Orientering om samspillet mellem alternativ finansiering og den finansielle regulering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering om samspillet mellem alternativ finansiering og den finansielle regulering"

Transkript

1 Finanstilsynet 18. november 2013 Orientering om samspillet mellem alternativ finansiering og den finansielle regulering Igennem nogle år er der i især i udlandet men også i Danmark gjort forsøg på at skaffe finansiering til projekter af forskellig art via andre finansieringskilder end den traditionelle bankfinansiering. Finanstilsynet bliver i den forbindelse ofte mødt med spørgsmål om, hvordan alternativ finansiering skal ses i sammenhæng med den finansielle regulering. Finanstilsynet vil derfor med nærværende orientering forsøge at give udbydere af enkeltprojekter, der søger alternativ finansiering, og udbydere af platforme, der faciliterer alternativ finansiering, en nærmere gennemgang af de regler på det finansielle område, som man skal iagttage og eventuelt leve op til. Orienteringen giver indledningsvis en kort beskrivelse af, hvad crowdfunding og peer-to-peer dækker over. Herefter gennemgås de relevante regler på det finansielle område og endelig gives der i skematisk form et samlet overblik over reglerne. Crowdfunding som begreb Begrebet dækker i nærværende over aktiviteter uden den fornødne finansiering, hvor initiativtagerne henvender sig til et større eller mindre antal personer med det formål at opnå finansieringen fra dem. Henvendelsen sker typisk via internettet, og det er sjældent, at de involverede personer kender hinanden på forhånd. De involverede beløb for både den samlede aktivitet og de enkelte bidrag er sædvanligvis små. Sigtet med crowdfunding kan være mangeartet, men i nærværende tages der udgangspunkt i de crowdfunding aktiviteter, hvor indskyderen forventer et afkast af pengemæssig karakter, og hvor modydelsen derfor typiskhar karakter af et værdipapir eller et indlånsbevis.

2 2/19 Finanstilsynet modtager løbende henvendelser fra personer, som på forskellig vis giver udtryk for en interesse i at iværksætte en platform for crowdfunding. Disse henvendelser omhandler typisk equity crowdfunding, hvor betegnelsen dækker over, at indskyderen modtager en kapitalandel i det kapitalsøgende selskab som modydelse for indskuddet. Man kan dog også forestille sig, at modydelsen sker i andre former for værdipapirer så som obligationer, og uanset hvilken form for værdipapir der er tale om, bør man som udbyder være opmærksom på, om man falder inden for den finansielle regulering. Peer-to-peer som begreb Begrebet peer-to-peer dækker over aktiviteter, hvor personer eller virksomheder ønsker at yde eller modtage lån (herefter långivere og låntagere) af andre personer eller virksomheder. Långivere og låntagere registrerer sig typisk på peer-to-peer virksomhedens hjemmeside, og under nærmere fastsatte vilkår og betingelser gives der långivere og låntagere mulighed for at modtage eller yde lån til andre registrerede låntagere og långivere. Der vil typisk være tale om mindre beløb, som fordeles på flere låntagere for at minimere risikoen for långiver. Peer-to-peer virksomheder kan antage forskellig form. Der kan f.eks. være tale om, at peer-to-peer virksomheden administrerer og fordeler lånene blandt sine registrerede låntagere og långivere, eller at virksomheden auktionerer lånene bort, således at en långiver kan byde på de forskellige lån, og en låntager kan acceptere det mest favorable lånetilbud. Uanset hvilken slags peer-to-peer virksomhed der er tale om, skal virksomheden være opmærksom på, om den falder ind under den finansielle lovgivning. Formålet med den finansielle regulering Den finansielle lovgivning med krav om blandt andet tilladelse til at udøve forskellige former for finansiel virksomhed har til formål at sikre bl.a. indskydere og investorer samt at sikre den finansielle stabilitet. Dette sker via regler, der skal sikre, at de virksomheder, som indskydere/investorer/långivere betror deres midler til, drives på et tilstrækkeligt kapitalgrundlag, med respekt for markedets integritet og på en måde, der sikrer kunder rimelige vilkår.

3 3/19 Derfor indeholder lovgivningen bl.a. kapitalkrav, krav til prospekter og regler om god skik. Selv om en udbyder eller formidlere af alternativ finansiering ikke udfører aktiviteter, der er omfattet af den finansielle lovgivning, og dermed ikke er omfattet af de regler, der er beskrevet nedenfor, skal man være opmærksom på, at man skal følge de generelle adfærdsregler i markedsføringsloven De enkelte regler Som udbyder eller formidler af alternativ finansiering bør man være opmærksom på, om en eller flere af de følgende regelsæt finder anvendelse på ens aktivitet. I gennemgangen er der taget udgangspunkt i de regelsæt, som Finanstilsynet vurderer at være relevante, men man skal samtidig være klar over, at der ikke er tale om en udtømmende liste. 1. Prospektregler I det tilfælde at crowdfunding struktureres på en sådan måde, at indskyderne af kapital modtager værdipapirer som modydelse, kan der være tale om et udbud af værdipapirer til offentligheden. Såfremt et sådan udbud af værdipapirer overstiger 1 mio. euro, skal der som udgangspunkt udarbejdes et prospekt, som skal godkendes af Finanstilsynet. Prospektreglerne i Danmark kan inddeles i to kategorier: små prospekter og store prospekter. Reglerne for små prospekter følger af kapitel 12 i lov om værdipapirhandel m.v., samt af den lille prospektbekendtgørelse 1. Reglerne finder anvendelse for offentlige udbud af værdipapirer mellem 1 og 5 mio. euro. Reglerne for store prospekter følger af kapitel 6 i lov om værdipapirhandel m.v., samt af den store prospektbekendtgørelse 2. Reglerne finder anvendelse for udbud af værdipapirer, der optages til handel på et reguleret marked og ved offentlige udbud af værdipapirer over 5 mio. euro. Ovenstående betyder således, at der for offentlige udbud af værdipapirer under 1 mio. euro ikke gælder prospektpligt i Danmark. Skal værdipapirerne optages til handel på et reguleret marked, vil der dog skulle udarbejdes et 1 Bekendtgørelse nr. 644 af 19. juni 2012 om prospekter ved offentlige udbud mellem euro og euro af visse værdipapirer. 2 Bekendtgørelse nr. 643 af 19. juni 2012 om prospekter for værdipapirer, der optages til handel på et reguleret marked, og ved offentlige udbud af værdipapirer over euro.

4 4/19 prospekt i henhold til reglerne for store prospekter uanset udbuddets størrelse. Den umiddelbart største forskel mellem prospekter udarbejdet efter de to bekendtgørelser er, at indholdskravet til et prospekt efter den store prospektbekendtgørelse er langt mere omfattende end de som følger af den lille prospektbekendtgørelse. Undtagelser fra prospektpligten Der findes en række undtagelser fra prospektpligten, som stort set er de samme for begge prospektbekendtgørelser. Her gennemgås derfor alene undtagelserne i forhold til små prospekter. Det fremgår af 2 i den lille prospektbekendtgørelse, at prospektpligten ikke finder anvendelse på følgende udbud 1) Udbud af værdipapirer, der udelukkende er rettet til kvalificerede investorer 3. 2) Udbud af værdipapirer, der er rettet til færre end 150 fysiske eller juridiske personer pr. land indenfor Den Europæiske Union eller pr. land, som Unionen har indgået aftale med på det finansielle område, som ikke er kvalificerede investorer. 3) Udbud af værdipapirer, der er rettet til investorer, som erhverver værdipapirer for i alt mindst euro pr. investor for hvert særskilt udbud. 4) Udbud af værdipapirer, hvis pålydende pr. værdipapir beløber sig til mindst euro. For så vidt angår undtagelse nr. 2) skal det bemærkes, at det ikke er muligt at annoncere på en crowdfundingplatform eller udsteders hjemmeside og derefter begrænse udbuddet til de eksempelvis første 149 personer, som henvender sig. Dette gælder tilsvarende såfremt der annonceres på eksempelvis sociale medier eller i dagspressen. Dette betyder med andre ord, at det er den generelle annoncering af projektet og ikke antallet af investorer der er afgørende for, om udbuddet af Finanstilsynet betragtes som at nå ud til 150 eller flere personer. Det er imidlertid ikke alle typer af værdipapirer, der er omfattet af prospektpligten, ligesom der gælder en sondring mellem hvilken typer af værdipapi- 3 Kvalificerede investorer er defineret i 2 i den store prospektbekendtgørelse.

5 5/19 rer, der er omfattet af den lille, hhv. store prospektbekendtgørelse, jf. afsnittet om definitionen på værdipapirer og finansielle instrumenter længere fremme i notatet. Godkendelse af prospekter Finanstilsynet er den i Danmark kompetente myndighed for godkendelse af prospekter. Finanstilsynet har generelle retningslinjer for sagsbehandlingstiden for godkendelsen af et aktieprospekt. Som udgangspunkt benytter Finanstilsynet 10 arbejdsdage til at gennemgå første indsendte udkast og komme med bemærkninger. Ved hver efterfølgende gennemgang benytter Finanstilsynet 5 arbejdsdage. Et prospekt gennemgår normalt 4 behandlinger hos Finanstilsynet, inden det kan godkendes. For nærmere oplysninger om processen for godkendelse af prospektet henvises til Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1 og 5 mio. euro. Denne kan findes på Finanstilsynets hjemmeside 4. I henhold til Finanstilsynets praksis skal et prospekt være underskrevet af de ansvarlige, dvs. af medlemmerne af direktionen, bestyrelsen og eventuelt repræsentantskabet, førend det kan godkendes af Finanstilsynet og efterfølgende registreres i Erhvervsstyrelsen. 2. Indlåns- og Sparevirksomhed I de tilfælde, hvor formidlingen af alternativ finansiering struktureres på en sådan måde, at virksomheden fra offentligheden modtager indlån, eller andre midler, der skal tilbagebetales, vil virksomheden skulle have tilladelse som pengeinstitut eller sparevirksomhed. 5 Pengeinstitutvirksomhed Vurderingen af om en virksomhed kræver pengeinstituttilladelse er 4-leddet. Finanstilsynet foretager en konkret vurdering og kigger på følgende: 1) Om virksomheden modtager indlån, eller andre midler der skal tilbagebetales. 2) Om indlånene eller de andre midler, der skal tilbagebetales, modtages fra offentligheden. 3) Om virksomheden yder lån for egen regning Jf. lov om finansiel virksomhed 7 for pengeinstitutter og 334 for sparevirksomheder.

6 6/19 4) Hvis der er tale om andre midler, der skal tilbagebetales, fra offentligheden, om de andre midler eller udlånsvirksomheden da udgør en væsentlig del af virksomhedens drift. Indlån og andre midler, der skal tilbagebetales, defineres som indskud, hvor indskyderen har krav på at få indskuddet tilbagebetalt i sin helhed, uanset modtagerens økonomiske stilling. Typeeksemplet på andre midler der skal tilbagebetales, er massegældsbreve, 6 herunder erhvervsobligationer 7. Ønsker en virksomhed at udstede erhvervsobligationer til offentligheden, vil virksomheden som udgangspunkt ikke falde ind under reglerne om pengeinstitut eller sparevirksomhed, såfremt der udarbejdes et prospekt efter reglerne i lov om værdipapirhandel mv. se afsnit 1 om prospektregler. For en nærmere uddybning af denne undtagelse, samt en generel fortolkning af de fire ovenfor nævnte betingelser, henvises der til Finanstilsynets fortolkning af 7, stk. 1 og stk. 3, 3. pkt. samt 334, som findes på Finanstilsynets hjemmeside. 8 Sparevirksomhed Ydes der ikke lån for egen regning, men modtages der enten indlån eller andre midler, der skal tilbagebetales fra offentligheden, vil virksomheden kunne falde ind under definitionen af en sparevirksomhed. En sparevirksomhed defineres som en virksomhed, der udøver virksomhed, som består i erhvervsmæssigt eller som et væsentligt led i deres drift at modtage indlån eller andre midler, der skal tilbagebetales fra offentligheden, og som anbringer de således modtagne midler på anden måde end ved indsættelse i et pengeinstitut. 9 Definitionen medfører, at indsættes midlerne i et pengeinstitut, vil virksomheden som udgangspunkt ikke falde ind under begrebet sparevirksomhed. 6 jf. gældsbrevslovens 4, stk Jf. bemærkningerne til 7 i lov om finansiel virksomhed. 8 Fortolkning-modtagelse-andre-tilbagebetalingspligtige-midler.aspx 9 Jf. lov om finansiel virksomhed 334.

7 7/19 En virksomhed skal være opmærksom på, at det ikke er tilladt at henvende sig til offentligheden som modtager af indlån, medmindre virksomheden har tilladelse som pengeinstitut. 10 Tilladelse som pengeinstitut En række betingelser skal være opfyldt, førend en virksomhed kan opnå tilladelse som pengeinstitut. Det fremgår blandt andet af lov om finansiel virksomhed 14 og 7, hvilke betingelser, der skal være opfyldt for at opnå tilladelse. Tilladelsen gives alene til aktieselskaber, der har en aktiekapital, der mindst udgør et beløb svarende til 8 mio. euro 11. Derudover skal selskabet have en bestyrelse og direktion, der opfylder kravene til egnethed og hæderlighed i lov om finansiel virksomhed 64. En ansøgning om tilladelse som pengeinstitut, skal indeholde de oplysninger der er nødvendige til brug for Finanstilsynet vurdering. Det materiale, der sædvanligvis skal indsendes i forbindelse med en ansøgning om pengeinstituttilladelse findes i bemærkningerne til lov om finansiel virksomhed Ovenstående materiale skal indeholde en driftsplan for den påtænkte virksomhed. Denne driftsplan vil danne udgangspunktet for Finanstilsynets vurdering af forsvarligheden og holdbarheden af den påtænkte virksomhed. Inden en officiel ansøgning om tilladelse til at drive pengeinstitutvirksomhed indsendes, anbefales det, at virksomheden tager kontakt til Finanstilsynet. Tilladelse som sparevirksomhed Virksomheder, der søger om tilladelse som sparevirksomhed, skal have en aktiekapital, der mindst udgør et beløb svarende til 1 mio. euro. 14 i lov om finansiel virksomhed finder tilsvarende anvendelse på sparevirksomheder. 3. Udbydere af betalingstjenester Hvis en virksomhed tilbyder at overføre midler direkte fra indskydere til virksomheder eller foreninger, der søger kapital, kan der være tale om aktivite- 10 jf. lov om finansiel virksomhed 7, stk Det forventes, at kravet pr. 1. januar 2014 ændres til 5 mio. euro. 12 Lovforslag nr. 176 fremsat den 12. marts 2003.

8 8/19 ter, som er omfattet af lov om betalingstjenester, og som det kræver en tilladelse fra Finanstilsynet for at kunne udføre. Der vil således være tale om pengeoverførselsvirksomhed, hvis man modtager et bestemt beløb fra en indskyder og tilbyder at overføre dette beløb til en bestemt modtager eller en udbyder af betalingstjenester, som kan modtage beløbet på betalingsmodtagers vegne. Begrænset tilladelse til pengeoverførselsvirksomhed Hvis man vil drive pengeoverførselsvirksomhed, skal man som udgangspunkt have en tilladelse som betalingsinstitut. Det er dog muligt at opnå tilladelse på mere lempelige vilkår, hvis omfanget af pengeoverførselsvirksomheden er begrænset. Det er muligt at få en begrænset tilladelse til udbud af betalingstjenester, hvis de gennemsnitlige samlede betalingstransaktioner for de forudgående 12 måneder ikke overstiger 3 mio. euro. Herudover skal virksomheden opfylde følgende betingelser for at kunne opnå en tilladelse: 1) Virksomheden har hovedkontor og hjemsted i Danmark eller i et andet land i den Europæiske Union eller i et land, som den Europæiske Union har indgået en aftale med på det finansielle område, 2) Virksomheden har forretningsgange på alle væsentlige aktivitetsområder, f.eks. for aftaleindgåelse og fejlhåndtering, 3) Medlemmerne af virksomhedens bestyrelse og direktion og, hvor det er relevant, ledelsesansvarlige for virksomhedens udbydelse af betalingstjenesten, er "Fit & proper". Det samme gælder for personlige ansvarlige i interessentskaber og indehavere af enkeltmandsvirksomheder. 4) Betalingstjenesten har et begrænset anvendelsesområde. Derimod stilles der ikke kapitalkrav til en virksomhed med begrænset tilladelse til udbud af betalingstjenester. 4. Værdipapirhandlere Crowdfunding platforme kan være omfattet af den type aktiviteter, der kræver tilladelse som værdipapirhandler. Det fremgår således af 9, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, at det kræver tilladelse som værdipapirhandler, såfremt man udfører aktiviteter omfattet af lovens bilag 4, afsnit A.

9 9/19 Aktiviteter som er omfattet af bilag 4, afsnit A, er bl.a. modtagelse, formidling og udførelse af ordrer vedrørende finansielle instrumenter på vegne af investorer, jf. bilag 4, afsnit A, nr. 1 og 2, til lov om finansiel virksomhed. Det vil sige, at personer og virksomheder, som påtænker at etablere en hjemmeside eller platform, hvor to eller flere investorer bringes i forbindelse med hinanden, således at der tilvejebringes en transaktion, skal have en tilladelse som værdipapirhandler. Dette gælder imidlertid kun såfremt de pågældende transaktioner vedrører finansielle instrumenter omfattet af bilag 5 til lov om finansiel virksomhed. Omfattet af bilag 5 til lov om finansiel virksomhed er eksempelvis aktier i aktieselskaber samt værdipapirer, der kan sidestilles med aktier, herunder anparter i kommanditselskaber med flere end 10 deltagere. Virksomheder, som driver en crowdfunding platform, skal derfor som udgangspunkt have tilladelse som værdipapirhandler, såfremt virksomhedens hjemmeside/platform gør det muligt at bringe investorer i forbindelse med kapitalsøgende aktieselskaber, eller selskaber som er at sidestille med aktieselskaber, med henblik på at tilvejebringe en transaktion vedrørende aktier o.lign. Ligeledes vil det kræve tilladelse, hvis kapitalsøgende virksomheder på platformen udbyder virksomhedsobligationer eller andre gældsinstrumenter omfattet af bilag 5 til lov om finansiel virksomhed. Der er ingen bagatelgrænse i relation til ovenstående regler om kravet om tilladelse som værdipapirhandler, og derfor vil virksomheder som driver en crowdfunding platform blive omfattet selv ved transaktioner vedrørende mindre beløb, såfremt transaktionerne vedrører finansielle instrumenter omfattet af bilag 5 til lov om finansiel virksomhed. Hvis en virksomhed opnår tilladelse som værdipapirhandler, vil virksomheden bl.a. være omfattet af reglerne om investorbeskyttelse. Reglerne har bl.a. til formål at sikre, at personer og virksomheder, der foretager investeringer, gør det i produkter, der er egnede og hensigtsmæssige for dem, at de modtager fyldestgørende information om produktet, og at handlerne gennemføres på betryggende vis. Undtagelse til reglerne Det følger af 9, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, at der ikke er krav om tilladelse som værdipapirhandler, ved en virksomheds udførelse af handler med og formidling af værdipapirer, som virksomheden selv udsteder. En virksomhed må således godt handle og formidle aktier eller virksomhedsob-

10 10/19 ligationer udstedt af virksomheden selv. Som nævnt i pkt. 1, kan sådanne udstedelser dog være omfattet af prospektpligt. Forudsætningen for, at der er et krav om tilladelse som værdipapirhandler, er endvidere, at aktiviteterne sker på et erhvervsmæssigt grundlag for tredjemand, jf. 9, stk. 3, 1. pkt., i lov om finansiel virksomhed. Ved erhvervsmæssigt grundlag forstås, at der ved transaktionen er tilstræbt en økonomisk fordel for udbyderen eller at ydelsen på lignende måde indgår som en del af et forretningsmæssigt forhold. Det er imidlertid udelukkende transaktioner af privat karakter, som for eksempel hjælp til familiemedlemmer, som ikke sker på et erhvervsmæssigt grundlag, og derved kan selv crowdfunding platforme, som er non-profit, blive omfattet af kravet om tilladelse som værdipapirhandler. Derudover har Finanstilsynet udarbejdet en bekendtgørelse 13, hvoraf det fremgår hvilke personer og virksomheder, der kan udføre tjenesteydelser i forbindelse med værdipapirhandel på erhvervsmæssigt grundlag uden tilladelse efter lov om finansiel virksomhed. Det er imidlertid Finanstilsynets vurdering, at bekendtgørelsen ikke i stort omfang vil kunne anvendes i relation til crowdfunding. Tilladelse som værdipapirhandler En række betingelser skal være opfyldt, førend en virksomhed kan opnå tilladelse som værdipapirhandler. Værdipapirhandlere, som ikke har tilladelse som pengeinstitut, realkreditinstitut eller investeringsforvaltningsselskab 14 er fondsmæglerselskaber, jf. 9, stk. 2, 1. pkt., i lov om finansiel virksomhed. Det fremgår blandt andet af lov om finansiel virksomhed 14 og 9, hvilke betingelser, der skal være opfyldt for at opnå tilladelse til at drive fondsmæglervirksomhed. Tilladelsen gives alene til aktieselskaber, der har en aktiekapital, der mindst udgør et beløb svarende til enten 0,3 mio. euro eller 1 mio. euro, afhængig af de påtænkte aktiviteter, jf. 9, stk. 8, i lov om finansiel virksomhed. Fondsmæglerselskaber skal desuden opfylde andre krav til kapitalen. Blandt andet skal fondsmæglerselskaber have en kapital, der mindst svarer til en 13 Bekendtgørelse nr. 676 af 26. juni 2012 om hvilke fysiske og juridiske personer der kan udføre tjenesteydelser i forbindelse med værdipapirhandel på erhvervsmæssigt grundlag uden tilladelse efter lov om finansiel virksomhed. 14 I henhold til hhv. 7, stk. 2, 8, stk. 2, eller 10, stk. 2, i lov om finansiel virksomhed.

11 11/19 fjerdedel af foregående års faste omkostninger, jf. 125, stk. 5, i lov om finansiel virksomhed. Derudover skal selskabet have en bestyrelse og direktion, der opfylder kravene til egnethed og hæderlighed 64 i lov om finansiel virksomhed. En ansøgning om tilladelse som fondsmæglerselskab, skal indeholde de oplysninger der er nødvendige til brug for Finanstilsynet vurdering. Det materiale, der skal indsendes i forbindelse med en ansøgning om tilladelse som fondsmæglerselskab fremgår af ansøgningsskemaet, der kan findes på Finanstilsynets hjemmeside 15. Ansøgningen skal blandt andet indeholde en driftsplan for den påtænkte virksomhed. Denne driftsplan vil danne udgangspunktet for Finanstilsynets vurdering af forsvarligheden og holdbarheden af den påtænkte virksomhed. 5. Forvaltere af alternative investeringsfonde En crowdfunding platform, hvor investorer bliver tilbudt et udvalg af iværksættervirksomheder (start-ups), som de kan investere i for at kunne opnå et potentielt afkast kan være omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde 16, der regulerer forvaltning af alternative investeringsfonde (FAIF-loven). Det er en betingelse for at platformen kan være omfattet af FAIF-loven, at den kan betegnes som en alternativ investeringsfond (herefter AIF). Personer, der leder en AIF vil blive forvaltere af denne AIF og dermed være underlagt regulering i FAIF-loven. Definition af en AIF En AIF defineres i lovens 17 3, stk. 1, nr. 1 som en kollektiv investeringsenhed eller investeringsafdeling heraf, som: 1) Rejser kapital fra en række investorer med henblik på at investere den i overensstemmelse med en defineret investeringspolitik til fordel for disse investorer og 2) Ikke skal have tilladelse i helhold til de regler, der gennemfører artikel 5 i direktiv 2009/65/EF af 13. juli 2009 om samordning af love og 15 Fondsmaegler.aspx 16 Lov nr. 598 af 12/06/2013 om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. 17 Lov nr. 598 af 12/06/2013 om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v.

12 12/19 administrative bestemmelser om visse institutter for kollektiv investering i værdipapirer (investeringsinstitutter) En kollektiv investeringsenhed er en virksomhed, som samler kapital, som den har modtaget fra en række investorer med henblik på at investere den for at opnå samlet afkast til investorerne. Der skal således være tale om, at platformen rejser kapital fra mere end én investor, som den derefter investerer i nogle aktiver f.eks. virksomheder, råvarer, finansielle instrumenter osv. Endvidere skal der eksistere en fastlagt og defineret investeringspolitik for investeringsenheden. Denne investeringspolitik skal beskrive, hvordan den samlede kapital vil blive investeret. Det følger af FAIF-loven, at denne investeringspolitik skal fremgå af investeringsenhedens konstituerende dokumenter. Der henvises i øvrigt til bekendtgørelse om alternative investeringsfonde for yderligere information om definitionen af en AIF 18. Tilladelse eller registrering Hvis en crowdfunding platform falder ind under definitionen af en AIF, skal personer, der driver den, enten registreres som forvalter hos Finanstilsynet eller søge om tilladelse som forvalter af alternative investeringsfonde for at kunne markedsføre sig til professionelle investorer. Hvis AIF en skal markedsføres til detailinvestorer, som tilfældet er i forbindelse med crowdfunding, skal ledelsen af hjemmesiden søge om tilladelse hos Finanstilsynet for at blive en forvalter af alternative investeringsfonde og derefter søge om en særskilt tilladelse til at markedsføre sig til detailinvestorer. 19 Omvendt, hvis crowdfunding platformen ikke opfylder betingelserne for at være en AIF, bliver personer, der leder den ikke anset som forvalter af alternative investeringsfonde og skal ikke søge om godkendelse eller tilladelse hos Finanstilsynet. Sagsbehandling Hvis ledelsen af en crowdfunding platform vurderer, at den kan defineres som en AIF, skal ledelsen søge om tilladelsen hos Finanstilsynet. Idet den 18 Bekendtgørelse nr. 782 af 26/06/2013 om alternative investeringsfonde 19 Markedsføringen til detailinvestorer er særskilt reguleret i bekendtgørelse nr. 866 af 28/06/2013 om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer.

13 13/19 nye lovgivning trådte i kraft den 22. juli 2013 er der en overgangsperiode, som gælder for alle forvaltere, der driver virksomhed per 22. juli Dette betyder, at alle crowdfunding platforme, der allerede eksisterer på Internettet skal have en godkendt forvalter inden den 22. juli 2014 og skal ikke indstille deres arbejde i løbet af denne periode. Omvendt gælder det, at alle nye platforme, der ikke er lanceret senest den 22. juli 2013 ikke må markedsføres til potentielle investorer efter den 22. juli 2013 uden en forudgående tilladelse fra Finanstilsynet. For nærmere information om den nye regulering af forvaltere af alternative investeringsfonde anbefales det at besøge Finanstilsynets hjemmeside 20, der giver en god introduktion til dette område og beskriver de forpligtelser, der følger af den nye regulering. Endvidere kan der hentes et ansøgningsskema under afsnit Tilladelse og registrering. Sagsbehandlingsfristen for ansøgninger om tilladelse som forvalter af alternative investeringsfonde er 3 måneder efter indgivelse af den fuldstændige ansøgning til Finanstilsynet. Behandling af ansøgning om tilladelse til at markedsføre en alternativ investeringsfond til detailinvestorer vil tage yderligere 3 måneder. 6. Hvidvask og Terrorfinansiering Overfor er beskrevet en række aktiviteter forbundet med alternativ finansiering, som kan blive omfattet af regler på det finansielle område. Følgende aktiviteter, som kan forbindes med crowdfunding, er ligeledes omfattet af hvidvaskloven, jf. dennes bilag 1: 1) Modtagelse af indlån og andre tilbagebetalingspligtige midler. 2) Udlånsvirksomhed, herunder bl.a. forbrugerkreditter, realkreditlån, factoring og diskontering, handelskreditter (inkl. forfaitering) 3) Finansiel leasing 4) Erhvervsmæssig fysisk pengetransport 5) Udstedelse og administration af rejsechecks, bankveksler og lignende betalingsinstrumenter 6) Sikkerhedsstillelse og garantier 7) Transaktioner for egen eller kunders regning vedrørende pengemarkedsinstrumenter (checks, veksler, indskudsbeviser m.v.), valutamarkedet, finansielle futures og optioner, valuta- og renteinstrumenter samt værdipapirer 20

14 14/19 8) Medvirken ved emission af værdipapirer og tjenesteydelser i forbindelse hermed 9) Rådgivning til virksomheder vedrørende kapitalstruktur, industristrategi og dermed beslægtede spørgsmål og rådgivning samt tjenesteydelser vedrørende sammenslutning og opkøb af virksomheder. 10) Pengeformidling (money broking) 11) Porteføljeadministration og -rådgivning 12) Opbevaring og forvaltning af værdipapirer 13) Boksudlejning Virksomheder, der erhvervsmæssigt udøver en eller flere af aktiviteterne i hvidvasklovens bilag 1, skal anmelde sig selv til registrering hos Finanstilsynet, jf. lovens 34, stk. 2. Det vurderes, at f.eks. peer-to-peer aktiviteter oftest vil blive betragtet som udlånsvirksomhed. Hvidvasklovens krav Hvidvaskreguleringen har til formål at medvirke til bekæmpelse af kriminalitet 1) Ved at begrænse mulighederne for misbrug af det finansielle system til hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme, og 2) Ved at lette politiets efterforskning af kriminalitet. For at imødekomme formålet, skal de omfattede virksomheder efterleve en række krav. Virksomhederne skal bl.a. have kendskab til sine kunder ved at indhente legitimation på kunderne, herunder have kendskab til virksomhedskunders ejer- og kontrolstruktur og indhente legitimation på disses reelle ejere. Faste kunders transaktioner skal overvåges og virksomhederne skal generelt være opmærksomme på aktiviteter, der kan have tilknytning til hvidvask og terrorfinansiering og undersøge og indberette transaktioner, som vurderes at kunne have tilknytning til hvidvask og terrorfinansiering. For nærmere information om hvidvasklovens krav henvises til Vejledning om lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven). Denne kan findes på Finanstilsynets hjemmeside 21. Vejledningens kapitel 4 indeholder miniguide til hvidvasklovens krav BF2D22C66380}&name=Hvidvask

15 15/19 Registreringspligt Virksomheder, der erhvervsmæssigt udøver en eller flere af aktiviteterne i hvidvasklovens bilag 1, herunder indlånsvirksomheder, skal anmelde sig selv til registrering hos Finanstilsynet, jf. lovens 34, stk. 2. Registeret er offentligt tilgængeligt på Finanstilsynets hjemmeside. Anmeldelse skal ske, selvom aktiviteten ikke er virksomhedens/personens "hovedaktivitet". Registrering hos Finanstilsynet er en forudsætning for, at den pågældende virksomhed kan udøve den omhandlede virksomhed. Det betyder, at virksomheder uden at have anmeldt sig til registrering, eller som er nægtet registrering, udøver ulovlig virksomhed. Det er en betingelse for registrering, at de personer som ejer og leder virksomheden, opfylder lovens hæderlighedskrav. Til brug for Finanstilsynets vurdering heraf, skal personen eller virksomheden indsende straffeattester. For virksomheder i selskabsform stilles krav om straffeattest for medlemmer af bestyrelse og direktion samt de reelle ejere. For personligt drevne virksomheder stilles krav om straffeattest for de reelle ejere af virksomheden. Til brug for registreringen har Finanstilsynet udarbejdet et anmeldelsesskema, som skal anvendes ved registrering. Skemaet kan findes på Finanstilsynets hjemmeside 22. Finanstilsynet benytter maksimum 30 arbejdsdage fra modtagelse af korrekt udfyldt ansøgning til behandling heraf. 7. Markedspladser Børsaktivitet i Danmark omfatter drift af et reguleret marked, hhv. multilateral handelsfacilitet ( MHF ). Reglerne herom findes i 16 og 40 i lov om værdipapirhandel m.v., og har det fælles anvendelsesområdet, at der skal være tale om et multilateralt element/system, hvorigennem der sker sammenføring af forskellige tredjeparters interesse i køb og salg af finansielle instrumenter/værdipapirer, på en sådan måde at der indgås en aftale om overdragelse. 22

16 16/19 Sagt med andre ord; såfremt en crowdfunding platform muliggør, at investorerne indbyrdes og inden for platformens system kan handle de pågældende værdipapirer/finansielle instrumenter, vil den type aktivitet som udgangspunkt være omfattet af definitionen af drift af et reguleret marked og/eller MHF. Er det derimod kun muligt at erhverve de pågældende værdipapirer/finansielle instrumenter fra det udstedende selskab eller evt. en mellemmand så som en bank, vil denne aktivitet som udgangspunkt ikke kræve tilladelse som operatør af en markedsplads. Dette vil heller ikke være tilfældet, hvor investorerne har mulighed for at sælge papirerne tilbage til det udstedende selskab/mellemmanden, idet der i givet fald vil være tale om bilateral handel og ikke multilateral handel, jf. definitionen af et reguleret marked eller en MHF. Tilladelse som operatør af et reguleret marked eller en MHF Det følger af 8, stk. 1 lov om værdipapirhandel mv., at drift af et reguleret marked, hhv. MHF ikke må påbegyndes førend Finanstilsynet har meddelt tilladelse hertil. Tilladelsen er i henhold til bestemmelsens stk. 2 betinget af; 1) at virksomheden drives i et aktieselskab, der er registreret i Erhvervsstyrelsen, 2) at selskabet har en aktiekapital, der for operatører af regulerede markeder mindst skal udgøre 8 mio. kr. og for clearingcentraler og værdipapircentraler mindst skal udgøre 40 mio. kr., 3) at selskabet har fremsendt de fornødne oplysninger, herunder driftsplan, organisationsplan, forretningsgange og kontrol- og sikkerhedsforanstaltninger, 4) at medlemmerne af ansøgerens bestyrelse og direktion opfylder kravene i 9, og 5) at ejere af kvalificerede andele opfylder kravene i 10 og 10 a.

17 17/19 Definitionen på værdipapirer og finansielle instrumenter Definitionen af et værdipapir, hhv. finansielt instrument er identiske, og følger af 2, stk. 1 i lov om værdipapirhandel, hhv. bilag 5 til lov om finansiel virksomhed. Aktier er umiddelbart omfattet af bestemmelsen og tilsvarende gælder aktier i partnerskaber. Kapitalandele i et kommanditaktieselskab er derfor også omfattet af værdipapirbegrebet. Anparter i danske anpartsselskaber (ApS er) er ikke et værdipapir, ligesom det følger af selskabsloven 1, stk. 3, at anparter ikke kan udbydes til offentligheden. Ejerandele i andre selskabstyper er alene omfattet af bestemmelsen, hvis ejerandelen opfylder nedenstående tre kriterier, og derved er et værdipapir, der kan sidestilles med aktier. For at kunne blive anset for at være et omsætteligt værdipapir, skal følgende tre kriterier være opfyldt: 1) Værdipapiret har primært et finansielt sigte, 2) Er omsætteligt og 3) Handles på kapitalmarkedet. At værdipapiret er omsætteligt, betyder alene, at det skal kunne handles, dvs. afsættes inter partes. Et værdipapir kan således godt være omsætteligt i værdipapirhandelslovens forstand, selvom der til værdipapiret er knyttet omsættelighedsbegrænsninger i selskabsretlig forstand. Der kan f.eks. være knyttet en forkøbsret til værdipapiret, eller det kan dreje sig om et krav om samtykke ved overdragelse, jf. selskabslovens 67 og 68. Såfremt alle tre kriterier er opfyldt, er der tale om et omsætteligt værdipapir. Det beror altid på en konkret vurdering, om kriterierne er opfyldt. I en række sager har Finanstilsynet ud fra de tre kriterier konkret vurderet, at anparterne i et kommanditselskab (K/S er) og andelene i et interessentskab (I/S er) ikke var værdipapirer, der kunne sidestilles med aktier. Et eksempel er udbud af ejerandele, typisk i K/S form, som beskrevet i VE-loven 23. Ejerandelene blev i en konkret sag ikke anset for at være et værdipapir, der kunne sidestilles med aktier, fordi omsætteligheden var stærkt begrænset 23 Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi, LBK nr af 8/

18 18/19 bl.a. fordi de øvrige investorer var tillagt forkøbsret, hvorved ejerandelen ikke eller kun i begrænset omfang blev handlet på kapitalmarkedet. Det er også i en konkret sag vurderet, at andelene i et andelsselskab med begrænset ansvar (a.m.b.a. er) ikke var et værdipapir, der kunne sidestilles med aktier. I sagen blev de tre kriterier benyttet til ud fra en konkret vurdering at fastslå, at udbud af andele i et selskab, hvis hovedformål var at aftage biomasse (gylle) fra andelshaverne og forarbejde denne til produktion af el og varme, ikke var omfattet af prospektpligten. Finanstilsynet ville formentlig komme til samme resultat ved selskaber med begrænset ansvar (s.m.b.a. er) og foreninger med begrænset ansvar (f.m.b.a. er). Andelsbeviser eller lignende i andelsboligforeninger og lignende boligfællesskaber boligandele vil ikke være omfattet af bekendtgørelsen, uanset at andelen er frit omsættelig. Dette skyldes, at det primære formål er at opnå en boligret (andelen har altså ikke et finansielt sigte). Anparter i 10-mandsprojekter (kommanditanpartsprojekter med højst 10 deltagere) vurderes efter gældende praksis til at have et finansielt sigte. Alligevel er de som udgangspunkt ikke omfattet af værdipapirbegrebet, da der er en formodning for, at anparterne ikke eller kun i begrænset omfang omsættes. Særligt om værdipapirer omfattet af udbud i henhold til den lille prospektbekendtgørelse Det er kun udbud af de typer af værdipapirer, som nævnt i 2, stk. 1, nr. 1 i lov om værdipapirhandel m.v., der finder anvendelse for udbud af værdipapirer i henhold til den lille prospektbekendtgørelse. Det betyder, at der skal være tale om omsættelige værdipapirer, der kan handles på kapitalmarkedet. Særligt om værdipapirer omfattet af udbud i henhold til den store prospektbekendtgørelse Hvor den lille prospektbekendtgørelse altså alene omfatter udbud af omsættelige værdipapirer, der kan handles på kapitalmarkedet, omfatter udbud af værdipapirer i henhold til den store prospektbekendtgørelse derimod alle typer af de i 2, stk. 1 i lov om værdipapirhandel m.v. nævnte værdipapirer dog med de undtagelser der følger af 23, stk. 4 i loven. Det må dog antages, at aktier/aktielignende produkter og gældsinstrumenter er blandt de typer af værdipapirer, som er mest relevante som modydelse for indskud af kapital i forbindelse med crowdfunding. Disse typer af værdi-

19 19/19 papirer er omfattet af 2, stk. 1, nr. 1, og er dermed omfattet af begge prospektbekendtgørelser (forudsat minimumsudbuddet oversiger 1 eller 5 mio. euro). Øvrige relevante regler Det skal for god ordens skyld nævnes, at Finanstilsynet har taget udgangspunkt i de alternative finansieringsformer, der på nuværende tidspunkt er umiddelbart tilgængelige på internettet eller som vi i vores dialog med initiativtagere på områder er blevet bekendt med. Med den udvikling, der er på området, er det sandsynligt, at der allerede eksisterer eller bliver udviklet nye former for alternativ finansiering, som denne orientering ikke tager sigte på. Orienteringen skal derfor ikke ses som en udtømmende liste over de regler inden for den finansielle regulering, der kan være relevante for den enkelte udbyder. Er man som udbyder i tvivl, bør man derfor altid søge juridisk rådgivning eller kontakte Finanstilsynet. Som udbyder eller formidler af alternativ finansiering, uanset om det er i form af enkeltprojekter eller som facilitator, eller facilitator af peer-to-peer aktiviteter skal man udover reglerne på det finansielle område være opmærksom på, at der også er andre regelsæt, som man bør forholde sig til. Det gælder eksempelvis indsamlingsloven, selskabsloven og markedsføringsloven, hvilke ikke er nærmere behandlet i denne orientering, da de ikke hører under Finanstilsynets ressortområde.

Orientering om samspillet mellem alternativ finansiering og den finansielle regulering

Orientering om samspillet mellem alternativ finansiering og den finansielle regulering Finanstilsynet 18. november 2013 Orientering om samspillet mellem alternativ finansiering og den finansielle regulering Igennem nogle år er der i især i udlandet men også i Danmark gjort forsøg på at skaffe

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer Bekendtgørelse nr. 180 af 14. marts 2006 Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1) Bekendtgørelse nr. 1178 af 11. oktober 2007 Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1) I medfør af 18 b, stk. 4 og 5, 33 a, stk. 4, 33 b, stk.

Læs mere

investeringsfonde m.v.

investeringsfonde m.v. BEK nr 819 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0018 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar

Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar Erhvervsstyrelsens udtalelse af 3. juli 2014 om revisors uafhængighed i relation til hvervet som depositar Udtalelse Lov nr. 598 af 12. juni 2012 om forvaltere af alternative investeringsfonde fastsætter

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter VEJ nr 9541 af 16/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin. Finanstilsynet, j.nr. 122-0028 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om risikomærkning af investeringsprodukter

Bekendtgørelse for Færøerne om risikomærkning af investeringsprodukter BEK nr 156 af 19/02/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 1068-0025 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

L E M P E L S E A F K R A V T I L U D S T E D E R E A F E R H V E R V S O B L I G A T I O N E R

L E M P E L S E A F K R A V T I L U D S T E D E R E A F E R H V E R V S O B L I G A T I O N E R L E M P E L S E A F K R A V T I L U D S T E D E R E A F E R H V E R V S O B L I G A T I O N E R Indledning Den 4. juli 2012 offentliggjorde Finanstilsynet en ny vejledende udtalelse om reglerne om udstedelse

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Finanstilsynet. 4. juli J.nr

Finanstilsynet. 4. juli J.nr Finanstilsynet 4. juli 2012 J.nr. 525-0001 Finanstilsynets fortolkning af 7, stk. 1, og stk. 3, 3. pkt., og 334 i lov om finansiel virksomhed i forbindelse med modtagelse af andre tilbagebetalingspligtige

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Betalingstjenestelovens 85 2016

Betalingstjenestelovens 85 2016 Betalingstjenestelovens 85 2016 BETALINGSTJENESTELOVENS 85 Betalingstjenestelovens 85 Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 51 51 E-mail: forbrugerombudsmanden@kfst.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Nyhedsbrevet vil i overvejende grad fokusere på lånebaseret og aktiebaseret crowdfunding.

Nyhedsbrevet vil i overvejende grad fokusere på lånebaseret og aktiebaseret crowdfunding. Maj 2015 Nyhedsbrev Bank & Finans Crowdfunding i Danmark Crowdfunding er en finansieringsform, hvor projekter, virksomheder eller privatpersoner henter bidrag eller investeringer fra et stort antal personer.

Læs mere

Lov om forvaltere af alternative investeringsfonde (FAIF)

Lov om forvaltere af alternative investeringsfonde (FAIF) Lov om forvaltere af alternative investeringsfonde (FAIF) Ejendomsforeningen Danmark 11. september 2013 Anna Frost-Jensen, Kontorchef Kontor for Kollektive Investeringer Indhold Introduktion Hvad er tilsynet?

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1)

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1) BEK nr 49 af 13/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0905127 Senere ændringer

Læs mere

Markedsføringslovens regler om prisoplysninger ved kreditkøb og skiltningsbekendtgørelsens regler ved udbud af låne- og kredittilbud

Markedsføringslovens regler om prisoplysninger ved kreditkøb og skiltningsbekendtgørelsens regler ved udbud af låne- og kredittilbud NOTAT 16. november 2007 FORBRUGEROMBUDSMANDEN Markedsføringslovens regler om prisoplysninger ved kreditkøb og skiltningsbekendtgørelsens regler ved udbud af låne- og kredittilbud Ved den nye markedsføringslovs

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om finansiel virksomhed

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om finansiel virksomhed ANG nr 245 af 16/03/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr 1068-0009 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

2. I 1, stk. 4, nr. 5, ændres:» 1, stk. 4 og 5,«til:» 3«. 3. I 1, stk. 6, 2. pkt., indsættes efter»bestemmelserne i«:» 4 og 5,«.

2. I 1, stk. 4, nr. 5, ændres:» 1, stk. 4 og 5,«til:» 3«. 3. I 1, stk. 6, 2. pkt., indsættes efter»bestemmelserne i«:» 4 og 5,«. Civilafdelingen Dato: 29. oktober 2015 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christian Fuglsang Sagsnr.: 2015-706-0029 Dok.: 1769212 Justitsministeriets bidrag til Erhvervs- og Vækstministeriets forslag

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

Kommissionens meddelelse. af 16.12.2014. Kommissionens vejledende notat om gennemførelsen af visse bestemmelser i forordning (EU) nr.

Kommissionens meddelelse. af 16.12.2014. Kommissionens vejledende notat om gennemførelsen af visse bestemmelser i forordning (EU) nr. EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 16.12.2014 C(2014) 9950 final Kommissionens meddelelse af 16.12.2014 Kommissionens vejledende notat om gennemførelsen af visse bestemmelser i forordning (EU) nr. 833/2014

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct)

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Ringkjøbing Landbobank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke er række regler og retningslinjer til bankens medarbejdere

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver SIDE 17 DET ELEKTRONISKE ESPD Kapitel 2 Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver 2.1 Start Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes herfra ved hjælp af funktionerne heri,

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14 VEDTÆGTER for INVEST ADMINISTRATION A/S CVR-nr. 34 92 70 14 Navn, hjemsted og formål: 1. Selskabets navn er INVEST ADMINISTRATION A/S. Dets hjemsted er Københavns kommune. Selskabets formål er at drive

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Notat om aflønning i den finansielle sektor

Notat om aflønning i den finansielle sektor Finanstilsynet 25. november 2015 J.nr. 500-0030 GOVN/MRE Notat om aflønning i den finansielle sektor 1. Indledende bemærkninger Finansielle virksomheder, finansielle holdingvirksomheder og forsikringsholdingvirksomheder

Læs mere

Kapitel 9: Grænseoverskridende udbud og optagelse til notering eller handel

Kapitel 9: Grænseoverskridende udbud og optagelse til notering eller handel Vejledning til bekendtgørelse nr. 306 af 28. april 2005 om prospekter for værdipapirer, der optages til notering eller handel på et reguleret marked, og ved første offentlige udbud af værdipapirer over

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

Bekendtgørelse om de risici pengeinstitutter omfattet af garantiordningen må påtage sig

Bekendtgørelse om de risici pengeinstitutter omfattet af garantiordningen må påtage sig BEK nr 13 af 13/01/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 122-0013 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2014 (j.nr. 2013-0036197) Ikke part og anmodning

Læs mere

Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret

Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret 2 KONTRAKTSKLAUSUL Denne certifikataftale er underlagt de til enhver tid gældende Regler for bionaturgascertifikater. 1. Aftaleparter Denne

Læs mere

Finanstilsynets interne retningslinjer

Finanstilsynets interne retningslinjer Finanstilsynets interne retningslinjer Interne retningslinjer for økonomiske dispositioner, inhabilitet, de ansattes mulighed for at bijob og selvstændig erhvervsvirksomhed m.v. samt indberetning og godkendelse

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2016 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

VEJLEDNING OM. selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF

VEJLEDNING OM. selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF VEJLEDNING OM selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved offentlige udbud mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved offentlige udbud mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro af visse værdipapirer BEK nr 811 af 01/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0033 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR. 26042232

123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER for Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Wirtek a/s. 1.2 Selskabets hjemsted er Aalborg kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at udvikle

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Notat om etablering af fælles brugerstyret vandforsyning i Furesø Kommune

Notat om etablering af fælles brugerstyret vandforsyning i Furesø Kommune 23-10-2008 Page 1 of 1 Gitte Schack Fra: Ulla Merete Riel på vegne af Teknisk Postkasse Sendt: 2. oktober 2008 15:39 Til: Ulla Merete Riel Emne: Selskabsgørelse af vandforsyningen Vedhæftede filer: 000008.doc

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

Statsforvaltningens afgørelse af 19. december 2008 til Fåborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens afgørelse af 19. december 2008 til Fåborg- Midtfyn Kommune Statsforvaltningens afgørelse af 19. december 2008 til Fåborg- Midtfyn Kommune 19-12- 2008 Faaborg-Midtfyn Kommune har den 4. december 2008 anmodet statsforvaltningen om samtykke til dispensation fra reglerne

Læs mere

Forslag. Lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. 1)

Forslag. Lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. 1) Til lovforslag nr. L 175 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 16. maj 2013 Forslag til Lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. 1) Afsnit I Generelle bestemmelser

Læs mere

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse)

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse) Bekendtgørelse om udpegning og notifikation af bemyndigede organer til at udføre certificerings-, kontrol- og prøvningsopgaver i henhold til EF-direktiv om byggevarer (89/106/EØF) BEK nr 229 af 31/03/2001

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Der oprettes en pulje til finansiering af støtteordninger, der har til formål at støtte

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Givið út 22. apríl 2016 18. april 2016. Nr. 360. Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19, stk. 1, i lov om psykologer m.v., som sat i kraft

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

2011/1 LSF 59 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016. Fremsat den 14. december 2011 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag.

2011/1 LSF 59 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016. Fremsat den 14. december 2011 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag. 2011/1 LSF 59 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0070 Fremsat den 14. december 2011 af erhvervs-

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.12.2006 KOM(2006) 811 endelig 2004/0248 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET

Læs mere

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00008 Senere ændringer

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver?

1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver? Investeringsrådgivere 1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver? Efter 343 a, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal virksomheder, der udøver investeringsrådgivning

Læs mere

for meddelelse af kreditformidleres grænseoverskridende virksomhed i henhold til boligkreditdirektivet

for meddelelse af kreditformidleres grænseoverskridende virksomhed i henhold til boligkreditdirektivet EBA/GL/2015/19 19.10. 2015 Retningslinjer for meddelelse af kreditformidleres grænseoverskridende virksomhed i henhold til boligkreditdirektivet 1 1. Efterlevelse og indberetningsforpligtelser Status for

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Sag C-101/01. Straffesag mod Bodil Lindqvist

Sag C-101/01. Straffesag mod Bodil Lindqvist Sag C-101/01 Straffesag mod Bodil Lindqvist (anmodning om præjudiciel afgørelse indgivet af Göta hovrätt (Sverige))»Direktiv 95/46/EF anvendelsesområde offentliggørelse af personoplysninger på internettet

Læs mere

Bekendtgørelse om god skik for finansielle rådgivere 1)

Bekendtgørelse om god skik for finansielle rådgivere 1) BEK nr 331 af 07/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j. nr. 1912-0029 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE 17 MEDLEMSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND 1 Kun ét specialforbund inden for hver idrætsgren eller hver sammenlignelig idrætsgren

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen) BEK nr 1382 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2007-0014838

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015 Advokatpartnerselskab Kalvebod Brygge 39-41 DK - 1560 København V Telefon: +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.lundelmersandager.dk CVR nr. 32 28 39 34 Erik Hovgaard Partner, advokat (H) eh@lundelmersandager.dk

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 501 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K

Læs mere

Vi har modtaget Deres brev af 24. april 2007 vedrørende oprettelsen af Deres livrente hos A, og vi beklager det sene svar.

Vi har modtaget Deres brev af 24. april 2007 vedrørende oprettelsen af Deres livrente hos A, og vi beklager det sene svar. Kendelse af 29. oktober 2007 (J.nr. 2007-0013452). Klager ikke part i eventuel sag mellem Finanstilsynet og forsikringsselskab. Lov om finansiel virksomhed 344, 35, 355 og 43. (Cato Baldvinsson, Anders

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område 3.4.2012 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for: Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet Boform Skovvænget Dansk kvalitetsmodel på det sociale

Læs mere

Ændring i 2016 af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber

Ændring i 2016 af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber Finanstilsynet 19. februar 2016 FIRA J.nr. 152-0018 FIRA/fp Ændring i 2016 af bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Ændringen omfatter følgende elementer:

Læs mere

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014 Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee Maj 2014 Indholdsfortegnelse Abonnementsaftale for Mofibo 1. Tillægsaftalen 4 2. Aftalens parter 4 3. Brug af Mofibo-tjenesten 4 4. Priser 5 5. Betaling 5 6. Personoplysninger

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne BEK nr 364 af 17/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv.

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv. VEJ nr 9051 af 29/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin. Finanstilsynet,j.nr. 123-0014 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

1. FORMÅL OG ANVENDELSESOMRÅDE

1. FORMÅL OG ANVENDELSESOMRÅDE EUROPA-KOMMISSIONEN Generaldirektoratet for Konkurrence Statsstøttepolitik Koordinering af statsstøtte Bruxelles, den GD D(2004) FÆLLESSKABSRAMMEBESTEMMELSER FOR STATSSTØTTE I FORM AF KOMPENSATION FOR

Læs mere

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Hjørring Kommune Internt Notat Dato: 19-10-2015 Side 1. Borgmesterkontoret Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Indledning: I foråret 2012

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion I medfør af 50, stk. 5, 50 a, stk. 6-7, i lov om fremme af vedvarende

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S VEDTÆGTER for Udvikling Fyn P/S CVR-nr. 34 20 62 28 Sagsnr. 31225-0010 MMR/ dm 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er Udvikling Fyn P/S. 1.2. Selskabets binavn er Developing Fyn P/S. 1.3. Selskabets hjemsted

Læs mere