GUIDE INDHOLD 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GUIDE INDHOLD 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING"

Transkript

1 GUIDE INDHOLD Vær Vær chef chef i dit dit eget eget liv liv - og og skab skab en en fremtid fremtid efter efter dit dit eget eget hoved. hoved 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING

2 Kvinder er kommet langt, men der er stadig masser af power, der ikke bliver brugt. Hos Powerkvinderne tror vi på, at kvinder vil mere! Vi styrker kvinders indre power og gennemslagskraft via kurser, foredrag, inspiration og personlig rådgivning. INDHOLD Trin 1: Hvad ønsker du dig? Trin 2: Sæt dig et mål Trin 3: Personlig identitet Trin 4: Din personlige stil Trin 5: Din målgruppe Trin 6: Din forretningsplan Trin 7: Dit netværk Trin 8: Dine prioriteringer Trin 9: Dine stopklodser Trin 10: Din PR- og marketingplan Powerkvinderne Gråpilevej Bagsværd

3 Jeg mener, at selve formålet med vores liv er at søge lykke. VÆR CHEF I DIT EGET LIV - OG SKAB DIN EGEN FREMTID Ordene er Dalai Lamas. Ifølge den verdensberømte tibetanske munk er dét at søge lykken hverken narcissistisk eller selvcentreret. Argumentet er, at hvis vi som mennesker søger lykken, så gavner det ikke blot os selv, men også vores familie, venner og samfundet som helhed. Personlig ledelse og branding handler i høj grad om at søge lykken. Det handler om, at du skal skabe et liv efter dit eget hoved, træde i karakter og arbejde med det, du tror på og brænder for. Det kan være som direktør for en virksomhed, som forsker, kunstner, jordemoder, politiker, magister, landmand eller leder af en humanitær organisation. Mulighederne er utallige.. Hos Powerkvinderne tror vi på, at dét at søge lykken er meget tæt forbundet med at: følge sit hjerte være tro mod sig selv udnytte sine talenter gøre det, man virkelig brænder for - og frem for alt turde være sig selv i ord og gerning I denne korte guide til personlig ledelse og branding får du præsenteret 10 grundtrin til din egen personlige ledelses- og brandingplan.vi håber, at du vil lade dig inspirere til at skabe et liv efter dit eget hoved privat og på jobbet. Go fornøjelse Anne-Mette Michaelsen Direktør, cand.polit og journalist Telefon:

4 Brug fantasien: Hvordan ser dit liv ud, hvis du skaber det helt efter dit eget hoved? 1. HVAD DRØMMER DU OM? Ved du, hvad du drømmer om? Hvis der var frit valg på alle hylder: Hvilket liv ville du så vælge privat og på jobbet? Mange af os ved det ikke. Måske fordi der i dag er så mange muligheder at vælge imellem, at vi egentlig helst vil lidt af det hele og derfor ikke fuldt ud har taget stilling til, hvad vi egentlig brænder allermest for. Når du arbejder med personlig ledelse og branding, er det nødvendigt, at du sætter det lange lys på, tænker nogle år frem og skaber et klart fokus. Hvis du blæser rundt som et blad i vinden og ikke ved, hvad du ønsker dig, når du ikke ret langt. Så er det omstændighederne og ikke dig selv, der har den gule førertrøje på. Start derfor din personlige ledelses- og brandingplan med at skrive din ønskeseddel. Brug fantasien: Hvordan ser dit liv ud, hvis du skaber det helt efter dit eget hoved? Forestil dig, at du har penge nok, så alle muligheder er åbne, og find på mindst 100 ønsker store som små så du kommer rigtig godt omkring i din brainstorm. Det kan være svært at nå 100, men prøv alligevel! Når du har skrevet alle dine ønsker ned, så sorter ønskerne i kategorier som eksempelvis: Familie, parforhold, karriere, venner, bolig, fritidsinteresser, ferie m.v. og skriv en kort hensigtserklæring inden for hvert område: Hvilket liv vil du skabe? Hvad er vigtigst for dig?

5 Vær chef i dit eget liv - og skab en fremtid efter dit eget hoved 2. SÆT ET MÅL I 1953 stillede man afgangsårgangen på Yale-universitetet i USA følgende spørgsmål: Har du sat dig et klart mål for fremtiden og lagt en samlet plan for, hvordan du skal nå dit mål, når du forlader universitetet? Kun 3 procent svarede ja. I 1973 tyve år senere tog man igen kontakt til eleverne fra årgang 1953 og interviewede dem. Det viste sig, at de 3 procent, der havde sat sig mål, ikke alene var mere lykkelige og tilfredse mennesker end restgruppen på 97 procent. De 3 procent var også økonomisk set mere værd end de andre 97 procent til sammen. Og det helt uafhængigt af, hvilken uddannelse og branche de havde valgt. Det at have et klart mål giver dig energi, drive og mening i hverdagen. Og det er dét, der skaber succes, vækst og udvikling uanset branche. Enhver virksomhed med respekt for sig selv har klare mål, der motiverer til at yde en indsats. Det skal du også have, når du arbejder med personlig ledelse og branding. Med et inspirerende mål ved du, hvad du vil, men også og mindst lige så vigtigt hvad du ikke vil: Og så kan du skære det overflødige fra. Det er vigtigt, at du er meget specifik, når du definerer dit mål. Sæt så præcise ord, tal og billeder på som muligt: Hvordan ser det ud og føles, når du er nået i mål? Hvad er tidshorisonten? Og husk: Mål findes både i størrelse S, M, L og XL.

6 Hvad er det, der gør dig unik hvilke interesser, kompetencer, passioner, drømme. 3. PERSONLIG IDENTITET Hvem er du? Dette spørgsmål kan hurtigt få mange af os ud i en mindre eksistentiel krise, hvor vi i yderste konsekvens må hente hjælp i filosofiens, psykologiens eller religionens verden. Det handler om selve din identitet: Din personlighed, dine kompetencer, dine talenter, værdier, passioner, meningen med dit liv, din mission eller måske ligefrem livsopgave. Set i dette eksistentielle lys kan det virke ganske voldsomt at foreslå, at du skal nedfælde, hvad det er, der gør dig unik. På den anden side, så er det jo netop dét, du gør, hvis du eksempelvis søger et nyt job: Du forsøger at give din nye arbejdsgiver et billede af, hvem du er, hvorfor du brænder for jobbet, og hvorfor du er specielt velegnet som kandidat. Når du arbejder med personlig ledelse og branding, skal du gøre det samme blot i en lidt udvidet model. Du skal blandt andet kunne besvare følgende spørgsmål så kortfattet og præcist som muligt: Hvad er det, der gør dig UNIK og adskiller dig fra alle os andre? Hvad er din vision, din mission og dit mål? Hvad er dine kerneværdier? Hvad er din passion? Hvad er dine største talenter og kompetencer? Hvad vil du udvikle til dit helt personlige specialområde?

7 Klæd dig på til succes ved at skabe din egen stil, og sørg først og fremmest for at klæde dig som den person, du gerne selv vil være. Moden er typisk masseproduktion, men du er unik. 4. DIN PERSONLIGE STIL Du skal ikke ligne en supermodel, medmindre du søger job som model i modebranchen. Du skal ligne den bedste udgave af dig selv! Den gammelkendte vending klæder skaber folk gælder stadig. Derfor betaler det sig for dig at være bevidst om din personlige stil. De associationer, som dit tøj skaber, er med til at kommunikere dit personlige brand og dine kerneværdier: Traditionel, innovativ, klassisk, rebelsk, landlig, husmoderlig, rå, økologisk, intellektuel, kreativ, minimalistisk, buddhistisk, raffineret, mystisk, romantisk, casual etc. Det er ikke tilfældigt, at fotografer kører i jeep, mens traditionelle topchefer vælger Mercedes eller andre slipse -mærker. Også valget af bilmærke er med til at sende signaler. Klæd dig på til succes ved at skabe din egen stil og sørg først og fremmest for at klæde dig som den person, du gerne selv vil være. Hvis du vil til tops i AP Møller, er et nydeligt jakkesæt nok ikke at foragte. Moden er typisk masseproduktion, men du er unik. Smid alt det forkerte tøj ud, giv det væk, kassér det! Hvis du gerne vil gøre karriere i bankverdenen, så drop den hæklede tophue, du fik af moster Oda til din fødselsdag, og find en mere diskret. Hvis du starter eller allerede har din egen virksomhed, er det som bekendt ikke kun din garderobe, der sender signaler til din omverden. Så får du også brug for at tage stilling til logo, farver, titel, skrifttyper, foto, website, kontorindretning, adresse, tilbehør, firmabil m.v.

8 Når du arbejder med personlig branding skal du sætte fokus på, hvilke mennesker du vil gøre noget for DIN MÅLGRUPPE Et brand tjener altid mindst to herrer: Dig og din målgruppe. Det er ganske enkelt ikke muligt for dig at få succes, hvis ikke du har kunder i butikken. Du må gøre noget af værdi for nogen, hvis du skal have succes med at udvikle dit personlige brand og realisere dine drømme. På den måde er din personlige succes ikke et egoistisk mål, for du kan ikke få succes uden at gøre noget for andre. Din målgruppe kan bestå af én person, få eller mange mennesker. Det afgørende er, at du ud fra din målsætning gør, hvad du kan for at definere din målgruppe og opbygge et godt kendskab til den: Hvilke behov og ønsker har din målgruppe? Hvad er det specielt, DU kan levere? Hvordan kan du markedsføre dig selv, dine ideer og dine ydelser, så du engagerer din målgruppe? Det er via et indgående kendskab og dialog med din målgruppe, at du får indblik i, hvad det er, der gør dig unik i målgruppens øjne. Når du ved dét, har du kimen til at definere, styrke og opbygge dit personlige brand, så du i målgruppens bevidsthed udvikler dig til et stærkt personligt brand, som målgruppen foretrækker frem for andre.

9 Din forretningsplan er drejebogen for, hvordan du i praksis når dit mål og realiserer dine drømme. 6. DIN FORRETNINGSPLAN Når du arbejder professionelt med personlig ledelse og branding, får du brug for en personlig forretnings- eller masterplan. Forretningsplanen er selve drejebogen for dit virke det er den, der giver dig overblik, skaber fremdrift og giver dig mulighed for løbende at evaluere dine fremskridt. Når du har fokuseret på dine drømme, sat dig et konkret mål og samlet de øvrige ingredienser, der skal til i din personlige ledelses- og brandingplan, skal du udarbejde din egen forretningsplan: Den detaljerede tids- og handlingsplan for, hvordan du i praksis når dit mål og realiserer dine drømme. Du kan som en start benytte følgende helt simple grund opskrift: Sæt navn på målet, så det er meget konkret og helst målbart. Sæt en præcis dato for, hvornår du skal have nået dit mål. Split vejen til målet op i konkrete og målbare delmål, som du ville gøre, hvis du planlagde en rejse med skift på forskellige stationer og i forskellige lufthavne. Mellem delmålene skal du skrive, hvad du skal gøre for at nå næste delmål. Sæt det hele ind i din kalender, så du får tingene gjort, og vær realistisk, så du ikke slår et for stort brød op. Når du lægger din forretningsplan, så vælg de BEDSTE metoder til at nå dit mål. Vurdér, hvad der virker og gå i gang. Og brug så din intuition og idérigdom til hele tiden at forbedre dine metoder, så du lidt efter lidt får trykket speederen i bund. Hvis nogle af dine metoder viser sig ikke at virke, så vælg hurtigst muligt nogle andre. Brug fantasien, udvis handlekraft og fortsæt kursen mod dit mål!

10 Et godt netværk handler om, at du skal vinde sammen med andre, fordi én plus én er mere end to. 7. DIT NETVÆRK Når du arbejder med din personlige ledelse og branding, er det naturligvis vigtigt, at du får inspiration, ideer, input og opbakning fra din omverden. Det sætter turbo på udviklingen. I disse år er det nærmest et must at have et netværk, og der findes mange af slagsen både på Internettet, i erhvervslivet og privat. For dig gælder det naturligvis om først og fremmest at lægge energien i de netværk, hvor der er grobund for gensidig idéudvikling, inspiration og opbakning. Det handler om, at du skal vinde sammen med andre, fordi én plus én er mere end to. Du har brug for andre menneskers bedste ideer og tanker som vitaminer til dine egne og samtidig kan du bidrage med dine kompetencer. Brug først og fremmest de netværk, du allerede har. Men benyt også muligheden for at melde dig ind i nye og gerne fagrelevante netværk, start dit eget eller tag kontakt til mennesker, som du gerne vil netværke med. Men vigtigst af alt: Når du arbejder med personlig ledelse og branding, må du bevare og styrke troen på, at du har noget at tilbyde. Brug derfor først og fremmest din tid og dine kræfter på de mennesker, der er inspirerende. Lyt kun til brugbar kritik og vend så vidt muligt det døve øre til de det-kanda-ikke-lade-sig-gøre - eller du-skal-da-ikke-tro-at-duer-noget -lyseslukkere, som vi alle uvægerligt støder på i ny og næ.

11 Hvis du bruger det meste af din tid og din energi på sure pligter og på at holde næsen oven vande, så får du ikke tid til alt det sjove DINE PRIORITERINGER Som chef for dit eget liv er din evne til at vælge og prioritere mellem alle de muligheder og opgaver, der byder sig, afgørende for, hvor gode resultater du opnår. Når du har defineret et klart mål, skal de opgaver, der har størst betydning for, hvornår du når dit mål, så vidt muligt have topprioritet. Hver dag! Det lyder let og indlysende, men alligevel er det svært for rigtig mange af os. Statistikkerne taler deres eget tydelige sprog. Mange af os føler os stressede. Vi har ganske nkelt for mange jern i ilden, og vi føler ofte, at buen er spændt til det yderste. De krav vores omverden og vi selv stiller til os, overstiger ganske enkelt vores ressourcer. Så du kan lige så godt erkende problemet her og nu: Uanset hvor effektiv du er, og hvor hurtigt du løber, så når du ALDRIG det hele. Når du skal udvikle din personlige ledelses- og brandingplan, er det vigtigt, at du har defineret dit mål så præcist, at du alene ud fra dit mål kan sortere i hverdagens mange gøremål og vaner både privat og på jobbet. Hvis du bruger det meste af din tid og din energi på sure pligter og på at holde næsen oven vande, så får du ikke tid til alt det sjove: Det du virkelig brænder for, er god til og kan tjene gode penge på. Sæt dig ned og skriv en liste over, hvad der er vigtigt at bruge tid og penge på, og hvad der er mindre vigtigt. Annuller, uddeleger og giv slip på de ting og ejendele, der tærer på dine kræfter, og giv dig i kast med de ting, der for alvor interesserer dig.

12 Bekymringer, tvivl og manglende tro på dig selv og dine projekter kan udgøre stopklodser på din vej mod målet. Vi oplever alle modgang, og den bedste kur er at finde nye veje og blive ved DINE STOPKLODSER Når vi ønsker at skabe forandringer i vores liv og sætte os mål, er det let i første omgang at blive grebet af den gode stemning. Men som et lyn fra en klar himmel kan bekymringer, tvivl og god gammeldags dovenskab slå ned. Samtidig kan der naturligvis være reelle forhindringer mellem dig og dit mål. Vi støder alle sammen på stopklodser og forhindringer, når vi har sat os et mål. Sæt dig for at overvinde dem, og lad være med at falde tilbage i lænestolen. Forestil dig alle de ting, der kan forhindre dig i at nå dit mål, realisere dine drømme og opbygge dit personlige brand. Skriv dem ned på et stykke papir og tænk nøje over dem: Er dine forhindringer og stopklodser reelle? Er der noget, du kan gøre for at overvinde dem? Prøv at tænke kreativt: Find mindst 25 løsninger på problemet: Alt, hvad der falder dig ind og vælg så den løsning, du tror mest på. Brug et øjeblik på at overveje muligheden for, at nogle af forhindringerne og stopklodserne er det pure opspind. Nogle af barriererne er ganske givet reelle nok, nogle af dem er dårlige undskyldninger, og nogle af dem er ren fantasi.

13 Dygtiggør dig i kunsten at formulere dig kortfattet og præcist: Klare, korte notater, indlæg, præsentationer og rapporter bliver respekteret og værdsat. 10. PR- OG MARKETINGPLAN PR- og marketingplanen er en central del af din personlige ledelses- og brandingplan. Det er umuligt at opbygge et personligt brand uden kontakt til omverdenen. Du skal have dit budskab ud i verden og skabe dig et navn og et godt netværk! Det tager tid og kræver en målrettet og systematisk indsats at opbygge et brand. Derfor skal du skyde med skarpt og have alle elementer på plads i din personlige ledelses- og brandingplan, før du kaster dig ud i PR- og markedsføring. Med afsæt i beskrivelsen af din personlige identitet, dit mål og din forretningsplan skal du formulere din personlige punchline og dine vigtigste budskaber, så du både i skrift og tale er i stand til at tegne et lysende klart billede af, hvem du er, hvad du har at byde på og hvad, der gør dig til et unikt personligt brand. I praksis kan du markedsføre dig selv, dine produkter, dine kompetencer, dine synspunkter, den gode sag, dine budskaber m.v. via breve, taler, fotos, annoncer, en blog, debatindlæg, præsentationer, plakater på lygtepæle, møder, messer, brochurer, hjemmeside m.v. Mulighederne er talrige, men nøglen til succes med PR- og marketing er god kommunikation. Dygtiggør dig derfor i kunsten at formulere dig kortfattet. Klare, korte notater, indlæg, præsentationer og rapporter bliver respekteret og værdsat. Det samme gør en mundret og inspirerende elevatortale hvor du på cirka 30 sekunder kan fortælle, hvem du er, hvad du laver, og hvad du har at tilbyde.

14 Digt af Nadine Starr, 86 år HVIS JEG KUNNE LEVE MIT LIV OM Jeg ville turde lave flere fejltagelser. Jeg ville slappe af, tage tingene som de er. Jeg ville opføre mig mere fjollet, og grine mere. Jeg ville tage flere chancer. Jeg ville rejse mere. Jeg ville bestige flere bjerge og svømme over flere floder. Jeg ville spise mere is og færre bønner. Jeg ville måske have flere faktiske problemer, men færre indbildte. Ser du, jeg er et af de mennesker, der lever med fornuft og omtanke time efter time, dag efter dag. Åh, jeg har haft mine øjeblikke, og hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg have flere af dem. Rent faktisk ville jeg prøve at have intet andet. Kun øjeblikke. Det ene efter det andet, i stedet for at leve så mange år med tanke på morgendagen. Jeg har været en af de personer der ikke tager nogen steder uden et termometer, en varmedunk, en regnfrakke og en faldskærm. Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg rejse med mindre bagage. Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg begynde at gå barfodet tidligere om foråret og fortsætte længere hen på efteråret. Jeg ville danse mere. Tage flere karusselture. Plukke flere tusindfryd. Hvis jeg kunne leve mit liv om. Men ser du, det kan jeg ikke...

15 11. EGNE NOTATER

16 12. PERSONLIG BRANDING ER FOR......alle, der tror på, at den bedste måde at forudsige fremtiden på er at skabe den selv... direktører forskere ledere akademikere bestyrelser kunstnere politikere iværksættere græsrødder idémagere socialrådgivere folkeskolelærere kassedamer

Vær chef i dit eget liv - og skab en fremtid efter dit eget hoved GUIDE 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING

Vær chef i dit eget liv - og skab en fremtid efter dit eget hoved GUIDE 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING Vær chef i dit eget liv - og skab en fremtid efter dit eget hoved GUIDE 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING indhold: Trin 1: Hvad ønsker du dig? Trin 2: Sæt dig et mål Trin 3: Personlig identitet

Læs mere

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed 2013 Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed Anne-Mette Michaelsen, Berrit Kvorning og Anita Mac vil med godt humør og stor seriøsitet støtte dig i at udvikle

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

Personlige mål. Vil du gerne have mere gennemslagskraft? Vil du gerne gennemføre bedre møder? Vil du gerne have tydeligere succeskriterier på jobbet?

Personlige mål. Vil du gerne have mere gennemslagskraft? Vil du gerne gennemføre bedre møder? Vil du gerne have tydeligere succeskriterier på jobbet? Personlige mål Vil du tabe dig 8 kg? Vil du løbe en maraton? Vil du gerne have mere gennemslagskraft? Vil du gerne være projektleder? Vil du gerne gennemføre bedre møder? Vil du gerne have tydeligere succeskriterier

Læs mere

DEN 2008. KNU September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2008. KNU September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU September DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312 Side 1 Per Holdrup Tove Nielsen Per Pedersen Lene Jørgensen 1. September 3. September 8. September 13.

Læs mere

Det er en evig proces

Det er en evig proces Det er en evig proces 8 at skabe sine mål! Otte skridt i skabelsen af dine mål 1. SKAB KLARHED... 3 1A - Hvad har du elsket i 2012?... 3 1B - Hvad har du udrettet i 2012?... 4 1C - Hvad ønsker du at gentage

Læs mere

Elevatortalen kort og godt

Elevatortalen kort og godt Kapitel 13 Elevatortalen kort og godt Tænk, hvis du møder direktøren for den virksomhed, som du drømmer om at være ansat i. Hvis I for eksempel mødes i en elevator, og du har fra stuen til 3. sal til at

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

RYGESTOP - 5 ting du kan gøre selv

RYGESTOP - 5 ting du kan gøre selv RYGESTOP - 5 ting du kan gøre selv www.karinnilsson.dk Trin 1 Kod din indre GPS Start med at gøre dig klart, hvad du gerne vil opnå. De fleste der kommer til mig ved alt om, hvad de gerne vil være FRI

Læs mere

Eksekvering få planerne ført ud i livet

Eksekvering få planerne ført ud i livet Eksekvering få planerne ført ud i livet Plastindustriens netværksdag 10. November 2009 Gitte Mandrup Ledelse & HR rykker sammen Ledelse Ledelseskraft Organisationsudvikling Eksekvering Fremdrift Ledelseslyst

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

Kreativ Forvandling. En lille e-bog hvor du kan lære at Sætte dig mål du når.

Kreativ Forvandling. En lille e-bog hvor du kan lære at Sætte dig mål du når. af Christina Christiansen En lille e-bog hvor du kan lære at Sætte dig mål du når. af Christina Christiansen 5 Trins guiden til at sætte dig mål du når Er du typen der år for år sætter nytårsfortsætter

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Øvelsesmateriale til brug ved kompetenceafklaring

Øvelsesmateriale til brug ved kompetenceafklaring Selvevaluering og kompetenceafklaring - Øvelsesmateriale til brug ved kompetenceafklaring Lisbeth Højdal Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse. DEL Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse.

Læs mere

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd.

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. 4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. Hjælp til Selvhjælp til Professionel Selvudvikling Mette Alleslev 2011 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet 1 Forord Om Professionelt Selvværd

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

Karriereudvikling EK netværksgruppe København 2004-2005

Karriereudvikling EK netværksgruppe København 2004-2005 Karriereudvikling EK netværksgruppe København 2004-2005 Af Leise Passer Jensen, Anne Mari Dideriksen, Gitte Zøller, Anne-Grethe Svanlundh, Pia Granholt, Charlotte Ræbild Karriereudviklingsprocessen 1.

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Hvad enten du er eller har været i parforhold i kortere eller længere tid, kan du her søge gode råd om, hvordan du får et bedre eller bevarer dit parforhold. Vores

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering på Margrethe Reedtz Skolen 2014 Afviklet på Margrethe Reedtz Skolen i marts 2014 Spørgsmål af Anette Næsted Nielsen og Morten Mosgaard Tekst og grafik af Morten Mosgaard Ryde

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

10-trins raket til logo-design

10-trins raket til logo-design 10-trins raket til logo-design Stjerne-modellen Dette notat er udarbejdet i forbindelse med foredrag og kurser som supplement til bogen Virksomhedens logo. Ideen er, at det skal fungere sammen med bogen,

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. På hovedet. Ærkeenglen Jeremiel er englen der hjælper dig med at evaluere dit liv, brug ham. Du skal tillade dig selv at sprede

Læs mere

Fasen kort fortalt Idéfase har to elementer, som I kan afvikle samlet eller delt op i to workshops.

Fasen kort fortalt Idéfase har to elementer, som I kan afvikle samlet eller delt op i to workshops. FASE 4: IDÉ I skal nu bruge jeres viden fra opdagelsesrejsen og tematiseringen som brændstof til at få nye ideer, der giver jer svaret på jeres innovationsspørgsmål. I de foregående faser fik I med stor

Læs mere

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet.

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Projekt Innovation: Tag ud i samfundet og gør en forskel Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Laboratoriet Intro: Innovationsskolen

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. Retvendt. Lad impulserne fra dit indre, give dig svaret på hvad dit hjerte ønsker sig. Når du siger jamen tre gange, er der

Læs mere

SÅDAN SKABER DU NYE AKTIVITETER

SÅDAN SKABER DU NYE AKTIVITETER FØR DU STARTER SÅDAN SKABER DU NYE AKTIVITETER Brug denne model, når I skal udvikle nye aktiviteter. Gå igennem faserne step for step, så er I tættere på en succesfuld aktivitet. Start fra bunden. 4. ORANGE

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Sådan skabes resultater gennem engagement

Sådan skabes resultater gennem engagement Sådan skabes resultater gennem engagement Engagement er nøglen til frugtbart samarbejde i fremtidens virksomhedskonstellationer. Jens Schultzer Østre Pennehavevej 1D DK-2960 Rungsted Kyst +45 23 99 70

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

Skab engagement som coach

Skab engagement som coach Skab engagement som coach Dette er et værktøj til dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance i opgaveløsningen og samarbejdet Skabe udvikling og læring Dette værktøj

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner.

Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner. Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner. 1 Vi gjorde det sammen I er en stor del af en succes! Vi havde en vision i Domeas bestyrelse. Vi satte meget ambitiøse mål med Domea 2015 om at blive

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Skab bedre relationer gennem forbedring af image

Skab bedre relationer gennem forbedring af image Skab bedre relationer gennem forbedring af image I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. Maya Angelou Om

Læs mere

Indledning Information

Indledning Information Januar 2015 INDHOLDFORTEGNELSE Indledning Information 1 Modul 1 Din personlige profil og strategi 2 Modul 2 Din ansøgning 2 Modul 3 Dit CV. 3 Modul 4 Præsentation af dig 3 Modul 5 Netværk - hvad - hvordan

Læs mere

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Om du er klar til date-med-succes afhænger af om du har gjort dit hjemmearbejde! Nu ønsker Suzette ikke at optræde som din

Læs mere

Min spirituelle handlingsplan

Min spirituelle handlingsplan Min spirituelle handlingsplan Tilhører: Hvor vil du hen? Hvor vil du gerne være i din personlige og spirituelle udvikling om et år? Gør status nu, og sæt en intention for det næste år. For mange er personlig

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt

Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt 5 Ledelsesdimension 2: Personligt lederskab Min ledervision Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt Vi er mange, der kan tale i timevis om vores historie og vore tidligere erfaringer. Når det derimod forventes,

Læs mere

Din markedsværdi set med HR-briller v/lis Petersen, HR- og kvalitetschef IBC. IBC s filosofi mit udgangspunkt:

Din markedsværdi set med HR-briller v/lis Petersen, HR- og kvalitetschef IBC. IBC s filosofi mit udgangspunkt: Din markedsværdi set med HR-briller v/lis Petersen, HR- og kvalitetschef IBC IBC s filosofi mit udgangspunkt: Her er højt til loftet og plads til vildskud Vi tror på vækst og skaber den Vi leder med faglig

Læs mere

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshop Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshoppen talent på HG 1. Hvem er jeg? 2. Hvorfor er jeg her? 3. Hvad vil jeg underholde om? 4. Hvem er I? Positiv Clearence Vælg ½ postkort.

Læs mere

Sådan finder du vejen til dit nye job

Sådan finder du vejen til dit nye job Sådan finder du vejen til dit nye job Mange mennesker går på arbejde dag ud og dag ind uden at have hjertet med sig, men fordi at de siger til sig selv at de skal tjene pengene til at betale regningerne

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Skriftlig Livsformålsanalyse

Skriftlig Livsformålsanalyse Livsskolen er som et træningsprogram, der er designet til at udvikle de bestemte færdigheder, som du skal bruge for at rumme dit Livsformål og din Livslektion. LIVSSKOLE: Skolen for Service ~ Service versus

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

SKRIVEKURSER FOR VIRKSOMHEDER

SKRIVEKURSER FOR VIRKSOMHEDER SKRIVEKURSER FOR VIRKSOMHEDER Skrivekurser: Skriver du for en virksomhed eller som akademiker, forsker, ph.d.- stipendiat, underviser, konsulent, journalist eller tekstforfatter? Få et praktisk skrivekursus,

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

Webstrategi 2013-2015

Webstrategi 2013-2015 Webstrategi 2013-2015 Strategi for udvikling af DKFs website udarbejdet med bidrag fra DKFs webudvalg og webredaktion December 2012 1 www.kommunikationsforening.dk Udgangspunkt Webstrategien sætter retning

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

TEST-skjal til at vísa stødd, snið v.m.

TEST-skjal til at vísa stødd, snið v.m. TEST-skjal til at vísa stødd, snið v.m. Vejledning i projektskrivning Vejledning i rapportskrivning En hjælp til et lettere liv for studerende og undervisere Heini Havreki Verkætlanarfrágreiðing Skeið

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

De 3 Mest Fatale Fejl Selvstændige Kvinder Begår: Sælger Til Alle

De 3 Mest Fatale Fejl Selvstændige Kvinder Begår: Sælger Til Alle De 3 Mest Fatale Fejl Selvstændige Kvinder Begår: Sælger Til Alle Ikke nok med at for få kvinder vælger at blive selvstændige mange af dem, der gør, må hurtigt opgive deres drøm igen og dreje nøglen om,

Læs mere

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser Kathe Daewaell Grønning Positive Bekræftelser stress/depression Positive Bekræftelser stress/depression Chi Publishing 1 Positive Bekræftelser stress/depression Kathe Daewaell Grønning Tekst og foto: Kathe

Læs mere

Få succes som hjertearbejder. Markedsføring- & Omsætningsguide

Få succes som hjertearbejder. Markedsføring- & Omsætningsguide Få succes som hjertearbejder Markedsføring- & Omsætningsguide Indledning Få en god og enkel struktur Guiden er til dig, der ønsker at kunne forudsige nogenlunde hvordan din måned kommer til at se ud og

Læs mere

Topchefernes 10 bedste værktøjer

Topchefernes 10 bedste værktøjer Tema: Strategiimplementering Topchefernes 10 bedste værktøjer Sker der forandringer i topchefernes prioritering af værktøjer? Klaus Lund & Partnere ApS Bernstorff Slot Jægersborg Alle 93 DK-2820 Gentofte

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne august 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne august 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne august 2014. Vædderen: Retvendt. Retvendt. Retvendt. Store energier er i spil, få samling på brikkerne i dit livs puslespil. Fristeren, angsten for noget forgangent stikker

Læs mere

8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION

8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION 8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION Hvem kender du, der passioneret? Hvad inspireres du til, når du tænker på dem? Hvor vigtigt vil det være for dig, at få adgang til din egen passion?

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

DARUMA management & consulting

DARUMA management & consulting DARUMA management & consulting Tanker til eftertanke Tanker til eftertanke er en samling budskaber, vi selv har forfattet eller ladet os inspirere af fra anden kilde. Det er bevidst, der ikke er angivet

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

Kommunikationspolitik 2014

Kommunikationspolitik 2014 Kommunikationspolitik 2014 Vedtaget af Greve Byråd 25. august 2014 Indholdsfortegnelse Forord Afgrænsning Proces Værdier i kommunikation Intern kommunikation Kommunikation med borgere, virksomheder og

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Selvhjælp: Skal din sommerferie ende med skilsmisse?

Selvhjælp: Skal din sommerferie ende med skilsmisse? Selvhjælp: Skal din sommerferie ende med skilsmisse? Er du i tvivl om, hvorvidt du og din partner kan blive sammen? Har sommerferien skadet mere end den har gavnet? Her er en række råd til at få styr på

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk

Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk forårs Kurser efterår 2006 Kommunikation Udvikling Indsigt 2 GENEREL INFO: Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk Spørgsmål? Kontakt Johnny

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

Træfpunkt 2007. Human ressources er genvejen til organisatorisk succes. Engagerede medarbejdere skaber engagerede kunder

Træfpunkt 2007. Human ressources er genvejen til organisatorisk succes. Engagerede medarbejdere skaber engagerede kunder Træfpunkt 2007 Human ressources er genvejen til organisatorisk succes Engagerede medarbejdere skaber engagerede kunder Når Irma sætter fokus på medarbejderudvikling Alfred Josefsen, Adm. direktør, Irma

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN. om mentorskab og en-til-en-relationer

Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN. om mentorskab og en-til-en-relationer Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN om mentorskab og en-til-en-relationer 12 MENTORSKAB AFSNIT 1 Definitioner Nutidens mentorprogrammer er, næsten naturligvis, først blevet populære i USA. Her har man i

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Program 1. Sponsering (Kort!) om Promovator Hvad kan sponsering, og hvad siger forbrugerne til sponsering Hvordan

Læs mere

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Lay out: Vejen Kommune Tekst: Dagtilbud & skole, Vejen Kommune Fotos: Vejen Kommune Udgivet: Marts

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

VELKOMMEN TIL Instruktører:

VELKOMMEN TIL Instruktører: VELKOMMEN TIL Instruktører: Thomas Nielsen, Cheftræner Carsten P. Anthonisen, Sportschef Jacob Tovgaard, Træner Lars Jakobsen, Træner Preben Bang Klitgaard, Træner Phoung Do, Træner Martin Langagergaard,

Læs mere

Få den jagtkammerat du fortjener

Få den jagtkammerat du fortjener Få den jagtkammerat du fortjener ROLF ANDERSEN 1 forlaget INDBLIK FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER Copyright 2012 Rolf Andersen All rights reserved Udgivet 2012 af forlaget

Læs mere