12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT"

Transkript

1 ELEMENT SKOLEÅRET ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE

2 Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og socialt - du møder lærere, som er vant til at undervise unge - du bliver mere moden - du får nye venner og fælles oplevelser side2 Derfor skal du vælge Det 10. Element! Det 10. Element - en præsentation Temalinjer På Det 10. Element vælger du dig ind på en temalinje. Læs om de forskellige temalinjer her i avisen. Alle linjer giver de samme muligheder for at tage en ungdomsuddannelse. Fag og prøver Alle elever har dansk, engelsk, matematik og tema som obligatoriske fag. Undervisningen tager udgangspunkt i, at alle går til 10.-klasseprøven, men du kan også vælge at tage folkeskolens afgangsprøven. Tilbudsfag med prøve Du har mulighed for at vælge: - Fysik/kemi - Tysk Du skal have haft fagene i klasse. Undervisningen foregår på din temalinje eller som holdundervisning, der går på tværs af klasser. Dette giver en bedre mulighed for at målrette undervisningen.

3 Skema Skemaet kan ændre sig uge for uge. En skoledag kan starte kl og slutte kl På skolens hjemmeside kan du finde dit aktuelle skema. På Det 10. Element er en undervisningstime 60 minutter. Vejledning byg bro til din fremtid På Det 10. Element gør vi meget ud af vejledningen. Skolen har en UU-vejleder tilknyttet, og du får løbende hjælp til at træffe dit uddannelsesvalg. I løbet af året skal du en uge i brobygning, hvor du har undervisning på en ungdomsuddannelse. Du skal udarbejde en obligatorisk selvvalgt opgave (OSO), med udgangspunkt i din brobygning. Skolens krav Som elev på Det 10. Element skal du tage et personligt ansvar for din skolegang. Du skal møde til tiden, være velforberedt og deltage aktivt i undervisningen, skolerejsen og vores andre fælles aktiviteter. side3

4 Fællesskab Vi laver mange ting både på linjerne og fælles for hele skolen fx: Undervisningsfoløb i samarbbejde med Kongsholm Gymnasium og HF Skolerejse Introuge med fællesspisning Koncerter Teater Foredrag Ture Fælles projekter Elevråd Side4

5 side5 IT og Medier Det 10. Element satser kraftigt på altid at sidde i den forreste vogn i forhold til nye medier. Skolen har en fuldblods biograf med biografstole, fuld surroundlyd og HD-billede. Projektorer i alle klasser, tablets, proffesionelt videoredigering samt et bredt udvalg af kamera og lydoptager og selvfølgelig trådløst internet til alle.

6 Fest Tag festtøjet og danseskoene på... - Vi holder gallafest!! Vi mødes på den røde løber, og fotograferne er dukket op.

7 Handelskolelinjen Har du interesse for handel og økonomi? Kan du tænke dig at prøve kræfter med nyskabelse og iværksætteri? På handelsskolelinjen arbejder du to dage i 10 uger på handelsskolen CPH WEST i Ishøj, hvor du følger undervisningen i: Salg og Service Erhvervsøkonomi IT Dekoration Iværksætteri side7 I faget Iværksætteri skal du arbejde med dit eget projekt, som afsluttes med en eksamen. Du vil få udleveret et diplom for gennemførelse af projektet. I foråret skal du i praktik to dage om ugen i en selvvalgt praktik i butik, på kontor, i børnehave eller inden for et område, som har din interesse. Her får du mulighed for at afprøve de lærte teorier fra handelsskolen i praksis og blive en del af dagligdagen på en arbejdsplads. Hvis du efter 10. klasse ønsker at fortsætte din uddannelse på handelsskolen, er du godt rustet, hvis du vælger denne temalinje.

8 Medielinjen Kunne du tænke dig at arbejde med medier i et helt år? - Ja, så er medielinjen noget for dig. Få sat ord og billeder på dine indtryk - og skab dine egne medieudtryk. side8 Vi vil gennem arbejde med medieplatforme: Facebook, Twitter, Youtube og Google+ se disse i et samfundsmæssigt perspektiv. Du vil komme til at arbejde med filmproduktion, hvor vi sammen skaber små produktioner med inspiration fra professionelle filmfolk. Gennem året vil Medielinjen bl.a. også beskæftige sig med layout, foto/billedbehandling og webdesign. Få afprøvet om du gemmer på den næste Lars Von Trier, Oprah Winfrey eller Janus Friis. På Det 10. Element får du mulighed for at benytte det sidste nye udstyr inden for et bredt udsnit af medieværktøjer.

9 Internationallinjen På Internationallinjen samarbejder vi med det lokale gymnasium. Forbered dig til livet i en verden, der hele tiden bliver mindre. Du skal arbejde med forskelle og ligheder mellem Danmark og resten af verden, så du bedre kan tage stilling til det særligt danske og til andre kulturer. Du vil blive klogere på verden gennem - emne- og projektarbejde - udflugter De ting, vi beskæftiger os med, kan være - Hvad er det, der styrer verden, er det penge, religion, politik? - Hvordan behandles internationale konflikter i medierne? - Hvordan påvirkes vi af medierne, og kan vi stole på dem? - Hvilke muligheder har vi for at påvirke og få vores mening igennem? side9 Hvis du er interesseret i, hvad der foregår i og uden for Danmarks grænser, så er denne linje noget for dig. Her er plads til holdninger, men du skal være klar til at få dem udfordret!

10 side10 Kreativ- og musiklinjen På Kreativ- musisklinje får du chancen for at bruge dine kunstneristiske evner og udfolde din fantasi. Vi vil eksperimentere med: Musik og Maling Sang og Skulptur Band og Billeder Drama og Dit Udtryk Dette er linjen, hvor du kommer til at bruge dine kreative evner. Vi tager på kunstudstillinger, ser teater og hører koncerter. Du behøver ikke at være hverken rockstjerne eller kunstmaler. Du skal bare have lyst til at udvikle dine talenter sammen med andre.

11 Naturfagslinjen På Naturfagslinjen samarbejder vi med det lokale gymnasium. Holder du af at eksperimentere, undersøge og udforske naturforhold? På naturfagslinjen giver vi dig mulighed for at se tingene i en større sammenhæng og få en bedre forståelse for emner inden for det naturvidenskabelige. Vi vil gennem opgaver og ekskursioner forsøge at besvare spørgsmål inden for de naturvidenskabelige fag: Geografi Astronomi Biologi Fysik Kemi side11 Du vil herunder lære om spændende fænomener som nanoteknologi, DNA, pladetektonik, ormehuller og supernovaer.

12 side12 SOSU-linjen Det handler om mennesker. På SoSu, social og sundhed, beskæftiger du dig med det sociale og det psykologiske i et menneskes liv. Hvad er målet med dit liv? Hvordan er det at være teenager? Hvad vil det sige at leve et sundt og lykkeligt liv? Hvorfor føler og handler vi, som vi gør? Hvordan arbejder vi godt sammen? Hvordan løser vi konflikter? Hvilken betydning har et menneskes kulturelle og sociale baggrund? Hvordan kan du selv være med til at bestemme, hvordan dit liv skal udforme sig? Gennem forskellige projekter, kurser og besøg vil du opnå viden om de forskellige perioder i livet. Gennem hele året har du mulighed for kortere praktikophold, hvor du kan arbejde inden for social- og sundhedsområdet.

13 Team10-linjen Team 10 er klassen for dig, der af den ene eller den anden grund ikke har fået det optimale ud af folkeskolens undervisning. Det kan være, du har svært ved at koncentrere dig, at du måske er ved at være lidt skoletræt eller en helt tredje grund. Her kombineres det normale 10. Klasse tilbud bl.a. med praktikforløb tilrettelagt, så det passer den enkelte elev. En hel del af undervisningen foregår i små enheder og i samarbejde med skolens UU-vejleder og veksler i høj grad mellem almindelig undervisning, socialt samvær og praktisk arbejde. Du har mulighed for at aflægge prøve i fag fra 9. og 10. klasse. side13

14 side14 Tek10-linjen Kan du lide at bruge dine hænder, og er du til fysisk arbejde, så er Tek 10-linjen noget for dig. Tek 10-linjen kan tilbyde dig et indgående kendskab til forskellige håndværksmæssige fag og hjælpe dig med at vælge hvilken uddannelse, der er den helt rigtige for dig. To dage om ugen i 10 uger får du undervisning på Københavns Tekniske Skole. Her skal du udarbejde forskellige produkter og stifte bekendtskab med typiske arbejdsformer inden for de udvalgte fag. På teknisk skole får du lov til at afprøve forskellige fag: Bygge/anlæg: Murer, tømrer, struktør, maler, ejendomsservice De ti ugers forløb på Teknisk Skole er sideløbende med din daglige undervisning på Det 10. Element hvor du undervises i dansk, matematik og engelsk. Du skal i løbet af foråret ud i en selvvalgt praktik i to uger. Er du til praktisk arbejde - meld dig til Tek 10-linjen.

15 side15 Idrætslinjen Føl pulsen, mærk suset, brug din krop Er du til konkurrencer, mange forskellige former for idræt og kan du lide at få udfordringer? Vil du bruge din skoletid på at forbedre din kondition/grundform, så er idrætslinjen lige noget for dig! Det er vigtigt, at du har initiativ og gå-på-mod, samtidig med at du har lyst til mange forskellige fysiske og sociale udfordringer. På idrætslinjen får du mulighed for at prøve både kendte og mindre kendte idrætsgrene f.eks. klatring, ridning, basket, squash, hockey, fægtning, badminton, kampsport, fodbold, svømning m.m. Du kommer også til at beskæftige dig med anatomi, fysiologi, sundhed og idrætsteori. På idrætslinjen er du med til at planlægge idrætsarrangementer for andre.

16 Hvordan får du mere at vide? Skolebesøg I starten af 2012 kommer du og din klasse på besøg på Det 10. Element. Informationsaften - åbent hus Onsdag den 18. januar 2012 klokken Her kan du og dine forældre opleve skolens liv og de enkelte temalinjer og snak med nuværende elever og lærere. Tilmelding Du skal tilmelde dig Det 10. Element på - Husk at påføre 2 ønsker om temalinje. Du får nærmere besked hos din UU- vejleder. Din nuværende skole sender tilmeldingen sammen med din uddannelsesplan til os. Det 10. Element Gymnasievej Albertslund Tlf ELEMENT Layout og foto:

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2014 2015 I Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2014 kan du læse om

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE I 2015 2016 Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelserne

Læs mere

Springbræt til. Fremtiden

Springbræt til. Fremtiden Springbræt til fremtiden S pri n g b r æ t ti l Fremtiden...FORDI 2011-2012 ...FORDI VESTERVANGSKOLEN Vester Gjesingvej 28 DK 6715 Esbjerg N Tlf.: +45 76165961 Fax: + 45 76165969 LINJE 10 Bakkevejens Skole

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

10. klasser. Ringkøbing-Skjern kommunes. 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse!

10. klasser. Ringkøbing-Skjern kommunes. 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse! 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse! Undervisningen i 10. klasse er et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolens 9. klasse, har behov for yderligere faglig og personlig kvalificering

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 Medie og kommunikation Sport og sundhed Language, economics and culture Teknik og byggeri Sundhed, omsorg og mad HUSK informationsaften om 10.klasse

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2014-2015 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

10. klasse 2013-2014. Information om 10. klasse i København

10. klasse 2013-2014. Information om 10. klasse i København 10. klasse 2013-2014 Information om 10. klasse i København I N F O R M A T I O N S M Ø D E O V E R S I G T Info-møde oversigt Amager 10. klasse - på Amager Ungdomsskole - på Amager Fælled Skole - på Peder

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2015-2016 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

10. klasse centret i Slagelse. Skoleår 2013/2014. www.xclass.dk

10. klasse centret i Slagelse. Skoleår 2013/2014. www.xclass.dk 10. klasse centret i Slagelse Skoleår 2013/2014 www.xclass.dk Velkommen til Xclass 10. klasse centret i Slagelse I Slagelse kommune kan man i folkeskolen gå i 10. klasse et sted, nemlig på Xclass. Undervisningen

Læs mere

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 JEG HAR VALGT 10.KL. FOR AT FÅ BEDRE KARAKTERER OG BLIVE MERE MODEN, OG DET HAR SKOLEN NU HJULPET MIG MED Berican HVIS DU VÆLGER OS, FORVENTER

Læs mere

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse 10. klasse på Tingagerskolen rbejde I sama msngdo u d e m skolen 10. klasse - et godt udgangspunkt! Er du klar til 10. klasse? Faglige udfordringer Kompetent uddannelsesvejledning Oplevelser for livet

Læs mere

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune 10. klasse 2015-16 Dragør Kommune Tilbudsfag 2015-16 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik 3 t Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk

Læs mere

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Stemning, samvær og atmosfære Velkommen til et spændende år med mange nye oplevelser, udfordringer og gode venner. Du ønsker dig et super godt år på efterskole.

Læs mere

10. klasse i Kolding Kommune

10. klasse i Kolding Kommune 2013/2014 10. klasse i Kolding Kommune 17 INDHOLD Forord v./... 3 Skolechef Morten Kirk Jensen og Børne- og Uddannelsesdirektør Ib Hansen Optagelsesbetingelser... 4 Bakkeskolen... 5 Bramdrup Skole... 8

Læs mere

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør 10.kl. 2010/2011 Nordstrandskolen Dragør Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

10. klasse et anderledes skoleår 2015/2016 På Hadsten Skole i Hadsten eller. På Skovvangsskolen i Hammel

10. klasse et anderledes skoleår 2015/2016 På Hadsten Skole i Hadsten eller. På Skovvangsskolen i Hammel 10. klasse et anderledes skoleår 2015/2016 På Hadsten Skole i Hadsten eller På Skovvangsskolen i Hammel 1 o Ønsker du afklaring på din uddannelsesretning? o Har du brug for et år med både faglige og sociale

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07

10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07 10. Klassecenter Struer Skolegade 5a 7600 Struer Tlf. 97 85 02 07 2009-2010 10 gode grunde til at vælge 10. klasse Mulighed for et anderledes skoleår Mulighed for at møde nye venner Fortsæt med dit fritidsjob

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf hhx htx stx højere forberedelseseksamen, 2-årig uddannelse

Læs mere

10. klasse i Kolding Kommune

10. klasse i Kolding Kommune 10. klasse i Kolding Kommune 2015-2016 Indhold 9. klasse og hvad så?... 4 UU-center Kolding... 6 10. klasse på Brændkjærskolen... 8 10. klasse på Hansenberg... 17 10. klasse på IBC... 27 Til elever i

Læs mere

klasse skoleåret 2013/2014

klasse skoleåret 2013/2014 klasse skoleåret 2013/2014 Aarhus kommune, BØRN OG UNGE& PRIVATSKOLERNe I aarhus 10. klassehæftet for skoleåret 2013/2014 udgives af Aarhus Kommune, Børn og Unge Copyright Aarhus Kommune, Børn og Unge

Læs mere

10CV FAG OG STUDIERETNINGER

10CV FAG OG STUDIERETNINGER 10CV FAG OG STUDIERETNINGER 2014/2015 10. Classic Side 2 Studieretninger Side 3-4 Temafag Side 5-7 Tilbudsfag Side 8-10 10 CV 10. CLASSIC 10. Classic er den individuelle 10CV, hvor du vil møde masser af

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn 10. klasse FJORDSKOLEN CPR nr. Adresse Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere