Præcisering af gældende regler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præcisering af gældende regler"

Transkript

1 Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax uvm@uvm.dk Statsrevisorerne har ved brev af 3. marts 2016 udbedt sig en redegørelse for mine overvejelser i forbindelse med Rigsrevisionens beretning nr. 13/2015 om Voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter og Statsrevisorernes bemærkninger hertil. Mine bemærkninger fremgår nedenfor. 1. Statsrevisorerne finder, at Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings tilsyn med VUC erne ikke har været helt tilstrækkeligt i forhold til at sikre en sparsommelig anvendelse af statens tilskud. Statsrevisorerne finder desuden, at alt for mange VUC ere ikke administrerer løn, kørsel, tjenesterejser og repræsentation i overensstemmelse med statslige regler, gældende overenskomster og de regler, som ministeriet har fastsat. Præcisering af gældende regler Ministeriet har den 14. marts 2016, som opfølgning på Rigsrevisionens beretning nr. 23/2014 om revisionen af statsregnskabet for 2014, der indeholder et afsnit om en tværgående undersøgelse af erhvervsskolerne, udsendt et hyrdebrev til erhvervsskolerne om de gældende regler om lønog ansættelsesvilkår, kørselsgodtgørelse, tjenesterejser og repræsentation. Hyrdebrevet var vedlagt vejledende retningslinjer om gaver, repræsentation og personaleforplejning. Ministeriet sendte samtidig de vejledende retningslinjer til de øvrige regulerede institutioner på ministeriets område, herunder VUC erne. Ministeriet vil desuden inden udgangen af 1. halvår 2016 udsende et hyrdebrev til alle VUC erne med udgangspunkt i Rigsrevisionens beretning og Statsrevisoratets bemærkninger hertil. Ministeriet vil samtidig udsende vejledende retningslinjer til alle regulerede institutioner på ministeriets område, herunder VUC erne, om tjenesterejser.

2 2 Det er min klare forventning, at øget oplysning og vejledning til institutionerne vil medvirke til at sikre en øget grad af regeloverholdelse og omkostningsbevidsthed på de pågældende områder fremover. Med henblik på at give skolerne den fornødne tid til at udbedre de fejl og mangler, som Rigsrevisionens gennemgang har vist, vil Styrelsen for Undervisning og Kvalitet følge særskilt op på Rigsrevisionens undersøgelse af aflønning og repræsentation på erhvervsskolerne i foråret 2016 og efterfølgende gennemføre opfølgningen på Rigsrevisionens beretning om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter i 2. halvår Jeg kan supplerende oplyse, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet pt. arbejder på at afklare mere tydelige og evt. justerede retningslinjer for skolernes mulighed for at indgå sponsoraftaler, jf. også Rigsrevisionens bemærkninger i beretningen om, at et konkret Voksenuddannelsescenter bør undlade at modtage gavelignende modydelser for sponsorater, der alene omfatter en snæver personkreds. Markedsføring og herunder sponsorater er imidlertid et meget principielt område, da det er en del af institutionernes formål at informere om deres uddannelsesudbud. Elevernes baggrund på MBUL s institutioner er meget forskellig, og det samme gælder de informationskanaler, som eleverne benytter sig af. Det kan derfor ikke afvises, at eksempelvis erhvervsskolerne ved brug af sponsorater kan orientere og dermed tiltrække elever, som erhvervsskolerne ikke ville kunne have tiltrukket via de normale informationskanaler. Regeloverholdelse og sparsommelig anvendelse af statens tilskud i forbindelse med anvendelse af resultatkontrakter Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har i umiddelbar forlængelse af Rigsrevisionens beretning justeret styrelsens procedurer for tilsynet med bestyrelsernes anvendelse af resultatkontrakter med øverste ledere på de statsligt selvejende uddannelsesinstitutioner. Justeringen medfører dels, at antallet af institutioner, der udtages til yderligere tilsyn øges og dels, at der gøres brug af yderligere 2 indikatorer i tilsynet end hidtil. De nye indikatorer er: Manglende offentliggørelse af bestyrelsens evaluering af målopfyldelse på institutionens hjemmeside, og en vurdering af resultatkontraktens detaljeringsgrad sammenholdt med udbetalingen og udbetalingsprocentens størrelse. Justeringen af procedurerne er i overensstemmelse med Rigsrevisionens anbefaling i beretningen om at udvide stikprøverne og gøre brug af flere

3 3 indikatorer i tilsynet end hidtil. Jeg forventer, at brugen af større stikprøvestørrelser og flere indikatorer i tilsynet vil bidrage til en højere grad af regeloverholdelse, når det gælder anvendelsen af de modtagne statstilskud. Tilsyn med Københavns VUC (KVUC) Det fremgår af beretningen, at Rigsrevisionen på KVUC fandt fejl i forhold til ledelsens faste løn, som vedrørte åremålstillæg, udligningstillæg og kvalifikationstillæg. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har på den baggrund indledt et enkeltsagstilsyn med KVUC med det formål at afdække om regler og retningslinjer for løn- og ansættelsesforhold for institutionens ledelse overholdes. Tilsynet pågår stadig. Øvrige bemærkninger Jeg bemærker i øvrigt, at Rigsrevisionen i beretningen konkluderer, at styrelsen har velbeskrevne processer for tilsynsopgaverne med VUC erne og ikke har væsentlige kritiske bemærkninger til styrelsens risikobaserede tilsyn, der blandt andet screener institutionerne for økonomisk bæredygtighed, dvs. om de har midler til at gennemføre de aktiviteter, som de har fået pålagt. 2. Statsrevisorerne skal pege på, at det i en statslig selvejende institution er bestyrelsens ansvar at sikre, at institutionens midler bliver forvaltet sparsommeligt, så de bliver til størst mulig gavn for institutionens formål Bestyrelsens ansvar Det fremgår af Rigsrevisionens beretning, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har erfaret, at det, i relation til bestyrelsens underskrift på årsrapporten, og hvad bestyrelsen i den forbindelse indestår for, er kommet bag på nogle bestyrelser, hvilke opgaver styrelsen forventer, at bestyrelsen løfter. Jeg er opmærksom på vigtigheden af at gøre bestyrelserne opmærksomme på deres ansvar og forpligtelser, herunder på at sikre, at institutionernes midler forvaltes sparsommeligt. Jeg har som en hjælp til bestyrelsernes forståelse af deres ansvar og forpligtelser besluttet, at alle bestyrelser på det regulerede institutionsområde skal afkrydse en tjekliste i tilknytning til den årlige regnskabsaflæggelse. Tjeklisten uddyber de forhold i årsrapporten, som bestyrelsen med sin underskrift skal erklære sig om. Tjeklisten bringes i anvendelse for regnskabsåret 2016.

4 4 Jeg kan til Statsrevisorernes orientering oplyse, at departementschefen i Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling er i gang med at afholde informationsmøder med bestyrelsesforeningerne for det regulerede institutionsområde, hvor han blandt andet informerer om det nye initiativ i forhold til indførelse af bestyrelsestjeklisten. VUC ernes konteringspraksis og bestyrelsens mulighed for at vurdere, om der er udvist sparsommelighed Rigsrevisionen påpeger i beretningen, at det er deres opfattelse, at VUC erne ikke anvender standardkontiene korrekt i forhold til statens kontoplan, hvilket er et problem, både i forhold til ledelsens og bestyrelsens mulighed for at vurdere, om der er udvist sparsommelighed i administrationen af tjenesterejser og repræsentation, og i forhold til ministeriets og styrelsens mulighed for at foretage tværgående analyser og sammenligninger af udgifter på art og omfang. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har, blandt andet på baggrund af Rigsrevisionens beretning, i 2016 igangsat et projekt i samarbejde med repræsentanter for de regulerede institutioner med det formål at øge kvaliteten og ensartetheden af institutionernes kontering. Arbejdet med at kvalitetssikre institutionernes konteringspraksis forventes at etablere et mere pålideligt og sammenligneligt datagrundlag, der muliggør udarbejdelse af omkostningsanalyser mv. på tværs af institutionsområder. 3. Statsrevisorerne skal tilsvarende pege på, at VUC ernes ansatte revisorer skal revidere i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik. Det indebærer bl.a., at revisor skal rapportere til bestyrelsen om, hvorvidt administrationen er legal og sparsommelig. Som det fremgår af beretningen, har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet de seneste år samarbejdet med FSR danske revisorer om et revisorkvalitetsprojekt med det formål at højne kvaliteten af revisorernes arbejde. Det fremgår af beretningen, at styrelsen i en ny revisionsbekendtgørelse har fastsat hjemmel til at kræve standardiseret rapportering fra 2016 om revisionsresultater i revisionsprotokollatet. Dette skal i ses sammenhæng med, at styrelsen, som en integreret del af revisionsprotokollatet, har implementeret et nyt koncept for spørgeramme (revisortjekliste), som institutionsrevisor skal besvare i tilknytning til årsrevisionen.

5 5 Initiativet medfører en ensartet rapportering om revisionsresultater og giver institutionens bestyrelse, Rigsrevisionen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet et hurtigt overblik over udførte revisionshandlinger og resultatet af disse. I tilknytning til initiativerne målrettet revisorernes arbejde og rapportering iværksætter styrelsen i 2016 en mere målrettet og systematisk opfølgning og sanktionering overfor revisorer, der ikke på tilfredsstillende vis lever op til styrelsens forventninger til kvalitetsniveauet i revisionsarbejdet, herunder om kvaliteten af revisors arbejde vurderes at være af en sådan karakter, at lovens hjemmel til at pålægge en institutions bestyrelse at antage en anden revisor skal tages i anvendelse. Yderligere initiativer i tilsynet I tilknytning til de ovenfor beskrevne initiativer bemærker jeg, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet arbejder med en række strategiske indsatsområder for det økonomiske tilsyn. Fx arbejdes der på at få tilvejebragt mere tidstro data samt på at skærpe anvendelsen af tilsynsværkstøjer. Jeg forventer, at disse initiativer giver styrelsen mulighed for på et tidligere tidspunkt at påse, at institutionerne får håndteret økonomiske eller administrative udfordringer rettidigt. Styrelsen har desuden fokus på at afsøge og udvikle supplerende indikatorer for god økonomistyring (fx indikatorer, der knytter sig til kapacitetsstyring, aktivitetsstyring og finansiel styring). Dette fremgår også af Rigsrevisionens beretning. Ministeriet har således iværksat en række forbedringsinitiativer generelt på det regulerede institutionsområde. Det er min forventning, at disse initiativer også vil bidrage til en yderligere styrkelse af ministeriets centrale tilsyn. Denne redegørelse er samtidigt sendt til Rigsrevisor. Med venlig hilsen Ellen Trane Nørby

Rigsrevisionens notat om beretning om. voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter

Rigsrevisionens notat om beretning om. voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter Rigsrevisionens notat om beretning om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter Juni 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 13/2015 om voksenuddannelsescentrenes

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07 RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Arbejdstilsynets styring af tilsynsfunktionen (beretning nr. 14/99) 1. I mit supplerende

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Februar 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr.

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter. Februar 2016

Beretning til Statsrevisorerne om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter. Februar 2016 Beretning til Statsrevisorerne om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter Februar 2016 BERETNING OM VOKSENUDDANNELSESCENTRENES ADMINISTRATIONS- OG LØNUDGIFTER Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark. Oktober 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark. Oktober 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark Oktober 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 13/2014 om

Læs mere

Gymnasiefællesskabet mellem. Revisionsprotokollat til årsrapport 2011

Gymnasiefællesskabet mellem. Revisionsprotokollat til årsrapport 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Gymnasiefællesskabet mellem

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat Juni 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud.

Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud Juni 2014 RAPPORT OM FREDERIKSHAVN KOMMUNE 1 Frederikshavn Kommunes administration

Læs mere

For frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, hus- og

For frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, hus- og Til frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, husholdningsskoler, håndarbejdsskoler, private gymnasier, studenterkurser og hf-kurser samt produktionsskoler Lov- og Kommunikationsafdelingen

Læs mere

Økonomistyring Vi har som et led i revisionen foretaget en overordnet gennemgang af den tilrettelagte økonomistyring i forvaltningen.

Økonomistyring Vi har som et led i revisionen foretaget en overordnet gennemgang af den tilrettelagte økonomistyring i forvaltningen. Kommune-eksempel Lovpligtig forvaltningsrevision Indledning Den lovpligtige forvaltningsrevision er udført som en integreret del af den løbende finansielle revision, ved at de finansielle revisionsmål

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

13/2015. Beretning om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter

13/2015. Beretning om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter 13/2015 Beretning om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter 13/2015 Beretning om voksenuddannelsescentrenes administrations- og lønudgifter Statsrevisorerne fremsender denne beretning

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Svendborg Skolebio. Revisionsprotokollat. Strandvej 75, 5700 Svendborg. CVR-nr. 36 30 82 06

Svendborg Skolebio. Revisionsprotokollat. Strandvej 75, 5700 Svendborg. CVR-nr. 36 30 82 06 Strandvej 75, 5700 Svendborg CVR-nr. 36 30 82 06 Revisionsprotokollat af ## til årsregnskab for perioden 1. april - 31. december 2015 Indhold 1 Indledning 10 2 Konklusion på den udførte revision 10 3 Betydelige

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

Til samtlige kommuner Departementet

Til samtlige kommuner Departementet Til samtlige kommuner Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Hyrdebrev vedr. undervisning på interne skoler på dagbehandlingstilbud

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2

Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2 Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2 Til bestyrelsen for Københavns Universitet St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk

Læs mere

Glostrup Kommune 2015

Glostrup Kommune 2015 Glostrup Kommune 2015 Ledelsesnotat for Center for Social Service Visitationen og det øvrige specialiserede voksenområde PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Ansøgningsprocedure samt frist og kriterier for ansøgning om udbud af IB i Danmark

Ansøgningsprocedure samt frist og kriterier for ansøgning om udbud af IB i Danmark Uddannelsesudvalget L 100 - Bilag 7 Offentligt Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Ansøgningsprocedure

Læs mere

REVISORS TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 b

REVISORS TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 b REVISORS TJEKLISTE Årsregnskabslovens 99 b I henhold til årsregnskabslovens 99 b 1, skal store virksomheder (regnskabsklasse store C og D) i ledelsesberetningen redegøre for: - status for det opstillede

Læs mere

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd.

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex om kvalitetsrapporten - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex.indd 1 19-04-2012 09:05:21 Introduktion " kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten er et redskab, der skal styrke kommunernes

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. Maj 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. Maj 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond Maj 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 25. april

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort

Læs mere

23. april 2009 Sags nr.: 152.64C.021

23. april 2009 Sags nr.: 152.64C.021 Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser Vester Voldgade 123 1552 København V. Tlf. 3392 5600 Fax 3392 5666 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Evaluering af initiativ 4.2.6 Målretning af

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Dato J. nr. 4. januar 2016 2015 2252 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Ministerredegørelse

Læs mere

STATSREVISORUDTALELSE AF 10. OKTOBER 2008. Statsrevisorernes bemærkning til Rigsrevisionens revision af DR s byggeri i Ørestaden

STATSREVISORUDTALELSE AF 10. OKTOBER 2008. Statsrevisorernes bemærkning til Rigsrevisionens revision af DR s byggeri i Ørestaden STATSREVISORUDTALELSE AF 10. OKTOBER 2008 Statsrevisorernes bemærkning til Rigsrevisionens revision af DR s byggeri i Ørestaden 10.10.2008 Ref.: 08-000684-11 Statsrevisorerne har på deres møde i dag behandlet

Læs mere

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test Afdeling for Almen Uddannelse og Tilsyn Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Opgaveproduktion og kvalitetssikring

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. marts 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Der serveres kaffe og en let

Læs mere

Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn

Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Vurderingsprincipper i DDKM for praktiserende speciallæger Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1. Indledning... 3 1.1 Målet med vurderingen...

Læs mere

Redegørelse om regler for ansættelsesprocedurer i statslige selskaber.

Redegørelse om regler for ansættelsesprocedurer i statslige selskaber. Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 392 Offentligt Notat 23. juni 2010 Redegørelse om regler for ansættelsesprocedurer i statslige selskaber. Som opfølgning på Finansministeriets svar på Trafikudvalgets

Læs mere

Kolding HF & VUC Landgreven 4. Undersøgelse af VUC s administrationsomkostninger

Kolding HF & VUC Landgreven 4. Undersøgelse af VUC s administrationsomkostninger Kolding HF & VUC Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk Undersøgelse af VUC s administrationsomkostninger 24. november 2015

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

UDKAST. Anvendelsesområde

UDKAST. Anvendelsesområde UDKAST Bekendtgørelse om revision og tilskudskontrol m.m. ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, almengymnasiale uddannelse og almen voksenuddannelse m.v. I medfør af 26, stk. 2, 3 og 5, i lov

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R. Den 4. oktober 2010 blev der i sag nr. 49/2009 K mod registreret revisor R og RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret

Læs mere

Bilag 3. Redegørelse til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter for 2012

Bilag 3. Redegørelse til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter for 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 3 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri Ansøgningsskema 1. Projektets titel: 2. Hvilket af puljens tre indsatsområder søges der tilskud?, samt resumé af projektet 3. Generelle

Læs mere

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole

Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole HERNINGSHOLM IT-CENTER [FIRMAADRESSE] Kvalitetssystemet på Herningsholm Erhvervsskole KVALITETSARBEJDET EN DEL AF SKOLENS HVERDAG Kvalitetsarbejdet er en

Læs mere

Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område. November 2008

Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område. November 2008 1 Vejledning om udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på KL s område November 2008 2 Indledning I forbindelse med trepartsaftalerne i 2007 blev der afsat et engangsbeløb på 388 mio. kr.

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler

Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler Punkt 8. Godkendelse af evaluering af implementeringen af sociale klausuler 2016-027739 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender - de i sagsfremstillingen beskrevne anbefalede ændringer

Læs mere

Foreningen Kollegienet Odense

Foreningen Kollegienet Odense Foreningen Kollegienet Odense Revisionsprotokollat om udkast til årsrapport for 2014/15 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Rytterkasernen 21, Postboks 370,

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv.

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. Koordinationsforum 27/11 Status og fælles fokus på tværs af de fem regioner i forhold til

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forsvarets økonomistyring. December 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forsvarets økonomistyring. December 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forsvarets økonomistyring December 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Funktionsbeskrivelse. for. Intern Revision. Københavns Kommune

Funktionsbeskrivelse. for. Intern Revision. Københavns Kommune for Intern Revision Københavns Kommune Februar 2014 1 Indledning og formål Borgerrepræsentationen har som kommunens øverste myndighed det overordnede ansvar for hele den kommunale virksomhed. Dette indebærer,

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Indledning. Mål for konkurrenceudsættelse. Initiativer til målopfyldelse

Indledning. Mål for konkurrenceudsættelse. Initiativer til målopfyldelse Udbudsstrategi 2010 Indledning I lighed med andre kommuner står også Brønderslev Kommune over for store udfordringer med at få ressourcerne til at slå til. Behovet for velfærdsydelser er stigende, og samfundet

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

1. udkast. Beretning. svindel med refusion af udbytteskat

1. udkast. Beretning. svindel med refusion af udbytteskat Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 195 Offentligt Beretning nr. 00 Folketinget 2015-16 Beretning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2016 1. udkast til Beretning om svindel med refusion af udbytteskat

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post 20. marts 2014 KUI/BIL KIK/Masoe Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post Særlig vejledningsforpligtelse ved offentlige myndigheders overgang

Læs mere

BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har Revisortilsynet klaget over revisionsvirksomheden R v/ RR og statsautoriseret revisor RR.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har Revisortilsynet klaget over revisionsvirksomheden R v/ RR og statsautoriseret revisor RR. Den 12. april 2010 blev i sag nr. 39/2009 Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden R, CVR-nr...., v/ RR og Statsautoriseret revisor RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

Notat som opfølgning på aftalekredsmøde den 8. december 2015

Notat som opfølgning på aftalekredsmøde den 8. december 2015 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Notat som opfølgning på aftalekredsmøde den 8. december 2015 Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt Udgivet december 2007 Udgivet af Personalestyrelsen

Læs mere

Nabo-Østerbro. Revisionsprotokollat. CVR-nr. 20 04 24 86. af 31. marts 2016, side 28-33 vedrørende årsrapporten for 2015

Nabo-Østerbro. Revisionsprotokollat. CVR-nr. 20 04 24 86. af 31. marts 2016, side 28-33 vedrørende årsrapporten for 2015 Nabo-Østerbro CVR-nr. 20 04 24 86 Revisionsprotokollat af 31. marts 2016, side 28-33 vedrørende årsrapporten for 2015 Revisionsinstituttet Skagensgade 1 DK-2630 Taastrup Tel: +45 43 50 50 50 CVR-nr. 53

Læs mere

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE Formålet med ordningen har været at undersøge, om en fast tilknyttet læge på et plejecenter kan skabe bedre kvalitet for den ældre. 1 Dokumenteret effekt af ordningen

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Pensionsstyrelsens behandling af internationale pensionssager Kvalitetsmåling 2010

Pensionsstyrelsens behandling af internationale pensionssager Kvalitetsmåling 2010 Pensionsstyrelsens behandling af internationale pensionssager Pensionsstyrelsens behandling af internationale pensionssager Udgiver: Pensionsstyrelsen Tryk: Pensionsstyrelsen 1. udgave, 1. oplag København,

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om utilsigtet brug af AMU. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om utilsigtet brug af AMU. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om utilsigtet brug af AMU Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om utilsigtet brug af AMU (beretning nr. 3/2012) 18. januar 2016 RN

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 Enclosure 3 Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk Rigsrevisionens erklæring og beretning

Læs mere

Roskilde Sprogcenter. Revisionsprotokollat af 24. marts 2010 til årsrapporten for 2009 (side 35-40)

Roskilde Sprogcenter. Revisionsprotokollat af 24. marts 2010 til årsrapporten for 2009 (side 35-40) Roskilde Sprogcenter Revisionsprotokollat af 24. marts 2010 til årsrapporten for 2009 (side 35-40) Indholdsfortegnelse 1. Revision af årsrapporten for 2009 35 1.1 Indledning 35 1.2 Konklusion på det udførte

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision af statsanerkendte museer m.v.

Bekendtgørelse om regnskab og revision af statsanerkendte museer m.v. Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om regnskab og revision af statsanerkendte museer m.v. I medfør af 34, stk. 1, jf. 15 og 16, stk. 1-3, i lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumslov, som senest

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Strategi for økonomisk tilsyn

Strategi for økonomisk tilsyn Strategi for økonomisk tilsyn Indhold 1 Indledning 1 2 Rammerne for det økonomiske tilsyn 2 3 Formål med det økonomiske tilsyn 3 4 Metoder i tilsynet 4 4.1. Risikobaseret tilsyn 4 4.2. Tematisk tilsyn

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Tilsynsnotat Dagplejen

Tilsynsnotat Dagplejen Tilsynsnotat Dagplejen Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene og den måde,

Læs mere

1. Er grænsegængere berettiget til alle sociale ydelser?

1. Er grænsegængere berettiget til alle sociale ydelser? Bilag 1: Uddybning af spørgsmål til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold om grænsegængernes ret til sociale ydelser og administration af dette Reglerne om grænsegængere, har

Læs mere

Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes. Dok.nr. 14/01741-2/ RI

Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes. Dok.nr. 14/01741-2/ RI Tema om forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes Dok.nr. 14/01741-2/ RI 2/7 Hvad har temaet ført til? Forebyggelse af vold og trusler mellem brugerne indbyrdes var tema for de tilsynsbesøg,

Læs mere