Nr. 2 Jens Sjöström. Kartoffelboullion med smag af hav. 5 pers. Du skal bruge: 10 store polariskartofler. 2 gul vandel-kartofler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. 2 Jens Sjöström. Kartoffelboullion med smag af hav. 5 pers. Du skal bruge: 10 store polariskartofler. 2 gul vandel-kartofler"

Transkript

1 Kartoffelboullion med smag af hav. 5 pers. Du skal bruge: 10 store polariskartofler 2 gul vandel-kartofler 3 king edward-kartofler 1 flot pighvar 8 østers 1 agurk 2 skalotteløg 1 lille bdt. dild og purløg 1 fed hvidløg 6 mandler 160 g pasteuriseret æggehvide 600 g neutral olie 30 g creme fraiche 50 g sødmælk 1230 g vand 200 g eddike 40 g sukker 1 citron salt Skræl alle kartoflerne inden brug. Gem polariskartoflernes skræl til hovedretten. Bouillon: Juice de 10 polariskartofler i en juicer og tag 300 gram juice fra til chipsene. Resten af juicen kommes i en bøtte sammen med saften fra en halv citron. Den skal efterfølgende stå indtil kartoffelstivelsen falder til bunds (ca. et kvarter). Den klare juice kommes i en kasserolle og koges op på høj varme under omrøring. Lad den koge i 30 sekunder og sigt den derefter gennem etamine. Den sigtede væske fryses og tøs op igennem etamine for at få en helt klar bouillon.

2 Pighvarren filetteres, og hovedet og benene skylles i koldt vand og kommes i en gryde sammen med 1 liter vand, 1 skalotteløg (uden skal og delt i 4) og en lille smule salt. Kog fonden op langsomt og lad den simre i 20 minutter. Fjern urenheder undervejs. Sigt fonden og køl den ned. Lad den koge op igen sammen med 100 gram æggehvide og sigt den gennem etamine, så den bliver helt klar. Reducér derefter indtil der er 300 gram tilbage og sæt på køl. Kartoffelbouillonen smages til med pighvarfonden og juice fra østersene (se hvordan under østers ) samt lidt salt og citronsaft efter smag. Skal serveres iskold! Pighvar: Skær skindet fra fileterne og salt mavesidefileten med lidt Maldon-salt i 2 timer. Skær den i tynde sashimi -skiver mod fibrene i trekantet flammeform.10 skiver à ca. 5x3 cm. Østers: Åbn østersene. Put alt kød og saft i en bøtte, så du vasker kødet i sin egen juice. Tag østersene of af juicen og sigt juicen igennem etamine til bouillonen. Skær hver østers til, så den ligner en lille sten på ca 2x1 cm (det runde tykke stykke). Gem resten av kødet til bund. Hold koldt indtil servering. Sprød Polaris: 300 gram kartoffeljuice og 50 gram mælk koges langsomt op under omrøring til en ikke for tyk creme. Træk det tyndt ud på silipat og tør i ovnen på 80 grader til det er sprødt. Bræk det op i mindre stykker og fritér i neutral olie på 120 grader. Form stykkerne til "flammer" mens de er varme. Sæt i en dehydrator på 70 grader. Bund: Rist mandler i en pande til de har fået god farve. Hak fint med en kniv. 20 gram kogt gul vendel-kartoffel og 60 gram kogt King Edward-kartoffel knuses med hænderne. Hak 10 g af resterne fra østersene fint. Snit et lille skalotteløg og skær purløg og dild fint. Vend ingredienserne sammen og smag til med salt og citronskræl. Bland massen med hænderne og form til små kugler på 15 gram.

3 Sæt på køl. Kuglerne stikkes ud med en udstikker efter formsmag på en kold tallerken. Emulsion: Pisk 60 gram æggehvide, salt og lidt citronsaft luftigt i termomixer (<20 sek. max. speed). Emulgér med neutral olie til en ikke for tyk creme (justér med vand). TIlsæt 70 gram kogt King Edward (preset igennem en sigte) og lidt hvidløg (den skal være mild, ikke aioli!). Smag til med creme fraiche 38%, salt og citronsaft igen. Justér konsistens, og sigt hvis nødvendigt. Agurk: Skær agurken på langs, 2 mm tyk på mandolinjern. Udstik 30 stykker med en 12mm udstikker (kun det faste hvide bruges). Vakuumér agurkeoblaterne i en smule vand så de bliver gennemsigtige. Hold koldt. Syltet gul vendel: Bland en syltelage af 200 gram vand, 200 gram lagereddike og 40 g sukker. Skræl en kartoffel. Skær den på tværs i 1 mm tykke skiver på mandolin. Udstik 30 stykker med en 30 mm udstikker. Vakuumér i syltelagen og hold koldt. Anretning: Tryk ud bund. Kom creme på. Kom resten på. Servere bouillon vid bordet.

4 Confit de kartoffel Du skal bruge: 4 blå vendel-kartofler 5 ballerinakartofler 2 bintjekartofler + skrællen fra to mere 1 polariskartoffel 1/4 knoldselleri 1 gulerod 200 g kantareller 2 zittauerløg 1 hvidløg 1 æble 1 citron 30 g persille 30 g kørvel 50 g timian 700 g svinekam 1000 g svineben 1000 g ristet hønsefond 500 g hvidvin 10 g hvidvinseddike 100 g lagereddike 20 g sukker 500 g smør 500 g mælk 700 g neutral olie Salt Svinet

5 Skær svinekammen ud til flotte tournedos -stykker. Vakuumér med 100 g brunet smør, 3 fed hvidløg og 30 gram timian. Kog posen i vandbad med roner på 58 grader i 2 timer. Tag grisen ud af posen og sæt på en rist med et håndklæde rundt om så den er tør til stegning. Tranchér grisen i 3 cm tykke skiver og steg i olie og smør på mellemhøj temperatur. Husk salt. Skær grisemedallionerne midt over. Sauce Rist kartoffelskræl fra tre bintjekartofler på 160 grader i 20 min. Rist svineben på 200 grader i ovnen i ca. 30 min til de har taget god farve. 1 groft skåret gulerod, 100 g selleri i tern, 2 zittauerløg (med skræl, uden rod) skåret i 8 stykker og 4 fed hvidløg steges i en gryde på mellemlåg varme til de er møre og har fået lidt farve. Kom de ristede svineben, hvidvin og hønsefond i gryden. Kog på lav varme i fire timer, sigt gennem etamine og reducér til god smag og tekstur. Smag til med syltelagen fra blå vendel, 20 g timian og de ristede kartoffelskræller. Sigt igen gennem etamine lige inden servering. Skær et æble i 3x3 mm brunoise-tern og vend ned i saucen sammen med en god spsk. smør. Hæld på tallerkenen foran gæsten. Selleri- og bintjepuré 300 g selleri og 150 g bintjekartofler i tern koges i mælk så det dækker på lav varme indtil de er møre. Sigt og gem mælken. Blend helt glat i termomixer, spæd til med den frasigtede mælk til en glat, god konsistens. Kom 50 g smør i og smag til med salt, citron og hvidvinseddike til en god syrlig puré. Kom puréen i sprøjtepose og hold varm i ronerbadet ved 58 grader. Kartoffeljord Rens kantaraller for jord og tør i dehydrator på 70 grader til de er helt tørre. Skær en stor polaris i 3 mm skiver på mandolin. Fritér i neutral olie til de er gyldne og sprøde. Kør minimum en time i dehydrator på 70 grader på en rist med papir. Brun 200 g smør og sigt gennem et viskestykke. Tag halvdelen af det frasigtede protein og tør i dehydrator på papir. Gem det resterende smør til confit. Tag skrællerne fra en bintjekartoffel og tør i dehydrator på 70 grader. Brænd dem til aske med gasbrænder. Blend det hele i termomixer til en grov jord (ikke pulver). Smag til med salt.

6 Confiterede ballerina Vask 5 mellemstore ballerinakartofler og lav små huller i skrællen med en nål. Kog i 200 g brunet smør (sigtet, uden valle) og 150 g neutral olie på 100 grader til de er møre. Skær kartoflerne til, så kun midterstykket på ca. 3 cm er tilbage. Steg i smør til de er gyldne lige inden servering. Husk salt. Skær i halvmåneform. Blå vendel-chips Pisk 100 g lagereddike, 100 g vand og 20 g sukker sammen. Skræl blå vendel og skær på tværs 3 mm tykke skiver på mandolin. Vakuumér vendel-oblaterne og syltelagen. Kog i 5 min i ronerbad på 90 grader. Sigt og gem lagen til glace og sauce. Læg vendel-oblaterne på en silikoneplade og tør i ovn på 80 grader til de er helt sprøde. Glace Tag den sigtede syltelage fra blå vendel og kog i ca. 20 sekunder så den bliver tyk. Urter Pluk bladene af persille og kørvel. Hak fint. Anretning Træk selleripuré (4x10cm) i bund af tallerken lidt til venstre for midten. Dæk med de hakkede urter. Kom kartoffeljord rundt om puréen. Læg skiftevis hver anden skive ballerina og gris med den flade side ned på puréen (B,G,B,G). Pensl med glacen og dæk grisen og kartoflen med sprød blå vendel. kom to spsk. sauce midt på tallerken.

7 Pære med pære Du skal bruge: 3 bintjekartofler 3 livakartofler 1 polariskartoffel 5 pærer 75 g smør 100 g mandelmel 150 g hvedemel 200 g sukker 2 æg 1 tsk. bagepulver 20 g pasteuriseret æggeblomme 50 g mælk 2 dl piskefløde 200 g mandler Citron Smør og neutral olie til stegning Salt Sådan gør du: Pære/kartoffelis: Halvér 4 af pærerne og læg dem på en bageplade på silipat. Bag i ovnen ved 200 grader til de er helt møre (ca. 20 minutter). Fjern skallerne og sigt massen gennem en trommesigte. Afkøl. Kog de 3 Bintjekartofler helt møre i usaltet vand, sigt dem gennem en fint sigte og lad afkøle.

8 Pisk 20 g pasteuriseret æggeblomme sammen med 80 g sukker og 50 g mælk. Varm det op til 83 grader i en sauteuse under piskning. Bland legeringsmassen med 125 g pærekompot og vend i 150 g af den sigtede kartoffelmasse med en dejskraber. Kom ismassen på pacobæger. Isen fryses og køres på pacojet mindst 2 gange. Kartoffelmazarin: Kog de 3 livakartofler helt møre og lad dem køle af. Riv 2 af dem på et mormorrivejern på den grove side. Rist 100 g mandelmel gyldent i en stegepande uden fedtstof. Kør 75 g smør og 100 g sukker hvidt og luftigt i termomixer på fuld gas. Sæt tempoet ned til 3 og kom de 2 æg i. Kom derefter 100 g mandelmel i på den samme hastighed. Sluk for termomixeren. Vend 150 g hvedemel, der er blendet med 1 tsk. bagepulver, og de to revne kartofler med en dejskraber i massen. Kom dejen på sprøjtepose og sprøjt den op i små silikoneforme, der er sprayfedtede, og bag dem i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist og skær toppen af med en brødkniv. Pære/kartoffelkompot: Skræl og snit den resterende pære i tern. Kom det i en lille gryde med en spsk. smør, en spsk. sukker og lidt vand. Varm op under omrøring til pæren er mør og sukkeret er begyndt at karamellisere. Tag kompotten fra varmen og lav en grov mos af den tredje kogte livakartoffel, som du vender ned i kompotten. Smages til med citron. Fløde/kartoffelfyld: Pisk 2 dl fløde luftig og sæt på køl. Skræl polariskartoflen og snit den i brunoisetern. Rist kartoffelbrunoisen gyldne og knasende i smør på en stegepande. Smag til med salt og dryp af på papir. Kom gerne de små kartoffeltern i en dehydrator til de skal bruges, så beholder de deres knas bedre. Kog 1 l vand op i en gryde og kom mandlerne i. Kog dem nogle sekunder og køl dem af i koldt vand. Smut skallen af mandlerne og lad dem tørre. Tag 100 g af mandlerne og rist dem af på pande i 1 spsk. neutral olie til de er gyldne. Dryp af på papir. Hak dem fint. Gem de resterende mandler til flager. Lad ristede mandler og kartofler køle helt ned før du vender dem sammen med piskefløden. Mandelflager: Snit resten af de smuttede mandler fint på mandolinjern til små flager. Anretning: Den halverede mazarinbund udhules lidt og fyldes med pære/kartoffelkompotten. Skrab overflødig kompot af med en palet, så du får en helt lige overflade. Kom en god spiseske af flødeblandingen på og lav en lille fordybning ved hjælp af bunden af spiseskeen. Lav en flot lille quenelle af isen og kom den i fordybningen. Dæk det hele til med mandelflager.

Lidt men godt. Finsencentrets kogebog

Lidt men godt. Finsencentrets kogebog Lidt men godt Finsencentrets kogebog Lidt men godt Finsencentrets kogebog Rigshospitalet 2005 Gert Almgren-Hansen / www.mados.dk (foto og layout) Christian Hovmann (opskrifter og vejledninger) Brug af

Læs mere

1. afsnit: Bageopskrifter. 2. afsnit: Madopskrifter / Julestege og tilbehør. 3. afsnit: Desserter / Til hverdag & Fest = Pandekager m.m.

1. afsnit: Bageopskrifter. 2. afsnit: Madopskrifter / Julestege og tilbehør. 3. afsnit: Desserter / Til hverdag & Fest = Pandekager m.m. & 1. afsnit: Bageopskrifter 2. afsnit: Madopskrifter / Julestege og tilbehør 3. afsnit: Desserter / Til hverdag & Fest = Pandekager m.m. 4. afsnit: Julebagværk / Opskrifter samt jule desserter og jule

Læs mere

Synk Let. Mad til dig med synkebesvær

Synk Let. Mad til dig med synkebesvær Synk Let Mad til dig med synkebesvær Synk Let Mad til dig med synkebesvær 4 5 Synk Let Mad til dig med synkebesvær Februar 2013 Udgiver / Center for Kræft og Sundhed København Københavns Kommune Nørre

Læs mere

50 sunde opskrifter. Find Flere Opskrifter På Fitnews.dk!

50 sunde opskrifter. Find Flere Opskrifter På Fitnews.dk! 50 sunde opskrifter Find Flere Opskrifter På Fitnews.dk! Velkommen og velbekomme! Her får du 50 sunde opskrifter, der er lige til at gå til med de varmeste hilsner fra Fitnews! Du kommer omkring alle de

Læs mere

Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter. 10 lækre opskrifter

Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter. 10 lækre opskrifter Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter 10 lækre opskrifter Påskedessert 4 portioner Luftig nydelse i portionsstørrelse 3 dl cremefraiche 38% 1 dl Dansukker Økologisk rørsukker 2 økologiske

Læs mere

Opskrifterne kan hentes på nettet: www.spejder.dk/kogebog

Opskrifterne kan hentes på nettet: www.spejder.dk/kogebog MAD i det fri Opskrifterne kan hentes på nettet: www.spejder.dk/kogebog MAD i det fri. udgave Forlag Det Danske Spejderkorps Forlag 2004 Arsenalvej 0 436 København K Tlf. 32 64 00 50 Fax. 32 64 00 75 Email:

Læs mere

Sundhed - Vækst - Balance. 30 der slanker. Lækker mad med svinekød, oksekød og kylling

Sundhed - Vækst - Balance. 30 der slanker. Lækker mad med svinekød, oksekød og kylling Sundhed - Vækst - Balance 30 der slanker Lækker mad med svinekød, oksekød og kylling Side Indhold Kylling Svin Kalv/Okse 6 Kyllingelår med parmesan 7 Kyllingelår med tandoori 8 Kyllingefrikadeller med

Læs mere

Kostplan - uge 10. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 10. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 10 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

En kort introduktion til bål og bålmad af: Grøn Guide Hanne Lauritsen, Park & Vej i Frederikshavn Kommune

En kort introduktion til bål og bålmad af: Grøn Guide Hanne Lauritsen, Park & Vej i Frederikshavn Kommune Bålmad...for begyndere En kort introduktion til bål og bålmad af: Grøn Guide Hanne Lauritsen, Park & Vej i Frederikshavn Kommune Børn, bål og ukrudt... Vores forfædre brugte ild til opvarmning, madlavning

Læs mere

Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid

Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid Indholdsfortegnelse Forord.... 8-9 Okseskank, porrerfrites og Brown Ale.... 10-11 Hel lammebov med fennikel, porrer og Brown Ale....

Læs mere

Mad, måltider og pædagogik. i Hvidovre Kommune. Vi laver mad! Udviklet i samarbejde med daginstitutionerne. i Hvidovre Kommune

Mad, måltider og pædagogik. i Hvidovre Kommune. Vi laver mad! Udviklet i samarbejde med daginstitutionerne. i Hvidovre Kommune Mad, måltider og pædagogik i Hvidovre Kommune Udviklet i samarbejde med daginstitutionerne i Hvidovre Kommune 1. udgave, september 2014 Tryk: RådhusTrykkeriet, Hvidovre Kommune Redaktion: Kirsten Haahr

Læs mere

Hvede, havre, byg og rug

Hvede, havre, byg og rug Planter er også mad Grøntsager, frugt og korn PLANTER er også din mad Tema om Korn Hvede, havre, byg og rug INDSKOLINGen: 1.-3. klasse PLANTER er også mad Tema om korn INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1 Delemne

Læs mere

Tips om fisk 1 Tips om fisk

Tips om fisk 1 Tips om fisk Tips om fisk 1 Tips om fisk 2 Tips om fisk Spis mere fisk og flere slags I Danmark har vi nogle af verdens fineste spisefisk. Alligevel spiser op mod halvdelen af danskerne meget sjældent fisk, og blandt

Læs mere

mad Udnyt dine rugbrødsrester Arbejd for føden mad vin øl køkkengrej Tina Scheftelowitz bruger gammelt rugbrød i salater og desserter

mad Udnyt dine rugbrødsrester Arbejd for føden mad vin øl køkkengrej Tina Scheftelowitz bruger gammelt rugbrød i salater og desserter POLITIKEN 6 mad Medlemmerne mad vin øl køkkengrej Arbejd for føden af Københavns Fødevarefællesskab skal yde, før de kan nyde de fællesindkøbte grøntsager. Side 10 Foto: Lærke Posselt Søndag 27. marts

Læs mere

Fødevaredirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. 6 om dagen spis mere frugt og grønt

Fødevaredirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. 6 om dagen spis mere frugt og grønt Fødevaredirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 6 om dagen spis mere frugt og grønt 2 Får du nok? 3 Test dine frugt- og grøntvaner 4 Inspiration til dagens måltider 6 Frugt og grønt

Læs mere

Madpakken - fra Oldtiden til nu

Madpakken - fra Oldtiden til nu Madpakken - fra Oldtiden til nu Madpakkens historie Har du en madpakke med i skole hver dag? Hvad er der i den? Måske forskellige slags spændende brød og pålæg? Men sådan har madpakken ikke altid set ud.

Læs mere

Dansk And. Rose Foodservice

Dansk And. Rose Foodservice Rose Foodservice Andekød - på naturens præmisser Et godt andeliv I Dansk And gør vi meget for, at ænderne har det godt inden de bliver slagtet til gavn for dyrene, kødkvaliteten og smagsoplevelsen. Mens

Læs mere

LCHF for begyndere INDHOLD. 1. Introduktion 2. Kostråd (på 20 sprog) 3. Teori 4. Tips og opskrifter 5. Kogebøger 6.

LCHF for begyndere INDHOLD. 1. Introduktion 2. Kostråd (på 20 sprog) 3. Teori 4. Tips og opskrifter 5. Kogebøger 6. LCHF for begyndere Vil du gerne spise rigtig mad og samtidig tabe dig i vægt og forbedre din sundhed uden at være sulten? Så er LCHF og denne side noget for dig. INDHOLD 1. Introduktion 2. Kostråd (på

Læs mere

Ernæring og fysisk aktivitet ved prostatakræft. Ved klinisk diætist Mette Borre og professor Michael Borre

Ernæring og fysisk aktivitet ved prostatakræft. Ved klinisk diætist Mette Borre og professor Michael Borre Ernæring og fysisk aktivitet ved prostatakræft Ved klinisk diætist Mette Borre og professor Michael Borre 2 INDLEDNING........................................ 4 TIDLIG LOKAL SYGDOM...............................

Læs mere

Hvad har du i posen? Nøglehullet nemt at vælge sundere

Hvad har du i posen? Nøglehullet nemt at vælge sundere Et annoncetillæg fra Tabloid Nordic udarbejdet for Fødevarestyrelsen Mad Mad && Nøglehullet nemt at vælge sundere Sundhed Sundhed Hvad har du i posen? Det nye nøglehulsmærke gør det nemmere at finde de

Læs mere

Succes med stenovnsbagt

Succes med stenovnsbagt Succes med stenovnsbagt HISTORIER Hemmeligheder fra stenovnen Den kraftige varme fra ovnens glohede sten giver brødet en helt særlig karakter: En knasende, sprød skorpe og en saftig, silkeblød krumme.

Læs mere

Kostvejlederens lynkur

Kostvejlederens lynkur Kostvejlederens lynkur Udarbejdet af kostvejleder og EFT-praktiserende, Lene B. Jensen. Indhold: Side 1-4 : Præsentation af forfatteren og baggrund for e-bogens tilblivelse Side 5 : Hvorfor nu en lynkur?

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

Tag springet Start en sund vane

Tag springet Start en sund vane Tag springet Start en sund vane 13 Kom i gang Lad os så komme i gang Godt i gang! At skabe en sund vane og få den til at blive lige så indgroet som de vaner, vi allerede har, kræver en hel del overvejelser

Læs mere

Stegning af kød myter, fakta og nye metoder Ina Clausen & Anne Lassen

Stegning af kød myter, fakta og nye metoder Ina Clausen & Anne Lassen Stegning af kød myter, fakta og nye metoder Ina Clausen & Anne Lassen Storkøkkencentret Afdeling for Ernæring Fødevaredirektoratet 1 Stegning af kød myter, fakta og nye metoder FødevareRapport 2002:01

Læs mere

Derfor er det sundt. Faktisk spiser vi ca. en tredjedel for meget mættet fedt, dvs. det fedt, der bl.a. findes i smør og smørblandinger.

Derfor er det sundt. Faktisk spiser vi ca. en tredjedel for meget mættet fedt, dvs. det fedt, der bl.a. findes i smør og smørblandinger. Derfor er det sundt Over halvdelen af danskerne spiser tæt på den anbefalede mængde fedt, men vi er ikke gode nok til at spise den rigtige type af fedt. Faktisk spiser vi ca. en tredjedel for meget mættet

Læs mere

INDHOLD INDLEDNING 2 INVITATIONER 2-7

INDHOLD INDLEDNING 2 INVITATIONER 2-7 EN VIKINGEFEST INDHOLD INDLEDNING 2 INVITATIONER 2-7 FORBEREDELSER OPSKRIFTER Tørrede æbler 8 Honningslik 8 Figurboller 9 FESTLIG UDSMYKNING Pyntedug 10 En guirlande af vikinger 11 Vikingeskjolde til bordet

Læs mere

Mad til lungepatienter

Mad til lungepatienter Mad til lungepatienter En patientvejledning fra Danmarks Lungeforening www.lunge.dk Danmarks Lungeforening :: www.lunge.dk :: www.facebook.com/lungeforeningen :: 1 Indhold Kend din vægt Kend din vægt...

Læs mere

Dit barn træner meget - hvilke krav stiller det til kosten? Vejledningspjece til forældre med børn, der træner meget

Dit barn træner meget - hvilke krav stiller det til kosten? Vejledningspjece til forældre med børn, der træner meget Dit barn træner meget - hvilke krav stiller det til kosten? Vejledningspjece til forældre med børn, der træner meget Kære læser Som forældre til en ung sportsudøver, som træner meget (4-6 timer om ugen

Læs mere

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter Find vej ud i naturen året rundt Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter 2 Indhold Find vej ud i naturen året rundt 3 Mere natur i de små børns hverdag 4 God praksis i naturen 6 Januar-februar

Læs mere