under nyheder:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "under nyheder: http://www.sosuc.dk/om-sosu-c/nyheder/plus-kursus-oeresundstart-15-november---kom-og-vaer-med.aspx"

Transkript

1 REFERAT Møde i det Lokale Uddannelses Udvalg (21. møde) Dato 10. december 2012 kl inkl. frokost Initialer: Deltagere: Charlotte Carlsen (ref.) Daniella Jensen Dorit Dühring Elin Holm Hansen Elsebeth Melgaard Kirsten Lund Mai-Britt Christensen Solveig Østergaard Susanne Rasmussen Susanne Thygesen (punkt 2) Susanne Vestergaard Suzie Lentz Ulla Pilehøj (punkt 1) Vivi Lone Andersen Fraværende, Marianne Rosell, Bent Jakobsen, Grete Skaarup, Lotte Rhøder, Heidi Kelm Jensen, Marie Segato S. 1/5 Punkt 1: Velkommen til de 2 nye medlemmer fra elevrådet og præsentationsrunde. Kirsten bød velkommen og især til Daniella, som er den nye repræsentant fra elevrådet. Daniella er 27 år og voksenelev. Hun er i øjeblikket i hjemmeplejen og hun fortæller at hun synes det lyder til at være spændende, at være en del af LUU. Den anden elevrepræsentant var ikke mødt op. Punkt 2: Orientering om projekt Job og uddannelse i Øresundsregionen. Susanne Thygesen fortalte om projektet, se vedhæftede PowerPoint show (!). Susanne fortalte blandt andet at eleverne i Sverige er anderledes stillet en de danske elever. De danske elever skal praktikgodkendes i Danmark. Læse mere på og læs også på SOSU C s hjemmeside under nyheder: Punkt 3: Opfølgning på mødet den 9. oktober 2012 med Uddannelseskonsulenter, kommunekontaktpersoner, Region Hovedstaden, SOSU C og LUU. Kirsten sagde, at det havde været en god eftermiddag og takkede alle der mødte op. Jf. SOSU C s udviklingsplan skal der etableres et Samarbejdsforum og på mødet blev det klart, at der skal laves to samarbejdsforum, således at der kommer til at være et for social- og sundhedsuddannelsen og et for den pædagogisk assistent ud-

2 S. 2/5 dannelse. Det første møde for social- og sundhedsuddannelsen afholdes den 11. december Der skal i samarbejdsforummet drøftes teori- og praktikforløb. Der skal sidde repræsentanter fra kommuner og Regionen i samarbejdsforummet. Forummet skal også hjælpe med at holde hinanden fast på beslutninger, virke tæt på elevernes dagligdag og være følgegruppe for aktiviteterne på SOSU C. Det bliver foreslået at man ligger møderne i samarbejdsforummet og LUU-møderne samme dag, således at nogle punkter kan være fælles for alle. Det foreslås at der laves en arbejdsgruppe under LUU til udfordringerne omkring Elevplan. Punkt 4: Drøftelse af manglende medlemmer i LUU, herunder brev fra faglig sekretær Carsten Madsen fra 3F. Efter en kort drøftelse, blev det besluttet af LUU skriver til Carsten Madsen, at han er velkommen og han får tilsendt møderækken for Der blev spurt til hvad en omsorgsmedhjælper er? Det er en pædagogmedhjælper med et tillæg, en pædagogmedhjælper der har arbejdet med et specielområde for voksne, eksempelvis Værestedet på Hørkær i Herlev. Punkt 5: Oversig over antal optagne elever på de forskellige hold og optag, samt oversig over ansøgningsbilledet for igangværende optag. (!) Charlotte delte en oversigt over status på optag ud, samt på afsluttede elever. På sedlen manglede der at stå at der er et Grundforløb for voksne der starter i Januar Der var ønske om en oversigt over fordelingen af ansøgerne til pædagogisk assistent uddannelse fordelt på optag og kommuner. Orienteringspunkter Punkt 6: Nyt fra SOSU C Elin fortalte at der er kommet en ny elevrådsbekendtgørelse, som bliver fælles for alle uddannelserne. En elevrådsrepræsentant får ikke fravær i timer hvor der er møder i elevrådet, dette står i den nye elevrådsbekendtgørelse. Alle SOSU C s elevrådsrepræsentanter har fået kopi af elevrådsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. februar Elsebeth fortalte at Mulighedernes markedsdag på SOSU C 8. november 2012 var et hit. Denne dag blev der sat fokus på mulighederne i uddannelserne og i et evt. videre uddannelsesforløb. Omkring elever var til stede. En elev fortalte om, hvordan det er at læse til pædagogisk assistent og efterfølgende læse til pædagog. Der var lavet workshops, blandt andet var Region Hovedstaden der og fortalte om, hvordan de tager imod eleverne. Der er enighed om at Mulighedernes markedsdag var en succes som skal gentages.

3 S. 3/5 Elsebeth fortalte om Udviklingsplanen 2012, hvor ledere, tovholdere m.m. har evalueret planen og den er rigtig godt på vej (82% målopfyldelse), men dog ikke helt i mål. Eksempel på punkter i Udviklingsplanen er opkvalificering af undervisere og, at grundforløbseleverne får lov at indrette deres lokaler anderledes og kan være med til at finde ud af hvilke møbler der skal være. Projekter Der er blevet bevilliget penge fra MBU til et projekt med baggrund i Ny læringsfællesskaber, hvor elever med flerkulturel baggrund, formentlig arabisk baggrund fra marts 2013 (assistenter), skal have erhvervsrettet modermåls undervisning. Herved vil vi anerkende deres evner fra deres modersmål i undervisning til brug erhvervslivet herunder at tage disse værdier med ud i praktikken. Dette bliver udformet som valgfag, et ugeforløb. Susie fortalte at man i deres afdeling har flere ressourcepersoner, herunder en fra Irland, så hvis vi har brug for mere info, kan vi kontakte hende. Punkt 7: Nyt fra Formandskabet Kirsten fortalte at de fra Regionen var med til Mulighedernes markedsdag, og at der var repræsentanter fra flere sygehuse. De talte med elever og fik også en intern snak blandt personalet i regionen. Kirsten bemærkede at Kommunerne manglede på denne dag og opfordrede til at komme ved næste Mulighedernes markedsdag. Der var flere elever der spurgte til ansættelse i kommunerne, løn, voksenløn og havde pædagogiske spørgsmål personalet fra Regionen svarede efter bedste evne. Kirsten fortalte at fra arbejdsgiverudvalgets underudvalg, hvor der er et samarbejdsforum under skolerne. Regionens skoler gør tingene meget forskelligt. Man vil forsøge at finde en ensretning for opgaverne i forbindelse med skolerne. Det var et godt møde om Elevplan, fravær, sygdom, om elever med specielle behov og hvordan man støtter op om eleverne. Der blev draget nogle konklusioner til at gå videre med. Der forventes møde igen til foråret i Praktikfeltet bliver større om 5 år. Det er en udfordring at koordinere elever fra forskellige skoler. Kirsten fortalte også at arbejdet med De lokale undervisningsplaner (LUP) køre godt og at der er arbejdet med 19 mål for hjælperuddannelsen og fortalte at der er 2 arbejdsgrupper i gang. Der er møde omkring mål for niveau 1 i morgen 11. december 2012 og disse elever starter 17. januar Gruppe for mål omkring niveau 2 er den 18. december 2012 og der skal måske holdes møde i marts 2013.

4 Punkt 8: Nyt fra LUU-medlemmer S. 4/5 Dorit fulgte op på Mulighedernes markedsdag og sagde det havde været godt, men at der var behov for flere der kunne fortælle om den pædagogiske uddannelse. Hun opfordrede til at man på SOSU C hurtigt får meldt datoen for næste Mulighedernes markedsdag ud. Elevrådsrepræsentanten Daniella fortalte at Elevrådet i Brøndby er faneføre for et topmøde, som har temaet trivsel. Der laves en kampagne i januar 2013 om trivsel. Dette emne sættes på som punkt til næste LUU-møde. Elevrådsrepræsentanten Daniella havde nogle punkter med fra elevrådet, som hun gerne ville spørge ind til, herunder var følgende spørgsmål: Hvad er kriterierne for optagelse på uddannelsen? Kan man stramme optagelseskriterierne, så man opnår en større seriøsitet hos eleverne? Nogle Pædagogiske assistentelever får merit, valgpakkernes indhold kan det laves anderledes, så fagligheden bibeholdes og eleverne får mere indflydelse på dagligdagen? Eleverne er kede af, at man skal have en ny underviser hver gang til grundforløbspakkerne. Svar til Daniella: Skolen skal følge indgangsbekendtgørelsen i forbindelse med optagelse. Hovedforløbseleverne er ansat i Kommunerne og Regionen, som er ansættende myndighed. Kommunerne arbejder forskelligt og kræver derfor også noget forskelligt af eleverne. Grundforløbseleverne er ikke ansat i Kommunerne. En årsag til at man bliver indkaldt til samtale, kan være manglende dokumentation. Pakkeforløb: Hvis engelsk vælges fra, så skal man fordybe sig i et andet fag i stedet. Det har her betydning hvilke undervisere der er til sted og i hvilke rammer der kan undervises under. Elin tager drøftelsen om grundforløbspakker med tilbage til yderligere drøftelse i afdelingen. Elsebeth inviterer til informationsmøde om optagelseskriterier m.m. så elevrådsrepræsentanterne kan blive klædt bedre på til deres opgave. Susanne Vestergaard fra Herlev stopper pr Kirsten: Tak for bidrag til udviklingsredegørelsen. Bidragspunkter til 2. møde i LUU, således at de kan nå at blive behandlet inden sommerferien, hvor punkterne ofte indkaldes af PASS.

5 Mai-Britt foreslår at lave et årshjul, hvor Mulighedernes markedsdag, Møder for S. 5/5 kommunerne som eksempelvis mødet den 9. oktober og selvfølgelig LUU-møderne er planlagte. Punkt 9: Eventuelt Der var en undren/et spørgsmål om klager, da LUU opstod i forbindelse med muligheden for at kunne klage, hvorfor har vi så ingen klager haft oppe i LUU? Elsebeth: Der har ingen klager været i forbindelse med praktikken, hvor LUU skal på banen. På SOSU C forsøger vi at håndtere sagerne lige her og nu, så de normalt ikke ender i LUU. Link til klagevejledning kan findes på vores hjemmeside. Næste LUU møde er: D LUU-møder i 2013: (uge 10) (uge 19) (uge 38) (uge 50)

REFERAT 15. december 2015

REFERAT 15. december 2015 REFERAT 15. december 2015 Lokale Uddannelses Udvalg LUU-møde (33. møde) Sted: Lokale 17 Dato: 15. december 2015 fra kl. 12.30 15.30 Frokost fra kl. 12.00 Initialer: dan S. 1/5 Deltagere: Helle Udsen Gitte

Læs mere

REFERAT 05.10.2011. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Initialer: CWC S.1/5

REFERAT 05.10.2011. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Initialer: CWC S.1/5 REFERAT 05.10.2011 Møde i Det Lokale Uddannelses Udvalg (16. møde) Sted: SOSU C, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby, lokale 21 Dato: 22.09.2011 kl. 12.30 15.30 inkl. frokost Deltagere: Jette Hovedskov Bent

Læs mere

REFERAT 25102010 Møde i Det Lokale Uddannelses Udvalg (12. møde)

REFERAT 25102010 Møde i Det Lokale Uddannelses Udvalg (12. møde) REFERAT 25102010 Møde i Det Lokale Uddannelses Udvalg (12. møde) Initialer: CWC Sted: SOSU C, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby, Glassalen Dato: 27.09.2010 kl. 12.30 15.30 inkl. frokost S.1/5 Deltagere:

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

Afbud: Mai-Britt Christensen, Pia Borregaard Ludvigsen, Dorit Dyhring, Lotte Røhder, Lone Thøsing, Christina Welsien

Afbud: Mai-Britt Christensen, Pia Borregaard Ludvigsen, Dorit Dyhring, Lotte Røhder, Lone Thøsing, Christina Welsien REFERAT 07.12.2010 Møde i Det Lokale Uddannelses Udvalg (13. møde) Sted: SOSU C, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby, Glassalen Dato: 06.12.2010 kl. 12.30 15.30 S.1/5 Deltagere: Kirsten Lund Ulla Hendriksen

