Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland"

Transkript

1 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland

2 2 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse Indledning Politisk Vision Indsatsområde 1: Indlæggelse og Udskrivning Fremskudt visitation Dosisdispensering Palliative teams Indsatsområde 2: Genoptræning Genoptræning Indsatsområde 4: Forebyggelse og sundhedsfremme Infektionshygiejnisk rådgivning til kommunerne i Region Nordjylland Henvisning fra Almen Praksis til kommunale rehabiliteringstilbud Frivillige Sundhedsaftaler på kronikerområdet Indsatsområde 5: Mennesker med sindslidelser Akutte socialpsykiatriske tilbud Akuttelefon Kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Øvrige emneområder Mobil bioanalytikerordning Misbrugsområdet Bilag 1: Beskrivelse af kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder udenfor normal åbningstid vedr. indsatsområde 5, Mennesker med sindslidelse

3 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland 3 Indledning Region Nordjylland og de 11 nordjyske kommuner har indgået en politisk og en generel sundhedsaftale. Disse aftaler omfatter de politiske visioner, de 6 obligatoriske indsatsområder og opfylder alle de lovmæssige krav fra Sundhedsstyrelsen. Den bilaterale sundhedsaftale er et supplement til disse aftaler, og omfatter aftaler indgået mellem Region Nordjylland og Thisted Kommune. Den bilaterale aftale gælder fra 01. januar 2011, og indtil ny aftale træder i kraft. Den bilaterale sundhedsaftale er struktureret efter de 6 obligatoriske indsatsområder. Desuden er der indgået aftaler, der ikke umiddelbart kan henføres til et indsatsområde. Disse aftaler er beskrevet under øvrige emner. Opfølgning i forhold til den bilaterale aftale foregår primært via Den Politiske Styregruppe. Politisk Vision I forhold til denne bilaterale aftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland er der enighed om en række overordnede mål for arbejdet med sundhedsaftale i aftaleperioden. Det drejer sig overordnet om: At der arbejdes målrettet på oprettelsen af behandlerhuse i Thisted Kommune. At elektronisk kommunikation skal være et velfungerende og væsentligst kommunikationsredskab på tværs af myndigheder. At der skal arbejdes målrettet på at skabe synlighed omkring indholdet i sundhedsaftalerne og betydningen både i forhold til det faglige personale og borgerne. Herunder skal det sikres, at der udarbejdes en strategi for implementering af sundhedsaftalerne. At Thisted Kommune arbejder for at få ansat en praksiskonsulent. Indsatsområde 1: Indlæggelse og Udskrivning Fremskudt visitation Det er aftalt, at Thisted Kommune etablerer en forsøgsordning med fremskudt visitation på medicinskambulatorium fra 1. oktober 2010 på Sygehus Thy-Mors. Forsøget evalueres efter et halvt år.

4 4 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland Dosisdispensering Thisted Kommune ønsker at fremme anvendelsen af dosisdispensering til de af kommunens borgere, som den praktiserende læger finder egnet til det. Region Nordjylland er enig i, at det er en god ide, at anvende dosisdispensering, hvor det er fagligt relevant og i henhold til de nationale anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Region Nordjylland forudsætter, at projektet gennemføres indenfor rammerne af Landsoverenskomsten. Palliative teams For at styrke kvaliteten af den palliative indsats til patienter i terminale forløb samarbejder Thisted Kommunes hjemmepleje tæt med Det Palliative Team på Sygehus Thy- Mors. Organiseringen er bygget op omkring Det Palliative Team, som er tovholder, og et netværk af ressourcepersoner bestående af hjemmesygeplejerske og basissygeplejerske på sygehusafdelinger. Hensigten med netværket af ressourcepersoner er at give sygeplejersker med en særlig interesse for palliation mere viden omkring behandling, pleje og omsorg for patienter i palliativ behandling. Ressourcepersonerne er selv en aktiv del af behandling, pleje og omsorg på det pågældende arbejdssted samt fungerer som ressourceperson for kolleger og formidler af informationer fra Det Palliative Team, sådan at alle på arbejdsstedet er bekendt med tiltag og procedurer. Det Palliative Team tilbyder løbende uddannelse af ressourcepersonerne. Indsatsområde 2: Genoptræning Genoptræning Thisted Kommune og Regionen ønsker at kommunen i aftaleperioden når en fordeling mellem almen og specialiseret genoptræning på 70/30 %. Det er aftalt at der i 2011 skal være særlig fokus på dette område. Regionen er ansvarlig for at tage initiativ til en drøftelse af problemstillingen mellem Sygehus Thy-Mors, Thisted Kommune og den regionale administration.

5 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland 5 Indsatsområde 4: Forebyggelse og sundhedsfremme Infektionshygiejnisk rådgivning til kommunerne i Region Nordjylland De nordjyske kommuner har mulighed for at tilkøbe sig infektionshygiejnisk vejledning, rådgivning indenfor en række områder, herunder rådgivning og vejledning i forbindelse med patienter med multiresistente bakterier (udover MRSA) samt vejledning og undervisning på en række konkrete hygiejneområder. Der kan indgås bilaterale sundhedsaftaler mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner på dette område. Thisted Kommune ønsker at en dialog omkring køb af enkeltydelser. Henvisning fra Almen Praksis til kommunale rehabiliteringstilbud Med henblik på at understøtte det sammenhængende patientforløb, er det nødvendigt, at der er et velfungerende IT understøttet henvisningssystem. En national dynamisk henvisningsblanket som kan anvendes til henvisning fra Almen praksis til kommunerne, er under udarbejdelse i MedCom regi. Indtil denne henvisningsblanket foreligger, er det aftalt med de praktiserende læger, at de anvender en almindelig sygehushenvisning og omadresserer den til den konkrete kommune. Dette forudsætter, at den pågældende kommune har den IT snitflade der gør, at blanketten kan modtages. Thisted Kommune er i stand at modtage denne henvisningsblanket 1.maj 2011 Frivillige Sundhedsaftaler på kronikerområdet Region Nordjylland og kommunerne i Nordjylland har organiseret arbejdet med de tværsektorielle sammenhængende og styrkede patientforløb for mennesker med kroniske lidelser i den Nordjyske Kronikermodel. Opgaver og arbejdsdeling er beskrevet i en generel rammeaftale, sygdomsspecifikke sundhedsaftaler og formaliseres i frivillige tilslutningsaftaler mellem region og den enkelte kommune. Der foreligger sygdomsspecifikke sundhedsaftaler for KOL, Hjerte kar lidelser, Diabetes - type 2, Den samordnede demensudredningsmodel samt Osteoporose. Thisted Kommune og Region Nordjylland har 1. januar 2010 indgået tilslutningsaftale vedrørende: KOL, Hjerte-kar lidelser, Diabetes type 2. KOL-området er under revision og forventes genforhandlet primo Thisted Kommune har pt. bilateral aftale med Region Midt vedr. de gerontopsykiatriske patienter, indtil Region Nordjylland får opnormeret antallet af gerontopsykiatriske pladser i Thisted Kommune overvejer at indgå bilateral aftale på demensområdet med opstart i 2012, hvor det forventes, at Region Nordjylland har fået etableret den planlagte opnormering.

6 6 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland Den sygdomsspecifikke sundhedsaftale vedrørende Osteoporose er endnu ikke forhandlet med kommunerne, da Region Nordjylland ikke har finansiering til øgede medicinudgifter og skanninger på plads. Thisted Kommune har tilkendegivet, at man gerne indgår en tilslutningsaftale vedrørende Osteoporose, når Region Nordjylland er klar til det. Når der foreligger en godkendt sygdomsspecifik sundhedsaftale vedrørende Muskel Skellet lidelser, ønsker Thisted kommune at drøfte denne. Indsatsområde 5: Mennesker med sindslidelser Akutte socialpsykiatriske tilbud Psykiatrien i Region Nordjylland vil i aftaleperioden sikre, at der sker en drøftelse i regi af kontaktudvalgene vedrørende behov for kommunale akutte socialpsykiatriske tilbud til børn, unge og voksne. Thisted Kommune afdækker behovet lokalt og deltager efterfølgende gerne i regionale drøftelser. Akuttelefon Det er aftalt, at der aftaleperioden i regi af kontaktudvalget skal foregå en drøftelse vedrørende etablering af akuttelefon i Thisted Kommune for borgere, der udskrives fra Den psykiatriske Skadestue/Modtagelse. Kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Oversigt over kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder i forhold til indsatsområde 5 fremgår af bilag 1.

7 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland 7 Øvrige emneområder Mobil bioanalytikerordning Region Nordjylland og Thisted Kommune er enige om, at der i aftale perioden skal ske en udredning af mulighederne for oprettelse af mobil bioanalytikerordning. Regionen ønsker en udgiftsneutral model og Thisted Kommune vil gerne medfinansier ordningen. Både regionen og de øvrige nordjyske kommuner skal afklare de økonomiske perspektiver inden en mulig løsning drøftes nærmere. Misbrugsområdet Såfremt en borger har behov for misbrugsbehandling, kan borgeren selv henvende sig, uden forudgående visitations til misbrugscentret, Farverstræde 2, 7700 Thisted. Se også ovenstående vedr. bostøtten Kompas, der er et tilbud til dobbeltdiagnosticerede.

8 8 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland Bilag 1: Beskrivelse af kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder udenfor normal åbningstid vedr. indsatsområde 5, Mennesker med sindslidelse Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til voksne med sindslidelse Bostedet Algade. 16 pladser. Længerevarende botilbud til personer med svære psykiatriske problematikker. Døgndækket. SL Bofællesskabet Grønningen. 11 pladser. Længerevarende botilbud til personer med mellemsvære til svære psykiatriske problematikker. Døgndækket. SL 85 Trænings- og bostedet Dragskilde. 16 pladser. Midlertidige ophold til intensiv rehabilitering. Til yngre og midaldrende personer med psykiske lidelser. Døgndækket. SL Bofællesskabet Nørre Alle. 3 pladser plus 1 ekstern. Længerevarende botilbud til personer med psykiske lidelser. Ikke døgndækket. SL 85. Støttecenteret Refsvej Ca. 25 brugere. Hjemmevejledning samt fælles aktiviteter for personer med psykiske lidelser. SL 85 Drivhuset. Aktivitets- og værested for henholdsvis 35 (indskrevne brugere) og 50 personer (cafegæster). Åben ca. 75 timer pr uge. SL Støtte- kontaktpersonsordningen Ca. 25 brugere. Opsøgende indsats i forhold til personer med sindslidelse, som isolerer sig. Værestedet Hanstholm. Værested for ca. 50 personer med psykiske problemer og ensomhed. Støttekorpset Team Vestertorv Ca. 125 brugere. Hjemmevejledning for personer med psykiske problemer. Åben på hverdage i dagtimerne. SL Bostøtten Kompas Normeret til 14 pladser. Bostøtte til personer med dobbeltdiagnose, sindslidelse og misbrug, hvor sindslidelsen er hovedproblematikken. SL 85.

9 Bilateral sundhedsaftale mellem Thisted Kommune og Region Nordjylland 9 Beskrivelse af det/ de kommunale tilbud til børn og unge med sindslidelse Tilbud til børn og unge: Familierådgivningen, Thisted kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted, tlf : Undersøgelse efter Lov om Social Service 50 og foranstaltninger efter 52 foretages af Sagsbehandlersektionen. Familiebehandling og terapi foretages af Behandlersektionen. Visitation kan foretages til Ungdomspensionens akutværelse af Familierådgivningen. Døgnvagten. Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til sindslidende med samtidigt misbrug (dobbeltdiagnose), herunder beskrivelse af hvor misbrugsbehandlingen varetages. Såfremt en borger har behov for misbrugsbehandling, kan borgeren selv henvende sig, uden forudgående visitations til misbrugscentret, Farverstræde 2, 7700 Thisted. Se også ovenstående vedr. bostøtten Kompas, der er et tilbud til dobbeltdiagnosticerede Beskrivelse af henvisnings- og henvendelsesmuligheder udenfor almindelig åbningstid Nattelefon fra kl på tlf.nr En kontaktmulighed i nattetimerne for personer med psykiske problemer, og som er bosiddende i Thisted Kommune. Samt for pårørende i belastede situationer. Åben kl alle årets dage. Der kan ringes anonymt, hvis det ønskes. Der tilbydes en god snak pr telefon samt hjælp til at skaffe kontakt til det behandlende- eller sociale system, næste dag, hvis det ønskes. Der er ikke mulighed for at tilbyde overnatning. SL 85. Vedr. børn og unge under 18 år er der mulighed for at kontakte en kommunale sagsbehandler på en akuttelefon, der er kendt af det lokale politi på tlf. nr eller 114. Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til børn og unge med sindslidelse Den sociale Døgnvagt kontaktes via Politiet tlf Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til sindslidende med samtidigt misbrug (dobbeltdiagnose), herunder beskrivelse af hvor misbrugsbehandlingen varetages. Såfremt en borger har behov for misbrugsbehandling, kan borgeren selv henvende sig, uden forudgående visitations til misbrugscentret, Farverstræde 2, 7700 Thisted. Se også ovenstående vedr. bostøtten Kompas, der er et tilbud til dobbeltdiagnosticerede Beskrivelse af henvisningsog henvendelsesmuligheder udenfor almindelig åbningstid Nattelefon fra kl på tlf.nr En kontaktmulighed i nattetimerne for personer med psykiske problemer, og som er bosiddende i Thisted Kommune. Samt for pårørende i belastede situationer. Åben kl alle årets dage. Der kan ringes anonymt, hvis det ønskes. Der tilbydes en god snak pr telefon samt hjælp til at skaffe kontakt til det behandlende- eller sociale system, næste dag, hvis det ønskes. Der er ikke mulighed for at tilbyde overnatning. SL 85. Vedr. børn og unge under 18 år er der mulighed for at kontakte en kommunale sagsbehandler på en akuttelefon, der er kendt af det lokale politi på tlf. nr eller 114.

10

Bilateral sundhedsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Brønderslev Kommune 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Morsø Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Morsø Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Morsø Kommune og Region Nordjylland Morsø Kommune 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Morsø Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral sundhedsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse Indledning.....................................................................................................

Læs mere

Udkast til Bilateral Sundhedsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland

Udkast til Bilateral Sundhedsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland Udkast til FORSIDE: Bilateral sundhedsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland ( billeder, logoer mv. indsættes) Version november 2010 Side 1 af 7 Udkast til Indholdsfortegnelse Indledning...3

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Læsø Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden 1 REGION HOVEDSTADEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 17. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Frederikssund

Læs mere

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 / Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 Social behandling af alkohol - og stofmisbrug Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens opbygning

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Halsnæs Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Halsnæs Kommune og Region Hovedstaden 1 REGION HOVEDSTADEN HALSNÆS KOMMUNE 24. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Halsnæs Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Halsnæs Kommune

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen. Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme

Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen. Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme Tirsdag den 11. oktober 2011 Oplægsholderen Alice Morsbøl, kontorchef Regional koordinerende funktion,

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET. Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET. Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET Onsdag den 20. august 2008 Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde

Læs mere

Implementering af forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft. Region Syddanmark og de 22 kommuner

Implementering af forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft. Region Syddanmark og de 22 kommuner Implementering af forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft Region Syddanmark og de 22 kommuner 1 Baggrund Baggrund i Kræftplan III fra 2010 Herunder Sundhedsstyrelsens Forløbsprogram

Læs mere

Implementering af specialiseringsniveauer hvordan? v/ledende terapeut Mette Schrøder. Regionshospitalet Hammel Neurocenter

Implementering af specialiseringsniveauer hvordan? v/ledende terapeut Mette Schrøder. Regionshospitalet Hammel Neurocenter Implementering af specialiseringsniveauer hvordan? v/ledende terapeut Mette Schrøder Regionshospitalet Hammel Neurocenter Fire specialiseringsniveauer Almen genoptræning Basalt niveau Avanceret niveau

Læs mere

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET Som led i udmøntningen af ældremilliarden til løft af ældreområdet er det besluttet, at der efter et år skal gennemføres en erfaringsopsamling. Som det fremgår af tilsagnsbrevet, er det et krav til alle

Læs mere

Forløbsoversigter for den ældre medicinske patient

Forløbsoversigter for den ældre medicinske patient Forløbsoversigter for den ældre medicinske patient 2. oktober 2012. 1 Indholdsfortegnelse: 1 Forord og indledning... 3 2 Forløbsoversigt for indsatsen før evt. ambulant forløb eller indlæggelse... 4 3

Læs mere

Ansøgning om økonomisk tilskud til. forstærket indsat til borgere med kronisk sygdom

Ansøgning om økonomisk tilskud til. forstærket indsat til borgere med kronisk sygdom Ansøgning om økonomisk tilskud til forstærket indsat til borgere med kronisk sygdom Titel Etablering og udvikling af kronikerindsats i Jammerbugt kommune for borgere med hjertesygdom, KOL og diabetes.

Læs mere

Uddybet implementeringsplan jf. Implementering af forløbsprogrammet for rehabilitering og palliation ifm. kræft kap. 9

Uddybet implementeringsplan jf. Implementering af forløbsprogrammet for rehabilitering og palliation ifm. kræft kap. 9 Implementeringsplan for forløbsprogrammet vedr. rehabilitering og palliation ifm. kræft Implementeringen af forløbsprogrammet kræver en koordineret tværfaglig og tværsektoriel indsats, og forankres i sundhedsaftaleregi.

Læs mere

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Ældre- og værdighedspolitikken retter sig både mod borgere over 65 år og borgere med pleje og behandlingsbehov. Eksempelvis alvorligt syge i alle aldre, der har behov

Læs mere

Kvalitetsstandard Sygepleje. Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandard Sygepleje. Skanderborg Kommune Kvalitetsstandard Sygepleje Skanderborg Kommune. Indhold Forord... 3 Kvalitetsstandard - sygepleje... 4 2 Forord Denne kvalitetsstandard skal give borgerne en overordnet information om Skanderborg Kommunes

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Sundhedsaftale om indsatsen for voksne med sindslidelse Indsatsområde: Behandling og Pleje Proces: Opdateret august 2014 Indsatsen vedrørende voksne med sindslidelse

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Fredensborg Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Fredensborg Kommune og Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN FREDENSBORG KOMMUNE 16. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Fredensborg Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Fredensborg

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Beskrivelse af klinisk undervisningssted kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Lokalpsykiatrien Vejle Juni 2016

Læs mere

PLO s politik vedr. samarbejdet med kommunerne

PLO s politik vedr. samarbejdet med kommunerne PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 28-11-2015 Sagsnr. / Dok.nr. 2015-913 / 1116971 PLO s politik vedr. samarbejdet med kommunerne Indledning Der sker i disse år en omstilling i sundhedsvæsenet hen

Læs mere

Informationspjece. Tilbud til borgere i psykisk krise Rudersdal Kommune. Juni 2014

Informationspjece. Tilbud til borgere i psykisk krise Rudersdal Kommune. Juni 2014 Informationspjece Tilbud til borgere i psykisk krise Rudersdal Kommune Juni 2014 2 Information om tilbud til borgere i psykisk krise i Rudersdal Kommune Indholdsfortegnelse: Indledning..4 Hjælp ved akutte

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Parterne er enige om, at det er en afgørende forudsætning, at almen praksis aktivt inddrages i realiseringen af sundhedsaftalens mål og intentioner.

Parterne er enige om, at det er en afgørende forudsætning, at almen praksis aktivt inddrages i realiseringen af sundhedsaftalens mål og intentioner. REGION HOVEDSTADEN GRIBSKOV KOMMUNE 16. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Gribskov Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Gribskov Kommune

Læs mere

Parterne er enige om, at det er en afgørende forudsætning, at almen praksis aktivt inddrages i realiseringen af sundhedsaftalens mål og intentioner.

Parterne er enige om, at det er en afgørende forudsætning, at almen praksis aktivt inddrages i realiseringen af sundhedsaftalens mål og intentioner. REGION HOVEDSTADEN HØRSHOLM KOMMUNE 25. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hørsholm Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Hørsholm Kommune

Læs mere

Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse. Region Syddanmark og de 22 kommuner 05-11-2007

Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse. Region Syddanmark og de 22 kommuner 05-11-2007 Indsatsen for børn i familie med et menneske med en sindslidelse 1 Region Syddanmark og de 22 kommuner Aftalens tilblivelse og revision Organisatorisk: Arbejdsgruppen Intensivt tidsforløb Drøftelser og

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Rødovre Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Rødovre Kommune og Region Hovedstaden REGION HOVEDSTDEN RØDOVRE KOMMUNE 22. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Rødovre Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Rødovre Kommune og

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Konkretisering af Samarbejdsaftale om indlæggelse og udskrivning på sindslidendeområdet

Konkretisering af Samarbejdsaftale om indlæggelse og udskrivning på sindslidendeområdet Afdeling Nord, Psykiatrien i Region Nordjylland Konkretisering af Samarbejdsaftale om indlæggelse og udskrivning på sindslidendeområdet 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Baggrund for konkretiseringen

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Effekt af trænende hjemmepleje Sammenhæng til vision 2018: Hverdagsrehabiliterende indsatser, som Trænende Hjemmepleje er en del af, giver borgerne mulighed

Læs mere

Specifikke kommunale sundhedsaftaler. mellem Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune 2011-2014

Specifikke kommunale sundhedsaftaler. mellem Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune 2011-2014 4. november 2010 Specifikke kommunale sundhedsaftaler mellem Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune 2011-2014 1 Indholdsfortegnelse Specifikke aftaler vedr. værdier, samarbejde og organisering... 3 Specifikke

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning

Kvalitetsstandard for aflastning Kvalitetsstandard for aflastning 1 Kvalitetsstandard for aflastning Område Randers Kommune tilbyder aflastningsophold til nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

Patientrettet forebyggelse i Horsens Kommune Februar 2015

Patientrettet forebyggelse i Horsens Kommune Februar 2015 Patientrettet forebyggelse i Horsens Kommune Februar 2015 Sundhed i det nære I Horsens Kommune har der været tænkt sundhed ind i det nære igennem 20 år Det er der hvor børn, unge og borgere lever hverdagslivet,

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Spørgsmål angående rehabilitering, senfølger, opfølgende kontroller og sammenhængende

Spørgsmål angående rehabilitering, senfølger, opfølgende kontroller og sammenhængende Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6012 Web www.regionh.dk Spørgsmål

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region:

Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region: Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region: 1 Ansøger Sund i Brøndby, Social- og Sundhedsforvaltningen, Brøndby Kommune 2 Kontaktperson/projektleder

Læs mere

Esbjerg Døgnrehabilitering. Rehabilitering og genoptræning af ældre nytter det?

Esbjerg Døgnrehabilitering. Rehabilitering og genoptræning af ældre nytter det? Esbjerg Døgnrehabilitering Rehabilitering og genoptræning af ældre nytter det? Baggrund for etablering af projekt Esbjerg Døgnrehabilitering Tænker nyt i forhold til de midlertidige boliger Intensiv træningsforløb

Læs mere

3. november 2015. Notat vedr. kommunale akutfunktioner

3. november 2015. Notat vedr. kommunale akutfunktioner 3. november 2015 Notat vedr. kommunale akutfunktioner Dette notat er godkendt i Temagruppen for behandling, pleje, træning og rehabilitering 3/11/15 som en 1. version. Der pågår arbejde med en 2. version

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Det Nære Sundhedsvæsen offentliggøres den 15-16 marts.

Det Nære Sundhedsvæsen offentliggøres den 15-16 marts. Det Nære Sundhedsvæsen offentliggøres den 15-16 marts. 15-03-2012 Kommunernes sundhedsopgaver Palliation Patientrettet forebyggelse Tidlig indsats rehabilitering kronisk sygdom Borgerrettet forebyggelse

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Arbejdet med ny sundhedsaftale i den nordjyske optik

Arbejdet med ny sundhedsaftale i den nordjyske optik Arbejdet med ny sundhedsaftale i den nordjyske optik 6. Februar 2014 Direktør Bente Graversen, Aalborg Kommune Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Den fælleskommunale struktur på sundhedsområdet, KKR

Læs mere

Serviceinformation. Sygepleje

Serviceinformation. Sygepleje Serviceinformation Sygepleje Lolland Kommunes overordnede kvalitetsmål At borgeren oplever en helhedsorienteret, målrettet og faglig kvalificeret indsats ved kontakt til henholdsvis Visitation og Leverandør

Læs mere

Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet.

Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet. Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet. Indledning. I Randers Kommune arbejdes der allerede på nuværende tidspunkt med rehabilitering på flere fronter.

Læs mere

Kvalitetsstandard for Korttidscenter. Med Korttidspladser og Rehabiliteringsklinik

Kvalitetsstandard for Korttidscenter. Med Korttidspladser og Rehabiliteringsklinik Kvalitetsstandard for Korttidscenter Med Korttidspladser og Rehabiliteringsklinik Definitioner Hvad består et Korttidscenter af? Korttidsplads: Et døgntilbud, hvor der kan tilbydes en målrettet specifik

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 7. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S Møde nr. 3 Medlemmer: Arly Eskildsen

Læs mere

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Birkeparken Kejlstrupvej 32 A 8600 Silkeborg www.birkeparken.silkeborgkommune.dk

Læs mere

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til voksne med sindslidelse. ÆH Handicapafdelingen

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Information til patienter, der indlægges på et psykiatrisk sengeafsnit

Information til patienter, der indlægges på et psykiatrisk sengeafsnit Information til patienter, der indlægges på et psykiatrisk sengeafsnit Kære læser Denne pjece henvender sig til patienter, der indlægges på et psykiatrisk sengeafsnit i Psykiatrien i Region Nordjylland.

Læs mere

1. Hospitalsenheden Vest

1. Hospitalsenheden Vest 1. Hospitalsenheden Vest 1.1. Geriatrisk Team 1.2. Palliativt Team 1.3. KOL- team og iltsygeplejerske 1.4. Mobil Bioanalytiker 1.5. Peritonal dialyse 1.6. Hjemmehæmodialyse 1.7. Gerontopsykiatrisk Team

Læs mere

Målgruppen er unge mennesker med autisme i alderen fra 18 år, idet 4 af pladserne dog kan anvendes til unge i alderen 16-18 år.

Målgruppen er unge mennesker med autisme i alderen fra 18 år, idet 4 af pladserne dog kan anvendes til unge i alderen 16-18 år. Partnerskabsaftale om autismetilbud i Horsens Horsens Kommune og Region Midtjylland indgår hermed aftale om fremtidigt samarbejde på det specialiserede socialområde, konkret på autismeområdet. Partnerskabsaftalen

Læs mere

Udkast til Bilateral Sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland

Udkast til Bilateral Sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland Udkast til Bilateral Sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland FORSIDE: Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland ( billeder, logoer mv. indsættes) Bilateral

Læs mere

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Dato: 25. august 2015 Brevid: 2579762 Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemmeside, hvor faktabokse og links

Læs mere

1. Vision for Sundhedsaftalen 2015-18

1. Vision for Sundhedsaftalen 2015-18 1. Vision for Sundhedsaftalen 2015-18 Sundhedssamarbejdets værdier Sundhedsaftalen er rammen om et forpligtende samarbejde, hvor kommuner og region sammen med almen praksis sætter fælles mål, som vi arbejder

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

8. HANDICAP- OG PSYKIATRI

8. HANDICAP- OG PSYKIATRI 8. HANDICAP- OG PSYKIATRI Politikområdet Handicap og Psykiatri omfatter tilbud som fx støtte i eget hjem, botilbud, beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud til voksne med betydelig nedsat

Læs mere

Samlet for alle udvalg -4.275-4.275-4.275-5.506

Samlet for alle udvalg -4.275-4.275-4.275-5.506 Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget 2015 2016 2017 2018 Social- og Sundhedsudvalget 502.03.01.15 Etablering af socialt akuttilbud for borgere med psykiske lidelser -1.415-1.415-1.415-2.646 503.03.01.15

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi

Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi Høringspart Forslag Bemærkning Ændring Kommuner Holstebro og Silkeborg kommuner En tydeligere definition af, hvad specialisering er og af regionens

Læs mere

Profil- og funktionsbeskrivelse for primærsygeplejerske i Hjemmeplejen

Profil- og funktionsbeskrivelse for primærsygeplejerske i Hjemmeplejen 1 Profil- og funktionsbeskrivelse for primærsygeplejerske i Hjemmeplejen Sundhedsafdelingen 2 Indhold Profil- og funktionsbeskrivelse for primærsygeplejerske i Vallensbæk Kommunes hjemmesygepleje... 3

Læs mere

Borgerens Plan. Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren

Borgerens Plan. Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren Borgerens Plan Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren Borgerens Plan Strategierne & Visionerne Et sundhedsvæsen der er Borgerinddragende Borgernært Sammenhængende

Læs mere

Daghusene. Daghus Morsø og Daghus Thisted er socialpsykiatriske behandlings og træningstilbud efter 104 i serviceloven.

Daghusene. Daghus Morsø og Daghus Thisted er socialpsykiatriske behandlings og træningstilbud efter 104 i serviceloven. Daghusene Daghus Morsø og Daghus Thisted er socialpsykiatriske behandlings og træningstilbud efter 104 i serviceloven. Daghusene er ikke et blivende sted, men et tilbud i en planlagt periode. Der er fælles

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Kompetenceudvikling i den palliative indsats Det Palliative Team, Thisted

Kompetenceudvikling i den palliative indsats Det Palliative Team, Thisted Kompetenceudvikling i den palliative indsats Det Palliative Team, Thisted Temadag Aalborg 20. april 2010 Kirsten Haaber cand.mus.terp., MCP, psykoterapeut, Disposition Palliation? Definition af kompetence

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson Den koordinerende indsatsplan Informationspjece til fagperson Tovholder Fagpersonen er tovholder på forløbet med en koordinerende indsatsplan og sikrer i samarbejde med borger, pårørende og relevante fagprofessionelle,

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Kommunaleog regionale synspunkter på barrierer og muligheder med koordinerende indsatsplaner

Kommunaleog regionale synspunkter på barrierer og muligheder med koordinerende indsatsplaner Koordinerende indsatsplaner for personer med psykisk lidelse og samtidigt stofmisbrug/ alkoholafhængighed REGIONAL TEMADAG 16. SEPTEMBER 2014 Kommunaleog regionale synspunkter på barrierer og muligheder

Læs mere

Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune

Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune Næstved Kommune Borger og Udvikling www.naestved.dk Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune Mødedato 2. december 2014 Tid 13.00 14.30 Sted Sundhedscentret Mødedeltagere Anne Planck,

Læs mere

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune 2012-2022 VISIONER OG MÅL for den psykosocial indsats i Rudersdal Kommune 2012-2022 Indledning Rudersdal

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 10.12. 2013, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 4,

Læs mere

Vejledning for personers adgang til tilskudsberettiget psykologbehandling

Vejledning for personers adgang til tilskudsberettiget psykologbehandling Dato 13-06-2016 Sagsnr. 4-1012-51/11 Vejledning for personers adgang til tilskudsberettiget psykologbehandling Indledning Det følger af sundhedsloven 69, at regionsrådet yder tilskud til behandling hos

Læs mere

Plenum 2 Prioritering og samarbejde på sundhedsområdet

Plenum 2 Prioritering og samarbejde på sundhedsområdet Plenum 2 Prioritering og samarbejde på sundhedsområdet torsdag den 10. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center Kommunaløkonomisk Forum 2013 10.

Læs mere

d. Ældre... 41 e. Mennesker med kronisk sygdom...43 f. Styrket indsats på kræftområdet...43 Videndeling og kommunikation...45

d. Ældre... 41 e. Mennesker med kronisk sygdom...43 f. Styrket indsats på kræftområdet...43 Videndeling og kommunikation...45 Indholdsfortegnelse Samspil og sammenhæng... 5 Sundhed en fælles opgave... 6 Læsevejledning... 11 Det generelle... 12 Målgruppe... 12 Synliggørelse... 12 Borger-/patientrettet information og rådgivning...

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen

Dialogbaseret aftale mellem. Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen Dialogbaseret aftale mellem Sundhedsplejen v/karen Stenstrup og Børn & Unge, Familie & Rådgivning v/mette Andreassen 2016 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der

Læs mere

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE I N PUT TIL T E MADRØFTELSE Det nære sundhedsvæsen Kommunernes sundhedsindsats er vokset siden kommunalreformen. Hvor kommunerne i mange år har arbejdet med sundhedstjenester til børn, arbejder alle kommuner

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Videreførelse af Hjerneskadeteam 1. Resume Etablering og udviklingen af Hjerneskadeteamet

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

Patientsikkerhed i Næstved Kommune. Årsberetning 2015. om utilsigtede hændelser

Patientsikkerhed i Næstved Kommune. Årsberetning 2015. om utilsigtede hændelser Sagsnr.: 27.66.08-G01-21-16 Dato: 01-04-2016 Sagsbehandler: Camilla Kit Clausen Patientsikkerhed i Næstved Kommune Årsberetning 2015 om utilsigtede hændelser Side 1 af 8 Indhold 1.0 Indledning og lovgrundlag...3

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Ishøj Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Ishøj Kommune og Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN ISHØJ KOMMUNE 20. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Ishøj Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Ishøj Kommune og Region

Læs mere

Aalborg på forkant. Inspiration fra Danmark. Velfærdsinnovative projekter fra ældre- og handicapområdet i Aalborg Kommune

Aalborg på forkant. Inspiration fra Danmark. Velfærdsinnovative projekter fra ældre- og handicapområdet i Aalborg Kommune Aalborg på forkant Inspiration fra Danmark Velfærdsinnovative projekter fra ældre- og handicapområdet i Aalborg Kommune Vi fremmer borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen

Læs mere

Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER

Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER Indledning Albertslund, Brøndby og Glostrup kommuner har siden 2007 haft et samarbejde om udførelse af opgaven:

Læs mere

Notat om korttidspladser i Randers Kommune

Notat om korttidspladser i Randers Kommune Notat om korttidspladser i Randers Kommune Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og ambulante kontakter på sygehuset for aldersgruppen 65+ konkluderede blandt andet, at der er behov for at

Læs mere

Slutevaluering af forebyggelsesprojekt vedr. udgående Akut-team på Herlev Hospital i samarbejde med Egedal, Gladsaxe og Herlev kommuner

Slutevaluering af forebyggelsesprojekt vedr. udgående Akut-team på Herlev Hospital i samarbejde med Egedal, Gladsaxe og Herlev kommuner Planlægningsafdelingen Til: Region Hovedstaden Herlev Hospital Herlev Ringvej 75 2730 Herlev Telefon 44 88 40 00 lokal 84698 Fax 44 88 43 43 Mail Petben01@heh.regionh.dk Dato: 23. juni 2009 Slutevaluering

Læs mere

Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven:

Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven: Ydelseskatalog for socialpædagogisk vejledning efter 85 i Serviceloven: Indledning: I dette ydelseskatalog beskrives de ydelser, Ishøj Kommune tilbyder inden for rammerne af Servicelovens (SEL) 85. Ydelseskataloget

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere