter for afdelinger i LLO 2015 Minimumsvedtægter for afdelinger i LLO 2015 Minimumsvedtægter for afdelinger af Lejernes Landsorganisation Vedtaget på Lejernes Landsorganisations kongres 2015 I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Stk. 1. Afdelingens

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 28. FEBRUAR 2013 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent. b) Beretning

Læs mere

SERVITUT MED NYE VEDTÆGTER FOR FORENING

SERVITUT MED NYE VEDTÆGTER FOR FORENING SERVITUT MED NYE VEDTÆGTER FOR FORENING Prøvetinglysning - Tinglysning er ikke gennemført EJENDOM: Adresse: Nørholmsvej 16 0001g 0001fy 0014hq 0001fz Adresse: Nørholmsvej 13 0011c 0012i 0017be 0018v ANMODER:

Læs mere