Indsigelsesskema Dispensation for overskridelse af byggefelter af Skovhusene Stisafer og 1-11

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indsigelsesskema Dispensation for overskridelse af byggefelter af Skovhusene Stisafer 88-110 og 1-11"

Transkript

1 Indsigelsesskema Dispensation for overskridelse af byggefelter af Skovhusene Stisafer og 1-11 Lokalplan: HL10 Naboorienteringen samt partshøringen har været fremlagt i perioden: J.nr. 14/17656 Ved indsigelsesperiodens udløb var der indkommet følgende indsigelser: 6 Dato Nr. Indsiger Resumé af indsigelser Administrationens bemærkninger 1 Stisager 96 A, Pelle Brydegaard Sørnsen Det at lovliggøre alle overtrædelser kan principielt have medført fordele for de overtrædende og værdiforringelser for deres naboer. Derfor pågældende brev (naboorienteringen) tvivl om lokalplanens nytte og usikkerhed i forhold til fremtidig brug. Besluttes på MTU. Lokalplanen er fortsat gældende Brevet vækker i sig selv utryghed. Dels fordi det dokumenterer hvor lidt Center for Miljø og Teknik har haft styr på bygningsplaceringerne, men også på grund af den opfølgende kommunikation. Der burde vel egentlig være tale om en undskyldning og muligvis tilhørende kompensation for de gener, som den sløje kontrol har medført. Det er beklageligt at der er sket denne overskridelse, som skrevet har GK ikke været bekendt med overskridelsen før klagen. Derfor har GK handlet ud fra den overbevisning, at der ikke var behov for/krav om naboorientering og dispensation i forbindelse med placering af byggerierne. Dette er Natur- og Miljøklagenævnet ikke enige i, hvilket der rettes op på nu. Vil gerne have adgang til den omtalte afgørelse fra Natur og miljøklagenævnet. GK vil gerne eftersende den.

2 2 Stisager 110, Isma & Usman Syed Under intet tidspunkt har vi fået at vide, at vores byggeri er placereret udenfor byggefeltet, hvilket er vores ret til selv at kunne fastlægge husets placering korrekt. I forbindelse med grovafsætning af huset i uge 33, har vi konstateret, at huset var for tæt på vejen ved Stisager, samt for langt tilbage på vestsiden. Vi kontakter landspektøren og spørger hvorfor og hvad der kræves for at få flyttet placeringen og bliver henvist til kommunen. De siger, at huset er placeret ift. GPS målinger og ikke kan placeres forkert. Kommunen har henvist til LP HL10 kap Den maksimale højde af ny bebyggelse må ikke overstige 10 m og den enkelte bygning må ikke opføres med den højde, der overstiger afstanden til nærmeste hus. Hus nr. 108 er 9,95 meter højt. GK har netop været meget opmærksomme på dette kapitel for at få mest muligt luft mellem husene. Når nr. 108 er 9,95 meter højt, skal der minimum være 9,95 meter mellem husene, derfor overskrider nr. 110 byggefeltet. Der er jf. situationsplanen 10 m mellem 108 og 110. Dette har generelt været et puslespil, specielt for placering af de sidste bygninger, nr. 110 er en af de sidste bygninger. Denne grov fejlbehandling sætter os i en dårlig situation og derfor skal det kompenseres økonomisk. Vores forventning er: Alternativt 1 Den 27/ har vi skrevet til Louise Valeur omkring opsætning af 2 ekstra fag af de grønne vægge, som er videresendt til Byg. Der er tidligere givet dispensation for disse grønne fag ved Stisager 106B samt ved rækkehusene. Ved Stisager 106B er de i forvejen betalt af kommunen. Da der grundet fejlplacering af vores hus, er frit udsyn til busstopsstedet på modsat side af Birkeskoven, så bedes I venligst opsætte 2-3 ekstra grønne vægge, beplantet, så vi ikke har udsyn til dette. Placering skal være i samarbejde med os, så vi sikrer det løser problemet Der opsættes en færdig bøgehæk med grogaranti, i min. 150cm højde på indersiden af træerne langs Stisager/vores privatzone ifølge aftale med os dette for at sikre der ikke er udsyn til vores hus samt sydterrasse, fra Stisager Udvalgets beslutning. Hegn fremgår ikke af beplantningsplanen, der skal søges dispensation til dette. Jf. anlæg er der tidligere blevet talt om dette, hvor indsiger har fået besked på at dette skal være for egen regning. Rækkehusene har fået dispensation, hegnet er betalt for egen regning. Jf. Anlæg er en bøgehæk ikke en del af skoven, som er det koncept der for området.

3 De træer som er tæt på vores vestterrasse, omplantes til andre steder, evt. mellem Stisager 108 og 110. Det kan vurderes sammen med os Der plantes x antal ekstra træer foran skuret ved Stisager 108 og på hjørnet af Indgangen til Stisager. Dette for at sikre, at vi ikke skal kigge på grønne støjvægge, men få fornemmelse af noget skovareal. Beplantningsudvalget for Skovhusene skal jf. Anlægsafdelingen, medio januar fremkomme med en plan for placering af 70 træer. Beplantningsudvalget står frit for hvor disse træer skal placeres efter aftale med Anlæg. GK betaler for de 70 træer. Alternativt 2 Kompensere økonomisk med et beløb på kr , som kan være med til at dække ovenstående tilpasninger, for at sikre en forbedring af husets placering samt resterende for det økonomisk tab vi vil opleve ved et en ejendomsvurdering og evt. salg. Vi kan således selv igangsætte og stå for arbejdet og sikre det bliver udført korrekt. Vores forventning er at ovenstående skal ske på Kommunens regning og skal ikke erstattes af de allerede bestemte antal eller placeringer af træer, som Grundejerforeningen er ved at udarbejde. Disse krav er alene for at sikre en forbedring af den situation vi er havnet i, fordi Kommunen ikke har gjort os opmærksom på overtrædelsen af byggefeltet og som vi selv har påpeget, som har stor betydning for husets ydre samt vores grundlag for køb af et hjørnegrund. Det er kommunens ansvar at give borgerne rettidigt information og vores ret til at beslutte derefter. 3 Stisager 1A & 1B, 1B:Charlotte Knudsen & Ulrik Nielsen, 1A:Melanie Wraa & Christian Puls Begge huse har som central del af huset en 1. sals stue med store vindues hjørnepartier (panoramavinduer), der netop er placeret i forhold til lokaleplanen og udbudsmaterialet mod træområde, så uanset senere tilkommende bebyggelser, der følger samme lokalplan, så ville stuerne vedvarende kunne benyttes uden direkte indkig og med udsigt til træer og ikke Jf. kap. 8.4 Indenfor alle lokalplanens delområder må etableres en privatzone på indtil 3 m fra boligbebyggelsernes facader, der må benyttes som privat opholdsareal. Privatzonen skal gives en hensigtsmæssig udformning, sådan at eksempelvis runde afskæringer ved

4 direkte ind i mur på nabohus. De pågældende panoramavinduer udgør således en central del af husenes indretning og særlige værdi, men med flytning af byggefelt på Stisager 11 (matr. 8cc) står der nu bygning ind over det anlagte træområde og direkte foran disse vinduespartier på Stisager 1A og B (matr. 8bc). bygningshjørner undgås. Se tillige eksemplerne side 36.. Der er givet en godkendelse på en privatzone til Stisager 11 mod Stisager 1A & 1B på 1,5 m. Jf. kap Ny boligbebyggelse skal placeres indenfor byggelinier/ -felter som vist på Kortbilag 6 - Lokalplanområdets opdeling etc.. Er ikke opfyldt. Jf. kap Den maksimale højde af ny bebyggelse må ikke overstige 10 meter og den enkelte bygning må ikke opføres med en højde, der overstiger afstanden til nærmeste hus.. Der er henholdsvis 13,5 m fra Stisager 11 til 1A, tilsvarende er der 16 m fra Stisager 11 til 1B. Ligeledes blev terrassedelen i stueplan for Stisager 1A og B (matr. 8bc) placeret efter, at der ikke var andre beboere, der havde direkte indgang foran panoramavinduerne/terrassen til Stisager 1 og B (matr. 8bc), altså at der ville vedvarende ville være en følelse af privatzone ved brug af stue og terrasse, uanset den fortsatte udbygning af område 1A i Lokalplan HL10. (Panoramavinduer og terrasse ses af bilag 1, billede 1) Flytningen af byggefeltet på Stisager 11 på matr. 8cc medfører at beboerne på Stisager 1 A og B (matr. 8bc): 1) Mister følelsen af privatzone ved brug af stue - får direkte indkig i stue fra naboejendom, Stisager 11 (matr. 8bb) på trods af, at bygherre ved design og placering af Stisager 1A og B netop forsøgte at undgå dette ved at designe huset og placering ud fra lokalplan HL10 2) Mister luft og udsigt til det træ-område, som Stisager 1A og B (matr. 8bc) er tegnet og placeret efter i henhold til lokalplan HL10, delområde 1A (ses af vedlagte lokalplan). GK kan ikke bestemme hvor indgangene til bygningerne er placeret så længe at indgangene er placeret indenfor privatzonen jf. kap Der er henholdsvis 13,5 m fra Stisager 11 til 1A, tilsvarende er der 16 m fra Stisager 11 til 1B. Synsfelt fra Stisager 1A og 1B er blevet flyttet længere mod nord da Stisager 3 ligeledes er flyttet tilsvarende mod øst.

5 3) Har andre beboere gående til og fra deres respektive ejendomme umiddelbart udenfor panoramavinduer og terrasse på Stisager 1A og B (matr. 8bc). Dette vil medføre ekstremt generende indkig i vores privatsfære hver eneste gang beboere og gæster ankommer og forlader matr. 8cc. GK kan ikke bestemme hvor indgangene til bygningerne er placeret så længe at indgangene er placeret indenfor privatzonen jf. kap Samlet set vurderes det, at flytningen af byggefelt på Stisager 11 (matr. 8cc) får konsekvens for brugssituation og salgsværdien af husene på Stisager 1A og B, da flytningen af feltet, samt tilladelse til flytning af indgangsparti ind over tidligere trægrænse bevirker at det designmæssige særkende ved Stisager 1A og B går fra at være udsigtspunkt i huset til at være udstillingspunkt for naboer. Vi er opmærksomme på, at der er flere tilfælde, hvor byggefelterne er overskredet ift. Lokalplanen HL10 dog synes ingen af de øvrige ændringer at være til gene for naboerne, og det må konstateres at de primære overskridelser synes at være i forbindelse med byggerierne af Stisager 11, 9, 7 og 3 altså i bebyggelserne omkring Stisager 1A og B. Der er taget et stort hensyn til bygherren, der bebygger alle tre matrikler på Stisager 11, 9 og 7 (matr. 8cc, 8cd og ce), som vi må konstatere har fået sine ønsker opfyldt, så de tre huse ligger mest fordelagtigt i forhold til hinanden, men klart på bekostning af placeringen mellem Stisager 11 (matr. 8cc) og Stisager 1A og B (matr. 8bc). At Glostrup kommune først er blevet opmærksom på at Matr.nr 8cc er rykket 5 meter i forhold til byggefeltet da de har modtaget klagen, vidner ligeledes om, at der ikke er taget hensyn til luft og frihed i forhold til Matr.nr 8cb. Det er rigtigt, at overskridelserne af byggefelterne er størst på de sidst bebyggede grunde (3,7,9 og 11). GK mener netop at der er taget hensyn til 1A & 1B idet der er kommet større afstand til Stisager 3 (før 6 m nu 10 m). Der bliver 22 m fra 1B til det overskredet byggefelt på Stisager 11, og 16 m fra 1B til det overskredet byggefelt på Stisager 11. Der er 12,2 m mellem Stisager 9 og 11 og 8,2 m mellem Stisager 7 og 9. Da GK har troet at husene lå inden for byggefeltet, har GK henledt sin opmærksomhed til kap. 6.20, afstanden (luften samt beplantningen) mellem husene.

6 Ydermere har Center for Miljø og Teknik givet dispensation til at omlægge adgangsstierne til matr. 8cc, så de kommer til at gå direkte ind over fællesarealet ved matr. 8cbs sydside. Den planlagte indgang til Matr.nr 8cc ind forbi Matr.nr. 8cb rykket i forhold til udbudspapirerne og dermed ekstremt uhensigtsmæssigt placeret i forhold til privatzonen direkte ind forbi panoramavinduerne fra begge stuer i Matr.nr 8cb. I forhold til Lokalplan HL 10, delområde 1A er det meget tydeligt hvor kommende indgangspartier skal placeres. Mulige løsninger: Med afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet må det konstateres, at dispensationen fra Glostrup Kommune til bygherre på Stisager 11 (matrikel 8cc) ikke har fulgt den af lovgivningen definerede proces for dispensation. Det er vores udgangspunkt, at byggeriet på matrikel 8cc flyttes tilbage indenfor byggefeltet og indgangspartierne flyttes som beskrevet i samme lokalplan og udbudsmateriale. Vi mener, at det økonomiske og procesmæssige tovtrækkeri forbundet med ovenstående kan løses ved at få en arkitekt til i samarbejde med beboerne på Stisager 1A og B og Glostrup Kommune at designe og opføre løsninger på husene på Stisager 1A og B, der kompenserer for den tabte brugs- og salgsværdi for beboerne på Stisager 1A og B. Dette forudsætter, at arkitekten udpeges af Stisager 1A og B og at beboerne holdes udgiftsneutrale både hvad angår arkitektbistand, løsning og opførelse. GK har ikke givet dispensation til at omlægge adgangsstien til Stisager 11. GK kan ikke bestemme hvor indgangene til bygningerne skal være placeret så længe at indgangene er placeret indenfor privatzonen kap TMU beslutning TMU beslutning 4 Stisager 7,9,og 11 Resat Dudus 1. Afstanden mellem de anførte byggefelter skulle have været min. 10 m. 2. Stisager 11 skygger ikke mere end hvad Stisager 3 ville gøre hvis denne også var placeret indenfor byggefeltet. Se vedlagt

7 5 Stisager 108 Gert Abildskov tegning. 3. Det ville være umuligt at designe et dobbelt hus på nr. 3, 7 9 og 11 hvis man skulle bygge indenfor de anførte byggefelter pga. afstanden imellem hver bygning. 4. De anførte byggefelter gør at der fremkommer en ulige balance for hvert selvstændigt Projekt/hus da man skal tilpasse sig de allerede opførte bygninger. 5. Vi mener at der skal gælde lige vilkår for alle. Det vi har vægtet højst er afstanden mellem hver bygning, da det er det som står udtrykkeligt i lokalplan HL10. Konklusion. Indsigelsen fra Stisager 1A og 1B er argumenteret med at Stisager 11 skygger deres udsigt. Vi mener ikke at dette er et holdbart argument da der ikke står noget om skyggevirking i lokalplanen, tværtimod står der i lokalplanen at man vil opnå Skovhuse med høje træer som naturligt vil skygge for bygningerne på længere sigt. Dvs. skygge fra Stisager 11 som er 16 m fra Stisager 1A og 1B vil aldrig være årsag til skygge i fremtiden, men derimod de flotte høje træer som vil skyde op i højden og danne et skovmiljø. Telefonnotat: Har ikke nogen indsigelser til dispensationerne. Hans eget hus er placeret så der er mest muligt luft mellem bygningerne, og for at ikke at skygge for naboens (106B) terrasse. Han mener at det generelt ikke er noget problem. Det

8 største problem er noget helt andet, nemlig parkeringspladser for alle dobbelt husene. Ikke relevant for dispensationen. GA mener at synsfeltet for nr. 1 er det samme, er blot rykket lidt længere til den ene side. Det er hans overbevisning at der ikke kommer nogen negative indsigelser fra hans naboer nr. 110 og 106, de skulle efter hans overbevisning alle tilfredse. 6 Stisager 98 Karsten Bormann Konstaterer at det er blevet nemmere med tiden at få dispensation. Fik selv nej til dispensation. Stisager 94 har fået dispensation for overskridelse af byggefeltet. Har selv tidligere været voldsomt bekymret over det nr. 96, men fik tolkningen og afsætningen på plads af byggelederen. Vil gerne have bedere borgerinddragelse af Kommunen.

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 4. september 2014 J.nr.: NMK-33-02549 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende

Læs mere

3) Dette ville kaste mere lys over sagen, hvis der sammen med brevet var givet adgang til den omtalte afgørelse fra Natur og miljøklagenævnet.

3) Dette ville kaste mere lys over sagen, hvis der sammen med brevet var givet adgang til den omtalte afgørelse fra Natur og miljøklagenævnet. 7. oktober 2014 Ang. Naboorientering vedr. overskridelse af byggefelter af skovhusene Til Center for Miljø og Teknik Glostrup Kommune Efter at have læst tilsendte brev om overskridelser af byggefelter,

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. april 2004 J.nr.: 03-31/500-0036 Mhe Afgørelse

Læs mere

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid.

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid. Fjordhotellet Augustenborg ApS Strandkroen Vemmingbund Langdel 2 6440 Augustenborg Att. Mie Søgaard Landzonetilladelse til midlertidigt at opsætte en mobil isbod på ejendommen matr.nr. 472 Vollerup under

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015

Resumenotat. Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015 Side 1/13 Resumenotat Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015 Indledning. Dette notat er udarbejdet som et grundlag for den politiske

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation til udstykning af matrikel

Landzonetilladelse og dispensation til udstykning af matrikel Returadresse: Køge Kommune, Planafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Martin Joost Thorsvænge 36 4673 Rødvig Stevns Email: zorgran@gmail.com Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Landzonetilladelse

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov + Returadresse: Køge Kommune, Plan Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Landzonetilladelse til lovliggørelse af to lejligheder i en erhvervsbygning Lidemarksvej 81A 4632 Bjæverskov

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger På baggrund af høringssvar

Læs mere

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst. D O M afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0524 15 Handrupgaard Grundejerforening v/ formand Knud

Læs mere

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså

Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Jens Enemark Bakkegårdsvej 29 6340 Kruså Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 151 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 107, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplan H 30 for Else-Mariehjemmet side 3 Baggrunden for lokalplanen side 3 Indholdet i lokalplanen side 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. KORTBILAG Planbilag 1: Lokalplanens afgrænsning Planbilag 2: Retningsgivende bebyggelsesplan

INDHOLDSFORTEGNELSE. KORTBILAG Planbilag 1: Lokalplanens afgrænsning Planbilag 2: Retningsgivende bebyggelsesplan INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INDLEDNING... 2 INDHOLDSOVERSIGT... 2 LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD... 2 Eksisterende forhold... 2 Fremtidige forhold... 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...

Læs mere

Indstilling. Emiliedalen, Højbjerg opførelse af etageboligbebyggelse i 7 bygninger med 108 lejligheder. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Emiliedalen, Højbjerg opførelse af etageboligbebyggelse i 7 bygninger med 108 lejligheder. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. juli 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Emiliedalen, Højbjerg opførelse af etageboligbebyggelse i 7 bygninger med

Læs mere

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE.

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejendommens ejer c/o Claus Vett Kloster Kongelundsvej 609B 2791 Dragør 30. september 2013 edoc: 2013-0150815 OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR,

Læs mere

Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens

Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens Høringsvar vedr. ansøgning om byggetilladelse til etablering af 38m høj rørmast på fodboldbanen ved Hareskovhallen,

Læs mere

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund.

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter. NÅR REGNVAND

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Til: Ejere af ejendommen Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 24. februar 2005 Jens Lønstrup 8940 2654

Læs mere

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg Side 1/7 Marianne Ambrosius Jacobsen larsogmarianne@hotmail.com Trevældvej 8 7800 Skive Dato: 06-01-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-138-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 28. april 2005 via Magistraten J.nr. 148.04/1172.03 Den Ref.: Tlf.nr. hj/ar 8940 2519

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 29-06-2015

Læs mere

Matr.nr. 6-d m.f 1., Anmelder: Skt. Jørgens, Svendborg jorder. Svendborg kommunes tekniske forvaltning. Wc~ ~

Matr.nr. 6-d m.f 1., Anmelder: Skt. Jørgens, Svendborg jorder. Svendborg kommunes tekniske forvaltning. Wc~ ~ Ri~s~ Matr.nr. 6-d m.f 1., Anmelder: Skt. Jørgens, Svendborg jorder. Svendborg kommunes I ~ tekniske forvaltning Gåsestræde 5700 Svendborg 14 B i~q~j#/fl jj fll7q~j ~ ~t1! i llt.ui.ui ~ SVENDBORG KOMMUNE

Læs mere

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom.

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom. FORSLAG LOKALPLAN NR. 187 Østergade 14, Lemvig Claudis Have Skous Gade Østerbrogade Ågade Ågade Østerbom Lemvig Østergade Vænget Enghavevej Rådhusgade Vasen Rådhusvænget Vænget LEMVIG KOMMUNE Plan & Projekt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune LOKALPLAN NR. 18 i Herlev kommune Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 18 vedrører et areal ved Sandbyvejs nuværende udmunding i Herlevgårdsvej og fastlægger, at området kun må anvendes til beskyttede boliger

Læs mere

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg.

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg. Allerød Kommune Sweco Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Att.: Carsten Bach Pedersen LANDZONETILLADELSE Matr. nr. 41a Sandholm, Blovstrød, Høveltevej 117 landzonetilladelse til garage og omklædningsfaciliteter

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL SØGE TILLADELSE TIL DIT

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, NÅR DU SKAL BYGGE NYT ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS ELLER

Læs mere

Boligområde i Stensved

Boligområde i Stensved Lokalplan nr. 43 S Boligområde i Stensved November 2008 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens udvikling samt overordnede

Læs mere

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at nedrive eksisterende bolig og opføre en ny på ejendommen matr.nr. 10 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Stenholt 10, Klinting,

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup for vindmøller ved Torup December 2014 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars,

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars, Boe Holger Jørgensen Oustrupvej 9600 Aars Sendt til: Boejoergensen@gmail.com Dato: 4. februar 2016 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-5055 Dokumentnr.: 820-2016-33098

Læs mere

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41)

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) #BREVFLE Strandvejen 191 Hou 9370 Hals 17. december 2015 Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) Aalborg

Læs mere

Udvidelse af min klage over Slagelse kommune

Udvidelse af min klage over Slagelse kommune 1 PFH Tilsyn sag af 16. juli 2012 udvidelse af sagen Bilag 24 til Bilag 27 Udvidelse af min klage over Slagelse kommune BILAG 24 2 PFH Tilsyn sag af 16. juli 2012 udvidelse af sagen Bilag 24 til Bilag

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012

Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012 Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/01219-30/PLS 2/8 Indholdsfortegnelse Ad 2.5. Telefonbokse... 3 Ad 2.6. Gårdhaver... 4 Ad 3.2.1. Forholdet mellem kvindelige og

Læs mere

SLANGERUP KOMMUNE - Lokalplan nr. 31 for Enggården, Uvelse

SLANGERUP KOMMUNE - Lokalplan nr. 31 for Enggården, Uvelse SLANGERUP KOMMUNE - for Enggården, Uvelse Lokalplanen omfatter: a) Redegørelse for lokalplanens indhold og forhold til anden planlægning. b) Lokalplanens retsvirkninger. c) Lokalplanens tekst. d) Lokalplanens

Læs mere

Ejendommen 6 ac Strand Børstrup By, Gilleleje, Tinkerup Strandvej 80

Ejendommen 6 ac Strand Børstrup By, Gilleleje, Tinkerup Strandvej 80 Ulla Falk Sag: 2016/09876 022 Id: 011646 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 02. august 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6009 e-mail: TMS@Gribskov.dk

Læs mere

Tønder Kommune Vejledning til garage, carporte, udhuse

Tønder Kommune Vejledning til garage, carporte, udhuse Garage, carport, udhus og lignende bygninger, som ikke er beregnet til beboelse: Størrelse Under 50 m² Over 50 m² Hvor står kap. 1.5, stk. 5 Kap. 1.3.1, stk. 1, nr. 1 og 2 reglerne? Hvad skal du gøre?

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro Gråsten Kommune Lokalplan nr. 23 Boligformål, Nalmadebro Vedtaget: 13.12.1988 GRÅSTEN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 23 for et område til boligformål ved Nalmadebro. LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD Lokalplanen er

Læs mere

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Teknisk Forvaltning Fremlæggelse af forslag til tillæg 61 til Kommuneplan

Læs mere

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ole Simonsen Hyllerødvej 8 8783 Hornsyld Leni Petersen Dir: +4579755688 Mob: e-mail: Leni.Petersen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-124-15 Zonetilladelse til opførelse

Læs mere

Lokalplan nr. 116. for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade

Lokalplan nr. 116. for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade Lokalplan nr. 116 for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade Oktober 2001 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til erhvervsformål i form af butiks- og kontorvirksomhed. Der åbnes

Læs mere

LOKALPLAN NR. 44-362. For området ved Næsby-Hallen

LOKALPLAN NR. 44-362. For området ved Næsby-Hallen LOKALPLAN NR 44-362 For området ved Næsby-Hallen INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanens baggrund 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens retsvirkninger 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7 Lokalplan nr. 2-13 for ÆBLEHAVEN, Andelsboliger i Strøby Egede Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Tillæg nr. 10 til Vallø

Læs mere

LOKALPLAN 6. For et område syd for bebyggelsen "Eremitageparken" i Lundtofte bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 6. For et område syd for bebyggelsen Eremitageparken i Lundtofte bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 6 For et område syd for bebyggelsen "Eremitageparken" i Lundtofte bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE indledning 1 lokalplanens indhold 3 lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes.

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes. LIFA Landinspektører Ndr. Ringvej 51 6000 Kolding Att.: Per Nielsen By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. november 2008 NKN-121-00130 jav Afgørelse i sagen om opførelse

Læs mere

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030 Pkt.nr. 21 Ændring af forslag Lokalplan 223 Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej erhvervs og offentlige formål 454030 Indsling: Teknisk Forvaltning indsler Teknik og Miljøudvalget at anbefale

Læs mere

Ordensreglement. Andelshaveselskabet. (Herunder byggeregler) for STRANDBO

Ordensreglement. Andelshaveselskabet. (Herunder byggeregler) for STRANDBO Ordensreglement for Andelshaveselskabet STRANDBO 2016 (Herunder byggeregler) 1. Det er ethvert medlems pligt at indhegne sin have langs selskabets veje og gange med ligusterhæk. 2. Lågerne skal gå indad

Læs mere

Esbjerg Kommune plan@esbjergkommune.dk. Esbjerg d. 11. november 2015

Esbjerg Kommune plan@esbjergkommune.dk. Esbjerg d. 11. november 2015 1 Esbjerg Kommune plan@esbjergkommune.dk Esbjerg d. 11. november 2015 Indsigelse i forbindelse med ansøgning om dispensationer fra lokalplan 165 for H. C. Ørstedsgade, Torvegade og Nørregade. Påtænkt byggeri

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg, 28. april 2014 Plan, Byggeri Torvegade 74 6700 Esbjerg

Teknik & Miljø Esbjerg, 28. april 2014 Plan, Byggeri Torvegade 74 6700 Esbjerg Teknik & Miljø Esbjerg, 28. april 2014 Plan, Byggeri Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Merete Holme Nielsen Sags nr. P240 Indsigelse mod forvaltningens beslutning om indstilling til afslag på tagkonstruktion

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 84.T1 Teknisk område for varmeværk og solfangeranlæg ved Halkjærvej i Ørnhøj Fremlægges fra 28. januar 2016 til 24. marts 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N

Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N 1) Valg af referant og dirigent. Helena Thorsen blev valgt som dirigent, og Helena Thorsen blev valgt som

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Kurt Nissen Bertelsen Angelika Friedlinde Bertelsen Beredskabsvejen 2 6360 Tinglev!"# $ Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10. juni 2016 Sagsnr.: 16/13628 Ejendomsnr.: 15215 Kontakt: Lis

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 9. august 2005 JTK/04/01651/00.01.51.A21/6-89 ar 8940

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Torvegade 74, 6700 Esbjerg Ofte stillede spørgsmål Kan jeg reservere en byggegrund? Jeg ønsker at købe en grund hvad gør jeg? Hvornår skal jeg betale for grunden? Skal jeg have en advokat? Kan jeg fortryde?

Læs mere

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

LOKALPLAN NR.14-245 For området Nyborgvej- vestlige skel af mat r. nr. 13bø, 13cb, 13ce, -13cc, og 13cd,- jernbanen Odense-Nyborg

LOKALPLAN NR.14-245 For området Nyborgvej- vestlige skel af mat r. nr. 13bø, 13cb, 13ce, -13cc, og 13cd,- jernbanen Odense-Nyborg LOKALPLAN NR14-245 For området Nyborgvej- vestlige skel af mat r nr 13bø, 13cb, 13ce, -13cc, og 13cd,- jernbanen Odense-Nyborg Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte

Læs mere

Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune

Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune Retningslinjer for optagelse af 0-6 årige børn i kommunale dagtilbud i Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune tilbyder en bred vifte af dagpasningstilbud for 0-6 årige børn. I Kerteminde Kommune kommer

Læs mere

Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side172)

Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side172) Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side17) Opgave 1 Hvis sønnens alder er x år, så er faderens alder x år. Der går x år, før sønnen når op på x år. Om x år har faderen en alder på: x x

Læs mere

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen.

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen. Grete Thygesen Nellikevej 19 6705 Esbjerg Ø Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.05.02-P25-17-15 Dispensation fra skovbyggelinje til at inddrage eksisterende

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29. Råderetten

Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29. Råderetten Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29 Råderetten Den 1. juli 2005 blev der vedtaget en lov om råderet i den almene boligsektor. Boligindretning

Læs mere

Nedenstående er en vejledning. Gældende lovgivning og praksis på området skal altid overholdes.

Nedenstående er en vejledning. Gældende lovgivning og praksis på området skal altid overholdes. Vedligeholdelse, forbedringer og forandringer for lejere i Hellerup Strandpalæ Hvad må du som lejer i andelsboligforeningen Hellerup Strandpalæ gøre ved den lejede bolig? Hvis du ønsker at udføre arbejder

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Turbinen opsættes på et eksisterende tårn på 12 meter så den totale højde bliver max. 15 meter

Turbinen opsættes på et eksisterende tårn på 12 meter så den totale højde bliver max. 15 meter Benny Jørn Mathiesen Egen Møllevej 2 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en vertikal vindturbine af typen SAWT P3000-AB på ejendommen matr.nr. 34 Egen Ejerlav, Egen, der ligger på Egen Møllevej

Læs mere

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Notat - Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger Oversigt

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang Niels Vagn Vestergaard Trehøjevej 26 8882 Fårvang 26. februar 2015 Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882

Læs mere

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Tina Samsø Udholm og Claus Samsø Pedersen Alfavej 13 9000 Aalborg Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Indledning Den 114 km lange kyststrækning har stor landskabelig og rekreativ værdi for kommunen. Derfor er det væsentligt, at der tages hensyn til landskabet,

Læs mere

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Juni 1997 Gråsten Kommune REDEGØRELSE 2 FORORD 2 LOKALPLANENS FORMÅL 2 ZONE STATUS 2 KYSTNÆRHEDS ZONEN 2 FORHOLDET TIL KOMMUNEPLANEN OG ANDEN

Læs mere

Indstilling. Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7.

Indstilling. Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 7. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse med parkeringskælder

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet side 3 Lokalplanens sagsforløb side 3 Lokalplanens indhold side 3 Forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN L10 1 Lokalplanens område side 5 2 Lokalplanens

Læs mere

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15 VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15 1. BRUG DEMOKRATIET Medarbejderforeninger På mange arbejdspladser med 5 DJ medlemmer eller flere, er der oprettet en medarbejderforening (standardvedtægter for medarbejderforeninger,

Læs mere

Vedr. Høring om Københavns Kommunes Handleplan for Diabetes 2016 2019

Vedr. Høring om Københavns Kommunes Handleplan for Diabetes 2016 2019 Københavns Kommune Rådhuset 1599 København V Att. Sundheds- og Omsorgsudvalget v/ Specialkonsulent Lars Buch Hansen BW7W@suf.kk.dk Nivaagaard Gl. Strandvej 16 DK-2990 Nivå Tel. +45 4918 4700 Fax +45 4918

Læs mere

STEMPELMÆRKE. Anmelder: Advokaterne Knud Dalgaard- Knudsen & Mogens Jepsen, Ringkjøbing. matr.nr. 26a og 26ab Nørby, Ringkjøbing Jorder

STEMPELMÆRKE. Anmelder: Advokaterne Knud Dalgaard- Knudsen & Mogens Jepsen, Ringkjøbing. matr.nr. 26a og 26ab Nørby, Ringkjøbing Jorder matr.nr. 26a og 26ab Nørby, Ringkjøbing Jorder Anmelder: Advokaterne Knud Dalgaard- Knudsen & Mogens Jepsen, Ringkjøbing. STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT

Læs mere

ACP byg aps Carsten Petersen Nordmandsvænget 9 4050 Skibby

ACP byg aps Carsten Petersen Nordmandsvænget 9 4050 Skibby ACP byg aps Carsten Petersen Nordmandsvænget 9 4050 Skibby Helhedsvurdering til byggetilladelse af den 11. juli 2016. Egedal Kommune har vurderet, at der kan meddeles byggetilladelse til udvidelse af maskinhal

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Lokalplan nr. 100 for et erhvervsområde ved Slangerupvej. 1 Formål. 2 Området og zonestatus

Lokalplan nr. 100 for et erhvervsområde ved Slangerupvej. 1 Formål. 2 Området og zonestatus Lokalplan nr. 100 for et erhvervsområde ved Slangerupvej I henhold til lovbekendtgørelse nr. 883 af 18. august 2004 fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. 1 Formål 1.1 Det er

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 1 78, stk. 1, jf. 17, stk. 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 1 78, stk. 1, jf. 17, stk. 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 16. oktober 2012 J.nr.: NMK-502-00052 Ref.: MILMA/ LIMBU AFGØRELSE i sag om genoptagelse af sag vedrørende fjernelse af

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Lokalplan 1.25. Tranegården

Lokalplan 1.25. Tranegården Lokalplan 1.25 Tranegården Ishøj Kommune 2003 Lokalplan l.25 LOKALPLANENS INDHOLD. Lokalplanen omfatter et område på ca. 11.000 m 2 afgrænset af Vejledalen, Vejlebrostien, Strandparkstien og Ishøj Strandvej.

Læs mere

25. februar 2014 14/00115-14 x x x

25. februar 2014 14/00115-14 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. februar 2014 14/00115-14 x x x AFVISNING AF KLAGE OVER RÅDEN OVER VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af den 31. december 2013 over Kommunens e-mail

Læs mere