ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25"

Transkript

1 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Ingen afbud 1. Bemærkninger til dagsordenen Formanden orienterer Meddelelser Revideret kostpolitik Lørdagsåbent i Demensdaghjemmet Valmuen Fordeling af restmidlerne 18 og 79 efter Lov om Social Service for Anmeldte tilsyn 2007, Allerød Kommune Evaluering sundhedsprojekter 2007 (KRAM og Sundhedslejlighed) Ny procedure for taxibestillinger Invitation til besøg hos Gits i Odense Drøftelse af psykiatritemadagen...14

2 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar Bemærkninger til dagsordenen Ingen. 2. Formanden orienterer Indledning Orientering om henvendelse fra 123 Skolemad. 3. Meddelelser Indledning Referat fra Brugerråd for Førtidspensionisters møde den 29. november 2007, bilag Referat fra Handicaprådets møde den 29. november 2007, bilag Referat fra Ældrerådets møde den 26. november 2007, bilag Kommentarer fra Ældrerådet til punkter ved SVUs møde 6. november 2007, bilag Handleplan fra Hovedstadens Færdselssikkerhedsudvalg. Magasin om Sundhed og Beredskab fra Falck Danmark A/S Publikation fra Servicestyrelsen. Publikation fra Sundhedsstyrelsen. Invitation til temadag den 28. februar 2008 fra FOA. Til efterretning. Der sendes svar til Ældrerådet.

3 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar SAMORDNINGSUDVALGET FOR BØRN, UNGE OG IDRÆT 4. Revideret kostpolitik j.nr. Sagsbeskrivelse. Skal indstilles til byrådet. Der skal tages stilling til forslag til revideret kostpolitik for 0-6 årige børn. Kostpolitik på børneområdet 0-6 år, som blev vedtaget i 2003, er nu blevet revideret af en tværfaglig arbejdsgruppe, således at den er i overensstemmelse med den overordnede kostpolitik Allerød Byråd vedtog i Der er tilføjet 2 væsentlige ændringer i forslaget. Med baggrund i det slikfrie år i 2005, hvor samtlige institutioner arbejdede med at minimere sukkerindholdet i børnenes mad og drikke, er dette nu nedskrevet som et særskilt punkt i kostpolitikken. Dette indebærer, at den enkelte institution skal være opmærksom på, at begrænse børnenes sukkerindtag, både i dagligdagen og ved festlige lejligheder. Den anden ændring indebærer, at den enkelte institution/dagplejeområde skal nedsætte et kostudvalg, som skal vedtage retningslinjer for institutionen, og varetage erfaringsudveksling, ajourføring og udvikling af kosttilbuddet. Derudover skal kosttilbuddet indarbejdes i Årsrapporten og løbende vurderes. Administrationens forslag Det foreslås, at forslaget vedtages, således at kostudvalgets arbejde tilrettelægges som et udvalg under forældrebestyrelsen. Nedsættelse af kostudvalg med deltagelse af personale, vil indebære et tidsforbrug, som der aktuelt ikke er afsat ressourcer til. Endnu ikke beregnet. Den første kostpolitik på 0-6 års området var til høring inden den blev vedtaget i Ligeledes var den overordnede kostpolitik til høring i Denne reviderede udgave, har ikke været til høring. Forslag til revideret kostpolitik og anbefalinger for 0-6 årige børn. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt, den 1. november 2007: Indstilles godkendt.

4 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar Sundheds- og Velfærdsudvalget, 27. november 2007: Udvalget indstiller, at forældrebestyrelsen i den enkelte institution får til opgave at arbejde med kostpolitikken. Økonomiudvalget, den 4. december 2007: Udgår, jfr. punkt 1. Forvaltningens forslag indstilles godkendt.

5 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 5. Lørdagsåbent i Demensdaghjemmet Valmuen j.nr G01 1/08 Sagsbeskrivelse Valmuen fik i 2004 en ekstrabevilling bl.a. til at holde lørdagsåbent 1 gang om måneden. Grundlaget for aktiviteten var 6 7 brugere, der sammen med 2 medarbejdere brugte dagen fortrinsvis til udflugter. Igennem det sidste halve år har der kun været en lille efterspørgsel til lørdagsarrangementerne af 2-3 brugere pr. gang. Det vurderes, at dette er en for ringe ressourceudnyttelse. Derfor foreslås: 1. At konvertere midlerne fra lørdagsåbningen til evt. ferieture eller længerevarende udflugter efter behov 2. At føre midlerne tilbage til kommunekassen Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at pengene tilbageføres kommunekassen. Der er afsat kr. pr. år til aktiviteten. Til høring hos Ældrerådet og Handicaprådet. Der foreligger høringssvar fra ældreråd. Oversigt over økonomien. Indstiller, at kr. tilbageføres kommunekassen.

6 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 6. Fordeling af restmidlerne 18 og 79 efter Lov om Social Service for 2007 j.nr G01 spunkt Restfordeling af 18 midler i puljen for Frivilligt Socialt Arbejde og 79 for forebyggende og aktiverende indsatser overfor voksne Sagsbeskrivelse Fordelingsudvalget indstillede i foråret 2007 fordeling af 18 og 79 midler og udvalget godkendte fordelingen. I den forbindelse blev de resterende midler reserveret til Samarbejdsforum og til nyskabende aktiviteter i løbet af året. I løbet af året er der indkommet en række ansøgninger, som er blevet samlet sammen med henblik på en eventuel fordeling sidst på året. Særligt i forbindelse med opstart af en ny forening for førtidspensionister i Allerød Kommune har der været anledning til at tage en fordeling af restmidlerne op i fordelingsudvalget. Derfor blev der på et møde i fordelingsudvalget den 11. december 2007 taget stilling til en eventuel restfordeling af midlerne. Indstilling om fordeling af midlerne fremgår af vedlagte bilag. Administratione ns forslag At en godkendes af udvalget, og at resterende midler overføres til næste års puljer. Ingen. Byrådet har afsat midler for 2007 til formålet. Der resterer knap kr. af midler afsat til 18 formålene og ca kr. afsat til 79 formålene. Til høring hos Ældrerådet og Handicaprådet ansøgningsliste 2007 restpulje til beslutning. Godkendt fordeling af restmidler.

7 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 7. Anmeldte tilsyn 2007, Allerød Kommune j.nr. Orienteringspunkt Allerød Kommune gennemfører anmeldte tilsyn på ældreområdet en gang årligt. Hovedformålet er at føre tilsyn med at opgaverne på ældreområdet løses i overensstemmelse med den gældende sociale lovgivning, kommunens vedtagne serviceniveau og den konkrete afgørelse, der er truffet for den enkelte borger. På baggrund af Sundheds- og Velfærdsudvalgets beslutning om Tilsyn i Allerød Kommune gennemføres de anmeldte tilsyn som kvalitets- og udviklingsbesøg. Sagsbeskrivelse I perioden november 2007 er der gennemført anmeldte kvalitets- og udviklingsbesøg hos plejecentrene Mimosen, Lyngehus, AOC Engholm, Solvænget samt i hjemmeplejen og hos de private leverandører Cura Pleje og Bo-rent. Kvalitets- og udviklingsbesøgene tog udgangspunkt i rapporterne fra de anmeldte besøg, evt. statusoplæg samt den gældende lovgivning. Generelt lever plejecentrene, hjemmeplejen og de private leverandører op til kvalitetsstandarderne og de gældende krav i lovgivningen. Alle steder er der arbejdet konstruktivt med at forbedre de fokusområder, der var pointeret i de uanmeldte tilsyn, herunder medicin og dokumentation. Der er et stort engagement og faglige ambitioner om at løse opgaverne og leve op til regler og vejledninger. Stemningen er god og positiv, og der arbejdes for at udvikle de eksisterende rammer for borgere og personale for at tilgodese flest mulige behov. Tilsynene viser, at der er stor tilfredshed med kerneydelserne, der er de opgaver personalet løser tættest på borgere og beboere. I forhold til de seneste tilsyn, skal det bemærkes, at det er lykkes at besætte de vakante stillinger næsten alle steder. På dokumentationsområdet fandt tilsynet en bedre kvalitet end ved de tidligere tilsyn, om end der fortsat er områder der kan arbejdes videre med. En af de største udfordringer er fortsat medicindosering, håndtering og dokumentation. Administrationens forslag Administrationen anbefaler, at Sundheds- og velfærdsudvalget tager resumeerne af kvalitets- og udviklingsbesøgene til efterretning.

8 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar Til høring hos Ældrerådet, Handicaprådet og Brugerrådet for Førtidspensionister. Der foreligger høringssvar fra ældreråd og handicapråd. Referater af Kvalitets- og udviklingsbesøg på Mimosen, Lyngehus, AOC Engholm og Solvænget samt i Hjemmeplejen, Cura-pleje og Bo-rent. Til efterretning.

9 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 8. Evaluering sundhedsprojekter 2007 (KRAM og Sundhedslejlighed) j.nr. Sagsbeskrivelse Orienteringspunkt Som en del af sundhedspolitikken er igangsat 17 sundhedsprojekter i Fem af disse er forankret i Sundhedsteamet, heraf er to afsluttet, og vedlagt findes evaluering af yderligere to projekter. Følgende projekter er nu afsluttet og evalueret: Sundhedslejlighed Evalueringen af Sundhedslejligheden i Uglevang viser at effekten af projektet har været begrænset, da sundhedslejligheden kun har tiltrukket et begrænset antal besøgende, mens ressourceforbruget har været meget omfattende. Sundhedstjek efterspørges fortsat, hvorfor det anbefales at planlægge sundhedstjek f.eks. ved fremtidige KRAM-dage eller aktivfritid-dagene, der afholdes i slutningen af august. Endelig anbefales det at tilbyde sundhedscheck til kommunens ansatte. KRAM-dage Evalueringen af KRAM-dagene viser, at mange raske borgere fik bekræftet, at de er raske. En del har fået noget at tænke over med hensyn til vægt, kondition og fedtprocent. Enkelte blev anbefalet at søge læge med henblik på yderligere undersøgelse. De borgere, som er i alvorlig risiko for at udvikle livsstilssygdomme, kom ikke i sundhedsteltet. Medicinprojektet, det femte projekt der er forankret i Sundhedsteamet, forventes evalueret i slutningen af januar Administrationens forslag Administrationen foreslår, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager evalueringerne til efterretning. Til høring hos Ældrerådet, Handicaprådet og Integrationsrådet. Der foreligger høringssvar fra ældreråd og handicapråd.

10 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar Evaluering af KRAM-dagene og Sundhedslejligheden i Uglevang. Til efterretning.

11 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 9. Ny procedure for taxibestillinger j.nr. Sagsbeskrivelse Orienteringspunkt Ifølge sundhedsloven kan pensionister som er gruppe 1 sikrede og som modtager social pension (folke- eller førtidspension) i sygdomstilfælde få godtgørelse for nødvendig befordring til og fra alment praktiserende læge eller speciallæge. Henvendelser vedrørende denne befordring behandles i Borgerportalen. Proceduren har hidtil været således: Ca. 60 borgere ringer hver måned, opgiver deres aftale, navn og adresse. Borgerportalen skriver ned på blanket, en kopi til borgeren, en til taxa, en til kommunen. Herefter ringer de til taxa, venter i telefonkøen, og forklarer navn, tidspunkt og adresser. Brev med blanketter sendes til borger. Taxa henter borgeren og bringer tilbage, som aftalt. Taxa sender 1-2 gange om måneden en faktura til kommunen. Proceduren bliver nu ændret med inspiration fra andre kommuner. For fremtiden bliver det således, at borgeren selv ringer til taxa og bestiller tid. Betaler. Får kvittering som lægen stempler. Afleverer kvittering i Borgerportal, som indsætter beløb på borgerens Nemkonto. Relevante borgere får info-brev. Af hensyn til målgruppen indføres en overgangsordning. Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Nej Nej Til høring hos Ældrerådet og Handicaprådet. Der foreligger høringssvar fra ældreråd og handicapråd. Notat om proceduren.

12 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar Til efterretning.

13 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 10. Invitation til besøg hos Gits i Odense j.nr. Sagsbeskrivelse spunkt Firmaet Gits inviterer udvalget til Odense for at udveksle erfaringer om deres projekt til sikring af bedre og billigere behandling af kronisk syge. På møde den 6. november 2007 redegjorde firmaet Gits for deres erfaring med et EU-projekt til sikring af bedre og billigere behandling af KOL-patienter. Firmaet har indtil videre høstet gode erfaringer med deres projekt, men mangler samarbejdspartnere, der vil yde fagligt og økonomisk tilskud. Firmaet inviterer udvalget til Odense for sammen med Sygehus Fyn og MedCom at udveksle erfaringer. Administrationens forslag Nej. Udvalget tager til Odense den 22. april 2008.

14 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 11. Drøftelse af psykiatritemadagen j.nr. Sagsbeskrivelse Orienteringspunkt Udvalget har besluttet at afholde en psykiatritemadag den 22. januar Der er inviteret følgende til temadagen: Foreningen Bedre psykiatri Lokalforeningen Sind Brugerrådet på Kilen Brugerrådet på Violvej Socialpsykiatrien Børn og Ungerådgivningen Voksenrådgivningen Sundhedsteamet Sundhedsplejen Jobcenter Allerød Ældrerådet Integrationsrådet Handicaprådet Brugerrådet for førtidspensionister På mødet fremlægges program for temadagen. Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Nej. Notat fra Socialpsykiatrien. Til efterretning.

15 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 8. januar Sign.: Flemming Villadsen, Bitten Bloch, Jørn Nyegaard Poulsen, Jørgen Dich, Jens Grønne /Lisbet Overvad

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 26. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 27. november 2007 kl. 7:30 8:45

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 26. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 27. november 2007 kl. 7:30 8:45 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 26 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 27. november 2007 kl. 7:30 8:45 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Jørn Nyegaard Poulsen forlod mødet kl.

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

tirsdag den 19. juni 2007 kl. 16:00 18:50

tirsdag den 19. juni 2007 kl. 16:00 18:50 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 20 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 19. juni 2007 kl. 16:00 18:50 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Jens Grønne mødte kl. 16.05 og deltog derfor

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 9. december 2011. Januar 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J. nr.: 4-17-236/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Allerød Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, Blok D-E 2400 København NV Tlf. 72 22 74 50 Fax 72 22 74 20

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Plejeboliger. Allerød Kommune

Plejeboliger. Allerød Kommune Januar 2016 Allerød Kommune Plejeboliger Allerød Kommune Ifølge lovgivningen kan borgere i Allerød søge plejebolig i såvel Allerød Kommune som i andre kommuner. Borgere fra andre kommuner kan ligeledes

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

Referat. Forebyggelsesrådet

Referat. Forebyggelsesrådet Referat 20. april 2016, kl. 13:00 Lilletrommen Rådhuset, Fredensborg Kommune Egevangen 3B, Kokkedal Fraværende: Lis Kofoed Jørgen Simonsen Til stede: Finn Kamper-Jørgensen Helle Lassen Henrik Nielsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Nørrevang 4. november 2008

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Nørrevang 4. november 2008 Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Nørrevang 4. november 2008 8. december 2008 1 Plejehjemmet Nørrevang anmeldt kommunalt tilsyn den 4. november 2008

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 13. marts 2006 Mødelokale: Løgumkloster Højskole Starttidspunkt for møde 16.30 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Afbud fra Per Hansen. 13. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DAGSORDEN. Ældrerådet

DAGSORDEN. Ældrerådet Ældrerådet DAGSORDEN Møde nr. : 02/2009 Sted : Gæstekantinen, Rådhuset i Grenaa Dato : 25. februar 2009 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.00 hvor der serveres frokost Mødet genoptages kl. 13.00 kl. 15.00

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken Pkt.nr. 2 Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken 549465 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Skole

Læs mere

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer Notat Emne: Til: Kopi: til: Sundhed og Omsorgs serviceniveau/kvalitetsstandarder 2014 Byrådet Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Den 13. august 2014 Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer Handicapråd Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center for Teknik & Miljø Anni Kristiansen,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Seniorrådet 2013

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Seniorrådet 2013 TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Seniorrådet 2013 Dato: 19.02.2013 Tidspunkt: Kl. 13.00 Sted: Lok. 214 Deltagere: Afbud: Fraværende: Knud Madsen, Hanne Bager, Kurt Wriedt, Winnie Hansen, Gert Clevin,, Michael

Læs mere

Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler

Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler Punkt 8. Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler 2016-027739 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender - de i sagsfremstillingen beskrevne anbefalede ændringer

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Click here to enter text. Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Til Kopi til Fra Arne Lund Kristensen Indtast Kopi til Jobcenter Sekretariatet 13. august 2012 Init.: joa/njk Sagsnr./Dok.nr. 2012-30409

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi

Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi Høringspart Forslag Bemærkning Ændring Kommuner Holstebro og Silkeborg kommuner En tydeligere definition af, hvad specialisering er og af regionens

Læs mere

Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere over 67 år Resumé Kommunen ansøgte i februar 2015 Ministeriet for Børn, Ligestil

Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere over 67 år Resumé Kommunen ansøgte i februar 2015 Ministeriet for Børn, Ligestil Side 1 af 6 Indkaldelse Bodil Kornbek Finn Riber Rasmussen Dorthe la Cour Søren P. Rasmussen Curt Købsted Karsten Lomholt Hanne Agersnap Side 2 af 6 Punkt 17 Status på forsøg med ledsagerordning til borgere

Læs mere

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED Støtte til bil Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning I denne pjece kan du læse om, hvordan du kan ansøge om støtte til køb af bil samt særlig indretning af

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle Danahus Lindelse Humble + betyder, at der er krav til ændringer Kommentarer vedrørende krav

august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle Danahus Lindelse Humble + betyder, at der er krav til ændringer Kommentarer vedrørende krav Embedslægetilsyn 2010 En samlet oversigt over alle plejecentrenes afvigelser fra gældende regler på sundhedsområdet, der giver anledning til følgende krav: august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle

Læs mere

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: Mandag, den 8. maj 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde 14.00 Sluttidspunkt for møde 16.00 Fraværende: Afbud fra Bent Aabling Paulsen. 08.

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 30. jan. 2013 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 3 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, Jens Christian Sørensen, Hans Sørensen, Gitte Bodholdt, Jeanette

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3096 Jour. nr.: Ref.: LNT/KØ Ophør af projekt Undervisning og Legestue i Herredsvang.

Læs mere

Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense

Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense Dagsorden/sreferat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense Afbud Knud Gether 12. Godkendelse af dagsorden. 13.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Dagsorden til Bruger- pårørenderådsmøde. Den 19. maj 2015 kl. 15.15-16.15 i Omsorgscenterets café

Dagsorden til Bruger- pårørenderådsmøde. Den 19. maj 2015 kl. 15.15-16.15 i Omsorgscenterets café Dagsorden til Bruger- pårørenderådsmøde Den 19. maj 2015 kl. 15.15-16.15 i Omsorgscenterets café Medlemmer: Fraværende: Referent: Kirsten Madsen (beboer afd. 2), Svend Holmlund (pårørende afd. 2), Kittie

Læs mere

Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Sagsbehandling (HOS)

Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Sagsbehandling (HOS) Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Sagsbehandling (HOS) Kontrol med uretmæssig modtagelse af offentlige ydelser 1 Indledning: Kommunerne har ansvaret for at administrere langt de fleste af de sociale ydelser

Læs mere

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle.

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen, Holbæk Borgmester Martin Damm, Kalundborg

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Fredericia Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ulleruphus. Generelt er

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 For private institutioner kan der søges om støttemidler til børn. For alle institutioner kan der søges om

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre.

Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre. Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre. På grund af en omtale i pressen den 18. juni 2009, har statsforvaltningen rejst en sag om Sønderborg Kommunes

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. marts 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Der serveres kaffe og en let

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice.

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice. Social- og Seniorudvalget Drejebog for borgerinddragelse 28. februar 2008 dok.nr. 13394/08 1. Indledning Social- og Seniorudvalgets område omfatter: sociale pensioner, økonomiske ydelser, ældreplejen,

Læs mere

Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud.

Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud Juni 2014 RAPPORT OM FREDERIKSHAVN KOMMUNE 1 Frederikshavn Kommunes administration

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 18. juni 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Bakkely

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Bakkely Uanmeldt kommunalt tilsyn Bakkely 2. december 2008 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning 3 1.1 formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 tilsynets fremgangsmåde 3 2. Interview med 2 beboere 4 3. Interview

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 32. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 6. maj 2008 kl. 7:30 8:45

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 32. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 6. maj 2008 kl. 7:30 8:45 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 32 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 6. maj 2008 kl. 7:30 8:45 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune.

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde den 3. januar 2014 drøftet dagsorden til Udvalgsmøde i Ældre og Handicappede og fremsender hermed høringssvar

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 13.04.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Miechael Stian Hansen () formand Jan Rasmussen () Jens Elender Nielsen () Jørn F. Rasmussen

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen fremlægger den årlige redegørelse for den samlede tilsynsindsats på sundheds- og omsorgsområdet i 2014.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen fremlægger den årlige redegørelse for den samlede tilsynsindsats på sundheds- og omsorgsområdet i 2014. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng INDSTILLING 25-09-2015 Indstilling vedr. Tilsynsredegørelse 2014 Tilsynsredegørelse 2014 (2015-0163916) Sundheds-

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Omsorg og Udvikling Sundhed og Omsorg Søren Frichs Vej 36G 8230 Åbyhøj 1. Resume Antallet af ældre vil stige i de kommende

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet blev holdt mandag den 04. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller til Sundheds- og Omsorgsudvalget,

INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller til Sundheds- og Omsorgsudvalget, BESLUTNINGSPROTOKOL Sager til beslutning 3. Høring vedrørende fordeling af DUT-kompensation SOU 286/2006 J.nr. 59/2006 INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller til Sundheds-

Læs mere

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL BILAG 2 Bruttosparekatalog - forslag til servicereduktioner på hjemmeplejeområdet i 2008 17-03-2008 Sagsnr. 2008-884 Dokumentnr. 2008-49550 Budgetanalyse Bevilling Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn Henriksdal Plejecenter 14. september 2015 Sag nr. 14/33092 Dok.nr.

Læs mere

Mad og måltider på plejecenter

Mad og måltider på plejecenter Mad og måltider på plejecenter Kvalitetsstandard 2010 Det er plejecentrets ansvar at tilbyde en forplejning, som er sund og tilpasset dine individuelle behov. Derfor visiteres du til døgnforplejning, som

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 05-08-2014 19:00 Medborgerhuset, Silkeborg Afbud fra:, Heller ikke tilstede: Haris Adulovic; Aya Virginie; Audren Nakapizye Deltagere: Mia Schmidt; Jørgen Madsen;

Læs mere

Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 10-13 Dagsorden og referat. Dato: 28. oktober 2013 Kl: 10-12 Sted: Hybyhus DAGSORDEN

Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 10-13 Dagsorden og referat. Dato: 28. oktober 2013 Kl: 10-12 Sted: Hybyhus DAGSORDEN Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. 10-13 Dagsorden og referat Dato: 28. oktober 2013 Kl: 10-12 Sted: Hybyhus Deltagere: Seniorrådet, Mona Larsen og Pernille Fogtmann Fraværende: Grethe Rasmussen DAGSORDEN

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 19. april 2010 kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 19. april 2010 kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød UG - udvalget kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød Medlemmer: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 28. august 2012 Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup 1. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:45 Mødested: Mødelokale 104 Juelsminde Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Ekstraordinært møde

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 7. januar 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering

Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering Ældreområdet Tidsfrister for sagsbehandling og levering Praktisk og personlig hjælp Hjælpemidler Træning Plejeorlov Boligansøgning: plejebolig og korttidsplads Omsorgstandpleje Handicapkørsel Oktober 2012

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere