Idrætslinjen Nyhedsbrev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Idrætslinjen Nyhedsbrev 5-2014"

Transkript

1 Idrætslinjen Helsingør Idrætslinjen Nyhedsbrev Sep.2014 Idrætslinjen har 5 års fødselsdag Fejres med nye discipliner og nyt spor vi bliver 6 klasser i fremtiden! Helsingør Kommunes Idrætslinje startede i 2009 med to klasser så vi har altså 5 års fødselsdag. Vi har i alt optaget syv klasser indtil nu. Med det seneste budgetforlig i Byrådet, bliver vi udvidet med et spor fra Det vil sige at vi optager to 7. klasser ansøgningsfrist er fredag d. 9. januar De nye discipliner bliver bl.a. badminton, cykling, dans, floorball, golf, kampsport, skydning, teamgymnastik, men udøvere med højt niveau indenfor andre discipliner kan også være aktuelle. Informationsmødet holdes torsdag d. 23. oktober i Teatersalen på Borupgårdskolen. Ny disciplin: Gymnastik En ny disciplin er den klassiske gymnastik organiseret under Dansk Gymnastik Forbund. Vi er så heldige, at have ansat landstræneren for de danske gymnaster til vores morgentræning. Det er Marian Rizan, som ses på billedet sammen med gymnasterne Olivia, Maria og Michelle fra 7i. Farvel med Dansk Mesterskab Igen i år sendte vi en 9 idrætsklasse ud af skolen med tro på, at vi har været med til at skabe mulighederne for fremgang og succes for vores elever. Det lykkedes igen at have Danmarks bedste i en disciplin, nemlig August Holmgren, der i juli vandt det danske mesterskab i tennis for U-16. Tillykke til August Holmgren, som nu er på Helsingør Eliteidræts Akademi. Vi følger fortsat alle vores gamle elever, og glæder os når de gør sig positivt bemærket og fortsætter deres sportslige udvikling! Svømmere på juniorlandshold Når man er på ungelandsholdene i svømning hedder det itup. Idrætslinjen har fået to dygtige svømmere fra Helsingør Svømmeklub på juniorlandsholdet det er: Mads Ejdrup fra 9i og Julijus Munk fra 8i. De to svømmere og deres cheftræner Magnus Andersen deltog i den nationale samling i Esbjerg. Vi glæder os over fremgangen for Helsingør Svømmeklub og håber at andre vil følge deres eksempel!

2 Valdemar er Idrætslinjens første cykelrytter Valdemar Kure Krogh fra 9i og CK Kronborg ses her til venstre i U17 DM i Enkelstart, på regnvåde veje i Middelfart. Herover ses Kongeetapen af Randers Bike Week, hvor Valdemar fører feltet op ad løbets sejeste stigning. Randers Bike Week er Danmarks største ungdomsetapeløb. Med oprettelse af spor 2, vil vi i fremtiden optage flere unge cykeltalenter. Det bliver spændende! Rebecca Brooks fra 9.i er udtaget til U16 landsholdstræning i England I sommerens Partille Cup i Göteborg kom Rebecca i snak med det engelske håndboldlandshold. Rebecca er efterfølgende blevet kontaktet, og udtaget til landsholdstræning hos det engelske landsholds U16 piger, som hun kan repræsentere, da Rebecca også er britisk statsborger. Den engelske landsholdstræner ser meget frem til samarbejdet med Rebecca de kommende år som U16 spiller, og Rebecca glæder sig meget til de nye udfordringer og oplevelser. Sarah Jønsson har med succes deltaget i både DM, EM og VM i ridning i flere lande Sarah Jønsson - målpige fra 9i og fra Helsingør Håndbold, fortsætter karrieren med ridning på højt plan. Sarah har netop deltaget i DM og tidligere ved EM i Belgien, VM i Frankrig og VM for par i England. Tillykke med præstationerne!

3 Værdier for talentudvikling i dansk idræt - følgende 5 værdier danner grundlag for Helsingør Talent og Elite og de klubber vi samarbejder med! Værdier er anvisende for, hvordan talenter, trænere, ledere og konsulenter i specialforbund, elitekommuner, DIF og Team Danmark arbejder med talentudvikling i hverdagen. Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund vil arbejde for, at følgende værdier er bærende i dansk talentudvikling: Helhed Udvikling Samarbejde Engagement Trivsel Tilsammen udgør værdierne talent-huset. Når værdier og handlinger smelter sammen, bliver der skabt gode rammer for en stærk og sammenhængende talentudvikling. Det giver ro og retning, tryghed og klarhed for alle, som arbejder med talentudviklingen i dansk idræt. 1. Helhed - fokus på talenternes samlede miljø Den seneste forskning i succesfuld talentudvikling i en skandinavisk kontekst har haft et mere holistisk blik på talentudvikling, hvor talenterne ses som en del af et miljø, og talentudviklingen ses som et samspil mellem personer omkring talenterne - som en helhed. Fokus er på hele miljøet og ikke kun på det enkelte talent, og der arbejdes på at skabe gode talentudviklingsmiljøer med velfungerende træningsgrupper. Træningen bliver planlagt, så talenterne kan forfølge deres sportslige ambitioner og gennemføre en ungdomsuddannelse. 2. Udvikling - fokus på færdigheder med det langsigtede må for øje Målet for talentudvikling i Danmark er at skabe atleter på højeste internationale seniorniveau og ikke ungdomsverdensmestre. Fokus er på talenternes langsigtede sportslige udvikling frem for det kortsigtede resultat. Træning og konkurrence foregår efter principperne i det aldersrelaterede træningskoncept (ATK). Talenterne og trænerne får anerkendelse for talenternes tilegnelse af nye færdigheder snarere end for talenternes sportslige resultater i en tidlig alder. Identifikation af talenterne sker på baggrund af flere faktorer, blandt andet motoriske, fysiske, kropslige og psykologiske potentialer.

4 3. Samarbejde - med talenterne i centrum og involvering af nøglepersoner Et talent vil altid have en række nøglepersoner omkring sig - både i og uden for sportsmiljøet - der påvirker og har betydning for talenternes udvikling. Alle relevante aktører, der har en betydning for talenternes udvikling og trivsel, videndeler og samarbejder for at skabe de bedst mulige rammer for det enkelte talent. Der er åbenhed for samarbejde med andre klubber og træningsmiljøer, hvis det kan bidrage til talenternes udvikling. Der er træningssamarbejde og aktiviteter på tværs af aldersgrupper, hvor ældre, positive rollemodellers kompetencer nyttiggøres til at skabe videndeling og motivation hos yngre talenter. 4. Engagement - træneren er afgørende for talenternes udvikling! Trænerens faglige viden om sporten og indsigten i børn og unges udvikling er central for at skabe et udviklende træningsmiljø. Træneren er en desuden en vigtig kulturbærer, hvis engagement til træning og interesse i det enkelte talent er afgørende for talenternes motivation. Træneren er således afgørende for at talenterne trives til træning og fastholdes i træningsmiljøet over tid. Alle aktører omkring talenterne udviser engagement og oprigtig interesse for talenterne både som unge atleter og som unge mennesker. Træneren engagerer sig i sin egen udvikling og uddanner og dygtiggør sig specifikt i forhold til at arbejde med og udvikle unge talenter. 5. Trivsel - glæde og evne til at håndtere modgang! Dansk talentudvikling skal foregå på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde, og derfor er det helt afgørende, at talenterne trives i deres sportskarriere. Den aktuelle forskning peger på, at trivsel i hverdagen både i og uden for sporten - er en forudsætning for, at talenterne kan udvikle sig sportsligt over tid. Træningsmiljøet er udfordrende, målrettet og seriøst, og samtidig præget af glæde. Talenterne lærer at mestre den med- og modgang, de oplever i deres sportskarriere. Og særligt at talenterne klædes på af trænere og ledere til at håndtere overgangen fra ungdom (talent) til senior (elite) - en fase der kan være særligt udfordrende. Værdierne er blevet præsenteret på en workshop for Helsingør Kommunes idrætsforeninger i juni De kommer til at danne baggrund for vores fortsatte arbejde med eliteidræt i Helsingør. Værdierne vil få indflydelse på den måde, hvorpå vi tildeler støtte, og hædrer vores udøvere og foreninger. Som en af landets 21 elitekommuner skal Helsingør arbejde for at skabe talentudviklingsmiljøer af højeste klasse. Vi skal i fællesskab sikre at værdierne bliver omsat til handling. Dette er en PIXI-udgave hele værdisættet kan læses på vores hjemmeside. Helsingør Talent & Elite -

5 Transport fra træningen i Helsingør Idrætspark Vi indsætter igen vores egen bus fra tirsdag d. 21. oktober 2014 og til og med fredag d. 27. marts Bussen kører fra Helsingør-Hallen kl og er tilbage på skolen kl Såfremt tennisspillerne ønsker at gøre brug af bussen skal de gå fra Tennishallen gennem skoven og op til Gl. Hellebækvej. Tennistrænerne og eleverne er orienteret om muligheden. Fodboldtræning på kunstgræsbanen i Helsingør Idrætspark fra uge 43 Græsbanesæsonen er slut og for at kunne opretholde ordentlige træningsforhold rykker vi vores fodboldspillere til kunstgræsbanen i Helsingør Idrætspark. Eleverne mødes ved omklædningsbygningen kl omklædt og klar til kl SKOLESPORT INSTRUKTØRER FRA 9i Efter efterårsferien vil elever fra 9i være instruktører for Skolesport på Borupgårdskolen. Det er et led i den praktiske del af junioridrætslederuddannelsen. Vi forventer mellem elever fra 1. til 3. klasse vil deltage hver gang! Det foregår mandage i tidsrummet kl til kl i Idrætshallen på skolen, Smakkevej 2. Glimt fra Intro-turen for 7i på Ravnebakken i slutningen af august: Carsten Dohm Performance Coach og Henrik Pedersen instruktør & talentcentertræner begge er tilknyttet Helsingør Talent & Elites instruktørgruppe i fodbold. Idrætslinjen Helsingør gennemfører 480 trænings sessioner om året i seks idrætsdiscipliner: Atletik, svømning, tennis, gymnastik, håndbold og fodbold på seks forskellige idrætsanlæg i Helsingør Kommune. Desuden har Idrætslinjen 40 trænings sessioner på tværs af discipliner med idrætslærere og fysioterapeut. Idrætslinjens elever fra 7.til 9. kl. er med til at afvikle skoleidrætsstævner for alle kommunens skoler bl.a. i følgende idrætsgrene: Floorball, Kidsvolley, 7-mandsfodbold og Skolesport på Borupgårdskolen. Idrætslinjen er en del af Helsingør Talent & Elite en samlet talentstrategi! Se mere på: Idrætslinjens lærere & instruktører v/ Allan Jørgensen - Tlf

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Indledning og baggrund Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med en række tilknyttede handlingsanvisninger, samt definitioner

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato: Tirsdag den 29. april 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram

Læs mere

STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU

STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU EN DEL AF NOGET STØRRE STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Inspiration og gode råd til et styrket samarbejde mellem klubber, kommuner og DBU Med strategien vil vi over de næste fire år kridte banen op til

Læs mere

Time Out Elitesport Nyhedsbrev - Haderslev Kommune Nr. 3 december. TimeOut

Time Out Elitesport Nyhedsbrev - Haderslev Kommune Nr. 3 december. TimeOut Time Out Elitesport Nyhedsbrev - Haderslev Kommune Nr. 3 december 2008 TimeOut s Eliteidræt og uddannelse stås sådan, at man kun fokuserer halvhjertet på sin uddannelse. Derimod skal det forstås sådan,

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 2014

Repræsentantskabsmøde 2014 Repræsentantskabsmøde 2014 Formand Flemming Knudsens mundtlige beretning Først og fremmest vil jeg gerne ønske os alle sammen tillykke: Tillykke med at vi nu er DIFs tredjestørste specialforbund kun svøm

Læs mere

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE 2 BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Indledning BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Idrætsforeningerne skal favne bredt fra 6-årige begyndere og ambitiøse teenagere til voksne motionister og professionelle atleter.

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Uddannelsestilbud fra DIF Viden, værktøjer og inspiration

Uddannelsestilbud fra DIF Viden, værktøjer og inspiration Uddannelsestilbud fra DIF 2 Uddannelsestilbud fra DIF Indledning 3 Træning SPOT-kurser 5 Uddannelser 8 Klubudvikling og -ledelse 11 Ledelse i specialforbund 15 Skole og institution 17 Det tilbyder vi også

Læs mere

Aldersrelateret. træning i svømning

Aldersrelateret. træning i svømning Aldersrelateret træning i svømning indhold Aldersrelateret træning i svømning 6 Indledning 6 Formål 6 Succeskriterier 6 Om forfatterne 6 Træningsanbefalinger i svømning 9 FUN-damentals - Piger og drenge

Læs mere

På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune

På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune På vej mod en ny skoledag i Fredensborg Kommune PÅ VEJ MOD EN NY SKOLEDAG Center for Skoler og Dagtilbud December 2013 Forord Verden i dag er i konstant udvikling og forandring. Der stilles højere og anderledes

Læs mere

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske:

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske: Sportspsykologiens professionsmodel - Bagom Team Danmarks sportspsykologiske ydelser Det sportspsykologiske fagfelt i Danmark har været præget af en mangfoldighed af tilgange og har fungeret som en redskabsdisciplin.

Læs mere

Special Edition 2013. Danmarks stærkeste... miljø. - når du vil kombinere sport og uddannelse

Special Edition 2013. Danmarks stærkeste... miljø. - når du vil kombinere sport og uddannelse Special Edition 2013 Danmarks stærkeste... miljø - når du vil kombinere sport og uddannelse Vi spiller hinanden gode Svendborg Kommune kører gerne i team med idrætsklubber, uddannelsesinstitutioner og

Læs mere

Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00

Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00 Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00 Bilag 1 Bestyrelsens beretning for 2009 Kaj Aagaard (formand) John Pihlkjær (næstformand) Kjeld Egebo Larsen

Læs mere

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening'

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Når børn og unge fravælger svømning Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Forord Det går godt for dansk svømning både når det gælder resultater i bassinet, og når man ser på

Læs mere

Bred spillet ud. - en håndbog om samarbejde mellem SFO-pædagoger og foreningsfrivillige

Bred spillet ud. - en håndbog om samarbejde mellem SFO-pædagoger og foreningsfrivillige INTRO... 1 OM BRED SPILLET UD... 3 UDSATTE OG FORENINGSUVANTE BØRN... 5 PÆDAGOGISK IDRÆT... 8 Pædagogiske bagdøre... 9 Legitim perifer deltagelse... 10 Fælles afsæt... 10 SAMARBEJDE MELLEM SFO OG FORENINGER...

Læs mere

HSU Nyhedsmagasin nr. 4 - november 2010. Philip fra Helsingør Badminton Klub blev kåret til Årets Træner af DGI Når tårer er af guld

HSU Nyhedsmagasin nr. 4 - november 2010. Philip fra Helsingør Badminton Klub blev kåret til Årets Træner af DGI Når tårer er af guld HSU Nyhedsmagasin nr. 4 - november 2010 Philip fra Helsingør Badminton Klub blev kåret til Årets Træner af DGI Når tårer er af guld Idrættens ildsjæle er hverdagens helte Af Peter Poulsen Formand for HSU

Læs mere

GOD ENERGI TIL FRIVILLIGT ARBEJDE 2014 ET PARTNERSKAB MELLEM ENERGI DANMARK OG UNGDOMMENS RØDE KORS

GOD ENERGI TIL FRIVILLIGT ARBEJDE 2014 ET PARTNERSKAB MELLEM ENERGI DANMARK OG UNGDOMMENS RØDE KORS GOD ENERGI TIL FRIVILLIGT ARBEJDE 2014 ET PARTNERSKAB MELLEM ENERGI DANMARK OG UNGDOMMENS RØDE KORS VI TAGER ANSVAR SAMMEN Da Michael fik en mentor gennem Ungdommens Røde Kors, mødte han for første gang

Læs mere

Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København

Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København Forord Håndbolden er i krise og måske særligt i Københavnsområdet, hvor håndbolden er i skarp konkurrence

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger er udarbejdet i juni 2009 Initiativet er finansieret af

Læs mere

Sportspsykologisk grundkursus for eliteudøvere

Sportspsykologisk grundkursus for eliteudøvere Sportspsykologisk grundkursus for eliteudøvere Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til sportspsykologi for Eliteudøvere...3 Formålet med grundkurset i sportspsykologi...4 Team Danmarks

Læs mere

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Header Styrk jeres indsats gennem samarbejde Rubrik Header (0) En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Rubrik Citat Reference Sideheader

Læs mere

Team Danmarks støttekoncept 2009-2012

Team Danmarks støttekoncept 2009-2012 Team Danmarks støttekoncept 2009-2012 indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...3 1.1 Lovgrundlag for dansk eliteidræt...3 1.2 Baggrundsmateriale for støttekonceptet 2009-2012...3 1.3 Team Danmarks støttekoncept

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

Club 222 Udviklingsplan 2012

Club 222 Udviklingsplan 2012 Club 222 Udviklingsplan 2012 Indholdsfortegnelse Kolofon 2 Institutionsprofil 2 Forord.. 3 Baggrund for planen... 3 Evaluering af 2011 fokus.5 Afsnit 1 Plan for udviklingen af det børnepædagogiske arbejde...

Læs mere

Sport Study Svendborg åben for flere partnere

Sport Study Svendborg åben for flere partnere no. 13 november 2010 MAGASINET Sport & Uddannelse Sport Study Svendborg åben for flere partnere Første etape af indsatsen for at skabe vækst på Sydfyn i kraft af synergi mellem idræt, uddannelse og erhverv

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

Skoleleder til Helsinge/Ramløse Skole i Gribskov Kommune

Skoleleder til Helsinge/Ramløse Skole i Gribskov Kommune Ansættelse af skoleleder til Helsinge/Ramløse Skole August 2011 Malene Hansen Lundgaard Konsulenterne rekrutterer i Gribskov Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Vilkårene 1.

Læs mere

Nr. 1 Februar 2014. Talentudvikling

Nr. 1 Februar 2014. Talentudvikling Nr. 1 Februar 2014 Talentudvikling Indhold 2 Indledning: Hvordan styr(k)er man talentudvikling? Talenterne er dem, der tør stikke ud af mængden, hvilket Lise Agerbæk har illustreret med fotos i dette OnEdge.

Læs mere

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN ANDERLEDES SKOLEDAG En TEMAAVIS om FOLKESKOLEREFORMENS ELEMENTER - den nye skoledag med mere bevægelse og nye aktiviteter, nye samarbejdspartnere m.m. - og fortællinger

Læs mere