Notat JL/ j

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat 05-10-2007 JL/ j"

Transkript

1 Notat JL/ j Vedrørende: Ny indberetningsprocedure og indberetningssystem for oplysninger vedr. indvandreres uddannelsesbaggrund. Beskrivelse af procedurer, datastrukturer og dataformater Fordeling: INM; Udbydere af danskundervisning; Leverandører af administrative systemer til udbydere af danskundervisning. Skrevet af: Jesper Lund Version nr.: 1.4 Dette er en opdatering af det tilsvarende notat i version 1.3, dateret den I forhold til forrige version er dette notat kun opdateret m.h.t. til henvisning til øvrige notater, tidsangivelser og lign. Siden medio marts 2007 er den hidtidige procedure for udbydere af danskundervisnings indberetning af kursisternes medbragte uddannelses- og erhvervsforhold (UE oplysninger) ændret. Hvor UE oplysningerne fra maj 2004 blev indberettet sammen med udbydernes kvartalsvise aktivitetsdata, bliver de nu indberettet separat i et nyudviklet register med tilhørende internet adgang. UE oplysninger skal således ikke længere medtages i de kvartalsvise aktivitetsdata. I forbindelse hermed er der blevet foretaget en mindre ændring i de tekniske specifikationer for aktivitetsindberetningen. Dette er præcist beskrevet i et nyt indberetningsnotat herfor, jf. link: Indberetning af aktivitetsdata, ver Nærværende notat beskriver først proceduren for og indholdet af indberetningerne, som de ligger fast på nuværende tidspunkt. Herefter følger en præcis skematisk fortegnelse af data og hvilke værdier disse skal og kan antage. Endelig beskrives i sidste afsnit hvordan data, såfremt der foretages masseindberetning (se det efterfølgende afsnit), skal organiseres i et XML dokument.

2 Side 2 Overordnet beskrivelse af den nye indberetningsproces Udbydere af danskundervisning under integrationsloven har pligt til at indhente oplysninger hos deres undervisningsaktive kursister svarende til Danmarks Statistiks spørgeskema: Statistik om uddannelse og arbejde i udlandet. Disse baggrundsoplysninger om den enkelte kursist er hidtil blevet indberettet i sammenhæng med de aktivitetsdata, som kvartalsvist indberettes til INM. Fremover udgår UE oplysningerne af aktivitetsdataene, og de indberettes i stedet separat én gang for hver kursist. Den nye UE indberetning foregår på en web side udviklet af UNI C for INM. Adgangen til web siden er den samme som aktivitetsindberetningen og brugerinterfacet ligger tæt op af denne. De væsentligste forskelle fra aktivitetsindberetningen er imidlertid at: Udbyderne kan vælge enten at indtaste UE oplysningerne direkte på hjemmesiden eller overføre dem (upload) via en datafil i XML format (på linje med aktivietsindberetningen) Da UE oplysningerne er stamoplysninger, indberettes disse data kun én gang for hver kursist i princippet så snart oplysningerne er indsamlet af udbyderen. Udbyderne har dog mulighed for at se og revidere allerede indberettede oplysninger, hvis det ønskes. Der er faciliteter til at udbyderne kan downloade UE oplysninger indberettet af dem til et Excel regneark. UE oplysningerne er ændret. Dels udgår spørgsmålene om erhvervsarbejde, dels gives der mulighed for en mere detaljeret registrering af kursistens uddannelse. Hvem skal indberette Alle udbydere, som varetager danskundervisning under danskundervisningsloven, indberetter direkte til INM. Hvornår skal der indberettes I modsætning til aktivitetsindberetningen, er UE oplysningerne ikke knyttet til en bestemt periode. De kan derfor indberettes løbende. I praksis forventer INM, at indberetning af nye UE oplysninger eller revision af eksisterende oplysninger, foretages mindst én gang per kvartal. Med samme frekvens vil INM få udsendt rykkere til udbyderne, der viser oversigter over CPR nr, som er indberettet i aktivitetsdataene, men som udbyderen endnu ikke har indberettet UE oplysninger for. Det nye system er planlagt er åbnet per april Her blev alle UE oplysninger, som INM allerede har registeret for kursister, som har været undervisningsaktive ved den enkelte udbyder, indlagt i databasen. Samtidig gives hver udbyder adgang til en oversigt over CPR nr. for hvilke INM aktuelt mangler UE oplysninger. Denne liste vil ikke inkludere kursister, som har været undervisningsaktive før , da Danmarks Statistik ikke længere opdaterer registre for personer indvandret i 2004 eller tidligere Hvilke kursister skal indberetningen omfatte: Indberetningen skal omfatte alle kursister, som er eller har været undervisningsaktive under danskundervisningsloven ved den enkelte udbyder. Når systemet er i gang, vil det såle-

3 Side 3 des kun være nystartede kursister, som kvartalsvist skal indberettes. Der skal ikke indberettes UE-oplysninger for kursister, som alene går op til prøve hos den pågældende udbyder som privatister, eller for kursister, som alene modtager rekvireret undervisning hos udbyderen. Hvilke oplysninger skal indberettes De oplysninger, der skal indberettes, er næsten identiske med de oplysninger, som tidligere indgik i aktivitetsindberetningen. Der er dog følgende ændringer: Spørgsmålene om erhvervserfaring fra hjemlandet udgår og skal ikke længere indberettes. Der gives sprogcentrene en (frivillig) mulighed for at registrere det præcise antal år kursisten har gået i grundskole. Der gives sprogcentrene en (frivillig) mulighed for at lave en mere detaljeret registrering indenfor det nuværende spørgsmål om kursistens højeste uddannelse. Enkelte spørgsmål har fået tilføjet en Uoplyst/Ukendt kategori. Til sidst i dette notat er der udarbejdet et nyt registreringsskema til netop de UE oplysninger, som skal indberettes fra den Der er ikke nogen periodeangivelse i data. Hvilke krav stilles der til validiteten af de indberettede data Når UE data for et CPR-nr. enten overføres eller indtastes, sker der samtidig en datavalidering. Kun hvis denne validering godkendes, bliver den pågældende kursists UE data skrevet til det bagvedliggende register. En udbyder kan altså opleve at blive rykket for UE data for en kursist, for hvem de allerede har forsøgt at uploade/indtaste data, men hvor data ikke blev sendt til UNI Cs database på grund af valideringsfejl. Datavalideringen af den enkelte kursists data består af tre elementer: 1) Data skal indberettes med de rigtige koder for de forskellige kategorier, ligesom fx årstal skal ligge indenfor bestemte intervaller. Alle disse formatkrav er beskrevet i det efterfølgende afsnit Feltspecifikationer. 2) Der må ikke være mangler i data, som ikke er naturligt forekommende. Dette gælder dog ikke de detaljerede spørgsmål om antal års grundskolegang i udlandet, højeste uddannelse og spørgsmålet til tekstspecifikation af uddannelsen. For visse af de øvrige spørgsmål er der indført en lovlig Uoplyst kategori, som kan og skal bruges, når det ikke har været muligt at få information om det pågældende emne. Dette fremgår af feltspecifikationen nedenfor. 3) Der kan evt. i samarbejde med Danmarks Statistik blive indlagt diverse konsistenscheck.

4 Side 4 Hvad skal der til før indberetningerne godkendes Som beskrevet ovenfor godkendes data kursist for kursist. Hvert kvartal sendes en liste til udbyderne med CPR nr. på kursister, for hvem INM mangler UE oplysninger. INM tager udgangspunkt i at alle relevante kursister skal have UE data indberettet, men vil dog acceptere en lille andel af manglende kursister. Som udgangspunkt vil dette acceptniveau blive sat ved 5 pct. af de kursister, som indberettes via aktivitetsindberetningen og for hvilke der skal indberettes UE oplysninger. Som manglende tæller også indberetninger for kursister, hvor data ikke overholder datavalideringen beskrevet ovenfor. Hvordan skal data indberettes Data kan indberettes på to måder: a) Oplysningerne kan tastes ind direkte på hjemmesiden, kursist for kursist. b) Data kan organiseres i en XML fil for et vilkårligt antal kursister og indberettes ved fil-upload. Skemadefinitionen på denne XML fil er beskrevet i sidste afsnit i dette notat. De to indberetningsformer kan blandes. Opdateringer af allerede indberettede data Data for den enkelte kursist kan til enhver tid ændres/opdateres. Dette kan ske både direkte på hjemmesiden via indtastningsskærmbilledet og, hvis data uploades fra en fil, for en kursists som findes i forvejen. I sidstnævnte tilfælde opdateres alle felter med de nye data. Uanset under hvilken form data ændres/opdateres vil systemet gøre brugene opmærksom på, at der allerede ligger data, som vil blive overskrevet. Ved XML upload kan brugeren da angive, at kun nye CPR nr. skal tilføjes, eller at alle de CPR nr., som aktuelt uploades, skal skrives til databasen, selvom det overskriver eksisterende data. Hvilke ændringer er der i aktivitetsindberetningen Den hidtidige kvartalsvise aktivitetsindberetning er ændret således, at oplysninger om uddannelse- og erhvervsbaggrund ikke længere skal indberettes i denne sammenhæng. Brugeren har fremover to muligheder: 1) Man kan indberette som hidtil (XML skema version 1.6). UE oplysningerne vil ikke blive overført til indberetningsdatabasen, og de kan være tomme eller udfyldt i XML dokumentet. Hvis de er udfyldt skal de dog opfylde XML skemaets formatkrav (valide værdier), selvom de efterfølgende ignoreres. Tomme UE felter skal altid optræde som tags i XML filen som hidtil. 2) Der er lavet en ny XML skemadefinition version 1.7, hvor disse variable ikke længere indgår. Der er lavet et nyt indberetningsnotat for aktivitetsindberetningen med dette versionsnummer.

5 Side 5 Datastrukturen i skematisk form Nedenstående figur viser datastrukturen i skematisk form. Som det ses findes der kun én tabel i databasen. Felter som er nøglefelter, dvs. at en given kombination heraf kun må forekomme én gang i databasen, står med fed skrift. Kursist_UEdata Ukode KCprNr KAlmSkolegang KSkoleIHjem KSkoleIHjemSpec KStudent KErhvervUdd KUddHjem KUddHjemSpec KHvilkudd KUddStedHjem KUddHjemVar KAfslutAar KTeoprak Felt specifikationer I det følgende angives de nøjagtige specifikationer for de felter, som er indeholdt i tabellen. For en række felter er de lovlige værdier af overskuelighedsgrunde dog angivet i en tabel efterfølgende. Bemærk: Er et felt markeret med X i kolonnen obligatorisk, betyder det, at det altid skal være udfyldt. Er feltet markeret med betyder, det, at feltet skal være udfyldt, med mindre det foranstående filterspørgsmål gør det irrelevant. I det sidste tilfælde skal feltet stå tomt (blankt). Filterstrukturen i data er som følger: Hvis KAlmSkolegang = 2 => samtlige resterende variable skal være blanke Hvis KAlmSkolegang = 1 => alle variable til og med KErhvervUdd skal være udfyldt, bortset fra KSkoleIHjemSpec, som er frivillige at registrere, og derfor kan stå blanke. Herefter: Hvis KErhvervUdd = 2 => samtlige resterende variable skal være blanke Hvis KErhvervUdd = 1 => samtlige resterende variable skal være udfyldt, bortset fra KUddHjemSpec og KHvilkudd, som er frivillige for udbyderen af registrere, og derfor kan stå blanke.

6 Side 6 Bemærk at visse variable har en kode for Uoplyst, hvorved feltet betragtes som udfyldt, hvis spørgsmålet skal besvares. Hvis spørgsmålet er irrelevant (filtreret ud), skal det altid stå blankt. Kursist_UEdata tabellen Felt Navn Info Lovlige værdier Obligatorisk Ukode Udbyder kode (=sprogcenter kode i offentlig udbyder regi) Tal, seks cifre Skal være konstant og = brugernavn, som har logget sig på hjemmesiden. KCprNr Kursistens CPR nummer Tekst, 10 tegn der accepteres kun alm. CPR, som overholder modulus 11 test. KAlmSkolegang KSkoleIHjem Gået i skole i andet land end DK Kursistens grundskolegang i hjemlandet KSkoleIHjemSpec Kursistens grundskolegang i hjemlandet, specifikt antal år Talkode, 1 ciffer 1 = Ja 2 = Nej Talkode, 1 ciffer 1 = 1-6 år 2 = 7-8 år 3 = 9-10 år 4 = 11+ år Tal, to cifre, værdier 1 20 KStudent Er kursisten student Talkode, 1 ciffer 1 = Ja 2 = Nej 9 = Uoplyst KErhvervUdd Har kursisten gennemført en erhvervsuddannelse Talkode, 1 ciffer 1 = Ja 2 = Nej KUddHjem Kursistens uddannelsesområde, hovedkategorier Talkode, 2 cifre (1-16) Se listen nedenfor. KUddHjemSpec Specifikt uddannelsesområde. Talkode, 4 cifre, jf. skema nedenfor KHvilkudd Beskrivelse af uddannelse Tekst, 75 tegn KUddStedHjem Uddannelsessted Talkode, 2 cifre (1-24) Se listen nedenfor. KUddHjemVar Varighed af uddannelse Talkode, 1 ciffer 1 = Under 1 år 2 = 1 3 år 3 = 3 5 år 4 = 5 år eller mere KAfslutAar KTeoprak Årstal for afslutning af uddannelse Var udd. teoretisk eller praktisk Årstal, 4 cifre, fx =uoplyst Talkode, 1 ciffer 1 = Mest/kun praktisk 2= Mest/kun teoretisk 9 = Uoplyst X X X (uoplyst mulig) (uoplyst mulig) (uoplyst mulig)

7 Side 7 Kodelister for felter KuddStedHjem hhv. KUddHjem Uddannelsessted i hjemlandet Uddannelse i hjemlandet (KUddStedHjem) (KUddHjem) 1 = Landbrugsskole, husholdningsskole 1 = Landbrug, fiskeri 2 = Jordbrugsuniversitet 2 = Jern og metal 3 = Håndværksskole, fagskole 3 = Teknik, industri i øvrigt 4 = Industrilaborantskole 4 = Grafiske fag 5 = Ingeniørskole 5 = Byggefag 6 = Teknisk universitet, arkitektskole 6 = Fødevarer 7 = Handel og kontor 7 = Handelsskole 8 = Samfundsfag/Samfundsvidenskab 8 = Højere handelsskole 9 = Naturvidenskab 9 = Handelsuniversitet 10 = Transport, kommunikation 10 = Biblioteksskole 11 = Social- og sundhedsvæsen 11 = Socialrådgiverskole, journalistskole 12 = Pædagogisk uddannelse 12= Politiskole, officersskole 13 = Kultur, kunst 13 = Lærerseminarium, pædagogseminarium 14 = Erhvervssprog/Humaniora 14 = Social- og Sundhedsskole 15 = Politi, militær 15 = Apoteksass.skole, hospitalslaborantskole 16 = Anden serviceuddannelse 16 = Sygeplejeskole, terapeutskole, jordemoderskole, 17= Farmaceutskole, tandlægeskole 18 = Transportskole, søfartsskole 19 = Maskinmesterskole 20 = Filmskole, teaterskole 21 = Designskole 22 = Kunstakademi, musikkonservatorium 23 = Andet universitet 24 = Uddannet uden skoleophold

8 Kodeliste for feltet KUddHjemSpec Hovedområde Kode Betydning Landbrug, fiskeri 101 Dyrlæge 102 Fisker 103 Gartner 104 Landbrugstekniker 105 Landmand 106 Skov- og landskabsingeniør 107 Andet/Ukendt område indenfor landbrug eller fiskeri Jern og metal 201 Automekanik 202 Elektromekanik 203 Maskinarbejder 204 Mekaniker 205 Skibshåndværk 206 Smed 207 Værktøjsmager 208 Andet/Ukendt område indenfor jern- og metalfag Teknik, industri i ø 301 Arkitekt 302 Elinstallatør 303 Ingeniør 304 Tekniker 305 VVS-teknik 306 Sadelmager 307 Skomager 308 Skrædder 309 Andet/Ukendt område indenfor øvrig teknik, industri Grafiske fag 401 Bogbinder 402 Litograf 403 Grafiker 404 Pressefotograf 405 Trykker 406 Tryktekniker 407 Typograf 408 Typotekniker 409 Andet/Ukendt område indenfor grafiske fag Byggefag 501 Brolægger 502 Elektriker 503 Glarmester 504 Maler 505 Murer 506 Snedker 507 Tømrer 508 VVS-montør 509 Andet/Ukendt område indenfor byggefag Fødevarer 601 Bager 602 Kok 603 Levnedsmiddeltekniker/-ingeniør, 604 Mejerist 605 Slagter 606 Tjener 607 Økonoma 608 Andet/Ukendt område indenfor fødevarer

9 Handel og kontor 701 Butiksassistent 702 Dekoratør 703 Edb-assistent 704 Kontor-/bank-/forsikringsassistent 705 Lægesekretær Samfundsfag/Samfundsvidenskab 706 Andet/Ukendt område indenfor handel og kontor 801 Datanom/datamatiker Side Jurist 803 Merkonom 804 Psykolog 805 Revisor 806 Socialrådgiver 807 Sociolog 808 Økonom 809 Andet/Ukendt område indenfor samfundsfag/samfundsvidenskab Naturvidenskab 901 Biolog 902 Datalog 903 Forsikringsvidenskab 904 Fysiker 905 Geograf 906 Kemiker 907 Matematiker 908 Statistiker 909 Andet/Ukendt område indenfor naturvidenskab Transport, kommunikation 1001 Chauffør 1002 Havne-/terminalarbejde 1003 Pilot 1004 Radiotelegrafist 1005 Redder 1006 Skibsassistent 1007 Styrmand 1008 Andet/Ukendt område indenfor transport & kommunikation Social- og sundhedsvæsen 1101 Ergo-/fysioterapeut 1102 Farmaceut 1103 Hospitalslaborant 1104 Læge 1105 Radiograf 1106 Sygeplejer 1107 Tandlæge 1108 Andet/Ukendt område indenfor social- og sundhedsvæsen Pædagogisk uddannelse 1201 Børneforsorg 1202 Folkeskolelærer 1203 Pædagog 1204 Pædagogisk kandidat 1205 Socialpædagog 1206 Andet/Ukendt område indenfor pædagogisk uddannelse

10 Side 10 Kultur, kunst 1301 Filminstruktør 1302 Konservator 1303 Kunsthåndværker 1304 Kunstner 1305 Musiker 1306 Sanger 1307 Skuespiller 1308 Andet/Ukendt område indenfor kultur og kunst Erhvervssprog/Humaniora 1401 Arkæologi 1402 Bibliotekar 1403 Historie 1404 Journalist 1405 Medievidenskab 1406 Sprog/litteratur 1407 Teologi 1408 Tolk 1409 Andet/Ukendt område indenfor erhvervssprog/humaniora Politi, militær 1501 Forsvarsuddannelse 1502 Fængselsbetjent 1503 Officer i hæren/søværnet/flyvevåbnet 1504 Politibetjent 1505 Andet/Ukendt område indenfor politi og militær Anden serviceuddannelse 1601 Ejendomsfunktionær 1602 Frisør 1603 Kosmetiker 1604 Optiker 1605 Ortopædist 1606 Urmager 1607 Varmemester 1608 Andet/Ukendt område indenfor anden serviceuddannelse

11 Side 11 XML skemadefinition Nedenstående XML skemadefinition findes også på INMs hjemmeside som separat dokument. Vær opmærksom på følgende: Namespace referencen i headeren er Feltet version angiver hvilken version af skemaet. Kun XML dokumenter af samme version, for denne 1.3, validerer mod dette skema. For tabellen kræves det at felterne kommer i en bestemt rækkefølge (samme som i definitionerne ovenfor). Dette er angivet med <xs:sequence> tag en. For nogle felter kræves det, at der altid står en tag for feltet uanset om der findes data eller ej. Dette krav kan ses ved specifikationen nillable="true" i <xs:element> tag en tilhørende feltet. Feltet produktkode er systemleverandørens frivillige mulighed for at angive fx systemnavn og version på det system, der har produceret XML filen. Maksimalt 256 tegn fri tekst. XML skema findes i separat dokument INM_UEdata_v13.xsd

12 Side 12 Registreringsskema til UE oplysninger ved sprogcentrene per Nærværende skema omfatter de spørgsmål, som per skal indberettes til INM. Det kan således benyttes af sprogcentrene ved udfyldelsen sammen med kursisterne. Skemaet ligger som separat dokument på INMs hjemmeside. Se separat dokument med nyt registreringsskema

Notat. Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere 27.06.2012 JL

Notat. Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere 27.06.2012 JL Notat Vedrørende: Skrevet af: Introdansk beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere Jesper Lund Version: 1.4: rev. af Ankestyrelsen, januar 2014 27.06.2012 JL I

Læs mere

Danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. - beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger

Danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. - beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger Notat Vedrørende: Skrevet af: Danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. - beskrivelse af fastlagte krav til indberetning af statistikoplysninger fra udbydere UNI-C: Jesper Lund/Lars Strange/Henrik Rosendahl-Kaa

Læs mere

Notat. Resultater af afdækning af flygtninges kompetencer

Notat. Resultater af afdækning af flygtninges kompetencer Notat Resultater af afdækning af flygtninges kompetencer Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet (UIBM) har i november og december 2015 gennemført en spørgeskemaundersøgelse i kommunerne af nyankomne

Læs mere

Masseindberetning i HR-Løn

Masseindberetning i HR-Løn Masseindberetning i HR-Løn Side 1 af 18 I denne vejledning kan du læse, hvordan du gør, når du skal indberette ensartede lønændringer til mange medarbejdere. Masseindberetning kunne fx være udbetaling

Læs mere

Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold efterår 2015

Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold efterår 2015 Undersøgelse af højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold efterår 2015 Undersøgelsen er baseret på data om højskolelæreres løn- og ansættelsesforhold, som er indsamlet maj 2015. Spørgsmålene omhandler

Læs mere

Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret maj 2016 af STIL/Mette Fogh Kolmos version 9.1.

Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret maj 2016 af STIL/Mette Fogh Kolmos version 9.1. Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret maj 2016 af STIL/Mette Fogh Kolmos version 9.1. Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Frivilligt Ulønnet Arbejde (FUA) Opretter: 30. juni 2015 Version: 1.0

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Frivilligt Ulønnet Arbejde (FUA) Opretter: 30. juni 2015 Version: 1.0 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Frivilligt Ulønnet Arbejde (FUA) Opretter: 30. juni 2015 Version: 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 1.1 FORRETNINGSMÆSSIG UNDERSTØTTELSE

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Indberetning til venteinfo Brugervejledning. Version 1.0. August 2011

Indberetning til venteinfo Brugervejledning. Version 1.0. August 2011 Indberetning til venteinfo Brugervejledning 2011 Version 1.0. August 2011 Brugervejledning - indberetning af fremadrettede ventetider Dokumentation af Specialiseret Sundhedsvæsen Sundhedsstyrelsen Islands

Læs mere

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3 Brugervejledning NIV Indberetning af fremadrettede ventetider Version 1.3 Kolofon Brugervejledning NIV Udgiver: Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution: Sundhedsdatastyrelsen Design: Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.28.0. Den 8. august 2012. J.nr. 4004-V1046-12

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.28.0. Den 8. august 2012. J.nr. 4004-V1046-12 Versionsbrev LUDUS Web version 2.28.0 Den 8. august 2012 J.nr. 4004-V1046-12 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Notat. 1.1 Hvem skal indberette. Vejledning til indberetning af aktivitetsdata til danskundervisningsdatabasen

Notat. 1.1 Hvem skal indberette. Vejledning til indberetning af aktivitetsdata til danskundervisningsdatabasen Notat 2. august 2017 Vejledning til indberetning af aktivitetsdata til danskundervisningsdatabasen Denne vejledning beskriver i detaljer strukturen for de danskundervisningsdata (aktivitetsdata), som skal

Læs mere

VERSIONSBREV. LUDUS version 1.29.0. Den 8. marts 2010. J.nr.: 4004-V0392-10. CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N

VERSIONSBREV. LUDUS version 1.29.0. Den 8. marts 2010. J.nr.: 4004-V0392-10. CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N VERSIONSBREV LUDUS version 1.29.0 Den 8. marts 2010 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk, scandihealth@csc.com CVR-nr.

Læs mere

Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer

Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer Dette er en vejledning til brug for indberetning af kollektive tjenesteforseelser i kommunerne. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oprettelse

Læs mere

Brugermanual til Ventelistelukning. www.ventelistelukning.dk

Brugermanual til Ventelistelukning. www.ventelistelukning.dk Brugermanual til Ventelistelukning www.ventelistelukning.dk Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Driftsoverenskomstpartnere (DOP) med ét institutionsnummer, der skal indberette til flere VUC er.

Driftsoverenskomstpartnere (DOP) med ét institutionsnummer, der skal indberette til flere VUC er. Driftsoverenskomstpartnere (DOP) med ét institutionsnummer, der skal indberette til flere VUC er. Denne vejledning henvender sig kun til de DOP er, der har et institutionsnummer og som skal indberette

Læs mere

Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale data på miljøområdet

Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale data på miljøområdet Projekt kommunalreformens forvaltningsgrundlag og digital forvaltning på miljøområdet Miljøministeriet CFK j.nr. Ref.: kich/bla/cab Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale

Læs mere

KVIK-GUIDE: Sådan tjekker du din indberetning

KVIK-GUIDE: Sådan tjekker du din indberetning KVIK-GUIDE: Sådan tjekker du din indberetning Indberetning.da.dk samler al information vedrørende indberetning til DA Statistik for virksomheder, der er medlem af en arbejdsgiverorganisation i DA. For

Læs mere

B Bager 006 Bager konditor 180 Bager konditor kvinde 180. Oversigt over Uddannelser

B Bager 006 Bager konditor 180 Bager konditor kvinde 180. Oversigt over Uddannelser Oversigt over Uddannelser A ALUsmed mand 497 ALU Tømrer Mand 476 Anlægsgartner kvinde 140 Anlægsstruktør mand 177_477 Arbejdsmand med kloakrør 153_1153 Arkæolog 002 Arestbetjent mand 10152 Arrestbetjent

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.24.1. Den 29. november 2011. J.nr. 4004-V1666-11

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.24.1. Den 29. november 2011. J.nr. 4004-V1666-11 Versionsbrev LUDUS Web version 2.24.1 Den 29. november 2011 J.nr. 4004-V1666-11 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/sundhed, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING 2016 Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Sundhedsstyrelsen, 2016.

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen

Brugervejledning. Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen 7. februar 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 BEMÆRKNINGSFELT... 4 2 UDDANNELSESPLANEN FOR ELEVER... 5 2.1 LOGIN...

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

27.000 unge førtidspensionister har ingen uddannelse

27.000 unge førtidspensionister har ingen uddannelse 27.000 unge førtidspensionister har ingen uddannelse Godt 32.000 af de ca. 237.000 førtidspensionister i Danmark er under 40 år. Ud af disse har 27.000, eller hvad der svarer til mere end 4 ud af 5, ikke

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

Vejledning til fravær i Tabulex TEA

Vejledning til fravær i Tabulex TEA Vejledning til fravær i Tabulex TEA Indholdsfortegnelse Indhold Hvad er TEA Fravær... 3 Fraværsårsager... 3 Hvad er dagsfravær... 3 Indberetning af fravær... 3 Udskriv mødeliste til afkrydsning... 3 Registrer

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Metode bag opgørelse af skolernes planlagte undervisningstimetal

Metode bag opgørelse af skolernes planlagte undervisningstimetal Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 335 Offentligt 15. august 2011 Metode bag opgørelse af skolernes planlagte undervisningstimetal Af Katja Behrens Indledning Opgørelsen af de planlagte undervisningstimetal

Læs mere

Beskrivelse af opdateret profilafklaringsværktøj til uddannelseshjælpsmodtagere

Beskrivelse af opdateret profilafklaringsværktøj til uddannelseshjælpsmodtagere Beskrivelse af opdateret profilafklaringsværktøj til uddannelseshjælpsmodtagere Nye muligheder med profilafklaringsværktøjet til unge Den 1. april 2016 er der idriftsat en opdateret version af det digitale

Læs mere

Version 5.1 19.12.2014. Vejledning. Karakterindberetning til Optagelse.dk

Version 5.1 19.12.2014. Vejledning. Karakterindberetning til Optagelse.dk Version 5.1 19.12.2014 Vejledning Karakterindberetning til Optagelse.dk 2014/2015 1 Indholdsfortegnelse 2 Nyt... 3 2.1 Standpunktskarakterer for 8. klasse til Optagelse.dk... 3 2.2 Tidsfrister for indberetning

Læs mere

Ph.d. Ph.d.-uddannelsen i tal udviklingen frem til og med 2013

Ph.d. Ph.d.-uddannelsen i tal udviklingen frem til og med 2013 Ph.d. Ph.d.-uddannelsen i tal udviklingen frem til og med 2013 I globaliseringsaftalen fra 2006 blev det besluttet at fordoble det årlige ph.d.-optag fra 2003 til 2010 1. Ved globaliseringsaftalens udløb

Læs mere

7 ud af 10 akademikere har længere uddannelse end deres forældre

7 ud af 10 akademikere har længere uddannelse end deres forældre 7 ud af 1 akademikere har længere uddannelse end deres forældre AE har undersøgt den familiemæssige uddannelsesbaggrund for alle nyuddannede akademikere. Analysen viser, at 73 procent af alle nyuddannede

Læs mere

Indhold... 1. Introduktion... 2

Indhold... 1. Introduktion... 2 Notat Vedrørende: Vejledning til indberetning af data vedr. introdansk Skrevet af: Henrik Rosendahl-Kaa Version: 1: rev. af Ankestyrelsen, januar 2014) 08.11.2012 / JL Indhold Indhold... 1 Introduktion...

Læs mere

Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis

Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis Fritidsjagtbevis søg, forny, indberet Hvorfor bruge løsningen? Når man søger om fritidsjagtbevis via selvbetjeningsløsningen,

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. oktober 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 2 AUTORISATION 4 3 ADGANG

Læs mere

Netkatalog upload. Forord: Formål:

Netkatalog upload. Forord: Formål: Netkatalog upload Forord: De data, I indsender som e-katalog, genbruges af SKI s kunder i de ordre, der sendes tilbage til Jer. Det er derfor vigtigt, både for kundes efterfølgende fakturakontrol; men

Læs mere

Tal på danskuddannelsesområdet (til og med 4. kvartal 2011)

Tal på danskuddannelsesområdet (til og med 4. kvartal 2011) Tal på danskuddannelsesområdet (til og med 4. kvartal 2011) 1 Generel introduktion til danskuddannelserne og de afsluttende prøver på danskuddannelserne Danskuddannelserne er opdelt i tre uddannelser:

Læs mere

Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen 1

Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen

Læs mere

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.06 April 2003 BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS x Befolkningens uddannelsesmæssige status opgøres for den bosatte befolkning mellem

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] Opret CV og Jobønsker på jobnet På Jobnets forside Jobnet.dk kan du oprette et CV. Det kan du gøre ved at oprette dig som bruger via linket Mit CV

Læs mere

Indberetningsstruktur for kursistindberetning

Indberetningsstruktur for kursistindberetning Indberetningsstruktur for kursistindberetning Dato 04-11-2015 Version Status 1.0 Gældende Ansvarlig Thomas Quaade Side 2 af 17 Ændringshistorik Version Kapitel/afsnit Beskrivelse Side 3 af 17 Indhold 1

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer Netprøver.dk Brugervejledning til Brugeradministratorer 8. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Login... 4 3 Brugeradministration... 5 3.1 Tilføj bruger... 7 3.2 Tilføj mange brugere... 8 4 På prøvedagen:

Læs mere

Vejledning til CVRselvbetjeningsløsning

Vejledning til CVRselvbetjeningsløsning Vejledning til CVRselvbetjeningsløsning 1. Indledning 2. Abonnement og enkeltudtræk 2.1 Valg af udtrækstype 2.2 Indhold af dit udtræk 2.3 Filtre - Filtrering af dit udtræk 2.3.1 Anvend filtrene på 2.3.2

Læs mere

Anbringelsesstatistik 2011. Vejledning til Skema 1. Oprettelse af sag, 0-17årige

Anbringelsesstatistik 2011. Vejledning til Skema 1. Oprettelse af sag, 0-17årige Opdateret 11. juli 2011 Anbringelsesstatistik 2011 Vejledning til Skema 1. Oprettelse af sag, 0-17årige Ny registrering Kommunen skal udfylde og indberette et statistikskema med grundoplysninger for hvert

Læs mere

Automatisering på arbejdsmarkedet. En befolkningsundersøgelse

Automatisering på arbejdsmarkedet. En befolkningsundersøgelse Automatisering på arbejdsmarkedet En befolkningsundersøgelse Januar 2016 Automatisering på arbejdsmarkedet Indledning Hele vejen gennem industrialiseringen har indførelse af teknologi betydet, at arbejdsopgaver,

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS version Den 22. december J.nr V

Versionsbrev. LUDUS version Den 22. december J.nr V Versionsbrev LUDUS version 1.35.0 Den 22. december 2010 J.nr. 4004-V1581-10 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk, scandihealth@csc.com

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.29.0. Den 17. oktober 2012. J.nr. 4004-V1047-12

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.29.0. Den 17. oktober 2012. J.nr. 4004-V1047-12 Versionsbrev LUDUS Web version 2.29.0 Den 17. oktober 2012 J.nr. 4004-V1047-12 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Job og prestige ANALYSE-BUREAU I ANALYSE DANMARK PUBLICERET I UGEBREVET A4 I DATO: 25.9.2006, 2.10.2006, 16.10.2010, 23.10.2010

Job og prestige ANALYSE-BUREAU I ANALYSE DANMARK PUBLICERET I UGEBREVET A4 I DATO: 25.9.2006, 2.10.2006, 16.10.2010, 23.10.2010 Job og prestige Ugebrevet A4 har bedt 2.155 danskere om at vurdere prestigen for 99 forskellige stillinger. Helt i bund ligger arbejdsløse, men undervisere og faglærte tillægges heller ikke høj prestige.

Læs mere

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 TØNDER 10 Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og

Læs mere

Versionsbrev LUDUS Web version 2.10.0. LUDUS Web 2.10.0. Den 2. oktober 2009. J. nr: 4004-V1288-09

Versionsbrev LUDUS Web version 2.10.0. LUDUS Web 2.10.0. Den 2. oktober 2009. J. nr: 4004-V1288-09 Versionsbrev LUDUS Web version 2.10.0 J. nr: 4004-V1288-09 Journal nr.. 4004-V1288-09 LUDUS Web version 2.10.0 Side 1 af 12 1. Leverancens omfang... 3 2. Fremgangsmåde... 4 2.1 Opdatering... 4 2.2 Nyinstallation...

Læs mere

Brugervejledning til DHF's onlinesystem

Brugervejledning til DHF's onlinesystem Brugervejledning til DHF's onlinesystem Indholdsfortegnelse Oprette ny bruger 2 Login 4 Oprettelse af arrangement 5 Rettelse af arrangementsdata 7 Tilmelding på lukket liste 8 Deltagerliste 13 Ændre deltagerdata

Læs mere

0. Administrative oplysninger om registeret

0. Administrative oplysninger om registeret Registerdeklaration Register over anvendelse af tvang i psykiatrien Opdateret januar 2015 0. Administrative oplysninger om registeret 0.1 Registernavn Dansk: Register over anvendelse af tvang i psykiatrien

Læs mere

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen... 2 Årsregnskab... 2 Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15 Versionsbrev LUDUS Web version 2.42.1 Den 27. maj 2015 J.nr. 4004-V0720-15 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14 Vejledning TEA Grønland Prøveafvikling Trin for trin skoleåret 2013/14 1 Indhold Opret prøverne... 3 Afstemning af tilmeldinger til prøver... 3 Indberet detaljer på prøverne... 3 Indberetning af tekstopgivelser...

Læs mere

RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt

RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt AdvoForum A/S RKI indberetning...3 Indledning...3 Opsætning...3 Aktiviteter...6 Part kort...6 Klient kort...7 Sagskort...8

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Dokument version: 1.3 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldsekretariatet Ny Østergade 7-11 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

STIL Styrelsen for It og Læring. Praktisk vejledning til skolerne

STIL Styrelsen for It og Læring. Praktisk vejledning til skolerne STIL Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skolerne Grundskolekarakterer 2015 Side 2 af 7 Indhold PRAKTISK:... 3 Hvilken indberetning handler det om?... 3 Hvilke skoler er omfattet af indberetningen?...

Læs mere

Dokumentation af interviewundersøgelser

Dokumentation af interviewundersøgelser Dokumentation af interviewundersøgelser Varedeklaration Opgave Kunde Delopgaver udført af: Population Stikprøve Dataindsamling Opregning Population Bruttostikprøve Nettostikprøve Antal svar Svarprocenter:

Læs mere

Vejledning til Jobcenter Planner

Vejledning til Jobcenter Planner Vejledning til Jobcenter Planner Online tilbud og selvbooking Version 1.2 Oprettet den 11. januar 2016 Vejledningen tager udgangspunkt i 2015-4 Spørgsmål eller ønsker til Jobcenter Planner kan rettes til

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 004-14 Ny aftale om fodterapi Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Læs mere

Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne)

Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne) Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne) Formål: Ved at anvende arkiv-funktionen kan arrangørerne ved et træningsløb uden tilmeldinger eller ved åbne baner hurtigt

Læs mere

1 Brug af snitfladebeskrivelsen... 2. 2 Formål og beskrivelse... 2. 2.1 Hvad er formålet med snitfladen?... 2. 2.2 Beskrivelse af snitfladen...

1 Brug af snitfladebeskrivelsen... 2. 2 Formål og beskrivelse... 2. 2.1 Hvad er formålet med snitfladen?... 2. 2.2 Beskrivelse af snitfladen... AUB - Indberet skoleophold(al8) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Brug snitfladebeskrivelsen... 2 2 Formål og beskrivelse... 2 2.1 Hvad er formålet med snitfladen?... 2 2.2 Beskrivelse snitfladen...

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Fredericia Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Fredericia Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

Notat vedrørende forelæggelse af revisionsgruppens anbefalinger vedrørende akkrediteringsstandarder

Notat vedrørende forelæggelse af revisionsgruppens anbefalinger vedrørende akkrediteringsstandarder Notat vedrørende forelæggelse af revisionsgruppens anbefalinger vedrørende akkrediteringsstandarder mv. Bestyrelsen besluttede i sit møde den 26. juni 2007, pkt. 94/07, at nedsætte en revisionsgruppe til

Læs mere

Profilmodel 2012 Videregående uddannelser

Profilmodel 2012 Videregående uddannelser Profilmodel 1 Videregående uddannelser En fremskrivning af hvor stor en andel af en niende klasse årgang, der forventes at få en videregående uddannelse Profilmodel 1 er en fremskrivning af, hvordan en

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.45.0. Den 13. januar 2016. J.nr. 4004-V1653-16

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.45.0. Den 13. januar 2016. J.nr. 4004-V1653-16 Versionsbrev LUDUS Web version 2.45.0 Den 13. januar 2016 J.nr. 4004-V1653-16 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere

MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere INDHOLDSFORTEGNELSE: MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere... 1 1 Indledning... 3 2 Understøttede

Læs mere

anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012

anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012 Et anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012 INTRO KONTAKTLÆRER EVALUERING REJSE FEST MOTION RESPEKT VEJLEDNING HUMOR HJÆLP & STØTTE OSO VENNER MØDEPLIGT AFKLARING BROBYGNING LEKTIER PRØVER OBLIGATORISKE

Læs mere

Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter

Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter 1 VERSION #01, 01.03.2016 INDHOLD 3 3 4 4 4 4 4 4 5 5 5 6 7 8 11 11 11 11 12 12 12 12 12 14 Om denne vejledning

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til medarbejdere 4. september 2015 Side 1 af 23 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Check-in... 4 2. Her og nu... 5

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal

Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal Ansøgning gennem den digitale ansøgningsportal Dette dokument er en vejledning til hvordan ansøgere skal udfylde de digitale ansøgningsskemaer

Læs mere

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015 Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015 Følgende vejledning indeholder en beskrivelse af de funktionsmæssige ændringer, der implementeres i PAS og WebPAS pr. 10. juni 2015. Vejledningen sendes

Læs mere

Efter 1/1 2007 vil alle data vedrørende kommunernes forvaltning på grundvandsområdet findes i PC Jupiter XL samt på Danmarks Miljøportal.

Efter 1/1 2007 vil alle data vedrørende kommunernes forvaltning på grundvandsområdet findes i PC Jupiter XL samt på Danmarks Miljøportal. NOTAT Oplæg om grundvand. Af Carsten Christiansen, konsulent, Kontoret for teknik og miljø, KL Kommunerne får efter 1/1 2007 en række nye opgaver på grundvandsområdet med forvaltning efter vandforsyningsloven,

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS Information fra s Statistiske Kontor Nr. 1.15 Dec. 2000 BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS x Befolkningens uddannelsesmæssige status opgøres for den bosatte befolkning mellem 20 og 66 år

Læs mere

Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for boligorganisationer

Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for boligorganisationer LANDSBYGGEFONDEN 26. februar 2014 Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for boligorganisationer (Dokumentationspakker 2014) 3. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. DIAGRAM OVER PROCESSEN...

Læs mere

Kommunale afgørelser i førtidspensionssager Afgørelser truffet efter pensionslovens regler gældende fra 1. januar 2003 (ny ordning).

Kommunale afgørelser i førtidspensionssager Afgørelser truffet efter pensionslovens regler gældende fra 1. januar 2003 (ny ordning). SKEMAVEJLEDNING Kommunale afgørelser i førtidspensionssager Afgørelser truffet efter pensionslovens regler gældende fra 1. januar 2003 (ny ordning). Hvem skal anvende det elektroniske indberetningsskema?

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere

Spørgsmål og svar - Systemudbydere...

Spørgsmål og svar - Systemudbydere... Spørgsmål og svar - Systemudbydere... Hvilke medarbejdere skal der indberettes data på til ACF? Nettobeløb Som udgangspunkt skal der KUN indberettes beskattede feriepenge. Det svarer til, at I skal indberette

Læs mere

Alt, hvad I skal vide som arrangører på Kulturnatten 2016

Alt, hvad I skal vide som arrangører på Kulturnatten 2016 Alt, hvad I skal vide som arrangører på Kulturnatten 2016 Vi forventer, at I som arrangør er indforstået med nedenstående deadlines og kriterier. Har I spørgsmål, så er I selvfølgelig velkomne til at kontakte

Læs mere

NOTAT: LEDIGHEDSBEGREBET VED DIMENSIONERINGEN AF ANTROPOLOGI ANALYSE OG TAL

NOTAT: LEDIGHEDSBEGREBET VED DIMENSIONERINGEN AF ANTROPOLOGI ANALYSE OG TAL NOTAT: LEDIGHEDSBEGREBET VED DIMENSIONERINGEN AF ANTROPOLOGI ANALYSE OG TAL Notat - Ledighedsbegrebet ved dimensioneringen af antropologi Udarbejdet af: Thomas Mørch Pedersen Malte Moll Wingender Ved:

Læs mere

LEDELSES- OG REVISORERKLÆRING ÅBEN UDDANNELSE PÅ VIDEREGÅENDE NIVEAU Aktivitet på professionshøjskoler og universiteter

LEDELSES- OG REVISORERKLÆRING ÅBEN UDDANNELSE PÅ VIDEREGÅENDE NIVEAU Aktivitet på professionshøjskoler og universiteter LEDELSES- OG REVISORERKLÆRING ÅBEN UDDANNELSE PÅ VIDEREGÅENDE NIVEAU Aktivitet på professionshøjskoler og universiteter I. Indberetning af aktivitet under lov om åben uddannelse på videregående niveau

Læs mere

Databrud i ATR ved overgang til eindkomst

Databrud i ATR ved overgang til eindkomst Databrud i ATR ved overgang til eindkomst Arbejdstidsregnskabet (ATR) off1entliggjorde et revideret kvartalsregnskab d. 13. december 2012 og et revideret årsregnskab d. 18.december 2012. Tidsserien for

Læs mere

Import af holdudbudsoplysninger fra studieadministrative systemer i UddannelsesGuiden 3.0

Import af holdudbudsoplysninger fra studieadministrative systemer i UddannelsesGuiden 3.0 Import af holdudbudsoplysninger fra studieadministrative systemer i UddannelsesGuiden 3.0 Dato 04-08-2015 Version Status 1.0 Gældende Ansvarlig Lars Ingesman Side 2 af 7 Ændringshistorik Version Kapitel/afsnit

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer 4 Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Svendborg Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Svendborg Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere

BILAG 3: DETALJERET REDEGØ- RELSE FOR REGISTER- ANALYSER

BILAG 3: DETALJERET REDEGØ- RELSE FOR REGISTER- ANALYSER Til Undervisningsministeriet (Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen) Dokumenttype Bilag til Evaluering af de nationale test i folkeskolen Dato September 2013 BILAG 3: DETALJERET REDEGØ- RELSE FOR REGISTER- ANALYSER

Læs mere

Emne Sidst opdateret 23-08-2010/version 1. 1/Steen Eske Christensen

Emne Sidst opdateret 23-08-2010/version 1. 1/Steen Eske Christensen Emne Sidst opdateret 23-08-2010/version 1. 1/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Behandlede emner Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels

Læs mere

Tal for produktionsskoler i kalenderåret 2009

Tal for produktionsskoler i kalenderåret 2009 Tal for produktionsskoler i kalenderåret 2009 Af Asger Hyldebrandt Pedersen 8 pct. flere deltagere har afsluttet ophold på produktionsskoler i 2008 end i 2009. Alderen på de afsluttende deltagere steg.

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Indberetning af årselever - skolehjem Sidst opdateret 08-03-2010/version 1. 3/UNI C//Steen Eske

Indberetning af årselever - skolehjem Sidst opdateret 08-03-2010/version 1. 3/UNI C//Steen Eske Indberetning af årselever - skolehjem Sidst opdateret 08-03-2010/version 1. 3/UNI C//Steen Eske Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Søgning 2015. Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner

Søgning 2015. Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Søgning 2015 Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 19. marts, 2015 Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere