Passagerpuljen. Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Passagerpuljen. Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde"

Transkript

1 Passagerpuljen Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009

2

3 3 Passagerpuljen Indhold P : Pendlerbus 4 P Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg 5 P Ekspresbusser med incitament i Aalborg-området 6 P NT Inclusive 8 P Mobil Billet Nordjylland 9 P NT Tour Oplevelsesbusser 10 P Indførelse af incitamentsaftaler i Region Nordjylland 11 P Promovering af den kollektive trafik på Mors 13 P Realtidsinformation på stoppesteder i Næstved Kommune 15 P Bedre Bus - Næstved 16 P Etablering af ventefaciliteter på Banegårdspladsen i Næstved 17 P Count down på stoppesteder 19 P Kundeinformation på "centre" med dynamiske informationstavler 20 P Forundersøgelse og udbud af AVL-system 21 P Busterminal ved Prøvestenscentret 22 P K-bus. Delprojekt: Information ved stoppesteder og bedre stoppesteder generelt 23 P Nordvestkorridoren - forprojekt 25 P Ny kollektiv trafikterminal i Svendborg 26

4 4 Passagerpuljen P : Pendlerbus Ansøger: Midttrafik Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 47 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 6 måneder, afsluttes januar 2010 Forprojektet P Pendlerbus fra Midttrafik tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Såfremt det i kundeanalysen viser sig at der ikke er grundlag for at fortsætte projektet tildeles alene kr. til kundeanalyse. Formålet med projektet er at udarbejde en plan for etablering af en pendlerbusrute mellem Silkeborg Århus Nord. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen er på kr. Projektet er et forprojekt, der omfatter analyse af kundegrundlag, udformning af betjeningskoncept, udbudsmateriel og markedsføring ved oprettelse af en pendlerrute mellem Silkeborg og Århus Nord. Forprojektet vil kunne give et væsentligt grundlag for at bedømme mulighederne for at tiltrække pendlere mellem Silkeborg og Århus Nord. Projektet danner dermed grundlag for kunne etablere en markant forbedret busbetjening for pendlere på denne strækning. Det skal understreges, at udformning af betjeningskoncept, udbudsmateriel og markedsføring forudsætter, at analysen viser, at der er et tilstrækkeligt kundegrundlag til at det er relevant at oprette ruten. Er dette ikke tilfældet, er de øvrige dele af projektet således irrelevante og bør derfor ikke gennemføres. På denne baggrund vurderer TS, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

5 5 Passagerpuljen P Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg Ansøger: Aalborg Kommune Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 50 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 4 måneder, afsluttes december 2009 Projektet P Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg fra Aalborg Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Formålet med projektet er at give passagererne en god rejseoplevelse og dermed fremme anvendelsen af den kollektive trafik. Dette skal ske gennem en forbedring af forholdene på 11 udvalgte stoppesteder i Aalborg. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen er på kr. Projektet inkluderer opgradering af 11 stoppesteder (inkl. realtidsinformation, forbedring af ind/udstigningsforhold og handicapvenlige tiltag) på tre bybuslinjer. Linjerne ligger på strækninger med stort kundegrundlag. Aalborg Kommune forventer, at opgraderingen vil medvirke til øget kundetilfredshed og give den kollektive trafik et imageløft og dermed flere passagerer. Projektet vil bidrage til forbedring af stoppesteder, der betjenes med højfrekvente busruter, hvormed der opnås øget kundetilfredshed for mange passagerer. På denne baggrund vurderer TS, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

6 6 Passagerpuljen P Ekspresbusser med incitament i Aalborg-området Ansøger: Nordjyllands Trafikselskab Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 62 % af det samlede ansøgte beløb for projektet Projektets varighed: 9 måneder, afsluttes juli 2010 Projektet P Ekspresbusser med incitament i Aalborg-området fra Nordjyllands Trafikselskab tildeles kr. Der ydes ikke tilskud til projektets udgifter til gratiskørsel med testkunder opgjort til kr. Projektet omfatter etablering af ekspresbusruter i Aalborg, hvor busentreprenørens betaling er afhængig af passagertallet. Formålet er at gennemføre kampagner for at tiltrække passagerer. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Dog skal TS s krav til rapportering af projektet præciseres i tilsagnsskrivelsen. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen er på kr., der udgør den budgetterede ekstrakørsel, som Aalborg Kommune vil udføre i forbindelse med projektet. Der etableres ekspresbusruter i Aalborg hvor busentreprenørens betaling er afhængig af passagertallet. Gennem kundetiltrækkende kampagner og erhvervelse af testkunder til disse ruter, forventer NT som minimum 200 daglige ekstra passagerer ved projektets afslutning. Kampagnerne skal drives frem af busentreprenører og buschauffører. Ved projektets afslutning vurderes det om ruterne skal fortsætte. Projektet har til formål at generere flere passagerer gennem en kundetiltrækkende kampagne, der skal drives af entreprenører på kontrakter, hvor en betragtelig del af entreprenørens betaling er bundet op på størrelsen af passagertal. Projekter bidrager dermed med nye kontraktformer, der kan forbedre servicen og højne passagertallet. Det er dog ikke givet at projektet lykkes, og busruterne videreføres. Endvidere afprøves nye ideer, som kan give erfaring med udnyttelsen af incitamentskontraktinstrumentet. På denne baggrund vurderer TS, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

7 7 Passagerpuljen Dog gives ikke puljemidler til indtægtstab for gratiskørsel af testkunder, idet det vurderes at denne gratiskørsel af personer, der ikke i forvejen benyttede den kollektive trafik, ikke indebærer en reel udgift for kommunen/trafikselskabet.

8 8 Passagerpuljen P NT Inclusive Ansøger: Nordjyllands Trafikselskab Tildelt beløb: 0 kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 25 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 12 måneder, afsluttes ultimo 2010 Projektet P NT Inclusive fra Nordjyllands Trafikselskab tildeles ikke puljemidler. Formålet med projektet er at styrke NT's imageplatform gennem aktiviteter i loyalitetsklubben NT Inclusive. Med afsæt i NT Inclusive s hjemmeside etableres en tilsvarende mobilportal. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen er på kr. NT har ansøgt om at få beløbet udbetalt i 2 rater med udbetaling af første rate ved opstart af projektet. På møde mellem NT og TS, d. 25. juni 2009, påpegede TS, at tilskuddet først udbetales efter, at udgifter er afholdt. Loyalitetsklubbens hjemmeside etableres som tilsvarende mobilportal med tilpassede søgemuligheder. Samtidig etableres en række trafik- og aktivitetsskabende tiltag på hjemmeside og mobilportal, f.eks. spil. Klubben skal gøre det mere attraktivt (via rabatter, tilbud og fordele hos virksomheder og butikker) at være kunde hos NT, og fastholde eksisterende passagerer og tiltrække nye. Projektet bidrager til markedsføring og styrkelse af NT s kundeimage, men derimod ingen egentlige forbedringer af trafikale forhold eller de serviceelementer som fx stoppesteder og information, der direkte er knyttet til anvendelsen af den kollektive trafik. På denne baggrund vurderer TS, at projektet ikke lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier, idet puljen ikke støtter projekter med markedsføring som eneste formål.

9 9 Passagerpuljen P Mobil Billet Nordjylland Ansøger: Nordjyllands Trafikselskab Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 16 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 5 måneder, afsluttes januar 2010 Projektet P Mobil Billet Nordjylland fra Nordjyllands Trafikselskab tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Dette projekt indfører mobiltelefonen som betalingsform ved køb af busbilletter. Formålet er at gøre det mere enkelt at benytte den kollektive trafik i Nordjylland. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansiering er på kr. Projektet omfatter etableringen af et SMS-billetsystem, der udrulles med uddannelse og markedsføring. Systemet skal fungere indtil et landsdækkende kontantbilletsystem indføres i tilknytning til Rejsekortet. 6 måneder efter indførelse af systemet der ansøges om midler til forventer NT, at 600 passagerer dagligt vil bruge SMS-billetter. Projektet vil lette adgangen til bybusserne i NT-området, idet der kan købes billet med en mobiltelefon, som supplement til betaling med kontanter mv. TS vurderer at den øgede tilgængelighed varigt vil give flere passagerer, ligesom servicen for de eksisterende buspassagerer i bybusserne i NT vil øges. På denne baggrund vurderer TS, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

10 10 Passagerpuljen P NT Tour Oplevelsesbusser Ansøger: Nordjyllands Trafikselskab Tildelt beløb: 0 kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 25 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 12 måneder, afsluttes september/oktober 2010 Projektet P NT Tour - Oplevelsesbusser fra Nordjyllands Trafikselskab tildeles ikke puljemidler. Formålet med projektet er at give passageren en positiv oplevelse under rejsen ved at gennemføre en række events/oplevelser på busturene. I oplevelsesbusserne vil passagerne f.eks. opleve at få serveret morgenkaffe, høre en rejseleder fortælle om seværdigheder i lokalområdet, få oplæst historie eller opleve levende musik. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen er på kr. NT har ansøgt om at få beløbet udbetalt i 2 rater med udbetaling af første rate ved opstart af projektet. På møde mellem NT og TS, d. 25. juni 2009, påpegede TS, at tilskuddet først udbetales efter, at udgifter er afholdt. Projektet skal gennem en række store og små events (24 events i alt) overraske, dupere og glæde passagerne og gøre busturen til en oplevelse. NT håber at skabe øget kundetilfredshed, stærkere kunderelationer og derigennem styrke bustrafikkens omdømme. Projektet bidrager til markedsføring og styrkelse af NT s kundeimage gennem oplevelser på udvalgte busture. Projektet relaterer sig derimod ikke til egentlige forbedringer af trafikale forhold eller de serviceelementer som fx stoppesteder og information, der generelt er knyttet til anvendelsen af den kollektive trafik. På denne baggrund vurderer TS, at projektet ikke lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier, idet puljen ikke støtter projekter med markedsføring som eneste formål.

11 11 Passagerpuljen P Indførelse af incitamentsaftaler i Region Nordjylland Ansøger: Nordjyllands Trafikselskab Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 68 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 2 år, afsluttes juni 2011 Projektet P Indførelse af incitamentsaftaler i Region Nordjylland fra Nordjyllands Trafikselskab tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Med dette projekt ønsker NT at forbedre incitamentsmodellen for busentreprenørerne på A-kontrakt i Region Nordjylland. Den nye model giver bonus for kundetilfredshed, kundeklager og overskudsdeling. TS vurderer at projektet opfylder kravene til dokumentation. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen er på kr. svarer til omkostningerne til bonuspuljerne, der må anses som driftsudgifter for ordningen. Øvrige omkostninger søges dækket med puljemidler. Det være sig dels omkostning til udrulning af ordningen samt omkostning til kundetilfredshedsmålinger, der også må anses som driftsomkostninger for ordningen. Projektet skal resultere i indførelsen af en forbedret incitamentskontrakt for busentreprenørerne på A-kontrakt i hele NT med bonus for kundetilfredshed, antal kundeklager og antal passagerer. NT forventer at antallet af kundeklager for A-kontraktruter falder, at den generelle kundetilfredshed stiger, at nuværende buskunder forbliver i systemet og nye kunder tiltrækkes. På baggrund af NT s erfaringer med tilsvarende incitamentskontrakter for Aalborgs bybusser vurderes det at projektet vil øge kundetilfredsheden og har potentiale til at øge antallet af passagerer i de busser, der omfattes af de nye incitamentskontrakter. Endvidere kan projektet bidrage med nye erfaringer om anvendelse af incitamentskontrakter for kollektiv bustrafik, idet der er tale om afprøvede metoder, som anvendes på nye områder. Der ansøges til projektet om puljemidler til de løbende kundeundersøgelser, der må anses for en løbende udgift. Udgiften forudsættes dækket af trafikselskaber/kommunen, i givet fald incitamentsaftalekonceptet videreføres efter projektets afslutning.

12 12 Passagerpuljen På denne baggrund vurderer TS, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

13 13 Passagerpuljen P Promovering af den kollektive trafik på Mors Ansøger: Morsø Kommune Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 24 % for det samlede budget for projektet Projektets varighed: 8 måneder, afsluttes primo 2010 Projektet P Promovering af kollektiv trafik på Mors fra Morsø Kommune tildeles kr. til promovering af gratis kørsel på Mors. Delelementet i projektet vedr. relancering af X-busnettet tildeles ikke puljemidler. Projektet er opdelt i to delelementer: Delelement 1) En kampagne for promovering af gratis kørsel med lokale busser, som er et led i en omlægning af ruter og køreplaner, som træder i kraft i august Delelement 2) En kampagne for relancering af X-bus, som ændres til timedrift i august Ændringen af serviceniveauet er første led i implementeringen af NT s trafikplan Formålet er at gøre den kollektive trafik på Mors mere attraktiv, f.eks. som alternativ til køb af bil nr. 2. Begge tiltag har relation til Morsø Kommunes ansøgning F under Fremkommelighedspuljen. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Det samlede budget beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr., hvor der søger om kr. til delelement 1), og kr. til delelement 2). Egenfinansieringen af delelement 1) udgør kr. (Morsø Kommune) mens egenfinansieringen af delelement 2) kr. (NT) af projektet. Delelement 1) Kampagne for promovering af gratis kørsel: Morsø Kommune anfører, at tanken om gratis kørsel ikke er ny i sig selv, men at koblingen til en drastisk omstilling af trafikken kan ses som særlig innovativ. Samtidig med at kommunens omkostninger reduceres, øges serviceniveauet i form af kørsel til industriområde og skoler samt bedre forbindelser til andre buslinier og til Nykøbing Mors. Puljemidlerne anvendes alene til promovering af den gratis kørsel, som i sig selv finansieres af NT. Delelement 2) Kampagne for relancering af X-bus: Ændringen af serviceniveauet er første led i implementeringen af NT s trafikplan , og ventes at bidrage generelt til øget passagertal for bustrafikken til og fra Mors samt internt med de lokale busser. Frekvensen på øens X-busrute øges til timedrift. NT bidrager hertil med et beløb på kr.

14 14 Passagerpuljen Som succeskriterier angives hhv. en lille stigning i passagertallet for de lokale ruter over de næste to år og min. 5 % stigning i passagertallet for X-bussen i det første år. Der vil efter ½ og 1½ år blive gennemført måling af passagertallet. Delelement 1) omfatter promovering af den omlagte kollektive trafik der ventes at bidrage til at fastholde og endog muligvis give en mindre vækst i passagertallet i den lokale kollektive trafik på Mors. Projektet kan endvidere danne erfaringsgrundlag for lignende projekter i andre tyndt befolkede egne af Danmark. Delelement 2) omfatter markedsførings på hjemmesiden af den udvidede X- buskørsel på Mors samt uddeling af 10-turs klippekort til de nuværende bilister på Mors. På denne baggrund vurderer TS, at delelement 1) i projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Delelement 2) kan derimod ikke støttes. Dette skyldes dels at der ikke tildeles puljemidler til uddeling af 10- tursklippekort til de nuværende bilister, idet dette ikke anses at indebære reelle udgifter for trafikselskaber, eftersom der er tale om ekstrapassagerer i allerede eksisterende busser. Dels vurderes det at der med den foretagne relancering af X-busruten ikke i tilstrækkelig omfang sker en etablering af nye ordninger og services.

15 15 Passagerpuljen P Realtidsinformation på stoppesteder i Næstved Kommune Ansøger: Næstved Kommune Tildelt beløb: 0 kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 50 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 6 måneder, afsluttes sommer 2010 Ansøgning P Realtidsinformation på stoppesteder i Næstved fra Næstved Kommune er ikke realitetsbehandlet. Projektet støttes gennem Movias projekt Count down på stoppesteder (P ) som tildeles midler fra Passagerpuljen.

16 16 Passagerpuljen P Bedre Bus - Næstved Ansøger: Næstved Kommune Tildelt beløb: 0 kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: 0 kr. Medfinansieringen fra Arriva er på kr. svarende til 25,7 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 2 ½ år, afsluttes ultimo 2011 Projektet P Bedre Bus - Næstved fra Næstved Kommune tildeles ikke puljemidler. Begrundelsen er, at den fremsendte ansøgning er mangelfuld, og at det derfor ikke er muligt at tildele projektet puljemidler. Formålet med projektet er at tiltrække flere passagerer til den kollektive trafik gennem nedsættelse af rejsetiden og forbedring af kvaliteten. TS vurderer ikke, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Detaljeret projektbeskrivelse indeholdende formål, resultater og leverancer, tidsplan, succeskriterier og rapportering til TS er ikke vedlagt ansøgningen (jf. pkt. 13: Projektbeskrivelse, i vejledning til ansøgningsskema). I stedet er vedlagt Næstved Danmarks kollektive trafik by, et informationsmateriale fra Arriva, der beskriver visioner, og en model til partnerskab mellem Næstved Kommune, Movia og Arriva. Endvidere er budgettet mangelfuldt. Fx optræder det samlede projektbeløb ikke som post i budgettet og derudover er det ikke muligt at sammenholde budgetposterne med aktiviteter i Arrivas dokument. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. Næstved Kommune bidrager ikke med egenfinansieringen. Arriva bidrager med medfinansiering på kr. Ingen detaljeret projektbeskrivelse fremsendt. Ansøgningen har substantielle mangler. På baggrund af det fremsendte materiale kan TS således ikke vurdere om projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier, og projektet tildeles ikke puljemidler.

17 17 Passagerpuljen P Etablering af ventefaciliteter på Banegårdspladsen i Næstved Ansøger: Næstved Kommune Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 50 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 6 måneder, afsluttes januar 2010 Projektet P Ventefaciliteter på Banegårdspladsen i Næstved fra Næstved Kommune tildeles kr. til etablering af et ventehus samt etablering af offentlige toiletter. Den ansøgte støtte til etablering af en café tildeles ikke. Formålet med projektet er at etablere ventefaciliteter på Banegårdspladsen i Næstved for at øge passagerantallet og forbedre serviceniveauet for eksisterende passagerer. TS vurderer, at projektet opfylder kravene til dokumentation. TS har taget kontakt til Næstved Kommune den 5. august 2009, og kommunen har den 6. august 2009 fremsendt specificeret byggeprojekt samt uddybning af den forventede rapportering. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr., heraf kr. til café, kr. til ventehus og kr. til offentlige toiletter. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen udgør 50 % af det samlede budget. Movia står som medansøger. Næstved Kommune har i fællesskab med DSB og Movia foranstaltet en ombygning af banegårdspladsen i Næstved, sådan at skifte mellem de forskellige transportformer er forbedret. Projektet omfattede bl.a. en helt ny telematikstyret busterminal med 15 busholdepladser på en oval plads. Den ny terminal blev taget i drift 1. april Det var meningen, at en privat investor skulle anlægge en café med tilhørende ventehus. Projektet har været udbudt, men den finansielle situation har betydet, at investorer har svært ved at rejse penge til et sådan projekt. Kommunen søger dermed puljemidler til at etablere et ventehus med toilet, billetautomater, trafikinformation samt café. Forventningen er, at den samlede ombygning af banegårdspladsen vil øge passagertallet med 5 % over 3 år, hvilket vil blive målt ved tællinger og kundetilfredshedsundersøgelser. Etableringen af et ventehus med information og toiletter kan opnå støtte fra passagerpuljen, da det forbedrer stoppestederne og informationen ved terminalen, og dermed kan medvirke til at fastholde eksisterende og tiltrække nye passagerer.

18 18 Passagerpuljen Der tildeles ikke tilskud til etablering af café, da dette ikke vil medvirke til at forbedre kvaliteten af den kollektive trafik, og derfor ikke lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

19 19 Passagerpuljen P Count down på stoppesteder Ansøger: Trafikselskabet Movia Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 5,4 % af det samlede budget for projektet. Medfinansieringen fra kommuner/regioner forventes at udgøre kr. svarende til 46,7 % af det samlede budget Projektets varighed: 8 måneder, afsluttes april 2010 Til projektet P Count down på stoppesteder fra Trafikselskabet Movia tildeles op til det samlede ansøgte beløb på kr. TS er opmærksom på, at Movias egenfinansiering blot udgør 5,4 % af det samlede budget for projektet. En medfinansiering fra kommuner/regioner på 46,8 % er således en forudsætning for tildeling af støtte. (Projekt P Realtidsinformation på stoppesteder i Næstved Kommune er en del af projekt P og tildeles midler via Movias projekt). Formålet med projektet er at etablere dynamisk realtidsinformation på stoppesteder med mange påstigere og buslinjer for derigennem at gøre busserne mere enkle og trygge at bruge. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr., og Movias egenfinansiering er på kr. Der er forventning om medfinansiering fra kommuner/regioner på kr. Projektet omfatter en kortlægning af relevante opsætningssteder prioriteret i forhold til antal påstigere og buslinjer. Herudover inkluderer projektet indkøb og installation af op til 600 moduler, samt diverse markedsføringsaktiviteter. Ved at tilbyde dynamisk trafikinformation på vigtige stoppesteder ændres passagerernes oplevelse af ventetid og bussens pålidelighed. Projektet har som succeskriterium at øge passagerernes tilfredshed med bussen, og derigennem medvirke til at fastholde og tiltrække passagerer. Projektet vil bidrage til bedre kundeinformation ved stoppesteder, og dermed øge kundetilfredsheden. Dette vil have en positiv effekt på fastholdelse af eksisterende og tiltrækningen af nye passagerer. På denne baggrund vurderer TS, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

20 20 Passagerpuljen P Kundeinformation på "centre" med dynamiske informationstavler Ansøger: Trafikselskabet Movia Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 4,3 % af det samlede budget for projektet. Medfinansieringen fra kommuner/regioner forventes at være på kr., svarende til 44,6 % af det samlede budget Projektets varighed: 10 måneder, afsluttes juni 2010 Der tildeles til projektet P Kundeinformation på centre med dynamiske informationstavler fra Trafikselskabet Movia op til det samlede ansøgte beløb på kr. TS er opmærksom på, at Movias egenfinansiering blot udgør 4,3 % af det samlede budget for projektet. En medfinansiering fra kommuner/regioner på 44,7 % er således en forudsætning for tildeling af støtte. Projektet omfatter opsætning af dynamiske informationstavler med informationer om afgangstider, destinationer og aktuel driftssituation på steder, hvor der færdes mange passagerer og potentielle passagerer, såsom hospitaler, biblioteker, indkøbscentre, rådhuse (borgerservice) og erhvervsvirksomheder. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr., og Movias egenfinansiering er på kr. Der er en forventet medfinansiering fra kommuner/regioner på kr. Projektet omfatter udvikling af et informationskoncept for dynamiske afgangstavler, der kan vise buslinjernes afgangstider og destinationer samt aktuel information om driftssituationen (web-baseret). Projektet omfatter endvidere en kortlægning af relevante opsætningssteder og opsætning af ca. 100 tavler. Succeskriteriet for projektet er øget passagertilfredshed, fastholdelse af passagerer og en potentiel stigning i antallet af passagerer. Movia udmelder ingen specifikke målbare succeskriterier for projektet. Projektet vil bidrage til øget kundeinformation ved centre, og dermed øget kundetilfredshed for et væsentligt antal passagerer. Dette vil have en væsentlig positiv effekt på fastholdelse af eksisterende samt tiltrækning af nye passagerer. På denne baggrund vurderer TS, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

21 21 Passagerpuljen P Forundersøgelse og udbud af AVL-system Ansøger: Trafikselskabet FynBus Tildelt beløb: 0 kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 33,3 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 4 måneder, afsluttes september 2009 Projektet P Forundersøgelse og udbud af AVL-system fra Trafikselskabet Fynbus tildeles ikke støtte fra Passagerpuljen. Projektet omfatter en forundersøgelse med det formål at skabe grundlag for at renovere det eksisterende AVL-system (Automatic Vehicle Location) i Odense Bybusser samt udvide systemet til øvrige busruter til fordel for passagerer og operatør. AVL er et system, der kan bestemme bussens geografiske lokalisering og sende sådanne oplysninger til fx en driftscentral. Projektbeskrivelsen er upræcis hvad angår beskrivelse af formål, leverancer og succeskriterier. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen er på kr. Projektet skal resultere i en undersøgelse og efterfølgende udbud af AVLsystemet i Odense Bybusser, samt en udvidelse til øvrige busser inden for trafikselskabet. Af projektets tidsplan fremgår det at hovedparten af projektet er gennemført inden for den sagsbehandlingstid TS har meddelt kan forventes for ansøgningen. Hovedparten af projektet er således gennemført på det tidspunkt, hvor et eventuelt tilsagn om puljemidler foreligger. Der kan ikke tildeles puljemidler til allerede gennemførte projekter, hvormed dette projekt ikke tildeles den ansøgte støtte.

22 22 Passagerpuljen P Busterminal ved Prøvestenscentret Ansøger: Helsingør Kommune Tildelt beløb: 0 kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 75 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 4 måneder, afsluttes oktober 2009 Ansøgningen P Terminal ved Prøvestenscentret i Helsingør fra Helsingør Kommune er ikke realitetsbehandlet under Passagerpuljen. Ansøgningen er identisk med ansøgning F til Fremkommelighedspuljen, og der henvises til behandling af denne ansøgning.

23 23 Passagerpuljen P K-bus. Delprojekt: Information ved stoppesteder og bedre stoppesteder generelt Ansøger: Køge Kommune Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 2 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: Projektet afsluttes i 2012 Projektet P K-bus. Information ved stoppesteder og bedre stoppesteder generelt fra Køge Kommune tildeles kr. ud af det samlede ansøgte beløb på kr. Projektet tildeles ikke midler til etablering af læskærme og cykelparkering til et samlet beløb à kr. da disse delelementer i projektet ikke vurderes at leve op til Passagerpuljens tildelingskriterier. Projektet omfatter etablering af information ved stoppesteder og en generel forbedring af stoppesteder. Formålet er at skabe øget synlighed og forbedret kundeservice ved stoppestederne. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Dog skal det præciseres i tilsagnskrivelsen, at tilskuddet er betinget af, at Køge Kommune bevilger driftsmidler til den omlægning og opgradering, som indgår i projektet. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen udgør kr. Projektet skal resultere i bedre stoppesteder med nye designstandere, læskærme, cykelparkering, passagerinformation med informationsskærme på stationer og count down-skilte på stoppesteder i forbindelse med omlægningen af busdriften i Køge. Derudover omfatter projektet markedsføring og evaluering af projektet. Køge Kommune forventer at det samlede projekt med opgradering af busbetjeningen vil give en passagerstigning i kommunen på samlet set 10 %, og på berørte linjer 20 % inden udgangen af Derudover forventer Køge Kommune yderligere stigninger frem til Endvidere forventes det at tilfredsheden og kendskabet til busdriften øges, ligesom kommunen forventer større opmærksomhed om projektet i lokal- og fagmedier. Opgraderingen af stoppesteder, passagerinformationen og markedsføringen i kombination med den opgradering og omlægning af busdriften, som projektet omfatter, vil give et kvalitetsløft i den kollektive bustrafik i Køge. Herunder vil der kunne opnås bedre information ved skift mellem tog og bus på

24 24 Passagerpuljen stationerne Ølby og Køge Det vurderes at projektet vil øge antal passagerer, der benytter denne trafik. TS forventer at denne forbedring er varig. På denne baggrund vurderer TS, at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier.

25 25 Passagerpuljen P Nordvestkorridoren - forprojekt Ansøger: Holbæk Kommune Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: kr. svarende til 50 % af det samlede budget for projektet Projektets varighed: 1 år, afsluttes juni 2010 Projektet P Nordvestkorridoren forprojekt fra Holbæk Kommune tildeles det samlede ansøgte beløb på kr. Formålet med projektet er at undersøge løsninger, der effektivt kan afhjælpe en række udfordringer for trafikken og pendlingsstrømmene i Nordvestkorridoren. TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Dog mangler dokumentation af bevillingsmæssige godkendelser af projektet, der mangler en beskrivelse af projektets afrapportering, og endelig fremgår det ikke klart om der søges midler til udarbejdelser af nye ansøgninger, som ikke kan støttes med puljemidler. TS s krav vedrørende disse forhold præciseres i tilsagnsskrivelsen som forudsætninger, der skal opfyldes. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr. Det ansøgte beløb er på kr. og egenfinansieringen er på kr. Det foreslås i tilsagnsskrivelsen, at puljemidlerne udbetales ad én gang ved afslutningen af projektet og ikke i rater som foreslået i ansøgningen. Projektet omfatter udarbejdelse af en handlingsplan med projekter, der efterfølgende forventes gennemført med støtte fra puljerne for kollektiv trafik og Cykelpuljen. Det accepteres, at der ikke er formuleret konkrete succeskriterier, idet der er tale om et forprojekt, der har som formål at opstille forslag til relevante projekter. Projektet iværksættes med henblik på at generere projekter, der vil styrke den kollektive trafik indenfor Fremkommelighedspuljen, Passagerpuljen og Cykeltrafikpuljens formål. Idet Passagerpuljen kan støtte sådanne forprojekter lever ansøgningen op til Passagerpuljen formål.

26 26 Passagerpuljen P Ny kollektiv trafikterminal i Svendborg Ansøger: Svendborg Kommune Tildelt beløb: kr. Ansøgt beløb: kr. Egenfinansiering: 0 kr. svarende til 0 % af det samlede budget for den del af projektet, der tildeles støtte fra Passagerpuljen Projektets varighed: 27 måneder, afsluttes august 2011 Projektet P Ny kollektiv trafikterminal i Svendborg fra Svendborg Kommune tildeles kr. fra Passagerpuljen til delement vedr. telematik, dvs. realtidsinformationer ved den kollektive trafikterminal. (Derudover tildeles projektet støtte på kr. jf. behandling af identisk ansøgning til Fremkommelighedspuljen F ) Opfyldelsen af dokumentationskrav TS vurderer, at projektet opfylder kravene for dokumentation. Formålet med projektet er at etablere en ny fælles trafikterminal i Svendborg, ved at anlægge en ny fælles busterminal, station og forplads. Projektet er udløber af en helhedsplan for kollektiv trafikterminal, udarbejdet i med deltagelse af kommunen, DSB, Banedanmark og Fyns Amt. Planen er vedtaget i de deltagende organisationers byråd og direktioner. Trafikterminalen skal integrere de forskellige trafikformer og skabe bedre forbindelse mellem by og terminal. Bussernes fremkommelighed skal forbedres, der skal være busprioritering ved tilgrænsende kryds, optimering af parkerings- og standsningsforhold for biler, cykler, taxier og busser, bedre passager- og personalefaciliteter, bedre trafiksikkerhed og tryghed, moderne trafik- og informationssystem, bedre tilgængelighed for handicappede. Svendborg Kommune har sendt enslydende ansøgning til såvel Fremkommelighedspuljen som Passagerpuljen. Det samlede budget for projektet beløber sig til kr., og det ansøgte beløb er på kr. Svendborg Kommunes egenfinansiering er på kr., mens DSB finansierer kr. af projektet Svendborg Kommune har ansøgt om udbetaling i tre rater, hvoraf den første skulle falde i 2. kvartal Der kan ikke udbetales rater ved projektstart. Denne rateudbetaling vil i stedet falde ved afslutning af projektforslaget og afrapportering af dette første forløb - ultimo 2009/primo Dette skal oplyses ved tildeling af tilsagn. Svendborg Kommune forventer, at projektet kan føre til en øget attraktivitet for den kollektive trafik i Svendborg og omegn, qua øget tryghed, øget information og hurtigere skift mellem transportformerne, hvilket bør føre til et øget antal passagerer. Der er ikke sat tal på denne forventede passagerstigning.

27 27 Passagerpuljen Der foretages kvalitative og kvantitative før- og eftermålinger af passagerer og tilfredshed. Etablering af realtidsinformation på trafikterminalen i Svendborg vil bidrage til en forbedret information til mange buspassagerer. På denne baggrund vurderer TS, at projektet kan tildeles støtte på kr fra Passagerpuljen til delelementet vedrørende telematik, dvs. et telematikstyret informationssystem, der giver realtidsinformationer til passagerer, på Svendborg Station. Projektet støttes endvidere af Fremkommelighedspuljen, jf. ansøgning F

28 Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 DK-1117 København K. info@trafikstyrelsen.dk

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Passagerpuljen Indhold Indledning 4 P2009-1-1: Pendlerbus 7 P2009-1-2 Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg 8 P2009-1-3

Læs mere

[Incitamenskontrakter]

[Incitamenskontrakter] Ansøgning til passager-puljen [Incitamenskontrakter] RESUMÉ FynBus ønsker at iværksætte et 2-årigt projekt om indgåelse af incitamentskontrakter for bybuskørsel i Odense samt i Svendborg. Hvis projektet

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

[Forbedret SMS billetsystem]

[Forbedret SMS billetsystem] Ansøgning til passagerpuljen [Forbedret SMS billetsystem] RESUMÉ FynBus ønsker gennem dette projekt at forbedre SMS billetsystemet for derigennem at øge brugervenligheden. Jeg bruger altid mobiltelefonen

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet ekspresbusser med resumé incitament i Aalborgområdet ansøgning til passagerpuljen Projektet går ud på, at to entreprenører (City-Trafik og Arriva) af Aalborg Kommune og NT får stillet i opdrag - inden

Læs mere

Sammenhæng i Silkeborg

Sammenhæng i Silkeborg Sammenhæng i Silkeborg Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse 2. Resumé...3 3. Baggrund...3 4. Formål...4 5. Projektets indhold...5 Samkørsel af realtidsinformation mellem busser og tog... 6 Forbedring af services

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

Forbedrede forhold for bybuspassagererne

Forbedrede forhold for bybuspassagererne Forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland Resumé Ansøgning til Passagerpuljen Grundproduktet i form af linjeføring og køreplaner er i dag veludviklet i de små bybus-systemer i Nordjylland.

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009 Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 4 F2009-1-3 Banegårdspladsen i Herning 6

Læs mere

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik 10.-11. maj 2012 Trafikbestillerkonferencen Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Dorthe Nøhr Pedersen, adm. dir., Movia Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Pendlernettet Statslige investeringer

Læs mere

Hvad er count down? Notat. Til: Furesø Kommune. September 2010. Muligheder for forbedring af trafikinformationen i Furesø Kommune.

Hvad er count down? Notat. Til: Furesø Kommune. September 2010. Muligheder for forbedring af trafikinformationen i Furesø Kommune. Notat Til: Furesø Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 September 2010 Muligheder for forbedring af trafikinformationen

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri Ansøgningsskema 1. Projektets titel: 2. Hvilket af puljens tre indsatsområder søges der tilskud?, samt resumé af projektet 3. Generelle

Læs mere

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram Bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk Bynet 2019 - arbejdsprogram Frederiksberg Kommune,, Københavns Kommune og Trafikselskabet Movia gennemfører i samarbejde

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold Indledning 4 F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 7 F2009-1-3 Banegårdspladsen

Læs mere

Bedre kollektiv trafik i Vordingborg kommune

Bedre kollektiv trafik i Vordingborg kommune Bedre kollektiv trafik i Vordingborg kommune Af ingeniør/fagleder Bo Kuno Christensen Vordingborg kommune Buslinjer pr. 15. dec. 2013 Vordingborg kommune ca. 46.000 indbyggere Kollektiv trafik i år 2013:

Læs mere

Handicapkørsel. Statistik, budget 2011

Handicapkørsel. Statistik, budget 2011 Handicapkørsel Statistik, budget 2011 8. december 2010 3 Handicapkørsel Indhold Indhold Indledning 5 Nøgletal for økonomien ved handicapkørsel 5 Økonomiske nøgletal 7 Rejsenøgletal 8 Årrækker 9 Takster

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane

Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane Aarhus, den 8. august 2013 Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane Baggrund og forudsætninger I lov om Aarhus Letbane (L77) hedder det i 14,

Læs mere

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe 2. Resumé I december 2010 omlagde Region Sjælland sine lokaltog- og

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde Tilsagnsnotat Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde 15. januar 2010 3 Tilsagnsnotat Indhold P2009-2-01 Hjørring Kommune 4 P2009-2-02 Nordjyske Jernbaner 6 P2009-2-03 TITSAM 7 P2009-2-04

Læs mere

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Navigation på rejsen 2. Resumé Projektet skal medvirke til at sikre kunderne i den kollektive trafik en god rejseoplevelse ved at forsyne

Læs mere

Basisbudget 2011 (det samlede basisbudget for Trafikselskabet Movia inklusiv bilag)

Basisbudget 2011 (det samlede basisbudget for Trafikselskabet Movia inklusiv bilag) Til Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Januar 2010 Basisbudget 2011 for Trafikselskabet Movia og Kommune

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen.

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen. Udbud efter forhandling: T3 - Udbud af Oplands-Taxa i Næstved Kommune Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION ANSØGNINGSSKEMA TIL PULJEN:. 1. Generelle oplysninger Ansøgers navn og institution (kommune, AF, virksomhed, forening mv.): SE-nummer/CVR/CPR: Adresse:

Læs mere

Incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg

Incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg Incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg Kvalitetskoordinator, Susan Bundgaard Jensen Nordjyllands Trafikselskab John F. Kennedys Plads 1.R 9000 Aalborg Baggrund NT og Aalborg Kommune har

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Samlet ansøgningsmateriale 24. januar 2014 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Puljen til forbedring af den

Læs mere

Resume af projekter, der er tildelt midler fra Fremkommelighedspuljens

Resume af projekter, der er tildelt midler fra Fremkommelighedspuljens Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 jaa@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Dato 3.12.2010 Resume af projekter, der er tildelt midler fra Fremkommelighedspuljens

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

For ansøgning om midler fra Passagerpuljen til projekt K-Bus

For ansøgning om midler fra Passagerpuljen til projekt K-Bus Projektbeskrivelse For ansøgning om midler fra Passagerpuljen til projekt K-Bus Indhold Motivation for ansøgning... 1 K-Bus projektet... 2 Opdeling i delprojekter... 4 Formål med delprojektet... 5 Resultater

Læs mere

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus Baggrund for Ønsker mere attraktiv og konkurrencedygtig kollektiv trafik som et trafikpolitisk redskab Ønsker at tiltrække flere passagerer Ønsker en mere ressource-effektiv bybustrafik Ønsker bedre koordination

Læs mere

Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive transportløsninger

Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive transportløsninger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Offentlig buskørsel, regnskab 2008

Offentlig buskørsel, regnskab 2008 Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Offentlig buskørsel, regnskab 2008 Trafikselskaberne indberetter årligt data til Trafikstyrelsen.

Læs mere

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen 1 Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen Opdrift Puljens hovedformål Opdrift puljens hovedformål er at støtte innovative erhvervsdrivende i at afprøve og iværksætte socialt fokuserede initiativer,

Læs mere

FAKTAARK. Faktaark Fremkommelighedspuljen

FAKTAARK. Faktaark Fremkommelighedspuljen FAKTAARK Dato J. nr. Faktaark Fremkommelighedspuljen Formålet med Fremkommelighedspuljen er at støtte projekter, der øger bussernes fremkommelighed i trafikken. Det kan fx være etablering af busbaner,

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Kører igen og igen...

Kører igen og igen... Kører igen og igen... 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Promovering af den kollektive trafik på Mors

Promovering af den kollektive trafik på Mors Promovering af den kollektive trafik på Mors Ansøgning til Passagerpuljen samt Fremkommelighedspuljen Resumé Den 10. august 2009 starter Morsø Kommune på en helt ny epoke indenfor den kollektive trafik.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S Telefon 72 21 88 00 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder I medfør af

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

Skabelon for projektbeskrivelse

Skabelon for projektbeskrivelse Skabelon for projektbeskrivelse Projekttitel Forbedring af tilgængelighed på Servicebusstoppestederne 831 og 832 i Frederiksberg Kommune Resumé Forbedring af tilgængeligheden på 15-20 stoppesteder udvalgt

Læs mere

A-bus og kundernes præferencer

A-bus og kundernes præferencer A-bus og kundernes præferencer Anlægschef Per Gellert Hovedstadens Udviklingsråd Trafikdage på Aalborg Universitet 2004 1 1. Baggrund Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) introducerede i perioden fra oktober

Læs mere

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland 16 er navnet på en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970 erne. I dag er der

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Siden sidst. Økonomi. - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet. - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit

Siden sidst. Økonomi. - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet. - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit Siden sidst Økonomi - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet - Tilbagegang i indtægterne på ca. 2 % - især salg i busserne - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit - Decentral forhandling om afskaffelse

Læs mere

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1.

Det samlede regnskab, inklusiv de generelle regnskabsprincipper fremgår af publikationerne 2012 Årsregnskab og 2012 fordelingsregnskab 1. Til Københavns Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 23. april 2013 Københavns Kommune - Følgebrev til regnskab

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 1. Projekttitel Projektets titel er: Busfremkommelighed på Centerringen i Randers. 2. Resumé Projektet omfatter ombygning af den trafikalt overbelastede rundkørsel

Læs mere

Puljerne årsrapport for 2012

Puljerne årsrapport for 2012 september 2013 3 Indhold Forord En bedre kollektiv trafik 4 Så mange midler er uddelt 4 Fremkommelighed 5 Effekter ved afsluttede projekter 6 Aarhus Kommune: 5 fremkommelighedsprojekter 7 Køge Kommune/

Læs mere

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER HØRINGSBOG KOLLEKTIV TRAFIK PÅ VEJE HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER Oktober 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 6 2. Resultater af høringen 7 Høringssvar

Læs mere

[Takstnedsættelse] Forsøg med takstnedsættelse for erhvervspendlere

[Takstnedsættelse] Forsøg med takstnedsættelse for erhvervspendlere Ansøgning til passager-puljen [Takstnedsættelse] Forsøg med takstnedsættelse for erhvervspendlere RESUMÉ FynBus ønsker at afprøve mulighederne for at øge antallet af erhvervspendlere bosiddende i og omkring

Læs mere

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&...

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&... Side 1 af 9 Vejledning til det elektroniske ansøgningsskema Alle felterne skal udfyldes, før det er muligt at gå til næste side. Klik på knappen "Næste" for at fortsætte. Hvis et eller flere felter ikke

Læs mere

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir Odense Byråd Åben Referat Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Niclas Turan Kandemir I stedet for Niclas Turan Kandemir mødte Abdisalan Yussuf Hassan A: Sager til afgørelse i Økonomiudvalget/Byråd

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 5. runde

Fremkommelighedspuljen 5. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold F2011-5-01, Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F2011-5-2, Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 31. august 2010 1. Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse

Læs mere

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK TØF Kollektiv Trafik Konference 3. Seminarrunde - Seminar S Mogens Møller mm@viatrafik.dk OPLÆGSHOLDER OG ORDSTYRER Trafikplanlægger i 20 år Medstifter af VIA TRAFIK siden 2000

Læs mere

Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg

Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg Pkt. 1: Velkomst og siden sidst samt økonomi Velkomst ved Jens Erik Sørensen Den nedsatte tekniske referencegruppe er blevet bedt

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Kundetilfredsheden er høj i buskørsel (målt i 2008) og i handicapkørsel er 92 % tilfredse eller meget tilfredse (målt i 2009). Gratis køreplaner samlet i bøger for større

Læs mere

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 1 Hvornår gør vi noget? 1 Hvem gør hvad? 1 Hvordan er processen? 2

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2015

Forslag til Trafikbestilling 2015 Forslag til Trafikbestilling 2015 Administrativt høringsoplæg Frederikssund Kommune skal hvert år inden 1. maj afgive en trafikbestilling til Movia med de ændringer, kommunen ønsker at foretage i busdriften

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk 20152018 Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation 2014 2017 Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

Notat. Til: Trafikstyrelsen. Kopi til: Movia. 21. februar 2011

Notat. Til: Trafikstyrelsen. Kopi til: Movia. 21. februar 2011 Notat Til: Trafikstyrelsen Kopi til: Movia Sagsnummer Sagsbehandler PEJ Direkte 36 13 18 28 Fax 36 13 18 96 PEJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 21. februar 2011 Evaluering af projekt

Læs mere

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010 SUKKERROEAFGIFTSFONDEN c/o DANSKE SUKKERROEDYRKERE Axelborg, Axeltorv 3, 1. sal, 1609 København V Telefon 33 39 40 00, Fax 33 39 41 51 April 2009 Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - Marts 2012

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - Marts 2012 Rapportering om udviklingen i - Marts 2012 19. marts 2012 1 Rapportering om udviklingen i Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2012 vedrørende udviklingen i den kollektive

Læs mere

Vejledning til dokumentation af overholdelse af takststigningsloftet

Vejledning til dokumentation af overholdelse af takststigningsloftet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0215 Fax 7221 8888 mva@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning til dokumentation af overholdelse af takststigningsloftet Baggrund

Læs mere

Udmøntningen af midlerne til regioner og kommuner sker via følgende 2 puljer:

Udmøntningen af midlerne til regioner og kommuner sker via følgende 2 puljer: Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses puljer vedrørende forløbsprogrammer og patientundervisning og egenbehandling Puljen 2010-2012.

Læs mere

NOTAT. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen Bilag 1. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

NOTAT. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen Bilag 1. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg NOTAT Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen Bilag 1 By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov INDSTILLING Til Århus Byråd Den 16. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1000 Jour. nr.: 00.01A00 Ref.: amm/rc

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011 Rapportering om udviklingen i - April 2011 1. april 2011 3 Rapportering om udviklingen i Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2011 vedrørende udviklingen i takster,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 15. juli 2009. Trafik og Veje

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 15. juli 2009. Trafik og Veje Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 15. juli 2009 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Proces og principper for Kollektiv Trafikplan Århus 1. Resume I aftalen for budget

Læs mere

Brøndby Kommune - Følgebrev til budget 2012, 2. behandling for Trafikselskabet Movia

Brøndby Kommune - Følgebrev til budget 2012, 2. behandling for Trafikselskabet Movia Til Brøndby Kommune Sagsnummer Sagsbehandler STY Direkte 36 13 15 89 Fax - STY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. september 2011 Brøndby Kommune - Følgebrev til budget 2012, 2.

Læs mere

Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil. Mrk. Passagerpuljen

Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil. Mrk. Passagerpuljen Projektbeskrivelse Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil Fra: Til: Metroselskabet I/S puljer@trafikstyrelsen.dk Mrk. Passagerpuljen Dato: 30. september 2009 Resumé Projektet

Læs mere