BYG EN LYD En lille guide til instrumentfremstilling i børne og familiearbejdet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BYG EN LYD En lille guide til instrumentfremstilling i børne og familiearbejdet."

Transkript

1 BYG EN LYD En lille guide til instrumentfremstilling i børne og familiearbejdet. At bygge og fremstille instrumenter er en skøn aktivitet, der stimulerer mange af vores sanser og appellerer til forskellige interessefelter. Aktiviteten danner ramme for at save, hamre, save, lime, male og for at stille sig selv nogle atypiske spørgsmål som Hvordan lyder et majskorn?. Nogle instrumenter er simple og hurtige at fremstille, mens andre er avancerede og tidskrævende. Derfor kan aktiviteten appellere til mange aldersgrupper. Sara på 1 år kan få trænet finmotorikken ved at samle bønner op og komme dem i det, der skal blive til en rasle. Jonas på 5 kan hamre kapsler flade og give den gas med gaffatapen. Lone på 9 kan udtænke nogle smarte designs og dekorere med maling, perler, garn. Patrick og Lise på 12 kan gå i værkstedet og sammen bygge en xylofon. Når instrumenterne er bygget, er det tid til at de skal gøres levende. De skal tages i brug og give lyd. Brug dem når I synger fællessang, brug dem til at eksperimentere med rytmer og lydbilleder, og brug dem når I hepper til en fodboldkamp mod naboforeningen. Dette lille inspirationshæfte tager først og fremmest afsæt i at skabe instrumenter af det, vi allerede kan finde i skuffer og skabe i vores hjem. De fleste instrumenter er ganske simple og hurtige at fremstille. Andre tager lidt mere tid og stiller lidt større krav til børn og voksnes formåen. Har I lyst til at udforske instrumentbygningens muligheder endnu mere, findes der utallige opskrifter på internettet. Du kan finde adresser på hjemmesider sidst i guiden. Rigtig god fornøjelse med at lave lyd. Dorte Salling Poulsen, musikkonsulent, projekt Sang og musik med børn dsp@kfum kfuk.dk

2 Instrumenter til sammenspil og fællessang Instrumenter kan være et fantastisk redskab til at bringe lidt ekstra liv og vitalitet ind i fællessangen. Med instrumenterne kan vi give funktion til dem, der ikke kan synge med måske fordi de ikke kender sangen eller fordi de (endnu) ikke har sprog og/eller ikke har den kognitive kapacitet til at kunne gengive et melodiforløb. Med instrumenterne sætter vi bevægelse på vores musik; vi hamrer på trommen, ryster armen når vi rasler, aktiverer vores mellemgulv når vi trutter i kaffetragten osv. Langt de fleste mennesker formår at spille på percussion instrumenter uden at kende den sang, de spiller til. Det kan vi gøre fordi stort set al den musik, vi spiller i den vestlige verden, har en fast puls, som vi instinktivt formår at finde ind i. Via den fælles puls træder vi direkte ind i det musikalske fællesskab, så snart vi begynder at spille. Rasler Rasler kan laves i et utal af variationer. De fleste er ganske simple at fremstille. Rasler kan laves af alle bøtter, æsker og rør. Kun fantasien sætter grænser. Det kan dog være fint at være opmærksom på, at rasler lavet af plastbeholdere giver mere lyd end de, der er lavet af pap materialer. Fyldet har også stor indflydelse på raslens lyd. Man kan f.eks. bruge tørrede bønner og majskorn, små møtrikker eller sten. Prøv at eksperimentere med de forskellige materialer og vælg den lyd, du synes bedst om. Personligt synes jeg, at kikærter giver en rigtig god og kraftig lyd Overraskelses Rasleæg Plastic æg fra overraskelsesæg (f.eks. kinder surprice) Tape (gaffa, bred malertape o.l.) Fyld: tørrede bønner, majs o.l. Fyld lidt bønner/majs i æggeskallen og sæt den anden skal del på. Sæt tape rundt om ægget, så du er sikker på, at ægget ikke springer op.

3 Mal ægget med akrylmaling. Sæt et lille billede af æggets ejermand på med et bredt stykke klart tape. Flaskerasle. Tom plastic flaske 0.33 eller 0.5 liter. Fyld: Tørrede bønner/majs eller småsten Fyld flasken med bønner/majs o.l.. Skru låget på. Så har du en rasle Pak flasken ind i papmache og mal den herefter med akrylmaling. Lim evt. også et billede på af raslens ejermand. Mal flasken med små figurer (så man stadig kan se raslemateralet i flasken) Bind silkebånd, gavebånd o.l. i forskellige farver rundt ved flaskens top Køkkenrulle/toiletpapirrulle rasle. Køkkenrulle eller toiletpapirrør Fyld: bønner/majs/små sten Pergamentpapir To elastikker Bred tape (Gaffatape, malertape, pakketape o.l.) Læg et stykke pergamentpapir dobbelt. Læg det over den ene ende af røret og sæt det fast med elastik, så det danner en bund. Fyld bønner/linser o.l. i og lav nu et låg til rørets anden ende på samme måde. Omvikl med tape, så pergamentpapiret ikke glider af. Hold gerne de to ender fri for tape det giver den bedste lyd.

4 Mal rullen inden du beklæder den med pergamentpapir og Sno gaffatape rundt om pergamentpapiret i top/bund. Vikl raslen ind i malertape og mal den herefter med akrylmaling. Beklæd raslen med et stykke stof. Raslekrus med håndtag Plastickrus: f.eks. de farvede fra Ikea/o.l. eller et kraftigt engangkrus Lille Rørepind til maling o.l. Et lille stykke kraftigt karton (bruges som låg til kruset) Tørrede bønner/majs o.a. Limpistol Sæt åbningen af kruset ned på pappet og tegn rundt om kruset, så du får den korrekte størrelse på pap låget. Klip låget ud. Kom bønner/majs o.l. ned i kruset, lim rundt på krusets kant og sæt kartonstykket på som låg. Når dette er tørt, sættes rørepinden på: kom en klat lim på kartonlåget og sæt nu rørepinden fast herpå. Lad limen tørre. Tip: Lav en dobbeltrasle ved at lime endnu et raslekrus på den anden side af rørepinden. Mal rørepinden med akrylmaling inden den sættes på raslekoppen Sæt et billede at raslens ejermand på raslens kop med et bredt, klart stykke tape.

5 Trommer Vi kender det fra de små børn og rastløse teen agere; Man kan tromme på alt! Derfor er det en taknemmelig opgave at lave sig en tromme. Her kommer nogle forslag til hvilke ting, det er særligt godt at slå på. Endvidere er der opskrifter på køller. Sidst men ikke mindst er der en opskrift, hvor man sætter et trommeskind på en urtepotte. Spandtromme med hjemmelavede køller Murerspand eller gulvspand Køller: 2 stk rundstok, diameter ca. 15 mm, længde ca. 30 cm hver 2 gamle strømper Gaffatape Vend en murerspand/gulvspand på hovedet, så har du en skøn tromme Køller: Vikl en strømpe om toppen af rundstokken, så den får form som en lille kugle. Vikl hernæst gaffatape rundt om sokken og ned på rundstokken for at sætte strømpen fast. Alternative køller: træ grydeskeer. Mal figurer og symboler på trommen. Beklæd trommens sider med et stort stykke stof.

6 Tromme af rosin/sveske bøtte og hjemmelavede hoppebolde køller Det skal du bruge Tom rosinbøtte/sveskebøtte o.l. 2 Blomsterbinde eller spisepinde 2 Hoppebolde Flydende lim eller limpistol (Boremaskine) Tag låget af rosinbøtten og vend den på hovedet, så har du en tromme. Køller: Bor et lille hul i hoppeholden, der passer til at blomsterpinden/spisepind kan stikkes ind i hoppebolden. Put en klat lim i hoppeboldens hul og monter pinden i hullet. Tip: Ønsker man at trommen skal give mere lyd, når man spiller på den, skal man sørge for der kommer luft under trommen, så underlaget (bord eller gulv) ikke dæmper lyden. Søm nogle små ben fast på trommen, konstruer et stativ o.l.. Du kan også sætte en strop på trommen, så den kan fastgøres i et bælte og man kan bruge den som march tromme. Mal trommen med akrylmaling. Beklæd trommen med papmache og mal med akrylmaling. Beklæd trommens sider med et stykke stof sæt evt. en silkesløjfe eller en perlekæde rundt ved trommens top.

7 Urtepottetromme Tapetklister Pergamentpapir Lerurtepotte (eller kraftigt paprør) Lav en portion tapetklister i en balje. Klip pergamentpapir i stykker af en størrelse, så de kan dække urtepottens åbning og foldes min. 5 cm ned over kanten hele vejen rundt. Læg et par ark papir ned i klisteret. Tag dem op og læg dem over urtepottens åbning. Fortsæt med at lægge pergamentpapir på indtil der er ca. 10 lag. Lad trommen tørre godt inden den dekoreres og tages i brug. Tip: det anbefales ikke at spille med køller på sådan en tromme, da skindet let går i stykker. Spil i stedet med hænderne. Mal trommen med akrylmaling Andre percussioninstrumenter Her kommer nogle bud på hvordan du kan bringe lidt andre klange ind i orkesterets lydunivers. Kapsel tamburin Stærk y formet gren (ca cm fra bund til top) Kapsler, ca. 10 stk Kraftig ståltråd (søm, hammer, knibtang) Fjern evt. den bløde plast fra kapslerne (opvarm kapslerne, så glider det lettere af).( Kan udelades, men det giver den bedste lyd at gøre det). Bank kapslerne flade med en hammer. Bank et lille hul i

8 hver kapsel med hammer og søm. Kom kapslerne på ståltråden og spænd tråden ud mellem den yformede grens arme. Mal grenen med akrylmaling inden kapslerne monteres. Bind silkebånd, gavebånd, perlekæder o.l. rundt om grenene. Se billede af tamburinen her: cap tambourines Guirro /Franskbrød Plast vandflaske med riller Blomsterpind/ blyant o.l.. Det skal du gøre: Du skal begynde at spille på dit instrument. Gnid blomsterpinden over rillerne på vandflasken. Så er der musik. Fyld flasken med noget let og luftigt (som ikke dæmper lyden) f.eks. fjer, papirkonfetti o.l. Dem med trut i Tragttrompeter Det skal du bruge Tragt (kaffetragt o.l.) Kast dit bedste truuuut ind i tragten og hør hvordan lyden forstærkes gennem tragten.

9 Sæt et billede på af trompetens ejermand med et stykke bredt tape Tegn på trompeten med sprittuscher Kazzoo Toiletrullerør Pergamentpapir Elastik Bredt tape, f.eks. gaffatape eller malertape Spænd pergamentpapiret over den ene ende af toiletrullen. Sæt pergamentpapiret fast med en elastik. Prik et lille hul i det udspændte pergamentpapir, f.eks. med en kuglepen. Vikl tape rundt om røret, så det holder på pergamentpapiret. Kazzooen er nu klar til brug. Hold den åbne ende af kazooen op for munden og syng ned i den med spidset mund (f.eks. du du du ). Hør hvordan det vibrerende pergamentpapir giver din stemme et touch af trompet. Vikl malertape rundt om hele røret og mal med akrylmaling Lim et billedet på at kazzooens ejermand eller sæt det på med et stykke klar, bredt tape.

10 Den med skrald i Gong Rundt Stålfad Tyk snor Kølle: Rundstok/ et stykke af et kosteskaft o.l. ca. 40 cm Sok Gaffatape Bor to huller i stålfadets top og sæt snoren igennem, så du får en hank at holde i. Kølle: Rundstokkens top omvikles med sokken og herefter vikles der gaffatape rundt om. Stavspil Xylofon Det kræver både tid og nogle særlige materialer at lave sin egen xylofon, men for den, som holder af at boltre sig med alt godt fra værktøjskassen, er det en sjov opgave. Resultatet kan blive et godt og holdbart instrument. Se opskrift i dette link. a Xylophone

11 Links Internettet vrimler med inspiration til instrumentbygning. Her nogle få links til inspirerende hjemmesider. Særligt anbefalelsesværdig er den engelsksprogede side: pinterest.com. Dansk side: instrumenter/ Engelske sider: musical instruments/ instruments

Instrumentbygger workshop. - vejledning til lærere og pædagoger

Instrumentbygger workshop. - vejledning til lærere og pædagoger Instrumentbygger workshop - vejledning til lærere og pædagoger Introduktion: At bygge sine egne musikinstrumenter åbner for nye oplevelser og erkendelser af musik og lyd. Der findes allerede et væld af

Læs mere

Idékatalog til kreaværksted. Oversigt over aktiviteter

Idékatalog til kreaværksted. Oversigt over aktiviteter Idékatalog til kreaværksted Oversigt over aktiviteter Indholdsfortegnelse DIY-projekterne Æggebakke-padder Vandmand i glas - magisk rysteglas Skåne-låg Skralde-skildpadde Skralde-biller Rulle-ordner Rulle-dyr

Læs mere

Byggevejledning. Baggrund lærer

Byggevejledning. Baggrund lærer HÅNDVÆRK & DESIGN Baggrund lærer Musikinstrumenter kan bygges på de mest utrolige måder. Der er ikke nogen begrænsninger...og dog. Fysikkens grundregler og materialernes egenskaber skal tages med i betragtning.

Læs mere

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen Aktivitetsark 1 Skeletter Sort karton (så stort som muligt), Kopipapir, Limstift, Blyant og viskelæder, Saks, Limpensel 1. Tegn de enkelte knogler fra et skelet

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch.

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch. Indbydelseskort På indbydelseskortet er der selvfølgelig en stjerne, for alle dine gæster bliver»stjerne for en aften«. Den glade mikrofon kan være festens symbol, og den går igen på de fleste ting, der

Læs mere

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Påskesjov Sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af Påskepinde 1. Bland valgfrie farver med Mix Blank 2. Tryk farven ud på et skærebræt og rul pinden i farven 3. Lad den tørre 4. Lim

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Inspirationshæfte Vinter

Inspirationshæfte Vinter creative skabelse sammen Inspirationshæfte Vinter Dejlige og sjove tips til dig og dit kreative barn kreativ skabelse sammen Snemand Flaske 1. Lav en stor bold af ler (størrelse afhængig af flaskehals

Læs mere

Påske Sjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Påske Sjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Påske Sjov Sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af Påskebillede med håndaftryk 1. Tryk din hånd mod Giant Washable inkpad og derefter på et hvidt stykke papir 2. Gør det samme med

Læs mere

Sæbeboblevand. Du skal ikke piske i boblevandet, skum er noget skidt når man skal lave bobler.

Sæbeboblevand. Du skal ikke piske i boblevandet, skum er noget skidt når man skal lave bobler. Sæbeboblevand 1 liter destilleret vand 0,5 dl opvaskemiddel ( Fairy Ultra Original er det bedste) 1 spsk. Glycerin Boblevandet virker bedst, hvis du gemmer det i en lukket beholder i et døgn, inden du

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

Maskiner og robotter til sjov og ballade

Maskiner og robotter til sjov og ballade Maskiner og robotter til sjov og ballade Se dig om på dit værelse, i dit hjem og alle de andre steder, hvor du færdes i din hverdag. Overalt vil du kunne finde maskiner. Der findes: Maskiner til forskellige

Læs mere

Nisseland. Sne og sø:

Nisseland. Sne og sø: Nisseland Sne og sø: Materialer: 1 pakke vat, et lille spejl og noget silkepapir Krøl silkepapiret sammen til en bakke. Spred vattet ud over det område, hvor nisselandskabet skal være. Lav et hul i vattet

Læs mere

Lyddannelse. Elevopgaver

Lyddannelse. Elevopgaver NATUR & TEKNO- LOGI Elevopgaver For at I kan finde frem til den helt rigtige lyd på jeres instrument, når I begynder at bygge, er det en god idé at forstå, hvad I kan gøre for at ændre lyden. Der er mange

Læs mere

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Inspirationshæfte Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af FESTLIGE RAM R SJOV MED PAP M L PÅ S SMYKKER FARVERIGE HÅNDAFTRYK FINURLIGE FIGURER FANTASTISK KUNST ANSIGTSMALING

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Merinould ca. 100 g, gazestof eller silke, vandflaske med huller i låget, foerstof (ca. 1,5x3,5 m), snor, håndklæde, sort sæk, sæbe og masser af vand. Tørretumbler

Læs mere

Aktiviteter 3.-4. klasse

Aktiviteter 3.-4. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Tusser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir,

Læs mere

GRØN JUL ER BARE SJOVERE...

GRØN JUL ER BARE SJOVERE... GRØN JUL ER BARE SJOVERE... Fantastisk genbrugspynt og tips til andre af julens glæder. Gamle noder på let brunet papir, kaffeposer med sølvfarvede indersider, emballeringsbånd og brugte gavebånd, glittede

Læs mere

Aktiviteter 0.-2. klasse

Aktiviteter 0.-2. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir, forbrænding

Læs mere

Origami Sommerfugle. Materialer: - Papir (gerne kraftigt) - En saks

Origami Sommerfugle. Materialer: - Papir (gerne kraftigt) - En saks Origami Sommerfugle - Papir (gerne kraftigt) - En saks Papmaché dyrehoveder - Tapetklister - Vand - Store balloner - Store mængder aviser - Karton - Maling - Tape Karnevalsmaske af paptallerken - Paptallerken

Læs mere

OPGAVEARK. Cyklen NATUR/ TEKNIK STORM P. MUSEET

OPGAVEARK. Cyklen NATUR/ TEKNIK STORM P. MUSEET 1 Cyklen 1. Lav en optagelse, hvor I viser og forklarer, hvordan cyklens kædetræk virker. Brug illustrationer, billeder fra internettet, cykeldele eller jeres egne cykler. Måske kan I også forklare, hvordan

Læs mere

lav dit eget minijuletræ

lav dit eget minijuletræ Af Pia Buusmann. Foto: Jes Buusmann lav dit eget minijuletræ miniature overdådig jul i Hvis du ikke har plads til et stort og flot juletræ, men gerne vil have den hyggelige stemning, er der heldigvis andre

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Lav ure med sand og sol

Lav ure med sand og sol Månestenen #06 Opgaveark Natur/teknologi, 1.-5. klasse. Omfang: 2 lektioner Lav ure med sand og sol I denne opgave skal eleverne arbejde med at måle tid. De skal lave ure, hvor de bruger to ting, der er

Læs mere

Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21

Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21 Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21 Kære forældre Håber I alle har nydt en uges vinterferie sammen med familie eller venner. Vi glæder os til at tage imod jeres børn på mandag, til nye aktiviteter

Læs mere

Valg af materialer. Baggrund lærer

Valg af materialer. Baggrund lærer HÅNDVÆRK & DESIGN Baggrund lærer Inden I går i gang med at bygge, kan det være en god idé at undersøge materialernes egenskaber, deres vægt, hårdhed, elasticitet og klang. I kan samle sten på stranden

Læs mere

Hæklet Abe. En hyldest til Kay Bojesens træabe. Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk

Hæklet Abe. En hyldest til Kay Bojesens træabe. Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk Hæklet Abe En hyldest til Kay Bojesens træabe Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk Det Formelle Opskriften er kun til privat brug. Den må altså ikke deles eller sælges videre og man

Læs mere

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 7

INSPIRATION: Side 1 af 7 INSPIRATION: MATERIALER: Uld ca. 30 g i bundfarven samt uld til dekoration, lynlås 20 25 cm, foam til skabelonen, vandflaske med huller i låget, plasticpose, rundstok, sæbe og masser af vand. Jeg bruger

Læs mere

Instrumentbygning til rum

Instrumentbygning til rum HÅNDVÆRK & DESIGN Elevopgave Lav jeres eget blæseinstrument Udvælg selv nogle materialer og find et sted på skolen, som kan bruges til at lave et blæseinstrument Hvilke steder egner sig? Hvorfor? Kornet

Læs mere

På gensyn i. Skanderborg miniatureklub Info@miniaturedukkehus.dk. info@miniforeningen.dk. Ålborg Dukkehus og miniatureklub lone.guldhammer@mail.

På gensyn i. Skanderborg miniatureklub Info@miniaturedukkehus.dk. info@miniforeningen.dk. Ålborg Dukkehus og miniatureklub lone.guldhammer@mail. Mange steder i Danmark sidder der en gruppe mennesker som samles om deres fælles hobby. Nemlig Miniature ting. Og dukkehus. Du kan se nogen af dem her. Hvis du er med i en klub som gerne vil have nogen

Læs mere

Rickshaw-julepynt. Eleverne skal kende til Bangladeshs rickshawkunst og lade sig inspirere af den til at lave egne produkter.

Rickshaw-julepynt. Eleverne skal kende til Bangladeshs rickshawkunst og lade sig inspirere af den til at lave egne produkter. Opgaveark Billedkunst, 1.-2. klasse og 3.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner Rickshaw-julepynt Bangladesh er fuld af rickshaws cykeltaxier. I hovedstaden Dhaka er de overalt i den larmende trafik. Så mange,

Læs mere

Højeste spaghettitårn

Højeste spaghettitårn Højeste spaghettitårn I skal bygge jeres eget tårn af spaghetti og skumfiduser på 15 minutter. Tårnet skal være så højt som muligt, men i har kun spaghetti og en pose skumfiduser. Husk det også skal være

Læs mere

ingen er så tryg i fare

ingen er så tryg i fare Syng med Nr 63 - tekstvejledning ingen er så tryg i fare Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Ingen er så tryg i fare ( Syng med, Lohse nr. 42 el. DDS nr. 49). Tekst Se Udvalgt salme Matt 10,29-31

Læs mere

Wassa wasa 2017 Post opgaver og -instruktioner

Wassa wasa 2017 Post opgaver og -instruktioner Wassa wasa Post opgaver og -instruktioner Startpost: Seniorer Post Post 1. Post 2. Post 3. Post k-1 kommer snart Post 4. Post k-2 kommer snart Post 5. Post 6. Post 7. kommer snart Post k-4 kommer snart

Læs mere

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK MATERIALER OG UDTRYK Materialer Hæklenål: 4,5 mm Synål Saks Vat til fyld Forkortelser omg.: omgang lm: luftmaske fm: fastmaske 2i1 fm: 2 fastmasker i næste maske Garn:

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

AKTIVITETER. 3.-4. klasse

AKTIVITETER. 3.-4. klasse 1 Hvor mange reklamer og aviser modtager en familie? I denne aktivitet skal du undersøge, hvor mange reklamer og aviser din familie modtager i løbet af en uge. Du skal finde ud af, hvor mange kilo papir,

Læs mere

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering:

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering: Trine Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Orange garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering af ansigtet. Til fyld er der brugt

Læs mere

Grovmotorik. Jorden er giftig

Grovmotorik. Jorden er giftig Fra 5 år Grovmotorik Gå på forskellige måder på tæer/hæle/m. lange skridt/små trin forlæns/sidelæns/sidelæns Gå balance på en streg, kantsten, træstamme m.v. Stå på ét ben statueleg stå trold Løbe på forskellige

Læs mere

SJOV MED MÆLKEKARTONER 2

SJOV MED MÆLKEKARTONER 2 Agnes Ingersen SJOV MED MÆLKEKARTONER 2 Gratis prøveversion En male/klippe/klistrebog for hele familien Foto Claus Eliasen Forlaget Ingersen Sjov Med Mælkekartoner 2 Copyright: 2006 Agnes Ingersen 1. udgave,

Læs mere

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248)

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248) Aben Abelone Lavet af: Lisbeth Hansen (226248) Indholdsfortegnelse: INDLEDNING HISTORIEN OM ABEN ABELONE VÆRKSTED Teori Aktivitet 1 Aktivitet 2 MEDIE Teori Aktivitet 1 Aktivitet 2 MUSIK: Teori Aktivitet

Læs mere

hurtige juleideer ı dekoration

hurtige juleideer ı dekoration hobby ı dekoration 10 hurtige juleideer Står du og mangler en hurtig venindegave? En dekoration til første søndag i advent? Eller har du glemt at købe kalenderlys? Læn dig tilbage, og lad dig inspirere

Læs mere

Enoflora s. Vejledning til Opbygning af Æresport. Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1

Enoflora s. Vejledning til Opbygning af Æresport. Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1 Enoflora s Vejledning til Opbygning af Æresport Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1 Æresport er en gammel tradition der idag håndhæves af venner og familie og kun i mindre grad af naboer.

Læs mere

Et hus i træet - Arbejdsgang

Et hus i træet - Arbejdsgang 1. Oplæg til eleverne - inspiration Oplægget kan evt. gives inden man tager på en inspirationstur i området, eller lige inden man tager ud i skoven for at finde en gren til hver elev eller hvert makkerpar.

Læs mere

DEN MODIGE MØRKESJOV. Formål

DEN MODIGE MØRKESJOV. Formål Niveau 1 Spirer Årstid Efterår/vinter Forløbets varighed 2-4 trin + en eftermiddag Formål Dette mærke sætter mørke på dagsordenen. Mørke kan være mange ting. Det kan både være hyggeligt, uhyggeligt, sjovt

Læs mere

Guide skrevet af Nicolai Hiorth

Guide skrevet af Nicolai Hiorth Forfatter Gnomen Dato Man Okt 10, 2005 3:15 pm Læst 4472 Beskrivelse Nåh? ok nu vil du være ridder (Pladerustnings fordel) Kategori Rustninger Type Udstyrs Guide Guide skrevet af Nicolai Hiorth Pladerustning,

Læs mere

Materialer: tønder, køller, silkepapir, karton, snor, sakse, tusser, skabeloner til fastelavnspynt, grene til fastelavnsris, lim, blyanter.

Materialer: tønder, køller, silkepapir, karton, snor, sakse, tusser, skabeloner til fastelavnspynt, grene til fastelavnsris, lim, blyanter. Sommerlejr 2013 årets gang Strandlyst Græsmarken 19 B, 4400 Kalundborg Vi skal afholde fastelavn, påske, pinse, Sankt Hans, jul og nytår på en uge. Husk børnene gerne skal have fastelavns tøj og nissehue

Læs mere

Bangla-blomster. Eleverne skal kende til, at lande kan have nationalblomster og skal kunne producere blomster i flere forskellige materialer.

Bangla-blomster. Eleverne skal kende til, at lande kan have nationalblomster og skal kunne producere blomster i flere forskellige materialer. Trækfuglen Opgaveark Billedkunst, 1.-2. klasse og 3.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner Bangla-blomster I dette opgaveark er der forslag til fire forskellige opgaver, hvor eleverne laver blomster i forskellige

Læs mere

Rie Wiberg. 24 juleideer. for alle

Rie Wiberg. 24 juleideer. for alle Rie Wiberg SM GR AG AT SP IS RØ VE 24 juleideer for alle Kære læser Rie Wiberg 24 juleideer for alle Jeg håber, at du får glæde af bogen her. Hvis du er interesseret i andre hobbies, så kig forbi www.altomhobby.dk,

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB

VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg et TABLET RACK Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge deres eget, familiens

Læs mere

Travlhed med pyntning til juleudstillingerne

Travlhed med pyntning til juleudstillingerne Travlhed med pyntning til juleudstillingerne I øjeblikket bliver der pyntet på livet løs, til alle vores udstillinger i november måned. Vi synes det er sjovt og spændende nok specielt i år, da vi har udviklet

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

Lav flotte mosaikker

Lav flotte mosaikker Månestenen #10 Opgaveark Billedkunst, 1-5. klasse Omfang: 2-6 lektioner Lav flotte mosaikker I denne opgave skal eleverne arbejde med mosaik. De introduceres til mosaikkunsten ved at se billeder af mosaik,

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste.

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. 1 Indhold 1 Sikkerhedsregler ved brug af centralstøvsugeren...............

Læs mere

MASSAGE MED BOLD FORMÅL:

MASSAGE MED BOLD FORMÅL: LEG MED FØLESANSEN MASSAGE MED BOLD FORMÅL: Fornemmelse af kroppens overflade - nyde berøring LEG: I skal bruge: En bold det kan være en blød noppebold, en hårdere massagebold eller en tennisbold. Bolden

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom 5 gode DIY ideer til dig og din bolig Af Henriette Villebro Riisom Indholdsfortegnelse Fra gamle stole til smukke lysestager... 3 Blomsterskjuler af fiberbetonplade... 5 Nye møbler af dem du har i forvejen...

Læs mere

Troldmandens lærling

Troldmandens lærling Distriktsturnering 2014 Troldmandens lærling Troldmanden Sverre optager nye troldmandslærlinge hvert år. I år er I de udvalgte og I er hermed Troldmand Sverres nye lærlinge. Han glæder sig meget til at

Læs mere

Puste- og sugeøvelser

Puste- og sugeøvelser Puste- og sugeøvelser Ishøj Kommune 1 Det er en god idé at lave mange af øvelserne foran et spejl. 2 Puste- og sugeøvelser Pusteøvelser træner både tungens bevægelighed og evne til at forandre form og

Læs mere

Hvad er foldebøger? 3 ideer til foldebøger

Hvad er foldebøger? 3 ideer til foldebøger Hvad er foldebøger? En foldebog er helt enkelt en lille bog, som eleven selv folder og udfylder med indhold. Folebøger kan være meget avancerede, men de kan også laves helt simple - som vi giver eksempler

Læs mere

Byg EN HOBBIT HULE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HOBBIT HULE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HOBBIT HULE Byg EN HOBBIT HULE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv-otte dobbelt-lektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og

Læs mere

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle:

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle: INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted I dette værksted skal I bygge en vindmølle med en dynamo, som kan give strøm nok til at en el-pære kan lyse Vejledning til fremstilling af vindmølle: Tag skabelonen

Læs mere

Eksperimenter om gyroer og flyvning. Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE. Mere om Lav en cykelhjulsgyro

Eksperimenter om gyroer og flyvning. Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE. Mere om Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE Eksperimenter om gyroer og flyvning Lav en cykelhjulsgyro Du kan fremstille en gyro af et gammelt cykelhjul: Montér håndtag på begge sider af et cykelhjul. Sæt dig i en

Læs mere

Lidt flere...stemningsbilleder fra Åbent værksted

Lidt flere...stemningsbilleder fra Åbent værksted Lidt flere...stemningsbilleder fra Åbent værksted Gavnø julemesse 2015 Lidt stemningsbilleder fra årets julemesse på Gavnø slot. Her er Hanne og Lone vores fantastiske hjælpere lige fanget i en stille

Læs mere

BIBI OG BALDER FØDSELSDAGEN

BIBI OG BALDER FØDSELSDAGEN BIBI OG BALDER FØDSELSDAGEN Hjermvej 19, 7500 Holstebro Tlf.: 9687 9204 skoletjenste@nomi4s.dk www.nomi4s.dk Ideer til hjemmelavet fødselsdagsgaver og gaveæsker 1. udgave 2017 Buk den anden ende som den

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Ordforklaring Se, syng, lyt, læs Skriv Find navneord Hvad er Halloween? Hvad betyder ordet? Hvorfor fejrer man Halloween? Se, syng, lyt og læs. Se videoen Halloween

Læs mere

Bænk med potter som fundament

Bænk med potter som fundament DIY med Magical hortensia Idé, foto og styling: Lene Nissen / www.peekaboodesign.dk Bænk med potter som fundament Bænken der oser af haveglæde kan du let selv lave. Vi har lavet den med en hynde, der giver

Læs mere

Opgave 1: Lav 100% din havregrød

Opgave 1: Lav 100% din havregrød Opgave 1: Lav 100% din havregrød Du skal nu prøve at lave 100% din havregrød. Skal der rosiner, vaniljesukker, kardemomme eller måske æbletern i din havregrød? Vælg de krydderier, tørrede eller friske

Læs mere

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af.

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af. Tennis Piger MATERIALER: Mayflower Cotton organic øko 8/4 og Mayflower Cotton 8/4: Mørk pige: Øko lyserød (12), øko brun (26), øko sort (20), øko hvid (02), øko marineblå (20), øko natur (01), lilla (1477)

Læs mere

E 10: Fremstilling af PEC-solceller

E 10: Fremstilling af PEC-solceller E 10: Fremstilling af PEC-solceller Formål Formålet med forsøget er at fremstille PEC (Photo Electro Chemical) solceller ud fra vinduesruder, plantesaft, hvid maling og grafit fra en blyant. Apparatur

Læs mere

Vi har i dette værksted lagt op til, at eleverne kan bygge deres egen bold, som de kan benytte i lektionen Historiske lege fra 1920erne-30erne.

Vi har i dette værksted lagt op til, at eleverne kan bygge deres egen bold, som de kan benytte i lektionen Historiske lege fra 1920erne-30erne. Værksted byg en bold Introduktion Boldens historie går helt tilbage til det gamle Egypten, Kina og Mesopotamien. I Danmark dukkede de første bolde op i middelalderen, og de var til at begynde med meget

Læs mere

Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk

Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk Teddy Rattle Is it a toy isitatoy.blogspot.dk Aishakenza fortæller: Mange tak for jeres interesse i min lille Bamse Rangle. Her er endelig opskriften. Som sædvanlig må du ikke sælge dette mønster. Du må

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Historie. Motivationshistorier. Aktiviteter. Frem. Tilbage. Hjem

Indholdsfortegnelse. Historie. Motivationshistorier. Aktiviteter. Frem. Tilbage. Hjem Indholdsfortegnelse. Historie Motivationshistorier Aktiviteter Frem Tilbage Hjem Den lille drypstenstrold. Storyline-målgruppe 3-6 år. Skrevet af; Tina Redder Den lille drypstenstrold. Der var engang,

Læs mere

SJOV MED MÆLKEKARTONER 2

SJOV MED MÆLKEKARTONER 2 Agnes Ingersen SJOV MED MÆLKEKARTONER 2 Gratis prøveversion En male/klippe/klistrebog for hele familien Foto Claus Eliasen Forlaget Ingersen Sjov Med Mælkekartoner 2 Copyright: 2006 Agnes Ingersen 1. udgave,

Læs mere

SJOVE GAVER TIL ENHVER ANLEDNING Gaver for børn der er lette at lave

SJOVE GAVER TIL ENHVER ANLEDNING Gaver for børn der er lette at lave Gratis download Agnes Ingersen SJOVE GAVER TIL ENHVER ANLEDNING Gaver for børn der er lette at lave Foto Claus Eliasen Jeg tilegner denne bog til min lillesøster, Karen, som desværre døde uventet i 2008.

Læs mere

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året Tro og etik Omsorg Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Omsorg - niveau 3 - trin for trin Omdrejningspunktet for mærket Omsorg er i høj grad sladder. Idéen med at beskæftige

Læs mere

L Æ S O G L Æ R - S M Å FA G B Ø G E R - G R Ø N S E R I E. Min krop. Tekst og illustration: Jørgen Brenting. Baskerville

L Æ S O G L Æ R - S M Å FA G B Ø G E R - G R Ø N S E R I E. Min krop. Tekst og illustration: Jørgen Brenting. Baskerville L Æ S O G L Æ R - S M Å FA G B Ø G E R - G R Ø N S E R I E Min krop Tekst og illustration: Jørgen Brenting Baskerville Online materiale. Må kopieres af medlemmer af Baskervilles Depot. Materialet må kun

Læs mere

Grænseboksere - Niveau 1 - Trin for trin

Grænseboksere - Niveau 1 - Trin for trin Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Dyr har en anden måde at bevæge sig på end mennesker. Det vil sige,

Læs mere

MERE SJOV MED PAPTALLERKENER En male/klippe/klistrebog for hele familien

MERE SJOV MED PAPTALLERKENER En male/klippe/klistrebog for hele familien Gratis prøveversion Agnes Ingersen MERE SJOV MED PAPTALLERKENER En male/klippe/klistrebog for hele familien Foto Claus Eliasen Forlaget Ingersen Sjove Ting Af Paptallerkener Copyright: 2007 Agnes Ingersen

Læs mere

Grovmotoriske ideer:

Grovmotoriske ideer: Fra 3 5 år Grovmotoriske ideer: - tumle-lege på luftmadras og i puder/sækkestol. I starten gerne med hjælp. -legepladsaktiviteter: gynge, rutsche, kravle, - kravle på træstammer i skoven og færdes i ujævnt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl

Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl DIY SENGEGAVL Lav din egen sengegavl med hjælp fra denne guide! Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl En sengegavl giver hygge, atmosfære og lækkerhedsfaktor til dit soveværelse.

Læs mere

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla.

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla. Valhalla 2013 I Valhalla har der været lederskifte i november 2012, derfor har vi ikke nået at arbejde så grundigt med læreplanen i år. Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers,

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fællesmål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge)

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge) Jeg skulle bruge en blæsebælg til mit støbehåndværk på vikingemarkederne, min plan var at lave et sæt Nyrebælge, lidt i stil med de bælge der er vist på Sigrudsristningen, jeg tænkte meget over hvordan

Læs mere

Tegning/Todimensionale billeder

Tegning/Todimensionale billeder Tegning/Todimensionale billeder - TEGNETEKNIKKER, REDSKABER OG OPGAVER At tegne er en proces, en måde at skildre på. Hemmeligheden ved en vellykket tegning er en omhyggelig iagttagelse, en forenkling af

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af.

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af. Tennis Piger MATERIALER: Mayflower Cotton organic øko 8/4 og Mayflower Cotton 8/4: Mørk pige: Øko lyserød (12), øko brun (26), øko sort (20), øko hvid (02), øko marineblå (20), øko natur (01), lilla (1477)

Læs mere

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin digital Montage af kørelys i Heljan ADNs Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Montage af kørelys i Heljan DSB ADNs (2) Montering af kørelys i Heljan ADNs styrevogn via dekoder

Læs mere

Store, små, med hank og skulderrem, luftige og tætte, enkle eller romantiske. Men ingen af dem var helt som jeg ville have det.

Store, små, med hank og skulderrem, luftige og tætte, enkle eller romantiske. Men ingen af dem var helt som jeg ville have det. Uglens strandnet indkøbsnet Jeg smutter lige på torvet Min datter spurgte mig sidste sommer, om jeg ikke kunne hækle et indkøbsnet til hende. Det kunne jeg selvfølgelig, og der var masser af inspiration

Læs mere

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R Storyline af Helle Bennedsen INDHOLDSFORTEGNELSE Historien: Grisen Arthur Værksted Modellervoks, Klodser. Natur Bladkranse, Bålmad. Medier Fotografering

Læs mere

P-FAGSORDNING PÅ VESTRE SKOLE 2014-2015. Musik Håndværk og design Billedkunst Madkundskab Idræt

P-FAGSORDNING PÅ VESTRE SKOLE 2014-2015. Musik Håndværk og design Billedkunst Madkundskab Idræt P-FAGSORDNING PÅ VESTRE SKOLE 2014-2015 Musik Håndværk og design Billedkunst Madkundskab Idræt P-FAG PÅ VESTRE SKOLE Som noget helt nyt vil vi på Vestre Skole tilbyde en P-fagsordning på tværs af 4.- 6.årgang.

Læs mere