Fair konkurrence uden konkurser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fair konkurrence uden konkurser"

Transkript

1 FORBUND Fair konkurrence uden konkurser FOAs anbefalinger og krav til kommunerne

2 Indhold Indledning 3 Baggrund 4 Dialog og samarbejde 5 Konkrete beredskabsplaner 6 Anvendelse af arbejdsklausuler, sociale klausuler mv. 7 Krav til virksomhederne om en sund økonomi (soliditet) 8 Sikkerhedsstillelse og garantistillelse 9 Afvisning af unormalt lave tilbud 12 Afvisning af konkursryttere 13 Sikring af fair konkurrence 14 Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: Per Brøgger Jensen og Neel Mark Wraae Layout: Joe Anderson Produktion: Pjec1heden og FOAs trykkeri

3 FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER FOA 3 Indledning Der er brug for en indsats, der kan sikre fair konkurrence og begrænse de negative effekter af konkurser, specielt på ældreområdet. Både de ældre og personalet påføres unødige gener og usikkerhed, og skatteyderne påføres unødige udgifter ved konkurser. Kommunerne bør derfor stille en række krav til private leverandører for at minimere de problemer, der kan opstå ved konkurser. På de følgende sider er samlet en række konkrete anbefalinger og krav, som kommunerne kan anvende. Venlig hilsen Dennis Kristensen forbundsformand

4 4 FOA FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER Baggrund Den privat leverede ældrepleje omfatter både leverandører med ordnede forhold, leverandører, der bevæger sig i gråzoner og desværre også leverandører uden ordnede forhold. Samtidig har perioden siden indførelsen af frit valgs-ordningen i ældreplejen i 2003 vist, at et forholdsvis stort antal leverandører ikke har haft den fornødne økonomiske soliditet til at opfylde leveringsforpligtelsen i hele kontraktperioden, hvilket allerede har påført en række kommuner betydelige omkostninger i forbindelse med leverandørers konkurser fx omkostninger til nødberedskab, manglende levering indtil anden løsning er fundet og i form af eventuelt tab i resten af kontraktperioden. Overordnet afhænger kommunernes forsyningssikkerhed både af leverandørernes økonomiske soliditet og af deres vilje til at etablere ordnede forhold i forhold til såvel løn- og ansættelsesvilkår som skatteforhold. Det gælder både for leverandøren selv og for eventuelle underleverandører. Virksomheder uden ordnede forhold udgør en særlig risiko for kommunen, når FOA presser på for at opnå overenskomst.

5 FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER FOA 5 Dialog og samarbejde En forudsætning for et reelt samarbejde mellem kommune og leverandør er en kvalificeret leverandør med kompetente medarbejdere, kompetent ledelse og kompetent bestyrelse/ejere. En dårlig daglig ledelse kan modsat være den direkte årsag til en konkurs. Kommunerne bør kunne vurdere ved udvælgelse og tildeling af opgaven, hvilke kompetencer virksomheden besidder, og hvilke tiltag der garanteres for at fastholde og udvikle disse kompetencer. Et samarbejde bør endvidere bygge på klare kontraktmæssige forpligtelser i forhold til kontrol og opfølgning, så udbyder har mulighed for hele tiden at være ajour på situationen hos leverandøren. Kommunerne bør således løbende påse at de leverede ydelser lever op til kontraktens krav, herunder kvalitetskrav: Kommunerne bør løbende konkret påse, at private leverandører overholder kontraktens krav til løn- og ansættelsesvilkår. Kommunerne bør regelmæssigt overvåge private leverandørers økonomiske situation, jf. s. 9 om soliditet.

6 6 FOA FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER Konkrete beredskabsplaner Kommunerne har et ansvar for en beredskabsplan, der træder i kraft ved konkurser eller ved andre typer af forsyningsbrist, fx også ved en solvent lukning. Men leverandøren bør blive kontraktligt forpligtet til løbende at bidrage til grundlaget for et sådant beredskab. Eksempelvis bør leverandøren være kontraktmæssigt forpligtet til at stille oplysninger til rådighed om medarbejdere, vagt- og køreplaner mv., sådan at udbyder, også efter kurator har overtaget konkursboet, vil være i stand til at leve op til sit ansvar.

7 FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER FOA 7 Anvendelse af arbejdsklausuler, sociale klausuler mv. Private leverandører, der opererer med lavere omkostninger i kraft af social dumping med lavere løn og pensionsbidrag og ringere arbejdsvilkår, opnår en urimelig konkurrencefordel i forhold til såvel andre private leverandører som den kommunale ældrepleje. Virksomhederne bliver samtidig sårbare overfor et krav om at ændre på disse forhold i løbet af kontraktperioden. Samtidig sætter den manglende vilje til at anvende de for området generelle løn- og ansættelsesvilkår et samlet spørgsmålstegn ved leverandørens økonomiske soliditet (se s. 9).

8 8 FOA FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER Kommunernes Landsforening og FOA har endvidere over en årrække arbejdet målrettet på blandt andet gennem overenskomstforhandlinger at sikre, at ældreplejen anvender uddannet arbejdskraft. Og der er i den offentlige sektor en lang tradition for at løfte et socialt ansvar sideløbende med kerneopgaverne. Disse forpligtelser er med til at sikre en bæredygtig ældresektor, der både på kort og langt sigt er garant for, at der kan leveres service til borgerne. Kommunerne bør anvende arbejdsklausuler om anvendelse af de for området mest fremherskende lønog ansættelsesvilkår ved såvel frit valgs-ordningens godkendelsesordning som ved egentlige udbud. Kommunerne bør desuden stille krav til private leverandører om at anvende uddannet arbejdskraft i samme omfang som kommunens egen ældrepleje og samtidig stille krav om bæredygtige arbejdspladser, der på kort sigt sikrer seriøse leverandører, og som på længere sigt sikrer forsyningen af service. Endelig bør kommunerne udvide kravene til hovedleverandøren med tilsvarende krav til underleverandørerne gennem krav om kædeansvar. Eller alternativt bør kommunerne forbyde anvendelse af underleverandører som minimum uden en forudgående vurdering og godkendelse af kommunen.

9 FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER FOA 9 Krav til virksomhederne om en sund økonomi (soliditet) Virksomhedernes soliditet/egenkapital bør vurderes ud fra oplysninger om den del af virksomheden, som skal indgå i kontrakten. For udenlandske koncerner skal soliditetskravet således opfyldes for det danske datterselskab/det danske cvr.nr. og ikke blot for koncernen. Virksomheder, som generelt ikke synes rentable på grund af manglende overskud, skal kunne fravælges/udelukkes ud fra en konkret og samlet vurdering af virksomheden (FOA forudsætter, at dette krav er eller gøres lovligt, også selvom der muligvis ikke kan stilles mere specifikke og entydige krav om skattebetaling). Virksomhedernes økonomi bør endvidere vurderes ud fra regnskaber for de sidste 5 år og herunder med information om skattebetaling. Kommunernes samlede vurdering af virksomhedernes sunde økonomi bør således inddrage en vurdering af overskudsgrad og skattebetaling samt eventuelle årsager til manglende skattebetaling.

10 10 FOA FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER Sikkerhedsstillelse og garantistillelse Der vil være tale om 2 typer af omkostninger, som en sikkerhedsstillelse bør kunne dække: For det første omkostninger ved fortsat levering af serviceydelsen, enten ved at kommunen overtager alle forpligtelser inkl. forpligtelser overfor de nuværende medarbejdere, eller ved at kommunen skal finde en alternativ løsning, eventuelt i form af vikardækning. Det må bero på en konkret vurdering, hvad der vil være aktuelt i det enkelte tilfælde. Omkostningerne kan eksempelvis svare til vikardækning i 3 måneder på samme aktivitetsniveau, som opgaven bliver løst ved i henhold til kontrakten, eller de kan svare til 1 måneds lønomkostninger plus øvrige forpligtelser til feriepenge, pension m.m. For det andet omkostninger ved et genudbud og/eller etableringen af en mere permanent løsning, eksempelvis ved at opbygge en egen organisation til at varetage opgaven (nyansættelse af ledere, leje af bygninger mv.). Herunder eventuelle omkostninger til at gennemføre et nyt udbud. Udbudsomkostninger kan erfaringsmæssigt udgøre 1-2 procent af kontraktsummen eller som hovedregel ifølge KL m.fl. som minimum 1 mio. kr., hvis der er tale om et større udbud af velfærdsservice. Er det ikke muligt med en tilstrækkelig sikkerhedsstillelse, kan løsningen i stedet være en fælles lånefond til midlertidig dækning af udgifter for kommune og/eller medarbejdere.

11 FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER FOA 11 Sikkerhedsstillelsen skal svare fuldt ud til den samlede risiko, kommunen løber ved en konkurs eller betalingsstandsning. En sådan sikkerhedsstillelse har flere fordele: Hvis sikkerhedsstillelsen medfører, at kommunen risikofrit kan overtage de nuværende medarbejdere, uanset om der derved vil blive tale om en virksomhedsoverdragelse, vil det kunne sikre kontinuitet for borgerne. Samtidig vil det betyde, at man kan undgå, at tredjepart, eksempelvis medarbejdernes fagforening, skal løse et akut likviditetsproblem ved at stille lånekapital til rådighed for medarbejderne.

12 12 FOA FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER Afvisning af unormalt lave tilbud Kommunerne bør anvende muligheden for at afvise unormalt lave tilbud, jf. de nye EU-udbudsregler og den kommende udbudslov. Unormalt lave tilbud dumpingtilbud skaber grundlag for unfair konkurrence i forhold til såvel andre private leverandører som den kommunale ældrepleje. Og endelig viser erfaringerne, at dumpingtilbud øger risikoen for, at den private leverandør ikke kan eller vil levere den aftalte kvalitet til den aftalte pris i hele kontraktperioden. Samtidig risikerer øvrige private leverandørers og kommunens ældreplejes muligheder for at kunne fortsætte med at levere til kommunen at blive undermineret.

13 FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER FOA 13 Afvisning af konkursryttere Som på andre erhvervsområder kan konkursloven anvendes kreativt til at komme ud af en for en privat leverandør urentabel kontrakt med henblik på at frigøre sig fra den hidtidige virksomhed for at oprette en ny. eventuelle personmæssige tilknytning til tidligere konkurser i vurdering af, hvorvidt en leverandør skal godkendes eller tildeles en opgave, der har været i udbud. Kommunerne bør kunne inddrage private leverandørers ejerforhold og

14 14 FOA FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER Sikring af fair konkurrence Kommunerne bør desuden sikre rammer for en lige konkurrence ved følgende tiltag: Der bør altid afgives et kontrolbud, så de private tilbud kan måles op mod et realistisk og omkostningsbestemt bud på opgaven udarbejdet i henhold til klare beregningsregler. Der bør altid inddrages hensyn til kvalitet (økonomisk mest fordelagtige tilbud) frem for laveste pris som tildelingskriterie. I en vægtning af pris og kvalitet bør prisen som tommelfingerregel altid vægte mindre end 50 %, således at prisen alene aldrig kan være afgørende.

15 FAIR KONKURRENCE UDEN KONKURSER FOA 15

16 OKTOBER 2015 Fair konkurrence uden konkurser FOAs anbefalinger og krav til kommunerne Konkurser har store konsekvenser for borgerne, for medarbejderne og for kommunerne. Der er brug for en indsats, der kan sikre fair konkurrence og begrænse de negative effekter. FOA har udarbejdet 8 konkrete anbefalinger, som kommunerne kan stille til de private leverandører. Det er vores bud på, hvordan kommunerne kan dæmme op for konkurser og sikre en fair konkurrence FOA Staunings Plads København V Tlf FOA er Danmarks tredjestørste fagforening. Siden 1899 har vi kæmpet for bedre løn- og arbejdsforhold til vores medlemmer. Hovedopgaven er at indgå overenskomster, som sikrer en god løn og moderne, ordnede arbejdsvilkår. Det er FOA, der aftaler din løn, dine tillæg, din arbejdstid, din pension, dine barselsregler, dine ferieregler og dine muligheder for uddannelse. Vores opgave i FOA er også at sikre et stærkt fagligt fællesskab. Ved at stå sammen i FOA, står hvert enkelt medlem stærkere. Og med den fælles styrke kan vi optræde handlekraftigt.

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

Faglighed Ansvar. Fremtidens ledelse anno 2016. Handling. Udvikling. Arbejdsmiljø. Planer. Medarbejdere. Synlighed. Grænser. Trivsel. Krav.

Faglighed Ansvar. Fremtidens ledelse anno 2016. Handling. Udvikling. Arbejdsmiljø. Planer. Medarbejdere. Synlighed. Grænser. Trivsel. Krav. FORBUND Fremtidens ledelse anno 2016 12. og 13. september Hotel Comwell Middelfart Karensmindevej 3 5500 Middelfart Medarbejdere Synlighed Trivsel Faglighed Ansvar Arbejdsmiljø Ledelse Planer Kvalitet

Læs mere

Bliv pædagogisk assistent

Bliv pædagogisk assistent PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælper Bliv pædagogisk assistent og styrk din faglige udvikling Indhold Hvorfor blive pædagogisk assistent? 3 Hvor lang tid tager uddannelsen? 4 Hvilke fag undervises der i? 5 Hvordan

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

LO-repræsentant i MED-hovedudvalget

LO-repræsentant i MED-hovedudvalget FORBUND LO-repræsentant i MED-hovedudvalget Information om dit arbejde i MED Indhold Kære MED-repræsentant 3 Din udpegning 3 Din opgave 4 MED-aftalens formål 4 MED-systemets opbygning 5 Procedureretningslinjer

Læs mere

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder ELEV FOA støtter dig som elev Find fagligt fællesskab i elevklubben FOA kender dine rettigheder Velkommen i FOA Et fagligt og socialt fællesskab, der giver dig ballast VELKOMMEN I KLUBBEN FOA 3 Indhold

Læs mere

ELEV. Notesbog til elever. Den lille hjælper. Forsikring og rabatter. Hjælp, rådgivning og bistand

ELEV. Notesbog til elever. Den lille hjælper. Forsikring og rabatter. Hjælp, rådgivning og bistand ELEV Notesbog til elever Den lille hjælper Forsikring og rabatter Hjælp, rådgivning og bistand Hvad er en overenskomst? Hvad er en AMR? Hvad er en TR? Redaktion: Elev- og ungdomsteamet Layout: Peter Vendrup

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere Pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Mogens Bech Madsen Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt,

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

Så gør det dog ordentligt!

Så gør det dog ordentligt! FORBUND Så gør det dog ordentligt! FOAs krav til udbud og udlicitering Indhold Indledning 3 Del 1: Kommunen skal sikre en ordentlig proces 4 Krav 1: En fælles proces 4 Krav 2: Kommunen skal sikre et godt

Læs mere

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør?

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1. maj tale Samsø Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1.maj er arbejderbevægelsens vigtigste demonstrationsdag og festdag. 1. maj går arbejdere over det meste af verden i demonstration

Læs mere

Velfærdsledelse og udfordringer

Velfærdsledelse og udfordringer forbund Program Velfærdsledelse og udfordringer Ledertræf 6.-7. november 2014 2 FOA ledertræf 2014 program Velfærdsledelse og udfordringer Forbundet og lederudvalget i FOA indbyder ledermedlemmer og afdelingernes

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Jakob Sølvhøj Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt, når

Læs mere

INDHOLD. Forord. Formål

INDHOLD. Forord. Formål Indkøbspolitik INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper E-handel Udbud 3 4 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver en effektiv

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

26-11-2015. Sagsnr. 2015-0009757. Dokumentnr. 2015-0009757-6. Sagsbehandler Kristine Rødgaard Andersen

26-11-2015. Sagsnr. 2015-0009757. Dokumentnr. 2015-0009757-6. Sagsbehandler Kristine Rødgaard Andersen KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Administration NOTAT 26-11-2015 Sagsnr. 2015-0009757 Social økonomi indenfor madserviceområdet Socialøkonomiske virksomheder harmonerer med

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt!

Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt! april 2011 DIN Marts 2011 FOA Fag og Arbejde INDFLYDELSE F O A F A G O G A R B E J D E Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt! Ved du,

Læs mere

Kvalitetsstandard for fleksjob

Kvalitetsstandard for fleksjob Kvalitetsstandard for fleksjob Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Ud fra en konkret, individuel vurdering kan Greve Kommune tilbyde fleksjob til borgere,

Læs mere

1. maj tale Marie-Louise Knuppert

1. maj tale Marie-Louise Knuppert 1. maj tale Marie-Louise Knuppert Vi hører hele tiden, at vi lever i en globaliseret verden. Og vi mærker det hver dag. De virksomheder, som vi arbejder på, flytter deres produktioner ud til Polen, Kina,

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører i forbindelse med praktisk hjælp og personlig pleje Område Gæld til det offentlige Konkurstruet eller lignende nu Ansøger leverer en erklæring på tro

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Hvis du bliver syg...

Hvis du bliver syg... FORBUND Hvis du bliver syg... Denne pjece giver dig et hurtigt overblik over dine muligheder???? Hvis du bliver syg...???? Ved du, at du kan få hjælp til at blive fastholdt, hvis du bliver sygemeldt fra

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man fx. arbejder i et køkken eller med rengøring

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man f.eks. arbejder i et køkken eller med

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Salg af færgen Jens Kofoed

Salg af færgen Jens Kofoed Talepapir til besvarelse af Trafikudvalgets samrådsspørgsmål A Spørgsmål A Hvad kan ministeren oplyse om planerne for et eventuelt salg af færgen Jens Kofoed og om sikring af tilstrækkelig kapacitet på

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Notat. Partnering-aftale for værkstedsydelser supplerende notat

Notat. Partnering-aftale for værkstedsydelser supplerende notat Notat Sag Kunde Supplerende notat vedr. Konsekvensberegning for scenariet hvor KTK indgår partnering-aftale for værkstedsydelser KTK Notat nr. 2 d. 02.05.05 Rambøll Management Olof Palmes Allé 20 DK-8200

Læs mere

Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse

Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse 1 Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse Over 8 ud af 10 af FOAs medlemmer mener, at FOA har nogen eller stor indflydelse på løn- og ansættelsesvilkår. Til gengæld

Læs mere

Ansøgningsprocedure samt frist og kriterier for ansøgning om udbud af IB i Danmark

Ansøgningsprocedure samt frist og kriterier for ansøgning om udbud af IB i Danmark Uddannelsesudvalget L 100 - Bilag 7 Offentligt Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Ansøgningsprocedure

Læs mere

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse Den 4. marts 2010 Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse I har ønsket en vurdering af mulighederne for at anvende uddannelsesklausuler som sociale klausuler i forbindelse med offentlige

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

FOAs bemærkninger til regeringens udspil om forebyggelse af konkurser på ældreområdet

FOAs bemærkninger til regeringens udspil om forebyggelse af konkurser på ældreområdet Til ministre og udvalgsmedlemmer FOAs bemærkninger til regeringens udspil om forebyggelse af konkurser på ældreområdet Den 3. september 2017 offentliggjorde regeringen deres tanker om et serviceeftersyn

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER. LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København

DET TALTE ORD GÆLDER. LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København DET TALTE ORD GÆLDER Hvad så Fælledparken? Har I det godt? Det ser sådan ud herfra. Hvorfor er vi her i dag? Det er, fordi vi tror på fællesskabet!

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN MASKINMESTRENES FORENING PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Da aftale om ny løndannelse af den 30-09-2002 (APV

Læs mere

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden) Arbejdsmarkedsstyrelsen Niels Bülow Mie Skovbæk Mortensen Holmens Kanal 20 1016 København K Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Pædagogisk assistentelev Gældende frem til 1. oktober 2015 Må jeg arbejde hver weekend? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 15 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

Spørgsmål og Svar - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012. Hvad forventer Kommunen at modtage under dette punkt? En uddybning ønskes.

Spørgsmål og Svar - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012. Hvad forventer Kommunen at modtage under dette punkt? En uddybning ønskes. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Til Potentielle tilbudsgivere. Spørgsmål og - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012 Spørgsmål 1 Under punkt 3.3.1 ønsker Kommunen en soliditetserklæring/kreditvurdering.

Læs mere

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune.

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. Punkt 2. Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. 2012-47720. Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter oplæg fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, at Magistraten godkender, at Aalborg Kommune

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-09 Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Løft rigtigt, når du gør rent

Løft rigtigt, når du gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når du gør rent - til dig, som arbejder med rengøring I denne folder kan du læse om, hvad tunge, mange og forkerte løft betyder for kroppen. Og om hvad du og I kan gøre på arbejdspladsen.

Læs mere

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB September 2007 FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB Undersøgelse og anbefalinger vedr. den lokale indsats Pixiversion af rapport Præsentation af undersøgelsen Målsætningen for regeringens handicapstrategi er,

Læs mere

FOA: A-kasse AG OG ARBEJDE FOA F

FOA: A-kasse AG OG ARBEJDE FOA F F A G O G A R B E J D E F O A FOA: A-kasse Vil du med i i kassen? Vil du med i kassen? Er udgivet af Fag og Arbejde FOAs a-kasse. Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for kassens faglige

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger.

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1.1 Baggrund for udbuddet... 3 1.2 Udbuddets

Læs mere

Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens. Strategi 2015-2017

Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens. Strategi 2015-2017 Vi fornyer fællesskabet Koncernledelsens Strategi 2015-2017 Indledning Efter års hårdt arbejde, som har bragt os sikkert gennem kommunesammenlægningen i 2007 og en alvorlig økonomisk krise i 2010, står

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet

Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet 17. december 2013 ANALYSE Af Erik E. Simonsen Hver fjerde unge ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet Hver fjerde af alle ledige under 30 år står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet. Det samme

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

Løntilskud Privat virksomhed

Løntilskud Privat virksomhed Løntilskud Privat virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du som tillidsrepræsentant skal være opmærksom på, og hvor du kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Foreningen for certificerede IT-advokater

Foreningen for certificerede IT-advokater Foreningen for certificerede IT-advokater Kolofon Metode Undersøgelsen er gennemført for Danske IT-Advokater. Data er indsamlet som en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse i Userneeds webbaserede BtB-panel.

Læs mere

Vejle, den 29. oktober 2014

Vejle, den 29. oktober 2014 Vejle, den 29. oktober 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Emne: "Høringssvar kombineret ungdomsuddannelse" Produktionsskoleforeningens

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Køge september 2015 Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Det Grønne Hus om centerets drift som Agenda 21 Center for Køge Kommune.

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Njalsgade 72 C 2300 København S

Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Njalsgade 72 C 2300 København S Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering Njalsgade 72 C 2300 København S Sagsnr. 10-1057 Vores ref. MLK/EKH Deres ref. 2012-0010024 6HQGHVSUHPDLOWLO$QQH+HGHJDDUGDLK#DPVGNRJ Den 18. oktober 2012 )OHPPLQJ)UDQGVHQIOI#SHQVWGN

Læs mere

Sverige har bedre forudsætninger for at komme igennem krisen

Sverige har bedre forudsætninger for at komme igennem krisen Den 19. oktober 9 Als Fokus på ud af krisen Med en serie på arbejdspapirer sætter DI fokus på s muligheder ud af krisen sammenlignet med vores vigtigste samhandelslande: Tyskland,, USA og Storbritannien.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Gyldige grunde. De gyldige grunde er hentet fra Bekendtgørelse om selvforskyldt ledighed nr. 178 af 19. februar 2007 og er med de seneste ændringer.

Gyldige grunde. De gyldige grunde er hentet fra Bekendtgørelse om selvforskyldt ledighed nr. 178 af 19. februar 2007 og er med de seneste ændringer. Arbejdsløshedskassen april 2011 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Gyldige grunde Du får ikke karantæne, hvis du siger dit job op, afslår et job eller et aktiveringstilbud, hvis du har en gyldig

Læs mere

22. december 2011. Rikke Lauritzen, MB. Sagsnr. 2011-180858. Dokumentnr. 2011-918776. Kære Rikke Lauritzen

22. december 2011. Rikke Lauritzen, MB. Sagsnr. 2011-180858. Dokumentnr. 2011-918776. Kære Rikke Lauritzen Rikke Lauritzen, MB 22. december 2011 Sagsnr. 2011-180858 Dokumentnr. 2011-918776 Kære Rikke Lauritzen Tak for din henvendelse af 16. december 2011, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Læs mere

Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik

Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik 09-0490 - meev - 10.09.2009 Kontakt: Mette Rostgaard Evald - meev@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik FTF udsender i forbindelse med kommunalvalget den 17. november

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet.

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 036-12 Revideret økonomiprotokollat for Overenskomst om psykologhjælp

Læs mere

Løntilskud Offentlig virksomhed

Løntilskud Offentlig virksomhed Løntilskud Offentlig virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, og hvor du som tillidsrepræsentant kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Indledning. Mål for konkurrenceudsættelse. Initiativer til målopfyldelse

Indledning. Mål for konkurrenceudsættelse. Initiativer til målopfyldelse Udbudsstrategi 2010 Indledning I lighed med andre kommuner står også Brønderslev Kommune over for store udfordringer med at få ressourcerne til at slå til. Behovet for velfærdsydelser er stigende, og samfundet

Læs mere

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003.

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. (Årsberetning 2003) Højesterets dom af 8. december 2003. En patient blev opereret for en nedgroet negl

Læs mere

Rapport om kvalitetssikring af patientuddannelse Kommentarer fra Komiteen for Sundhedsoplysning

Rapport om kvalitetssikring af patientuddannelse Kommentarer fra Komiteen for Sundhedsoplysning Rapport om kvalitetssikring af patientuddannelse Kommentarer fra Komiteen for Sundhedsoplysning Overordnede kommentarer: MTV ens konklusioner fremhæves ofte som konklusioner om alle former for patientuddannelse.

Læs mere

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Udarbejdelse Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap og Samstyrken Godkendelse 19 april 2016 Udvalget for Social og Sundhed Revidering

Læs mere

Økonomisk analyse. Arbejdstiden øges ikke af sig selv

Økonomisk analyse. Arbejdstiden øges ikke af sig selv Økonomisk analyse 22. maj 2012 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Arbejdstiden øges ikke af sig selv T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Med den netop offentliggjorte 2020-plan

Læs mere

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Notat vedr. adgang til at annullere udbud, angivelse af loft på tilbudssummer samt konsekvenser i relation til besparelsespotentiale (jf. Arbejdsretsdommen af

Læs mere

Vikarservice til Ældreplejen m.v. i Morsø Kommune

Vikarservice til Ældreplejen m.v. i Morsø Kommune Vikarservice til Ældreplejen m.v. i Morsø Kommune Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/42929584.aspx Tender type Tender Payment condition Given in inquiry document Publish date 1/27/2014

Læs mere