RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPOSTDOC. Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPOSTDOC. Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015"

Transkript

1 Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPostdoc? Overordnede vilkår Adgangskrav Ansøgning Afgørelse om ansøgning Tilskud Løn, IPR og orlov Øvrige forpligtelser Lovgrundlag og offentlighed Hvad er en ErhvervsPostdoc? En ErhvervsPostdoc er et erhvervsrettet forskningsprojekt på ét til tre år, der udføres af en forsker, som har fået sin ph.d. grad indenfor de seneste tre år. ErhvervsPostdoc en ansættes i en privat virksomhed, og projektet kan foregå i samarbejde med en forskningsinstitution. Virksomheden og forskningsinstitutionen stiller hver en mentor til rådighed som sparringspartner for ErhvervsPostdoc en. ErhvervsPostdoc udgør sammen med ErhvervsPhD Innovationsfondens Erhvervsforskerprogram. Erhvervsforskerprogrammet har til formål at uddanne og udvikle forskertalenter til erhvervsforskere, der er specialiseret i at skabe vækst og beskæftigelse i Danmarks erhvervsliv gennem forskning, udvikling og innovation. ErhvervsPostdoc er rettet mod ph.d. er på et højt fagligt niveau og uden større erfaring med forskning i erhvervslivet.

2 Væsentlige ændringer siden sidste ErhvervsPostdoc opslag: Retningslinjer i stedet for opslag Udbud af tilskud til ErhvervsPostdoc projekter annonceres ikke længere i enkeltstående opslag knyttet til bestemte ansøgningsfrister. I stedet anvendes der retningslinjer, som gælder, indtil næste sæt retningslinjer offentliggøres. Retningslinjerne indeholder bestemmelser om krav, ansøgning og tilskud. Ansøgningsfristerne fastsættes løbende og annonceres på Ansættelse i privat virksomhed En ErhvervsPostdoc skal nu ansættes i den private virksomhed, som indgår i projektet, i stedet for forskningsinstitutionen. Find krav til virksomheden samt definitionen på, hvornår en virksomhed kategoriseres som privat, i afsnit 3. Nye tilskudstyper og beløb Tilskud til ErhvervsPostdoc udbetales ikke længere kun til forskningsinstitutionen på baggrund af samlet projektbudget, og der er ikke længere krav om samfinansiering fra virksomheden. I stedet modtager virksomheden nu kr. om måneden i tilskud til ErhvervsPostdoc ens løn, dog højst 50% af bruttolønnen over en regnskabsperiode, samt op til kr. om året til ErhvervsPostdoc ens rejseudgifter. Forskningsinstitutionen modtager et tilskud på op til kr. per projektår på baggrund af et budget for institutionens egne projektudgifter, som vedlægges i ansøgningen. Læs mere i afsnit 6. ErhvervsPostdoc kandidaten må nu ikke have væsentlig erfaring med erhvervsforskning For at fokusere skarpt på udvikling af almindelige ph.d. er til erhvervsforskere er det besluttet, at en ErhvervsPostdoc kandidat ikke må have væsentlig erfaring med erhvervsforskning i forvejen. Læs mere i afsnit 3. Ikke krav om forskningsinstitution, men et prioriteringskriterie Der er ikke længere krav om, at en forskningsinstitution deltager i projektet. Hvis der skal prioriteres blandt kvalificerede ansøgninger, vil et prioriteringskriterie imidlertid være, hvor stor vægt et evt. samarbejde med en forskningsinstitution har i projektet. Forskningsinstitution behøver ikke længere være offentlig En forskningsinstitution skal kunne dokumentere en betydelig forskningsindsats indenfor projektets fagområde i form af publikationer eller patenter, men det er ikke længere en tilskudsforudsætning, at institutionen er del af den offentlige sektor. Find kravene til forskningsinstitutionen i afsnit 3. Ansøgning indenfor alle fagfelter mulig ErhvervsPostdoc projekter kan være indenfor alle fagfelter, så længe man kan argumentere overbevisende for projektets kommercielle potentiale for virksomheden. Læs mere i afsnit 4. Hurtig opstart nu mulig Man kan nu starte et ErhvervsPostdoc projekt fra den dato, projektet godkendes. Læs mere i afsnit 2.

3 Ingen faste krav til tidsfordeling Der er ikke længere krav om, at ErhvervsPostdoc en mindst skal være en vis mængde tid i forskningsinstitution og virksomhed. I stedet er det projektets behov, der bestemmer tidsfordelingen. Ét statusmøde per projekt Der er ikke længere krav om årlige statusmøder eller halvårlige faglige rapporter. I stedet holdes ét statusmøde med Innovationsfondens deltagelse 1 1½ år inde i projektet. Læs mere i afsnit Overordnede vilkår Ansøgning For at starte en ErhvervsPostdoc skal man først indsende en ansøgning til Innovationsfonden (Fonden). I ansøgningen skal man beskrive ErhvervsPostdoc projektet og de personer og organisationer, der deltager i projektet. Ansøgningen skal være af høj kvalitet for at blive godkendt. Ansøgningen vurderes af Erhvervsforskerudvalget (EFU) i Innovationsfonden. Med mindre EFU beslutter at bede om flere oplysninger fra ansøger, er behandlingstiden højst to måneder. Afgørelse og opstart Ansøgningen kan få en godkendelse, en betinget godkendelse eller et afslag. Hvis ansøgningen godkendes, kan projektet starte fra den dato, hvor godkendelsen gives. Efter godkendelse sender Innovationsfonden et tilsagn til virksomheden og en evt. forskningsinstitution. Man skal underskrive tilsagnet og starte projektet senest et halvt år efter godkendelsen. Hvis ansøgningen får en betinget godkendelse, får man en afgørelse, hvor der står hvilke betingelser, man skal opfylde for at få en endelig godkendelse. Betingelserne skal opfyldes senest fire måneder efter afgørelsen. Hvis ansøgningen afslås, får man begrundelser for afslaget, og det vil være muligt at rette i ansøgningen og genansøge ved næste ansøgningsfrist. Fonden offentliggør titel, resumé og deltagere i godkendte og betinget godkendte ansøgninger på Derfor skal ansøger være opmærksom på, at titel og resumé ikke indeholder oplysninger om aktiviteter, som man ønsker at holde hemmelige. Under forløbet Under projektet ansættes ErhvervsPostdoc en i en dansk afdeling af virksomheden. Virksomheden betaler ErhvervsPostdoc ens løn og modtager et løntilskud samt et tilskud til ErhvervsPostdoc ens rejseudgifter. Hvis en forskningsinstitution deltager i projektet, kan institutionen få tilskud til vejledning, udstyr og andre udgifter forbundet med projektet.

4 3. Adgangskrav ErhvervsPostdoc kandidaten og virksomheden skal opfylde en række krav, når de sammen søger om et ErhvervsPostdoc projekt. ErhvervsPostdoc kandidaten skal: have opnået en ph.d. grad indenfor de seneste tre år på ansøgningstidspunktet (højst 36 måneder fra dato på ph.d. bevis, ekskl. barselsorlov), Man kan søge uden endnu at have afleveret sin ph.d. afhandling, hvis man i ansøgningen medsender en erklæring fra hovedvejlederen om forventet aflevering indenfor fire måneder af ansøgningsfristen. kunne dokumentere en betydelig forskningsfaglig tyngde indenfor projektemnet i form af publikationer, forskningsbaserede patenter eller tilsvarende, og ikke have væsentlig erfaring med erhvervsforskning, f.eks. ved at have udført sin ph.d. i samarbejde med en virksomhed. Dette betyder, at en ErhvervsPhD ikke kan modtage en ErhvervsPostdoc bevilling. Virksomheden skal: have en afdeling, der geografisk ligger i Danmark, hvor kandidaten ansættes, have økonomi og faciliteter til at køre projektet under hele forløbet, tilknytte en mentor til projektet, og være del af den private sektor. Privat sektor I Erhvervsforskerprogrammet er en organisation enten del af den private eller den offentlige sektor. For at være del af den private sektor skal virksomheden opfylde disse to krav: 1. Den er hverken del af en større offentlig organisation eller en interesseorganisation for andre offentlige organisationer. 2. Under halvdelen af omsætningen er offentligt tilskud (inkl. indbetaling fra borgere pålagt ved lov). Hvis man er i tvivl, om en organisation er del af den private sektor, kan man bede Fonden om at vurdere organisationen ved at sende vedtægter og seneste årsregnskab til erhvervsforsker@innofond.dk. Flere virksomheder om et ErhvervsPostdoc projekt Det er muligt for flere virksomheder at gå sammen om et ErhvervsPostdoc projekt. Erhvervsforskerudvalget (EFU) vil så vurdere, om virksomhederne tilsammen har økonomi til at køre projektet. Én af virksomhederne skal være den officielle tovholder for projektet og derfor være den officielle ansøger, ansætte kandidaten, udbetale løn og modtage tilskud fra Fonden. Virksomhedsmentoren skal: have generel erfaring med projektemnet, og

5 indgående branchekendskab. Det er ikke et formelt krav, at virksomhedsmentoren har forskningserfaring. EFU vil dog vurdere, om mentorerne har de rette kompetencer, så de tilsammen kan give ErhvervsPostdoc en kvalificeret faglig sparring om projektet. Virksomhedsmentoren behøver ikke være ansat i virksomheden, men skal til dagligt arbejde i det private erhvervsliv. Forskningsinstitutionen skal: kunne dokumentere en betydelig forskningsindsats indenfor projektområdet, og tilknytte en forskningsmentor til projektet. Forskningsinstitutionen må ikke være for tæt forbundet økonomisk til virksomheden og må ikke være del af samme koncern. Forskningsmentoren skal: være anerkendt forsker indenfor projektets fagområde, og til dagligt arbejde i et forskningsfagligt miljø indenfor projektets fagområde. Tredjeparter: Projektet kan også inkludere andre relevante organisationer i Danmark som tredjeparter. Man kan søge om tilknytning af tredjepart under projektet. Tredjeparter modtager ikke tilskud fra Fonden. 4. Ansøgning Der er tre årlige ansøgningsfrister. Ansøgningsdatoerne fastsættes løbende og offentliggøres på Fonden skal modtage ansøgningen senest kl på ansøgningsdagen. Ansøgningen og al øvrig kommunikation skal være på dansk eller engelsk. Ansøgningen sendes via grant.dk til Fonden og bedømmes af EFU. Læs mere på om, hvordan man sender en ansøgning, og hvilke oplysninger og bilag, der skal være i ansøgningen. Hvis oplysninger mangler, eller de rigtige bilagsskabeloner ikke er brugt, kan Fonden administrativt afslå ansøgningen. Behandlingstiden er på højst to måneder. EFU kan dog beslutte at indhente yderligere oplysninger fra ansøger til brug for vurderingen. I så fald kan behandlingstiden være længere end to måneder. Faglige krav Ansøgningen skal indeholde en projektbeskrivelse af høj faglig kvalitet, som redegør for: Projektets målsætninger og succéskriterier Projektets kommercielle potentiale for virksomheden

6 Forskningsfeltets state of the art og teoretiske baggrund, inkl. referencer til relevant forskningslitteratur Projektets hypoteser og/eller forskningsspørgsmål Projektets forskningsmetoder og empiri Projektets rollefordeling samt fase og tidsplan, inkl. væsentlige milepæle i projektet Kommercielt potentiale Et ErhvervsPostdoc projekt skal have et betydeligt kommercielt potentiale for virksomheden, og det er væsentligt, at projektet er udformet ud fra et perspektiv om at styrke eller understøtte virksomhedens kommercielle forretning. Projektet kan være indenfor alle forskningsfelter, så længe man overbevisende kan argumentere for projektets direkte eller indirekte kommercielle potentiale på kort eller lang sigt. Skabelonen til projektbeskrivelse indeholder de præcise krav til beskrivelsen af projektets kommercielle potentiale. Bedømmelse og prioritering Ud fra oplysningerne i ansøgningen vurderer EFU, om alle krav og kriterier er opfyldt, og om det er sandsynligt, at projektet kan gennemføres som planlagt. Hvis Fonden får flere kvalificerede ansøgninger, end der er midler til, prioriterer EFU blandt de kvalificerede ansøgninger i henhold til de almindelige bedømmelseskriterier og ordningens vision og målsætninger. Et væsentligt prioriteringskriterie vil være omfanget af samarbejde med en forskningsinstitution. Der er ikke krav om, at en forskningsinstitution indgår i et ErhvervsPostdoc projekt, men kvalificerede ansøgninger med et sådant samarbejde vil prioriteres højere end tilsvarende kvalificerede ansøgninger uden samarbejde. Jo større vægt samarbejdet har i projektet, jo højere vil ansøgningen prioriteres. 5. Afgørelse om ansøgning En ErhvervsPostdoc ansøgning kan enten blive godkendt, betinget godkendt, eller få afslag. Et godkendt projekt kan starte fra datoen for godkendelse. Betinget godkendelse Hvis ansøgningen bliver betinget godkendt, sender Fonden et brev med betingelserne til ansøger. Dokumentation for opfyldelse af betingelserne sendes til Fonden. Hvis Fonden vurderer, at betingelserne er opfyldt, kan projektet starte. Betingelserne skal opfyldes senest fire måneder efter afgørelsen. Fonden kan forlænge denne frist under særlige omstændigheder. Afslag Hvis ansøgningen får afslag, sender Fonden ansøger et begrundet afslag. Det er muligt at genansøge. Ved genansøgning skal man markere ændringer i projektbeskrivelsen og redegøre

7 for, hvordan afslagsbegrundelserne er imødekommet. Al materiale inkl. nye underskrifter genindsendes ved genansøgning. 6. Tilskud Innovationsfonden udbetaler tilskud separat til projektets virksomhed og evt. forskningsinstitution. Tilskud til virksomheden: Virksomheden får kr. om måneden i tilskud til ErhvervsPostdoc ens løn i projektperioden, dog højst 50 % af bruttolønnen. Dette beregnes over hver hele projektregnskabsperiode. For hver måned projektet er sat til at vare, kan virksomheden få op til kr. i tilskud til ErhvervsPostdoc ens udgifter til: deltagelse i projektrelevante konferencer, og projektrelevante ophold ved universiteter, forskningsinstitutioner og andre virksomheder, som ikke er i samme land som virksomheden (der ydes ikke tilskud til ophold ved virksomhedens udenlandske afdelinger). Dette inkluderer én rejse tur/retur til rejsemålet per ophold, visum, rejseforsikring, logi og universitetsafgifter. Kost, daglig/lokal transport, bøger etc. dækkes ikke. Virksomheden skal betale alle andre af sine udgifter til projektet. Dette inkluderer også personligt udstyr til ErhvervsPostdoc en, som f.eks. bærbar computer, mobiltelefon osv. Udbetaling og revision Virksomheden får tilskud fra Fonden bagudrettet for hver projektregnskabsperiode. Virksomheden skal indsende projektregnskab hver sjette eller tolvte måned. Har virksomheden under 250 ansatte, kan den også indsende projektregnskab hver tredje måned. Hvis Fonden kan godkende projektregnskabet, udbetales periodens optjente tilskud til den Nemkonto, der er tilknyttet virksomhedens cvr nummer. Ved projektets slutregnskab medsendes der en revisorerklæring om, at de underliggende bilag for regnskaberne foreligger, og at tilskudsbetingelserne er overholdt. Skema til projektregnskab og revisorerklæring findes på Tilskud til forskningsinstitutionen: Forskningsinstitutionen kan få op til kr. per projektår i tilskud fra Fonden, inkl. overhead. Tilskuddet kan dække følgende udgifter til projektet: mentorens timeforbrug til sparring med ErhvervsPostdoc en, udstyr, materiale og apparatur, forskere, teknikere og andet hjælpepersonales timeforbrug, og

8 øvrige udgifter til projektets gennemførelse. Ved ansøgning skal man vedlægge et budget for midlernes forbrug. EFU vurderer, om det budgetterede forbrug er rimeligt og relevant for projektet, og kan evt. justere i budgettet, hvis der ikke er argumenteret tilstrækkeligt klart for enkelte poster og deres omkostninger. Ubrugte midler returneres til Fonden ved projektafslutning. Virksomhed som forskningsinstitution Hvis forskningsinstitutionen karakteriseres som en virksomhed efter Europa Kommissionens bestemmelser, kan Fonden højst yde tilskud på 50 % af forskningsinstitutionens udgifter til projektet. Europa Kommissionen betragter en organisation som en virksomhed, hvis den udfører økonomiske aktiviteter. De primære kriterier for dette kan identificeres som: at organisationen udbyder varer eller tjenesteydelser på et bestemt marked, at organisationen bærer den økonomiske risiko ved aktiviteten, og at den potentielt kan opnå overskud ved aktiviteten. Hvis forskningsinstitutionen kan karakteriseres som en SMV efter EU s bestemmelser, kan Fonden yde tilskud på højst 60 % af udgifterne. En organisation er en SMV, hvis den har: under 250 ansatte, samt en omsætning på højst 50 mio. euro eller en samlet balance på højst 43 mio. euro. Udbetaling til forskningsinstitution underlagt offentlig revision Hvis der er tale om en forskningsinstitution, der er underlagt offentlig revision, udbetales 85 pct. af tilskuddet ved projektstart. De sidste 15 pct. udbetales, når Fonden har godkendt et enkelt afsluttende projektregnskab fra forskningsinstitutionen. Udbetaling til forskningsinstitution, der ikke er underlagt offentlig revision Hvis der er tale om en forskningsinstitution, der ikke er underlagt offentlig revision, udbetales tilskuddet bagudrettet ved godkendelse af projektregnskab. Forskningsinstitutionen skal indsende projektregnskab hver sjette eller tolvte måned. Har forskningsinstitutionen under 250 ansatte, kan den også indsende projektregnskab hver tredje måned. Hvis Fonden kan godkende projektregnskabet, udbetales periodens optjente tilskud til den Nemkonto, der er tilknyttet forskningsinstitutionens cvr nummer. Ved projektets slutregnskab medsendes der en revisorerklæring om, at de underliggende bilag for regnskaberne foreligger, og at tilskudsbetingelserne er overholdt. Skema til projektregnskab og revisorerklæring findes på 7. Løn, IPR og orlov Løn Kandidatens bruttoløn skal mindst svare til den overenskomstbestemte bruttoløn for postdoc er ansat i staten. Spørgsmål om lønniveau kan rettes til en relevant fagforening eller forskningsinstitutionens personaleafdeling.

9 IPR ErhvervsPostdoc en er omfattet af lov om arbejdstageres opfindelser, mens mentorer ved universiteter og andre offentlige forskningsinstitutioner er underlagt bestemmelserne i lov om opfindelser ved offentlige forskningsinstitutioner. Spørgsmål om immaterielle rettigheder bør afklares, inden ansættelseskontrakten underskrives. Orlov ErhvervsPostdoc en kan anmode om orlov. Fonden skal godkende anmodningen, før orloven kan starte. Fonden yder ikke tilskud i orlovsperioder, inkl. barsels og sygeorlov. Anmodningen skal: angive projektets sagsnummer, begrunde anmodningen, angive orlovsperioden, man søger om, angive ny slutdato for projektet slutdatoen udskydes med orlovsperioden, være underskrevet af ErhvervsPostdoc en, virksomheden og evt. forskningsinstitution. Anmodningen sendes som pdf fil til erhvervsforsker@innofond.dk. 8. Øvrige forpligtelser Informationsmøde Efter godkendelse af ansøgning holder Fonden et fælles informationsmøde for ErhvervsPostdoc en og mentorer. Informationsmøderne holdes i København og Aarhus efter hver ansøgningsrunde. Læs mere på om informationsmøderne på Statusmøde og faglig rapportering I ErhvervsPostdoc projekter af en varighed på mere end ét år holder ErhvervsPostdoc, virksomhedsmentor og evt. forskningsmentor et statusmøde med Fonden ét til halvandet år inde i forløbet, som Fonden indkalder til. Som udgangspunkt holdes statusmødet på det nærmeste universitet. Senest to uger før statusmødet indsender kandidaten en kort statusrapport til Fonden. På statusmødet giver kandidaten en præsentation af projektets status for de øvrige deltagere. Formålet med statusmødet er at se, hvordan projektet og uddannelsen skrider frem, og sætte en dialog i gang om, hvordan resultaterne tænkes ind i virksomhedens forretningsudvikling. Herudover skal ErhvervsPostdoc en senest tre måneder efter projektafslutning udarbejde en skriftlig evalueringsrapport om projektet og sende til Fonden. RRI og Danish Code of Conduct for Research Integrity Innovationsfonden lægger vægt på Responsible Research and Innovation (RRI), der sigter mod at skabe bedre sammenhæng mellem forskning og innovationsprocesser og resultater, og samfundets værdier og behov. Innovationsfonden fremmer RRI både i Fondens overordnede strategier og via projekter, og Fonden følger EU kommissionens definition og implementering af RRI.

10 Innovationsfonden bakker ligeledes op om de principper, der er redegjort for i den nationale adfærdskodeks for integritet i dansk forskning. Innovationsfonden forventer, at de projekter, der investeres i, følger anvisningerne i RRI og adfærdskodekset. Læs kodekset her: The Danish Code of Conduct for Research Integrity Open Access Innovationsfonden har tilsluttet sig bestemmelserne i Open Access politik for offentlige forskningsråd og fonde. Det betyder, at publicerede videnskabelige artikler, som er resultatet af hel eller delvis finansiering fra Innovationsfonden, skal gøres frit tilgængelige for alle via Open Access, hvis tidsskriftet tillader det. Se den fulde ordlyd af politikken her: Open Access politik for offentlige forskningsråd og fonde Oplysningspligt ErhvervsPostdoc en, virksomheden og evt. forskningsinstitution har som tilskudsmodtagere oplysningspligt over for Fonden. Fonden skal således straks underrettes, hvis der sker ændringer i grundlaget for udbetaling af tilskud. Dette inkluderer blandt andet mentorskift, orlov, større afbrydelser eller forsinkelser, eller væsentlige faglige ændringer. Det er ikke muligt at opstille objektive mål for, hvad der udgør væsentlige faglige ændringer. Men som hovedregel er dette ændringer, der er så omfattende, at projektet ikke umiddelbart kan genkendes fra det projekt, som oprindeligt blev godkendt. Projektet kan først fortsætte, når og hvis Fonden godkender ændringerne. Hvis oplysningspligten ikke overholdes, kan Fonden beslutte, at tilskud ophører, og at evt. udbetalt tilskud skal tilbagebetales. 9. Lovgrundlag og offentlighed ErhvervsPostdoc er hjemlet ved lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond. Ansøgere skal være opmærksomme på, at oplysninger kan blive videregivet i det omfang, der søges om aktindsigt efter offentlighedsloven. Aktindsigt kan f.eks. gives i form af lister over, hvem der har søgt og til hvad (ansøgeres navne, ansøgningstitler og ansøgte beløb). I forhold til selve ansøgningerne vil Innovationsfonden i dialog med ansøger (herunder virksomheder etc.) sikre, at der ikke udleveres forretningsfølsomme oplysninger eller andre oplysninger i øvrigt, der i henhold til loven ikke kan udleveres.

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 20. januar 2017 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPostdoc?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Flere virksomheder om et ErhvervsPostdoc-projekt og tredjeparter...

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 1 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 4 4. Ansøgning... 7 5. Afgørelse om ansøgning... 8 6. Tilskud...

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 6. juli 2018

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 6. juli 2018 Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 6. juli 2018 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPostdoc?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Flere virksomheder om et ErhvervsPostdoc-projekt og tredjeparter...

Læs mere

Retningslinjer for Erhvervsforsker Senior

Retningslinjer for Erhvervsforsker Senior Retningslinjer for Erhvervsforsker Senior Retningslinjer offentliggjort den 6/12-2019 INNOVATIONSFONDEN / ØSTERGADE 26 A, 4. SAL / 1100 KØBENHAVN K / W: INNOVATIONSFONDEN.DK Retningslinjer for Erhvervsforsker

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14.

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14. september 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 1 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 4 4. ErhvervsPhD-forløb

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPhD

Retningslinjer for ErhvervsPhD Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 20. januar 2017 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Dispensation fra karakterkrav... 4 2.2. Karakterkrav for udenlandske uddannelser...

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018

Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018 Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Dispensation fra karakterkrav... 4 2.2. Karakterkrav for udenlandske uddannelser...

Læs mere

1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2. 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7. 6. ErhvervsPhD-forløb på mere end tre år... 8

1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2. 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7. 6. ErhvervsPhD-forløb på mere end tre år... 8 Notat Retningslinjer for ErhvervsPhD-ordningen Indhold: 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 3 4. Tredjeparter... 6 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7 6.

Læs mere

Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning)

Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) 14. juni 2011 Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) j.nr. 2011-EP2 1. Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) Højteknologifonden opslår anden runde af erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning),

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 På Finansloven for 2015 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2016. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016:

Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016: Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016: Dette dokument beskriver opslags- og behandlingsproceduren for ansøgninger til uddeling af 1 Mio. kr. af Dansk

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 På Finansloven for 2017 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2018. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

InnoBooster 2015 fra 1. august

InnoBooster 2015 fra 1. august InnoBooster 2015 fra 1. august Oplæg ved Magistrenes A-kasse den 7. august 2015 Anna Laybourn InnoBooster investerer i den viden der skal til for at føre den gode idé ud i livet Viden kan komme fra: Innovationsplan

Læs mere

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler)

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid

Læs mere

http://fi.dk/innovation/innovationdanmark http://fi.dk/publikationer/2008/innovationdanmark-2008-handlingsplan fra-raadet-for-teknologi-og-innovation/ RTI s innovationsindsats Innovationsprojekter Store

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid være at finde

Læs mere

Indkaldelse af interessetilkendegivelser til Højteknologifonden vedrørende Højteknologiske platforme

Indkaldelse af interessetilkendegivelser til Højteknologifonden vedrørende Højteknologiske platforme 5. april 2006 J.nr. O-2006-2 Indkaldelse af interessetilkendegivelser til Højteknologifonden vedrørende Højteknologiske platforme Højteknologifonden støtter strategiske satsninger inden for forskning og

Læs mere

Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen. Indholdsfortegnelse. 1. Hvad er en ErhvervsPhD? Ansøgning og adgangskriterier.. 2

Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen. Indholdsfortegnelse. 1. Hvad er en ErhvervsPhD? Ansøgning og adgangskriterier.. 2 Notat Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Ansøgning og adgangskriterier.. 2 3. Offentlige institutioner... 4 4. Tredjeparter 4 5. ErhvervsPhDprojekter

Læs mere

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'.

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'. Betingelser for tilskud til danske deltagere i Eurostars-projekter godkendt før 1. marts 2015 Innovationsfonden Bredgade 40 Nedenstående tilskudsbetingelser udgør sammen med tilsagnet med bilag, opslagsteksten

Læs mere

Vejledning om aflæggelse af regnskab og revision af Undervisningsministeriets

Vejledning om aflæggelse af regnskab og revision af Undervisningsministeriets Afdelingen for erhvervsrettet voksenuddannelse Vester Voldgade 123 1552 København K. Tlf. 3392 5600 Fax 3392 5666 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om aflæggelse af regnskab og

Læs mere

Generelle vilkår for forskningsbevilling fra Hørslev-Fonden

Generelle vilkår for forskningsbevilling fra Hørslev-Fonden Generelle vilkår for forskningsbevilling fra Hørslev-Fonden Disse generelle vilkår for forskningsbevilling (herefter "generelle bevillingsvilkår") er gældende for Hørslev-Fondens tildeling af bevillinger

Læs mere

FAQ Innovationsfondens Priser

FAQ Innovationsfondens Priser FAQ Innovationsfondens Priser Q: Hvad er det allervigtigste udvælgelses kriterium for de tre priser? A: Der er ikke noget enkeltstående kriterium man kan pege på derimod er det kombinationen af forsknings-og

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015 Jens Thomassen Sejerø Golfklub c/o Jens Thomassen Sejerøvej 25 4592 Sejerø Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 20-04-2015

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FødevareErhverv Det Jordbrugs Vidensk. Fakultet Aarhus Universitet Foulum Blichers Alle 20 Att.: Hugo Fjelsted Alrøe GUDP-kontoret Sagsb: Conny Wang Hansen

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om. Markedsmodningsfonden

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om. Markedsmodningsfonden Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om Markedsmodningsfonden 2/8 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud i projektperioden... 4 E.

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen)

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Tirsdag den 17. oktober 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel

Læs mere

Case 1 Grundcase. Caseindhold Hvad går denne case ud på? Hvordan løser du casen? Løsningsfif Bilag 1 bevillingsskrivelse Bilag 2 delregnskabsdiagram

Case 1 Grundcase. Caseindhold Hvad går denne case ud på? Hvordan løser du casen? Løsningsfif Bilag 1 bevillingsskrivelse Bilag 2 delregnskabsdiagram Case 1 Grundcase Caseindhold Hvad går denne case ud på? Hvordan løser du casen? Løsningsfif Bilag 1 bevillingsskrivelse Bilag 2 delregnskabsdiagram Dato: 6. oktober 2016 Side 1/9 Aarhus Universitet Hvad

Læs mere

Standardvilkår for bevillinger fra Arbejdstilsynet

Standardvilkår for bevillinger fra Arbejdstilsynet Standardvilkår for bevillinger fra Arbejdstilsynet Overholdelse af disse standardvilkår er en forudsætning for bevillingen. Standardvilkår for bevillinger fra Arbejdstilsynet sendes sammen med tilsagnet.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til socialøkonomiske virksomheder

Vejledning til ansøgning om tilskud til socialøkonomiske virksomheder Vejledning til ansøgning om tilskud til socialøkonomiske virksomheder Læs denne vejledning omhyggeligt inden du udfylder ansøgningsskemaet. I. Puljens formål Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst er

Læs mere

Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder

Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder Videnkupon til små og mellemstore virksomheder skal fremme samarbejdet mellem små og mellemstore virksomheder (SMV) og videninstitutioner

Læs mere

ErhvervsPostdoc - statistik

ErhvervsPostdoc - statistik ErhvervsPostdoc - statistik Indhold ErhvervsPostdoc i den private sektor... 1 Antal ansøgninger og godkendelser 214-217... 2 Godkendte projekter 215-217, fordeling efter virksomhedsstørrelse... 3 3. april

Læs mere

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Ph.d.-skolen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Vejledningen

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013)

Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013) Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013) Indholdsfortegnelse Formål med bedømmelsesudvalget... 2 Fortrolighed og inhabilitet... 2 Formandens og medlemmernes

Læs mere

InnoBooster. Søren Jensen Teamleder for InnoBooster

InnoBooster. Søren Jensen Teamleder for InnoBooster InnoBooster Søren Jensen Teamleder for InnoBooster Innovationsfonden Største offentlige F&U fond 1.5 mia. kr. i 2019 Vi investerer i vækst og beskæftigelse gennem vidensbaseret forskning og innovation

Læs mere

VEJLEDNING I ANSØGNING

VEJLEDNING I ANSØGNING VEJLEDNING I ANSØGNING OM DATA OG FORSKNINGSSAMARBEJDE GÆLDENDE FOR DEN LANDSDÆKKENDE AKUTLÆGEHELIKOPTERORDNING 2015 2020 Udarbejdet af Forskningsudvalget for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning

Læs mere

Vedrørende ansøgning om tilskud fra Aktivitetspuljen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013.

Vedrørende ansøgning om tilskud fra Aktivitetspuljen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 5. juli 2013 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sags nr.:

Læs mere

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer: 139666

Læs mere

Ansøgningsfristen til uddeling er den 1. september Der er 3,5 mio. kr. i puljen i 2017.

Ansøgningsfristen til uddeling er den 1. september Der er 3,5 mio. kr. i puljen i 2017. Opslag og vejledning Region Sjællands og Region Syddanmarks forskningspulje til støtte af fælles tværgående forskningsprojekter og forskerstillinger, der omhandler forskning vedr. de specialiserede funktioner.

Læs mere

Version 2 (den 4. oktober 2012)

Version 2 (den 4. oktober 2012) Regler for administration af bæredygtige energiprojekter der gennemføres med støtte fra Energifonden 2012 (Krav til de projektansvarlige virksomheder, organisationer eller institutioner vedrørende projektbeskrivelse,

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Askø Strandvig Grundejerforening Per Skov Madsen Alstrup Strandvej 3 4840 Nørre Alslev Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gjern Lokalråd Vagn Brostrup Jensen Teglværksvej 16 8883 Gjern Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 11-03-2015 Pulje : Landdistriktspuljen

Læs mere

NY VIDEN TIL VIRKSOMHEDEN. RUC innovation PROJEKTSAMARBEJDE PRAKTIKSAMARBEJDE STUDIEJOB FORSKNINGSSAMARBEJDE PH.D.-SAMARBEJDE

NY VIDEN TIL VIRKSOMHEDEN. RUC innovation PROJEKTSAMARBEJDE PRAKTIKSAMARBEJDE STUDIEJOB FORSKNINGSSAMARBEJDE PH.D.-SAMARBEJDE PROJEKTSAMARBEJDE PRAKTIKSAMARBEJDE STUDIEJOB FORSKNINGSSAMARBEJDE NY VIDEN TIL PH.D.-SAMARBEJDE VIRKSOMHEDEN PRIVAT OFFENTLIG INTERESSEORGANISATION RUC innovation RUCinnovation Vil du vide mere... RUCinnovation

Læs mere

ErhvervsPostdoc - statistik

ErhvervsPostdoc - statistik ErhvervsPostdoc - statistik Indhold ErhvervsPostdoc i den private sektor, antal ansøgninger og godkendelser 214-218... 2 ErhvervsPostDoc i den private sektor, antal godkendte projekter 215-218, virksomhedsstørrelse..3

Læs mere

PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR

PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR Dato 14. juli 2014 Sagsbehandler Zofia Anna Jagielska Mail zaj@vd.dk Telefon Dokument 14/09216-2 Side 1/6 PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR Regelgrundlag 1. Projekter skal gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015 Svendborg Svenborg havn, Færge og Sundfart Hans Søby Jessens Mole 6 5700 Svendborg Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen,

Læs mere

Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017

Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017 Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017 22. oktober 2016. Ansøgningsfrister: 1. runde: 15. marts 2017 kl. 24. Ansøgninger kan indsendes fra 15. januar 2017. 2. runde: 14. september 2017 kl. 24. Ansøgninger

Læs mere

Udkast til tilsagn om tilskud

Udkast til tilsagn om tilskud Udkast til tilsagn om tilskud Dato Journalnr.: Tilsagn om tilskud til [modtager af tilskud] Erhvervsstyrelsen har vurderet de ansøgninger om tilskud til etablering af højhastighedbredbåndsforbindelser

Læs mere

Maj 2016. Vejledning om tilskud. Kvægafgiftsfonden

Maj 2016. Vejledning om tilskud. Kvægafgiftsfonden Maj 2016 Vejledning om tilskud Kvægafgiftsfonden Indholdsfortegnelse 1 Generelt om Kvægafgiftsfonden... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 2 Kvægafgiftsfondens formål og strategi... Fejl! Bogmærke er ikke

Læs mere

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING FORELØBIG BESKRIVELSE AF ANSØGNINGSFORLØBET FREM MOD ANSØGNINGSFRISTEN MAJ/JUNI 2019 Københavns

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune Tina Lauritsen Rasmussen Hobrovej 88 9530 Støvring Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje I medfør af 2, 3 og 19, stk. 2, i lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010 om erhvervsfremme fastsættes: Kapitel 1 Formål og tilskudsberettigede projekter

Læs mere

For projekter, der har en varighed på et år eller mindre, er der ikke krav om, at der udarbejdes statusredegørelser, men alene en slutrapportering.

For projekter, der har en varighed på et år eller mindre, er der ikke krav om, at der udarbejdes statusredegørelser, men alene en slutrapportering. Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244 3333 vejdirektoratet.dk SE 60729018 Cykelpuljen ( Pulje til mere cykeltrafik )- vejledning til statusredegørelse

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN

ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN Oplysningerne som angives i ansøgningsskemaet lægges til grund ved uddelingen af Offerfondens midler. Det er derfor vigtigt at præsentere projektet/aktiviteten

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse 2/7 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud

Læs mere

Retningslinjer for InnoExplorer

Retningslinjer for InnoExplorer Retningslinjer for InnoExplorer Retningslinjer offentliggjort: 6. december 2018 INNOVATIONSFONDEN / ØSTERGADE 26 A, 4. SAL / 1100 KØBENHAVN K / W: INNOVATIONSFONDEN.DK Retningslinjer for InnoExplorer Indholdsfortegnelse

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Vejledning, august 2013 Indledning Denne vejledning gælder for Danskernes Digitale Biblioteks (DDB) midler til fremme af DDB. Vejledningen offentliggøres

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 28. september 2015 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sagsnr.:

Læs mere

Hvordan løser du casen? Du løser casen ved at besvare følgende spørgsmål og efterfølgende udfylde excelark til sagsoprettelsen:

Hvordan løser du casen? Du løser casen ved at besvare følgende spørgsmål og efterfølgende udfylde excelark til sagsoprettelsen: Case 6 Samlesager Caseindhold Hvad går denne case ud på? Hvordan løser du casen? Løsningsfif Bilag 1 bevillingsskrivelse Bilag 2 Budget Bilag 3 Billede af Excelark til sagsoprettelse af samlesag Hvad går

Læs mere

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Standardvilkår For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 1. Tilsagnsgrundlag 1.1. Det er tilsagnsmodtagers ansvar at gennemføre projektet i overensstemmelse

Læs mere

Mulighed for postdocstipendier i forskellige programmer og sammenhænge f.eks. integreret i større forskningsprojekter.

Mulighed for postdocstipendier i forskellige programmer og sammenhænge f.eks. integreret i større forskningsprojekter. Mulighed for postdocstipendier i forskellige programmer og sammenhænge f.eks. integreret i større forskningsprojekter. Individuelle postdocstipendier fra Det Frie Forskningsråd De individuelle postdocstipendier

Læs mere

OPSLAG. EU-DK-Hjemtag. Side 1/6

OPSLAG. EU-DK-Hjemtag. Side 1/6 OPSLAG EU-DK-Hjemtag 2016 Side 1/6 1.1 EU-DK-Hjemtag formål Formålet med EU-DK-Hjemtag er at styrke dansk forskning og innovation ved at fremme deltagelse i og øge dansk hjemtag fra Horizon 2020 jf. finansloven

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai I medfør af 3, stk. 1 og 2, samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 820 af 28.

Læs mere

Der er 4,8 mio. kr. i 2. opslag 2016.

Der er 4,8 mio. kr. i 2. opslag 2016. Opslag Region Syddanmarks Forskningspulje 2016 2. opslag - til støtte af tværgående sundhedsforskning Ansøgningsfrist: 1. december 2016 kl. 24. Ansøgninger kan indsendes fra 1. november 2016. Ansøgning

Læs mere

Ansøgningsfristen er mandag den 20. april 2015

Ansøgningsfristen er mandag den 20. april 2015 Ansøgere til Kulturministeriets Forskningspulje Marts 2015 Hermed indkaldes ansøgninger til Kulturministeriets Forskningsudvalg 2015 Kulturministeriets Forskningsudvalg indkalder ansøgninger om støtte

Læs mere

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion 2/6 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Tilskuddets anvendelse... 3 C. Tilskud fra anden side... 3 D.

Læs mere

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed.

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed. Radio- og tv-nævnet Efteråret 2015 rtv@kulturstyrelsen.dk Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og tvvirksomhed (uddannelsespuljen) Baggrund

Læs mere

Region Syddanmarks Forskningspulje 2 - til støtte af tværgående sundhedsforskning inden for de strategiske forskningsområder

Region Syddanmarks Forskningspulje 2 - til støtte af tværgående sundhedsforskning inden for de strategiske forskningsområder Opslag Region Syddanmarks Forskningspulje 2 - til støtte af tværgående sundhedsforskning inden for de strategiske forskningsområder Puljen støtter tværgående forskning med høj relevans for Region Syddanmarks

Læs mere

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Indkaldelse af ansøgninger 2015 September 2015 Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Tlf 33 92 67 00 Fax 33 11 47 43 E-mail: ens@ens.dk

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Aktiviteter i Det ny Kildebo, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Aktiviteter i Det ny Kildebo, j.nr Soderup Bylav Mette Dinesen C/O Jens Ulrik Funch Tadrevej 33 4340 Tølløse Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 31-03-2014 Pulje

Læs mere

Afsnit I. Indledende bestemmelser

Afsnit I. Indledende bestemmelser Bekendtgørelse om støtte under Grøn Omstillingsfond I medfør af 3, stk. 1 og 2 samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret ved lov nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen BEK nr 1158 af 05/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. oktober 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8630-000007 Senere

Læs mere

Retningslinjer InnoFounder experienced

Retningslinjer InnoFounder experienced Retningslinjer InnoFounder experienced Retningslinjer offentliggjort den 20. december 2018 INNOVATIONSFONDEN / ØSTERGADE 26 A, 4. SAL / 1100 KØBENHAVN K / W: INNOVATIONSFONDEN.DK Retningslinjer: InnoFounder

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

Hvis I har spørgsmål, så kontakt projektmedarbejder Julia Bick på telefon eller mail (+45 74 67 05 01, jubi@region.dk).

Hvis I har spørgsmål, så kontakt projektmedarbejder Julia Bick på telefon eller mail (+45 74 67 05 01, jubi@region.dk). 1 / 5 Projekt KursKultur Ansøgningsvejledning Kultur- og netværkspuljen Det glæder os meget, at I har fået en idé til et grænseoverskridende projekt, som I nu ønsker at søge støttemidler fra Kultur- og

Læs mere

Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle 2 2620 Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Albertslund Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer:

Læs mere

Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé Assens. Tilskud fra puljen til inklusion maj 2017 Sags nr.:

Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé Assens. Tilskud fra puljen til inklusion maj 2017 Sags nr.: Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé 5 5610 Assens Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf: 3392 5000 Fax:3392 5567 www.uvm.dk Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Assens Kommune har fremsendt en

Læs mere

InnoBooster - og lidt til. René Damkjer Innovationsfonden

InnoBooster - og lidt til. René Damkjer Innovationsfonden InnoBooster - og lidt til René Damkjer Innovationsfonden 2 Innovationsfonden Største offentlige F&U fond 1.4 mia i 2018 Ca. 45 medarbejdere Vi investerer i vækst og beskæftigelse gennem vidensbaseret forskning

Læs mere

Hjerteforeningens nye bevillingsstruktur

Hjerteforeningens nye bevillingsstruktur 1 Hjerteforeningens nye bevillingsstruktur Soetkin Versteyhe, Forskningskonsulent https://hjerteforeningen.dk/forskning/soeg-stoette-til/ https://www.boernehjertefonden.dk/sygdomsinformation/forskning/ansogning-om-forskningsstotte

Læs mere

Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- eller postdoc-stipendier

Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- eller postdoc-stipendier Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- eller postdoc-stipendier med vejledning og specifikation af krav til ansøgningen Indhold Stipendierne... 2 Formål og prioriterede områder... 2 Ansøgningsfrist...

Læs mere

Maj 2016. Vejledning om tilskud. Fjerkræafgiftsfonden

Maj 2016. Vejledning om tilskud. Fjerkræafgiftsfonden Maj 2016 Vejledning om tilskud Fjerkræafgiftsfonden Indholdsfortegnelse 1 Generelt om Fjerkræafgiftsfonden...1 2 Fjerkræafgiftsfondens formål og strategi...1 3 Støttemuligheder i henhold til statsstøttereglerne...1

Læs mere

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 02. juli 2014 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sags nr.:

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2018/19 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Torsdag den 4. oktober 2018, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information

Læs mere

Hermed indkaldes ansøgninger til Kulturministeriets Forskningsudvalg 2016

Hermed indkaldes ansøgninger til Kulturministeriets Forskningsudvalg 2016 Ansøgere til Kulturministeriets Forskningspulje Hermed indkaldes ansøgninger til Kulturministeriets Forskningsudvalg 2016 Kulturministeriets Forskningsudvalg indkalder ansøgninger om støtte til forskningsaktiviteter.

Læs mere

ErhvervsPhD - statistik

ErhvervsPhD - statistik ErhvervsPhD - statistik Indhold ErhvervsPhD i den private sektor... 1 Antal ansøgninger og godkendelser 22-217... 2 Godkendte projekter 22-217, fordeling efter virksomhedsstørrelse... 3 3. april 218 Kontakt

Læs mere

Vejledning til ansøgere

Vejledning til ansøgere Vejledning til ansøgere Denne vejledning beskriver retningslinier og formkrav til ansøgninger under Program for innovation og produktivitet i byggeriet. Indholdsfortegnelse Baggrund...2 Målgruppe...2 Tilskudsberettigede

Læs mere

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Notat Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Ansøgningsfrist: Den 28. september 2018, kl. 12.00 1. Formål Regeringen

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger -

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 3 INTRODUKTION TIL TILSKUDSGUIDEN Denne guide skal hjælpe

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM det danske filminstitut VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM klij GÆLDENDE PR 12. JUNI 2014 Ændringer af 12. april 2018 som følge af EU-kommissionens formelle godkendelse

Læs mere

Vejledning om kommerciel tilbagebetaling af tilskud til fremme af innovation og udvikling i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren

Vejledning om kommerciel tilbagebetaling af tilskud til fremme af innovation og udvikling i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren Vejledning om kommerciel tilbagebetaling af tilskud til fremme af innovation og udvikling i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren Oktober 2011 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

AAU Talentplejeprogram 2017

AAU Talentplejeprogram 2017 Ledelsesstøtte Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Ø. Danmark Kontaktperson: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 01-09-2017

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Revideret den 6. juli 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Retningslinjer for InnoExplorer

Retningslinjer for InnoExplorer Retningslinjer for InnoExplorer Retningslinjer offentliggjort: August 2019 INNOVATIONSFONDEN / Europaplads 2, 4. sal / 8000 Aarhus C / W: INNOVATIONSFONDEN.DK Retningslinjer for InnoExplorer Indholdsfortegnelse

Læs mere

Standardvilkår beskriver gældende regler og praksis i forbindelse med administration af tilsagn fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.

Standardvilkår beskriver gældende regler og praksis i forbindelse med administration af tilsagn fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse. Standardvilkår: Støtte til Sporskifte (februar 2015) 1. Indledning Sekretariatet for Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (herefter blot sekretariatet) fastsætter standardvilkår for tilsagn fra fonden,

Læs mere

Tilskudsmidler til jagtforeninger 2018 Vejledning og ansøgning

Tilskudsmidler til jagtforeninger 2018 Vejledning og ansøgning Januar 2018 Tilskudsmidler til jagtforeninger 2018 Vejledning og ansøgning Danmarks Jægerforbund har fastsat en bevilling på 950.000 kr. for 2018. Bevillingen fordeles mellem kredsene efter medlemstal.

Læs mere