(Metronomen tier. Musikalsk signal. Så begynder metronomen igen.)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(Metronomen tier. Musikalsk signal. Så begynder metronomen igen.)"

Transkript

1 Folk lever, som jeg ikke eksisterede. Og så står jeg der pludselig. Hallo, siger jeg, jeg har lidt småtravlt, nu er det på tide, du snubler ud over den kajkant, nu er det tid til at slippe rattet og få sendt den der sms, nu er det tid til at trykke på den der aftrækker. (Metronomen tier. Musikalsk signal. Så begynder metronomen igen.) Nej, du når ikke at få sagt det, du ikke fik sagt, du når ikke lige at få gjort det, du hele tiden havde planlagt. Der er ingen kuffert, du skal have pakket, du skal ikke have din toilettaske med. Eller familiebillederne. Det er nu, det er nu. (Til PRAKTIKANTEN, der ser ud, som om hun endelig har fået placeret kuverterne de rigtige steder.) Skal vi se at komme af sted? Listen er lang som et ondt år. (Lyden af metronomen forstærkes. De øvrige rollefigurer indtager deres pladser. Lys ned. Musikalsk signal. Lys op på, der har siddet på forscenen under det foregående, uset af de to andre og uden at reagere.) Vi tog tre af sted, jeg kom alene tilbage. Vi havde brugt alle vores sparepenge på den rejse, og så kom jeg hjem uden dem. Jeg sad der og gloede ind i væggen. Jeg kunne ikke engang finde ud af at samle deres tøj sammen og give det til Frelsens Hær. Først da Sten flyttede ind, fik han det smidt ud. Det var jeg ham taknemmelig for. Trods alt. Jeg var så alene, da jeg mødte Sten. Nu har vi boet sammen i tre år. Fire år til nytår. KORET (ekkoer: Fire år, fire år, fire år) Jeg mødte ham inde på Rådhuspladsen nytårsaften. Jeg havde drukket en flaske vin, før jeg tog bussen, og der stod han.

2 Dig har jeg set før, sagde han, og det havde han jo, jeg passede hans mor, til jeg blev fyret. Drikker du ikke lidt for meget, sagde arbejdslederen, jeg synes, man kan lugte noget. Ingen af de andre protesterede, da jeg røg ud. Efter ulykken undgik de mig, det var vel for svært at finde på noget at sige. Vi kunne have det så godt, Sten og jeg. KORET (ekkoer) Så godt. Så godt. Så godt. Sten arbejder ovre på bryghuset. Han er ekspert i øl, siger han. Jeg holdt op med at drikke, da han flyttede ind. Det var nok fordi, jeg fik nogen at tage mig af. Så jeg ikke bare tænkte på dem, der var døde. I starten gik det godt. Når bare jeg ikke sagde ham imod. Men hvis han er lidt fuld, og jeg siger noget forkert, ved jeg, hvad der sker. Så siger han, at jeg er en luder, og så pang, en knytnæve. Jeg har fået næsen repareret to gange, blå øjne har jeg hveranden dag, jeg har solbriller på, når jeg går i byen, så folk ikke skal glo. Folk glor, som om jeg kommer fra en anden planet. Jeg er en lille grøn mand med antenner på hovedet. (Hun forsøger med en latter, men noget gør ondt på hende, så hun ømmer sig i stedet). Vi kunne have det så godt. Men når han siger noget, der er helt ude i skoven, kan han se på mig, hvad jeg tænker, og så stikker han mig én. Jeg er sikkert selv ude om det, det gør bare så ondt. Mest herinde, for vi kunne have det så godt. KORET (ekkoer)

3 Så godt. Så godt. Så godt. Jeg fik aldrig noget nyt job, så nu er jeg på kontanthjælp. De har prøvet at sende mig på daghøjskole og alt muligt, men jeg vil være der, når Sten kommer hjem. Ellers bliver jeg endnu mere nervøs. Sten har købt bil, det gjorde han for et halvt år siden, og jeg syntes, det var helt gak. Jeg er for dum til at få kørekort, og han cykler på arbejde på fem minutter, og hvor skulle vi køre hen? Hans mor er død, og min familie bor alt for langt væk. Vi skulle hellere have købt en ny sofa end den der bil, den gamle er fuld af cigaretmærker. Jeg drikker ikke mere, men jeg har det med at falde i søvn. Jeg er altid så træt. KORET (ekkoer) Træt. Træt. Træt. Da jeg sagde det om sofaen, sparkede han ud efter mig. Du kan jo bare lade være med at svine den sofa til, kælling, sagde han. Der blev en stor, blå bule på mit skinneben. Når de spørger mig ud på skadestuen, siger jeg ingenting. De sender bare Sten i fængsel, og hvad så med mig? Måske kunne jeg få det bedre uden ham, men han ville komme tilbage. Han ville komme og kontrollere, hvad jeg lavede. Hvis han så, at jeg var sammen med en anden, ville han banke mig til plukfisk. Når han er ædru. Når vi har sovet en hel nat, og han ikke skal på arbejde, har vi det så godt. Men jeg kan ikke lade være med at være urolig. Hvornår siger jeg noget forkert? Hvornår ser jeg forkert ud i ansigtet, hvornår har jeg glemt at trække på toilettet? Jeg er ved at være slidt op. Jeg er helt tyndslidt som et gammelt gulvtæppe, og jeg vil ikke mere. Når han kommer hjem fra arbejde i dag, er jeg der ikke mere. Jeg skal ikke have flere tæv.

4 Pillerne har Sten fået af lægen, til når han har svært ved at sove. Jeg fik også nogle, engang jeg havde ondt og ikke kunne falde i søvn. Det bliver næsten et helt glas tilsammen. Glasset har jeg i lommen og en halv liter cola i den anden lomme. Jeg er alene i bussen. Henne ved kolonihaverne er der heller ikke en sjæl. KORET (lyden af regn: småsten på et trommeskind, det fortsætter under det følgende.) Det er begyndt at regne, og min frakke er for tynd, blæsten går lige igennem den, og jeg ryster. Der er bælgmørkt mellem hækkene, bare en lille smule lys fra et par huse, hvor der bor folk, og jeg går og snubler og går og snubler. En låge står og svinger i blæsten, og inde i mørket er der et halvtag, hvor der står en trillebør og nogle river og skovle, der kryber jeg ind. (KORETs åndedræt begynder at høres her. Først dæmpet, så bliver det mere hørbart.) Pillerne. Jeg sluger dem, en håndfuld ad gangen, jeg drikker cola, så jeg ikke kan mærke smagen, og jeg ryster. Af kulde, men også af noget andet. Pludselig bliver jeg bange for at dø der helt alene. Jeg vil have, at Sten skal være der, og at alting skal blive godt Jeg kunne have fortalt nogen, hvordan vi havde det. Lægen på skadestuen, der satte sig ned og holdt mig i hånden, eller en af sygeplejerskerne. (KORETs åndedræt bliver mere og mere besværet.) Måske kunne sagsbehandleren have hjulpet mig, hvordan har du det derhjemme, sagde hun, og hvorfor sagde jeg aldrig noget. (Hun sluger endnu en håndfuld piller, drikker, hun kløjs i det.)

5 (KORETs åndedræt går over i gispen.) Trillebøren er væltet, og jeg kan ikke komme ud, jeg kan ikke, og jeg har kvalme, og jeg drikker lidt mere cola, og jeg får den galt i halsen, jeg får bræksmag i munden, men jeg brækker mig ikke, ikke rigtigt, der løber bare lidt bræk ud af munden på mig, og så er det bare mørkt. Mørkt. Og lyst. Mørkt og lyst. KORET (ekkoer) Mørkt. Og lyst. Mørkt og lyst. (KORET tænder sine lygter, retter dem mod. Lysskift. Musikalsk signal) (Bag toner frem. Hun prikker til s ryg.) Hallo, du der. ( løfter hovedet med et ryk, forskrækket.) Hvad hedder du? Jeg hedder Anna. Øjeblik. (tjekker sit clipboard.) Anna. Anna. Anna. Abelone, ja, hvad står der, Alice, ja, Annie, bumbumbum, Ava, ligesom hende der var gift med Frank Sinatra. (Rækker PRAKTIKANTEN clipboardet) Du står ikke på listen. PRAKTIKANTEN (fumler med listerne) Måske står hun...jeg mener...for i morgen. Eller...

6 Listen for i morgen kommer først op ved midnat. Og vi har brokket os over det. (Hun lægger en behandsket hånd på s skulder.) Anna. Kan du høre, hvad jeg siger? (Ryster på hovedet. Svarer ikke.) Kan. Du. Høre. Hvad. Jeg. Siger? (KORET overtager s replik. Gentager: Kan du høre, hvad jeg siger? Højere og højere, det bliver et råb. løfter hovedet.) Det ser ud, som om der er sket en fejl. Hvem er du? Hvem tror du? Det ved jeg ikke. I gamle dage gik jeg med le. Gik du med ble? Med LE, sagde jeg.

7 Er du Døden? Du er ikke så dum endda. Hvem er hun? Det er bare en praktikant. Er du kommet for at hente mig? Du står ikke på min liste. Det er det, der er problemet. (Til PRAKTIKANTEN) Tjek lige en ekstra gang for en sikkerheds skyld. PRAKTIKANTEN (tjekker clipboardet) Der står en Annie... jeg mener Annelise, eller... (mumler) Jeg kunne jo lade, som om det var hende. PRAKTIKANTEN Det troede jeg ikke... Sagde du noget?

8 PRAKTIKANTEN...man måtte... Nå, det troede du ikke? Er det dig, der er eksperten? PRAKTIKANTEN Jamen, jeg troede...du sagde jo... (sender hende et rasende blik. PRAKTIKANTEN vil sige noget, men får ikke ordene frem. vifter hende af med en irriteret hånd. Til :) Vi bliver nødt til at smutte nu. Jamen, hvad så med mig? Altså, hvis jeg kommer slæbende med en, der ikke står på listen, bliver der problemer. Jamen, hvad sker der med mig, hvis du ikke tager mig med? (tænker sig om et øjeblik.) Hvorfor slugte du alle de der piller? Det var håbløst. KORET (ekkoer) Håbløst. Håbløst. Håbløst.

9 Nu ved jeg, hvor jeg har set dig før. På stranden. Jeg hentede din mand og en lille dreng. Var det din søn? Ja. Du stod ikke på listen den dag. Jeg ville ønske, jeg havde gjort det. Du står der heller ikke i dag. Jeg ville ønske, at jeg gjorde det. Er du sikker? (svarer ikke) Hør nu her. Jeg er langt bagefter med skemaet, jeg kan ikke blive hængende her. Jamen, hvad med mig? (Tænker sig om. Bladrer i listerne. Så får hun en lys idé.) Ved du hvad. Vi kan slå en handel af.

10 PRAKTIKANTEN (bestyrtet) Jamen... Jeg kører listen færdig, og så kommer jeg tilbage. Hvis du stadig vil hentes til den tid, tager jeg dig med. PRAKTIKANTEN Jam... (Får et strengt blik af ) (Til :) Hvis du ombestemmer dig, får du en chance til. (Til PRAKTIKANTEN) Og ja, det er imod reglerne, det behøver du ikke fortælle mig. (Til ) I mellemtiden træffer du nogle af mine tidligere klienter. ****

11

Er du mand for dit helbred?

Er du mand for dit helbred? Er du mand for dit helbred? 5 FORTÆLLINGER FRA DANSKE MÆND Leif 43 år: Jeg skulle have lyttet til kroppens signaler Danske mænd lever livet kort og hårdt Mange danske mænd tager livtag med døden hver dag.

Læs mere

DAVID OG JONATAN BESØG. Bibeltime 3 DUKKETEATER I M499. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG JONATAN BESØG. Bibeltime 3 DUKKETEATER I M499. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M499 DAVID OG JONATAN Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 18,1-4; 23,14-18; 24,1-25 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Kappe og evt. sværd, bue, bælte, Mørkt gardin = hule

Læs mere

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå

Ida har en kanin på fritidshjemmet. Den hedder Nuser. Carlo har et marsvin. Det hedder Sjove. De har ingen dyr derhjemme. Deres mor kan nemlig ikke tå En sød snude Ida og Carlo går hjem fra fritidshjemmet. Klokken er fire om eftermiddagen. Det er en forårsdag. I morgen begynder påskeferien. Ida går i tredje klasse på Kastanjehøj-skolen. Carlo er hendes

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

Da jeg går forbi Brugsen på vej hjem, kommer jeg i tanke om. at Per lige har fået lavet en lille sneplov af træ til at trække efter en snor.

Da jeg går forbi Brugsen på vej hjem, kommer jeg i tanke om. at Per lige har fået lavet en lille sneplov af træ til at trække efter en snor. Per og mig i sneen I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige op og gå på de største driver. Det er sjovt,

Læs mere

Huen. Julie Hastrup (fra SMSpress.dk) DU ER OPDAGET!!! Jeg ved hvad du har gjort!!! SNYDER! SNYDER! SNYDER! +45 26 47 36 47 20:34 15.06.

Huen. Julie Hastrup (fra SMSpress.dk) DU ER OPDAGET!!! Jeg ved hvad du har gjort!!! SNYDER! SNYDER! SNYDER! +45 26 47 36 47 20:34 15.06. Huen Julie Hastrup (fra SMSpress.dk) DU ER OPDAGET!!! 15.06.2014 20:34 Jeg ved hvad du har gjort!!! 15.06.2014 20:41 SNYDER! SNYDER! SNYDER! 15.06.2014 20:46 ??? 15.06.2014 20:52 Jeg ved at du har snydt

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 290 I al sin glans 288 Drag ind af disse porte 285 Hør himmelsus 292 Kærligheds og sandheds ånd 439 O, du Guds lam 294 v. 3 af Talsmand som på jorderige 291 Du som

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem 18-30 år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed.

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. april 2016 Kirkedag: 1.s.e.påske/B Tekst: Joh 21,15-19 Salmer: SK: 749 * 447 * 449 * 212 * 249 * 199,5 * 218 LL: 403 * 7 * 249 * 199,5 * 218 Der står

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Hilsen til Helene. Sabotør-slottet, 2

Jørgen Hartung Nielsen. Hilsen til Helene. Sabotør-slottet, 2 Jørgen Hartung Nielsen Hilsen til Helene Sabotør-slottet, 2 Hilsen til Helene Sabotør-slottet, 2 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther Tryk: BB

Læs mere

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet.

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet. 1 Væslen Gurli For længe længe siden, måske er det 100 år, var der i en tunnelmørk granskov en brændestabel. Sådan en stabel, hvor skovhuggerne lægger det træ, de fælder. Sådan nogle er der mange af i

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

24.s.e.trin. I 2015 Strellev 9.00, Ølgod 10.30 Kulturdagsgudstjeneste 756 66 217 367-294

24.s.e.trin. I 2015 Strellev 9.00, Ølgod 10.30 Kulturdagsgudstjeneste 756 66 217 367-294 Hvis man forestiller sig, at en udenforstående kom her ind i kirken og hørte os sige trosbekendelsen, så ville de med garanti undre sig meget. Vi siger trosbekendelsen lige ud ad landevejen, som om det

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL?

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? Download link til rapport Helle Holt 1. marts 2016 www.sfi.dk Hvad er et ressourceforløb? Indsatsen er tværfaglig og helhedsorienteret

Læs mere

Lektion 1 mit dilemma DILEMMAKORT

Lektion 1 mit dilemma DILEMMAKORT Lektion 1 mit dilemma DILEMMAKORT 00 Lektion 01 Mit dilemma Dilemma 00 Du og din ven Rasmus er blevet inviteret til fest hos en du kender, der hedder Aske. Aske går til daglig på en anden skole. Det er

Læs mere

Bilag 1 - Interview med Marie 20/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M

Bilag 1 - Interview med Marie 20/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M I1: Du optager nu? I2: Ja I1: Ja, stærkt I2: Jeg ved ikke om vi skal vise starte med at vise videoen eller om

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds..

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Sådan, hvad skal vi overhovedet bruge uddannelse til, og hvad

Læs mere

SKELETTET. Kroppens knogler kaldes for

SKELETTET. Kroppens knogler kaldes for Kroppens knogler kaldes for SKELETTET Læs om skeletter I Statens Naturhistoriske Museums samlinger er der millioner af knogler. I flere hundrede år har man indsamlet knogler fra alverdens dyr. Her er kæmpeknogler

Læs mere

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A Bilag 3 Fokusgruppeinterview A 21. april 2016 Interviewer (I) Projektmedarbejder 1 (P1) Projektmedarbejder 2 (P2) Projektmedarbejder 3 (P3) Interviewer præsenterer dagsordenen for interviewet og case om

Læs mere

Op i røven. Finn Janning

Op i røven. Finn Janning Op i røven Finn Janning Gert: Jeg har ikke haft rigtig sex i mere end to måneder. Psykologen: Er det ikke lidt diskriminerende at sige rigtig sex? Hvad er rigtig sex? Taler vi stillinger, køn, alder, ja,

Læs mere

og standse angrebet, således at de ikke dræber hele vores art. Michelles sygdom havde givet mig ideen. De vil stadig fjerne alle spor og springe

og standse angrebet, således at de ikke dræber hele vores art. Michelles sygdom havde givet mig ideen. De vil stadig fjerne alle spor og springe Kapitel 19 Ligheder Min plan om at kontakte Rådet med det samme, røg i vasken. Hvad mekanikeren havde fået pillet ved var ikke til at sige, men det var ikke bare en ledning der skulle sættes rigtigt sammen.

Læs mere

SIDSTE SKOLEDAG. Et manuskript af Villads Birch Hastrup. Gennemskrivning, oktober 2015 STATION NEXT GODSBANEN

SIDSTE SKOLEDAG. Et manuskript af Villads Birch Hastrup. Gennemskrivning, oktober 2015 STATION NEXT GODSBANEN SIDSTE SKOLEDAG Et manuskript af Villads Birch Hastrup Gennemskrivning, oktober 2015 STATION NEXT GODSBANEN SC 1. INT. HJEMME HOS DRENGEN SOMMER DAG Drengen pakker sine ting, sætter håret med voks, tager

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

DET ØDE LAND Varighed ca. ½ time Kan spilles på alle klassetrin

DET ØDE LAND Varighed ca. ½ time Kan spilles på alle klassetrin DET ØDE LAND Varighed ca. ½ time Kan spilles på alle klassetrin SYNOPSIS er en gruppedynamisk øvelse med fokus på samarbejde. Spillet tager afsæt i et skibbrud, hvor spillerne er de overlevende. De skal

Læs mere

6. søndag efter trinitatis, 2016

6. søndag efter trinitatis, 2016 6. søndag efter trinitatis, 2016 Læsninger: 2. Mos 20, 1-17 Rom 3, 23-28 Matt 19,16-26 Salmer: 724: Solen stråler over vang 392: Himlene, Herre 365: Guds kærlighed ej grænse ved 696: Kærlighed er livets

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Tennis. Kim Fupz Aakeson, 2002 (4,9 ns)

Tennis. Kim Fupz Aakeson, 2002 (4,9 ns) Tennis Kim Fupz Aakeson, 2002 (4,9 ns) Jeg så hende fordi jeg havde fået det job i ISO, som flaskedreng. Jeg cyklede nemlig bagom når jeg skulle 5 derhen, jeg cyklede ad Kløvermarksvej forbi den dér tennisklub

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

Transskribering af interview med Aya

Transskribering af interview med Aya Transskribering af interview med Aya [00:00:18.04] Interviewer 1: Så vi taler med mennesker, der har været anbragte og hvordan det er at være anbragt og den overgang der er og overgangen til eget liv og

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Side 3.. ilden. historien om Sodoma.

Side 3.. ilden. historien om Sodoma. Side 3 ilden historien om Sodoma 1 Abraham i teltet 4 2 Gud 6 3 50 gode mænd 8 4 De gode skal leve 10 5 Lots gæster 12 6 Fest 14 7 Et skarpt lys 16 8 Alle skal dø 18 9 De to døtres mænd 20 10 I må gå nu

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

Statistikkompendium. Statistik

Statistikkompendium. Statistik Statistik INTRODUKTION TIL STATISTIK Statistik er analyse af indsamlet data. Det vil sige, at man bearbejder et datamateriale, som i matematik næsten altid er tal. Derved får man et samlet overblik over

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 23. december CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE)

JULEPOSTHUSET. 23. december CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE) STHUSET afs. 23 side 1 JULEPOSTHUSET 23. december "" LYD: CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE) (DUMPE HYL FRA MADSEN

Læs mere

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 1 8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Sommerferietid. Søndag,

Læs mere

i Karlslunde Kirke torsdag d. 22. december

i Karlslunde Kirke torsdag d. 22. december Karlslunde Skole 1. Organist spiller. Juleafslutning 2005 i Karlslunde Kirke torsdag d. 22. december 2. Skoleleder Linda Ågren har ordet. 3. Fællessang: Du kom til vor runde jord. 4. Oplæsning v/ pastor

Læs mere

Sagsnummer: 14 Navn: Cipaian Lidia Alder: 83 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 14 Navn: Cipaian Lidia Alder: 83 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 14 Navn: Cipaian Lidia Alder: 83 Ansøgt om: F. 27-11-1932 April 2013 September 2013 Bevilget 2012: Bevilget apr. 2013 Bevilget sep. 2013 Bevilget apr. 2014 Bevilget sep. 2014 Bevilget apr.

Læs mere

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6.

Julespil. Yderligere materialer http://peter.arklint.dk/download/ Roller gruppe 1 1. Fortæller 1 2. Maria 3. Josef 4. Engel 5. Bonde 6. Julespil Julespillet handler om Jesu fødsel. Manuskriptet er inspireret af Mattæusog Lukasevangeliet. Her kan man få yderligere ideer. Sprog og replikker er tilpasset, så børn fra 1. klasse og op kan lære

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Bilag 4 Interview m. Gertrud

Bilag 4 Interview m. Gertrud 1 Bilag 4 Interview m. Gertrud Helene = H Troels = T Gertrud = G H: Sådan der. Så skulle den gerne være i gang. Så lægger vi den der. H: Mon ikke der er passende. Så snakker vi lidt højt jeg snakker i

Læs mere

denne fortællingernes

denne fortællingernes PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. JANUAR 2016 HTK VESTER AABY KL. 10.15, ØSTER HÆSINGE KL. 14. Tekster: Es. 60,1-6; 1.Joh. 2,7-11; Matth. 2,1-12 Salmer: 136,362,138,98,121 Hellig Tre Kongers søndag. Det er denne

Læs mere

derligt naiv og alligevel så fuld af... af... - Jeg kender den godt. Han lyste op. - Synes du så ikke også...? - Jeg kan ikke huske ret meget af den.

derligt naiv og alligevel så fuld af... af... - Jeg kender den godt. Han lyste op. - Synes du så ikke også...? - Jeg kan ikke huske ret meget af den. 1. KAPITEL Jeg har fået lyst til at fortælle en historie! Første sætning er hermed skrevet. Hvorefter tanken om formålet melder sig. Og derefter det, at jeg endnu ikke ved, hvad det er for en historie,

Læs mere

Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234

Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234 Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234 Det er 2. påskedag og vi har foran os en af de mest nærværende beretninger. Jeg holder meget af den for Maria Magdalene og hendes møde med havemanden

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Den magiske skat - Kærlighed i hjertet Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015 Beretning for året 2015 Hermed beretningen for året 2015. Året har ikke budt på de store problemer, dog har vores servicepartner JAC i Ubby valgt at opsige servicekontrakten med os pr 1. April i år. Grunden

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 1. s. i fasten II 14. februar 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 Bøn:

Læs mere

Spørgeskema til dig som vægtstopper

Spørgeskema til dig som vægtstopper Spørgeskema til dig som vægtstopper Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig som vægtstopper Du er nu godt i gang med dit vægtstopforløb eller er muligvis nået til afslutningen af

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Informant 3. Meningskondenseret og kategoriseret transskription I3.1. Obligatoriske aktiviteter/pligter

Informant 3. Meningskondenseret og kategoriseret transskription I3.1. Obligatoriske aktiviteter/pligter Informant 3 Meningskondenseret og kategoriseret transskription Obligatoriske aktiviteter/pligter I3.1 når jeg kigger tilbage på morgenerne var alt, hvad jeg gjorde af pligt i forhold til andre, jeg er

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 18,31-43 Åbningshilsen

Læs mere

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Arbejdsklar efter ferien Sådan bliver du klar til første arbejdsdag efter ferien Gruer

Læs mere

Stressfri Med Garanti

Stressfri Med Garanti VEJEN TIL VARIG RO OG GLÆDE. Skridtet der fik mig ud af langvarig stress, selvsabotage og depression. af Lykke Zina Olsen Stressfri Med Garanti Stop med at presse dig selv Lykke Zina Olsen 2 LYKKE-HJULET

Læs mere

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 1 2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 Åbningshilsen Kl. 11.30 er der kirkefrokost og kl. 12.15 fortsætter denne kirkedag. Vi skal markere

Læs mere

Brug den rigtige kasse

Brug den rigtige kasse Pakketips 1 Tips du vil elske - Pakning Brug den rigtige kasse Du vil typisk få brug for fire små til mellemstore flyttekasser for hver stor. Brug de små kasser til tunge ting, f.eks. bøger eller tallerkner;

Læs mere

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok.

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok. Fotograf Hej, jeg hedder Erling, og jeg er fotograf. Jeg har et fotostudie, hvor jeg fotograferer mennesker og ting til reklamer. I dag skal jeg fotografere noget tøj til et modeblad. Noget af det sværeste

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Salmer: Vejby 9.00: 749 I østen stiger 493 Gud Herren så 164 Øjne, I var lykkelige (Mel. Egmose) 518 På Guds nåde Lihme 10.30: 749 I østen stiger

Læs mere

Timon og Pumbas råd om badesikkerhed

Timon og Pumbas råd om badesikkerhed Timon og Pumbas råd om badesikkerhed Timon og Pumba har lært en masse om badesikkerhed. Gør sætningerne færdige ved at indsætte de ord, der står i skemaet. Du skal kun bruge hvert ord én gang. solcreme

Læs mere

1.2 Gud er. Check-in. Introduktion til denne Lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

1.2 Gud er. Check-in. Introduktion til denne Lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 12 GUD ER - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 5 12 Gud er Introduktion til denne Lovsangsaften Denne aften handler om at ære Gud for, at han er meget mere end vi kan fatte Det handler om at prise

Læs mere

2.1. Opgavesæt B. 1. januar - 30. juni 2010. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2

2.1. Opgavesæt B. 1. januar - 30. juni 2010. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 2.1 Opgavesæt B FVU-Læsning Trin 2 Forberedende voksenundervisning 1. januar - 30. juni 2010 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 Eksaminandens

Læs mere

Interviewguides til fokusgruppeinterview

Interviewguides til fokusgruppeinterview Bilag 11 Interviewguides til fokusgruppeinterview 5 Personas Erik Jensen Den bekymrede patient Navn: Erik Alder: 59 år Familie: enkemand, men har en veninde Susanna på 51 år Bopæl: Odense centrum Erik,

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

OM VOLD TIL 7. 10. KLASSE

OM VOLD TIL 7. 10. KLASSE 1 UDDRAG AF STÆRKE SAMMEN OM TIL 7. 10. KLASSE 2 3 Til dette tema indgår en stribe links til undersider på redbarnet.dk/skole og andre hjemmesider. Når du har dette dokument åbent på computeren, kan du

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Interviewudskrift passion Erik Jespersen:

Interviewudskrift passion Erik Jespersen: Interviewudskrift passion Erik Jespersen: Spørgsmål er i kursiv Svarene er med normal skrift Analyse af de enkelte spørgsmål og svar er med fed skrift Jeg vil gerne starte med at høre lidt om, hvem er

Læs mere

#17 Hvorfor Gud tillader lidelse

#17 Hvorfor Gud tillader lidelse #17 Hvorfor Gud tillader lidelse Lidelse! Det er alle vegne rundt omkring os i form af vold, voldtægt, skilsmisse, krig, naturkatastrofer og sygdom. Folk vil gerne vide hvorfor. Vi gisper efter vejret,

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

og andre vilde dyreangreb

og andre vilde dyreangreb Fanget i flodhestens gab og andre vilde dyreangreb Alvilda Indledning Løver, isbjørne, slanger, spækhuggere Vilde dyr har altid fascineret mennesker. Men lige så smukke og majestætiske dyrene er, lige

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Derfor bør du give dig selv

Derfor bør du give dig selv Derfor bør du give dig selv alenetid Der kan være store fordele ved at være alene. Det giver dig mulighed for at slappe helt af, uden at du behøver bekymre dig om andre og deres bekymringer. Det er en

Læs mere

[ Hvordan ser du dig selv ]

[ Hvordan ser du dig selv ] 221 / hvordan ser du dig selv / Side 1 af 7 [ Hvordan ser du dig selv ] Introduktion til denne aften Mange unge har problemer med deres selvværd De budskaber de får gennem medierne, stress, konflikter

Læs mere

GODE RÅD. Vild med dansk 8 - Sprog der handler. Hvad skal stå hvor i sætningsskemaet? Biled 1 eller biled 2? Hvilke ord hører til samme led?

GODE RÅD. Vild med dansk 8 - Sprog der handler. Hvad skal stå hvor i sætningsskemaet? Biled 1 eller biled 2? Hvilke ord hører til samme led? GODE RÅD Hvad skal stå hvor i sætningsskemaet? Biled 1 eller biled 2? Hvilke ord hører til samme led? Hovedsætning eller ledsætning? Forfeltet er tomt Grundleddet er væk Hvad er genstandsled, hensynsled

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 Mig og mine vaner fakta Hænderne er den mest almindelige smittevej for almindelige

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Operation af nyresten direkte gennem nyren - PNL

Operation af nyresten direkte gennem nyren - PNL Urologisk Afdeling - Fredericia Operation af nyresten direkte gennem nyren - PNL Vejledning til patienter www.fredericiasygehus.dk Indlæggelse på Urologisk Afdeling Du skal have fjernet nyresten, og derfor

Læs mere