Aarhus Symfoniorkester årsregnskab 2011 Ledelsesberetning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aarhus Symfoniorkester årsregnskab 2011 Ledelsesberetning"

Transkript

1 Aarhus Symfoniorkester årsregnskab 2011 Ledelsesberetning Generelt Aarhus Symfoniorkester har i 2011 oplevet en stigende interesse fra publikum, således at personer har oplevet orkestrets aktiviteter i løbet af året mod i Denne stigning på næsten personer må betegnes som meget tilfredsstillende, og blandt årsagerne til denne positive udvikling er en forøgelse af orkestrets pædagogiske aktiviteter, herunder en meget vellykket jule-turne med Sigurd Barrett. 5 år efter indvielsen af Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus kan orkestret konstatere, at det er lykkedes at fastholde publikummet til de symfoniske koncerter og samtidigt øge interessen fra nye publikummer. I marts 2011 afholdt Aarhus Symfoniorkester i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium for første gang den internationale klaverkonkurrence 'Bang og Olufsen PianoRAMA-Competition. Konkurrencen er for pianister i aldersgrupperne og år og takket være godt samarbejde med Bang og Olufsen er den samlede præmiesum på mere end EURO, hvilket gør konkurrencen til den mest prestigefyldte i verden for unge pianister. Det er hensigten at gennemføre denne konkurrence hvert andet år. I december 2010 kunne orkestret tage det nye Klais koncertsalsorgel i brug. Orglet som i alt har kostet kr. er doneret af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal. I 2011 blev dette meget vellykkede instrument for alvor taget i brug både ved en række symfonikoncerter og ved mere end 20 orgelkoncerter, heraf 12 recitals med gratis adgang onsdage kl DR opsagde i foråret 2011 sin rammeaftale med LandsdelsOrkesterForeningen i forbindelse med at P2 og P1 blev sammenlagt den 1. november DR har ønsket en markant reduktion i antal transmissioner med de fem landsdelsorkestre, ligesom DR han ønsket at halvere betalingen til de fem orkestre. LOF har opponeret imod dette, men det er ikke lykkedes at opnå enighed med DR, hvorfor der på nuværende tidspunkt er lavet en midlertidig aftale for 2012 mellem LOF og DR, som skal genforhandles i løbet af de kommende måneder. De fem landsdelsorkestre valgte i efteråret 2011 at indlede et samarbejde med Radio 100 FM som pr.1. november 2011 har oprettet en ny radiokanal 'Radio Klassisk', hvor de fem orkestre præsenteres hver uge med live optagelser fra koncertsalene. Aarhus Symfoniorkester var det første orkester, som blev transmitteret i december 2011 med Händels 'Messias', ligesom det i 2012 har været det orkester, som hyppigst er blevet transmitteret på Radio Klassisk.

2 I efteråret 2011 blev orkestret ramt af en reduktion i Aarhus Kommunes tilskud, hvilket medførte nedlæggelse af to administrative stillinger, en sekretær og en servicemedarbejder. Orkestrets årsregnskab udviser et beskedent overskud på kr., hvilket må betegnes som tilfredsstilende, dog kræver orkestrets økonomi fortsat stram styring. Aktiviteter 2011 Orkestrets har i alt afholdt 184 aktiviteter i 2011, som er blevet overværet af personer. Antal koncerter hele orkestret Symfonikoncerter, kirkekoncerter, indenlandske turnékoncerter, filmledsagelse, velgørenhedskoncerter, mødeåbninger o. lign. Antal koncerter: 54 Antal tilhørere: Aarhus Symfoniorkester har i 2011 afholdt 49 symfonikoncerter med entre og 5 symfonikoncerter med gratis adgang i Symfonisk Sal, som er blevet overværet af personer. Herudover har orkestret afholdt 6 koncerter for ældre medborgere på byens lokalcentre, som er blevet overværet af 360 personer. Disse indgår i ovenstående statistik. Antal koncerter børn og unge Aarhus Symfoniorkester har afholdt 84 opsøgende kammerkoncerter på skolerne i Aarhus Kommune. Disse koncerter er blevet overværet af børn. Der har været afholdt 11 orkesterkoncerter med pædagogisk indhold, deriblandt to gratis familiekoncerter, som blev overværet af i alt personer. Antal sceniske forestillinger, kammerkoncerter, udendørskoncerter og koncerter på turné i udlandet Aarhus Symfoniorkester har medvirket i tre sceniske produktioner med Den Jyske Opera: Rossinis 'Barberen i Sevilla' i marts måned, uropførelsen af 'Snehvides Spejl' komponeret af Niels Marthinsen i august og Verdis 'Trobaduren' i november måned. Disse tre operaer blev opført i alt 16 gange for tilskuere. Orkestrets musikere har medvirket i 8 kammerkoncerter, som er blevet overværet af mennesker. Orkestret har traditionen tro medvirket på Skanderborg Festivalen, hvor personer oplevede orkestrets koncert søndag den 14. august. Endvidere medvirkede en blæserkvintet sammen med tre rappere ved åbningen af Sculptures by the Sea den 2. juni.

3 Orkestret har ikke afholdt koncerter i udlandet i Antal Cd indspilninger Orkestret har indspillet 2 Cd er i 2011 i samarbejde med selskabet Dacapo og DANACORD. Den ene Cd indspillet for Dacapo indeholder værker af Knudaage Riisager, og den anden Cd indspillet for DANACORD indeholder musik af Frederik Delius. Delius Cd en udkom i foråret 2012 og Riisager indspilningen forventes at udkomme ultimo Aktiviteter for formidling Orkestret har afholdt følgende aktiviteter med henblik på formidling af kendskabet til klassisk musik: Åbne generalprøver for Aarhus Symfoniorkesters Venner og gymnasiestuderende: 15 åbne prøver som er blevet overværet af personer. Orkesterpilot forløb: (foredrag på gymnasier) 2 foredrag. Koncertoptakter forud for de symfoniske koncerter arrangeret i samarbejde med Aarhus Symfoniorkesters Venner: 17 optakter som blev overværet af ca personer. Ovenstående tal indgår ikke i orkestrets publikumsstatistik. Resultatkontrakt Orkestret indledte forhandlinger med kulturministeriet i foråret 2011 med henblik på udarbejdelse af resultatkontrakt for Den daværende kulturminister Per Stig Møller havde til hensigt at afslutte dette arbejde inden sommeren 2011, hvilket dog ikke lykkedes af forskellige årsager. Efter valget og indtrædelse af ny regering ønskede nyudnævnt kulturminister Uffe Elbæk at lave en mere omfattende musikhandlingsplan, hvorfor arbejdet blev stillet i bero. I foråret 2012 blev processen genoptaget, og det er kulturministeriets forventning, at aftalen for vil være underskrevet inden udgangen af Aarhus Symfoniorkesters aktiviteter i 2011 har været i overensstemmelse med orkestrets strategi, som beskrevet i Resultatkontrakt. Særlige tiltag af nyskabende karakter Orkestret har i 2011 tilstræbt fortsat at have fokus på symfonisk musik fra det tyvende og enogtyvende århundrede herunder i særdeleshed ny dansk musik. Der har i 2011 været en dansk uropførelse af et symfonisk værk af Hans Peter Stubbe Teglbjærg.

4 Ved åbningen af Sculptures by the Sea mødtes to meget forskellige genrer, da medlemmer af orkestret optrådte sammen med tre rappere i nykomponerede værker. Orkestret indledte i 2011 et samarbejde med Aarhus Musikskole, inspireret af El Sistema fra Venezuela, hvor børn af anden etnisk herkomst fra familier i Gellerup og Tovshøj tilbydes musikundervisning og adgang til orkestrets prøver med videre. Orkestret har afholdt 4 samarbejdsprojekter med Det Jyske Musikkonservatorium ligesom 4 studerende fra de danske konservatorier har været på praktikophold i orkestret. Økonomi Årsregnskabet for 2011 udviser et beskedent overskud på kr. Aarhus Kommunes tilskud blev reduceret med kr. fra 2010 til 2011, og det er lykkedes at indfri dette krav om besparelser via en beskeden stigning i egenindtjeningen og en reduktion af lønudgifterne. Orkestrets økonomi må fortsat betegnes som meget stram. I forbindelse med kommunale besparelser i efteråret 2011 måtte orkestret nedlægge to administrative stillinger. Forventninger til fremtiden I 2011 udarbejdede Aarhus Symfoniorkester på foranledning af Rådmand Marc Perera Christensen udkast til en byrådsindstilling til Aarhus Kommune om udvidelse af orkestret til 96 musikere. Aarhus Kommune har i sin kulturpolitik truffet principbeslutning om, at orkestret skal udvides til fuld symfonisk størrelse på 96 musikere i forbindelse med at byen forventeligt bliver Europæisk Kulturhovedstad i Denne udvidelse forventes at ske gradvist med 4 stillinger årligt. Rådmanden valgte dog ikke at fremsætte denne indstilling som følge af, at Aarhus Kommune i 2011 måtte gennemføre en besparelse på ca. 260 mio. kr. for budgettet i Efterfølgende har Rådmanden i indeværende år fremsendt en ny indstilling for musiklivet i Aarhus, hvori udvidelse af orkestret indgår. Orkestret afventer behandlingen af denne indstilling. Den 24. august afgøres det, hvilken af de to byer Aarhus eller Sønderborg, som bliver Europæisk Kulturhovedstad i Orkestret afventer ligeledes denne beslutning, idet den vil få stor betydning for den kulturpolitiske strategi for kommunen i de kommende år. Orkestret ser fortsat med bekymring på den økonomiske udvikling. Forholdet mellem udgifter til løn til fastansat personale og såkaldte frie midler til dirigenthonorarer, solister, assistenter med videre har i løbet af de seneste år udviklet sig i uheldig retning, således at andelen af budgettet som er bundet til fast løn udgør en fortsat større del af budgettet. Orkestrets chefdirigent siden 2003 Giancarlo Andretta forlod orkestret i maj måned 2012 med en meget vellykket opførelse af Mahlers 2. symfoni 'Opstandelsessymfonien'. Hermed er 9 års meget positivt samarbejde blevet afsluttet på bedste vis, og Andretta forventes fortsat at gæste Aarhus i de kommende år. Orkestret har besluttet ikke at udnævne ny chefdirigent for de kommende to sæsoner,

5 hvorfor sæson gennemføres med en række gæstedirigenter, ligesom sæson vil blive gennemført uden fast dirigent inden orkestret forventer at have udnævnt ny chefdirigent. Aarhus den 20. august Palle Kjeldgaard Musikchef Aarhus Symfoniorkester

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Aarhus Symfoniorkester til fuld symfonisk størrelse på 96 musikere frem mod Europæisk Kulturhovedstad. 1.

Indstilling. Udvidelse af Aarhus Symfoniorkester til fuld symfonisk størrelse på 96 musikere frem mod Europæisk Kulturhovedstad. 1. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 15. juni 2011 Udvidelse af Aarhus Symfoniorkester til fuld symfonisk størrelse på 96 musikere frem mod Europæisk Kulturhovedstad

Læs mere

LEDELSESPÅTEGNING. Ledelsen har dags dato aflagt årsregnskab for 2014 for Aarhus Symfoniorkester.

LEDELSESPÅTEGNING. Ledelsen har dags dato aflagt årsregnskab for 2014 for Aarhus Symfoniorkester. LEDELSESPÅTEGNING Ledelsen har dags dato aflagt årsregnskab for 2014 for Aarhus Symfoniorkester. Årsregnskabet er aflagt i overensstemmelse med Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 1701 fra 21. december

Læs mere

Aarhus Symfoniorkesters strategi for AARHUS SYMFONIORKESTERS MISSION Aarhus Symfoniorkester skal som landsdelsorkester virke til fremme af

Aarhus Symfoniorkesters strategi for AARHUS SYMFONIORKESTERS MISSION Aarhus Symfoniorkester skal som landsdelsorkester virke til fremme af Aarhus Symfoniorkesters strategi for 2018-21 1. AARHUS SYMFONIORKESTERS MISSION Aarhus Symfoniorkester skal som landsdelsorkester virke til fremme af musiklivet i landsdelen jvf. Musiklovens 4. Hovedopgaven

Læs mere

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner.

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. Punkt 3. Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. 2014-23316. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering, regnskaber og beretninger

Læs mere

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag UDVIKLINGSAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Rengøringsvirksomheden. Virksomhedsplan 2011. for. Rengøringsvirksomheden

Rengøringsvirksomheden. Virksomhedsplan 2011. for. Rengøringsvirksomheden Rengøringsvirksomheden Virksomhedsplan 2011 for Rengøringsvirksomheden 1. Indledning og præsentation Rengøringsvirksomheden i Halsnæs Kommune hører organisatorisk under Miljø- og Teknik og udfører rengøring

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8.

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. A D V O K A T F I R M A E T L E D E T & W I L L A D S E N B R I N C K S E I D E L I N S G A D E 9 9800 H J Ø R R I N G J. nr. 13-513-11950 Hjørring, den 2. december 2015 V E D T Æ G T E R for Den Selvejende

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076.

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076. Punkt 5. Aalborg Festivals. 2014-9076. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at der arbejdes videre med at realisere Aalborg Festivals, at mål og handlingsplan

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010 Referat mandag den 10. maj 2010 Kl. 11:30 i Brandstationen, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge (V) (A) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Orientering...2 3. Beredskabsstyrelsens ønske

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Den 30. november 2004 Til Byrådet via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 21 90 Jour. nr. M0/2004/05355 Sagsbehandler:

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 LANDSDELSORKESTERFO RENINGEN FOR PERIODEN APRIL 2010 TIL MARTS 2011 LANDSDELSORKESTERFORENINGEN VESTERGADE KØBENHAVN K

ÅRSBERETNING 2011 LANDSDELSORKESTERFO RENINGEN FOR PERIODEN APRIL 2010 TIL MARTS 2011 LANDSDELSORKESTERFORENINGEN VESTERGADE KØBENHAVN K LANDSDELSORKESTERFORENINGEN VESTERGADE 12 1456 KØBENHAVN K E - MAIL: INFO@SYMPHONY.DK WWW.SYMPHONY.DK LANDSDELSORKESTERFO RENINGEN ÅRSBERETNING 2011 FOR PERIODEN APRIL 2010 TIL MARTS 2011 ÅRSMØDE DEN 8.

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Februar 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr.

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Bilag. Takst. By- og Kulturudvalget: Brugertakst 2016 kroner- Brugertakst 2017. Hyrevognsnævn. Ansøgning om førerkort Stk. 232 233

Bilag. Takst. By- og Kulturudvalget: Brugertakst 2016 kroner- Brugertakst 2017. Hyrevognsnævn. Ansøgning om førerkort Stk. 232 233 er Bilag By- og Kulturudvalget: Takst Hyrevognsnævn Ansøgning om førerkort Stk. 232 233 Ansøgning om taxatilladelse Stk. 464 465 Udstedelse af tilladelse Stk. 1.527 1.532 Udstedelse af førerkort Stk. 113

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 1. kvartal 2016 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S April 2016 Side 1 af 9 OM FSR ANALYSE FSR - danske revisorer udarbejder løbende analyser

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e-mail og evt. www: Mikael Pedersen PS10223

Læs mere

ÅRHUNDREDETS FESTIVAL 1900-1950-tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d. 4. -13. marts 2016

ÅRHUNDREDETS FESTIVAL 1900-1950-tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d. 4. -13. marts 2016 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL 1900-1950-tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d. 4. -13. marts 2016 AARHUS MUSIKSKOLE Musikhuset Aarhus Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C Lørdag d. 5. marts Kl. 11-17 MUSIK TIL

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15 VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15 1. BRUG DEMOKRATIET Medarbejderforeninger På mange arbejdspladser med 5 DJ medlemmer eller flere, er der oprettet en medarbejderforening (standardvedtægter for medarbejderforeninger,

Læs mere

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso.

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Billeder af Vand I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Projektets sigte er en kunstnerisk oplevelse, der bryder

Læs mere

Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N

Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N DR Radiosymfoniorkesteret Du skal til koncert med et stort orkester, der hedder DR Radiosymfoniorkesteret. I orkesteret er der næsten 100 musikere.

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Symfoni. Nr. 38. August 2014. Aarhus Symfoniorkesters Venner

Symfoni. Nr. 38. August 2014. Aarhus Symfoniorkesters Venner Symfoni Symfoni-Information Nr. 38. August 2014 Aarhus Symfoniorkesters Venner Formanden har ordet Aarhus Symfoniorkester og Vennerne kan se tilbage på endnu en sæson med store musikalske oplevelser. Som

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

TALE. Jeg vil selvfølgelig gerne svare på disse spørgsmål, men allerførst vil jeg sige til udvalget, at jeg glæder mig utrolig meget

TALE. Jeg vil selvfølgelig gerne svare på disse spørgsmål, men allerførst vil jeg sige til udvalget, at jeg glæder mig utrolig meget Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 18 Offentligt TALE Arrangement: Samråd med Folketingets Kulturudvalg Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Den 25. oktober kl. 14.00 Sted: Folketinget, Christiansborg

Læs mere

STATSREVISORUDTALELSE AF 10. OKTOBER 2008. Statsrevisorernes bemærkning til Rigsrevisionens revision af DR s byggeri i Ørestaden

STATSREVISORUDTALELSE AF 10. OKTOBER 2008. Statsrevisorernes bemærkning til Rigsrevisionens revision af DR s byggeri i Ørestaden STATSREVISORUDTALELSE AF 10. OKTOBER 2008 Statsrevisorernes bemærkning til Rigsrevisionens revision af DR s byggeri i Ørestaden 10.10.2008 Ref.: 08-000684-11 Statsrevisorerne har på deres møde i dag behandlet

Læs mere

23. Strategi for Ungekontakten

23. Strategi for Ungekontakten Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mødet den side 1 af 5 23. Strategi for Ungekontakten 15.00.00-A00-6-15 Sagsfremstilling Ungekontakten Vejen til uddannelse! Byrådet besluttede i forbindelse med

Læs mere

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion Aftale mellem DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland om fusion Bestyrelserne i DGI Midt- og Vestsjælland, De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Hasseris Boligselskab

Hasseris Boligselskab Hasseris Boligselskab Skriftlig beretning ved repræsentantskabsmødet den 15. december 2010 I lighed med tidligere år har 2009/10 været et travlt år med mange spændende opgaver. Renoveringssagen i Skelagergårdene

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 8. Ollerup den 17. februar 2011.

Nyhedsbrev nr. 8. Ollerup den 17. februar 2011. Ollerup den 17. februar 2011. Nyhedsbrev nr. 8 Vinterferie Det er koldt derude, dog synger der en lille fugl, på kvist ved frosne rude. Vinteren er kommet tilbage med masser af sne. I år synes vinteren

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 07. oktober 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Færre fleksjobbere gennem revalidering

Færre fleksjobbere gennem revalidering 09-0379 - Mela - 21.09.2009 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Færre fleksjobbere gennem revalidering En ny FTF-undersøgelse viser, at antallet af fleksjobbere er steget med ca. 46.000

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

08-08-2006. Til: BUU og ØU. Sagsnr. 305011

08-08-2006. Til: BUU og ØU. Sagsnr. 305011 Økonomiforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til: BUU og ØU Opsummering af effektiviserings- og synergipotentialer i KLK s analyse af Børne- og Ungdomsudvalget (opdateret version, herunder

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

KERNEEVENTS 2017. Udbudsmateriale

KERNEEVENTS 2017. Udbudsmateriale KERNEEVENTS 2017 Udbudsmateriale Generelt Som et led i DTF s samlede strategi for at højne kvalitet, åbenhed og samarbejde i forhold til større tennisevents indledte vi sidste år med at sætte DTF Kerneevents

Læs mere

Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap.

Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap. Årsrevision Årsrevisionen kan betyde, at du skal ned eller op i handicap. Som noget nyt skal klubbernes handicapudvalg nu foretage en årsrevision for at finde ud af, om du har det rigtige handicap.en del

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Silkeborg Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN

Silkeborg Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN Silkeborg Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN 1. Konstituering På første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerer bestyrelsen sig med minimum 4 bestyrelsesmedlemmer, der alle skal være

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsens møde d. 23. marts 2010 kl. 17.30-19.00 i mødelokalet

Referat. Skolebestyrelsens møde d. 23. marts 2010 kl. 17.30-19.00 i mødelokalet Til: Skolebestyrelsen Kopi til: Skolebestyrelsens suppleanter LAUTRUPGAARD Lautrupgårdskolen Dato: 23. marts 2010 Tlf. dir.: 4477 3233 Fax. dir.: 4477 2725 E-mail: lautrupskolen@balk.dk Referat Skolebestyrelsens

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Sådan skriver du en god ledelsesberetning

Sådan skriver du en god ledelsesberetning Sådan skriver du en god ledelsesberetning Øvelse gør mester, når det handler om at skrive ledelsesberetninger. Men hvad indeholder en god ledelsesberetning, og hvad er formålet med den? Se eksempler og

Læs mere

2. Eventuelle misbrug indberettes til landsledelsen. Landsledelsen træffer afgørelse om eventuel forfølgelse af sagen.

2. Eventuelle misbrug indberettes til landsledelsen. Landsledelsen træffer afgørelse om eventuel forfølgelse af sagen. RETSFORBUNDETS VEDTÆGTER Navn og formål 1. Partiets navn er Retsforbundet. 2. Eventuelle misbrug indberettes til landsledelsen. Landsledelsen træffer afgørelse om eventuel forfølgelse af sagen. 3. Partiets

Læs mere

Kina viser vejen for dansk eksport i krisetider

Kina viser vejen for dansk eksport i krisetider Organisation for erhvervslivet 11. maj 2009 Kina viser vejen for dansk eksport i krisetider Af Erhvervs-Ph.d. Nis Høyrup Christensen, nhc@di.dk og Konsulent Joakim Larsen, jola@di.dk Dansk eksport har

Læs mere

UDKAST TIL ÅRSMØDET DEN 24. APRIL 2013

UDKAST TIL ÅRSMØDET DEN 24. APRIL 2013 L A N D S D E L S O R K E S T E R F O R E N I N G E N C L A U S B E R G S G A D E 9 5 0 0 0 O D E N S E C E - M A I L : L O F @ S Y M P H O N Y. D K W W W. S Y M P H O N Y. D K L A N D S D E L S O R K

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 167 Offentligt 30. oktober 2015 J.nr. 15-2919473 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 167 af 2.

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 586 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 586 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 586 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål X om borgerens retsstilling i relation

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012 FOR PERIODEN APRIL 2011 TIL MARTS 2012 L A N D S D E L S O R K E S T E R F O R E N I N G E N

ÅRSBERETNING 2012 FOR PERIODEN APRIL 2011 TIL MARTS 2012 L A N D S D E L S O R K E S T E R F O R E N I N G E N L A N D S D E L S O R K E S T E R F O R E N I N G E N C L A U S B E R G S G A D E 9 5 0 0 0 O D E N S E C E - M A I L : L O F @ S Y M P H O N Y. D K W W W. S Y M P H O N Y. D K L A N D S D E L S O R K

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Udsatte børn og unge Samfundets udgifter til anbragte børn

Udsatte børn og unge Samfundets udgifter til anbragte børn NOTAT Udsatte børn og unge Samfundets udgifter til anbragte børn Udarbejdet af LOS, januar 2010 Samfundets udgifter til gruppen af udsatte børn og unge har i stigende grad været i fokus gennem de seneste.

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Teori og Metodecentret Juni 2012 Greve Kommune har sat sig som mål, at det almene læringsmiljø skal kunne inkludere flere børn og unge, som tidligere

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 13/1 2016

Referat fra bestyrelsesmøde den 13/1 2016 25. februar 2016 10 Torsdag den 25/2 2016 kl. 15.30 afholdt bestyrelsen ordinært møde på kontoret i henhold til den udsendte dagsorden. Følgende forelå og forhandledes. Sager til efterretning/orientering.

Læs mere

Notat. Partnering-aftale for værkstedsydelser supplerende notat

Notat. Partnering-aftale for værkstedsydelser supplerende notat Notat Sag Kunde Supplerende notat vedr. Konsekvensberegning for scenariet hvor KTK indgår partnering-aftale for værkstedsydelser KTK Notat nr. 2 d. 02.05.05 Rambøll Management Olof Palmes Allé 20 DK-8200

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF Til stede: Rasmus Pedersen (næstformand), Anders Mols Krarup (Kasserer), Michael Würtz (FDF), Mia Skovsgaard Egander (BUUSK),) Kim Risbjerg Madsen (KU); Niels Christian Selchau Mark (KS ) Afbud: Marie

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Økonomisk analyse. Arbejdstiden øges ikke af sig selv

Økonomisk analyse. Arbejdstiden øges ikke af sig selv Økonomisk analyse 22. maj 2012 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Arbejdstiden øges ikke af sig selv T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Med den netop offentliggjorte 2020-plan

Læs mere

Byrådsindstilling. Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner. Til Århus Byråd via Magistraten

Byrådsindstilling. Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner. Til Århus Byråd via Magistraten Byrådsindstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. februar 2006 Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner Resume En arbejdsgruppe, nedsat

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering

Tværgående økonomisk månedsrapportering Tværgående økonomisk månedsrapportering August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for august 2014 1. Status august 2014 grafisk overblik

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Amager Strandpark I/S. Islands Brygge 37 2300 København S. www.amager-strand.dk mail@amagerstrand.net

Amager Strandpark I/S. Islands Brygge 37 2300 København S. www.amager-strand.dk mail@amagerstrand.net Årsregnskab 2011 2011 Amager Strandpark I/S Islands Brygge 37 2300 København S www.amager-strand.dk mail@amagerstrand.net EAN nr. 5798009491145 CVR nr. 27339131 Interessenter Købehavns Kommune 95,6 % Frederiksberg

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 8. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 4. februar 2009. Århus Kommune. Fremtidens art cinema i Århus

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 4. februar 2009. Århus Kommune. Fremtidens art cinema i Århus Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. februar 2009 Fremtidens art cinema i Århus Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I budgetforliget

Læs mere

Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER

Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER Indledning Albertslund, Brøndby og Glostrup kommuner har siden 2007 haft et samarbejde om udførelse af opgaven:

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015 BERETNING 2015 Indledning Året 2015 er gået og det er tid for en ny beretning. Beretningen beskriver, hvordan året 2015 er gået for vores forening og butik. Helt naturligt tager beretningen udgangspunkt

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere