22. oktober Udviklingspolitik. for medarbejdere. i Århus Kommune. i forbindelse med. omstillinger. herunder besparelser,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "22. oktober 2007 1. Udviklingspolitik. for medarbejdere. i Århus Kommune. i forbindelse med. omstillinger. herunder besparelser,"

Transkript

1 22. oktober Udviklingspolitik for medarbejdere i Århus Kommune i forbindelse med omstillinger herunder besparelser, organisationsændringer og udbud.

2 22. oktober Baggrund og formål Udviklingspakken ved omstillingsprocesser Medarbejdere, hvor genplacering umiddelbart kan finde sted indenfor samme fagområde: Medarbejdere, hvor genplacering alene kan finde sted indenfor eget fagområde efter kompetenceudvikling, fx fordi stillingen er en specialiststilling Medarbejdere, hvor genplacering skal ske udenfor hidtidig fagområde (brancheskift)... 6 Borgmesterens Afdeling er ansvarlig for metodeudvikling og kompetenceudvikling i forhold til udarbejdelsen, udviklingsplaner, CV er m.v Medarbejdere, hvor helt særlige forhold gør sig gældende Ophør af ansættelsesforholdet Medarbejdere, der genplaceres indenfor hidtidig fagområde eller indenfor et område med rekrutteringsbehov Medarbejdere, der genplaceres udenfor hidtidig fagområde til et område uden særlige rekrutteringsbehov Løn Genplacering indenfor hidtidig overenskomst Genplacering udenfor hidtidig overenskomst Forhandlingsret Senioraftaler Timetal Udbud Valgfrihed og gældende løn- og ansættelsesvilkår i kontraktsperioden ved førstegangsudbud Udlånsvilkår - tjenestemandsansatte Finansiering Evaluering og opfølgning Ikrafttræden, opsigelse m.v Hvem er omfattet Særregler for udlånte medarbejdere og medarbejdere med orlov Tvistigheder

3 22. oktober Retningslinier indgået i FællesMED og efterfølgende tiltrådt af Byrådet den xx.xx.xxxx Baggrund og formål. Århus Kommune står i de kommende år overfor en stor opgave med at videreudvikle den kommunale service til fordel for borgere og brugere. På alle områder er der ønsker om en bedre, mere individuel og målrettet service. Det sker samtidig med, at mulighederne for at tilføre ekstra ressourcer er begrænsede. Dermed står kommunerne med en åbenlys udfordring, som stiller store og øgede krav til ikke mindst medarbejderne på de kommunale arbejdspladser. Samtidig oplever kommunerne tilmed i stigende grad, at det kan være vanskeligt at rekruttere og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det helt nødvendigt, at kommunen har et øget fokus på kompetenceudvikling og livslang læring samt på fleksibilitet i forhold til opgavevaretagelsen. I de netop afsluttede trepartsforhandlinger mellem regeringen og KL og hovedorganisationerne på arbejdsmarkedet har der således været fokus på denne problemstilling, og der er i den forbindelse aftalt en væsentlig udbygning af mulighederne for kompetenceudvikling af medarbejdere og ledere i det offentlige. Dette må nødvendigvis følges op med en række initiativer til fremme af de attraktive arbejdspladser i den enkelte kommune, hvilket også er tilfældet i Århus Kommune, hvor der arbejdes konkret med dette i de enkelte afdelinger som led i udmøntningen af den fælles personalepolitik. Desuden vil der bliver taget en række fælles initiativer for at styrke og synliggøre Århus Kommune som en attraktiv arbejdsplads, blandt andet i form af mere målrettet fælles annoncering, øgede muligheder for sundhedsordninger, fremme af motivationsskabende faktorer og fastholdelse. Med henblik på at understøtte dette er der udarbejdet retningslinier for en udviklingspolitik i forbindelse med omstillingsprocesser. Formålet er under omstillingsprocesser at skabe mere fleksible rammer for fastholdelse og udvikling med det mål at styrke den enkeltes tryghed såvel fagligt som jobmæssigt. Den overordnede målsætning for udviklingspolitikken vil forsat være at fastholde flest mulige medarbejdere i forbindelse med besparelser, strukturændringer og udbud. Udviklingspolitikken træder i stedet for de nuværende tryghedsaftaler og erstatter de hidtidige regler om personaletilpasninger af 16. juni 2000 og den justerede personalepolitik af 6. december Afsked vil, i henhold til hidtidig praksis kunne ske, hvor dette er sagligt begrundet, fx helbredsmæssige forhold, uegnethed m.v. i henhold til de gældende regler, dvs. med forhandling af den forhandlingsberettigede faglige organisation. Omdrejningspunkt i udviklingspolitikken vil være en udviklingspakke for medarbejdere. Med udviklingspakken bliver der fokus på de områder, hvor der er rekrutteringsproblemer samt på de grupper, som vil have vanskeligt ved at finde andet arbejde i tilfælde af, at deres jobfunktion bortfalder eller ændres.

4 22. oktober Århus Kommune ønsker at fremme en virksomhedskultur med fokus på livslang læring og udvikling, med udnyttelse af de muligheder, en stor kommune giver for frivillig rokering til andre jobområder, i og udenfor aktuelt fagområde. Den fælles personalepolitik forudsætter, at der afholdes årlige MUS samtaler. I den forbindelse finder drøftelser sted mellem leder og medarbejder om kompetenceudvikling, ligesom der i henhold til Rammeaftalen om Kompetenceudvikling og Rammeaftalen om Individuel Kompetenceudvikling skal udarbejdes kompetenceudviklingsplaner på institutions-, gruppe- eller individniveau. Denne løbende kompetenceudvikling skal ligeledes have fokus på alternative karrieremuligheder for medarbejderne, evt. ind i andre fagområder blandt andet med rekrutteringsmæssige udfordringer. Generelt er der en positiv holdning til fremme af intern rokering. Det forudsættes således, at leder og medarbejder i fællesskab påtager sig ansvaret for den løbende kompetenceudvikling. Udgangspunktet for den løbende kompetenceudvikling er en gensidig forpligtigelse til efteruddannelse og kompetenceudvikling inden for de eksisterende økonomiske og aftalemæssige rammer. Uddannelsesområdet forventes opprioriteret i de kommende år. Desuden vil der blive taget en række initiativer i de enkelte magistratsafdelinger til en styrket indsats i forhold til kompetenceudvikling, ligesom der i kommunens FællesMEDudvalg vil finde en drøftelse af, hvorledes kompetenceudvikling kan styrkes Udviklingspakken ved omstillingsprocesser. Der etableres et tilbud om en udviklingspakke til medarbejdere, hvis stilling nedlægges som følge af organisatoriske ændringer, besparelser eller udbud. I sådanne tilfælde inddrages repræsentanter for de forhandlingsberettigede organisationer. Langt hovedparten af medarbejderne forventes at kunne genplaceres efter retningslinierne under nedenstående punkt 2.1 og kun et fåtal forventes at skulle gennemføre hele udviklingspakken som skitseret i punkt 2.3. Det vil være en ledelsesmæssig beslutning, hvilken gruppe medarbejderne tilhører. Skift fra en gruppe til en anden vil undtagelsesvist kunne ske under et genplaceringsforløb. Medarbejderen kan inddrage den faglige organisation. Der skal efter drøftelse med organisationerne laves et sæt procedurer for ansættelsesstop og stillingsbesættelse således at det sikres, at såvel Rammeaftalen om Tidsbegrænset Ansættelse som proportionalitetsprincippet overholdes. Ansættelsesstop iværksættes efter drøftelse med de faglige organisationer. I henhold til reglerne i funktionærloven kan ændringerne for enkelte medarbejdere være af en sådan karakter, at der for den pågældende vil være tale om væsentlige stillingsændringer, udover hvad vedkommende må tåle i ansættelsen. I disse tilfælde skal ledelsen orientere medarbejderen om de samlede retsvirkninger herunder muligheden for enten at vælge stillingen på de ændrede vilkår, alternativt blive sagt op med overenskomstmæssig varsel i henhold til gældende regler.

5 22. oktober Medarbejdere, hvor genplacering umiddelbart kan finde sted indenfor samme fagområde: Medarbejderen har RET til: 1. Afklaringssamtale inden 2 uger efter at være udpeget som overskydende. 2. Hjælp til at lave ansøgning / CV og jobsøgning. 3. Ret til at komme til samtale på stillingsopslag, hvor vedkommende har de faglige forudsætninger for at løse opgaven. 4. Proportionalitetsprincippet medfører at vedkommende har fortrinsadgang til ledige stillinger i forhold til vedkommendes faglige kvalifikationer m.v.. Medarbejderen er FORPLIGTET til: 1. At indgå aktivt og positivt i arbejdet med genplacering, herunder deltage i ansættelsessamtaler. 2. At søge alle relevante stillinger indenfor Århus Kommune. 3. At deltage i ansættelsessamtaler med en positiv tilgang. 4. At acceptere en tilbudt relevant stilling. Disse medarbejdere skal som udgangspunkt alene tilbydes afklaringssamtaler og hjælp til ansøgning m.v Medarbejdere, hvor genplacering alene kan finde sted indenfor eget fagområde efter kompetenceudvikling, fx fordi stillingen er en specialiststilling. Medarbejderen har RET til: 1. Afklaringssamtale inden 2 uger efter at være udpeget som overskydende. 2. Hjælp til at lave ansøgning / CV og jobsøgning. 3. Udarbejdelse og hjælp til gennemførelse af handlingsplan for kompetenceudvikling (udviklingspakken) med henblik på genplacering i en stilling indenfor eget fagområde i eller udenfor Aarhus Kommune. 4. Ret til at komme til samtale på stillingsopslag, hvor vedkommende har de faglige forudsætninger for at løse opgaven. 5. Proportionalitetsprincippet medfører at vedkommende har fortrinsadgang til ledige stillinger i forhold til vedkommendes faglige kvalifikationer m.v. Medarbejderen er FORPLIGTET til: 1. At indgå aktivt og positivt i arbejdet med genplacering, herunder deltage i ansættelsessamtaler. 2. At søge alle relevante stillinger indenfor Århus Kommune. 3. At indgå aktivt i udarbejdelse og gennemførelse af kompetenceudviklingsplan. 4. At acceptere en tilbudt relevant stilling. Afklaringsforløb for gruppe 2.2. Der tilbydes, efter en konkret vurdering, en eller flere samtaler med en HR konsulent, vejleder eller coach. Afklaringsforløbet skal afsluttes indenfor 1 måned medmindre der gør sig særlige forhold gældende.

6 22. oktober Udviklingsplan for gruppe 2.2. Medarbejderen kan efter en konkret vurdering få dækket ekstraordinære udgifter forbundet med udviklingsplanen i forbindelse med en ansættelse (dvs. udgifter udover det arbejdspladsen normalt må afholde i forbindelse med ny ansættelser) Medarbejdere, hvor genplacering skal ske udenfor hidtidig fagområde (brancheskift). Medarbejderen har RET til: 1. Afklaringssamtale inden 2 uger efter at være udpeget som overskydende. 2. Et internt eller eksternt afklaringsforløb med udarbejdelse af job- og karrieremål. 3. Hjælp til at lave ansøgning / CV og jobsøgning. 4. Udarbejdelse og gennemførelse af handlingsplan for kompetenceudvikling (udviklingspakken) med henblik på genplacering i en stilling indenfor et andet fagområde i eller udenfor Aarhus Kommune. 5. Ret til at komme til samtale på stillingsopslag, hvor vedkommende har de faglige forudsætninger for at løse opgaven. Medarbejderen er FORPLIGTET til: 1. At indgå aktivt og positivt i arbejdet med genplacering, herunder deltage i ansættelsessamtaler. 2. At medvirke aktivt og positivt i afklaringsprocessen. 3. At søge alle relevante stillinger indenfor Århus Kommune. 4. At indgå aktivt i udarbejdelse og gennemførelse af kompetenceudviklingsplan. 5. At acceptere en tilbudt relevant stilling. Organisationerne inddrages i udarbejdelsen af handlingsplanerne. Afklaringsforløb for gruppe 2.3. Der tilbydes, efter en konkret vurdering, en eller flere samtaler med en HR konsulent, vejleder eller coach. Afklaringsforløbet skal afsluttes indenfor 1 måned. Udviklingsplan for medarbejdere i gruppe 2.3. A. Fagområder i Aarhus Kommune med særlige rekrutteringsbehov. Medarbejdere, der ønsker at brancheskifte til jobområder med rekrutteringsbehov inden for Århus Kommune, f.eks. social- og sundhedsområdet, visse stillinger inden for HK mv. For disse medarbejdere kan der dog betales et beløb/afholdes udgifter for, hvad der max. svarer til 1 års løn. Der indgås efter en konkret vurdering en aftale med medarbejderen om medfinansiering af udgifter i forbindelse med udviklingsplanen. Medarbejderen tilbydes et job efter gennemførelse af udviklingsplanen. Hver Magistratsafdeling udfærdiger en gang om året en beskrivelse af de fagområder, der er omfattet af denne ordning. B. Fagområder i Aarhus Kommune uden særlige rekrutteringsbehov. Medarbejdere kan efter en konkret vurdering få betalt udgifter forbundet med udviklingsplanen.

7 22. oktober For disse medarbejdere kan der dog betales et beløb/afholdes udgifter for, hvad der max. svarer til 1 års løn. Forudsætningen for at indgå en aftale er, at medarbejderen forpligter sig til at indgå i en plan om medfinansiering. C. Fagområder udenfor Aarhus Kommune. Der kan ud fra en konkret vurdering indgås en aftale om medfinansiering af udgifter i forbindelse med udviklingsplanen. For disse medarbejdere kan der dog betales et beløb/afholdes udgifter for, hvad der max. svarer til 1 års løn. Forudsætningen for en aftale er, at der er indgået en fratrædelsesaftale med den pågældende medarbejder. Medfinansiering som anført under 2.3., A, B og C kan f.eks. være: Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU godtgørelse). Varetagelse af andet arbejde i Århus Kommune i et aftalt omfang. Brug af egen tid til at læse og indgå i studiegrupper. Egen medfinansiering. Der er mulighed for at sammensætte flerårig forløb. I overensstemmelse med hidtidig praksis inddrages de relevante organisationer i udarbejdelsen af handlingsplaner m.v. Ansatte i fleks- og skånejob tilbydes en udviklingsplan, jævnfør ovenfor, under inddragelse af den sociale myndighed i bopælskommunen. Borgmesterens Afdeling er ansvarlig for metodeudvikling og kompetenceudvikling i forhold til udarbejdelsen, udviklingsplaner, CV er m.v. 2.4 Medarbejdere, hvor helt særlige forhold gør sig gældende. Der kan være helt særlige tilfælde, hvor ovenstående rammer under 2.1., 22, og 2.3 ikke vil give en tilfredsstillende løsning. I disse få tilfælde drøftes det mellem ledelsen i den enkelte magistratsafdeling, den pågældende medarbejder og den forhandlingsberettigede organisation, hvilken løsning, der i den konkrete situation vil være den bedste for alle parter. Ud fra en konkret vurdering vil det være muligt at betale et beløb/ afholde udgifter, der overstiger et beløb, svarende til 1 års løn Ophør af ansættelsesforholdet Medarbejdere, der genplaceres indenfor hidtidig fagområde eller indenfor et område med rekrutteringsbehov. Medarbejdere kan afskediges i overensstemmelse med hidtidig praksis, såfremt det ikke har været muligt at foretage genplacering efter gennemført udviklingspakke. Endvidere kan medarbejderne afskediges, såfremt de ikke opfylder de skitserede forpligtigelser Medarbejdere, der genplaceres udenfor hidtidig fagområde til et område uden særlige rekrutteringsbehov. For medarbejdere, der skal genplaceres udenfor hidtidig fagområde til et område uden særlige rekrutteringsbehov, tages der skridt til afsked med overenskomstmæssig varsel, såfremt der ikke er fundet et andet job indenfor 3 måneder efter gennemførelse af udviklingspakken. I

8 22. oktober opsigelsesperioden arbejdes der aktivt for genplacering, jf. den handlingsplan, der er lagt i henhold til udviklingspakken Løn. Udgangspunktet er, at overenskomstansatte medarbejdere efter en vis periode skal aflønnes med den løn, der svarer til stillingsindholdet og medarbejderens kvalifikationer, jf. princippet i Ny Løn, og med de rettigheder, der følger af Rammeaftalen om Ny Løn. Dette vil ske ved følgende: 4.1. Genplacering indenfor hidtidig overenskomst. Ved genplacering i en anden stilling indenfor hidtidig overenskomstområde gælder, at en evt. løndifference mellem hidtidig løn og den for den nye stilling aftalte løn defineres som et personligt tillæg. Pågældende opretholder uændret løn i 1 år efter tiltræden af den nye stilling. Herefter bortfalder 20% af det personlige løntillæg og lønnen fastfryses på dette lønniveau. Fremtidige centrale og lokale lønstigninger, dog ikke den generelle lønstigning, modregnes i dette personlige tillæg Genplacering udenfor hidtidig overenskomst. Ved genplacering i en anden stilling udenfor hidtidig overenskomstområde gælder at en evt. løndifference mellem hidtidig løn og den for den nye stilling aftalte løn defineres som et personligt tillæg, der bortfalder 1 år efter tiltræden af den nye stilling Forhandlingsret. Den forhandlingsberettigede organisation inddrages i disse forhandlinger om ny løn Senioraftaler. Der kan etableres seniorordninger i overensstemmelse med Rammeaftalen om Seniorpolitik og gældende praksis i kommunen Timetal. Ændring af timetallet skal indpasses i henhold til udmøntningen af Rammeaftalen om deltidsansattes adgang til et højere timetal, hvilket skal ske i MED regi. Arbejdspladsen og medarbejderen skal udvise fleksibilitet og forsøge at løse timetalsproblemer ved justeringer. En medarbejder, som er varslet op eller ned i tid, og som ikke ønsker at forblive i stillingen på det ændrede timetal, tilbydes genplacering i en tilsvarende stilling på et timetal, svarende til det nuværende. Hvis medarbejderen ønsker at forblive i sin stilling med det reducerede timetal, reduceres lønnen tilsvarende med et varsel på 1 år. Medarbejderen har i denne periode fortrinsret forud for andre deltidsansatte til evt. ledige timer på tjenestestedet op til hidtidig timetal, jf. bemærkninger til Rammeaftalens 4 stk. 3. Dette skal dog ske under hensyntagen til de

9 22. oktober sagligt begrundede krav til kvalifikationer og fleksibilitet vedrørende arbejdstid, -sted og - opgaver, som er knyttet til de ledige timer, jf. Rammeaftalens 5 stk Udbud. Udgangspunktet er, at udviklingspolitikken i relation til udbud i videst mulig omfang skal følge reglerne i Lov om Virksomhedsoverdragelse. Medarbejdere, licitationsvinder ikke har mulighed for at overtage, tilbydes en af de ovennævnte udviklingspakker med de deraf følgende rettigheder og forpligtelser. Medarbejdere, der tilbydes ansættelse hos licitationsvinder: 6.1.: Valgfrihed og gældende løn- og ansættelsesvilkår i kontraktperioden ved førstegangsudbud. Overenskomstansatte medarbejdere har valgfrihed med hensyn til, om de vil overgå til ansættelse hos licitationsvinder eller omfattes af en af ovenstående udviklingspakker. Valgfriheden har til formål at sikre kommunens behov for medarbejdere. For medarbejdere, der vælger ansættelse hos licitationsvinder, sker overdragelse i henhold til Lov om Virksomhedsoverdragelse, dog således, at medarbejderne opretholder hidtidige løn- og ansættelsesvilkår i hele kontraktsperioden ved førstegangsudbud. Medarbejdere, der er overgået til ansættelse hos licitationsvinder har ret til, i tilfælde af, at deres job bortrationaliseres hos licitationsvinder, at vende tilbage til ansættelse i Århus Kommune og blive tilbudt en af udviklingspakkerne Udlånsvilkår - tjenestemandsansatte. For de tjenestemandsansatte etableres en rammeaftale, i videst mulig omfang overensstemmende med de for de overenskomstansatte gældende regler, om frivillig udlån til licitationsvinder med de rettigheder, der følger af tjenestemandsregulativet og med mulighed for tilbagegang til Aarhus Kommune ved rationalisering og ved kontraktsophør i henhold til de i Tjenestemandsregulativets fastsatte bestemmelser Finansiering. Finansieringsudgifterne til personaletilpasning afholdes som udgangspunkt af den enkelte afdeling medmindre byrådet i den konkrete situation beslutter en anden finansiering. I tilknytning til byrådsindstillinger om besparelser, større organisatoriske ændringer og udbud skal udgifterne til personaletilpasninger synliggøres, således at Byrådet har et grundlag for at tage stilling til, hvorvidt der i den konkrete situation skal afsættes centrale puljer. Omkostninger i forbindelse med udbud afholdelse af personaletilpasningspuljen, idet de henregnes til en omkostning i forbindelse med kommunens rekrutteringssituation. Evt. finansiering af skift til et andet fagområde aftales mellem de involverede magistratsafdelinger og medarbejderen. Modtagende afdeling betaler som udgangspunkt udgifterne til kompetenceudvikling i forhold til det nye fagområde. DKF / AC ønsker følgende indføjet: DKF/AC opfordrer Byrådet til, at der afsættes centrale puljer til personaletilpasninger ved besparelser, større organisatoriske ændringer m.v.

10 22. oktober Evaluering og opfølgning. Politikken evalueres èn gang årligt med henblik på en vurdering af, hvilke områder, der har særlige rekrutteringsmæssige behov. Ledelsen foretager en vurdering af, hvilke områder, der anses at være områder med særlige rekrutteringsbehov. Herefter drøftes dette med de faglige organisationer. Herudover foretages der en generel evaluering af udviklingspolitikken efter 3 år Ikrafttræden, opsigelse m.v. Retningslinierne træder i kraft efter Byrådets vedtagelse heraf. Retningslinierne erstatter de hidtidige regler om personaletilpasninger af 16. juni 2000, samt den justerede personalepolitik på daginstitutionsområdet af 6. december Disse hídtidige aftaler bortfalder således, bortset fra de i punkt 9.2. særlige vilkår Hvem er omfattet. Retningslinierne omfatter alle medarbejdere, der omfattes af organisatoriske ændringer, besparelser og udbud, der gennemføres efter ikrafttræden. Der gælder dog særlige regler i henhold til Tjenestemandsregulativet for de tjenestemandsansatte vedr. punkterne 3, 4, 5 og Særregler for udlånte medarbejdere og medarbejdere med orlov. For medarbejdere, der pt. har orlov / er udlånt efter de hidtidig gældende regler gælder, at denne særlige gruppe følger de hidtidige gældende regler. Det drejer sig om 4 tjenestemandsansatte fra IT afdelingen og xx medarbejdere fra Sprogcentret. 9.3 Tvistigheder. Såfremt der opstår uenighed om disse retningslinier, inddrages, i overensstemmelse med hidtidig praksis, de faglige organisationer og Borgmesterens Afdeling. Når det er afklaret, hvorvidt ovenstående skal være en retningslinie i MED-regi eller en aftale mellem Århus Kommune og de faglige organisationer, tages der stilling til, hvorledes tvistigheder løses. DKF / AC og Borgmesterens Afdeling er enige om at følge den afgørelse, KL og KTO måtte komme frem til i relation til, hvorvidt dette skal være en retningslinie i MED- regi eller en aftale.

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune.

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. Punkt 2. Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. 2012-47720. Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter oplæg fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, at Magistraten godkender, at Aalborg Kommune

Læs mere

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN MASKINMESTRENES FORENING PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Da aftale om ny løndannelse af den 30-09-2002 (APV

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

Udviklingspolitik. (Personaletilpasning).

Udviklingspolitik. (Personaletilpasning). Udviklingspolitik. (Personaletilpasning). Som redskab for den enkelte leder ved besparelser og omstruktureringer ved Børn og Unge udsendes denne beskrivelse af Udviklingspolitikken samt manual for udpegning

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

Kvalitetsstandard for fleksjob

Kvalitetsstandard for fleksjob Kvalitetsstandard for fleksjob Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Ud fra en konkret, individuel vurdering kan Greve Kommune tilbyde fleksjob til borgere,

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område. November 2008

Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område. November 2008 1 Vejledning om udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område November 2008 2 Indledning I forbindelse med trepartsaftalerne i 2007 blev der afsat et engangsbeløb på 388 mio. kr.

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

11.14.1 Side 1. Aftale om resultatløn O.97 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE

11.14.1 Side 1. Aftale om resultatløn O.97 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.14.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Aftale om resultatløn 1997 Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse. 04.84 O.15 8/2015 Side 1

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse. 04.84 O.15 8/2015 Side 1 Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse KL Forhandlingsfællesskabet Side 1 Indholdsfortegnelse Side Bemærkninger til aftalen... 3 1. Formål... 3 2. Hvem er omfattet af aftalen... 3 3. Definitioner... 4

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Målgruppe... 3 2. Specielt

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-09 Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst

Læs mere

Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer

Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer Beskrivelse af tilbud til opsagte medarbejdere i forbindelse med reorganiseringer og omstruktureringer Januar 2012 Oversigt over tilbud til personale i partshørings- og i opsigelsesperioden i forbindelse

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB September 2007 FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB Undersøgelse og anbefalinger vedr. den lokale indsats Pixiversion af rapport Præsentation af undersøgelsen Målsætningen for regeringens handicapstrategi er,

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Ansættelsesformer for skoleledere..

Ansættelsesformer for skoleledere.. Punkt 3. Ansættelsesformer for skoleledere.. 2011-16989. Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter drøftelse i Direktørgruppen, at Magistraten godkender, at der pt. ikke ændres på ansættelsesformer i

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft.

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft. Kære medlem Finansministeren og de faglige organisationer i staten (CFU) er blevet enige om et overenskomstresultat for de næste tre år. I pjecen her kan du læse om resultatet. Overenskomstresultatet skal

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER PROGRAM Hvornår må arbejdsgiver kontakte medarbejdere? Tilkaldevikarer Lov om tidsbegrænset ansættelse, herunder retten til fastansættelse Begivenhedsansættelser Kørsel i egen bil Fra deltid til fuldtid,

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE Udgiver: Socialpædagogerne Østjylland, maj 2014 Oplag: Konsulent: Gra isk produktion: 1.500 stk. Steen Kabel, Inquiry Partners WERKs Gra iske Hus a s, Aarhus

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Køge september 2015 Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Det Grønne Hus om centerets drift som Agenda 21 Center for Køge Kommune.

Læs mere

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S Aftale mellem FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...3 2. Ansættelsesaftale....3 3. Løn....3 4. Pension...3 5. Fritvalgsordning...4 6. Lønudbetaling....4

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Sygefraværsspolitik. C:\polweb\bilag2-1.doc 1/ 5

Sygefraværsspolitik. C:\polweb\bilag2-1.doc 1/ 5 Sygefraværsspolitik Indledning Kalundborg Kommune ønsker, at sygefraværspolitikken skal være med til at skabe forståelse, accept og klarhed om kommunens holdning til håndtering af sygefravær. Kalundborg

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Aftale. mellem. [Netejers navn] (Netejer) [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen)

Aftale. mellem. [Netejers navn] (Netejer) [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen) Aftale mellem [Netejers navn] (Netejer) og [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen) (version 1.0) Gældende fra 1. maj 2013 1. AFTALEPARTER Bionaturgassælgeraftalen er

Læs mere

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet.

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 036-12 Revideret økonomiprotokollat for Overenskomst om psykologhjælp

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

Lønnen fastsættes og ændres derfor på baggrund af en række faktorer, som varierer over tid og under ændrede vilkår, f.eks.:

Lønnen fastsættes og ændres derfor på baggrund af en række faktorer, som varierer over tid og under ændrede vilkår, f.eks.: HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø Telefon: 9940 9940 Email: hhs@adm.aau.dk Sagsbehandler: Henrik H. Søndergaard Dato: 1. juni 2015 Sagsnr.: 2015-241-00008 Lønpolitik for teknisk-administrativt

Læs mere

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] Mellem undertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

Læs mere

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Cirkulære af 14. september 2004 Perst. nr. 052-04 PKAT nr. 0297 J.nr. 01-333/05-5 2 Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Aftale om decentral løn

Aftale om decentral løn Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Aftale om decentral løn 2002 Side 2 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS)

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS) OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DIS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om åremålsansættelse 2005 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. ÅREMÅLSANSÆTTELSE PÅ TJENESTEMANDSVILKÅR..

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Løntilskud Offentlig virksomhed

Løntilskud Offentlig virksomhed Løntilskud Offentlig virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, og hvor du som tillidsrepræsentant kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

Aftale om retningslinjer for lokale løntillæg på AVU-området på VUC Århus

Aftale om retningslinjer for lokale løntillæg på AVU-området på VUC Århus Aftaleområde Aftale om retningslinjer for lokale løntillæg på AVU-området på VUC Århus Denne lønftale er indgået mellem VUC Århus og Uddannelsesforbundet i henhold til Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 047-05 PKAT: J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Notat vedr. adgang til at annullere udbud, angivelse af loft på tilbudssummer samt konsekvenser i relation til besparelsespotentiale (jf. Arbejdsretsdommen af

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2015 på hhv. KL s og RLTN s område

Generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2015 på hhv. KL s og RLTN s område FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 15. december 2014 ABC Sagsnr.: 3556.19 Generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2015 på hhv. KL s og RLTN s område Den danske model er grundlaget for at udvikle den

Læs mere

40.42 O.11 40/2011 Side 1

40.42 O.11 40/2011 Side 1 40.42 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren, havnechefer, maritime chefer, havnekaptajner, havnemestre, havnefogeder, havneassistenter, kort-

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse Den 4. marts 2010 Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse I har ønsket en vurdering af mulighederne for at anvende uddannelsesklausuler som sociale klausuler i forbindelse med offentlige

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2005 Cirkulære af 14. marts 2006 Perst. nr. 013-06 PKAT nr. 196 J.nr. 04-333/06-19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Hvordan. normalkontrakter og aftaler

Hvordan. normalkontrakter og aftaler Hvordan tilpasses normalkontrakter og aftaler i takt med virksomhedernes udvikling? Vejledning til overenskomsterne mellem DJ og DDFF 2004-2007 Se ordbog bagest. Se også den særskilte vejledning i forståelsen

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Sygefravær afskedigelsesgrund? Opsigelse grund til annullering af orlov?

Sygefravær afskedigelsesgrund? Opsigelse grund til annullering af orlov? Tilkendegivelse af 13. november 2009 i faglig voldgift FV2009.0164: 3F Offentlig Gruppe (advokat Stephan Agger) mod KL for Københavns Kommune (advokat Morten Ulrich) Sygefravær afskedigelsesgrund? Opsigelse

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.:

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.: Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909 Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale

Udkast til Samarbejdsaftale Udkast til Samarbejdsaftale mellem INNOVATIONSFONDEN, ERHVERVSSTYRELSEN og REGION MIDTJYLLAND Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K og Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø og

Læs mere

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE INDHOLD FORSKELSBEHANDLINGSLOVEN... 3 Kort om forskelsbehandlingsloven... 3 HANDICAP.... 3 Hvornår er en lidelse et handicap?... 3 Særligt om stress....

Læs mere

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 1. Fællesoverenskomst Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger den

Læs mere

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode.

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode. Orientering Transportoverenskomsten med 3F Indgåelse af aftale på Transportområdet Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Strategiske fornyelse af

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Omsorg og Udvikling Sundhed og Omsorg Søren Frichs Vej 36G 8230 Åbyhøj 1. Resume Antallet af ældre vil stige i de kommende

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige. Almindelige bemærkninger EM 2001/27 Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige Almindelige bemærkninger Under Landstingets forårssamling 2001 blev Landstingsforordning nr. 4 af 31. maj 2001 om revalidering

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Indledning Denne aftale er indgået med hjemmel i 2 i Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne og knytter

Læs mere

LO medlemmers modtagelse af indvandrere på arbejdspladsen

LO medlemmers modtagelse af indvandrere på arbejdspladsen Januar 2005 LO medlemmers modtagelse af indvandrere på Finansieret af Arbejdsmarkedsrådet for Århus Amt, Koordinationsudvalget i Århus Kommune, Århus Kommune, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og

Læs mere

1 Forventninger til indholdet i de opgaver, som Palliativt Frivilligt Netværk på Fyn skal hjælpe Region Syddanmark med at udføre

1 Forventninger til indholdet i de opgaver, som Palliativt Frivilligt Netværk på Fyn skal hjælpe Region Syddanmark med at udføre Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 12/20409 Dato: 30. august 2013 Udarbejdet af: Christine Lund Momme E-mail: Christine.Lund.Momme@rsyd.dk Telefon: 76631679 Samarbejdsaftale

Læs mere

Forslaget vil understøtte den overordnede vision for Aarhus Kommune er Aarhus en god by for alle, hvor:

Forslaget vil understøtte den overordnede vision for Aarhus Kommune er Aarhus en god by for alle, hvor: Forslag 3: Byrådsmøde d. 6. maj 2015 - Budgetforslag fra SF: Bedre forhold for handicappede Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF s beslutningsforslag om bedre forhold

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører. 31.02 O.11 05/2012 Side 1

Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører. 31.02 O.11 05/2012 Side 1 Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører m.fl. KL Ingeniørforeningen, IDA Den danske Landinspektørforening Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Tiltrædelse og gældende aftaler... 3 2. Hvem er

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere