Vejledning i brug af hjemmeside og intranet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning i brug af hjemmeside og intranet"

Transkript

1 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 1 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet 1 Indledning Hjemmesiden Kolonnen i venstre side Øverst I midten Nederst Kolonnen i midten Forsiden Kolonnen til højre Øverst I midten Nederst Intranettet Adgang til klubbens intranet Brugernavn Kodeord Foldere Arkivfoldere Dette klubår Dokumenter der gælder over flere år Indholdet i en folder Redigering af indhold i foldere Redigering af et dokument... 7

2 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 2 1 Indledning Hjemmesiden er et offentligt medium, og kan ses af alle, også ikke medlemmer dog med undtagelse af den del af internettet der omfatter billedgalleriet. Det kan kun ses af klubmedlemmer. Hjemmesidens udseende er baseret på en skabelon, som benyttes af de fleste andre YMC-klubber i såvel Danmark som resten af verden (YMC er en forkortelse af Y s Men s generelt). Det giver visse fordele - dels er det let at redigere hjemmesiden - dels skaber det genkendelighed, for brugerne. Det giver naturligvis også begrænsninger for webmasteren i både udformning og faciliteter. Nyheder, og oplysninger på internettet i øvrigt, offentliggøres i overensstemmelse med Persondataloven og et supplerende regelsæt, der er vedtaget af klubbens medlemmer. Intranettet er et internt medium til brug for opbevaring af klubbens digitale dokumenter. Det er kun klubmedlemmer, der kan komme ind på intranettet. For at komme ind på det, skal man ind på hjemmesiden og benytte et brugernavn og kodeord. Se efterfølgende, hvordan man benytter disse medier, og hvad de indeholder.

3 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 3 2 Hjemmesiden Hjemmesiden giver oplysninger om snart sagt alle facetter af såvel Balle Y s Men s Club s virke som hele Y s Men s bevægelsen. Hjemmesiden er opdelt i tre kolonner. 2.1 Kolonnen i venstre side Kolonnen i venstre side er en menu-kolonne. Det vil sige, at her vælger man det, man vil se i midterkolonnen. Denne kolonnes udseende er uændret, ligegyldigt hvad man ellers vælger at se Øverst Her kan man vælge menuer der er knyttet til Balle Y s Men s Club. Det bemærkes, at menupunktet Billedgalleri ganske vidst kan åbnes af alle lige som alle andre menupunkter, men selve billederne i galleriet kan kun ses af klubmedlemmerne I midten Her kan man vælge klubbens intranet, som bliver beskrevet senere. Desuden er der menuer til valg af hjemmesider for YMC-organisationer udenfor klubben Nederst Nederst kan man vælge Region Danmarks forskellige medier. 2.2 Kolonnen i midten Kolonnen i midten er den bredeste. Det er her der vises, hvad man vælger i menuerne i venstre kolonne. Når man åbner for hjemmesiden, vil forsiden altid blive vist i midterkolonnen Forsiden Forsiden er stedet, hvor nyheder vises. Det er dog ikke som i en almindelig avis, hvor der er mange og kun daggamle nyheder. Der vil typisk være 5 8 emner på denne side. Og de ældste kan godt være op til et halvt år afhængigt af hvor mange nyheder der er. Som regel kan man klikke på et emne, og læse meget mere om emnet i et bagved liggende dokument. Nyheder omhandler oftest begivenheder i klubregi eller begivenheder vedrørende Y s Men s bevægelsen. Men der kan også være indlæg om andre begivenheder, som har interesse for hjemmesidens læsere. Det er som udgangspunkt webmasteren der opsøger nyhederne. Men alle klubmedlemmer er velkomne til at komme med emner, de finder interessante for hjemmesidens læsere. Det hører dog desværre til sjældenheder, at

4 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 4 webmasteren får input fra klubmedlemmerne. 2.3 Kolonnen til højre Kolonnen i højre side er også opdelt i tre emner Øverst Øverst er der typisk supplerende oplysninger til emnet på midterkolonnen. F.eks. er der for alle udvalg en forklaring på, hvad de laver i det pågældende udvalg. På forsiden kan der også være emner, der er af længerevarende karakter, f.eks. annoncering af en begivenhed der kommer senere i klubåret. Som et fast punkt er der også en kalenderoverskrift. Kalenderen bliver dog normalt ikke forsynet med kalenderbegivenheder, da klubbens program er angivet andet steds på hjemmesiden I midten Her er der regionsnyheder. Det er aktiviteter der indsættes regionalt, altså af regionen, og kan ikke ændres af klubbens webmaster. Man kan læse meget mere om disse aktiviteter ved at gå ind på Regionens hjemmeside Nederst Her er Distriktets kalender vist som overskrift. Den opdateres ikke altid, og er derfor ikke altid forsynet med kalenderbegivenheder. Den kan heller ikke ændres af klubbens webmaster.

5 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 5 3 Intranettet Intranettet benyttes som lager for klubbens digitale dokumenter. Det har også været benyttet som lager for fotos, men der blev efterhånden indsat så mange fotos, at det begrænsede lager hurtigt blev fyldt op. Derfor er fotos flyttet til et andet lager i skyen, betegnet Dropbox. Det er måske kun en teknisk detalje, men der er det praktiske i dette, at hvert medlem særskilt skal have permanent adgang til dette lager i Dropbox. Det sker ved at webmasteren tildeler adgang for hvert klubmedlem til Dropbox. 3.1 Adgang til klubbens intranet For at komme ind på intranettet, skal man først logge sig ind ved hjælp af et brugernavn og et kodeord Brugernavn Brugernavnet er det medlemsnummer, man fik tildelt, da man blev medlem af Y s Men s bevægelsen. Det kan oplyses af klubbens sekretær, hvis man har glemt det Kodeord Kodeordet er selvvalgt, og er unik for det enkelte medlem. Ingen andre kender kodeordet. Har man glemt det, kan man få et nyt efter en nærmere fastlagt procedure ved at klikke på nederste linie, se sidefiguren. 3.2 Foldere Når man har logget på, kan man se en lang række foldere som vist på sidebilledet. Der er én folder for hvert udvalg. Herudover er der en folder for præsidiet og en folder for By- Distrikt- Region. I disse foldere ligger de forskellige digitale dokumenter. Hver folder indeholder alle underfoldere, som kommer frem, når man klikker på en folder. På sidebilledet ses, hvilke underfoldere der kommer frem, når der klikkes på f.eks. Programudvalg.

6 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 6 Det ses, at der er en række arkivfoldere, et for hvert klubår. Det ses også, at der er en folder der hedder Dette klubår og Dokumenter der gælder over flere år. Indhold og egenskaber for disse foldere er forklaret i det følgende Arkivfoldere Arkivfolderne indeholder dokumenter for det pågældende klubår. Det er ikke muligt at redigere i disse foldere. Indholdet er at betragte som et arkiv Dette klubår Dette klubår indeholder dokumenter, som omfatter det klubår vi befinder os i i dag. Her kan ethvert klubmedlem redigere i som nærmere beskrevet i afsnittet Redigering af foldere Dokumenter der gælder over flere år Det giver sig selv, at dokumenter her gælder generelt. Det kan f.eks. være skabeloner Indholdet i en folder På sidebilledet ses resultatet, når man klikker på f.eks. folderen Arkiv Der ses en række dokumenter. Hvis man vil åbne et dokument, skal man klikke på det. herefter kommer et skilt frem, som ses på billedet herunder. Det ses på ikonet på midten af skiltet, at der er blevet klikket på dokumentet Beretning ved generalforsamling 13. Klik på dette ikon, og dokumentet åbnes. Når dokumentet er åbnet, betyder det, at det er downloadet til din PC. Herfra kan det redigeres, hvis det er et dokument i redigérbar form, og PCén i øvrigt har et program, der kan redigere dokumentet, f.eks. Word. Downloadet betyder nedlæst fra skyen til din PC. Skyen betyder i denne sammenhæng et lager på nettet. 3.3 Redigering af indhold i foldere Klubmedlemmerne kan redigere i dokumenter i nogle foldere, mens de kun kan læse i andre. Klubmedlemmer kan ikke læse dokumenter i folderen for præsidiet. Det er alene præsidiemedlemmer der har mulighed for det. Det skyldes, at der kan være personfølsomme dokumenter i denne folder. Se hvem der kan læse og redigere i de forskellige foldere i efterfølgende skema.

7 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 7 Folder Alle klubmedlemmer Præsidiemedlemmer Arkivfoldere Udvalg og By-Distrikt-Region Kan læse Kan læse Præsidium Kan læse Foldere betegnet Dette klubår Udvalg og By-Distrikt-Region Kan læse og redigere Kan læse og redigere Præsidium Kan læse og redigere Dokumenter der gælder over flere år Udvalg og By-Distrikt-Region Kan læse Kan læse og redigere Præsidium Kan læse og redigere Redigering af et dokument Hvis man vil hente et dokument fra intranettet og redigere i det, og gemme det på egen PC, er fremgangsmåden nøjagtig den samme, som hvis dokumentet hentes fra egen PC. Men hvis der ligger et dokument på intranettet, og det skal redigeres, og gemmes igen på intranettet, skal man benytte en anden fremgangsmåde som følger: 1. Man går ind på intranettet og klikker på det dokument der skal redigeres. 2. Der er nu downloadet et kopi til PCén, og man kan redigere i dokumentet på normal vis. 3. Herefter gemmes det et sted på PCén som man selv vælger. 4. Så går man ind på intranettet, på det sted man hentede kopi af dokumentet. 5. Man sletter originaldokument. Ellers vil der komme to dokumenter med samme titel, men med nummerbetegnelse (1)- (2) osv. (hvis man ønsker at bevare originaldokumentet, skal man naturligvis undlade at slette det). 6. Herefter klikker man på ny fil (via HTML) der ses øverst, og vælger det redigerede dokument, som man gemte på sin PC.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

Introduktion til Alia

Introduktion til Alia Introduktion til Alia Hej - og velkommen som bruger af Alia. Denne hjælpeguide skal ikke læses fra ende til anden bare rolig. Guiden er derimod et opslagsværk, der kan bruges, hvis du har glemt, eller

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med KlubCMS Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Lidt generelt om KlubCMS... 3 Sideopbygning:... 4 Brugere/Brugergrupper...

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Generelt om hjemmesiden.

Generelt om hjemmesiden. Velkomsthilsen til dig der er ny på DOF Fyn webben. Kære nye bruger. Velkommen til den nye hjemmeside for DOF Fyn. Vi vil her give dig en guide til siden, som vi håber at du får gavn af. Generelt om hjemmesiden.

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 12052014AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

2.1.2.2. Sideindhold... 9. 2.1.3. Flyt side... 10 2.1.4. Slet side... 10 2.1.5. Søgeoptimering... 10 2.1.5.1. Titel... 10. 2.1.5.2. Beskrivelse...

2.1.2.2. Sideindhold... 9. 2.1.3. Flyt side... 10 2.1.4. Slet side... 10 2.1.5. Søgeoptimering... 10 2.1.5.1. Titel... 10. 2.1.5.2. Beskrivelse... Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 7 1.1. Sådan logger du ind... 7 2. Sidetræ... 8 2.1. Sider... 8 2.1.1. Opret side... 8 2.1.2. Rediger side... 9 2.1.2.1. Sidedata... 9 2.1.2.2. Sideindhold...

Læs mere

IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen

IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen Version 1.0-2. aug. 2010 Side 1 af 43 Denne manual et opslagsværk over de mest almindelige funktioner som du som bruger kommer ud for. Den gennemgår de IT systemer

Læs mere

1. Større opgaver i word

1. Større opgaver i word Indholdsfortegnelse 1. Større opgaver i word...1 1.1. Typografier... 1 1.1.1. Normal... 1 1.1.2. Overskrifter... 5 1.2. Dispositionsvisning... 6 1.3. Indholdsfortegnelse... 6 1.4. Krydshenvisninger...

Læs mere

Hvordan tilmelder jeg mig og bruger Instagram?

Hvordan tilmelder jeg mig og bruger Instagram? Hvordan tilmelder jeg mig og bruger Instagram? 1. Installation af Instagram på din telefon At åbne App Store Vejledningen tager udgangspunkt i installation, opsætning og brug på en iphone. Det er selvfølgelig

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

4.1. Opret nyt dokument... 28 4.2. Nye versioner af eksisterende dokumenter...28

4.1. Opret nyt dokument... 28 4.2. Nye versioner af eksisterende dokumenter...28 December 2008 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. NAVIGATION I D4INFONET... 7 2. RETTIGHEDER OG ROLLEFORDELING I D4INFONET...8 2.1. Administrator... 8 2.2. Rollefordeling af administrator/redaktør... 8 2.2.1.

Læs mere

Vejledning til hjemmesiden

Vejledning til hjemmesiden Vejledning til hjemmesiden Menu I venstre side finder du menuen over hjemmesidens indhold. Når du aktiverer et menupunkt, vil det enten folde sig ud med undermenuer med nye valgmuligheder, eller du vil

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Introduktion til Klub-cms

Introduktion til Klub-cms Introduktion til Klub-cms Manualen er tænkt som et opslagsværk, som er inddelt efter menupunkterne i systemet. Læs dog indledningen inden du starter. 1 Indhold: Indledning... 4 Kort om Klub-cms... 4 Hvordan

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

ipad for begyndere, modul 3

ipad for begyndere, modul 3 27122014AS ipad for begyndere modul 3 E-mail elektronisk post Generelt om mails E-mails er i princippet det samme som et brev. Det kan indeholde både tekst og fotos, og en email kan det samme. Først og

Læs mere

3S brugermanual VERSION 2

3S brugermanual VERSION 2 3S brugermanual VERSION 2 Version 2.2 - Udgivet 20/7 2012 3S brugermanual Kom igang med 3S Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge dine nye eller opdaterede hjemmeside. Det er en trin-for-trin

Læs mere