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0%

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0% Vælg din vejleder Skriv navn 13 100,0% Vælg din vejleder - Skriv navn Lars Ditrichson Lars dietrichson Lars Grubbe Dietrichson lars dietrichson Lars Dietrictson Lars Grubbe Ditrichson Blev projektet udarbejdet

Læs mere

Afbud: Dorit Dühring Heidi Kelm Jensen Mai-Britt Christensen Vivi Andersen

Afbud: Dorit Dühring Heidi Kelm Jensen Mai-Britt Christensen Vivi Andersen REFERAT 12.05.2010 Møde i Det lokale Uddannelses Udvalg (11. møde) Sted: SOSU C, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby, Klasseværelse 1 Dato: 06.05.2010 kl. 12.30 15.30 Initialer: CWC S.1/5 Deltagere: Christina

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

S. 1/5. Initialer: CWC

S. 1/5. Initialer: CWC REFERAT 06.12.2016 LUU-møde (37.møde) Sted: Klasseværelse 16, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 24.11.2016 kl. 12.00-15.30 (frokost fra kl. 12.00-12.30) Deltagere: Annie Philipsen Charlotte Carlsen

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

REFERAT D. 6. MAJ 2014

REFERAT D. 6. MAJ 2014 REFERAT D. 6. MAJ 2014 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder ELEV FOA støtter dig som elev Find fagligt fællesskab i elevklubben FOA kender dine rettigheder Velkommen i FOA Et fagligt og socialt fællesskab, der giver dig ballast VELKOMMEN I KLUBBEN FOA 3 Indhold

Læs mere

DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL

DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL EKSPERIMENT: "Tværfagligt refleksionsrum uden vejleder" - en håndbog Hospitalsenheden Vest i samarbejde med MidtLab 2009 Opdateret juli 2010 UG/JH 1 HÅNDBOG for "Tværfagligt

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

ELEV. Notesbog til elever. Den lille hjælper. Forsikring og rabatter. Hjælp, rådgivning og bistand

ELEV. Notesbog til elever. Den lille hjælper. Forsikring og rabatter. Hjælp, rådgivning og bistand ELEV Notesbog til elever Den lille hjælper Forsikring og rabatter Hjælp, rådgivning og bistand Hvad er en overenskomst? Hvad er en AMR? Hvad er en TR? Redaktion: Elev- og ungdomsteamet Layout: Peter Vendrup

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat Punkt 1, bilag 1 Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

(SK), Anne-Birgitte Rohwedder(ABN), Christina Skriver Fromm(CSF).

(SK), Anne-Birgitte Rohwedder(ABN), Christina Skriver Fromm(CSF). Referat fra Skolepraktikrådsmøde tirsdag d. 19.januar 2016 fra kl. 8.30 12.30 i lokale 13. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole INKLU I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e fællesskab og mangfol digh ed VI BYGGER FÆLLESSKABER Inklusion på Korup Skole Citater fra elever på Korup Skole Inklusion betyder, at der skal være

Læs mere

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. august 2014 kl. 11.30 13.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Birgitte Langsted, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Anette Christiansen,

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Referent: Herning Kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF Til stede: Rasmus Pedersen (næstformand), Anders Mols Krarup (Kasserer), Michael Würtz (FDF), Mia Skovsgaard Egander (BUUSK),) Kim Risbjerg Madsen (KU); Niels Christian Selchau Mark (KS ) Afbud: Marie

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Faggruppen for Pædagogmedhjælpere

Faggruppen for Pædagogmedhjælpere Faggruppen for Pædagogmedhjælpere Der vil være fællesoplæg for alle faggrupper onsdag kl. 10.00-11.00 og torsdag kl. 9.00-10.00 Dagsorden: 1. Velkomst til faggruppelandsmødet, herunder præsentation af

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole MÅLSÆTNING 1 FORMÅL: Gennem den daglige kontakt med forældrene ønsker vi at skabe trygge rammer, hvor børnene udvikler sig til velfungerende og selvstændige mennesker. Det er vort mål, at børnene lærer

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2011

Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelse Skolebestyrelsen består pt. af Folkevalgte: Per Thomsen Erik Kobberøe Morten Korsbo Dorthe Pedersen Preben Jensen (næst formand) Marie Jakobsen (suppleant

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

EN GOD OVERGANG I SKOVVANGSDISTRIKTET

EN GOD OVERGANG I SKOVVANGSDISTRIKTET EN GOD OVERGANG I SKOVVANGSDISTRIKTET Helhed og sammenhæng for børn ved overgang fra institution til institution i Skovvangsdistriktet. Nina 10 år SFO Skovvang Principper og handleplaner for samarbejdet

Læs mere

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT LOKALE 5541 PÅ JÆGERGÅRDEN KL. 17.00 REFERAT FRA HANDICAPRÅDSMØDE DEN 18. DECEMBER 2014 DELTAGERE: PEDER UDENGAARD (PU), ANETTE POULSEN (PA), KNUD N. MATHIESEN (KNM), CLAUS BJARNE CHRISTENSEN (CBC), HELEN

Læs mere

S. 1/5. Initialer: CWC

S. 1/5. Initialer: CWC REFERAT 25.10.2016 LUU-møde (36.møde) Sted: Lokale Mødelokale B, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 26.09.2016 kl. 12.00-15.30 (frokost fra kl. 12.00-12.30) Deltagere: Charlotte Carlsen (ref.) Dea Andersen

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag.

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag. Mødedato 16.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Birthe Spangsmose Annette Viberg Tina Kusk Tina Schack Boldt Lotte Møller Larsen Thomas

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Referat fra LUU-møde social og sundhedsområdet, 22. september 2011

Referat fra LUU-møde social og sundhedsområdet, 22. september 2011 Referat fra LUU-møde social og sundhedsområdet, 22. september 2011 Deltagere Birgitte Sandahl Bogner, Ilse Rasmussen, Johnny Nielsen, Inge-Lise Juhl, Lis Smed Christensen, Agnes Daugbjerg Fra skolen Vibeke

Læs mere

På sidste FBmøde besluttede vi principper for pædagogiske dage og feriesamling.

På sidste FBmøde besluttede vi principper for pædagogiske dage og feriesamling. Referat fra forældrebestyrelses(fb)møde torsdag den 14.november 2013. Deltagere: Majbrit Hoppe (Skovlinden) Lise Dahl Christensen (Kernehuset) - afbud Morten Lindø (Nordlyset) - afbud Brian Andersen (Nordenvinden)

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere Pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Mogens Bech Madsen Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt,

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Afbud: Christina Welsien Heidi Kelm Jensen Susie Lentz

Afbud: Christina Welsien Heidi Kelm Jensen Susie Lentz REFERAT 02.10.2009 Møde i Det lokale Uddannelses Udvalg (8. møde) Sted: SOSU C, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby, Teatersalen Dato: 16.09.2009 kl. 12.30 15.30 Initialer: CWC S.1/6 Deltagere: Annette Grøn

Læs mere

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger Udviklingsplanen - Målsætninger 1 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning

Læs mere

Referat fra møde i LUU, SOSU-området

Referat fra møde i LUU, SOSU-området Referat fra møde i LUU, SOSU-området Dato: Fredag den 14. august 2015 kl. 08.15 12.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand, Susanne Andersen, FOA Herning (SA)

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Projektets titel Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bihuset, Roeskovvej 127, 5299 Odense V.

Uanmeldt tilsyn på Bihuset, Roeskovvej 127, 5299 Odense V. Område: Det sociale område Udarbejdet af: Lone Christensen Afdeling: Handicap- og socialpsykiatriafdelingen E-mail: Lone.Christensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631067 Dato: 4. juni 2008

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4 HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 12:30 Rådhuset, Lokale A3.31 Fraværende: 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Side 1 Godkendelse af referat fra møde i et den 23. september

Læs mere

Hvad er filosofisk coaching?

Hvad er filosofisk coaching? Indsigt, forståelse, refleksion, innovation. Hvad er filosofisk coaching? 1 Kontaktoplysninger: Visbjerg Hegn 14 830 Mårslet 980-8558 el. 86-6180. www.filosofiskvejleder.dk Læs på vores blog om aktuelle

Læs mere

Ellers godkendt. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt.

Ellers godkendt. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt. Referat af LUU AMU møde den 14. april 2016 Inviterede: Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Lone Smedegaard, FOA Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anette Holmgaard Grønfeldt, Silkeborg Kommune Carsten

Læs mere

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé Hjertelig velkommen til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang Vestervold Hedevang Sønderallé Kære forældre Denne pjece fortæller lidt om alt det, der er fælles for børnehaverne

Læs mere

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF SKAB EN SUCCESFULD FORENING med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Som mange andre roklubber har vi medlemsnedgang og den udvikling skal vi vende! Vi er startet på udviklingsforløbet med DGI

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Frederiks Skole Gældende fra den 1.-3.-2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Børnene på Frederiks Skole siger: Vi vil forebygge mobning på Frederiks Skole, og så vil

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Jobrotation uddannelses - og kompetenceudviklingsforløb i Serviceafdelingen på Sydvestjysk Sygehus. v/preben R. Pedersen

Jobrotation uddannelses - og kompetenceudviklingsforløb i Serviceafdelingen på Sydvestjysk Sygehus. v/preben R. Pedersen Jobrotation uddannelses - og kompetenceudviklingsforløb i Serviceafdelingen på Sydvestjysk Sygehus v/preben R. Pedersen Hvem er jeg? Servicechef Sydvestjysk Sygehus Ansat siden 1984 i forskellige stillinger

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse De grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2008 Institutionens navn: Social- og Sundhedsskolen Fredericia - Horsens Institutionsnummer: 607 406 cvr. nr. 2955 1081

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Indledning I august 2011 startede Tallerupskolens nye skolebestyrelse på arbejdet. Det var en bestyrelse, som bestod af en del nye medlemmer og så

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

Netværksrådslagning. - en mulighed for mennesker, der befinder sig i en svær livssituation

Netværksrådslagning. - en mulighed for mennesker, der befinder sig i en svær livssituation Netværksrådslagning - en mulighed for mennesker, der befinder sig i en svær livssituation HVAD ER netværksrådslagning? Netværksrådslagning er et møde, hvor familie, venner og bekendte til et menneske,

Læs mere

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen TEMA Stress Tekst indsættes Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod

Læs mere

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden Referat fra studienævnsmødet den 21. November 2011 Tilstede: Henrik Fladkjær, Mads Abrahamsen, Joa Rosholm Mark, Tobias Gotfredsen, Erling Jensen og John Kuada, Afbud: Uden afbud: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

Udviklingsplan for Frederiksværk Skole 2011-2013

Udviklingsplan for Frederiksværk Skole 2011-2013 Udviklingsplan for Frederiksværk Skole 2011-2013 Procesplan for Frederiksværk Skole 2011-2013 Skoleåret 2011-2012: Efterår 2011: Værdigrundlag udarbejdes Vinter 2011: Hvidbog for udskolingen (7.-9.kl.)

Læs mere

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er.

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Værdighedspolitikken 2016 Forord- Værdighed Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er vigtigt, når vi taler

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Kriseplan 1. Evt. tolk. Leder. Leder. Leder. Leder. Leder.

Kriseplan 1. Evt. tolk. Leder. Leder. Leder. Leder. Leder. - Kriseplan 1 I tilfælde af at et barn bliver udsat for en alvorlig ulykke mens barnet er på Bakkegården, så skal vi foretage os følgende: Hvem skal underrettes: Ring 112. Ring til Bakkegården Tlf:76 16

Læs mere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole. mandag den 24. november kl. 14.00 16.

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole. mandag den 24. november kl. 14.00 16. Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole mandag den 24. november kl. 14.00 16.00 Deltagere: Birgitte Sandahl, Karin Valbæk, Anne-Birgitte

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Borgercenter Handicap inviterer forældre til unge mellem 16 og 18 år til et orienteringsmøde om, hvilke forandringer og muligheder der opstår,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.:

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.: Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909 Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag

Læs mere