RaceTimeMAGAZINE/10/2020

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RaceTimeMAGAZINE/10/2020"

Transkript

1 RaceTimeMAGAZINE/10/2020 Begivenheder fra Galopsportens farverige verden Stemningsbillede fra Klampenborg Galopbane i de tidlige år

2 16 Gennembrud for JUNIPER TREE MAGAZINE 10 SEPTEMBER/20 Scandinavian Open Yearling Sale 2020 foregik i coronaens skygge. Der var - lovbestemt - færre til stede i auktionshallen, og gennemsnitsprisen for solgte åringer var godt 25 pct. lavere, end i fjor. Men auktionen blev holdt og som altid gennemført i perfekte rammer på York Stutteri, der på flot vis havde sørget for alle de nødvendige Corona-hensyn. De store opdrættere overlevede med skindet på næsen, medens en række mindre opdrættere måtte tage til takke med priser, der langt fra dækker, hvad det koster at opdrætte en hest. Auktionen indledtes med salg af importer. Der var flere gange udsigt til ny skandinavisk salgsrekord, men de blev ikke solgt. Lidt af et antiklimaks at starte auktionen med. Flying Drummer og Gert Hansen 3 Højdepunkter fra Klampenborg Galopbanes historie er en artikelserie som vi tager hul på i dette nummer af RaceTimeMA- GAZINE. I dette nummer kan du læse om bl.a.: Utroligt populære Flying Drummer, Den danske sensation på Longchamp, Dronning Elizabeths hest på Klampenborg etc. BOB 11 BAFFERT -Den levende legende i Galopsporten Offentliggørelse af materiale uden forudgående tilladelsde er ikke tilladt. Artikler i dette nummer er skrevet af Klaus Bustrup og Per Aagaard bustrup RaceTime Magazine udgives af Galop- Sport. Fotos: Burt Seeger, Stefan Olsson, Erika Rasmussen med flere. GALOP Udgivelsesdato: september 2020 GALOP SPORT SPORT Design: GPM Marketing tlf.: Design: GPMarketing Mail:

3 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 3 Højdepunkter fra Klampenborg Galopbanes historie I dette nummer tager RaceTime MAGAZINE hul på en artikelserie om højdepunkter fra Klampenborg Galopbanes historie. For garvede galopfans bliver det forhåbentlig til glædelige genopfriskninger af begivenheder, de har hørt om eller overværet. For de, der er trådt ind i sporten de senere år, bliver det en mulighed for at lære lidt om Klampenborg Galopbanes nu 110-årige historie. Kender man den, bliver det endnu sjovere at komme på Galopbanen. RaceTime MAGA- ZINE vil fokusere på nogle højdepunkter i Galopbanens historie, som vi især synes fortjener omtale. Og de vil ikke blive bragt i kronologisk rækkefølge. Kildematerialet er især bogen 150 år med fuldblod, fest og farver, fortalt af Hans Erik Westerberg og Per Aagard Bustrup. Den blev udgivet i forbindelse med Dansk Galops 150-års jubilæum i 2009 og Klampenborg Galopbanes 100-års jubilæum i 2010 Ritmester Clauson-Kaas Var hovedkraften bag anlæggelsen af Klampenborg Galopbane. Han tog initiativer til fremme af fuldblodsavlen. Købte i 1908 Hvidegården, hvor der blev anlagt stutteri. Flere berømte væddeløbere og danske debyvindere har været opstaldet her, hvor Frans Nutz havde sit træningskvarter. Det grå vidunder H. C. Andersen ville have elsket historien om Flying Drummer. Skimlens opvækst hos en kunstmaler i Jylland var noget uortodoks - men han udviklede sig til en af Skandinaviens bedste - og mest elskede - når han fra en position bagerst i feltet eksplodere og viste feltet sine bagsko. Det umulige skete i Paris! Blandt brdr. Streckers mange gode væddeløbere, vil Pompøs altid indtage en særlig plads. I 1979 meldte deres træner, Søren Jensen, brødrenes Pompøs til Criterium des Pouliches på Longchamp i Paris. Og Pompøs blev sensationelt anden - stadig en af dansk galopsports største bedrifter. Trængsel på mållinien! Scandinavian Open Championship 2016 fik en afgørelse, der medførte stående ovationer. Klampenborgs darling Inaya blev på målstregen fanget af den norske derbyvinder, Quaterback (Jan-Erik Neuroth). Indenfor 2 1/2 længde derefter fulgte en række af de bedste heste i nyere skandinavisk galophistorie Hvilken generøsitet! I 1995 ønskede KG.s bestyrelse at relancere Scandinavian Open Championship. Økonomien skulle først være på plads. Det blev den, da Kim Elsassi i 1997 generøst sikrede løbet en præmiesum på 1. mio. kroner. Det betød, at internationale topheste kom til Klampenborg. Bl.a. Dronning Elizbeths Arabian Story.

4 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 4 Ritmester Clauson-Kaas tog initiativet Det var Ritmester Clauson- Kaas ( ) der i begyndelsen af 1900-tallet tog initiativet til at anlægge en ny væddeløbsbane i Ordrup Mose. Det første spadestik blev taget i Den nye bane blev indviet på Grundlovsdag, den 5. juni 1910, og banen er gennem tiderne blevet betegnet som en af verdens smukkeste væddeløbsbaner. Man havde allerede på Eremitagesletten løbet Derby efter engelsk forbillede, men disse løb blev indstillet fra midten af 1880erne og man genindførte det først, under navnet Skandinavisk Derby, da væddeløbene flyttede til Ordrup Mose. Meget passende blev det første Derby vundet af Ritmester Clauson-Kaas's hest Klampenborg. Siden 1910 er der blevet afviklet Derby på banen, og alle vindere har fået et skilt sat op på hovedtribunen med årstal, hestens navn, ejernes væddeløbsfarver, træner og jockey. Hovedtribunen er bygget samme år som banen blev indviet, altså i 1910, og så er andre ståtribuner (1.plads) og mellembygninger kommet til senere. En ny tribunebygning blev indviet i foråret 2000, idet den gamle bygning (sadleplads), som indeholdt cafeteria, totalisator, udendørs ståtribune og speakertårn for løbsreferent Henrik Leth, nedbrændte totalt i december 1998 efter at bygningen havde været lejet ud til et selskab. Brandfolkene forsøgte blot at hælde vand på hjørnebygningen "Højen" og "Hovedtribunen" for at redde dem. Den nye bygning blev tegnet af arkitekterne Dissing & Weitling og er lavet efter en overordnet ide for moderne væddeløbssbaner. Det mest interessante er nok, at man fik opørt en udendørs balkon, så man kunne stå oppe på balkonen og se når hestenebliev fremvist inden løbene i paddocken. Ædle Hesteavls mangeårige formand Nick Elsass foran statuen af Ritmestert Clauson-Kaas i paddocken på Klampenborg Klampenborg Galopbane - ofte benævnt som Europas skønneste galopbane -har ikke gennemgået de store ændringer siden indvielsen i Machination blev købt på December Sales i Newmarket i 1906, vandt Jubilæumsløbet i 1909 redet af Albert Schäfke. Træner var F. Solloway - herren med bowler - og yderst ses Carl Moresco.

5 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 5 Utroligt Populære FLYING DRUMMER De dukker op fra tid til anden - stjernerne - dem, der er lidt eller nogle gange - meget bedre end de andre. De bliver deres sports ansigt udadtil - dem der trækker tilskuere i hobetal til banerne. Flying Drummer lignede ingenting. Vogel synes bl.a. at bagparten var tyndere end et cykel- dæk. Det blev ikke til noget køb. Alligevel tog Walde og Vogel over for at kigge på ham senere. Og det var en totalt forvandlet Flying Drummer de så. Handlen blev indgået. Som 2-årig imponerede Flying Drummer ikke. Men som 3-årig var han vokset til. Og nu begyndte eventyret. Kredsen om Flying Drummer: Lars Swane, Helge Waldemar Petersen, Vinzenz Vogel. Flemming Velin og Gert Hansen Og sådan nogle stjerner dukker heldigvis også op indenfor galopsporten. En af de største nogensinde var skimlen Flying Drummer, født i Derbyvinderen i 1973 var Stald Vic- Fun s Tacoma, der var trænet af Kim Stumann. Tomca blev også St. Leger-vinder, inden han demonstrerede en sand ulyst til at løbe væddeløb. Den lyst havde andenhesten i derbyet, Flying Drummer derimod til overflod. Han udviklede sig til en af de mest populære væddeløbere i Dansk Galopsport nogensinde. En af Klampenborg Galopbanes mest populære heste nogensinde, Flying Drummer med sin faste partner Gert Hansen i sadlen Han var opdrættet af kunstmaleren Lars Swane i Nordjylland, som havde købt moderen, Flying Elektra, for beskedne kr., da hun intet havde vist som væddeløber. Han blev fremstillet på Åringsauktionen, men ikke solgt. Valdemar Petersen var dog interesseret og fik Vinzenz Vogel til at kigge på Flying Drummer - det skulle vise sig at være en rigtig god idé. Dog ikke lige med det samme. Vogel var absolut ikke imponeret. Flying Drummer skulle bare have blinkers på. Så gik det virkelig stærkt med en utrolig speed, som Gert Hansen var mester i at administrere Det blev til en andenplads i Dansk Derby og senere en let triumf i Svenskt Derby. Han fortsatte sin gloværdige karriere med sejre i Eclipse Stakes tre år i træk i Flemming Velins ejerskab. I avlen blev han far til den svenske derbyvinder, Flying Jazz.

6 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 6 Dansk Sensation på Longchamp i Paris Søndag. 7. oktober 1979 vil altid være en af de største datoer i dansk galops historie. En dato, hvor dansk galop med et slag blev internationalt kendt. Det skete på Longchamp i Paris, hvor datidens højest doterede løb i verden blev afgjort. Løbet var Prix de l Arc de Triomphe. Og samme dag var Criterium des Pouliches - et gruppe 2 løb - også på programmet. Hvorfor interessen var så stor om udfaldet af det løb, skyldtes, at Brdr. Streckers Pompøs var blandt de startende i Criterium des Pouliches. Pompøs var opdrættet på Stutteri Nippon i Nordssjælland. Hun blev trænet af Søren Jensen og Rae Gust var engageret til ridtet. EN SENSATION Og sensationen for dansk galopsport fandt sted den oktoberdag på berømte Longchamp. Længe var Pompøs førende og med bare omkring hundrede meter fra mål, kunne man ane sensationen. Pompøs holdt desværre ikke helt til mållinien. På billedet øverst kan det tydeligt ses, at hun stikker halen i vejret - hun er træt! Gennem mål var hun dog sensationelt 2. Hun blev passeret af Aryenne med Yves Saint Martin i sadlen, men med god afstand til trediehesten. Brdr. Strecker solgte sidenhen Pompøs til Mahmoud Fustok for 1,6 mio. kroner. Hun forsatte sin karriere i Paris og senere i avlen fik hun flere gode væddeløbere. Pompøs Cup på Klampenborg Galopbane - den korte udgave af Dansk Oaks - er naturligvis opkaldt efter Pompøs. POMPØS I AMERIKA Pompøs blev senere avlshoppe i USA, hvor hun har formået at videreføre sine danske gener på internationalt topniveau. Hun blev mor til topnavne som Three Generations og Glittering Dawn. Pompøs er dog mest kendt som mormor, bl.a. til Grade-1-vinderen Ring Weekend. Mon ikke der var kærlige klap til Pompøs efter den fantastiske andenplads i Criterium des Pouliches! - vi beklager den forringede billedkvalitet

7 RaceTimeMAGAZINE 10/2020 SIDE 7 Otte heste i mål indenfor 2 1/2 længde Det er Quarterback yderst og toeren Inaya nærmest Quarterback. ET FANTASTISK FELT. Klampenborg-darlingen Inaya var tæt på, men akkurat på målstregen blev hun fanget af den norske derbyvinder Quarterback med Jan-Erik Neuroth på ryggen. Og inden for 2 ½ længde fulgte i rækkefølge nogle af de bedste heste i nyere skandinavisk galophistorie. Bank Of Burden, Giuseppe Piazzi, Hurricane Red, Matauri, Fields Of Athenry og Jubilance. Og lidt efter Berling, der havde vundet året før. Bank Of Burden havde vundet i 2012 og 2013, og Giuseppe Piazzi vandt Scandinavian Open året efter. der havde vundet året før med Berling. Inaya kunne have sikret Chess Racing sejr i SOC to år i træk, men det forhindrede Quarterback, der i sin væddeløbskarriere kun løb den ene gang på Klampenborg. Senere samme år vandt Quarterback overlegent Stockholm Cup International (Gr.3). Omvendt så vi ofte Inaya på Klampenborg, hvor hun havde stor succes. Hun vandt Dansk Oaks, Dansk St. Leger, Dansk Breeders Cup, Fawzia Stakes og Skandinavisk Grand Prix, inden hun løb ind i sit første nederlag på Klampenborg Galopbane. En imponerende hoppe. med sejr i Copenhagen Golden Mile (L) før billedskønne Fly Society. Vigelegere ud af Mondschein var halvsøster til vinderen af Dansk Derby i 2004 Sibelius (Night Shift). Og Vigelegere er mor til den overlegne vinder af Dansk St. Leger 2015, Sergel (Archipenko). Jo, den familie kan lide Klampenborgs græstæppe. Inaya er i avlen mor til en lovende 2-åring, Or Harry (Lawman), og hun har i år fået en hingstføl efter den firedobbelte Gruppe-1-vinder Starspangledbanner. Afkom fra den familie skal med på mine boner, når de starter på Klampenborg. Lige efter løbet fandt en romantisk seance sted, da den vindende rytter - Jan Erik Neuroth friede til sin kæreste i vindercirklen. Jo, der sker meget på Galopbanen! INAYA. Scandinavian Open Championship 2016 (Gr.3) var sponsoreret af Chess Racing, Inaya (High Chaparral) er ud af Vigelegere (Be My Chief), der vandt alle sine seks sejre på Klampenborg afsluttende FRIERI PÅ KLAMPENBORG. Scandinavian Open 2016 på Klampenborg skal også huskes for en anden ting.

8 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 8 Dronning Elizabeth starter hest på Klampenborg - vi beklager den forringede billedkvalitet! Ole M. Frederiksen stod sammen med Galopbanen bag Scandinavian Open Championship Efter nogle års pause besluttede bestyrelsen i Klampenborg Galopselskab, at man ville relancere Scandinavian Open Champioship. Ønsket med relanceringen af løbet var også, at man herigennem kunne få Danmark tilbage på den internationale galoparena Men inden man ville udskrive løbet, skulle økonomien være på plads - og det krævede en sponsor. Og her viste bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab, Kim Elsass, en generøsitet, som sjældfent set. Han sikrede en præmiesum på en million kroner. Uden denne generøsitet havde en relancering ikke kunne finde sted. Scandinavian Open Championship var oprindelig blevet introduceret og løbet i 1977 og Nu genopstod løbet i 1996 og året efter kom internationale topheste til Klampenborg. Og et intenst arbejde af F reklame (Ole M.Frederiksen), bevirkede, at Dronning Elizabeth II meldte skimlen Arabian Story til Scandinavian Open Championship. Men ikke nok med det også fra Tyskland var der anmeldte heste. Og spændingen i Sekretariatet var på sit højeste, den dag, der skulle meldes til SOC. Det store spørgsmålstegn var naturligvis om Arabian Story ville blive meldt! - det blev han. Jeg arbejdede selv i Sekretriatet på Galopbanen i den periode og erindrer den fantastiske stemning, der opstod. Det var helt fantastisk og gav næring til, at det nu ville lykkedes, at få Scandinavian Open Championship som en international begivenhed på Klampenborg. Da jeg om aftenen slog et smut omkring Arabian Storys boks, slog det pludselig ned i mig. Her står en af Dronning Eliabeths heste uden opsyn af nogen art! Jeg fik fat i hans oppassere og inden jeg forlod Galopbanen gik der en hundepatrulje rundt - og det gjorde de indtil han trådte op i transporten igen efter den flotte andenplads til Harbour Dues. Arrangementet var en stor succes, og Scandinavian Open Championship (Gr.3) er fast inventar på Klampenborg Galopbanes sæsonplan. Men præmiesummen er faldet betragteligt, det kniber med deltagelse fra ikke-skandinaviske lande, og løbet har mistet lidt af sin nimbus. Kim Elsass Dronning Elizabeth II og hendes daværende træner Nicky Henderson

9 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 9 HURRICANE-en af de bedste nogensinde! Store ord, når man tænker på, hvor mange fremragende galopheste, der har henrykket publikum på Skandinaviske galopbaner. Vi skal tilbage til 1950, altså for 70 år siden, hvor Hurricane gjorde sin debut. Det skete på Jägersro-banen 2. juli 1950, hvor han var i træning hos Axel Thorngren. Han vandt med en halv snes længder. Albert Klimscha Sr. var i sadlen. Derefter gik det slag i slag i det svenske. Efter sejr i Svenskt Kriterium gik turen til Stockholm, hvor Frk. Cronhjelm overtog træningen. Og stockholmerne kunne glæde sig over den nye stjerne, der kunne gå i vinteri efter fem starter og fem sejre. Af disse var triumfen i Vinterfavoritternes Pris, hvor han slog gode Mistral med fem lette længder, den bedste. FØRSTE START PÅ KLAMPENBORG Naturligvis var man spændte på at se stjernen på Klampenborg. Det skete så 12. maj Og hans optræden var noget, der kunnetrække et talstærkt publikum til Klampenborg Galopbane. Gösta Dalman fører Hurricane til den traditionelle vejning efter derbytriumfen Hurricanes første start var i Holteløb - et af de tilbagvendende prøveløb op til Dansk Derby. Distancen var 1600 meter og dengang havde ældre heste også adgang til løbet - men ingen startede det år. Der var derfor virkelig lagt op til et prøveløb til Dansk Forårsløb (2000 Guineas). Løbet var også ekstra interessant, idet samtlige startende stod meldt i såvel Dansk Forårsløb som Dansk Derby. Hurricane havde temperament. Og han var ikke helt rolig ved starten. Publikum og musik var ikke livretter. Men afsted kom feltet. Fra start lagde Hurricane sig i front - og der blev han til målet var passeret. Toronto prøvede et helhjertet angreb - men uden succes! DANSK FORÅRSLØB GUINEAS To uger senere stod det klart for Galopbanens publikum, at man havde fået en stjernehest ud over det sædvanlige. Hurricane gik til front fra start og vandt sikkert med tre længder. Man regnede derfor ikke med nogen spændende afgørelse af det forestående Derby.

10 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 10 Alligevel stillede der elleve danskfødte heste op imod den svenskfødte stjerne. Nogle mente, at Hurricane måske kunne få problemer med distancen. Forbeholdt dette sagde alle hans tilhængere, at så ville hans høje klasse klare de sidste meter! UDEN DISKUSSION Et referat af løbet er temmelig ensidigt. For det var Hurricane fra start til mål - og ganske ubesværet! Nu stod den på hvile for Hurricane frem til Svenskt Derby 15. juli. Alligevel gik der kun kort tid før træningen blev genoptaget, for konkurrencen i det svenske derby så - på papiret - skrappere ud end det danske. Men alligevel blev svenskt Derby - som det danske modstykke - en overlegen Hurricane sejr! Han havde denne gang Albert Klimschas bror, J. Klimscha, i sadlen, da Albert allerede tidligere havde forpligtet sig til anden side. Hyldesten til Hurricane var overvældende, men det var jo også en hest fra Skåne, der havde henrykket publikum. ECLIPSE STAKES I den næste start skulle Hurricane møde ældre heste for første gang. Der blev set meget frem til løbet, for her skulle man så få bekræftet - eller afkræftet - hvor god Hurricane egentlig var, når modstanden blev skærpet et godt stykke. Desværre måtte hans formodede værste modstander, den tredobbelte derbyvinder Far West, melde fra. Det endte med, at Eli Jensen red Hurricane til en tilfredsstillende sejr. Men Hurricanes første møde med den ældre elite var ligesom løbet ud i sandet, da mange konkurrenter meldte fra løbet. Næste opgave var det nyindstiftede Skandinavisk Grand Prix. Og nu skulle Hurricane møde nogle fra den skandinaviske ældre elite. Mødet fandt sted 23. september. Men allerede da der var løbet et par hundrede meter af den 2600 meter lange distance, stod det klart, at der kun var en hest. På intet tidspunkt var han virkelig presset. Gode Amigo beholdt sin andenplads fulgt af Boccaccio og Vendula. Hurricane var nu den skandinaviske galopsports ukronede konge. Han havde helt klart vist, at han uden diskussion var skandinaviens bedste hest. Hvor god var han? Svært at sige, for det er også svært at sammenlignede årgang mod årgang. Men han vil altid høre til blandt de største i Skandinavisk galopsport.

11 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 11 BOB BAFFERT En kunstner på sit område

12 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 12 Opløbet i årets Kentucky Derby blev mere spændende end først ventet. Tiz The Law så på rejsen mod mål ud til at skulle være i stand til at indfri den største favoritværdighed gennem mange år - men det lykkedes ikke. I stedet blev Bob Baffert-trænede Authentic med John Velazques i sadlen en sikker vinder. Årets Kentucky Derby fik en spændende afslutning. Bob Bafferts storfavorit, Tiz The Law, fik ikke den ventede sejr. Alligevel var det Bob Baffert, der kunne føre dette års Kentucky Derby vinder til vægten. Årets vinder blev Authentic, der blev redet af John Velazques. Storfavorit Tiz The Law lagde hurtigere ud end han plejer, men da det virkelig gjalt, viste han ikke helt sin eminente speed. På de sidste hundrede meter gik en velgaloperende Authentic forbi til en sikker 1 1/4 længders sejr. Det var Bob Bafferts sjette sejr i Kentucky Derby, en ny træner-- rekord i antal sejre.

13 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 13 Bob Baffert voksede op på en ranch i Nogales i Arizona. Familien levede af kvægopdræt og avl af høns. Som 10-årig købte hans far nogle Quarter heste, som han red væddeløb på. Det foregik på en dirt-traick bane på ejendommen. I teen-age årene red Baffert som jockey for 100 dollars om dagen i Quter heste væddeløb på en bane i udkanten af Nogales. Året efter var Baffert tilbage. Denne gang med Real Quiet og Indian Charlie. Og ikke alene vandt Real Kentucky Derby og Preakness Stakes. endog også til en andenplads i Belmont Stakes. Året efter sendte Silver Charm Nogales, Arizona TEENAGE ÅRENE Baffert tog en uddannelse på University of Arizona s Race Track Industry Program med en bachelorgrad. Blev tidligt gift og begyndte af træne Quarter heste i Prescott. Han havde virkelig flair for jobbet som træner og blev snart efterspurgt af andre trænere for at tage sig af deres stalde. AFSTED TIL KALIFORNIEN I 1980 gik turen til Californien, hvor han begyndte med at arbejde på Los Alamitos Race Course. Og nu skiftede Baffert til at træne galopheste. Og det gik t rigtig stærkt. Det store gennembrud kom i 1992, da han vandt sit første Breeder s Cup med Thirty Slews. Snart kunne han også smykke sig med titlen som førende træner i penge. Thirty Slews var den første hest Baffert købte på en åringsauktion og han blev også Bafferts første Grade 1 vinder på sprinterdistance. DE KLASSISKE TRIUMFER Første gang man så Baffert i klassisk sammenhæng var i 1996, hvor han trænede Cavonnier, der blev anden i Kentucky Derby og Preakness Stakes. Året efter trænede Baffert grå Silver Charm, der vandt Kentucky Derby og Preakness Stakes. han Real Quiet og Indian Charlie. Real Quit vandt og Indian Chatrlie var en god tredie gennem mål. Det blev også til sejr for Real Quiet i Preakness. Men som Silver Charm kunne han ikke smykke sig med Triple Crown titlen, da han blev slået med næse i Preakness. Alligevel blev dog den førte træner, der vandt Derbyog Preakness to år i træk. Real Quiet vandt Kentucky Derby og Preakness Stakes - men missede Belmont Stakes.

14 RaceTime MAGAZINE 10/2020 SIDE 14 Vi skal så helt hen til 2001, hvor Baffert så kunne føje nye sejre i Preakness og Belmont Stakes til CV et. Det var Point Given, det leverede. Men han svigtede i Kentucky Derby ved at slutte som femte. Alligevel blev han udråbt til American horse of the year. Der var også andre storløbssejre. Det betød, at Point Given blev den første galophest til at vinde over 1 mio. dollars på et år. I 2010 blev han tilfdelt æren, at blive optaget i National Museum of Racing and Hall of Fame. USTYRLIGE BAFFERT Mon ikke Baffert efterhånden havde slået sit navn fast med syvtommersøm,. Ikke alene som et navn i Amerkansk galopsport - men som NAVNET i Amerikansk galopsport. Året efter vandt han sit tredie derby, da War Emblem var først gennem mål i Kentucky Derby. Senere vandt han også the Preakness I 2009 var han tæt på klassiske laurbær igen hvor hans trænede Pioneerof The Nile var anden i Kentucky Derby. PAUSE PÅ NI ÅR Der skulle gå ikke mindre end ni år, før der igen var klassiske laurbær til Baffert. Det skete med Looking At Lucky, som han ejede sammen med sin klient og gode ven gennem mange år, Mike Pegram. Det var med en sejr i Preakness.Looking At Lucky blev iøvrigt champion treåring det år. Point Given OPKALDT EFTER BAFFERTS YNGSTE SØN I 2012 var Bodemeister anden i såvel Derby som i Preakness. Det specielle ved Bodemeister var, at han var opkaldt efter Bafferts yngste søn, Bode. Senere på året var Baffert anden med Paynter i Belmont Stakes. American Pharaoh Bob Baffert med junior Bob Baffert med junior Mike Pegram. Nær ven af Bob Baffert, som trænede Pegrams Lookin At Lucky, da den vandt Belmont Stakes i AMERICAN PHAROAH 2015 bev et jubelår for Bob Baffert. Han vandt the Triple Crown med American Pharoah, som var den første der kunne smykke sig med den eftertragtede titel i 37 år. Der skulle så bare gå tre år inden Baffert kunne modtage den næste Triple-Crown-vinder. Denne gang var det Justify. Og successen med klassiske vindere fortsatte. Den næste i rækken var så Authentic, der var bedst i Kentucky Derby, iøvrigt den 141. udgave af løbet. Dermed havde Baffert nu fire Kentucky pokaler stående på hylden. Senere vandt American det 140. Preasness Stakes. Endelig vandt American Pharoah Belmont Stake, hvilket betyød en ny triple- Crown for Bonb Baffert. I perioden fik Baffert tildelt en Aclipse Award for sin træning I 1997 blev han tilfdelt the Big Sport of Turfdom Award.

15 RaceTimeMAGAZINE 10/2020 SIDE 15 Autentic og Bob Baffert HELDIGE BOB BAFFERT Med sejren i Kentucky Derby i år kunne Baffert noteres for endnu en rekord i Amerikansk galopsport. Nu som den træner, der har haft flest amerikanske derbyvindere. Tallet er seks! Uheldigvis indtraf der en episode efter Autentics sejr i Kentucky Derby. Af en eller anden grund blev Autentic skræmt over et eller andet. Det betød, at han rev sig løs og ramte flere personer bl.a. Bob Baffert. Justify Heldigvis kom ingen noget alvorligt til. Og Baffert udtalte selv efter hjændelsen, at han var helt OK. Om selve løbet udtalte Baffert: At han var ovenud tilfreds med jockey John Velazquez ridt. Det var Velazuez tredie triumf i Kentucky Derby. Bob Baffert har trænet vinderne af femten amerikanske klassikere. Endvidere vinderne af femten Breeders Cup løb og det første Pegasus World Cup. NU OGSÅ SUCCES SOM OPDRÆTTER Det ville vel egentlig være mærkeligt, hvis Baffert ikke på et tidspukt også var begyndt at interessere sig for opdræt - og det er han da også. Den første mere kendte af hans opdræt er Misremembered, som er ejet af hans kone, ham selv og deres ven George Jacobs. Sejren kom i Grade 1 løbet i Santa Anita Handicap Bob Baffert er også træner af ni vindere af Santa Anita Handicap, ni gange har han vundet Santa Anita Derby. Og det samme antal gange har han sadlet vinderen af Haskell Invitational Handicap. Og her stppoer det ikke. Bob Baffert har også vundet Del Mar Futurity syv gange i træk i perioden til I den periode var løbet et Grade 2 begivenhed. Løbet blev også afholdt fra 2008 til 2018 som en Grade 1 begivenhed. Nogle år af årene blev sprunget over. KENTUCKY OAKS Der står også pokaler på kaminhylden fra sejre i Kentucky Oaks. I1999 med Silverbulletday, der senere blev optaget i Hall Of Fame. I2011 kom den næste Oaks-vinder i form af Plum Pretty og endelig i 2017, hvor Abel Tasman passerede målet først. FLEST KENTUCKY DERBY SEJRE Med sejren i årets Kentuck Derby kom Bob Baffert op på seks vindere. Den eneste, der tidligere har opnået det antal, er Ben Jones, der blev noteret for vinderne mellem 1938 og BETYDENDE HESTEEJERE Antallet af ejere hos Bob Baffert er naturligvis meget stort. Her skal nævnes nogle af de mere kendte: The Thoroughbred Corporation (PrinceAhmed bin Salman). Golden Eagle Farm (John C. Mabee), Afdøde Bob Lewis og hans kone Beverly, Robert og Janice McNair for hvem han trænede Chilukki og den femdobbelte Grade 1 vinder Congaree og hans gode ven Mike Pegram, for hvem han trænedereal Quiet, Silverbulletday, Captain Steve, Midnight Lute og Lookin At Lucky. I 2014 indgik Baffert et samarbejde med Kaleem Shah, som han så vandt Breeders Cup Classic for med Bayern. Af andre forholdsvis nye ejere kan nævnes: Zayat Stables. BAFFERT PRIVAT Baffert er far til fem børn. De fire er fra første ægteskab med Sherry. De hedder Taylor, Canyon, Forest og Savannah. I 2002 blev han gift for anden gang med Jill. Hun var tidligere reoprter på en TV-station i Louisville. De lærte hinanden at kende, da Baffert var gæst i TV-showet: Take Home Chef I dag er Bob Baffert et kendt navn overalt i Amerika - og naturligvis også i mange internationale galopnationer. Han har også deltaget i det kendte TV show Take Home Chef. I namrts 2012 blev fik han et hjertetilfælde under et ophold i Dubai på Meydan banen. Baffert er kendt for at støtte mange godgørende formål. Han indkasserede således dollars for at give Burger King tilladelse til at have et af deres skilte stående bag sig under en TV -transmission på Belmont. Ved en pressekonference efter løbene fortalte Baffert og hans kone blandt andet ville donere de mange penge til forskellige godgørende organisationer der tager sig af gamle væddeløbere Bob Baffert med fru Baffert no. 5.

16 RaceTimeMAGAZINE 10/2020 SIDE 16 Gennembrud for Juniper Tree Primo september fik Galileo-sønnen, Juniper Tree, der er opstaldet som avlshingst på York Stutteri, sit endelige gennembrud. På kun en uge blev det til storsejre på Klampenborg og Bro Park for Juniper Tree-afkom. Og Juniper Tree var den avlshingst, der opnåede den højeste gennemsnitspris på Scandinavian Open Yearling Sale. Tekst: Klaus Bustrup. KLAMPENBORG GALOPBANE SØN- DAG DEN 6. SEPTEMBER Der var adskillige Juniper Tree-afkom til start på Damernes Dag på Klampenborg, og det gik rigtig godt for flere af dem. 360 North Horse Racings Produce Stakes-vinder Palm Springs ud af Paree (Desert Prince) var favorit i Dansk Kriterium, men han måtte efter kamp bøje sig for Al Shemali-datteren My Jamil. De to var langt foran de øvrige, og der venter uden tvivl Palm Springs, der mødte op som ubesejret i sine to første starter, en lovende fremtid. JUNIPER TREE

17 RaceTimeMAGAZINE 10/2020 SIDE 17 Habla (Juniper Tree- Edge Of Eternity) var blandt favoritterne i Stutteri Storks 2-Års maidenløb. Men hun blev besejret af Handyman Carlras, der er i træning hos Rikke Bonde. Habla, der løb med blinkers, var kun slået med hals. Marc Stott har store forventninger til Habla, der ejes af Thomas Havemann og kostede kroner på Scandinavian Open Yearling Sale i Edge Of Eternity er bl.a. mor til Gemstone, og en helsøster til Habla blev solgt på åringsauktionen i år for kroner til 360 North Horse Racing (Nils Jansson). Og kronen på værket kom, da Juniper Tree-datteren Malekha ud af Mariyca nemt vandt Dansk Oaks. Den historie kan man læse mere om i Racetime MAGAZINEs artikel Stædighed belønner sig. Her fortæller Filip Zwicky bl.a., at Mariyca næste år skal tilbage til Juniper Tree, så vi forhåbentlig får en helbror eller - søster til Malekha. SCANDINAVIAN OPEN YEARLING SALE FREDAG DEN 11. SEPTEMBER På Dansk Galops åringsauktion på York i år havde Juniper Tree fem afkom til salg. To blev ikke solgt, mens de tre øvrige nåede en gennemsnitspris på kroner. Den højeste gennemsnitspris for en avlshingst på Scandinavian Open Yearling Sale. Dyrest var som allerede nævnt en hoppe efter Edge Of Eternity (Academy Award). Edge Of Eternity har i år fået endnu et hoppeføl - efter Juniper Tree. Bent Olsen købte for kroner en helbror til kriteriumsvinderen Valentin Apache ud af superhoppen Una Hora, der ejes af Francisco Castro. Og Jørgen Damsbo Andersen erhvervede for kroner en hingst efter 360 North Horse Racings derbytreer Coco Chanel (Binary File), der er opstaldet på York Stutteri. Juniper Tree-sønnen Palm Springs vinder Produce Stakes med Per Anders Gråberg i sadlen før Stald KTAS Noelle. York-double. De er begge opdrættet på York Stutteri. Palm Springs er i træning hos succesrige Nina Lindberg Lensvik på Jägersro. Foto Burt Seeger. Træner Brian Wilson, der aktuelt er nr. 2 i kampen om trænerchampionatet på Klampenborg, modtager sammen med Laura Langthaler Juniper Tree-datteren Malekha med Eddie Pedroza i sadlen efter Malekhas sejr i Juniper Tree Dansk Oaks! Foto: Burt Seeger. Se billedet på side 18 - næste side! Nils Jansson og Karina Elsass efter Auktionen. Nils Janssons 380 North Horse Racing købte bl.a. en hoppe efter Juniper Tree - Edge Of Eternity for kroner af Stutteri York.

18 RaceTimeMAGAZINE 4/2020 SIDE 18 BRO PARK SØNDAG DEN 13. SEPTEMBER Juniper Tree havde fire afkom til start på Breeders-dagen på Bro Park. Tre i dagens hovedløb Breeders Trophy Classic med over en million svenske kroner til vinderen. Ascot Brass ud af By The Book. Ole Torkdahls The Maestro, ud af All A Dream. The Maestro kom fra en sejr i Bro Park Classic. Og Springtime Carlras ud af Summertime. Endvidere var Margrethe ud af Neo Nebula til start i Breeders Trophy Mile. Nu 4-årige Margrethe havde i sine fem starter inden da i år ikke været dårligere placeret end anden. Ascot Brass vandt Breeders Trophy Classic overlegent, medens Springtime Carlras og The Maestro endte i det slagne felt. Også Margrethe endte lidt skuffende lige uden for præmierækken i Breeders Trophy Mile, hvor Queen Rouge endnu engang understregede, hvilken fantastisk hoppe, hun er. Det har handicapper Niclolas Cordrey da også påskønnet ved at sætte hende op til 90 i handicap. ASCOT BRASS TREDOBBELT MILLIONØSE. Med over tre millioner svenske kroner på præmiekontoen efter sejren i Breeders Trophy Classic er Ascot Brass Juniper Trees langt mest vindende afkom. Og præmiekontoen kunne have været endnu større, hvis ikke Ascot Brass var født i samme årgang som en anden superhoppe, Silent Night. De to har udkæmpet adskillige dueller og i fire af dem har Silent Night trukket sig sejrrigt ud. Malekha vinder treårs distanceteksten før The Maestro Som 2-årig i SM for 2-Åriga Hästar på Bro Park og i år i Skandinavisk Mesterskap for 3-årige på Øvrevoll samt i Svenskt og Norsk 1000 Guineas. Hver gang var Ascot Brass anden. Til gengæld slog Ascot Brass som 2-årig Careless Whisper og Silent Night i Jockeyklubbens Magic Million på Bro Park. Ascot Brass ser ud til at finde storformen, når der er millioner på spil. Ascot Brass sejrer som 2-årig let i Jockeyklubens Magic Million. Per Anders Gråberg red

19 RaceTimeMAGAZINE 4/2020 SIDE 19 Alexander Elsass med Juniper Tree på York Stutteri Godolphins Ghaiyyath, Dubawi-Night Time (Gallileo) vinder Eclipse Stakes 2020 på Sandown Park før Enable efter Nathaniel (Gallileo). Gallileo viser i stigende grad også sin værdi i avlen som morfar og farfar. Juniper Tree er efter Gallileo. Ascot Brass (Juniper Tree- By The Book) sejrer som 2-årig let i Jockeyklubbens Magic Million Per Anders Gråberg var i sadlen, og Ascot Brass trænes af Niels Petersen. Careless Whisper, den danske derbytoer året efter, var anden og rivalinden Silent Night tredje. Foto: Elina Björklund / Svensk Galop. Inden sin flotte sejr i Breeders Trophy Classic før Central Park og den danske derbytoer Careless Whisper startede Ascot Brass i Lanwades Stud Stakes (L) over 1600 meter på Øvrevoll. Her mødte hun en række af Skandinaviens bedste ældre hopper. Hun blev fjerde, men kun slået med en længde af vinderen Seaside Song, der gav Ascot Brass aldersvægtlettelsen på tre kilo. Ascot Brass har et generalhandicap på 86. SKADE STOPPEDE JUNIPER TREES LØBSKARRIERE. Et syndikat af danske investorer, York Stutteri, Stutteri Ras og JOCA Stable (Jonna og Carsten Nørgaard) erhvervede Juniper Tree forud for bedækningssæsonen Han blev købt ud af Aidan O Briens træning, da han havde pådraget sig en skade. Som åring var Juniper Tree blevet solgt for næsten 10 millioner kroner på Tattersalls October Yearling Sale I Aidan O Briens træning var han, inden han blev skadet, bl.a. som 2-årig tredje på The Curragh slået med mindre end seks længder af Australia, der senere blev engelsk og irsk derbyvinder og i avlen netop er blevet far til vinderen af engelsk St. Leger Galileo Chrome. JUNIPER TREE, EFTER GALILEO, VERDENS HELT DOMINERENDE AVLSHINGST. Juniper Tree er efter verdens førende avlshingst, Galileo, der fortsætter sin helt enestående karriere som avlshingst. Ser man på bookmakernes odds til dette års Prix de l Arc de Triomphe, Europas mest prestigefyldte galopløb, er favoritterne: Love, vinder i år af 1000 Guineas (Gr.1), Epsom Oaks (Gr.1) og Yorkshire Oaks (Gr.1) Hun er efter Galileo. Enable, den dobbelte Prix de l Arc-vinder efter Nathaniel (Galileo). Magical, der netop har vundet Irish Champion Stakes (Gr.1.) for andet år i træk og denne gang før den i år indtil da ubesejrede Ghaiyyath. Magical er efter Galileo. Ghaiyyath, der i år har vundet fire gange bl.a. Eclipse Stakes (Gr.1) på Sandown Park før Enable, inden han måtte bøje sig for Magical, som han havde slået i International Stakes (Gr.1) på York. Ghaiyyath er efter Dubawi og ud af Nighttime (Galileo) Godolphins Ghaiyyath, Dubawi -Night Time (Galileo) vinder Eclipse Stakes 2020 på Sandown Park før Enable efter Nathaniel (Galileo). Galileo viser i stigende grad også sin værdi i avlen som morfar og farfar. Juniper Tree er efter Galileo. Serpentine, dette års overlegne Epsom derby-vinder. Han er efter Galileo, men han var i sin seneste kun fjerde i Juddmonte Grand Prix de Paris (Gr.1) på Longchamp. Det blev vundet af en anden mulig Prix de l`arc deltager, Mogul - efter Galileo. Sottass, sidste års franske derbyvinder og vinder i år af Prix Ganay. Han er efter Siyoni og ud af Starlet s Sister (Galileo) Den eneste af favoritterne, der ikke har familetilknytning til Galileo er vinderen af Ascot Gold Cup (Gr.1) de sidste tre år, Stradivarius (Sea The Stars), og han er tvivlsom startende. Men, men. Sea The Stars (Cape Cross) og Galileo (Sadler s Wells) er halvbrødre ud af Prix de l Arc-vinderen Urban Sea (Miswaki)! Afstamning tæller. Så Juniper Tree gør det godt, og fysisk ligner han sin far, men der er stadig et stykke vej, hvis han skal overgå sin far! Juniper Tree er ud af den 5-dobbelte Gruppe-1-vinder Alexander Goldrun (Goldaway-Renashaan v/ Darshaan). Hun vandt 10 løb og næsten to millioner pund i sin løbskarriere. Afstamningsmæssigt er der ikke mange heste i Verden, der kan måle sig med Juniper Tree.

20 RaceTimeMAGAZINE 4/2020 SIDE 20 Juniper Tree-datteren Margrethe med Nicolai Stott i sadlen efter sin maidensejr i august 2018 før Nokengang. Dobbeltsejr til Søren Jensen. Ejer: Jakob Dalhoff Karina og Alexander Elsass, Der har det daglige ansvar for Juniper Tree på York Stutteri. Foto Klaus Bustrup TO KRITERIUMSVINDERE I SIN FØRSTE ÅRGANG. Juniper Tree lagde stærkt ud i sin første årgang med to kriteriumsvindere. Afdøde Valentin Apache, der vandt Dansk Kriterium i 2018 og nu 4-årige Two Eyed Jack (Gift From The Sea), der vandt Svenskt Kriterium og i sin karriere allerede har indløbet over ½ million kroner. Den bedste af Juniper Trees afkom fra første årgang har dog indtil videre vist sig at være Margrethe (Neo Nebula), der med et handicap på 85 blander sig i den skandinaviske hoppeelite. Hun har kun vundet to gange, men hun har været anden i en række storløb: Dansk Oaks, Sceptre Stakes, Fawzia Stakes og Erik O. Steens Memorial på Øvrevoll, og hun har allerde indtjent over kroner. Første årgang tæller også Powerpoint (Point Taken), der var anden i Svenskt Oaks og tredje i Norsk Oaks. Det er foreløbig blevet til fem sejre og godt en million svenske kroner på præmiekontoen. STORLØBSVINDERE I ANDEN ÅRGANG. Juniper Trees anden årgang tæller som allerede nævnt flere storløbsvindere. Ascot Brass (Breeders Trophy Classic), Malekha (Dansk Oaks) og The Maestro (Bro Park Classic). Sæsonen er ikke forbi og slet ikke deres karrierer. Det kan blive til meget, meget mere. Ascot Brass og Malekha er usædvanlige hopper, der dog næppe vil støde sammen ofte. Medens Ascot Brass må formodes at være bedst over milerdistancerne, har Malekha allerede vist, at hun er en udpræget stayer. Det er en fordel, når hun næste gang stiller op i Dansk St. Leger over 2800 meter på Klampenborg. NY SUCCES PÅ VEJ FOR JUNIPER TREE? Det ved man aldrig. I tredje årgang efter Juniper Tree er der fortsat mange ustartede, men årgangen rummer som nævnt allerede 2-åringer, der tegner meget lovende. Kriteriumstoeren Palm Springs og Habla, der er i træning hos Marc Stott, der også har 2-årige Penfolds (Juniper Tree -La Petite Chinoise) i stalden. Hun blev på sidste års åringsauktion på York solgt til Thomas Havemann for kroner. Mulighederne er gode. Succes avler succes. Og Alexander Elsass har tidligere oplyst til RaceTime MA- GAZINE, at Juniper Tree får tilført omkring 30 hopper årligt.

Tips til Klampenborg Galopbane d. 25. april 2015. Af Dennis Madsen.

Tips til Klampenborg Galopbane d. 25. april 2015. Af Dennis Madsen. Tips til Klampenborg Galopbane d. 25. april 2015. Af Dennis Madsen. Løb 1 (V4-1) 3 Dawn Raid var hurtigt ude af starthullerne i fjor, hvor hun vandt på premieredagen og fulgte op med en sejr i næste start.

Læs mere

Bliv investor i en væddeløbshest for 20 kr. om måneden

Bliv investor i en væddeløbshest for 20 kr. om måneden 1 of 11 8/20/17, 8:26 AM CHRISTINA GREGERSEN FORSIDE 19.08.2017 KL. 07:32 Bliv investor i en væddeløbshest for 20 kr. om måneden Mens investering i væddeløbsheste tidligere var for rigmænd, ejes flere

Læs mere

KLAMPENBORG. Racetime V/ Klaus Bustrup. Klampenborg er andet end topheste FINALEDAG 2015

KLAMPENBORG. Racetime V/ Klaus Bustrup. Klampenborg er andet end topheste FINALEDAG 2015 FINALEDAG 2015 Søndag 1. november 2015 kl. 12:30 KLAMPENBORG Racetime V/ Klaus Bustrup Klampenborg er andet end topheste Bag denne overskrift skjuler sig, at vi desværre i løbet af en sæson ser for få

Læs mere

Dansk Galop (Foreningen til den ædle Hesteavls Fremme) afholder ordinær generalforsamling på Klampenborg Galopbane (i Hesteejerpavillonen).

Dansk Galop (Foreningen til den ædle Hesteavls Fremme) afholder ordinær generalforsamling på Klampenborg Galopbane (i Hesteejerpavillonen). Generalforsamling Dansk Galop (Foreningen til den ædle Hesteavls Fremme) afholder ordinær generalforsamling på Klampenborg Galopbane (i Hesteejerpavillonen). lørdag den 22. april 2017, kl. 10.30. D A G

Læs mere

Team Friis - Tilbageblik på 2014

Team Friis - Tilbageblik på 2014 Team Friis - Tilbageblik på 2014 2014 blev et år hvor stalden kan se tilbage på sin første klassiske sejr, sin første V75 sejr og en storløbssejr i Harald Lunds Mindeløb. 2014 blev året hvor vi endelig

Læs mere

Månedens Hesteejer i januar: Stald KTAS

Månedens Hesteejer i januar: Stald KTAS Månedens Hesteejer i januar: Stald KTAS Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 13.20 // Af Henrik Ebbesen // // // Dansk Hestevæddeløb har kåret landets største anpartsstald, Stald KTAS, som Månedens Hesteejer

Læs mere

KLAMPENBORG. På besøg i Hullet. Racetime V/ Per Aagaard Bustrup fotos: Martin Svaneborg og Burt Seeger

KLAMPENBORG. På besøg i Hullet. Racetime V/ Per Aagaard Bustrup fotos: Martin Svaneborg og Burt Seeger NOVEMBER 2015 KLAMPENBORG Racetime V/ Per Aagaard Bustrup fotos: Martin Svaneborg og Burt Seeger På besøg i Hullet Harmoni! Det var det indtryk min kone, Grete, og jeg syntes var dækkende for vores besøg

Læs mere

Årsberetning for 2009

Årsberetning for 2009 Årsberetning for 2009 Foreningen fejrede 150 års jubilæum i beretningsåret, hvilket blev markeret den 20. september på Klampenborg Galopbane med deltagelse af foreningens protektor Hendes Majestæt Dronningen

Læs mere

VOLATILE OG DE ANDRE. Af: Klaus og Per Bustrup RACETIME DECEMBER 2014

VOLATILE OG DE ANDRE. Af: Klaus og Per Bustrup RACETIME DECEMBER 2014 VOLATILE OG DE ANDRE Af: Klaus og Per Bustrup RACETIME DECEMBER 2014 , GENERALHANDICAPPET De 15 med de højeste handicaptal med enganement i Dansk Derby 2015 HEST Hdc. Træner Køn/Afstaming St./Res. Han

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

blev fundament for SUCCES

blev fundament for SUCCES Steen og Pernille Rugaard med deres første avlshoppe Clara RDH, der er mor til Tørveslettens Stamina Besøg på Stutteri Tørvesletten SELSKABSHESTEN blev fundament for SUCCES 54 MAGASINET HEST 02 2011 H110228E1A54.indd

Læs mere

V5-forslag V5-1. Ekspertanalyse V5. V5-1: 7 Vejovis V5-2: V5-3: 4 Legial V5-4: V5-5: Alle 7. Pris: 168 kr.

V5-forslag V5-1. Ekspertanalyse V5. V5-1: 7 Vejovis V5-2: V5-3: 4 Legial V5-4: V5-5: Alle 7. Pris: 168 kr. Ekspertanalyse V5 10.07.2019, Odense Af Christina Borreby V5-forslag V5-1: 7 Vejovis V5-2: 6-7-9-2 V5-3: 4 Legial V5-4: 5-1-6-7-9-10 V5-5: Alle 7 Pris: 168 kr. V5-1 Formstærke heste mødes i dette sprintopgør,

Læs mere

Oprindelsen af moderne racing ligger i 1100-tallet, når

Oprindelsen af moderne racing ligger i 1100-tallet, når Derby Kommet for at blive? Oprindelsen af moderne racing ligger i 1100-tallet, når engelsk riddere returneres fra korstogene med hurtig arabiske heste. Over de næste 400 år, var et stigende antal arabiske

Læs mere

Team Don. Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Følg Don på Facebook under facebook.com/teamfriis.don og på

Team Don. Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Følg Don på Facebook under facebook.com/teamfriis.don og på Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Team Don Anpartsprojekt på hesten Don, lillebror til Barok Prospekt for Team Don Team Friis giver dig nu mulighed for at komme med i et spændende anpartsprojekt. Udgangspunktet

Læs mere

SPORTENS GRÅ EMINENCER

SPORTENS GRÅ EMINENCER SPORTENS GRÅ EMINENCER En Grå Eminence, på fransk Eminence Grise, betegner en indflydelsesrig, men uofficiel rådgiver eller beslutningstager RACETIME Ansv. redaktør: PER AAGAARD BUSTRUP - I redaktionen:

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Hvis man fornemmer et svagt sus, når man går ind gennem Klampenborg Galopbanens flotte indgang i dag - så er det historiens vingesus.

Hvis man fornemmer et svagt sus, når man går ind gennem Klampenborg Galopbanens flotte indgang i dag - så er det historiens vingesus. KLAMPENBORG 23. MAJ 2015 KL. 12:30 MOWERINALØB EN LANG HISTORIE I fjor blev 1000 Guineas nr. 200 løbet på Newmarkets Rowley Mile. En bane der går næsten lige ud samtlige 1600 meter. Så det er en særdeles

Læs mere

V5-spillets indledende afdeling ser ud til at skulle afgøres mellem tre heste. Bedst inde er 1 Legial, mens 5 Aros er på vej frem.

V5-spillets indledende afdeling ser ud til at skulle afgøres mellem tre heste. Bedst inde er 1 Legial, mens 5 Aros er på vej frem. Ekspertanalyse V5 29.06.2019, Aarhus Galop Af Christina Borreby V5-1: 5-1-4 V5-2: 3-4-1-2 V5-3: 10-4-6 V5-4: 5-1-6-9-2 V5-5: 8-3 Pris: 360kr. 2. løb / V5-1 V5-spillets indledende afdeling ser ud til at

Læs mere

"Det er ikke mit arbejde, det er min tilværelse"

Det er ikke mit arbejde, det er min tilværelse "Det er ikke mit arbejde, det er min tilværelse" Kategori: Skandinavien Oprettet: Torsdag, 26. januar 2012 11:06 Skrevet af Filip Zwicky Visninger: 3694 Birgitte Nielsen er træner på Jydsk Væddeløbsbane

Læs mere

GRATIS ADGANG! Program 25 kr.

GRATIS ADGANG! Program 25 kr. GRATIS ADGANG! Program 25 kr. Velkommen til årets sidste sportslørdag! Og hvad er så en sportslørdag? En sportslørdag er en dag med et kortere program, og mindre præmiesummer i løbene. Til gengæld giver

Læs mere

V64-forslag. Ekspertanalyse V64. V64-1: V64-2: 4 Negroamaro V64-3: 4-1 V64-4: V64-5: V64-6: Pris: 324kr.

V64-forslag. Ekspertanalyse V64. V64-1: V64-2: 4 Negroamaro V64-3: 4-1 V64-4: V64-5: V64-6: Pris: 324kr. Ekspertanalyse V64 11.08.2019, Klampenborg Af Christina Borreby V64-forslag V64-1: 1-5-4 V64-2: 4 Negroamaro V64-3: 4-1 V64-4: 4-3-5 V64-5: 7-4-2-8-9-11 V64-6: 10-4-11 Pris: 324kr. V64-1 V64-spillet indledes

Læs mere

Reportage sponsorer. DM3 i Næstved.

Reportage sponsorer. DM3 i Næstved. Reportage sponsorer. DM3 i Næstved. Årets to første afdelinger af DM for nitro og large scale var vejret ikke med kørere. Det var regnfuldt, men denne weekend sidst i juni måned var vejret varmt og solrigt.

Læs mere

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af Stutteri Dallas v/tine & Jens Daigaard Grundlagt på ejendommen i Læborg, som naboerne kaldte "Lille Dallas", derfor nærliggende med navnet, da stutteriets heste skulle navngives. I 1993 købte vi vores

Læs mere

Læs og lær om. Lukas Graham

Læs og lær om. Lukas Graham Læs og lær om Lukas Graham Lukas Graham Forchhammer Lukas Graham er et dansk band. Forsangeren i bandet hedder Lukas Graham Forchhammer. Lukas blev født på sine forældres sofa i Christiania d. 18. september

Læs mere

Prinsessen vil gifte sig med mig. Prinsessen vil vælge mig til mand.

Prinsessen vil gifte sig med mig. Prinsessen vil vælge mig til mand. LÆSETEATER 4 Klods-Hans af H.C. Andersen - et kunsteventyr Roller: Fortæller 1, Fortæller 2, Broder 1, Broder 2, Klods-Hans, Faderen, Prinsessen Ude på landet lå en gammel gård. Bonden havde to sønner,

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Hvad der måske kan betegnes som Klampenborg Galopbanes Åbningsmeeting sluttede sidste løbsdag, hvor Breeders Cup Trial var på programmet.

Hvad der måske kan betegnes som Klampenborg Galopbanes Åbningsmeeting sluttede sidste løbsdag, hvor Breeders Cup Trial var på programmet. KLAMPENBORG 13. JUNI 2015 KL. 12:30 HKH PRINSESSE BENEDIKTE ÆRESPR. GUINEAS TRIAL 2 GENTOFTE KOMM. ÆR. Hvad der måske kan betegnes som Klampenborg Galopbanes Åbningsmeeting sluttede sidste løbsdag, hvor

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

Fyens Væddeløbsbane. (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter er kl )

Fyens Væddeløbsbane. (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter er kl ) Fyens Væddeløbsbane Send anmeldelser, starterklæring etc. til: Provinsens Galopsekretariat v/henrik Brendholdt tlf. 27 79 01 85 eller mail: hb@danskhv.dk (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter

Læs mere

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4:

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4: Løbsdag d 26.06.15 Kaj Westergaard seler 3 heste ud fra stalden og med et par spændende chancer: 4.løb/2 Sir Diamond: Gik et helt vildt topløb senest, hvor den sad i dødens hele vejen rundt i toptempo

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Derbyhistorie. De første år II: De åbne avlsløb begynder og dansk hest vinder kæmpepræmie..

Derbyhistorie. De første år II: De åbne avlsløb begynder og dansk hest vinder kæmpepræmie.. Derbyhistorie II De åbne avlsløb begynder og Metropolitanløbet med den kolossale førstepræmie på 5.000 kr. giver dansk sejr Af Lars Donatzky Princess Earl var en af de heste, der både deltog i løbene på

Læs mere

DANSK HESTEVÆDDELØB FÆLLESSKAB ØKONOMI KULTUR

DANSK HESTEVÆDDELØB FÆLLESSKAB ØKONOMI KULTUR DANSK HESTEVÆDDELØB FÆLLESSKAB ØKONOMI KULTUR En stærk SPORT Dansk hestevæddeløbs historie begynder i 1770. Her starter de første heste i et organiseret væddeløb på Københavns Fælled. Siden har sporten

Læs mere

Skelettet fra loftet. Af Lars Donatzky

Skelettet fra loftet. Af Lars Donatzky Skelettet fra loftet Af Lars Donatzky I disse dage i december 2017 står den konservatorstuderende Ida Hansen på Landbohøjskolen på Frederiksberg og er i gang med afrense knoglerne på et skelet. Hendes

Læs mere

JGH 50. Rene Kjær Danmark 47 år sejre. Robin Bakker Holland, 36 år sejre. Paul Hagoort. Christoffer Eriksson. International Kuskematch

JGH 50. Rene Kjær Danmark 47 år sejre. Robin Bakker Holland, 36 år sejre. Paul Hagoort. Christoffer Eriksson. International Kuskematch JGH 50 International Kuskematch Rene Kjær Danmark 47 år- 1.951 sejre Landschampion 2018! Vinder af Dansk Trav Derby og Dansk Trav Kriterium med Axel. Er kendt for sin altid friske bemærkning. Driver kun

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

Talentløbet den 17. juli.

Talentløbet den 17. juli. Talentløbet den 17. juli. I super flot sommervejr blev årets andet talentløb afviklet.. På køretek-niskanlægs 660 meter lange rundstrækning skulle deltagerne udkæmpe deres konkurrence i fire forskellige

Læs mere

Dansk hingstekatalog 2019

Dansk hingstekatalog 2019 Dansk hingstekatalog 2019 George Stubbs LUSTRE DANSK GALOP Foreningen til den ædle Hesteavls Fremme Avlshingste 2019 AL SHEMALI(GB) Fuks 2004 v. Medicean - Bathilde v. Generous Berner G. Olsen Fredsgårdsvej

Læs mere

V5-spillet indledes med et meget åbent opgør, hvor det er svært at pege på en favorit. For at komme sikkert videre, vælger jeg at tage samtlige med.

V5-spillet indledes med et meget åbent opgør, hvor det er svært at pege på en favorit. For at komme sikkert videre, vælger jeg at tage samtlige med. Ekspertanalyse V5 21.09.2019, Odense Galop Af Christina Borreby V5-forslag V5-1: Alle 12 V5-2: 9 Stratego V5-3: 2-8 V5-4: 8-3-2 V5-5: 8-2-5-9-12-3 Pris: 432 kr. V5-1 V5-spillet indledes med et meget åbent

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 2000 Blovstrød IF Fodboldafdeling Et fodboldår har igen fundet sin vejs ende, og vi er gået ind i et nyt årtusinde. Jeg vil i det følgende redegøre for væsentlige hændelser i fodboldklubben,

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

MULIGHEDERNES PLATFORM AKTIVITETER

MULIGHEDERNES PLATFORM AKTIVITETER MULIGHEDERNES PLATFORM AKTIVITETER UDDRAG AF AKTIVITETER PÅ JVB Prøv at køre tandemsulky Det er en aktivitet, der giver alle et kick. Du får følelsen af at være ægte travkusk, godt understøttet af en erfaren

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016 19 dage til OL i Rio. Et helt specielt OL for Gentofte Svømmeklub. Danmark stiller med 15 svømmere til OL. Heraf 2 fra Gentofte. Det er fedt, det

Læs mere

Fyens Væddeløbsbane. (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter er kl )

Fyens Væddeløbsbane. (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter er kl ) Fyens Væddeløbsbane (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter er kl. 10.00-12.00) Lørdag d. 20. maj (2 løb) Anmeldes: Mandag den 8. maj - Starterklæres: Fredag den 12. maj Løb 1) Ferrari Junior

Læs mere

Dagens kamp: 17/06-2006. Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus

Dagens kamp: 17/06-2006. Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus Dagens kamp: 17/06-2006 Christiansbjerg IF vs. JAI Aarhus Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv.

Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv. Kære alle, Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv. Vintertræningen er startet. 21 tilmeldte. Det er bare alle

Læs mere

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen kom til verden på familiens gård Rungstedlund i Nordsjælland som Karen Christenze Dinesen, et barn af en aristokratisk+ borgerlig familie. 1 Wilhelm

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Fyens Væddeløbsbane. (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter er kl ) Søndag den 29. april (2 løb)

Fyens Væddeløbsbane. (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter er kl ) Søndag den 29. april (2 løb) Fyens Væddeløbsbane Send anmeldelser, starterklæring etc. til: Provinsens Galopsekretariat v/henrik Brendholdt tlf. 27790185 eller mail: hb@danskhv.dk (Alle anmeldelses- og starterklæringstidspunkter er

Læs mere

KLAMPENBORG. FØRSTE BEN AF TRIPLE CROWN SCANDINAVIAN OPEN CHAMPIONSHIP (Gr.3). I væddeløbsnationer England og Amerika går man meget op i

KLAMPENBORG. FØRSTE BEN AF TRIPLE CROWN SCANDINAVIAN OPEN CHAMPIONSHIP (Gr.3). I væddeløbsnationer England og Amerika går man meget op i KLAMPENBORG 28. JUNI 2015 KL. 12:30 FANTA- STISK PROGRAM 10 LØB Er stærkt trekløver i Scandinavian Open-sammenhæng. Træner Niels Petersen, Bank Of Burden og jockey Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger

Læs mere

GRATIS ADGANG! Program 25 kr.

GRATIS ADGANG! Program 25 kr. GRATIS ADGANG! Program 25 kr. Velkommen til sportslørdag med kuskematch Hvad er en sportslørdag? En sportslørdag er en dag med et kortere program, og mindre præmiesummer i løbene. Til gengæld giver det

Læs mere

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand

DM i Fladfisk. Fra Onsevig Havns side er vi. Der blev fanget massere af fisk, 10.500 fladfisk fanget til årets DM. Danmarks bedste Fladfiskefarvand Danmarks næststørste fiskestævne 24-25. september 1 10.500 fladfisk fanget til årets DM 2011 var en stor succes med godt fiskevejr, masser af fisk, godt humør og god mad - hvad mere kan man forlange! Fra

Læs mere

Det var ikke en kronologisk gennemgang, for Fritz skiftede igennem hele aftenen fra fortid til

Det var ikke en kronologisk gennemgang, for Fritz skiftede igennem hele aftenen fra fortid til Den 15. februar havde ABC s venner inviteret til foredragsaften med Fritz Mogensen, og som et ekstra krydderi var det også lykkedes arrangørerne, at få en af Danmarks bedste vinterbane-ryttere, Marc Hester,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Historien om Boldklubben Hellas

Historien om Boldklubben Hellas Historien om Boldklubben Hellas BK Hellas blev stiftet 23. Juni 1926 af Carl Matzen. Carl Matzen, som var vicevært for kommunens ejendom Carl Langesvej, var meget sportsinteresseret og derfor var det for

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

World Cup Hallen Rødovre Centrum 99, 2610 Rødovre

World Cup Hallen Rødovre Centrum 99, 2610 Rødovre Ordinært afdelingsmøde afholdes tirsdag d. 6. maj 2014 kl. 19.30 World Cup Hallen Rødovre Centrum 99, 2610 Rødovre 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmetællere 3. Beretning 4. Indkomne forslag

Læs mere

Årsberetning for 2016

Årsberetning for 2016 Årsberetning for 2016 Også i 2016 havde foreningen den store glæde, at Prinsesse Benedikte besøgte Klampenborg Galopbane og overværede og personligt overrakte sin ærespræmie til vinderen af Prinsessens

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen:

Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen: 24.07.15 Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen: 1.løb/8 Thai Paycheck: Er en fin traver, som i dens debut løb lidt urutineret og ikke helt forstod kuskens

Læs mere

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Blue Hors et flot sted med mange smukke heste Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Her stod de så, alle 50, ivrigt lyttende efter hvad Lene Hansen, med ryggen til, havde at fortælle om Blue Hors. Blue

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Profil - Micki Lorenzen. Profil - Carsten Lorenzen

Indholdsfortegnelse. Profil - Micki Lorenzen. Profil - Carsten Lorenzen 2015p Legend Cup Indholdsfortegnelse Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Velkommen Synlighed Profil - Micki Lorenzen Profil - Carsten Lorenzen Kontakt Velkommen MICCAR RACING er et racing-team fra Sønderjylland,

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

1st Arnold Europe Powerlifting Championship

1st Arnold Europe Powerlifting Championship 1st Arnold Europe Powerlifting Championship Selv om dette første Europæiske Arnold Classic i styrkeløft måske kunne være afviklet på en mere professionel måde og mange ting ikke fungerede eller kørte efter

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013

Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig sep 2013 Beretning fra WEC Blanquefort, Frankrig 13-14 sep 2013 Atter engang skulle de danske deltagere forsøge at kommer helt til tops i de vesteuropæiske mesterskaber som i år blev afholdt i Frankrig. WEC bød

Læs mere

Det er så sjovt på Sydbank SommerCamp

Det er så sjovt på Sydbank SommerCamp Hundredvis af hesteglade børn har i løbet af sommeren uploadet videoer og billeder til Sydbank SommerCamps hjemmeside i håbet om at vinde en plads på den eftertragtede ridelejr. 13 heldige vindere, som

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Finalestævne VM-kampe 2015. Old Boys

Finalestævne VM-kampe 2015. Old Boys Finalestævne VM-kampe 2015 HI Kvissel 2 1 Old Boys Så blev VM afgjort, det skete med 2-1 sejer til Hjørring IF over Kvissel, Finalen blev spillet på Fodboldvej i Frederikshavn, Lørdag den 24/10 Finalen

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

BANENUMRE STARTTIDER HAR DU SPØRGSMÅL TIL DANTOTO PRODUKTET, SÅ:

BANENUMRE STARTTIDER HAR DU SPØRGSMÅL TIL DANTOTO PRODUKTET, SÅ: LØBSKALENDER 2017 BANENUMRE DANSKE BANER 01 Charlottenlund 02 Århus 04 Billund 05 Odense 06 Skive 07 Aalborg 08 Nykøbing 09 Bornholm 10 Klampenborg SVENSKE BANER 22 Xpress 24 Solvalla 25 Åby 26 Jägersro

Læs mere

EN HILSEN TIL DANMARK

EN HILSEN TIL DANMARK Fra Danmarks berømte SANGER, - SANGSKRIVER og KOMPONIST --- - J O H N - M O G E N S E N modtog vi den 8. maj 2017 denne friske og humørfyldte HILSEN til DANMARK, fordi JOHN MOGENSEN simpelthen ikke kunne

Læs mere

Derbyminder ved. Jan Marinussen

Derbyminder ved. Jan Marinussen Derbyminder ved Jan Marinussen Min første jagthund var en Breton, Sydkystens Dixi, købt af Tove og Hans-Jørgen Nielsen i Karlslunde i 1978. En hanhund i største størrelse og en fantastisk alsidig jagthund,

Læs mere

Læs og lær. om Marcus og Martinus

Læs og lær. om Marcus og Martinus Læs og lær om Marcus og Martinus Tvillinger og pop-idoler Marcus og Martinus blev begge født d. 21. februar 2002 i byen Elverum i Norge. De er nemlig tvillinger. Først kom Marcus til verden, og efter

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

JYDSK GALOP DERBY. Dansk Hestevæddeløb. Sazerac. Goldstep. Sterling High. De kæmper om det Jydske Derby. Dansk Hestevæddeløb. Dansk Hestevæddeløb

JYDSK GALOP DERBY. Dansk Hestevæddeløb. Sazerac. Goldstep. Sterling High. De kæmper om det Jydske Derby. Dansk Hestevæddeløb. Dansk Hestevæddeløb deløb JYDSK GALOP DERBY Lørdag 7. juni 2014 Sazerac eløb Goldstep Sterling High De kæmper om det Jydske Derby Velkommen til det 91. Jydske Derby Direktørens forord I dag lægger Jydsk Væddeløbsbane græs

Læs mere

1 løb. 2 løb. Trænerkommentarer til Bornholm tirsdag d. 27. august

1 løb. 2 løb. Trænerkommentarer til Bornholm tirsdag d. 27. august Trænerkommentarer til Bornholm tirsdag d. 27. august Indsamlet af Kim Hansen 1 løb 2 Blackbird Var fin i prøveløbet, og virker rimelig stabil. Går han som i prøveløbet må det være en god vinderchance.

Læs mere

Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer

Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer Det var en fornøjelse at være tilskuer ved Landsmót 2004. Når man, som jeg, sad dag ud og dag ind på volden ved den store ring, havde man ikke alene

Læs mere

NYHEDSBREV NR Pink Cup. 17. maj Familie-Golf 3. Golf & Gourmet 4. Wilson Demo dag 5. Resultater klubbens hold og Elite

NYHEDSBREV NR Pink Cup. 17. maj Familie-Golf 3. Golf & Gourmet 4. Wilson Demo dag 5. Resultater klubbens hold og Elite 1. Pink Cup 2. Familie-Golf 3. Golf & Gourmet 4. Wilson Demo dag 5. Resultater klubbens hold og Elite 1. Pink Cup Skynd dig - at tilmelde dig Pink Cup - den meget farverige og festlige golfturnering som

Læs mere

ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008

ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008 ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008 Så blev det tid til anden afdeling af dette års EM for Rotax Klasserne Junior Senior og DD2. For andet år i træk skulle afdelingen køres på Wackersdorf

Læs mere

Ham skal du kende. Lionel Messi

Ham skal du kende. Lionel Messi Ham skal du kende Lionel Messi Lionel Messi var 11 år, da en læge sagde til hans forældre, at deres søn ikke ville vokse. Han havde ikke det hor-mon i kroppen, der får os til at vokse. Derfor ville han

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

German Junior Open 2010

German Junior Open 2010 German Junior Open 2010 Day 1 Danmark var repræsenteret af Thomas, Lasse og Marcus fra henholdsvis Kolding, Kolding og Sport92 i U15 rækken ved dette års German Junior Open. Lasse og Marcus skulle spille

Læs mere

PROPOSITIONER DANMARK 2018

PROPOSITIONER DANMARK 2018 1. Løbsdag: Lørdag d. 21. april Kl. 12.30 Meldes: Tirsdag d. 10. april Kl. 12.00 Vægtansættelse: Torsdag d. 12. april Kl. 12.00 Starterklæring: Mandag d. 16. april Kl. 09.30 Åbningsdag 2018 1. Åbningsløb

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

Opdrætter præsentation BERGMANN S

Opdrætter præsentation BERGMANN S Hvem er vi? 1 Opdrætter præsentation BERGMANN S Vi er Rikke & Michael Bergmann, bosat på Fyn. Vi har i dag 5 hunde i vores husstand, hvoraf de 3 er Miniature Bull Terrier og 2 er Amerikansk Staffordshire

Læs mere

Veteran VM John Toudahl

Veteran VM John Toudahl Veteran VM 2012 - John Toudahl Det var igen en stor oplevelse at kunne deltage i et VM for veteraner. Der var omkring 3400 spillere fra 67 nationer med til mesterskaberne og som spillede 22.000 bordtenniskampe

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere